Page 1

WEEKBLAD VOOR

DEURNE

3 Groei & Bloei bestaat veertig jaar

5 Morgen Dreefloop van LGD

9

9 mei 2018 We e k Jaargang 115

19

WWW.WEEKBLADVOORDEURNE.NL

15

Liessel 1 is kampioen

Elfjarige dansers naar WK Glasgow

23 Grote namen op de kermis in Vlierden Aanbiedingen geldig t/m 12 mei 2018

AKROPOLISSTEAK

RIBKARBONADE NATUREL OF GEMARINEERD

500 GRAM

3,95

100 GRAM

0,99

Slagerij van Goch

Martinetplein 72 Deurne Tel.: 0493-312385

www.vangochgildeslager.nl

Diverse smaken

Boerenroomijs 900 ml - Primafrost

2,99

2,19 www.diepvriesspecialist.nl

De bestuursleden van De Sprint, vlnr Rob Geurts, Carlus Geboers en Lies van de Laar met op de achtergrond een handbaltraining in sporthal De Peelhorst in Deurne. (Foto: Hein van Bakel)

Zondag bekerwedstrijden handbal in Deurne

Zie onze aanbiedingen op pagina 7

Veertig jaar handbal bij De Sprint DEURNE - Handbalvereniging De Sprint uit Deurne bestaat dit jaar veertig jaar. Het jubileum wordt uitgebreid gevierd in het weekend van 22 en 23 september. Daarnaast heeft De Sprint in het jubileumjaar de Brabantse finales van de bekerwedstrijden handbal naar Deurne gehaald. De wedstrijden worden zondag 13 mei gespeeld in sporthal De Peelhorst. Uniek is dat er minimaal twee en mogelijk drie eigen teams meespelen in de finale. door Ine van Hal Handbalvereniging De Sprint is op 23 mei 1978 opgericht - destijds nog in De Vierspan - door Gerard Geurts, Jo Smeets en Leo Zweden. Reden

voor de oprichting was volgens oud-bestuurslid Gerard Schrama de opening van de Frans Hoebenshal. “De sporthal is tot aan de sloop onze thuisbasis geweest.” In de eerste jaren groeide de club

‘Knik’ is verdwenen

van 70 naar zo’n 140 en nog later naar ruim 200 leden. Met een top van 260 leden tegen de tijd dat de Frans Hoebenshal gesloopt werd. Momenteel heeft de vereniging 220 leden, die hun sport beoefenen in sporthal De Peelhorst in Sint Jozefparochie. Vijf dagen per week zijn er trainingen en ook de competitiewedstrijden worden er gehouden. De Sprint heeft ruim honderd jeugdleden, die allemaal getraind worden door eigen leden van de vereniging. Ook het vinden van trainers voor de vaandelteams en de senioren is volgens voorzitter Carlus Geboers tot nu toe altijd goed gelukt.

Stabiele club

wel betrokken. “Bij elke activiteit is hij de eerste die komt vragen of hij nog iets kan doen”, aldus Carlus Geboers, die net als Schrama veertig jaar lid is van De Sprint. Ook Chris Bellemakers, Mies Bellemakers, Nel Verbaarschot en Helen Martens zijn veertig jaar lid van de handbalvereniging. De leden van De Sprint houden jaarlijks een kledinginzameling in Deurne. Daarnaast zijn er diverse festiviteiten voor de leden en activiteiten voor de jeugd, zoals een jeugdkamp, een dagje schaatsen en een Sinterklaasavond. Ook naar buiten toe presenteert De Sprint zich met jeugdactiviteiten. Zo is de handbalvereniging ieder jaar present tijdens de Koningsdag in Deurne en houdt de club jaarlijks een herfsttoernooi voor leerlingen van de basisscholen. “Dat levert altijd wel nieuwe leden op”, aldus Geboers.

Wij geven de HOOGSTE PRIJS voor uw OUD GOUD tegen contante betaling

Milhezerweg 27a Deurne www.goldiesjuwelen.nl

Leuk voor Moederdag! € 26,5 0 p.p.

Zondag 13 mei verzorgen wij een

De Sprint is volgens Geboers altijd een vrij stabiele vereniging gebleven. “We horen nog steeds bij de vijf vanaf 12.00 u. alleen op telefonische reservering. of zes grootste clubs van Brabant.” Om er met een knipoog aan toe te T. 0492-820080 - www.nederheide.nl voegen: “Er is altijd plek voor nieuProgramma bekerwedstrijden we leden.” Van 10.00 uur ‘s morgens tot 18.00 Ook financieel is De Sprint volgens uur ‘s middags worden zondag in de voorzitter een gezonde club. Het De Peelhorst in totaal zes wedstrijbestuur is het afgelopen jaar geheel den gespeeld in de bekerfinale van Al 45jQQr vièt QolresBrabant. voottett. Na elke wedvernieuwd en grotendeels verjongd. de afdeling Samen met voorzitter Carlus Gestrijd wordt een beker uitgereikt. boers vormen de 24-jarige Lies van de Laar en de 18-jarige Rob Geurts Lees verder op pagina 15 het huidige bestuur. “In samenwerking met de verschillende commissies die binnen De Sprint actief zijn willen we als bestuur meer projectmatig gaan werken”, zegt Geboers. “We gaan meer Aktiemodel Vetego B11 Aktiemodel Vetego B33 Aktiemodel Vetego 02 kijken naar wat de leden willen Handmatig: en in stof vanaf€ 945,- in leder vanaf€ 995,­ 3 motorig mét accu in leder vanaf€ 1995,­ Handmatig: in stof vanaf€ 945,- in leder vanaf€ 995,­ dat coördineren we.” Gerard Schrama vult aan: “De ervaLet opl ring leert dat wanneer een activiteit DEURNE OptotHemelvaartsdag I.v.m. vakantie Is onze-winkel maandag 19 februari gesloten. vanaf dinsdag 20 februari staan wij weer voor u klaar. een begin en einde heeft leden zich (morgen; mei) Telefonschdonderdag zijn wij In deze periode10 beperkt bereikbaar, excuses voor het eventuele ongemak. er eerder voor in willen zetten dan staat het centrum van Deurne Nu: Vele relaxfauteuils met sta- op hulp extra scherp geprijsd en veelal direct uit voorraad leverbaar. (In onze showroom vindt u ruim 90 modellen sta- op fauteuils} voor een vaste positie in het bestuur in het teken van Deurne klinkt of in een commissie.” Goed. De winkels zijn geopend Schrama was 12 jaar bestuurslid bij van 12.00 tot 17.00 uur. Er is volDe Sprint en een tijdlang afdelingsop muziek in de winkelstraten voorzitter bij de afdeling Brabant met optredens van onder meer Aktiemodel Vetego B33 Aktiemodel Vetego 02 van de Nederlandse Handbal Bond. U’mtata, Mista Beatz, Koelala en Momenteel is hijmét nietaccu meerinactief Doe 1995,­ mar Wa. 3 motorig leder vanaf€ Handmatig:ZIE in ONZE stof ADVERTENTIE vanaf€ 945,in leder OP PAGINA 14 vanaf€ 995 binnenverder de handbalclub maar nog showroom vindt u aan de Boersestraat nr. 11 in St.Hubert. Op rotonde 'Erica' richting Wanroij, dan 3erelaxfauteuils links, le rechts. Onzeop 2000m ruim 170 modellen relaxfauteuils draaivoet verder ruim 230 modellen met handmatige verstelli

Moederdag-brunch

Al 45jQQr vièt Qolres voottett.

Deurne klinkt Goed

Verder ruim 300 modellen relaxfauteuils

DEURNE - De knik in de Vlierdenseweg bij de spoorwegovergang ter hoogte van de Fabrieksstraat Fabriekstraat isis verdwenen. verdwenen. De De verkeerssituatie verkeerssituatie moet hierdoor straks veiliger worden en de doorstroming van het verkeer verbeteren. De werkzaamheden zijn nu nog in volle gang maar hoe de weg er straks uitziet wordt meer en meer duidelijk. Als de werkzaamheden er zijn afgerond gaat de aannemer Aktiemodel Vetego verder richting richting de de Sint SintJozefstraat. Jozefstraat. De Hierna verwachting wordt de is B11 dat spoorwegovergang de spoorwegovergang bij de Liesselseweg er medio juni aangepakt. weer opengaat. (Foto: Hein van Bakel) Handmatig: in stof vanaf€ 945,- in leder vanaf€ 995,­ Verder ruim 300 modellen relaxfauteuils

verder ruim 170 modellen relaxfauteuils op draaivoet

Al 45jQQr vièt Qolres voottett.

verder ruim 230 modellen relaxfauteuils met handmatige verstelling

2

Di-Wo-Do 10:00 - 17:30,

Let opl

Vr 10:00 - 21:00,

Za 10:00 - 17:00

TEL. 0485 - 45 29 86

info@teunarts.nl

www.teunarts.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 2 Bill en Tamara hebben een zoon

LUKE

1 mei 2018 Broertje van Noa

Opa Willy ƚ en oma Anne-Marie

&

Per 30 juni gaat

Wij gaan trouwen!

Dirk van den Elsen Melissa de Wit

Masta Sportprijzen

Op vrijdag 18 mei 2018 geven wij elkaar het jawoord!

Na 35 jaar stoppen

Hoera (o)ma 80 jaar!

Alle klanten bedankt voor jarenlang vertrouwen in ons.

Van ❤te proficiat van kinderen en kleinkinderen

De kerkelijke inzegening vindt om 12.00 uur plaats in de kerk van de Heilige Willibrordus te Milheeze. U bent van harte welkom op onze receptie, welke gehouden wordt van 18.00 tot 19.30 uur bij familie De Wit, Goorsebergweg 9 te Deurne.

Sportshop Laarbeek - Heuvelplein 20 - Beek en Donk neemt het m.i.v. 3 juli over. Vijfenzeventig jaar geleden zette onze vader zijn handtekening onder een akte die zijn leven veranderde en die ons bracht waar we nu staan. wat zijn we trots op dit mooie jubileum!

u bent van harte welkom op onze open dag Zondag 13 Mei van 12.00 - 17.00 uur Graag tot dan!

Vetcellen definitief verwijderen?

Centimeters verliezen van buik, billen, bovenbenen, kin of zelfs kuiten? Cellulitis verminderen en verstevigen van de huid?

Dit is mogelijk met de CRYO21! Cryolipolyse is de nieuwste revolutie op het gebied van afslanken, liften en verstevigen zonder chirurgische ingrepen. De behandeling maakt gebruik van gecontroleerde koeling waardoor de vetcellen kristalliseren en op een volledig pijnloze en natuurlijke manier uit het lichaam worden verwijderd.

Onmiddellijk resultaat, Pijnloos en snel, Kuur van 6 behandelingen, Gegarandeerd resultaat!

Ommelsveld 5 // 5721 VT Asten // 0493 67 1888 www.hoefnagelstransport.nl // info@hoefnagelstransport.nl

Proef

• Met vaste hulp en zorgbegeleider

€ 50,

• Noodzakelijke vervanging bij vakantie • Een luisterend oor met aandacht voor uw wensen en behoeften www.curacorde.nl 085-04 95 111

beha ndeli ng voor maa r

00

Handbalvereniging De Sprint heeft de bekerwedstrijden naar Deurne weten te halen, dit in het jaar dat de vereniging 40 jaar bestaat.

Op zondag 13 mei worden de wedstrijden gespeeld in sporthal De Peelhorst. Twaalf teams in verschillende klasse strijden om de felbegeerde beker.

HV De Sprint heeft voor nu al 2 teams in de finale zitten nl. de DA1 en de HA1, de HS1 spelen nog in de halve finale voor plaatsing.

Een geweldige prestatie voor HV De Sprint

schoonheid en pedicure

ZORG KAN ANDERS EN MOET BETER!

Finales Brabantse bekerwedstrijden handbal in Deurne

alleen op afspraak; Kelly Sonnemans Ravenshof 45, Someren 06 510 91 543 www.kellys-salon.nl

Wedstrijdprogramma 13 mei: De eerste wedstrijden starten om 10.00 uur en onze eigen teams spelen om: -HV De Sprint DA1 - MHV DA1 om 13.15 uur -HV De Sprint HA1 - RedRagTachos/Witte Ster HA1 om 14.45 uur -HS1 team - West Brabant Combinatie HS1 om 18.00 uur.

Onze finalisten vinden het geweldig als u hen komt aanmoedigen

• Glaswol en Pir isolatie (Dupanel). Aan spotprijzen bij de Isolatiehal tel. 0492-542002.

• Video, Hi8 en DV bandjes overzetten op DVD, Foka Deurne 0493-353102.

• Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.

75 jaar - Gebr. Hoefnagels Transport 1943 - 2018 75 jaar geleden zette onze vadder (Jan Hoefnagels Sr ), zijn handtekening onder een akte die zijn leven veranderde en ons bracht naar waar we nu staan. Wat zijn we trots op dit prachtige jubileum! Dit zijn de eerste woorden uit het boek, dat geschreven is over 2 generaties waarin “de weg er naar toe” omschreven word vol liefde en toewijding over ons transportbedrijf. De historie van Gebr. Hoefnagels gaat terug naar 4 Juni 1943 toen Jan Hoefnagels Sr. paard en wagen overnam en een transportbedrijf begon in het centrum van Asten. Het ophalen van huisvuil, melkbussen en later het vervoeren van boomstammen voor de plaatselijke houtzagerij. In 1950 kocht hij zijn eerste vrachtwagen, waar hij de basis legde voor een mooie toekomst. In 1983 namen 2 van zijn zonen Jan en Aloys, het bedrijf over met 3 vrachtwagens met het doel dit verder uit te bouwen. Ambitieus en altijd luisterend naar elkaar durfde de 2 broers meer risico’s te nemen en spoorden elkaar perfect aan voor vele beslissingen. Dit heeft geleid tot een groot wagenpark met vandaag de dag maar liefst 150 trekkende eenheden, 2 vestigingen, in hun eigen dorp Asten en in Weert met eigen onderhoudsgarage en werkplaats. Met 220 medewerkers waar we elke dag trots op zijn, met ieder zijn eigen naam. Zij staan elke dag van de vroege ochtend tot in de late uurtjes klaar voor ons bedrijf met klantvriendelijk en klantgerichtheid. Ons 75 jarig jubileum wordt groots gevierd op onze locatie in Asten te Ommelsveld 5 en wij nodigen u van harte uit om onze open dag te bezoeken en het samen met ons te komen vieren op zondag 13 mei van 12.00 tot 17.00 uur onder het genot van een hapje en een drankje!


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 3

Komende zaterdag plantenmarkt op de Markt

Groei & Bloei bestaat veertig jaar DEURNE - Groei & Bloei Deurne/Venray bestaat dit jaar veertig jaar. Een van de grootste publieksactiviteiten van de vereniging is de jaarlijkse planten- en tuinmarkt op de zaterdag voor Moederdag. Komende zaterdag 12 mei zal de Markt in Deurne weer een groene aanblik bieden met bloemen en planten, kramen met accessoires voor huis, tuin en terras en aanverwante artikelen zoals jams, siropen en weckproducten. De plantenmarkt van Groei & Bloei is open van 10.00 tot 16.00 uur. Accordeonist Piet Zetsen uit Neerkant zorgt voor muzikaal entertainment.

Na afloop van een lezing krijgen de leden geregeld een Plant van de Maand mee naar huis, die opgekweekt is door een lid van de vereniging. Tweemaal per jaar organiseert Groei & Bloei een planten ruildag voor leden, waar met gesloten beurs planten van eigenaar verwisselen. Henny Linders: “Je komt met de leukste dingen thuis.”

Bloemschikken

Tweemaal per jaar verzorgt Groei & Bloei een cursus bloemschikken. Diverse bloemschikkers namen in het verleden deel aan kampioenswedstrijden. De vereniging organiseerde ook zelf kampioenschappen, met een expositie van de gemaakte bloemstukken. Zoals in 2002 bij het 25-jarige jubileum in de kasteeltuin in Deurne. In 2011 werden de Zuid Nederlandse kampioenschappen bloemschikken gehouden in de Deurnese Willibrorduskerk. Henny Linders: “Dat was een prachtig gezicht, al die bloemstukken in de kerk. De tentoonstelling trok veel bezoekers. Binnen nu en enkele jaren willen we in Deurne weer een kampioenschap organiseren, voor de datum zijn we afhankelijk van de agenda van het rayon.”

door Ine van Hal Henny Linders is bestuurslid namens de werkgroep Plantenmarkt binnen Groei & Bloei. “Elk jaar proberen we een zo groot mogelijke diversiteit van vaste planten aan de bieden”, zegt hij. “Kwekers uit heel Nederland en uit België zijn op de plantenmarkt in Deurne te vinden.” Als voorbeeld noemt Linders kwekers van mini fruitbomen, bijzondere schaduwplanten en winterharde planten, hosta’s, sedums en vergeten groenten en kruiden. Daarnaast staan op de plantenmarkt veel hobbykwekers uit Deurne en omgeving, met onder meer agapanthussen, rotsplanten, dahliaknollen en moestuinplanten, hobbyisten die allerlei soorten jams, siropen en weckproducten maken uit eigen tuin en een hobbyist met zelfgemaakte vogelhuisjes en insectenhotels. Linders: “Mede met het oog op Moederdag zullen snijbloemen natuurlijk niet ontbreken.” Groei & Bloei onderhoudt contacten met diverse groenverenigingen en organisaties uit Deurne, die zich op de plantenmarkt presenteren. Zoals de Ossenbeemd, de vereniging van volkstuinen Hobbypark Deurne en

Tuin op het schoolplein Groene en kleurrijk bloeiende planten in een grote variëteit zijn te vinden op de jaarlijkse plantenmarkt van Groei & Bloei op de Markt in Deurne. Bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius Peelland. Ook met Coöperatie Stationspark heeft Groei & Bloei een goede band. Zelf staat Groei & Bloei Deurne/Venray - zoals elk jaar - op de plantenmarkt met een stand waar kinderen een leuk bloemstukje kunnen maken voor Moederdag.

Nieuwe rechtszaak tegen echtpaar Goossens LIESSEL - Piet Goossens zal zijn paardenstal aan de Hazeldonksedreef in Liessel vóór 17 mei moeten slopen. “Het besluit is genomen door de Raad van State. Daar kan de gemeente Deurne niets aan veranderen”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Inmiddels wordt er een nieuwe rechtszaak aangespannen tegen de omgevingsvergunning voor de woning van de familie Goossens. door Ine van Hal De gemeente kan geen invloed uitoefenen op besluiten die genomen zijn door de hoogste rechter, de Raad van Staten. Dat is de uitkomst van het gesprek dat burgemeester Hilko Mak vorige week woensdag had met Jacqueline Jacobs en met een zus, schoonzus en dochter van Piet Goossens. Het gesprek vond plaats naar aanleiding van de actie, die woensdag 25 april plaatsvond op de Markt in Deurne. Initiatiefneemster Jacqueline Jacobs probeerde met de actie te verhinderen dat Goossens zijn stal, waar geen vergunning voor is, moet slopen en zijn paarden weg moet doen. Zo’n 150 belangstellenden betuigden die avond hun steun aan de familie Goossens. De Raad van State deed de uitspraak naar aanleiding van een zaak die aangespannen was door de buurvrouw van Goossens. Zij is van mening dat de gemeente Deurne wetten en regels beter moet hanteren en handhaven en voert daarvoor al jaren een juridische strijd.

Nieuwe rechtszaak

De buurvrouw gaat nu ook de omgevingsvergunning aanvechten die verleend is voor het gebouw waarin Piet en Francien Goossens wonen. De rechtszaak, die aanvankelijk gepland stond voor 6 juni, is uitgesteld. Er wordt een nieuwe datum

gepland. De woning van de familie Goossens is in 1956 gebouwd als noodwoning, eveneens zonder vergunning. Voor de woning geldt inmiddels een persoonsgebonden overgangsrecht, dat wil zeggen dat het echtpaar Goossens er tot aan hun overlijden mag wonen. Het gebouw mag niet verkocht worden als woonhuis. De gemeente Deurne heeft volgens de woordvoerder in het verleden diverse pogingen ondernomen om te bemiddelen tussen buurvrouw Saskia van Wieringen en de familie Goossens. Die liepen op niets uit omdat de buurvrouw er niet aan mee wilde werken. Wat de uitkomst van de nieuwe rechtszaak zal zijn kan de woordvoerder niet inschatten. “De rechter toetst op wet- en regelgeving. Ook aan die uitspraak zal de gemeente Deurne zich moeten houden.”

Petitie

Een aantal weken geleden is op www.petities.nl een handtekeningenactie gestart om steun te betuigen aan de familie Goossens. De petitie heeft als doel dat de familie Goossens in hun woning mag blijven wonen. De teller loopt nog gestaag op; stond deze dinsdag 1 mei nog op 5.173 ondertekeningen, maandagmiddag 7 mei was de petitie inmiddels ondertekend door 5.227 sympathisanten.

Veertig jaar Groei & Bloei

Groei & Bloei is in 1978 opgericht als zelfstandige afdeling in Deurne van de toenmalige landelijke Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde. Prinses Beatrix is hiervan nog steeds de beschermvrouwe. Landelijk hanteert de organisatie de naam Groei & Bloei. Leden melden zich niet als zodanig aan bij Groei & Bloei; het lidmaatschap is automatisch gekoppeld aan een abonnement op het gelijknamige tuintijdschrift. Henny Linders: “Elke afdeling krijgt jaarlijks een bijdrage vanuit het hoofdkantoor. Daarnaast nemen we deel aan de Rabo Clubkasactie en is de opbrengst van de plantenmarkt bestemd voor onze verenigingskas.” De eerste voorzitter en medeoprichter van Groei & Bloei in Deurne was de inmiddels overleden Louis van de Burgt. Het huidige bestuur bestaat uit Francien Koolen-Aarts, Mieke van Stratum, Jeanet van Hylckama Vlieg, Henny Linders, Willy Nouwen en Leendert Brouwer. Groei & Bloei Deurne/Venray heeft rond de 200 leden. Enkele jaren geleden is Venray door het hoofd-

kantoor toegevoegd aan de afdeling Deurne. De reden is volgens Henny Linders dat Limburg maar één rayon heeft, namelijk de afdeling Noord-Limburg. Veel leden uit Venray en omgeving nemen daarom in Deurne deel aan activiteiten van Groei & Bloei.

Actieve vereniging

Groei & Bloei is volgens Linders een actieve vereniging, die jaarlijks veel activiteiten organiseert voor de leden. Vaak zijn daarbij ook niet-leden welkom, zoals bij de vele lezingen over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van natuur, specifieke of bijzondere planten, onderhoud en snoeien, tuinen, insecten, etc. die door de vereniging georganiseerd worden. Regelmatig staan er ook workshops op het programma, onder meer over snoeien, planten en fotografie, tuinontwerp, een tuinbeeld maken of wilgentenen vlechten.

Ieder jaar staat een meerdaagse buitenlandse tuinreis op het programma van Groei & Bloei Deurne. “Vorig jaar ging de reis naar Ierland en dit jaar naar Schotland”, aldus Linders. Ook is er jaarlijks een eendaagse reis in eigen land. Verder wordt er elk jaar een open tuinendag gehouden, telkens in een andere regio. Dit jaar is dat de regio Neerkant/Liessel. “Voor de organisatie van deze activiteiten kunnen we gelukkig elk jaar weer rekenen op een grote groep enthousiaste vrijwilligers”, aldus Linders. “Omdat we ook graag kinderen enthousiast willen krijgen voor planten en de natuur hebben we vorig jaar een vierkante metertuin aangelegd op het schoolplein van De Wegwijzer in Vlierden. Mede dankzij het enthousiasme van de leerkrachten was dat een groot succes en is de tuin later nog groter geworden. Bij een tuincentrum in Venray houden we elk jaar de actie Tegel eruit, Plant erin. Dat is ook leuk voor kinderen; ze krijgen dan een plantje in ruil voor een steen of tegel uit hun eigen tuin.”

Herdenking oorlogsslachtoffers

Tijdig aanleveren DEURNE - Het Weekblad voor Deurne verschijnt deze week in verband met Hemelvaartsdag op woensdag in plaats van op donderdag. Ons kantoor aan de Stationsstraat 103 is op Hemelvaartsdag gesloten, maar komende vrijdag zijn we wel gewoon geopend. Ook voor het naderende Pinksterweekend is ons schema enigszins aangepast. Berichten voor die editie kunt u aanleveren tot dinsdagochtend 8.00 uur, maar vanwege de kortere verwerkingsperiode liefst eerder. Advertenties kunnen worden aangeleverd tot dinsdag 14.00 uur, maar ook hiervoor geldt dat eerder aanleveren de voorkeur heeft. Zie onze contactgegevens in het colofon.

HELENAVEEN - Op vijf verschillende locaties in de gemeente Deurne zijn op 4 mei de oorlogsslachtoffers herdacht. Er waren herdenkingsbijeenkomsten in Deurne-centrum, Neerkant, Helenaveen, Zeilberg en Liessel. Bij elke herdenking was een afgevaardigde van het gemeentebestuur aanwezig. Burgemeestere Hilko Mak was aanwezig bij de herdenking in Helenaveen. Hij legde een krans bij het oorlogsmonument.  (Foto: Hein van Bakel)

Colofon Weekblad voor Deurne Uitgever: DAS Publishers!

