Page 27

‘T CONTACT/PEELBELANG | donderdag 1 december 2016 | pagina 27

16

Al 1.500 kaarten verkocht voor lokale film

Eve n e m e n t e n

Uitgaan Muzikaal-komische Släpstick

De vijfkoppige Wëreldbänd speelt vrijdag in De Ruchte in Someren. De voorstelling Släpstick is een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot aan de Marx Brothers. Met een eindeloze voorraad muziekinstrumenten spelen ze komische, muzikale scènes met vaak een bijzondere twist. Aanvang 20.30 uur.

ASTEN/SOMEREN - De kaartverkoop voor de Astense en Somerense familiefilm Van je familie moet je het Hebben loopt boven verwachting. Er zijn extra voorstellingen ingepland. Van de tien voorstelling zijn er zeven volledig uitverkocht. Er zijn nu in totaal al 1.500 kaartjes verkocht.

Wim Daniëls in De Ruchte

Brabander Wim Daniëls treedt zaterdag op in De Ruchte in Someren. De schrijver en neerlandicus speelt de cabaretvoorstelling Associëren. Een voorstelling met scherpe taalanalyses, gedachtekronkels en droge humor. Aanvang 20.30 uur. De entree is 17,50 euro.

Biercantus in Nirwana

Nirwana in Lierop houdt zaterdag het evenement Cantus by Oktoberfest. De avond staat in het teken van het meezingen van bekende hits onder het genot van diverse pilsjes. Dit onder begeleiding van enkele zangers. Aanmelden voor de biercantus kan via e-mail cantusnirwana@ gmail.com onder vermelding van de groepsnaam en het aantal personen. Voor degenen die liever aan de zijlijn staan is het mogelijk om op de avond zelf binnen te lopen en te komen kijken. De deuren openen om 19.30 uur. De entree is gratis.

Get Back 2 in ‘t Spektakel

Zondag speelt Get Back 2 in café ‘t Spektakel in Asten. Aanvang 18.00 uur, toegang gratis. Met muziek uit the sixties and seventies. Moeiteloos worden stevige rocksongs afgewisseld met oorstrelende ballads.

The Battle bij Comeet

De tweede ronde van Comeet The Battle vindt zaterdag plaats. Vijf bands en vier DJ’s strijden in OJC Comeet in Someren tegen elkaar om de publieks- en juryprijs en uiteindelijk om een finaleplaats in 2017. De bandline-up voor de tweede ronde is: Courtesy Call (80s style hardrock), Cellar Dwellers (punkrock), Scarlet Oak (country pop/rock), World for Granted (alternatieve rock) en Endfield (stonerrock/grunge). De DJ’s die het tegen elkaar opnemen zijn: Maltha (dance), Yorlin (house), Marthezz (hardstyle) en

Courtesy Call neemt deel aan The Battle in OJC Comeet. Jordy (house). De jury beoordeelt de bands en DJ’s op kwaliteit, interactie met het publiek en totale performance.Het evenement vindt plaats in OJC Comeet aan de Witvrouwenbergweg in Someren. Aanvang 20.00 uur, entree is 3 euro.

Empty Field in In den Sleutel

Vrijdag wordt in In den Sleutel in Deurne een pokeravond gehouden. Aanvang 19.30 uur. ​Zaterdag treedt de Deurnese band Empty Field op; de coverband speelt muziek uit de jaren ‘60 - ‘70. Aanvang 21.30 uur, entree gratis. In den Sleutel ligt aan Stationsstraat 8 in Deurne.

Programma Tam Tam

Donderdag is het weer The Alternative in muziekcafé Tam Tam aan de Molenstraat 13 in Deurne. Met dj Patrick. Aanvang 20.00 uur. Vrijdag speelt Mother’s Finest-coverband Finest Truth vanaf 21.00 uur. Zaterdag is het vanaf 21.00 uur Swing-a-licious. Zondag treedt Mac Taple op in Tam Tam. Vanaf 18.00 uur. Alle avonden gratis entree.

Politiek Leefbaar Someren

Leefbaar Someren houdt op dinsdag 6 december een achterbanvergadering in café De Postel in Someren. Op de agenda staat onder andere het bespreken van afgelopen raadsvergadering en van de commissies Ruimte en Burger en Bestuur die in

december plaatsvinden. Daarnaast wordt de voorbereiding voor de verkiezingen van 2018 besproken. Aanvang 20.30 uur.

Overig Verzamelbeurs in Asten

In café-zaal Jan van Hoek, Markt 12 in Asten wordt zondag van 9.30 tot 12.30 uur een verzamelbeurs gehouden. De entree is 1 euro en gratis voor kinderen tot 16 jaar. De verzamelobjecten zijn onder meer postzegels, ansichtkaarten, winkelwagenmuntjes, geboortekaartjes, kadokaarten, bidprentjes en pennen.

