Page 1

WEEKBLAD VOOR

DEURNE

3 Height Parade wint weer aan kwaliteit

5 Geen resultaat zoekactie in De Brink

7 Henk Driessen komt thuis in Vlierden

15 maart 2018 We e k Jaargang 115

11

WWW.WEEKBLADVOORDEURNE.NL

17 Zaterdag manifestatie Het begon op Vreekwijk

27 Toneelvoorstellingen ’t Peels Toneel en ’t Vat

Verder... met elkaar

Lijst 5

Lees meer op pagina 6 & 15 Aanbieding geldig t/m 17 maart 2018

MAGERE VARKENSHAASRUNDERLAPPEN MEDAILLONS 4 VOOR

De weken voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen worden op diverse plekken in de gemeente Deurne politieke avonden georganiseerd. Afgelopen maandag organiseerden ZLTO Deurne en AJK De Peel een debatavond over de agrarische sector. Vlnr Marinus Biemans van Doe, Frank van Tilburg van Transparant Deurne, Wilbert van Deursen van Progressief Akkoord/Groenlinks, Nick Thijssen van PvdA, Jeroen van Lierop van de VVD, Helm Verhees van Deurne Nu en Benny Munsters van het CDA. Zie verderop in deze editie het verslag van die avond. (Foto: Hein van Bakel)

35 procent Deurnenaren zweeft nog DEURNE - 35 procent van de Deurnenaren die gaan stemmen, heeft nog geen idee welke partij de voorkeur heeft. Eenzelfde aantal gaat op dezelfde partij stemmen waar het vier jaar geleden ook op heeft gestemd. 18 procent kiest dit keer voor een andere partij. Acht procent twijfelt nog of het volgende week woensdag gaat stemmen. Vier procent blijft thuis. Dat blijkt uit een onderzoek van burgerpanel Tipdeurne over de verkiezingen, dat twee weken geleden is gehouden. 466 Deurnenaren deden mee aan het onderzoek.

door Willie Thijssen De gemeenteraadsverkiezingen zijn over zes dagen. Deelnemende politieke partijen zullen tot op de laatste dag campagne moeten voeren, zo blijkt uit het recente onderzoek onder het burgerpanel Tipdeurne. 35 procent heeft namelijk nog geen enkel idee op welke partij hij of zij gaat stemmen. Uit een eerder gehouden onderzoek - vier maanden

geleden - bleek dat 53 procent nog geen keuze had gemaakt. De leden van burgerpanel Tipdeurne geven aan wel degelijk geinteresseerd te zijn in de plaatselijke politiek. Zestien procent is zeer geïnteresseerd en 52 procent is geïnteresseerd. 26 procent is neutraal. Toch geeft bijna de helft van de burgerpanelleden aan niet te weten welke politieke partijen allemaal meedoen. 48 procent weet

Afvalberg stukje kleiner

DEURNE - Voor een eindexamenproject van elf leerlingen van het Alfrinkcollege, gingen begin december in Deurne 27 gezinnen de uitdaging aan 100 dagen afvalvrij te leven. Dinsdagmiddag werden de resultaten gepresenteerd in het gemeentehuis. Na 100 dagen afval scheiden, bewust inkopen doen, afgedankte spullen naar de kringloopwinkel brengen was het gemiddelde van 56 kilogram restafval bij de deelnemende huishoudens gereduceerd tot gemiddeld 15 kilo. Bart Witteveen van ’t Streeckhuys (r) werd uitgeroepen tot meest milieubewuste winkelier. (Foto: Marius van Deursen)

ze alle zeven te noemen, 49 procent kent enkele partijen en drie procent geen een. Een op de vijf kent alle lijsttrekkers. Dertig procent kent ze bijna allemaal. 42 procent geeft aan een enkele lijsttrekker te kennen en 9 procent kent geen enkele lijsttrekker. Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna de helft nog nooit contact heeft gehad met een van de lijsttrekkers. De interesse in lokale en landelijke politiek is bij het burgerpanel nagenoeg gelijk. De panelleden hebben wel iets meer vertrouwen in landelijke politici: 23 procent om 19 procent. Veruit de grootste groep, 55 procent heeft bij deze vraag overigens ‘neutraal’ ingevuld.

Gedegen stemkeuze

Het Weekblad voor Deurne blijkt een belangrijk medium voor het burgerpanel om te komen tot een gedegen stemkeuze. Ruim de helft van de respondenten (52 procent) geeft aan tot een stemkeuze te komen door het Weekblad voor Deurne te lezen. Het ED scoort 29 procent en de lokale omroep 8 procent. 35 procent komt tot een stemkeuze nadat het de Lokale Stemwijzer van het Weekblad voor Deurne heeft ingevuld. De kieswijzer van het ED scoort 19 procent. Elf procent vindt de politieke forumavonden belangrijk om tot een stemkeuze te komen. De partijprogramma’s vormen ook een belangrijk instrument om tot een definitieve stemkeuze te komen. 41 procent geeft aan dat de stemkeuze definitief is na het lezen van de partijprogramma’s. Ook opvallend is dat nog altijd zes procent pas in het stemhokje tot de definitieve keuze komt. Ruim een derde van het burgerpanel vindt dat de partij waarop het heeft gestemd, het de afgelopen vier jaar goed heeft gedaan. 22 procent vindt dat de partij zijn of haar stem niet goed heeft gebruikt. Een derde geeft ‘weet niet’ aan. De onderzoeksresultaten zijn in zijn geheel terug te lezen op tipdeurne.nl. De teller staat voor wat

5,50

100 GRAM

1,69

Slagerij van Goch

Martinetplein 72 Deurne Tel.: 0493-312385

www.vangochgildeslager.nl

Besparen op energie en onderhoud?

betreft het aantal panelleden van Tipdeurne op bijna 700. Wie mee wil doen aan de onderzoeken onder het burgerpanel, kan zich nog altijd aanmelden via dezelfde website: tipdeurne.nl.

Debatavonden

De komende dagen worden nog enkele politieke forumavonden georganiseerd. Vanavond, donderdag 15 maart is het lijsttrekkersdebat in Neerkant. Aanvang 20.00 uur in De Moost. Vereniging Stop de Stank houdt maandag 19 maart een politieke avond in zalencentrum Van Bussel, aanvang 20.00 uur. De ondernemers van Deurne sluiten de reeks forumavonden af tijdens de editie van Ondernemerscafé Deurne op dinsdag 20 maart. Locatie: café De Brouwer aan de Markt in Deurne. Inloop 20.30 uur, aanvang stipt om 21.00 uur.

Lokale Stemwijzer

Wie nog geen keuze heeft gemaakt, kan ook nog altijd de Lokale Stemwijzer van Weekblad voor Deurne invullen. 2.200 Deurnenaren hebben hier al gebruik van gemaakt. De stemwijzer is nog tot en met woensdag 21 maart online. De online tool omvat 25 stellingen over verschillende uiteenlopende thema’s. Zie. weekbladvoordeurne.nl/stemwijzer. Weekblad voor Deurne doet woensdagavond 21 maart overigens live-verslag van de verkiezingsavond in het cultuurcentrum Martien van Doorne. Via weekbladvoordeurne.nl houden we u op de hoogte van de uitslagen per stembureau en de uiteindelijke uitslag.

goed bekeken ‘n klasse beter

Frikandel

Best Bite 40 stuks - Vanreusel

15,29

9,99

nt super stu www.diepvriesspecialist.nl

Stem CDA Deurne 21 maart DAGSCHOTEL Elke maandag t/m zaterdag tot 18.00 uur

slechts

€ 9,95

Zie pagina 13 KAAK 11, MILHEEZE WWW.NEDERHEIDE.NL


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 2 Met z'n vijven is het nog leuker!

Zie voor meer info: www.ossenbeemd.nl

Fem Maessen 08-03-2018

Deurne

Dochter en zusje van Ellen Jonker en Christian Maessen, Jens & Loek Meester Theelenstraat 3, 5759 RS Helenaveen

Ben je gastvrij en ontvang je graag bezoek? Blij, trots en gelukkig zijn we met de geboorte van

VERA

andidaa voor

6 maart 2018 Dochter van Patrick Bankers en Marita van der Laak Zusje van Meike en Lieke Peelven 40, 5751 NM Deurne

Geboren

Vallon Seijkens

Word dan

gastheer of -vrouw

economie en inanci n

in het bezoekerscentrum van de Ossenbeemd, een bijzonder stukje natuur midden in Deurne. Heb je een middag per week of per twee weken vrij en interesse om als vrijwilliger in ons bezoekerscentrum aan de slag te gaan? Of wil je liever zo nu en dan groepen ontvangen tijdens de avonduren?

Leo Cuijpers, 1

9 maart 2018

Dochter van Arjan & Wanda Seijkens Tunneloven 4, 5753 CA Deurne

Vrijdag 23 maart

‘Ik kom thuis’ Onemanshow Henk Driessen Henk Driessen vertelt op een hilarische manier over zijn leven als schizofreniepatiënt.

Het Regionaal Projectkoor

Vox Humana dankt zijn publiek en sponsoren voor de grote belangstelling en enthousiaste

DAF VERZAMELBEURS

reacties n.a.v. onze drie concerten in Deurne en Helmond. Het koor gaat nu 6 maanden in zomerslaap en ontwaakt weer op de eerste repetitie van het elfde project

Van 10.00 uur tot 16.00 uur Hotel Nobis, Nobisweg 1 te Asten Entree € 2,50 (t/m 12 jaar gratis)

www.dafmaf.nl • 06 - 50848499

Houdt u van zingen in een koor? Niet het hele jaar door, maar in een koorproject van 6 maanden (oktober 2018 t/m maart 2019)? Houdt u van klassieke muziek? Houdt u van flink repeteren, van presteren op niveau, van zingen met plezier in een fijne groep mensen? Wilt u ook een paar fantastische slotconcerten ervaren?

Donderdag 22 maart

Beide avonden zijn in MFA ’t Huis aan de Pastoriestraat 20b in Vlierden. Aanvang 19.30 uur; 19.00 uur gaat de zaal open. Toegang gratis

KLEDING- EN SPEELGOEDBEURS

--- 18 MAART 2018 ---

op woensdag 3 oktober onder leiding van dirigent Frans van Houten.

Symposium ‘Maak van je beperking een kwaliteit’

(vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld)

Stuur een mailtje aan info@ossenbeemd.nl of bel met onze contactpersoon 06-54725391 Haageind 31, 5751 BB Deurne

Met bijna twee kids op de BOERDERIE staat vanaf nu voor haar leeftijd een DRIE!

Proficiat Miranda! Vriendengroep ‘t Bierhuisje

Dan kunt u zich tot 25 september aanmelden www.projectkoorvoxhumana.nl, tel. 0493-314162 of info@projectkoorvoxhumana.nl

Hoera 40 jaar

VRIJDAG 23 MAART 2018 BMV "Hart van Heuze"

mam

Pastoor Arnoldstraat 3 - Asten-Heusden

OPENINGSTIJD:

Maike wordt pas 30 jaar,

12.30-15.30 uur

maar heeft het al goed voor elkaar!

Verkoop zomerkleding

(kinderen en tieners, maat 74 t/m L) en speelgoed

Met haar vent en 2 kids in een prachtig huis, voelt ze zich in Someren al helemaal thuis!

Entree: €1,00 per persoon

Gefeliciteerd van de meiden.

Kinderen t/m 12 jaar gratis. Deze zuster in het Bakelse land staat met de

CDA Deurne

30 jaar

Leijgraaf 7 Doet het anders

in de Deurnese krant.

voor u

Gefeliciteerd!

Voor meer informatie:

De Mokkels

www.kledingbeursheusden.jouwweb.nl

5951 GP Belfeld Tel-nr. +31(0)6-14930112 KvK Venlo 52015300 BTW 0898.23.497.B.02

geachte mevr. v. Heugten • Computerhulp, computerles of computercursus nodig? bijgaand verzoeken wij www.wegwijsopdecomputer.nl Hans Berkers, 0493-380229 of 06-29315869.

AANBIEDINGEN Geldig van 16-3 t/m 22-3

Bestel nu ook online:

www.streeckhuys.nl

Baklappen (rosbief) Wienerschnitzel Gepaneerde gehaktbal Kiphaasje (kipfilet met ontbijtspek) Balletjes in tomatensaus/satésaus Vleeswarentrio

100gr €1,49 100gr €1,19 4+1 GRATIS 100gr €1,29 100gr €0,79 per stuk €4,50

100gr Gebraden gehakt • 100gr Boerenham • 100gr Gerookte kipfilet

Extra belegen kaas Marcaire (Franse zachte kaas)

500gr €6,00 100gr €1,85

ROMMELMARKT 25 mrt. Sevenum 1 apr. Reuver 22 apr. Venlo 06-14930112 www.lirom.nl

STEVENS

TELEVISIES

ROMMELMARK UW (O)LED-TVT 25 mrt, (ADRES! 9-16 u.) evenementenhal N!! ACTIEPRIJZE Kijk op onze D’N UMSWING internetsite!

3 De Schorfvenweg Televisie Specialist

Het Team CDA Deurne staat klaar om het anders te gaan U vriendelijk onderstaande advertentie te willen plaatsen doen: samen werken aan echte oplossingen. Geen politieke spelletjes en willekeur.

Belfeld 2 maart 2018

Plaatsing: Deurne – Contact – Peelbelang Uitgave 8 en 15 maart Leo Cuijpers 1 Rubriek: evenementen Geen 5,6 miljoen in luxe villa

CDA wil een40 kwalitatief bestuur, dat 1 Kolom investeert in u, in leefbaarheid zoals bijvoorbeeld in beter groenonderhoud en gratis parkeren en geen LUXE villa als gemeentehuis. Wilt u dat ook? Stem dan 21 maart: Plaatsing: Deurne-Contact-Peelbelang CDA Deurne lijst 4. Uitgave: 22 maart 2018 Rubriek: evenementen

met een verrassend lage prijs! KRONENBERG

Haageind 24 5751 BC Deurne 0493-782211 www.streeckhuys.nl

Brouwhorst 19 Maandag 5704 EG Helmond Dinsdag - Vrijdag 0492-511469 Zaterdag info@streeckhuys.nl Zondag

13.00 - 18.00 08.30 - 18.00 08.30 - 16.00 Gesloten

LED TV, UHD TV, Curved TV, OLED TV 06-14930112 Samsung, Sony, Philips, LG, Sonos

www.lirom.nl Grootschoterweg 105 BUDEL-SCHOOT (NL) de markt ligt naast

Tel. 0031 (0)495 49 36 16

de Midden Peelweg www.stevensbudelschoot.nl

zo. 1 apr. Reuver

1 kolom 60 cda.nl/deurne

cdadeurne

cdadeurne

cdadeurne

Deurne


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 3

Heilight Parade wint weer aan kwaliteit

- Advertorial -

Job Vogels nummer twee op de lijst van DeurneNU Zodra het ijs dik genoeg is naar het Buntven gaan en altijd wel een bekende tegenkomen in het dorp. Dat is voor mij écht Deurne. Maar Deurne is natuurlijk veel meer.

De winnende wagen van De Gangmaokers uit Gemert.  ​ INT JOZEFPAROCHIE – Vuur, vuurwerk, muziek en mooi verlichte praalS wagens en groepen. Dat zag het talrijk opgekomen publiek zaterdagavond aan zich voorbijtrekken tijdens de twaalfde editie van de Heighlight Parade. De lichtjesstoet die rond halfvasten door Sint Jozefparochie trekt lijkt nog steeds elk jaar te winnen aan kwaliteit en variatie.

Voorop ging een kinderoptocht, waarin veel creativiteit aan de dag gelegd werd. Zoals in de creatie van de Regenbogerdjes, met mooi verlichte paraplu’s en een heus dansje, of die van ’t Hofke van Marijke waarin een grote boom met bladeren de blikvanger was. Twee ‘dikke’ vriendinnen hadden een mooie woordspeling in hun creatie verwerkt, net als groep 4P die achter hun prins Basti-aan liep. De Heighlight Parade was een mooie mix van jongeren, buurtverenigingen en vriendengroepen, voorafgegaan door het Gemertse Jachthoornen Trompetterkorps dat een strak marcherende, kleurrijk verlichte muziekgroep vormde. K-kwadraat zorgde voor vuurspektakel met een soort van strijdwagen en vuurspu-

wende lopers. De Prinsengarde van De Heikneuters bestaat dit jaar 33 jaar en vierde het carnavalsjubileum met een mooi verlichte wagen: de Heikneuters Intercity. Vlierden is zo trots als een pauw op prins Corné, zo bleek. Familie en vrienden van de Vlierdense jubileumprins voerden een grote, bewegende pauw met verlichte veren met zich mee en won daarmee de eerste prijs bij de groepen. De buurt van prins Frank II en prinses Nancy droegen een levensgrote nachtwacht mee. Een bloemenfee met een subtiel verlichte hoepeljurk en antieke kinderwagen zorgde voor een sprookjesachtig effect. Enkele wagens bliezen zeepbellen die mooi oplichtten in de gekleurde lichtjes van de praalwagens of kleurden de omgeving met laserstralen. De

Uitslag Heilight Parade Grote wagens: 1. De Gangmaokers Schots & Scheef 2. CW de Goudblinkers Wie wint-er 3. CV de Doorzetters Wa’n heerlijk fisje Kleine wagens: 1. Buurtvereniging ’t Hoefke Als de kat van huis is…. 2. De Dijkjes - Disney 3. Jong Nederland Zeilberg Jong Nederland op safari Groepen: 1. Prins Corné Zo trots als een pauw

2. De buurtjes van prins Frank II Prins Frank II kleurt de straat 3. Bloemenfee - in de nacht Grote groepen kinderen: 1. Prins pompom en de heikleuters 2. Wij springen in het diepe 3. Als een lopend vuurtje Kleine groepen kinderen: 1. D’n Regenbogerdjes 2. Groep 4P loopt achter prins Basti-aan 3. ‘t Hofke van Marijke bloeit weer op

Bijeenkomst CDA Deurne

el Vetego 02

in leder vanaf€ 1995,­ relaxfauteuils op draaivoet

Let opl

tt.

ZIE ONZE ADVERTENTIE OP PAGINA 21 Aktiemodel Vetego B33

Handmatig: in stof vanaf€ 945,- in leder vanaf€ 995,­

verder ruim 230 modellen relaxfauteuils met handmatige verstelling

ZEILBERG - CDA Deurne houdt maandagavond 19 maart een bijeenkomst over de agrarische sector. CDA-raadslid Benny Munsters zal samen met enkele fractiegenoten deze avond een bijdrage leveren. Aanvang 20.00 uur in Den Draai in Zeilberg.

(Foto: Marius van Deursen) Gangmaokers uit Gemert gingen voor het vierde jaar op rij met de eerste prijs aan de haal met een loopgroep en een grote wagen die beide voorzien waren van honderden meters lichtslang in groen, geel en rood. Het thema Schots en Scheef werd op ludieke wijze in beeld gebracht: onder hun Schotse kilts hadden De Gangmaokers afbeeldingen van de scheve toren van Pisa verstopt. De publieksprijs was voor de creatie Wie Wint-er van cw De Goudblinkers met als thema de Olympische winterspelen. De vriendengroep Moi is Anders uit Ysselsteyn won de aanmoedigingsprijs met het thema Hippies. De jongerengroep behaalde de vierde plaats bij de grote wagens.

Mijn naam is Job Vogels. Ik ben 32 jaar oud, en ben opgegroeid in de St. Jozef. Na mijn studie ben ik in de Heiakker gaan wonen. Daar heb ik nu samen met mijn vriendin huisje, boompje, zoontje (en binnenkort nog een zoontje). Ik vind het mooi dat veel jeugd ervoor kiest om in Deurne te (blijven) wonen. Ook nadat ze bijvoorbeeld voor een studie ergens anders gewoond hebben, is de band met Deurne gebleven. Voor mij zijn de bindende factoren voetbalclub SJVV en het Walhalla geweest. Voor iemand anders is dat bijvoorbeeld een andere sportvereniging of een muziekvereniging. Elke keer dat iemand weer terug verhuist naar Deurne denk ik ‘We zijn goed bezig in Deurne, we hebben wat te bieden’! Wonen in Deurne bevalt me goed, maar ik zie ook dingen die beter kunnen. Daarom zit ik sinds 4 jaar voor DeurneNU in de gemeenteraad. Sindsdien wordt me vaak op verjaardagsfeestjes gevraagd: wat betekent het om gemeenteraadslid te zijn? Mijn antwoord is dan: kritisch zijn en geen genoegen nemen met ‘zo werkt dat nu eenmaal’. Als nieuwkomer kom je toch met frisse ideeën en kun je met een nieuwe blik naar de ontwikkelingen in Deurne kijken. Zo ben ik me ook gaan verdiepen en specialiseren in de uitdagingen waar we voor staan in ons buitengebied. Kennis is daarbij belangrijk, maar ook je gezonde verstand gebruiken om de juiste keuzes voor Deurne te maken. Ik denk dat vernieuwing in de politiek altijd goed

J​​​​ ob Vogels. is, en Ik ben dan ook trots dat ik een aantal maanden geleden gekozen ben als fractievoorzitter van DeurneNU. We hebben als gemeente de laatste jaren steeds meer verantwoordelijkheden gekregen. Dat geeft ons echt de mogelijkheid om het verschil te maken. We hebben bijvoorbeeld gezorgd dat er flink wat betaalbare woningen zijn gebouwd. Zowel voor jongeren die graag in Deurne willen (blijven) wonen, als voor ouderen. Op de resultaten die we geboekt hebben ben ik erg trots, maar we zijn nog niet klaar en gaan verder met het bouwen van (betaalbare) woningen. Als er één ding is wat ik heb geleerd in de laatste jaren is dat er in Deurne echt wat te kiezen valt. Breng op 21 maart je stem uit, zodat Deurne de kant op gaat waar jij achter staat!

Stichting Fieke kan verder groeien DEURNE - De Deurnese stichting Fieke heeft de eerste prijs gewonnen van de actie Help Nederland Vooruit in de regio Helmond-Oss. De initiatiefnemers Meike Welten-Adriaans, Lieke Adriaans en voorzitter Bart Welten mochten zaterdag 10 maart bij de bekendmaking een cheque ter waarde van 5.000 euro in ontvangst nemen.

De Deurnese zussen Meike Welten en Lieke Adriaans maken dekentjes voor prematuur geboren babietjes, die op de intensive care afdeling voor vroeggeboren baby’s (Nicu) liggen. Ieder kindje dat wordt geboren en op de NICU terecht komt krijgt van de verpleging een pakketje dat bestaat uit een dekentje en een geurdoekje. Aanvankelijk deden Meike en Lieke dat alleen voor het het Màxima Medisch Centrum in Veldhoven, waar Fieke -het dochtertje van Meike- gelegen heeft. Fieke overleed twee weken na haar geboorte. “Met dit geldbedrag kunnen we groeien,” aldus de zussen. De stichting doneert momenteel aan Nicu-afdelingen in Veldhoven en het MUMC in Maastricht (MUMC). Daar komt zeer binnenkort een derde ziekenhuis bij. Er zijn in Nederland tien ziekenhuizen met een Nicu-afdeling en het doel van de zussen is alle ziekenhuizen te kunnen bevoorraden met Fieke-dekentjes. Het geld wordt besteed aan materialen, verzendkosten en marketing. Meike en Lieke maken niet alle dekentjes zelf. Meike Welten: “We

Lieke Adriaans, Meike Welten en voorzitter Bart Welten van stichting Fieke na afloop van de prijsuitreiking in Oss. (Foto: Peter Cornelissen) hebben rond de dertig à veertig vrijwilligers die ons helpen. Bijvoorbeeld met het verzamelen van stof en het naaien en wassen van de dekentjes.”

Help Nederland vooruit

Vorig jaar september meldden de zussen hun stichting Fieke aan bij het ING Fonds, dat lokale initiatieven ondersteunt onder meer met de actie Help Nederland Vooruit. Per regio werden door het fonds vijf initiatieven geselecteerd. Landelijk ging het om een selectie van in totaal 250

initiatieven, waarop vanaf januari gestemd kon worden. In totaal werden 60.000 stemmen uitgebracht. Zaterdag 10 maart werden in alle regio’s de vijf geselecteerde initiatieven uitgenodigd voor de prijsuitreiking. Voor de regio Helmond-Oss was dat het kantoor van ING in Oss. Stichting Fieke won de eerste prijs ter waarde van 5.000 euro. De initiatieven, die op de plaatsen twee tot en met vijf eindigden wonnen cheques van respectievelijk 3.000, 2.000, 1.500 (EHBO Helmond) en 1.000 (stichting Lief Helmond) euro.

ri gesloten. vanaf dinsdag 20 februari staan wij weer voor u klaar.

kt bereikbaar, excuses voor het eventuele ongemak.

Colofon

ect uit voorraad leverbaar. (In onze showroom vindt u ruim 90 modellen sta- op fauteuils}

Weekblad voor Deurne Uitgever: DAS Publishers!

Bezoekadres: Stationsstraat 103 | 5751 HD Deurne Ma t/m vrij: 8.00-17.00 uur T 0493-352600 | F 0493-352601 www.weekbladvoordeurne.nl

.Hubert. Op rotonde 'Erica' richting Wanroij, dan 3e links, le rechts. 0 TEL. 0485 - 45 29 86 info@teunarts.nl www.teunarts.nl

Correspondentieadres: Stationsstraat 103 | 5751 HD Deurne

Advertentie-acquisitie: T 0493-352600 | M 06-29536178 E advertenties@weekbladvoordeurne.nl Advertenties voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 14.00 uur. Manager Uitgeverij: John van Veggel T 0493-352605; M 06-29536178 E john@weekbladvoordeurne.nl

Redactie: Willie Thijssen (hoofdredacteur) T 0493-352606 | M 06-46017681 E redactie@weekbladvoordeurne.nl Ine van Hal T 0493-352607 | M 06-10915507 E ine@weekbladvoordeurne.nl Maarten Driessen (Asten) T 0493-352608 | M 06-13763686 Boyke Joosten (Someren) T 0493-352609 | M 06-13762619 Jolein van der Ven (Gemert-Bakel) T 0492-391406 | M 06-29536173

Berichten voor plaatsing op de e­ erstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 08.00 uur. Weekblad voor Deurne e.o. oplage 23.500, verschijnt op donderdag in: Deurne, Walsberg, Vlierden, Zeilberg, Neerkant, Liessel, Helenaveen, Griendtsveen, Brouwhuis, Rijpelberg en Dierdonk.

Bezorgklachten: tot vrijdag 14 uur via T 0493-352600 of E advertenties@weekbladvoordeurne.nl De editie wordt dan nog nabezorgd. Wij behouden ons ten aanzien van de inhoud van onze artikelen zowel het auteursrecht voor conform art. 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het Databankrecht.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 4

Gemeenteberichten

Gemeentehuis | Markt 1 | Postbus 3 | 5750 AA Deurne | www.deurne.nl | info@deurne.nl | T. 0493 - 387 711

DEURNESE BERICHTEN Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de gemeente en de officiële bekendmakingen? Meldt u zich dan aan voor de digitale Nieuwsmail via www.deurne.nl/Nieuwsmail Klantcontactcentrum: Telefonische bereikbaarheid, maandag t/m donderdag 9.00 - 17.00 uur en vrijdag 9.00 -12.30 uur. Openingstijden: U kunt alleen terecht op afspraak, maandag 9.00 - 19.00 uur, dinsdag t/m donderdag 9.00 17.00 en vrijdag 9.00 - 12.30 uur.

Extra goederentreinen door Deurne Van zaterdag 17 tot en met zondag 25 maart wordt er gewerkt aan de Betuweroute. Deze treinverbinding tussen de haven van Rotterdam en het Roergebied in Duitsland wordt uitgebreid met een derde spoor. Hierdoor kunnen op termijn meer goederentreinen gebruik maken van de Betuweroute. Tijdens de werkzaamheden worden de goederentreinen omgeleid. De belangrijkste omleidingsroute is de Brabantroute, die door Deurne loopt. Op 17 en 18 maart is de Betuweroute volledig afgesloten en worden alle goederentreinen omgeleid. Van maandag 19 tot en met zondag 25 maart is één van de twee sporen afgesloten. De helft van de goederentreinen wordt dan omgeleid.

’s nachts • Spoorwegovergangen in Deurne zijn vaker en langer gesloten • Een gedeelte van de treinen bevat gevaarlijke stoffen, maar er worden ook allerlei andere spullen vervoerd, bijvoorbeeld schoenen, kleding of auto’s • Treinen met gevaarlijke stoffen maken – indien mogelijk – zoveel mogelijk gebruik van de Betuweroute

Wat betekent dit voor Deurne? • Op een normale dag rijden er zo’n 50 goederentreinen door Deurne. Tijdens de werkzaamheden kan dit oplopen tot 115 goederentreinen per dag • 55% van de goederentreinen rijdt overdag, 20% ‘s avonds en 25%

Heeft u vragen of klachten over de goederentreinen? Neemt u dan contact op met het team Publiekscontacten van spoorbeheerder ProRail. Dit kan via telefoonnummer 0800-776 72 45 of het contactformulier op www.prorail.nl.

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 21 MAART

#DEURNEKIEST

Op woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Die dag bepaalt u wie er de komende vier jaar in de gemeenteraad van Deurne komen. De gemeenteraad is als het ware de baas van de gemeente. Raadsleden besluiten over belangrijke onderwerpen, zoals de sluitingstijden van de horeca, sportvoorzieningen, de aanleg van nieuwe wegen, jeugdzorg en het helpen van mensen aan een baan. Door te stemmen kunt u daar invloed op uitoefenen. Laat uw stem niet verloren gaan! Op dezelfde dag is ook het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). U kunt dus twee keer stemmen.

Stembureaus Hieronder kunt u zien waar u kunt stemmen. U kunt zelf kiezen naar welk stembureau u gaat. Nummer: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Stembureau: Gemeentehuis Verzorgingstehuis De Nieuwenhof Wijkhuis D’n Houtenhoek Wijkcentrum De Heiakker Gerardushuis Openbare basisschool De Bron Hofke van Marijke Multifunctionele accommodatie ‘t Huis Peuterspeelzaal Op Stap De Piramide S.C.C. Den Draai Gemeenschapshuis De Kastanje Ontmoetingsruimte ‘de Gasterij’ Gemeenschapshuis De Moost Gemeenschapshuis De Gouden Helm Basisschool D’n Heiakker Brede school d’n Bogerd Station Deurne

Adres: Markt 1 Visser 4 Haydnstraat 30 De Meent 3 Parkstraat 2 Spaarne 18 Rembrandt van Rijnstraat 5 Pastoriestraat 20b Ingang aan de Merwede Blasiusstraat 2 Hoofdstraat 62 Pater Aartsplein 20 Moostenstraat 3 Oude Peelstraat 3 Patrijs 33 Keltenstraat 16 Stationsplein 31

Het stembureau bij station Deurne is een nieuw stembureau. Handig voor als u op 21 maart met de trein of bus reist. Nog enkele belangrijke zaken op een rij • Vergeet uw stempassen en identiteitsbewijs niet mee te nemen naar het stembureau • Stemt u alleen voor de gemeenteraadsverkiezingen óf alleen voor het referendum? Let dan goed op dat u de juiste stempas meeneemt naar het stembureau • Een geldig identiteitsbewijs is een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs • Voor de verkiezingen en het referendum mag uw identiteitsbewijs maximaal 5 jaar verlopen zijn, dus geldig tot 22 maart 2013 of een latere datum • Bent u uw stempas(sen) kwijt? Vraag dan een nieuwe aan. Dit kan schriftelijk tot en met vrijdag 16 maart of aan de balie in het gemeentehuis tot dinsdag 20 maart, 12.00 uur. Neem uw identiteitsbewijs mee naar het gemeentehuis • Op de dag van de verkiezingen kunt u géén nieuwe stempas meer krijgen • Kunt u op 21 maart niet zelf stemmen? Geef dan een volmacht aan iemand die voor u gaat stemmen. Dit kan schriftelijk tot en met vrijdag 16 maart. Of vul samen met degene die namens u gaat stemmen de achterzijde van de stempas in. Voeg een kopie van uw identiteitsbewijs toe • U mag maximaal 2 volmachtsstemmen uitbrengen namens een ander. Deze stemmen moet u tegelijkertijd uitbrengen met uw eigen stem. Dit kan dus niet op een eerder of later tijdstip Vragen? Heeft u vragen over de gemeenteraadsverkiezingen of het referendum? Kijk dan op www.deurne.nl.