Bezoekadres: Stationsstraat 103 | 5751 HD Deurne Ma t/m vrij: 8.00-17.00 uur T 0493-352600 | F 0493-352601 www.weekbladvoordeurne.nl Correspondentieadres: Stationsstraat 103 | 5751 HD Deurne

Advertentie-acquisitie: T 0493-352600 | M 06-29536178 E advertenties@weekbladvoordeurne.nl Advertenties voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 14.00 uur. Manager Uitgeverij: John van Veggel T 0493-352605; M 06-29536178 E john@weekbladvoordeurne.nl

Redactie: Willie Thijssen (hoofdredacteur) T 0493-352606 | M 06-46017681 E redactie@weekbladvoordeurne.nl Ine van Hal T 0493-352607 | M 06-10915507 E ine@weekbladvoordeurne.nl Maarten Driessen (Asten) T 0493-352608 | M 06-13763686 Jordy van de Brug (Someren) T 0493-352609 | M 06-13762619 Jolein van der Ven (Gemert-Bakel) T 0492-391406 | M 06-29536173

Berichten voor plaatsing op de ­eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 08.00 uur. Weekblad voor Deurne e.o. oplage 23.500, verschijnt op donderdag in: Deurne, Walsberg, Vlierden, Zeilberg, Neerkant, Liessel, Helenaveen, Griendtsveen, Brouwhuis, Rijpelberg en Dierdonk.

Bezorgklachten: tot vrijdag 14 uur via T 0493-352600 of E advertenties@weekbladvoordeurne.nl De editie wordt dan nog nabezorgd. Wij behouden ons ten aanzien van de inhoud van onze artikelen zowel het auteursrecht voor conform art. 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het Databankrecht.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 4

Gemeenteberichten

Gemeentehuis | Markt 1 | Postbus 3 | 5750 AA Deurne | www.deurne.nl | info@deurne.nl | T. 0493 - 387 711

DEURNESE BERICHTEN Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de gemeente en de officiële bekendmakingen? Meldt u zich dan aan voor de digitale Nieuwsmail via www.deurne.nl/Nieuwsmail Klantcontactcentrum: Telefonische bereikbaarheid, maandag t/m donderdag 9.00 - 17.00 uur en vrijdag 9.00 -12.30 uur. Openingstijden: U kunt alleen terecht op afspraak, maandag 9.00 - 19.00 uur, dinsdag t/m donderdag 9.00 17.00 en vrijdag 9.00 - 12.30 uur.

GEWIJZIGDE OPHAALDAG AFVAL Op Hemelvaartsdag wordt er geen afval opgehaald. In plaats daarvan wordt de GFT-container geleegd op zaterdag 12 mei. Zet uw container voor 7.30 uur aan de straat, dan zorgen wij ervoor dat deze geleegd wordt. Digitale Afvalwijzer In de digitale Afvalwijzer kunt u zien wanneer het afval in uw straat wordt opgehaald. Handig: via de Afvalwijzer kunt u een melding ontvangen als het afval op een andere dag wordt ingezameld, bijvoorbeeld nu met Hemelvaart. Kijk op www. deurne.nl > Afval.

CONTACT MET ZORG IN DEURNE Bezoekadres: Oude Martinetstraat 2 (zij-ingang gemeentehuis) Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 uur Telefoonnummer: 0493 – 387 387 E-mail: info@zorgindeurne.nl Website: www.zorgindeurne.nl

Militaire oefening in Deurne Van 14 tot en met 18 mei is er een geplande militaire oefening in Deurne. De oefening vindt plaats in het kader van training militaire verkenners. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen hun verkenning drills gaan beoefenen, zowel te voet als bereden met militaire wielvoertuigen. Aan de oefening nemen 40 personen en 18 militaire voertuigen deel. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie. De oefenende troepen staan onder leiding van Commandant 11 Brigade Verkenningseskadron uit Schaarsbergen.

MILIEUSTRAAT GESLOTEN OP HEMELVAARTSDAG Op Hemelvaartsdag is de milieustraat de hele dag gesloten. Op vrijdag 11 mei is de milieustraat normaal geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Soemeersingel in beide richtingen bereikbaar tijdens Hemelvaart De werkzaamheden aan de Soemeersingel tussen Helenaveen en Griendtsveen liggen voor op schema. Aannemer BLM is volop bezig met het aanbrengen van het nieuwe asfalt. Naar verwachting is het werk begin juni klaar. Op Hemelvaartsdag, vrijdag, zaterdag en zondag liggen de werkzaamheden even stil. De Soemeersingel is dan in beide richtingen bereikbaar, zowel vanuit Helenaveen als Griendtsveen. Na het weekend gaan de werkzaamheden weer verder.

Subsidieregeling ‘Mondiale Bewustwording 2018’ Zet u zich als organisatie in voor mondiale bewustwording? Voor projecten heeft de gemeente in 2018 een subsidie beschikbaar. U kunt een aanvraag doen tot 1 juni. Bij mondiale bewustwording moet u denken aan het stimuleren van de bewustwording onder de Deurnese bevolking dat er in de wereld grote verschillen bestaan in leefomstandigheden. Of het vergroten van het draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking en internationale samenwerking. U werkt aan het besef dat eigen handelen van invloed op duurzame ontwikkeling, zowel in de eigen leefomgeving als elders in de wereld. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.deurne.nl > Menu > Actueel > Nieuws > Subsidieregeling ‘Mondiale bewustwording 2018’.

Sluitingstijd horeca in de nacht, voorafgaande aan Hemelvaartsdag Voor horeca-inrichtingen met een drank- en horecavergunning, de ‘natte’ horeca, mét ontheffing van het sluitingsuur, geldt in de nacht van woensdag 9 mei op donderdag 10 mei: • om 02.00 uur een deurbeleid hanteren. Dit betekent dat de bezoekers vanaf 02.00 uur niet meer in de horeca-inrichtingen naar binnen kunnen, maar de inrichting wel kunnen verlaten; • om 04.00 uur moeten alle bezoekers de horeca-inrichting verlaten hebben en dient de inrichting gesloten te zijn.

Voor de “natte horecabedrijven ”, die géén ontheffing van het sluitingsuur hebben, geldt in de nacht van woensdag 9 mei op donderdag 10 mei: • om 02.00 uur moeten alle bezoekers de horeca-inrichting verlaten hebben en dient de inrichting gesloten te zijn. Voor de horecabedrijven die géén Drank- en Horecavergunning hebben, de “droge” horeca, geldt in de nacht van woensdag 9 mei op donderdag 10 mei: • om 02.00 uur moeten alle bezoekers de horeca-inrichting verlaten hebben en dient de inrichting gesloten te zijn.

Verkeersmaatregelen vanwege evenementen Planten- en tuinmarkt op de Markt en in de Visser Op zaterdag 12 mei is er een plantenen tuinmarkt op de Markt en in de Visser in Deurne. Voor dit evenement worden de Markt en de Visser (tussen Markt en parkeerterrein van de Nieuwenhof) die dag van 6.00 tot 18.00 uur afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers. Het parkeerterrein aan de Visser moet op zaterdag 12 mei vanaf 6.00 uur vrijgehouden worden. Rommelmarkt aan de Albert Schweitzerstraat Op 21 mei wordt er een rommelmarkt gehouden aan de Albert Schweitzerstraat 38 in Deurne. Voor dit evenement wordt een gedeelte van de Albert Schweitzerstraat die dag van 9.00 tot 16.00 uur afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers.

Werkzaamheden aan Sint Willibrorduskerk Op 15 en 16 mei worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de kerk aan de Markt in Deurne. Voor die werkzaamheden wordt de Visser op 15 en 16 mei van 07.00 tot 19.00 uur afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers. De Nieuwenhof en het parkeerterrein aan de Visser blijven bereikbaar. Snelheidscontrole Liesselseweg Op maandag 30 april vond er een snelheidscontrole plaats op de Liesselseweg in Deurne. Ter plekke geldt een maximumsnelheid van 50 km/h. Van de 2.325 passerende voertuigen reden er 456 te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 84 km/h.

Week 19 • 9 mei 2018

VERGUNNINGEN, BESTEMMINGSPLANNEN EN MELDINGEN Aanvragen omgevingsvergunningen • Hoofdstraat 88, 5757AR, het bouwen van een overkapping (HZ-2018-0677) activiteit(en) Bouw, 25-4-2018; • Herenberg 12, 5752AG, het kappen van een boom (HZ-2018-0684) activiteit(en) Kap, 3-5-2018; • Centurioweg 8, 5759PH, het verbouwen en uitbreiden van een woonhuis (HZ2018-0667) activiteit(en) Bouw, Handelen in strijd met regels RO, 1-5-2018; • Koolweg 12, 5759PX, het oprichten van een garage (HZ-2018-0642) activiteit(en) Bouw, Monument, 25-4-2018; • Brouwhuisweg ongenummerd, het bouwen van een nieuwbouw woning (HZ-2018-0653) activiteit(en) Bouw, 30-4-2018; • Sint Vincentiusstraat Ongenummerd, het bouwen van een 2 onder 1 kap woning (links)(HZ-2018-0583) activiteit(en) Bouw, 17-4-2018; • Sint Vincentiusstraat Ongenummerd, het bouwen van een 2 onder 1 kap woning (rechts)(HZ-2018-0584) activiteit(en) Bouw, 17-4-2018; • Stationsstraat 50, 5751HG, het verbouwen van een pand en plaatsen van gevelreclame (HZ-2018-0632) activiteit(en) Bouw, Reclame, 23-4-2018. Geweigerde omgevingsvergunningen reguliere procedure • Peellandsingel 113, 5754GB, het uitbreiden van een dakkapel (HZ-2018-0267) activiteit(en) Bouw, 2-5-2018. Verleende omgevingsvergunningen reguliere procedure • Florence Nightingalestraat 19, 5751MJ, het plaatsen van een carport (HZ2018-0366) activiteit(en) Bouw, Handelen in strijd met regels RO, 4-5-2018; • Marie Curiestraat 13, 5756BP, het aanbouwen van een slaap- en badkamer t.b.v. mantelzorg (HZ-2018-0526) activiteit(en) Handelen in strijd met regels RO, 2-5-2018; • Perceel M1882 en M1391 Textielstraat, het kappen van 6 bomen (HZ-20180524) activiteit(en) Aanleg (Uitvoeren werk of werkzaamheid), Kap, 2-5-2018; • Lindenlaan 31, 5751AW, het kappen van twee bomen (HZ-2018-0483) activiteit(en) Kap, 1-5-2018; • Lisztstraat 7, 5751EV, het bouwen van een dakkapel (HZ-2018-0624) activiteit(en) Bouw, 1-5-2018; • Hazeldonksedreef 6, 5757SN, Het plaatsen van drie rolpoorten in een bestaande schuur (HZ-2018-0389) Activiteit(en) Bouw, 01-05-2018. Rectificatie omschrijving verleende omgevingsvergunning reguliere procedure • Op 3 mei 2018 hebben wij de omgevingsvergunning voor de Neerkantseweg 15 5757RM met kenmerk HZ-2018-0396 gepubliceerd met de omschrijving ‘het herbouwen van een garage waarin tijdelijk wordt gewoond. Deze omschrijving dient gewijzigd te worden in ‘het verbouwen van een woonhuis en herbouwen van een garage waarin tijdelijk wordt gewoond’. Bezwaar maken of een plan inzien? Kijk voor de officiële bekendmakingen op www.deurne.nl > Menu > Actueel > Bekendmakingen. Daar ziet u ook hoe u bezwaar kunt maken of een beroep of zienswijze kunt indienen. Tegen een melding kunt u geen bezwaar maken. Op de website kunt u bestemmingsplannen en vergunningen inzien. Kijk hiervoor op www.deurne.nl > Menu > Bouwen en verbouwen. Heeft u geen toegang tot het internet? Een papieren exemplaar van het bestemmingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis. Een vergunning kunt u – op afspraak – inzien in het gemeentehuis. Neemt u hiervoor contact op met het Klant Contact Centrum, telefoonnummer 0493-387711.

AGENDA RAADSVERGADERING 15 MEI Op dinsdag 15 mei vergadert de gemeenteraad. In deze vergadering komen de volgende bestemmingsplannen aan de orde: • Bestemmingsplan Langstraat 79 • Bestemmingsplan Natuurbegraafplaats Vlierden • Bestemmingsplan Lagekerk • Bestemmingsplan Stationsplein 30 – Tramstraat 2 Daarnaast komen de begrotingen 2019 van de gemeenschappelijke regelingen aan bod. Aan het einde van de vergadering vindt de wethoudersbenoeming plaats. Aansluitend worden de nieu-

we raadsleden toegelaten en beëdigd. Meer informatie De vergadering begint om 20:00 uur en wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis. De volledige agenda kunt u (onder voorbehoud van wijzigingen) vinden op www.deurne. nl > Menu > Bestuur & Organisatie > Gemeenteraad > Vergaderingen raad en commissies.

Cultuursubsidie ‘Verhaal van Deurne’ Vertelt uw project ‘Het Verhaal van Deurne’? Werkt u samen met andere partijen en is het leerzaam voor anderen? Dan komt u in aanmerking voor een bijdrage van de gemeente. Tot 1 juni heeft u de tijd om de cultuursubsidie ‘Verhaal van Deurne’ aan te vragen. Het gaat om alle projecten of activiteiten die het verhaal van Deurne vertellen. Dit kan heel divers zijn. Zowel projecten die teruggrijpen op de historie van Deurne als projecten die het Deurne van nu of de toekomst vertellen komen in aanmerking. Wel moet minimaal één organiserende partij in Deurne gevestigd zijn. Aanmelden van initiatieven voor heel 2018 Tot 1 juni kunt u aanvragen doen voor initiatieven voor het 2e half jaar van 2018. Binnen een aantal weken worden de aan-

vragen beoordeeld. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het cultuurbudget moet u voldoen aan een aantal spelregels/voorwaarden. Aanvragen die na 1 juni binnenkomen en voldoen aan de voorwaarden worden alleen uitgekeerd als er nog budget over is. Meer informatie Kijk voor meer informatie op www. deurne.nl > Menu > Actueel > Nieuws > Cultuursubsidie ‘Verhaal van Deurne’ aan te vragen tot 1 juni. Daar vindt u de voorwaarden en kunt u zien hoe u uw aanvraag kunt indienen.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 5

Informatieavond over zonnepanelen Wilt u graag zelf uw energie opwekken met zonnepanelen, maar weet u niet goed hoe u dit moet aanpakken? Kom dan naar de informatieavond over het regionale zonnepanelenproject De Groene Zone. Met dit project krijgt u de kans om zonnepanelen op het dak van uw huis te plaatsen, zonder technische kennis en zonder inzet van eigen geld bij de start. We willen u volledig ontzorgen. Een serviceprovider levert de technische kennis en de gemeente verstrekt u een lening (looptijd 15 jaar, rente 1,35%). Waar en wanneer We nodigen u uit voor de informatieavond op maandag 14 mei in het gemeentehuis aan de Markt 1 in Deurne De informatieavond begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Er worden presentaties gegeven en u kunt vragen stellen. Aanmelden is niet nodig.

Inschrijven is nu al mogelijk Via de website www.degroenezone.nl kunt u zich nu al inschrijven voor de zonnepanelen. Daar vindt u ook meer informatie. U kunt ook wachten met inschrijven tot na de informatieavond. Op de website kunt u zien hoeveel woningen er in de gemeente Deurne nog mee kunnen doen.

Wie Het project De Groene Zone is bestemd voor: • Particuliere woningbezitters • Verenigingen van Eigenaren (VVE’s) van appartementen- en wooncomplexen • (Sport)verenigingen • Scholen

Kunt u op 14 mei niet aanwezig zijn? Op dinsdag 15 mei vindt dezelfde informatieavond plaats in de gemeente Asten. U kunt terecht in gemeenschapshuis De Klepel, Kerkstraat 8 in Asten. Deze informatieavond begint ook om 19.00 uur.

Gemeente berichten

www.deurne.nl Gemeente Deurne

Dreefloop op Hemelvaartsdag

Bezwaar buurman De Vlaas van tafel DEURNE - Buurman Guido Vriends van zonnepark De Vlaas en Energiecoöperatie Energyport Peelland (EPP) zijn het na langdurig overleg samen eens geworden. Vriends was de enige bezwaarmaker tegen het zonnepark, dat door EPP aangelegd wordt achter zijn perceel in Deurne. Afgelopen woensdag heeft hij ingestemd met de plannen zoals die er nu liggen. door Ine van Hal

Morgen wordt de Dreefloop gehouden met start en finish op sportpark De Djump. DEURNE - Op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) wordt voor de 36ste keer de Gebroeders Swinkels Dreefloop georganiseerd. Deze wedstrijd is voor zowel jong en oud als recreatief en wedstrijdatleet toegankelijk. Start en finish zijn op sportpark De Djump. Om 11.00 uur wordt het startschot gegeven van de 5, 10 en 15 kilometer trimlopen. Op hetzelfde tijdstip zal ook de 15 kilometer wegwedstrijd van start gaan. Inschrijven kan nog op de wedstrijddag ter plaatse tot 10.45 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 8 euro. Atletiekbaan De Djump ligt aan de Vloeieindsedreef in de St. Jozefparochie in Deurne. Zie www.av-lgd. nl of mail wedstrijdsecretariaat@avlgd.nl.

Prijsuitreiking

Bij de trimmers zijn er prijzen in natura op de 5, 10 en 15 kilometer. Bij de 15 kilometer Atletiekunie-wedstrijd zijn er voor de eerste drie aankomende geldprijzen in de categorieën Msen, M40, M50, M60, M70, Vsen, V35 en V45. De prijsuitreiking is om 12.30 uur voor de 5 en 10 kilometer trimlopen en om 13.00 uur voor de deelnemers aan de 15 kilometer. Deze zullen plaatsvinden in of bij de kantine op sportpark De

Djump. De toegang voor het publiek is gratis en voor alle aanwezigen zijn er diverse mogelijkheden voor een hapje en een drankje.

’t Stijn op schema DEURNE - ’t Stijn is het appartementencomplex voor vijftigplussers dat gerealiseerd wordt op de hoek Hogeweg, Molenstraat en Stijn Streuvelslaan. Vorige week zijn de overeenkomsten met de gemeente Deurne en met de aannemer ondertekend. Zo nu en dan steken hardnekkige geruchten de kop op dat de bouw van ’t Stijn niet door zou gaan. “Niets is minder waar”, zo laat voorzitter Leo Pouwels van ’t Stijn weten. De leden van CPO-vereniging ‘t Stijn hebben donderdag 3 mei de grondovereenkomsten met de gemeente Deurne ondertekend, zodat de gemeente de grond bouwrijp kan gaan maken.

Koning onthult borstbeeld

“We hebben de erfgrens vastgelegd, het zonnepark is een klein beetje opgeschoven. Mijn perceel blijft nu aan twee kanten net vrij genoeg”, aldus Vriends. Zijn grootste bezwaar was, dat zijn woning voor driekwart wordt ingesloten door De Vlaas. Vriends zegt blij te zijn dat hij er samen met Energyport Peelland aan uit gekomen is. “Ik ben een groot voorstander van het project en ben ook altijd voor De Vlaas geweest, maar het kwam te ver naar voren. Ik ben blij dat het nu klaar is en dat we weer rust hebben.” Ook Martien Bots van EPP zegt tevreden te zijn met de overeenstemming. Hij geeft aan dat het bezwaar van Vriends eerder ongegrond verklaard is, maar dat EPP belang hecht aan een goede verstandhouding met de buurman. “Een goeie buur is nog altijd beter dan een verre vriend, “ aldus Bots. “We hebben veel tijd en energie gestoken in het overleg met de bezwaarmaker en we zijn blij dat we er in goeie harmonie uitgekomen zijn.” Energyport Peelland is dinsdag 10 april begonnen met de werkzaamheden voor de realisatie van het zonnepark met 18.208 panelen (4,9 MWp). Hiervan worden zo’n 10.000 panelen geëxploiteerd in het kader van de zogenaamde postcoderoosregeling door de daarvoor opgerichte coöperatie Zonnepark De Vlaas. De coöperatie telt momenteel 600 deelnemers. De overige panelen worden verkocht aan partner Greenspread, die deze commercieel gaat exploiteren. De planning is dat eind augustus de zonnestroominstallatie in productie kan worden genomen.

Inloopavond verlichting Zeilberg

Koninklijke onderscheiding voor Gerard Sijben NEERKANT - Gerard Sijben is maandag 7 mei koninklijk onderscheiden. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hilko Mak reikte de versierselen bij hem thuis in Neerkant uit tijdens een feestelijke bijeenkomst vanwege het zestigjarig huwelijk van zijn ouders. Gerard Sijben groeide op in een hecht boerengezin en bleef als vrijgezel bij zijn ouders wonen. Samen met hen runde hij het agrarische bedrijf. Ieder had zijn of haar eigen taken en samen waren ze gelukkig. Vanaf 2000 kwam daar langzaamaan verandering in. Zijn moeder toonde vanaf dat jaar steeds meer tekenen van dementie en zijn vader kreeg dat zelfde jaar een eerste tia. Vanaf dat moment tot op de dag van vandaag is Gerard Sijben de mantelzorger van zijn beide ouders. Hij vindt het vanzelfsprekend om de verzorging van zijn beide hulpbehoevende ouders op zich te nemen. Daarnaast heeft hij de volledige verantwoording over een agrarisch bedrijf. Dag in dag uit, 24 uur per dag, is zijn leven gericht op het onder-

Gerard Sijben. 

steunen van zijn vader en moeder. Vakanties, het verenigingsleven en andere activiteiten heeft hij voor ze ingeleverd.

Geldkiosk aan de Visser DEURNE - De Rabobank blijft in het centrum van Deurne aanwezig met een pinautomaat en een sealbagautomaat. Aan de rand van het parkeerterrein aan de Visser nabij de kerk, is vorige week een zogeheten geldkiosk geplaatst. De automaten verhuizen op 15 mei van het pand aan de Wolfsberg 1 in Deurne naar de nieuwe locatie, 400 meter verderop. “Voor de leefbaarheid in Deurne vinden we het erg belangrijk om de automaten in het centrum te behouden”, aldus Corné de Vooght, directeur Particulieren en Private Banking bij Rabobank Peelland Zuid. “We zijn daarom ook erg blij dat we in goed overleg een nieuwe locatie hebben gevonden, niet ver van de oude locatie. Een locatie die goed zichtbaar én toegankelijk is voor iedereen, nog steeds in het hart van Deurne ligt én voldoet aan de gestelde veiligheidseisen en wensen van nu.” In tegenstelling tot de locatie aan

de Wolfsberg 1, zijn er bij de geldkiosk aan de Visser geen direct omwonenden. Dat is tegenwoordig een belangrijke veiligheidseis voor geldautomaten.

Historische foto’s

De kiosk is voorzien van historische foto’s die een link hebben met het verleden van de nabije omgeving van de geldkiosk. De foto’s zijn uitgezocht door Theo Vosmeer die namens heemkundekring HN Ouwerling een selectie heeft gemaakt. De keuzes werden voorgelegd aan Rabobank Peelland Zuid en pastoor Janssen. Het resultaat is eveneens afgestemd met het centrummanagement. Een van de foto’s is van het Liefdehuis van de zusters Franciscanessen uit Veghel, die Vosmeer in het archief in Veghel aantrof. Vosmeer: ‘Die foto hadden we tot op dat moment nog nooit eerder gezien in Deurne en moet, gezien het ontbreken van de kerkhofmuur en het aantal graven, rond eind jaren 1800 begin jaren 1900 zijn gemaakt.’

ZEILBERG - De straatverlichting in de gemeente Deurne wordt vervangen. Ook in Zeilberg. Wie wil weten wat de aanpassingen voor Zeilberg betekenen, kan donderdag 17 mei in Den Draai terecht. Van 19.30 tot 20.30 uur.

VLIERDEN - Koning Willem Alexander heeft woensdag 25 april het borstbeeld dat kunstenares Tony van de Vorst uit Vlierden heeft gemaakt onthuld. De keramische zuil waarop het borstbeeld is bevestigd, is gemaakt door het bedrijf van Henri van Houts in Deurne. Zowel Tony van de Vorst als Henri van Houts waren aanwezig bij de onthulling. Het beeld heeft een plek gekregen in het Kabinet van de Koning aan de Korte Vijverberg in Den Haag.

Het grootste deel van de openbare verlichting in parken en buiten de bebouwde kom verdwijnt, behalve bij (scherpe) bochten en kruisingen van verharde wegen. Alle verlichting wordt omgevormd naar led en zal de hele nacht blijven branden. Dorpsraad Zeilberg heeft samen met de gemeente Deurne en enkele inwoners bekeken welke verlichting moet blijven en welke zou kunnen verdwijnen. Tijdens de inloopbijeenkomst op donderdag 17 mei zijn de tekeningen te bekijken waarop duidelijk is aangegeven welke lantaarnpalen verdwijnen en welke gehandhaafd blijven. Na deze inloopavond zal het voorstel bij de gemeente worden ingediend. Meer informatie over het beleidsplan is te vinden op dorpsraadzeilberg.nl.