Mantra zingen in Het Levensatelier

Maandag 12 december vindt er een avond mantra zingen plaats in Het Levensatelier in Asten. De mantra’s worden kort uitgelegd, de tekst kan iedereen meelezen. Het zingen wordt begeleid door Carla Ham met harmonium, sjamanendrum of shruti-box. Er ontstaat een zachte flow van zingen en luisteren, delen en ontvangen, dragen en gedragen worden. Het zingen is van 20.00 tot 21.30 uur. Voor aanmelden zie de agenda op www.hetlevensatelier.nl of neem contact op via info@hetlevensatelier.nl. Het Levensatelier is gevestigd aan de Burgemeester Wijnenstraat 9 in Asten.

Mix & Match-markt

Onis Welzijn houdt woensdag 7 december een Mix & Match-markt op de locatie aan de Kerkstraat in Asten. Onis hoopt zo mensen die willen helpen met kleine karweitjes of juist geholpen willen worden bij elkaar te brengen. De markt geeft een indruk van vraag en aanbod. Geïnteresseerden kunnen aangeven wat ze graag willen doen, of waarbij ze juist graag geholpen willen worden. De markt duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Kerstdemonstratie Groei & Bloei

Wim Daniëls. 

(Foto: Heidi Wils)

Volle St. Jozefkerk geniet van Deurnes Mannenkoor SINT JOZEFPAROCHIE - Afgelopen zondag heeft een volle St. Jozefkerk kunnen genieten van een schitterend concert in de zevende en laatste etappe van de Toer dur Deurze. De toer was georganiseerd in het kader van het veertigjarig jubileum van het Deurnes Mannenkoor. Bij de voorgaande concerten was de publieke belangstelling af en toe aan de magere kant, echter niet in Sint Jozefparochie.

De St. Jozefkerk leent zich met haar uitstekende akoestiek bij uitstek voor het geven van koorconcerten. Naast het Deurnes Mannenkoor onder leiding van Fred Weijers traden ook koor Invite onder leiding van Célinda Scheepers en het Jozefkoor onder leiding van Ine Teunissen op. Beide laatste koren werden op de piano begeleid door Lodewijk Holzken. Samen met het mannenkoor zong sopraan Annelie Brinkhof met pianobegeleiding van Renate Hasselaar. Het Deurnes Mannenkoor had een première met het lied Altijd het Eerste dat door dirigent Fred Weijers is geschreven speciaal voor het veertigjarig jubileum van het mannenkoor. Het nummer is naar een gedicht van Albert Verweij. Het slotnummer dat door het Deurnes Mannenkoor samen met Annelie Brink-

hof werd gezongen was Time to say Goodbye, tevens het laatste nummer van deze concertcyclus. Ook was dit het laatste door Fred Weijers gedirigeerde lied omdat hij per 1 december na negen jaren stopt als dirigent van het Deurnes Mannenkoor. Na afloop werden de dirigenten soliste en pianobegeleiders door voorzitter Jan Bouwmans van het DMK met een mooie bos bloemen in het zonnetje gezet. Ook werden alle deelnemende koren/muziekgezelschappen en de organisatie van de Toer dur Deurze bedankt voor deze mooie concertreeks. Als laatste sprak hij, namens alle leden van het Deurnes Mannenkoor, nog zijn dank uit aan Fred Weijers voor zijn geweldige muzikale inbreng en leiding aan het koor de afgelopen negen jaren. Na afloop kreeg hij dan ook een staande ovatie van de vele aanwezigen.

Groei en Bloei Asten Someren houdt donderdag 8 december een kerstdemonstratie in de Beiaard, Pastoor de Kleynhof 21 in Asten. Aanvang 20.00 uur. Loes van Diepen demonstreert decoratiemogelijkheden voor een kerstsfeer met takken en schijven van hout, kransen en verse bloemen. De toegang is gratis voor leden van Groei & Bloei en 5 euro voor niet leden.

De film is vanaf 28 december te zien in De Ruchte in Someren en in het museum en In de Gloria in Asten. Kaarten zijn beschikbaar voor 7,50 euro. Van je familie moet je het Hebben gaat over Jeroen de Groot en zijn bijzondere familie. Wat betreft geld heeft de familie niets te klagen en ze genieten dan ook volop van de voordelen van een rijk bestaan. Behalve Jeroen. Hij heeft het niet op die luxueuze levensstijl en dat zorgt voor spanningen. De spanningen lopen zo ver op dat Jeroen een groots besluit neemt: hij laat zijn familie achter en trekt de

wijde wereld in. Tijdens die zoektocht komt hij erachter dat zijn familie zo slecht nog niet is. De film is tot stand gekomen middels crowdfunding waarin Astenaren en Somerenaren een bijdrage konden leveren aan de film. In juli en augustus is een groep vrijwilligers aan de slag gegaan met de opnames van de film. Het kostte ruim twintig draaidagen om de film op te nemen. In totaal hebben ongeveer driehonderd Astense en Somerense vrijwilligers meegeholpen aan de film. Deze week is de ruwe versie gereed en vertoond aan externe filmexperts. “Super spannend. Het is voor het eerst dat we de film dan in één geheel zien. De film is iets langer geworden dan verwacht. We komen op 1 uur en veertig minuten”, vertelt mede-initiatiefnemer Geert Bukkems. Voor een overzicht van de voorstellingen zie: www.vanjefamilie. nl.

