Inkijkexemplaar BoekTweePuntNul200

Page 1

Web 2.0 Social Media Webtools

1450 - Laurens Janszoon Coster en Gutenberg … uitvinders BoekEenPuntNul 2012 - 200 co-auteurs brengen als co-creatie … BoekTweePuntNul200 (Cartoon Paul van Mil)

Louis Hilgers I + 198 co-auteurs + I Tessa van Zadelhoff


Colofon Titel BoekTweePuntNul200 Subtitel

over Web 2.0, Social Media en Webtools

Auteurs Louis Hilgers & Tessa van Zadelhoff + 198 co-auteurs Eindredactie Jenny Schings Schrijfproducties

Hans Mooijenkind, Arjan Hietkamp

Tessa van Zadelhoff

Ontwerp/opmaak

Judith Eurlings – QueryDesign.nl

Omslagidee Louis Hilgers Uitgever Educos i.s.m. Van Buurt Boek Drukwerk PrintSupport4U Websitebouw Alex-Jan Sigtermans Website BoekTweePuntNul.nl E-mail info@BoekTweePuntNul.nl Druk 2e druk – oktober 2012 ISBN 978-90-5906-350-1 Bestelnummer btpn85100008 Copyright Creative Commons BY SA

(Deze licentie geldt niet voor het beeldmateriaal in deze publicatie)

2


Voorwoord Hoezo BoekTweePuntNul200 Wat is toch dat Twitter? Wat kun je daarmee en met Facebook of met LinkeIn of met Habbo Hotel of met Hyves of met... of... of... Je hoort zoveel over social media en web 2.0, maar wat wordt daarmee nu precies mee bedoeld? Wie kent die vragen niet en geef er maar eens een helder antwoord op. Internet is natuurlijk de grote bron voor antwoorden en over alles is wel een boek(je) te vinden. Als onderwijsman in hart en nieren dacht ik: het moet toch mogelijk zijn die toepassingen helder en transparant uit te leggen op niet meer dan twee pagina’s. En de doelgroep... iedereen tussen 12 en 100 jaar. Maar welke applicaties zouden daarvoor in aanmerking komen en hoeveel zouden we er kunnen beschrijven? Van idee tot uitvoering is bij mij nooit zo’n lange weg. Wel had ik deze keer het gevoel dit niet alleen te moeten doen. Echter voor iemand die dubbelgehandicapt is (van nature eigenwijs en ook nog eens lifetime werkzaam in het onderwijs) is samenwerking verre van gemakkelijk. In Tessa van Zadelhoff vond ik mijn ideale partner: voldoende (eigen)wijs, grote vakkennis en zeker mondig genoeg.

BoekTweePuntNul200 Een jaar geleden, in oktober 2011. werd BoekTweePuntNul feestelijk gelanceerd met een feestje in Beeld en Geluid in Hilversum. Na het succes van dit boek geschreven door 125 co-auteurs kregen wij vele verzoeken van mensen die ook graag een tool wilden beschrijven. We besloten om tot 200 tools te gaan. In een jaar gebeurt er veel op het gebied van sociale media en web 2.0. Een aantal applicaties bestaat niet meer, anderen zijn van naam veranderd of inhoudelijk aangepast. BoekTweePuntNul200 bevat daarom 125 applicaties in de geactualiseerde versie en 75 daarnaast nieuwe artikelen. Natuurlijk was dit nooit gelukt zonder deze 200 fantastische co-auteurs maar ook niet zonder Hans Mooijenkind en Arjan Hietkamp van Van Buur t, Jenny Schings die de eindredactie voor haar rekening heeft genomen en Judith Eurlings van Quer y Design die voor de prachtige vormgeving heeft gezorgd. Wij willen jullie allen hartelijk dank voor jullie enthousiasme en inzet.


De formule: een crossmediale publicatie op basis van Co-creatie en Crowd Sourcing en dat alles onder Creative Commons BY SA. Niet zelf alles bedenken, maar samen met een (vrijwillig) auteurscollectief een eigentijds product maken onder een open en moderne auteursrechtenregeling. Helemaal van deze tijd: kennis delen. Op donderdag 9 juni 2011 ging via ICTnieuws.nl en onze twitterkanalen een digitale oproep met ongeveer 50 potentiele onderwerpen de wereld in. De reacties waren overweldigend... nog geen 4 dagen later hadden zich meer dan 100 co-auteurs voor evenzoveel onderwerpen aangemeld. Vanuit alle geledingen: onderwijs, bedrijfsleven, zorg en overheid en niet alleen uit Nederland, maar ook uit Vlaanderen en zelfs vanuit Curaรงao. Velen zelfs met de vraag meerdere onderwerpen te mogen beschrijven. Zoals een van de auteurs schreef... alsof je voor een volle vitrine staat met overheerlijke gebakjes en je mag er maar eentje kiezen. Uitgevers Arjan Hietkamp en Hans Mooijenkind van uitgeverij Van Buurt Boek deelden onmiddellijk ons enthousiasme.