(Foto: Hein van Bakel)

De kiosk werd vorige week geplaatst aan de Visser.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 6

Donderdag 10 mei Winkels open van 12.00 tot 17.00 uur

Deurne klinkt goed!

Seven10 By Nana’s Ruys Mode Sixty Four Kuijpers Electro Moeders Mooiste La Dunga Kadoshop 22 Scapino Zuss Enzo Bouwmans Bloemen

bij de ...En natuurlijk kunt u heden diverse horecagelegen wat in het centrum gezellig eten en drinken!

Action Pixie Concept store Van Best Schoenen Spruit Kids Conceptstore Van den Eijnde Modeschoenen Pieters Dortu Beijers Groente en Fruit Lindessa Van de Mortel Lederwaren Passion Fashion Lilly Nails De Spijkerhoek Wereldwinkel Deurne Jumbo Deurne De Koffiewinkel Expert Deurne Van Hooff Juweliers Ringeling Visser Chocolade Rozemarijn � �ijm Blokker Bij Rob Menswear Boetex Mode Leuk! Basta! Boekhandel Hub Berkers

Primera Lin-o-Lux Trend Store Schijvens Mode Shoeby Jola Mode Hunkemöller Flower Unique Cecil Intertoys Takko Fashion Fratelli Shoes Bonita ICI Paris XL Eye Wish Pearle Opticien s Zeeman Ter Stal Etos Hema Albert Heijn Kruidvat Bukkems Schoe nen Bruna


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 7

0141284

OSTEOPATHIE in Deurne Poetszorg.nl

Osteopathie is een manuele geneeswijze voor allerlei klachten zoals chronische rug- nekklachten, hoofdpijn, buikklachten, bekkenklachten, vermoeidheidsklachten, huilbaby’s, baby’s met voorkeurhouding etc. etc.

06 14 82 72 00

Schulden? Geldzorgen? Overzicht kwijt? GOS Deurne helpt inwoners van de gemeente Deurne met financiële problemen of schulden.

In de osteopathie wordt gezocht naar de

oorzaak van(lid klachten. PRAKTIJK VOOR OSTEOPATHIE F. V.D. VEN nvo/NRO) PRAKTIJK VOOR OSTEOPATHIE De F.osteopaat V.D. onderzoekt VEN (lid nvo/NRO) en behandelt Een gecertificeerd en deskundig maatje De praktijk is gevestigd in “dealtijd Hoeksteen”, met zijn handen. Osteopathie wordt De St. praktijk is gevestigd “de Hoeksteen”, Jozefstraat 30, in Deurnein (tegenover dezorgverzekeraars kerk). door bijna alle (gedeelte(vrijwilliger) begeleidt u op tal van terlijk)(tegenover vergoed. TELEFOON: 06-30 17 43 (behandeling volgens afspraak) de kerk). St. Jozefstraat 30,40in Deurne reinen om uw schuld te saneren en om Eerste afspraak binnen 7 dagen mogelijk! PRAKTIJK VOOR OSTEOPATHIE F. V.D. VEN (lid(LID nvo/NRO) PRAKTIJK VOOR F. V.D. VEN NVO/NRO) PRAKTIJK VOOR OSTEOPATHIE F. V.D. VEN (lid nvo/NRO) in de toekomst schulden te voorkomen. TELEFOON: volgens afspraak) 06-30 17OSTEOPATHIE 43 40 (behandeling www.osteopathiedeurne.nl De praktijk is gevestigd in “de Hoeksteen”, De St. praktijk is is gevestigd in “deHoeksteen”, Hoeksteen”, De praktijk “de Jozefstraat 30,gevestigd in Deurnein (tegenover de kerk). erste afspraak binnen 7(behandeling dagen mogelijk! TELEFOON: 06-30 17 43 volgens (tegenover de kerk). St. 30, in Deurne St. Jozefstraat Jozefstraat 30, in40Deurne (tegenover deafspraak) kerk). Een budgetcoach regelt budgetbeheer Eerste afspraak binnen 7 dagen mogelijk! www.osteopathiedeurne.nl TELEFOON: 06-30 17 43 40 (behandeling volgens afspraak) (behandeling volgens afspraak) TELEFOON: 06-30 17 43 40 www.osteopathiedeurne.nl voor alleenstaanden/samenwonenden

met een inkomen van minder dan 120% van de bijstandsnorm. Al onze diensten zijn kosteloos!

VRAAG TIJDIG OM HULP! Dan voorkomt u grotere problemen Voor informatie of aanmelding:

06 37 40 22 32 www.gripopschulddeurne.nl Inloopspreekuur op maandag tussen 09:00 en 12:00 uur. Oude Martinetstraat 2, 5751 KN Deurne www.gripopschulddeurne.nl

info@gripopschulddeurne.nl

Te koop in Heide (nabij Venray) Nieuwe vrijstaande woning op 290 M2 grond met 135 M2 woonopp. Isolatie / energie klasse A. Naar eigen keuze in te richten. Info en detail op; www.jaap.nl | 5812 AL Heide | Tel. 0478-586275 • Te huur: Bedrijfsruimte voor opslag, 800 m2, Loon te Liessel tel: 0653114740.

• Te huur: Bedrijfsruimte 500 m2 met kraanbaan, Loon te Liessel tel: 0653114740.

Eerste afspraak binnen 7 dagen mogelijk! Eerste afspraak binnen 7 dagen mogelijk!

www.osteopathiedeurne.nl www.osteopathiedeurne.nl

TE HUUR

PER 1 JULI 2018: Nette ruime 2 onder 1 kap woning. Instap klaar. 3 slaapkamers, 4e kamer op zolder mogelijk. Dichtbij centrum Someren. €900,- per maand excl. Gas water licht. Huurtermijn minimaal 1 jaar.

06-19911424 • Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8. • Eet- en frietaardappelen te koop bij J. Leenders, Bosweg 3 Asten-Heusden. 0493-697830. Openingstijden maandag, vrijdag en zaterdag vanaf 8.30 uur.

• Auto met APK vanaf €450,-. Tevens te koop gevraagd kleine auto’s en sloopauto’s. Tel. 0492-381631/ 06-20778602 www.twanvanhout.nl * Wasmachine of TV defect? www.jehabe.nl. Jehabe Service-specialist tel. 0493-693367

SLAGERIJ 180x119.66BOUWMANS De kop is er weer af

Hemelvaart, Moederdag, het kan niet op!!

Vrijdag t/m zaterdag,

11 en 12 mei

• Kalfsoesters en kalfsfricandeau, lekker luxe, 100 gram 2.29 • Spareribs, kant & klaar, uit eigen oven, 100 gram 0.79 • Varkenshaas in champignonroomsaus, kant&klaar, 100 gram 0.79 • Rauwe ham, specialiteit uit eigen rokerij, 100 gram 1.49

Dinsdag t/m donderdag, 15 t/m 17 mei • Half om gehakt, altijd een hele goeie, • Boomstammetjes, gehaktstaaf met ham en kaas,

kilo 3.99 4 halen en 3 betalen

Specialiteit: Aspergevinken, een superleuk vinkje met asperges,

100 gram 1.29

Let op: Gourmet, barbecue, partypan, fondue, buffet, wok, steengrill, braai, we hebben het allemaal! Let op: vers vlees, vleeswaren uit eigen keuken, kant&klaar, online verkoop en nog veel meer, kijk op: www.slagerijbouwmans.nl

www.facebook.com/slagerijbouwmansdeurne Zeilbergsestraat 50 • Deurne • T: 0493-312636 I: www.slagerijbouwmans.nl • E: slagerijbouwmans@planet.nl • Wij verzorgen uw waterput in Deurne en omstreken. Reparaties en montage van uw beregeningsinstallatie. Pompen, sproeiers en pvc op voorraad 0493316127/ 0655506538.

• Personeel gezocht: Enthousiaste, zelfstandig weekend-medewerker frietwagen, voor verzorging catering op locatie.Voor meer informatie, stuur een email naar info@frietexpress.nl of tel. 06-29216299,

• Dierenhotel Molenzicht. Tevens paardenboxen, hondenrennen, kattenrennen, slaaphokken, werpkisten, voedersets. www.molenzichtvlierden.nl 0493-313821.

www.facebook.com/DASVacatures - www.twitter.com/DASVacatures


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 8

Vac a t u re s Conveni BV in Liessel is een toonaangevende producent van hoogwaardige levensmiddelen waaronder koelverse pizza’s, pasta- en rijstgerechten, sauzen en maaltijden. Met deze smakelijke en vernieuwende producten heeft het bedrijf in Nederland en buitenland een goede markt-positie verworven. In de huidige veranderende markt blijft de organisatie actief zoeken naar nieuwe mogelijkheden en het verbeteren van bestaande producten. Het succes is vooral te danken aan zo’n 200 enthousiaste collega’s.

VACATURES Monteur tuin- & parkmachines Vacature omschrijving: In deze functie ben je verantwoordelijk voor het repareren / onderhouden en bedrijfsklaar maken van tuin- & parkmachines (robotmaaiers). Van groot belang is dat je beschikt over kennis van deze machines. Je bent voornamelijk werkzaam in onze eigen werkplaats, maar ook op locatie bij de klant. Functie-eisen: MBO 3/4 werk- en denkniveau - Ervaring in een soortgelijke functie is gewenst - Rijbewijs B/BE -Flexibele en servicegerichte instelling - Representatief Goede beheersing Nederlandse taal - Kennis van (robotmaaiers) tuin- & parkmachines.

Trek in een smaakvolle baan? Wij hebben diverse vacatures:

Commercieel technisch verkoop medewerker

Medewerker Technische Dienst Operators Vakantiekrachten

Vacature omschrijving: In deze functie ben je verantwoordelijk voor de verkoop van

tuin- & parkmachines (robotmaaiers) en het juiste advies aan onze klanten. Het is dus van groot belang dat je beschikt over kennis van deze machines. Ook het aannemen van reparaties en uitzoeken van de juiste onderdelen, behoren tot je takenpakket.

Functie-eisen: MBO 3/4 werk- en denkniveau - Affiniteit met techniek - Ervaring in

een soortgelijke functie is gewenst - Enthousiaste, commerciële instelling - Representatief Goede beheersing Nederlandse taal.

Beschik je over de bovenstaande kwaliteiten, dan zijn wij op zoek naar jou!

Interesse?

Wat kunnen wij je bieden: Voor beide functies geldt dat je komt te werken in een klein team. Wij hanteren de voorwaarden / beloning volgens cao- klein metaal. Salaris is passend bij opleiding en ervaring. Wij bieden je een afwisselende baan met uitzicht op een vast dienstverband. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen.

Kijk op onze website voor een uitgebreid functieprofiel en reageer: personeelszaken@conveni.nl

Graag brief + c.v. naar Jos Martens & Zn BV, Ginderdoor 55, 5738 BK Mariahout, of mail naar anita@josmartens.nl

WANTED: WebshoP medewerker (m/v) Het betreft een allround functie waarin jij verantwoordelijk bent voor een nauwkeurige, correcte afhandeling van het totale webshop proces, zowel logistiek, administratief en commercieel.

Opslagruimte huren voor goederen, voorraad, inboedel etc. Verwarmd en bewaakt. www.boxs-it.nl Tel. 0493-381718

“Werken als zelfstandige”

STEVENS

TELEVISIES

UW (O)LED-TV ADRES! !!

ZEN ACTIEPRIJ onze Kijk op internetsite!

Door het online succes is Koonings per direct op zoek naar een nieuwe webshop topper!

De Televisie Specialist

met een verrassend lage prijs! LED TV, UHD TV, Curved TV, OLED TV Samsung, Sony, Philips, LG, Sonos

Grootschoterweg 105 BUDEL-SCHOOT (NL)

Ben jij de spontane, vrolijke webshop medewerker die wij zoeken? En is de webshop helemaal jouw ding? Stuur dan vandaag nog jouw motivatie, CV plus foto naar vacature@koonings.com. De vacature sluit 21 mei.

• Dia's inscannen, zeer goede kwaliteit, eigen beheer, scherpe prijzen. Ook grote aantallen. Foka Deurne, Kerkstraat 8, 0493-353102.

• Hoogwerker te huur. Werkhoogte 14 meter. Past door een poort. www.driessenverhuur.nl Someren 06-51439395.

GSO deurne visite.pdf 1 24-12-2015 14:14:48

• Krasdokter.nl, kras op Uw auto of verweerde koplampen? Snel-Goedkoop-Vakkundig 06-53883509

www.weekbladvoordeurne.nl / www.daspublishers.nl

Tel. 0031 (0)495 49 36 16

www.stevensbudelschoot.nl

DE ROLLUIKEN SPECIALIST Rolluiken

Roldeuren Rolluiken Zonneschermen Zonneschermen Screens pvc-lamellen Div. horren * Zeer actieprijzen aantrekkelijke * goede service prijzen

228941

Wij bieden een afwisselende baan met veel zelfstandigheid binnen een ambitieuze en plezierige werkomgeving. 25 uur per week, flexibel in te delen over ma t/m vrij. (minimaal 3 uur per dag).

Werk je al als zelfstandige of denk je erover om te starten als zelfstandige?. Op woensdag 23 mei en 30 mei organiseren Lokaal FNV Peelgemeenten en de Sector FNV Zelfstandigen twee bijeenkomsten om je te informeren over hoe je succesvol kunt zijn als beginnende zelfstandige. Toegang is gratis voor leden en niet leden ! De bijeenkomsten worden gehouden op: • Woensdag 23 mei 2018, “Zalen van Bussel”, St. jozefstraat 77, 5753 AS Deurne. • Woensdag 30 mei 2018, Zaal “Adelaars” Hoofdstraat 137, 5706 AL, Helmond. • Aanvang 19:00 uur (Inloop v.a. 18:30 uur) I.v.m. zaalreservering is aanmelden voor 18 mei 2018 verplicht. Aanmelden onder vermelding van naam, telefoonnummer en e-mailadres bij: Riny Manders: riny1944@hotmail. com, telefoon: 0493-317697 of mobiel 06 10 55 01 63

Bel ons: 0493-342318 0493-842522 06-22509919 Hoofdstraat 89 Liessel • Beveiliging voor uw woning of bedrijf bel de Sleutelbus.nl 06-13050127 b.g.g. 06-13535297.

• Tomaten,komkommer, paprika, prei, kruiden en groenteplanten Jan Vinken Beuzen 6 Deurne 06-46579334 Di. en do. gesloten. www.plantenverkoopdeurne.nl

%G 3O0 RTIN K

TRAE OP ALLE SKAN EN ESSENCE DEUR

GOOS SATELLIET ONTVANGST DEURNE Jeker 13 - 5751 TT Deurne - 0493 380 287 - info@gsodeurne.nl

www.gsodeurne.nl

Skantrae Essence deuren

Bezoek ook

onze webshop!

Vanaf € 171,85

vrijdag 11 mei zijn we gewoon open! Kom langs en

Houthandel Looijmans Kerkendijk 32 5712 EV Someren

0493 - 492561 verkoop@onthoutons.nl www.onthoutons.nl

profiteer!


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 9

Aanmelden voor

Sport

Liessel 1 kampioen

Plekkerscuptoernooi Livoc LIESSEL - Volleybalvereniging Livoc houdt op Eerste Pinksterdag, zondag 20 mei, het recreatieve Plekkerscup toernooi op sportpark De Smeltkroes, Mgr. Berkvensstraat 82 in Liessel. Deelnemers kunnen zich tot 13 mei aanmelden. ‘s Morgens zijn er volleybal-activiteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Kinderen van groep 1 tot en met 3 maken spelenderwijs kennis met volleybal. Zij kunnen zich individueel of als groepje aanmelden. Voor kinderen in groep 4 tot en met 8 wordt Smashbal ge-

houden. Aanmelden kan individueel of als duo. ‘s middags zijn de wedstrijden voor junioren en senioren. De wedstrijden in de klassen Heren A en Dames A worden in teams van 2 personen op het beachveld gespeeld. Voor de junioren (12-15 en 15-17 jaar) zijn er wedstrijden op gras voor teams van 4 personen. De klassen zijn: Heren B, Dames B, Gemengd A en Gemengd B. Deelnemers kunnen zich tot 13 mei aanmelden door het inschrijfformulier op www.livoc.nl in te sturen via: plekkerscup@livoc.nl of via de op het formulier vermelde adressen.

Jan van Lierop heerst op jeugd-NK poolbiljart DEURNE - Het is een ongekende prestatie: alle disciplines winnen op een NK poolbiljart. Dus: het 14.1 straightpool, het 8-ball, het 9-ball én het 10ball. De jonge Deurnenaar Jan van Lierop deed het weer en werd afgelopen weekend in Woensel zo vier keer Nederlands kampioen poolbiljart bij de jeugd.

Het kampioensteam Liessel 1. 

(Foto: William van Aarle)

LIESSEL - Liessel 1 heeft afgelopen zondag verrassend het kampioenschap in de vierde klasse F al binnen gehaald. Het vaandelteam van RKSV Liessel won met 0-2 uit tegen Mifano, dat op de derde plaats staat. Liessel ging voortvarend van start en al na 5 minuten scoorde Bart Lutters de 0-1. Mifano bleef er vol voor gaan en beide clubs kregen nog een paar mooie kansen. Na ongeveer een uur spelen werd de wedstrijd gestaakt omdat de scheidsrechter wegens een blessure niet verder kon. Het werd dus even spannend of de wedstrijd uit-

gespeeld kon worden. In overleg met de scheidsrechter en beide teams nam een lid van Mifano de fluit over, zodat de wedstrijd weer van start kon gaan. Liessel pakte de draad weer goed op en opnieuw scoorde Bart Lutters met een mooie kopbal. Liessel staat al vanaf de zesde wedstrijd van het seizoen aan kop en had

Avondcriterium Milheeze MILHEEZE - Woensdag 16 mei wordt in Milheeze een avondcriterium van Wielervereniging Amateursport Nederland (WVAN) verreden. Amateurs, sportklasse-rijders, masters en dagkaarthouders doen mee. Start en finish van het 4.400 meter lange parcours zijn gelegen aan de Hoeven in Milheeze. Er wordt gereden in twee categorieën: masters (40 jaar en ouder) en amateurs (tot en met 39 jaar). De amateurs starten om 19.30 uur en rijden 62 kilometer. De masters starten om 19.33 uur

en rijden 53 kilometer. WVAN houdt ook een prestigeklassement bij over alle avondcriteriums van dit seizoen waarin de wedstrijd in Milheeze de zevende is. In dit klassement staat bij de masters Edwin Raats uit Helmond aan de leiding voor Erwin Bollen uit Diepenbeek en Stefan Verheijen uit Helmond. Bij de amateurs is dat Edwin Arts uit Helmond voor Dennis Willemsen uit Helmond en Nick Sesink uit Bergeijk. Inschrijven voor de wedstrijd in Milheeze kan nog op woensdag 16 mei vanaf 18.30 uur op het parcours aan de jurywagen.

inmiddels een ruime voorsprong opgebouwd. Afgelopen zondag hing het kampioenschap nog af van de uitslag van de wedstrijd SSE-Brandevoort. De verwachting was dat het tweede geplaatste SSE zou winnen. In de rust bleek SSE met 0-1 achter te staan. Vanaf dat moment begon de spanning bij spelers en publiek langzaam op te bouwen. Doordat de wedstrijd van Liessel-Mifano enige tijd had stil gelegen was ruim voor het eindsignaal bekend dat Liessel bij winst kampioen was, omdat de wedstrijd SSE-Brandevoort in 3-3 eindigde.

Jan van Lierop pakte de ‘grand slam’ bij de junioren al voor de derde keer. Het was tevens zijn laatste deelname bij de junioren gezien zijn leeftijd. “Ik heb alle disciplines van het Nederlands jeugdkampioenschap van dit jaar gewonnen. Dat zijn er nu in totaal 23. Dit betekent veel voor mij. Ik

herinner me nog de dag dat ik ervan droomde om Nederlands jeugdkampioen te worden. Ik heb mijn eerste gewonnen in 2012. Vandaag heb ik mijn laatste gewonnen”, aldus de Deurnese biljarter. Van Lierop gaat zich de komende maanden voorbereiden op het EK onder 19 jaar.

Laurijssen wint in Liessel LIESSEL - Stefan Laurijssen heeft afgelopen zondag de Omloop Liessel-Liessel gewonnen. De omloop was 15,5 kilometer lang, zeven keer af te leggen, in totaal 108,5 kilometer. Laurijssen was in de sprint de rapste voor Bongertman. Daarachter werd Wulterkens derde. De wedstrijd werd verreden met een gemiddelde snelheid van 43,5 km per uur.

Jan van Lierop in actie. 

(Foto: Jan Rosmulder)

Voe t b a lp rog ra m ma SV Deurne

Hemelvaartsdag: SV Venray 4-Deurne 3 10.00 uur; SJVV 4-Deurne 8 10.00; Bruheze VR1-Deurne VR1 11.00. Zondag: Sportclub Susteren 1-Deurne 1 14.30; Mierlo Hout 2-Deurne 2 12.00; Montagnards 2-Deurne 3 11.00; Deurne 4-Milheezer Boys 2 11.00; Deurne 5-ASV’33 3 11.30; NWC 7-Deurne 6 10.00; Deurne 7-Bruheze 6 10.00; Deurne VR1-SC Helmondia VR1 10.30. Zaterdag veteranen: Walsberg-SV Brandevoort 17.00; Blue Velvet-Bavos 17.00; Veteranen A-Milheezer Boys 17.00. SV Deurne junioren Zaterdag: Deurne JO19-1-Someren JO19-1 13.45; ASV’33 JO192-Deurne JO19-3 14.30; Deurne JO17-1-Montagnards JO17-1 15.00; NWC JO17-4-Deurne JO17-2 14.45; Deurne JO17-3-Mariahout JO172 15.00; Deurne JO15-1-Stiphout Vooruit JO15-1 12.45; Liessel JO151-Deurne JO15-2 13.00; Olympia Boys JO15-1-Deurne JO15-2 13.00; Deurne JO15-4G-ZSV JO15-3G 12.45; Venlosche Boys JO13-1-Deurne JO13-1G 12.00; Mifano JO13-3Deurne JO13-2G 11.45; SV Brandevoort JO13-4G-Deurne JO13-3G 11.30; Deurne JO13-4G- NWC JO13-4G 11.30; Maandag 14 mei; Deurne JO11-4-Mulo JO11-2 19.00; Dinsdag 15 mei; Deurne JO17-1SJVV JO17-1 19.00; Deurne JO153-ZSV JO15-2 19.00; Woensdag 16 mei; Mierlo Hout JO17-2-Deurne JO17-2 19.00; Someren JO17-4GDeurne JO17-3 19.45; MVC JO132G-Deurne JO13-3 19.00; Deurne JO11-2-Bavos JO11-1G 18.30; Bavos JO11-2-Deurne JO11-3 18.30; Deurne JO9-1G-Someren JO9-2 18.30; Someren JO8-2G-Deurne JO8-1 18.45; Deurne JO8-2-Someren JO8-

3 18.30; Donderdag 17 mei: Sportclub Irene JO13-1-Deurne JO13-1 19.00.

JO13-5 19.00; Venlosche Boys JO102-ZSV JO10-1 18.30.

ZSV

Zondag: RKMSV 1-SJVV 1 14.30; SJVV 3-ZSV 5 10.00; SJVV 4-ZSV 6 10.00; ZSV 8-SJVV 5 13.15. SJVV VR1-Baarlo VR1 11.00; Ondo VR1-SJVV VR2 10.00; SJVV VR3De Willy’s/St. Hubert VR2 13.00. Dinsdag 15 mei: NWC 11-SJVV 5 19.00. Woensdag 16 mei: Bruheze VR1-SJVV VR3 20.00. Donderdag 17 mei: SJVV 2-Someren 7 19.00. SJVV junioren Zaterdag: Blerick JO17-1-SJVV JO17-1 12.00; SJVV JO17-2-Sportclub Irene JO17-3 14.30; FCV-Venlo MO17-1-SJVV MO17-1 15.00; MVC JO13-1G-SJVV JO13-1G 12.00; SPV JO13-1-SJVV JO13-2G 10.30; SJVV JO12-1G-SV Brandevoort JO13-6 11.45; Gemert JO11-2-SJVV JO111 8.30; SJVV JO11-3G-NWC JO119G 10.30; SJVV JO11-4M-Sparta’25 JO11-4 10.30; SV Brandevoort JO106-SJVV JO10-1 08.30; SJVV JO92G-Rood Wit’62 JO9-2 9.30; SJVV JO9-3G-NWC JO9-3G 9.30; SJVV JO8-1-Merefeldia JO8-2G 9.30. Maandag 14 mei: SJVV JO11-2GLiessel JO11-3 18.30. Dinsdag 15 mei: Deurne JO17-1-SJVV JO17-1 19.00; NWC JO15-6-SJVV JO15-1 19.30. Woensdag 16 mei: SJVV JO13-3M-Someren JO13-6G 19.00.

