Page 57

FESTDAGE/INSPIRATION

Talen Kunsten at holde festtaler er svær at mestre, men man kan gøre det meget lettere for sig selv, ved at forberede sig ordentligt. Der er nemlig masser af gode råd og guidelines om kunsten at skrive og holde taler. Det er bare ikke ret mange der kender til dem! Inden man overhovedet begynder at tænke på at holde tale til bryllup eller fest, er det selvfølgelig vigtigt, at man først forstår hvordan man skriver en god tale. 90 % af arbejdet består i at skrive og forberede talen, og inden man holder talen bør man samtidig have forberedt en drejebog.

Overblikket En toastmaster har en meget ansvarsfuld post, idet han overordnet set, har ansvaret for festens forløb fra værten byder velkommen og indtil bordet forlades efter middagen.

Invitationen Den traditionelle måde at lave en invitation på er at tegne klippe eller male et selv, men der er også mange andre måder at gøre det på, og her kommer et par idéer: Skriv et kort så sirligt og flot som du kan, og bind gavebånd rundt om kortet efterfølgende. Når du putter kortet i en konvolut, putter du små stjerner i sølv eller guld med eller evt. små hjerter. Du kan også tørre vilde blomster, som du limer fast på forsiden eller inde i fødselsdagskortet, og så skriver du der, hvor der er plads.

Gammel overtro Vielsesringe kan spores tilbage til middelalderen og ifølge gammel overtro, er det den person som får ringen på først under vielsen, som kommer til at ”have bukserne på” i forholdet, om det passer eller ej, må i selv finde ud af.

N R. 95 · F E B R UA R/MA R T S 2019 · B Ø R N & F R I T I D ·

57

Profile for Børn & Fritid

Børn & Fritid nr. 95  

Børn & Fritid nr. 95