Page 1

Jaargang 29 | Nr. 3 | 2019

GREINWALDER BOUTIQUE FITNESS EN ASSET LIGHT FITNESS MEDIA DE VOORDELEN VAN ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE EN ZOEKMACHINE ADVERTEREN RENÉ WANTZING FITNESSONDERNEMER: SAMEN OF TOCH ALLEEN… HDD ‘GENERATION ACTIVE’ BELANGRIJKSTE DOELGROEP FITNESSCLUBS.


J O I N

T H E

MOVEMENT! E N C REËER EE N NIEUWE B OKSTRE ND IN JOUW C LUB.

Technieken uit de bokssport,

zonder fysiek contact •

Geïnspireerd op de officiële

Unieke combinatie van boksen en functionele (circuit) training

Volledig partnership, inclusief

trainingsmethode van de Rode

(club)management en marketing

Baretten

ondersteuning

Bewezen kwaliteitsformule:

Exclusieve merchandise lijn

opleidingen, bijscholingen en

(kleding en accessoires) in

effectieve trainingsschema’s

samenwerking met Adidas

Elke maand een nieuwe workout

om in vorm te blijven, af te vallen en conditie te verbeteren

Pink Boxing: speciaal voor vrouwen, maar wel stoer én hip.

Cross Boxing: next level training, pittig, (in)spannend en uitdagend.

BODYBIZ-TEMPLATE.indd 10

22-02-19 16:22


VOORWOORD

FIBO TIME!! Plan alvast een dag in, want a.s donderdag 4 april gaan de deuren weer open. Wat ik nu alvast kan vertellen, het is een must om hier naartoe te gaan. Wat je in deze editie al een beetje kunt zien pakken de verschillende merken groots uit en worden er veel noviteiten gepresenteerd. De Fibo duurt t/m zondag 7 april.

Ook komt er een naamswijziging die onze doelstellingen beter weergeeft. Veel te doen dus. Binnenkort kun je al online registreren en GRATIS kaarten bestellen t.w.v. 25 euro. Ook zoals je van ons gewent bent altijd GRATIS parkeren.

Bij deze editie ook een aantal brochures waarin al e.e.a. wordt gepresenteerd. Highlight is de wereldwijde introductie bij Venzinni van de MyCircle NXT. The next generation of circuit training.

Op pagina 41 kun je alles lezen over een nieuw initiatief: 1 ste Nationale Fitness Business Conventie. Deze staat gepland op 12 april te Vianen. Een goed initiatief van Hidden Profits Marketing en Mindset bedrijfsontwikkeling. Schrijf je nog snel in?

Zet ook alvast in uw agenda de 19e en 20e september. Tijdens deze dagen is wederom de FW TOP 2019. Dit jaar wederom veel nieuws. Houdt uw mail, brievenbus, FB, etc. in de gaten. U zult versteld staan van de noviteiten die we dit jaar presenteren en ook hier mag je zeker niet ontbreken. Laat staan dat het complete gebouw verbouwd wordt van entree tot restaurant en congreszalen. Ook de indeling verandert compleet.

In deze editie van jouw vakblad Body Biz kun je weer volop genieten van de meest uiteenlopende artikelen. Doe er je voordeel mee.

AGENDATIP De Fitnessvakbeurs (FWTOP) van 2019 vindt plaats op 19 en 20 september in Expo Houten (langs de A27)

7


Inhoud nr. 3 - 2019

11

21

31

34

38

57 8


INHOUD

Een uitgave van

Kasteelstraat 16, Heijen Postbus 178, 6590 AD Gennep Nederland Tel.: 0031(0)485 - 513316 info@bodybiz.nl Uitgever Ben Verhagen Hoofdredacteur Ben Verhagen

27 Inhoud FITNESS & WELLNESS TOP 2019 19 & 20 SEPTEMBER IN HOUTEN

VOORWOORD ANYTIME FITNESS HDD GYMCREATORS

07 11 21 27

COLUMN RENÉ WANTZING

31

LES MILLS

34 38

X-FITTT GREINWALDER HPM MIJNVOEDINGSPLAN

44 46 49

FITNESS MEDIA

52 55 57

KORT NIEUWS

61

LES MILLS AGENDA MAKELAARDIJ

Redactie Ben Verhagen, Loet van Bergen, Annebelle Nooteboom, René Wantzing, Jasper van Amstel, Rick Aarsman, Bob ter Haak, Blackbox Publishers, Aernoud Lezenberg, Greinwalder, Urban Gym Group, HDD Group Exploitatie Ben Verhagen Tel.: 0485 - 513316 / 06 - 5126 5209 info@bodybiz.nl Orderadministratie Hermie Boumans Tel.: 0485 - 513316 Vormgeving Body Biz® International BV, Britt Verhagen - Club Creations Druk Boumans & Verhagen, Heijen Abonnementen Tel.: 0485 - 513316 abo@bodybiz.nl Abonnementen kunnen op elk gewenst tijdstip ingaan. Alle abonnementen lopen tot 1 januari en worden automatisch verlengd, tenzij de abonnee uiterlijk voor 1 november van het lopende abonnementsjaar schriftelijk opzegt. De abonnementsprijs voor Nederland € 100,- (incl. btw) Abonnementsprijs vanaf 01-01-2016 Body Biz verschijnt 11 keer per jaar Copyrights Het auteursrecht op de in dit tijdschrift verschenen artikelen wordt door de uitgever voorbehouden. Vermenigvuldiging van redactie, in welke vorm dan ook is zonder schriftelijke toestemming van de uitgever niet toegestaan. Body Biz® International BV en de bij deze uitgave betrokken redactie en medewerkers aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de in deze uitgave opgenomen informatie. ISSN 1569 - 3856

9


panattasport.nl

r baa n a ersla it Onv alite w k ijs ! in pr ding u o h ver

Panatta Sport

Kwaliteit met Italiaanse klasse. Het complete productaanbod van Panatta Sport vindt u op: panattasport.nl

Panatta Nederland is onderdeel Fitness Occasions BV

Handelsweg 6 - 7461 JK Rijssen / +31 (0) 548 539 720 / info@panattasport.nl


ANYTIME FITNESS

Over het Anytime Fitness franchise concept Je wilt starten als ondernemer met een fitness club. Je kunt het natuurlijk helemaal zelf gaan doen. Ervaringen zijn er volop: Altijd bezig en druk, veel materialen ontbreken, het missen van de juiste marketing kennis en te weinig bezig met marktontwikkelingen zoals wearables technologieën. Volop bezig met je eigen zaak en bijna geen privé leven meer hebben zorgt voor onbalans, want je hebt lang niet alles onder controle. Een slechte basis voor een goede en duurzame start.

Als Anytime Fitness franchisenemer wordt je begeleidt van a tot z. Hulp bij het zoeken van de juiste locatie, de perfecte inrichting en de begeleiding naar de opening. En een degelijke marketing ondersteuning is ook niet onbelangrijk. Een goede start, daar draait het om. Die aanpak resulteert in het feit dat de Anytime Fitness franchise formule erg succesvol is. Je wordt ontzorgd, professioneel geholpen waardoor er een gezonde balans ontstaat tussen je zakelijk en privé leven.

Die balans zorgt ervoor dat je succesvol kunt zijn en geeft de nodige rust. Die balans is goed voor je gezondheid en dat past mooi bij de pay-off: Let ’s make healthy happen. Zowel voor je leden en natuurlijk ook voor jezelf als franchisenemer. De Anytime Fitness franchise formule zorgt voor een bewezen succesvolle mix tussen vrijheid en gebondenheid. Wij laten graag nu een franchisenemer aan het woord.

11


ANYTIME FITNESS

ANYTIME FITNESS CLUB IN BOLSWARD Gerard en Judith, eigenaren van een omgevormde Anytime Fitness club in Bolsward en een volledig nieuwe Anytime Fitness in Harlingen aan het woord: “Al 30 jaar waren wij eigenaren van onze club toen wij 5 jaar geleden middels een artikel in Bodybiz getipt werden op het concept van Anytime Fitness. Wij zijn ons gaan verdiepen in het concept en na meerdere gesprekken met Petro zijn we het avontuur aangegaan. Vooral onze zoon Arend was direct overtuigt; 24 uurs concept, strak en mooi design en ontzorgen in bijvoorbeeld de marketing.” “Ook belangrijk om te noemen is dat Petro toentertijd ook 2 clubs had die hij had omgevormd, hetgeen met onze club ook zou gaan gebeuren. Dit wekte vertrouwen en een basis voor succes. En een succes, dat werd het zeker! Na 1 jaar had Bolsward al meer dan 300 leden extra en dit alles smaakte naar meer.”

Arend, hun zoon en een echte sportman, had oog voor het Multi Clubownership binnen Anytime Fitness en al snel kwam de plaats Harlingen naar voren. “De afgelopen maanden hebben wij, net als het concept van Anytime Fitness, 24 uur moeten werken maar dit doe je graag als je ziet waar de club nu staat. We gingen open met meer dan 650 leden in september 2019 en nu na 6 maanden hebben we meer dan 1400 leden.” Nu is het tijd om te bouwen geeft Judith aan. Het fundament staat maar tijd voor persoonlijke aandacht en het vervolgtraject voor beide locaties is erg belangrijk. Hoe het kan dat dit allemaal zo succesvol is verlopen? Judith heeft er wel een aantal antwoorden op; “Een van de succesfactoren is voor ons het contact met de Franchise Business Coach van Anytime Fitness. De begeleiding, de tips en tricks en gewoon het feit dat ook zij 24/7, net als het concept van Anytime Fitness, voor je klaar staan wekt vertrouwen. Daarnaast was de presale en het VIP weekend enorm belangrijk voor ons! Hierdoor maak je gewoon een mooie start en dit wekt vertrouwen voor jezelf maar ook voor de omgeving. Maar ook het direct bekendmaken van de groepslessen tijdens dit VIP weekend speelde voor onze inschrijvingen een grote rol. Het is een risico wat je moet nemen maar hierdoor worden mensen gewoon lid.”

12


ANYTIME FITNESS

“Als laatste zaten wij bovenop social media en google. Je hoefde maar een vraag te stellen en je kreeg reactie van ons. Daar gaat het tegenwoordig om. Ook dit is 24/7 en hoort er nu eenmaal bij. Mensen voelen zich gezien, begrepen en gewaardeerd ook al kun je niet altijd het perfecte antwoord direct geven.” Wat de toekomst gaat brengen? Geen idee. Maar voor nu willen Gerard en Judith niet alleen voor kwantiteit maar ook voor kwaliteit gaan. Oprechte aandacht voor de mensen in de club is het allerbelangrijkste. Iedereen die bij Bolsward en Harlingen binnenloopt doet er toe, jong en oud. Deze gedachte stimuleren ze samen met hun personeel. En dan hebben ze het niet alleen over binnen de club. “Ze zien ons en ons personeel overal en dus ook buiten de club. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten binnen de gemeente. Wij zijn het gezicht, het gezicht wat hun vertrouwen en waardering geeft.” Een ding moet Judith wel nog even van het hart. “Veel stand alone clubs willen niet omvormen, omdat ze bang zijn om hun identiteit kwijt te raken of omdat ze vast zitten in een bepaald denkpatroon. Onze zoon was direct fan toen wij in contact kwamen met Anytime Fitness. Tijdens het volledige traject zijn wij onszelf kunnen blijven en kijk wat het ons gebracht heeft. Alleen al qua marketing kunnen wij niet hetgeen Anytime Fitness voor ons regelt. Dit is wat je nodig hebt voor de toekomst, zeer zeker voor de jonge generatie zoals onze zoon Arend. Zij zijn namelijk onze toekomst!”

ANYTIME FITNESS IN DE BENELUX GROEIT ‘Lets make Healthy Happen’, de nieuwe slogan van Anytime Fitness die wereldwijd werd gelanceerd in januari 2019. En ‘Healthy’ is het concept van Anytime Fitness zeker! Na een fantastische afsluiting van 2018 met maar liefs 15 club openingen en met meer dan 30 getekende licenties voor de komende tijd ziet de toekomst er letterlijk gezond uit voor Anytime Fitness Benelux. 2018 sloot Anytime Fitness Benelux af met 82 geopende clubs. Deze zomer nog wordt de 100ste club van de Benelux geopend!

13


Refurbished Nieuw Lease

Worldwide Fitness Partner

Professionele fitnessapparatuur Fitness Occasions BV is één van de grootste leveranciers van tweedehands professionele Fitness apparatuur en gespecialiseerd in de inkoop & verkoop hiervan. Al onze apparaten worden technisch gereviseerd en geleverd met 1 jaar garantie. We beschikken ook altijd over een ruim assortiment apparatuur op voorraad. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om apparatuur te leasen en zijn wij exclusief dealer van het Italiaanse kwaliteitsmerk Panatta. Voor meer informatie fitnessoccassions.nl

FITN_170_Advertentie_a4_Fitnessoccassions_2/1_1.indd 1

0e% 10 id & ! h r e k ijsd

ze pr e g rp sche

30-03-17 14:23


fitnessoccasions.nl

De beste kwaliteit voor een occasion prijs Bij Fitness Occasions geven we fitnessapparatuur een tweede leven. Eerder gebruikte producten worden door onze experts opgeknapt, zodat ze weer als nieuw zijn. Dit doen we met de garantie, kwaliteit en service die u van ons gewend bent. Het complete productaanbod van refurbished fitnessapparatuur vindt u op: fitnessoccasions.nl

Kwaliteit met Italiaanse klasse Sinds een aantal jaren heeft Fitness Occasions de exclusieve verkooprechten van Panatta Worldwide Fitness voor Nederland en Duitsland. Dat houdt in dat u bij ons terecht kunt voor nieuwe inrichtingen, gereviseerde & kracht apparatuur, service, advies, onderdelen en financiering op maat. Voor meer informatie panattasport.nl

Voordelig fitness apparaten leasen! Fitlease is een uniek totaalconcept op het gebied van financieren van nieuwe en gebruikte fitnessapparatuur. Wij bieden u een vaste maandelijkse prijs voor de inrichting o.b.v. full operational lease. Dus inclusief reparatie, onderhoud en verzekering; één vast maandtarief, zonder verrassingen en hoge investering. Bent u een starter of al jarenlang actief in onze branche, wij zijn u graag van dienst! Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Voor meer informatie fitlease.nl

Fitness Occasions BV

Handelsweg 6 - 7461 JK Rijssen / +31 (0) 548 539 720 / info@fitnessoccassions.nl / fitnessoccassions.nl

FITN_170_Advertentie_a4_Fitnessoccassions_2/1_1.indd 2

30-03-17 14:23


HAL 7 STAND A54


GREINWALDER

Strategische consulting, Functional Training marketing en lokaal afslanken Maak kennis met het grootste marketing- en adviesbureau van Europa voor fitness-, health en boutiqueclubs. Meer dan 1.000 ondernemers vertrouwen op ons voor: •

Meer leads

Meer klantenbinding

Meer rendement

FT-CLUB

OVER FT-CLUB

Ben je actief op gebied van functional training, of oriënteer

De combinatie van een beschermd kwaliteitsmerk,

je je op dat gebied? Plan dan zeker een bezoek aan Hal 8,

expertise van de marketingspecialisten van Greinwalder

stand C30. Ontmoet deskundige specialisten en maak kennis

& Partner en inhoudelijke kennis van Perform Better

met FT-CLUB, het kwaliteitsmerk met de marketingexpertise

over functional training. Dit is het fundament voor

van Greinwalder & Partner en inhoudelijke kennis van Perform

succes. Als ondernemer ben je verder volledig flexibel

Better over Functional Training. Zowel voor startende

en vrij in je bedrijfsvoering.

ondernemers als club-in-club toepassingen.

www.ft-club.nl

AIRPRESSURE BODYFORMING

OVER AIRPRESSURE BODYFORMING

Ben verder getuige van de nieuwste ontwikkelingen bij de

Meer dan 1.2 miljoen tevreden deelnemers hebben

Airpressure Bodyforming methode, die via Slim Belly en Slim

succesvol kennis gemaakt met het afslankconcept

Legs haar plaats in de fitnessmarkt heeft verankerd. Meer

Airpressure Bodyforming. Naast de Slim Belly gordel

dan 1.2 miljoen deelnemers profiteerden al van het effectieve

die lokaal afslanken bij de buik bevordert, is er ook de

concept. Slim Belly reduceert de buikomvang gemiddeld

Slim Legs voor de bovenbenen en billen.

met zo´n 8 cm in een tijdsbestek van 4 weken. Clubs in 14

www.slim-belly.com

Europese landen ervaren het commerciële succes. Met het absolute topseizoen voor de afslankmarkt in aantocht is dit zeker de moeite waard.

Neem voor een afspraak contact op met Ingrid Jonkers via tel. 06 – 188 26 323 of info@greinwalder.com

Greinwalder & Partner Consulting | Marketing

17


TOGETHER WE CAN TURN THE TIDE

OUR NEW BIKE ISN’T JUST A BIKE Als reactie op de wereldwijde plasticvervuiling in de oceanen, heeft BODY BIKE® een wereldprimeur: een indoor cycling bike die is gemaakt van gerecycled plastic van commerciële visnetten.

b o d y b i ke i s p a r t of hddgroup.com

BODYBIZ-TEMPLATE.indd 6

|

+31 (0)416 33 43 15

Kom naar de officiële lancering van de BODY BIKE OceanIX op de FIBO in Keulen. We zijn te vinden in Hal 6, Stand A20.

18-03-19 09:28


ANYTIME FITNESS

Anytime Neede brengt fitness naar je toe! Anytime Fitness Neede komt met een nieuwe primeur voor de regio. Nadat we in 2012 de eerste club in de Achterhoek waren waar je 24 uur per dag, 7 dagen in de week kunt sporten, gaan we nu een stap verder. Vanaf februari kunnen al onze leden - waar ze ook zijn - zich bezighouden met sporten, gezondheid en lifestyle. Niet alleen tijdens het bezoek aan onze fitnessclub maar ook daarbuiten. Anytime wordt namelijk uitgebreid met Anywhere. GRATIS voor leden als onderdeel van het lidmaatschap! TV ON DEMAND

FIT@WORK AND @HOME

Onze club gaat vanaf dinsdag 5 februari van start met FitSnacks. TV. Dit vertelt John Kolthoff, eigenaar van meerdere Anytime Fitness clubs, waaronder later dit jaar ook Groenlo. FitSnacks. TV is een online tv-zender die verkrijgbaar is op laptop, pc, tablet, smartphone, smart-tv en gewone tv (via Chromecast). De basis van de zender bestaat uit een grote variatie aan korte work-outs voor alle doelgroepen. Daarnaast zijn er educatieve video’s te vinden over training, voeding en sporters.

Stel je voor dat je dat dagelijks zitten onderbreekt en even een korte workout doet van 10 minuten. Misschien heeft je collega zin om mee te doen? Je activeert je lichaam, je gebruikt je spieren en je stimuleert je hart- en longfunctie. Kleine dagelijkse activiteiten houden je stofwisseling op peil en bouwen een belangrijk fundament voor je gezondheid. Of wat dacht je ervan om thuis je dag te beginnen of af te sluiten met een heerlijke yogasessie om je spieren te activeren of juist om te ontspannen?

Wij hebben er als club voor gezorgd dat onze leden nu gratis gebruik kunnen maken van het platform. FitSnacks.TV heeft de ambitie om de Netflix van de fitnessbranche te worden. On Demand heb je dadelijk de keuze uit vele verschillende korte workouts. Waar je aan moet denken? Body&Mind, dance, circuittraining, basic workouts, HIIT (energiek) en Martial Arts (w.o. boksen).

VEEL EN LANG ZITTEN Misschien heb je weleens gehoord dat zitten het nieuwe roken wordt! Zitten stopt je metabolisme (ruststofwisseling), vermindert je spiermassa en vermoeit je hersenen. Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld tussen de 10 en 11 uur zitten op een normale dag. Daarnaast heeft zitten tal van andere nadelen: het zorgt voor toename van pijn in de onderrug, voor een verhoogd risico van neken schouderklachten en voor een afname van de botdichtheid. Elke 2 uur langdurig zitten staat gelijk aan een stijging van 5% in overgewicht en een toename van 7% op diabetesrisico.