Plaats: Deurne Deurne Deurne Deurne Deurne-Walsberg Deurne Deurne (Sint Jozefparochie) Vlierden Deurne Zeilberg Liessel Liessel Neerkant Helenaveen Deurne Deurne (Sint Jozefparochie) Deurne

Klik op de knop ‘Verkiezingen 21 maart’. Daar vindt u uitgebreide informatie. Ook kunt u via de website schriftelijk een nieuwe stempas aanvragen of een volmacht verlenen. Informatie over de verkiezingen vindt u ook op Facebook (www.facebook.com/ gemeentedeurne) en Twitter (www.twitter.com/gemdeurne).

Verkiezingsavond in het Cultuurcentrum Op woensdagavond 21 maart organiseren DMG Deurne en de gemeente Deurne de verkiezingsavond in het Cultuurcentrum. Op deze avond wordt live de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Deurne gepresenteerd. Het programma start om 21.00 uur met interviews met de lijsttrekkers, muziek, een column en het laatste nieuws over de verkiezingen in Deurne. Zodra de stemmen van de eerste stembureaus zijn geteld, worden de uitslagen live gepresenteerd. Iedereen is van harte welkom. Live op de radio en YouTube DMG doet ook live verslag van de verkiezingsavond op de radio (106.2 FM) en op YouTube.

www.deurne.nl Gemeente Deurne

Week 11 • 15 maar t 2018

VERGUNNINGEN, BESTEMMINGSPLANNEN EN MELDINGEN Aanvragen omgevingsvergunningen • Langs het Kanaal van Deurne ter hoogte van de Lage Brugweg, het kappen van 10 bomen (HZ-2018-0324) activiteit(en) Kap, 26-2-2018; • Pijlkruidweg 17, 5758CC, het uitbreiden van een garage (HZ-2018-0327) activiteit(en) Bouw, Handelen in strijd met regels RO, 3-3-2018; • Sint Vincentiusstraat 38, 5758SE, het verplaatsen van 2 bomen in het kader van het centrumplan (HZ-2018-0303) activiteit(en) Kap, Flora en Fauna, Inrit/ Uitweg, 26-2-2018; • Overloop 17, 5757GR, het plaatsen van een dakkapel (HZ-2018-0334) activiteit(en) Bouw, 18-01-2018; • Kerkeindseweg ongenummerd, het plaatsen van een woonunit (HZ-20180348) activiteit(en) Bouw, 5-3-2018; • Snoertsebaan 24, 5757PB, het verbouwen van een bestaande stal (HZ-20180356) activiteit(en) Bouw, 7-3-2018; • Schommerveld 5, 5751EA, het verbouwen van een woonhuis (HZ-20180358) activiteit(en) Bouw, 8-3-2018. Verdagingsbesluiten aanvraag om omgevingsvergunning • Industrieweg 14j, 5753PC, het exploiteren van een meubelwinkel en webwinkels (HZ-2017-1899) activiteit(en) Handelen in strijd met regels RO, 8-3-2018. Verleende omgevingsvergunningen reguliere procedure • Groenveld 1, 5752BH, het intern wijzigen van de indeling van een woning (HZ-2017-1915) activiteit(en) Bouw, 6-3-2018; • Waagweg 3a, 5756AN, het slopen van funderingen en putten 2 stallen (HZ-2018-0161) activiteit(en) Aanleg (Uitvoeren werk of werkzaamheid), 6-3-2018; • Koeweideweg 16, 5758PL, het verbouwen van een woning (HZ-2018-0147) activiteit(en) Bouw, Handelen in strijd met regels RO, 6-3-2018; • Griendtsveenseweg 78, 5753SB, het intern verbouwen van een woonhuis (HZ-2018-0078) activiteit(en) Bouw, 6-3-2018; • Hazeldonkseweg 20a, 5757SM, het organiseren van een truckshow (HZ2018-0057) activiteit(en) Gebiedsbescherming, Handelen in strijd met regels RO, ; • Industrieweg 14j, 5753PC, het exploiteren van een meubelwinkel en webwinkels (HZ-2017-1899) activiteit(en) Handelen in strijd met regels RO, 8-3-2018; • Overloop 17, 5757GR, het plaatsen van een dakkapel (HZ-2018-0334) activiteit(en) Bouw, 8-3-2018; • Blasiusstraat 33, Jagerweg 2,4 en 6, het realiseren van 4 zorgboerderijen (HZ2017-1927) activiteit(en) Bouw, Handelen in strijd met regels RO, 8-3-2018; • Vlierdenseweg 106, 5753AG, het splitsen van een woning (HZ-2017-1863) activiteit(en) Bouw, 8-3-2018. Ontwerpwijzigingsplan Bakkershof Het ontwerpwijzigingsplan voorziet in het toevoegen van 12 woningen op de voormalige locatie van Bakkersland in Neerkant. Over de exacte ligging van de grenzen van het plangebied kunt u informatie bij het Klantcontactcentrum inwinnen of u kunt het ontwerpwijzigingsplan digitaal raadplegen. Alle stukken liggen met ingang van 16 maart 2018 gedurende 6 weken ter inzage. Vooraankondiging bestemmingsplan Berktsedijk 15 Liessel Het voor te bereiden bestemmingsplan gaat over de locatie Berktsedijk 15 in Liessel. Op deze locatie wordt de agrarische bestemming omgezet naar een woonbestemming. Daarnaast wordt aan Provincie Noord-Brabant verzocht de aanduiding Natuurnetwerk Brabant te verwijderen. Dit betreft uitsluitend een mededeling ter kennisname. In het vervolg van de procedure zal het bestemmingsplan (onder meer) als ontwerp ter inzage worden gelegd, waarbij aan iedereen de mogelijkheid wordt geboden een zienswijze naar voren te brengen. Voor deze terinzagelegging volgt een afzonderlijke bekendmaking. Voornemen tot voorbereiding bestemmingsplan Vossenweg ong., Liessel Voor de locatie Vossenweg in Liessel is een bestemmingsplan in voorbereiding. Het bestemmingsplan zal gaan voorzien in de bouw van 4 seniorenwoningen met een gemeenschappelijk erf en gemeenschappelijke ruimte. Dit betreft uitsluitend een mededeling ter kennisname. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.deurne.nl > menu actueel> bekendmakingen. Besluit opname gegevens over het vertrek naar een onbekend land De persoon hieronder woont niet meer op het adres waar hij/zij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staan ingeschreven. Het college van Burgemeester en Wethouders van Deurne heeft besloten de persoonslijsten van deze personen niet meer bij te houden met de opname van het vertrek naar een onbekend land. Dit kan onder andere gevolgen hebben voor uitkeringen, aanvragen paspoort en subsidies. Het gaat om D.R. Vermeer; geboortedatum 30-4-1972. Datum besluit: 7-3-2018. Bezwaar maken of een plan inzien? Kijk voor de officiële bekendmakingen op www.deurne.nl > Menu > Actueel > Bekendmakingen. Daar ziet u ook hoe u bezwaar kunt maken of een beroep of zienswijze kunt indienen. Tegen een melding kunt u geen bezwaar maken. Op de website kunt u bestemmingsplannen en vergunningen inzien. Kijk hiervoor op www.deurne.nl > Menu > Bouwen en verbouwen. Heeft u geen toegang tot het internet? Een papieren exemplaar van het bestemmingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis. Een vergunning kunt u – op afspraak – inzien in het gemeentehuis. Neemt u hiervoor contact op met het Klant Contact Centrum, telefoonnummer 0493-387711.

Jaarpacht agrarische percelen 2018 De gemeente Deurne stelt landbouwkavels ter beschikking ter uitoefening van de landbouw. U kunt nu inschrijven. Zie voor meer informatie de advertentie verderop in dit weekblad.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 5

WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 4

Gemeenteberichten

Gemeentehuis | Markt 1 | Postbus 3 | 5750 AA Deurne | www.deurne.nl | info@deurne.nl | T. 0493 - 387 711

Prijsvraag Brood en Spelen Op zoek naar kansrijke en innovatieve ideeën voor vernieuwing op het platteland. Dat is het doel van de ontwerpprijsvraag Brood en Spelen. Initiatiefnemers Floris Alkemade (Rijksbouwmeester) en Berno Strootman (Rijksadviseur voor het Landschap) roepen boeren en ondernemende grondeigenaren op om gezamenlijk radicale, realistische en realiseerbare voorstellen uit te werken voor de grote opgaven waar het platteland voor staat. Gemeente Deurne is een van de medeinitiatiefnemers van de prijsvraag Brood en Spelen. Onze gemeente heeft een groot buitengebied, waar vele uitdagingen liggen. Er gaat de komende jaren veel veranderen. Dit is dan ook het ideale moment om met vernieuwende ideeën te komen. We roepen alle boeren in onze gemeente op om mee te doen. Gebruik jullie boerenslimheid en ga samen met ontwerpers aan de slag met deze mooie uitdaging! Inspiratiebijeenkomst Op woensdag 21 maart van 19.00 tot 21.00 uur vindt er een inspiratiebijeen-

komst plaats in ’t Boshuys aan de Sonseweg 39 in Best. Deze bijeenkomst staat geheel in het teken van inspireren en ontmoeten. Ontmoet de initiatiefnemers van de prijsvraag, luister naar inspirerende sprekers en breid je netwerk uit via speeddate-sessies. Meer informatie Meer informatie over de prijsvraag Brood en Spelen is beschikbaar op de website www.prijsvraagbroodenspelen.nl. Deze website biedt ook de mogelijkheid om in contact te komen met anderen belangstellenden en om zo teamleden te vinden.

CONTACT MET ZORG IN DEURNE Bezoekadres: Oude Martinetstraat 2 (zij-ingang gemeentehuis) Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 uur Telefoonnummer:

Week 11 • 15 maar t 2018

Gratis compost op zaterdag 17 maart Tijdens de Landelijke Compostdag op zaterdag 17 maart kunt u gratis compost ophalen op de milieustraat. Met deze actie bedanken de gemeente en Attero de inwoners voor hun inspanning om gft- en groenafval gescheiden aan te leveren. Inwoners van de gemeente Deurne kunnen op zaterdag 17 maart gratis compost ophalen:

bij de Milieustraat, Indumastraat 3 in Deurne. U kunt daar het compost in zelf meegebrachte zakken meenemen • Voor grotere hoeveelheden kunt u tussen 9.00 en 15.00 uur terecht bij de composteringsfabriek van Attero (naast de milieustraat). Daar wordt het compost met een shovel in uw aanhanger geladen • De aanhanger mag een maximaal laadvermogen van 1000 kg hebben • Neemt u een zeil mee om het compost af te dekken voor u de openbare weg opgaat!

0493 – 387 387

• Voor kleinere hoeveelheden kunt u tussen 10.00 en 17.00 uur terecht

E-mail:

Modedag Deurne-centrum 25 maart

info@zorgindeurne.nl Website: www.zorgindeurne.nl

Op zondag 25 maart is het koopzondag in Deurne. Modellen laten in het centrum van Deurne de nieuwe modecollectie zien en op diverse locaties wordt muziek ten gehore gebracht. Voor dit evenement

worden de Markt, Stationsstraat (van Markt tot Heuvel-straat), Martinetplein en Molenstraat (van Markt tot de Wever) van 12.00 tot 17.00 uur afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers.

Plottwist in Astense vermissingszaak

Nieuwe deceptie, maar onverminderd hoop bij betrokken families de onzekerheid met deze zoektocht kan worden weggenomen. Zo zegt Jan Holskens voor aanvang van de actie: “We weten dat de kans klein is dat er nog iets over is van de lichamen, als ze hier al bijna 44 jaar liggen. Maar de auto is hopelijk iets makkelijker te vinden. Als er straks een lege auto wordt gevonden of alleen al het kenteken van de Fiat van mijn broer, dan is voor ons een zeer belangrijke vraag beantwoord. Dat maakt al een einde aan veel onzekerheid voor ons.”

ASTEN/LIESSEL - De lichamen van twee sinds 1974 vermiste Astenaren zijn mogelijk in Liessel te water gebracht, blijkt uit nieuwe informatie. De politie deed daarom maandag uitgebreid onderzoek bij plas De Brink, waar tevens werd gezocht naar hun rode Fiat Coupé. Een lange, spannende dag bleek uiteindelijk zonder resultaat.

door Maarten Driessen Ze hadden het hun ouders beloofd, Jan Holskens en Riena Martens. Ze zouden niet rusten totdat ze wisten wat er met hun broers Piet en Hans is gebeurd. In 1974 verdwenen de Astense vrienden na een avondje stappen in Deurne. Nu, 44 jaar later, ontbreekt nog steeds ieder spoor. In die lange periode van onzekerheid passeerden tal van mogelijke scenario’s de revue. De meest recente en aannemelijke was dat de lichamen van Piet en Hans onder een Duitse snelweg zijn weggewerkt. Een constatering van privé-rechercheur Judith Houben, die in opdracht van de families door blijft speuren. Ze sprak zelfs al met een vermoedelijke dader, die ten tijde van de vermissing in Duitsland werkzaam was. Vandaar ook haar vermoeden. Maar Houben ontving informatie die een nieuw licht schijnt, informatie die ze eind 2017 met de politie deelde. Piet en Hans zouden inclusief hun rode Fiat Coupé in de Liesselse plas De Brink zijn gedumpt. Daarom gaat de politie vandaag op onderzoek uit. Met een bootje met daarop sonar-apparatuur gaan enkele agenten op en neer over het water.

Infoavond Snoertseplak

Nieuwe tips

De politie laat de boot met sonar-apparatuur te water. Aan de kant tal van opgetrommelde journalisten, want ook landelijk wordt de zaak op de voet gevolgd. Jan Holskens en Riena Martens kijken vanaf een afstandje mee, enigszins afgescheiden van de pers. Voor hun is mogelijk de dag van de waarheid aangebroken. Maar politiewoordvoerder Bart Vaessen tempert al snel de verwachtingen. “Er is hier sinds 1974 enorm veel veranderd.

‘We blijven hoop houden dat er een einde komt aan alle onzekerheid’ De structuur is zowel boven als onder water gewijzigd. Mogelijk ligt de auto intussen onder het zand, dan pikt de sonar-apparatuur het niet meer op.” In de afgelopen periode

LIESSEL - De Snoertseplak houdt maandag 19 maart om 20.00 uur een informatieavond aan de Snoertsebaan 28 in Liessel.

Aan de vooravond van een mooi en veelbelovend groen seizoen staat de elfde Snoertseplakavond in het teken van groene samenwerking in de regio. Vijf regionale organisaties: het Eibernest, Bijzonder Brabants, de Ossenbeemd, de Peelconnectie en de Snoertseplak presenteren zichzelf en hun plannen voor het komende jaar. Aansluitend gaan de organisaties met elkaar en met de overige aanwezigen in gesprek over de vraag: hoe kunnen we elkaar versterken? Het motto van de Snoertseplak is niet voor niets: Samen boeren we beter.

In plas De Brink in Liessel werd maandag volop gezocht, maar zonder resultaat. (Foto: Marius van Deursen)

(Foto: Marius van Deursen) werd de situatie in 1974 met behulp van oude kaarten in beeld gebracht. Een gedeelte van de huidige plas lag er toen nog niet, en hoeft vandaag dus ook niet te worden doorzocht. “Hier liep vroeger een weg, blijkt uit het onderzoek. Daarom dat we vanuit hier zijn gaan zoeken.”

Verjaard

De zaak is al sinds 1992 verjaard. Een eventuele dader zal dus hoe dan ook niet meer worden vervolgd. “We onderzoeken daarom geen misdrijf, maar een vermissing. Dit is puur gericht op het vinden van Hans en Piet”, zegt Vaessen. Mocht er vandaag wat worden gevonden, dan haalt de politie de vondst niet direct naar boven. “De auto is dan enorm aangetast. Daar moet je zorgvuldig mee omgaan. Mochten we iets vinden dan brengen we eerst de vervolgstappen in kaart.” Het is voor het eerst dat de politie in deze zaak een grootschalige zoektocht op poten zet. “We hebben met de familie afgesproken dat we in actie komen als er nieuwe, verifieerbare informatie is. Dat is nu het geval. De kans is klein, maar de families zitten al 44 jaar in onzekerheid. Iedere serieuze kans pakken we daarom ook serieus op.” De families van Hans en Piet hopen dat een stukje van

Urenlang slaan ze het pendelende bootje gade, totdat halverwege de middag de actie wordt beëindigd. Op het politiebureau in Asten krijgen de families vervolgens de resultaten te horen. Die blijken teleurstellend, er is vandaag niets gevonden. Toch is er ook positief nieuws: misschien volgt er nog aanvullend onderzoek. Tijdens de inspectie is de bodem van De Brink namelijk nauwkeurig in kaart gebracht. De resultaten zullen door experts verder worden geanalyseerd. Ontdekken die iets opvallends, dan krijgt de zoektocht wellicht nog een staartje. Plus: enkele mensen kwamen vandaag met nieuwe suggesties op de proppen. Politiewoordvoerder Vaessen: “Het waren geen concrete tips die verder worden onderzocht. Het zijn vooral suggesties geweest van mensen die graag met ons meedenken.” Ondanks een tegenvallende dag blijft de belofte van Jan Holskens en Riena Martens kaarsrecht overeind: “Vandaag was voor ons een hele spannende dag en we vinden het jammer dat er niets is gevonden. Toch blijven wij de hoop houden dat er zelfs na 44 jaar een einde komt aan alle onzekerheid over het lot van Piet en Hans. Verder willen we iedereen bedanken die vandaag met ons heeft meegeleefd.”

Inbraak woning Hemelrijkseweg WALSBERG - Vrijdag 9 maart is ingebroken in een woning aan de Hemelrijkseweg in Walsberg. Volgens de politie is de inbraak gepleegd tussen 17.00 en 21.30 uur.

De woning werd via de achterzijde betreden. Mogelijk heeft de dader, bij thuiskomst van de bewoner de woning via het raam aan de straatzijde weer verlaten. Wie meer info heeft kan bellen met de politie, via tel. 0900-8844.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 6

Gemeente Deurne

inschrijving pacht De gemeente Deurne stelt landbouwkavels ter beschikking ter uitoefening van de landbouw. U kunt nu inschrijven. We geven de kavels in pacht uit aan de hoogste bieders, maar behouden ons het recht toe van gunning aan een andere inschrijver. De inschrijving geldt ook voor niet Deurnenaren.

Let op, de inschrijf- en uitgiftevoorwaarden zijn aangepast. Het inschrijfbiljet, tekeningen en de inschrijf- en uitgiftevoorwaarden vindt u op onze website. Op aanvraag zenden we deze ook toe. Inschrijven via mail of persoonlijk inleveren Het inschrijfbiljet kunt u vóór woensdag 28 maart 12.00 uur per mail verzenden aan: inschrijvingpacht@deurne.nl. U kunt deze ook persoonlijk inleveren op vertoning van uw legitimatiebewijs. Dit kan alléén op woensdag 28 maart tussen 11.00 en 12.00 uur, bij de receptie in het gemeentehuis van Deurne aan de Markt 1. Alleen correct ingevulde en tijdig ingediende formulieren worden in behandeling genomen. U krijgt direct een ontvangstbevestiging. Voor meer informatie, een overzicht van de landbouwkavels en de voorwaarden kunt u terecht op onze website www.deurne.nl.

www.deurne.nl

T 0493 387 711

Je bent van harte welkom in Vitassist Zorghotel in Helmond om kennis te maken met de Zorgboog! Stel je vraag, ontmoet Zora de Zorgrobot en neem een kijkje op de leerafdeling. Iedereen is welkom, deze dag staat in het teken van het werken in de zorg als medewerker of vrijwilliger. Heb je interesse in het volgen van een BBL-opleiding, loop dan ook vrijblijvend binnen om hier meer informatie over te krijgen. We kijken er naar uit je te verwelkomen! Vitassist Zorghotel Scheepsboulevard 2 5705 KZ Helmond

zaterdag 17 maart • 10.00 - 14.00 uur De Zorgboog is aangesloten bij de Zorgcampus. De Zorgcampus is een modern netwerkverband waarin organisaties samenwerkenaan het verkrijgen en behouden van zorgmedewerkers.

Voor al uw printwerk

www.werkenbijdezorgboog.nl

DAS

Publishers

AL MEER DAN EEN EEUW UW VERTROUWDE MEDIAPARTNER

De Zorgboog opent voor jou haar deuren

Stationsstraat 103 Deurne Tel. 0493-352600 www.daspublishers.nl

de Zorgboog | Postbus 16 | 5760 AA Bakel T 0900 - 899 86 36 (Zorgcentrale) info@zorgboog.nl | www.zorgboog.nl www.facebook.com/zorgboog | @DeZorgboog www.youtube.com/zorgboog

EEN GEZOND DEURNE VOOR NU EN LATER LIJST

5

WIJ WILLEN: SOCIAAL RECHTVAARDIG ZIJN Gelijke kansen voor iedereen

GROEN DOEN

Schone lucht, zuiver water, schone grond

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN Met zorg voor mens en onze aarde

OPEN, EERLIJK EN TRANSPARANT ZIJN

Vanuit een respectvolle grondhouding

NIEUWE DEMOCRATIE VORMGEVEN Samen met en voor de inwoners

WIL JIJ OOK EEN GEZOND DEURNE IN 2030? LEES ONZE VISIE OP WWW.PROGRESSIEFAKKOORD-GROENLINKS.NL


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 7

Dag ervoor symposium in ‘t Huis in Vlierden

Onemanshow Henk Driessen: Ik kom thuis VLIERDEN - Donderdag 22 maart vindt in MFA ‘t Huis in Vlierden een symposium plaats met als titel: maak van je beperking een kwaliteit. Er komen dan verschillende gastsprekers die van hun psychische beperking een kwaliteit hebben gemaakt. Een ervan is Henk Driessen. Hij treedt een dag later, vrijdag 23 maart in ‘t Huis op met een onemanshow.

Henk Driessen, oorspronkelijk uit Vlierden, vindt dat het er niet toe doet wat voor ervaringen je opdoet. Hij vindt het belangrijk wat je met die ervaringen doet. Driessen ziet daarom zijn ziekte schizofrenie niet als een beperking maar als een kwaliteit. De ziekte heeft hem ook veel gegeven en pas daarna werd hij echt gelukkig. In het kader van de Week van de Psychiatrie wordt donderdag 22 maart het symposium ‘Maak van je Beperking een Kwaliteit’ gehouden. Maarten Muis komt praten over Adstructie, zijn onderneming in de geestelijke gezondheidszorg en staat bekend om zijn boek Meer dan Dat waarin ook een profiel staat

van Henk Driessen. Dit profiel vindt Henk het beste wat er ooit over hem is geschreven. Maarten Muis is ook actief met Herstel Reizen en hij heeft mede door toedoen van Henk Driessen de pelgrimstocht Vincent van Gogh georganiseerd. Ook Muis lijdt aan schizofrenie. Hij was ook betrokken bij een uitzendbureau voor ervaringsdeskundigen in de geestelijke gezondheidszorg. Verder is er donderdag een presentatie van de gedichtenbundel Waar is het Licht van Stacey Aben. Zij vertelt hierin over haar drugsverslaving, psychoses maar ook over haar hond. Aben lijdt aan de borderline case met psychotische kenmerken.

Onemanshow

Henk Driessen zorgt donderdag voor de komische noot en dat is een voorproefje voor vrijdag 23 maart. Op 23 maart is er namelijk weer een onemanshow van Henk Driessen. Hij vertelt op een hilarische manier over zijn leven als schizofreniepatiënt. De onemanshow heeft als titel ‘Ik Kom Thuis’. Vlierden is namelijk het geboortedorp van Driessen. Vorig jaar was zijn eerste onemanshow

een overweldigend succes. Er kwamen in het cultuurcentrum in Deurne maar liefst 240 mensen luisteren naar deze show. “De nieuwe onemanshow wordt nog beter”, aldus Driessen die humor ziet als de taal der weerlozen. Door humor is Driessen de ziekte schizofrenie de baas geworden en schizofrenie niet hem.

Informatie

Beide evenementen vinden plaats in ’t Huis in Vlierden en beginnen om 19.30 uur. Om 19.00 uur gaat de zaal open. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Verder is op beide avonden de eerste kop koffie of thee gratis en geeft Henk zijn boek Verliefd op een Borderliner gratis weg.

DEURNE - De nieuwe bonuscategorie ‘Kwitturniksaf’ wordt enthousiast ontvangen door de deelnemende teams. Deurne Wittut geeft deze editie alle teams een heel jaar voorafgaand aan de quizavond al de kans om extra punten te verzamelen, die uiteraard ook meetellen tijdens de quiz in november. Ondertussen hebben al 114 teams zich ingeschreven.

Vele deelnemers hebben het aantal Pieten tijdens de intocht geteld, selfies gemaakt met de Sint en een hele gezellige winterse avond beleefd tijdens het IJsfestijn. De antwoorden op de Kwitturniksaf-vragen zijn te vinden op de website www.deurne-wittut.nl. De lentekriebels hebben gezorgd voor inspiratie voor een nieuwe Kwitturniksaf-vraag. Voor de Paasdagen zal er een leuke op-

dracht verschijnen in de e-mailbox van alle teamcaptains. Geen paniek, er is nog voldoende tijd voor een gezellige paasbrunch. Daarnaast een mededeling vanuit de organisatie. Peter Matheij heeft aangegeven dat hij helaas zijn werkzaamheden in de organisatie moet beëindigen. Zijn persoonlijke reden heeft hij uitgelegd binnen de organisatie en zij hebben hier alle begrip voor. “Wij respecteren zijn besluit en hebben hem bedankt voor alle tijd en energie van de afgelopen jaren”, aldus de organisatie van Deurne Wittut. Zaterdag 10 november 2018 is de quizavond, gevolgd door een geweldige feestavond met prijsuitreiking op zaterdag 8 december. Inschrijven kan nog altijd via www.deurnewittut.nl!!

Zorginstanties houden open dag PEELREGIO - Verschillende zorginstanties in de Peelregio houden komende zaterdag 17 maart een open dag. Belangstellenden krijgen een kijkje achter de schermen en op de werkvloer. Diverse organisaties verzorgen rondleidingen, ontdekkingstochten, gezondheidsproefjes, muzikale of kinderactiviteiten. Onderstaand een overzicht van de open dagen bij de verschillende organisaties.

Zorginstelling Oro toont zaterdag wat het allemaal te bieden heeft. Het Rijtven aan de Helmondseweg 144 in Deurne is geopend. Zo kan iedereen er kennismaken met diverse woongroepen, Artoro, de boerderij, dagbestedingscentrum De Hommel en café De Honingpot Daarnaast zijn in de regio tussen 11.00 en 16.00 uur de volgende Oro-locaties te bezoeken: Lindestraat 28 in Asten, Artoro Someren/De Viersprong aan de Singel 1 in Someren, de vestiging aan de Laan ten Roode 7 in Someren en aan de Vlierdenseweg 206/208 in Vlierden en kinderdagcentrum Binderen aan de Helmondselaan 68 in Helmond. Zie voor het volledige programma: www.oro.nl.

Zorgboog

De Zorgboog toont zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur wat het in huis heeft. Iedereen is welkom op de locatie in Vitassist Zorghotel aan de Scheepsboulevard 2 in Helmond. Deze dag staat in het teken van het werken in de zorg als medewerker of vrijwilliger. De dag is ook

Henk Driessen.

Deurne in de ban van de bonuscategorie

bedoeld voor degene die interesse heeft in het volgen van een BBL-opleiding.

Savant

Woonzorgcentrum Savant Rivierenhof aan Hof Bruheze 16 in Helmond is van 10.00 tot 14.00 uur geopend. De werving van medewerkers en vrijwilligers binnen heel Savant staat deze dag centraal. Daarnaast kunnen bezoekers de zorg van Savant beleven. Zo kan iedereen ervaren hoe het is om gezwachteld te worden, kennismaken met diverse soorten verpleegkundige pompen en ontdekken wat een activiteitenkussen is. Ook is er een proeverijtje van stampotjes.

Sint Anna Zorggroep

Het St. Anna ziekenhuis in Geldrop zou aanvankelijk ook zijn geopend in het kader van de dag van de zorg. Maar maandag is besloten de open dag af te gelasten vanwege de griepgolf. Ingrid Wolf, voorzitter raad van bestuur: “De griepepidemie heerst

nog steeds. Dit merken wij in een sterke toename van het aantal patiënten. Tegelijkertijd zien we ook dat medewerkers ziek zijn. Onze open dag trok de afgelopen jaren gemiddeld 3.000 bezoekers, in verband met besmettingsgevaar vinden wij het op dit moment onverantwoord veel mensen in ons ziekenhuis te ontvangen.”

Debatavond Stop de Stank DEURNE - Vereniging Stop de Stank houdt maandag 19 maart een openbare debatavond in zalencentrum Van Bussel. Van 20.00 tot 22.30 uur. De zeven partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart presenteren er hun plannen over de agrarische sector en het buitengebied en gaan daarover in debat met het publiek. Gespreksleider van de avond is Celçuk Akinci, directeur van de Brabantse Milieufederatie. De entree is gratis. Zalen Van Bussel ligt aan de Sint Jozefstraat 77 in Deurne.

- Advertorial -

Het moet beter, vindt u dat ook?

Waarom op Transparant Deurne stemmen? DEURNE - Het Eindhovens Dagblad schreef vorige week over Transparant Deurne: “Je loopt met ze weg of je loopt van ze vandaan. Ze gooien knuppels in hoenderhokken en kunnen daarvoor niet op applaus rekenen van de andere raadsleden.” Het had de journaliste gesierd als zij daaraan het zinnetje had toegevoegd dat Transparant Deurne in het geval van ‘hoenderhokken’ altijd de dossiers wel goed kende en desnoods ook extern advies inhuurde.

Achteraf had het in een groot aantal gevallen wel degelijk gelijk. Denk daarbij aan de dossiers: - Lagekerk (twee keer door de starre houding van de wethouder helemaal verkeerd gegaan); - Cultureel Centrum (wij waren de enigen die wethouder Lemlijn waarschuwden: ‘De begroting klopt niet, is niet onderbouwd en het zijn niet de professionals die u inschat.’ Helaas hadden wij gelijk); - De Binnenring; - Het Hippisch centrum; - Insteek van ondernemer Laco met zwembad De Wiemel; - De 73 huurders die ongewild jarenlang meebetaalden aan de elektriciteit voor de gemeentelijke parkeerkelder; - De PvdA-wethouder die om hem moverende redenen een bedenkelijke rol speelde in het inkrimpen van de mooie bibliotheek; - Onze (ingehuurde) kennis en inzet voor de belangen van inwoners en (ex) agrariërs bij het ongelukkige dossier Derde Bestemmingsplan Buitengebied; - Onze insteek bij het achterkamertjesgedoe en het heel bewust overrompelen van de omwonenden in de Sint-Jozefparochie bij de voorgenomen komst van het AZC. Achteraf namen wij de juiste beslis-

singen. U mag het ‘de knuppel in het hoenderhok gooien’ noemen.

Wat vinden de andere zes partijen van nieuwkomer Transparant Deurne?

Nee, de meeste raadsleden vinden onze aanwezigheid inderdaad niet leuk. Het was vroeger immers knus en gezellig in de raadszaal. Och, het heeft 50 miljoen (1.600 euro per hoofd van de gehele bevolking!) aan bezuinigingen gekost, maar het gaat volgens de coalitie toch weer goed met Deurne! Je ziet hun wethouders schaamteloos bijna dagelijks op de foto staan.