Hemelvaartsdag: ZSV 1-VV Schaesberg 1 14.30 uur; ZSV 2-Volharding 2 11.00; ZSV 3-Wittenhorst 3 12.00; ZSV 4-SV Oostrum 2 11.00; Mulo 5-ZSV 6 11.00; ZSV 7-Hegelsom 3 10.00. Zondag: ZSV 1-SV Venray 1 14.30; Someren 2-ZSV 2 11.00; ZSV 3-SPV 2 12.00; ZSV 4-SSS’18 3 11.00; SJVV 4-ZSV 6 10.00; ZSV 7-SVOC’01 2 10.00; ZSV 8-SJVV 5 13.15. ZSV junioren Zaterdag: ZSV JO19-1-Geldrop JO19-1 15.00; Stiphout Vooruit JO19-3-ZSV JO19-2 15.00; ZSV JO19-3-Mulo JO19-2 15.00; ST. Volharding/Sambeek JO17-1-ZSV JO17-1 15.00; ZSV JO17-2-SV United/BVV’27 JO17-2 15.00; SV Venray JO15-2-ZSV JO15-1G 11.30; ZSV Jo15-2-Mierlo-Hout JO15-4 13.15; Deurne JO15-4-ZSV JO153 12.45; Mulo JO13-2-ZSV JO13-2 11.15; ZSV JO13-3-Bavos JO13-2 11.45; ZSV JO11-1-MULO JO11-1 10.30; ZSV JO11-2-Avanti’31 JO112 10.30; Neerkandia JO11-2-ZSV JO11-3 11.15; ZSV JO10-1-Venlosche Boys JO10-1 10.30; SV Brandevoort JO10-7-ZSV JO10-2 8.30; Mulo JO9-1-ZSV JO9-1 9.00; Laar JO9-3-ZSV JO9-2 9.00; ZSV JO93-SV Brandevoort JO9-4 9.15; ZSV JO8-1-Mierlo-Hout JO8-1 9.15; ZSV JO8-2- Mierlo-Hout JO8-2 9.15; NWC JO8-3-ZSV JO8-4 9.15. Maandag: ZSV JO15-3-ZSV JO15-4 19.00 Dinsdag: Deurne JO15-3-ZSV JO152 19.00; Erp JO11-1-ZSV JO11-1 19.00. Woensdag: ZSV JO13-2-SV Venray JO13-7 19.00; ZSV JO13-3-Someren

SJVV

Liessel

Donderdag 10 mei (Hemelvaart): Liessel 1-Bruheze 1 14.30; Liessel 2-Mierlo Hout 3 10.00; Liessel 3-HVV Helmond 3 10.30. Zaterdag 12 mei: veteranen: Liessel-SVSH 17.00. Liessel junioren

Zaterdag 12 mei: Liessel JO191-ASV’33 JO19-1 14.30; Leveroy JO17-1G-Liessel JO17-1 13.30; Liessel MO17-1-Egchel/Helden/Panningen/BEVO MO17-1 14.30; Liessel JO15-1-Deurne JO15-2 13.00; RKSVO JO15-2-Liessel JO15-2 13.30; Liessel JO13-1-Mifano JO13-2 12.00; Liessel JO11-1-RKVB JO111 10.30; Liessel JO11-2G-Heythuysen JO11-2G 10.30; SV Brandevoort JO11-6-Liessel JO11-3 8.30; Liessel JO9-1-Milheezer Boys JO9-1 9.30; Bruheze JO9-4-Liessel JO9-2 9.00; Liessel JO9-4-DESM JO9-5G 9.30; Someren JO8-4G-Liessel JO8-1 09.15. Zondag 13 mei: Liessel 1-Ondo 1 14.30; Mulo 3-Liessel 2 11.00; Liessel 3-SC Helmondia 7 10.30. Maandag 14 mei: SJVV JO11-2GLiessel JO11-3 18.30; Liessel JO11-1ASV`33 JO11-3 18.30. Woensdag 16 mei: Liessel JO171- Merefeldia JO17-2 19.30; Liessel JO13-1- MULO JO13-2 19.00; FC Oda JO11-5- Liessel JO11-2G 18.30. Donderdag 17 mei: Liessel JO15-1Ondo JO15-1 18.30; Liessel JO15-2RKMSV JO15-2 19.00. Vrijdag 18 mei: IVO/ RKDSO/ DEV-Arcen MO17-1- Liessel MO17-1 19.00.

JO15-1G 13.00; SPV JO13-1-SJVV JO13-2G 10.30; SPV JO10-1-Someren JO10-1G 10.30; SPV JO9-1G-NWC JO9-2 9.30; Mifano JO8-1-SPV JO8-1 10.30; SPV JO8-2 vrij. Woensdag 16 mei: Sparta’25 JO15-5SPV JO15-1G 19.00.

Neerkandia

Donderdag 10 mei: Neerkandia 1-FC Oda 1 14.30; RKSVO 2-Neerkandia 2 12.00; Neerkandia 3-RKMSV 4 11.00; RKSVN 4-Neerkandia 4 11.00. Zondag: FC Oda 1-Neerkandia 1 14.30; Neerkandia 2-FC Oda 2 11.00; RKSVO 6-Neerkandia 3 10.00; Koningslust 4-Neerkandia 4 10.30. Neerkandia junioren Zaterdag: Neerkandia JO17-1FC Oda JO17-1 14.45; DESM JO15-2G-Neerkandia JO15-1 10.45; Neerkandia JO11-2-ZSV JO11-3G 11.15; Neerkandia JO9-1-SV Brandevoort JO9-1 10.00; SVSH JO7-1/SVSH JO7-2-Neerkandia JO7-1 10.30.

Racing Boys

Donderdag: Racing Boys 1-NWC 7 10.00; Racing Boys 2-Mifano 6 13.00. Zondag: Racing Boys 1-Ondo 3 11.00; Racing Boys 2-Mierlo Hout 6 14.00.

SPV Vlierden

Woensdag 9 mei: SPV 3-NWC 10 19.30. Donderdag 10 mei: Stiphout Vooruit 2-SPV 2 11.30; SPV VR 1-Ollandia VR 1 10.30. Zondag 13 mei: Nederwetten 1-SPV 1 14.30; ZSV 3-SPV 2 12.00; SPV 3-RKMSV 6 11.00; Real Lunet VR 1-SPV VR 1 10.00. SPV junioren Zaterdag: SPV JO19-1-Lierop JO19-1 14.30; Stiphout Vooruit JO17-2-SPV JO17-1G 12.45; Someren JO15-4-SPV

Korfbal Arcades Zaterdag 12 mei: MKV D1-Arcades D3 10.00; Arcades E1-Dakos E2 10.00; Arcades D1-De Peelkorf D1 10.30; OJC’98 E2-Arcades E2 11.45; Arcades A2-Gazelle A1 13.30. Zondag 13 mei: Arcades 2-Rietvogels 3 10.45; Arcades 1-Skunk 1 12.30. Woensdag 16 mei: Arcades MW1-Oranje Wit (L) MW1 20.00.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 10

Hemelvaartsdag en moederdag open Meijel is dichterbij dan je denkt • Zelf geteeld dus haal uw voordeel bij de teler zelf. • Eerlijk advies en service is voor ons vanzelfsprekend. • Sterke, mooie doorbloeiers voor een zomerlang plezier in uw tuin of terras. • Mooi assortiment vaste planten • Uitgebreid assortiment fruitplanten. • Prachtige hangmanden in alle maten en kleuren.

Tuin & Terras

KAmPSTeeg 11A 5768 Pn meiJeL www.rinivAnreeS.nL

Alle perkplanten zoals geranium, bacopa, surfinia, enz. het hele seizoen: (uitgezonderd enkele soorten)

MA. T/M VR. 9.30 - 17.30 UUR ZA 9.30 - 17.00 UUR ZO 11.00 - 16.00 UUR TEL.: 06-20974776

€1,00

ZONDAG MOEDERDAG

verras moeder

jdag i r v n e e All dag en zater * Diverse modellen * Dames

zomerjassen €

50,-

Royale keuze zomermode voor hem en voor haar Onze openingstijden Maandag: 13.00 tot 17:30u Dinsdag t/m donderdag: 9.30 tot 17.30u Vrijdag: 9.30 tot 20.00u Zaterdag: 9.30 tot 17.00u

GREIN MODE

FLORAPLEIN 3 ASTEN T E L . / FA X 0 4 9 3 - 6 9 1 2 7 1 • W W W. G R E I N M O D E . N L

HEMELVAARTSDAG

GEOPEND VAN 10:00 T/M 16:00 We gaan helemaal los, het is nu of nooit Geraniums v.a 0,50 • Gazania’s 0,50 Dahlia’s 0,50 • hang Petunia’s 0,50 Million bells 0,75 • Begonia’s 0,30 Enz enz enz. Hangpot mix actie € 5,00 Alleen wij……………Zetten de prijs erbij!!!!!!

MEER DAN 200 SOORTEN AAN ZOMERBLOEIERS.

KWEKERIJ DE LIFRA

LORBAAN 12A VEULEN • 06-14217697 Open ma: t/m vr 9:00 t/m 19:00 - Zaterdags 9:00 t/m 17:00

Zaterdag 12 mei

Moederdag Actie van 12 tot 16 uur

Samen genieten op deze speciale dag? Dat kan bij Beer and Beefs! Voor de kids hebben we een indoor kinderspeelpaleis en voor alle moeders een flesje wijn kado! We zijn geopend vanaf 14:00 uur.

Draai aan het speciale Moederdag-rad en WIN LUDIEKE PRIJZEN! Het mobiele Moederdagteam trekt door het centrum. Mis het niet!

Kijk op beerandbeefs.nl om te reserveren. Vorstermansplein 24 - Asten Heusden -T 0493 691918

Activiteiten en evenementen in Asten www.centrumasten.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 11

AANBIEDINGEN Geldig van 11-5 t/m 17-5

Bestel nu ook online:

teit! Topkwali it! e De moeit Topkwalite e t waard om ! De moeite ijken komen k d om te

Uit onze eigen kwekerij nu volop hangpotten, perkplanten, fuchia’s en nu In onzekuipplanten, eigen kwekerij geraniums van uitstekende kwaliteit!

www.streeckhuys.nl

MOEDERDAG!

waar ijken! komen k

volop perkplanten, kuipplanten, fuchia’s en In onze kwekerij nu volop geraniums vaneigen uitstekende kwaliteit!

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur. perkplanten, kuipplanten, fuchia’s en Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. geraniums van uitstekende kwaliteit! Kalkweg 3 • Someren-Eind • Tel. 0493-496969

Pinautomaat aanwezig

Wij zijn bereikbaar vanuit Someren-Eind over het viaduct en dan links.

Pinautomaat aanwezig

As. zaterdag hebben we voor elke moeder een leuke verrassing klaar liggen!

Gegrilde spareribs (Verbeterd recept!) Souvlaki Hamburgers Streecksalade Vleeswarentrio

100gr €1,39 100gr €1,25 4+1 GRATIS 100gr €1,35 per stuk €4,90

100gr Grillham • 100gr Gebraden rosbief • 100gr Ardenner boterhamworst

Toverkaas met prei Selderijkaas

100gr €1,25 500gr €5,90

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur. Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Kalkweg 3 • Someren-Eind • Tel. 0493-496969 Wij zijn bereikbaar vanuit Someren-Eind over het viaduct en dan links.

Haageind 24 5751 BC Deurne 0493-782211 www.streeckhuys.nl

Brouwhorst 19 Maandag 5704 EG Helmond Dinsdag - Vrijdag 0492-511469 Zaterdag info@streeckhuys.nl Zondag

Voor al Voor aluw uw

• Perkplanten • Vaste- planten perkplanten kuipplanten • Kuipplanten- •hangpotten Hangpotten groenteplanten • Groene planten

Zaterdag 12 mei staan dan wevorig op jaar. de Nu nog uitgebreider assortiment plantjes markt Deurne

Maandag Extra open: e pinksterdag 2MOEDERDAG

9.00 15.00uur uur) Van(Van 10.00 tottot 14.00 open Open Eikenlaan 24, 5757 PS Liessel VR --8.00 8.00//18.00 18.00 Rotonde Eikenlaan - Snoertsebaan MA T/M VR ZA - 8.00 8.00 //17.00 17.00 Tel. 0493-344173 Tel.0493-344173

Perkplanten

Geraniums • Groenteplanten Kuipplanten • Tuinplanten Kwekerij

N. v.d. Zanden Kuundert 1a, Bakel

UINCENTRU

Milheeze

“Het goedkoopste adres voor uw tuin” • Zeer veel perkplanten, kuipplanten, hangpotten enz.; • Graszoden, 1e keus, kan ook gelegd worden; • Meer dan 300 soorten vaste planten vanaf € 1,00 per stuk; • Diverse lei- en dakbomen; • Diverse haagconiferen; • Kunstgras van goede kwaliteit; • Schutting 21-planks, betonpalen, betonplaten aanonderzijde, afwerklat aan bovenzijde, leveren en/of monteren; • Tevens aanleg van tuinen: incl. grondwerk, bestrating, regeninstallatie, beplanting enz.

Tuincentrum Milheeze Schutboomsestraat 2 5763 BR Milheeze Tel.: 0492 342096 Info@tuincentrummilheeze.nl www.tuincentrummilheeze.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 - 18.00 uur. Zaterdag van 9.00 - 17.00 uur.

APRIL EN MEI: iedere ZONDAG OPEN van 10.00 - 16.00 uur

13.00 - 18.00 08.30 - 18.00 08.30 - 16.00 Gesloten


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 12

WEEKENDPAKKERS do vr za WEEKENDPAKKERS vr za WEEKENDPAKKERS do do vr za Alléén geldig op 10, 11 en 12 mei

PLUS Aardbeienvlaai met slagroom Geschikt voor 10 personen

Alléén geldig Hele opvlaai 10, 11 en 12 mei Alléén geldig op 10, 11 en 12 mei

1.50-2.75

E

RG

10.99 10.99

DIaT LgI MvBeUrs IT

U

5 stuks

5 voor

U

PLUS Italiaanse bol, kaiserbroodje of petit pain wit of tarwe PLUS Italiaanse Combineren mogelijk bol, kaiserbroodje 5 ofstuks petit pain wit of tarwe Combineren 1.50-2.75mogelijk

5 voor

RG RG

1.50-2.75

8 99 8 . 99 8. 99 .

E DAG LK DaLKgE vDAeGrs

E

Combineren mogelijk 5 stuks

10.99

I T 10 personen Geschikt voor LI M B U Hele vlaai

E

PLUS Italiaanse bol, kaiserbroodje of petit pain wit of tarwe

U

1.11..--

5 voor

E DAG PLUS Aardbeienvlaai met LK slagroom PLUS met GeschiktAardbeienvlaai ers ag10vpersonen Dvoor Hele vlaai slagroom

LI M B U

4.99 - 5.99

Duc de Meynan of Ensedune Alle flessen à 75 cl Per fles

3 99 3 . 99 3. 99 .

4.99 - 5.99

3.80 - 4.18

Gezouten of ongezouten, alle kuipjes à 160-175 gram Per kuipje

3.80 - 4.18

4.99 - 5.99

Duc de Meynan of Ensedune Duc de Meynan Alle flessen à 75 cl Per Ensedune fles of Alle flessen à 75 cl Per fles

2 69 2 . 69 2. 69 .

PLUS Cashewnoten

3.80 - 4.18

PLUS Cashewnoten Gezouten of ongezouten, alle kuipjes à 160-175 gram PLUS Cashewnoten Per kuipjeof ongezouten, Gezouten alle kuipjes à 160-175 gram Per kuipje

ZATERDAG EN ZONDAG VOLOP BLOEMEN EN PLANTEN VOOR MOEDERDAG 900 gram

3 voor

1.50

3 0 ZONDAG GEOPEND VAN 09:00 UUR TOT 14:00 UUR! 99 99 3 . 0 . 99 99 3. 0.

PLUS Beter Leven Shoarma of gyros Per 900 gram

U KOMT TOCH OOK EEN KIJKJE NEMEN?

99 .

99 .

BLOEMENWINKEL KERKSTRAAT EN BAKEL OOK 900 gram 3 voor 1.50

5.09-7.65 PLUS Beter Leven PLUS Beter Shoarma of Leven gyros Shoarma Per 900 gramof gyros 5.09-7.65

Melkan Roomdessert

Chocolade of vanille, beker 200 gram, combineren mogelijk 3 bekers

900 gram

3 voor

Melkan Roomdessert

Chocolade of vanille, beker 200 gram, combineren mogelijk Melkan Roomdessert 3 bekers of vanille, beker 200 gram, Chocolade combineren mogelijk 3 bekers

Per 900 gram

5.09-7.65

500 gram 4.99 PLUS Hollandse Aardbeien Bak 500 gram XX/XX 19/18

2 99 2 . 99 2. 99 .

500 gram 4.99 500 gram 4.99

2.99

2 39 2 . 39 2. 39 .

PLUS 100% Zelf geperst sinaasappelsap

2.99

Fles 1 liter

2.99

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. PLUS PLUS 100%

Om al onze klanten te laten profiteren van onze scherpe aanbiedingen, geldt er een maximum van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld).

Hollandse Zelf geperst Wil je per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld je dan nu aan via plus.nl PLUS PLUS 100% Aardbeien sinaasappelsap Hollandse Zelf1 liter geperst Bak 500 gram Fles Aardbeien sinaasappelsap Openingstijden: ma - wo 8.00 - 20.00 9.00 -| 18.00 (HEMELVAART) vr 8.00 - 21.00 | za 8.00 9.00 - 18.00 Openingstijden: ma.-do. 8.00 |-do 20.00 vrij. 8.00 - 21.00 || za. 8.00 - 20.00 | zo.- 20.00 8.00 |- zo 20.00 Bak 500 gram 19/18 XX/XX

1.50

plus.nl

Fles 1 liter

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Bouwmans Jozef & Bouwmans | Deurne | Plusweg 1 | XXXX XX | Plusstad | T:Zeilberg 0523 65 63| 93 | (Naam) | St.

Om al onze klanten te laten profiteren van onze scherpe aanbiedingen, geldt er een maximum van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld).

XX/XX 19/18 Wil je

perzijn mail op devoor hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld Aanbiedingen niet bestemd wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

je dan nu aan via plus.nl

Om al onze klanten te laten profiteren van onze scherpe aanbiedingen, geldt er een maximum van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld).

Wil je per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld je dan nu aan via plus.nl Openingstijden: ma - wo 8.00 - 20.00 9.00 -| 18.00 (HEMELVAART) vr 8.00 - 21.00 | za 8.00 9.00 - 18.00 Openingstijden: ma.-do. 8.00 |-do 20.00 vrij. 8.00 - 21.00 || za. 8.00 - 20.00 | zo.- 20.00 8.00 |- zo 20.00

Openingstijden: ma - wo 8.00 - 20.00 9.00 -| 18.00 (HEMELVAART) vr 8.00 - 21.00 | za 8.00 9.00 - 18.00 Openingstijden: ma.-do. 8.00 |-do 20.00 vrij. 8.00 - 21.00 || za. 8.00 - 20.00 | zo.- 20.00 8.00 |- zo 20.00

plus.nl plus.nl | Deurne | 63| 93 | | Deurne | 63| 93 |

Bouwmans Jozef & Bouwmans | St. Plusweg 1 | XXXX XX | Plusstad | T:Zeilberg 0523 65 (Naam) Bouwmans Jozef & Bouwmans Plusweg 1 | XXXX XX | Plusstad | T:Zeilberg 0523 65 (Naam) | St.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 13

Terug in de tijd met turffoto’s

Audities voor Deurne dell‘Arte DEURNE - Wie een van de hoofdrollen in de nieuwe theaterproductie van de Deurnese stichting Peelpodium wil spelen, kan woensdag 16 mei auditie doen. Het gaat om de voorstelling Deurne dell‘Arte die in oktober 2019 wordt opgevoerd in het cultuurcentrum in Deurne. De auditieronde is woensdag 16 mei in cultuurcentrum Martien van Doorne, aanvang 19.00 uur. Aanmelden hiervoor kan via www.peelpodium.nl. Belangstellenden kunnen die avond ook een kijkje komen nemen. De repetities starten overigens in januari 2019. Deurne dell’Arte is gebaseerd op commedia dell’arte: een 16e-eeuwse, Italiaanse toneelvorm met maskers en een groteske speelstijl vol energie en humor. Theatermaker David Vermeulen is de schrijver/regisseur van het stuk Deurne dell’Ar-

te. Vermeulen regisseerde in 2016 onder meer de grote theaterproductie ‘In de ban van de Ring’ van de Koninklijke Harmonie Deurne. Het nieuwe stuk gaat over Pantalone die op zoek is naar een mooie vrouw en veel geld. Hij ontmoet Colombina, de dochter van Il Dottore. Het romantische plan van Pantalone mislukt jammerlijk en hij blijft berooid achter. Het stuk telt acht hoofdkarakters. Meer informatie over de karakters en het verhaal vind je op www.peelpodium.nl.

De Wieger herdenkt Frans Babylon DEURNE - In het kader van zijn vijftigste sterfdag is in De Wieger zondag 13 mei een programma rond de Deurnese dichter Frans Babylon (1924-1968). In het Groot Atelier zijn voordrachten, er worden gedichten van Babylon gedeclameerd en gezongen op muziek. Tevens is er een kleine expositie gewijd aan de Deurnese dichter en kunststimulator. Het programma begint om 14.30 uur.

Peelwerker Hannes Melgers is met de stikker bolsterturf aan het steken.

De foto’s werden door de erven van veendirecteur Wouter Kortooms aan de heemkundekring beschikbaar gesteld. Bezoekers kunnen zondag het turftreintje nog eens door de Peel zien rijden. Of de zwaar beladen tur-

faken door het Deurnes Kanaal zien varen. Ook het werk in de Peel en in de turfstrooiselfabriek wordt uitgebreid getoond. De collage geeft een goed beeld van hoe onze voorouders met zware arbeid in de Peel vroeger

Oproep reünie Peellandcollege 1968 DEURNE - Enkele geslaagden van het examenjaar 1968 aan het Peellandcollege zijn bezig met de voorbereidingen voor het organiseren van een reünie. Het jaar 1968 was ook aan het Peellandcollege in Deurne een gedenkwaardig jaar. Het Pius-XII-college was in maart in Peellandcollege omgedoopt en in mei legden ook de eerste vijftig havo-leerlingen hun eindexamen af. Het was een roerige en in zekere zin ook een heftige tijd. Later zou 1968 een bijna magische jaar blijken te zijn. Oud-leerlingen Henk Frencken (frencken@ iclon.leidenuniv.nl), Wim van Heug-

ten (wimfwmvanheugten@gmail. com) en Cees Mokveld (cmokveld@ gmail.com) zoeken daarom contact met medeleerlingen die in mei 1968 eindexamen hebben afgelegd in Deurne.

Plantenactie NEERKANT - Tennisvereniging Neerkant houdt zaterdag 12 mei in Neerkant een perkplantenactie. Leden van de tennisclub komen vanaf 9.00 uur bij de inwoners langs om een breed assortiment perkplanten aan te bieden.

Muzikale seizoenstart Ossenbeemd

de kost verdienden of een indruk wil krijgen, hoe onze Peel er zo’n tachtig jaar geleden uitzag. Bezoekers kunnen behalve de fotocollages ook in het Heemhuis terecht voor de lopende tentoonstelling ‘Eten wat de pot schaft’, de heemtuin, de archeologiekelder en de permanente tentoonstelling in de oudheidkamer. Het Heemhuis ligt aan de Stationsstraat 73 in Deurne.

Inzameling textiel

Op 21 augustus is het vijftig jaar geleden dat Frans Babylon op het

De werkgroep Boekenkast doet onderzoek naar overleden dichters die voor de ontwikkeling van kunst en cultuur in Eindhoven en Noord-Brabant van belang zijn geweest. De kerngroep bestaat uit Pierre Maréchal, Peter Thoben en Willem Adelaar. De band Anders Ook zet gedichten van de behandelde dichters op muziek en brengt deze ten gehore tijdens de presentaties. Maréchal publiceerde vorig jaar het boek: Frans Babylon. Herinneringsgewijs.

DEURNE - Drumfanfare Peelland houdt zaterdag 12 mei de halfjaarlijkse textielinzameling. Vanaf 10.30 uur kunnen inwoners uit Deurne en Liessel (postcodes 5751, 5752, 5753, 5754 en 5757) kleding, schoenen, gordijnen etc aanbieden. De ingezamelde goederen krijgen een nieuwe bestemming in derdewereldlanden. Met de vergoeding bekostigd de Drumfanfare haar dagelijkse activiteiten en jeugdopleidingen. Voor vragen: secretariaat@ drumfanfarepeelland.nl.

Veilig op weg DEURNE - Corina Hamer, chauffeur en instructeur van Transport en Logistiek Nederland was maandag 7 mei te gast op basisschool Tijl Uilenspiegel om de leerlingen van de groep 8 bewust te maken van de gevaren van grote voertuigen in het verkeer. De kinderen leren tijdens de les twee vuistregels die essentieel zijn om veilig als fietser deel te nemen aan het verkeer. ‘Blijf rechts en ruim achter grote voertuigen’ en ‘houd minstens drie meter afstand’. Het project ’Veilig op Weg’ bestaat uit een theorie- en een praktijkles.

