Page 1

tigchelaar

mobiel

www.tigchelaar.nl • Een uitgave van de Tigchelaar Groep • Uitgave 6 • September 2008

Maak kennis met Coen van Beek Pagina 3

Introductie nieuwe Ford Fiesta bij Ford Tigchelaar op vrijdag 26 en zaterdag 27 september! De motor klinkt lekker in de regionen en heeft voldoende stevig door te rijden. Bij sting is de auto opvallend akt de Fiesta tot een prettige

Frank van Dongen 20 jaar in dienst! Pagina 16

gen esta eind september bij de zijn van zowel de 3-deurs als e uitrustingniveaus leverbaar: Titanium. De basisuitvoemet onder andere standaard g, een klankvol audiosysteem el systeem - dat verkeerde en voorkomt - al behoorlijk van klassiek houdt moet kiezen met z’n chique stoel-

middenconsole.

Launch Pack De Fiesta met een instapprijs van €14.100,- scherp geprijsd in vergelijking tot z’n concurrenten. Helemaal als de koper de standaarduitrusting er bij in acht neemt. De optielijst is dan ook niet lang en voor de accessoires die erop staan vraagt Ford tevens niet de hoofdprijs. Voor een meerprijs van slechts €1.000,wordt het Launch Pack aanboden. Deze bevat aantrekkelijke zaken als automatische airconditioning, een automatisch dimmende binnenspiegel, parkeersensoren achter, Bluetooth/voicecontrol, elektrisch inklapbare buitenspiegels, een regensensor, cruise control, elektrische voorruitverwarming en een extra groot

Ambitieus? Blikken we terug op wat de Fiest te bieden heeft, dan kunnen we n concluderen dan dat Ford flink z’ heeft gedaan op de Fiesta. De au aantrekkelijk uit; vooral de kwalit vormgeving van het interieur go ogen. Gepaard met de prima rij-e schappen en de uitgebreide stan rusting zal Ford menig nieuwe kl de showrooms trekken. Ford ver het per jaar 14.000 stuks van de z neratie Fiesta wil verkopen. Een a instelling voor een auto in een fe B-segment. Maar de Fiesta heeft in huis om die ambities waar te m

afwijken van standaardspecificaties. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: van 19,2-11,2; liter/100 km: van 5,2-8,9; CO 2 gr/km: van 98-154.

ieuwe Fiesta is er! mee op de open dagen.

Individual programma voor Ford Mondeo Pagina 11

Lees in dit nummer de rij-impressies van de nieuwe Ford Fiesta, Skoda Superb, Seat Ibiza SC en de Alfa Romeo MiTo

Gemakkelijk en voordelig auto’s leasen!

Tigchelaar doet meer voor u!

Alle leaseprijzen in onze krant zijn op basis van 48 maanden, 20.000 km per ja, Full Operational Lease, Exclusief vervanging. Tenzij anders staat vermeld.

AutoRent, snel en handig!

Minervum 7001, Breda, tel. 076-5281481 Beneluxweg 5, Oosterhout, tel. 0162-481400

Autoschade? Wij helpen u weer vooruit!

Minervum 7001, Breda, tel. 076-5281471


tigchelaar mobiel • Uitgave september 2008

Even voorstellen... aan onze nieuwe medewerkers!

Maak kennis met... Vestigingsdirecteur Coen van Beek van Tigchelaar Breda zit dagelijks 4 tot 5 uur in de auto

Tigchelaar Breda Joop Stevens, Receptie werkplaats

Tigchelaar Etten-Leur Gino Snepvangers, Leerling monteur

Tigchelaar Autolease Pieter Klep

Tigchelaar Breda Damian Haastrecht, Leerling monteur

Joop is 42 jaar en vrijgezel. Hij is geboren in Breda en nog steeds woonachtig in het mooie Ginneken. Sinds 1 september is hij in dienst bij Tigchelaar autobedrijven. U vindt Joop achter de receptiebalie van de werkplaats bij Tigchelaar Breda. Zijn opleiding heeft Joop volbracht bij het IVA te Driebergen. Joop is van vele markten thuis. Na zijn opleiding is hij gaan werken in de autobranche. Na een paar jaar rolde hij in de wereld van licht en geluid om vervolgens activiteiten te ontplooien in de productiebranche van TV camera’s. En nu dus weer terug in de autobranche, waarvoor hij zijn opleiding heeft genoten.

Gino is 17 jaar oud, is vrijgezel en woont in St. Willebrord bij zijn ouders. Hij is een rasechte “Willebrorder”, want ook zijn wieg stond in deze plaats. Gino is in dienst getreden bij Tigchelaar Etten-Leur op 1 september jongstleden.

Pieter is geboren in Bavel en 27 jaar oud. Na een periode in het midden van ons land kreeg hij weer heimwee naar Brabant. Pieter wist zijn vriendin te overtuigen, zodat ze nu vanaf augustus samenwonen in Gilze. Per 1 september is hij het aanspreekpunt voor Tigchelaar Autolease voor alle vestigingen.

Damian is 18 jaar oud, heeft een vriendin en woont in Breda bij zijn ouders. Hij is geboren en getogen in Breda. Damian is in dienst getreden bij Tigchelaar Breda op 7 juli van dit jaar. Momenteel volgt hij de opleiding 1e autotechnicus bij het Radiuscollege in Breda. Dit houdt in dat Damian vier dagen per week in de werkplaats in Breda is te vinden en een dag op het Radiuscollege. Voetballen is de grote hobby van Damian. Hij speelt op een recreatief niveau en voetbalt ontzettend graag. Momenteel zit hij even in de lappenmand, maar hoopt weer snel fit te zijn. Zijn verwachting is dat de opgelopen blessure aan de voet en enkelbanden binnen een paar weken weer genezen is. Ook het passieve gedeelte van de voetbalsport interesseert hem enorm en hij probeert op TV dan ook zo veel mogelijk te volgen. Op vakantie gaat hij het liefst naar een warm land waar hij kan genieten van de zee en de zon. Als het weer goed is, is de vakantie al voor 90 % geslaagd, zegt Damian, want je kunt dan lekker ontspannen op een goed terras zitten.

In zijn vrije tijd werkt Joop veel aan zijn eigen oldtimer. Met trots vertelt hij over zijn voormalig ”rally icoon” de Lancia Fulvia HF 1.6, die hij graag zo snel mogelijk klaar wil krijgen voor het gebruik op de weg. De vakantie brengt Joop steevast door in Frankrijk en dan met name aan de Coted ‘Azur, waar hij in het plaatsje Le Lavandou een eigen onderkomen heeft.

Momenteel volgt hij de opleiding 2e autotechnicus bij het Markizaatcollege in Bergen op Zoom. Dit houdt in dat Gino vier dagen per week in de werkplaats in Etten-Leur is te vinden en een dag op school. Als u Gino zoekt buiten werktijd, dan is de kans groot dat u naar de sportschool moet, want fitness is zijn grote passie. In het fitnesscentrum werkt hij voornamelijk aan zijn lichaam om de kracht en spieromvang op peil te houden. Als het onderwerp uitgaan aan de orde komt, spitsen zijn oren. Meestal gaat Gino uit in Breda, maar ook een hardcorefestival geniet zijn belangstelling. Op vakantie gaat hij het liefst naar een warm land waar goed weer zeker is. Het stappen is dan ook meteen veel leuker, zo besluit Gino.

tigchelaar mobiel • Uitgave september 2008

Pieter heeft ruime ervaring in de leasemarkt. Zo heeft hij ondermeer vanaf 2005 meegewerkt aan de opbouw van VW leasing bij VW Pon Financial Services in Amersfoort. Pieter is een sportief figuur. In de winter staat hij graag op de lange latten en dan bij voorkeur in Frankrijk, weliswaar minder apres ski mogelijkheden, maar wel goede en snelle pistes. Tennissen doet hij op een verdienstelijk niveau. Daarnaast speelt hij squash, maar ook een minder actieve sport als biljarten en dan met name driebanden is Pieter machtig. In tegenstelling tot de winter doet hij tijdens de zomervakantie het liefst helemaal niets. Gewoon luieren in de zon bij het strand en bijtanken voor de rest van het jaar.

Sinds 1 september 2007 is Coen van Beek vestigingsdirecteur van Tigchelaar Breda en is daarmee verantwoordelijk voor al het reilen en zeilen van de vertegenwoordigde merken Ford, Seat en Skoda. Van Beek heeft motorolie in zijn bloed, want hij komt uit een inmiddels drie generaties oude automobielfamilie. Op 28 maart 1964 liet hij voor het eerst van zich horen boven het garagebedrijf van zijn opa, waar zijn vader toen werkzaam was. Later is papa Van Beek samen met een compagnon een eigen bedrijf begonnen met Opel als dealerschap. Deze samenwerking resulteerde uiteindelijk in drie Opelvestigingen: Doetinchem, Amersfoort en Winterswijk. Ondanks het feit, dat Coen geen specifieke automotive opleiding heeft gevolgd, heeft hij het gezegde van de appel en de boom eer aan gedaan en is na zijn VWO en HEAO-studie Small Business de autobranche ingedoken. Nomade Als een nomade heeft hij zo’n beetje in alle windstreken van ons land bij diverse autobedrijven commerciële functies bekleed. Uiteindelijk is Coen nu bij Tigchelaar beland en heeft hij het uitstekend naar zijn zin aan het Minervum in Breda. Maar Coen woont niet in de Baroniestad.

Coen heeft zijn ‘roots’ in de Achterhoek en woont met echtgenote Marjan, zoon Coen Jr. (9 1⁄2 jaar) en dochter Willemein (8 lentes) in Laag Keppel. Vier tot vijf uur woon-werkverkeer Op de vraag of deze situatie heeft geleid tot het welbekende weekendhuwelijk antwoordt hij: “Nee hoor. Ik rijd elke dag op en neer”. Pardon? Da’s tegenwoordig geen kleinigheid meer. Maar hij vindt het niet erg om ‘s morgens en ‘s avonds 1 1⁄2 tot 2 1⁄2 uur in de auto te zitten. Zijn gezin is erg belangrijk voor hem en dus heeft hij het er graag voor over om elke ochtend om een uur of zes op te moeten staan en om zo’n 14 uur later weer terug te keren op de basis. Wintersport en zee De vakanties maken bovendien veel goed. ‘s Winters is het steevast Oostenrijk en worden de lange latten aangebonden. ‘s Zomers gaat het gezin Van Beek naar Zee, om precies te zijn, naar Cadzand in Zeeuws Vlaanderen, waar de familie een gezamenlijk optrekje heeft. Coen kan daar in de buurt ook zijn favoriete hobby uitoefenen: het nobele golfspel. “Maar”, zo voegt hij er haastig aan toe, “mijn grootste hobby blijft toch altijd nog het mede opvoeden van onze kinderen”.

De grote crash “Nou en hoe”, antwoordt Coen op de vraag of hij wel eens een auto in de kreukels heeft gereden. “Wij waren een paar jaar geleden op terugweg van wintersport op een autobaan in Zuid-Duitsland, toen iemand mij inhaalde en aan de zijkant toucheerde. Je schrikt je het apelazerus natuurlijk en we zijn allebei tegen de vangrail tot stilstand gekomen, maar gelukkig geen gewonden”. Oldtimer Onze slotvraag gaat altijd over de meest

favoriete auto. Welke auto zou Coen van Beek voor de deur willen hebben staan als hij in het geld zou zwemmen? Daar hoeft onze vestigingsdirecteur niet lang over na te denken: “Het zou geen nieuwe auto worden, maar een oldtimer: een Mercedes Pagode SL van begin jaren zestig van de vorige eeuw. Je weet wel zo’n coupé met die zonk in het dak. Dat heb ik altijd een wondermooie bolide gevonden”. Geen slechte keuze, Coen. Maar daar hoef je toch geen miljonair voor te zijn? Hoewel....

De allerlaatste!!!! OP=OP FordKa Cool & Sound 1.3 Geregistreerd op 30-05-2008

o.a. uitgerust met Airco, Radio/CD,

De FordKa Cool & Sound vanaf 99,- per

Stuurbekrachtiging, Bumpers in carros-

maand! Profiteer nu van zeer voordelige

seriekleur, Deelb. achterbank, Electri-

actierente van 5,9%! Nu met 1 jaar GRA-

sche ramen en Centr. vergrendeling.

TIS all-risk verzekering i.c.m. FordOptions*!

Normaal 11.060,-

8.995,-

NU of vanaf 99,- per mnd!