Aanmelden

Kerstworkshop Groei & Bloei PEELREGIO - Groei & Bloei Asten-Someren verzorgt maandag 12 december een kerstworkshop. Belangstellenden kunnen zich tot 5 december aanmelden.

Onder leiding van Francé van Kemenade uit Ommel wordt tijdens de workshop een kerststuk gemaakt.

De kerstworkshop wordt gehouden op het adres Pastoor van Ervenstraat 4 in Ommel en begint om 20.00 uur. Deelname is 20 euro voor leden van Groei & Bloei Asten-Someren en 25 euro voor niet-leden. Voor meer informatie en aanmelden: Famke Weerts, tel. 0495-453667 of mail famkeweerts@concepts.nl.

Expositie in museum Techniek met ‘n Ziel NEERKANT - In museum Techniek met ‘n Ziel aan de Dorpsstraat in Neerkant is van 1 december tot half januari een expositie te zien van Liesbeth Vaes uit Ospel. In plaats van verf en penselen gebruikt zij warmtebronnen en gekleurde stukjes was. Encaustic of encaustiek betekent inbranden en is een oude schildermethode die al in 600 voor Christus werd benoemd.

In de oudheid werden bijenwas en verschillende soorten hars, vermoedelijk op lepels boven een houtskoolvuur, gesmolten en vermengd met pigmenten. Zo kon de wasverf met penselen en spatels worden verwerkt. In de eerste tot derde eeuw na Christus werd de methode onder meer gebruikt voor het schilderen van grafportretten op sarcofagen: de beroemde Egyptische Fayumportretten. In Parijs is bij een opgraving een atelier uit de dertiende eeuw ontdekt waar gereedschap gevon-

den werd dat gebruikt werd voor het werken met bijenwasverf. Later verdween de originele techniek. Schilders stapten over op tempera en olieverf. Momenteel wordt de techniek met hedendaagse methoden weer toegepast. Verschillende kunstenaars smelten de was en schilderen dan op een traditionele manier. Liesbeth Vaes gebruikt bij voorkeur een hotplate; een hete plaat die de was laat smelten zodat er met palletmessen gewerkt kan worden. Vaes heeft geen artistieke opleiding. Ze zag per toeval een encaustic afbeelding en werd meteen geraakt. Na een korte introductiecursus ging ze zelf op zoek naar de mogelijkheden. Het uiten van haar gevoel is een belangrijk aspect in haar werken. Daarnaast zet ze fantasiewerelden neer met was. Sinds enkele jaren maakt ze soulwhispers; creaties die ontstaan vanuit haar intuïtie. De expositie is tijdens de openingstijden van het museum gratis te bezoeken.

Oefenen met lezen en schrijven SOMEREN - Onis Welzijn biedt iedere dinsdagavond in een oefengroep individuele ondersteuning bij lezen en schrijven. De bijeenkomsten vinden plaats in De Ruchte in Someren. Meer informatie is verkrijgbaar bij Carien van Eijden van Onis via 0493-441256. Daar kunnen mensen zich ook aanmelden.

Lezing over Rodin in bieb Asten Kunsthistoricus Ger Jacobs geeft woensdag 7 december een lezing genaamd ‘Rodin, beelden als iconen van de moderne tijd’. Deze lezing vindt plaats in de bibliotheek in Asten. Tussen 19 november en 30 april volgend jaar houdt het Groninger Museum de grootste Rodintentoonstelling die ooit in Nederland is gehouden. Jacobs vertelt daarover. De lezing duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur en de toegang bedraagt 7,50 euro.

Een werk van Liesbeth Vaes.

Stone Office wint Rock am Peel the battle HELENAVEEN - Festival Rock am Peel in Helenaveen heeft afgelopen weekend voor het eerst een voorselectie gehouden: Rock am Peel the Battle. De band Stone Office uit Neer won en mag volgend jaar op het festival spelen.

Bands uit de hele regio hadden zich kunnen aanmelden om via een spannende battle de kans te krijgen straks in 2017 op het festival zelf te mogen spelen. Middels loting kwamen vervolgens Stone Office uit Neer, Empty Field uit Deurne, Dutch Balls uit Eindhoven, de Golden Monkeys uit Helenaveen en Endless Wire uit Maasbree uit de bus en stond er dus een behoorlijke willekeur van bands

op het podium tijdens de Rock am Peel battle. Elke band kreeg dertig minuten om zichzelf te presenteren aan de vakjury. Deze bestond uit 2 vertegenwoordigers vanuit Rock am Peel; Marco Berkers en Freek Hoogendoorn en muziekliefhebber en kenner; Ted Willems van Willems Muziek uit Helmond. Tevens mocht het publiek haar mening laten horen middels hun enthousiaste applaus en geroep na afloop van elk optreden dat via een decibelmeter gemeten werd. Uiteindelijk kwam de band Stone Office aan het eind van de enerverende avond als terechte winnaar uit de bus en zij zullen op mainstage spelen tijdens de volgende editie van Rock am Peel, op 20 mei 2017.

Het contact wk48  
Het contact wk48