Muzikanten gezocht

DEURNE - Natuur- en Milieucentrum Ossenbeemd in Deurne is afgelopen zondag het nieuwe seizoen muzikaal gestart. Ruim 360 bezoekers namen een kijkje en uisterden naar de muziek van het jeugdorkest en de slagwerkgroep (zie foto) van Koninklijke Harmonie Deurne of keken naar het poppentheater van Alda Loeffen. Tijdens de open dag werden de nieuwe plannen voor de dierenweide en een energieloket gepresenteerd.

Frans Babylon

De samenstellers

DEURNE - Ter gelegenheid van het eerste lustrum organiseert Dé Muziekschool Deurne zondag 10 juni een muziekfeest waaraan muzikanten uit heel Deurne kunnen meedoen. De diverse repetities vinden plaats tussen 12.00 uur en 15.30 uur. Het concert begint om 16.00 uur en zal duren tot 17.30 uur. Repetities en concert vinden plaats in het Hofke van Marijke. Aanmelden voor het wereldmuziekorkest via Karin Geelen: karingeelen@demuziekschooldeurne.nl. Aanmelden voor het pop-orkest (Havana) via Marcel Rutten: m.r.muziek@gmail.com. Vermeld bij aanmelding instrument en stemming. De bladmuziek wordt zo spoedig mogelijk per e-mail verstrekt.

Frans Babylon.

Ruzie in verkeer DEURNE - Een 67-jarige man uit Deurne is woensdag 2 mei gewond geraakt tijdens een verkeersruzie in de Stationsstraat in Deurne. De man fietste rond 15.30 uur ter hoogte van de Stationsstraat/Emmastraat en werd tijdens een onenigheid tegen zijn hoofd geslagen. De man viel en verloor even zijn bewustzijn. Hij is voor behandeling

naar het ziekenhuis gegaan en is ter observatie een nacht gebleven. Hij liep een verwonding aan zijn hoofd op. De politie is een onderzoek gestart. Bij het incident waren meerderen personen betrokken. Er zijn verschillende mensen getuige geweest van dit incident. Wie iets heeft gezien kan dit melden via 0900-8844 of anoniem via tel. 0800-7000.

DÉ SPECIALISTEN IN HELMOND VOOR DE BEHANDELING VAN HUIDZIEKTEN WWW.CEULENHUIDKLINIEK.NL WWW.DERMALINK.NL

DEURNE - Het Heemhuis in Deurne is zondag 13 mei van 14.00 tot 17.00 uur geopend. Om 14.30 en om 15.30 uur wordt een fotocollage over het vroegere gemeentelijk veenbedrijf getoond. De collage is samengesteld door Frans Versteeg.

De werkgroep Boekenkast van Poëzieclub Eindhoven verzorgt voordrachten met uitvoerig beeldmateriaal. De voordracht door Pierre Maréchal gaat over Frans Babylon als dichter, Peter Thoben vertelt over Babylon in relatie met kunst en kunstschilders. Dichter Willem Adelaar declameert passende gedichten van Babylon, met assistentie van andere dichters. Als intermezzo vertolkt de groep Anders Ook gedichten van Frans Babylon op muziek. De entree is 10 euro, reserveren kan nog via www.dewieger.nl onder podium/agenda.

strand van Bloemendaal gevonden werd, nadat hij door in zee te lopen een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Babylon is op 18 maart 1924 geboren in Deurne als Frans Obers. Na zijn eerste bundel uit 1944 profileerde hij zich in de jaren 1950 en 1960 enerzijds als dichter, anderzijds vervulde hij een voortrekkersrol in de kunst als organisator van en spreker bij openingen van tentoonstellingen en als kunstjournalist en -recensent. Hij zette zich af tegen de gevestigde orde en heeft veel betekend voor de emancipatie en vernieuwing van de kunsten en als vriend van kunstenaars.

LASERBEHANDELING SPATADEREN

polikliniek voor dermatologie en flebologie Zoekt u een specialist voor de behandeling

van uw spataderen of huidkanker? Zoekt u een specialist voor de behandeling Onze deskundige dermatologen volgen de nieuwste van uw spataderen of huidaandoening? Onze deskundige dermatologen ontwikkelingen in ons vakgebied en passen deze toe in de volgen de

nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied en passen deze toe in de praktijk. Wij hebben de meeste ervaring in Nederland op het gebied van  laserbehandeling bij spataderen.  

praktijk. Altijd op 1 dag de intake, aanvullend onderzoek en diagnose. Ook bij spataders en huidkanker!

dr. RPM Ceulen dermatoloog DR.D.J DER KINDEREN Initiatiefnemer Dermalink Blokzijlpark 30 Stationsstraat 1 AB 5701Amersfoort MK Helmond (Vathorst) 0492-792939 033-433 46 00

ALTIJD VERGOED DOOR NA VERWIJZING DOOR UW HUISARTS ALTIJD* VERGOED NA VERWIJZING UW HUISARTS * Geldt niet voor medisch niet noodzakelijke behandelingen


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 14

ten lo s e g g a d s t r a a lv Heme


WEEKBLAD VOOR

DEURNE

Elfjarige dansers naar WK Glasgow

9 mei 2018 We e k pagina 15

19

WWW.WEEKBLADVOORDEURNE.NL

Worstenbroodjes voor Vinutsu

DEURNE - Er zijn al 2.685 worstenbroodjes verkocht om danscrew Vinutsu naar het WK hiphop in Glasgow te krijgen. De groep wil er de wereldtitel verdedigen, maar het brengt heel wat kosten met zich mee om met de hele crew aan een wereldkampioenschap deel te kunnen nemen. Naast de geslaagde worstenbroodjesactie houdt Vinutsu op zaterdag 16 juni nog een benefietshow onder de naam Vinutsu & friends. Aanvang 20.00 uur in MFA ’t Huis in Vlierden. De entree is 5 euro en de opbrengst gaat volledig naar de dansers.

Ook loopt er een crowdfundingsactie: kadonation.com/nl/c/help-vinutsu-323598861 voor een vrijwillige bijdrage. Voor boekingen of een andere vorm van sponsoring kan er contact opgenomen worden via vinutsu@gmail.com.

Corneliusviering vol verrassingen

Nick Damen en Aniek de Vries. LIESSEL/MILHEEZE - De elfjarige Nick Damen uit Liessel en zijn even oude danspartner Aniek de Vries uit Milheeze hebben zich als duo gekwalificeerd voor het WK Streetdance in Glasgow in de categorie Novice. Nick en Aniek dansen net als hun oudere clubgenoten van dansgroep Vinutsu bij Urban Park. Hun trainer is Quinty van Selow. door Ine van Hal Nick en Aniek dansen sinds vier jaar samen. In het seizoen van oktober tot juni dansen ze gemiddeld een wedstrijd per maand. De afgelopen weken zijn ze onder meer te zien geweest in de Passion in Milheeze

en op het Martinetplein tijdens de Koningsdag in Deurne. Als duo hebben Nick en Aniek hun ticket voor het WK al binnen. In het weekend van 11 tot en met 13 mei nemen ze deel aan het EK in het Duitse Kalkar, waar ze allebei nog gaan proberen zich ook solo te kwalificeren voor het WK. Het WK in Glasgow vindt plaats van donderdag 23 tot en met zondag 26 augustus. Nick, die na de zomervakantie naar het Alfrinkcollege gaat, heeft bij zijn aanmelding direct een vrijbrief gevraagd om het WK niet te hoeven missen. Het dansduo heeft inmiddels al activiteiten op het programma om geld in te zamelen voor de reis naar Engeland en de deelna-

Red de bij in café De Honingpot

me aan het WK. Afgelopen zondag traden ze op in de straat bij de oma van Nick in Someren, waar buurtbewoners een garageverkoop hielden. Verder willen ze cupcakes gaan bakken. Moeder Yvonne Willems: “We willen niet dat ze langs de deuren gaan om cupcakes te verkopen, dus vragen ze overal waar ze komen of mensen cupcakes willen kopen. En Nick heeft altijd bestellijsten op zak.” In augustus gaan Nick en Aniek samen met hun ouders met het vliegtuig naar Glasgow. Yvonne Willems: “De dansers van Vinutsu gaan samen met een bus. We vinden onze kinderen te jong om ze alleen te laten reizen. Bovendien wil je er als ouders bij zijn als je kind op een WK danst.” Het leuke aan dansen vindt Nick: “Dat je bezig bent. Wij dansen hiphop, breakdance, modern en solo. Bij Urban Park zijn we de jongste wedstrijddansers.”

Veertig jaar handbal bij De Sprint Vervolg van de voorpagina

De nieuwe inrichting. DEURNE - Café De Honingpot op Oro-locatie Het Rijtven in Deurne wordt zaterdag 12 mei feestelijk heropend. Speciaal voor deze gelegenheid laat bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Peelland Deurne, op een veilige manier, een bijenvolk aan het werk zien. Ook zijn er kraampjes met natuurproducten, zoals honing, kaarsen en plantjes. Van 13.30 tot 16.30 uur De nieuwe inrichting doet de naam van het café eer aan. De omkleding van de bar verwijst naar houten bijenkasten. Op één van de hoge muren van het café is een metershoge print aangebracht met bloemen die bijen aantrekken. Het houten cafémeubilair brengt de natuur een bee tje naar binnen en een tovertafel brengt magie in het geheel. In veel landen wordt een alarme-

rende sterfte van bijenvolken gesignaleerd. Zonder de bij zou de voedselvoorziening van de mens en talloze dieren in gevaar komen. Bezoekers van café De Honingpot kunnen hun steentje bijdragen aan het redden van de bijenpopulatie. Van alle bloemen die op de wand van het café staan, zijn zaadjes verzameld. Bezoekers kunnen in het café zaadjes ruilen onder het motto ‘Breng een bloemzaadje, haal een zaadje.’ Vanuit het café verspreiden de zaden zich over de regio om een bloemenrijke en bijenvriendelijke omgeving te creëren. De nieuwe inrichting is uitgevoerd naar een ontwerp van het kunstenaarsduo Sjaak Langenberg en Rosé de Beer, op vraag van wijkmanager Wilbert de Groot van Oro. Ontwerper Joram Raaijmakers ontwierp en maakte het meubilair.

De twaalf deelnemende teams komen onder meer uit Waalwijk, Bergeijk, Etten-Leur èn uit Deurne. Zowel het damesteam DA1 van de sprint en de heren HA1 -voor het tweede jaar op rij- hebben zich gekwalificeerd voor een plaats in de finale. De wedstrijd van Dames A staat om 13.15 uur geprogrammeerd, Heren A speelt om 14.45 uur. De heren senioren HS1 speelden afgelopen dinsdag nog een wedstrijd om kans te maken op een finaleplaats. Het resultaat daarvan was bij het ter perse gaan van deze editie nog niet bekend. De finalewedstrijd voor de heren senioren staat om 18.00 uur op het programma. Voorzitter Carlus Geboers: “Dit is een unieke situatie. Het is bij mijn weten nog nooit voorgekomen dat van een organiserende club meerdere eigen teams aan de kampioenswedstrijden deelnamen.” Van de andere kant brengt dat organisatorisch wel een klein probleem met zich mee: “De bekerfinale is voornamelijk door de dames A en de heren A zelf georganiseerd, onder begeleiding van de leden van de PR commissie. We hebben voor deze dag een heleboel jeugdleden gecharterd om te zorgen dat alles in goede banen verloopt. Het zal de hele dag een komen en gaan zijn van teams, scheidsrechters en publiek. We hopen op een volle sporthal met veel publiek en gaan ons best doen er een gezellige feestdag van te maken.”

De zegening van de Sint Cornelius dahlia.  ZEILBERG - Hoewel de meimaand een echte Mariamaand mag worden genoemd, hebben toch bijna 200 gelovigen zich zondagmorgen in Zeilberg verzameld voor de openluchtmis ter ere van de H. Cornelius. Dit keers had de organisatie verschillende verrassingen in petto voor de bezoekers. De organisatie was ook dit jaar weer in handen van het Cornelius Genootschap Zeilberg. De tent met daarin het altaar en het plein waren sfeervol aangekleed met bankjes, kaarsen, planten en bloemen. De stralende strakke blauwe lucht met het zonnetje deed de rest om er een geweldige mooie sfeervolle viering van te maken. De eerste pelgrims waren al rond 10.00 uur aanwezig. De heilige mis begon om 10.30 uur met een mooi gezongen lied door Fleur en Roy. In het misboekje waren twee pagina’s gereserveerd ter nagedachtenis aan het onlangs overleden erelid pater en missionaris Martien van Ooij. De mis had voor alle aanwezigen een verrassende wending met de doop/ zegening en naamgeving van de Sint Cornelius dahlia. Aan het einde van de mis kregen de aanwezige kinderen elk afzonderlijk een speciale kinderzegening, met een mooi aandenken in de vorm van een Cornelius medaillon.

(Foto: Frans Klaus)

Erelid Cor van Bussel​

De ene verwondering was nog niet verwerkt of de volgende verrassing kondigde zich aan. Cor van Bussel werd gevraagd naar voren te komen en tot zijn grote verbazing benoemd tot erelid van het Cornelius Genootschap Zeilberg. Van Bussel was verrast, ontroerd en onderging zijn huldiging met enige trots. Hij kreeg een oorkonde overhandigd en een aandenken in keramiek. De benoeming was niet zonder reden want hij heeft zich jaren verdienstelijk gemaakt voor de gehele Zeilbergse gemeenschap en ook de organisatie van de Cornelius-missen deed nimmer tevergeefs een beroep op hem. Na deze plechtigheid kon iedereen nog nagenieten van de door de organisatie aangeboden koffie, thee of limonade met koek. Ook het Cornelius marktkraampje, waar men diverse soorten prentjes, noveenkaarsen en rozenkransen kon aankopen, kon rekenen op grote klandizie. Als klap op de vuurpijl kregen alle aanwezigen een ‘Sint Cornelius dahliaknol’ aangeboden.

Honderd jaar

Volgend jaar op 5 mei wordt tijdens de viering ‘honderd jaar H. Cornelius verering in Zeilberg’ gevierd én dat het twintig jaar is geleden is dat de H. Cornelius wegkapel is ingezegend.

Avant Garde in halve finale

DEURNE - Dansgroep Avant Garde Collective met Deurnenaar Davy Denkers staat in de halve finale van de tv-show Belgium’s Got Talent. Dit wordt vrijdag 11 mei uitgezonden op de Belgische zender VTM en is in Nederland te zien via www.stievie.be. De uitzending begint om 20.35 uur. De groep maakte in een eerdere ronde veel indruk op de jury en mocht het via de golden buzzer meteen door naar de halve finale. Het danscollectief, met dansers uit heel Nederland (en één uit België), won eerder in Nederland de danswedstrijd Battle on the Dancefloor.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 16

l e z z pu

Fragmenten uit de advertenties zijn van:

1. Rabobank 2. Van Best Schoenen 3. Slagerij Bouwmans 4. Hout & Janssen 5. Twin Tours

6. Manders Fietsen 7. Plus Bouwmans 8. Bukkems 9. Nederlands Slaapcentrum 10. Moeders Mooiste

93810

TICKET

93810

93810

e k j i l k n i Kon

TICKET

n 2 kaarte d Toveerrklaaartn e

incl. park

Wij vinden het ontzettend leuk dat u als lezer van onze weekbladen in grote getale heeft meegedaan met onze Koninklijke puzzel!

Hartelijk dank daarvoor!

Barbecuepakket 10 personen

Uit de ruim 1814 inzendingen staan hieronder de prijswinnaars van het Weekblad voor Deurne: De winnaar van de Toverland tickets:

Merel Weltje uit Deurne (zittend op de voorgrond)

‘n verrassingscadeaubon

De winnaar van het heerlijke dekbed, beschikbaar gesteld door Nederlands Slaapcentrum:

Mevr. A. Stevens uit Deurne (links op de foto) De winnaar van het BBQ-pakket voor 10 personen, beschikbaar gesteld door Slagerij Bouwmans:

Theo Mennen uit Deurne (rechts op de foto)

Een heerlijk dekbed

De winnaar van de verrassingscadeaubon, beschikbaar gesteld door Centrummanagement Deurne:

Jos Berkers uit Liessel (midden op de foto)

www.weekbladvoordeurne.nl www.daspublishers.nl

DAS

Publishers

r eel plezie v s r a a n in en alle w en hierbij k n Wij wens a d e b rijzen en met hun p soren! onze spon

LEEGVERKOOP TRUUDS XXL 50% KORTING

ALLES HALVE PRIJZE !! OP=ON P

Wij hebben onze winkel weer aangevuld vanuit onze magazijnen !!!

Dus kom nu kijken naar de mooiste meubels, schilderijen, verlichting, vloerkleden enz.

Haageijk 25 5421 KW Gemert • T. 0492 820 041 Openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 10.00 - 18.00 uur zaterdag van 10.00 - 17.00 uur géén koopavond

E. truudswoonwinkel@live.nl • I. www.truudswoonwinkel.nl

Like ons op


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 17

G ERDA T S K IN

N E P O

11

daa

gse

2E P

Iu E M 21 - 17:00 0u 11:0

21 11 t/ me m i 20 18

11 DAAGSE BIJ VAN DEN UDENHOUT

VOORJAARS

VOORDEEL PSTE WIJ ZIJN DE GOEDKOO

VOLKSWAGEN GOLF

1.0 81 kW / 110 pk TSI Hatchback 6 versn.

€ 349,-

Met onder andere: Uitgebreide audioinstallatie Boordcomputer Start/stop systeem

p/m*

1.0 85 kW / 115 pk TSI SUV 6 versnellingen

inruilpremie

€ 2.000,-*

van nu uw voordeel

17x

AUDI A1

A1 Sportback Adrenalin 1.0 70kW / 95pk

€ 299,-

Met onder andere: Connectivity-pakket MMI Radio LED-achterlichten

p/m*

van nu uw voordeel

22x

SEAT ARONA

Style Launch Edition 1.0 TSI 70kW / 95pk

p/m*

25x STANDAARD MET 4 JAAR GARANTIE

ŠKODA FABIA COMBI

€ 1.000,-*

van nu uw voordeel

€ 289,-

Met onder andere: Navigatie Lichtmetalen velgen Airco

p/m*

34x

VOLKSWAGEN CADDY

€ 21.390,€ 18.590,€ 2.800,-

lease deals

inruilpremie

€ 1.000,-* van nu uw voordeel

20x

TIJDELIJK GRATIS DSG AUTOMAAT

HELMOND Volkswagen

13x

'S-HERTOGENBOSCH

Volkswagen - Audi - Seat - Škoda

€ 1.200,-*

OSS

Volkswagen - Audi

€ 23.890,€ 20.790,€ 3.100,-

SCHERPE inruilpremie

€ 1.250,-*

van nu uw voordeel

€ 26.362,€ 22.938,€ 3.424,-

636 v

met e oorraadau xtra v eel vo to's ordee l!

UDENHOUT.NL/11DAAGSE EINDHOVEN

€ 20.430,€ 18.900,€ 1.530,-

inruilpremie

van nu uw voordeel

All-in lease deals

Met onder andere: Trekhaakvoorbereiding Climatic Comfortstoelen

KIJK VOOR ALLE ACTIEMODELLEN OP

Volkswagen - Audi

van nu uw voordeel

p/m*

22x

€ 17.146,€ 13.748,€ 3.398,-

€ 500,-*

€ 329,-

Bestelwagen 75kW / 102pk

All-in

Met onder andere: Telefoon & radio Bluetooth Airco

inruilpremie

NU Private lease

VOLKSWAGEN TRANSPORTER

SCHERPE

Bestelwagen 55kW / 75pk

STANDAARD MET 4 JAAR GARANTIE

Met onder andere: Navigatie Cruise Control Airco

€ 37.700,€ 35.950,€ 1.750,-

NU Private lease p/m*

ŠKODA RAPID SPACEBACK

€ 1.200,-*

€ 2.500,-*

€ 309,-

Met onder andere: Navigatie Parkeerhulp Cruise Control

5x

€ 29.384,€ 26.180,€ 3.204,-

inruilpremie

van nu uw voordeel

Clever 1.0 TSI 70kW / 95pk

inruilpremie

van nu uw voordeel

p/m*

10x

€ 23.290,€ 20.190,€ 3.100,-

NU Private lease

Clever 1.0 TSI 70kW / 95pk

€ 439,-

Met onder andere: Audi virtual cockpit Stop & Go functie File-assistent

Style Business Intens 1.0 TSI 70kW / 95pk

inruilpremie

€ 1.000,-*

NU Private lease

SEAT IBIZA

NU Private lease

€ 359,-

Met onder andere: Media systeem 6,5” 16” lichtmetalen velgen Cruise Control

49x

€ 25.310,€ 23.500,€ 1.810,-

inruilpremie

van nu uw voordeel

Q2 #limited 1.0 85kW / 116pk uit voorraad leverbaar

NU Private lease p/m*

AUDI Q2

NU Private lease

INFORMEER NAAR DE SCHERPE TARIEVEN

€ 424,-

Met onder andere: Efficiënte motoren tot 140 kW Innovatieve features ruime cross-over

€ 28.732,€ 27.055,€ 1.677,-

GARANTIE

2+2

VAN N EDERLAN D

VOLKSWAGEN T-ROC

NU Private lease

4 JAAR

VEGHEL

Volkswagen

VELDHOVEN Seat - Škoda

UDENHOUT.NL/11DAAGSE * Aanbieding is op basis van geselecteerde voorraadauto's. Genoemde totaalprijs is inclusief BTW en BPM, kosten rijklaar maken en overheidskosten. Inruilpremie geldt niet bij private lease. Vraag naar de voorwaarden voor de inruilpremie. De private lease prijs geldt specifiek voor de genoemde modellen en wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden. Van den Udenhout wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Leasing B.V., ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 20073305. Vanaftarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 48 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht en kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Alle rechten, landelijke prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 18

H E M E LVA A R T S D A G

GEOPEND

VA N

10.00

-

17.OO

UUR

MEGA MAGAZIJNLEEGVERKOOP tskorting! Hemelvaar

van 219.voor

165.-

200.-

van 310.voor

van 119.voor

50.-

van 599.voor

350.-

550.-

vanaf

GROTE PARTIJ BOOMSTAM TAFELS! Stel nu zelf je droomtafel samen! Blad en onderstel naar keuze Keuze uit diverse modellen

NU MET HEMELVAARTSKORTING!!!

HEMELVAARTSDAG GEOPEND! 10:00 - 17:00 UUR

e neem je aanhanger me

VRIJDAG 10:00 - 20:00 UUR ZATERDAG 10:00 - 17:00 UUR ZONDAG 12:00 - 17:00 UUR

Direct uit voorraad leverbaar

van 79.voor

50.-

7.000

M

75.-

van 119.voor

2

van 289.voor

INSPIRATIE

200.VOOR

50.-

van 99.voor

NIEUW

van 119.voor

50.-

INTERIEUR

PA S C A L E N A E S S E N S RICHMOND INTERIORS

• • • • • • • • • • •

Nieuwe trends Goed advies Gratis parkeren Goede bereikbaarheid Ruim assortiment Diverse stijlen onder één dak Iedere week nieuwe collectie Maatwerk banken Groot assortiment uit voorraad leverbaar/direct meenemen Aantrekkelijke prijzen Meer dan 200 tafels op voorraad en direct leverbaar!

Pr. Bernhardstraat 67 | 5721 GB Asten | Telefoon 0493-697211 | www.gisterenvandaag.nl

NIX DESIGN D-BODHI BY DTP MONDI ART RIVERDALE MINTJENS GROUP

Like

7 dagen per week GEOPEND


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 19

Kwalificatie voor NK

Zakenni euws Ondernemerscafé de boksring in DEURNE - In het Ondernemerscafé Deurne van dinsdag 15 mei treden de gasten dit keer aan in een boksring. Deze editie is in zijn geheel georganiseerd door Jong Deurne. De presentatoren zijn dit keer Mitch Gielen en Niels Crooijmans. In de eerste ronde staan Rick Manders van 101 Media en Mark van den Heuvel van Roma Deurne in de ring. Ronde twee wordt ingevuld door Martien Knoops (Knoops Bouw) en Twan van Doorne (Trivado Bouwbedrijf). In de derde en laatste ronde staan Antonie Berkers (Van Santvoort Makelaars) en Richard Bakens (Bakens Makelaardij) tegenover elkaar. Zij zullen als boksers met elkaar sparren en worden, zoals bij een heus boksgala, aangekondigd met alle spectaculaire toeters en bellen die daarbij horen. Naast de gesprekken in de ring met de gasten, ontbreken ook de vaste elementen niet zoals het nieuwsoverzicht door Dennis van der Meijden, het gesprek aan de bar en de presentatie van een Deurnes bedrijf. Ondernemerscafé Deurne heeft een open karakter; ook niet-ondernemers zijn welkom. Locatie: café De Brouwer aan de Markt in Deurne. Aanvang stipt om 21.00 uur. Eindtijd 22.00 uur. De toegang is gratis.

