Page 38

FAMILIELIV/BØRN & SPORT

HUSK! HVIS VI FORVENTER AT BØRN SKAL BLIVE MOTIVEREDE TIL AT LEVE ET SUNDT OG AKTIVT LIV, SÅ ER VI NØDT TIL AT SIKRE OS AT DE FÅR MASSER AF VEJLEDNING OG OPMUNTRING, OG SER OS VOKSNE VÆLGE DENNE VEJ.

selv var god til, da du var på deres alder, eller som du selv er interesseret i. Hvis dit barn bliver interesseret i den sportsgren, som du selv dyrker, så kan det være en rigtig god måde at tilbringe kvalitetstid sammen. Opskriften er enkel. Børn skal vedligeholde formen, og børn og unge bør få 30-60 minutters motion på de fleste af ugens dage. Det bedste er, hvis træningen er en form for vedholdende kredsløbstræning –– at gå, jogge, danse, cykle eller enhver anden jævnt fortsættende aktivitet, som de synes er sjovt.

Vær et godt eksempel Forskning viser, at forældres engagement i deres egen sport smitter positivt af på børnene. Tænk over hvordan kan du bede dine børn om at holde sig i god form og skære ned på Tv-forbruget, hvis du selv er blandt dem der slider mest på sofaen. Hvis du ikke selv vil være med ude på sportsbanen, så kan du engagere dig som sponsor eller træner for dine børn, hvis de er på et hold eller ganske enkelt være med som engageret tilskuer.

Giv støtte og opmuntring

>>

de sportsgren. Fortæl dine børn at de skal sørge for at få masser af motion, og du vil sandsynligvis blive mødt med noget, der ligger et sted imellem et suk og latter. Nøglen er motivation. Her er et par strategier, der kan hjælpe til at træningen bliver ved med at være sjov og interessant for dit barn – og for dig.

Lad barnet bestemme Træning, der bliver påduttet, vil hurtigt blive uinteressant og så bliver det en kamp at komme ud af døren. Lad dit barn vælge hans/hendes aktiviteter selv. Opmunter ham/hende til at vælge det, de godt kan lide, og ikke nødvendigvis den aktivitet du

PRÆCIS SOM FOR VOKSNE, SKAL TRÆNINGEN VÆRE PRAKTISK, TIL AT KOMME TIL, FORSTÅELIG OG FORHÅBENTLIG OGSÅ SJOV!

3 8 · B Ø R N & F R I T I D · F E B R UA R/MA R T S 2019 · N R 95

Præcis som for voksne, skal træningen være praktisk, til at komme til, forståelig og forhåbentlig også sjov! Det er vigtigt, at vi giver børnene muligheden for at være med til en træningsform, som de synes er interessant og sjov. Så snart de har fundet noget de godt kan lide, så er det tid til at opmuntre og være meget forsigtig med ikke at blive overkritisk i forhold til fejl og små tilbageskridt. Den hurtigste og sikreste vej til at udvikle frygt for at fejle er ved at straffe mennesker, når de laver en fejl.

Lad dit barn undervise andre børn I takt med at dit barn engagerer sig i en aktivitet, uanset om det er bowling eller fodbold, så kan du opmuntre dem til at lære fra sig. Du vil blive overrasket over, hvor meget ungerne vil gå op i det. Man kan måske endda hjælpe med til at opbygge et netværk i lokalområdet, hvor børnene underviser hinanden. Q

Profile for Børn & Fritid

Børn & Fritid nr. 95  

Børn & Fritid nr. 95