Zij besloten zelf de gehele eindredactie te verzorgen. Het definitieve aantal onderwerpen en dus co-auteurs werd bepaald op 125 en de dagen voor de deadline stroomden de bijdragen binnen. De eindredactieklus was groot en eenheidsworst was geen optie. Elke bijdrage ademt een eigen stijl uit, waardoor deze uitgave een digitale caleidoscoop over vele sociale media, web 2.0 toepassingen en Webtools is geworden. Van lancering idee tot realisatie boek in vier maanden is een recordtijd. Dat impliceert echter ook dat er hier en daar een fout(je) of onvolkomenheid is ingeslopen... onze excuses daarvoor. Grote dank daarom aan alle 123 geweldige co-auteurs die samen met ons deze bijzondere publicatie mogelijk maakten... een uniek auteurscollectief. Dank ook aan AlexJan Sigtermans die een perfecte website in WordPress bouwde. Aan Judith Eurlings van Query Design die ons verraste met een volmaakte BoekTweePuntNul huisstijl. En last but not least Marijke mijn echtgenote, kritisch klankbord en onvolprezen eindredactrice. Louis Hilgers

4


Toen al brainstormend met Louis het idee voor BoekTweePuntNul ontstond, had ik niet kunnen vermoeden hoe succesvol dit project zou worden en hoeveel energie we er in zouden moeten stoppen. Gelukkig bleek BoekTweePuntNul ook heel veel positieve energie op te leveren. We hebben ontzettend veel enthousiaste reacties gekregen van de co-auteurs en vanuit ons netwerk. BoekTweePuntNul gaat over web 2.0 en sociale media en we hadden dit boek ook niet kunnen maken zonder tools als Twitter, Skype, Wordpress en Dropbox. Het redactieproces was logistiek een mooie uitdaging, hoe communiceer je met 123 co-auteurs, redactie bij de uitgeverij, vormgeving en externe redacteur en zorg dat je op het einde van het proces de juiste versie van het artikel inclusief de goedkeuring door de auteur gepubliceerd wordt in het eindproduct; BoekTweePuntNul.

Ik heb veel geleerd over de kracht van een netwerk, over het uitgeven van een boek, over web 2.0 en over co-creatie. Dank aan Arjan en Hans, Judith, Alex-Jan, Fokkelien en vooral mijn onvolprezen maar soms ook erg eigenwijze maatje Louis voor de fijne samenwerking. Het was een geweldige ervaring om samen met 123 co-auteurs een boek te schrijven. Er zit ontzettend veel tijd in, ik heb regelmatig verzucht ‘dit nooit meer’ maar ik denk dat ik er zo weer voor zou gaan. Tessa van Zadelhoff

W www.BoekTweePuntNul.nl E info@boektweepuntnul.nl T @boektweepuntnul


Blogger www.blogger.com

Wat is Blogger en wat kun je ermee

Ontstaansgeschiedenis Blogger

Blogger is een van de gratis internetdiensten van Google. Gebruikers kunnen er alleen of in teamverband op een reuze eenvoudige manier een ‘weblog’ bijhouden. Een weblog is een logboek in de vorm van een website. Op een weblog kun je nieuws, informatie en opinies kwijt in tekst met links, beeld en geluid. Het laatst toegevoegde bericht wordt standaard bovenaan de pagina geplaatst. Als de beheerder daarvoor kiest, kunnen bezoekers reacties plaatsen bij de berichten.

Blogger bestaat sinds 1999 en is ontwikkeld door Pyra Labs, een bedrijf in San Francisco. In 2003 kocht Google de dienst. De afgelopen jaren is Blogger steeds verder uitgebreid met nieuwe mogelijkheden, zoals handige gadgets om in te bouwen in de vormgeving van je weblog en een uitgebreide informatiepagina met statistieken over het bezoek aan je weblog.

Via het Dashboard van Blogger onderhoud je je weblog. Je past er de vormgeving aan, stelt er je berichten op, regelt er wie er mee mag schrijven enzovoort. De vormgeving van je weblog kun je zelf bepalen, maar je kunt ook kiezen voor de aangeboden sjablonen. De hosting, ofwel het plaatsen van je Blogger-weblog op het internet, hoeft je niets te kosten. Het grootste deel van de weblogs die met Blogger gemaakt worden, staat op het blogspot-domein. Het internetadres van je weblog wordt dan bijvoorbeeld: http://mijnweblog.blogspot.nl.

42

Doel Blogger Via weblogs kan iedereen op een eenvoudige manier informatie delen met de wereld. Veel bloggers gebruiken Blogger om anderen te laten zien waar ze mee bezig zijn en om hun favoriete bronnen, inzichten, kennis en ervaringen voor eigen gebruik vast te leggen. Gebruik van Blogger is gratis en je kunt er mee verdienen. Google biedt gebruikers aan op hun weblog advertentieblokken te plaatsen. De onderwerpen van de advertenties sluiten automatisch aan bij de inhoud van de weblog. Google kan hierdoor haar klanten interessante omgevingen bieden om te adverteren. De eigenaar van het weblog ontvangt een deel van de advertentie-inkomsten.


‘Het internet is voor mij wat de snoepwinkel voor me was toen ik nog een jochie was. Wat een informatie! Wat een mogelijkheden! ’ Blogger weetjes • Weblogs in Blogger zijn standaard openbaar, maar je kunt er voor kiezen je weblog uitsluitend voor genodigden open te stellen. • Wil je voorkomen dat er ongewenste reacties op je weblog verschijnen, zoals reclame of vervelende opmerkingen? Geef dan bij de instellingen aan dat je reacties wilt modereren. • Door bij een nieuw bericht een publicatiedatum in de toekomst in te stellen, kun je alvast berichten klaarzetten die pas zichtbaar worden op de opgegeven datum.

Bijzondere Blogger gebruiksmogelijkheden Met Blogger kun je ook een ‘gewone’ website maken. Je kunt deze bovendien vanaf iedere plek met een internetverbinding onderhouden. Voor een contactpagina of andere pagina’s met statische gegevens, maak je eenmalig een bericht aan. De link ernaartoe plaats je vervolgens in een gadget voor de navigatie binnen de opmaak.