AANVULLING OP CLUBBEZOEK Dit zijn zomaar wat voorbeelden van mogelijkheden die we met dit nieuwe platform gaan creĂŤren. Het is geen vervanging van maar een aanvulling op het trainen in de club. Het blijft belangrijk om 2 tot 3 keer per week naar de fitnessclub te komen voor een intensievere training, (persoonlijke) begeleiding en/of voor je sociale contacten en de gezelligheid.

INNOVATIEF John Kolthoff en Martijn Lievestro, clubmanager in Neede, zijn erg enthousiast over deze nieuwste ontwikkeling. Anytime Fitness staat voor innovatie en het verleggen van grenzen en dit past daar heel erg goed bij. Na de zomer zet de club een volgende stap met virtuele coaching. Het concept blijft zich doorontwikkelen met een hele eigen visie en filosofie. Wil je in de praktijk ervaren hoe het is om bij ons te sporten, kom gewoon langs of meld je aan via de site voor een gratis 7 dagen pas. Beleef ons Anytime, Anywhere!! Tel. 0545-200222; neede@anytimefitness.nl

19


+31 (0) 224 - 571 468

RUBBER FITNESS FLOORING • • • • •

High Quality flooring Extreme Durability Excellent sound reduction Easy cleaning For every budget

WORK OUT • WOD • SOLID • FITNESS • CROSSFIT • MUSCLE

BOSRUBBER.NL

17185 Boss Rubber Spandoek 4,5x2m.indd 1

23-08-17 16:42

PERSONAL TRAINING

gymcreators

CROSSFIT

SPORTSCHOOL

HOME GYM

BESPREKEN

ONTWERPEN

w w w. g y m c r e a t o r s . c o m

ADVISEREN

info@gymcreators.com

LEVEREN & INRICHTEN

Parlevinkerweg 44, 5928 NV Venlo (NL)

AFTER SALES +31 (0)85 7827494


HDD

De zeven meest gemaakte fouten bij het ontwikkelen van een functionele trainingszone In deze editie van Body Biz gaan we dieper in op: •

Fout 5: Programma’s die leden niet prikkelen

Fout 6: Geen ‘buzz’ creëren

Fout 7: Altijd hetzelfde doen, maand in maand uit

DE ‘DERDE GENERATIE’

FOUT 5, 6 EN 7

De fitness wereld is de afgelopen decennia enorm veranderd, beginnend met de bodybuilding boom van de late jaren 70. Veertig jaar geleden draaiden de eerste generatie fitnessclubs helemaal om bodybuilding of vechtsport training. Weinig mensen bezochten de fitnessclub, omdat de meeste mensen dit zagen als een plek voor bodybuilders, boksers en misschien topsporters. De tweede generatie werd meer mainstream door de groeiende gezondheids- en fitnesstrends en meer mensen namen een actieve rol in het verbeteren van hun eigen gezondheid. We gaan momenteel de derde generatie in, waarin fitnessclubs op zoek zijn naar manieren om in te spelen op de behoefte aan een betere ervaring en zichtbare, blijvende resultaten.

Wat zijn nu de fouten die clubs maken op weg naar de derde generatie? Wat zijn de fouten die exploitanten en managers moeten aanpakken om die stap vooruit te maken? In dit artikel bespreken we Fout 5, 6 en 7 van de zeven veelgemaakte fouten die we steeds weer terug zien komen wanneer we met fitnessclubs praten over hoe ze het maximale uit hun club kunnen halen. Fout 1 t/m 4 zijn in de vorige edities van Body Biz uitgebreid besproken. We hopen dat de fouten die we hebben gevonden en de inzichten en tips die we bieden om ze op te lossen een praktisch nut voor je hebben. • •

Fout 1: geen duidelijke visie voor de club Fout 2: Materiaal wat niet is afgestemd op de specifieke behoeften van je leden Fout 3: Een standaard design Fout 4: Onvoldoende trainingsvaardigheden in het team Fout 5: Programma’s die leden niet prikkelen Fout 6: Geen ‘buzz’ creëren Fout 7: Altijd hetzelfde doen, maand in maand uit

• • • • •

21


HDD

FOUT 5: PROGRAMMA’S DIE JE LEDEN NIET PRIKKELEN

Veel leden zijn positief over groepslessen en trainen in kleine groepjes. Dit wordt bevestigd door onderzoek van retentie expert dr Paul Bedford, die aantoonde dat als leden al vroeg worden betrokken bij groepslessen, de retentie meetbaar verbetert.

Een workout programma dat mensen niet triggert om resultaten te behalen, zal waarschijnlijk geen positieve impact hebben op je retentiecijfer. Als je in staat bent een programma aan te bieden dat echte resultaten biedt, zullen leden de kans krijgen elkaar (beter) te leren kennen, samen vooruitgang te boeken en uiteindelijk langer aan de club verbonden blijven.

Op een simpel niveau zijn mensen sociale dieren en we houden ervan om dingen in groepen te doen. Groepslessen zorgen voor een echt community gevoel. Groepsprogramma’s zijn een betaalbare manier om toegang te krijgen tot professionele coaching. Het is bovendien ideaal voor een ‘pay-to-train’ business model, waarbij workouts beschikbaar zijn voor zowel leden als niet-leden.

Als je je doelgroep kent, je weet welke materialen ze willen en je kundige trainers en instructeurs hebt, kun je geweldige workouts aan gaan bieden om je club een boost te geven.

Goede programmering heeft als bijkomend voordeel voor clubs dat het de basis legt voor retentie op de lange termijn. Als iemand een kettlebell programma van 10 weken heeft doorlopen, heeft deze persoon vaardigheden geleerd die hem of haar een leven lang bij zullen blijven. Dit verhoogt de kans dat deze persoon terug blijft komen vanwege de toegang tot kettlebells die de club biedt, zelfs wanneer ze niet langer kettlebell lessen volgen.

Deze programma’s moeten de aandacht trekken en duidelijke voordelen voor leden bieden. Zorg ervoor dat de programma’s verschillen in duur en intensiteit om mensen te helpen vooruitgang te boeken en zichzelf te pushen. Resultaatgerichte programma’s helpen leden een idee te geven van wat ze uit de lessen kunnen halen. Zo kunnen ze betere beslissingen nemen over de sessies die bij ze passen.

PROGRAMMERING STAAT NOOIT STIL Het is belangrijk om meer te weten te komen over functionele training zodat je je concurrentie voor kunt blijven. Resultaten bieden en de mogelijkheid bieden dat deelnemers zich verder kunnen ontwikkelen vormen een cruciaal onderdeel om leden betrokken te houden bij een trainingsprogramma.

‘Programming’ is een cruciaal onderdeel in het creëren van een totale fitness ervaring. Snel, vernieuwend, metabolisch, effectief: dit zijn de kenmerken waarop je je moet richten bij het samenstellen van je aanbod.

22


HDD

FOUT 6: GEEN BUZZ CREËREN

FOUT 7: ALTIJD HETZELFDE DOEN, MAAND IN MAAND UIT

Als je club een heerlijke plek is om te vertoeven, laat je het dan weten aan de wereld? Veel clubs maken te weinig gebruik van de marketing tools die ze tot hun beschikking hebben. E-mail, app, social media, afbeeldingen, video’s, posters, brochures, evenementen… de marketing toolkit is er om gebruikt te worden, het liefst in combinatie met een duidelijke strategie en een plan om het allemaal samen te brengen.

Zelfs als de ervaring die je vandaag biedt uitzonderlijk goed is, kan het voor leden die het programma al een tijdje doen, snel vervelen. Het is belangrijk om het aanbod en de resultaten van je club regelmatig te evalueren om relevant en aantrekkelijk te blijven. Verveling is een van de belangrijkste redenen waarom mensen hun lidmaatschap opzeggen.

Zodra de materialen, trainingsruimtes, trainers en de programmering allemaal in orde zijn, ben je klaar om het van de daken te schreeuwen. Zorg ervoor dat leden op de hoogte zijn van wat er gebeurt om de mond-tot-mondreclame te vergroten (zowel online als offline) en zo niet-leden te bereiken. Laat leden weten wat functionele training is en hoe zij er hun voordeel uit kunnen halen, indien je het als een nieuw trainingsconcept introduceert. Communiceer in het kort de programma’s die je aanbiedt en wees super duidelijk over hoe de sessies werken zodat leden kunnen beslissen of het geschikt voor ze is.

Stilstaan is dus geen optie – en de extra druk is dat ook je concurrentie de volgende stap al aan het plannen is. Je kunt overwegen om een budget te maken voor de toekomstige ontwikkeling van je club en de programmering. Dit kunnen nieuwe materialen zijn, de toevoeging van een functioneel trainingsframe of opleiding van trainers/instructors. Dit geeft je de mogelijkheid om te blijven groeien en up-to-date te blijven, wat ervoor zorgt dat leden niet verveeld raken en altijd vol enthousiasme wachten op wat voor nieuwe dingen je club komt.

Er zijn veel voorbeelden van een uitstekende marketing van clubs waar je van kunt leren. Volg er een paar op bijvoorbeeld Twitter, Facebook, YouTube en Instagram. Let op de PR die ze genereren en meld je ook aan voor hun nieuwsbrieven.

Wil je hulp bij het ontwikkelen van een functionele trainingszone in je club? Neem dan contact op met FunXtion via telefoonnummer +31 (0)416 33 43 15 of stuur een e-mail aan info@hddgroup. com.

Ga op zoek naar een mix van geweldige content en speciale aanbiedingen die de interesse van jouw doelgroep zal wekken en zich zal vertalen in positieve resultaten voor je bedrijf.

23


CONVENIENCE 24/7 toegang! sporten als Het jou uitkomt 1 sleutel voor 4350 clubs persoonlijk introductie programma Handige anytime Fitness app


GYMCREATORS

GymCreators lanceert Accuniq meetapparatuur in de Benelux GymCreators biedt als leverancier van fitnessapparatuur totaaloplossingen voor de beginnende gym-eigenaar, standalone club of personal training studio. Met de Accuniq meetapparatuur kunnen zij de fitnessondernemer nog beter ondersteunen. ‘We willen een totaalpakket bieden en de body composition analyzers van Accuniq passen in ons huidige assortiment. Ze zijn betrouwbaar en nauwkeurig’, zegt mede-eigenaresse Michelle Mussche. Als distributeur lanceren zij de weegschalen voor het eerst op de markt in de Benelux.

Als fitnessondernemer en mede-eigenaar van het fitnessconcept FitFabrique heeft Michelle zelf veel ervaring met meetapparatuur. ‘Ik heb het zelf getest en zowel qua nauwkeurigheid als prijstechnisch vind ik het een goed product’, zegt Michelle. Het instapmodel begint bij 1999 euro. ‘Dan hebben we het over de BC310. Dat is echt een weegschaal voor de beginnende personal trainer.’ Het apparaat is makkelijk mee te nemen doordat het niet erg groot is en het heeft een ingebouwde printer die de resultaten op bonnetjes print. Er wordt met drie frequenties gemeten.

VIER VERSCHILLENDE MODELLEN In totaal zal GymCreators vier verschillende modellen op de markt introduceren. De BC300 gaat een stapje verder dan het instapmodel. ‘Deze weegschaal meet nauwkeuriger en is speciaal gemaakt voor de professionals die veel onderweg zijn, hij is inklapbaar, heeft een ingebouwde printer en kan geleverd worden in een koffer.’ Op dit moment wordt deze weegschaal vooral gebruikt door diëtisten. Het vetpercentage, BMI en de spiermassa wordt gemeten. ‘Maar denk ook aan de bepaling van het lichaamstype van de gebruiker.’ Daarnaast is de 300 te koppelen met de Accuniq app. Op die manier kan je overzichtelijk resultaten bekijken en vergelijken. Voor de ondernemer met een kleine tot grote fitnesschool is er de BC380. ‘Die gaat weer net een stapje verder qua nauwkeurigheid en is te koppelen met de Accuniq manager.’ ‘Qua viscerale vetmeting is de 380 ook net iets uitgebreider en meet hiervoor verschillende waardes.’ Daarnaast print dit model in tegenstelling tot de 310 en 300 geen bonnetjes uit, maar echte resultatenformulieren.

27


GYMCREATORS

ACCUNIQ MANAGER In de bijgeleverde software, de Accuniq manager, kunnen de resultaten vervolgens nog nauwkeuriger bekeken worden. ‘Je kan de vooruitgang en historie uitgebreid bekijken. Het is echt een heel uitgebreid programma. Het is makkelijk af te lezen.’ De resultaten worden bijvoorbeeld ook weergegeven in visuele reportages met bijvoorbeeld grafieken. De Accuniq Manager is werkt ook samen met de applicatie waardoor je alle resultaten altijd en overal kan bekijken. Wie nog nauwkeuriger wil meten, komt uit bij de medische uitvoering. ‘De BC720 is het meest uitgebreid. Deze weegschaal laat ook het vet in kilo’s zien en meet op 5 frequenties. Er is een speciaal resultatenblad voor kinderen en daarnaast is het product qua design mooi afgewerkt.’ Vooral fysiotherapeuten en ziekenhuizen werken met de BC720. Zowel dit model als de BC380 kunnen geleverd worden met een lengtemeter en bloeddrukmeter. Deze modellen werken ook op Bluetooth waardoor ze gemakkelijk te koppelen zijn met de applicatie en software.

KWALITEIT, SERVICE EN INNOVATIE Naast het merk Accuniq is GymCreators distributeur van RXDGear, Gearfitness en Xebex Fitness. ‘Dat zijn allemaal merken waar het draait om kwaliteit, service en innovatie.’ Als distributeur gaat het bij GymCreators niet alleen om het leveren van de juiste apparatuur. ‘We zijn een betrouwbare partner voor complete inrichtingen van gyms van 10m2 tot 600m2, we denken ook mee en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Het gaat om advies op maat. We bekijken de visie van de ondernemer en bouwen daarop voort.’ Het gaat bij GymCreators ook om een stukje conceptontwikkeling. ‘We maken een 3D-tekening van de inrichting, geven advies over het behalen van een zo hoog mogelijk rendement en stemmen de producten af op de doelgroep.’ Daarnaast wordt er meegedacht op het gebied van marketing en sales. ‘Het gaat om een totaalpakket. We laten de ondernemer doen waar hij goed in is en nemen hem of haar dit werk uit handen door de apparatuur te leveren, installeren en het concept er omheen uit te werken.’

28


GYMCREATORS

GERICHT AAN DE SLAG Accuniq past als Koreaans bedrijf binnen hun visie. ‘Het merk bestaat al meer dan 30 jaar en wordt internationaal als merk gewaardeerd.’ Door de juiste meetapparatuur in huis te halen, kunnen fitnessondernemers leden beter bedienen. ‘De weegschaal zal zichzelf uiteindelijk terugverdienen. Je kan er je services zoals personal training of voedingsbegeleiding goed mee ondersteunen en kan gericht aan de slag gaan.’ Volgens Michelle kunnen gebruikers gemakkelijk zien wat de huidige status van hun lichaam is en welke resultaten er zijn behaald. ‘Leden komen uiteindelijk naar jou als professional toe om doelen te behalen. Met behulp van de Accuniq meetapparatuur kunnen professionals leden ondersteunen bij het streven naar een gezondere levensstijl. Het is simpelweg een kwalitatief meetapparaat om het gezondheidsniveau van de gebruiker goed in kaart te brengen.’

MEETAPPARATUUR BESTELLEN De weegschalen van Accuniq zijn te bestellen bij GymCreators. ‘We leveren het in onze totaalconcepten, maar professionals kunnen ook bij ons terecht voor de losse verkoop van meetapparatuur.’ GymCreators is het vaste contactpersoon. ‘We werken met korte lijntjes waardoor klanten nooit lang hoeven te wachten op een reactie.’ Daarnaast heeft het bedrijf rechtstreeks contact met de producent in Korea. ‘Op die manier gaat de communicatie altijd vlot en is er geen gedoe.’

29


GEAVANCEERDE DRAADLOZE EMS TECHNOLOGIE Lage investering Lease mogelijk Als shop-in-shop in een fitnessclub, als standalone EMS studio en voor personal trainers

ADVANCED WIRELES EMS TECHNOLOGY

TEST, TRAIN AND PLAY

Bezoek MyoFX op de FIBO 4-7 april in hal 5.2 Distribu�e Nederland en Vlaanderen: Overdevest.com | Curieweg 28 | 2408 BZ | Alphen aan den Rijn | Nederland Tel. +31 (0)172 441 498 | info@overdevest.com | www.overdevest.com


COLUMN

Fitnessondernemer: Samen of toch alleen… De vorige 2 nummers van Bodybiz ben ik specifiek ingegaan op de situatie van het zogenaamde middensegment. Om in dat deel van de markt een goede toekomstpositie te verwerven is het nodig – zo is mijn overtuiging – om je hele bedrijfsvoering (verder) te professionaliseren. We zien allemaal dat de grote ketens veel verder zijn in hun ontwikkeling dan de zelfstandige ondernemingen in onze branche. Zoals er ook een verschil in ontwikkeling zit tussen clubs in het middensegment en in het hogere segment. De bal ligt voor dit moment dus bij de ondernemingen in het middensegment. Als jouw onderneming zich in dit deel van de markt begeeft, wat zijn dan je mogelijkheden om toekomstbestendig te worden. Niets doen is geen optie, dus de vraag is HOE ga je professionaliseren!

Collectieven. Keuze genoeg! WERKEN AAN JE BEDRIJF De allerbelangrijkste vraag die je jezelf als fitnessondernemer in alle oprechtheid moet stellen is natuurlijk of je er nog wel plezier in hebt. Haal je energie uit je activiteiten. Sta je s ’ochtends op en heb je zin in de komende dag? Heb je er zin in om je onderneming de volgende fase van de Industry Lifecycle binnen te loodsen. Als je deze vraag niet positief kunt beantwoorden, dan adviseer ik je ernstig te overwegen je onderneming van de hand te doen. Als je deze vraag positief beantwoordt, dan komt de volgende afweging: ga je zelfstandig door of sluit je je aan bij een collectief.

31


COLUMN

René Wantzing is eigenaar van Mindset Bedrijfsontwikkeling & Managementondersteuning. Met zijn bedrijf helpt hij fitnessondernemers om de maximale winst uit hun activiteiten te halen. Enerzijds door het ontwikkelen van nieuwe activiteiten, anderzijds door het verbeteren van de strategie en de organisatie. Het Fitness Business Collectief is een initiatief van Mindset Bedrijfsontwikkeling dat tot doel heeft om de aangesloten ondernemingen samen maar toch individueel succesvol in de markt te helpen staan.

Ik heb al eens eerder het vergelijk gemaakt met de buurtsuper van vroeger. Veel van die buurtsupers hebben zich – toen de markt veranderde – aangesloten bij een franchise of een keten of hebben zich laten overnemen door een grote partij. De buurtsupers die dit niet hebben gedaan, zijn grotendeels uit de markt verdwenen. Zij waren simpelweg niet bij machte zichzelf een goede positie te (blijven) verwerven in hun markt en zo de concurrentie met grote partijen aan te kunnen. Als fitnessondernemer is de vraag of je zelfstandig doorgaat of je aansluit bij een collectief in deze fase van de ontwikkeling van de branche een belangrijke. Ik denk dat ondernemers die zelfstandig door willen wel degelijk prima kansen hebben op een gezonde toekomst. Voorwaarde is dan wel dat je jezelf als ondernemer de discipline op moet leggen om ruim voldoende tijd AAN je bedrijf te werken. Blijven ondernemen, blijven verbeteren, blijven ontwikkelen. Een ondernemer die grotendeels IN zijn bedrijf werkt, loopt een flink risico om – gezien de snelheid waarmee de markt zich ontwikkelt – vroeg of laat de conclusie te moeten trekken dat hij de slag in de markt gemist heeft. Met alle gevolgen van dien…

32

EIGEN IDENTITEIT OF GEZAMENLIJK MERK Als je de vraag of je geheel zelfstandig door gaat met je onderneming beantwoord met de wens je aan te sluiten bij een groter geheel, dan kom je voor een volgende keuze te staan. Er zijn namelijk niet alleen meerdere vormen van samenwerking, maar ook de doelstelling en visie van collectieven kunnen behoorlijk uiteen lopen. Een doel van een collectief kan zijn om met ondernemers gezamenlijk een merk te bouwen en als één de markt op te gaan. Hierin speelt de marketing en het creëren van één gezicht naar de markt een centrale rol. Wat mij betreft een prima streven, al kan ik even geen voorbeeld bedenken van een initiatief dat hierin langdurig succesvol is geweest en echt vaste grond aan de voet heeft gekregen.