Onze visie met de stip op de horizon

Ja, wij knokten met twee zetels tegen de coalitie van Deurne Nu, VVD en DOE! voor integriteit, transparantie, om terugkijken naar gemaakte fouten en om hiervan te leren en daarnaast voor gezond verstand met

visie. Wij keken bij alle beslissingen ook verder dan de heel korte termijn, zoals te doen gebruikelijk in de Deurnese gemeenteraad. Je kunt het centrum helemaal vol zetten met hoogbouw, maar die nieuwe bewoners hebben allemaal auto’s. Waar kunnen die parkeren? De binnenring slibt daardoor nog verder dicht. De bewoners van De Heuvel en Hogeweg zullen u dankbaar zijn! In feite niet alleen de aanwonenden: op sommige tijdstippen is er nu al niet meer door te komen. Laat daarom een extern bureau naar de verkeerssituatie en het parkeren in Deurne kijken. Leg daarbij de stip op de horizon. Ja, dat nieuwe, frisse en onafhankelijke geluid wordt door de bestaande partijen niet op prijs gesteld. Bovendien weet men dat Transparant Deurne geen eigen belangen nastreeft. Ook dat wij over een behoorlijk netwerk beschikken, provinciaal en landelijk. Dat wij inderdaad

de dossiers grondig lezen en extern advies inhuren. En dat doen we op eigen kosten.

Onze kandidatenlijst

Wij zijn trots op onze lijst: elf dames. Procentueel het hoogste aantal van alle zeven partijen. Bovendien vrouwen met karakter en ruggengraat. En twaalf mannen. Wat onze groep van 23 bindt is dat wij geen van allen eigen- of sectorbelang nastreven. Dat we allemaal ieder op zijn of haar manier een licht activistische inslag hebben. Of we nu ondernemer zijn, in loondienst of gepensioneerd en daarnaast misschien landelijk lid van D’66, het CDA, de VVD, de PvdA, Groen Links of de SP zijn. Voor ons allen telt: Deurne deugt. Nu samen er nog voor gaan zorgen dat ook het gemeentebestuur en de gemeenteraad gaan deugen! Wij hopen dat de verkiezingen van 21 maart voor een breuk met het verleden zorgen. Want dan kunnen we

gaan werken aan een gemeente die integer, transparant en oprecht is. Deurne deugt, is onze overtuiging. Onze inwoners deugen. Het wordt tijd dat de gemeenteraad en het College net zo deugdzaam worden.

‘Minder arrogantie’

Onze lijstaanvoerder Frank van Tilburg wijst naar de moeizame relatie van B en W met de burgers en de krampachtige wijze waarop de huidige coalitiepartijen zaken dichttimmeren. “Coalitiepartijen steunen kritiekloos bijna alle voorstellen van het College. Zo is de rol van de gemeenteraad niet bedoeld.” Dat staat ook in ons verkiezingsprogramma ‘Deurne deugt’. We staan te popelen om de lokale politiek en het lokaal bestuur netter te maken. Minder achterkamertjes, minder mistige belangen, minder valse beloften en minder arrogantie ten opzichte van de burger. Op initiatief van Transparant Deurne zijn per 1 januari 2018 de gemeentelijke mededelingen weer als vanouds terug in het Weekblad voor Deurne. Dit ondanks behoorlijk tegenspel van de burgemeester (en dus ook de drie wethouders). Dus een beetje meer transparantie voor u als inwoners sinds het begin van dit jaar.

Ook na de verkiezingen kunt u op ons rekenen

Als u tijd en zin hebt, lees dan eens ons verkiezingsprogramma. Het is zeker de moeite waard. (www.transparantdeurne.nl). Leg dan dat van een willekeurige andere partij ernaast. U ziet het verschil! Mogen wij op uw stem rekenen? Na de verkiezingen van 21 maart zijn wij van Transparant Deurne er voor u als inwoners. En daarmee onderscheiden wij ons wederom van de andere zes politieke partijen in ons gemeente.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 8


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 9


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 10 • Gebruikte banden vanaf €25,00 incl. montage en balanceren. Te koop gevraagd loop- en sloopauto's. Direct geld en RDW vrijwaring. Thomassen Auto's Haspelweg 37 Deurne tel. 0493-351552.

Vac a t u re s

• Rommelmarkt Mèrthal Horst 18 Maart 9.30 - 15.30 uur Gasthuisstraat 30, 5961 GA A73 afrit 11 www.carbootsalehorst.nl • Gevraagd tuinman voor wekelijks onderhoud van goed aangelegde tuin. 0648136397.

Wij zijn op zoek naar een:

• Biologisch vers brood, ambachtelijk bereid in eigen biologische bakkerij op de boerderij. 100% Speltbrood, volkoren en desem broden, stokbroden, glutenvrij brood, roggebrood, broodjes en koekjes. Elke vrijdag en zaterdag vers gebakken, Geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur Sumiran biologische boerderij, Broekstraat 3, 5725 TL Asten-Heusden, 0493-440630.

VRACHTWAGEN CHAUFFEUR Ben je in bezit van: • rijbewijs C, CE • Digitale chauffeurspas • Heb je enkele jaren werkervaring • Heb je een gemotiveerde, flexibele en klantgerichte instelling • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit

• Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8.

Wie weet ben jij dan onze nieuwe collega Voor meer info vraag naar: Barrie of Danny van Bree info@vanbreecontainers.nl / 0492-517861 * Personeel gezocht: weekend medewerker frietwagen, voor verzorging catering op locatie. Voor meer informatie, stuur een e-mail naar info@frietexpress.nl of tel. 06-29216299

• Voor groenteplanten, aardbeienplanten, aspergeplanten, klein fruit en fruitbomen naar Thijs Huijs Langstraat 64 Horst-Hegelsom tel. 077-3983552.

• Dia's inscannen, zeer goede kwaliteit, eigen beheer, scherpe prijzen. Ook grote aantallen. Foka Deurne, Kerkstraat 8, 0493-353102.

Werken bij Werken HEMA! bij HEMA! Wij zijn op zoekWij naar zijn op zoek naar

medewerkers food/horeca m/v 2 medewerkers food/horeca M/V voor 20/25 uur.

Voor ons filiaal in Deurne.

jij een passie voor food en horeca? voor 20/25Heb uur. Vind jij het een uitdaging om onze klanten tevreden de deur uit te laten gaan? BenDeurne. je flexibel inzetbaar? Voor ons filiaal in

Ben je enthousiast en spontaan?

je energiek en dynamisch? n Heb jij eenBen passie voor food en horeca? Ben je vriendelijk en correct in de omgang met collega’s en klanten? jij zin voor orde, netheid en stiptheid? n Vind jij hetHeb een uitdaging om onze klanten tevreden de Dan zijn wij op zoek naar jou! deur uit te laten gaan? n Ben je flexibel inzetbaar? Wij bieden een deeltijds contract 20/25u voor onbepaalde duur in een enthousiast team. n Ben je enthousiast enflexibel spontaan? U werkt in een rooster (ook late openingsuren en zaterdag- en of zondagwerk). n Ben je energiek en dynamisch? Solliciteerten Nu! correct in de omgang met collega’s en klanten? n Ben je vriendelijk n Heb jij zin Hebben voor orde, netheidgemaakt? en stiptheid? we u enthousiast Solliciteer dan via mail fm-0218@hema.nl, schrijf een n Behalen van erkend MBO 2-3sollicitatieformulier en 4 diplomabijbehoort totlezen de mogelijkheden sollicitatiebrief of haal een de kassa. Graag we wat je motiveert om ons te komen n Dan zijn wij opteam zoek naar versterken: jou! HEMA Deurne

t.a.v. Dhr. contract W. Olde Hampsink Wij bieden een deeltijds 20/25u voor onbepaalde duur in een Wolfsberg 15 volgens een flexibel rooster (ook late openingsuren enthousiast team. Je werkt GX en zaterdag- en of5751 zondagwerk).

Solliciteert Nu! Voor meer informatie: 0493-35 10 19, vraag naar Dhr. Olde Hampsink Hebben we u enthousiast gemaakt? Solliciteer dan via mail fm-0218@hema.nl, schrijf een sollicitatiebrief of haal een sollicitatieformulier bij de kassa. Graag lezen we wat je motiveert om ons team te komen versterken: HEMA Deurne, t.a.v. Dhr. W. Olde Hampsink Wolfsberg 15, 5751 GX Deurne Voor meer informatie: 0493-35 10 19, vraag naar Dhr. Olde Hampsink.

Word jij onze nieuwe medew BOEKENWEEK bij Word jij onzemedewerker? nieuwe medewerker? Word jij onze nieuwe Boekhandel Hub Berkers

•Medewerk(st)er Verkoop Asperges voor de maanden April Mei Juni 2018 voor enkele dagen in de week. info@aspergesliessel.nl 06-51211171

”REIS zondag GRATIS

Voor het verzorgen van de varkens zijn wij op ons gesloten

Voor het verzorgen van de varkens zijn wij op zoek naar iemand die op meedraait binnen iemand die meedraait ons zoek geslotennaar bedrijf. Voor het verzorgen van de varkens zijnbinnen wij 18 maart ”

iemand die meedraait binnen geslotenisbedrijf. Ervaring in de ons varkenshouderij geen vereiste, Ervaring in de varkenshouderij is geen ve motivatie is belangrijker. op vertoon van het motivatie is belangrijker. boekenweekgeschenk. Ervaring in de varkenshouderij is geen vereiste, Wil jij ons team komen versterken? motivatie is belangrijker. www.boekhandelhubberkers.nl Wil jij ons team komen versterken? Wij zoeken ook nog een zaterdaghulp. • Auto met APK vanaf €450,-. Wil jij ons team komen versterken? Tevens te koop gevraagd kleine Deurne Wij zoeken ookFamilie nog van eenNeerven, zaterdaghulp. auto’s en sloopauto’s. Tel. Harrie: 06-12911059 0492-381631/ 06-20778602 Wij zoeken ook nog een zaterdaghulp.harrie@varkenshouderijvanneerven.nl www.twanvanhout.nl

Familie van Nee Harrie: 0 Familie van Neerven, Deurne harrie@varkenshouderij Harrie: 06-12911059

harrie@varkenshouderijvanneerven.nl

OP ZOEK NAAR PASSIE BINNEN DE TELECOM-INDUSTRIE? KOM DAN WERKEN BIJ PHONE HOUSE DEURNE! Dijkma B.V. gevestigd in Deurne is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het importeren en exporteren van landbouw tractoren en grondverzet machines. In bijna 40 jaar tijd hebben wij een wereldwijd netwerk opgebouwd van klanten en leveranciers. Ons werkterrein is dan ook de gehele wereld.

Wegens uitbreidende activiteiten, zijn wij opzoek naar: • Monteur landbouw tractoren • ZZP Monteur landbouw tractoren • Zaterdag hulp (vanaf 16 jaar)

VERKOOPADVISEUR

(M/V)

Wat vragen wij? Opleiding/werkniveau Werkervaring Verder ben jij

Minimaal MBO werk- en denkniveau Bij voorkeur ervaring in een commerciële verkoopfunctie Ambitieus, enthousiast, flexibel, samenwerkingsgericht, heb je een positieve instelling en geen 9 tot 5 mentaliteit. Jouw competenties zijn Commercieel / klantgericht Eigen initiatief / ondernemerschap Resultaatgericht / overtuigingskracht Overige informatie

fulltime (32 - 38 uur)

Herken jij jezelf in bovenstaande functie en wil jij je aansluiten bij een succesvolle organisatie? GET YOURSELF CONNECTED en mail vervolgens jouw motivatie met CV naar: elly@phonehousedeurne.nl Wil je meer informatie? Bel dan naar Elly van Vlerken; 0493-318805 Phone House, Vlierdenseweg 8, 5753 AD Deurne PhoneHouse logo.pdf

1

04-01-16

14:24

Vlierdenseweg 8, Deurne, Tel: 0493-318805 De werkzaamheden zullen uiteen lopen van kleine reparaties, tot complete revisie van motoren. Ook het verkoop en transport klaar maken behoren bij de werkzaamheden. Je bent in staat om in onze werkplaats zelfstandig en vakkundig reparaties uit te voeren. Er zal gewerkt worden met verschillende soorten en merken tractoren, wat resulteert in afwisselend werk. Functie eisen: Ervaring in de techniek Gemotiveerde instelling

Dijkma B.V. is werken in een jonge bedrijfscultuur, waar er volop ruimte is voor eigen initiatief en/ of inbreng. Wij bieden doorgroeimogelijkheden evenals uitzicht op een vast dienstverband.

Is dit de functie die bij jou past? Stuur dan een mail met je CV naar: info@dijkmabv.com Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan van Dijk.

Geen 9 tot 5 mentaliteit Technisch inzicht Zelfstandig kunnen werken Technische opleiding

Dijkma BV • Vuurijzer 5 • 5753 SV Deurne T: +31 (0)493 319360 www.dijkmabv.com

Vergeet uw cv-ketel niet! De koude wintermaanden komen er weer aan. Voor uw eigen veiligheid is het belangrijk om uw onderhoud aan uw cv-ketel niet te vergeten. Hendriks Installatie en Allround Service B.V. heeft daarvoor twee gespecialiseerde onderhoud- en servicemonteurs voor u ter beschikking. Namelijk Jan Verberne en Ton van Deursen. Voor een afspraak kunt u telefonisch of via mail contact met ons op nemen.

Hendriks Installatie Allround Service B.V. Randweg 9 5711 DJ Someren Tel: 0493-494578 Mail: info@hhinstallatie.nl www.servicehendriks.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 11

Helm Verhees

(Lijsttrekker DeurneNU)

Voor de tweede keer mag ik lijsttrekker zijn voor DeurneNU. Hier ben ik trots op en ik heb er weer heel veel zin in. Wij zijn nog niet klaar en daarom wil ik me blijven inzetten voor Deurne.

Hier is Helm Verhees verantwoordelijk voor: Er wordt weer gebouwd in Deurne voor alle doelgroepen, vooral voor starters en wonen met zorg De spoortunnel wordt werkelijkheid Gratis aanleg glasvezel voor alle inwoners Reconstructie van straten en openbare gebieden Aanleg van speeltuintjes samen met omwonenden Aanpak wateroverlast

In de afgelopen jaren hebben we veel problemen aangepakt en kunnen oplossen. Daardoor staat Deurne er weer beter voor. Maar we zijn er nog niet. Een belangrijke stelregel voor mij is altijd “Ik wil niet weten hoe iets niet kan, maar hoe het wel kan.” Ik ben een positief ingesteld mens en elke mening doet er toe. Ik zou dus willen zeggen: doe mee en laat je stem horen op 21 maart zodat we de komende jaren weer verder kunnen met Deurne, met elkaar. Verder... met elkaar

Walsberg

H. Geest Parochie

Arjan Aldenzee

Piet Verbakel

Henny Cruijsen

Thimo Kersten

Ruud Kuijpers

Anne Damen-Verstappen

Martien de Wit

St. Jozefparochie

Neerkant

Annie Engelen-Velthoven

Ron van Dijck

Frans Wiegers Hans van Oosterhout Martijn Verhaegh Laurens Adriaans

Patrik Trines Coen van Horen Jos van der Linden

Liessel

Helenaveen

Christian Maas

Michiel Penninx

Helm Verhees

Janke van Dijk

Martien Slaats

Hubert Jöris

Deurne Centrum

Heiakker en Koolhof

Jan Manders

Brenda van Dijk

Inge van Laarhoven

Job Vogels

José van der Steijnvan de Vranden

Jan van den Akker

Wilbert Gerlings

Toon van den Einden

Vlierden

Zeilberg

Will Tielemans

Mart Wijnands

Michiel Maas

Ron Slaats Theo van der Kant

www.deurnenu.nl

Verder... met elkaar


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 12

Stopdestank Deurne Vereniging ter bevordering van volksgezondheid, leefbaarheid en milieu

organiseert

Groot Landbouwdebat Maandag 19 maart a.s. 20.00 tot 22.30 uur Zalen v. Bussel St. Jozefstraat 77 Deurne Lijsttrekkers van partijen die op 21 maart meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Deurne presenteren hun plannen over landbouw en buitengebied. Zij gaan met het publiek in debat. Gespreksleider: Selçuk Akinci directeur Brabantse Milieufederatie (BMF) Iedereen is welkom, toegang gratis

Stem bewust op 21 maart! Meer informatie: www.stopdestank.nl - stopdestank@gmail.com

• Binnenkort in Deurne B&B in de Zoete Zonde Stationsstraat 34. Houd onze advertenties in de gaten.

• Beveiliging voor uw woning of bedrijf bel de Sleutelbus.nl 06-13050127 b.g.g. 06-13535297.

• Officiële pasfoto's bij u thuis gemaakt, voor paspoort, ID of rijbewijs; 0493-353102, Foka Deurne

• Uit eten met Pasen/ Moederdag www.proefdefeestdagen.nl

• Te Koop ruime gezinswoning in Deurne-Houtenhoek 06-23422502

• Video, Hi8 en DV bandjes overzetten op DVD, Foka Deurne 0493-353102.

• Dierenhotel Molenzicht. Tevens paardenboxen, hondenrennen, kattenrennen, slaaphokken, werpkisten, voedersets. www.molenzichtvlierden.nl 0493-313821.

• T.k. gevraagd landbouwmachines o.a 2-3-4 schaar wentelploegen, frees, Kopeg klepelmaaier, kieper, mesttank, schudder, hark, maaier, Bloter weisleep, tractor enz. 06-19076959.

DEURNE Deurne

Goed voor elkaar! omdat je links zit PRETTIG WONEN EN LEVEN

PAUL TELDERS

• Meer betaalbare huurwoningen • Ruimte voor gezamenlijk bouwen voor jongeren en ouderen

• Veilige en leefbare wijken en dorpen • Een levendig centrum met uitbreiding gratis parkeren

ANTOINETTE KNOET-MICHELS

GEZONDE OMGEVING EN NATUUR

• Samen werken aan een gezond

buitengebied, frisse bodem en schoon grondwater • Inkrimping veestapel • Strengere geurnormen • Meer en beter toezicht en handhaving

RENATE BEIJERS

KINDEREN EN GEZINNEN VOOROP

• Betrokken en laagdrempelige jeugd- en

gezinszorg • Ieder kind kan meedoen aan schooluitjes, sport, muziek en cultuur • Veilige, schone en frisse scholen • Goede gymvoorziening bij iedere basisschool

MAT SCHATORJE

DUURZAME TOEKOMST VOOR VOLGENDE GENERATIE

• Een ambitieus klimaatbeleid • Meer oplaadpunten elektrisch rijden • Energiebesparing haalbaar en

betaalbaar voor iedereen • Nieuwe woningen energieneutraal • Tegel eruit, plant erin tegen wateroverlast

Meer weten?

www.pvdadeurne.nl

GERARD DE JONG

VEILIG EN SCHOON VERKEER

• Doorgaand vrachtverkeer de bebouwde

kom uit • Regiobus gratis voor de laagste inkomens • Fietsroutes veiliger en verlicht • Gratis bewaakte fietsenstalling bij station en in centrum

JEROM COPPUS

CULTUUR EN EVENEMENTEN VOOR JONG EN OUD

• Veelzijdig, toegankelijk en betaalbaar • Investeren in en stimuleren van kunst en cultuur

7

• Deurne moet blijven bruisen • Ruimte bieden aan bestaande en nieuwe initiatieven

Lijst

• Beveiliging voor uw woning of bedrijf bel de Sleutelbus.nl 06-13050127 b.g.g. 06-13535297.

* Wasmachine of TV defect? www.jehabe.nl. Jehabe Service-specialist tel. 0493-693367

• Atelierruimte in de Walsberg 90m2 06-53205737.

• Overlast ongedierte?? Bel 0493-688006.

WERK EN ZEKERHEID

STEFAN AARTS

• Werk is eerlijk betaald en lonend • Maatwerk en perspectief voor wie werk zoekt

• Sociale maatschappelijke ondersteuning voor wie niet werken kan

• Voldoende opleiding- en stageplekken

FLEUR THIJSSEN

MEEDOEN EN GOEDE ZORG VOOR IEDEREEN

• Laagdrempelig en dichtbij • Betaalbaar en goed • Iedere wijk en dorp een eigen welzijnsbudget

• Armoede keihard aanpakken • Ruimhartige ondersteuning bij schulden

LINDA NOUWEN

STERK EN INTEGER BESTUUR

• Gemeentelijke lasten omlaag • Nieuwe regel erin, oude regel eruit • Een zelfstandig Deurne in goede

samenwerking met de Peelgemeenten

• Een open en luisterende gemeente die dienstbaar is aan haar inwoners

NICK THIJSSEN

JEROM COPPUS


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 13

0141284

Deurne deugt

SLAGERIJ 180x119.66BOUWMANS De kop is er weer af

als

Maart roert, maar wij ook!!

burgerpartij transparant deurne

Donderdag t/m zaterdag, • • •

15 t/m 17 maart

• Soepvlees, voor een smakelijke bouillon, kilo 7.98 • Flinke vinken, een hele grote vink, anders!! Nu 100 gram 0.79 • Varkenshaas in champignonroomsaus, geheel vernieuwd, 100 gram 0.79 • Rauwe ham, natuurlijk uit eigen rokerij, 100 gram 1.49

We naar 100 % recycling gaan; We meer medewerking aan startende ondernemers geven om te zorgen dat zij met hun bedrijf binnen de gemeentegrens van Deurne blijven; Het veilige voedsel van onze Deurnese bodem blijft komen. We hebben die familiebedrijven hard nodig. De afgelopen jaren knokten we met 2 zetels voor integriteit, transparantie en gezond verstand.

Dinsdag t/m donderdag, 20 t/m 22 maart • Speklapjes, gemarineerd per kilo 5.50 naturel, • Ribkarbonade met beentje, lekkerrrr,

En tegen de achterkamertjespolitiek, politieke arrogantie en eigen belang. De komende vier jaar gaan we onverminderd door. Graag met meer zetels.

Specialiteit: Groen(t)e saucijs, saucijsje van gehakt, kruiden en verse groente,

kilo 4.99 100 gram 0.59 100 gram 0.89

Let op: Gourmet, barbecue, partypan, fondue, buffet, wok, steengrill, braai, we hebben het allemaal!

Mieke Kuijpers lijst 6, plaats 3

Let op: vers vlees, vleeswaren uit eigen keuken, kant&klaar, online verkoop en nog veel meer, kijk op: www.slagerijbouwmans.nl

Fridus de Wit lijst 6, plaats 4

www.facebook.com/slagerijbouwmansdeurne Zeilbergsestraat 50 • Deurne • T: 0493-312636 I: www.slagerijbouwmans.nl • E: slagerijbouwmans@planet.nl

Het moet ECHT beter, WIJ knokken voor U! • Te k oop gevraagd: LP's en singeltjes 06 - 51 590 465

• Te huur bedrijfshal 290m2 met inpandig kantoor en toilet met buitenterrein 300 m2. Nabij oprit A67. Industrieterrein Nobis Asten. Tel. 06-53559761.

• Astens Stucadoors Bedrijf voor al uw stucadoor en sierpleisterwerken bel Roland van den Heuvel, tel. 06-30609008 www.asbasten.nl

• Een frietwagen op uw feest? Voor meer informatie en reserveringen: www.frietexpress.nl of bel 0493-693222.

www ww w.heilig .heiligh htpa tparrade.nl De organisatie bedankt alle sponsoren, vrijwilligers en deelnemers voor het

SHOP DE NIEUWSTE MANNENMODE IN MIERLO

Dorpsstraat 95 Mierlo | T 0492 66 11 00 | www.lenssenmannenmode.nl | info@lenssenmannenmode.nl

* Personeel gezocht: weekend medewerker frietwagen, voor verzorging catering op locatie. Voor meer informatie, stuur een e-mail naar info@frietexpress.nl of tel. 06-29216299

• Bestrating voor o.a. uw inrit, terras, buitenterrein, grondwerk en bestratingsmaterialen. Voor bedrijven en particulieren. Scherpe prijs. Asten 06-53559761.

mogelijk maken van een fantastische

• Voor groenteplanten, aardbeienplanten, aspergeplanten, klein fruit en fruitbomen naar Thijs Huijs Langstraat 64 Horst-Hegelsom tel. 077-3983552.

Hoofdsponsor

Heilight Parade 2018 Stersponsor

HELMOND 0492 - 661 884 HEUVEL@HEUVEL.NL

HOOFDSPONSOR

STERSPONSORS

Sponsor

TE KOOP

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Adams (06-51333371 / jeroen@heuvel.nl)

HEUVEL.NL • WÉRKT VOOR U MET KANTOREN IN HELMOND EN EINDHOVEN

SPONSORS KLAASEN | VANDEURSEN.COM AVH WK11 WvD

Perceel cultuurgrond met een oppervlakte van 2,54.80 ha. gelegen aan de Walsbergseweg te Deurne.

info@lendertcoppensbouwbedrijf.nl www.lendertcoppensbouwbedrijf.nl

SUBSPONSORS

Jos Lammers Vestingweg 3 5753 PS DEURNE Vestingweg 3 Mobielnr. +31(0)6 53114740 Holland 5753 PS DEURNE Tel. +31(0)493-312231 E-mail: info@lammersmachinery.com info@lammersmachinery.com Holland www.lammersmachinery.com Fax +31(0)493-319760 Tel. +31(0)493-312231 Internet: www.lammersmachinery.com

Jos Lamme Vestingweg 3 5753 PS DEURNE Mobielnr. +31( Holland Tel. +31(0)493-312231 E-mail: info@la Fax +31(0)493-319760 Internet: www.

Jos Lammers Vestingweg 3 5753 PS DEURNE Mobielnr. +31(0)6 53114740 Holland Tel. +31(0)493-312231 E-mail: info@lammersmachinery.com Fax +31(0)493-319760 Internet: www.lammersmachinery.com

Jos Lamme Vestingweg 3 5753 PS DEURNE Mobielnr. +31( Holland Tel. +31(0)493-312231 E-mail: info@la Fax +31(0)493-319760 Internet: www.

Jos Lammers Vestingweg 3 5753 PS DEURNE Mobielnr. +31(0)6 53114740 Holland Tel. +31(0)493-312231 E-mail: info@lammersmachinery.com Fax +31(0)493-319760 Internet: www.lammersmachinery.com

Jos Lamme Vestingweg 3 5753 PS DEURNE Mobielnr. +31( Holland Tel. +31(0)493-312231 E-mail: info@la Fax +31(0)493-319760 Internet: www.

Jos Lammers Vestingweg 3 5753 PS DEURNE Mobielnr. +31(0)6 53114740 Holland Tel. +31(0)493-312231 E-mail: info@lammersmachinery.com Fax +31(0)493-319760 Internet: www.lammersmachinery.com

Jos Lamme Vestingweg 3 5753 PS DEURNE Mobielnr. +31( Holland Tel. +31(0)493-312231 E-mail: info@la Fax +31(0)493-319760 Internet: www.

VEULENSEWEG 35 5814 AA VEULEN THE NETHERLANDS

Rijtech • Naus IT management • Vriends - De Cock tandartsenpraktijk Kortooms interieur • De Reizende Man • Pure Home Styling

DONATEURS Zalen van Bussel • Boerenkamps Woninginrichting • Bouwcenter van Hoppe • Taboo bv • Maas Toiletverhuur Duo Style • Joosten & Manders Accountants & Adviseurs • ESL Natuursteen bv • VDL • Gebr. Aldenzee • VVS Techniek Kantoor v.d. Mortel Administraties & Fiscaliteiten • JPM Fastfood • Cafe 't Turfke • Enexis • Roma computer service Giesbers CV Service • Autobedrijf B.A. Steevens • Woninginrichter De Peel • Variant • Jetstone Bankers Gereedschappen • Voergroep Zuid • Mennen verlichting • Maas Transport • v.d. Berkmortel Fijnmetaal bv Autoverhuur Harrie vd Putten • Verhees & Van Dijk • Huysveldt makelaardij • Wiegers XL • Sauce Company


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 14 - Advertorial -

Zakenni euws

Diepvriesspecialist Van Rijsingen

Vriezer vul-weken DEURNE - ‘Kom snel kijken en genieten’ is te lezen op een groot spandoek dat bij Diepvriesspecialist Van Rijsingen in Deurne hangt. Vanaf woensdag 7 maart zijn er twee weken lang de ‘vriezer vul-weken’.

Extra bijeenkomst Wonen met Gemak

ten, vlees, vis en aardappelproducten. Maar ook niet voor de hand liggende producten als edamame boontjes, diverse kruiden en fruit voor smoothies. In de winkel zijn de producten onderverdeeld in drie groepen: herkomst, gemak en genieten. Onder eerstgenoemde vallen verse producten als groenten, fruit en vis. ‘Gemak’ zijn de snacks en kant-en-klare maaltijden en onder ‘Genieten’ vallen het ijs, gebak en meer van dit soort lekkers.

Vriezer vul-weken

“Het totale assortiment wordt continu aangepast met die producten waar de consument naar vraagt”, zegt Dominic Broers. “Bovendien is er ook een groot aanbod in bijzon-

dere items zoals glutenvrije of vegetarische producten. Nu de vriezer vul weken zijn aangebroken, mag het duidelijk zijn dat er op vrijdag 16 maart en zaterdag 17 maart zeer veel extra activiteiten gepland staan.” “We willen de klant verrassen in de winkel, waar het boodschappen doen meer een beleving wordt. Op zaterdag 17 maart staat er een demonstratie gepland met de airfryer van Fritel. Steeds meer mensen kiezen ervoor om te snacken op een gezondere wijze. Dat kan onder andere door middel van het gebruik van een airfryer. We laten producten zien die bereid kunnen worden met dit apparaat. Kijk voor meer Info: www.diepvriesspecialist.nl.

- Advertorial -

Hout en Vorm voor meubels op maat VENRAY - Waar vind je het nog: handgemaakte massieve meubels op maat? Hout en Vorm in Venray ontwerpt en realiseert meubelstukken voor ieder interieur. Wat ooit begon als een hobby in de schuur, is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf.

“Onze focus ligt op maatwerk, zonder dat heel zwaar te maken”, aldus Bart Vossen, eigenaar van Hout en Vorm. “De klant wil simpelweg een meubelstuk dat ook echt past in zijn of haar interieur. Vaak krijgen ze het niet gevonden in de woonwinkels. Wij kunnen alles ontwerpen en maken, van (boomstam)tafels, badkamermeubels en tv-meubels, tot complete keukens en school- of bedrijfsinrichtingen. “Door goede samenwerkingen met onze partners

DEURNE - Ondernemerscafé Deurne van dinsdag 20 maart is geheel gewijd aan de gemeenteraadsverkiezingen die een dag later plaatsvinden. Locatie: café De Brouwer aan de Markt in Deurne. Inloop 20.30 uur, aanvang stipt om 21.00 uur. Presentator Jan van den Heuvel krijgt alle lijsttrekkers op bezoek en hij zal ze aan de tand voelen over hun plannen voor de komende vier jaar. Naast het politieke verhaal is er ook het gesprek aan de bar en het vlog van een Deurnes bedrijf. Dennis van der Meijden haalt vragen op in de zaal en zal deze, waar nodig, aan de gasten adresseren. Wie wil kan ook via de site van het Ondernemerscafé vragen stellen. Een selectie daarvan zal de 20ste worden voorgelegd aan de lijsttrekkers. Ondernemerscafé Deurne heeft een open karakter; ook niet-ondernemers zijn welkom.

kunnen wij altijd een totaaloplossing bieden. Onze klanten hebben vanaf de tekentafel tot levering te maken met slechts één partij.” aldus Antoinet van Eijk, eigenaresse van Hout en Vorm. “We begonnen Hout en Vorm vijf jaar geleden vanuit een passie, naelijk mooie dingen maken waar de klant ook echt iets aan heeft. Daar was en is echt behoefte aan, omdat men graag een uniek meubelstuk in huis heeft. Geen massaproductie of webshop-artikelen, maar een lekkere bak koffie, aandacht voor je klant, een goed gesprek en dito uitvoering. Daar zijn we trots op.” Hout en Vorm is gevestigd in een sfeervolle showroom aan de Industriestraat 8 in Venray. De showroom zal de komende maanden flink uitgebreid worden. “Klanten willen

graag zien, voelen en beleven”, aldus Antoinet van Eijk. “Daarom hebben we het aangrenzende pand erbij genomen, zodat we de showroom en de werkplaats uit kunnen breiden.” Bart Vossen vult aan: “Behalve dat we trots zijn op het feit dat we een klant echt goed kunnen bedienen, zijn we ook trots op onze aanpak. In een tijd dat het schijnbaar moeilijk is aan personeel te komen, hebben wij bij onze zoektocht naar een nieuwe collega heel veel leuke kandidaten op gesprek gehad. Niemand is bij ons hoofd van de schaafbank of schuurexpert, maar in de werkplaats krijgt iedereen de kans unieke meubelstukken van A tot Z zelf te maken.”