Erno Mijland - Communicatie-adviseur, bedrijfsjournalist I zelfstandig ondernemer redacteur I lezingen I presentaties workshops gamende kinderen I creatief denken I onderwijs en ict I impact van techniek op ons leven en werk I www.ernomijland.com

Blogger handleiding • Google biedt een prima handleiding voor Blogger: www.google.com/ support/blogger/

Blogger jargon • Blogpost – bericht. • Feed – code waarmee de actuele inhoud uit je weblog ingelezen kan worden in een ander programma, zoals een RSS-reader. • Gadget – kant-en-klaar informatieblokje voor op je weblog, bijvoorbeeld met links, advertenties, een weerbericht of nieuws. • HTML – Hypertext Markup Language; binnen Blogger kun je werken met HTML-codes om je berichten te voorzien van opmaak, foto’s, video enzovoort. • Sjabloon – kant-en-klaar ontwerp voor je weblog.

trefwoord, ofwel label, aan elk Koppel per thema waarover je schrijft een label onder het bericht, krijgen het bericht. Door te klikken op de naam van dat ene thema. over bezoekers een overzicht van al je berichten

Tip


Facebook www.facebook.com

Wat is Facebook en wat kun je ermee

Ontstaansgeschiedenis Facebook

Facebook betekent vrij vertaald ‘gezicht boek’ en zo is het ook bedoeld. Het is een internationale sociale netwerksite waarmee je in contact kunt blijven met je (oude) vrienden, familie, bekenden, bedrijven en beroemdheden. Met Facebook ben je verbonden en kun je o.a. foto’s, video’s, gegevens over jezelf, prikbordberichten en evenementen delen met iedereen in je leven. Je kunt aangeven dat je iets leuk vindt door middel van een duimpje (‘vind ik leuk’ of Like) of lid worden van uiteenlopende netwerken. Je kunt vrienden zoeken en toevoegen. Na akkoord kunnen jullie je profielen onderling geheel delen. Natuurlijk kun je je vriendenlijst ook opschonen. Via de privacy instelling kun je zelf bepalen hoeveel informatie je prijsgeeft aan mensen buiten je vriendenlijst. Tevens zijn er mogelijkheden om onderling te chatten of privé-berichten te versturen. Met de functie ‘status update’ informeer je al je vrienden over waar je mee bezig bent. Verder wordt er automatisch een agenda bijgehouden met verjaardagen van je vrienden, maar ook voor evenementen waarvoor je bent uitgenodigd en of je hier wel, niet of misschien naartoe gaat.

Facebook bestaat sinds 4 februari 2004 (toen nog ‘the facebook’) en is door informaticastudent Mark Zuckerberg bedacht voor studenten van het Harvard College in Amerika. Later werden meer studenten van universiteiten toegelaten en sinds september 2006 is het geheel openbaar. Facebook is sinds 2008 in het Nederlands te bekijken. Op 25 oktober 2007 kocht Microsoft een klein deel van Facebook op voor maar liefst 240 miljoen dollar. Facebook groeide van 1 miljoen gebruikers in 2004 tot 750 miljoen in juli 2011.

88

Doel Facebook Het doel van Facebook, begonnen als digitaal ouderwets schoolfotoboek, is het delen van gebeurtenissen en informatie met je vrienden.

Facebook weetjes • Facebook is gratis voor gebruikers en genereert zijn inkomsten via advertenties (‘Ads’). • Facebook is beschikbaar in veel verschillende talen.

Tip

Maak ook een Facebook pagina aan voor een bedrijf, organisatie, plaats, evenement, artiest, bekend persoon of een goed doel.


‘Een mening is a maar een men ltijd in van iemand d g, maar ie je kent is hij meer waar d’

• Hou je eigen privacy altijd in gedachten en deel niet alles. • Een Facebook account is bijna onmogelijk te verwijderen, je gegevens zijn dus altijd zichtbaar. • Je kunt Facebook ook als App op je smartphone installeren: zo blijf je ook onderweg verbonden. • Je kunt je Status update koppelen aan Twitter. • Binnen Facebook kun je ook een groep maken waarbij je zelf bepaalt wie je er lid van maakt en of hij open, besloten of geheim is. • Facebook stelt mensen ook in staat te communiceren met bedrijven. Geef je mening of shop online met je vrienden: social shopping. • Je kunt zelf ook een profiel voor je bedrijf aanmaken nadat je een persoonlijk profiel hebt gemaakt.

Bijzondere Facebook gebruiksmogelijkheden Facebook was een van de eerste virtuele gemeenschappen die een publieke webAPI aanbood, een manier voor derden om gebruik te maken van de data van Facebook in een eigen (web)applicatie.

Judith Eurlings - Grafisch vormgever van BoekTweePuntNul I SMS op vakantie SMS-taal I www.querydesign.nl www.kokenmetgevoel.nl Dit was een groot succes, hetgeen tot uiting kwam in populaire Facebookapplicaties als Scrabble, Schaken, Poker, Frontierville, FarmVille en Pet Society.

Facebook handleiding • Het Facebook Helpcentrum: http://www.facebook.com/help

Facebook jargon • Profiel – je persoonlijke pagina. • Vind ik leuk - je waardeert iets met een opgestoken duimpje. • Status – laat hier weten waar je mee bezig bent of waar je aan denkt. • Startpagina – hier zie je alle recente activiteiten van je vrienden. • Prikbord – hier zie je je eigen recente activiteit en kunnen je vrienden iets voor je achter laten. • Taggen – identificeer vrienden of pagina’s in een foto. • Meldingen – een melding dat iemand iets heeft achtergelaten op je prikbord, iets leuk vindt wat jij hebt geschreven of waar je op gereageerd hebt.

in de klas, over een link, Tip leerlingen, op een andere manier dan Maak eventueel een blog of film die interessant is voor je vak. en worden. apar te groep waar de leerlingen lid van kunn

Tip


Foursquare www.foursquare.com

Wat is Foursquare en wat kun je ermee Je kunt Foursquare zien als een soort spel, waarbij het erom gaat dat je via een programmaatje (app) op je mobiele telefoon incheckt op de locatie waar je je bevindt. Door de gps functie van je mobiele telefoon is jouw locatie dan bekend. Naast jouw locatie zie je alle andere posities van Foursquaregebruikers bij jou in de buurt in een lijst staan. Staat jouw precieze locatie er niet bij, dan kun je deze zelf toevoegen. Foursquare is een sociaal netwerk, wat wil zeggen dat je vrienden kunt toevoegen en dat je dus kunt zien waar jouw vrienden zijn ingecheckt. Voor iedere check-in krijg je punten, doel is om hoger te komen in de ranglijst dan jouw vrienden.