COLUMN

Een andere collectief dat actief is in de fitnessbranche, is gericht op het gezamenlijk creëren van waarde met als doel om binnen een bepaalde periode alle aangesloten bedrijven te verkopen. Eerst gezamenlijk meer waarde creëren en vervolgens die waarde te gelde maken. Als je een ondernemer bent die binnen afzienbare termijn zijn of haar bedrijf zou willen verkopen, is het zeker de moeite waard eens met een dergelijk collectief te praten. Een andere type collectief waar je je als ondernemer bij aan kunt sluiten is er een die gericht is op informatiedeling, synergie en netwerken. Je behoudt - grotendeels - je eigen identiteit, geniet van bepaalde collectieve inkoopvoordelen en opereert verder volledig zelfstandig en in vrijblijvendheid. Een prettige vorm van connectie houden met collega’s en voor veel zelfstandig ondernemers net dat beetje reflectie waar men behoefte aan heeft. En tot slot kun je je natuurlijk aansluiten bij een franchiseorganisatie. Het krachtige van een franchiseformule is dat er conceptueel gedacht wordt. De strategie is bepaald, het concept bewezen, de organisatie staat en het resultaat is in redelijk hoge mate voorspelbaar. Het nadeel van aansluiten bij een franchise kan zijn dat de ruimte om je kwaliteiten als ondernemer tot bloei te laten komen beperkt is.

NIEUW ‘FITNESS BUSINESS COLLECTIEF’ Keuze genoeg, zou je zeggen. Dat is zeker zo, maar ik denk dat er nog één vorm ontbreekt en daar wil ik - zonder alle andere initiatieven tekort te willen doen - op deze plaats een beetje reclame voor maken. Een vorm die perfect aansluit op de fase waar onze branche zich in bevindt. Een collectief van ondernemingen die autonoom en onder hun eigen identiteit willen bestaan, maar wel structureel door specialisten ondersteund worden in hun proces van professionalisering. Die gestimuleerd worden om aan hun bedrijf te werken en daar ook actief bij geholpen worden. En natuurlijk – zoals in elk collectief – de gelegenheid krijgen om van elkaar te leren en met elkaar te sparren. Zodat elke aangesloten ondernemer/ onderneming optimaal kan presteren. Met Mindset Bedrijfsontwikkeling geef ik vorm en inhoud aan dit type collectief onder de naam Fitness Business Collectief.

TOT SLOT Welk keuze u maakt als fitnessondernemer bepaalt u volledig zelf. Kies voor de optie die het best bij u en uw toekomstvisie past. De optie die het best voelt en het best aansluit op uw ambitie en persoonlijke kwaliteiten. Volledig zelfstandig aan uw bedrijf werken, verkopen of aansluiten bij één van de collectieven, het maakt niet uit. Maar zorg ervoor dat u niet hetzelfde lot wacht als de buurtsupers die niet meer bestaan. Wilt u weten op welke collectieven ik doel, wilt u weten of het Fitness Business Collectief bij u past of wilt u gewoon eens sparren over uw mogelijkheden? Mail dan naar rwantzing@mndst.nl of bel 06 46 23 23 85.

RENÉ WANTZING Kortom, keuze genoeg!

Mindset Bedrijfsontwikkeling & Managementondersteuning.

33


LES MILLS

‘GENERATION ACTIVE’ BELANGRIJKSTE DOELGROEP FITNESSCLUBS HOE KUN JE ZE AANTREKKEN ÉN BEHOUDEN? In het kader van de veranderende consumenten behoeften, is het belangrijk om insights te hebben over de behoeften en motivaties van je doelgroepen. Onlangs heeft Les Mills het grootste fitness consumentenonderzoek ter wereld afgerond. De studie werd gehouden in 22 landen en 13 talen en 16.000 consumenten namen deel.

De studie ging vooral over de zogenaamde Generation Active, namelijk de millennials (geboren tussen 1981 en 1996) en generatie Z (geboren tussen 1997 en 2010).

HIERBIJ DE ONDERZOEK:

BELANGRIJKSTE

RESULTATEN

UIT

- De gemiddelde leeftijd van alle leden bedraagt 36,82 jaar. De gemiddelde leeftijd van nieuwe leden is 30,71 jaar. Hoe groot is dat verschil binnen jouw club?

HET

- Millennials en Generatie Z verschillen erg van alle andere generaties die voor deze generaties kwamen. Dit komt vooral omdat ze direct toegang hebben tot nieuwe technologie. Daarnaast is het tempo waarin de veranderingen plaatsvinden sterk verhoogd. - De gemiddelde leeftijd in een fitnessclub is vaak 40+ en veel leden zijn lid geworden toen ze tussen de 20 en 30 jaar waren. Als 50% van je leden jaarlijks opzegt dan moet je voornamelijk business beslissingen maken die gebaseerd zijn op nieuwe leden van circa 20 jaar.

34

ENKELE FEITJES: - In 2019 is 63% van de totale wereldbevolking geboren na 1980 - 80% van de fitnessleden bestaat uit millennials of generatie Z. Echter, deze consumenten kiezen ook vaak voor thuisfitness, boutique clubs of lowbudget clubs


LES MILLS

Om relevant te blijven is het van cruciaal belang om millennials en generatie Z in je club te verwelkomen. Maar hoe kun je beide generaties nu het beste bereiken? Hieronder een overzicht van de belangrijkste actiepunten om deze generaties aan je club te binden: 1. Zorg voor een 24/7 oplossing 2. Erken de waarde van referrals en aanbevelingen 3. Zorg voor een zo hoog mogelijke customer experience 4. Kies voor programma’s die deze doelgroepen aanspreken

1. KIES VOOR EEN 24/7 OPLOSSING Je kunt een 24/7 oplossing bieden zonder dat je je openingstijden hoeft uit te breiden. Om ervoor te zorgen dat je leden op elk uur van de dag kunnen sporten en gebruik kunnen maken van de faciliteiten van je club, kun je denken aan Virtual Fitness, fitness on demand en het ontwikkelen van een app. Als je in je club nog geen virtuele lessen aanbiedt, dan mis je een belangrijke service aan je leden.

Waarom zijn boutique clubs zo goed in het bereiken van millennials en generatie Z? - Ze maken gebruik van toffe, inspirerende merken - Focussen op experience - Ze bieden motiverende workouts die gegeven worden door de beste instructeurs Het is voor traditionele fitnessclubs aan te bevelen om het gevoel van een boutique club in de club te ontwikkelen. Hierbij valt te denken aan indoor cycling, HIIT, functionele training, kracht, body & mind lessen, dans en boxing. De meest controleerbare factoren om millennials en generatie Z aan je club te binden zijn ‘de kwaliteit van de muziek’ en ‘de kwaliteit van de materialen’.

4. PROGRAMMA’S DIE DE DOELGROEPEN AANSPREKEN Millennials en generatie Z zijn dol op groepslessen. Circa 80% van alle groepsfitness deelnemers bestaat uit millennials en generatie Z. Het is daarom erg belangrijk om je programma-aanbod af te stemmen op deze doelgroepen. Millennials en generatie Z houden over het algemeen van highintensity interval training (korte, intensieve workouts), bijvoorbeeld Les Mills GRIT en SPRINT. We kunnen concluderen dat virtual fitness en korte, intensieve workouts in de toekomst van fitnessclubs een nog belangrijkere rol gaan spelen.

2. ERKEN DE WAARDE VAN REVIEWS EN AANBEVELINGEN Uit onderzoek is gebleken dat 75% van de consumenten je advertenties niet gelooft. Millennials en generatie Z beslissen vaker op basis van mond-tot-mondreclame en aanbevelingen van vrienden, familie en kennissen. Advertenties worden steeds minder belangrijk en doorslaggevend.

3. VERHOOG JE CUSTOMER EXPERIENCE Voor millennials en generatie Z is een fantastisch design cruciaal bij de keuze van een fitnessclub. Zij dienen hier zich goed bij te voelen. Het gaat hierbij vooral om het visuele aspect en het functionele aspect. Bijna alle boutique clubs onderscheiden zich van traditionele fitnessclubs door hun world class look & feel.

FIBO 2019 Les Mills heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als de expert op het gebied van millennials en generatie Z met betrekking tot (groeps)fitness. Wil je meer weten over Les Mills Virtual en/of wat Les Mills je kan bieden op het gebied van high-intensity interval training? Bezoek dan de stand van Les Mills op de FIBO, hal 6, stand B77. Ben je niet aanwezig op de FIBO? Dan kun je uiteraard ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via telefoonnummer +31 (0)416 34 97 25 of stuur een e-mail aan info@lesmills.nl.

35


19 | 20 SEPTEMBER 2019 - EXPO HOUTEN

FITNESS & WELLNESS TOP De Fitness en Wellness Top is dé toonaangevende beurs voor professionals die werkzaam zijn in de Fitness- en Wellnessbranche. In een gemoedelijke sfeer ontmoet u collega’s en relaties.

De Fitness en Wellness Top is hét jaarlijkse evenement voor de fitness- en wellnessbranche, waarbij netwerken, trends en nieuwe ontwikkelingen centraal staan. Professionals uit de branche komen naar de Fitness en Wellness Top om zich te laten inspireren en in een informele sfeer te sparren met vakgenoten. Het is ook dé gelegenheid om als bedrijf in beeld te komen bij potentiële klanten. Het exposantenaanbod is ieder jaar een mix van toonaangevende merken en verrassende nieuwkomers.


& S S E N T I F E D R O O HÉT EVENT V E H C N A R B S S E N L WEL www.fwtop.nl


X-FITTT

X-Fittt Club in Beeld: MIJN Bewegingscentrum in Doetinchem X-Fittt is dé gecombineerde leefstijl interventie om op een verantwoorde wijze in een korte periode af te vallen en om een actievere en meer gezonde leefstijl aan te nemen. X-Fittt is tegelijkertijd elke club een blijvende bron van nieuwe leden. X-Fittt is een unieke combinatie van bewegen, de juiste voeding en professionele betaalbare begeleiding. Na X-Fittt volgt nazorg door middel van maatwerk zoals sportabonnement, leefstijl coaching en diëtist-advies. X-Fittt ging voor het eerst in 2015 in Arnhem van start met een klein groepje mensen met overgewicht. X-Fittt is uitgegroeid tot het meest succesvolle programma van Nederland. Het programma X-Fittt wordt op meer dan 35 locaties in Nederland aangeboden. Goede resultaten en tevreden deelnemers zorgen voor een verdere uitbreiding van X-Fittt locaties. Heb jij interesse om X-Fittt in jouw centrum uit te voeren, neem dan contact op met X-Fittt B.V. via info@x-fittt.nl of 06-57320111. Body Biz stelt elke maand een X-Fittt club voor. Deze maand is dat MIJN Bewegingscentrum in Doetinchem. Naam:

MIJN Bewegingscentrum

Plaats:

Doetinchem

Ondernemer:

Ton Seegers

X-Fittt sinds:

September 2017

WANNEER IS MIJN BEWEGINGSCENTRUM OPGERICHT? Opgericht in mei 2014.

HOE ONDERSCHEIDT MIJN BEWEGINGSCENTRUM ZICH VAN CONCURRENTEN? MIJN bewegingscentrum is specialist in het begeleiden van cliënten met gedrags - en ontwikkelingsproblematiek. Vanuit dit specialisme is het bewegingscentrum gewend om vooral intensieve 1 op 1 begeleiding te bieden en daarbij vooral op zoek gaat naar de ware oorzaak van de last. Zo ook kunnen we in het geval van obesitas op zoek gaan naar de ware redenen van het overgewicht om zo het probleem structureel op te lossen.

38


X-FITTT

WAT DOET MIJN BEWEGINGSCENTRUM MET SOCIAL MEDIA? We profileren ons bescheiden op social media vanwege de kwetsbare doelgroepen maar ook uit privacy overwegingen van onze cliënten.

HOE ZIE JIJ DE TOEKOMST VAN MIJN BEWEGINGSCENTRUM? We mogen ons verheugen op onafgebroken jaarlijkse groei. Ook is er behoefte aan juist deze specialistische dienstverlening. Met de toevoeging van psychomotorische therapie die we afgelopen jaar hebben gedaan zien we dat we nog complexere cases aan kunnen. We zien de toekomst dus zeer positief tegemoet.

WAAROM BIEDT MIJN TRUM X-FITTT AAN?

WAT MAAKT VOLGENS JOU X-FITTT UNIEK? Voor ons maakt de betrokkenheid en enthousiasme van het team X-Fittt uniek. Ook de ingrediënten waarmee het programma is opgebouwd werkt hier in erg mee. Ik doel hiermee op de digitale app, de werkwijze, social media, de gecreëerde community enz. zorgen voor een gevoel “van samen de strijd aan gaan”. Dit werkt voor onze cliënten.

WAT ZOU JIJ WILLEN ZEGGEN TEGEN ONDERNEMERS DIE OVERWEGEN OM X-FITTT UIT TE VOEREN? Laat je informeren over de mogelijkheden die de interventie biedt, zet het af tegen wie jullie als bedrijf zijn of willen zijn. Wanneer dit een match is moet je zeker met de mensen achter X-Fittt gaan praten want aan hun professionaliteit en enthousiasme zal het niet liggen. Succes gegarandeerd!

BEWEGINGSCEN-

X-Fittt is voor ons een goed functionerende interventie die zijn waarde zowel landelijk als ook bij ons in het bewegingscentrum heeft bewezen. Daarbij is de samenwerking professioneel en is men zéér betrokken met de deelnemers. Een mooie basis om samen verder te ontwikkelen en groeien.

WIL JIJ NOG IETS TOEVOEGEN? Afgelopen jaar zijn we doorgaans succesvol geweest met X-Fittt. Klanten vragen wel eens of het voor iedereen succesvol is? Wij zeggen dan steevast dat dat vooral afhangt of er wederzijds committent is, of je er écht voor wilt gaan. Wij en X-Fittt zullen er altijd voor gaan. Het succes zal vooral van jouw eigen inzet afhangen. Tot nu hebben we dát waar kunnen maken.

39


T

H

MAXIMAAL RENDEMENT VAN JE STUDIO Gemiddeld staat een groepsfitnesszaal 50-80% van de dag leeg. Vul deze (dal)uren als service voor je leden! Gemiddeld staat een groepsfitnesszaal 50-80%

E

F

CINEMATIC FITNESS EXPERIENCE Les Mills virtual lessen zijn van hoge bioscoopwaardige kwaliteit, met ’s werelds beste presenters!

U

T

U

R

E

I

S

EEN OPSTAP NAAR LIVE GROEPSLESSEN

BETAALBARE OPLOSSING

PROFESSIONELE ONDERSTEUNING

Onderzoek toont aan dat de deelname aan live lessen bij clubs mét virtual met gemiddeld 12% stijgt!

Je hebt geen media player nodig! Les Mills Virtual werkt namelijk via een app op de iPad!

Begeleiding bij het inrichten en design van je studio, aankoop van audiovisuele middelen en de implementatie!

MEET US AT FIBO 2019!

Kom tijdens FIBO naar de stand van Les Mills en ontdek alles over Les Mills Virtual! We zijn te vinden in Hal 6, stand B77. i nfo@lesmi l ls.nl | +31 (0)416 34 97 25 | lesmil ls.com

BODYBIZ-TEMPLATE.indd 7

18-03-19 09:28


PERSBERICHT

1ste Nationale Fitness Business Conventie op 12 april in Vianen Op vrijdag 12 april organiseren Hidden Profits Marketing & Mindset Bedrijfsontwikkeling de 1ste Nationale Fitness Business Conventie in Vianen. Deze dag is exclusief voor ondernemers en managers van clubs, studio’s en boxen! DE SPREKERS

In één dag leer je als ondernemer de 3 belangrijkste stappen voor een florerend bedrijf. Onlangs, in februari, hebben we als organisatie de fitnessbranche gevraagd om input voor een compleet conventieprogramma. Bijna 100 respondenten gaven hun mening en dit is de kern die we eruit hebben gefilterd:

RENÉ WANTZING - Bedrijfsadviseur en auteur van ‘Het middensegment heeft wél toekomst!’. JORIS KOOTER - Ervaringsdeskundige in verbeteren van organisaties klein en groot die willen professionaliseren. MAXI STOIBER - Leider van het team dat élke week(!) clubs en studio’s een resultaat verbeterende marketinginnovatie brengt. LENNAERT NOORDMAN - Meet met zijn team alle commerciële data van de meeste succesvolle clubs en studio’s. MAARTEN DE CROON - De Crown consultants helpt de fitnessbranche bij uitdagingen op salesgebied. RENÉ DEGEN - Expert op het gebied van klantgedrag en retentie. Brengt zijn kennis en ervaring nu naar de fitnessbranche!

Data - nieuwe inzichten op basis van benchmarkcijfers Strategie - de slimste business strategieën anno nu Executie - direct toepasbare praktische tips en handvaten

HET PROGRAMMA, 7 DYNAMISCHE MASTERCLASSES 1. De fitnessbranche in vogelvlucht; nu en in de toekomst 2. Het 8 Stappen Groeiplan voor elk type club 3. Verbeteren van je organisatie en bedrijf doe je zó 4. Marketing: waarom doorlopende innovatie cruciaal is voor jouw winst 5. Leer van de kengetallen van de best draaiende clubs en studio’s 6. De top 5 sales tips om direct meer leads als klant in te schrijven 7. De retentie-methode anno nu die wél werkt

MEER INFORMATIE OVER DE CONVENTIE EN AANMELDEN KAN VIA WWW. FITNESSBUSINESSCONVENTIE.NL

41


GREINWALDER

Boutique fitness en asset light Inspelen op trends Fitness is met afstand de meest beoefende vorm van sport en bewegen in ons land. Daarbij zijn kleinschalige concepten met relatief lage kosten en een sterke persoonlijke benadering sterk in opkomst. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: outdoor en bootcamp, personal trainers, functional training boxen en boutique studio’s met diverse producten. Allen geven ze de voorkeur aan weinig risico en volgen de zogenaamde asset light strategie met minimale activa op de balans. Ook als multifunctionele sportschool is het mogelijk om op dergelijke trends in te spelen en een product op kleinschalige manier op lange termijn succesvol te houden. Uit de benchmarkgegevens van Greinwalder Consulting | Marketing blijkt dat het verloop bij de het merendeel van de fitnesscentra hoog blijft. Blijkbaar bieden we op lange termijn toch niet voldoende meerwaarde. Als consultants kunnen we er niet genoeg op hameren: meer aandacht voor ledenbehoud en een duidelijke positionering die consequent terugkomt in de marketing zijn cruciaal.

DE CONSUMENT IS ENKEL NOG BEREID EEN MEERPRIJS TE BETALEN VOOR CONCEPTEN MET EEN UNIEKE BELEVING OF GROTE TOEGEVOEGDE WAARDE.*

BLUE OCEAN

* Rabobank Cijfers & Trends

benadering en een lage instapprijs voor de ondernemer.