Aanmelden infoavond

Werken als zelfstandige Het KDO-team D-jeugd met Hilde Cuijpers, Renske van Elewout en Milou Spee. DEURNE - Gymnastiek- en turnvereniging KDO Deurne haalde zaterdag 5 mei opnieuw een mooi succes op de halve finale acrogymnastiek in Oss. Hilde Cuijpers, Renske van Elewout uit Deurne en Milou Spee uit Asten wisten met een mooie score van 22.470 punten een zilveren medaille in de wacht te slepen in de categorie D-jeugd. Met deze prestatie wisten zij zich als derde team van KDO Deurne te kwalificeren voor het NK. Eerder kwalificeerden zich al twee B-teams; Britt Claassen, Vera Da-

men en Faye Werts en het team Daisy Berkers, Evi Thielen en Maartje van den Heuvel. Zondag 6 mei streden Sharice Velthuis, Danee Linders en Maud

- Advertorial -

11-daagse bij Van den Udenhout REGIO - Tijdens de 11-daagse wordt er groots uitgepakt bij autobedrijf Van den Udenhout. Speciaal voor deze elf dagen worden acties aangescherpt, is extra aantrekkelijke voorraad ingekocht en profiteert de consument van immens veel voordeel. Kortom, echt alles wordt uit de kast getrokken om u optimaal te laten profiteren. Van 11 mei tot en met Tweede Pinksterdag 21 mei is het zo ver. Tweede Pinksterdag is vaak een druk bezochte dag in de showrooms en mensen staan op het punt om vakantie- en belastinggeld te ontvangen. Dus een extra aantrekkelijke periode om eens voor een nieuwe auto te gaan shoppen. “Op veel auto’s gelden tijdelijk hoge inruilpremies, is veel pakketvoordeel verkrijgbaar en profiteert de consument van extra aantrekkelijke private lease tarieven. Dit gecombineerd met onze extra ingekochte voorraad geeft iedere klant gegarandeerd veel voordeel”, aldus Kurt Verhees, directeur Autobedrijf Van den Udenhout. “Wij gaan echt uitpakken tijdens deze 11-daagse.” Het complete merkenpalet van Van den Udenhout is onderdeel van deze 11-daagse actie. Bij Volkswagen zijn veel scherpe acties maar

staan de T-Roc en Golf in de spotlight, Audi schuift de A1 en de Q2 naar voren, Seat kiest voor de Arona en Ibiza. De Fabia Combi en Rapid stralen voor Skoda terwijl de Caddy en Transporter bij Bedrijfswagens aan de start staan. Kortom voor ieder wat wils. Naast deze uitgelichte actiemodellen profiteert de consument van nog veel extra acties op verschillende modellen. “Van den Udenhout is een informele organisatie met een sterk bourgondisch karakter. Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk dat klanten een warm gevoel krijgen als men bij ons binnen komt. Wij denken graag met onze klanten mee, Gastvrijheid met een grote G noemen we dit”, aldus directeur Kurt Verhees. Autobedrijf Van den Udenhout is één van de grootste Audi, Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Seat en Skoda-dealers van Nederland, gevestigd in Eindhoven, Helmond, ’s-Hertogenbosch, Oss, Son en Veghel. Van den Udenhout biedt een scala aan diensten zoals autoverhuur, fleetsales, lease, privé lease, schadeherstel, Bedrijfswagen Inbouw Centrum en een webshop. Bekijk alle acties en het vele voordeel van deze kortstondige actieperiode op: Udenhout.nl/11daagse.

- Advertentie -

Harmsen op C-nivo in de halve finale nog voor NK-plek maar ondanks de goede oefeningen die zij lieten zien, haalden zij het niet. Op 26 mei zijn de laatste plaatsingswedstrijden voor het NK en dan strijden nog drie dames teams van KDO Deurne voor een plaats op het NK op B-nivo. Alle drie teams maken een serieuze kans zich te kwalificeren.

REGIO - De werkgroep thema-avonden van Lokaal FNV Peelgemeenten houdt op woensdag 23 en 30 mei in samenwerking met de sector FNV Zelfstandigen twee thema-avonden met als onderwerp Werken als zelfstandige. Aanmelden kan nu. Werk je al als zelfstandige of denk je erover om te starten als zelfstandige, dan komen er tijdens deze avond een aantal punten aan de orde, die belangrijk zijn om succesvol te zijn als zelfstandige. De avonden worden gehouden op woensdag 23 mei in zalencentrum Van Bussel aan de St. Jozefstraat 77 in Deurne en op woensdag 30 mei in zaal Adelaars

aan de Hoofdstraat 137 in Helmond. Aanvang 19.00 uur. Toegang is gratis voor zowel leden als niet-leden Aanmelden onder vermelding van naam, telefoonnummer en e-mailadres kan bij: Riny Manders aan de Jan van Goijenstraat 6 in Deurne, e-mail; riny1944@hotmail.com, tel. 0493-317697 of mobiel: 0610550163.

600 deelnemers Deurne-Deurne DEURNE - Ruim 600 fietsers hebben zondag meegedaan aan de 14de editie van de toertocht Deurne-Deurne. Aan de toertochten deden 375 wielrenners mee. Zij konden kiezen uit twee afstanden: 85 of 125 kilometer. Dit jaar was er voor het eerst ook een ATB-tocht georganiseerd. Ook hier was de opkomst goed met ongeveer 240 deelnemers. Toertocht Deurne-Deune had het deze editie geweldig getroffen met het mooie weer. De deelnemers hadden er overduidelijk zin in en waren al vroeg bij de inschrijving in het gemeentehuis van Deurne. Om 8.30 uur was het merendeel al en route. De organisatie van Deurne-Deurne is sinds 2015 in handen van tour- en wielerclub De Wekkers. Evenals in 2017 zijn start en finish in het hart van Deurne, in het gemeentehuis aan de Markt. De vorige editie van Deurne-Deurne trok zo’n 470 deelnemers.

De ATB-tocht. 

(Foto: Hein van Bakel)

K r u i s wo o rd puzzel Puzzelservice // Persbelangen Persbelangen // P0451 P0451 HORIZONTAAL: 1 muziekkorps; 6 snack; 11 wervelwind; 12 bovenbeen; 13 pantoffel; 14 kol; 15 bevestiging; 17 spil; 19 zangnoot; 21 warboel; 24 spinrag; 26 keten; 29 bloem; 30 zweten; 32 nut; 33 kilowatt; 34 kist; 36 iemand die zeer sober leeft; 38 roef; 40 land in Azië; 42 dwarsmast; 44 wortel; 47 maand; 49 reukorgaan; 51 koets; 53 aanwezige geld; 54 deftige kamer; 55 waterstofexponent; 57 persoonlijk voornaamwoord; 58 zangnoot; 59 gein; 61 koek; 62 dominee; 64 onderdeel; 66 vakantiereiziger; 67 verkiezingsvoorwerp. VERTICAAL: 1 vertrouwen; 2 voorzetsel; 3 kaartenboek; 4 schietschijf; 5 boerderijgrond; 6 niet lekker; 7 bloedvat; 8 breekhamer; 9 barium; 10 hekkensluiter; 16 kassajuffrouw; 18 smal stromend water; 20 feitelijkheid; 22 heer; 23 trekdier; 24 werklozensteun; 25 boom; 27 getijde; 28 vogel; 30 vlucht; 31 gebak; 33 steen; 35 tussenwerpsel; 37 opdracht; 39 vooruitgang; 41 zuivelproduct; 43 kiemvrijheid; 45 en andere; 46 kompasrichting; 48 regeringsstelsel; 49 op dit moment; 50 grondtoon; 52 deken; 54 geloofsgemeenschap; 56 strot; 57 tuigage; 60 hoofddeksel; 61 twaalfde toon; 63 lidwoord; 65 decibel.

Winnaar vorige week

A v.d. Linden uit Gemert Proficiat!! Winwoord: SPIEGELBEELD

Welk winwoord komt er in het balkje? 1

2

33

44

55

66

77

88

99

10 10

11 11 12 12

13 13 16 16

21 21

22 22

14 14 17 17

18 18

23 23

24 24

25 25

37 37 40 40

45 45

51 51

58 58

32 32

42 42

43 43

48 48

49 49

53 53

50 50

54 54

56 56

57 57

59 59 63 63

28 28

35 35

41 41

52 52 55 55

27 27

38 38

47 47

46 46

26 26

34 34

36 36 39 39

20 20

31 31

33 33

44 44

19 19

30 30

29 29

15 15

60 60

61 61

62 62

64 64

65 65

66 66

67 67

© Persbelangen P0451 © Persbelangen P0451 13 13

66 66

27 27

48 48

4 4

45 45

46 46

24 24

43 43

61 14 31 61 14 31

Uw oplossing op een briefkaart of via de e-mail, met naam- en adresgegevens moet bij ons binnen zijn vóór dinsdag 12.00 uur: Das Publishers, Stationsstraat 103 5751 HD Deurne

puzzel@daspublishers.nl

Onder de goede inzendingen wordt wekelijks een cadeaubon t.w.v. €10,- verloot.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 20

Zeg hallo tegen uw nieuwe plafond. VAARWEL SCHEUREN EN SCHROOTJES! Uw plafond past niet meer bij het interieur of is lelijk geworden door vochtplekken of scheuren? Plameco biedt hiervoor een ideale en duurzame oplossing: flexibele plafonds. Met een installatie binnen een dag, zonder rommel of overlast.

HEMEL-AG D VAARTSEND P GEO .00 van 10 ur u tot 16.00

Bezoek onze showroom op donderdag, vrijdag of zaterdag of op afspraak.

Plameco Vakbedrijf Van Osch Kruiseind 16c | 5421 ND Gemert T 0492-368100 | www.plamecogemert.nl | info@plamecogemert.nl

Wat zal het stil worden op de boerderij.

OpOp de de Koffie... Koffie...

Verdrietig, maar dankbaar voor hoe hij was geven wij kennis van het overlijden, in zijn vertrouwde omgeving, van onze jongste broer, schoonbroer en zorgzame oom

Toon Manders

Voor die die eeneen verlies hebben meegemaakt, Voormensen mensen verlies hebben meegemaakt, in de leeftijd van 71 jaar. die vragen hebben over zaken die betrekking hebben die vragen hebben over zaken die betrekking hebben met een overlijden of gewoon een praatje met een overlijden of gewoon een praatje willen maken. Bakel: Tiny en Marius † willen maken. Anja en Robert U hoeft zich niet van tevoren op te geven, Cissy en Gerald hoeft zich niet van tevoren op te geven, uU kunt gewoon binnen lopen. Deurne: Ties en An † De is vrij toegankelijk, u bijeenkomst kunt gewoon binnen lopen. iedereen is Leen welkom en u kunt altijd iemand mee nemen. De bijeenkomst is vrij toegankelijk, iedereen is Deurne: Willy † ‘twelkom Brummelhuis, en uDeurne kunt altijd iemand mee nemen. Deurne: Huub en Tiny St. Willibrordusplantsoen 6 Mahelia en Bart ‘t Brummelhuis, Donderdag 17 mei Deurne Angèle en Maikel St. Willibrordusplantsoen 6 Vanaf 15.00 tot 17.00 uur Marco Donderdag 17 mei Vanaf 15.00 tot 17.00 uur Bakel: Frans † en An Manders-Sleegers en kinderen

Graag willen wij u bedanken voor de lieve en warme reacties tijdens de ziekte en bij het overlijden van onze zus en tante

Truus de Groot - Slaats Uw medeleven is voor ons een grote steun geweest. Broers, zussen en hun kinderen

Deurne, mei 2018

Wij willen iedereen heel hartelijk bedanken voor de vele kaarten, bloemen en bezoekjes, die wij hebben ontvangen in verband met het overlijden van mijn lieve, zorgzame man, trotse vader, schoonvader, opa en superopa

Frans van de Kerkhof Dit geeft ons steun en kracht met het verwerken van dit verlies. Marietje van de Kerkhof-Van Rijt, kinderen en kleinkinderen Zeilbergsestraat 71A, Deurne

Alle neven en nichten van ome Toon Deurne, 8 mei 2018 Bakelseweg 36 Wij nemen afscheid van Toon op vrijdag 11 mei om 13.30 uur in crematorium Berkendonk, Meanderlaan 1, 5704 KW Helmond. Op donderdag 10 mei is er gelegenheid tot afscheid nemen van 19.00 - 20.00 uur in het rouwcentrum bij het Elkerliek, (ingang de Poort), Dunantweg 16a, 5751 CB Deurne. Correspondentieadres: Neerstraat 1a, 5761 RE Bakel, robertenanjaveldman@gmail.com Indien u geen uitnodiging heeft ontvangen, kunt u deze advertentie als zodanig beschouwen.

Wij danken allen voor het medeleven getoond bij het overlijden van

Willy Coolen

Hartelijk Dank voor de vele kaarten en medeleven bij het overlijden van

Door Albers Jan Bekkers En onze kinderen en kleinkinderen

Extra dank aan hen die hem zo goed verzorgd hebben gedurende de laatste maanden met name, personeel van de Zorgboog, van de Regenboog in Elkerliek Helmond en de huisartsen van het Gezondheidsplein. Familie Coolen Deurne, mei 2018

TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK • Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel. • Haard en kachelhout nu de tijd om uw wintervoorraad aan te vullen. Droog hout is rookvrij stoken 06-23720617.

• 8mm spoelen overzetten op dvd, Bel Foka Deurne 0493-353102. • Te huur: 135 m2 kantoorruimte met kantine, Loon te Liessel tel: 0653114740. • Te koop gevraagd: LP's & singeltjes 06 - 51 590 465

• Verbeco gespecialiseerd in garagedeuren met elektrische aandrijving. Ommelsveld 11 Asten tel. 0493-697731. www.verbeco.nl • B&B de Zoete Zonde Stationsstraat 34 open medio half mei 2x2 persoons, 1x3 persoons kamers.

KAUWENBERG KAUWENBERG

Lid Org. Tandprothetici Lid Ned. Org. Lid Ned. Ned. Lid Org. Ned.Tandprothetici Org. Tandprothetici Tandprothetici

F.C.T. Kauwenberg tandprotheticus F.C.T. Kauwenberg tandprotheticus

De uitvaart in vertrouwde handen 0493 32 00 27 Uitvaartcentrum Derpsestraat 1d Deurne Dag en nacht bereikbaar.

- Onze uitvaartverzorgers staan met de grootst mogelijke zorg voor u klaar, ook indien u elders verzekerd bent. - Wij zijn transparant in de kosten. - Voor meer informatie, loop op donderdag tussen 14.30 en 15.30 uur gerust even binnen (m.u.v. schoolvakanties). voor info: www.degroofuitvaartverzorging.nl

Peter tandprotheticus LidSchoemaker Ned. Org. Lid Ned. Org. Tandprothetici Tandprothetici Lid Ned. Ned. Org. Lid Org. Tandprothetici Tandprothetici

Vo o r : Vo o r :

- Voor: Al uw gebitsprotheses Voor: - Al uw gebitsprotheses Voor: - Voor: “Klik-prothese” - -“Klik-prothese” Al uw gebitsprotheses van uw gebitsprothese -- Al Algebitsprotheses uw gebitsprotheses Reparaties van uwworden gebitsprothese Al --uw uw-Reparaties gebitsprotheses (kan op gewacht na afspraak) (kan op gewacht worden na afspraak) “Klik-prothese” -- “Klik-prothese” - --Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars “Klik-prothese” “Klik-prothese” - Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars -- Reparaties van uw e van uw -- Reparaties Reparaties vangebitsprothese uw gebitsprothese gebitsprothese e Sint Reparaties vangewacht uwJozefstraat gebitsprothese 1 1, 5721 1 Sint Jozefstraat 1, 5721 GM GM Asten Asten (kan op worden na afspraak) (kan op gewacht worden na afspraak) (kan op gewacht worden na afspraak) Tel: 0493-697443 (kan- op gewacht worden na afspraak) Tel: 0493-697443 declaratie bij zorgverzekeraars - Rechtstreekse Rechtstreekse declaratie bij diverse diverse zorgverzekeraars -- Rechtstreekse declaratie bij zorgverzekeraars Rechtstreekse declaratie bij diverse diverse zorgverzekeraars

ee 1e Sint Jozefstraat 1, 5721 GM Asten 1 Sint Jozefstraat 1, 5721 Asten 38,1,5721 GL Asten 1Julianastraat Sint Jozefstraat 5721 GMGM Asten e

de heelz bank een bank met een tijdloos verrassend karakter

&

WITVROUWENBERGWEG 13 SOMEREN WWW.WIJNENWONEN.NL

www.pietvanmierlo.com

38,1,5721 1Julianastraat Sint Jozefstraat 5721GL GMAsten Asten Tel: 0493-697443 0493-697443 Tel: 0493-697443 Tel: 0493-697443 Tel: 0493-697443 Tel:Tel: 0493-697443

Vo o r : Vo o r : - Algemene tandheelkunde - Algemene tandheelkunde - Implantologie - Implantologie - Esthetische oplossingen - Esthetische oplossingen - Bleken - Bleken - Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars - Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars

Insc Insc hrijv hrijv e en n van van ni ni euw euw e e patië patië nt nt e en n is is mogelij k mogelij k e 1 1e Sint Sint Jozefstraat Jozefstraat 1, 1, 5721 5721 GM GM Asten Asten Tel. 0493-697443, Tel. 0493-697443, Voor: Voor: info@tandartsenpraktijkd Email: epolders.nl Email: info@tandartsenpraktijkd epolders.nl - Algemene tandheelkunde

Voor: Algemene tandheelkunde Voor:-- Implantologie - Implantologie -- Algemene tandheelkunde Algemene tandheelkunde -- Esthetische oplossingen Esthetische oplossingen -- Implantologie Implantologie -- Bleken Blekenoplossingen -- Esthetische Esthetische oplossingen -- Rechtstreekse Rechtstreekse declaratie declaratie bij bij diverse diverse zorgverzekeraars zorgverzekeraars -- Bleken Bleken -- Rechtstreekse declaratie bij zorgverzekeraars Rechtstreekse declaratievan bij diverse diverse zorgverzekeraars Inschrijven nieuwe patiënten

Inschrijven van nieuwe patiënten is is Inschrijven nieuwe mogelijk Inschrijven van van mogelijk nieuwe patiënten patiënten isis

mogelijk mogelijk

1ee Sint Jozefstraat 1, 5721 GM

nieuw in de showroom

1 Sint Jozefstraat 1, 5721 GM Asten Asten Tel. e Tel. 0493-697443, 0493-697443, 11e Sint Jozefstraat 1,1, 5721 Sint Jozefstraat 5721 GM GM Asten Asten Email: info@tandartsenpraktijkdepolders.nl Email: info@tandartsenpraktijkdepolders.nl Tel. 0493-697443,

Tel. 0493-697443, Email: Email: info@tandartsenpraktijkdepolders.nl info@tandartsenpraktijkdepolders.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 21 De kaars leek bijna eindeloos, maar is nu stil gedoofd. Een leven lang zorgzaam geweest, gegeven en geloofd. Een hand die zwaaide als we gingen en nog veel meer mooie dingen, zijn herinneringen aan ons mam, die voor altijd van ons afscheid nam. Lieve moeder, rust zacht, we weten dat er iemand op je wacht.

Zoals de Vader Mij heeft bemind, Zo heb Ik u bemind. Blijf in mijn liefde. (Joan. 15.9)

Niemand leeft voor zichzelf Niemand sterft voor zichzelf Wij leven en sterven voor God onze Heer Aan Hem behoren wij toe. In het geloof van een blijvende ontmoeting met God is overleden

In alle rust is thuis in haar vertrouwde omgeving overleden, ons moeder, oma en oudoma

Jac van Geloven

Anna Verbaarschot - Maas

* Budel, 26 april 1930

† Deurne, 5 mei 2018

Priester van het bisdom ‘s-Hertogenbosch Namens de familie: G. Hegge Oude Stationsstraat 15 5591 JH Heeze Jac is op zijn kamer van het Wilhelminahuis, Aaltje Reddingiusstraat 7 te Deurne, waar u woensdag van 19.00 tot 20.00 uur afscheid van hem kunt nemen. De Eucharistieviering zal worden gehouden op zaterdag 12 mei om 11.30 uur in de St. Willibrorduskerk aan de Markt te Deurne. Daarna vindt de crematie plaats in crematorium Berkendonk, Meanderlaan 1 te Helmond-Brouwhuis. In plaats van bloemen kunt u een bijdrage geven voor het Lilianefonds. Hiervoor is een collectebus aanwezig. Mocht u geen rouwkaart hebben ontvangen, dan hopen wij u toch te bereiken met deze kennisgeving. Je handen hebben voor ons gewerkt Je hart heeft voor ons geklopt. Erg verdrietig, maar met diep respect voor de manier waarop hij geleefd heeft, hebben wij, vervuld met mooie en fijne herinneringen, afscheid moeten nemen van mijn lieve man, vader en opa

Gerrit van den Bogaard echtgenoot van

Gerrie van den Bogaard - Gommans In de leeftijd van 74 jaar. Bakel: Gerrie Bakel: John Bakel: Erik en Ingrid Floor Abel Eef 6 mei 2018 Emmastraat 15 5761 AK Bakel De uitvaartdienst wordt gehouden op vrijdag 11 mei om 10.30 in de St. Willibrorduskerk te Bakel, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op begraafplaats De Hoberg te Bakel. Voor degene die afscheid willen nemen van Gerrit is er de mogelijkheid op woensdag 9 mei van 19.00 uur tot 20.30 uur in de Mimosakamer van ‘t Brummelhuis, St. Willibrordusplantsoen 6 te Deurne. Mocht u geen rouwkaart hebben ontvangen, dan hopen wij u toch te bereiken met deze kennisgeving.

Wat was je lief, sterk en dapper Nu heb je eindelijk je rust gevonden We zullen je enorm gaan missen.

Tonny Peters - van Otterdijk weduwe van

Wim Peters in de leeftijd van 85 jaar. Deurne: Marion Teun en Lieke 6 mei 2018 Correspondentieadres: Helmondseweg 109a 5751 PH Deurne De uitvaartdienst wordt gehouden op vrijdag 11 mei om 14.00 uur in de St. Willibrorduskerk aan de Markt te Deurne, waarna de crematie in besloten kring zal plaatsvinden. U kunt donderdag van 19.00 tot 20.00 uur afscheid nemen van Tonny in de Mimosakamer van ‘t Brummelhuis, St. Willibrordusplantsoen 6 te Deurne. Mocht u geen rouwkaart hebben ontvangen, dan hopen wij u toch te bereiken met deze kennisgeving.

In onze ”sfeertuinen” kunt u zich volledig laten inspireren!

Kerkweg 19

5813 BS• Tuinhuizen Ysselsteyn (LB) Blokhutten • Garage’s • Carports • Veranda’s

Bl0478-541709 okhutten • Tuinhuizen • Garage’s • Carports • Veranda’s Blokhutten • Tuinhuizen • Garage’s • Carports • Veranda’s

echtgenote van

Karel Verbaarschot † 12 maart 1999

Openingstijden: Maandag: 12:00u tot 17:00u Dinsdag tot vrijdag: 10:00u tot 17:00u Zaterdag: 10:00u tot 16:00u

in de leeftijd van 99 jaar. Deurne: Vlierden: Deurne: Deurne: Deurne: Bakel: Vlierden:

Franca en Leo Kuunders - Verbaarschot Riek en Martien † Jacobs - Verbaarschot Openingstijden: Maria Verbaarschot Maandag: 12:00u tot 17:00u tot vrijdag: 10:00u tot 17:00u Harrie en Annie VerbaarschotDinsdag - Vinken Zaterdag: 10:00u tot 16:00u Frans en Tonnie † Verbaarschot - van de Laar Jeanne en Huub van Hout - Verbaarschot Carla en Jan † de Wit - Verbaarschot Ton van der Zanden

Adres: Burg. Wijnenstraat 71A 5721AH Asten Tel: 0493-688454 Mail: info@agaterras.nl

Adres: Burg. Wijnenstraat 71A 5721AH Asten Tel: 0493-688454 Mail: info@agaterras.nl

• Terrasoverkappingen & Tuinkamers

Deurne: Leo en Fien Verbaarschot - van Heugten

PAASACTIE!!!• Glazen schuif- & Vouwwanden

en al haar klein- en achterkleinkinderen

Bij A.G.A. Terras is het een hele week Pasen! Kom in de week van de 2e paasdag Maandag (28 maart) tot • Rolluiken Zaterdag (2 April) naar de showroom en profiteer van onze spectaculaire acties!

PAASACTIE!!!

6 mei 2018 Molenweijerweg 12a 5753 PX Deurne

Bij A.G.A. Terras is het een hele week Pasen! Een aantal voorbeelden hiervan: Kom in de week van de 2e paasdag Maandag (28 maart) tot Zaterdag (2 April) naar de showroom en profiteer van onze spectaculaire acties!

& Screens

• Buiten- & Binnenzonwering

- Bij aankoop van een terrasoverkapping een gratis terrasverwarmer - Bij aankoop van een glazenschuifwand een gratis terrasverwarmer - Gratis reinigingsmiddel opmaat vrijdag 11vanmei - Bij aankoop een terrasoverkapping een gratis terrasverwarmer • Horren - Vele korting op ons aanbod - Bij aankoop van een glazenschuifwand een gratis terrasverwarmer Een aantal voorbeelden hiervan:

De uitvaartdienst wordt gehouden op om 11.00 uur in de St. Jozefkerk aan de St. Jozefstraat - Gratis reinigingsmiddel opmaat te Deurne, waarna wij haar ter ruste leggen vader - Velebij korting op ons aanbod op het parochiekerkhof.