DEURNE - Wonen met Gemak Deurne houdt dinsdag 20 maart een extra bijeenkomst voor huurders in de leeftijd van 65 jaar en ouder uit de gemeente Deurne. Bezoekers krijgen praktische informatie over hoe ze prettig kunnen blijven wonen in de eigen, vertrouwde omgeving. De bijeenkomst vindt plaats van 13.30 tot 15.30 uur in het cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne.

Wonen met Gemak Deurne beoogt onder 65-plussers een bewustwordingsproces op gang te brengen over veilig en comfortabel wonen. Mede gezien het gegeven dat ouderen thuis moeten en/of willen blijven wonen. De afgelopen maanden hebben vrijwilligers van Wonen met Gemak informatieve bijeenkomsten gehouden voor huurders van 65 jaar en ouder. Daarbij waren ook medewerkers van woningbouwvereniging Bergopwaarts, het wijkwerk en de WMO consulent van Zorg in Deurne aanwezig voor het

Aanmelden en servicepunt

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de extra bijeenkomst van Wonen met Gemak via deurne@wonenmetgemak.nl of tel. 0624835688 op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. Voor informatie en vragen kunnen 65-plussers terecht bij het Servicepunt Wonen met Gemak Deurne. Het servicepunt bemiddelt ook voor senioren die een aanvullend advies willen of zoeken naar geschikte bedrijven voor een offerte-aanvraag. Het servicepunt is te bereiken op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur op e-mail: deurne@wonenmetgemak.nl of tel. 06-24835688.

SPECIALISTEN LASERBEHANDELING KALKNAGELS HELMOND LASERBEHANDELING SPATADEREN

polikliniek voor dermatologie en flebologie

Zoekt u een specialist voor de behandeling van kalknagels? Zoekt u een specialist voor de behandeling Onze deskundige dermatologen volgen de nieuwste van uw spataderen of huidaandoening? Onze deskundige dermatologen volgen de ontwikkelingen in ons vakgebied en passen deze toe in de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied en deze toe in de praktijk. Wij hebben de praktijk. Wij hebben de meeste ervaring passen in Nederland op het meeste ervaring in Nederland op het gebied van gebied van laserbehandeling bij schimmelnagels. laserbehandeling bij spataderen.

dr. RPM Ceulen dermatoloogDR.D.J DER KINDEREN Initiatiefnemer Dermalink Blokzijlpark 30 Stationsstraat 1 AB Amersfoort MK Helmond  5701(Vathorst) 0492-792939 033-433 46 00ALTIJD* VERGOED NA VERWIJZING DOOR UW HUISARTS ALTIJD VERGOED NA VERWIJZING DOOR UW HUISARTS

* Geldt niet voor medisch niet noodzakelijke behandelingen

Puzzelservice / Persbelangen / P0950 K r u i s wo o rd puzzel Puzzelservice / Persbelangen / P0950 HORIZONTAAL: 1 schaal; 6 dunne reep; 12 moeder; 14 titaan; 16 bijwoord; 18 bestuurder; 19 vogel; 20 windvlaag; 22 idem; 23 persoonlijk voornaamwoord; 24 veerkracht; 25 mastdoek; 27 zeevis; 29 allee; 31 pronk; 32 bloedwei; 34 groente; 36 Europeaan; 37 plaats in Gelderland; 38 deel van de mond; 40 tweetal; 41 voor; 42 ontkenning; 43 boom; 46 Turkse muts; 48 mager; 49 maand; 51 languit; 53 portie; 55 voettocht; 56 melkklier; 58 gewicht; 59 tuingereedschap; 60 aperitief; 61 spil; 63 rivier in Italië; 64 lof; 66 koude lekkernij; 67 schijnheilige; 69 dwarsmast; 70 kleine gift; 71 zwijn; 73 paragraaf; 74 houtsoort. VERTICAAL: 2 centimeter; 3 voorportaal; 4 tandglazuur; 5 grondgebied; 7 slaginstrument; 8 lijn; 9 op leeftijd; 10 trekdier; 11 Europeaan; 13 been uit slagtanden; 15 soort verf; 17 woordenwisseling; 19 bazige vrouw; 21 barak; 24 advies; 26 ingenieur; 27 soort hert; 28 vrijgevig; 30 slede; 31 reddingsboot; 32 vlugheid; 33 tekort; 35 verzekeringscontract; 37 boerderijgrond; 39 schrijfmiddel; 44 schutkolk; 45 paladijn; 47 dierentuin; 48 aangerichte maaltijd; 49 tijding; 50 uitbouw; 52 voorzetsel; 54 hartige hap; 55 moeder; 57 ressort; 59 boerderij; 60 zienswijze; 62 borgmoer; 63 havendam; 65 wiel; 67 tussenwerpsel; 68 voorzetsel; 70 florijn; 72 zangnoot.

11 11 16 16 20 20

Welk komt 6er in 3 winwoord 4 5 7 het 8 balkje? 9 10

1

2

1

2 12

17 17

12

3

5

13

6

13

18 18

27 27

28 28

32 32

44 44

45 45

51 51

47 47 53 53

52 52 57 57

60 60

61 61

15

24 24 30 30 34 34

39 39

35 35 40 40

48 48

49 49

54 54

50 50

55 55

58 58

59 59

62 62

63 63

64 64

67 67

66 66

15

42 42 46 46

56 56

10

19 19

29 29

38 38

41 41 43 43

9

33 33

37 37

36 36

8

23 23

26 26

31 31

7 14 14

22 22

21 21 25 25

4

68 68

70 70

71 71

73 73

65 65 69 69

72 72

74 74

© © Persbelangen Persbelangen P0950 P0950 48

71

12

58

42

44

68

34

30

7

Uw ofvia viade dee-mail, e-mail, Uwoplossing oplossingop opeen een briefkaart briefkaart of met naam- en adresgegevens moetbij bijons onsbinnen binnen zijn zijn vóór moet vóór dinsdag dinsdag12.00 12.00uur: uur:

Winnaar vorige week

Publishers, Postbus 20,103 5750 AA HD Deurne DasDas Publishers, Stationsstraat 5751 Deurne

Winwoord: LANDINGSBAAN

Onder Onder de de goede goede inzendingen inzendingen wordt wordt wekelijks wekelijks een een cadeaubon cadeaubon t.w.v. t.w.v. €10,€10,- verloot. verloot.

H. van Eijk uit Gemert Proficiat!! Hout en Vorm maakt al vijf jaar massieve meubels en interieurs op maat.

verstrekken van informatie. De belangstelling voor deze bijeenkomsten was groot. Daarnaast hebben vrijwilligers van Wonen met Gemak veel gratis woonscans uitgevoerd in huurwoningen. De bewoners hebben een gedetailleerd rapport en advies op maat ontvangen.

WWW.CEULENHUIDKLINIEK.NL WWW.DERMALINK.NL

In andere landen is het al de normaalste zaak van de wereld: ketens van diepvrieswinkels die de uitstraling hebben van een supermarkt. “In Nederland kennen we een dergelijk concept niet. Diepvriesproducten zijn vaak nog ondergeschikt en daar willen wij verandering in aan blijven brengen”, zegt filiaalmanager Dominic Broers. De vriezer vul weken gebruiken we dan ook graag om diepvriesproducten op een positieve manier in het daglicht te plaatsen. Het doel hierbij is de consument bewuster te maken van dat wat de diepvries te bieden heeft. “Invriezen is een duurzame en goede manier van conserveren”, zegt Dominic Broers. “Niet alleen blijft de smaak behouden, dat geldt ook voor de vitaminen die in een product zitten. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat diepvries- en conservengroenten zelfs beter scoorden dan de verse groenten die in de supermarkt worden aangeboden. Bij Diepvriesspecialist Van Rijsingen werken we bijna uitsluitend met producten uit de eigen regio. Soms denken mensen verse groenten te kopen, maar die blijkt dan uit Zuid-Spanje of Noord-Afrika of zo te komen. Hier garanderen we dat alles binnen een dag ingevroren is, vaak zelfs al na een paar uur.” Simpel gezegd is zowat alles wat in te vriezen is, verkrijgbaar bij Diepvriesspecialist Van Rijsingen. Van groenten, fruit en snacks tot ijssoor-

Ondernemerscafé over verkiezingen

puzzel@daspublishers.nl puzzel@daspublishers.nl

22

50


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 15

Laatste raadsvergadering voor verkiezingen

Raad wil doorgaand vrachtverkeer op centrumring weren DEURNE - In de laatste raadsvergadering voor de gemeenteraadsverkiezingen, afgelopen dinsdag werden toch nog enkele belangrijke knopen doorgehakt. De structuurvisie werd vastgesteld, net als de ruimtelijke visie voor de centrumring. In het debat over de centrumring werd duidelijk dat een meerderheid van de gemeenteraad doorgaand vrachtverkeer op de ring wil weren. Daarnaast stemde de raad unaniem in met een wijziging van de legesverordening waarmee de aanleg van glasvezel in de gehele gemeente een flinke stap dichterbij komt.

door Willie Thijssen De visie voor de centrumring werd unaniem vastgesteld. De ring - dan gaat het om de straten Dunantweg, Europastraat, Hogeweg, Lagekerk, Heuvelstraat en Houtenhoekweg - is velen een doorn in het oog. Doel van de visie is om alle initiatieven rond deze ring zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Dan gaat het vooral om beeldkwaliteit. Deze kwaliteit is onder andere te vinden in de inrichting van de openbare ruimte en in de aanwezige en nieuwe bebouwing. In de visie wordt ingegaan op de bestaande kwaliteiten, maar ook op de kansen en de verbeterpunten die er zijn. Bomen en bossages vormen een belangrijk aspect in de visie. Ander thema in de visie is een eenduidig wegdek met eenduidige fietspaden. De visie werd unaniem vastgesteld. Wel werd een gezamenlijke wijziging van PvdA en Progressief Akkoord/Groenlinks aangenomen. In de visie was namelijk opgenomen dat enkele woningen gesloopt zouden worden om het park aan de Hogeweg, waar vroeger De Brigantijn stond, te verbinden met het Wiegerbos. Alle partijen konden zich vinden in het amendement zodat de sloop uit de visie is verwijderd. De VVD pleitte nog voor het toevoegen van woningbouw als toekomstige invulmogelijkheid voor het park maar kreeg geen bijval. “Openbaar groen is er leidend”, zei wethouder Helm Verhees die daaraan toevoegde dat kleinschalige bouw eventueel een optie is. Een motie van het CDA over het aanbrengen van fietssuggestiestroken op de Europastraat werd aangenomen. Alle fracties stemden in om vooruitlopend op de definitieve uitvoering van de straat deze stroken alvast aan te leggen.

Vrachtverkeer

Een motie over het weren van doorgaand vrachtverkeer op de centrumring werd eveneens aangenomen. VVD en Transparant Deurne stemden tegen hoewel ze de intentie van de motie wel juist vinden. Beide fracties willen eerst een gedegen onderzoek. Dat is overigens ook wat Inge van Laarhoven van Deurne Nu beoogt: “We willen een onderzoek naar wat haalbaar is. We willen niet

dat er morgen verbodsborden komen staan.” Frank van Tilburg van Transparant Deurne uitte nog zijn ongenoegen over de uitstraling van de centrumring en wat daar de afgelopen decennia is misgegaan. Hij pleitte voor een gedegen extern onderzoek, “Realiseer je dat je het ook voor vijftig tot tachtig jaar kan verknallen. Soms is het nodig om een pas op de plaats te maken.”

Glasvezel

De raad stemde ook in met een wijziging van de legesverordening, waarmee de aanleg van glasvezel in de gehele gemeente een flinke stap dichterbij komt. E-Fiber wil in de hele gemeente Deurne een glasvezelnetwerk aanleggen, zowel binnen de bebouwde kom als in het buitengebied. Inwoners, organisaties en bedrijven hoeven geen aansluitkosten te betalen. Om dit voor elkaar te krijgen moesten wel de legeskosten worden bijgesteld. De raad stemde in met deze wijziging. De legeskosten bij grootschalige infrastructurele werkzaamheden van nuts- en telecommunicatiepartijen stonden niet in verhouding tot de daadwerkelijke gemeentelijke kosten. Nu de raad heeft ingestemd kunnen de gemeente Deurne en E-Fiber een overeenkomst ondertekenen. Hierna kan E-Fiber aan de slag met de wervingscampagne. Of het glasvezelnetwerk er daadwerkelijk komt, hangt af van voldoende deelname in Deurne. Daarbij is gesteld dat gestart wordt als ongeveer veertig procent van de inwoners een glasvezelabonnement wil afsluiten.

Nieuwe structuurvisie

De gemeente Deurne heeft dinsdagavond ook de vernieuwde structuurvisie tot 2030 vastgesteld. Hierin is afgebakend op welke plek functies zoals wonen, werken, economische ontwikkeling en recreëren mogelijk zijn. De vorige structuurvisie is opgesteld in 2011. De nieuwe visie is nu aangepast op de actualiteiten. De fracties reageerden overwegend positief. Alleen het CDA stemde tegen de structuurvisie. Jeroen van Lierop van de VVD ziet de structuurvisie vooral als een uitnodiging naar de burgers om mee te

denken en er met elkaar voor te zorgen dat Deurne een prachtige plek blijft. Carly Arts van Progressief Akkoord/ Groenlinks was kritisch maar stemde toch in: “Deze structuurvisie is weinig vooruitstrevend. Tegelijkertijd staat er weinig in waar we het oneens mee kunnen zin”, aldus Arts. Frank van Tilburg van Transparant Deurne gaf aan het jammer te vinden dat de structuurvisie zo weinig aandacht heeft gekregen ‘en zo vlak voor de verkiezingen er nog even doorgedrukt moet worden.’ Het CDA stemde als enige tegen. Fractievoorzitter Leo Cuijpers had liever gezien dat eerst met de structuurvisie was begonnen en dan met het de herziening van het bestemmingsplan voor het buitengebied. Ook mist het CDA een concrete invulling. “Wat zijn de kansen in dorpen en wijken? Deze structuurvisie is te mager.” Deurne Nu gaf aan dat Deurne wat betreft woningbouw nog flink wat stappen te maken heeft. De meerderheid van de raad gaf aan dat wat betreft woningbouw eerst gekeken moet worden naar inbreidingslocaties. Een initiatief voor de realisatie van twintig tiny houses in een groene omgeving aan de dorpsrand van Deurne moet volgens de fracties zeker wel een kans krijgen. Wethouder Marinus Biemans zei met de initiatiefnemers in gesprek te gaan. “We nodigen ze van harte uit.”

Lustrumconcerten Vox Humana een feest DEURNE - Het tiende koorproject van het Regionaal Projectkoor Vox Humana eindigde afgelopen weekend met twee prachtige concerten in het Cultuurcentrum Martien van Doorne. Een week eerder was het koor ook al te horen geweest in het uitverkochte Auditorium in Helmond. In totaal hebben ruim 700 mensen genoten van de drie lustrumconcerten met als motto Vox’s Decima Volta of De tiende keer van Vox Humana.

Het koor, met dit keer 75 leden, presenteerde onder leiding van dirigent Frans van Houten een zeer gevarieerd concertprogramma met reprises van koorwerken van vorige projecten maar ook met veel premières van nieuwe stukken. Aan het einde van het laatste concert in Deurne waren er veel bloemen voor het orkest, de dirigent en alle koorleden en dankte een enthousiast publiek met een warm en langdurig applaus. Een informatief programmaboekje en toepasselijke beeldprojecties op een groot scherm boven het koor stelden het publiek in staat om al luisterende en kijkende de reis door vijf eeuwen klassieke koormuziek intensief mee te maken. Vaste pianist Evert Mostert en een klein symfonisch ensemble, bestaande uit acht strijkers en vijf houtblazers, begeleidden het koor op vaardige en zeer muzikale wijze.

Concertprogramma

Van de a capella gezongen koorwerken uit de 16e eeuw, waaronder Mille regretz van Josquin en Sicut lilium van Brumel, tot en met grote koorwerken uit de 18e en 19e eeuw zoals Gloria in D van Vivaldi en het

Requiem van Fauré, het kwam allemaal voorbij in de programmering van Vox Humana. Enkele kleine groepjes sopranen zongen prachtige solo’s zoals Lascia ch’io pianga van Händel, Voi che sapete van Mozart, Pie Jesu van Fauré en l‘Adieu des bergers van Berlioz. Voor de pauze zong het groot koor met een mooie homogene koorklank en met overtuiging werken van onder anderen Purcell, Brahms, Schumann en Dirait-on van Lauridsen. Hoogtepunten waren het Kyrië uit de Petite Messe Solennelle van Rossini en de drie delen uit de Missa Brevis nr. 8 van Mozart. Met The Dance uit From the Bavarian Highlands van Elgar eindigde het concert in een apotheose van wervelende melodieen en dansritmen.

Volgend koorproject

Met de Deurnese concerten kwam een einde aan een geslaagd tiende koorproject. Afgelopen woensdag was er nog een knallend slotfeest en nu is het koor in zomerslaap tot 3 oktober. Op die datum starten de repetities van het elfde project. Informatie en aanmelden als lid: tel. 0493-314162 of mail info@ projectkoorvoxhumana.nl.

Bestemmingsplannen

Daarnaast werden dinsdag bestemmingsplannen voor Leenselweg 10, Hemelrijkseweg 14 en 14b en voor de Leembaan vastgesteld. Aan de Leembaan is zo plek voor zes zogeheten passieve woningen. Passieve woningen zijn duurzame huizen die optimaal geïsoleerd zijn waardoor de energiekosten laag kunnen worden gehouden. Aan de Leenselweg 10 wordt een voormalig agrarisch bedrijf omgebouwd naar een dienstverlenend bedrijf in de data-analyse. Aan de Hemelrijkseweg 14a en 14b kan een voormalig agrarisch bedrijf omgeschakeld worden naar een burgerwoning.

Het koor Vox Humana tijdens een van de drie concerten van het tiende koorproject.

Handen uit de mouwen tijdens NL Doet NEERKANT - In heel de gemeente Deurne staken vele vrijwilligers afgelopen weekend de handen uit de mouwen tijdens NL Doet. Verenigingsaccommodaties werden opgeknapt en schoongemaakt, er werd geharkt, geschoffeld en geplant op buitenterreinen van verenigingen en organisaties.

Veel organisaties doen in het NL Doet-weekend een beroep op vrijwilligers om samen klussen aan

te pakken waar door het jaar heen meestal geen tijd voor is. Naast gezelligheid voor de deelnemers en een schoon of opgeknapt clubhuis of buitenterrein voor de verschillende verenigingen en instanties leveren de NL Doet-dagen gezelligheid en saamhorigheid op voor de leden en anderen die niet als lid bij een vereniging betrokken zijn, maar die toch een keer een steentje willen bijdragen. Ook in het museum Techniek met ‘n Ziel gingen vrijwilligers

aan de slag met schoonmaken in het museum en het opknappen van de tuin. Initiatiefnemer Henk Joosten van het museum: “We hebben een heleboel vernieuwingsplannen voor de tuin en ook voor het terrein aan de voorkant van het museum met nieuwe klinkers en zithoekjes, maar die plannen zijn vanwege de herinrichtingswerkzaamheden in het centrum van Neerkant nog even op een zijspoor geparkeerd.”

Lijst 5 Progressief Akkoord-GroenLinks is de eerste fractie in Nederland die de georganiseerde mestfraude aan de orde stelde in de gemeenteraad. Dit op basis van het rapport Nationaal Dreigingsbeeld 2017 georganiseerde criminaliteit. Dit rapport wordt elke drie jaar door de landelijke politie naar alle gemeentes in Nederland gestuurd.

SCHONE LUCHT

ZUIVER WATER

SCHONE GROND

Wij onderzoeken, stellen zaken aan de orde, zoeken naar oplossingen en komen op voor het algemeen belang: naar een Gezond Deurne in 2030.

PROGRESSIEF AKKOORD-GROENLINKS, LIJST 5. PLEITERS VOOR SCHONE LUCHT, ZUIVER WATER EN SCHONE GROND!

Vrijwilligers aan het werk in museum Techniek met ‘n Ziel in Neerkant.

(Foto: Marius van Deursen)


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 16

WIJ ZIJN VVD DEURNE Wij zijn VVD Deurne. Wij durven! Wij durven te dromen. Dromen over doelen die voor anderen onmogelijk lijken zoals een spoortunnel of de zorg terug naar Deurne halen. Wij durven te doen. Keuzes maken en die keuzes actief uitleggen. Ook als ze moeilijk zijn. Wij durven verantwoording te dragen. Wij gunnen Deurne meer kansen en minder regels. VVD Deurne Durft! Gedaan

GA 21 MAART STEMMEN!

Techniekschool naar Deurne

€ 530.000 voor bedrijfsleven

Grondprijzen verlaagd

Ochtend gratis parkeren

Glastuinbouw ontwikkelen

Vluchtelingen doen mee

Arbeidsmigranten welkom

Afschaffing kapvergunning

Meer regels afschaffen

Gaan we do

en

Volledig gratis parkeren

Flexibel bestemmen

Winkels worden woningen

Versterking lokale economie!

Record mensen uit uitkering

Tegenprestatie voor uitkering

Deurne werkt!

Omscholen naar ander werk

Kansen voor boeren

Niet procederen maar praten

Samen plannen maken

Iedereen uit uitkering

Personeel is broodnodig!

Minder bureaucratie

Maatwerk in zorg

Welstandsvrij bouwen

Gastvrij gemeentehuis

Rode loper verder uitrollen! Kandidatenlijst VVD Deurne gemeenteraadsverkiezingen 2018 01. 02. 03. 04. 05. 06. 07. 08. 09. 10.

Marnix Schlösser Jeroen van Lierop Ruud Berkers Mirjam van Asten Tom Oomen Mark van den Heuvel Ronald van Bussel Peter Eijsbouts Martijn Lukassen William Meulendijks

1. Marnix Schlösser

Vlierden

Vlierden Deurne Liessel Walsberg Liessel St. Jozef Neerkant Vlierden Deurne Zeilberg

11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

2. Jeroen van Lierop Deurne

Liesbeth Goorts Charles Serrarens Wiep van Dreumel Hans van Someren Kees Brood Corinne de Wit Mario Aldenzee Peter van der Tol Frans Fransen Jo Verheijen

3. Ruud Berkers

Liessel

Neerkant Deurne Deurne Liessel Walsberg St. Jozef Deurne Liessel Vlierden Deurne

21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30.

Laurens van Dijk Dorus de Groot Nico Jacobs José Kortooms Toon van Osch Chantal Wentholt Jeroen Bankers Godfried Wasser Jan-Willem de Wit Willeke van Rooij

4. Mirjam van Asten

Bekijk al onze standpunten op vvd-deurne.nl

Walsberg

St. Jozef Zeilberg Deurne Zeilberg Liessel Deurne Deurne Deurne St. Jozef Vlierden

5. Tom Oomen

Liessel


WEEKBLAD VOOR

DEURNE

15 maart 2018 We e k pagina 17

11

WWW.WEEKBLADVOORDEURNE.NL

Knipoog naar verkiezingen

Manifestatie Het begon op Vreekwijk DEURNE - In zalencentrum Van Bussel in Sint Jozefparochie wordt zaterdag 17 maart van 12.00 tot 13.00 uur de manifestatie Het begon op Vreekwijk gehouden. Een korte, ludieke productie, gestoeld op een historische gebeurtenis, over het ontstaan van de democratie en het lokale bestuur in Deurne. Zo’n twintig spelers voeren de productie op onder regie van Frans van de Pas.

De productie Het begon op Vreekwijk is gebaseerd op de zogenoemde gemeijnte-vergaderingen, die tot aan 1795 jaarlijks gehouden werden in Deurne. De amateurhistorici Pieter Koolen en Ludo Boeije namen het initiatief voor de manifestatie Het begon op Vreekwijk. De heemkundekring wil hiermee een vette knipoog geven naar de gemeenteraadsverkiezingen. Historicus Ton Spamer hield in aanloop naar de manifestatie afgelopen woensdag een lezing over het onderwerp. “Toen ons gevraagd werd na te denken over activiteiten in het jubileumjaar kwamen we al snel op dit idee. De gemeijnte-vergaderingen werden gehouden op 17 maart, op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen”, aldus Pieter Koolen. “Met de lezing en de manifestatie van komende zaterdag willen we de inwoners van Deurne en met name de leden van de politieke partijen laten zien hoe dat vroeger ging.” De productie is tot stand gekomen in samenwerking met Dit Deurne van

De spelersgroep van de ludieke productie Het begon op Vreekwijk. Ons. Frans van de Pas is de schrijver en regisseur. Hij is tevens lid van Heemkundekring. HN Ouwerling. Het toneelstuk Het begon op Vreekwijk is volgens Van de Pas een afspiegeling van een stukje

historie van Deurne met nadruk op de volksvergaderingen. “Er wordt niet een hele gemeijnte-vergadering nagespeeld. Het stuk heeft ook geen echte plot. Het publiek krijgt een indruk van hoe het er destijds

Politiek debat ZLTO Deurne en AJK De Peel

Is er toekomst voor boeren en tuinders in Deurne? DEURNE - ZLTO Deurne en AJK De Peel hielden afgelopen maandag in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen een politiek debat over de agrarische sector. Is er toekomst voor boeren en tuinders in Deurne? Als het aan politiek Deurne ligt zeker wel. Maar of de politiek dezelfde toekomstvisie heeft als de ondernemers is maar zeer de vraag.

door Willie Thijssen Zo’n honderd belangstellenden waren maandag naar De Reizende Man gekomen om te horen hoe de zeven Deurnese politieke partijen denken over de agrarische sector. De politici moesten reageren op prikkelende stellingen. Zoals: ‘Agrarische ondernemers zijn welkom in Deurne’. Daar zijn de meeste partijen het mee eens, met mitsen en maren. “Maar ze moeten wel aandacht hebben voor duurzaamheid en geen overlast veroorzaken voor de omgeving”, zegt Marinus Biemans van Doe. Jeroen van Lierop van de VVD wil alle ondernemers welkom heten en dat geldt ook voor agrarische ondernemers: “Ook de agrariërs die er nu al zijn, moeten hun plek kunnen behouden. Daar zullen we ons best voor doen.” Helm Verhees van Deurne Nu wil er alles aan doen om nieuwe ondernemers op de juis-

te plek te faciliteren zodat ze hun bedrijf kunnen exploiteren. Benny Munsters van het CDA ziet graag dat ondernemers meer ruimte krijgen om te ondernemen. De wet- en regelgeving werkt nu te benauwend, vindt Munsters, Nick Thijssen van de PvdA vindt dat ondernemers alleen welkom zijn als ze binnen een juist moreel besef handelen. “En ik zie eigenlijk liever geen bedrijven in de intensieve veehouderij in Deurne. Maar de werkelijkheid is anders. We moeten eerst met elkaar erkennen dat we een probleem hebben hier in de Peel.” Wilbert van Deursen vreest dat het voor de traditionele agrariër alleen maar moeilijker wordt in de toekomst, zeker voor bedrijven buiten het primair agrarisch gebied (Primag). “Ik ben ervan overtuigd dat veehouders verder in de trubbels komen door het gezondheidsvraagstuk en de klimaatveranderingen”, aldus Van Deursen. Voor Frank van Tilburg van Transparant Deurne weegt het gezondheidsvraagstuk het zwaarst: “De sector denkt daar te licht over.”

Maatwerk

Biemans van Doe vindt dat er oplossingen op maat geboden moeten worden. Er komen namelijk nogal wat regels af op de boer en tuinder. Een transitiemanager zou volgens

hem een brug kunnen slaan tussen ondernemers en de lokale overheid. Vanuit de zaal interrumpeert veehouder Tom van Leeuwen. Hij heeft een vleesvarkensbedrijf net buiten het Primag en vreest dat hij hierdoor wordt beperkt in zijn bedrijfsvoering. “Ons bedrijf wordt gewoon weggeschreven’’, roept hij. Volgens Biemans is dat geen reden om de stekker uit het bedrijf te trekken. “Wel is het zo dat agrariërs die niet in het Primag zitten meer rekening moeten houden met omwonenden”, aldus Biemans. Ook Jeroen van Lierop (VVD) wijst Van Leeuwen erop dat de VVD zijn bedrijf beslist niet het leven zuur wil maken: “De onrust is veroorzaakt door mensen in uw omgeving.”

Ruimte

Op de stelling of jonge ondernemers gestimuleerd moeten worden, reageert PvdA dat het veel ziet in co-creatie waarin nieuwe ideeën kunnen worden opgedaan. Progressief Akkoord/Groenlinks geeft als tips om samen te werken met designers en kansen te zoeken in Deurne dicht bij Brainport Eindhoven en Greenport Venlo. Vanuit de aanwezige jeugdige AJK-leden wordt een oproep gedaan om de sector vooral de ruimte te geven. “We doen al heel veel zoals samenwerken met designers. Daarin hebben we geen ondersteuning nodig. Wat we wel nodig hebben is ruimte om te kunnen ontwikkelen”, aldus een jonge agrariër vanuit de zaal.

Coalities smeden

Gespreksleider Hendrik Hoeksema van de ZLTO en veehouder Tom van Leeuwen. (Foto: Hein van Bakel)

Gespreksleider Hendrik Hoeksema vroeg de kandidaten nog of er al ideeën zijn voor het vormen van een coalitie. Doe gaf bij monde van Marinus Biemans aan graag verder te willen in de huidige coalitie. “Het is eerst aan de kiezer, maar de samenwerking met de coalitiepartners bevalt goed.” VVD en Deurne Nu zien dat er vier partijen zijn die op één lijn zitten: Doe, Deurne Nu, VVD en CDA. Benny Munsters van het CDA - nu in de oppositie - ziet het meest in een samenwerking met Deurne Nu en de VVD. De coalitiepartijen Transparant Deurne, Progressief Akkoord/ Groenlinks en PvdA willen graag met elkaar regeren. “We zijn er klaar voor”, aldus Frank van Tilburg van Transparant Deurne.

(Foto: Hein van Bakel) aan toe ging; met een stukje beleving, leuke anekdotes, een beetje humor en een knipoog naar de huidige situatie. De zaal zal aangekleed worden in de sfeer van toen.” Omdat zowel De Peelcomedianten als De Klotlanders aan de vooravond staan van nieuwe, grote opvoeringen heeft Frans van de Pas naar eigen zeggen de regie van Stefan van der Heijden overgenomen. “Stefan van der Heijden heeft de eerste aanzet gegeven, maar het werd voor hem allemaal wat veel.” Om die reden waren er ook niet veel toneelspelers beschikbaar. Pieter Koolen. “We hebben het voornamelijk binnen onze eigen heemkundekring moeten zoeken. Dat zijn niet allemaal mensen met toneelervaring.” Ludo Boeije vult aan: “Maar we hebben een mooie club mensen, waaronder twee heel bijzondere spelers. Namelijk onze eigen voorzitter Jan Adriaans en burgemeester Hilko Mak.” Annemarie Eevers vertolkt de rol van vertelster Grietje en Tonny Wijnands treedt op als troubadour.

