Weekblad Boekel & Venhorst

Page 22

Sport HANDBALVERENIGING

HaBo ‘95 Uitslagen Meisjes C1 - Groesbeeks Glorie C15-33 Bedo 1 - Dames 2 19-16 Verburch 1 - Dames 1 28-25 Acritas E2 - E-jeugd 3 8-8 Jongens C1 - Jupiter '75 C1 14-30 Meisjes B1 - MHV '81 B1 8-17 Avanti B1 - Meisjes B2 4-15 Dames 3 - Blauw Wit 2 22-15 Heren A1- HMC A1 17-34 The Flyers E1 - E-jeugd 2 4-20 DWS 1 - Heren 1 27-29 Dames A1 - Groesbeeks Glorie A1 7-18 Habo ’95 boekt knappe uitzege in Schiedam: DSW 1 - Habo ‘95 1 27-29 Afgelopen zondag konden de heren van Habo zich opmaken voor een lastige uitwedstrijd. Het moest namelijk op bezoek bij nummer-2 DWS in Schiedam. Zij waren na 4 wedstrijden spelen nog ongeslagen. Vorig seizoen ging Habo helaas ook 2 keer de boot in tegen deze ploeg, het werd dus tijd aan die negatieve reeks eens verandering te brengen. Habo zelf kende met 2 overwinningen en 2 nederlagen een wisselvallige seizoensstart. Vorige week werd Rapiditas wel met duidelijke cijfers (32-24) opzij gezet, hopelijk kon deze vorm doorgetrokken worden naar deze wedstrijd. Vooraf was goed afgesproken niet teveel in het snelle spel van DWS mee te gaan, rustig blijven en je eigen spelletje spelen, zodat er geen onnodige fouten gemaakt zouden worden. Habo begon dan ook zeer geconcentreerd aan de wedstrijd en wist meteen een 0-3 voorsprong te pakken. In de verdediging moest het alleen een penalty tegen toestaan, maar deze werd vakkundig ge-stopt door keeper Patrick Prijs. Na 7 mi-nuten spelen werd bij een break-out werd Bart v.d.Elzen onderuit gelopen. Gezien de gevaarlijke situatie resulteerde dit meteen in een rode kaart voor de DWS-speler! (Niet geleerd van vorige week Ajax-Feyenoord met St. Juste?) Habo bleef de focus houden en liep uit naar een voorsprong van 3-7. Vervolgens werden in de aanval verschillende opgelegde kansen gemist en wist aan de andere kant DWS wel enkele malen toe te slaan. Ook kreeg Habo nog enkele 2-minutentijdstraffen en penalty’s om de oren. Hier-door kon DWS weer helemaal terug in de wedstrijd komen en pakte zelfs de leiding terug over bij 13-

12. Habo liet zich echter niet gek maken en bleef haar eigen spel spelen. Gelukkig was nu ook de af-ronding beter en pakte het de voorsprong snel weer terug. Rob Biemans was alleen erg ongelukkig door 2 vrije kansen op rij op de keeper te schieten. Dit maakte hij enkele seconden voor het rustsignaal goed, door een bal vanaf 15 meter voorbij deze zelfde keeper te schieten. Ruststand 14-16. In het begin van de tweede helft pakte Habo de draad weer op. Waar in de eerste helft met name vanuit deze kant de nodige kansen gemist werden, waren het nu Luuk v.d.Berg en Bart v.d.Elzen die verschillende malen doeltreffend waren. Habo wist hierdoor uit te lopen naar 1722. In de verdediging stond Habo daar tegenover niet altijd even scherp en werden de Schie-damse aanvallers nog teveel ruimtes geboden. Wat weer resulteerde in penalty’s, 2-minutenstaffen en tegendoelpunten. Hierdoor kon DWS weer terugkomen tot 21-23. De wedstrijd werd steeds zenuwslopender, gelukkig bleef Habo het overwicht houden en dit leverde weer in een 2-minutentijdstraf en een rode kaart bij DWS. Ondanks deze overtalsituatie wist Habo niet de genadeklap uit te de-len, maar liep het door een te offensieve dekking zelfs tegen 2 tegendoelpunten aan. De voorsprong was geslonken tot 1 goal. Met name Patrick Prijs hield zijn team in deze fase overeind, door redding op red-

ding te noteren. In de laatste minuut was het uiteindelijk Koen Vink die wedstrijd in het slot wist te gooien met een 27-29 eindstand tot gevolg. Voor Habo een erg knappe overwinning. Het bleef knokken tot het eind en liet zien waar dit team dan toe in staat is. Habo blijft door deze overwinning 6e staan, maar kruipt zo wel dichter tegen de top van het klassement aan, waar de onderlinge verschillen klein zijn. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Apollo uit Son en Breugel. Hopelijk kunnen de heren dan weer op veel publiek rekenen in deze derby!

Bridge Instuif Boszicht Uitslag 2 november 2018 1. Dames v.Dinteren-Witlox 72.57% 2. Heren v.Houtum-Otten 64,48% 3. Dames Opheij - Smeets 62,75% 4. Dames Biemans - v.d.Elzen 57,12% 5. Hr. en Mw. Klomp Bueters 53,92% Iedere vrijdagmiddag bridge-instuif voor KBO-leden in Boszicht. We beginnen om 13.30 uur. Voor informatie kan gebeld worden naar: Jeanne Witlox tel. 321893, Maria v.d.Nieuwenhof tel. 06-47394608 of Léon Otten tel. 321208.

Wellicht waren jullie er al uit, maar voor degene die er nog niet helemaal uit waren vinden jullie hieronder de namen van de kandidaat-prinsen en -prinsessen! Weten jullie al wie het wordt? Breng dan nu je stem dan uit op onze website: www.cvdepeeltuuters.nl en maak kans op een waardebon van de Winkel t.w.v. €25,-. A.s. zaterdag, 10 november, zal onze nieuwe prins of ons nieuwe prinsenpaar worden onthuld. Iedereen is welkom vanaf 20.30 uur in MFC de Horst in Venhorst. Hopelijk tot dan!