Het concept van Airpressure Bodyforming met Slim Belly en Slim Legs is binnen deze context ontstaan. Het concept verenigt een spitse positionering, persoonlijke Het potentieel van consumenten, dat lokaal bij de

Wat hebben we in de fitnessbranche nodig? Een unieke

probleemzones wil afslanken blijft onnoemelijk groot.

beleving of grote toevoegde waarde. Dit laatste kan

Zij zijn bereid om een bovengemiddelde prijs te betalen

geboden worden op gebied van de functie, de emotie en het

voor een bovengemiddeld resultaat. Veel resultaat

economische voordeel:

staat hier dus gelijk aan een grote toevoegde waarde.

-

Functionele

waarde:

een

probleem

oplossen,

gemak bieden – bijvoorbeeld “ik wil van mijn buikje af”

Voor 8 centimeter minder buikomvang binnen 4 weken

Emotionele waarde: aantrekkelijk zijn, bijvoorbeeld

betalen de deelnemers graag 79 euro. Hoe kunnen

door een trendy uitstraling en status van een merk.

we er dan voor zorgen dat de consument ook op lange

Economische waarde: in de vorm van een financieel

termijn bij ons blijft? Daar bestaan talloze theorieën

voordeel zoals fitness voor slechts 3 euro per week,

en systemen voor, maar uiteindelijk gaat het om de

maar ook in de vorm van tijdsbesparing – in slechts

praktijk.

35

minuten

ben

je

al

klaar

met

het

trainingsprogramma.

44


GREINWALDER

Zorg altijd voor een vast aanspreekpunt voor een specifiek product binnen je club, een persoon als een Slim Belly coach die verantwoordelijk is en die je concept continu in de club laat leven. Uiteraard met zoveel mogelijk tevreden deelnemers. Doe voor een optimaal resultaat regelmatig mystery-calls en mystery-visits, graag ook door een buitenstaander die nog geen last heeft van bedrijfsblindheid. Steeds weer blijkt dat clubs aan de basis moeten werken.

SUCCESFACTOREN Wat zijn nu de factoren om een kleinschalig extra product binnen je sportschool op lange termijn succesvol te houden? • Een goede instructie van de receptie en overig personeel bij de introductie van het concept • Regelmatig bijscholing, met name van nieuwe personeelsleden • Een verantwoordelijke hoofdpersoon die veel ervaring heeft met het concept • Luisteren naar de klant in plaats van praten • Inlevingsvermogen en oprechte belangstelling voor de behoeftes van een lead • Enthousiasme voor het eigen centrum • Intensieve controlling, evaluatie en bijsturing door de bedrijfsleiding Plaats het werk aan de basis daarom steeds weer actief op de voorgrond. Trakteer uw team ook eens op een mystery-call of visit. Ons team ondersteunt hierbij graag.

Er is een gigantische blue ocean van mensen die graag één of twee maatjes willen afslanken, maar hiervoor niet teveel inspanning willen leveren. Zij denken bij een oplossing eerder aan wonderpillen en niet aan de sportschool. Hoe krijg je deze dan tóch bij je binnen?

Heeft u speciale expertise in huis op gebied van voeding en afslanken? Ervaar met welke bewezen succesvolle je deze optimaal in de markt te zet. Laat deze kans niet liggen en ga een succesvolle zomer tegemoet. Wilt u weten hoe? Ontmoet ons op de FIBO, reageer via Ingrid. jonkers@greinwalder.com of bel 06 188 26 323.

SUCCES-CHECK, COACH EN MYSTERY VISITS Geen enkel product, apparaat of marketingconcept gaat uit zichzelf goed lopen of redt het zonder voortdurende controle en nascholingen. Niet alleen de consument, ook de ondernemer heeft recht op een persoonlijke benadering. Slim Belly en Slim Legs zijn meer dan een gordel en een broek en een programmaatje van 4 weken. Marketingspecialisten houden een vinger aan de pols zodat een afslankprogramma op de lange termijn een vast onderdeel kan blijven van het fitnessprogramma van de klanten. Een succescheck haalt de sterke en zwakke punten van een concept als Slim Belly binnen de club naar boven zodat de ondernemer kan bijsturen en profiteert van een zo goed mogelijk (financieel!) resultaat. Denk daarbij aan punten als prijsbeleid, kennis binnen het team, promotie, hoe met referrals wordt omgegaan, kwaliteit van de verkoop enzovoort, enzovoort.

INGRID JONKERS Consultant & Marketing Specialist

45


HPM

Gouden Google Advertenties anno 2019 Deel 2 Iedere fitnessondernemer adverteert in Google. Toch? Stel je voor dat je Google Ads 5 keer meer leads opleveren tegen 6 keer lagere kosten. Dat zouden gouden Ads zijn. Nou, dat komt mooi uit, want die bestaan.

GOOGLE PARTNER SINDS 2009 Even terug in de tijd. Al sinds 2009 zetten wij voor al onze klanten Google Ads (voorheen Adwords) in om meer leden te helpen werven. Dat heet in marketing vaktermen SEA, de Engelse afkorting voor Zoekmachine Adverteren. Iedereen kan nu gratis een eigen advertentie maken. Het barst op Youtube van de video’s met uitleg hoe je dat doet. Maar hoe komt het dat de ene Google Ad nauwelijks resultaat oplevert en de andere een stroom aan nieuwe potentiële leden oplevert? Het is de afgelopen 10 jaar gebleken dat niet zo zeer de advertentie zelf, maar juist de strategie erachter en de gekozen technieken hoe je adverteert je succes bepalen. Als Google Ads Partner tonen we sinds 2009 al aan dat we voortdurend ontwikkelen en betere resultaten voor onze klanten genereren.

46

NIEUWE INZICHTEN, DUS NIEUWE GOOGLE ADVERTENTIE STRATEGIE Zoals je weet levert ons Innovatie Team elke week een marketing innovatie. Maar eigenlijk is dit wat ik met je ga delen niet een 100% zuivere innovatie. Maar eerder een slimmere invulling van onze al eerder ingezette strategie. Mede geïnspireerd op onze eigen vergelijkbare innovatie in Facebook Ads (zie op hiddenprofitsmarketing.com/nl/blog).


HPM

KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE VOOR ONZE ADS

TOOL

We hebben in Kunstmatige Intelligentie een techniek waarmee we per zoekwoord (mensen zoeken op fitness, afvallen, sportschool, yoga enzovoort) niet 1 vaste advertentie maken, maar: -

We maken voortaan diverse kopregels En diverse advertentieteksten Die worden automatisch gemixt vertoond De meest relevante advertenties worden het meest getoond En scoren verrassend veel betere aantallen leads

DE RESULTATEN VAN DEZE HERNIEUWDE GOOGLE ADS AANPAK Zo, de cijfers liegen er niet om; flinke vooruitgang! Dit zijn de gemiddelde uitkomsten van de uitgebreide test die we hebben gedraaid in 5 landen. Dat deden we met nieuwe klanten, die dus voorheen een andere Google Ads strategie hadden. Hoewel… de meesten hadden geen strategie, maar gewoon een advertentie aan staan. Niet slim dus. Gebaseerd op gedrag van zoekers in Google die zochten op bijvoorbeeld bedrijfsnaam of algemene termen als fitness, yoga, enzovoort. 1. Vertoningen: 31,0% hoger - flink meer zoekers zien de ad in hun zoekresultaten 2. Klikratio: 88,7% hoger - meer mensen klikken op de Ads doordat de ad beter aansluit bij het zoekgedrag 3. Kosten per klik: 58,5% lager - hoe relevanter je Ad is voor de zoeker, des te lager de kosten zoals ook nu weer bewezen wordt aan de hand van de Google relevantiescore 4. Conversie naar lead: 485,7% hoger! - van alle advertentieklikkers vragen nu bijna 5 keer meer mensen meer informatie aan of geven aan lid te willen worden, ook weer beter door betere relevantie 5. Kosten per lead: 574,7% lager! - tel al bovenstaande verbeteringen bij elkaar op en je krijgt automatisch dat de Ad kosten per lead, per aanvrager bijna 6 keer lager uitkomt

Conclusie in het kort: met deze Google Ads strategie krijgen onze klanten gemiddeld 5 keer meer fitness leads via Google Ads, tegen bijna 6 keer lagere kosten. Dat is de uitkomst van de mix aan diverse soorten clubs en studio’s in 5 landen. Hoe het exact voor jouw club zal zijn weten we tevoren niet, maar we leren het vanzelf met deze kunstmatige intelligentie tool. Google Specialist & Innovatie Team lid

PATRICK DIJKSTRA Hidden Profits Marketing ‘Help fitness entrepreneurs thrive long-term with awesome marketing solutions’

Meer weten over leden werven via adverteren in Google? Of via Facebook, Instagram, website, campagnes en meer? www.hiddenprofitsmarketing.com

47


MIJNVOEDINGSPLAN

Drang naar zoetigheid verminderen: 7 tips We hebben het allemaal weleens. Je zit thuis en hebt een enorme drang naar zoetigheid. Hoe komt dat precies? En welke oplossingen zijn ervoor? OORZAAK VAN DRANG ZOETIGHEID: HERSENEN

TOT

Het is heel menselijk om snel drang tot zoetigheid te hebben. Dat komt omdat ze veel calorieën bevatten. Hetzelfde geldt voor vet. Vet en suiker vinden onze hersenen helemaal geweldig. Het maakt een stofje in de hersenen vrij (dopamine) die je een beetje genot geeft op het moment dat je het eet. Klinkt raar, he? Dat komt omdat we als mens gevormd zijn in de oertijd. Daar was calorierijk voedsel schaars. We wilden overleven met voldoende calorieën. Vandaar dat we ‘beloond’ werden door ons eigen lichaam als we calorierijk voedsel namen. Nu, met op elke hoek van de straat caloriebommen die ons willen verleiden, is het bijna onmogelijk om je daar helemaal voor af te sluiten. Je hersenen willen het heel graag eten! Ik vertel je dit omdat ik hiermee wil aangeven dat het heel menselijk is om verleid te worden om calorierijk te eten. Bijna iedereen heeft hier soms last van.

MENTALE TIPS BIJ DRANG TOT ZOETIGHEID Je kunt je hang tot zoetigheid oplossen door ineens te stoppen met suiker eten. Dit wordt ook wel cold turkey genoemd. Dat heeft de voorkeur omdat je er dan het snelst van af bent, maar kan wel even wennen zijn.

Je kunt ook je suikers geleidelijk afbouwen. Neem bijvoorbeeld elke dag iets minder suiker. Neem de aanpak die voor jou het beste werkt.

OORZAAK VAN DRANG TOT ZOETIGHEID: VOEDING Er is vaak ook een andere oorzaak van drang naar zoetigheid: je voeding. Wat ik vaak hoor van mensen die willen afvallen, is dat ze te weinig eten in de ochtend en in de middag. Je maag gaat eind van de middag of in de avond knorren en schreeuwt om voedsel. Het is dan heel logisch dat je voor iets snels gaat en meestal is dat het minst gezonde. Daar zitten immers suikers en vetten in en die willen je hersenen graag!

OPLOSSINGEN TIP 1. Eet niet te weinig. Als je wat meer gaat nemen van de goede dingen, hoef je niet meer bang te zijn om drang naar zoetigheid te krijgen. Er zijn volop goede dingen die lekker en caloriearm zijn. Eet daar meer van, vooral in de eerste helft van je dag.

49


fitlease.nl Groot aanbod Altijd opzegbaar Direct leverbaar

g rdeli o o V ss fitne e w nieu tuur a r a app n lease

Meer ruimte om te ondernemen?

Kies Fitlease voor nieuwe fitnessapparatuur! Als ondernemer investeert u regelmatig in uw bedrijf. U volgt immers de ontwikkelingen op de voet. Maar investeren heeft invloed op uw liquiditeitspositie, uw werkkapitaal en op het eigen vermogen van uw onderneming. Een serieus alternatief is dan het leasen van uw nieuwe fitnessapparatuur.Zo ontwikkelt u zelf meer ruimte om te ondernemen. Bovendien hoeft u geen aparte afspraak te maken met uw bank of een leasemaatschappij over de financiering van uw plannen. U bespaart dus tijd. Voor meer informatie fitlease.nl

Fitlease is onderdeel Fitness Occasions BV

Handelsweg 6 - 7461 JK Rijssen / +31 (0) 548 539 720 / info@fitlease.nl / fitlease.nl


MIJNVOEDINGSPLAN

TIP 2.

Het is net zo gezond als normaal fruit en bevat megaveel

Neem het liefst helemaal geen vruchtensap. Hier zitten meestal

vezels. Ook hiervan moet je niet te veel van nemen, want

niet of nauwelijks vezels in. Er zit vaak wel wat vitamines en

ze bevatten nog wel calorieën.

mineralen in. Verder is het letterlijk net zo slecht als frisdrank. Dus heb je echt trek in iets zoets? Neem dan gedroogd

TIP 3.

fruit. Ze zullen aanvoelen als snoepjes! Neem er altijd

Wil je toch graag een glas vruchtensap, fris, alcoholvrij bier of

wel 1 of 2 glazen water bij, want dat hebben je darmen

iets anders met veel suiker? Doe het dan na een intensieve

nodig tijdens het eten van zo veel vezels. Je kunt anders

inspanning. Dan richt je de minste schade aan. Je kunt dan

buikpijn krijgen als je geen vocht erbij neemt.

beter de snelle suikers verwerken. Na een zware workout Geschreven door: Bob ter Haak – Rebelse diëtist en

profiteer je van het feit dat je lichaam meer insulinegevoelig is.

oprichter MijnVoedingsplan

TIP 4. Neem een multivitamine-pil. Dan weet je zeker dat je alle vitamines en mineralen binnen krijgt die dag. Je lichaam schreeuwde misschien wel om goede voeding en de juiste voedingsstoffen.

TIP 5. Drink helemaal geen alcohol. Alcohol is van suiker gemaakt en bevat ook nog ’s veel calorieën.

TIP 6. Haal in plaats van slechte voeding zo veel mogelijk goede voeding in huis. Ja, een inkoppertje was deze he? :) Toch blijkt dit voor veel mensen een tip die goed werkt.

TIP 7. Wat je hierin goed kan helpen, is gedroogd fruit.

51


LES MILLS

OVERZICHT PROGRAM TRAININGEN LES MILLS DATUM

PROGRAMMA

PLAATS

23 en 30 maart

LES MILLS SPRINT

LEUSDEN

23 en 30 maart

LES MILLS GRIT

BREDA

24 en 31 maart

SH’BAM

VEENENDAAL

30 maart en 6 april

BODYBALANCE

GOIRLE

6 en 13 april

BODYSTEP

LEUSDEN

7 en 14 april

BODYPUMP

GOIRLE

7 en 14 april

RPM

VEENENDAAL

13 en 20 april

LES MILLS GRIT

LEEUWARDEN

4 en 11 mei

CXWORX

GOIRLE

4 en 11 mei

LES MILLS TONE

BREDA

12 en 19 mei

BODYPUMP

BREDA

12 en 19 mei

LES MILLS BARRE

VEENENDAAL

12 en 19 mei

BODYBALANCE

LEUSDEN

15 en 22 juni

BODYATTACK

VEENENDAAL

16 en 23 juni

BODYCOMBAT

LEUSDEN

16 en 23 juni

BODYPUMP

VEENENDAAL

22 en 29 juni

SH’BAM

BREDA

22 en 29 juni

LES MILLS GRIT

LEUSDEN

23 en 30 juni

LES MILLS SPRINT

GOIRLE

Voor meer informatie of inschrijvingen kun je contact opnemen met Les Mills via telefoonnummer +313 (0)416 34 97 25 of stuur een e-mail aan info@lesmills.nl.

52


LES MILLS

OVERZICHT HDD ACADEMY OPLEIDINGEN, BOXING EN FUNXTION DATUM

TIJDSTIP

ORGANISATIE SOORT

NAAM OPLEIDING

26 april

13:00 - 16:00

HDD ACADEMY

WORKSHOP

10 mei

13:30 - 17:00

BOXING COMPANY

WORKSHOP

10 STEPS TO TILBURG A VIRTUAL EXPERIENCE PINK & OUD CROSSBOXING BEIJERLAND

17 mei

13:00 - 16:00

HDD ACADEMY

WORKSHOP

10 STEPS TO A VIRTUAL EXPERIENCE

PLAATS

TILBURG

Voor meer informatie of inschrijvingen kun je contact opnemen met de HDD GROUP via telefoonnummer +31 (0)416 33 43 15 of stuur een e-mail aan info@hddgroup.com. Kijk ook eens op www.hddgroup.com/ academy.

53


Lease ook mogelijk

www.accuniq.nl

info@accuniq.nl

Parlevinkerweg 44, 5928 NV Venlo (NL)

The New Standard in Body Composition Analysis

+31 (0)85-78 27 494

Weightlifting RIGS AND RACKS CONDITIONING BENCHES GYMNASTICS COMPLETE PACKAGES

www.rxd-gear.com info@GYMCREATORS.com

Parlevinkerweg 44, 5928 NV Venlo (NL) +31 (0)85-78 27 494


MAKELAARDIJ

Makelaardij Wellness Solutions TE KOOP: Mooi sportcentrum in de Randstad. Niet ver van Amsterdam. Het sportcentrum heeft een lange traditie en heeft een grote groep vaste leden. Het centrum is circa 1000m². Het aanbod bestaat uit fitness, groot aantal freestyle groepslessen en een aparte crossfit zone. Apparatuur is van topmerk en in uitstekende staat. Er wordt nauw samengewerkt met fysiotherapiepraktijk. Prijs €125.000,-. Momenteel circa 700 leden. Het pand is ook eventueel te koop.

TE KOOP: Op toplocatie te koop in Amsterdam fitnesscentrum met jarenlange traditie. Het centrum is circa 700m². Het aanbod bestaat uit fitness, groot aantal freestyle groepslessen en een aparte crossfit zone. Apparatuur is van topmerk en in uitstekende staat. Er wordt nauw samengewerkt met fysiotherapiepraktijk. Prijs €300.000,-. Momenteel circa 1100 leden.

TE KOOP: Regio Utrecht, sportcentrum van circa 1400m². Het centrum bestaat ruim 10 jaar en is een begrip in het verzorgingsgebied. Het ligt op een zichtlocatie met veel gratis parkeerplaatsen voor de deur Het aanbod bestaat uit fitness, groepslessen en spinning. Apparatuur is in prima staat. Er wordt nauw samengewerkt met fysiotherapiepraktijk. Prijs n.o.t.k.. Momenteel circa 900 leden.

TE KOOP: In de provincie Noord-Brabant in middelgrote stad een bekend circuittraining concept met aanvullende fysio en personal training activiteiten. Het sportcentrum heeft een mooi stabiel ledental. Het centrum heeft een oppervlakte van circa 500m². Prijs €235.000,-. Er zijn nog uitbreidingsmogelijkheden.

MEER INFORMATIE: WWW.WELLNESSSOLUTIONS.NL

55


FITNESS MEDIA

De voordelen van zoekmachineoptimalisatie en zoekmachine adverteren SEO, SEA, advertentiegroepen, CPC, CTR, conversieratio: de taal van online marketing kent veel lastige termen. Ga jij je zelf verdiepen in online marketing of denk je erover na om het uit te besteden? In dit artikel gaan we dieper in op deze vorm van online marketing waarmee wij jouw sportcentrum kunnen ondersteunen. SEO IN HET KORT

HOE SEO JOUW SPORTCENTRUM VERDER KAN HELPEN

Zoekmachineoptimalisatie zet je in om je website beter te laten scoren in Google. Dit doe je door verschillende technische en inhoudelijke factoren te optimaliseren. Door dit te combineren met het populairder maken van je website, kun je stap voor stap steeds hoger in Google terechtkomen. Het resultaat op lange termijn: potentiële leden zien jouw club direct wanneer ze zoeken op relevante zoektermen in Google. Je website krijgt meer bezoekers en de kans op conversies (bijv. proefles of proefweek, online lidmaatschap afsluiten) neemt sterk toe.