Ontstaansgeschiedenis Foursquare Dennis Crowley en Naveen Savadurai bedachten Foursquare in 2009. Eigenlijk was het een doorstart van het project Dodgeball dat in 2005 werd overgenomen door Google en in 2009 eindigde.

102

In eerste instantie was het alleen mogelijk om in te checken binnen de Verenigde Staten, maar in 2010 werd het netwerk wereldwijd toegankelijk. Het aantal gebruikers groeit snel.

Doel Foursquare Het doel van Foursquare is om op zoveel mogelijk (bijzondere) locaties in te checken. Voor iedere check-in krijg je punten. Bezoek je op een dag meerdere locaties, dan krijg je per locatie steeds meer punten. Het bezoeken van een nieuwe locatie levert je bonuspunten op. Ook het zelf toevoegen van een locatie of wanneer jij als eerste van je vrienden op die locatie bent, zorgt voor extra punten. Check je op een bepaalde plaats het vaakst in, dan word je de mayor (burgemeester). Iedereen die dan daar later incheckt, ziet dat jij de mayor bent van die locatie. Bij bepaalde thema’s kun je badges verdienen. Bij je eerste check-in krijg je de ‘newbie-badge’, daarnaast zijn er meer dan 200 verschillende badges te verdienen. Een complete lijst is in te zien via http://www.4squarebadges.com/ Foursquare-badge-list/.

Tip

Foursquare wordt pas leuk wanneer je een aantal vrienden hebt en je regelmatig ergens incheckt. Eigenlijk is het een soort game.


‘BoekTweePu ntN laat precies z ul ie waar het bij s n ociale media om gaa t; iets creëren e samen n gebruik make goed n elkaars exper van tise’ Foursquare weetjes • Check-in bij twintig verschillende pizzeria’s en krijg de pizzaiolo badge. • Op 20 juni 2011 werd de tien miljoenste gebruiker geregistreerd. • Je kunt cheaten bij Foursquare door in te checken op locaties waar je op dat moment niet bent. • Je kunt je check-in ook laten zien op Twitter. Doe dat niet te vaak want het wordt door veel Twittergebruikers als irritant gezien. Doe je het wel, koppel er dan een tweet aan. • Er is ook een Nederlandse variant van Foursquare. Deze locatiedienst heet Feest.je. • Aan het gebruik van Foursquare zitten ook gevaren. Inbrekers kunnen bijvoorbeeld ook zien dat jij niet thuis bent. Om die reden is een tijdje geleden de website www.pleaserobme. com gestart. Hier werden een tijd lang tweets gebundeld waarin mensen duidelijk aangaven dat ze niet thuis waren. Omdat je in Foursquare vaak ook aangeeft waar je huis is, geeft dat bepaalde risico’s. Zet de Foursquare check-ins (aanmeldingen) in Google Maps.

Tip

Tessa van Zadelhoff - Leerkracht basisonderwijs redacteur I zelfstandig ondernemer I ict in de klas I digiborden workshops I ict-werkvormen BoekTweePuntNul I web 2.0 ict-coördinator I www.warempel.nl

Bijzondere Foursquare gebruiksmogelijkheden • Het bedrijfsleven ontdekt Foursquare ook steeds beter. Zo zijn er cafés waar de mayor een gratis kop koffie of een stuk taart krijgt en winkels waar je als je ingecheckt bent korting krijgt op een bepaald product. Dit noemt men specials. De specials worden vermeld wanneer je op een bepaalde locatie incheckt.

Foursquare handleiding • How to use Foursquare? http://www.wikihow.com/Use-Foursquare

Foursquare jargon • Check-in – Laten weten dat je je op een locatie bevindt. • Mayor (burgemeester) – Iemand die het vaakst op locatie incheckte. • Badge – Medaille die je krijgt omdat je op een bepaalde plaats hebt ingecheckt. • Special – Speciale aanbieding op locatie Foursquaregebruiker of mayor. • Venue – Locatie.


HootSuite www.hootsuite.com

Wat is HootSuite en wat kun je ermee

Ontstaansgeschiedenis HootSuite

HootSuite is een online tool en app voor je smartphone waarmee je meedere Social Media profielen kunt beheren. Via één scherm is het mogelijk sites als Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+, Wordpress en FourSquare te updaten en beheren. HootSuite is een webapplicatie en werkt dus in de browser. HootSuite is gratis met een limiet aan het aantal sociale netwerken die je ermee kan beheren. De betaalde versie heeft deze limiet niet, biedt meer mogelijkheden voor het bijhouden van statistieken en is advertentievrij. Het is ook mogelijk profielen van verschillende gebruikers op hetzelfde sociale netwerk te beheren. Daardoor kan je bijvoorbeeld zowel je persoonlijke Twitter account als die van je bedrijf in één venster beheren. Ook is samenwerken aan één account mogelijk. Door het aanmaken van zoekopdrachten en filters in HootSuite kan je gemakkelijk een onderwerp op Twitter volgen. Je kan ook berichten inplannen om later te publiceren of ze door HootSuite laten inplannen om ze te publiceren wanneer de meeste volgers online zijn.

