Page 84

LIVSSTIL/SUNDHED

En slankekur kan kickstarte en sundere livsstil Når vi gerne vil tabe os, har vi brug for hurtige resultater for at holde motivationen. Når vi så har fulgt en kur ”slavisk” i en periode, kan vi gå over til ”sund tankegang” for at holde vores nye slanke linie. Uanset om du leder efter en effektiv slankekur med hurtige resultater eller en længerevarende livsstilsændring, kan du finde hjælp til at tabe dig mange steder. Her får du forslag til kure, så kan du se , hvilken der passer bedst til dit temperament. Af D e a l a r s en

Mad, som sætter gang i forbrændingen Protein: Kød, fisk og fjerkræ. Æg og tofu. Mætter godt og kræver ekstra energi for kroppen at fordøje. Kalcium: Vælg magre mejeriprodukter som yoghurt, ost, fetaost og parmesanost samt grønsager som broccoli og spinat. Det binder fedtet og forsvinder ud sammen med afføringen i stedet for at lagres i fedtcellerne. Fibre: Vælg fuldkornsprodukter, kål, selleri, linser, løg og hvidløg. Fibre fylder maven, så du spiser mindre og holder dig mæt i længere tid. Fedt: Omega3- findes i fisk, rapsolie og valnødder. Anvend gerne kokosfedt, som også sætter skub i forbrændingen, samt avokado og ærter, der har et sundt fedtindhold. Astaxantin: Er det røde pigment i laks og skalddyr. En kraftig antioxidant, som øger forbrændingen og dæmper inflammationer, der kan føre til overvægt. Krydderier: Chili, kanel, ingefær, hvidløg, sennep og peberrod øger forbrændingen. Koffein: Kaffe er godt for stofskiftet, imens grøn te er et godt alternativ, på grund af indholdet af sunde plantestoffer der blandt andet kan forebygge hjertesygdomme og infektioner.

8 4 · B Ø R N & F R I T I D · F E B R UA R/MA R T S 2019 · N R 95

Q Sense Kuren Du skal betragte Sense som en værktøjskasse, der hjælper dig til at få struktur på dine måltider. Det vigtigste værktøj i værktøjskassen er Sense-spisekassemodellen, der giver dig en skabelon for dine måltider. Sensespisekassemodellen består af tre spisekasser, der igen består af en særlig måde at sammensætte kosten på ud fra 3-4 håndfulde mad og 1-3 spiseskefulde fedtstof. Sense er ikke en kur, men derimod en livsstil, der passer til alle mennesker, uanset størrelse, alder og vægt. Sense er egnet til varige vægttab, men egner sig også godt til vægtvedligeholdelse.

Profile for Børn & Fritid

Børn & Fritid nr. 95  

Børn & Fritid nr. 95