Zeg eens eerlijk: hoeveel pagina’s bekijk jij in de zoekresultaten van Google? Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 92% van alle clicks in de Google zoekresultaten plaatsvindt op de eerste pagina. Wil je dus dat jouw website gevonden wordt, dan zal deze zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google moeten worden weergegeven. Een goed geoptimaliseerde website zorgt ervoor dat je doelgroep onder andere jouw lesaanbod, acties, tarieven en programma’s gemakkelijk en snel vindt in Google. En dat betekent weer dat je veel meer bezoekers krijgt.

57


FITNESS MEDIA

VOOR SEO WERKEN WIJ ALTIJD VOLGENS ONS SEOSTAPPENPLAN: Met een zoekwoordanalyse achterhalen wij welke zoektermen jouw doelgroep gebruikt. Zoekt men eerder op ‘personal trainer’ of ‘sporten met begeleiding’? ‘Fitnesscentrum’ of ‘sportschool’? Zodra je dat weet, kan je je website ook optimaliseren. Als bijvoorbeeld mensen vaker zoeken op ‘sportschool’ dan ‘fitnesscentrum’, moet je dat woord vaker gebruiken op je website. Zo wordt je website voor Google relevanter wanneer iemand zoekt op ‘sportschool’ en zal je meer bezoekers krijgen. Ook op technisch gebied kunnen we ervoor zorgen dat jouw website zoekmachine- en gebruiksvriendelijk(er) wordt. We checken de laadsnelheid, beoordelen de sitestructuur en kijken of de code op de juiste manier is opgebouwd. Daarnaast schrijven we voor veel van onze klanten relevante content (vanuit de uitkomsten van de zoekwoordanalyse) die ervoor zorgt dat je website sneller gevonden wordt en uiteindelijk meer aanmeldingen en verkoop oplevert. Tot slot kunnen we de populariteit van je website vergroten door middel van linkbuilding. Iedere maand houden we bij hoe de vindbaarheid van jouw website is verbeterd. In de rapportage kun je precies zien wat wij hebben gedaan en welke resultaten hieruit voort zijn gekomen.

58

SEA IN HET KORT AdWords is een advertentieplatform van Google dat jouw advertenties toont op het moment dat iemand zoekt naar een dienst of product binnen de zoekmachine. De advertenties worden weergegeven in Google, boven de ‘normale’ of, in online marketingtaal, organische zoekresultaten. In AdWords kun je zelf campagnes met advertenties aanmaken. Het programma geeft je suggesties voor woorden die je het beste kunt gebruiken in je advertenties, zodat mensen je advertenties alleen zien wanneer het voor hen relevant is. Doe je liever zelf onderzoek? Ook dat is met het programma mogelijk! Het fijne aan AdWords is dat je helemaal zelf bepaalt in welke situaties jouw advertenties weergegeven worden. En, misschien nog wel het mooiste: je hebt zelf in de hand wat jij over hebt voor de klikken op je advertentie. Je klikbudget bepaal je namelijk gewoon zelf.


FITNESS MEDIA

HOE ADWORDS JOUW SPORTCENTRUM AAN LEADS EN LEDEN KAN HELPEN Je benadert je doelgroep precies op het juiste moment: wanneer ze al zoeken naar wat jij te bieden hebt. Je bezoekers klikken daarom gemakkelijker door naar je website en zullen eerder geneigd zijn om te converteren. Als je organisch (met SEO) nog niet zo hoog scoort kun je toch profiteren van een snelle zichtbaarheid. Goed geoptimaliseerde advertenties kunnen zelfs al snel op de eerste pagina worden weergegeven! De kosten? Die beheer je zelf, door van een vast maximumbedrag gebruik te maken.

GEBRUIK JE TIJD VOOR WAT JIJ HET LIEFSTE DOET (OF MÓET DOEN) AdWords kan behoorlijk lastig zijn om mee te beginnen. Wil je het programma onder de knie krijgen, dan moet je er behoorlijk wat tijd in investeren. Bovendien vernieuwt AdWords constant en kost het tijd om op de hoogte te blijven van alle nieuwe tools. AdWords-werkzaamheden uitbesteden is daarom aantrekkelijk. De online marketeers bij Fitness Media hebben alle kennis van AdWords in huis en zijn dagelijks bezig dit bij te houden. Je kunt dus je AdWordswerkzaamheden uitbesteden (dan hoef jij niet urenlang met je neus de studieboeken in) en leggen we je natuurlijk wel uit wat we gaan doen. Daarom vragen we een klein beetje van je tijd. Zo kunnen we je uitleg geven over onze werkzaamheden, maar we leren jou en jouw club ook graag beter kennen. We willen natuurlijk wel dat de campagnes die wij opzetten naadloos aansluiten op jouw wensen en de identiteit van je centrum of studio.

Fitness Media is media- en marketingpartner voor vele sportcentra in Nederland en België. Met succesvolle online (Facebook) leadcampagnes, SEO/SEA en websites creëert Fitness Media via de digitale weg nieuwe potentiële leden. Met printmedia (vormgeving, drukwerk en verspreiding) als folders en flyers zorgt Fitness Media óók voor nieuwe aanwas in de club. Tevens verzorgt Fitness Media de inrichting van clubs met frames/textieldoeken, fotobehang en freesletters. Promotionele producten als bedrukte bidons, handdoeken, sporttassen maar ook gepersonaliseerde RFID-bandjes worden met alle plezier verzorgd. Door dit complete aanbod is Fitness Media een full service mediapartner: leden vinden, leden binden

Ben je benieuwd wat wij voor jouw sportcentrum, PT-studio of fitnessclub kunnen betekenen? We bespreken het graag met je! Bel of mail ons, of kom gewoon eens langs op onze vestigingen in Wierden of Assen!

STEVEN HOGEBRINK Fitness Media Handelsweg 9A, 7641 AC Wierden | Oostersingel 7, 9401 JX Assen T: +31 (0) 0592 420 561 E: info@fitnessmedia.nl | I: www.fitnessmedia.nl

59


PERFORMANCE RUNNING

SKILLRUN™ overtreft alle verwachtingen van wat een loopband kan zijn. Het is de eerste performance loopoplossing die zowel sprintkracht als uithouding traint dankzij de MULTIDRIVE TECHNOLOGY™ (PATENT PENDING). SKILLRUN™ zal u onverslaanbaar maken. Ontdek meer: technogym.com/skillrun


ANYTIME FITNESS

75ste Anytime Fitness geboren in het hart van Nederland... op naar 100 clubs! Bijna iedere dag wordt er wel ergens op de wereld een Anytime Fitness club geopend. Volgende week woensdag is Amsteldijk aan de beurt. De eerste Anytime Fitness werd op 30 mei 2002 in Minnesota, Verenigde Staten, geopend. Anytime Fitness helpt op zes (binnenkort zeven) continenten zijn 4.100.000 leden in meer dan 4000 clubs hun vitaliteit te verbeteren. Met 24 uur per dag toegang, 365 dagen per jaar, is Anytime Fitness er trots op haar leden clubs te bieden die van alle gemakken voorzien zijn, met een vriendelijke en persoonlijke service, in goed onderhouden locaties, die voorzien zijn van topkwaliteit apparatuur. Alle franchise locaties zijn eigendom van en worden gerund door individuele ondernemers.

Volgende week woensdag 13 maart opent de 75ste Anytime Fitness in Nederland. En wel precies in het hart van Nederland namelijk Amsteldijk. Aan de Amsteldijk 161 opent Anytime Fitness Amsteldijk haar deuren woensdagochtend om 09.00 uur. Anytime Fitness zal voor de zomer haar 100ste club openen binnen de Benelux. Anytime Fitness is een van de snelst groeiende franchiseconcepten wereldwijd. En met de nieuwe slogan ‘Let’s make Healhty Happen’ streven ze alleen maar naar optimale gezondheid. Met de nieuwste Anytime Fitness huisstijl zal deze 75e club zeker gaan opvallen!

Robust and strong traditional cardio equipment, build like a tank!

SKI TRAINER

www.xebex.eu

AIR BIKE

info@gymcreators.com

AIR ROWER

Parlevinkerweg 44, 5928 NV Venlo (NL)

AIR RESISTANCE BIKE

+31 (0)85-78 27 494


TRAINEN VANUIT EEN NIEUW PERSPECTIEF

MIHA BODYTEC

MAATWERK IN PERSONAL TRAINING

MIHA BODYTEC BLX info@miha-bodytec.nl Tel.: 0031 653384300


NEXT LEVEL EMS TRAINING BENELUX LANCERING

I-BODY® ELEKTRODENSYSTEEM MIHA BODYTEC II- MEDICAL CERTIFIED

www.miha-bodytec.com

04 – 07 April 2019 Hal 5.2 (EMS Hal) Stand C01/D02


* Gemiddelde resultaten naar aanleiding van een onderzoek, uitgevoerd bij de 1033 centra die hebben deelgenomen aan de 2018 editie van “Let’s Move for a Better World”.

91%

WIL NOG EEN KEER DEELNEMEN

+15% MEER LEDEN

+26%

MEER BEZOEKERS

11-30 MAART 2019

JOIN US AND HELP MOVE THE WORLD

TECHNOGYM.COM/NL/LETSMOVE

#LETSMOVEFORABET TERWORLD


2019 CATALOGUS


KERNWAARDEN Bij Innovex geloven we dat cultuur de basis is voor succes!

DOELGERICHT

OVER ONS Innovex Fitness is opgericht in 1993 en gevestigd in Maasdijk. Met ons producten- en diensten aanbod van

WIJ FUNCTIONEREN ALS TEAM. SUCCES IS ONZE DRIJFVEER.

onder meer Star Trac®, StairMaster®, Nautilus® en Schwinn® bieden wij

ANALYSEREN

clubs in ieder marktsegment een

OM TE KUNNEN EXCELLEREN,

passende oplossing. Innovex

Fitness

MOETEN WE WETEN WAAR WE STAAN. is

meer

dan

een leverancier. Dit komt onder

VERANTWOORDELIJKHEID

andere door jarenlange ervaring,

WIJ ZIJN VERANTWOORDELIJK VOOR HET PROCES,

professionele sterke

bedrijfsvoering

en

financierings-partners.

We

VANAF DE EERSTE KENNISMAKING.

hebben fitnesscentra en bedrijven geholpen

betere

resultaten

te

behalen.

FLEXIBEL WIJ ZOEKEN SLIMME OPLOSSINGEN, VOOR DE GROOTSTE UITDAGINGEN.

PRESTEREN WIJ DOEN WAT NODIG IS VOOR DE KLANT, DENKEN GROOT EN VERZINNEN GEEN EXCUSES.

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA Innovex Fitness

OPEN DIALOOG WIJ STREVEN NAAR EEN RESPECT VOL, & OPEN DIALOOG.

Bezoek onze website: www.innovexfitness.nl

2

BEDRIJFSINFORMATIE


INHOUDSOPGAVE -- Bedrijfsinformatie 2 -- Star Trac® Cardio • •

Consoles 10 Serie

• •

8 Serie

4 •

4 Serie

S Serie

-- StairMaster® High Intensity •

Consoles

16

HIIT Products

-- Nautilus® Strength • • •

One Inspiration Impact

• • •

Instinct HumanSport Leverage

22 • • •

Plate Loaded Multi-Stations Benches & Racks

-- Schwinn® Group Cycling •

Maatwerk

52

Schwinn Bikes

-- Productondersteuning 62

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

3


MADE TO PERFORM Star Trac ® gaat verder dan alleen het leveren van cardio-producten. Star Trac® creëert oplossingen voor gebruikers met als doel levenslange gewoonten voor gezondheid en fitheid te stimuleren. Met eigenaren bouwen we relaties, die net zo sterk en duurzaam zijn als onze apparatuur.

OpenHub™ Familie van Cardio-consoles

Zeer duurzaam Werkt net zo hard als uw leden

Gebruikerscomfort Ingebouwd in elke machine

Intuïtief Gericht op de gebruiker

4

STAR TRAC CARDIO


MERK HIGHLIGHTS WAAR WE OM BEKEND STAAN • Het merk dat wordt gebruikt door liefhebbers • OpenHub-connectiviteit • Maakt producten die leuk zijn om te gebruiken • Een gerenommeerd, betrouwbaar bedrijf

OPENHUB CONSOLES Onze betaalbare, flexibele, innovatieve OpenHub-consoles zijn beschikbaar op elk apparaat van de Star Trac 8-series en 10-series. OpenHub biedt de beste oplossingen voor entertainment en fitnesstracking. Met de mogelijkheid om alleen de gewenste functies te selecteren en nieuwe functies toe te voegen, biedt dit open platform uw leden de mogelijkheid om te gebruiken wat ze willen. NU EN IN DE TOEKOMST.

GEBRUIKERSCOMFORT Of

het

nu

onze

persoonlijke

ventilatoren

zijn,

de

schokabsorberende Soft Trac®-technologie in onze loopvlakken en pedalen, of het gemak van toegankelijke houders voor waterflessen en het laden van media, Star Trac cardio houdt uw leden tevreden met hun inzet voor gebruikerscomfort.

INDRUKWEKKEND AESTHETISCH De Star Trac® cardio apparatuur zag er nog nooit zo aantrekkelijk uit. Alle Star Trac cardio heeft een moderne uitstraling, waarbij elke unieke eenheid de sectie complimenteert als geheel. Met hun gedeelde uiterlijk en OpenHub-interface, zullen leden zich thuis voelen op elke machine.

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

5


NIEUWE CONSOLES

15 “& 19” EMBEDDED OPENHUB SCHERMEN

6


OPENHUB ™ CARDIO CONSOLES De ontwerpfilosofie voor OpenHub was eenvoudig: een flexibel platform ontwikkelen dat deskundige partners verbindt om oplossingen te creëren voor elke klant, voor nu en in de toekomst. OpenHub is een slimme, betaalbare, configureerbare oplossing. Beschikbaar op Star Trac® en StairMaster® cardio-apparatuur. OpenHub zit boordevol entertainment, fitness-tracking en groepsdisplay oplossingen. Of u nu op zoek bent naar embedded TV, streaming video, 800 / 900mhz-ontvangers of een addon PVS, het is allemaal mogelijk. Het beste is, u voegt alleen toe wat u nodig heeft (en betaalt dus alleen daarvoor). De nieuwe 15“ en 19” embedded consoles zijn uitgebreid met prachtige nieuwe HD-touchscreens, Wi-Fi en Ethernet-internetconnectie, uitdagende nieuwe fitnesstrainingsprogramma’s en geïntegreerde streaming-, nieuws- en sociale apps. Alle OpenHubconsoles kunnen verbinding maken met de nieuwste technologie en apps van derden om connectiviteitsoplossingen te bieden waarmee gebruikers hun trainingsresultaten eenvoudig kunnen volgen, opslaan en delen. De toekomst van clubconnectiviteit is OpenHub.

BESCHIKBAAR OP:

DRIE CONSOLE OPTIES 15”/19” TOUCH SCREEN

10” TOUCH SCREEN

LCD SCHERM

BLUETOOTH ANT+ USB OPLAADPOORT HDMI POORT

KENMERKEN

PERSOONLIJKE VENTILATOR T V-TUNER (WERELDWIJD) GEÏNTEGREERDE SERVICEINDICATOR ONT VANGER 800 / 900MHZ IPT V / SET TOP BOX BESTURING ADD-ON PERSOONLIJK KIJKSCHERM ECOFIT ASSET MANAGEMENT WI-FI / ETHERNET APPLE GYMKIT / NFC RFID

ONZE EXPERT-PARTNERS:

INBEGREPEN

OPTIONEEL

FitMetrix, Broadcastvision Entertainment, ECOFIT, MYE, Performance IQ, Zwift, Runsocial, Apple en MyZone zijn geregistreerde handelsmerken en / of servicemerken die eigendom zijn van andere bedrijven die geen band hebben met Innovex Fitness en zijn geen eigendom van Innovex Fitness.

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

7


OPENHUB ™ PROGRAMMA’S EXCLUSIEVE HIIT-PROGRAMMA’S OpenHub embedded consoles bieden nu een nieuw en innovatief HIITprogramma ontwikkeld door World Record Holder, Olympic Trials Qualifier en Master Trainer Sonja Friend-Uhl. Intervaltraining heeft klinisch bewezen geweldige voordelen te bieden, zoals het verlagen van de bloeddruk, glucosegevoeligheid en lichaamsvet, terwijl het aerobe conditie en spierkracht verbetert. Voor ieder cardio-apperaat is een versie van het programma gemaakt, met tijd-efficiënte trainingen die slechts 20 minuten duren. Het kan worden aangepast naar elk fitnessniveau. Variaties staan honderden verschillende trainingscombinaties toe. Krijg maximale voordelen van uw cardiotraining met 90% minder trainingsvolume en tot 67% minder tijdsbesteding vergeleken met andere intervaltrainingsprotocollen.

RUNT V RunTV is een meeslepende fitness-entertainmentervaring ontworpen om u te motiveren en om het meeste uit uw training te halen. Krijg toegang tot een samengestelde verzameling

virtuele

omgevingen,

allemaal

binnen

handbereik terwijl je aan het trainen bent. Fiets de Tour de France, bekijk video’s om uw techniek te verbeteren, of bekijk een speelfilm. Wat u ook kiest, RunTV ondersteunt u tijdens elke training.

8


ENTERTAINMENT OPTIES

10 & 8 SERIE SPECIALE FUNCTIES

STB Ready Consoles

Apple GymKit-Connectiviteit

Maak verbinding met IPTV-, satelliet- of

GymKit maakt het voor OpenHub LCD

kabeldiensten, als een systeem een STB ​​ gebruikt,

en nieuwe 15“/19” consoles mogelijk om

of er één kan gebruiken, dan maakt het verbinding

verbinding te maken met een Apple Watch,

met onze nieuwe STB Ready ingesloten cardio-

voor real-time gegevensuitwisseling tussen

schermen. De verbinding is naadloos en

de apparatuur en horloge, met behulp van

gebruikerscontrole van kanaal en volume gebeurt

NFC-technologie.

via geïntegreerde besturingselementen op het display. Geen extra toetsenborden vereist.

Quick Key Selectie Pas de snelheid en helling snel aan met de eenvoudige Quick

Leaderboard-connectiviteit

Key-selectie op de 8-TRx-loopband. Leden kunnen snel door de

Ontvang visuele feedback, coördineer boeiende

bedieningselementen van de loopband navigeren en hun training

wedstrijden en motiveer leden door OpenHub

aanpassen met een rij grote knoppen op de LCD-console. Deze

te verbinden met MyZone of vergelijkbare

gebruiksvriendelijke functie zorgt voor eenvoudige aanpassing

leaderboard-systemen.

aan de workout, terwijl uw leden in beweging zijn.

Draadloze Audio Ontvanger Optioneel draadloze

geïntegreerde ontvangers

800/900

hebben

MHz

wereldwijde

systeemcompatibiliteit en bieden audio aan elke tv (vereist draadloze audiozender).

Vermogensbeheer ECOFIT ® oplossingen voor activabeheer laten u verder kijken dan

Add-on PVS Kit Onze 8-inch LCD-, 10 “-displays en al onze S-serie cardio-producten zijn vooraf bedraad om een add-on 15,6-inch HD persoonlijk weergavescherm aan te sluiten. De PVS wordt naadloos op het

alleen de basis (welke machines het meest worden gebruikt). U krijgt inzichten die u laten zien of u machines moet rouleren om de onderhoudsschema’s te verbeteren, preventief onderhoud te identificeren en te plannen, om ervoor te zorgen dat apparatuur beschikbaar blijft voor leden.

product gemonteerd en de 8 Series cardio heeft een geïntegreerd bedieningspaneel dat aan de voorkant van het cardio-display is geplaatst voor eenvoudige bediening.

Streaming van Persoonlijke Apparaten Met onze 15” embedded console en onze PVS add-on displays voor de 8 Series kunnen gebruikers de inhoud van hun Apple®, Android™ of andere apparatuur naar het scherm streamen. Dit vereist een HDMI-verbinding met onze geïntegreerde HDMIpoort, met behulp van een kabel.