Er is al een Leon “25” Edition 1 vanaf ��21.520,-

Er is al een Leon “25” Edition 2 vanaf ��22.720,-

SEAT, al 25 jaar sportief rijplezier in Nederland. Dit vieren we met de speciale “25” Editions actiemodellen. De “25” Editions zijn sportieve auto’s met prestaties van topniveau, voor een zeer betaalbare prijs! Volop keuze in motoren en een indrukwekkende lijst van sportieve extra’s. Je maakt dus altijd een goede keuze! Ga nu naar de SEAT dealer voor een proefrit en laat je overtuigen!

+ 500,- EXTRA INRUILVOORDEEL *vraag naar de voorwaarden. Prjizen zijn excl. metallic lak en geldig zolang de voorraad strekt.

7684

Breda – Minervum 7001/c (076) 528 14 00 Etten-Leur – Ecustraat 23 (076) 503 44 50 Oosterhout – Beneluxweg 5 (0162) 481 400

Servicedealers:

Autobedrijf vd Wouw

Autobedrijf van Drimmelen

Molenstraat 160-166a, Zundert, (076) 597 22 96

Melassestraat 2, 4Zevenbergen, (0168) 37 15 01

Autobedrijf Glerum

Flierstraat 104, Lage Zwaluwe, (0168) 482 430

Er is al een SEAT Leon vanaf � 18.995,- inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. De genoemde meerprijs van � 25,- geldt t.o.v. de Sport en de Stylance. Gemiddeld brandstofverbruik SEAT Leon: 4,5 - 8,4L/100 km (1:22,2 - 1:11,9), CO2-emissie g/km 119 - 200. Genoemde prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen ‘af importeur’. Importeur Pon Car, Leusden. Internet: www.seat.nl. Vraag naar de voorwaarden.

tigchelaar

seat.nl

7001/c, 4817 ZL Breda (076) 572 04 22 � www.tigchelaar.nl Breda SEAT Tigchelaar Breda � Minervum 7001c � 076 - Minervum 572 04 22 Beneluxweg 5, 4904 SJ Oosterhout (0162) 58 08 00

� Beneluxweg Oosterhout SEAT Tigchelaar Oosterhout 5 � 0162 - 58 08 00 � www.tigchelaar.nl Voor ons actuele occasion-aanbod zie www.tigchelaar.nl


Ford gaat voor Groen.

tigchelaar mobiel • Uitgave september 2008

Rij impressie: Ford Fiesta 1.6 Ti-VCT Ford’s bedoeling was om de volwassenheid van een auto uit het hogere C-segment in de Fiesta te verwerken. Groter, luxeuzer, completer en beter; dit alles voor een relatief lage aanschafprijs. Is dat mogelijk? De Ford engineers zijn stellig overtuigd van wel. Wij hadden het genoegen om de Fiesta nu al te mogen rijden.

Profiteer van dit extra groene voordeel bij Tigchelaar Autobedrijven!

B

Ford Focus 1.6 16V

* op Ghia of Titanium

Ford Focus

Business Pakket*

standaard voorzien van

Navigatiesysteem met 5 inch

ABS, Airbags, Centr.

kleurenscherm, Parkeersensoren

vergr., Elec. ramen,

voor en achter, Bluetooth/Voice-

Boordcomputer, etc.

control

VANAF

NU

€ 19.075,-

€ 500,-

Dynamisch interieur Binnenin ziet het er allemaal keurig uit. De designstrategie heeft ook hier zijn intrede gedaan en het moet gezegd worden dat we de laatste tijd zelden zo’n spannend dashboard in deze klasse zijn tegengekomen. Met een middenconsole die is geïnspireerd op een mobiele telefoon en tellers die op een duikbril lijken, vormt de omgeving een prettige plek om kilometers in te maken. Het afwerkingniveau is hoog met mooie materialen en contrasterende interieurkleuren. Een mix van zacht comfort en stevig sportief kenmerkt de zit van de stoelen. Achterin is de bewegingsvrijheid voor mensen van maximaal 1.90 meter behoorlijk. En ondanks de sterk aflopende daklijn is er voldoende hoofdruimte.

B

Ford C-Max 1.6 16V

Drie uitvoeringen Wanneer de Fiesta eind september bij de dealers staat, zijn van zowel de 3-deurs als de 5-deurs drie uitrustingniveaus leverbaar: Trend, Ghia en Titanium. De basisuitvoering Trend is met onder andere standaard airconditioning, een klankvol audiosysteem en het Easyfuel systeem - dat verkeerde brandstof tanken voorkomt - al behoorlijk compleet. Wie van klassiek houdt moet voor de Ghia kiezen met z’n chique stoel-

bekledingen en warme interieurkleuren. De Titanium heeft meer een sportieve inborst. Met een set 17 inch lichtmetalen wielen is de Fiesta op z’n mooist. Launch Pack De Fiesta met een instapprijs van €14.100,- scherp geprijsd in vergelijking tot z’n concurrenten. Helemaal als de koper de standaarduitrusting er bij in acht neemt. De optielijst is dan ook niet lang en voor de accessoires die erop staan vraagt Ford tevens niet de hoofdprijs. Voor een meerprijs van slechts €1.000,wordt het Launch Pack aanboden. Deze bevat aantrekkelijke zaken als automatische airconditioning, een automatisch dimmende binnenspiegel, parkeersensoren achter, Bluetooth/voicecontrol, elektrisch inklapbare buitenspiegels, een regensensor, cruise control, elektrische voorruitverwarming en een extra groot

multimediascherm. Voor nog eens €200,extra krijg je daar een USB-aansluiting bij, waarmee een MP3-speler of iPod kan worden bediend via het scherm in de middenconsole. Ambitieus? Blikken we terug op wat de Fiesta allemaal te bieden heeft, dan kunnen we niet anders concluderen dan dat Ford flink z’n best heeft gedaan op de Fiesta. De auto ziet er aantrekkelijk uit; vooral de kwaliteit en de vormgeving van het interieur gooit hoge ogen. Gepaard met de prima rij-eigenschappen en de uitgebreide standaarduitrusting zal Ford menig nieuwe klanten naar de showrooms trekken. Ford vermeldt dat het per jaar 14.000 stuks van de zesde generatie Fiesta wil verkopen. Een ambitieuze instelling voor een auto in een felbevochten B-segment. Maar de Fiesta heeft wel alles in huis om die ambities waar te maken.

Alle prijzen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Afgebeelde auto kan afwijken van standaardspecificaties. Gemiddeld brandstofverbruik en CO 2-uitstoot: km/liter: van 19,2-11,2; liter/100 km: van 5,2-8,9; CO 2 gr/km: van 98-154.

De nieuwe Fiesta is er!

Ford C-Max

Business Pakket*

standaard voorzien van

Navigatiesysteem met 5 inch

ABS, Airbags, Centr.

kleurenscherm, Parkeersensoren

vergr., Elec. ramen, ESP/

voor en achter, Bluetooth/Voice-

EBD, Boordcomputer, etc.

control

VANAF

NU

€ 23.950,-

€ 500,-

Feest mee op de open dagen.

A Ford Mondeo

Business Pakket*

standaard voorzien

DVD navigatiesysteem met 7 inch

van ABS, Airbags, Centr.

touchscreen in kleur, Radio/CD/

vergr., Elec. ramen,

MP-3 speler, Parkeersensoren voor

Boordcomputer, etc.

en achter, Bluetooth/Voice control

VANAF

NU

€ 26.025,-

€ 2000,-

7684

Breda – Minervum 7001/c (076) 528 14 00 Etten-Leur – Ecustraat 23 (076) 503 44 50 Oosterhout – Beneluxweg 5 (0162) 481 400 Autobedrijf vd Wouw

Autobedrijf van Drimmelen

Molenstraat 160-166a, Zundert, (076) 597 22 96

Melassestraat 2, 4Zevenbergen, (0168) 37 15 01

Autobedrijf Glerum

Flierstraat 104, Lage Zwaluwe, (0168) 482 430

Open dagen bij de Ford dealer op vrijdag 26 en zaterdag 27 september. Strakker. Dynamischer. Pittiger. Zeg maar gerust een extreme make-over.

Want door de nieuwe Fiesta raakt u dat vanzelf wel. En mensen met lef

Dus helemaal van nu. Kom de nieuwe Ford Fiesta zelf bewonderen tijdens

stappen in de coole cockpit en maken een feestelijke proefrit.

onze feestelijke open dagen. Nog niet in de feeststemming? Toch komen.

Fiesta. De nieuwe Ford. Helemaal van nu.

Breda – Minervum 7001/c (076) 528 14 00 Etten-Leur – Ecustraat 23 (076) 503 44 50 Oosterhout – Beneluxweg 5 (0162) 481 400

7684

Ford Mondeo 1.6 16V

Servicedealers:

32 jaar nadat het eerste model van de band rolde en ruim 12 miljoen stuks later verschijnt de zesde generatie van de Ford Fiesta. De nieuweling lijkt in geen enkele opzicht op zijn voorgangers. Het Kinetic Design heeft ook vat gekregen op dit nieuwe model en past daarmee volledig in het huidige familiegezicht van Ford dat met de S-Max is ingezet.

Opvallend zacht Er zijn vijf motorvarianten van de Fiesta beschikbaar, een 1.2 liter benzine met 60 of 82 pk, een 1.4 liter met 96 pk of een 1.6 liter met 120 pk. De enige dieselkracht is weggelegd voor de 1.6 TDCi met 90 pk. Vanaf het voorjaar van 2009 komt daar een zuinige en schone 1.6 liter TDCi-diesel bij met ECOnetic-aanpassingen. Het merendeel van de kopers zal waarschijnlijk uitkomen bij de 1.2 benzine met 82 pk of de 1.4 liter met 96 pk. Wij gingen op pad met de 120 pk sterke 1.6 liter Ti-VCT-motor. Slechts enkele kilometers nadat we vertrokken laat de nieuwe Fiesta ons weten dat z’n rij-eigenschappen wederom dik in orde zijn. Opvallend is dat de auto tamelijk zacht is geveerd. Op normale wegen ervaren we dit als prettig comfortabel. De Fiesta voelt vertrouwd en veilig aan. De motor klinkt lekker in de hogere toerenregionen en heeft voldoende vermogen om stevig door te rijden. Bij constante belasting is de auto opvallend stil en dat maakt de Fiesta tot een prettige reisauto.

Servicedealers:

Autobedrijf vd Wouw

Autobedrijf van Drimmelen

Molenstraat 160-166a, Zundert, (076) 597 22 96

Melassestraat 2, 4Zevenbergen, (0168) 37 15 01

Autobedrijf Glerum

Flierstraat 104, Lage Zwaluwe, (0168) 482 430


tigchelaar mobiel • Uitgave september 2008

tigchelaar mobiel • Uitgave september 2008

tigchelaar

Puzzel mee en maak kans op een I-pod Nano Onder de goede oplossingen van deze woordzoeker zullen wij 2 I-Pod’s Nano verloten. De winnaars krijgen persoonlijk bericht en zullen worden vermeld in de volgende uitgave van Tigchelaar Mobiel! Mail uw oplossing met vermelding van naam, adres en telefoonnummer naar redactie@tigchelaar.nl of stuur hem op naar Tigchelaar Groep, t.a.v. de redactie, Postbus 5679, 4801 EB Breda, o.v.v. ‘woordzoeker’ De woorden zitten horizontaal, verticaal en diagonaal in alle richtingen in de puzzel verstopt. Zoek ze op en streep ze af. De overblijvende letters vormen achter elkaar gelezen de oplossing.

aanschaf accu achtcilinder audio auto bank cadillac contract deur dynamo

fiesta fraai front gaaf gewicht ibiza inruil interieur klant koppeling

lease luxe merk mito navigatie paardenkracht passagier pook portier prijs

discount occasions

Vul hier de overgebleven letters in:

Oplossing woordzoeker Tigchelaar Mobiel 5: Milieulabel

FIAT Seicento 1.1

Bj.: 2001-06, 71.000 km. Vraag naar de condities!

SAAB 9-3 2.0i

Bj.: 1999-05, 266.000 km. Airco, Centr. vergr., Cruise contr., Getint glas, Trekhaak, etc.

Rijklaar € 4.950,-

Rijklaar € 4.950,-

NU € 2.850,SEAT Cordoba 1.4i 16V Signo

Uit het groot aantal postkaarten en mailtjes hebben wij 2 winnaars getrokken. mevr. Pijpers uit Breda en Laurens Brouwers uit Etten-Leur zijn de gelukkigen die voortaan van hun I-Pod Nano 2 GB kunnen genieten.