Borgemeesters

De gemeijnte-vergaderingen werden gehouden in de openlucht op Vreekwijk, in de omgeving van een poel nabij het toenmalige Stappad, dat nu het Oude Stappad heet. Elk gezin in de gemeente Deurne was verplicht het gezinshoofd of een mannelijke vertegenwoordiger daarvan af te vaardigen naar de bijeenkomst. Op het niet verschijnen stonden hoge boetes. Daarvan zijn volgens Pieter Koolen nog processtukken ontdekt. “In het archief van Vlierden, dat vroeger een zelfstandige gemeente was, zijn stukken gevonden waaruit bleek dat in 1770 de

opkomst zo slecht was, dat de verplichting om te verschijnen opgenomen werd in het reglement. Op het niet naleven daarvan stonden hoge boetes.” Tijdens de gemeijnte-vergaderingen werd elk jaar een reglement voor de openbare ruimte vastgesteld en voorgelezen. Het ging dan bijvoorbeeld om wanneer en hoe inwoners hun wegen en sloten moesten onderhouden, waar ze hekken moesten plaatsen en waar ze in de Peel turf mochten steken. Daarnaast werd elk jaar een zogenoemde borgemeester gekozen. “Een soort penningmeester van de gemeente,” aldus Ludo Boeije. “Dat was geen geliefd baantje. De borgemeesters moesten zorgdragen voor de gemeentekas. Zij moesten in de hele gemeente Deurne, en dat was een groot gebied vanaf de rand van Bakel tot aan de grens met Meijel, bij elk huisgezin de belastingen innen. Bij de meeste gezinnen ging het dan vaak om elke week een bétje.”

Aanbieden infobord

De productie Het begon op Vreekwijk begint zaterdag om 12.00 uur en is om 13.00 uur afgelopen. De deuren van Zalen Van Bussel aan de Sint Jozefstraat 77 gaan om 11.30 uur open. De manifestatie is voor iedereen gratis toegankelijk. Na afloop van het toneelstuk zal door de heemkundekring een informatiebord aangeboden worden aan het gemeentebestuur van Deurne. Het bord zal als een blijvende herinnering geplaatst worden op Vreekwijk. Een qr-code op het bord geeft toegang tot digitale informatie over de historische betekenis van Vreekwijk.

Gratis trui bij aankoop van een broek van Gardeur of Meyer.

STATIONSSTRAAT 9 DEURNE • WWW.PIETERSDORTU.NL


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 18

! n e l e i h G t e m t i u r e t e Altijd b

G E NIET EN...

100% Geniet Garantie!

ELFSTEDEN FIETSTOCHT

RONDREIS KROATIË

Vanuit het dorpje Rijs doen we in 7 etappes alle elf Friese steden aan. U fietst door de mooiste dorpjes en stadjes. Vertrekdata: 5 mei, 7 juli en 18 augustus - 8 dagen - € 595,-

Bij deze reis maakt u kennis met Kroatië, een land met oneindig veel variatie. Tevens bezoek aan Mostar in Bosnië-Herzegovina en Kotor in Montenegro. Vertrekdata: 6 mei en 1 september- 12 dagen - vanaf € 995,-

!

KRAKAU POLEN

MORE INCLU

SIVE

STEDENREIS PRAAG

Vertrekdata: 5 mei en 21 juli 9 dagen halfpension € 775,-

Vertrekdata: 23 mei, 27 juni en 5 sep. 5 dagen volpension € 460,-

LA ROCHE-EN-ARDENNE BELGIË Vertrekdata: 4 juni, 23 juli en 27 aug. 5 dagen halfpension vanaf € 430,-

NAUDERS OOSTENRIJK

SALZBURGER MUSIKFRÜHLING

Vertrekdata: 2 juni, 14 juli en 4 aug. 10 dagen halfpension

Vertrekdatum: 30 mei 6 dagen halfpension € 625,-

vanaf € 775,-

AINRING DUITSLAND

! NIEUW

Vertrekdata: 20 mei, 1 juli en 12 aug. 8 dagen halfpension

RD STANDAA SS TC L A CO M F O R

• • •

WWW.GHIELEN.NL

Vertrekdata: 27 mei en 7 juli. 8 dagen halfpension

HOLZGAU OOSTENRIJK

Vertrekdata: 27 mei en 16 sep. 8 dagen halfpension vanaf € 570,-

€ 665,-

ENKERING DUITSLAND

€ 595,-

GILLINGHAM ENGELAND

OBERDRAUBURG OOSTENRIJK

Vertrekdata: 7 mei, 9 juli en 15 okt. 6 dagen halfpension

Vertrekdata: 1 juni, 17 aug. en 14 sep. 10 dagen halfpension

MERZIGDUITSLAND

€ 475,-

vanaf € 675,-

€ 395,-

MEER DAN 250 VAKANTIEREIZEN NAAR BESTEMMINGEN IN HEEL EUROPA MODERNE BUSSEN MET VRIENDELIJKE CHAUFFEURS

ISO 9001

Vertrekdata: 27 mei, 15 juli en 17 sep. 5 dagen halfpension


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 19

Geldig in week 11 Geldig in week 11 (zondag 11 t/m

Geldig in week 11

Geldig in week 11

(zondag 11 t/m zaterdag 17 maart 2018) (zondag 11 t/m zaterdag 17 maart 2018) zaterdag 17 maart 2018)

(zondag 11 t/m zaterdag 17 maart 2018)

Geldig in week 11

(zondag 11 t/m zaterdag 17 maart 2018)

1 . 1 . 1 . 1.1.1 .VOOR an 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje dan 100 aanbiedingen voor maar Eurootje nbiedingen voor maar 1 Eurootje Meer dan 100 aanbiedingen 1voor maar 1 Eurootje 1 . 1 . OOLS 1.-1.-

1.19 - 2.93 1.19 - 2.93

1.19 - 2.93

2 voor 2 voor

2 voor

1.19 - 2.93 Pepsi, 7up, Pepsi, 7up, Crystal clear, Rivella, Lipton of Active 02 n Pepsi, 7up, Alle flesjes á 50cl, combineren mogelijk Crystal clear, Rivella, Lipton ofPepsi, Active7up, 02 serven Crystal clear, Rivella, Lipton of Active 02 2 flesjes Alle flesjes á 50cl, combineren mogelijk Crystal clear, Rivella, Lipton of Active 02 ram of Alle flesjes á 50cl, combineren mogelijk Hak Groenteconserven 2 flesjes 1.90-2.58 Alle flesjes á 50cl, combineren mogelijk 0 gram G 2 flesjes Alle potten à 580-720 T 66of% KORTING TOT 61% KORTIN TOgram 2 flesjes 1.90 2.58 alle stazakken à 205-270 gram G IN 1.90 2.58 RT RTING KO KO G G % % IN IN 61 66 RT RT T T TO TO 61G% KO1.90-2.58 TIN TO TOT 66% KOPer stuk RT TOT 66% KO 1.19 - 2.93

de

l.

T 61% KORTING TO 2 voor

Pepsi, 7up, Crystal clear, Rivella, Lipton of Active 02

Hak Groenteconserven Alle potten à 580-720 gram of alle stazakken à 205-270 gram Per stuk

R.

2 voor

Alle flesjes á 50cl, combineren mogelijk 2 flesjes

1.90-2.58

G TOT 66% KORTIN

G TOT 61% KORTIN

Meer dan 1.89 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje 1.89

1.-1.-

kilo

1.89

1.-

kilo

kilo

1.- 1.1.200 gram

1.89

kilo

PLUS PLUS Rundergehakt PLUS Per 200Rundergehakt gram PLUS Rundergehakt Per 200 gram G 1.30 1.37 IN RT Bananen Fairtrade Per 200 gram KO 47% G 1.30 -1.37 IN Los RT KO G 1.30 1.37 % IN 47 47% KORT Per kilo 47% KORTING

ng

Per 200 gram

1.30-1.37

Los Per kilo

Per 200 gram

47% KORTING

1.-1.-

100 gram 100 gram

1.-

00 gram

PLUS Almhof Yoghurt Klaverland Alle Kaas bekers à Alle varianten Per 100 gram

1.10-1.69

450-500 gram Per beker

100 gram

PLUS Klaverland Kaas

Almhof Yoghurt G Alle bekers à TOT 35% KORTIN 450-500Ggram G IN RTbeker TOT 35% KORTIN TOT 35% KOPer

Alle bekers à 450-500 gram Per beker

1.10-1.69

1.-1.-

1.57 - 2.09 1.57 - 2.09

1.44

1.- 1.49 99 . 1 . 1 .Bouwmans St. Jozef & Bouwmans Zeilberg 1.-

1.-1.-

1.19 - 1.55 1.19 - 1.55

Almhof Yoghurt

Alle varianten Per 100 gram

+1

1.- 1.1.-

Almhof Yoghurt Alle bekers à Almhof Yoghurt 450-500 gram Alle bekers à Per beker 450-500 gram Per beker

1.30-1.37

1.19 - 1.55

100 gram

1.57 - 2.09

Amstel Pils

2 voor

Amstel Pils 1.57 - 2.09 Blikje 33 cl Amstel Pils

E

G

2 blikjes Blikje 33 cl Blikje 33 cl 2 blikjes Alle blikjes à 160-185 gram 2 blikjes kken Alle200 blikjes à 160-185 gram aus Blikje gram D Princes tensaus Blikje 200 gram Tonijnstukken RTINàG160-185 gram KOblikjes LKE ATOT 52% Alle of haring in tomatensaus Blikje 200 gramG ING RTblikje TOT 52% KORTIN TOT 52% KOPer

Dagvers

or wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Amstel Pils Blikje 33 cl 2 blikjes

TOT 52%

3.39 KORTING

1.1.-

200 gram

200 gram

PLUS Rundergehakt

PLUS Bananen Fairtrade

i

PLUS Rundergehakt

1.89

kilo

1.-1.-

200 gram 200 gram

1.1.-

1.19 - 1.55

G TOT 35% KORTIN

1.19 - 1.55

G TOT 35% KORTIN

2 voor 1.44 2 voor 1.44

1.-1.-

1.57 - 2.09

2 voor

1.44

2 voor

1.44

1.1.-

G

UI

T er een maximum van onze scherpe aanbiedingen, geldt van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld). *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde R emd voorvoorwaarden wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. L Ivoorbehouden. or overige op plus.nl/nergensgoedkoper. rs. Prijswijzigingen en/of zetfouten B Uer een maximum M 11/18 ofi teren van onze scherpe aanbiedingen, geldt van aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld). *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde maximum van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld). *De5‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van en/of alle supermarkten in dezelfde Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen zetfouten voorbehouden. S; kijk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper. oedkoper. Om al onze klanten te laten profiteren van onze scherpe aanbiedingen, geldt er een maximum van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders Blikje 33 clvermeld). *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als jouw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper.

oogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld je dan nu aan via plus.nl Amstel Pils pste deaanbiedingen hoogte blijvenbij van de laatste aanbiedingen bijplus.nl PLUS? Meld je dan nu aan via plus.nl PLUS? Meld je danofnukruimelvlaai aan via PLUS Halve raster2 blikjes Wil je per mail op de hoogte blijven van laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld je dan nu aan via plus.nl plus.nl ma.-do. 8.00 - 20.00 | vrij. 8.00 - Alle 21.00 8.00 -de20.00 | zo. 8.00 - 20.00 ma - do 8.00 - 20.00 | varianten, vr 8.00 - geschikt 21.00 | voor za| 8.00 - 20.00 | zo 9.00 - 18.00 Alle 5 personen Princes Tonijnstukken blikjes àza. 160-185 gram

Per plus.nl jden: ma.-do. - stuk 20.00 | 20.00 vrij. 8.00 - 21.00 za. 8.00 - 20.00 | zo. 8.00 - 20.00 plus.nl den: ma - -do 8.00 -za. 20.00 | -vr 8.00 -9.00 | za 8.00 - 20.00 | zo 9.00 - 18.00 of haring in- tomatensaus Blikje gram vrij. 8.00 21.00 | 8.00 8.00 | 21.00 zo. 8.00 -| 20.00 8.00 - 21.00 |8.00 za 20.00 | zo -200 18.00 Openingstijden: ma.-do. 8.00 20.00 | vrij. 8.00 21.00 | za. 8.00 20.00 | zo. 8.00 20.00 Openingstijden: ma do 8.00 20.00 | vr 8.00 21.00 | za 8.00 20.00 | zo 9.00 18.00 Per blikje KORTING

plus.nl

| Deurne | | Plusweg 1 | XXXX XX | Plusstad | T: 0523 65 63| 93 | | Deurne (Naam) Bouwmans St. Jozef & Bouwmans Zeilberg | | | Plusweg 1 | XXXX XX | Plusstad | T: 0523 65 63 93 | s| St. Jozef & Bouwmans Zeilberg | | Deurne | (Naam) Plusweg 1 | XXXX XX |Bouwmans Plusstad | T: 0523 65 63 93 | St. Jozef & Bouwmans Zeilberg | | (Naam) | Plusweg 1 | XXXX XX | Plusstad | T: 0523 65 63| 93| Deurne

2.49

TOT 52%

11/18

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Om al onze klanten te laten profiteren van onze scherpe aanbiedingen, geldt er een maximum van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld). *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als jouw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper.

Wil je per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld je dan nu aan via plus.nl Page Toiletpapier Original Openingstijden:ma ma.-do. 8.00- 20.00 - 20.00| vr | vrij. 8.00 - 21.00 | 8.00 za.30 rollen 8.00 - 20.00 | zo. 8.00 - 20.00 Openingstijden: - do 8.00 8.00 - 21.00 | zapak - 20.00 | zo 9.00 - 18.00

+2

of kussenzacht pak 20 rollen

plus.nl

Bouwmans Jozef & Bouwmans | Deurne | Plusweg 1 | XXXX XX | Plusstad | T:Zeilberg 0523 65 63| 93 | (Naam) | St. OP=OP Per pak

9.29 - 10.49


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 20 • Hebt u interesse in biodynamische therapie? Neem contact op via www.joseberkers.nl

Deurne

Uw kandidaat voor wonen en buitengebied

Benny Munsters, 2

• Vlooienmark t Deurne, voor het goede doel en voor steun aan de Wereldwijde Duurzame Ontw ikkelings-doelen. Verkoop elke zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Oprui ming: Op zaterdag 17 maart en zaterdag 24 maart geldt voor alle kleding en kledingaccessoires: de halve prijs. Le ntemarkt: Op zaterdag 17 maart en zaterdag 24 maart staat de voorruimte in het teken van de lente. Er zijn diverse mooie aanbiedingen op het thema lente. Aanleveren van goederen op woensdagmorgen tot 12.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur, Brouwhuisweg 36 in Vlierden, 0493-320302 www.vlooienmarktdeurne.nl • Zondag 18 maart grote spirituele beurs 11-17 uur. 4 Gratis lezingen 1e 11u30 M. Huisman, G. Jansen e.a. Entree €5,-. Speeltuin Geenhoven, Hoppenbrouwers 15 Valkenswaard. Kortingsbon: www.stichting-deva.nl. • Hebt u interesse in biodynamische therapie? Neem contact op via www.joseberkers.nl • Astens Stuc adoors Bedrijf voor al uw stucadoor en sierpleisterwerken bel Rol and van den Heuvel, tel. 06-30609008 www.asbasten.nl • De sleutelbus Voor al uw huissleutels. U kunt bellen. Tel. 06-13050127

• www.massagepraktijk atteveld.nl voor diverse professionele sport- en ontspanningsmassages. Meteoorstraat 32, 5721 BM Asten. 06-47152324. • T.K. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37, Beringe. Tel. 077-3078609 • Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.

• Uit eten met Pasen/ Moederdag www.proefdefeestdagen.nl • 8mm spoelen overzetten op dvd, Bel Foka Deurne 0493-353102.

• Dierenhotel Molenzicht. Tevens paardenboxen, hondenrennen, kattenrennen, slaaphokken, werpkisten, voedersets. www.molenzichtvlierden.nl 0493-313821.

• T.k. gevraagd landbouwmachines o.a 2-3-4 schaar wentelploegen, frees, Kopeg klepelmaaier, kieper, mesttank, schudder, hark, maaier, Bloter weisleep, tractor enz. 06-19076959.

• Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol)gordijnen, jaloezieën. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willie’s Stoffering, Braaksestraat 10, Helmond. Tel. 0492-535901. www.williesstoffering.nl

TE KOOP

Multifunctionele kantoor/showroom-ruimte met bedrijfshal / magazijn en riante bovenwoning. Een object waarin wonen en werken hand in hand gaan. Het object is gelegen op bedrijventerrein Deurne, Zuid en West. Middels de doorgaande wegen is aansluiting te verkrijgen op diverse uitvalswegen. Op korte afstand zijn de snelweg A67 Eindhoven - Venlo, de provinciale weg N270 (Helmond-Venray) en de N279 (Asten-Veghel) gelegen. Daarnaast ligt dit unieke object op loopafstand van slechts enkele minuten van het station in Deurne. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op eigen terrein. Bedrijfshal circa 180 m² Entresol in bedrijfshal circa 54 m² Kantoorruimte circa 285 m² Woonhuis boven circa 650 m³ over twee verdiepingen met aan de zijkant een ruime entree met mogelijkheid voor fietsenstalling; overloop - gang, 2 badkamers, bad, douche en toilet; 4 slaapkamers met vloerbedekking; grote keuken; bijkeuken met wasmachine aansluiting, gastentoilet; groot dakterras op het westen, zonneluifel, dubbele glazen deuren naar terras.

Voor info 0031 62 32 16 026 of hettemabhv.nl/bedrijfshuisvesting/ 371/Deurne Fabriekstraat 36

INTERIEUR

GEVELBEKLEDING

HOUT

VLOEREN/WANDEN

PLAATMATERIAAL

PLAFONDS

DEUREN SHOWROOM

• Atelierruimte in de Walsberg 90m2 06-53205737.

Voor een mooi gazon Bel Henk Geraerts tel. 0493-844069 06-20848443 Someren

WWW.WEGMETONKRUID.NL • verwijderen van groene aanslag en mos • vegen verhardingen • emelten en engerlingen • onkruid bestrijding VOOR BEDRIJVEN EN PARTICULIEREN

aanbevolen door huisartsen

VA

0493 - 492561 verkoop@onthoutons.nl www.onthoutons.nl

fraisen, spitten, egaliseren en inzaaien. Werkbreedte 1.90 m.

Geen twee personen zijn hetzelfde. We zijn allemaal verschillend qua lengte, gewicht en lichaamsbouw. En, we slapen ook allemaal anders. Het in eerste instantie door NASA ontwikkelde TEMPUR ® materiaal past zich volledig aan de contouren van uw lichaam aan, het absorbeert beweging en werkt drukverlagend waar u het nodig heeft.

D N.00 PE- 17 GNE11O.00

DEURBESLAG

Ook op zaterdag open van 8.00-14.00 uur

Houthandel Looijmans Kerkendijk 32 5712 EV Someren

TEMPUR PAST ZICH PERFECT AAN UW LICHAAM AAN, WAARDOOR U ZICH HELEMAAL GEWICHTLOOS VOELT

AANSTAANDE ZONDAG

Bezoek de nieuwweebshop

GSO deurne visite.pdf 1 24-12-2015 14:14:48

Nieuwendijk 60 - Someren-Eind Tel: 0493-491254

w w w. va n d e n e i j n d e. n l

Meubelen, slapen, vloeren, raamdecoratie, rolluiken, zonneschermen, screens, verandadaken en horren.

GOOS SATELLIET ONTVANGST DEURNE Jeker 13 - 5751 TT Deurne - 0493 380 287 - info@gsodeurne.nl

www.gsodeurne.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 21


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 22 - Advertorial -

Sp ort

Damesteam Fortex kampioen

Medailles en NK-deelname KDO DEURNE - De gymnasten Britt Claassen, Vera Damen en Faye Werts van KDO Deurne plaatsten zich het afgelopen weekend tijdens wedstrijden in Oss voor deelname aan het NK in Rotterdam Ahoy. Turnsters van KDO namen deel aan wedstrijden in Asten en plaatsten zich voor de regionale finale. Anouk van der Wurf won een zilveren medaille en Sofie Hunslip behaalde brons.

De plaatsingswedstrijden acrobatische gymnastiek voor het A- en B-niveau in Oss waren voor de gymnasten van KDO Deurne de eerste kans zich te plaatsen voor het

Nederlands kampioenschap. In de categorie dames groepen niveau B legden Britt Claassen, Vera Damen en Faye Werts beslag op de eerste plaats. Zij mogen in ieder geval mee

naar Rotterdam Ahoy op zaterdag 23 juni. De andere teams van KDO Deurne maken nog kans op deelname aan het NK tijdens plaatsingswedstrijden acrobatische gymnastiek die over twee weken en in mei gehouden worden in Oss.

Turnen

Turnsters van KDO namen afgelopen weekend deel aan wedstrijden in Asten, namelijk de voorwedstrijden voor niveau D2. Bij de pupillen 1 behaalde Sofie Hunslip een bronzen medaille en een plaats in de regiofinale op sprong en balk. Maud Coolen werd negende en mag eveneens door naar de regionale finale. In de categorie pupillen 2 behaalde Anouk van der Wurf de tweede plaats, zij mag door op de toestellen brug en balk. Lisa Meulendijks plaatste zich met een tiende plaats voor de regio-finale, evenals Merel Sleegers neemt zij deel aan wedstrijden op de brug. Ise Spierings (instapklasse) wist met een zesde plaats een plek in de regionale finale te bemachtigen. Mandy van Bussel (jeugd 1) en Sanne van der Schaaff (instapklasse) staan reserve. Noa Scase (instapklasse) werd vijftiende en Jodi Michels (jeugd 1) werd 25ste, zij behaalde een sprongfinale. De turnsters Sofie Hunslip en Maud Coolen van KDO Deurne.

Jeffrey Herlings wint ook in Markelo OPLOO - Jeffrey Herlings heeft in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo iedereen zijn wil opgelegd. In beide manches koos hij ervoor om de wedstrijd netjes op te bouwen en vooral in het tweede deel van de manche het tempo op te voeren. Dit zorgde ervoor dat de crosser uit Oploo in zowel de eerste als de tweede manche onbedreigd naar de zege kon rijden.

Het circuit lag er gezien de weersomstandigheden van de afgelopen wekend goed bij. Wel ontstonden er al snel sporen en werd de baan gedurende de dag steeds verraderlijker. Jeffrey zette in de training een aantal keren aan om een goede tijd neer te zetten. Zijn snelste tijd was net een fractie sneller als die van de tweede man waardoor hij de pole position veroverde. Tijdens de eerste ronde re-

kende hij gelijk af met Romain Febvre en nam de leiding in de wedstrijd in handen. Netjes rijdend ging hij over het circuit en gaf de concurrentie geen kans om hem weer van de koppositie te verstoten. Omdat hij het tempo strak hield tot aan de finishvlag, sloot hij de manche met een voorsprong van 28 seconden winnend af. Het circuit lag er voor de tweede manche nog verraderlijker in waardoor Jeffrey

De Sprint heeft nieuw bestuur DEURNE - Tijdens de jaarvergadering van de Deurnese handbalvereniging De Sprint heeft een vernieuwing van het bestuur plaatsgevonden. Harry Meulendijks, Freek Strauven en Wim van Haandel werden benoemd tot lid van verdienste en Jacco van den Munckhof tot vrijwilliger van het jaar.

Het bestuur van handbalvereniging De Sprint bestaat nu uit voorzitter Carlus Geboers, penningmeester Rob Geurts en secretaris Lies van de Laar. De nieuwe bestuursleden spraken hun waardering uit voor de hoge opkomst en alle inzet, die door iedereen getoond is in het afgelopen seizoen. De voorzitter schetste de verschillende positieve ontwikkelingen en gaf aan dat de vereniging

met een goed gevoel het veertigjarig jubileumjaar in kan. Aansluitend werden meerdere leden in het zonnetje gezet. Harry Meulendijks, Freek Strauven en Wim van Haandel hadden na jarenlange inzet in meerdere werkgroepen en commissies te kennen gegeven dat het wel een tandje minder mag. Als waardering voor hun inzet werden ze benoemd tot lid van verdienste van de club. Jacco van den Munckhof werd benoemd tot vrijwilliger van het jaar en mocht de bijbehorende Beker van Kees in ontvangst nemen. Verder werd aandacht geschonken aan vier leden die 12,5 jaar lid zijn van de club en de depothouders van de kledinginzameling werden bedankt voor hun inzet.

besloot om in de beginfase geen grote risico’s te nemen. Wel nam hij gelijk de leiding in handen maar stond vervolgens een aantal ronden onder druk van een groepje van rijders. Echter toen de crosser uit Oploo in zijn ritme kwam, voerde hij het tempo op en begon weg te lopen. Dansend over de knippen werd zijn voorsprong steeds groter en dit zorgde ervoor dat hij de wedstrijd met een riante voorsprong winnend af wist te sluiten. Met een dubbele manchezege won Jeffrey het dagklassement en is hiermee de eerste leider in het kampioenschap. Aankomend weekend staat Grand Prix in Valkenswaard op het programma.

50%

KORTIN

G

IN RESTAURANT HOLLAND CASINO EINDHOVEN Begin december 2017 werd het restaurant van Holland Casino Eindhoven bekroond met plaats 104 in de IENS TOP 1000 beste restaurants van Nederland en binnen de stad Eindhoven zelfs op de derde plek. Tijd dus om onze gasten, aan wie we deze notering te danken hebben te belonen. Op pagina 26 treft u een advertentie aan van Holland Casino Eindhoven. Indien u een reservering maakt via 0402357 357 in de periode 12 tot en met 31 maart 2018 én de advertentie meeneemt, ontvangt u 50% KORTING op uw restaurantrekening!

Open Jeugdkamp zoekt vrijwilligers

DEURNE - Het damesteam Fortex behaalde afgelopen vrijdag 9 maart het kampioenschap in de Recreanten Volleybal competitie 2017/2018. Deze werden gehouden in sporthal De Peelhorst in Deurne. Het team bestaat uit (vlnr): Patty Manuel, Sylvia Floor, Linda Berkers, Wallie de Greef, Marleen Melgers, Grada Hoeben en Afke Jacobs. Marites Gangoso, staat niet op de foto.

Max Knapen op podium Winter Cup DEURNE - De tienjarige Max Knapen uit Deurne werd afgelopen zondag tweede tijdens de tweede ronde van het Winter Cup-kartkampioenschap in Berghem. Hij behaalde daarmee de derde plaats in de eindstand.

Tijdens een training afgelopen januari in Berghem brak de jonge kartrijder zijn pols op twee plaatsen, waardoor hij voorafgaand aan het kampioenschap niet kon trainen. Sinds twee weken is het gips van zijn pols. Bovendien rijdt hij dit seizoen voor het eerst in de Minimax-categorie en rijdt hij op een grotere, snellere en zwaardere kart. Dat betekent normaal gesproken een tijd lang wennen aan het hogere niveau. De jonge Deurnenaar wil het echter niet rustig aan doen. Zijn ambitie is onveranderd groot. Uit zijn resultaten tijdens de Winter Cup blijkt dat hij inmiddels aan zijn nieuwe materiaal gewend is. Zijn vaardigheid in de Minimax-kart liet hij met name zien tijdens de finale van de Winter Cup-ronde in Berghem. Alleen de start ging iets minder. Max zat meteen op de bumper van de rijder voor hem, maar kon er niet voorbij. Aanvankelijk werd hij door een aantal rijders ingehaald. Het lukte hem ze terug te pakken

Volleybal

Max Knapen.

(Foto: Bas Kaligis)

en naar de tweede plaats te rijden. De eerste plaats was echter een brug te ver. Over een kleine twee weken wacht in Genk de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap. Max hoopt er goed te kunnen presteren en verwacht zelf in de top vijf te kunnen eindigen.

Handbal

Livoc Liessel

De Sprint

Zaterdag: Livoc MA 1-VC Weert MA 2 13.00; Nuvoc DS 2-Livoc DS 1 16:30; Set Point DS 1-Livoc DS 3 18.15; Avance DS 3-Livoc DS 2 19.00; Hovoc DS 3-Livoc DS 4 19.00; Livoc HS 1-Saturnus HS 3 19.00; Livoc HS 2-BVC Holyoke HS 2 19.00. Zondag: Livoc N4 1-Grashoek N4 2 10.00; S’62 N5 2-Livoc N5 1 10.00; Revoc/VCB N4 1-Livoc N4 1 11.00; VC Weert N5 1-Livoc N5 1 11.00.

Zaterdag: PSV Handbal E2-De Sprint E1 14.50; De Sprint DS1-ESC’90 DS1 19.20; De Sprint HS1-BSAC HS1 20.45. Zondag: De Sprint D2-Blauw Wit D2 10.00; De Sprint D1-HCG D1 10.45; De Sprint DA1-MIC DA1 11.00; De Sprint DC1-MEOS DC1 11.30; De Sprint HC1-VHC’13 HC1 12.10; Swift HS2-De Sprint HS2 13.00; De Sprint DS3-Lido DS1 13.10; Huissen HV HA1-De Sprint HA1 13.30; De Sprint DS2-VESPO DS1 14.20.

Vlierdens tennispaar wint in Asten

ZEILBERG - Open Jeugdkamp Zeilberg houdt deze zomer weer een jeugdkamp. De organisatie is op zoek naar vrijwilligers van 18 jaar of ouder.

Voorzitter Carlus Geboers (l) met twee van de drie leden van verdiensten: Freek Strauven (m) en Wim van Haandel (r).

Belangstellenden die het OJKZteam tijdens de kampweek van zaterdag 14 tot en met zaterdag 21 juli willen komen versterken kunnen zich aanmelden via: info@ojkz.nl. Het thema van het jeugdkamp is dit jaar: Back to the 90’s. De inschrijving voor jongens en meisjes van 6 tot en met 15 jaar is zondag 1 april van 11.00 tot 13.00 uur in Den Draai in Zeilberg. Deelname is 60 euro per kind, er kunnen maximaal honderd kinderen deelnemen.

ASTEN - Het tennispaar Veerle Janssen en Rob van Dinther uit Vlierden heeft het midwinterdubbeltoernooi van Tennishal Asten gewonnen. Het was voor de zesde keer dat de Tennishal dit toernooi organiseerde. In totaal namen 110 tennissers uit de regio deel. (Foto: Astrid van Oosterhout)


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 23

Achtste finale donderdag 22 maart

Sport

Kees Weerts kampioen 55+ biljarttoernooi DEURNE - Kees Weerst uit Deurne heeft de 23ste editie van het 55+ biljarttoernooi gwonnen. Het toernooi werd vorige week donderdag afgesloten met een bijeenkomst in café In den Sleutel.

Kees Weerts werd kampioen met 50 punten uit 29 wedstrijden. Dit is de hoogste score van het toernooi ooit. Met trots nam hij de kampioensbeker in ontvangst. De tweede plaats was voor Wiebe Nijhof met 44 punten en voor de derde plaats tekende Jo van Lierop. Hij bereikte deze plek met evenveel punten als Henk van der Schoot. Maar door een grotere verbetering van zijn persoonlijke gemiddelde kwam hem deze eer toe. De kortste partij in twaalf omlopen kwam voor rekening van Jo van Lierop met 36 caramboles en Jaap Kuipers met 27. De langste partij nam Gerard van Someren voor zijn rekening met 73 caramboles in 43 beurten. Laatstgenoemde verzekerde zich ook van de hoogste serie met 31 caramboles.