Hub Cap - Optionele Tablethouder Voor het bekijken van inhoud op een persoonlijk apparaat tijdens het sporten, bieden we ook een optionele tablethouder die aan de bovenkant van elk LCD-scherm of 10” OpenHub™-console kan worden toegevoegd. De holder kan tablets met maximaal 10.1” diagonale schermgrootte aan. INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

9


NIEUW

GEBOUWD MET:

FreeRunner™ 10TRx •

Revolutionaire nieuwe gepatenteerde HexDeck-technologie met een aluminium loopdek, ondersteund door een gepatenteerd, zeshoekig polymeersuspensie systeem creëert een loopband met ongekende demping en responsiviteit

20% maximale helling | Maximum snelheid van 24 kmh

Populaire, persoonlijke ventilator van Star Trac voor comfort

Geïntegreerde USB-poort biedt oplaadmogelijkheden voor apparaten van gebruikers

Gebruikersgewicht capaciteit van 227 kg

Contact- en telemetriehartslag

25,4 cm opstaphoogte

Treadmill 8TRx

10

Soft Trac® triple cell-dempingssysteem zorgt voor maximale schok-absorptie

20% maximale helling | Maximum snelheid van 24 kmh

Populaire, persoonlijke ventilator van Star Trac voor comfort

Geïntegreerde USB-poort biedt oplaadmogelijkheden voor apparaten van gebruikers

Gebruikersgewicht capaciteit van 227 kg

Contact- en telemetriehartslag

25,4 cm opstaphoogte

Lichter, aluminium frame voor maximale corrosiebescherming

STAR TRAC CARDIO

Totaal gewicht

19”

261 kg

Breedte 88 cm

LCD

Lengte 207 cm

PVS

Hoogte 152 cm

Ren oppervlakte 155 x 55 cm

15”

Totaal gewicht 203 kg

Breedte

10”

91 cm

Lengte 215 cm

LCD

Hoogte 152 cm

PVS

Ren oppervlakte 152 x 55 cm


Totaal gewicht

Treadmill 8TR •

Soft Trac® triple cell-dempingssysteem zorgt voor maximale schok-absorptie

15% maximale helling | Maximale snelheid van 20 kmh

Populaire, persoonlijke ventilator van Star Trac voor comfort

Geïntegreerde USB-poort biedt oplaadmogelijkheden voor apparaten van gebruikers

Gebruikersgewicht capaciteit van 227 kg

Contact- en telemetriehartslag

23 cm opstaphoogte

261 kg

10”

Breedte

LCD

206 cm

81 cm

Lengte

Hoogte

PVS

152 cm

Ren oppervlakte 152 x 55 cm

Trail Hiker 8TH •

Totaal gewicht

Gepatenteerd ontwerp en bewegingspatroon maximaliseren zowel calorieverbranding, als de motivatie om harder te werken. Verbrand tot 2 keer meer calorieën dan op dezelfde snelheid op een traditionele loopband

Bewegingsarmen en dubbele hellende dekken creëren totale lichaamsbeweging en het gevoel van buitenwandelen met trekkingstokken

Populaire, persoonlijke ventilator van Star Trac voor comfort

Geïntegreerde USB-poort biedt oplaadmogelijkheden voor apparaten van gebruikers

Gebruikersgewicht capaciteit van 159 kg

Contact- en telemetriehartslag

31 cm opstaphoogte

326 kg

Breedte 91 cm

LCD

Lengte 211 cm

PVS

Hoogte 211 cm

Ren oppervlakte 132 x 23 cm x 2

VersaStrider™ 8VS •

MyStride ™ -technologie in de VersaStrider stelt gebruikers in staat om de paslengte te variëren

Levelbesturingsknoppen zijn geïntegreerd in de bewegingsarmen. Pas het niveau aan zonder de handvatten los te laten

Geïntegreerd bewegingswiel aan de achterkant van de machine laat toe dat één persoon zich gemakkelijk manoeuvreert op het apparaat

Bewegingsarmen volgen een convergerende bewegingsbaan, die aansluit op de natuurlijke beweging van het menselijk lichaam

Paslengte van 25 - 81 cm

Populaire, persoonlijke ventilator van Star Trac voor comfort

Geïntegreerde USB-poort biedt oplaadmogelijkheden voor apparaten van gebruikers

• Gebruikersgewicht capaciteit van 159 kg

• Contact- en telemetriehartslag

15”

Totaal gewicht 315 kg

10”

Breedte 89 cm

Lengte

LCD

226 cm

Hoogte 175 cm

PVS

Cross Trainer 8CT •

Efficiënte voetafdruk en toegankelijk, stabiel platform met minimale step-up hoogte voor eenvoudige toegang vanuit alle hoeken

Soft Trac®-pedalen bieden ultiem schokabsorberend comfort, gedurende de hele training

47 cm paslengte

Populaire, persoonlijke ventilator van Star Trac voor comfort

Geïntegreerde USB-poort biedt oplaadmogelijkheden voor apparaten van gebruikers

Gebruikersgewicht capaciteit van 159 kg

Contact- en telemetriehartslag

15”

Totaal gewicht 207 kg

10”

Breedte 76 cm

Lengte

LCD

193 cm

Hoogte 182 cm

PVS

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

11


Rear Drive Elliptical 8RDE •

Ergonomische handgrepen bieden meerdere handposities en hartslagdetectie

Scharnierende voetzolen creëren een zeer comfortabel en natuurlijk looppatroon

Soft Trac®-pedalen bieden ultiem schokabsorberend comfort tijdens de gehele workout

47 cm paslengte

Populaire, persoonlijke ventilator van Star Trac voor comfort

Geïntegreerde USB-poort biedt oplaadmogelijkheden voor apparaten van gebruikers

Gebruikersgewicht capaciteit van 159 kg

Contact- en telemetriehartslag

Upright Bike 8UB •

Pedalen met twee zijdes, met ratelbanden, geven de gebruiker stevige houvast of maakt het mogelijk zonder riem te bewegen

Gemakkelijke stoelverstelling voor eenvoudige verandering van stoelpositie

Morse Taper trapas en pedaalsysteem voor extreme duurzaamheid

Populaire, persoonlijke ventilator van Star Trac voor comfort

Geïntegreerde USB-poort biedt oplaadmogelijkheden voor apparaten van gebruikers

Gebruikersgewicht capaciteit van 159 kg

Contact- en telemetriehartslag

Lichter, aluminium frame voor maximale corrosiebescherming

15”

Totaal gewicht 172 kg

10”

Breedte

LCD

218.44 cm

91 cm

Lengte

Hoogte

PVS

15”

185 cm

Totaal gewicht 69 kg

10”

Breedte 64 cm

Lengte

LCD

130 cm

Hoogte

PVS

147 cm

Recumbent Bike 8RB •

Pedalen met twee zijdes, met ratelbanden, geven de gebruiker stevige houvast of maakt het mogelijk zonder riem te bewegen

Voorgevormde rugleuning voor verhoogde luchtstroom en comfort

Armleuningen verlichten de spanning in de schouders en zorgen voor een meer ontspannen houding

Morse Taper trapas en pedaalsysteem voor extreme duurzaamheid

Telescoophandgrepen kunnen worden aangepast aan elke gebruiker en bieden toegang tot de contacthartslag

Populaire, persoonlijke ventilator van Star Trac voor comfort

Geïntegreerde USB-poort biedt oplaadmogelijkheden voor apparaten van gebruikers

Gebruikersgewicht capaciteit van 159 kg

Contact- en telemetriehartslag

Lichter, aluminium frame voor maximale corrosiebescherming

15”

Totaal gewicht 86 kg

10”

Breedte 71 cm

Lengte

LCD

167 cm

Hoogte

PVS

154 cm

Totaal gewicht 242 kg

Treadmill STRc

Breedte

Soft Trac® drievoudig cel dempingssysteem zorgt voor maximale schokabsorptie

15% maximale helling | Maximale snelheid van 20 kmh

Populaire, persoonlijke ventilator van Star Trac voor comfort

Gebruikersgewicht capaciteit van 227 kg

Contact- en telemetriehartslag

Hoogte

17,7 cm opstaphoogte

147 cm

81 cm

Lengte 206 cm

PVS

12

STAR TRAC CARDIO

Ren oppervlakte 152 cm x 55 cm


Totaal gewicht 233 kg

Treadmill STRx

Breedte

Soft Trac® drievoudig cel dempingssysteem zorgt voor maximale schokabsorptie

15% maximale helling | Maximale snelheid van 20 kmh

Lengte

Populaire, persoonlijke ventilator van Star Trac voor comfort

206 cm

Gebruikersgewicht capaciteit van 159 kg

Contact- en telemetriehartslag

17,7 cm opstaphoogte

81 cm

Hoogte 147 cm

PVS

152 x 51 cm

Totaal gewicht

Cross Trainer SCTx •

Ren oppervlakte

219 kg

Efficiënte voetafdruk en toegankelijk, stabiel platform met minimale opstaphoogte, voor eenvoudige toegang vanuit alle hoeken

Breedte

47 cm paslengte

Populaire, persoonlijke ventilator van Star Trac voor comfort

Lengte

Gebruikersgewicht capaciteit van 159 kg

Contact- en telemetriehartslag

76 cm

193 cm

Hoogte

PVS

Upright Bike SUBx

183 cm

Totaal gewicht 71 kg

Pedalen met twee zijdes, met ratelbanden, geven de gebruiker stevige houvast of maakt het mogelijk zonder riem te bewegen

Gemakkelijke stoelverstelling voor eenvoudige verandering van stoelpositie

58 cm

Morse Taper trapas en pedaalsysteem

Lengte

Populaire, persoonlijke ventilator van Star Trac voor comfort

Gebruikersgewicht capaciteit van 159 kg

Contact- en telemetriehartslag

Breedte

117 cm

Hoogte

PVS

145 cm

Recumbent Bike SRBx •

Doorloopontwerp en intuïtieve, rondom verstelbare stoelverstelling zorgen ervoor dat gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot de positie van de stoel en deze kunnen veranderen

Pedalen met twee zijdes, met ratelbanden, geven de gebruiker stevige houvast of maakt het mogelijk zonder riem te bewegen

Armleuningen verlichten de spanning in de schouders en zorgen voor een meer ontspannen houding

Gemakkelijke stoelverstelling voor eenvoudige verandering van stoelpositie

Morse Taper trapas en pedaalsysteem

Populaire, persoonlijke ventilator van Star Trac voor comfort

Gebruikersgewicht capaciteit van 159 kg

Contact- en telemetriehartslag

Totaal gewicht 96 kg

Breedte 66 cm

Lengte 168 cm

Hoogte

PVS

135 cm

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

13


NIEU

W

4 Serie Cardio De 4-Serie cardio-lijn van Star Trac is geschikt voor consumenten, maar ook voor (semi) commercieel gebruik. Met premium full colour flatpanel displays, quick select insteltoetsen en optioneel persoonlijk weergavescherm, biedt de 4-serie kleinere faciliteiten het uiterlijk en de prestaties van een volledig commercieel product.

14

STAR TRAC CARDIO


Treadmill 4TR

Totaal Gewicht 205 kg

15% maximale helling | Maximale snelheid van 20 kmh

Full colour flat-panel LCD-scherm zorgt voor een eersteklas gebruikerservaring

Quick Key selecteert snelheids- en hellingshoeken, met één druk op de knop

Lengte

Populaire, persoonlijke ventilator van Star Trac voor comfort

206 cm

Geïntegreerde USB-poort biedt oplaadmogelijkheden voor apparaten van gebruikers

Hoogte

Gebruikersgewicht capaciteit van 227 kg

Contact- en telemetriehartslag

17,7 cm opstaphoogte

Breedte 81 cm

152 cm

PVS

Ren oppervlakte 152 cm x 55 cm

Cross Trainer 4CT •

Efficiënte voetafdruk en toegankelijk, stabiel platform met minimale opstaphoogte voor eenvoudige toegang vanuit alle hoeken

Totaal gewicht 219 kg

Soft Trac®-pedalen bieden ultiem schokabsorberend comfort tijdens de gehele workout

paslengte van 51 cm

Full colour flat-panel LCD-scherm zorgt voor een eersteklas gebruikerservaring

Lengte

Quick Key selecteert het niveau, met één druk op de knop

193 cm

Populaire, persoonlijke ventilator van Star Trac voor comfort

Geïntegreerde USB-poort biedt oplaadmogelijkheden voor apparaten van gebruikers

Gebruikersgewicht capaciteit van 159 kg

Contact- en telemetriehartslag

Breedte 76 cm

Hoogte

PVS

Recumbent Bike 4RB •

Doorloopontwerp en intuïtieve, rondom verstelbare stoelverstelling zorgen ervoor dat gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot de positie van de stoel en deze kunnen veranderen

Full colour flat-panel LCD-scherm zorgt voor een eersteklas gebruikerservaring

Quick Key selecteert het niveau, met één druk op de knop

Populaire, persoonlijke ventilator van Star Trac voor comfort

Geïntegreerde USB-poort biedt oplaadmogelijkheden voor apparaten van gebruikers

Gebruikersgewicht capaciteit van 159 kg

Contact- en telemetriehartslag

Totaal gewicht 96 kg

Breedte 66 cm

Lengte 168 cm

Hoogte

PVS

Upright Bike 4UB •

Full colour flat-panel LCD-scherm zorgt voor een eersteklas gebruikerservaring

Quick Key selecteert het niveau, met één druk op de knop

Populaire, persoonlijke ventilator van Star Trac voor comfort

Geïntegreerde USB-poort biedt oplaadmogelijkheden voor apparaten van gebruikers

Gebruikersgewicht capaciteit 159 kg

Contact- en telemetriehartslag

183 cm

135 cm

Totaal gewicht 71 kg

Breedte 58 cm

Lengte 117 cm

Hoogte

PVS

145 cm

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

15


THIS IS

HIIT

Tientallen jaren na het bedenken van de zwaarste training in de sportschool, zijn onze machines nog steeds degenen die leden tot het uiterste pushen. Vandaag voegen we nieuwe innovaties toe aan het portfolio van StairMaster. Innovaties die ervoor zorgen dat harten kloppen, longen branden en ervoor zorgen dat leden terugkeren naar de fitnessclub.

StairMaster ® HIIT-consoles op geselecteerde producten

De zwaarste trainingen ‘They love to hate it!

Intuïtief Gericht op gebruikers

Een compleet circuit Creëer een compleet HIIT-circuit met onze unieke HIIT apparatuur

16

STAIRMASTER HIGH INTENSITY


MERK HIGHLIGHTS WAAR WE OM BEKEND STAAN • De #1 naam in cardio • Bekend om HIIT • Bekend om zijn betrouwbare producten • Maximaal resultaat in minimale tijd • Een gerenommeerd, betrouwbaar bedrijf

HIIT CONSOLE De StairMaster® HIIT-console maakt geweldige HIIT-trainingen nog effectiever. Volg uw training met gedetailleerde statistieken, volg een van de ingebouwde trainingsprogramma’s en sluit uw telefoon aan via Bluetooth om uw training op te slaan en te delen. De console is ook uitgerust met ANT+, waardoor u kunt koppelen met hartslagmeters en verbinding kunt maken met groepsdisplays. De HIIT-console is nu standaard op de Stairmaster HIIT-producten.

DE BESTE WORKOUTS Geprezen voor workouts ‘that members love to hate’, zal de nieuwe lijn van StairMaster® HIIT-producten uw leden effectiever en efficiënter dan ooit tevoren helpen. Getest op CrossFit™ evenementen en gebouwd in samenwerking met Spartan.

HIIT PROGRAMMERING De makers van de zwaarste workouts in de sportschool, komen met een krachtig High Intensity Interval Training-programma. Laat uw trainers en coaches gebruik maken van onze unieke HIIT-producten om leden aan te trekken. Leer uw eigen opwindende HIIT-programma op de markt te brengen, om een nieuwe bron van inkomsten voor uw faciliteit te creëren.

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

17


HIIT Console • Eenvoudig, gemakkelijk leesbaar display met achtergrondverlichting • Gemakkelijk te gebruiken programmeerbare tijd-, afstands-, calorieën-, tijdsinterval- en calorie-intervalprogramma’s

• Bluetooth-connectie om informatie te delen met uw favoriete trackingapp

• Geeft de hartfrequentie-uitzending weer van ANT + of 5 kHz hartslag banden

• Met ANT+ kunt u gegevens weergeven op leaderboards met trackingsoftware

• Standaard op HIIT Rower, HIITMill, HIITMill X, HIIT Bike & HIIT UBE

OPENHUB ™ PROGRAMMA’S LANDMARK CHALLENGE Met de Landmark Challenge op de StairMaster Gauntlet kun u uzelf uitdagen bij verschillende herkenningspunten. Kijk of u de Eiffeltoren, het Empire State Building, de Burj Khalifa of een van de vele andere oriëntatiepunten uit de hele wereld kunt beklimmen.

SPARTAN ™ TRAINING De Sprint, Super en Beast zijn een reeks uitdagende Spartaanse races die elk jaar over de hele wereld worden gehouden. Vorig jaar waren er wereldwijd meer dan 200 evenementen en de Spartaanse racekampioenschappen werden uitgezonden op NBC in de VS. Exclusief op 15 “embedded en 10” Gauntlet-displays zitten 6 verschillende

Spartan-raceprogramma’s

om

sportschoolbezoekers uit te dagen voor een slopende fitnesstraining. Ervaar de Sprint, Super en Beast op de StairMaster Gauntlet en ontdek of u sterk genoeg bent om een Spartan te zijn.