Visitekaartje met turbokracht: Saab 9-3 Norden Business.

ijk v voorw oor de op nev aarden enstaa nde pagina !

Speciaal voor u ingereden! - www.tigchelaar.nl

reservewiel safe snelheid stuur styling superb trekhaak type velg verwarming

NU € 2.850,SKODA Fabia 1.9 Comfort

VOLVO S40 1.8i Europa

Bj.: 2000-09, 113.469 km. Airbags, ABS, Airco, Lederen bekleding, Cruise contr., etc.

van € 9.950,-

NU € 7.950,FORD Fiesta

Tigche la Discou ar Centent r K

SKODA Fabia 1.2 Comfort

SKODA Fabia 1.4 16V Choice

Bj.: 2004-06, 60.843 km. ABS, Boordcomp., Buitentemp. meter, Bumpers in carrosseriekleur, etc.

Bj.: 2004-06, 73.411 km. ABS, Airco, Boordcomp., Airbag, Radio/CD, Stuurbekr., etc.

van € 8.950,-

Rijklaar € 9.950,-

NU € 8.450,-

NU € 8.950,-

RENAULT Clio 1.2i 16V Campus

FORD Focus Wagon 1.6 16V

DIESEL Bj.: 2003-02, 88.102 km. Airbags, ABS, Airco, Cruise contr., Elec. ramen en spiegels, etc. van € 9.950,-

Bj.: 2004-09, 120.000 km. ABS, Boordcomp., ABS, Bumpers in carrosseriekleur, etc.

VOLKSWAGEN Golf 1.6 16V

SKODA Superb 1.9 Classic

van € 10.950,-

NU € 8.950,-

LPI Aktie Gas FX (67 ltr ringtank) van € 2.650,- VOOR € 1.995,(incl. BTW en montage) Als zakelijk rijder wilt u zich onderscheiden van de massa.

NU € 9.250,-

Bj.: 2005-01, 98.337 km. Airco, ABS, Airbags, l.m-velgen, etc.

van € 10.750,-

NU € 9.750,SKODA Octavia 1.6 Hatchback

Bj.: 2007-02, 38.103 km. ABS, Airco, Airbags, Radio/CD, l.m.-velgen, Elec. ramen, etc.

Bj.: 2004-01, 113.244 km. Airco, ABS, Airbags, Elec. ramen, Radio/CD, etc.

van € 10.950,-

van € 10.950,-

NU € 9.950,-

NU € 9.950,-

SKODA Fabia 1.4 Elegance

FORD Fiesta 1.6 Sport

Maak kennis met de Saab 9-3 Norden Business. Als zakelijk rijder wilt u zich onderscheiden vanextra’s de massa. Deze speciale uitvoering is voorzien exclusieve als: Maak kennis met de Saab 9-3 Norden Business. speciale uitvoering is voorzien exclusieve extra’s als: •Deze Lichtmetalen 16 inch wielen • Geïntegreerde mistlampen • Lichtmetalen 16 inch wielen • Voorbereiding inbouw carkit • Geïntegreerde mistlampen • Regensensor • Voorbereiding inbouw carkit • Bi-Xenon koplampen • Regensensor • Passenger Pack • Bi-Xenon koplampen • Elektrisch verwarmbare voorstoelen • Passenger Pack • Saab Parking Assistance • Elektrisch verwarmbare voorstoelen • Dual zone climate control • Saab Parking Assistance • Dual zone climate control Door de prijsstelling van de Saab 9-3 Norden Business profiteert nog eensvan vande een zeer9-3 gunstig leasetarief een Door udeook prijsstelling Saab Norden Businessen profilagere bijtelling. Kom voor een premium teert ufiscale ook nog eens van eensnel zeerlangs gunstig leasetarief en een proefrit of kijkbijtelling. op www.saab.nl voor meer informatie. lagere fiscale Kom snel langs voor een premium

DIESEL Bj.: 2002-05, 90.906 km. Airbags, ABS, Airco, Cruise contr., l.m.-velgen, etc.

van € 11.950,-

NU € 9.950,SAAB 9-3 1.8t

Bj.: 2002-09, 143.121 km. ABS, Airco, Boordcomp., Buitentemp. meter, etc.

van € 13.950,-

NU € 10.950,FORD Fiesta 1.6 Sport

Bj.: 2004-104, 61.830 km. ABS, Boordcomp., Buitentemp. meter, Bumpers in carrosseriekleur, etc. Rijklaar € 12.950,-

NU € 11.500,-

FORD Fiesta 1.3 Futura II

Bj.: 2005-01, 51.387 km. ABS, Airco, Boordcomp., Buitentemp. meter, etc.

van € 11.950,-

Bj.: 2006-12, 13.688 km. ABS, Bumpers in carrosseriekleur, Centr. vergr. afst. bed., etc.

Rijklaar € 13.950,-

NU € 11.750,-

NU € 12.500,-

SKODA Fabia 1.4 Equipe

VOLKSWAGEN Bora 1.9 TDI

proefrit of kijk op www.saab.nl voor meer informatie. p.m. Saab 9-3 Norden Business, lease vanaf

€ 559,Saab 9-3 Norden Business, lease vanaf € 559,- p.m.

De Saab 9-3 Norden Business vanaf € 28.790,-

DIESEL Bj.: 2003-11, 80.000 km. ABS, Airco, Centr. vergr., Cruise contr., Airbag, Getint glas, etc.

van € 16.950,-

NU € 12.850,-

Bj.: 2006-12, 13.688 km. ABS, Bumpers in carrosseriekleur, Centr. vergr. afst. bed., etc.

van € 13.850,-

NU € 12.950,-

Bj.: 2008-01, 12.000 km. Antraciet grijs, Airco, l.m.-velgen, Technopakket, etc.

Rijklaar € 16.037,-

NU € 12.900,-

Bj.: 2006-11, 13.896 km. ABS, Airco, Boordcomp., Bumpers in carrosseriekleur, etc.

van € 13.850,-

Bj.: 2004-03, 97.520 km. ABS, Airco, Airbags, Elec. ramen en spiegels, etc.

NU € 12.950,-

Leasetarief o.b.v. 60 mnd/20.000 km/j, tarief Saab Financial Services. CO2 uitstoot 147-214 gr/km, verbruik 5,4-8,9 L/100 km. (Prijs)wijzigingen voorbehouden.

Saab Tigchelaar Breda, Bedrijventerrein Hoogeind, Minervum 7001A, 4817 ZL Breda, telefoon: 076 - 5712300 Saab Tigchelaar Roosendaal, Belder 36A, 4704 RK Roosendaal, telefoon: 0165 - 595990 www.tigchelaar.nl

Tigchelaar Discount Center Minervum 7001, 4817 ZL Breda - Tel. 076 - 5 281 471 - www.tigchelaar.nl

van € 15.450,-

NU € 12.950,-


SEAT Toledo 1.6 Stylance

OPEL Zafira Z2.2SE 16V

breda

AUTOMAAT Bj.: 2004-11, 15.950 km. ABS, Airco, Buitentemp. meter, Bumpers in carrosseriekleur, etc.

Bj.: 2004-09, 96.000 km. ABS, Airco, Centr. vergr., Cruise contr., Parkeersensor, etc.

van € 16.950,-

van € 19.850,-

Rijklaar € 15.950,-

NU € 14.450,VOLVO V70 2.4

Bj.: 2005-01, 76.249 km. ABS, Boordcomp., Buitentemp. meter, Airco, etc.

NU € 14.850,SEAT Leon 1.6

NU € 14.950,FORD Focus Wagon 1.6 TDCi

Bj.: 2004-02, 96.203 km. ABS, Airco, Boordcomp., Cruise contr., Radio/CD, Stuurbekr., etc.

Bj.: 2004-01, 106.000 km. ESP, Alarm, Radio/CD, Airco, Dorpels en bumpers in kleur, etc.

van € 17.750,-

NU € 16.750,FORD Focus 1.6i Futura

NU € 16.850,SEAT Altea 1.6 Comfort Style

KIA Rio 1.3i Wagon

FORD Ka 1300 Darte

A

NTIELA

NDEER KILOM DE ETERS TAND MET N SCHADE AP VERLE DENPA 14 DAG S EN OM RUILGA RANTIE 20 LITE R BRA NDSTO 12 MAA F MOBIL NDEN ITEITS TIGCHELA GARAN AR TIE (V OOR EI VERVAN GEN M GEND ERKEN ) VERVO GARAN ER BIJ TIEREP ARATIE S

Altijd ruime keuze bij Tigchelaar! - www.tigchelaar.nl FORD Ka 1.3i Style

R

6 MAAN DEN G BOVAG ARANT IE KEURIN G (OP 70 PUN NIEUWE TEN) APK GEGARA

occasions

van € 20.850,-

GA

tigchelaar

SAAB 9-3 Sport Sedan

EL

SAAB 9-3 1.8t Business

CHEL A

TIG

AR

MAZDA 3 1.6ISVT Sedan

tigchelaar mobiel • Uitgave september 2008

B

tigchelaar mobiel • Uitgave september 2008

RENAULT Twingo Privilege

FORD Fiesta 1.3i

DIESEL Bj.: 2004-01, 126.700 km. ABS, Airco, Cruise contr., Centr. vergr., Startonderbreker, etc.

Bj.: 2007-09, 18.451 km. Handgeschakeld, Benzine, etc.

van € 20.950,-

Rijklaar € 22.950,-

NU € 17.850,MERCEDES A-Klasse Polastar

Bj.: 2006-06, 42.136 km. Airbags, Navigatie, Airco, ABS, ASR, Schuifdak, Full Options, etc.

Rijklaar € 21.750,-

Bj.: 2006-09, 70.361 km. ABS, Airco, Airbags, l.m.-velgen, etc.

van € 20.950,-

NU € 18.950,FORD Focus C-Max 1.6

NU € 18.950,SAAB 9-5 2.2 TID Business

DIESEL

DIESEL

Bj.: 2006-09, 24.234 km. Diesel, ABS, Airco, Boordcomp., Bumpers in carrosseriekleur, etc.

Bj.: 2004-06, 71.000 km. ABS, Airco, Centr. vergr., Cruise contr., Elec. ramen, etc.

Rijklaar € 21.450,-

Rijklaar € 24.950,-

NU € 20.250,-

NU € 20.950,-

NU € 21.850,-

SEAT Altea XL 1.6 Stylance SW

FORD Mondeo Wagon Platinum

FORD Mondeo Wagon Platinum

Bj.: 2007-08, 21.608 km. ABS, Boordcomp., Cruise contr., Stuurbekr., Traction control, etc.

Bj.: 2007-01, 25.460 km. ABS, Boordcomp., Buitentemp. meter, Navigatie, Airco, etc.

Bj.: 2007-01, 30.469 km. ABS, Boordcomp. Buitentemp. meter, Navigatie, Airco, etc.

Rijklaar € 22.950,-

NU € 21.950,CADILLAC BLS 2.0 Elegance

van € 23.950,-

NU € 21.950,SEAT Alhambra 1.8 20V

van € 23.950,-

NU € 21.950,-

CADILLAC SRX 3.6 Sport Luxury

Bj.: 2007-06, 24.197 km. ABS, Airco, Airbags, l.m.-velgen, etc.

van € 20.450,-

NU € 18.950,SAAB 9-3 1.8i Linear Sport

Bj.: 2006-05, 36.500 km. ABS, Airco, Centr. vergr. Cruise contr., Airbags, Getint glas, etc.

Bj.: 2007-09, 30.000 km. ABS, Airco, Boordcomp., Buitentemp. meter, Bumpers in carrosseriekleur, etc. van € 21.450,-

NU € 19.950,-

FORD Mondeo Wagon Platinum

Bj.: 2007-01, 31.273 km. ABS, Boordcomp., Buitentemp. meter, Navigatie, Airco, etc.

van € 23.950,-

van € 24.950,-

NU € 21.850,SAAB 9-3 1.8t Business

Bj.: 2007-05, 12.500 km. ABS, Airco, Alarm, Cruise contr., Mistlampen, Getint glas, etc.

NU € 21.950,FORD Focus CC Trend 2.0 16V

Bj.: 2007-07, 27.000 km. Cruise contr., Bluetooth Voice contr., Radio/CD-wisselaar, etc.