HootSuite is een Canadees bedrijf, in 2008 gestart door Invoke Media. Het heeft een snelle groei doorgemaakt. HootSuite is in het begin vooral gebruikt door organisaties als Zappos, The White House en SXSW om met meer mensen één organisatieaccount te beheren op Twitter. In de loop der jaren is HootSuite steeds meer sociale netwerken gaan toevoegen.

Tip 146

Doel HootSuite HootSuite biedt overzicht en beheer van al je verschillende sociale netwerken vanuit één scherm.

HootSuite weetjes • De mascotte van HootSuite is een uil: hoot betekent: getoeter/de roep van een uil. • HootSuite heeft totaal 1,9 miljoen dollar opgehaald in één investeringsronde. • HootSuite heeft momenteel meer dan 3 miljoen gebruikers wereldwijd waarvan 10% betaalde accounts zijn. • HootSuite wordt door middel van crowdsourcing in het Nederlands vertaald http://translate.hootsuite.com/nl/

en laat die in Zet ’s ochtends verschillende berichten klaar of je constant de loop van de dag publiceren: zo lijkt het n. volge te om nter essa inter actief bent en ben je


‘Gepassioneerde / gadget man, CEO t jd ri . enterpreneur nl in www.leafplan. , vlogger, D66 Amsterdam, der.nl’ www.ceo innova • HootSuite heeft een eigen online ‘universiteit’ waar je online een ‘Certified HootSuite Professional’ kan worden.

Bijzondere HootSuite gebruiksmogelijkheden • HootSuite maakt gebruik van een eigen verkorte URL die ow.ly heet. Wanneer je deze gebruikt om bijvoorbeeld links te plaatsen op Twitter, Facebook of LinkedIn worden er uitgebreide statistieken door HootSuite bijgehouden waardoor je klikgedrag en populariteit uitstekend kan meten. Dit komt samen in HootSuite Insights. • Met de HootSuite Publisher kun je een bericht op een ingestelde tijd of datum versturen. Ook kan HootSuite berichten automatisch inplannen zodat ze gepubliceerd worden wanneer de meeste mensen in jouw netwerk online zijn.

enlijk met Beheer gezam rdere HootSuite mee s al zo , accounts algemene de ld bijvoorbee de school. accounts van

Tip

Vincent Everts - Trendwatcher gepassioneerd spreker I consultant partner bij InterimIC I eigenaar van PCzapper.tv I columnist recensent presentaties I lezingen videoreportages www.vincente.nl

• Het HootSuite-profiel is te gebruiken op smartphones via gratis apps voor iPhone, iPad, Android en Blackberry. Voordeel hiervan is dat de instellingen van het web en de app worden gesynchroniseerd, waardoor de ervaring online en op de smartphone of tablet exact gelijk is. Hier geldt echter dezelfde beperking als bij het gratis online account ten aanzien van het aantal netwerken dat je kunt beheren.

HootSuite handleiding • Help en forum: http://help.hootsuite.com • HootSuite University: http://learn.hootsuite.com/

HootSuite jargon • Hoot – toeter, roep van een uil. • Ow.ly – de URL verkorter van HootSuite. • HootSuite Insights – overzicht van de statistieken. • HootSuite Publisher – om berichten te ‘plannen’.


Klout

http://www.klout.com/

Wat is Klout en wat kun je ermee Social Media tijdverspilling? Nee, vinden de makers van Klout - integendeel. Via sociale media kun jij invloed uitoefenen op de wereld. Immers, niets is zo democratisch als het wereldwijde web, waarop iedereen zijn of haar stem kan laten horen. Daarom is Klout ontwikkeld: een applicatie waarmee je de invloed die jij uitoefent op de digitale wereld kunt meten. Dat gebeurt met de zogenaamde Klout-score, een getal op een schaal van 1 tot 100. Een hogere score betekent een grotere invloed. Klout berekent de score aan de hand van je activiteit bij verschillende sociale media, waaronder Twitter, Facebook en Google+. Je score wordt berekend aan de hand van drie maatstaven: true reach, amplification en network impact. Op http://klout.com/ corp/kscore vind je een uitleg van deze drie begrippen. Al zo lang Klout bestaat, krijgt de tool veel kritiek. Grootste struikelblok voor veel mensen blijft de exacte berekening van de score, die nog steeds ondoorzichtig is. In wetenschappelijke kringen wordt Klout dan ook niet al te serieus genomen.

168

Daarbuiten is het programma echter behoorlijk succesvol: in september 2011 hebben al 100 miljoen mensen hun Klout score bepaald. Inmiddels gebruiken ook meer dan 3.500 bedrijven de Klout score om hun producten te verbeteren en feedback te krijgen van gebruikers.

Ontstaansgeschiedenis Klout Klout ontstond in 2008, naar eigen zeggen in de slaapkamer van co-founder Joe Hernandez in New York City. Hij probeerde de bedrijvigheid die hij zag in de vele sociale media te begrijpen. Samen met Binh Tran ontwikkelde hij daarom Klout, een manier om de invloed van al die online drukte te meten. Klout was het eerste bedrijf dat een dergelijke schaal op de markt bracht. In oktober 2011 veranderde Klout het algoritme dat gebruikt wordt om de score te meten. Veel Klout-gebruikers reageerden geschokt: zij zagen hun score van de ene op de andere dag flink dalen.

Doel Klout Het doel van Klout is om inzicht te krijgen in de mate van invloed die verschillende mensen via sociale media uitoefenen en, daarnaast, wie zij be誰nvloeden.