18

STAIRMASTER HIGH INTENSITY


NIEUW

HIIT ROWER 9BM-9404 •

StairMaster HIIT console

Isokinetische ventilatorweerstand

Ventilatiesysteem zorgt voor verhoogde of verlaagde werkbelasting bij een bepaalde slagfrequentie

Waterfles- en accessoirehouder onder voetplaten

Eenvoudig op te bergen door het loskoppelen bij het middelpunt

Gebruikersgewicht capaciteit van 160 kg

Power two D-cel batterijen of een optionele externe voeding kunnen worden besteld

Hoogte

Vernikkelde stalen ketting

109 cm

Constructie van aluminium en staal

Elektrostatische poedercoating voor langdurige duurzaamheid

Gauntlet™ 8G •

Verkrijgbaar met 3 OpenHub™ console opties

Inclusief het Landmark Challenge programma en standaard console programma’s. Spartaanse programma’s zijn beschikbaar op ingesloten 10” en 15” schermen

Hot-bar met stopknop, hartslag- en niveauregeling

Elektronisch geregelde dynamo, rem en aandrijfketting regelen de snelheid van de trap nauwkeurig

Draaibare trap met acht treden

Stapoppervlak: 20 cm hoog, 23 cm diep en 56 cm breed

Stapsnelheid: 24-162 stappen per minuut

Gebruikersgewicht capaciteit van 159 kg

Totaal gewicht 29.9 kg

Breedte 68 cm

Lengte 244 cm

15”

Totaal gewicht 156 kg

10” LCD

Breedte 86 cm

Lengte 147 cm

Hoogte

PVS

226 cm

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

19


FreeClimber™ 8FC •

Verkrijgbaar met 3 OpenHub™ console opties

10 programma’s - Snelle start, Handleiding, Fat Burner, Calorieverbrander, Snelheidsintervallen, Aangepaste intervallen, Willekeurige intervallen, Hartslagintervallen, Caloriedoel, Hartslagzonetrainer

Elektronisch geregelde dynamo met kettingaandrijving regelt nauwkeurig de pedaalafdaling

Gepatenteerde onafhankelijke pedaalgeometrie met vierstangenkoppeling, houdt de pedalen waterpas en zorgt voor een comfortabele, biomechanische correcte beweging

Staphoogte: 2,5 cm tot 36 cm

Stapsnelheid: 26 - 174 stappen per minuut

HIIT Bike™ 9-4650 •

Dual-action windweerstand biedt een totale lichaamstraining

HIIT-console met gemakkelijk te lezen display met achtergrondverlichting, Bluetooth- en ANT + -connectie en programmeerbare tijds-, afstands-, calorieën-, tijdsinterval- en calorie-intervalprogramma’s

15”

Totaal gewicht 123 kg

10”

Breedte 69 cm

Lengte

LCD

110 cm

Hoogte

PVS

173 cm

Totaal gewicht 56 kg

Breedte 74 cm

Robuuste constructie van gelast staal

De StairMaster HIIT Bike ™ werd hartelijk verwelkomd op de CrossFit Games

Ondersteund door een volledige commerciële garantie

Hoogte

Gebruikerscompatibel formaatbereik van 150 cm tot 203 cm groot

147 cm

Gebruikersgewicht capaciteit van 159 kg

Lengte 130 cm

HIIT UBE™ 9-4660 •

Verstelbare hoogte maakt een breed scala aan trainingen mogelijk

Geïntegreerde zitbank, voor zittende trainingen, kan worden verwijderd voor staande of rolstoelachtige workouts

Instelbare cranks voor gevarieerde bewegingsvrijheid en bilaterale of unilaterale bewegingen

HIIT-console met gemakkelijk te lezen display met achtergrondverlichting, Bluetooth- en ANT + -connectie en programmeerbare tijds-, afstands-, calorieën-, tijdsinterval- en calorie-intervalprogramma’s

Opritoptie maakt rolstoeltoegankelijkheid mogelijk en voldoet aan de ADA-criteria. Het unieke bevestigingssysteem van de afneembare helling voegt slechts 56 cm toe aan de totale lengte van de machine

Totaal gewicht 145 kg

Breedte 92 cm

Lengte 178 cm

Max hoogte 178 cm

Gebruikersgewicht capaciteit van 159 kg

HIITMill™ 9-4670

20

Zelfaandrijvend lopen en rennen

Magnetische weerstandsrem

Handpositionering met meerdere grepen

Draagbaar ontwerp

Waterfles- en telefoonhouder

Accessoire bevestigingspunten (riemen en slangen niet inbegrepen)

Extra brede 23-inch riembreedte voor zijdelingse training en maximale stabiliteit onder belasting

HIIT-console met gemakkelijk te lezen display met achtergrondverlichting, Bluetooth- en ANT + -connectie en programmeerbare tijds-, afstands-, calorieën-, tijdsinterval- en calorie-intervalprogramma’s

STAIRMASTER HIGH INTENSITY

Totaal gewicht 177 kg

Breedte 95 cm

Lengte 197 cm

Hoogte 167 cm


HIITMill X™ 9-4680 •

Zelfaandrijvend lopen en rennen

Magnetische weerstandsrem

Handpositionering met meerdere grepen

Draagbaar ontwerp

Waterfles- en telefoonhouder

Accessoire bevestigingspunten (riemen en slangen niet inbegrepen)

Farmer’s Carry hefarmen

3 mm zachte mat die compatibel is met plastic veldplaten

Hoogte

HIIT-console met gemakkelijk te lezen display met achtergrondverlichting, Bluetooth- en ANT + -connectie en programmeerbare tijds-, afstands-, calorieën-, tijdsinterval- en calorie-intervalprogramma’s

167 cm

Totaal gewicht 195 kg

Breedte 140 cm

Lengte 197 cm

BoxMaster® 9BM-9401 •

12 perfect gepositioneerde opvallende pads voor verschillende specifieke stoten

Het gepatenteerde ontwerp met veerarmen zorgt voor een optimale slagabsorptie voor maximale efficiëntie en letselpreventie

Verstelbare toren en pads maken de BoxMaster perfect voor hoogtes van 152 cm tot 208 cm

84 cm

Totale lichaamsconditionering op basis van een sessie van 7 rondes van 30 minuten

Lengte

Ideaal voor inkomstengenererende programma’s voor kleine groepen

Biedt een uitgebreid trainingsprotocol waarmee één trainer effectief kan werken met meerdere klanten

Optionele basis en optionele kickpad beschikbaar (worden apart verkocht)

Totaal gewicht 112 kg

Breedte

76 cm

Hoogte 208 cm

BoxMaster Quad® 9BM-9404 •

12 perfect gepositioneerde opvallende pads voor verschillende specifieke stoten

4 torens voor een effectieve oefenomgeving voor kleine groepen

Het gepatenteerde ontwerp met veerarmen zorgt voor een optimale slagabsorptie voor maximale efficiëntie en letselpreventie

Breedte

Verstelbare toren en pads maken BoxMaster® perfect voor hoogtes van 152 cm tot 208 cm

Lengte

Totale lichaamsconditionering op basis van een sessie van 7 rondes van 30 minuten

Ideaal voor inkomstengenererende programma’s voor kleine groepen

Biedt een uitgebreid trainingsprotocol waarmee één trainer effectief kan werken met meerdere klanten

Totaal gewicht 593 kg

185 cm

183 cm

Hoogte 200 cm

Stepmill 3 SM3 •

Compact ontwerp voor plafonds van 3 meter en standaard deuropeningen

Eenvoudig te navigeren console met motiverende programma’s en functies op een groot LCD-scherm met achtergrondverlichting

Lage eerste stap voor eenvoudige toegang en exit

Garantie voor licht commercieel- en thuisgebruik

Ingangsspanning 100-240 VAC 5060 Hz 100 VA

Backlit LCD-console

Elektronisch geregelde dynamo, rem en aandrijfketting regelen nauwkeurig de trapsnelheid

Draaibare trap met zes treden: 15 cm hoog, 23 cm diep en 43 cm breed

Totaal gewicht 103 kg

Breedte 74 cm

Lengte 117 cm

Hoogte 185 cm

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

21


TRUSTED STRENGTH Nautilus ÂŽ heeft de hele moderne krachttrainingcategorie meer dan 40 jaar geleden uitgevonden en we blijven doorontwikkelen. We innoveren nooit omwille van rages, toeters of bellen, maar om een fitnesservaring te bieden die van nature bij menselijke bewegingen past. Wij nemen geen genoegen met minder!

Custom branding Brandingopties voor frames, stoffering en stickers.

Uniforme esthetiek Indrukwekkende uniforme look die zich uitstrekt over alle krachtlijnen.

22

NAUTILUS STRENGTH

Gebruikersgericht ontwerp Met functies zoals bekerhouders, instructieborden, intuĂŻtieve gewichtsselectie en meer.


MERK HIGHLIGHTS WAAR WE OM BEKEND STAAN • Bekend om producten van hoge kwaliteit • Een gerenommeerd, betrouwbaar bedrijf • Zeer duurzame producten • De apparatuur die wordt gebruikt door serieuze liefhebbers • De apparatuur die wordt gebruikt in high-end sportscholen

UITGEBREID AANBOD Nautilus voorziet in al uw krachtbehoeften. Of u nu op zoek bent naar een primair krachtcircuit, banken & rekken, plate loaded machines of losse gewichten, Nautilus heeft een lijn die past bij de behoeften van u en uw leden.

INNOVATIEVE GEWICHTSSELECTIE Nautilus heeft het meest innovatieve en gemakkelijk te gebruiken gewichtsselectiesysteem ooit. De Lock ‘n Load® en de draaischijf verwijderen de noodzaak voor pinnen die gemakkelijk verloren of kapot kunnen gaan. Leden zullen blij zijn met de intuïtieve gewichtsaanpassing, die zo eenvoudig is als het omdraaien van een schakelaar.

NAUTILUS CUSTOM STRENGTH Maak een sterkere eerste indruk met gepersonaliseerde krachtapparatuur van Nautilus. Pas uw krachtapparatuur aan, aan uw persoonlijke voorkeur, met de mogelijkheid om op maat gemaakte gekleurde bekleding, frames en zelfs aangepaste stickers te maken met uw logo.

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

23


MAAK EEN STERKERE EERSTE INDRUK

Een persoonlijk ontwerp U heeft nu de mogelijkheid om uw krachtapparatuur aan te passen met aangepaste gekleurde frames en stoffering. U kunt zelfs uw logo toevoegen aan bepaalde apparatuur om uw merkbeleving te

verbeteren.

De

beste

biomechanica en esthetiek.

24

NAUTILUS STRENGTH

combinatie

tussen


TM

Innovatieve selectieknop voor gewicht zorgt voor eenvoudige aanpassingen en minder onderhoud

Modern, compact en uniek ontwerp van de gewicht toren

Ondersteuning en comfort van op maat gemaakte, met de hand gemaakte stoffering

KIES “ONE” VOOR ONGEËVENAARDE RESULTATEN Nautilus One ™ -apparatuur combineert revolutionaire gewichtstapeltechnologie, een koppeling met 4 stangen en gespecialiseerde CAM-ontwerpen om gebruikers een soepele weerstand en een juiste spierbelasting te bieden, door het volledige bewegingsbereik en de meest intuïtieve en gebruiksvriendelijke selectiemethode ooit gemaakt: een draaiknop. Minder nokken, pully’s en geen geleidestangen verlengen de levensduur van dit product enorm. INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

25


Leg Press Model

S6LP

Leg Extension Model

Gewicht

605 kg

Gewicht

377 kg

Stapelgewicht

195 kg

Stapelgewicht

116 kg

Breedte

130 cm

Breedte

132 cm

Lengte

183 cm

Lengte

135 cm

Hoogte

144 cm

Hoogte

124 cm

Seated Leg Curl Model

S6LC

Hip Abduction/Adduction Model

S6AA

Gewicht

389 kg

Gewicht

390 kg

Stapelgewicht

116 kg

Stapelgewicht

116 kg

Breedte

132 cm

Breedte

104 cm

Lengte

163 cm

Lengte

221 cm

Hoogte

124 cm

Hoogte

122 cm

Chest Press Model Gewicht

S6CP

Pec Fly Model

S6PF

387 kg

Gewicht

373 kg

Stapelgewicht

116 kg

Stapelgewicht

116 kg

Breedte

163 cm

Breedte

188 cm

Lengte

147 cm

Lengte

145 cm

Hoogte

191 cm

Hoogte

137 cm

Lat Pulldown Model Gewicht

S6LATP

Row Model

S6MR

405 kg

Gewicht

391 kg

Stapelgewicht

116 kg

Stapelgewicht

116 kg

Breedte

130 cm

Breedte

137 cm

Lengte

183 cm

Lengte

157 cm

Hoogte

221 cm

Hoogte

119 cm

Shoulder Press Model

26

S6LE

S6SP

Lateral Raise Model

S6LR

Gewicht

388 kg

Gewicht

391 kg

Stapelgewicht

116 kg

Stapelgewicht

116 kg

Breedte

163 cm

Breedte

145 cm

Lengte

150 cm

Lengte

117 cm

Hoogte

157 cm

Hoogte

145 cm

NAUTILUS STRENGTH


In tegenstelling tot traditionele gewichtstapels

Biceps Curl

worden de platen bij de Nautilus OneÂŽ-torens

Model

naast elkaar gestapeld met minimaal gebruik

Gewicht

361 kg

van katrollen en belts. Dit zorgt voor een

Stapelgewicht

116 kg

natuurlijke biomechanica en resulteert in een

Breedte

160 cm

ongekend trainingsgevoel. Uniek ten opzichte

Lengte

130 cm

van elk ander krachtapparaat.

Hoogte

130 cm

Triceps Press Model

S6BC

Triceps Extension

S6TP

Model

S6TE

Gewicht

364 kg

Gewicht

400 kg

Stapelgewicht

116 kg

Stapelgewicht

116 kg

Breedte

147 cm

Breedte

157 cm

Lengte

150 cm

Lengte

122 cm

Hoogte

119 cm

Hoogte

137 cm

Abdominal Crunch Model Gewicht

Rotary Torso

S6AB

Model

S6RT

390 kg

Gewicht

355 kg

Stapelgewicht

116 kg

Stapelgewicht

116 kg

Breedte

140 cm

Breedte

104 cm

Lengte

135 cm

Lengte

180 cm

Hoogte

150 cm

Hoogte

119 cm

Low Back Model Gewicht

Four-Way Neck Machine

S6LB

Model

S6FWN

375 kg

Gewicht

351 kg

Stapelgewicht

116 kg

Stapelgewicht

116 kg

Breedte

130 cm

Breedte

163 cm

Lengte

127 cm

Lengte

117 cm

Hoogte

124 cm

Hoogte

145 cm

*Lijn weergegeven met optionele zwarte plakkaten

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

27


TM

Lock N Load ® gewicht selectie systeem

Modern toren ontwerp met aanpasbare stickers

Op maat gemaakte frames & bekleding beschikbaar

EEN STERKERE EERSTE INDRUK De Nautilus Inspiration Strength®-lijn is met trots ontworpen in de VS en levert een reeks onmisbare updates voor een uitstekend krachtcircuit. Nautilus Inspiration maakt een krachtige eerste indruk, opnieuw ontworpen met mooie, moderne esthetiek en uniforme torens. Elke machine legt de essentie van natuurlijke beweging vast. Leden zullen de vele gebruiksvriendelijke en gemakkelijk te gebruiken functies waarderen, zoals ons gepatenteerde Lock N Load® gewichtsselectiesysteem, de geassisteerde stoelverstelling, lenticulaire stickers, voorstretch en bewegingsbesturing, ontworpen om de ervaring van elke gebruiker te verbeteren.

28

NAUTILUS STRENGTH


Leg Press Model

Leg Extension

IPLP3

Model

IPLE3

Gewicht

558 kg

Gewicht

331 kg

Stapelgewicht

181 kg

Stapelgewicht

109 kg

Breedte

137 cm

Breedte

122 cm

Lengte

187 cm

Lengte

135 cm

Hoogte

163 cm

Hoogte

163 cm

Leg Curl Model

Abduction / Adduction

IPLC3

Model

IPAA3

Gewicht

371 kg

Gewicht

380 kg

Stapelgewicht

109 kg

Stapelgewicht

91 kg

Breedte

117 cm

Breedte

140 cm

Lengte

163 cm

Lengte

142 cm

Hoogte

163 cm

Hoogte

163 cm

Glute Press

Chest Press

Model

IPGM3

Model

Gewicht

IPVP3

331 kg

Gewicht

399 kg

Stapelgewicht

109 kg

Stapelgewicht

109 kg

Breedte

114 cm

Breedte

150 cm

Lengte

191 cm

Lengte

109 cm

Hoogte

163 cm

Hoogte

193 cm

Lat Pull Down Model Gewicht

Vertical Row

IPPD3

Model

IPVR3

396 kg

Gewicht

375 kg

Stapelgewicht

109 kg

Stapelgewicht

109 kg

Breedte

140 cm

Breedte

127 cm

Lengte

140 cm

Lengte

114 cm

Hoogte

196 cm

Hoogte

196 cm

Pull Over Model

IPPO3

De iconische Nautilus pullover beweging is nu

Gewicht

318 kg

beschikbaar in de Inspiration-lijn. De pullover

Stapelgewicht

91 kg

is een krachtige machine die zorgt voor 250°

Breedte

147 cm

schouderrotatie, waardoor de lats, borstspieren

Lengte

147 cm

en buikspieren harder werken.

Hoogte

163 cm

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

29


Pec Fly / Rear Deltoid Model

IPPF3

Model

IPSP3

Gewicht

401 kg

Gewicht

352 kg

Stapelgewicht

109 kg

Stapelgewicht

91 kg

Breedte

147 cm

Breedte

147 cm

Lengte

117 cm

Lengte

152 cm

Hoogte

203 cm

Hoogte

163 cm

Deltoid Raise

Biceps Curl

Model

IPDR3

Model

IPBC3

Gewicht

314 kg

Gewicht

314 kg

Stapelgewicht

91 kg

Stapelgewicht

91 kg

Breedte

132 cm

Breedte

142 cm

Lengte

119 cm

Lengte

114 cm

Hoogte

163 cm

Hoogte

163 cm

Bilateral Arm Curl

Tricep Dip

Model

IPBA3

Model

IPTD3

Gewicht

314 kg

Gewicht

412 kg

Stapelgewicht

91 kg

Stapelgewicht

109 kg

Breedte

142 cm

Breedte

135 cm

Lengte

114 cm

Lengte

137 cm

Hoogte

163 cm

Hoogte

163 cm

Tricep Extension Model Gewicht

IPTE3

Abdominal Crunch Model

IPAC3

314 kg

Gewicht

310 kg

Stapelgewicht

91 kg

Stapelgewicht

91 kg

Breedte

142 cm

Breedte

132 cm

Lengte

109 cm

Lengte

130 cm

Hoogte

163 cm

Hoogte

163 cm

Back Extension Model

30

Shoulder Press

IPBE3

Dual Adjustable Pulley Model

IPDA3

Gewicht

255 kg

Gewicht

654 kg

Stapelgewicht

91 kg

Stapelgewicht

2 x 181 kg 2 x 45 kg (bij handvat)

Breedte

130 cm

Breedte

157 cm

Lengte

127 cm

Lengte

117 cm

Hoogte

163 cm

Hoogte

231 cm

NAUTILUS STRENGTH


TM

Lock N Load ÂŽ gewichtselectiesysteem

Verticale ratel stoelverstelling

Eenvoudige bewegingsaanpassing met simpele pinnen

BEWEZEN. SLIM. EFFECTIEF. De Impact StrengthÂŽ-lijn behoudt alle unieke, beproefde, individuele ontwerpeigenschappen waarvan klanten hebben gezegd dat ze ideaal zijn, zoals voorstretch, starthulp, bewegingsbereik en het unieke Lock N Load systeem. Impact Strength bevat nieuwe functies voor esthetiek en biomechanica die er voor hebben gezorgd dat het een concurrerende en gevarieerde productlijn is geworden. De subtiele innovaties zorgen voor een evolutie van de bewezen biomechanica en gebruikersfuncties.

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

31


Seated Leg Press Model

9NA-S1305

Leg Extension Model

Gewicht

374 kg

Gewicht

241 kg

Stapelgewicht

180 kg

Stapelgewicht

130 kg

Breedte

119 cm

Breedte

97 cm

Lengte

187 cm

Lengte

145 cm

Hoogte

165 cm

Hoogte

152 cm

Seated Leg Curl Model

9NA-S1313

Leg Curl Model

9NA-S1301

Gewicht

286 kg

Gewicht

200 kg

Stapelgewicht

130 kg

Stapelgewicht

90 kg

Breedte

99 cm

Breedte

97 cm

Lengte

178 cm

Lengte

180 cm

Hoogte

152 cm

Hoogte

152 cm

Kneeling Leg Curl Model Gewicht

9NA-S1311

Adductor Model

9NA-S1308

164 kg

Gewicht

195 kg

Stapelgewicht

65 kg

Stapelgewicht

90 kg

Breedte

112 cm

Breedte

122 cm

Lengte

130 cm

Lengte

147 cm

Hoogte

152 cm

Hoogte

152 cm

Abductor Model Gewicht

9NA-S1307

Standing Calf Model

9NA-S1309

195 kg

Gewicht

220 kg

Stapelgewicht

90 kg

Stapelgewicht

130 kg

Breedte

122 cm

Breedte

124 cm

Lengte

147 cm

Lengte

104 cm

Hoogte

152 cm

Hoogte

151 cm

Chest Press Model

32

9NA-S1312

9NA-S4301

Incline Press Model

9NA-S2301

Gewicht

248 kg

Gewicht

259 kg

Stapelgewicht

130 kg

Stapelgewicht

130 kg

Breedte

132 cm

Breedte

130 cm

Lengte

127 cm

Lengte

191 cm

Hoogte

152 cm

Hoogte

152 cm

NAUTILUS STRENGTH


Deltoid Fly Model

9NA-S4304

Fixed Lat Pull Down Model

9NA-S3303

Gewicht

205 kg

Gewicht

318 kg

Stapelgewicht

110 kg

Stapelgewicht

130 kg

Breedte

76 cm

Breedte

109 cm

Lengte

127 cm

Lengte

163 cm

Hoogte

201 cm

Hoogte

203 cm

Lat Pull Down Model

9NA-S3305

Vertical Row Model

9NA-S3301

Gewicht

197 kg

Gewicht

261 kg

Stapelgewicht

130 kg

Stapelgewicht

130 kg

Breedte

140 cm

Breedte

114 cm

Lengte

119 cm

Lengte

157 cm

Hoogte

249 cm

Hoogte

152 cm

Low Row Model Gewicht

9NA-S3306

Shoulder Press Model

9NA-S4307

266 kg

Gewicht

241 kg

Stapelgewicht

130 kg

Stapelgewicht

130 kg

Breedte

72 cm

Breedte

135 cm

Lengte

119 cm

Lengte

163 cm

Hoogte

218 cm

Hoogte

152 cm

Deltoid Raise Model Gewicht

9NA-S4302

Biceps Curl Model

9NA-S5301

195 kg

Gewicht

460 lb (209 kg)

Stapelgewicht

65 kg

Stapelgewicht

180 lb (90 kg)

Breedte

117 cm

Breedte

46” (117 cm)

Lengte

130 cm

Lengte

58” (147 cm)

Hoogte

152 cm

Hoogte

60” (152 cm)

Tricep Extension Model

9NA-S5302

Dip Machine Model

9NA-S5303

Gewicht

209 kg

Gewicht

297 kg

Stapelgewicht

90 kg

Stapelgewicht

130 kg

Breedte

117 cm

Breedte

107 cm

Lengte

119 cm

Lengte

140 cm

Hoogte

152 cm

Hoogte

165 cm

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

33


Chin Dip Assist 9NA-S6334

geworden, omdat het de gebruiker in staat stelt om

Gewicht

295 kg

de gewichtsbalans aan te passen en zo de juiste

Stapelgewicht

100 kg

spiergroeppen te trainen. Met de innovatieve Lock

Breedte

152 cm

N LoadÂŽ-gewichtstapel en updates voor een nog

Lengte

127 cm

duurzamere constructie, is deze machine geschikt

Hoogte

231 cm

voor elke sportschool.