Rijklaar € 32.950,-

Rijklaar € 35.100,-

NU € 27.850,-

NU € 27.900,-

SAAB 9-5 2.0t Business SW

FORD Mondeo 2.0

Bj.: 2004-06, 53.041 km. Startonderbreker, Radio/CD, Stuurbekr., Metallic lak, etc.

€ 5.750,-

Bj.: 2004-07, 49.487 km. ABS, Startonderbreker, Trekhaak, Stuurbekrachtiging, etc.

€ 5.950,-

Bj.: 2003-01, 45.330 km. Airco, Bumpers in carrosseriekleur, Centr. vergr., Leer, etc.

€ 7.750,-

Rijklaar € 37.950,-

NU € 29.850,-

Bj.: 2007-09, 11.712 km. Boordcomp., Centr. vergr., Elec. ramen, Mistlampen, Airco, etc.

Rijklaar € 33.950,-

NU € 30.950,-

Bj.: 2005-01, 44.000 km. ABS, Airco, Centr. vergr., Cruise contr., Getint glas, etc.

van € 38.950,-

NU € 32.850,-

Bj.: 2007-05, 15.000 km. ABS, Airco, Centr. vergr., Cruise control, etc.

SEAT Ibiza 1.4 16V Spirit

FORD Focus Wagon 1.4i Cool

SKODA Octavia 1.6 Combi

Bj.: 2004-04, 72.327 km. Airbags, ABS, Airco, Elec. ramen en spiegels, l.m.-velgen, etc.

Bj.: 2004-03, 102.585 km. Airbags, ABS, Airco, Elec. ramen, l.m.-velgen, Radio/CD, etc.

Bj.: 2002-12, 89.121 km. Airbags, ABS, Airco, Metallic lak, Radio/CD, etc.

Bj.: 2002-11, 110.241 km. Buitentemp. meter, Bumpers in carrosseriekleur, Centr. vergr., etc.

€ 8.950,FORD Focus 1.6i 16 Futura

Bj.: 2006-01, 22.274 km. Airco, Cruise contr., Airbags, Elec. ramen, l.m.-velgen, etc.

€ 15.950,FORD Focus 1.6i 16V Futura

€ 8.950,OPEL Astra 1.6 16V SW Enjoy

Bj.: 2005-03, 49.126 km. ABS, Airco, Cruise contr., Stuurbekr., Airbags, Metallic lak, etc.

€ 15.950,FORD Focus 2.0i 16V Rally

€ 9.950,-

NU € 32.850,-

Tigchelaar Discount Center Minervum 7001, 4817 ZL Breda - Tel. 076 - 5 281 471 - www.tigchelaar.nl

€ 10.450,-

TOYOTA Corolla 1.6 16V VVT-I

SKODA Octavia 1.6 Ambiente

Bj.: 2004-01, 65.103 km. ABS, Boordcomputer, Getint glas, Mistlampen, Radio/CD, etc.

Bj.: 2005-06, 55.000 km. ABS, Airco, Boordcomp., Buitentemp. meter, Bumpers in carrosseriekleur, etc.

€ 15.950,SKODA Octavia 1.9 Ambiente

€ 16.950,CHEVROLET Epica 2.5 V6

Bj.: 2004-09, 63.907 km. Airbags, ABS, Metallic lak, Radio/CD, Elec. ramen, etc.

€ 8.250,OPEL Corsa 1.4

Bj.: 2006-05, 30.263 km. Airco, Centr. vergr. afst. bed., Deelb. achterbank, etc.

€ 12.950,FORD Focus C-Max 1.6i

Bj.: 2006-01, 57.084 km. Airco, ABS, Airbags, Radio/CD, Elec. ramen en spiegels, etc.

€ 17.950,SEAT Leon 2.0 TFSI

AUTOMAAT

Bj.: 2008-01, 23.000 km. Automaat, Boordcomp., Leer, Navigatie, Cruise contr., etc.

Rijklaar € 36.850,-

€ 7.950,-

FORD Fiesta 1.3i Futura

AUTOMAAT Bj.: 2006-04, 17.000 km. ABS, Airco, Alarm, Centr. vergr., Cruise contr., Elec. ramen, etc.

Bj.: 2005-04, 30.230 km. ABS, Bumpers in carrosseriekleur, Centr. vergr. afst. bed., etc.

Rijklaar € 39.950,-

NU € 35.950,-

Bj.: 2007-06, 27.177 km. Airco, Cruise contr., Radio/CD, l.m.-velgen, Elec. ramen, etc.

€ 18.950,-

Bj.: 2007-05, 23.372 km. Airco, ABS, Airbags, Radio/CD, Sportieve uitvoering!

€ 19.950,-

Bj.: 2006-07, 33.250 km. ABS, Airco, Boordcomp., Buitentemp. meter, Bumpers in carrosseriekleur, etc.

€ 21.950,-

Bj.: 2007-06, 25.364 km. Lederen bekleding, Airco, Schuifdak, Elec. ramen en spiegels, etc.

€ 22.950,-

Bj.: 2008-01, 3.000 km. ABS, Airco, Buitentemp. meter, Centr. vergr. afst. bed., etc.

€ 29.950,-

Breda Minervum 7001/c (076) 528 14 00


tigchelaar mobiel • Uitgave september 2008

Tips van de chef werkplaats: Olie verversen, juiste oliesoort en het vervangen van het oliefilter. Olie verversen is een belangrijk aspect van het onderhoud aan uw auto. Alleen wanneer uw auto regelmatig goed wordt onderhouden, blijft uw auto in staat om de prestaties te leveren waarvoor hij is ontworpen. Daarom is er een onderhoudsschema voor uw auto opgesteld waarin het verversen van de olie, de juiste oliesoort en het vervangen van het oliefilter verreweg de belangrijkste plaats innemen. Olie heeft drie functies: smering, koeling en vuil afvoeren. Smering De smering is de belangrijkste factor voor de levensduur en de prestaties van de motor. De juiste olie en een optimale smering zorgen ervoor dat de motor goed kan functioneren, continu topprestaties kan leveren, langer meegaat en in een perfecte conditie blijft. Daarom is het belangrijk om een goede motorolie te gebruiken. Het oliefilter Het oliefilter vangt in principe al het zweefvuil op dat in de olie komt, maar toch moet de olie van tijd tot tijd worden vervangen. Olie heeft een aantal eigenschappen die door het gebruik worden aangetast.

Met name de vloeibaarheid en de slijtagebeperkende eigenschappen zijn gevoelig voor invloeden als sterk wisselende temperaturen, verbrandingsgassen, verdunning door brandstof en roet of vocht. Vooral bij het veelvuldig rijden van korte ritten zal de olie sneller in kwaliteit achteruit gaan De vloeibaarheid van olie en de letter “W” Naarmate olie warmer wordt, neemt de vloeibaarheid toe. De olie wordt juist dikker naarmate de temperatuur daalt. De vloeibaarheid van de olie wordt ook wel viscositeit genoemd. De mate van de viscositeit staat vermeld op elke olieverpakking en bestaat uit 2 getallen gescheiden door de letter W, bijvoorbeeld 10W-40. Hoe lager het eerste getal, hoe dunner de olie blijft bij lage temperaturen (en dat maakt het starten van de motor bij koude gemakkelijker): 5W, 10W, 15W (W staat voor Winter). Hoe hoger het tweede getal: 20, 30, 40 of 50, hoe dikker de olie blijft bij hoge motortemperaturen (zomer). Deze olie noemen we “multigrade”, dit houdt in dat deze zowel voor de zomer als voor de winter geschikt is (10W40, 20W-50 etc.). Deze aanduiding heeft overigens niets te maken met de kwaliteit van de olie.

tigchelaar mobiel • Uitgave september 2008

Individual programma voor de Ford Mondeo In navolging van de Ford Kuga, de SMAX, de Galaxy en de nieuwe Fiesta, wordt ook de Ford Mondeo leverbaar met een onderscheidend en luxueus afgewerkt Ford Individual-interieur. “Het Ford Individual-programma is al sinds de introductie bij de S-MAX een daverend succes en we hebben het programma steeds verder uitgebreid naar andere modellen, telkens met een heel andere invalshoek,” vertelt Bernhard Mattes, Vice-President Ford Customer Service Division Europe. “De respons op het conceptmodel van de Mondeo met Ford Individual interieur was enorm positief en er bleek al direct veel vraag naar te zijn.”

Tenslotte nog een aantal tips om het oliepeil te lezen De auto moet in horizontale positie staan, dus niet op een helling. U kunt het oliepeil het beste meten als de motor koud is, want alle olie zit dan in het motorcarter, tenzij anders is aangegeven in het instructieboekje van uw auto. Als u het oliepeil meet terwijl de motor nog warm is, moet u wachten tot de motor tenminste vijf minuten uitgeschakeld is. Trek de meetstok uit de opening en veeg de olie van de meetstok met een

schone en droge doek of papier. Stop de meetstok opnieuw in de opening in het carter en haal hem er opnieuw uit. Het oliepeil moet tussen de maximum- en de minimuminkeping liggen. Vul nooit meer bij dan tot het maximum dat de peilstok aangeeft. Indien u het maximumpeil overschrijdt kan dat schade veroorzaken. Marcel Watzeels Werkplaatschef

Laat nu GRATIS uw olie checken door de werkplaatschef van Tigchelaar

Exclusieve styling Voor de Mondeo Ghia en Titanium zijn vier thema’s ontwikkeld die elk worden gekenmerkt door exclusieve styling, hoogwaardige materialen en veel aandacht voor details. De voorstoelen en achterbank zijn afgewerkt met fraai leder en ‘Individual’-logo’s. Deze lederen bekleding is ook toegepast op de armsteunen, de portierpanelen en de manchetten voor versnellingspook en handrem.

op de knop kunnen worden opgehaald. Het interieur is verder afgewerkt met sportpedalen, voetsteun met aluminium antislipvlakken en van het ‘Individual’logo voorziene roestvrijstalen instaplijsten voorin. De extra dikke vloermatten vormen een stijlvolle en functionele finishing touch, die de Mondeo-cabine beschermen en verder verfraaien. Er is een elegant ‘Beige/Dark Beige’thema ontwikkeld, exclusief voor de Mondeo Ghia met Biscuit (beige) interieur. ‘Light Beige/Ebony’ is verkrijgbaar voor zowel de Ghia- als het Titanium-model met de Ebony (zwarte) interieuromgeving. Er zijn ook twee moderne sportthema’s, ‘Tan/Ebony’ en ‘Ebony’, verkrijgbaar voor de Titanium. “Het Ford Individual exterieur stylingpakket is al sinds eind 2007 verkrijgbaar

voor vijfdeurs- en Wagon-uitvoeringen van de Mondeo en is een groot succes,” zegt John McLeod, Chief Designer Vehicle Personalisation Ford Europe. “De nieuwe Individual interieurs vullen het exterieur perfect aan en zijn afgewerkt met de hoogwaardige materialen die Mondeo-klanten verwachten.”

Het Individual interieurpakket bestaat verder uit 8-weg elektrisch verstelbare voorstoelen met een verstelbare lendensteun, en geheugenfunctie, zodat opgeslagen instellingen met een druk

Grey metallic lak getoond, welke is uitgevoerd met het ‘Light Beige’ interieurthema van Ford Individual met een Ebony piping. Voor de Mondeo is het Ford Individualprogramma vanaf het voorjaar van 2009 in Nederland leverbaar.

Tijdens de Autosalon van Parijs wordt een Mondeo Titanium in klassieke Sea

De beste zaken doet u nu. De Alfa 159 Business is nu leverbaar met een extra aantrekkelijk optiepakket: • Lederen bekleding • Pioneer full screen navigatie • Aluminium dorpellijsten Normale prijs optiepakket € 3.295,Nu voor € 1.495,-

Uw voordeel € 1.800,-

j i b k c e h c e i l o GRATIS ! n o b e z e d n a inlevering v

Standaarduitrusting Alfa 159 Business: • Automatische bi-zone Climate Control • RDS radio/CD-speler met 8 speakers • Lederen stuurwiel en versnellingspookknop • Portierruiten elektrisch bediend, vóór en achter • Multifunctioneel instrumentenpaneel • 10-voudig verstelbare voorstoelen • Cruise Control • Mistlampen, vóór • 7 airbags • VDC (Vehicle Dynamic Control) • 5 Euro NCAP sterren

Prijs vanaf € 28.795,- Leaseprijs vanaf € 589,Zakelijk verkeer wordt nu wel heel comfortabel. Want de Alfa 159 Business is tijdelijk leverbaar met een aantrekkelijk optiepakket. Met daarin een Pioneer NavGate-700 full screen navigatie, voorzien van de allernieuwste snufjes. Het interieur is bekleed met hoogwaardig leer, verkrijgbaar in 5 stijlvolle kleuren. En de exclusieve aluminium dorpellijsten maken het geheel compleet. Profiteer zolang de voorraad strekt, want voor slechts € 1.495,- extra doet u nu de beste zaken. Afgebeeld Alfa 159 Sportwagon vanaf € 29.895,-. Prijzen incl. BTW/BPM excl. kosten rijklaar maken. Leaseprijs per mnd. excl. BTW, 60 mnd./20.000 km per jaar via Alfa Romeo Financial Services. Prijswijzigingen voorbehouden. Afgebeelde auto is voorzien van extra’s tegen meerprijs. Brandstofverbruik: gemiddeld 5,9 - 9,5 L/100 km (10,5 - 16,9 km/L) CO2- emissie 157 - 224 g/km

Nu bij Tigchelaar t/m 30 oktober 2008 GRATIS olie check bij inlevering van deze bon.

