__MAIN_TEXT__

Page 1

WEEKBLAD VOOR

DEURNE

3 Veel belangstelling bouwplan pastorietuin Zeilberg

5 Gouden Helmspeld voor Noud Kuijpers

11 Riff van Bussel in finale BZT band

27 oktober 2016 We e k Jaargang 113

43

WWW.WEEKBLADVOORDEURNE.NL

17 Zestig jaar KBO in Liessel

30 Zondag Hubertusviering in Deurne

Heeft u nog

hagelschade? wij repareren uw auto binnen 1 week!

Stationsstraat 82 | 5961 HS HORST T 077-3982019 | www.asnoordlimburg.nl Aanbieding geldig t/m 29 oktober 2016

4 MAGERE RUNDERLAPPEN SAMEN

5,50

5 HALVE KIPFILETS SAMEN

5,50

Slagerij van Goch

Martinetplein 72 Deurne Tel.: 0493-312385 www.vangochgildeslager.nl

2016

25-26-27 NOVEMBER

GET YOUR TICKETS @PLOEGEFIST.NL

De werkzaamheden afgelopen maandag ter hoogte van het NS-station in Deurne.

(Foto: Marius van Deursen)

Werk aan het spoor op schema DEURNE - Sinds zaterdag wordt er volop gewerkt aan het spoor in Deurne. Prorail vernieuwt op verschillende plekken het spoor tussen Eindhoven en Venlo. Er rijden geen treinen. De werkzaamheden eindigen in de nacht van zondag 30 op maandag 31 oktober.

door Willie Thijssen Behalve dat negen dagen lang geen treinen rijden naar en van Deurne, zijn spoorwegovergangen in Deurne tijdelijk volledig afgesloten of afgesloten geweest. Vooral maandagochtend leek Deurne moeilijk

bereikbaar aangezien de overgangen Vlierdenseweg, Binderendreef èn Biesdeel tegelijk dicht waren. Tijdens de ochtendspits bleek de verkeersdrukte echter enorm mee te vallen en waren er nauwelijks opstoppingen. Alleen de overgang Vlierdenseweg is nu nog tot maandag 31 oktober 00.05 uur dicht. De andere overgangen zijn weer open. Treinreizigers worden nog altijd met bussen vervoerd. Dat verliep de afgelopen dagen niet altijd soepel. De voetgangers- en fietsersoversteek bij het NS-station was namelijk ook afgesloten zodat reizigers soms ver moesten omlopen om de bussen, die

Brandje afgeleverd

aan de kant van de Sint Jozefparochie stonden opgesteld, te bereiken. Vooraf was aangegeven dat deze overgang wel open zou blijven. De overgang blijft overigens afgesloten totdat de werkzaamheden zijn afgerond, zo blijkt uit navraag bij Prorail. Volgens planning is dit in de nacht van zondag op maandag. OV-reizigers moeten ook de komende dagen nog rekening houden met 30 tot 45 minuten extra reistijd.

Voorspoedig

De werkzaamheden, die worden uitgevoerd in opdracht van Prorail, bestaan onder meer uit het vernieuwen van het spoor. Het gaat bijvoorbeeld

om overwegen, wissels, spoorstaven, dwarsliggers en spoorstenen. Volgens een woordvoerder van Prorail verlopen de werkzaamheden voorspoedig. Zoals het er nu uitziet zullen de treinen weer vanaf maandagochtend rijden. “Alles verloopt volgens planning. Dit project is minutieus voorbereid waarin ook is rekening gehouden met tegenslagen”, aldus de woordvoerder. De werkzaamheden aan het spoor hebben nog niets te maken met de aanleg van de spoortunnel bij de Binderendreef of de verbetering van de overwegen Vlierdenseweg en Liesselseweg. Dat werk vindt dit jaar nog niet plaats.

Ambassadeurs voor muziekjaar DEURNE - Na Toon Kortooms dit jaar, wordt volgend jaar muziek het thema van Deurne Palet van De Peel. De organisatie zoekt ambassadeurs die een steentje willen bijdragen aan het themajaar.

Voor Deurne Palet van De Peel is in samenwerking met de VVV een denktank samengesteld die de grote lijnen uitzet. Die denktank wil door middel van actieve mensen in de verschillende kerkdorpen van

Deurne komen tot een samenhangend geheel aan activiteiten op het gebied van muziek. Een groot deel van die activiteiten bestaat al en kan direct aanhaken bij Deurne Palet van De Peel. Maar ook kunnen er evenementen of activiteiten opgezet worden specifiek voor het themajaar. Wie belangstelling heeft om ambassadeur te worden kan contact opnemen met Conny Heldens van VVV Deurne, tel. 0493-323655 of mail info@deurnepaletvandepeel.nl.

Halloween in centrum

DEURNE - De brandweerpost Deurne kreeg vorige week vrijdagmorgen een brand op levering. Nadat het vuilnis in een vuilniswagen had vlam gevat, besloot de chauffeur de wagen naar de brandweerkazerne te rijden. De chauffeur en de opgeroepen brandweerlieden kwamen tegelijkertijd aan bij de kazerne, waar de brand voor de deur kon worden geblust. Vermoedelijk is er vuur ontstaan in een geleegde container, wat oversloeg op de rest van het vuilnis. De vuilniswagen raakte niet beschadigd. (Foto: Brandweer Deurne)

DEURNE - Vrijdagavond 28 oktober is de jaarlijkse Halloweenavond in het centrum van Deurne, van 18.00 tot 21.00 uur. Kinderen kunnen meedoen aan een lampionnentocht met trick or treat.

Het centrum is morgenavond ondergedompeld in de sfeer van Halloween. Voor de traditionele lampionnenoptocht kan vanaf 18.00 uur bij Plein Vijf aan de Markt een gratis lampion worden opgehaald. Onderdeel van de tocht is een zoge-

heten trick or treat waarmee de kinderen bij elke winkel met een trick or treat-poster gratis snoepjes kunnen afhalen. De winkels zijn ook tot 21.00 uur geopend. Iedere klant ontvangt een gratis mysterie shopping bag. En om het ook voor het winkelend publiek spannend te maken zit in sommige tassen een waardebon. De Halloweenavond wordt georganiseerd door Centrummanagement Deurne. Deelname aan de lampionnentocht is alleen mogelijk onder begeleiding van een ouder.

koopzondag 30 oktober

helmond centrum openingstijden 12.00 uur tot 17.00 uur

Nieuwe loods Ploegmakers

Zie pagina 20 voor meer informatie

DEURNESE

KALENDER 2017

GBA NU VERKRIJ

AR!

Zie pagina 23

Profile for Das Publishers!

Weekblad voor Deurne wk43  

Weekblad voor Deurne wk43