Page 63

Haveliv

Klargøring af havegrillen Sommertid er lig med grilltid, og denne skal også klargøres til de mange hyggeaftener, med venner og familie på terrassen. Der findes mange produkter til klargøring og rengøring af din grill, men som udgangspunkt kan du nøjes med en grillbørste, lidt stanniol og stærk base som eksempelvis brun sæbe. Er din grill begyndt at ruste hist og pist, så tag lidt husholdningseddikesyre fra køkkenskabet og fortynd det i forholdet 1 til 4. Bland 3 dele lunkent vand med 1 del eddikesyre og vask på det rustne område med en blød svamp eller klud og bemærk, der skal bruges lidt knofedt. Så er din gril så god som ny.

Skab en smuk græsplæne Når du skal vælge en plæneklipper, så er der flere forskellige typer at vælge mellem. Der er en el plæneklipper med ledning, motorplæneklipper der kører på benzin, akku plæneklipper der er batteridrevet og til sidst en cylinderklipper også kendt som en håndskubber. Hvis du synes, at forlængerledninger og benzin er besværligt, så er den nye batteridrevne Rotak-plæneklippere måske lige noget for dig. Rotak’s hærdede præcisionsklinge muliggør klipning af alle former for græs, og de forlængede plænekamme gør det muligt at klippe tættere på plænekanten, så ekstra trimning hører fortiden til. Samtidig opsamler den optimerede luftstrøm effektivt op til 99 % af alt græsafklippet, så plænen efterlades pæn og nydelig. Med Powerdrive LI+ motoren, 36 V lithium-ion-batteri og integreret Syneon-chip har Rotak 430 LI masser af kraft til plæner med en størrelse på op til 600 m2.

Forkæl dine havemøbler Du skal helst oliere dine havemøbler mindst en gang om året og gerne to, hvis du vil undgå, at de bliver grå og vejrbidte. Malede møbler har også godt af en ny gang maling en gang om året. Hvis du har havemøbler af teak, kan de holde i mange år uden behandling. Teaktræ har fra naturens side så stort et indhold af harpiks som beskytter træet naturligt. Teaktræ vil dog med tiden blive gråt, så vil du undgå den grå farve, skal du jævnligt give det olie. Hvis det er havemøbler af plast du har stående i haven, kan du tillade dig at pjaske og skrubbe. Plastmøbler kan i hovedreglen gøres rene med et universalt rengøringsmiddel. I vanskelige tilfælde kan man få en plastrens i byggemarkederne.

VI UDLODDER 1 PLÆNEKLIPPER. KLIK IND PÅ WWW.BOERNOGFRITD.DK OG DELTAG I KONKURRENCEN OM EN BATTERIDREVET PLÆNEKLIPPER ROTAK 430 LI FRA ROBERT BOSCH.

VIND

Pas på dyrene Når du fjerner visne blade og rydder op i bedene, så vær forsigtig med bunkerne af visne blade og kompostbeholderen - der kan gemme sig pindsvin, som endnu ikke er vågnet fra vintersøvnen. Finder du et pindsvin, så lad det sove videre og udskyd oprydningen til senere. Pindsvin er fredede. NR. 84 · APRIL/MA J 2017 · BØRN & FRITID ·

63

Profile for Børn & Fritid

Børn & Fritid nr. 84  

Børn & Fritid nr. 84