Zo ziet u maar: Tigchelaar doet meer voor U!

AUTOBEDRIJF TIGCHELAAR-ROOSENDAAL B.V. tigchelaar roosendaal

Belder 36a Roosendaal Belder 36a (0165) 595990 ROOSENDAAL

www.tigchelaar.nl Tel. 0165-595990 Voor ons actuele occasion-aanbod zie www.tigchelaar.nl


Altijd ruime keuze bij Tigchelaar! - www.tigchelaar.nl DAIHATSU Cuore

FORD Fiesta 1.4i 16V 1st Edition

RENAULT Megane Scenic 1.6i

NTIELA

6 MAAN DEN G BOVAG ARANT IE KEURIN G (OP 70 PUN NIEUWE TEN) APK GEGARA

NDEER KILOM DE ETERS TAND MET N SCHADE AP VERLE DENPA 14 DAG S EN OM RUILGA RANTIE 20 LITE R BRA NDSTO 12 MAA F MOBIL NDEN ITEITS TIGCHELA GARAN AR TIE (V OOR EI VERVAN GEN M GEND ERKEN ) VERVO GARAN ER BIJ TIEREP ARATIE S

FORD Focus 1.6i Cool Edition

FORD Fiesta 1.3i Futura

Altijd ruime keuze bij Tigchelaar! - www.tigchelaar.nl FORD Focus 1600 Trend

FORD Focus 1.4 16V Cool

A

NTIELA

6 MAAN DEN G BOVAG ARANT IE KEURIN G (OP 70 PUN NIEUWE TEN) APK GEGARA

NDEER KILOM DE ETERS TAND MET N SCHADE AP VERLE DENPA 14 DAG S EN OM RUILGA RANTIE 20 LITE R BRA NDSTO 12 MAA F MOBIL NDEN ITEITS TIGCHELA GARAN AR TIE (V OOR EI VERVAN GEN M GEND ERKEN ) VERVO GARAN ER BIJ TIEREP ARATIE S

occasions

FORD Focus Ghia 1.6

R

EL

EL

oosterhout

B

A

B

tigchelaar

AR

occasions

R

CHEL A

TIG

GA

etten-leur

GA

tigchelaar

tigchelaar mobiel • Uitgave september 2008

AR

tigchelaar mobiel • Uitgave september 2008 IGCHELA T

FORD Focus 1.4 16V Ambiente

FORD Mondeo 2.0 TDDi Wagon

DIESEL

AUTOMAAT Bj.: 2002-12, 35.000 km. Getint glas, Deelb. achterbank, Wis-/Wasinstallatie achter, etc.

€ 4.950,FORD Fusion 1.4i 16V Trend

Bj.: 2004-09, 73.100 km. Airco, Elec. ramen, Centr. vergr., Ford Audio/CD, ABS, etc.

€ 10.950,FORD Focus 1.6i Futura Wagon

Bj.: 2002-08, 116.200 km. Airconditioning, Centr. vergr., Ford Audio/CD, Elec. ramen, etc.

€ 6.950,FORD Mondeo 1.8i Cool Edition

Bj.: 2000-06, 78.000 km. Automatische airco, Elec. ramen, Centr. vergr., Mistlampen, Radio/CD, etc.

€ 7.950,-

Bj.: 2006-08, 8.700 km. Airco, Elec. ramen, l.m.-velgen, Ford Audio/CD, Centr. vergr., etc.

€ 10.950,-

€ 14.950,FORD Fusion 1.4i 16V Futura

Bj.: 2005-04, 65.500 km. Airconditioning, Elec. ramen, Ford Audio/CD, l.m.-velgen, Centr. vergr., etc.

€ 9.450,-

FORD Fusion 1.4i 16V Futura

Bj.: 2002-04, 103.500 km. Airconditioning, Elec. ramen, Ford Audio/CD, Centr. vergr., etc.

FORD Focus 1.6i Futura

Bj.: 2003-04, 88.000 km. Airconditioning, Ford Radio/CD, Airbags, Stuurbekr., etc.

€ 9.950,-

FORD Focus 1.6i 1st Edition

Bj.: 2005-04, 64.400 km. Airconditioning, Centr. vergr., Mistlampen, l.m.-velgen, Elec. ramen, etc.

OPEL Meriva 1.8i

Bj.: 2004-06, 101.333 km. ABS, Boordcomp., Centr. vergr., Bumpers in carrosseriekleur, etc.

€ 15.950,FORD Mondeo 1.8i Platinum

Bj.: 2007-04, 17.800 km. Navigatie, Autom. Airco, Regen- en lichtsensor, Parkeersensoren, etc.

€ 19.950,-

Bj.: 2006-01, 42.400 km. Airconditioning, Regen- en lichtsensor, Ford Audio/CD, Middenarmsteun, etc.

€ 15.950,FORD Focus 1.6i 16V Futura

Bj.: 2007-11, 15.100 km. Autom. Airco, l.m.-velgen, Cruise contr., Ford Audio/CD, Mistlampen, etc.

€ 20.950,-

Bj.: 2008-03, 9.250 km. Airconditioning, Elec. ramen, Ford Audio/CD, l.m.-velgen, Centr. vergr., etc.

Bj.: 2006-01, 37.700 km. Airconditioning, Elec. ramen, Voorruitverwarming, l.m.-velgen, Ford Audio/CD, etc.

€ 16.950,FORD Focus 1.6i 16V Futura

Bj.: 2008-03, 20.500 km. Airco, Elec. ramen, l.m.-velgen, Family Pack, etc.

Bj.: 2006-09, 56.400 km. Airco, l.m.-velgen, Voorruitverwarming, Radio/CD, etc.

€ 18.250,FORD Focus C-Max 1.8 TDCi

€ 18.950,FORD Focus C-Max 1.6i TDCi

DIESEL

Bj.: 2006-10, 45.800 km. Autom. Airco, Elec. ramen, Regen- en Lichtsensor, etc.

Bj.: 2007-05, 22.750 km. Autom. airco, Elec. ramen, Licht- en Regensensor, Ford Audio/CD, etc.

tigchelaar

€ 20.950,-

Etten-Leur Ecustraat 23 (076) 503 44 50

€ 8.950,OPEL Meriva 1.8 16V Cosmo

Bj.: 2003-01, 136.285 km. ABS, Airco, Buitentemp. meter, Bumpers in carrosseriekleur, Centr. vergr., etc.

€ 8.500,SEAT Ibiza 1.4 16V Stylance

€ 8.950,FORD Fusion 1.6 16V Ghia

FORD Focus 1.6 16V Futura

Bj.: 2006-05, 44.462 km. ABS, Airco, Boordcomp., Centr. vergr., Cruise contr., etc.

€ 11.950,FORD Focus 1.6 Ghia TDCI

Bj.: 2005-05, 15.000 km. ABS, Boordcomp., Centr. vergr., Cruise contr., etc.

€ 12.950,-

€ 13.250,-

FORD Focus NT Ghia 1.8 TDCi

FORD Focus 1.6 TI-VCT Futura

DIESEL

Bj.: 2006-02, 55.380 km. Tonic, ABS, Boordcomp., Centr. vergr., Cruise contr., Deelb. achterbank, etc.

Bj.: 2006-02, 72.710 km. Machine Silver, ABS, Boordcomp., Centr. vergr., Cruise contr., Deelb. achterbank, etc.

Bj.: 2006-10, 39.548 km. Moondust Silver, ABS, Boordcomp., Centr. vergr., Cruise contr., etc.

€ 18.950,-

€ 18.950,-

€ 17.950,FORD Focus TDCI Futura

Bj.: 2004-11, 43.346 km. ABS, Airco, Bumpers in carrosseriekleur, Centr. vergr., Deelb. achterbank, etc.

€ 13.450,FORD Focus 1.6 TDCi

DIESEL

DIESEL

€ 17.950,FORD Focus 1.6

Bj.: 2003-08, 28.788 km. ABS, Buitentemp. meter, Bumpers in carrosseriekleur, Centr. vergr., Cruise contr., etc.

FORD C-MAX 2007 1.6

FORD Focus 2.0 16V NT Titanium

Bj.: 2007-09, 13.476 km. Metaallak Moon, ABS, Airco, Buitentemp. meter, Boordcomp., Bumpers in carrosseriekleur, etc.

Bj.: 2006-04, 38.241 km. Magnum Grey, ABS, Boordcomp., Centr. vergr., Bumpers in carrosseriekleur, etc.

Bj.: 2006-11, 41.528 km. ABS, Airco, Boordcomp., Buitentemp., Centr. vergr., etc.

€ 19.350,FORD Mondeo 1800 Platinum

DIESEL

DIESEL

€ 20.950,-

Bj.: 2005-04, 19.830 km. Blauw, Boordcomp., ABS, Airco, Centr. vergr., etc.

€ 10.950,-

DIESEL Bj.: 2005-09, 52.300 km. Airconditioning, Sportonderstel, l.m.-velgen, Radio/CD, Elec. ramen, etc.

CITROËN C3

Bj.: 2003-01, 108.000 km. ABS, Centr. vergr., Deelb. achterbank, Dubbele airbag, etc.

AUTOMAAT

Bj.: 2004-09, 53.000 km. Airconditioning, Elec. ramen, Parkeersensoren, l.m.-velgen, etc.

FORD Focus C-max 1.6 TDCi

Bj.: 2003-02, 83.433 km. ABS, Airco, Centr. vergr., Bumpers in carrosseriekleur, etc.

€ 6.950,-

Suzuki Liana 1.4 Exclusive

DIESEL

€ 14.950,-

Bj.: 2001-07, 106.816 km. Ink Blue metaal, ABS, Centr. vergr., Deelb. achterbank, Airbags, etc.

€ 5.950,-

AUTOMAAT

€ 14.950,FORD Focus C-Max 1.6i Futura

Bj.: 1999-04, 115.174 km. State blue, ABS, Deelb. achterbank, Centr. vergr., etc.

€ 23.950,-

Bj.: 2007-09, 21.179 km. ABS, Airco, Boordcomp., Centr. vergr., Cruise contr., etc.

€ 19.400,-

Bj.: 2006-10, 74.399 km. Moondust Silver, ABS, Airco, Boordcomp., Centr. vergr., Cruise contr., etc.

€ 19.450,-

€ 20.950,-

tigchelaar

Bj.: 2007-05, 18.417 km. Sea Grey metaal, ABS, Boordcomp., Centr. vergr., etc.

€ 20.950,-

Oosterhout Beneluxweg 5 (0162) 481 400

€ 22.950,-


tigchelaar mobiel • Uitgave september 2008

tigchelaar

Rij impressie: De nieuwe Seat Ibiza SC

premium

Seat Ibiza SC Youth and Sportiness, dat zijn volgens Seat de kernwoorden van de Ibiza SC. Met de driedeurs versie van de nieuwe Ibiza richt Seat zich namelijk op een jonge doelgroep die sportieve ambities heeft. De drie- en vijfdeurs verschillen dan ook wel degelijk van elkaar. Zij het vooral op designgebied.

occasions

Premium occasions! - www.tigchelaar.nl ALFA ROMEO 156 1.8 TS 16V

Bj.: 2005-04, 73.000 km. Climate contr., Elec. ramen en spiegels, Lederen bekleding, etc.

€ 17.500,-

SAAB 9-3 2.0t

Bj.: 2002-03, 151.000 km. ABS, Airconditioning, Centr. vergr, Cruise contr., etc.

