Page 44

PÅSKE/INSPIRATION

il t r e é d i e v Kreati

PÅSKEPYNT Af He id i Ko r s g a a rd

Selvgjort er velgjort, og i særlig grad, når man kan lave sådan noget fint hjemmelavet påskepynt.

Kvinden bag bloggen Den Kreative Sky, hvor hendes mange idéer føres ud i livet, og hvor hun elsker at lege med nye spændende materialer.

Karse-venner Her er Karse-kyllingen som har fået en ven karse-kaninen, og de er så lette at lave, at der et perfekt påskeprojekt sammen med de allermindste. Det der gør disse karse-venner så lette at lave er, at i stedet for at skulle finde maling frem og rengøre både hus og barn efter dette, så farver man vattet ved, at blande vand og frugtfarve i stedet. Det eneste du skal bruge for at lave en karse kylling eller kanin er: frugtfarve, vand, en fjer eller pompon som hale, et gennemsigtig glas (evt. fra babymos) for så kan vattet, der farves med frugtfarven, nemlig ses igennem. Påske-kaninen er hvid og kræver ikke frugtfarve, men måske man har lyst til at prøve at lave en lyserød kanin? For at vattet suger frugtfarven bedst, lægges kun lidt vat i glasset af gangen, og vandes indimellem. Klip to kanin-ører der passer i størrelse til glasset og lim dem på med limpistol på kanten af glasset indvendigt. Lim evt. også en pompon på som hale til kaninen og en fjer til kyllingen Nu mangler der kun at blive sået karse.

4 4 · B Ø R N & F R I T I D · F E B R UA R/MA R T S 2019 · N R 95

De sødeste påskeæggehoveder Find nogle fine billeder af børnene. Klip først ansigterne ud og læg dem over på et stykke hvidt karton og tegn herefter omridset af det øverste af deres hoveder samt sæt en lille streg hvor skallen skal gå til. Fjern derefter ansigterne fra kartonet igen og tegn æggeskallens omrids, og klip den til sidst ud. Æggeskallen er ikke limet på deres ansigter, men bliver blot holdt sammen af båndet til ophæng.

Profile for Børn & Fritid

Børn & Fritid nr. 95  

Børn & Fritid nr. 95