Weekblad Boekel & Venhorst 12 februari 2020

Page 27

Sport HANDBALVERENIGING

HaBo ‘95 Uitslagen zaalcompetitie THW Tijgers D1 - D-jeugd 2 17-11 Swift D1 - D-jeugd 1 23-14 DOS'80 C2 - Meisjes C1 33-10 Meisjes B2 - Roef B1 16-18 Dames 1 - Internos 1 37-21 Heren 1 - Apollo 1 21-22 EHV 2 - Dames 2 20-27 Meisjes B1 - Desk B1 16-23 Dames 3 - Handbal Someren 2 22-21 Aristos 3 - Dames 4 13-28 Programma zaterdag MHV - E-jeugd 2 10.20 u D-jeugd 2 - EHV D2 11.00 u D-jeugd 1 - Tremeg D1 11.45 u PSV handbal E2 - E-jeugd 1 12.15 u Meisjes C1 - DHC Overpelt C2 12.30 u DOS'80 B2 - Meisjes B2 18.15 u Programma zondag Dames 4 - Elshout 4 11.15 u Dames 2 - HCG 1 12.30 u Aristos 2 - Dames 3 14.00 u Habo ’95 verliest voor het eerst in 2 jaar weer thuisduel Na de 33-21 nederlaag bij Feyenoord 2 vorige week kon Habo de titelaspiraties weer even in de koelkast zetten. Habo miste op deze teveel spelers en dit was zowel in de aanval als verdediging voelbaar. Beide keepers waren ook niet fit. Bij Patrick Prijs was het voorgaande wedstrijd in zijn rug geschoten en Ruud Verwijst had wegens ziekte ook al weinig kunnen trainen. Afgelopen zaterdag kwam Apollo op bezoek in sporthal De Burcht. Wilde Ha-bo nog enige een rol van betekenis gaan spelen, zou er dus gewonnen moeten worden van de nummer-2. Apollo is een ploeg die vorig seizoen zijn debuut maakte in de Tweede Divisie en met een uiteindelijke plek in de middenmoot dit niet onverdienstelijk deed. Dit seizoen hebben ze versterking gekregen van enkele oud-spelers van PSV en Bevo. Deze tillen het niveau in deze ploeg behoorlijk omhoog. De eerder gespeelde uitwedstrijd verloor Habo kansloos met een 3420 nederlaag. Mede door de harsloze bal wat duidelijk een thuisvoordeel voor Apollo is. Hopelijk waren ditmaal de rollen omgedraaid! Patrick Prijs was weer aardig opgeknapt en fit genoeg om een wedstrijd te keepen. Het was Apollo wat met een afstandsschot vanaf de linkeropbouw in de eerste aanval de eerste voorsprong wist

te pakken. Koen Vink wist snel de gelijkmaker op het scorebord te schieten en daarna was het voor beide teams vooral aftasten. Vanuit een goede dekking wist Habo steeds beter in de wedstrijd te komen. De bal werd goed rondgespeeld totdat er iemand vrij kwam, zo wist Rob Biemans vanaf de cirkel 2 keer te scoren en waren ook Dirk Tielemans en Harold Verhoeven trefzeker. Patrick Prijs stond ook lekker te keepen en onderscheidde zich mede door een knappe penaltystop. Habo stond zo lekker te spelen en had halverwege een gewenste 6-2 voorsprong te pakken. In het vervolg van de eerste helft kwam Apollo beter in de wedstrijd. Een 2-minutentijdstraf voor Rob Biemans bracht Habo in moeilijkheden; zo was er even later weinig meer van deze voorsprong over bij 7-6. Vervolgens namen Jeroen Verhoeven en Stef v.Lankveld hun ploeg bij de hand. Hiermee liep Habo weer uit naar een 12-8 tussenstand. In de slotfase wist Apollo de achterstand nog iets te verkleinen naar een 13-10 ruststand. De 2e helft drong Apollo steeds meer aan, waarbij Habo juist meer moeite had het spel te maken en de openingen te vinden in de Sonse defensie. Tekenend was dat bij een voorsprong van 16-14 Habo een dubbele overtalsituatie niet goed wist uit te spelen. Habo had hiervan moeten profiteren, maar kon geen afstand nemen. Dit gaf wel een knakje en Apollo juist weer extra motivatie. De oud-PSV spelers Tim Lodewijks en Robert Sweep werden steeds grotere plaaggeesten voor de Habo-defensie en zo kwam Apollo bij 18-18 voor het eerst in de 2e helft weer op gelijke hoogte. Habo vond nu wel meer openingen, maar oud-PSV keeper Frans Schampaert groeide in de wedstrijd en was een grote stain-de-weg voor de aanvallers van Habo. Apollo bleef zo doorgaan en leek de wedstrijd in handen te hebben bij 19-21. Toen begonnen bij hen de zenuwen ook op te spelen, 2x balverlies leidde tot breakouts die doeltreffend werden afgerond door Stef v.Lankveld en Dirk Tielemans. In de laatste minuut was het toch Apollospeler Robert Sweep die met een doeltreffende 9-meterworp Habo in rouw dompelde en Apollo in de titelstrijd hield. Met name de 2e helft was de spanning om de snijden in sporthal De Burcht. Zowel de Habo-supporters als de vele meegereisde bezoekers uit Son zagen een zenuwslopende 2e helft en bijna geen vin-

gernagels meer over. Habo had gestreden voor wat het waard was, de weinige doelpunten in de 2e helft heeft ze uiteindelijk toch opgebroken. Na de wedstrijd werd buschauffeur voor de uitwedstrijden Ad v.Mensvoort met een cadeau/bloemetje nog in het zonnetje gezet. Habo kan zich nu volledig op het veiligstellen van de 3e plaats richten. Volgende wedstrijd is na de carnaval op 1 maart op bezoek bij het Rotterdamse Atomium ‘61.

Uitslag 6 februari: A-lijn 1. Mw.Verbakel-Hr.Otten 67,19% 2. Dames B. en Th. de Koning 61,98% 3. Hr. en Mw.v.Schadewijk 58,85% 4. Heren v.d.Heijden-v.Duijnhoven 51,56% 5. Dames v.d.Heijden-Onclin 51,04% B-lijn 1. Heren v.Duijnhoven-v.Boxmeer 70,00% 2. Dames Kremers-v. Lieshout 63,33% 3. Mw.Witlox-Hr. Bergmans 55,56% 4. Mw.Swarts-Hr.Derks 50,83% De totale uitslag staat op onze site. Voor informatie kunt u bellen met Jeanne Witlox, tel. 0492-321893.

Bridge Instuif Boszicht Uitslagen 7 februari 1. Dames v.Dinteren-Witlox 67,08% 2. Heren v.Houtum-Otten 60,83% 3. Dames Bouw-Staadegaard 59,58% 4. Dames v.d.Elzen-v.d.Nieuwenhof 58,50% 5. Hr. en Mw.Swarts 57,08% 6. Dames Aalbregt-Vogels 57,00% 7. Dames Biemans-v.d.Elzen 55,00% Iedere vrijdag middag vrije bridge-instuif in Boszicht voor KBO-leden. We beginnen om 13.30 uur. Voor informatie kan gebeld worden naar: Jeanne Witlox tel. 321893, Maria v.d.Nieuwenhof tel. 06-47394608 of Léon Otten tel. 321208.