Page 63

FAMILIELIV/UDFLUGTER

Den indendørs legeplads Blegdamsremisen I den gamle sporvognsremises lokaler på Østerbro ligger en unik indendørs legeplads med plads til leg, sjov og fysisk udfoldelse for børn. På den indendørs legeplads er der højt til loftet og masser af plads til vilde lege og rolige hyggestunder. Man kan slå sig løs i legelandskabet i den store hal eller fordybe sig over lertøj eller legoklodserne i de små værksteder, hvor det pædagogiske personale sørger for vejledning og socialt samvær. Der er også gode faciliteter hvor man kan spise sin medbragte madpakke og tage sig et hvil fra legen. Adressen er Blegdamsvej 132A, 2100 København Ø.

Prins eller prinsesse for en dag på Rosenborg Slot Det 400 år gamle renæssanceslot, Rosenborg Slot, blev bygget af Christian 4., der med sin farverige personlighed satte et stærkt aftryk på Danmarkshistorien. Stuer og sale vidner om pomp og pragt, men også om særheder, hemmeligheder og et verdenssyn, der på nogle måder minder om vores – og på andre ligger milevidt fra. I kan også opleve en funklende samling kronjuveler på slottet. Kronjuvelernes historie starter med Christian 6.s dronning, Sophie Magdalene. Hun var blevet enke i 1746 og regnede med snart at skulle dø af sorg. Derfor skrev hun sit testamente, hvori hun bestemte, at hendes smykker ikke skulle gives til en bestemt person, men altid være ”ved kronen”. På den måde ville der altid være pragtsmykker til rådighed for den til enhver tid siddende dronning. Adressen er Øster Voldgade 4A, 1350 København K. Kilde: Kongernessamling.dk

Bor I tæt på en skøjtehal? Så pak en kande varm kakao og en rulle kiks, og lav en udflugt ud af skøjteturen. Det er sjovt, at lave noget aktivt sammen som familie, og at løbe på skøjter sammen, giver varmen i en kold tid. Det er smart at tage lag-på-lag-tøj på, for man får varmen, når man bevæger sig rundt på isen. Så selv om man starter med at være tilpas påklædt, kan det være rart at kunne tage én af trøjerne af undervejs.

N R. 95 · F E B R UA R/MA R T S 2019 · B Ø R N & F R I T I D ·

63

Profile for Børn & Fritid

Børn & Fritid nr. 95  

Børn & Fritid nr. 95