ALFA ROMEO 147 1.6 TS

Bj.: 2008-03, 14.000 km. Climate contr., Cruise contr., Lederen bekleding, etc.

€ 18.850,-

€ 18.900,-

SAAB 9-3 Cabriolet

Bj.: 2003-04, 128.000 km. ABS, Airco, Automatic climate contr., Centr. vergr., etc.

€ 22.850,-

SAAB 9-3 Sport Sedan 1.8i

Bj.: 2007-06, 19.000 km. Radio/CD, Cruise contr., Elec. ramen en spiegels, etc..

€ 23.500,-

vestiging Roosendaal

vestiging Breda

vestiging Roosendaal

vestiging Roosendaal

vestiging Roosendaal

VOLVO V50 1.8 16v Momentum

ALFA ROMEO Spider 2.0 JTS

SAAB 9-3 Sport Sedan

SAAB 9-5 2.3 Turbo Vector

SAAB 9-3 Estate 1.8t Business

Bj.: 2005-01 , 46.500 km. ABS, Airconditioning, Centr. vergrendeling, Cruise control, etc.

€ 23.850,-

Bj.: 2004-04, 32.000 km. Alarm, Airco, Lederen stuur met audiobediening, Cruise contr., etc.

Bj.: 2007-04, 25.000 km. ABS, Airco, Alarm, Cruise contr., Elec. ramen, etc.

€ 23.850,-

Bj.: 2006-02, 110.000 km. ABS, Airco, Bumpers in carrosseriekleur, Centr. vergr., etc.

€ 26.850,-

€ 28.850,-

tigchelaar mobiel • Uitgave september 2008

Duidelijke en scherpe lijnen kenmerken de door Luc Donkerwolke getekende carrosserie. Vooral opvallend is de oplopende lijn in de voorbumper. Die lijkt de koplampunits als het ware te omsluiten. Om ervoor te zorgen dat de 3- en 5-deurs duidelijk van elkaar verschillen heeft Seat bij de SC meer de nadruk gelegd op dynamiek. Aan de voorzijde zijn beide modellen exact gelijk, maar vanaf de Astijl is geen carrosseriepaneel meer gelijk en zelfs de daklijn is verlaagd. In het oog springen vooral de brede schouders. De oplopende lijn geeft de Ibiza een lekker dik aanzien. En een subtiel spoilertje op de achterklep maakt het beeld compleet. Two-tone interieur. In het interieur hebben de Seat-designers diezelfde duidelijke en scherpe lijnen doorgevoerd. Alle bedieningselementen zijn mooi gegroepeerd en de ergonomie is dik in orde. Een mooi designdetail is het zwarte glimmende kunststof rondom de radio en climate control. Het geeft het interieur een extra moderne uitstraling. Wat verder in het oog springt zijn de ronde ventilatieroosters en de sportieve

versnellingspook. Er is duidelijk aandacht besteed aan de details. Dat geldt ook voor de afwerking. De gebruikte materialen ogen hoogwaardig en voelen ook zo aan. Het harde kunststof is in deze klasse geen reden tot kritiek en de uitstraling is goed. Heerlijk onderstel Eenmaal ingestapt blijkt direct dat de stoelen van het bekende Seat-niveau zijn. Ze omsluiten je lichaam goed, bieden veel steun en tegelijkertijd ook veel comfort. En eigenlijk geldt dat voor het gehele karakter van de Ibiza SC. Het onderstel is overigens uniek in zijn soort. Seat maakt namelijk als eerste binnen het Volkswagen-concern gebruik van het compleet nieuw ontwikkelde onderstel. Zonder al te technisch te worden: het heeft de Ibiza SC een zeer goed rijgedrag weten te geven. Het onderstel is moeilijk van de wijs te brengen en de auto blijft onder alle omstandigheden mooi neutraal. Wie het te bont maakt glijdt over de voorwielen weg, maar alles blijft gemakkelijk te corrigeren. De aangepaste elektrohydraulische besturing zorgt voor een licht, maar lekker precies stuurgedrag. Motoren Het motorengamma bestaat vanaf de verkoopstart uit drie benzine- en drie dieselmotoren. Het instapmodel is een 70 pk sterke 1.2 liter driecilinder gevolgd door de 85 pk sterke 1.4 liter viercilinder. Wij begonnen onze testsessie met

de 1.6 liter viercilinder – het voorlopige topmodel binnen het benzinegamma – die 105 pk op de voorwielen weet over te brengen. De motor heeft voldoende vermogen om de 990 kg wegende Ibiza SC in 10,5 seconden naar 100 km/h te doen accelereren. Ook op de tussenacceleraties blijkt dat met wat terugschakelen de motor lekker levendig te houden is. Het gamma van de zelfontbranders start met de 1.4 TDI (80 pk) en loopt via de 90 pk sterke 1.9 TDI op naar de voorlopig krachtigste diesel: de 1.9 TDI met 105 pk. Die laatste ontpopte zich als de prettigste motor voor de Ibiza SC. De auto voelt met deze dieselkrachtbron in het vooronder lekker volwassen aan. Op de snelweg is de motor slechts op de achtergrond hoorbaar en zorgt het koppel van 240 Nm (bij 1.900 tpm) ervoor dat je voldoende vlot kunt versnellen. Een primeur in het

segment van de Ibiza SC is de komst van een 7-traps DSG-transmissie. Uitrusting Seat levert de Ibiza SC als Reference, Stylance en Sport-Up. Vanaf het instapmodel (Reference) beschikt de auto standaard over zaken als elektrische ramen, centrale vergrendeling met afstandsbediening, een radio/CD/MP3-speler met stuurbediening, lichtmetalen velgen (15 inch), twee frontairbags, zij-airbags en ABS. Bovendien heeft de Ibiza vijf sterren gescoord op de EuroNCAP crashtest. Wie kiest voor de Stylance beschikt over extra’s als airco, een armsteun vóór, cruise control, een met leer bekleed stuurwiel, mistlampen met bochtenverlichting en een boordcomputer. Wie meer sportiviteit wenst kiest voor de Sport-Up.

Bj.: 2007-10, 11.850 km. Airco, Cruise contr., l.m.-velgen, etc.

€ 29.500,-

vestiging Breda

vestiging Roosendaal

vestiging Roosendaal

vestiging Breda

vestiging Breda

SAAB 9-3 Estate 1.8t Business

SAAB 9-3 Sport Sedan 1.8t

SAAB 9-3 1.8t Estate

SAAB 9-3 Estate 2.0T Business

SAAB 9-3 2.0t Vector

AUTOMAAT Bj.: 2007-09, 28.500 km. Cruise contr., Airco, l.m.-velgen, Business uitvoering, etc.

€ 29.500,-

Bj.: 2008-01, 2.400 km. Airconditioning, Bumpers in kleur, Centr.vergrendeling, ESP, Cruise contr., Elec. ramen/spiegels, etc..

Bj.: 2008-02, 15.500 km. Stoelverwarming, Parkeersensoren, 15” l.m.-velgen, etc.

€ 32.850,-

€ 33.450,-

Bj.: 2007-06, 9.800 km. Airco, Autom. climate contr., Centr. vergr., Cruise contr., Elec. ramen, Regensensor, etc.

€ 35.850,-

Bj.: 2005-05, 68.000 km. Airco, Bumpers in carrosseriekleur, Centr. vergr., Cruise contr., etc.

€ 37.850,-

vestiging Breda

vestiging Roosendaal

vestiging Breda

vestiging Roosendaal

vestiging Breda

SAAB 9-7X 5.3 V8

SAAB 9-3 Cabrio 2.0t Vector

ALFA ROMEO Brera 2.2

SAAB 9-3 Cabriolet 1.8t Bio

CADILLAC STS V 4.4 V8

THE NEW SEAT IBIZA 3-DEURS SC Bj.: 2006-03, 24.000 km. Airco, Centr. vergr., Navigatie, Trekhaak, Schuifdak, etc.

€ 39.850,vestiging Breda

Bj.: 2006-04, 23.000 km. ABS, Cruise contr., Autom. climate contr., Elec. kap, ramen en spiegels, Lederen sportstoelen, etc.

Bj.: 2006-01, 19.000 km. Radio/CD-wisselaar, Airco, Elec. verst. voostoelen, Cruise contr., etc.

Bj.: 2008-06, 3.000 km. Navigatie, Lederen bekleding, Park Distance, Stoelverwarming, etc.

€ 39.950,-

€ 39.900,-

€ 58.850,-

vestiging Roosendaal

vestiging Roosendaal

Tigchelaar Roosendaal Tigchelaar Breda Belder 36a, 4704 RK Roosendaal, tel. 076-5281400 Minervum 7001/a, 4817 ZL Breda, tel. 076-5712300

vestiging Breda

Bj.: 2007-10, 20.000 km. Full options. 476 pk. Doorlopende fabrieksgarantie, etc.

De Ibiza 3-deurs SC. Het nieuwe stijlicoon en designgezicht van SEAT. Bedoeld om gezien te worden. Deze dynamische, trendy, stijlvolle, maar vooral sportieve auto is ontworpen om een onuitwisbare indruk achter te laten. Zo wordt hij standaard met lichtmetalen velgen geleverd. Een perfect voorbeeld van een gedurfd staaltje eigentijds autodesign. Kom nu naar de showroom, zie het met je eigen ogen en maak een proefrit. De SEAT Ibiza 3-deurs SC is er al VANAF � 13.795,-

€ 69.950,vestiging Breda

Tigchelaar Roosendaal Belder 36a, 4704 RK Roosendaal, tel. 0165-595990

Er is al een nieuwe SEAT Ibiza vanaf � 13.795,- inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Gemiddeld brandstofverbruik 4,5-6,2L / 100 km (1:22,22-1:16,13) CO2 emissie g/km 119-149. Genoemde prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen ‘af importeur’. Importeur Pon Car, Leusden.

tigchelaar tigchelaar

� www.tigchelaar.nl Breda SEAT Tigchelaar Breda � Minervum 7001c � 076 - Minervum 572 04 22 7001/c, 4817 ZL Breda (076) 572 04 22

seat.nl

Beneluxweg 5, 4904 SJ Oosterhout (0162) 58 08 00 Voor ons actuele occasion-aanbod Minervum 7001/c, 4817 ZL Breda (076) 572 04 22 � Oosterhout SEAT Tigchelaar Oosterhout Beneluxweg 5 � 0162 - 58 08 00 � www.tigchelaar.nl zie www.tigchelaar.nl Beneluxweg 5, 4904 SJ Oosterhout (0162) 08 00occasion-aanbod Voor ons 58 actuele zie www.tigchelaar.nl


tigchelaar mobiel • Uitgave september 2008

Frank van Dongen 20 jaar in dienst bij Tigchelaar Oosterhout Op 1 augustus van dit jaar was het 20 jaar geleden dat Frank van Dongen in dienst trad als leerling monteur bij Ford Tigchelaar Oosterhout. Hij heeft het nog elke dag naar zijn zin bij Tigchelaar. Hij betitelt zijn baan als afwisselend en hij vindt het altijd weer een uitdaging om een groot probleem tot een goed einde te brengen. Frank is momenteel 39 jaar en vrijgezel. Voor zover hij het nu kan bekijken zal hij waarschijnlijk tot aan zijn vroegpensioen bij Tigchelaar Oosterhout blijven, niet alleen door het vak wat hij nog graag iedere dag uitoefent, maar bovenal om de goede sfeer binnen het team waarin hij elke dag werkt. Belangrijk stagemoment. Frank is geboren in Dongen waar hij in 1982 aan de opleiding LTS metaal begon. Na deze opleiding met goed gevolg te hebben afgelegd begon hij in 1986 aan de twee-jarige opleiding kort middelbaar beroepsonderwijs in Breda in de richting autotechniek. Tijdens een stageperiode die Frank doorliep bij Tigchelaar Oosterhout ontstond er binnen het bedrijf een vacature voor leerling monteur. Juist iets voor mij, dacht Frank, want ik kende het bedrijf en ik vond dat ik leuke collega’s had. Hij werd aangenomen en kwam

Rij impressie: Skoda Superb 2.0 TDI Is de eerste Superb eigenlijk een Passat met langere wielbasis en gigantisch veel ruimte op de achterbank, het nieuwe model staat veel meer op zichzelf. Skoda mikt niet alleen op taxichauffeurs, het heeft ook de particuliere clientèle voor grote middenklassers in het vizier. En daarbij is het vooral de achtersteven van de Superb die het verschil moet gaan maken.