Tijdens de afsluitende bijeenkomst werd Mari van Hout in de bloemetjes gezet voor 25 jaar voorzitterschap. De recreantencompetitie wordt in een aparte competitie voor dames en heren op de vrijdagavond van

DEURNE - SV Deurne heeft donderdag 8 maart de bekerwedstrijd tegen Sparta’25 uit Beek en Donk gewonnen met 3-1. Deurne is daarmee door naar de achtste finale waarin het RKSV Prinses Irene uit Nistelrode treft. Deze wedstrijd staat gepland op donderdag 22 maart, in Nistelrode.

De eerste helft gaf een eenzijdig beeld: SV Deurne controleerde het spel en kreeg diverse grote (kop) kansen. In de 18de minuut werd een voorzet van Parfait Luwawa hard ingekopt door Harm van der Steen maar de reactie van de keeper was afdoende. Twee counters waren de enige wapenfeiten van Sparta’25. Direct na rust in de 48ste minuut soleerde Ruhendrey Martina van eigen helft tot de 16-meter en schoot onberispelijk laag in de hoek binnen: 1-0 voor SV Deurne. Vervolgens was Harm van der Steen in de

De top drie vlnr: Wiebe Nijhof (tweede), kampioen Kees Weerts en Jo van Lierop (derde).

Fortex en De Tetsers winnen volleybalcompetitie DEURNE - De Recreanten Volleybalcompetitie Deurne heeft afgelopen vrijdag haar 39ste competitiejaar afgesloten. In de damescompetitie werd Fortex kampioen, gevolgd door ADES en Livoc D. In de herencompetitie was de eerste plaats voor De Tetsers gevolgd door ’t Turfke en De Schuddebuikjes.

SV Deurne wint bekerwedstrijd

oktober tot en met maart gespeeld in sporthal Peelhorst in Sint Jozefparochie. De deelnemende clubs komen uit Deurne en de kerkdorpen en uit Asten en Milheeze. Er kunnen zich nog nieuwe clubs aansluiten, met name in de herencompetitie. Maandagavond 23 april is er een teamleidersbijeenkomst in de kantine van de Peelhorstzaal (ingang St.Jozefstraat). Nieuwe teams en spelers zijn dan van harte welkom. Aanvang 20.30 uur Voor informatie rvc.deurne@hetnet.nl, of tel 06-30744060. Zie ook: http://home.kpn.nl/rvc1.

Aanmelden G-hockeyclinic DEURNE - Hockeyclub Deurne houdt op Tweede Paasdag een G-hockeyclinic voor jeugd en jong-volwassenen met een beperking. Deelname is geheel gratis en inschrijven kan via: G-hockey@mhcdeurne.nl.

Onder leiding van Valerie Magis, oud-hockeyinternational van het Nederlands team kunnen deelnemers op een leuke manier kennismaken met G-Hockey. Aansluitend zal er een G-hockeytoernooi gespeeld worden waar diverse G-hockeyclubs uit Zuidoost-Brabant aan deel zullen nemen.

Basketbal

Interkosmos Pioniers

Het winnende team in de herencompetitie: De Tetsers.

Zaterdag: Interkosmos Pioniers Deurne HS1-OBC MSE 2 16.15 uur; Interkosmos Pioniers Deurne HS2-Jumping Giants MSE2 14.30 uur; Interkosmos Pioniers Deurne VU18-Yellow Sox VU18 16.15 uur; Aeternitas U16-Interkosmos Pioniers Deurne U16, 17.00 uur; Interkosmos Pioniers Deurne XU14-Jumpers ‘76 XU14 14.30 uur. Zondag: Gennep Cougars XU12-Interkosmos Pioniers Deurne XU12 11.30 uur.

55ste minuut dichtbij het tweede doelpunt, maar de bal werd van de lijn gehaald. Onverwacht viel uit een vrije trap in de 67ste minuut met een fraaie kopbal van Koot de 1-1 binnen. Deze goal leek een startschot van Sparta’25, dat meer durfde te gaan voetballen maar tot kansen aan beide zijden kwam het niet. De wedstrijd leek op 1-1- en penalties uit te draaien, maar in de 88ste minuut was wederom een voorzet van Parfait Luwawa goed voor een kopdoelpunt: deze keer van Yuri Veeneman. Sparta’25 drong nog aan, maar het was SV Deurne dat in de 95ste minuut nogmaals het net wist te vinden. Stefan van der Werf zette goed door op de keeper en de bal kwam voor de voet van Parfait Luwawa: 1-3. Met dit resultaat is SV Deurne door naar de achtste finale, met de hoop om de finale te halen. Want die zal dit keer in Deurne worden gespeeld.

Vijftigplus schaaktoernooi zit in de lift DEURNE Schaakvereniging Deurne hield woensdag 7 maart de tiende editie van het vijftigplus schaaktoernooi. De formule van het eendaagse schaaktoernooi voor vijftigplussers wordt zowel door de spelers als door het bestuur van de schaakvereniging als succesvol ervaren. Het succes blijkt tevens uit het groeiend aantal deelnemers. Vorig jaar waren er dat 39, dit jaar kwamen 53 schakers voor het toernooi naar Deurne.

De speelzaal was ingericht in Den Draai in Zeilberg. Al om 10.00 uur kon de activiteitencommissie de eerste toernooispelers afkomstig uit alle windstreken van Noord-Brabant, Limburg en Gelderland begroeten. Na het startsein om 10.45 uur werden de wedstrijden gespeeld onder regie van wedstrijdleider Toon Sparidans, in zeven rondes van elk twintig minuten per persoon. Menige partij eindigde met minder dan één minuut op de klok, wat altijd spektakel oplevert. Al met al een uitstekende start voor de jubileum-activiteiten van de schaakvereniging Deurne in haar 50-jarig jubileumjaar. Na een goede lunch rond het middaguur, hadden de spelers ‘s middags voldoende energie voor de resterende partijen. Om 16.45 uur was de laatste wedstrijd gespeeld en konden de winnaars bekendgemaakt worden. In Groep 1 namen 26 schakers deel met een rating hoger dan 1585. John Klein Douwel, lid van OSV uit Oss, won met vijf gewonnen partijen en één remise. Hij was tevens toernooiwinnaar. Barth Plomp, lid van de Arnhemse schaakvereniging ASV, werd tweede met vijf punten

en Jan Broekhuis, speler bij Gardé uit Maarheeze, werd derde met eveneens vijf punten. Ger Dekker, de enige vertegenwoordiger van Schaakvereniging Deurne in deze groep, werd negende met vier punten. In Groep 2 namen 27 schakers deel met een rating lager dan 1585. Harrie Verbaarschot, lid van Schaakvereniging Deurne won met 5,5 punten. Tweede werd Maarten de Wit, spelend bij EGS uit Goirle, met eveneens 5,5 punten. De rangschikking tussen de eerste en de tweede plaats werd bepaald door de tijdens het toernooi behaalde weerstandspunten. Jos Rongen, lid van Vrijpion uit Boxmeer, behaalde de derde plaats met vijf punten.

Toernooiwinnaar John Klein Douwel van het vijftigplus toernooi.

Voe t b a lp rog ra m ma SV Deurne

Zondag: Wittenhorst 1-Deurne 1 14.30; Deurne 2-Boekel Sport 2 11.00; Deurne 3-GFC’33/2 13.00; Mierlo Hout 3-Deurne 4 12.00; Deurne 5-Mierlo Hout 5 11.30; Olympia Boys 2-Deurne 6 12.00; Deurne 7-RKPVV 4 10.00; HVV Helmond 2-Deurne 8 12.00. Vrouwen: Stiphout Vooruit 1-Deurne 1 12.00. Donderdag: Prinses Irene 1-Deurne 1 19.30 (beker). Vrijdag 16 maart: Veterinnen (Juventus) wedstrijden in Erp 20.00. Zaterdag 17 maart: Veteranen: SJVV-Veteranen A 16.30; Walsberg-Blue Velvet 17.00. SV Deurne junioren Mierlo Hout JO19-3-Deurne JO192 15.00; Deurne JO19-3-ASV’33 JO19-2 15.00; Deurne JO17-1SV Venray JO17-2 15.00; Gemert JO17-5-Deurne JO17-2 15.00; Mariahout JO17-2-Deurne JO17-3 14.30; Deurne JO15-1-Sparta’25 JO15-1 12.45; Deurne JO15-2-NWC JO15-3 12.45; Deurne JO15-3-SV Brandevoort JO15-3 12.45; Mierlo Hout JO15-5-Deurne JO15-4G 13.15; Rood Wit’62 JO13-1-Deurne JO13-1 12.30; MVC JO13-1G-Deurne JO13-2G 12.45; Olympia Boys JO13-1G-Deurne JO13-3G 11.30; Deurne JO13-4G-ZSV JO13-3G 11.30; DVG JO11-1-Deurne JO11-1 9.30; Deurne JO11-2-Gemert JO11-

2 10.00; Someren JO11-5G-Deurne JO11-3 10.30; Deurne JO11-4-Gemert JO11-4 10.00; Deurne JO101-Olympia’18 JO10-1 10.00; Mulo JO10-1-Deurne JO10-2 10.00; Rood Wit’62 JO10-3-Deurne JO10-3 9.00; Deurne JO10-4-SV Brandevoort JO10-7 9.00; Deurne JO9-1G-Eli JO9-1G 9.00; ASV `33 JO9-4-Deurne JO9-2 9.15; SPV JO8-1-Deurne JO8-1 9.30; Deurne JO8-2-ZSV JO8-2 9.00; Merefeldia JO8-2GDeurne JO8-3 8.30; Deurne JO84G-Mierlo Hout JO8-7M 9.00; Deurne MO11-1-SV Budel MO11-2 11.30.

ZSV

Niet tijdig ontvangen. ZSV junioren Zaterdag; ZSV JO19-1-Juliana’31 JO19-1 15.00; ZSV JO19-2-DESM JO19-3 15.00; ZSV JO19-3-ST SVSH/SSE JO19-1 15.00; Sparta’18/ Kronenberg JO17-1-ZSV JO17-1 15.15; Sportclub Irene JO17-3-ZSV JO17-2 15.00; GFC’33 JO15-1-ZSV JO15-1 14.00; ZSV JO15-2-NWC JO15-6 13.15; ZSV JO15-4-ASV’33 JO15-2 13.15; Blerick JO13-1-ZSV JO13-1 12.30; ZSV JO13-2-Mifano JO13-2 11.45; Deurne JO13-4-ZSV JO13-3 11.30; Rood-Wit’62 JO11-1ZSV JO11-1 10.30; ZSV JO11-2-SV Brandevoort JO11-2 10.30; NWC JO11-6-ZSV JO11-3 10.15; Venlosche Boys JO10-2-ZSV JO10-1

10.00; ZSV JO10-2-Handel JO101 10.30; ZSV JO10-3-Mulo JO10-3 10.30; ZSV JO9-1-SC Helmondia JO9-1 9.15; Mierlo-Hout JO9-4-ZSV JO9-2 8.30; ZSV JO9-3-Milheezer Boys JO9-2 9.15; Mierlo-Hout JO81-ZSV JO8-1 8.30; Deurne JO82-ZSV JO8-2 9.00; ZSV JO8-3-SV Brandevoort JO8-3 9.15; ZSV JO84-Mierlo-Hout JO8-6M 9.15; ZSV G1-Vianen Vooruit G1 13.15; NWC G1-ZSV G2 10.15.

SJVV

Zondag: SJVV 1-Lierop 1 14.30; SJVV 2-Ondo 3 12.00; Mierlo Hout 6-SJVV 3 12.00; SJVV 4-Milheezer Boys 5 10.00; Stiphout Vooruit 6-SJVV 5 12.00; SJVV VR1-SHH VR1 11.00; Laar VR1-SJVV VR2 10.00; Bruheze VR1-SJVV VR3 11.00. Dinsdag 20 maart: Lierop 3-SJVV 3 19.30. SJVV junioren Zaterdag: SJVV JO19-1-Ondo JO19-1 14.30; Olympia’18 JO171-SJVV JO17-1 15.00; SJVV JO17-2-Merselo JO17-1G 14.30; SSS’18/V.V. Holthees-Smakt MO171-SJVV MO17-1 13.30; SJVV JO151-Mierlo Hout JO15-4 13.00; Someren JO15-4-SJVV JO15-2G 13.00; SV Venray MO15-1-SJVV MO15-1 12.00; SJVV JO13-2G-NWC JO13-4 11.45; Lierop JO13-2-SJVV JO133M 12.30; Gemert JO13-5-SJVV

JO12-1G 11.45; SJVV JO11-1Lierop JO11-1 10.30; SJVV JO112G-Stiphout Vooruit JO11-5 11.30; NWC JO11-9G-SJVV JO11-3G 10.15; Milheezer Boys JO11-1GSJVV JO11-4M 11.15; SJVV JO101-SV Brandevoort JO10-6 10.30; Mifano JO9-1-SJVV JO9-1G 9.30; SPV JO9-1G-SJVV JO9-2G 9.30; SJVV JO9-3G-Bruheze JO9-3 9.30; SJVV JO8-1-MMC Weert JO8-2 9.30; Bruheze JO7-1/2-SJVV JO71/2 9.00.

Racing Boys

Zondag: Racing Boys 2-Bruheze 6 11.00.

Liessel

Zondag: Mifano 1-Liessel 1 14.30; Liessel 2-Wittenhorst 3 11.30; Liessel 3-Milheezer Boys 4 10.30. Zaterdag: veteranen: Liessel-Mifano 17.00. Liessel jeugd Zaterdag: Milheezer Boys JO19-1Liessel JO19-1 14.30; Liessel JO171-SSE JO17-1G 14.30; Wittenhorst MO17-1-Liessel MO17-1 14.30; Liessel JO15-1-Ondo JO15-1 13.00; NWC JO15-5-Liessel JO15-2 13.00; Liessel JO13-1-Mulo JO13-2 12.00; Neerkandia JO11-1-Liessel JO111 10.00; Liessel JO11-2G-Helden JO11-4G 10.30; NWC JO11-4-Liessel JO11-3 10.15; Liessel JO9-1-Someren JO9-2 9.30; SC Helmondia

JO9-3-Liessel JO9-2 10.00; Liessel JO9-4-RKSVN JO9-3G 09.30; Liessel JO8-1-Someren JO8-4G 9.30.

SPV Vlierden

Zondag: SPV 1-Fiducia 1 14.30; Rood Wit’62 3-SPV 2 11.00; SPV 3-Ondo 4 11.00. SPV VR1-Tivoli VR 1 10.30. SPV junioren Zaterdag: SPV JO19-1-Mifano JO19-2 14.30; Mierlo Hout JO172-SPV JO17-1G 15.00; Sparta’25 JO15-5-SPV JO15-1G 13.00; SV Brandevoort JO13-4G-SPV JO13-1 11.30; SPV JO10-1-Sparta’25 JO103 10.30; SPV JO9-1G-SJVV JO92G 9.30; SPV JO8-1-Deurne JO8-1 9.30; SPV JO8-2 vrij.

Neerkandia

Zondag: RKSVO 1-Neerkandia 1 14.30; Mifano 2-Neerkandia 2 11.00; Neerkandia 3-DEV-Arcen 3 11.00; Panningen 6-Neerkandia 4 10.30. Neerkandia junioren Zaterdag: Sparta’25 JO19-2-Neerkandia JO19-1 14.30; Neerkandia JO17-1-Someren JO17-2 14.45; Neerkandia JO15-1-Sportclub Leeuwen JO15-3 13.15; Mariahout JO13-1-Neerkandia JO13-1 12.00; Neerkandia JO11-1-Liessel jo11-1 10.00; NWC JO11-8G-Neerkandia JO11-2 10.15; Neerkandia JO7-1SVSH JO7-1/SVSH JO7-2 10.00.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 24 Wat was je sterk en arbeidzaam Wat heb jij voor ons allen klaar gestaan Flink was jij, je hele leven Moedig ben je tot het laatst gebleven Flink wil je nu ook dat wij zullen zijn Maar afscheid van jou nemen doet ons zo’n pijn. Ondanks haar positieve instelling en enorme vechtlust heeft zij het leven moeten loslaten. Ze heeft tot de laatste minuut geknokt. We zijn intens verdrietig dat in de leeftijd van 83 jaar is overleden, mijn lieve vrouw, ons mam en oma

Leen Vlemmix - Madou echtgenote van

Toon Vlemmix Liessel: Toon Liessel: Dian en Theo Susan en Boy Carlyn en Jeroen America: Willemien en Peter Liessel: Frans en Sandy Luc 11 maart 2018 Loon 44 5757 AD Liessel De uitvaartdienst wordt gehouden op zaterdag 17 maart om 11.30 uur in de St. Willibrorduskerk te Liessel, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op het parochiekerkhof. Ons mam is thuis, waar u welkom bent om afscheid te komen nemen. Mocht u geen rouwkaart hebben ontvangen, dan hopen wij u toch te bereiken met deze kennisgeving.

Langs deze weg willen wij u danken voor de warme belangstelling en medeleven tijdens het ziekbed en overlijden van mijn man, vader en opa

Janus Dijsselblom Rieky Dijsselblom-van den Boogaard Kinderen en kleinkinderen

Bedroefd maar dankbaar voor wat hij voor onze vereniging heeft betekend, moeten wij afscheid nemen van ons erelid

Jan Kuijten De uitvaart in vertrouwde handen 0493 32 00 27 Uitvaartcentrum Derpsestraat 1d Deurne Dag en nacht bereikbaar.

- Onze uitvaartverzorgers staan met de grootst mogelijke zorg voor u klaar, ook indien u elders verzekerd bent. - Wij zijn transparant in de kosten. - Voor meer informatie, loop op donderdag tussen 14.30 en 15.30 uur gerust even binnen (m.u.v. schoolvakanties). voor info: www.degroofuitvaartverzorging.nl

Sinds de oprichting van Drumfanfare Peelland (1961 voorheen Wilberttamboers) was Jan een betrokken persoon die jarenlang instructeur van de slagwerkgroep was. Veel muzikanten hebben door de lessen van Jan leren musiceren en daarmee het korps op hoog niveau gebracht. Naast de muzikale bijdrage was Jan actief bij de organisatie van allerlei evenementen die de vereniging organiseerde. De herinneringen van meer dan 50 jaar heeft Jan voor ons vastgelegd op mooi beeldmateriaal. Wij wensen zijn vrouw Jo, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind veel sterkte met dit grote verlies. Bestuur en leden Drumfanfare Peelland • Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8.

• Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.

TE KOOP uit eigen kwekerij: Tegelvloeren;

Groene en rode Leggen van vloertegels metbeuk. vloerverwarming Leverbaar in diverse maten. Stofvrij inslijpen, klaar in 3 dagen Nu ook te leveren speciale beukenpotgrond.

Tegelvloeren

KAUWENBERG KAUWENBERG

Lid Org. Tandprothetici Lid Ned. Org. Lid Ned. Ned. Lid Org. Ned.Tandprothetici Org. Tandprothetici Tandprothetici

F.C.T. Kauwenberg tandprotheticus F.C.T. Kauwenberg tandprotheticus

Peter tandprotheticus LidSchoemaker Ned. Org. Lid Ned. Org. Tandprothetici Tandprothetici Lid Ned. Ned. Org. Lid Org. Tandprothetici Tandprothetici

Vo o r : Vo o r :

- Voor: Al uw gebitsprotheses Voor: - Al uw gebitsprotheses Voor: - Voor: “Klik-prothese” - -“Klik-prothese” Al uw gebitsprotheses van uw gebitsprothese -- Al Algebitsprotheses uw gebitsprotheses Reparaties van uwworden gebitsprothese Al --uw uw-Reparaties gebitsprotheses (kan op gewacht na afspraak) (kan op gewacht worden na afspraak) “Klik-prothese” -- “Klik-prothese” - -Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars “Klik-prothese” “Klik-prothese” - Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars Reparaties van uw gebitsprothese e van uw -- Reparaties - Reparaties vangebitsprothese uw gebitsprothese e Sint Reparaties vangewacht uwJozefstraat gebitsprothese 1 1, 5721 1 Sint Jozefstraat 1, 5721 GM GM Asten Asten (kan op worden na afspraak) (kan op gewacht worden na afspraak) (kan op gewacht worden na afspraak) Tel: 0493-697443 (kan- op gewacht worden na afspraak) Tel: 0493-697443 declaratie bij zorgverzekeraars - Rechtstreekse Rechtstreekse declaratie bij diverse diverse zorgverzekeraars -- Rechtstreekse declaratie bij zorgverzekeraars Rechtstreekse declaratie bij diverse diverse zorgverzekeraars

e ee 1e Sint Jozefstraat 1, 5721 GM

Asten 1 Sint Jozefstraat 1, 5721 GM Asten 38, 5721 GL Asten 11Julianastraat Sint Jozefstraat 1, 5721 GM Asten Julianastraat 38,1,5721 GL Asten Sint Jozefstraat 5721 GM Asten Tel: 0493-697443 0493-697443 Tel: 0493-697443 Tel: 0493-697443 Tel: 0493-697443 Tel:Tel: 0493-697443

Vo o r : Vo o r : - Algemene tandheelkunde - Algemene tandheelkunde - Implantologie - Implantologie - Esthetische oplossingen - Esthetische oplossingen - Bleken - Bleken - Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars - Rechtstreekse declaratie bij diverse zorgverzekeraars www.pietvanmierlo.com

Insc Insc hrijv hrijv e en n van van ni ni euw euw e e patië patië nt nt e en n is is mogelij mogelij k k e 1 1e Sint Sint Jozefstraat Jozefstraat 1, 1, 5721 5721 GM GM Asten Asten Tel. 0493-697443, Tel. 0493-697443, Voor: Voor: info@tandartsenpraktijkd Email: epolders.nl

Leggen van vloertegels met vloerverwarming Stofvrij inslijpen, klaar in 3 dagen

Boomkwekerij Engelen Badkamer en w.c. renovatie; Tegels Nieuwendijk 81a te Someren

Met zonder sloopwerk, Tel. of 0493-491248, www.boomkwekerijengelen.nl keuze. metselwerk Zeer nieuwegrote muurtjes Alle prijsklassen. Leveren en zetten van alle tegels Met of zonder sloopwerk, Tegelvloeren,

Badkamer en w.c. renovatie Alleen leveren. metselwerk nieuwe Badkamer enmuurtjes wc renovatie Leveren Vakkundig en zetten van alle tegels aanbrengen.

Wegens vakantie gesloten

• Tegels in alle formaten, kleuren en prijsklassen! • Meer dan 100 soorten keramische houtstructuur open vanaf 10.00 uur, • Slopen vanElke bad endag inloopdouche maken zaterdag vanaf 9.00 uur, uur, • HET adres voor uw droombadkamer Elke dag open vanaf 10.00

Gratis gebruik gereedschap. van 24 -van 12 t/m 2 -1

“Prettige feestdagen zaterdag vanaf 9.00 uur, gewenst!” te bezichtingen woensdagmiddag gesloten!

(alles is één vrijdag hand, tot in koopavond de puntjes geregeld, zonder zorgen!!) tot 20.00 uur,

• GROOT VT-WONEN huis in dag showroom vrijdag koopavond tot gesloten. 20.00 uur, woensdag gehele

TEGELWERKEN P. SLAATS NEERKANT B.V. Tegelwerken P. Slaats Dorpsstraat 35 Tel: (077) 466 32 52 5758 AN Neerkant info@slaats-tegelwerken.nl Elke dag open vanaf 10.00 uur, zaterdag vanaf 9.00 uur. Vrijdag koopavond tot 20.00 uur. Woensdag gesloten!

www.slaats-tegelwerken.nl

187608

TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 25 Zijn werk, zijn kracht Zijn interesse voor het leven Zijn moed, zo sterk Hij heeft er alles voor gegeven. Met al zijn levenslust en wilskracht heeft hij de strijd niet kunnen winnen. Thuis in zijn vertrouwde omgeving, is hij rustig ingeslapen.

Janus Nooijen

Je leeft voort in onze gedachten Dat zal onze pijn verzachten Samen veel ondernomen en gelachen Terugdenkend aan al die mooie dingen Zijn er veel fijne herinneringen. Aan het einde van een veelzijdig leven, waarin het hem zwaar viel de beperkingen van de laatste periode te aanvaarden, geven wij u kennis van het overlijden van onze broer, zwager en oom

echtgenoot van

Drieka Nooijen - Meulendijks * Deurne, 1 oktober 1937 † Zeilberg, 12 maart 2018 Zeilberg: Drieka Nooijen - Meulendijks Zeilberg: Peter en Francien Mark en Cecile, Geert en Maartje, Yvon, Marlie, Leon Zeilberg: Ans en Henk Mart, Sanne en Erik, Moniek en Joost, Inge en John Ysselsteyn: Frans en Dorothé Laura en Guus, Vera Deurne: Arno en Karin Kanveldweg 8 5754 PM Zeilberg

Harrie Manders in de leeftijd van 77 jaar. Zeilberg: Jan Zeilberg: Anna Zeilberg: Karel en Mariet Alex en Helmie, Ilse - Marieke Frank en Carla, Daan - Bram - Anne Deurne: Betsie en Jan Twan en Suzy, Stijn - Noud Pieter en Carla, Tess - Jurg 7 maart 2018 Veendijk 3 5754 RG Deurne-Zeilberg Op maandag 12 maart hebben wij afscheid genomen van Harrie in ‘t Brummelhuis te Deurne, waarna de crematie heeft plaatsgevonden.

De afscheidsdienst wordt gehouden op zaterdag 17 maart om 10.30 uur in de St. Willibrorduskerk aan de Markt te Deurne, waarna de begrafenis in besloten kring zal plaatsvinden.

Tevens willen wij iedereen hartelijk danken voor het medeleven tijdens zijn ziekte en na het overlijden.

In plaats van bloemen graag een gift voor het COPD fonds. Hiervoor staan collectebussen in de kerk.

Wat was je sterk en arbeidzaam Wat heb jij voor ons allen klaar gestaan Flink was jij, je hele leven Moedig ben je tot het laatst gebleven Flink wil je nu ook dat wij zullen zijn Maar afscheid van jou nemen doet ons pijn.

Janus is thuis, waar u welkom bent om afscheid te nemen. Mocht u geen rouwkaart hebben ontvangen, dan hopen wij u toch te bereiken met deze kennisgeving. Belangrijk is niet alleen de weg die je gaat, maar ook de herinnering die je achterlaat. Na een strijd tegen een slopende ziekte en vele dappere behandelingen is onze lieve Jan heengegaan.

Onze vader en opa uit duizenden is van ons heengegaan. Hij was er altijd voor iedereen.

Johan van den Berkmortel * Deurne, 27 februari 1935

Vlierden: Wilma Deurne: Moniek en Jeroen Vlierden: Arjan 12 maart 2018 Correspondentieadres: Helmondseweg 109a, 5751 PH Deurne De afscheidsdienst wordt gehouden op zaterdag 17 maart om 14.00 uur in ’t Brummelhuis, St. Willibrordusplantsoen 6 te Deurne. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden. Jan is thuis. Wilt u afscheid komen nemen dan bent u welkom, dagelijks van 14.00 tot 16.00 uur of 19.00 tot 21.30 uur. In plaats van bloemen zouden wij een gift voor de Kankerbestrijding erg op prijs stellen. Hiervoor is een collectebus aanwezig. Iedereen die zich betrokken voelt is van harte welkom. Wij willen iedereen bedanken voor het medeleven tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn maatje, ons pap, schoonvader en opa

Sjaak Sterken De vele kaartje, telefoontjes, bloemen en berichtjes zijn een grote steun voor ons bij het verwerken van dit grote verlies. Een speciaal woord van dank gaat uit naar Dr. Schultz en de Zorgboog voor de fijne begeleiding en verzorging. Rikie Sterken – van Bree, kinderen en kleinkinderen Deurne, februari 2018.

Wij danken iedereen voor de overweldigende hoeveelheid belangstelling, mooie woorden, prachtige bloemen, fijne brieven en kaarten die wij mochten ontvangen na het overlijden van mijn man, onze papa en opa

Frans van der Heijden De leegte blijft nog moeilijk te aanvaarden, maar zoveel betrokkenheid verzacht het verdriet en vergroot de moed om verder te gaan. Annemie, kinderen en kleinkinderen Deurne, maart 2018

Kom langs op onze OPEN DAG! Zaterdag 17 maart van 10.00 - 14.00 uur Woonzorgcentrum Savant Rivierenhof, Hof Bruheze 16 in Helmond Tijdens de open dag kun je de sfeer proeven, de zorg beleven en ontdekken wat we voor je in huis hebben. We ontmoeten je graag!

Woonzorgcentrum Savant Rivierenhof is een onderdeel van Savant Zorg. Savant is aangesloten bij Zorgcampus de Peel. De Zorgcampus is een modern netwerkverband waarin organisaties samenwerken aan het verkrijgen en behouden van zorgmedewerkers.

www.savant-zorg.nl • (0492) 572 111 • werving@savant-zorg.nl

EEN MOOI PLAFOND

Sina van de Mortel †

overleden in de leeftijd van 59 jaar.

Wilma Bouwmans-Bakker

Benieuwd naar Savant als werkgever of opleider?

echtgenoot van

Jan Bouwmans echtgenoot van

† Bakel, 9 maart 2018

Ook voor vrijwilligerswerk!

Deurne:

Wim en Lennie van den Berkmortel - van Riel Patrick Irene en Djon Meerssen: Franchette en Gerben Bootsma - van den Berkmortel Merle en John Marrigje en Sander Renske

MET VERLICHTING NAAR WENS! BEZOEK ONZE SHOWROOM OP DONDERDAG, VRIJDAG OF ZATERDAG OF OP AFSPRAAK BEL 0492-368100 3 Schone montage in één dag 3 Zonder hakken en breken 3 De meubels kunnen blijven staan 3 Voor elke interieurstijl 3 Verlichting naar wens 3 Uit één geheel op maat gemaakt

Correspondentieadres: Spoorlaan 19, 5751 JM Deurne Wij nemen definitief afscheid van Johan op vrijdag 16 maart om 10.30 uur in ’t Brummelhuis, St. Willibrordusplantsoen 6 te Deurne. Vervolgens begeleiden we Johan naar de R.K. begraafplaats te Walsberg, waarna Johan wordt bijgezet in het graf van zijn echtgenote Sina. Iedereen die dat wenst, is welkom om met ons mee te gaan. Er is gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen op donderdag 15 maart tussen 19.00 en 20.30 uur in de Madeliefkamer van ’t Brummelhuis. Mocht u geen rouwkaart hebben ontvangen, dan hopen wij u toch te bereiken met deze kennisgeving.

Plameco Vakbedrijf Van Osch Kruiseind 16c | 5421 ND Gemert T 0492-368100 | www.plamecogemert.nl | E info@plamecogemert.nl • Astens Stucadoors Bedrijf voor al uw stucadoor en sierpleisterwerken bel Roland van den Heuvel, tel. 06-30609008 www.asbasten.nl

• Computerhulp, computerles of computercursus nodig? www.wegwijsopdecomputer.nl Hans Berkers, 0493-380229 of 06-29315869.

• Rommelmarkt Mèrthal Horst 18 Maart 9.30 - 15.30 uur Gasthuisstraat 30, 5961 GA A73 afrit 11 www.carbootsalehorst.nl

Voor haar een verlossing Voor ons groot verdriet Hard heeft zij gevochten meer kracht was er niet Bedroefd zijn wij na het overlijden van onze zus, schoonzus en tante in de leeftijd van 69 jaar

Annie van de Berg - van Leeuwen Vader † en moeder † van Leeuwen Nic en Bertha Mies en Cor Jan en Diny Toon † Aad en Diny Cor en Irene Beppie en Thijs neven en nichten

ZORG KAN ANDERS EN MOET BETER! • Met vaste hulp en zorgbegeleider • Noodzakelijke vervanging bij vakantie • Een luisterend oor met aandacht voor uw wensen en behoeften www.curacorde.nl 085-04 95 111

Tel. 0622799116

willievandenakker@gmail.com

Tegenwoordig is het voor veel mensen die toch graag een

KEUKENS - RENOVATIE VAN KEUKENS - KASTEN - MEUBELS OP MAAT andere keuken willen de ideale oplossing: HORECA-WINKEL-KANTOOR INTERIEURS

van uw

Oude een Nieuwe keuken laten maken!

