29e jaargang nr 43; 22 april '15

Page 24

Sport Boekel Sport wint ruim van Berghem Sport Boekel Sport was zondagmiddag met 6-2 veel te sterk voor Berghem Sport. De thuisploeg kwam nog wel op achterstand maar reageerde sterk. De Boekelnaren nemen met nog 2 speelronden te gaan de koppositie over in de Derde Klasse D. Met nog 3 wedstrijden te spelen had Boekel Sport voorafgaand aan de wedstrijd tegen Berghem nog alles in eigen hand. Volgende week speelt Boekel uit tegen Rhode en op de laatste speeldag komt koploper FC Uden naar sportpark De Donk. De eerste horde die moest worden genomen was hekkensluiter Berghem Sport. De nummer laatst begon sterk en kwam al in de 5e minuut op voorsprong door Carlos Brands. De linksbuiten trok naar binnen en schoot raak in de verre hoek, 01. De thuisploeg schrok wakker en nam het heft in handen. Boekel was na de vroege tegentreffer dominant zonder heel gevaarlijk te worden. Zo’n 10 minuten voor rust kwamen de geelzwarten op gelij-

Berichten

ke hoogte. Jelle Bouwmans kopte overtuigend binnen uit een corner van Youri v.d. Steen. EĂŠn minuut later mochten de Boekelse handen weer de lucht in. Niek Schuijers ontving de bal van Noud v.Stiphout en was oog in oog met de keeper kalm, 2-1. Na rust gaf Boekel de sterke fase uit de eerste helft een vervolg. In de 47e minuut strafte Van Stiphout een fout van de verdediging genadeloos af, de spits schoot zijn ploeg naar 3-1. Het vertrouwen van de ploeg van trainer Ruud Vermeer groeide zichtbaar terwijl de Berghemse hoop op een goed resultaat langzaam maar zeker wegebde. Halverwege de 2e helft gaf Van Stiphout middenvelder Robin Gruijters de kans om een doelpunt mee te pakken, maar hij stuitte op de doelman. Even later was het Jan Tielemans die alsnog voor de 4-1 tekende. Namens de bezoekers deed Jan Verhoeven dan nog wat terug, hij zette de 4-2 op het scorebord. Het mocht de Boekelse pret niet drukken. De toeschouwers op het zonnige sportpark De Donk werden vlak voor tijd nog getrakteerd op 2 treffers. Vijf minuten voor tijd scoorde Van Stiphout op aangeven van Tim Schuijers zijn 2e treffer van de middag. Het slotakkoord was voor Tiele-

mans. Hij volleerde een afgemeten voorzet van de ingevallen Teun Wiendels stijlvol binnen. Door de 6-2 overwinning doet Boekel goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Koploper FC Uden leed in eigen huis een 0-5 nederlaag tegen Nulandia waardoor Vermeer en zijn mannen de eerste plaats overnemen. De ploeg moet de 1e plaats wel nog delen met FC Uden, Venhorst en Avanti. Volgende week wacht voor Boekel de uitwedstrijd tegen Rhode. Overige uitslagen: Boekel Sport 2 - Margriet 2 1-0 Boekel Sport 3 - Ysselsteyn 2 2-2 ELI 2 - Boekel Sport 4 3-2 Vorstenbossche Boys 6 - Boekel Sport 5 1-2 Keldonk 4 - Boekel Sport 6 1-5 Erp 6 - Boekel Sport 7 9-0 VCO 2 - Boekel Sport 8 3-3 Boekel Sport 9 - Erp 8 2-2 Dames HVCH 1 - Boekel Sport 1 3-1 Dames FC de Rakt 2 - Boekel Sport 2 0-0 Kijk voor de uitslagen van de jeugdwedstrijden en het volledige programma op www.boekelsport.nl.

Rutger van Herpenruiters

De outdoor selectiewedstrijden voor de Brabantse Kampioenschappen pony's dressuur zijn dit weekend van start gegaan in Overloon. Larissa v.Lankveld behaalde hier met haar pony Bonfire in de klasse DE L2 een 16e plaats met 178 punten en een 11e plaats met 182 punten. Dit weekend is Yvonne v.d.Rijt op wedstrijd geweest in Uden. Zij behaalde daar met haar paard Topaas een keurige 3e prijs met 198 punten in de klasse L2! Ook is Yvonne een paar weken terug in Haps gestart met Topaas. Daar behaalde zij een nette 2e prijs met 185 punten! Lynn en Els Boeijen zijn vorige week gestart op outdoor Schaijk. Lynn is daar het outdoor seizoen fantastisch begonnen met haar paard Ubo in de klasse L1. Met als resultaat een 1e prijs met 213 punten en een 13e plaats met 181 punten! Ook Els en Amaretto zijn super van start gegaan in de klasse Z1. Zij behaalde een 3e prijs met 224 punten en een 2e prijs met 215 punten! Iedereen van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten, ga zo door!