'If you dream alone, it’s just a dream. If we dream together, it’s ' the beginning of reality (John Lennon) Klout weetjes • De naam Klout is afgeleid van het Engelse ‘clout’, dan onder meer ‘invloed’ betekent. • Op http://www.influentials.nl/klout/ vind je een lijst van de meest invloedrijke Nederlanders, gebaseerd op hun Klout score. Bovenaan de lijst staan onder anderen de voetballer Van Persie en DJ Tiësto. • In Toronto is ooit een Canadees afgewezen bij een sollicitatiegesprek, omdat zijn Klout score te laag was. • Klout berekent aan het eind van het jaar de meest invloedrijke onderwerpen: waar werd dit jaar het meest over gesproken? In 2011 waren dat bijvoorbeeld de bedrijven Facebook, YouTube en Skype, de stad Las Vegas en de personen Justin Bieber, Lady Gaga en L’il Wayne

Bijzondere Klout gebruiksmogelijkheden Klout is een handige tool voor bedrijven. Heb je een hoge Klout-score, of beweeg je je in bepaalde sociale netwerken die een bedrijf aanspreken, dan gebruiken bedrijven jou graag als proefpersoon voor een product.

Jenny Schings - Antropoloog | Eigenaar Jenny Schings Schrijfproducties | Leraar maatschappijleer in opleiding | Reizen www.jennyschings.nl Ze delen daarom Perks uit: producten of ervaringen die je kunt verdienen met je score, zoals laptops en zelfs vliegtickets. Je bent vervolgens vrij om je mening over je verdiende Perk te delen via je sociale netwerk. Niet verplicht, maar het is natuurlijk wel de bedoeling.

Klout handleiding Om Klout te gebruiken, hoef je slechts in te loggen via www.klout.com, bijvoorbeeld met je Facebook-account. De rest wijst zich vanzelf. Op http://klout.com/corp/faq vind je meer informatie over het hoe, wat en waarom van Klout. Lees dat eerst eens door voordat je je score laat berekenen!

Klout jargon • Perks – producten of ervaringen die je kunt verdienen met je Klout score. • True reach – het aantal mensen dat je beïnvloedt via sociale media. • Amplification – hoe vaak reageren mensen op jouw posts? • Network impact – welke mensen reageren op of delen jouw posts?

t die invloed maar vergeet niet da ‘Everyone has Klout’, . Met de manieren kan uiten zich op veel verschillen es! all t ut-score zegt ook nie andere woorden: je Klo

Tip


Twitter www.twitter.com

Wat is Twitter en wat kun je ermee Twitter is een dienst op internet. Gebruikers (tweeps) sturen tekstberichtjes (tweets) van maximaal 140 tekens naar elkaar. Net als bij andere diensten moet er worden gekozen voor een eigen identiteit (profiel) en een afbeelding (avatar) naar keuze. Twitteren betekent in het Nederlands kwetteren of tsjilpen. Tweets worden verzonden met behulp van de website www.twitter.com of een zogenaamde Twitterclient. Dat is een programma dat je toestemming geeft om jouw tweets via dat programma op Twitter te plaatsen. Gebruikers bepalen zelf wie ze volgen en wie hen mag volgen. Standaard zijn de berichten door iedereen te lezen. Een uitzondering is de DM (Direct Message), een rechtstreeks bericht. Het doorsturen van een bericht heet ReTweet. Een hashtag (# hekje) in een bericht is een labeltje om aan te geven, waarover het bericht gaat. Via de hashtag kan op een bepaald onderwerp worden gezocht. Bijv. #DWDD – tweets die over De Wereld Draait Door gaan.

348

Aan een bericht kunnen bestanden als foto’s, geluidsfragmenten of video toegevoegd worden.

Ontstaansgeschiedenis Twitter Obvious Corp (San Francisco) richtte in 2006 Twitter op. Oorspronkelijk was Twitter een onderzoeksproject van Noah Glass en Jack Dorsey. In 2007 kreeg het project in de categorie blogs een belangrijke Web Award. Het team sprak de volgende dankwoorden: We’d like to thank you in 140 characters or less. And we just did!

Doel Twitter Twitter biedt de mogelijkheid om op een snelle manier met elkaar of met groepen te communiceren. Gebruikers bepalen zelf de samenstelling van een groep. Gebruik van Twitter is gratis (behalve twitteren via SMS). Van Twitter een verdienmodel maken bleek moeilijk. Twitteraars geven echter zichzelf vaak erg bloot. Zij delen veel persoonlijke informatie als achtergrond, interesses en sociale omgeving. Die informatie is een kostbare bron voor de makers.


‘Social Media + Web 2.0: dele n vermenigvuld = igen’ Twitter weetjes • 21 maart 2006 Jack Dorsey plaatst 1e tweet: just setting up my twttr • Elk uur wereldwijd: gemiddeld 2.000.000 tweets. • Te openhartige tweets hebben al vele mensen hun baan gekost. • 20 oktober 2009: vijfmiljardste tweet. Robert Sloan twitterde: Oh Lord. • 2009 uitverkiezing twitteren tot woord van het jaar. • Twitter is explosief gegroeid. Belangrijke aanjagers tot gebruik: • de noodlanding van US Airways vlucht 1549 in de Hudsonrivier, de crash van het Turkse vliegtuig bij Schiphol. • Bekende twitteraars van het eerste uur: president Obama, Stephen Fry, Lance Armstrong, Maxime Verhagen, Femke Halsema en koningin Beatrix.

Bijzondere Twitter gebruiksmogelijkheden • Twitteren wordt ook gebruikt voor speciale berichten. Bijvoorbeeld door het retweeten van een Amber Alert kan snel landelijk het verdwijnen van een kind doorgegeven worden.

Louis Hilgers - ict-in/en-onderwijs pionier ictnieuws.nl I internetwoordenboek.nl BoekTweePuntNul I sms-taal.nl Curaçao I Morgan-adept I demijnen.nl grassrootscuracao.com I EduCos.nl • Commerciële boodschappen doorgeven via beroemdheden. Deze worden vaak gevolgd door vele bewonderaars en hebben daarmee veel invloed.

