Page 13

FAMILIELIV/HUDPLEJE

l i t l e v Far

TØR VINTERHUD De kolde måneder med blæst, regn og frost udtørrer huden.

Spis huden sund Man kan spise sig til sundere hud. De sunde umættede fedtsyrer som eksempelvis omega-3 fedtsyrer, er gavnlige for huden. De hjælper næringsstofferne med at passere ind i cellerne. Omega-3 fedtsyrer findes i fødevarer som laks, valnødder, tofu, hørfrøolie, malet hørfrø, raps- og olivenolie.

Kulde og tørt indeklima Grunden til, at mange oplever tør og skadet hud i vintermånederne, er kombinationen af den bidende kulde udenfor og den tørre radiatorvarme indenfor.

Hvordan behandler jeg tør hud? Fugtighedscreme er en effektiv behandling af tør hud. Vælg en fugtighedscreme med højt fedtindhold (> 20 %), og uden parfume, som du kan reagere allergisk mod. Bruges en eller evt. flere gange dagligt.

Vælg en fed creme til tør vinterhud Jo mindre vand i cremen, jo bedre. Vælg en creme med lavt vandindhold gerne uden parfume, til at holde huden beskyttet mod vinterens blæst. En creme med højt indhold af gode fedstoffer, og som ikke indeholder vand, minimerer risikoen for frostskader på den sarte hud. Hvis man ydermere vælger en creme mærket med et eller flere af de anerkendte miljømærker, der fortæller at man her står med en creme i hånden, som ikke indeholder nogle af de skadelige og hormonforstyrrende stoffer, er man på den helt sikre side.

Kilder: Sundhed.dk, Astma-Allergi Danmark, Forbrugerrådet Tænk, Helsenyt, DR.

V I D S T E D U AT. . . Q huden, med et overfladeareal på ca. 1,5 m2

er et af vores største organer Q huden udgør ca. 15 % af legemsvægten Q huden skaffer os information om omgi-

velserne gennem små nerveender, som registrerer berøring, tryk, varme, kulde og smerte

NR. 99 · OK TOBER/NOVEMBER 2019 · BØRN & FRITID ·

13

Profile for Børn & Fritid

Børn og Fritid nr. 99, Oktober/November.  

Børn og Fritid nr. 99, Oktober/November. Børn & Fritid nr. 99 er dit gratis online-magasin, hvor vi har sat fokus på allergi, eksem og hudp...

Børn og Fritid nr. 99, Oktober/November.  

Børn og Fritid nr. 99, Oktober/November. Børn & Fritid nr. 99 er dit gratis online-magasin, hvor vi har sat fokus på allergi, eksem og hudp...