Page 62

FAMILIELIV/UDFLUGTER

Hvad skal vi lave? Her kan du få inspiration til vinterens udflugter.

En tur i svømmehallen Svømmehaller, svømmebade, vandlande. De findes i hele Danmark og i de fleste er der flere forskellige bassiner med udfordringer til alle. De fleste børn synes, at det er en fest at komme en tur i svømmehallen, og hvis de kan lokke mor og far med i vandet, er lykken gjort. Det er en sjov måde, at være sammen på, og så skader det jo ikke lige, at svømme et par baner for motionens skyld.

Vilde vikinger På Vikingeskibsmuseet i Roskilde får I en aktiv dag og en spændende oplevelse. Museet udstiller fem 1000-år gamle originale skibsfund fra vikingetiden samt en flåde af sejlende rekonstruktioner, hvor I kan sejle i flere af dem. I kan også møde håndværkerne, som holder de gamle maritime fag i hævd, og I kan selv prøve kræfter med økse, tovværk og mange andre aktiviteter. Adressen er Vindeboder 12, 4000 Roskilde.

Under åben himmel Selv om det er vinter, er det muligt at få nogle fine oplevelser i naturen. Det kræver selvfølgelig den rigtige påklædning, men når den er på plads, kan man pakke en kurv med pølser og brød og grille hotdogs eller lave snobrød udendørs. Naturstyrelsen har nemlig mange forskellige typer af „naturkøkkener“ – bålpladser, grillpladser og bålhuse. De kan benyttes af alle og kræver ingen reservation. Q En bålplads er et ildsted på jorden, der er omgivet af enten stammer eller sten. Q Et bålhus er en lille hytte med åbne sider, som er placeret over bålstedet. Q Grillpladser har en grillrist, hvorpå du kan tilberede din mad.

Se på www.naturstyrelsen.dk hvor I finder et sted i nærheden af jer.

6 2 · B Ø R N & F R I T I D · F E B R UA R/MA R T S 2019 · N R 95

Profile for Børn & Fritid

Børn & Fritid nr. 95  

Børn & Fritid nr. 95