Twitter handleiding • TwitterInfo (www.twitterinfo.nl/ ) biedt een stap-voor-stap cursus twitteren. • Twitter voor kinderen http://mijnkindonline.nl/1652/twittervoor-kinderen.htm geeft een eenvoudige uitleg.

Twitter jargon • • • • • • • • • • •

Tweet – bericht. Tweep – Twitteraar. Follower – volger. RT – (ReTweet) bericht doorsturen. DM – Direct Message Twexit – over en uit. Twoosh – tweet van exact 140 tekens. TweetUp – bijeenkomst ‘in real life’. Trending Topic – populair onderwerp. TinyURL – verkorte link. Tweetstream – overzicht van eigen berichten.

Tip

vr ieder1! Zie Twitter als Twtrn = niet all1 vr 10ers mr Nederlands leerlingen hun dichtvorm: laat tijdens de les toe. rbij het gebruik van sms-taal gevoelens uitdrukken. Sta daa


Inhoudsopgave 3 Voorwoord Louis Hilgers & Tessa van Zadelhoff 6 Over Social Media en Web 2.0 Louis Hilgers & Tessa van Zadelhoff 11 Creative Commons Annemarie van Essen 14 7scenes - JaapJan Vroom 16 Accountkiller - Ger Mouthaan 18 AdSense - Henk-Peter van Hagen 20 Afas Personal - Timon Bos 22 Animoto - Anna Titawanno 24 Answergarden - Linda Humme 26 Any.do - Roel Lindeboom 28 Asana - Tom Neels 30 Audioboo - Serge de Beer 32 Augmented Reality Mariëtte van Muijen 34 Autocollage - Liset Verschoore 36 Aviary - Ietje Smid 38 Bandcamp - Nieske Vergunst 40 Bing Maps - Harald Dikkers 42 Blogger - Erno Mijland 44 Blurb - Ard Hesselink 47 Box - Marian Schelvis 48 Bubble.us - Brigitte Bloem 50 BuddyPress - Kaj Rietberg 52 Cacoo - Eimert Vink 54 Chatter - Hans-Peter Ligthart 56 Conduit - Maurits Knoppert 58 CoverItLive Suzanne Lustenhouwer 60 Delicious - Mieke Hoing 414

62 64 66 68 70 72 74 76 78 80 82 84 86 88 90 92 94 96 98 100 102 104 106 108 110 112 114 116 118 120 122 124

Digg - Gijs Noordergraaf DIIGO - Michel Boer Dik - Nynke Bos Doodle - Bram Faems Dotepub - Fons van den Berg Drillster - Manon Bonefaas Dropbox - Anita Smit Edmodo - Gert-Jan van der Welle Elgg - Martijn Hermans eTwinning - Eric Redegeld Evernote - Boris Berlijn Everytrail - Henk Botter eXe - Antoine van Dinter Facebook - Judith Eurlings FamilytreeMaker - Reinout van Brakel Farmville - Annet Smit Flickr - Dieter Möckelmann Flipboard - Paul de Maat Flipsnack - Miriam van der Velde Fotoflexer - Eric Kleipool Foursquare - Tessa van Zadelhoff Game Studio - Pauline Maas GetGlue - Marlous Vaes Glogster - Florina Blokland Go!Animate - Marieke Simonis Google + - Olaf de Groot Google Apps - Rob Megens Google Art Project - Petra Helmus Google Books - Liesbeth Rosendaal Google Docs - René Franquinet Google Drive - Jeffrey Janssen Google Earth - Sjoerd Spoelstra


126 128 130 132 134 136 138 140 142 144 146 148 150 152 154 156 158 160 162 164 166 168 170 172 174 176 178 180 182 184 186

Google Forms - Bas Kamer Google Latitude - Dennis Dennebos Google Reader - Karel Schiepers Google Sites - Andre Manssen Google SketchUp - Roy Fijn GoSoapBox - Dico Krommenhoek Graffity Creator - Rob Koks Grooveshark - Ive Hapers Habbo - Henk van de Hoef Hackasaurus - Johan Gielen HootSuite - Vincent Evers Hot Potatoes - Anja Kock Hyves - Tineke Pauw iCloud - Marieke van Osch ifttt - Jelmer Evers Instagram - Marieke Schuurman iPiccy - Jeroen Rougoor Issuu - John van Dongen jClic - Ad Berlijn Jing - Michel van Ast Kickstarter - Ramon Moorlag Klout - Jenny Schings Knovio - Fokkelien Botter Kwik Surveys Leendert-Jan van Splunter Last.fm - Hans de Four Layar - Yvette van den Bersselaar Letterpop - David Loyen LibraryThing - Annemarie van Essen LinkedIn - Menno van Hasselt Lino-it - Dennis Verdonck Livebinder - Erik Bolhuis

188 190 192 194 196 198 200 202 204 206 208 210 212 214 216 218 220 222 224 226 228 230 232 234 236 238 240 242 244 246 248 250

Looptijden - Ralph Cr端tzen Lulu - Peter Wessel Memolane - Catharinus Doornbos MindMeister - Elke Das Mindomo - Koen Elbers Montage - Karin Olij Microsoft OneNote - Harry Dubois MyBee - Linda Looije Myspace - Nadieh Drenth Netvibes - Karin Winters Ning - Gerard Dummer Office 365 - Frank van den Oetelaar Office WebApps - Marsjanne Damen OpenStreetMap - Pieter Kleinjan Panfu - Remco pijpers Panoramio - Geert Holwerda Pearltrees - Roy van As Photosynth - Henk Heurter Picasa - Jori Mur Picozine - Anne-Heidi Meijer Pinterest - Marijke van der Brugge Pixlr - Jaap Walhout Pixton - Judith Zwerver Playchess - Frans Peeters Plurk - Inge van Galen Popplet - Frans Droog Postcrossing - Hans Baaij Present.me - Bart Verswijvel Prezi - Jolien Vennink Qik - Allard Bijlsma QR-Code - Arno Coenders Quizlet - Katinka van den Brink