- Andere indeling - Ander blad - Nieuwe deurtjes (kunststof, hout, gespoten) - Nieuwe scharnieren, ladengeleiders - Andere inbouwapparatuur, kranen, spoelbakken - I.p.v. een tegelachterwand, kunststof - spiegel of graniet - Ook voor lambrizering en een ander plafond bent u bij ons aan het goede adres. Mogelijkheden genoeg, wij denken graag met uw mee. Ook regelen wij voor u als u dat wenst een loodgieter, elektricien of evt. een tegelzetter. Voor advies en/of informatie: 06-22799116 Bezoek ook onze internetsite: www.willievdakkerinterieurs.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 26

AVOND VAN DE LACH 14 april @ 19:30

Wo Do

80‛s

Ma

Vr

Zônne Zotterdug 40 , mèr nog laang nie aauwd! +

Een compleet verzorgde feestavond voor families, vriendengroepen & ideaal als bedrijfsuitstapje. Inclusief onbeperkt eten & drinken!!

53,50 ALL IN

Rock Around The Jukebox

Een lekker pilsje pakken, gezellig buurten en met de voetjes van de vloer! We trappen af met D.J. Karlo Althuizen

Een compleet verzorgde feestavond voor families, vriendengroepen & ideaal als bedrijfsuitstapje. Inclusief

90‛s

‛s

18 mei @ 19:30

Zaterdag 17 maart, 21:00u Gratis toegang

onbeperkt eten & drinken!!

www.heldensmarkten.nl Rommelmarkten

53,50 ALL IN

~ Uitgebreide dinerbuffetten ~ Interactief programma ~ Allround muziek repertoire ~ Alle dranken (onbeperkt!) ~ Avondvullend entertainment ~ Dessertbuffetten & koffiebars

Reserveren kan al vanaf 2 personen op www.plattevonder.nl Partycentrum De Platte Vonder Nieuwendijk 10 Someren-Eind 0493-491381 info@plattevonder.nl www.plattevonder.nl

18 maart in de Bosparel, Nuijeneind 20 5761 RG Bakel van 09.00 tot 15.30 entree v.a. 12 jaar € 2,25 maart S.S.H. Panningen, Piushof 137 5981 VW Panningen van 09.00 tot 15.30 entree v.a. 12 jaar € 2,Voor deze twee markten zijn nog plaatsen over. Boeken en info tel. 06 24 45 28 10 of 06 51 89 07 60. Mail: heldensweb@outlook.com. www.heldensmarkten.nl. • Binnenkort in Deurne B&B in de Zoete Zonde Stationsstraat 34. Houd onze advertenties in de gaten. • 18 maart vlooienmarkt Sporthal Strijp Rijstenweg 7 Eindhoven 9-16 uur 06-20299824. • Rommelmarkt Mèrthal Horst 18 Maart 9.30 - 15.30 uur Gasthuisstraat 30, 5961 GA A73 afrit 11 www.carbootsalehorst.nl

• Uit eten met Pasen/ Moederdag www.proefdefeestdagen.nl • Hebt u interesse in biodynamische therapie? Neem contact op via www.joseberkers.nl • Dia's inscannen, zeer goede kwaliteit, eigen beheer, scherpe prijzen. Ook grote aantallen. Foka Deurne, Kerkstraat 8, 0493-353102.

Nieuwe lunch & dinerkaart 0493-494815 Wilhelminaplein 3 5711 EK SOMEREN WWW.HOTELCENTRAAL.NL

Wij zijn weer 7 dagen per week open, tot 20.00 uur. Kom genieten van ons heerlijk ijs. Wij hebben veel paaschocolade in de winkel.

START SEIZOEN AKTIE Vrijdag, zaterdag en zondag

3E BOL GRATIS! (3 bollen halen 2 betalen per ijsje)

ONZE MENUKAART IS TROEF EINDHOVEN HEUVEL

Deze advertentie geeft recht op 50% korting van 12 t/m 31 maart 2018. Reserveer nu via 040 - 2 357 357

De Gimmerse Verleiding Commandeur 9, Gemert (tegenover de Lidl) www.ijssalondeverleiding.nl


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 27

18

Eve n e m e n t e n maart in het cultuurcentrum Martien van Doorne aan het Martinetplein 1 in Deurne. Een film over geloof in de liefde en de kunst om met kleine dingen gelukkig te zijn. Aanvang 19.30 uur. Organisatie: Cinema Het Witte Doek. Entree: 6,50 euro; Vrienden van Het Witte Doek: 5,50 euro.

Uitgaan Gerard van Maasakkers in Deurne

Gerard van Maasakkers treedt zaterdag op in cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 1 in Deurne met zijn voorstelling: Veertig jaar Liedjes. De kaartjes zijn uitverkocht. Veertig jaar geleden schreef Gerard van Maasakkers zijn eerste liedje: Hee gaode Mee. Dit grote succes was de start van een bloeiende carrière. In de voorstelling maakt Van Maasakkers een keuze uit de dertien platen die hij opnam. Aanvang 20.30 uur.

Beurzen Kledingbeurs Neerkant

In zaal Internos in Neerkant is zondag 18 maart een kledingbeurs van 10.00 tot 13.00 uur. Naast kleding voor dames, heren en tieners zijn er sieraden, sjaals, schoenen en tassen. Er is een paskamer en een mogelijkheid om te pinnen. De organisatie is in handen van kledingbeurs de Schatten van de Zolder uit Neerkant.

St. Patricksday in Marmabar

In de Marmabar in Liessel wordt zaterdag 17 maart een Sint Patrick’sday Party gehouden met medewerking van de band Fin m’Coul. De band speelt Irish folk, traditional en drinking songs van onder anderen The Dubliners, Flogging Molly, The Pogues en The Dropkick Murphys. Aanvang 21.00 uur, de entree is gratis. De Marmabar ligt aan Hoofdstraat 81 in Liessel.

Zonne Zotterdug in ‘t Vertierke Zaterdag is er een 40+ feest in café-zaal ‘t Vertierke. Met dj Karlo Althuizen. Aanvang 21.00 uur, toegang gratis. ‘t Vertierke ligt aan de Blasiusstraat in Zeilberg.

Jamsessie in Tam Tam

Vrijdag 16 maart is in muziekcafé Tam Tam een sessie-avond met on-

Gerard van Maasakkers is zaterdag in Deurne. (Foto: Phile Deprez) dersteuning door de Jamsessie Band & Friends onder leiding van Martin van Schijndel. Backline en instrumenten staan klaar. Aanvang 21.00 uur, entree gratis. Zaterdag staat Swing-a-licious op het programma. Entree gratis. Tam Tam ligt aan Molenstraat 13 in Deurne.

Film Maudie in cultuurcentrum

De film Maudie draait zondag 18

‘t Vat speelt komedie Straf VLIERDEN Toneelvereniging ‘t Vat voert komend weekend driemaal het blijspel Straf op in ‘t Huis in Vlierden. ‘t Vat speelt de voorstelling onder regie van Sandra Janssen-van Lieshout. Het blijspel is geschreven door Ton Davids.

De voorstellingen worden gespeeld op zaterdag 17 maart om 14.30 uur en om 20.00 uur en zondag 18 maart om 20.00 uur. Zondag 25 maart voert ‘t Vat de voorstelling nog een keer op in het Gerardushuis in Walsberg. De spelersgroep bestaat uit: Corné van den Heuvel, Judith Mennen, Jan-Wim van Bree, Wendy van Bree, Anita van den Heuvel, Leon

Thijssen, Dorry van de Rijt, Anselma Fransen en Sissi van Otterdijk. Ron Willemse is figurant. Het blijspel speelt zich af in de kamer van Anton Velsen, die door zijn dochter in een tehuis geplaatst wordt. Maar, de oudere man is nog helder van geest en nog lang niet afgeschreven. Hij verzet zich en bedenkt een slim plan. Er volgen een heleboel ontwikkelingen rond een tas met geld en allerlei maffe, sluwe en aantrekkelijke mensen die op zijn kamer verschijnen. De entree is 7,50 euro, voor informatie over kaartverkoop: toneelverenigingvat@gmail.com of Anita van den Heuvel-Louwers, tel. 0493-320878 of tel. 06-15101139.

Daf-verzamelbeurs

Wie gek is van Daf kan zondag 18 maart terecht bij hotel Nobis aan de Nobisweg 1 in Asten. Met miniatuurauto’s, relatiegeschenken en veel meer. Van 10.00 tot 16.00 uur. Entree 2,50 euro. Tot en met twaalf jaar gratis toegang.

‘t Peels Toneel serveert thee met charme HELENAVEEN - Martine Bijl zong het in de jaren zeventig in een reclamespot: “Thee heeft zoveel charme en toch lijkt thee zo gewoon.” ‘t Peels Toneel neemt in vijf opvoeringen van de nieuwe voorstelling Thee heeft zoveel Charme zijn publiek mee terug naar die tijd. Komend weekend zijn de eerste twee opvoeringen.

In 2017 speelde ‘t Peels Toneel de komedie Zeven Zusters in Zaligheid, geschreven door Johan Dobbelaar. En met succes; de voorstelling zorgde voor vier volle zalen in De Gouden Helm in Helenaveen en een uitverkochte zaal in Cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne. Dit jaar waagt de toneelclub zich opnieuw aan een toneelspel van Dobbelaar. En niet zomaar een, want ’t Peels Toneel mag als eerste de komedie Thee heeft zoveel Charme opvoeren. De spelersgroep bestaat uit Elly de Bie, Daphne Broers, Rob van Helmond, Helmy Janssen, Wilma Kastelijn, Veronique Keunen, José Krekels, Corrie Lagarde, Mark Relou, Jacqueline van Teeffelen en Bert Zijpveld. Zij voeren het stuk op

onder leiding van een nieuwe regisseur: verhalenverteller Kees van Wanrooij. Het verhaal van thee heeft zoveel Charme speelt zich af in een klein cafeetje in de jaren zestig, Twee zonderlinge zussen zwaaien er de scepter terwijl hun oude moeder al jaren ziek op bed ligt. In het café is het een komen en gaan van mensen, maar in tegenstelling tot wat Martine Bijl zong is de thee die daar geserveerd wordt helemaal niet ‘zo gewoon’.

Speeldata en tijden

‘t Peels Toneel speelt de komedie Thee heeft zoveel Charme op zaterdag 17 en zondag 18 maart om 20.00 uur, donderdag 22 maart om 19.30 uur en zaterdag 24 maart om 20.00 uur in De Gouden Helm, Oude Peelstraat 3 in Helenaveen. Zondag 8 april om 20.00 uur is er een voorstelling in het Cultuurcentrum in Deurne. De entree is 10 euro, kaarten zijn verkrijgbaar in De Gouden Helm en bij de Peelbascule in Helenaveen of te reserveren via 06-22997436. De entree in het CCD is 12 euro, inclusief 1 consumptie.

Gezondheid Bijeenkomst prostaatkanker

De Prostaatkankerstichting houdt maandag 19 maart een lotgenotenbijeenkomst in inloophuis De Cirkel aan de Evertsenstraat 19 in Helmond. Van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Ook partners en familie zijn welkom.

Wandeling Diabetesvereniging

Diabetesvereniging Peel & Kampen verzorgt zaterdag 17 maart een wandeling voor mensen met diabetes in Deurne. De wandeling heeft een lengte van circa 6 km en begint om 10.30 uur bij Natuurpoort De Peel, Leegveld 8 in. Deurne. De route is niet geschikt voor rolstoelen en rollators, het dragen van goede wandelschoenen wordt aanbevolen. Aanmelden is verplicht via kvangorp@ziggo.nl of tel. 040-245705. Deelname is gratis.

Wandelweekend Griendtsveen

In Griendtsveen wordt zaterdag 17 en zondag 18 maart een wandelweekend gehouden met als thema: Gezondheid. Er zijn verschillende routes en starttijden: 15 en 20 kilometer start tussen 8.00 en 12.00 uur; 5, 10 en 3,5 kilometer start tussen 9.00 en 14.30 uur. De route van 3,5 km is toegankelijk voor rolstoelen en met uitleg over de historische bebouwing van Griendtsveen. Onderweg worden werkstukken tentoongesteld van basisschoolleerlingen rond het thema: schoenen. Startlocatie is De Zaal, Lavendellaan 26 in Griendtsveen.

Bert Zijpveld en Corrie Lagarde tijdens een repetitie voor de voorstelling Thee heeft zoveel Charme. Op de achtergrond José Krekels (l) en Helmy Janssen (r).

Muzikale avond in Liessel LIESSEL - Shantykoor De Klotvaarders, showdansgroep Poertwa en de Helmondse liederentafel ‘t Akkoordje treden vrijdag 16 maart op in De Kastanje, Hoofdstraat 62 in Liessel. De muzikale avond begint om 19.30 uur, de entree is 4 euro.

Gemengd koor De Klotvaarders treedt op met een eigen orkest en vertolkt een breed scala aan zogenoemde zeemansliedjes. De liedjes hebben niet alleen de zee, maar ook meren en rivieren als onderwerp. Het koor bestaat bijna tien jaar en is het grootste shantykoor van Neder-

land. De dirigent is Luuk Jonkers. Liederentafel Het Akkoordje heeft in totaal zo’n vijftig leden, zowel mannen als vrouwen. Het repertoire bestaat uit Nederlandstalige en buitenlandse luisterliedjes en herkenbare liedjes om mee te zingen. Showdansgroep Poertwa bestaat sinds 1976 en treedt in binnen- en buitenland op met wervelende shows vol glitter en glamour. De showdansgroep heeft een uitgebreid repertoire dansen met vele thema‘s en uiteenlopende muziek. Dans, kostuums en make-up zijn eigen creaties.

Het Dak Eraf met Golden Monkeys, Whatsupp en Citylight

Drie lokale bands zaterdag in De Zwaan Spelers van ‘t Vat, vlnr: Corné van den Heuvel, Judith Mennen, Jan-Wim van Bree, regisseur Sandra Janssen, Wendy van Bree, Anita van den Heuvel, Ron Willemse, Anselma Fransen, Sissi van Otterdijk en in de rolstoel Leon Thijssen.

21 maart lezing door Hans van den Broek

Omgang met een psychische stoornis in vroeger tijd

DEURNE - Heemkundekring HN Ouwerling houdt woensdag 21 maart een bijeenkomst over hoe vroeger werd omgegaan met mensen die krankzinnig of zwakzinnig waren. Hans van den Broek geeft een lezing. Aanvang 20.00 uur in cultuurcentrum Martien van Doorne. Entree leden gratis; niet-leden betalen 2,50 euro.

De manier waarop de ‘gewone’ man tegen een zich anders gedragende medeburger aankeek, werd bepaald door zijn wereldbeeld. Aanvankelijk overheerste het idee dat wie gedrag vertoonde dat anders was dan gebruikelijk, dat hij dit te danken had aan een ingrijpen door de goden. De gestoorde kon er dus ook niets aan doen. Met andere woorden hij

was niet schuldig aan zijn gedrag. De aanpak van de aandoeningen blijft tot rond 1800 hangen in de van oudsher gangbare medische behandelingsmethoden. We denken aan sappenleer, signatuurleer, de religieuze aanpak, sterrenkijkerij en schriktherapie om boze geesten weg te jagen. Daarna gaat men langzaam over op methodes die van de patiënt en nieuwe kennis uitgaan. Hans van den Broek was tot zijn pensionering werkzaam als radioloog in het Elkerliek Ziekenhuis. Hij publiceerde diverse boeken over hoe eeuwenlang werd omgegaan met zieken en ziekten. Over gebruiken, misvattingen etc. Van den Broek verzorgt regelmatig lezingen en is lid van onze heemkundekring.

​​​​ZEILBERG - Drie lokale bands spelen zaterdag 17 maart in De Zwaan in Zeilberg. Golden Monkeys uit Helenaveen bijt het spits af, gevolgd door Whatsupp uit Liessel. Afsluiter is Citylight. Aanvang 20.30 uur. Toegang 5 euro. De Zwaan ligt aan de Blasiusstraat 11 in Zeilberg.

Het is alweer ruim twee jaar geleden dat we getuige waren van een spectaculaire reünie van de formatie Citylight. Voor een bomvolle zaal De Zwaan in Zeilberg kwamen Louis Meulendijks, Harold Vermeulen, Oscar Berkers, Willy Koppens en Henrie Vermeulen na ruim dertig jaar nog één keer bij elkaar voor een eenmalig optreden. De mannen denken nog vaak terug aan deze avond; het was ‘n groot feest en de reacties waren overweldigend. Natuurlijk kon het niet uitblijven; het heilige Citylight-vuur was weer aangewakkerd en de muzikanten besloten om lekker door te gaan met de band en kozen voor een repertoire met rock-klassiekers uit de jaren 60, 70 en 80. Citylight is ondertussen weer een begrip in Deurne en de verre omgeving en de mannen staan weer regelmatig te rocken in gezellige kroegen, op feesten en volle pleinen; optredens waar ze met volle teugen van genieten. Enkele hoogtepunten uit de laatste twee jaar zijn e optredens met Zeilberg kermis op het buitenpodium van café Bright Side in Zeilberg en op de zomerse woensdagavonden op de Markt in Deurne. Maar of er nou 5 of 500 mensen voor het podi-

um staan; na de eerste vier tikken voelen de vijftigers zich weer als jonge goden en gaan ze er helemaal voor. Nu, na twee toch wel succesvolle jaren vinden de muzikanten het weer eens tijd voor een feestje en samen met Jos van den Eijnden van zaal De Zwaan hebben ze het idee uitgewerkt om een avond te organiseren met drie bands op één podium onder de naam Het Dak Eraf.

Golden Monkeys en Whatsupp

Golden Monkeys is een band uit Helenaveen met vijf jonge, enthousiaste muzikanten. Jong talent dat al lekker aan de weg timmert. Ook

Citylight.

mooi om te zien is dat de band vertegenwoordigd is door twee dames: Neeltje Oosterveen op toetsen en bassiste Renske Geerarts. Lekker repertoire van oa Anouk, Cranberries, Metallica en U2. Whatsupp is een rockcoverband uit Liessel met in de gelederen onder anderen zanger/gitarist Willy van de Burght, die zijn roots heeft in Zeilberg. De band maakt lekkere rockmuziek uit de jaren 60, 70, 80 & 90 met nummers van onder meer Simple Minds, Herman Brood en Them. In de voorverkoop zijn ondertussen al 200 kaarten verkocht.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 28

R O O V OOK ULIER C PARTI

OPEN HUIS zat. 17/3 van 11.00-12.00u. Voor verkoop en reparatie van al uw inbouw of vrijstaande apparatuur, zoals wasmachines, vaatwassers, koelkasten, vriezers, kleine huishoudelijke apparaten, enzovoorts.

T 0493 7850 52 info@mennenwitgoedservice.nl www.mennenwitgoedservice.nl

www.weekbladvoordeurne.nl / www.daspublishers.nl

Liessel, Nieuwstraat 24 Ruime tweekapper met uitbouw en garage in woonwijk met alle voorzieningen op korte afstand. De woning beschikt over 4 slks en de woonkamer is uit te breiden met de achtergelegen tuinkamer. Perceel 275

m2. Vraagprijs € 249.000,- k.k.

Stationsstraat 94, Deurne 0493 - 316 825 info@blmakelaars.nl

• Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.

• De sleutelbus Voor al uw huissleutels. U kunt bellen. Tel. 06-13050127

Vermeulen en van Gerven

• T.K. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37, Beringe. Tel. 077-3078609

• Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol)gordijnen, jaloezieën. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willie’s Stoffering, Braaksestraat 10, Helmond. Tel. 0492-535901. www.williesstoffering.nl

• 8m spoelen overzetten op dvd, Bel F oka De urne 0493-353102.

Au to ’s

BAKEL - Vermeulen en van Gerven heeft bijna 40 jaar ervaring in advisering van voornamelijk ondernemers in het midden- en kleinbedrijf én de agrarische sector. Hun doel is de bedrijfsmatige- maar ook privébelangen van hun relaties op een kwalitatief zo goed mogelijke maar ook begrijpelijke en efficiënte manier te behartigen. Zij zijn een kantoor dat gespecialiseerd is in boekhoudkundige en belastingtechnische zaken. Het klinkt ingewikkeld, maar dat hoeft het niet te zijn: Met een deskundig,

persoonlijk en helder advies begeleiden en ondersteunen zij u graag. Vertrouwelijk en persoonlijk Ze hechten waarde aan een vertrouwelijke en persoonlijke manier van adviseren. Hun team is samengesteld uit medewerkers die beschikken over verschillende specialisaties, daardoor kan vrijwel elk vraagstuk intern behandeld worden. Hun medewerkers worden continu bijgeschoold om u als klant adequaat te kunnen begeleiden. Kennis van buitenaf Soms is echter kennis van buitenaf nodig waardoor een intensieve samenwerking met andere deskundigen vereist is. Hierbij kunt u denken aan registeraccountants, fiscalisten, advocaten en specialisten arbeidsrecht en sociale verzekeringsmaatschappijen. Verder hebben zij goede contacten met vele banken, notarissen, taxateurs en makelaars. Loop gerust eens binnen, zij staan u graag te woord. Helmondsestraat 18a Bakel 0492 34 35 35

DAS pas business

Moostdijk 5, Neerkant Moostdijk 5, Neerkant

Tel: (077) 4662426 Tel: (077) 4662426

www.garagewilms.nl www.garagewilms.nl www.garagewilms.nl Audi A3 Sportback, LM velgen,automaat, zwartmet.grijsmet. Quattro Audi Q51.8 3.0TFSi, TDi Sline, panoramadak,

2009 2009 Audi Q5 3.0 TDi Sline, panoramadak, automaat, grijsmet. Quattro Audi A3 NAV, Xenon, zwart met., nieuw model 2013 Audi A31.6 2.0TDi, FSi Sportback, Ambition, zwart,LM, lm-velgen model 2009 2006 Audi A3 Q5 3.0 TDi Sline, panoramadak, automaat, grijsmet. Quattro 2009 Citroën C12.0 1.0FSi 12V Ambiance, 5-drs, creme 2010 TT 3.2i, automaat, DSG, zwartmet., lm velgen 2003 Audi Ambition, zwart, lm-velgen model 2006 BMW 316Ti Exe compact, grijsmet., lm velgen 2002 Audi TT 3.2i,CW automaat, DSG, zwartmet., lm velgen 2003 Hyundai I30 1.4i, 5-drs., combi, grijslmmet. 2012 BMW 316Ti Exe compact, grijsmet., velgen 2002 BMW 325i EXE, lm-velgen, zwartmet. 2005 Mercedes GLC 220D Coupé AMG, grijs met. 2017 BMW 316Ti Exe compact, grijsmet., lm velgen 2002 BMW 325i 325i EXE, EXE, lm-velgen, lm-velgen, zwartmet. zwartmet. 2005 BMW 2005 Chevrolet MatizAUTOMAAT, 0.8I pure, grijsmet. 2007 Mercedes A160 5-drs., zilvergrijs met. 2011 BMW 325i EXE, lm-velgen, zwartmet. 2005 Ford FiëstaMatiz 1.6 TDCi Titanium, 5-deurs, lm velgen, grijsmet. 2009 Chevrolet 0.8ITekna pure, grijsmet. 2007 Mercedes B150, 5-drs, LM velgen, grijs met. dak, blauw/grijsmet. 2007 Nissan Qashqai 2.0i pack, panorama 2008 Ford FiëstaSpacestar 1.6 TDCi 1.3 Titanium, 5-deurs, lm velgen, grijsmet. 2009 Mitsubishi GL, groenmet. 1999 Nissan Qashqai 2.0igrijsmet., Tekna pack, panorama dak, blauw/grijsmet. 2008 Mitsubishi Colt 1.3i, LM velgen 2008 Mitsubishi Spacestar 1.3 GL, groenmet. 1999 Mitsubishi Spacestar 1.3 GL, groenmet. 1999 PeugeotJuke 107Spacestar 1.0AUTOMAAT, 12V 1.3 XS,GL, 5-deurs, 2009 Nissan 1.6i 5-drs.,grijsmet. LM velgen, grijs met. 2011 Mitsubishi groenmet. 1999 Opel Astra 1.71.0DTL, Essentia, 5-drs., zilvermet. 2004 Peugeot 107 12V XS, 5-deurs, grijsmet. 2009 Nissan Micra 5-drs., airco, LM velgen, grijs met. 2007 Peugeot 2071.71.3I, 1.6DTL, 16V Ecc-lm velgen, zilvergrijsmet. 2006 Opel Astra Essentia, 5-drs., zilvermet. 2004 Peugeot 207 velgen, zilvergrijsmet. 2006 Peugeot 207 1.6 16V Ecc-lm velgen, zilvergrijsmet. 2006 Seat IbizaMegane 1.2 1.6 TDi,16V CopaEcc-lm Station, grijs met. 2012 Renault RXE 1.6 16V, automaat, groenmet. 1999 Peugeot 2071.6i 1.6Reference, 16V Ecc-lm velgen, zilvergrijsmet. 2006 Seat Altea grijsmet. 2005 Seat Ibiza 1.4 Spirit, 5-drs., velgen, wit groenmet. 2010 Renault Megane RXE 1.6LM 16V, automaat, 1999 Renault Twingo, grijsmet. 2000 Seat Altea 1.6iTFSi, Reference, grijsmet. 2005 Seat Leon 2.0 Sport Up, 5-drs., LM, zilvergrijs met. 2006 Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort, 5-drs., navigatie, wit 2011 Renault Twingo, grijsmet. grijsmet. 2000 Seat Altea 1.6i Reference, 2005 Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort, 5-drs., navigatie, wit 2011 Skoda Yeti 1.2 TSI Elegance, grijs 2011 Toyota Landcruiser 90 30D VAN,met. grijsmet. 2002 Seat Altea 1.6i Reference, grijsmet. 2005 Seat Ibiza 1.6i1.0Sport Up, 5-deurs, grijsmet. nieuw model 2008 Toyota Aygo 5-drs., wit 2016 Toyota Landcruiser 90 30D VAN, grijsmet. 2002 VW Bora 2.0i, groenmet. 2000 Seat Ibiza 1.6i Sport Up, 5-deurs,5-persoons, grijsmet. model 2008 SmartCaddy Fortwo blauw/zwart, automaatnieuw 2004 VW LiveCoupé, 1.6i, Comfortline, grijs met. 2006 VW Bora 2.0i, groenmet. 2000 VW Golf 1.6 FSi, Optive, 5-deurs, zwartmet., lm velgen 2007 Smart Fortwo Coupé, blauw/zwart, automaat 2004 Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort, navigatie, wit 2011 VW Golf Plus 1.6 FSi, Turijn, 5-drs.,5-drs., blauwmet., LM velgen 2005 VW Golf 1.6 FSi, Optive, 5-deurs, zwartmet., lm velgen 2007 VW Golf 6Plus 1.6i Trend, 5-deurs, zilvergrijsmet. 2009 Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort, 5-drs., 2011 VW Plus 1.2 TSi, Highline, NAV, LM,navigatie, grijs met.,wit 2012 VW Golf Golf 1.6, zilvergrijsmet. 2008 VW Golf 6Plus 1.6iTDi, Trend, 5-deurs, zilvergrijsmet. 2009 VW Golf 7 1.6 Highline, 5-drs., NAV, LM velgen, grijs met., 2013 VW Golf 1.6, zilvergrijsmet. 2008 VW Golf 1.4i Comfortline, 5-deurs, grijsmet. 2009 VW Golf1.4 Plus 1.6,Comfortline, zilvergrijsmet. 2008 VW Jetta TSi, grijs met. 2010 VW grijsmet., 5-drs. 2006 1.4i Comfortline, 5-deurs, grijsmet. 2009 VW Golf Jetta 1.6, 2.0 FSi comfortline, lm-velgen, blauwmet. 2008 VW Polo 1.4 16V Comfortline 5-drs., LM velgen, blauw met. 2009 VW Golf 1.6, grijsmet., 5-drs. 2006 VW Jetta 2.01.6 FSiFSi, comfortline, lm-velgen, blauwmet. 2008 VW Polo Touran zwartmet.,5-drs., Athene 2004 VW 1.4 16V, Comfortline, grijs met. 2009 VW Jetta 2.0 FSi comfortline, lm-velgen, blauwmet. 2008 Touran FSi, zwartmet., Athene 2004 VW Polo 1.4 16V Optive, 5-deurs, zilvergrijsmet. 2007 VW Polo Polo1.4 1.61.6 16V Comfortline, 2009 VW 16V, Highline, 5-drs.,5-drs,, LM +grijsmet. NAV, zwart met. 2009 VW Polo 16V Optive, 5-deurs, zilvergrijsmet. 2007 Polo 1.6 16V Comfortline, 2009 VW Touran 1.6 FSi, zwartmet., Athene 2004 Polo 1.4 1.41.4 16V Optive, 2006 VW Tiguan TSi Sport enzilvergrijsmet. Style,5-drs,, LM + grijsmet. NAV, grijs met. 2013 VW Touran 1.6 FSi, zwartmet., Athene 2004 Polo 1.41.2 16V Optive, zilvergrijsmet. 2006 VW Touran TSi, Comfortline, Navigatie, grijs met. 2012 Ook nog div. goedkope auto’s met APK opinruil voorraad Ook nog div. auto’s Ook nog div. goedkope auto’s met voorraad met APK APK op op voorraad

• sA tens Stuc adoors Bedrijf voor al uw stucadoor en sierpleisterwerken bel Rol and van den Heuvel, tel. 06-30609008 www.asbasten.nl

Inkoop

en

• Computerhulp, c omputerles of computercursus nodig? www.wegwijsopdecomputer.nl Hans Berkers, 0493-380229 of 06-29315869.

ver koop

AUTO’S Tel. 06-53585527 www.hebbenautos.nl Hebben auto’s in Deurne Leembaan 45 Geopend elke zaterdag van 10 tot 17 uur rest op afspraak Keuze uit 30 auto’s

Citroen C3 1.4i Ligne Prestige Fiat Punto 1.2 Classic Lusso Honda Civic 1.4i S Hyundai Tucson 2.7i V6 4WD Style Kia Rio 1.4 Seven Mazda 3 2.0 Limited Mazda 3 2.0 Limited automaat Mercedes-Benz B-klasse 160 BlueEFFICIENCY Nissan Micra 1.2 Acenta Opel Astra Sports Tourer 1.4 Cosmo Peugeot 207 CC 1.6 VTi Renault Modus 1.2-16V Authentique Luxe AIRCO Smart Fortwo cabrio 1.0 mhd Pulse Volkswagen Polo 1.2-12V BlueMotion Comfortline

2009 2007 1998 2005 2011 2010 2011 2011 2012 2008 2005 2010 2013

Leembaan 45, Deurne

Vloeieindsedreef 6 - Deurne - Tel. 0493-313091 / 06-53537725 www.autobedrijftabor.nl Ford LTD 6,6 automaat .........................................................1973 Ford Galaxy automaat ..........................................................2002 Jeep Grand Cherokee 5,7 automaat .........................................2005 Mercedes 600 SEL V12 automaat ............................................1993 Mercedes E 200 CDI automaat ................................................2005 Opel Astra 1,6 station ..........................................................1999 Opel Astra 1,6 station ..........................................................1999 Opel Vectra 1.6..................................................................2000 Renault Megane 1,6 ............................................................2004 Tractor Massey harris ..........................................................1950

Diverse laaggeprijsde auto’s met APK-keuring.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 29

Ondan k afsluit s spoor ing zijn w gewoo ij bereik n baar!

Onze winkels worden verbouwd en dat gaan wij sa men met u vieren!