onder de bezielende leiding van de toenmalige chef werkplaats Jan Kuysten. Jan heeft mij de goede richting ingestuurd en van hem heb ik veel geleerd, zegt Frank. Bedrijfsauto’s In de loop der jaren werd Frank een ervaren monteur en heeft hij zijn eigen specialisme ontwikkeld. Het liefst werkt Frank namelijk aan bedrijfsauto’s. Dit zijn vaak grote klussen waar ik mijn ei in kwijt kan, zegt hij. En dan blijkt dat Frank ook zeer service-gericht is. Een andere reden voor zijn voorliefde voor bedrijfsauto’s is namelijk dat Frank het belangrijk vindt dat een bedrijfsauto met stukken weer snel de weg op moet, want de klant moet er tenslotte zijn geld mee verdienen. Bijblijven vindt Frank belangrijk en hij heeft van Jan Kuysten geleerd dat het belangrijk is om veel diploma’s te halen. Eigen woning Frank is relatief lang bij zijn ouders blijven wonen, vindt hij. Dat kwam omdat hij in een keer een goede stap wilde maken. Op zijn 29e jaar was het dan zover, toen kreeg hij de gelegenheid om een eigen woning te betrekken in Tilburg, net aan de rand van de stad zodat hij binnen een kleine 20 minuten op zijn werk kon zijn.

tigchelaar mobiel • Uitgave september 2008

Zijn woning is meteen ook een van zijn grootste hobby’s, een eigen smaak in je huis brengen vindt hij belangrijk. Van tijd tot tijd verandert Frank dan ook het nodige in zijn interieur. Zodoende lijkt het net of je weer in een ander huis komt, zegt hij. Naast zijn huis gaat hij graag naar de sportschool waar hij aan zijn conditie werkt. Ook de krachttoestellen in het

fitnesscentrum hebben overigens zijn belangstelling. De laatste liefhebberij betreft zijn auto, hoe kan het ook anders bij een monteur. Frank rijdt graag in een mooie auto die hij natuurlijk tot in de puntjes onderhoudt. Iedere drie jaar ruilt hij zijn auto weer in voor een nieuwe, zo rijd ik er altijd tiptop bij, zo besluit Frank. Wij wensen Frank veel plezier in de komende jaren bij Tigchelaar Oosterhout.

De technische verwantschap met andere modellen uit het Volkswagen huis is weliswaar nog steeds groot, maar de Tsjechische ontwerpers laten zien wel degelijk over een onafhankelijk geest te beschikken: aan de achterzijde bevindt zich namelijk een ingenieuze dubbele achterklep, waardoor de nieuwe Superb zowel sedan als liftback is. Zo slaat Skoda twee vliegen in één klap en kan zowel de consument in West Europa (die vaak een 5e deur prefereert) als in Midden en Oost Europa (alwaar er niets boven een sedan gaat) worden bediend, zonder dat er geïnvesteerd hoeft te worden in twee aparte modellen. Om te ervaren hoe de nieuwe Skoda Superb zich op de weg gedraagt, gaan we een dagje op stap met het nieuwe vlaggenschip van Skoda. Twindoor is hatchback én sedan We gaan even wat dieper in op die bijzondere achterkant. Is het nu een sedan of een hatchback? Skoda wil ‘m er laten uitzien als de eerst genoemde carrosserievorm, maar hij moet het praktische laadgemak van een auto met vijfde deur bieden. En daarom

beschikt de Superb over een bijzondere achterklep. ‘Twindoor’ noemt Skoda het principe. Normaal open je de auto met het onderste deel van de achterklep, zoals bij een sedan. Sluit hem vervolgens weer, en druk de greep rechts van de normale ontgrendeling wat langer in. Het derde remlicht zal een paar keer knipperen en voilà, de auto verandert in een hatchback. En dan heb je toch een enorme laadruimte, maar liefst 565 liter! Wanneer gebruik je nu welke openingsoptie? Volgens Skoda is het uitermate handig dat je bij regen en guur weer, en wanneer er passagiers op de achterbank zitten, alleen de kleine ‘sedanklep’ kunt openen. De achterpassagiers ondervinden dan zo min mogelijk hinder van het openen van de achterklep. Als je veel of grote spullen moet inladen open je de klep volledig. Zeecontainer Naast de standaard vernuftige achterklep kan de Superb tegen meerprijs worden uitgerust met een intelligent lichtsysteem, waarbij de werking van de lampen afgestemd wordt op de snelheid en het type weg waarop je rijdt. Natuurlijk ontbreekt actieve bochtverlichting daarbij niet (de koplampen draaien dan mee met de wieluitslag). Daarnaast kennen de koplampen een speciale setting die reflecties door sneeuw of regen vermindert. Zelfs Audi kan dit systeem nog niet bieden. Lof verdient Skoda ook voor het feit dat zij een ruimer interieur heeft weten te creëren ondanks een reductie van de wielbasis. Op de achterbank van

de Superb is het voortreffelijk plaats nemen. Je kunt als achterpassagier met gemak de benen over elkaar slaan. Krantje erbij, desnoods de zonneschermpjes voor de zijruiten omhoog en reizen wordt bijzonder relaxed. Klap de achterbankleuning om en het lijkt alsof je een zeecontainer mee kan nemen in de Superb. Naast de 2.0 TDI (met 140 of 170 pk) en 1.8 TSI (met 160 pk) wordt de Superb ook leverbaar als 105 pk sterke 1.9 TDI (eventueel als extra zuinige Greenline), als 1.4 TSI met 125 pk en als 3.6 V6 FSI met 260 pk en standaard vierwielaandrijving plus automaat. De Skoda rijdt netjes, veert doorgaans comfortabel en men heeft merkbaar veel werk gemaakt van de geluidsisolatie. Op dit punt loopt de Superb keurig in de pas met de concurrentie, zonder de bakens te

verzetten. De gereden 2.0 TDI bevalt uitstekend. Het veercomfort is goed, evenals de demping en voor een auto van dit formaat voelt de Superb opvallend lichtvoetig aan. Tevredenstellend is ook de besturing, die direct en plezierig licht is. Het algehele verfijningniveau weet eveneens te imponeren. De 2.0 TDI is voorzien van de laatste common rail inspuittechnologie en daardoor qua loopcultuur een verademing in vergelijking met het blok uit de oude Superb. Conclusie: de nieuwe Superb is een echte aanrader. Het model is meer dan één generatie moderner dan de vorige editie en maakt daarmee een flinke sprong voorwaarts. Bovendien biedt Skoda iets wat geen enkele concurrent heeft: die dubbele achterklep.

Prijzen zijn in euro´s en excl. BTW/BPM. Gem. brandstofverbruik en CO2-uitstoot. Km/liter: van 8,7-13,5 liter/100 km: van 7,4-11,4. CO2 gr/km: van 195-300. Wijzigingen voorbehouden. Afgebeeld is de Transit Sport. Ford Business Partner leaseprijzen gebaseerd op 20.000 km/48 mnd en op full operational lease, excl. BTW, brandstof en vervangend vervoer.

De stoere Transit.

Škoda trakteert

PROEF HET VOORDEEL!

Bedrijfsauto voor échte mannen.

NU MET VOORDEEL VAN

€ 2.456,-

Nu met supercompleet Échte Mannenpakket! • Airconditioning - Cruise Control • Elektrische voorruit verwarming en spiegels • Grille in carrosseriekleur - Lichtmetalen wielen • Verstelbare bestuurdersstoel met lendesteun • Automatische verlichting- en regensensor • Bluetooth met voicecontrol - Tripcomputer • Laadruimte voorzien van houten vloer met rubberen toplaag en halfhoge MDF zijwandbekleding Totale waarde aan opties: Nu voor Uw voordeel:

SUPERB AMBITION BUSINESS LINE* VANAF € 32.990,LEASE VANAF € 725,- PER MAAND INCLUSIEF: - AMBITION BUSINESS LINE PAKKET T.W.V. € 3.856,- VOOR € 1.400,- Automatisch dimmende binnenspiegel

3.250,-

- Bandenspanningscontrolesysteem

1.000,-

- Telefoonvoorbereiding II met Bluetooth - 4-spaaks multifunctioneel stuurwiel

2.250,-

- Bi-Xenon koplampen met AFS

In een Škoda is het natuurlijk altijd al lekker rijden, maar op dit moment smaakt een proefrit in de Superb écht naar meer! Want Škoda trakteert u tijdelijk op fantastisch voordeel dat kan oplopen tot maar liefst € 2.598,-! Aarzel daarom geen moment en kom snel bij ons langs voor een proefrit. Ervaar deze exclusieve Superb zelf en profiteer van het actievoordeel. Er is al een ŠkodaSuperb vanaf € 26.190,- en u least hem al vanaf € 515,- per FordTransit v.a. 399,- p.mnd. met FordBusinessPartner.

maand. U bent van harte welkom. De koffie en uw Superb staan voor u klaar!

FordTransit v.a. 399,- p.mnd. met Tigchelaar Autolease

7684

Breda – Minervum 7001/c (076) 528 14 00 Etten-Leur – Ecustraat 23 (076) 503 44 50 Oosterhout – Beneluxweg 5 (0162) 481 400

Servicedealers:

Autobedrijf vd Wouw

Autobedrijf van Drimmelen

Molenstraat 160-166a, Zundert, (076) 597 22 96

Melassestraat 2, 4Zevenbergen, (0168) 37 15 01

Autobedrijf Glerum

Flierstraat 104, Lage Zwaluwe, (0168) 482 430

- Zonnerollo voor achterramen - Parking Distance Control voor en achter - 17” Lichtmetalen velgen “Trifid” - Radio Bolero met CD wisselaar en MP3 functionaliteit - Sound System met 10 luidsprekers

Volg de Škoda-rijder.

tigchelaarautobedrijven

TIGCHELAARTIGCHELAAR tigchelaar

Minervum 7001/c, 4817 ZL Breda (076) 528 14 00 Minervum 7001/c, 4817 ZL Breda 076 - 528 14 00 Beneluxweg 5, 4904 SJ Oosterhout (0162) 58 08 00 c,occasion-aanbod 4817 Breda 076 - 5281400 Minervum 4817 ZLactuele Breda 076 - ZL 5281400 Beneluxweg 5, 4904 SJ Oosterhout 0162 - 587001/c, 08 00 Voor ons zie www.tigchelaar.nl Voor ons actuele occasion-aanbod zie Beneluxweg 5, 4904 SJ Oosterhout 0162 - 58 08 00 www.tigchelaar.nl

Voor ons actuele occasion-aanbod zie www.tigchelaar.nl

Genoemde vanaf prijs is incl. BTW en BPM, excl. verwijderingsbijdrage en kosten rijklaar maken. Inclusief het voordeel en zolang de voorraad strekt. Brandstofverbruik gemiddeld 5,1-10,1 L/100 km (1 op 9,9-19,6) CO2 emissie 136-235 gr/km. Leasebedrag is excl. BTW en brandstof o.b.v. 48 maanden en 20.000 km per jaar. Wijzigingen, druk- en zetfouten, ook in uitvoeringsdetails, voorbehouden. *De superb business line is verkrijgbaar op alle dieselmotoren met een ambiente uitrusting. *De superb business line is verkrijgbaar op alle dieselmotoren met een Ambition/Elegance uitrusting.


tigchelaar mobiel • Uitgave september 2008

Rij impressie: Topdesign met Alfa Romeo MiTo

Škoda trakteert

PROEF HET VOORDEEL!