252 254 256 258 260 262 264 266 268 270 272 274 276 278 280 282 284 286 288 290 292 294 296 298 300 302 304 306 308 310 312 416

Quora - Niel van Meeuwen Qwiki - Joop van Schie Remember the Milk Willemijn ter Brugge Repudo - Sanne van de Ven Roamler - Janicke Bijlsma RoomSketcher - Herman van Schie RSS - Raoul Teeuwen SchoolBANK - Elleke Verwaijen Schoology - Frank Thuss Schoox - Tjeu Seeverens Scoop.it! - Willem Karssenberg Screenr - Manuela Bazen-Steenkamp Second Life - Bert Boshoven SkyDrive - Alex-Jan Sigtermans Skype - Michiel Lauwerijssen Slidecast - Tineke Bröcheler Slideshare - Dennis van Santen Smilebox - Marleen Kafando Socrative - Frans Ittman SoundCloud - Peter den Hollander Sparkol - Mariëlle van Rijn Spiderscribe - Els Straathof Spotify - Roy de Letter Springpad - Jolanda Pikkaart Storify - Wilfred Rubens Storybird - Mart Kuijpers StoryJumper - Roeline Jochemsen StumbleUpon - John Leek Sugarlabs - Margreet Vermeer SugerSync - Peter Brimioul Sumo Paint - Heleen Berg

314 316 318 320 322 324 326 328 330 332 334 336 338 340 342 344 346 348 350 352 354 356 358 360 362 364 366 368 370 372 374 376

SurveyMonkey - Henk van Gils Symbaloo - Marijke Hilgers TagMyDoc - Peter Maijers Tagxedo - Marco Geenen TerraClues - Elmer Burger Themeefy - Margot Meijer Tildee - Pieter van Rooij TimeGlider - Elise Sivertsen TimeRime - Boudewijn van der Pas Tinychat - Hannelore Engels Toodledo - Marty van Vessem Tricider - Ellen Elemans Triptico - Marco Sebel Tumblr - Erwin Klaasse Twakas - Onno Sidler Tweetdeck - Davy Nijs Twiddla - Michiel Masselink Twitter - Louis Hilgers Ushahidi - Pieter van der Hijden Ustream - Pierre Gorissen VoiceThread - Peter van Gils Voki - Dennis van den Belt Wai-not - Tanja Maes Wayback Machine - Egid van Houtem Wallwisher - Majorie Weistra Waze - Maartje Bergers-Hilgers Weebly - Marco Meurink WhatsApp - Evita Nort Whoopaa - Frank Daamen Wiki - Bob Hofman Wikipedia - Marjan Vernooy-Gerritsen Wix - Toon Bolk


378 380 382 384 386 388 390 392 394 396 398 400 402 404 406 408 410 412

Woices - Dineke Schrage Wordle - Amy Franken Wordfeud - Tim Geers WordPress - Aad van der Drift Wufoo - Remco Bron Wunderlist - Arjan Olsder Xerte - Katrien Bernaerts Xing - Ton Tognolli Xtranormal - Marianne Swinkels Yammer - Marco van Burgsteden Yindo - Bob van Duuren YouTube - Carla Desain Yurls - Sipke Kloosterman Zelfkrantmaken - Tine Strikkers Ziggur - Susan van Empel Zoho - Durk Harmen de Boer Zotero - Christian Bokhove Zygote Body Browser - Thijs de Vries


Gebruik naast BoekTweePuntNul ook HandBoekTweePuntNul als bronnen- en inspiratieboek

418


komt naar school! BoekTweePuntNul behandelt 200 webtools, web 2.0-toepassingen en sociale media. Veel van deze toepassingen zijn geschikt voor gebruik in het onderwijs (PO, VO en MBO). BoekTweePuntNul organiseert bijeenkomsten waar onderwijsgevenden en studenten meer kunnen leren over de verschillende tools en hoe zij deze in de praktijk kunnen inzetten.

Inspiratiesessie Een presentator bespreekt kort een aantal van de tools uit het boek. Hij geeft daarbij de mogelijkheden aan die de tool biedt, legt uit op welke wijze de tool in het onderwijs toepasbaar is en geeft praktische tips. De te bespreken tools worden ‘at random’ uit een fruitmachine gehaald. • Duur: 45 - 60 minuten. • Prijs: in overleg.

Workshop Bij een workshop gaan de deelnemers zelf praktisch aan de slag met een of meerdere tools. Wanneer er al gewerkt is met de tools zullen deze sneller worden ingezet in de praktijk.

Na een algemene inleiding over de didactiek van web 2.0 aangevuld met een aantal praktijkvoorbeelden krijgen de deelnemers een stappenplan om zelf met een aantal van de tools aan de slag te gaan. Deze tools worden vooraf overlegd met de initiator van de bijeenkomst. • Duur: 60 - 90 minuten. • Prijs: 55 euro per deelnemer inclusief BoekTweePuntNul, prijs zonder BoekTweePuntNul is 40 euro per deelnemer. • Minimum aantal deelnemers is 12 of 480 euro.

Studiedag 2.0 Wij verzorgen de complete invulling van de studiedag over social media en/of web 2.0. Om te beginnen zorgen we voor een keynote. Vervolgens gaan we in groepen aan de slag rond diverse onderwerpen. Invulling vindt plaats aan de hand van de wensen die door de school / het bedrijf worden aangegeven. • Duur: dagdeel of hele dag. • Prijs: afhankelijk van het aantal deelnemers, fixed price, eventueel inclusief BoekTweePuntNul voor de deelnemers.


ok uiteraard o

app!

(ook voor Andro

id)

420

als