Page 91

FAMILIELIV/ØKONOMI

>>

Gennemgå dine forsikringer Det kan være godt for din økonomi at gennemgå dine forsikringer. At have forsikringer kan spare dig for mange penge, hvis uheldet er ude. Lige såvel kan det være en fordel at gennemgå, hvad de forskellige forsikringer faktisk dækker, så du ikke har flere forsikringer, som dækker det samme. Derudover er konkurrencen på forsikringer også stor, hvorfor det kan være en fordel at undersøge, om andre forsikringsselskaber kan give dig en bedre aftale. Skift eventuelt bank Gebyrer og renter varierer meget fra bank til bank. Derfor kan det være værd at undersøge, om nogle andre banker kan give dig et bedre tilbud end det, du allerede har. Hvis du overvejer at optage et lån, er det ikke altid sådan, at din primære bank kan tilbyde dig det bedste lån. Dette gælder især, hvis der er tale om et mindre lån. Derfor kan det være smart at sammenligne lån, så du kan finde det lån, som passer bedst til din økonomiske situation. Refinansiering Har du flere gamle lån kan det betale sig at refinansiere, hvilket betyder, at man samler flere lån til ét. På den måde kan du få et lån, som økonomisk set bedre kan betale sig, end hvis du havde flere separate lån. Ofte kan du forhandle dig frem til gode renter ved at refinansiere.

Undgå skattesmæk Følg med i hvor meget SKAT du betaler og sørg for, at beløbet er så korrekt som muligt. På den måde mindsker du risikoen for et skattesmæk, som kan sætte dig i en kedelig økonomisk situation over en længere periode.

Brug kun de penge, du har Et godt sparetip er kun at bruge penge, du faktisk har, i stedet for at handle på kredit. Hvis du får brug for længere tid til at tilbagebetale pengene, end den rentefrie periode du har, kan det hurtigt blive meget dyrt på grund af de høje renter, der pålægges, når man handler på kredit. Tænk dig derfor godt om, før du handler, og vurder, om det er det værd.

Brug sammenligningstjenester Brug sammenligningstjenester og undersøg, hvor du kan få produktet, du ønsker at købe, til den billigste pris. Overraskende nok kan priserne variere meget fra butik til butik, selvom det er nøjagtigt det samme produkt. Brug derfor hellere lidt tid på research, så du kan spare penge. Der findes også online sammenligningstjenester for lån. Her kan du sammenligne lån og finde det lån, som er det bedste for dig og din økonomiske situation. Ved at researche lidt, mindsker du risikoen for at optage et lån, som byder på negative overraskelser, og som kan koste dig dyrt.

N R. 101 · F E B R UA R/MA R T S 2020 · B Ø R N & F R I T I D ·

91

Profile for Børn & Fritid

Børn og fritid Nr. 101, Februar/Marts.  

Velkommen til Børn & Fritid nr. 101, vores gratis online-magasin. I denne udgivelse kan du læse om vores nyeste tiltag Børn & Fritid Blogger...

Børn og fritid Nr. 101, Februar/Marts.  

Velkommen til Børn & Fritid nr. 101, vores gratis online-magasin. I denne udgivelse kan du læse om vores nyeste tiltag Børn & Fritid Blogger...