FABIA NU MET VOORDEEL VAN

FABIA COMBI NU MET VOORDEEL VAN

OCTAVIA NU MET VOORDEEL VAN

ROOMSTER NU MET VOORDEEL VAN

€ 1.640,-

€ 1.000,-

€ 4.220,-

€ 1.229,-

FABIA 1.2 PLUS HATCHBACK NU € 12.990,LEASE VANAF € 289,- PER MAAND

FABIA 1.4 AMBIENTE COMBI NU € 16.240,LEASE VANAF € 335,- PER MAAND

OCTAVIA 1.6 FSI TOUR HATCHBACK NU € 21.010,LEASE VANAF € 415,- PER MAAND

ROOMSTER 1.4 NAVIGATOR NU € 16.945,LEASE VANAF € 349,- PER MAAND

INCLUSIEF: - METALLIC LAK T.W.V. € 490,- PLUS PAKKETVOORDEEL € 1.150,-

INCLUSIEF: - METALLIC LAK T.W.V. € 490,- DIVERSE ACCESSOIRES T.W.V. € 510,-

INCLUSIEF: - TRAKTATIE KORTING € 2.000,- TOUR PAKKETVOORDEEL € 2.220,-

INCLUSIEF: - TRAKTATIE KORTING € 1.000,- TOMTOM ONE EUROPE NAVIGATIE T.W.V. € 229,-

In een Škoda is het natuurlijk altijd al lekker rijden, maar op dit moment smaakt een proefrit in uw favoriete Škoda écht naar meer! Want Škoda trakteert u tijdelijk op fantastisch voordeel, welk model u ook het liefste rijdt. Een voordeel dat kan oplopen van € 1.000,- voor de Fabia 1.4 Ambiente Combi tot maar liefst € 6.230,- voor de Octavia Scout 4x4 2.0 TDI Attractive Business! U kunt kiezen uit diverse pakketten waarmee u uw Škoda nog aantrekkelijker maakt. Bijvoorbeeld extra sportief, extra comfortabel of extra luxe. Profiteer nu en kom langs in onze showroom. U bent van harte welkom. De koffie en uw Škoda staan klaar!

Volg de Škoda-rijder.

TIGCHELAAR

tigchelaar

Minervum 7001/c, 4817 ZL Breda (076) 528 14 00 Beneluxweg 5, 4904 SJ Oosterhout (0162) 58 08 00

ons14actuele occasion-aanbod zie www.tigchelaar.nl Minervum 7001/c, 4817 ZL BredaVoor 076 - 528 00. Beneluxweg 5, 4904 SJ Oosterhout 0162 - 58 08 00. Voor ons actuele occasion-aanbod zie www.tigchelaar.nl

Genoemde prijzen zijn incl. BTW en BPM, excl. verwijderingsbijdrage en kosten rijklaar maken. Inclusief het voordeel en zolang de voorraad strekt. Brandstofverbruik gemiddeld vanaf 4,6-10,1 L/100 km (1 op 9,9-21,7) CO2 emissie 120-235 gr/km. Leasebedrag is excl. BTW en brandstof o.b.v. 48 maanden en 20.000 km per jaar. Wijzigingen, druk- en zetfouten, ook in uitvoeringsdetails, voorbehouden.

Alfa Romeo stapt in een segment waar het merk jarenlang schitterde door afwezigheid. Alfa Romeo legt de naam ‘MiTo’ op twee manieren uit: het staat allereerst voor Milano en Torino, de steden waar de auto werd ontwikkeld respectievelijk wordt gebouwd. Bovendien is MiTo Italiaans voor mythe. We rijden de Alfa Romeo MiTo om te ervaren hoe de auto zich op de weg gedraagt. Alfa heeft letterlijk de tekeningen van de 8C ter hand genomen en de koets ‘teruggetekend’ naar een compacte hatchback. Dat zie je aan de schitterende puntneus met de klassieke, schildvormige grille en aan de druppelvormige koplampen. Dat blijkt verder uit de hoge taillelijn en de naar achteren smal toelopende raampartij, en uit die eenvoudige, maar o zo mooie, perfect ronde, concentrische achterlichten met LED-techniek. De vormgeving van die achterlichten wordt nog eens geaccentueerd door omlijstingen die naar de smaak van de koper kunnen worden uitgevoerd in verschillende materialen en kleuren. Mocht u niet overtuigd zijn door de foto’s, in het echt is de MiTo mooier dan de beste fotograaf hem kan vastleggen. Ook aan de binnenkant is de MiTo een lust voor het oog. Mooie, ronde klokken waarvan de tunnels wat minder diep zijn dan we van Alfa’s gewend zijn. Het stuurwiel is sportief en ligt goed in de hand. De ruimte op de achterbank is beter dan je door het gedrongen uiterlijk verwacht. Ook de hoofdruimte valt niet tegen. Sportieve ambities: bij de MiTo is het geen

wollige marketingpraat of uiterlijke schijn. Hoewel de MiTo op dezelfde bodemplaat staat als de Fiat Grande Punto, is de techniek op tal van punten aangescherpt om het uiterlijk vertoon ook in de rijdende praktijk te brengen. De spoorbreedte is vergroot, op de vooras naar 1.483 mm en achter naar 1.475 mm. Dat vermindert de neiging tot rollen over de lengteas, iets wat nog eens verder wordt aangepakt door speciale schokdempers. De MiTo voorzien van Q2, wat we eerder leerden kennen in de 147. Dit is een soort elektronisch gestuurd differentieel, dat in de bocht het binnenste wiel (dat met de minste grip) afremt en extra kracht doorstuurt naar het buitenste, dat op zulke momenten het meest in de melk te brokkelen heeft. Hierdoor wordt onderstuur tegengegaan en blijft de auto beter in koers. DTS staat voor Dynamic Steering Torque en dat zal onder extreme omstandigheden de bestuurder helpen zijn auto beter in koers te houden, door de mate van bekrachtiging te variëren, ten gunste van de juiste beweging. Een primeur op de MiTo is DNA, dat staat voor de drie standen die dit managementprogramma kent. D staat voor dynamic, N voor normal en A voor all weather. De eerste is de sportstand, de tweede voor normale omstandigheden en de derde is voor gladde weersomstandigheden. Het systeem beïnvloedt het stabiliteitsprogramma, het DST, de gasrespons, het elektronisch differentieel en het motormanagement. Bij de turbomotoren wordt ook de laaddruk gemanipuleerd, waardoor je in de sportstand een overboost krijgt. En laten we niet voorbijgaan aan de bediening van

DNA, die gebeurt via een prachtig gestileerde aluminium tuimelschakelaar net voor de pook. En het leuke is dat al die speciale voorzieningen standaard zijn op alle uitvoeringen en motoriseringen van de MiTo. Dankzij een lage luchtweerstand (de Cw-waarde bedraagt 0,29) en een lange 6e versnelling kan de MiTo een topsnelheid bereiken van 217 km/u en in 8,1 seconden naar 100 km/u accelereren. De motor levert in het midden toerengebied voldoende trekkracht waardoor het op toeren houden van de motor geen must is. Maar verleidelijk is het wel, want de 1,4 liter krachtbron zoekt gretig de grens van 6.500 omwentelingen op en klinkt daarbij lekker sportief. De 6-versnellingsbak voldoet goed. Qua rijeigenschappen stelt de MiTo allerminst teleur. De carrosserie blijft in bochten mooi vlak, de grip is uitstekend en onderstuur is grotendeels uitgebannen. Het plotseling loslaten van het gaspedaal in bochten brengt de Alfa niet uit balans. Gewoon een mooi stabiel blijvende auto die ook nog eens veel rijplezier

biedt. Bij volgas wordt de overboost functie van de krachtbron geactiveerd. De besturing is vrij van aandrijfreacties, maar zou rondom de middenstand wel iets levendiger mogen zijn. Over het veercomfort zijn geen klachten. Voor een sportieve auto heet de MiTo weinig last van oneffenheden in het wegdek. Het blijkt dan dat de Alfa over een indrukwekkend stijve carrosserie beschikt die elke opdoffer zonder kraken en rammels doorstaat. Ook overhellen in bochten is er amper bij, hetgeen te danken is aan de in de dempers geïntegreerde veren. De kleine Alfa is gewoon een prima allrounder die lichtvoetig aanvoelt, altijd voldoende trekkracht biedt, die uitstekende remmen heeft en waarmee je vlot door het drukke stadsverkeer manoeuvreert. Tegelijkertijd is de MiTo op de snelweg mooi stil. Een auto waar fans van het merk verliefd op zullen worden maar die tegelijkertijd een allemansvriend is en daardoor ook autoconsumenten zal bekoren die gewoon een snelle, stijlvolle hatchback zoeken zonder dat er qua uitrusting of comfort water bij de wijn gedaan hoeft te worden.

DE GEHEEL NIEUWE CTS

879,*

Drive me crazy. Alfa MiTo.

PER MAAND • Een vurige V6 motor met 211 of 311 pk en een handgeschakelde of automatische zesversnellingsbak voor zeer precies schakelen • Een met de hand gesneden en gestikt interieur voorzien van Ambient Lighting voor een sfeervolle omgeving tijdens het rijden • Bose® 5.1 Surround Sound met een 40 GB hard drive en iPod™ aansluiting voor uw persoonlijke muziek wanneer u dat wenst • Adaptieve, ‘meesturende’ bi-xenon koplampen voor beter zicht in bochten en dualdepth airbagtechnologie voor optimale veiligheid

De nieuwe CTS is er vanaf €49.990,- incl. BTW en BPM

Prijs vanaf

17.495,- Lease vanaf

349,-

Ontdek de ultieme uitdaging: de Alfa MiTo. Zijn opvallende design is inmiddels veel beschreven. Net als zijn supersportieve

My

karakter en revolutionaire Alfa Romeo D.N.A. systeem. Hiermee kan de bestuurder zelf de respons van de Alfa MiTo afstemmen op de rijomstandigheden: Dynamic, Normal en All Weather. Ook indrukwekkend is het hoge veiligheidsniveau van dit compacte wonder. Bezoek onze showroom, maak een testrit en ervaar het zelf! LEASETARIEVEN OP BASIS VAN 60 MND EN 20.000 KM PER JAAR. FULL OPERATIONAL LEASE, VIA MASTERLEASE. TARIEVEN ZIJN EXCLUSIEF BTW EN OMVATTEN: AFSCHRIJVING, RENTE, REPARATIE, ONDERHOUD EN BANDEN, HOUDERSCHAPSBELASTING, WA-CASCO VERZEKERING. OP BASIS VAN DE ALGEMENE VOORWAARDEN VAN MASTERLEASE EN ONDER VOORBEHOUD VAN KREDIETACCEPTATIE, SE&O

cadillac tigchelaar breda Voor ons actuele occasion-aanbod zie www.tigchelaar.nl

Minervum 7001 4817 ZL Breda (076) 571 23 00

www.alfaromeo.nl

Prijs incl. BTW/BPM excl. kosten rijklaar maken. Leaseprijs per mnd. excl. BTW, 60 mnd./20.000 km per jaar via Alfa Romeo Financial Services. Prijswijzigingen voorbehouden. Afgebeelde auto is voorzien van extra’s tegen meerprijs. Brandstofverbruik: gemiddeld 4,8 - 6,5 L/100 km (15,4 - 20,8 km/L). CO2-emissie 126 - 153 g/km. Kijk voor meer informatie op www.alfaromeo.nl of bel 0800 - 2532 000.

AUTOBEDRIJF TIGCHELAAR-ROOSENDAAL B.V. tigchelaar tigchelaar roosendaal

Belder 36a Roosendaal Belder 36a (0165) 595990 ROOSENDAAL

Tel. 0165-595990 www.tigchelaar.nl Voor ons actuele occasion-aanbod zie www.tigchelaar.nl Belder 36a, Roosendaal (0165) 595990 Voor ons actuele occasion-aanbod zie www.tigchelaar.nl


tigchelaar VESTIGINGEN

www.tigchelaar.nl A17 A59

2

Oosterhout

A59 A16 E19 A17

A27

Etten-Leur

4

Breda

1

A58

Roosendaal

3

A4 Bergen op Zoom

1

Tigchelaar Autorent

Tigchelaar Breda

Minervum 7001, 4817 ZL te Breda. Tel. 076-5 281 481, fax 076-5 281 487

Minervum 7001, 4817 ZL te Breda. Tel. 076-5 281 400, fax 076-5 213 311

A58

2

Tigchelaar Oosterhout Beneluxweg 5, 4904 SJ te Oosterhout. Tel. 0162-481 400, fax 0162-423 747

Saab Tigchelaar Breda en Cadillac Tigchelaar Breda Minervum 7001, 4817 ZL te Breda. Tel. 076-5 712 300, fax 076-5 715 649

3

Ford Tigchelaar Etten-Leur Ecustraat 23, 4879 NP Etten Leur. Tel. 076-50 344 50, fax 076-50 320 18

Autoschade Hoogeind Minervum 7001, 4817 ZL te Breda. Tel. 076-5 281 471, fax 076-5 229 305

4

Tigchelaar Roosendaal

Belder 36a, 4704 RK te Roosendaal. Tel. 0165-59 59 90, fax 0165-59 59 95

actief in al onze vestigingen!

Tigchelaar_Mobiel_nr07.indd  

Frank van Dongen 20 jaar in dienst! Pagina 16 Lees in dit nummer de rij-impressies van de nieuwe Ford Fiesta, Skoda Superb, Seat Ibiza SC en...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you