WWW.AGATERRAS.NL

WWW.AGATERRAS.NL

Ommelsveld 4 5721 VT Asten

Tel: 0654967860 info@agaterras.nl

Ons moeder is thuis, waar u afscheid van haar kunt nemen, woensdag van 14.30 tot 16.30 uur en van 19.30 tot 21.30 uur en donderdag van 14.30 tot 16.30 uur.

Mocht u geen rouwkaart hebben ontvangen, dan hopen wij u toch te bereiken met deze kennisgeving.

Voor Harrie een verlossing Voor andere verdriet Hij wilde vechten Maar de kracht was er niet Je hebt genoten van het leven en wij van jou. Verdrietig nemen wij afscheid van onze broer, zwager en oom

Harrie van Veggel in de leeftijd van 77 jaar. Riek en Cor † Toon en Dora Rina en Ben † Nel en Wim † Wies en Theo † Leo Leen en Mart Jet † en Mart Mariet en Jan Jan †

PERFEKT REKLAME BV

en alle neven en nichten 5 mei 2018 Dorpsstraat 55a 5758 AP Neerkant Harrie is op Keulsebaan 20c te Neerkant, waar u dinsdag 8 mei persoonlijk afscheid van hem kunt nemen van 14.00 tot 16.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur. Op woensdag 9 mei om 19.00 uur wordt Harrie speciaal herdacht tijdens de Eucharistieviering in de kerk te Neerkant. Donderdag 10 mei om 11.00 uur is de afscheidsdienst in ‘t Brummelhuis, St. Willibrordusplantsoen 6 te Deurne. Later op de dag vindt de crematie in besloten kring plaats. Mocht u geen rouwkaart hebben ontvangen, dan hopen wij u toch te bereiken met deze kennisgeving.

Op zaterdag 5 mei is

Harrie van Veggel overleden. Bijna 50 jaar was hij een zeer gewaardeerd lid van Handboogvereniging De Batavieren in Neerkant. Eerst was hij een actieve schutter, maar toen dat niet meer zo goed ging was hij altijd bereidt om klusjes te doen voor onze club. Wij zullen hem dan ook erg missen. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke tijd. Bestuur en leden van Handboogver. De Batavieren uit Neerkant.

MILHEEZE/BAKEL - Perfekt Reklame BV is 15 jaar geleden gestart als Keunen Belettering. Simpel en doeltreffend: de achternaam en wat ze doen. Antoin Keunen ging belettering verzorgen, echter bleek al snel dat de naam de lading niet dekte en was de vraag naar reklame veel breder dan alleen de belettering. 10 jaar geleden in 2008 werd een nieuw pand betrokken aan de Milheesestraat en werd ook tegelijk de naam aangepast naar een naam die beter aansloot op de activiteiten: Perfekt Promotie & Reklame. Perfekt omdat de kwaliteit het allerbelangrijkste is van wat we doen, promotie & reklame omdat we een ontzorgend bedrijf willen zijn waar klanten voor alles terecht kunnen op het gebied van reklame, met de K van Keunen omdat een klein beetje trots in de naam terug mag komen volgens Keunen. Anno 2018 is een kleine wijziging in naam ondergaan en is besloten om verder te gaan als Perfekt Reklame BV.

Open dag Het feit dat ze 15 jaar bestaan en 10 jaar actief zijn op de Milheesestraat laten ze gepaard gaan met een open dag op 15 juni 2018 van 14.00 tot 21.00 uur, zodat iedereen eens met eigen ogen kan zien hoe nu daadwerkelijk Reklame gemaakt wordt.

Diegene die graag eens een kijkje komt nemen in het bedrijf is van harte welkom op 15 juni 2018 tussen 14.00 en 21.00 uur aan de Milheesestraat 7 in Milheeze.

Perfekt Reklame BV Milheesestraat 7 | 5763AD Milheeze | 0492-359288 | info@perfektie.nl | www.perfektie.nl

DAS pas business


Tegelvloeren;

WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 22

Tegelvloeren

Leggen van vloertegels met vloerverwarming Stofvrij inslijpen, klaar in 3 dagen Leggen van vloertegels met vloerverwarming Stofvrij inslijpen, klaar in 3 dagen

Badkamer en w.c. renovatie; Tegels Bernhardstraat 15 Bakel

VLIERDEN KERMIS 2018

www.beversslapen.nl Met of zonder sloopwerk, Zeer keuze. metselwerk nieuwegrote muurtjes Alle prijsklassen. Leveren en zetten van alle tegels Met of zonder sloopwerk, Tegelvloeren,

Badkamer en w.c. renovatie

ZAAL THIJSSEN PRESENTEERT: WO 9 MEI • DE DIJK

Alleen leveren. metselwerk nieuwe Badkamer enmuurtjes wc renovatie Leveren Vakkundig en zetten van alle tegels aanbrengen.

SUPPORT BJORN VAN DE DOELEN ZAAL OPEN 20.00 UUR

Wegens vakantie gesloten Gratis gebruik gereedschap. van 24 -van 12 t/m 2 -1

• Tegels in alle formaten, kleuren en prijsklassen! • Meer dan 100 soorten keramische houtstructuur open vanaf 10.00 uur, • Slopen vanElke bad endag inloopdouche maken zaterdag vanaf 9.00 uur, uur, • HET adres voor dag uw droombadkamer Elke open vanaf 10.00

“Prettige feestdagen zaterdag vanaf 9.00 uur, gewenst!” te bezichtingen woensdagmiddag gesloten!

DO 10 MEI • ROB DE NIJS

(alles is één vrijdag hand, tot in koopavond de puntjes geregeld, zonder zorgen!!) tot 20.00 uur,

SUPPORT PD THE NEXT ZAAL OPEN 20.30 UUR

187608

• GROOT VT-WONEN huis in dag showroom vrijdag koopavond tot gesloten. 20.00 uur, woensdag gehele

VR 11 Mei • HØKEN met Heinoos

TEGELWERKEN P. SLAATS NEERKANT B.V.

(NORMAAL TRIBUTE) ZAAL OPEN 21.30 UUR

Tegelwerken P. Slaats Dorpsstraat 35 Tel: (077) 466 32 52 5758 AN Neerkant info@slaats-tegelwerken.nl

ZA 12 Mei • MILLERS INC

Elke dag open vanaf 10.00 uur, zaterdag vanaf 9.00 uur. Vrijdag koopavond tot 20.00 uur. Woensdag gesloten!

ZAAL OPEN 22.00 UUR (GEEN VOORVERKOOP)

www.slaats-tegelwerken.nl

KAARTVERKOOP EN INFO WWW.VLIERDEN.COM

Cafe zaal Thijssen Vlierden 0493-312432 • info@vlierden.com • www.vlierden.com Voor verkoop en reparatie van al uw inbouw of vrijstaande apparatuur, zoals wasmachines, vaatwassers, koelkasten, vriezers, kleine huishoudelijke apparaten, enzovoorts.

T 0493 7850 52 info@mennenwitgoedservice.nl www.mennenwitgoedservice.nl

• Biologisch vers brood, ambachtelijk bereid in eigen biologische bakkerij op de boerderij. 100% Speltbrood, volkoren en desem broden, stokbroden, glutenvrij brood, roggebrood, broodjes en koekjes. Elke vrijdag en zaterdag vers gebakken, Geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur Sumiran biologische boerderij, Broekstraat 3, 5725 TL Asten-Heusden, 0493-440630.

• Rommelmarkt Carbootsale Kessel 13 mei 8.30 - 15.30 uur 80 stands Rijksweg 30A, 5995 NW A73 afrit 14 www.carbootsalehorst.nl

• 8mm spoelen overzetten op dvd, Bel Foka Deurne 0493-353102. • Verse asperges. 3 halen - 2 betalen! Gratis geschild! Van Leunen asperges Molenweg 1a Liessel Tel: 0493-342049 Info@aspergesliessel.nl Www.aspergesliessel.nl

* Kringloop EEN AARDE Asten. Curiosa, boeken, meubels, kleding en nog veel meer. Goed en goedkoop, kom kijken: ma 9-12; woe 13-16; do 18. -20.30; za 9-12. Molenakkers 11 Asten. Breng u spullen i.g.st, ook oud ijzer. Liever laten ophalen? Bel 06-41655003 www.eenaarde.nl • Te koop gevraagd: LP's & singeltjes 06 - 51 590 465

• Astens Stucadoors Bedrijf voor al uw stucadoor en sierpleisterwerken bel Roland van den Heuvel, tel. 06-30609008 www.asbasten.nl

19 mei “SLAGKRACHT” t

he e van

ter er

ige 60 ajnasrlagwerkgroep an v

besta

eze milhe n wij ntere prese 2018: u in

Afterparty in de foyer met:

menwerking met: ni sa Percussion-Ensemble Jong Nederland Asten

Locatie: Cultuur centrum Martien van Doorne

Slagwerkensemble SDG Ommen

kaarten verkrijgbaar via CCDeurne.com


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 23

Grote namen op kermis in Vlierden

18

Evenement en

Uitgaan Programma Tam Tam

Cooking John uit Gemert en Swøt uit Eindhoven treden op Hemelvaartsdag op in muziekcafé Tam Tam. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis. Zaterdag speelt de Live-tributeband Dolfins Cry. Aanvang rond 21.00 uur, entree 5 euro. Aanvang rond 18.00 uur. Entree gratis. Zondag staat blusrockband Brickyard op het podium van Tam Tam. Aanvang rond 18.00 uur. Entree gratis. Tam Tam ligt aan de Molenstraat 13 in Deurne.

KOZ-festival

Het KOZ-Festival is dit jaar op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei. Met op vrijdag van 19.30 tot 1.00 uur de KOZ-Cantus met de cantusband TCB Bracchus & Black Cadillac. Zaterdag van 14.00 tot 1.30 uur op drie podia diverse acts waaronder Hermanos, Entouragesound, Kerrle, Niekiew, Bamot, Signor Victor en PD. Locatie: Walsbergseweg in Walsberg.

Balkanlab Trio in De Wieger

In het Groot Atelier van Museum De Wieger aan Oude Liesselseweg 29 in Deurne vindt vrijdag 11 mei

Rob de Nijs treedt morgen op in zaal Thijssen in Vlierden.  VLIERDEN - Van donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) tot en met zondag 13 mei is het kermis in Vlierden. De kermisattracties zijn elke dag open van 13.00 tot 24.00 uur. Fanfare Wilhelmina zal op Hemelvaartsdag om 14.00 uur de kermis openen met een ballonnenwedstrijd. Zaal Thijssen heeft een kermisprogramma met grote namen zoals De Dijk en Rob de Nijs. Ook het terras is alle dagen open. Op Hemelvaartsdag is er een springkussen voor de jeugd. Het kermisprogramma in zaal Thijssen/’t Huis begint vandaag, woensdag 9 mei, al met een optreden van de Nederlandse band De Dijk met in het voorprogramma de Brabantse singer-songwriter Björn van der Doelen. De Amsterdamse band De Dijk maakt Nederlandstalige popmuziek sinds de jaren ‘80 in een stijl die omschreven wordt als een mix van soul, blues, rock en chanson. Kaartjes kosten 25 euro, het voorprogramma begint om 20.45 uur.

De zaal aan de Pastoriestraat 20b in Vlierden gaat om 20.00 uur open. Op Hemelvaartsdag vindt het eerder afgelaste concert van Rob de Nijs plaats met in het voorprogramma de Deurnese band PD the Next. Rob de Nijs weet jong en oud nog steeds te imponeren met zijn repertoire variërend van kleine ontroerende (levens) liedjes tot zijn grootste hits als Malle Babbe, Dag zuster Ursula of Banger Hart. Aanvang 22.00 uur, kaartjes kosten 20 euro. Eerder gekochte

Haptonomie in Het Levensatelier Samen met Mascha Aleman kun je nu in Het Levensatelier op verschillende manieren onderzoeken hoe je gevoelsmatig met problemen omgaat. Het uitgangspunt is dat zij je door middel van je aan te raken jou in contact brengt met jouw gevoel. Samen met de principes van de haptonomie en gesprekken maakt zij je

bewust hoe jij jouw gevoel in kunt zetten om jouw leven weer op de rails te zetten. Voor verdere informatie of aanmelden zie de agenda op www. hetlevensatelier.nl of neem contact op via info@hetlevensatelier.nl. Het Levensatelier is gevestigd aan de Burgemeester Wijnenstraat 9 in Asten.

Notoire Fanfare gaat los SOMEREN - Zeventien muzikanten, waarvan twee vaandeldragers. De Notoire Fanfare. Een bont gezelschap samengesteld door ex-straatclown Toon Maas en zijn vrouw Dini van Griensven. Samen beleven zij 16 mei in Someren de première van hun project. Sinds oktober vorig jaar is de groep al aan het repeteren. Eens in de twee weken komen zij samen en elk detail wordt besproken. “Van kleding tot de muziek en choreografie. Alles moet wel kloppen. Dini maakt namelijk alles zelf. Wij willen geen half werk leveren”, zegt Maas. In de Notoire Fanfare komen muzikanten uit alle hoeken en gaten samen om muziek te maken. Alle muziekstukken samen vormen het verhaal van La Mama. “Ik heb destijds meteen Rene Vermaes gebeld, een muzikant waar ik jaren geleden mee samen heb gespeeld. Ik had hem tientallen jaren niet meer gesproken, maar hij was meteen enthousiast over ons project.” Toon Maas en zijn vrouw kwamen op het idee van de Notoire Fanfare in Frankrijk. “We waren bij een festival en kwamen daar geheel toevallig zittend op een terras in aanraking met klezmermuziek. Zo is de bal gaan rollen.” Klezmer is een Oost-Europese muziekstijl. Typisch voor klezmer is de zeer expressieve melodie die zowel heel opgewekt kan klinken en tegelijk melancholisch of weemoedig. Een beeld om dit te omschrijven is, ‘lachen met tranen’. Maas omschrijft zijn eigen fanfare als een uniek ding: “Het is een fanfare zonder hoempapa-muziek. Mensen hebben nou eenmaal een beeld van een fanfare. Dat willen wij uit de wereld helpen. Dit is echt

iets speciaals. Er zijn zelfs bandleden die thuis repeteren. Dat deden ze normaal nooit hoorde ik van hun partners”, lacht Maas. De première van de Notoire Fanfare komt snel dichterbij. “Ik vind het heel spannend. Dit gaat de eerste keer zijn dat er publiek bij is. Zij weten nog niet wat wij doen en wat ze van ons kunnen verwachten.” Na de première wacht meteen het grote straattheaterfestival Bokrijk in België en zijn er nog optredens in Waalwijk en op de Brabantse dag in Heeze. Maas: “Blijkbaar heb ik in al mijn jaren als straatclown genoeg connecties opgedaan. We werden meteen geboekt op mooie evenementen, maar mijn connecties waren ook heel handig om de fanfare samen te stellen.” De muzikanten van de Notoire Fanfare komen niet alleen uit Someren. “Nee, zeker niet. Er is zelfs een vrouw bij die rijdt om de twee weken 200 kilometer vanuit Oldenzaal om samen met ons te repeteren. Zo’n bijzonder project vindt zij dit”, zegt Maas. De voormalig straatclown kijkt uit naar de eerste voorstelling. Hij hoopt op positieve reacties van het publiek. “Ik zou tevreden zijn als het publiek denkt dat ze naar muziek hebben staan luisteren, maar naar verloop van tijd doorkrijgen dat ze naar theater kijken. Dat is een streven.” Voor in de toekomst hopen Maas en zijn vrouw dat dit een langlopend project wordt. “Dan mogen de jongeren het zakelijke aspect van mij overnemen, met de voorwaarde dat ik wel mee mag blijven spelen, want dat doe ik het liefst.” Woensdag 16 mei om 20.30 is het zover. Op het pleintje voor de bloemengalerie Engelen. Daar start de Notoire Fanfare de allereerste uitvoering.

Inschrijven Toertocht tractoren

(Foto: William Rutten) kaarten voor het afgelaste concert van 20 januari blijven geldig. Vrijdag 11 mei herleven in Vlierden de tijden van Normaal en kan er gehøkt worden met De Heinoos. De band speelt klassiekers van Normaal, aangevuld met eigen streekklassiekers. Aanvang 22.00 uur, kaartjes kosten 11,50 euro. Zaterdag 12 mei treedt de Deurnese coverband Millers Inc op in zaal Thijssen. Het repertoire varieert van Nederlandstalig, waaronder hits van Rowwen Hèze, Boudewijn de Groot of Herman Brood en populaire rock van onder meer Anouk, Pink, Kane tot tijdloze nummers van Elvis, Krezip, Queen, Tina Turner etc. Entree 5 euro, aanvang 22.00 uur.

DEURNE - Wie mee wil doen aan de achtste tractortoertocht van TOC-Deurne kan zich nog aanmelden. De tocht wordt verreden op Eerste Pinksterdag. Inschrijven kan op zondag 13 mei van 16.00 tot 20.00 uur op de Beuzen 7 in Deurne. Tractoren van voor 1980 (liefst zonder cabine) mogen meedoen. Deelname kost 15 euro per persoon. De tocht zelf is op Eerste Pinksterdag. Dan kunnen de deelnemers met tractoren zich om 9.30 uur verzamelen op de Beuzen 7 in Deurne. Hier zal de tocht ook eindigen. Meer informatie www.toc-deurne.nl of e-mail: toc-deurne@hotmail.com.

het derde De Wieger Huisconcert plaats in een serie van vijf in 2018. Het Balkanlab trio neemt bezoekers mee op een muzikale rondreis door de Balkan en (ver) daarbuiten. Het trio bestaat uit Maja Kuijper, Hans Luijcx en Aisha Harmsen. Aanvang 20.00 uur.

Zonne Zotterdug in ‘t Vertierke

In ‘t Vertierke in Zeilberg is zaterdag een veertigplus avond getiteld Zonne Zotterdug. Dj Gerard Berkenhamer draait muziek uit de jaren 60, 70, 80 en 90. Aanvang 21.00 uur. De toegang is gratis. ‘t Vertierke ligt aan Blasiusstraat 7 in Deurne.

Overig Repair Café open

Het Repair Café in Deurne is zaterdag open van 9.30 tot 12.30 uur. Deze maand is het Repair Café verder open op dinsdag 29 mei van 13.30 tot 16.00 uur. Het Repair Café is in het Hofke van Marijke, Rembrandt van Rijnstraat 5 in Sint Jozefparochie.

Verzamelbeurs

Verzamelkring De Peel houdt zondag 13 mei weer een verzamelbeurs bij ‘t Trefpunt aan de Heuvelstraat 8 in Deurne. Van 9.30 tot 12.00 uur. Entree 1 euro, kinderen tot 16 jaar gratis. Verzamelobjecten o.a. postzegels, ansichtkaarten, kadokaarten, bidprentjes, jokers en pennen.

Lezing Processiepark OMMEL - Het Processiepark in Ommel maakt zich op voor een make-over, en in aanloop daar naartoe vertelt Frans Martens over het historisch belang van het park. Volgende week woensdag geeft de dorpshistoricus een lezing in gemeenschapshuis De Kluis. Aan de hand van beelden, documenten en anekdotes krijgt de bezoeker een idee van de rijke geschiedenis die zich aldaar heeft voltrokken. De lezing in gemeenschapshuis De Kluis in Ommel begint woensdag om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Molendagen op 12 en 13 mei DEURNE - Komend weekend zijn de Nationale Molendagen. De meeste molens in de Peelregio zijn zaterdag 12 en/of zondag 13 mei open en er worden activiteiten gehouden. Ook in de gemeente Deurne zijn de molens geopend. Holtens Molen aan de Veldstraat 39 in Deurne is zaterdag en zondag open van 10.00 tot 16.00 uur. Op beide dagen draait de molen, er wordt graan gemalen en de molenwinkel is open. Molen De Volksvriend, Hoofdstraat 30 in Liessel is zaterdag en zondag open van 10.00 tot 16.00 uur. De molen draait en er wordt gemalen. Molen Johanna Elisabeth, Molenhuisweg 4a in Vlierden is beide dagen open van 10.00 tot 17.00 uur. Er zijn rondleidingen en bij voldoende wind draaien de wieken. Molen Maria Antoinette, Zeilbergsestraat 98 in Zeilberg is allen zater-

dag toegankelijk; van 10.00 tot 17.00 uur. Er zijn rondleidingen en er wordt gemalen.

Molens Asten en Someren

Molen De Oostenwind, Molenweg 23 in Asten is zaterdag en zondag open van 13.00 tot 17.00 uur. Bij voldoende wind wordt graan gemalen en er worden rondleidingen verzorgd. In Someren is molen De Victor aan de Kerkstraat 31 alleen op zaterdag open van 13.00 tot 18.00 uur. Molen D’n Evert, Einhoutsestraat 8 in Someren is ook alleen op zaterdag open van 9.30 tot 16.30 uur. Er is ook een molenmuseum.

De molen in Vlierden is komend weekend geopend. 

Molens in Gemert-Bakel

​​​​​​Molen De Volksvriend aan de Oudestraat 90 in Gemert is zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag tva 10.30 tot 16.00 uur. Er worden rondleidingen gegeven en bij voldoende wind wordt er gemalen. Molen De Bijenkorf, De Elding 2 in Gemert is zaterdag en zondag open van 11.00 tot 16.30 uur. De molen draait, er wordt gemalen en er worden rondleidingen gegeven. Molen Sint Willibrordus, Achter de Molen in Bakel is alleen zondag open van 10.30 tot 16.00 uur. Bij voldoende wind wordt er gemalen. Molen Laurentia, Hoberg 2 in Milheeze is zaterdag en zondag open van 10.30 tot 16.00 uur, de molen draait, er wordt gemalen en er worden rondleidingen gegeven.

(Archieffoto: Hein van Bakel)


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 24

ALLE FILIALEN HEMELVAARTSDAG

OPEN 12.00 - 17.00 UUR

- Binnen 7-10 dagen geleverd! - Gratis bezorgd door heel Nederland - Matrassen met 7-zones - Koudschuim topper HR-40 kwaliteit

% 0 2

KORTING

1495.-

HALSING SOPHIA VLAK

1195.-

2295.-

1795.-

HALSING SOPHIA ELEKTRISCH

www.slaapcentrum.nl

Bestel hem nu ook online: www.slaapcentrum.nl

Zet en drukfouten voorbehouden. * Aktie geldt niet voor reeds geplaatste orders en andere lopende aanbiedingen. Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

Helmond 0492 - 52 08 80 • Roermond 0475 - 33 51 09 • Geleen-Sittard 046 - 410 71 00 • Maastricht-Gronsveld 043 - 363 05 25


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 25

! n e l e i h G t e m t i u r e Altijd bet

GENIETEN...

100% Geniet Garantie!

RONDREIS SLOWAKIJE & ZUID-POLEN

BODENSEE RADWEG

Tijdens deze rondreis maakt u kennis met de natuur en cultuur van het voor veel mensen onbekende Slowakije. Tevens brengen we een bezoek aan Krakau en omgeving, in het zuiden van Polen. Vertrekdatum: 3 juli - 12 dagen - € 995,-

De ‘Bodensee Radweg’ voert u door Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. De route loopt nagenoeg overal langs of vlakbij het meer. Zo lang u de Bodensee rechts van u ziet liggen, bent u er zeker van dat u goed zit! Vertrekdatum: 21 juni - 10 dagen - € 850,-

!