Start vanaf dinsdag 20 maart

Vanaf 22 maart:

eg

Ha s

pe lw eg

Spoo

rl

Openingstijden Ma t/m Do 09.00 - 18.00 uur Vrij 09.00 - 21.00 uur Za 09.00 - 17.00 uur Zo Gesloten

Openingstijden Maandag t/m Vrijdag: 9-21 uur Zaterdag: 9-17 uur Zondag: 12-17 uur

tio

Haspelw

ns

str

aa

t

Praxis Deurne Stationsstraat 122 5751 HJ Deurne

Sta

ns

Ha sp elw eg

tio

eg

Welkoop Deurne Stationsstraat 136 5753 HJ Deurne

FEESTELIJKE DAGDEALS!

Sta

Haspelw

str

aa

t

Presentje voor elke betalende klant en alle kinderen zolang de voorraad strekt. Verder is er vanaf donderdag 22 maart t/m zaterdag 24 maart een springkussen aanwezig voor de kinderen!

Spoo

rlaa

DE ALLERLAATSTE WEKEN LEEGVERKOOP TRUUDS XXL

50 % KORTING

Alles Halve Prijzen !! OP=OP

WE MO ETEN L EEG • MEU • SCHIL BELS • VERL DERIJEN • VLOE ICHTING RKLED EN ETS BRINKER CARP

018

/2 COLLECTIES 2017

. . BRINKER ETC 600 STUKS O.A D OP VOORRAA

Haageijk 25 5421 KW Gemert • T. 0492 820 041 Openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 10.00 - 18.00 uur zaterdag van 10.00 - 17.00 uur géén koopavond

E. truudswoonwinkel@live.nl • I. www.truudswoonwinkel.nl

Like ons op


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 30

Wisseling bestuur Optika

Passieconcert DEURNE - Gemengd koor De Klokkengieters uit Aarle-Rixtel treedt zondag 18 maart op tijdens de concertcyclus in de Willibrorduskerk in Deurne. Aanvang 16.00 uur. Op het programma staan passiegezangen, waaronder het Stabat Mater.

Vlnr: Martin Janssen (secretaris), Roos Knijnenburg (penningmeester) en Jos van Hal (voorzitter). DEURNE - Fotoclub Optika Deurne heeft een nieuw bestuur. Marius van Deursen en Anita Maassen-Jansen namen afscheid als voorzitter en penningmeester. Het stokje is overgedragen aan Jos van Hal en Roos Knijnenburg. Al eerder is de functie van secretaris door Mart Fransen overgenomen door Martin Janssen. Mart Fransen en Marius van Deur-

sen zijn benoemd tot erelid als dank voor hun jarenlange verdiensten voor de club. Van Deursen was ruim veertig jaar voorzitter van Optika. Het eerstvolgende wapenfeit van de club is een fotoserie naar aanleiding van een samenwerking met museum De Wieger. Het onderwerp is Deurne Eet. Op 20 mei wordt de expositie geopend.

Kerk b e ri ch t e n Heilige Willibrord Deurne St. Willibrorduskerk Zondag 10.30: eucharistie 5e vasten (Con Spirito), voorganger pastor E. van Eerd, intenties: Johan en Lena de Wit-van Gog, kinderen Lenie en Jan, schoonzoon Ad en kleinzoon Leon; Petrus Bankers en Wilhelmina van der Heijden en dochter Betsie; Nel Althuizen vw geboortedag en overl fam; Henk Bouwmans; Harrie Scheepers en Berdie Scheepers-van den Broek; Mart van den Heuvel en overl fam; Riny van Breugel en overl ouders Reijnders-Geelen; ouders Martens-Beniers en overl fam; Tonny Smeelen-Hagelaar als dank nms koor Con Spirito; Hanneke Verhees-van Bakel; Teun en Net Nooijen-van de Heuvel. 16.00: concertcyclus Passieconcert de Klokkengieters Aarle-Rixtel. Willibrorduskapel, Visser 2 Zaterdag 15.00: eucharistie 5e vasten (samenzang), voorganger pastoor P. Janssen, intenties: André Keijzer. Woensdag 19.00: eucharistie, voorganger pastoor P. Janssen, intenties: geen opgaven. St. Jozefkerk Zaterdag 19.00: eucharistie Hoogfeest St. Jozef (St. Jozefkoor), voorganger pastoor P. Janssen, intenties: Leo Heijnen en overl fam leden; Karel Verbaarschot en overl fam; overl ouders van Rooy-Manders en schoonzonen Leo en André; Tonny Lammers namens de buurt; Marietje Seijkens vw verj, Piet Seijkens, zoon Theo en schoonzoon Jan; Sjaak Matheij vw trouwdag; Jan Rovers en overl fam Rovers-Bankers; Leo Jacobs; Clara Jacobs en overl fam; Pater Henricus Bouwmans als jaarget; Toon Slaats en dochter Marion; overl ouders Jan en Bets Aarts-van Zwam; Cor, Bella en dochter Vera Oosterom, ter ere van de H. Geest en ter ere van de H. Jozef; Hein Manders als jaarget; Josina Eevers, Johannes en Antonia Eevers-Maas, Ties, Jan en Maria, Zuster Nepomucena en pater Willem Eevers; fam Simon Verstappen; Piet en Cisca Aarts; Frans Jacobs. Gerardushuis Woensdag 9.30: eucharistie ouderenviering, voorganger pastoor P. Janssen, intenties: geen opgaven. Kerk St. Willibrordus Liessel Zondag 10.30 uur voorstelviering eerste communicanten mmv Just4Fun. Voorganger pastoor Janssen. Intenties voor: Piet en Mien Hendriks-vd Heuvel; Mart vd Berkmortel; Ouders vd Bekerom-Bots en Gerard de zoon. Maandag 8.00: voor alle parochianen. Dinsdag 8.00 voor de zieken. Woensdag 8.00: voor jonge gezinnen; openstelling van de kerk voor stilte en gebed van 19.00 tot 20.00. Donderdag 8.00 voor vrede; 10.30 eucharistieviering in ontmoetingsruimte Ons Plekske. Vrijdag 8.00 voor roepingen. Kerk St. Willibrordus Neerkant Zaterdag 19.00; eucharistieviering, gemengd kerkkoor. Voorganger pastor Van Eerd.

Kerk St. Willibrordus Vlierden Zondag 9.30 uur: woord- en communieviering. Herenkoor. Intenties: Sien vd Beek-Strijbosch en overl fam; overl ouders Van Kessel-vd Vondevoort, hun dochters Mien en Wilma en schoonzoon Theo. Kerk St. Willibrordus Helenaveen Zondag 9.00 uur eucharistieviering met samenzang voorganger pastoor Janssen. Intentie: Voor de jonge gezinnen.

Het koor De Klokkengieters begon in 1899 als mannenkoor en transformeerde in 1951 naar een gemengd koor. De muzikale leiding is momenteel in handen van dirigent Jan van de Beek uit Helmond, tevens een bekwaam musicus. Het repertoire van De Klokgieters bevat profane composities en geestelijke werken, waaronder passiegezangen. Als soliste treedt sopraan Margot Pagels op, zij verzorgde eerder al een succesvol optreden in de concertcyclus. Rob Rassaerts zorgt voor een intermezzo waarbij hij het Pelsorgel bespeelt. De toegang tot het concert is gratis. Na afloop wordt een collecte gehouden als bijdrage in de organisatie van de concertcyclus.

Cursus familieopstellingen ASTEN - Zondag 25 maart is er een dagworkshop Familieopstellingen in Het Levensatelier in Asten. Zo’n opstelling kan inzicht geven in een verborgen/onbewuste dynamiek. Verrassende doorbraken/oplossingen in een moeizaam proces zijn vaak het gevolg. Om toegang te krijgen tot die inzichten vanuit het onbewuste is er de methode van het systemisch opstellingenwerk, ook wel familieopstellingen genoemd. Dit kan zowel individueel als in een groep. Tijdens deze dag worden in groepsverband een aantal vragen uitgewerkt. De dag is van 10.00 tot 17.00 uur bij Het Levensatelier. Voor verdere informatie of aanmelden zie de agenda op www. hetlevensatelier.nl of neem contact op via info@hetlevensatelier.nl. Het Levensatelier is gevestigd aan de Burgemeester Wijnenstraat 9 in Asten.

Voor het eerst in CCD

Walsbergs koor zingt ‘n nieuwe Lente WALSBERG - De Walsbergse Zangvereniging verzorgt zondag 18 maart een concert met als titel: ‘n Nieuwe Lente. De muzikale middag wordt gehouden in het cultuurcentrum Martien van Doorne aan het Martinetplein in Deurne en begint om 14.00 uur. Behalve het gemengd koor treedt de Deurnese band Boven Water op.

De Walsbergse Zangvereniging is een gemengd koor, dat ruim 45 jaar bestaat en de afgelopen jaren gegroeid is tot een ledenaantal van zo’n 65 actieve zangers en zangeressen. Het koor staat onder leiding van dirigent Mario Geurtjens. Op het programma van het concert ‘n Nieuwe Lente staat voornamelijk muziek uit bekende musicals; het koor zingt zowel vrolijke als serieuze en ingetogen nummers. Daarnaast treedt de Deurnese band Boven Water op met zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes. De band bestaat uit: Leanne Brood, Wouter van Alphen, Geert Korzilius, Brian van Kessel, Marianne Madou en Yvonne van Lieshout.

Tot nu toe voerde de Walsbergse Zangvereniging de concerten uit in het Gerardushuis in Walsberg. De groeiende aantallen leden en bezoekers bij deze concerten was voor de vereniging aanleiding eens naar een andere locatie uit te zien. Het cultuurcentrum is een nieuwe locatie voor het gemengd koor, met uitzondering van een optreden tijdens de kleine editie van de Royal Music Night op Koningsdag 2015. Het zelf organiseren van een concert in deze zaal stelde de koorleden voor heel nieuwe uitdagingen. Het grotere podium en de grotere zaal bieden volgens de organisatie een mogelijkheid nieuw publiek aan te boren en het concert visueel aantrekkelijker te maken. De organisatie is van mening dat ze erin geslaagd is een mooi, afwisselend en vrolijk programma op te zetten voor het concert van komende zondag. De deuren van het CCD gaan om 13.30 uur open. De entree is 7,50 euro, inclusief een consumptie. Voor informatie over kaartverkoop: kaartjes.wz@ziggo.nl.

De Walsbergse Zangvereniging met dirigent Mario Geurtjens tijdens een eerder concert.

O.L. Vrouw Presentatie Ommel Zaterdag: 17.30: Rozenhoedje; 18.00: H. Mis op de 5e zondag vd 40-dagentijd: Hans Eijsbouts vw zijn verj. namens de familie, Jacq Dijsselbloem vw de sterfdag. Zondag 9.00: rozenhoedje; 9.30: H. Mis op de 5e zondag vd 40-dagentijd, m.m.v. Gem. Koor St Cecilia uit Ommel: Marinus Louwers en Anna v Lierop de echtgenote, Gerard v Eersel, Petra Joosten-v Helmond vw haar sterfdag. Maandag 8.30: H. Mis op het hoogfeest vd H. Jozef: voor het welzijn vd jonge mensen. Dinsdag 8.30: H. Mis: voor het welzijn vd gezinnen en de alleenstaanden; 19.00-20.00: Aanbidding vh Allerheiligste Sacrament. Woensdag 8.30: H. Mis: om kracht en sterkte voor een zoon die een zware operatie moet ondergaan, voor de zielenrust vd overledenen, Frans Verspeek vw zijn verj. Donderdag 8.30: H. Mis: voor de intenties uit het intentieboek bij de Mariatroon. Vrijdag 8.30: H. Mis: voor vrede in de wereld en in de gezinnen.

Protestantse Gemeente Deurne | Helenaveen Deurne Zondag 10.00 uur: ds. Ada Rebel. Met medewerking van Cantorij. Biddag gewas en arbeid. Na afloop is er koffie in het Reddingiushuis. Helenaveen Zondag 10.00 uur: met ds Annelies Claessens uit Horst.

Christelijke gemeente Iedere zondag verzorgt de christelijke gemeente De Levensboom een kerkdienst waarin het evangelie van Jezus Christus centraal staat. Samenkomst: 10.00 uur in de aula van basisschool D’n Heiakker aan de Patrijs 33 in Deurne.

Potgrondactie SINT JOZEFPAROCHIE - Buurtvereniging ‘t Derp in Sint Jozefparochie houdt zaterdag 17 maart de jaarlijkse potgrondactie. Van 10.00 tot 15.00 uur. De verkooplocatie is Gerard Bildersstraat 9. Het gaat om zakken potgrond van veertig liter. Prijs per zak: eerste en tweede zak: 4,50 euro per zak. Derde en volgende zakken: 3 euro per zak. Leden van de buurtvereniging zullen in Sint Jozefparochie ook langs de deur gaan voor de verkoop van potgrond.

In fo e n di enst en Huisartsen gemeente Deurne

Voor huisartsenpraktijken gelden in het weekend verschillende regelingen. Bel voor informatie over spoedgevallen tijdens avond- en weekenddiensten de eigen huisarts.

Apotheek

Apotheek In ‘t Groen in Deurne. Tel. 0493-313167. Geopend vrij t/m do: 17.30-18.30 uur. Zaterdag: 10.3013.00 en 17.00-18.00 uur. Zondag: 11.00-12.00 en 17.00-18.00 uur. Elkerliek Apotheek, Wesselmanlaan 25 in Helmond. Tel. 0492-595983. Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Buiten deze uren dienstapotheek in Elkerliek ziekenhuis Helmond.

Spoed4Jeugd

Voor een crisissituatie waarbij direct hulp nodig is én een kind of jongere betrokken is, kunt u contact opnemen met Spoed4Jeugd, tel. 0880666999 (dag en nacht bereikbaar).

Buurtbemiddeling Deurne

Geluidsoverlast, parkeerproblemen, onenigheid met buren? Buurtbemiddeling Das, tel. 06-11254773 of deurne@bemiddeling.nu.

Lev-groep Deurne

Tandartsen

In het weekend (vanaf vrijdag 12.00 uur) is de tandartsenkring Deurne/ Asten/Someren/Bakel, alleen voor dringende gevallen die niet tot na het weekend kunnen wachten, bereikbaar: tel. 06-22094316.

De Lev-groep is er voor iedereen die vragen heeft over zorg, wonen, opvoeden, relaties, werken, echtscheiding, geldzaken, formulieren. Voor iedereen die actief wil zijn in wijk of buurt of die meer wil weten over vrijwilligerswerk. De locatie in Deurne: Oude Martinetstraat 2 (zij-ingang gemeentehuis). Dagelijks telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur via 0493-352500. Of via e-mail sociaalteamdeurne@levgroep. Zie ook www.levgroep.nl.

Verloskundigen

Zorgboog

Anja Panhuijzen, Emilie van Schijndel, Eveline Oostrom en Esmee Bakker p/a Elkerliek Ziekenhuis, Dunantweg 16, Deurne. 0493310309. Telefonisch spreekuur/ afspraken: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00-12.00 uur.

GGD Brabant-Zuidoost

Aanvraag ambulancezorg voor noodgevallen: 112. Voor aanvraag vervoer: 040-2332135.

Zorg in Deurne

Zorg in Deurne is er voor hulp en ondersteuning (WMO), jeugdzorg en begeleiding en armoede en schulden. Bezoekadres: Oude Martinetstraat 2 (zij-ingang gemeentehuis), tel. 0493-387387, e-mail info@ zorgindeurne.nl. Zie ook zorgindeurne.nl.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Heeft u een gesprek met een WMO-consulent, cliëntondersteuner, wijkwerker of opvoedondersteuner van Zorg in Deurne? En vindt u het moeilijk om dit gesprek alleen te voeren? Dan kunt u iemand vragen om bij het gesprek aanwezig te zijn. U kunt gebruik maken van gratis onafhankelijke cliëntondersteuning. Kijk voor meer informatie op www. zorgindeurne.nl.

Voor hulp bij persoonlijke verzorging en/of verpleging. Of voor zorg na behandeling in het ziekenhuis. Of voor een adviesgesprek of specialistische verpleegkundige hulp: neem contact op met het kruiswerk van de Zorgboog. In kleine wijkteams wordt hulp en ondersteuning geboden, afgestemd op de zorgvraag. Tel. 0900-8998636 of zorgboog.nl. Ook voor informatie over zwangerschapsbegeleiding, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg.

Savant Zorg

Persoonlijke verzorging, verpleging, verpleeghuiszorg, behandeling, verblijf, huishoudelijke verzorging en acute zorg: 0492-572000. Uitleen hulpmiddelen en informatie: savantzorg.nl.

Poetszorg, poetsen met een praatje

Voor huishoudelijke ondersteuning in de regio Peelland. Zie www. poetszorg.nl, tel. 06-42677878.

Buurtzorg Deurne

Verpleging en verzorging thuis: 0612079226, buurtzorgnederland.com.

Thuiszorg, Samen verder

Voor verpleging, verzorging, huishoudelijke hulp en/of begeleiding, tel 0492-476001. Zie ook www.thuiszorgsamenverder.nl. Voor spoed-

hulp, bijvoorbeeld na ontslag ziekenhuis: 24 uur per dag bereikbaar via tel: 06 49438319.

Acteon Thuiszorg

Huishoudelijke ondersteuning in het kader van de WMO. In 24 gemeenten waaronder de Peelgemeenten. Tel. 040-2487740 of zie acteonthuiszorg.nl.

Zorgtuin D’n Hof Liessel

Dagbesteding voor ouderen. tel. 0624461341 of mail zorgtuindenhof@ gmail.com.

Bloedafname Elkerliek

Het Elkerliek ziekenhuis heeft verschillende bloedafnamelocaties. Van maandag tot en met donderdag van 7.30 tot 17.15 uur en op vrijdag van 7.30 tot 12.15 uur in het Elkerliek Ziekenhuis aan de Dunantweg 16. Op donderdag van 8.30 tot 9.00 uur in gemeenschapshuis Hofke van Marijke aan de Rembrandt van Rijnstraat 5. Op vrijdag van 8.15 tot 8.45 uur in Den Draai aan de Blasiusstraat 2 in Zeilberg. Op woensdag van 8.15 tot 9.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 10.15 uur in zorgcentrum De Gasterij aan het Pater Aartsplein 10 in Liessel. Op dinsdag van 9.45 tot 10.15 uur in gemeenschapshuis De Moost aan de Moostenstraat in Neerkant. Op dinsdag van 10.00 tot 10.15 uur in De Gouden Helm aan de Oude Peelstraat 3 in Helenaveen. Verder in het Elkerliekziekenhuis aan de Dunantweg van maandag tot en met vrijdag trombosedienst van 8.00 tot 10.00 uur.

Dierenartsen

Dierenartsencombinatie Zuid-Oost, locatie Deurne, Zeilbergsestraat 142. Gezelschapsdieren: alleen op afspraak: 0493-352425. Voor spoedgevallen tijdens avond, nacht en weekend: 0900-9933993. Landbouwhuisdieren volgens afspraak: 0493-352424. Dierenarts P. Kome, Molenweg 2, Liessel: 0493-341729. Dierenkliniek Brouwhuis, Rivierensingel 730, Helmond: 0492-515977.

Zwerfdieren

Dier kwijt of een zwerfdier gevonden? Dierenambulance Noordelijk Limburg 0900-2000112. Voor opvang vogels: Stichting Vogelsasiel Someren, Philipsbosweg 7 in Lierop, tel. 06-29799316 of vogelasiel-someren.nl.


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 31

TE HUUR KANTOOR

DOCTOR HUUB VAN DOORNEWEG 1C TE DEURNE Bestaande uit: Kantoor 2 verdieping, ca. 80m2 bvo e

INFO: 06-53443534

• Z o ndag 1 8 m aart grote sp irituele b eurs 11- 17 uur. 4 G ratis lez ingen 1e 11u30 M . H uism an, G . J ansen e.a. E ntree € 5 , - . S p eeltuin G eenhoven, H op p enb rouwers 15 V alkenswaard. K ortingsb on: www.stic hting- deva.nl. • D ierenh o tel M o l enz ic h t. T evens p aardenb ox en, hondenrennen, kattenrennen, slaap hokken, werp kisten, voedersets. www.m olenz ic htvlierden.nl 0493- 31382 1. • A tel ierruimte in de W alsb erg 90m 2 06- 5 32 05 737.

Poetszorg.nl

06 14 82 72 00

• A s tens S tuc ado o rs B edrij f voor al uw stuc adoor en sierp leisterwerken b el R oland van den H euvel, tel. 06- 30609008 www.asb asten.nl

• T e K o o p ruim e gez inswoning in D eurne- H outenhoek 06- 2 342 2 5 02

• Geb ruik te b anden vanaf € 2 5 , 00 inc l. m ontage en b alanc eren. T e koop gevraagd loop - en sloop auto' s. D irec t geld en R D W vrijwaring. T hom assen A uto' s H asp elweg 37 D eurne tel. 0493- 35 15 5 2 .

• T e k o o p gevraagd: L P ' s en singeltjes 06 - 5 1 5 90 465

WEEKBLAD VOOR

• O verl as t o ngedierte? ? B el 0493- 688006.

• V erb ec o ges p ec ial is eerd in garagedeuren m et elektrisc he aandrijving. O m m elsveld 11 A sten tel. 0493- 697731. www.verb ec o.nl

• H o o gw erk er te huur. W erkhoogte 14 m eter. P ast door een p oort. www.driessenverhuur.nl S om eren 06- 5 1439395 .

• T e h uur b edrijf shal 2 90m 2 m et inp andig kantoor en toilet m et b uitenterrein 300 m 2 . N ab ij op rit A 67. I ndustrieterrein N ob is A sten. T el. 06- 5 35 5 9761. • H aard en k ac h el h o ut eik, b erk, els en es. M eer inf o: 06- 2 372 0617 • T . k . gevraagd landb ouwm ac hines o.a 2 - 3- 4 sc haar wentelp loegen, f rees, K op eg klep elm aaier, kiep er, m esttank, sc hudder, hark, m aaier, B loter weisleep , trac tor enz . 06- 1907695 9.

• w w w . mas s agep rak tij k attevel d. nl voor diverse p rof essionele sp ort- en ontsp anningsm assages. M eteoorstraat 32 , 5 72 1 B M A sten. 06- 4715 2 32 4. • Gl as w o l en P ir isolatie ( D up anel) . A an sp otp rijz en b ij de I solatiehal tel. 0492 - 5 42 002 . • H eb t u interesse in b iody nam isc he therap ie? N eem c ontac t op via www.joseb erkers.nl

DEURNE

Uw kleintje in de krant! Kleintjes

• S tic h ting K ringl o o p de P eel, 2 e hands sp ullen voor een z ac ht p rijsje. H euvelp lein 93 B eek en D onk. O ok voor uw woningontruim ingen. 0492 - 330313.

de snelste en goedkoopste weg naar verkoopsucces!

* K ringl o o p E E N A A R D E A s ten. C uriosa, b oeken, m eub els, kleding en nog veel m eer. G oed en goedkoop , kom kijken: m a 9- 12 ; woe 13- 16; do 18. - 2 0.30; z a 9- 12 . M olenakkers 11 A sten. B reng u sp ullen i.g.st, ook oud ijz er. L iever laten op halen? B el 06- 4165 5 003 www.eenaarde.nl

Bon voor het aanleveren van kleintjes; betaling contant Tarieven: Tot en met 10 woorden € 8,00; elk woord meer kost € 0,30 extra. Afkortingen als i.z.g.st. en z.g.a.n.: tellen als één woord. Tel. + nummer tellen als twee woorden, straatnaam + huisnummer tellen ook als twee woorden. Zo berekent u de kosten van een kleintje van bijvoorbeeld 23 woorden: 13 x € 0,30 = € 3,90 + € 8,00 = € 11,90 Uw advertentie in al onze kranten t/m 10 woorden € 14,00 elk woord meer € 0,40 extra. Kleintjes worden automatisch geplaatst op onze websites. Toeslagen: Voor brieven onder nummer: € 7,26 incl. btw. Voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag moet uw kleintje op tijd bij ons aangeleverd zijn: kantoor Deurne, Stationsstraat 103 (uiterlijk dinsdag voor 14.00 uur). Openingstijden: ma. t/m vr. 8.00 t/m 17.00 uur

S.v.p. duidelijk in blokletters invullen! Tekst kleintje:

Opslagruimte huren voor goederen, voorraad, inboedel etc.

• V o o r gro entep l anten, aardb eienp lanten, asp ergep lanten, klein f ruit en f ruitb om en naar T hijs H uijs L angstraat 64 H orst- H egelsom tel. 077- 39835 5 2 .

Straat: Postcode en woonplaats: Telefoonnummer:

Bel ons: 0493-342318 0493-842522 06-22509919 Hoofdstraat 89 Liessel

Plaatsingsdatum/data:

Showroom: Langstraat 3-11 5595 AA Leende 040 2065104

TEAK

SKORTINGEN VOORJAAR 25% - 50%*

228941

Roldeuren Rolluiken Zonneschermen Zonneschermen Screens pvc-lamellen Div. horren * Zeer actieprijzen aantrekkelijke * goede service prijzen

cultuur & leefbaarheid

Carline Sterk, 3 • V an H o ut & J anssen, wonen en slap en T otale leegverkoop . O m ruim te te m aken voor de nieuwe c ollec tie m oet onz e halve winkel leeg! L ux e ( hoek) b anken en ( relax ) f auteuils. I nterieurvering, diverse stof en leersoorten. T op kwaliteit m eub elen, sp ec tac ulaire p rijz en. R uim e keuz e. G ratis direc t thuisb ez orgd. K orting tot wel 5 0% . B etaalb are m eub elp rogram m a’ s, slaap kam ers, b ox sp rings en m atrassen P V C , viny l en vloerb edekking. G ordijnen en raam deko. Z ondag op en 12 .00- 17.00 P iet M ondriaanstraat 1 D eurne. 0493- 342 678.

• B eveil iging vo o r uw woning of b edrijf b el de S leutelb us.nl 06- 1305 012 7 b .g.g. 06- 135 35 2 97.

• O f f ic ië le p asf oto' s b ij u th uis gemaak t, voor p asp oort, I D of rijb ewijs; 0493- 35 3102 , F oka D eurne

* W as mac h ine o f T V def ec t? www.jehab e.nl. J ehab e S ervic e- sp ec ialist tel. 0493- 693367

• L as t van ex am enstress? b ijv. rij- ex am en / sc hoolex am en A l eens aan direc te hy p nose gedac ht? 06109302 35 www.hy p nosep raktijkp hilip s.nl

• Gro entenp l anten J an V inken B euz en 6 D eurne T elnr 06- 465 79334 D i. en do. gesloten. www.p lantenverkoop deurne.nl

• A uto met A P K vanaf € 45 0, - . T evens te koop gevraagd kleine auto’ s en sloop auto’ s. T el. 0492 - 381631/ 06- 2 0778602 www.twanvanhout.nl

• V ideo , H i8 en D V b andjes overz etten op D V D , F oka D eurne 0493- 35 3102 . • B io l o gis c h vl ees , p uur, am b ac htelijk m et de sm aak van vroeger! V arkens, rund, kip , lam svlees, vele soorten vleeswaren o.a. uit eigen rokerij. B iologisc he aardap p elen, uien, ap p els, eieren, b oerenkaas, geitenkaas. G eop end: vrijdag en z aterdags 10.00 tot 17.00 uur. W eb winkel en ook b ez orging. S um iran B iologisc he B oerderij B roekstraat 3 5 72 5 T L A sten- H eusden 0493- 440630 www.sum iran.nl

Bernhardstraat 15 Bakel www.beversslapen.nl

• E en f rietw agen o p uw f ees t? V oor m eer inf orm atie en reserveringen: www.f rietex p ress.nl of b el 0493- 6932 2 2 .

• B es trating vo o r o.a. uw inrit, terras, b uitenterrein, grondwerk en b estratingsm aterialen. V oor b edrijven en p artic ulieren. S c herp e p rijs. A sten 06- 5 35 5 9761.

• K ras do k ter. nl , kras op U w auto of verweerde kop lam p en? S nel- G oedkoop - V akkundig 06- 5 38835 09

• S c h il der no dig? K orsten S c hilderwerken M ilheez e. V rijb lijvende of f erte T el. 06- 5 1064745

• 1 8 maart vlooienm arkt S p orthal S trijp R ijstenweg 7 E indhoven 9- 16 uur 06- 2 02 9982 4.

• B innenk o rt in D eurne B & B in de Z oete Z onde S tationsstraat 34. H oud onz e advertenties in de gaten.

• Rommelmark t Mèrthal Hors t 18 Ma art 9.30 - 15.30 uur G asthuisstraat 30, 5961 GA A 73 afri t 11 www.c arboots alehorst.nl

DE ROLLUIKEN SPECIALIST Rolluiken

Naam:

Uw kandidaat voor

•M edew erk ( s t) er V erk o o p A sp erges voor de m aanden A p ril M ei J uni 2 018 voor enkele dagen in de week. inf o@ asp ergesliessel.nl 06- 5 12 11171

Verwarmd en bewaakt. www.boxs-it.nl Tel. 0493-381718

• P o o tgo ed te koop b ij J . L eenders, B osweg 3 A sten- H eusden. 0493- 697830. O p eningstijden m aandag, vrijdag en z aterdag vanaf 8.30 uur.

Opdrachtgever:

Deurne

• V l o o ienmark t D eurne, voor het goede doel en voor steun aan de W ereldwijde D uurz am e O ntwikkelings- doelen. V erkoop elke z aterdagm iddag van 14.00 tot 16.00 uur. O p ruim ing: O p z aterdag 17 m aart en z aterdag 2 4 m aart geldt voor alle kleding en kledingac c essoires: de halve p rijs. L entem arkt: O p z aterdag 17 m aart en z aterdag 2 4 m aart staat de voorruim te in het teken van de lente. E r z ijn diverse m ooie aanb iedingen op het them a lente. A anleveren van goederen op woensdagm orgen tot 12 .00 uur en op z aterdag van 10.00 tot 16.00 uur, B rouwhuisweg 36 in V lierden, 0493- 32 0302 www.vlooienm arktdeurne.nl

• R o mmel mark t M è rth al H orst 18 M aart 9.30 - 15 .30 uur G asthuisstraat 30, 5 961 G A A 73 af rit 11 www.c arb ootsalehorst.nl

* P ers o neel gez o c h t: weekend m edewerker f rietwagen, voor verz orging c atering op loc atie. V oor m eer inf orm atie, stuur een e- m ail naar inf o@ f rietex p ress.nl of tel. 06- 2 92 162 99

7 DAGEN GEOPEND

* op Celeste Outdoor

LOUNGE

RVS

LOUNGE TEAK

• U it eten m et P asen/ M oederdag www.p roef def eestdagen.nl • C o mp uterh ul p , c o mp uterl es of c om p uterc ursus nodig? www.wegwijsop dec om p uter.nl H ans B erkers, 0493- 3802 2 9 of 06- 2 9315 869. • Gevraagd tuinman voor wekelijks onderhoud van goed aangelegde tuin. 0648136397.

www.celestetuinmeubelen.nl info@celestetuinmeubelen.nl Ma - Zat 10:00 - 17:00 uur Zondag 12:00 - 17:00 uur

Like

NATUURSTEEN

Voor particulier en groothandel • Webshop: www.celestetuinmeubelen.nl • 7 dagen per week geopend


WEEKBLAD VOOR DEURNE | donderdag 15 maart 2018 | pagina 32

Wat wordt uw keuze op 21 maart 2018? Verbeteren groenonderhoud Gratis parkeren

Verbouwig Gemeentehuis tot luxe vila

Bomen herplanten in Neerkant Gymsportcentrum KDO Gymzaal in Zeilberg Bibliotheek op niveau Verlichting buitengebied *

Uw wens + € 5.600.000,00

CDA Deurne Doet het anders www.cdadeurne.nl * Geef uw wens door via geenluxevilla@cda-deurne.nl

+ € 5.600.000,00

Weekblad voor deurne wk11 2018  
Weekblad voor deurne wk11 2018