ONGA SLOWAKIJE/ H OOSTENRIJK/

RIJE

PARELS AAN DE DONAU

ZELL AM HARMERSBACH DUITSLAND

Vertrekdata: 9 juni, 28 juli en 15 september 8 dagen halfpension - € 750,-

Vertrekdata: 17 juni, 12 augustus en 16 september 8 dagen halfpension - € 555,-

BOURNEMOUTH ENGELAND

vanaf € 625,-

Vertrekdata: 4 juni, 9 juli, 20 aug. en 24 sep. 5 dagen halfpension € 360,-

DE KOOG NEDERLAND

OBERDRAUBURG OOSTENRIJK

Vertrekdata: 22 juni, 15 en 17 aug. 3 dagen halfpension

Vertrekdata: 1 juni, 17 aug. en 14 sep. 10 dagen halfpension

IZOLA SLOVENIË

Vertrekdata: 22 juni, 3 augustus en 21 september 10 dagen halfpension - vanaf € 690,-

€ 260,-

vanaf € 675,-

OUISTREHAM FRANKRIJK

KRAKAU POLEN

KIRCHBERG OOSTENRIJK

€ 610,-

€ 775,-

€ 725,-

Vertrekdata: 19 juni en 11 sep. 6 dagen halfpension

Vertrekdata: 21 juli en 29 september 9 dagen halfpension

• MEER DAN 250 VAKANTIEREIZEN NAAR BESTEMMINGEN IN HEEL EUROPA • MODERNE BUSSEN MET VRIENDELIJKE CHAUFFEURS •

WWW.GHIELEN.NL

Vertrekdatum: 30 mei 6 dagen halfpension - € 625,-

WINTERBERGZÜSCHEN DUITSLAND

Vertrekdata: 24 juni, 29 juli en 2 sep. 8 dagen halfpension

RD STANDAA SS TC L A CO M F O R

SALZBURGER MUSIKFRÜHLING

ISO 9001

Vertrekdata: 10 juni, 14 juli en 4 aug. 8 dagen halfpension


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 26

In memoriam

Jac van Geloven DEURNE - Priester Jac van Geloven is op 5 mei op 88-jarige leeftijd overleden. Van Geloven overleed in het Wilhelminahuis in Deurne, waar hij woonde. Jac van Geloven werd na zijn priesterwijding op 15 juni 1957 kapelaan in Bakel. Twee jaar later verhuisde hij als kapelaan naar Sint Jozefparochie. Aan de LTS - het huidige Hub van Doornecollege - in Deurne werd hij op 1 juli 1970 benoemd tot moderator-godsdienstleraar. In datzelfde jaar werd hij assistent in de parochie Zeilberg. In 1976 verhuisde Van Geloven naar een woning aan het Schommerveld in de Heilige Geestparochie, waar hij jarenlang assisteerde in de vieringen. Op 1 april 1994 ging hij met emeritaat. In juni 2007 vierde Jac van Geloven zijn gouden priesterjubileum met een feestelijke eucharistieviering in de Sint Willibrorduskerk in Deurne, waarin hij voor het eerst sinds lange tijd weer voorging. Vorig jaar werd in besloten kring zijn zestigjarig priesterfeest gevierd in het Wilhelminahuis. Afgelopen donderdag 3 mei heeft

St. Willibrorduskerk Zondag 10.30: woord- en communieviering 7e zondag van Pasen (Herenkoor), voorganger diaken B. Jansen, intenties: Cato Willems-van Deursen; Piet van Helmond en Bertha van Helmond-van Bakel; Willy Clephas vw geboorted en overl ouders en broers; Johannes van Hugten en Petronella Josina Brunas; Gerard Verhappen en Maria Verhappen; Herman Jacobs en overl fam Jacobs-Maes. Willibrorduskapel, Visser 2 Zaterdag 15.00: eucharistie 7e zondag van Pasen (samenzang), voorgangers pastoor P. Janssen en diaken B. Jansen, intenties: Ineke Fransen-Grinwis vw moederdag; Zus en Jac Peters. Zondag 20.00: film Ida. Woensdag 19.00: eucharistie, voorganger pastoor P. Janssen, intenties: Gerrit ter Voert vw sterfd; Miet Manders-Elbers, Jan Manders en fam Manders-Elbers; Jan en To van de Burgt-van Lierop; Piet en Drika de Keizer, kleindochter Anita en schoonzoon Toon. St. Jozefkerk Zaterdag 19.00: eucharistie 7e zondag van Pasen (St. Jozefkoor), voorganger pastor E. van Eerd, intenties: Frans Jacobs; Arnoldus Kuunders; Jo van Hoek-van den Akker vw moederdag; Hans Kuijpers vw 1e sterfdag; Josina Eevers, Ties Eevers en overl ouders, broers en zussen; Clara Jacobs en overl fam. Vrijdag 19.00: eucharistie vormsel (st. Jozefkoor), voorgangers Mgr. R Mutsaerts en pastoor P. Janssen, intenties: Ad van der Burgt en Leo Zweden opa’s van Cas; Mieke van der Loo-van Hoek, oma van Leanne Camp; Dorus Evers, opa van Max van de Vondervoort; Anne Aarts, overl nichtje van Maud. Gerardushuis Woensdag 9.30: eucharistie ouderenviering, voorganger pastoor P. Janssen, intenties: Maria Verstappen-Welten. Kerk St. Willibrordus Helenaveen Zondag 13 mei 10.30 uur eerste Communieviering mmv fanfare voorganger pastoor Janssen. Intentie: voor de overleden parochianen. Kerk St. Willibrordus Liessel Zondag 13 mei 10.30 uur eucharistieviering mmv kerkkoor voorganger pastor Van Eerd. Intenties voor: overl fam Theunissen-Goevaerts; Ouders Smits-Steeghs; Mart vd Berkmortel en Miet vd Berkmortel-Jacobs; Ouders Verberne-v Mierlo en overleden familieleden; Piet vd Berkmortel, Mgr. Berkvensstr vw sterfdag; Jan Joosten en Mia vd Werf; Jan Smits en Annie de dochter. Maandag 8.00: voor alle parochianen. Dinsdag 8.00 voor de zieken. Woensdag 8.00: voor jonge gezinnen; openstelling van de kerk voor stilte en gebed van 19.00 tot 20.00. Donderdag 8.00: voor de vrede. Vrijdag 8.00 voor roepingen.

Vraag

DEURNE - De Vastenactie, die tijdens de Veertigdagentijd gehouden werd in Deurne, heeft in totaal 11.973,18 euro opgebracht.

Jac van Geloven.  (Foto: Astrid Fransen) pastor Van Geloven pastoor Paul Janssen nog geassisteerd tijdens de eucharistieviering in het Wilhelminahuis. “Het was aan hem te merken dat zijn krachten op waren”, aldus pastoor Janssen. De uitvaart voor Jac van Geloven is zaterdag 12 mei om 11.30 uur in de Willibrorduskerk in Deurne.

Kerk b e ri ch t e n Heilige Willibrord Deurne

Opbrengst Vastenactie

WIE WA T WA A R

Kerk St. Willibrordus Neerkant Woensdag 19.00; eucharistieviering vooravond hoogfeest van Hemelvaart, gemengd kerkkoor. Voorganger pastor Van Eerd. Zaterdag 19.00; eucharistieviering, gemengd kerkkoor. Voorganger pastoor Janssen. Intenties: Adriaan en Nel van Hameren-v. Meijel; Wim Lamers en dochter Rian; Jet Vervoordeldonk-van Veggel vw Moederdag; familie Vervoordeldonk en familie Van Veggel; Willem Ulen en Cato Ulen-van Roy; leden en overleden leden van buurtvereniging Klavertje Vier. Kerk St. Willibrordus Vlierden Zondag 9.30 uur: woord- en communieviering. Dameskoor. Intenties: Niek van Leeuwen; Nellie Sleegersvan Rijssel vw Moederdag en dochter Miriam.

O.L. Vrouw Presentatie Ommel Hemelvaartsdag: eucharistievieringen om 6.30, 8.00, 9.30 uur (Mariakoor Asten). Voorganger telkens kapelaan Van Overbeek. 11.00O uur: Eucharistie Bedevaart: parochie Damiaan de Veuster uit Mierlo-Hout. 15.00 uur: Lof met kapelaan Van Overbeek. Vrijdag 11 mei: 8.00 Vredesmis met kapelaan Van Overbeek. Zaterdag 12 mei 2018 - 7e zondag van Pasen: 8.00 Gedachtenis HH martelaren Nereüs en Achilles. 17.30 Rozenhoedje. 18.00: eucharistieviering; Juliette Moeyersoms-Smit en Jacqueline van der Kaa. 19.30 uur: eucharistie met Con Spirito uit Deurne. Zondag 13 mei - Moederdag - 7e zondag van Pasen. 6.30 uur Eucharistie. 8.00 viering met dameskoor Sint Lambertus en Bonum Tenete. 9.30 viering met A Capella uit Lierop. 11.00 met Con Amore uit Someren-Eind. 15.00 uur Lof met kapelaan Van Overbeek. Maandag 14 mei 8.00 eucharistie. 19.30 Bedevaart Mierlo. Dinsdag, 15 mei Gezinsdag. 8.00 eucharistie. 11.15 eucharistie met Broeders van Liefde uit Eindhoven. 19.00 aanbidding met kapelaan Van Overbeek. Woensdag 16 mei 8.00 eucharistie met kapelaan Van Overbeek. 19.30 bedevaart Zij Aktief Brabant Zuidoost. Donderdag, 17 mei 8.00 eucharistie met kapelaan Van Overbeek. 10.00 bedevaart communiteit S.C.J. uit Asten.

Protestantse Gemeente Deurne | Helenaveen Deurne Zondag 10.00 uur: Margreet Spoelstra uit Deurne. Helenaveen Zondag 10.00 uur: ds. W. Hordijk.

Christelijke gemeente Iedere zondag verzorgt de christelijke gemeente De Levensboom een kerkdienst waarin het evangelie van Jezus Christus centraal staat. Samenkomst: 10.00 uur in de aula van basisschool D’n Heiakker aan de Patrijs 33 in Deurne. Voor kinderen is er zondagschool. Informatie: 0493322498 of www.levensboom.nl.

In de verschillende wijken in Deurne was de opbrengst: Deurne Centrum 1.073,12 euro; Helenaveen 90,25 euro; Heilige Geest 2.385,32 euro; Sint Jozefparochie 1.000 euro; Liessel 1.912,90 euro; Neerkant 104,70 euro; Vlierden 1.347,34 euro; Walsberg 809,20 euro; Zeilberg 562,15 euro; kapelgroep Missiehuis Deurne 800 euro; Individuele stortingen via Rabobank 1.910 euro; aftrek bankkosten -21,80 euro. De opbrengst is bestemd voor het programma Gezinnen in Nood van de zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria in Zambia.

Kerk Lierop extra geopend LIEROP - Vanaf woensdag 16 mei is de Koepelkerk in Lierop weer extra geopend. Naast de reguliere vieringen op zondag is het kerkgebouw tot midden september op de woensdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur open. Op deze middagen is iedereen van harte welkom een kijkje te nemen in dit Rijksmonument. Tijdens de extra openstellingen lopen er vrijwilligers rond die, indien gewenst, informatie verschaffen en antwoord geven op de mogelijke vragen. De kerk die in 1892 werd gebouwd is een goed onderhouden katholieke kerk. Neem voor uitgebreidere groepsrondleidingen contact op met de pastorie in Lierop, tel. 0492-331215.

Deze twee zusjes of vriendinnen hebben het heel gezellig met elkaar. Wie zijn ze en waar en wanneer is de foto gemaakt?  (Foto: collectie Jan Vermazeren) DEURNE - In het fotoarchief van heemkundekring HN Ouwerling in Deurne bevinden zich veel foto’s waarvan niet bekend is wie of wat er op de foto staat of bij welke gelegenheid de foto is gemaakt. Vaak is ook de bron of de fotograaf onbekend. Plaatsing van deze foto op de site deurnewiki.nl van de Heemkundekring heeft de gevraagde informatie

niet opgeleverd. Het antwoord op de vragen bij bovenstaande kunnen met vermelding van het fotonummer 29.396 doorgegeven worden aan heemkundekring HN Ouwerling via heemhuis@heemkundekringdeurne.nl of via Hans en Anneke van Hoek, tel.0493-315191. Zie ook: www.deurnewiki.nl.

In fo e n di enst en Huisartsen gemeente Deurne

Voor huisartsenpraktijken gelden in het weekend verschillende regelingen. Bel voor informatie over spoedgevallen tijdens avond- en weekenddiensten de eigen huisarts.

Apotheek

Apotheek De Schelde in Gezondheidsplein aan de Fabriekstraat 24 in Deurne. Tel. 0493-311112. Geopend buiten reguliere tijden: vrij t/m do: 17.30-18.30 uur. Zaterdag: 10.3013.00 en 17.00-18.00 uur. Zondag: 11.00-12.00 en 17.00-18.00 uur. Elkerliek Apotheek, Wesselmanlaan 25 in Helmond. Tel. 0492-595983. Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Buiten deze uren dienstapotheek in Elkerliek ziekenhuis Helmond.

Tandartsen

In het weekend (vanaf vrijdag 12.00 uur) is de tandartsenkring Deurne/ Asten/Someren/Bakel, alleen voor dringende gevallen die niet tot na het weekend kunnen wachten, bereikbaar: tel. 06-22094316.

Verloskundigen

Anja Panhuijzen, Emilie van Schijndel, Eveline Oostrom en Esmee Bakker p/a Elkerliek Ziekenhuis, Dunantweg 16, Deurne. 0493310309. Telefonisch spreekuur/afspraken: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00-12.00 uur.

GGD Brabant-Zuidoost

Aanvraag ambulancezorg voor noodgevallen: 112. Voor aanvraag vervoer: 040-2332135.

Zorg in Deurne

Zorg in Deurne is er voor hulp en ondersteuning (WMO), jeugdzorg en begeleiding en armoede en schulden. Bezoekadres: Oude Martinetstraat 2 (zij-ingang gemeentehuis), tel. 0493-387387, e-mail info@ zorgindeurne.nl. Zie ook zorgindeurne.nl.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Heeft u een gesprek met een WMO-consulent, cliëntondersteuner, wijkwerker of opvoedondersteuner van Zorg in Deurne? En vindt u het moeilijk om dit gesprek alleen te voeren? Dan kunt u iemand vragen om bij het gesprek aanwezig te zijn. U kunt gebruik maken van gratis onafhankelijke cliëntondersteuning. Kijk voor meer informatie op www.zorgindeurne.nl.

Spoed4Jeugd

Voor een crisissituatie waarbij direct hulp nodig is én een kind of jongere betrokken is, kunt u contact opnemen met Spoed4Jeugd, tel. 0880666999 (dag en nacht bereikbaar).

Buurtbemiddeling Deurne

Geluidsoverlast, parkeerproblemen, onenigheid met buren? Buurtbemiddeling Das, tel. 06-11254773 of deurne@bemiddeling.nu.

Lev-groep Deurne

De Lev-groep is er voor iedereen die vragen heeft over zorg, wonen, opvoeden, relaties, werken, echtscheiding, geldzaken, formulieren. Voor iedereen die actief wil zijn in wijk of buurt of die meer wil weten over vrijwilligerswerk. De locatie in Deurne: Oude Martinetstraat 2 (zij-ingang gemeentehuis). Dagelijks telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur via 0493-352500. Of via e-mail sociaalteamdeurne@levgroep. Zie ook www.levgroep.nl.

Zorgboog

Voor hulp bij persoonlijke verzorging en/of verpleging. Of voor zorg na behandeling in het ziekenhuis. Of voor een adviesgesprek of specialistische verpleegkundige hulp: neem contact op met het kruiswerk van de Zorgboog. In kleine wijkteams wordt hulp en ondersteuning geboden, afgestemd op de zorgvraag. Tel. 0900-8998636 of zorgboog.nl. Ook voor informatie over zwangerschapsbegeleiding, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg.

Savant Zorg

Persoonlijke verzorging, verpleging, verpleeghuiszorg, behandeling, verblijf, huishoudelijke verzorging en acute zorg: 0492-572000. Uitleen hulpmiddelen en informatie: savantzorg.nl.

Poetszorg, poetsen met een praatje

Voor huishoudelijke ondersteuning in de regio Peelland. Zie www. poetszorg.nl, tel. 06-42677878.

Buurtzorg Deurne

Verpleging en verzorging thuis: 0612079226, buurtzorgnederland.com.

Thuiszorg, Samen verder

Voor verpleging, verzorging, huishoudelijke hulp en/of begeleiding, tel 0492-476001. Zie ook www.thuiszorgsamenverder.nl. Voor spoedhulp, bijvoorbeeld na ontslag zie-

kenhuis: 24 uur per dag bereikbaar via tel: 06 49438319.

Acteon Thuiszorg

Huishoudelijke ondersteuning in het kader van de WMO. In 24 gemeenten waaronder de Peelgemeenten. Tel. 040-2487740 of zie acteonthuiszorg.nl.

Zorgtuin D’n Hof Liessel

Dagbesteding voor ouderen. tel. 0624461341 of mail zorgtuindenhof@ gmail.com.

Bloedafname Elkerliek

Het Elkerliek ziekenhuis heeft verschillende bloedafnamelocaties. Van maandag tot en met donderdag van 7.30 tot 17.15 uur en op vrijdag van 7.30 tot 12.15 uur in het Elkerliek Ziekenhuis aan de Dunantweg 16. Op donderdag van 8.30 tot 9.00 uur in gemeenschapshuis Hofke van Marijke aan de Rembrandt van Rijnstraat 5. Op vrijdag van 8.15 tot 8.45 uur in Den Draai aan de Blasiusstraat 2 in Zeilberg. Op woensdag van 8.15 tot 9.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 10.15 uur in zorgcentrum De Gasterij aan het Pater Aartsplein 10 in Liessel. Op dinsdag van 9.45 tot 10.15 uur in gemeenschapshuis De Moost aan de Moostenstraat in Neerkant. Op dinsdag van 10.00 tot 10.15 uur in De Gouden Helm aan de Oude Peelstraat 3 in Helenaveen. Verder in het Elkerliekziekenhuis aan de Dunantweg van maandag tot en met vrijdag trombosedienst van 8.00 tot 10.00 uur.

Dierenartsen

Dierenartsencombinatie Zuid-Oost, locatie Deurne, Zeilbergsestraat 142. Gezelschapsdieren: alleen op afspraak: 0493-352425. Voor spoedgevallen tijdens avond, nacht en weekend: 0900-9933993. Landbouwhuisdieren volgens afspraak: 0493-352424. Dierenarts P. Kome, Molenweg 2, Liessel: 0493-341729. Dierenkliniek Brouwhuis, Rivierensingel 730, Helmond: 0492-515977.

Zwerfdieren

Dier kwijt of een zwerfdier gevonden? Dierenambulance Noordelijk Limburg 0900-2000112. Voor opvang vogels: Stichting Vogelsasiel Someren eo, Philipsbosweg 7 in Lierop, tel. 06-29799316 of vogelasiel-someren.nl.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 27

Perkplanten vele soorten

Groente planten in perskluit

Vrucht groente

voor kas en buitencultuur

Vaste planten

div. soorten voor de tuin

Grote buxus

• Voor groenteplanten o.a. komkommer, tomaten, paprika enz., aardbeienplanten, chrysantenstekken, klein fruit en fruitbomen naar Thijs Huijs Langstraat 64 Horst-Hegelsom tel. 077-3983552. • Biologisch vlees, puur, ambachtelijk met de smaak van vroeger! Varkens, rund, kip, lamsvlees, vele soorten vleeswaren o.a. uit eigen rokerij. Biologische aardappelen, uien, appels, eieren, boerenkaas, geitenkaas. Geopend: vrijdag en zaterdags 10.00 tot 17.00 uur. Webwinkel en ook bezorging. Sumiran Biologische Boerderij Broekstraat 3 5725 TL Asten-Heusden 0493-440630 www.sumiran.nl

• B&B de Zoete Zonde Stationsstraat 34 open medio half mei 2x2 persoons, 1x3 persoons kamers. • Te huur gevraagd woonhuis/ woonruimte (min. 150m2) met opslag (min 100m2) in Noord-Brabant/ Noord Limburg mail naar Alex tbioeiw@gmail.com

Folders of flyers printen?

Dat kan!

DAS

jan.voesten@hotmail.com Rouwkuilenweg 29 Ysselsteyn mobiel 06-57677918 • Van Roy Kasseien Grashoek. Antieke Bouwmaterialen. Open Dagen met Hemelvaart en Pinksteren. www.vanroykasseien.nl Beeldenpad en gratis eigen gebrouwen bier! • Overlast ongedierte?? Bel 0493-688006. •Volleyballers gezocht voor ons heren team in Gemert. We spelen in de recreantencompetitie van Were-di. Zijn dit jaar geëindigd op de 2e plaats in poule 2, dus leuk om in mee te doen. Reacties graag op: vlasb090@planet.nl of tel: 06-224671185

Publishers

• Te huur: 135 m2 kantoorruimte met kantine, Loon te Liessel tel: 0653114740. • Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol)gordijnen, jaloezieën. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willie’s Stoffering, Braaksestraat 10, Helmond. Tel. 0492-535901. www.williesstoffering.nl

div. soorten en vormen

Stationsstraat 103 Deurne Tel. 0493-352600 www.daspublishers.nl

• Grote magazijnopruiming vrijdag 11 en zaterdag 12 mei kranen, toiletzittingen, accesoires, wandkloset teveel om op te noemen. Tevens nog showroombadmeubels en douchecabines. Kömhoff sanitair Schoolstraat 37 Meijel tel 0774661540 www.komhoff-sanitair.nl • Container te huur. Voor puin, snoeihout, zand enz. à €60,-. Brengen en halen in regio Deurne 06-46256440. • www.massagepraktijk atteveld.nl voor diverse professionele sport- en ontspanningsmassages. Meteoorstraat 32, 5721 BM Asten. 06-47152324.

• Computerhulp, computerles of computercursus nodig? www.wegwijsopdecomputer.nl Hans Berkers, 0493-380229 of 06-29315869. • Officiële pasfoto's bij u thuis gemaakt, voor paspoort, ID of rijbewijs; 0493-353102, Foka Deurne

• De sleutelbus Voor al uw huissleutels. U kunt bellen. Tel. 06-13050127 • Een frietwagen op uw feest? Voor meer informatie en reserveringen: www.frietexpress.nl of bel 0493-693222.

• Kamer( s) te huur in een rustig kleinschalig woonproject voor beschermd/begeleid wonen te Helmond. Alleen bedoeld voor clienten met een indicatie van WMO, GGZ, LVG, .Leeftijd vanaf 35 jaar. Gezamelijk gebruik van kamer/douche,keuken ed. Huur vanaf 375,00 inclusief. Dagelijks begeleiding aanwezig

• Haard en kachelhout nu de tijd om uw wintervoorraad aan te vullen. Droog hout is rookvrij stoken 06-23720617.

Vloeieindsedreef 6 - Deurne - Tel. 0493-313091 / 06-53537725 www.autobedrijftabor.nl Ford LTD 6,6 automaat ���������������������������������������������������������1973 Ford Galaxy automaat ����������������������������������������������������������2002 Jeep Grand Cherokee 5,7 automaat �����������������������������������������2005 Mercedes 600 SEL V12 automaat ��������������������������������������������1993 Mercedes E 200 CDI automaat ������������������������������������������������2005 Opel Astra 1,6 station ����������������������������������������������������������1999 Opel Astra 1,6 station ����������������������������������������������������������1999 Opel Vectra 1,6������������������������������������������������������������������2000 Peugeot 206 1,4�����������������������������������������������������������������2006 Renault Laguna 1,8�������������������������������������������������������������1998 Volkswagen Polo 1,4 �����������������������������������������������������������1999 Tractor Massey Harris ����������������������������������������������������������1950

Diverse laaggeprijsde auto’s met APK-keuring.

Inkoop

en

AUTO’S Tel. 06-53585527 www.hebbenautos.nl Hebben auto’s in Deurne Leembaan 45 Geopend elke zaterdag van 10 tot 17 uur rest op afspraak Keuze uit 30 auto’s

Leembaan 45, Deurne

• www.inboedelopslag deurne.nl inboedelopslag al vanaf 6 euro per maand. 0493-311034 • Verbeco gespecialiseerd in garagedeuren met elektrische aandrijving. Ommelsveld 11 Asten tel. 0493-697731. www.verbeco.nl • T.K. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37, Beringe. Tel. 077-3078609

ver koop

Audi A3 Cabriolet 1.2 TFSI Attraction Pro Line BMW Z3 Roadster 1.8 S auto is in NIEUWSTAAT Chevrolet Kalos 1.2 Pure Hyundai Ix20 Mazda 3 2.0 Limited Mazda 3 2.0 Limited automaat Mercedes-Benz B-klasse 160 BlueEFFICIENCY Mini Mini 1.6 One AIRCO Opel Astra Sports Tourer 1.4 Cosmo Opel Corsa 1.2 EcoFlex Selection Peugeot 206 CC 1.6-16V CABRIO Renault Grand Scénic 2.0-16V Business Line 7p. Renault Twingo AIRCO Volkswagen GOLF AUTOMAAT AIRCO Volkswagen Polo 1.2-12V BlueMotion Comfortline

• Astens Stucadoors Bedrijf voor al uw stucadoor en sierpleisterwerken bel Roland van den Heuvel, tel. 06-30609008 www.asbasten.nl

2010 2001 2005 2013 2010 2011 2005 2012 2016 2002 2006 2008 1999 2013

• Gebruikte banden vanaf €25,00 incl. montage en balanceren. Te koop gevraagd loop- en sloopauto's. Direct geld en RDW vrijwaring. Thomassen Auto's Haspelweg 37 Deurne tel. 0493-351552.

0493-342678 Piet Mondriaanstraat 1, 5753DJ, DEURNE www.vanhoutenjanssen.nl Alle zondagen open van 12.00 - 17.00 u. Tegenover Tankstation Goossens DEURNE


WEEKBLAD VOOR DEURNE | woensdag 9 mei 2018 | pagina 28

SCHOONMAKERS GEZOCHT

CENTER PARCS HET MEERDAL & LIMBURGSE PEEL Interesse? We ontmoeten je graag op dinsdag 15 mei en/of woensdag 23 mei tussen 09.30-11.30 uur bij Wijkhuis de Westwijzer, Cortenbachstraat 70 in Helmond. Geen eigen vervoer om naar onze parken te komen? Dat regelen wij voor je! Kijk voor meer info op: www.vacaturesbijcenterparcs.nl

Weekblad voor deurne wk19 2018  

Weekblad voor deurne wk19 2018

Weekblad voor deurne wk19 2018  

Weekblad voor deurne wk19 2018