Model

Low Back Model

34

De Chin Dip Assist is een product met stapelgewicht

9NA-S3302

Abdominal Model

9NA-S6301

Gewicht

308 kg

Gewicht

166 kg

Stapelgewicht

130 kg

Stapelgewicht

65 kg

Breedte

117 cm

Breedte

109 cm

Lengte

135 cm

Lengte

150 cm

Hoogte

152 cm

Hoogte

152 cm

NAUTILUS STRENGTH


TM

Lock N Load® gewichtselectiesysteem

Verhoogde zichtbaarheid door transparante gewichtstorens

Kevlar-transmissieriem voor een langere levensduur en eenvoudige vervanging

MAKKELIJK TE GEBRUIKEN. KLEINE VOETAFDRUK. Instinct Strength® is een volledige lijn van intuïtieve machines met eenvoudige aanpassingen, die gebruikers een snelle en complete training bieden. Gebruikers kunnen in slechts 30 minuten een circuit zelfstandig of met de hulp van een instructeur voltooien. Instinct Strength biedt zowel apparaten met één als met twee functies om aan de behoeften van elke ruimte of faciliteit te voldoen. De veelzijdigheid van de kleine voetafdruk van Instinct laat u ook het maximale uit de ruimte halen, terwijl deze naadloos aansluit op onze cardio-lijn voor een uniforme esthetiek. Geschikt voor gebruikers van elk niveau.

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

35


Leg Extension Model

Leg Curl

9NL-S1010

Model

Gewicht

198 kg

Gewicht

213 kg

Stapelgewicht

86 kg

Stapelgewicht

86 kg

Breedte

94 cm

Breedte

94 cm

Lengte

104 cm

Lengte

140 cm

Hoogte

140 cm

Hoogte

140 cm

Dual Leg Extension / Leg Curl Model Gewicht

Dual Leg Press / Calf Raise

9NL-D1014

Model

9NL-D1013

220 kg

Gewicht

313 kg

Stapelgewicht

86 kg

Stapelgewicht

107 kg

Breedte

94 cm

Breedte

99 cm

Lengte

142 cm

Lengte

188 cm

Hoogte

140 cm

Hoogte

140 cm

Dual Inner / Outer Thigh Model Gewicht

Glute Press

9NL-01015

Model

9NL-S1012

226 kg

Gewicht

161 kg

Stapelgewicht

68 kg

Stapelgewicht

55 kg

Breedte

69 cm

Breedte

94 cm

Lengte

145 cm

Lengte

170 cm

Hoogte

140 cm

Hoogte

140 cm

Chest Press Model Gewicht

Dual Multi-Press

9NL-S2100

Model

9NL-02120

217 kg

Gewicht

244 kg

Stapelgewicht

107 kg

Stapelgewicht

107 kg

Breedte

71 cm

Breedte

140 cm

Lengte

124 cm

Lengte

188 cm

Hoogte

140 cm

Hoogte

140 cm

Dual Lat Pull Down / Vertical Row Model

36

9NL-S1011

9NL-D3340

Gewicht

233 kg

Stapelgewicht

107 kg

Breedte

119 cm

Lengte

127 cm

Hoogte

213 cm

NAUTILUS STRENGTH

Met machines met twee functies kunnen faciliteiten met beperkte ruimte alsnog over veel oefeningen beschikken. Met multi-positie grepen, de innovatieve Lock N Load-gewichtstapel en eenvoudig schakelen tussen meerdere oefeningen, geeft Instinct u het meeste voor uw kleine voetafdruk.


Lat Pull Down Model

9NL-S3310

Vertical Row Model

9NL-S3320

Gewicht

252 kg

Gewicht

209 kg

Stapelgewicht

107 kg

Stapelgewicht

107 kg

Breedte

119 cm

Breedte

117 cm

Lengte

152 cm

Lengte

122 cm

Hoogte

185 cm

Hoogte

140 cm

Shoulder Press Model

9NL-S4100

Dual Pectoral Fly / Rear Deltoid Model

Gewicht

209 kg

Stapelgewicht

86 kg

Breedte

135 cm

Breedte

127 cm

Lengte

147 cm

Lengte

137 cm

Hoogte

140 cm

Hoogte

201 cm

Biceps Curl Model Gewicht

9NL-S5100

Gewicht

9NL-D2110

Stapelgewicht

215 kg 86 kg

Triceps Extension Model

9NL-S5110

189 kg

Gewicht

189 kg

Stapelgewicht

86 kg

Stapelgewicht

86 kg

Breedte

99 cm

Breedte

99 cm

Lengte

102 cm

Lengte

102 cm

Hoogte

140 cm

Hoogte

140 cm

Dual Biceps Curl / Triceps Extension Model Gewicht

9NL-D5120

Rotary Torso Model

9NL-S6300

193 kg

Gewicht

192 kg

Stapelgewicht

86 kg

Stapelgewicht

86 kg

Breedte

99 cm

Breedte

97 cm

Lengte

132 cm

Lengte

99 cm

Hoogte

140 cm

Hoogte

140 cm

Dual Abdominal / Lower Back Model Gewicht

9NL-D6330

Dual Adjustable Pulley Model

9NL-D2002

168 kg

Gewicht

406 kg

54 kg

Stapelgewicht

2 x 100 kg

Breedte

102 cm

Breedte

91 cm

Lengte

114 cm

Lengte

168 cm

Hoogte

140 cm

Hoogte

207 cm

Stapelgewicht

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

37


TM

Lock N Load® gewichtselectiesysteem

Ontworpen met twee gewichtstapels voor meerdere trainingsopties

We bieden een breed scala aan trainingsvarianten en -programma’s

EEN PERFECTE PASVORM VOOR ELKE GEBRUIKER HumanSport® biedt gebruikers een echt unieke en natuurlijke vorm van trainen. Dit met een ontwerp dat geïnspireerd is op de sierlijke, natuurlijke bewegingen van het menselijk lichaam. HumanSport is zo eenvoudig, zo intuïtief en zo natuurlijk dat het voelt alsof het op maat is gemaakt voor elke gebruiker. Zes op kabels gebaseerde dual-functie machines fungeren als twaalf trainingsstations. Ze maken gebruik van dubbele gewichtstapels, om zo een breed scala aan lichaamstrainingen te bieden. In combinatie met de meegeleverde programmering (ontworpen door de Master Trainers) maakt HumanSport een krachtige aanvulling op elke faciliteit.

38

NAUTILUS STRENGTH


Shoulder Chest

Lat Pulley

Model

HSSC3

Model

HSLP3

Gewicht

298 kg

Gewicht

298 kg

Stapelgewicht

2 x 40 kg

Stapelgewicht

2 x 40 kg

Breedte

160 cm

Breedte

147 cm

Lengte

114 cm

Lengte

147 cm

Hoogte

163 cm

Hoogte

211 cm

Arm Crunch

Pull Lift

Model

HSAC3

Model

HSPL3

Gewicht

298 kg

Gewicht

341 kg

Stapelgewicht

2 x 40 kg

Stapelgewicht

2 x 40 kg

Breedte

99 cm

Breedte

99 cm

Lengte

109 cm

Lengte

198 cm

Hoogte

173 cm

Hoogte

241 cm

Total Delts

Total Legs

Model

HSTD3

Model

HSTL3

Gewicht

273 kg

Gewicht

314 kg

Stapelgewicht

2 x 40 kg

Stapelgewicht

2 x 40 kg

Breedte

74 cm

Breedte

99 cm

Lengte

198 cm

Lengte

163 cm

Hoogte

163 cm

Hoogte

165 cm

HUMANSPORT ™ FUNCTIONELE TRAINING Trainers kunnen gebruik maken van een breed scala aan trainingsvarianten en aanpasbare programma’s om leden te helpen hun individuele trainingsdoelen snel en veilig te bereiken. Voor u, als eigenaar, is HumanSport een eenvoudig en effectief hulpmiddel om unieke en op maat gemaakte trainingsprogramma’s voor uw klanten aan te bieden, waardoor u een voorsprong op de concurrentie krijgt. HumanSport is ontworpen om weerstandstraining mogelijk te maken door bewegingen uit te voeren in de zittende geïsoleerde positie, zittende vrije positie en staande positie. Door alle drie te gebruiken, kan uw fitnesspersoneel doelgerichte programma’s maken, om tegemoet te komen aan uw gewenste klantgroepen. Deze programma’s kunnen worden gebruikt voor een persoonlijke training of bij een training in een kleine groep. Voorbeelden van trainingsprogramma’s die door onze Master Trainers voor HumanSport zijn ontwikkeld, zijn:

• Aerobics • Rug Kracht • Young & Fit

• Tennis • Golf • Kracht voor atleten

• Ski • Hardlopen • Voetbal

• Wielrennen • Klimmen • Zwemmen

Geef uw leden een uitstekende functionele trainingstool en krijg het vermogen om met HumanSport alle nieuwe doelgroepen te bereiken. INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

39


TM

Lage laadpunten voor veilig en eenvoudig gebruik

One-of-a-kind hefboom & draaipunten voor optimale biomechanica

Intuïtieve aanraakpunten & gebruiksvriendelijke geassisteerde stoelverstelling

EEN “ONE-OF-A-KIND” PLATE LOADED ERVARING De Nautilus Leverage™ lijn biedt een unieke plate loaded ervaring met functies die de concurrentie overtreffen. De hefboom is voorzien van roestvrijstalen kartelgrepen, geassisteerde stoelaanpassingen en instellingen voor voorstretch. Met meerdere hefbomen en nokken creëert Leverage een uniek hefprofiel voor elke beweging die de mechanica van het menselijk lichaam maximaliseert. Met een slank uiterlijk en geïntegreerde opslag. Het draait allemaal om het gevoel en als u Leverage eenmaal heeft ervaren, zal het trainen met plate loaded apperatuur nooit meer hetzelfde zijn.

40

NAUTILUS STRENGTH


Chest Press Model

Incline Press

9NP-L2002

Model

9NP-L2003

Gewicht

273 kg

Gewicht

241 kg

Breedte

150 cm

Breedte

130 cm

Lengte

180 cm

Lengte

193 cm

Hoogte

147 cm

Hoogte

130 cm

Decline Press Model

Lat Pull Down

9NP-L2004

Model

9NP-L3003

Gewicht

280 kg

Gewicht

241 kg

Breedte

147 cm

Breedte

130 cm

Lengte

206 cm

Lengte

206 cm

Hoogte

124 cm

Hoogte

203 cm

High Row Model

Low Row

9NP-L3005

Model

9NP-L3004

Gewicht

261 kg

Gewicht

250 kg

Breedte

130 cm

Breedte

130 cm

Lengte

218 cm

Lengte

201 cm

Hoogte

185 cm

Hoogte

117 cm

Shoulder Press Model

Biceps Curl

9NP-L4002

Model

9NP-L5002

Gewicht

245 kg

Gewicht

261 kg

Breedte

130 cm

Breedte

157 cm

Lengte

180 cm

Lengte

155 cm

Hoogte

147 cm

Hoogte

104 cm

Abdominal Crunch

De Plate Loaded Ab Crunch combineert de

9NP-L5003

iconische

Gewicht

209 kg

beweging met de belangrijkste kenmerken van de

Breedte

156 cm

Leverage-lijn zoals lage plaatbelastingspunten,

Lengte

157 cm

een

Hoogte

156 cm

Model

Nautilus

progressieve

clam

kracht

shell

curve,

ab

crunch-

tweekleurig

frameontwerp en handige plaatopslag.

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

41


DE NORM VOOR PLATE LOADED MACHINES Het is geen geheim dat trainen met schijven een van de meest effectieve manieren is om te trainen en te conditioneren. Ontworpen om het werken met schijven zo effectief, intensief en veilig mogelijk te maken, neemt de Plate Loaded-lijn zijn eigen unieke plaats in op uw fitness vloer. Met industriestandaardontwerpen zoals de Leg Press en Hack Squat is de norm gesteld voor traditionele plate loaded machines. Als het op innovatie aankomt, is het voortouw genomen met de 7-hoekige Smith Machine en het Freedom Rack™, die de veiligheid van een Smithmachine en de veelzijdigheid van een Power Rack leveren.

42

NAUTILUS STRENGTH


NEW

De Nautilus Glute Drive isoleert uw bilspieren, maakt een sterke heupbrugbeweging, creëert sexy bilspieren en verbeterde heup- en kernstabiliteit. De Glute Drive biedt de volledige voordelen van de hip trust oefening, eenvoudig en veilig. Een gevoerde riem bevestigt de gebruiker aan de rugsteun. Gebruikers kunnen maximaal vier platen aan elke kant laden, waardoor de machine een maximale belasting van 160 kg heeft. Glute Drive Model

NP-L1131

Gewicht

91.6 kg

Breedte

152.5 cm

Lengte

157.5 cm

Hoogte

89 cm

Freedom Rack™ Model

NP-L8507

Biedt volledige stabilisatie en ondersteuning van de rug

Zwaar verstevigde, gevoerde heupriem voor optimale bevestiging

Extra groot, schuin voetplatform voor gebruikers van elke omvang

Dubbelzijdige veiligheidspal en ontgrendelingsmechanisme

Veiligheidsstop onderaan

Geïntegreerde weerstandspinnen voor wijziging van de belastingscurve

Dubbele scharnierlagers van commerciële kwaliteit

Delrin gecoate beschermende slijtvlakken op zwaar contact- en laadpunt

3 mm dik industrieel staal

Smith Machine Model

NP-L8500

Gewicht

435 kg

Gewicht

309 kg

Breedte

191 cm

Breedte

226 cm

Lengte

211 cm

Lengte

170 cm

Hoogte

229 cm

Hoogte

208 cm

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

43


Angled Leg Press Model

NP-L1141

Model

NP-L1130

Gewicht

257 kg

Gewicht

204 kg

Breedte

182 cm

Breedte

182 cm

Lengte

229 cm

Lengte

236 cm

Hoogte

147 cm

Hoogte

119 cm

Tilt Seat Calf Model

NP-L1110

Incline Lever Row Model

NP-L3140

Gewicht

83 kg

Gewicht

97 kg

Breedte

69 cm

Breedte

86 cm

Lengte

147 cm

Lengte

183 cm

Hoogte

94 cm

Hoogte

124 cm

Seated Dip Model

P3SD

Leg Press Model

P3LP

Gewicht

143 kg

Gewicht

254 kg

Breedte

109 cm

Breedte

174 cm

Lengte

132 cm

Lengte

275 cm

Hoogte

107 cm

Hoogte

144 cm

Deadlift/Shrug Model

P3DLS

Four-Way Neck Machine Model

P3FWN

Gewicht

99 kg

Gewicht

104 kg

Breedte

154 cm

Breedte

154 cm

Lengte

181 cm

Lengte

125 cm

Hoogte

117 cm

Hoogte

154 cm

Prone Leg Curl Model

44

Hack Squat

P3LCP

Leg Extension Model

P3LE

Gewicht

82 kg

Gewicht

107 kg

Breedte

113 cm

Breedte

116 cm

Lengte

195 cm

Lengte

189 cm

Hoogte

78 cm

Hoogte

134 cm

NAUTILUS STRENGTH


GROTE VERSCHEIDENHEID. KLEINE VOETAFDRUK. Soms heeft u ruimte voor meerdere apparaten en soms niet. Dat is precies waarom onze multi-stations een geweldige optie zijn, wanneer u nog steeds op zoek bent naar de totale workoutervaring, terwijl u de ruimte moet optimaliseren. Elk van onze multistations heeft de kleinst mogelijke voetafdruk, terwijl het de meest essentiële elementen uit onze krachtlijnen combineert. Voeg geweldige functies toe zoals zwenkbare katrollen op de Lat Pull Down, Low Row en Triceps Press en volledig verstelbare katrollen op het Cable Crossover-systeem. Zo heeft u een voordelige, ruimtebesparende oplossing.

Cable Crossover Model

9NP-M9201

5 Station Model

9NP-M9605

9 Station Model

9NP-M9619

14 Station Model

9NP-M9620

Gewicht

458 kg

Gewicht

1,066 kg

Gewicht

1,673 kg

Gewicht

2,524 kg

Breedte

78 cm

Breedte

371 cm

Breedte

371 cm

Breedte

371 cm

Lengte

401 cm

Lengte

508 cm

Lengte

609 cm

Lengte

H

228 cm

H

239 cm

H

239 cm

H

STAPELGEWICHT

Lat Pull Down / Low Row

135 kg

Triceps Press / High-Low Pulley

105 kg

Cable Crossover

1,003 cm 239 cm

2 x 52.2 kg

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

45


Urethaanstanghouders voor een stille en veilige plaatsing van de stang

Banken bevatten geĂŻntegreerde grip en wielen voor eenvoudig transport

Rubberen voetjes voor vloerbescherming

WIJ OVERTREFFEN BRANCHEVEREISTEN IN ALLE OPZICHTEN Van Olympische banken die kunnen worden aangepast met of zonder gewichtopslag, tot de unieke multiadjustable banken. De lat is hoger gelegd voor zowel esthetiek als functionaliteit. De banken en racks vloeien naadloos samen met de andere producten van Nautilus, zodat u een samenhangende uitstraling zult krijgen terwijl u uw vrije gewichten plaatst naast de andere krachtlijnen van Nautilus. Deze banken en racks zien er niet alleen goed uit, ze overtreffen de branchevereisten in alle opzichten.

46

NAUTILUS STRENGTH


VERBETERDE VEELZIJDIGHEID. MINDER RUIMTE. Het stevige en veelzijdige Nautilus Half Rack is gebouwd voor een breed scala aan oefeningen en bewegingen. Het open ontwerp laat gebruikers vrij bewegen en maakt het gebruik van verschillende banken mogelijk. De optionele houten vloer en bandpinnen maken hem perfect voor atletische training en het liften in Olympische stijl, terwijl de toren (van 2 meter 46) past in faciliteiten met lagere plafonds. Het compacte ontwerp en de ingebouwde plaatopslag maken dit Half Rack ideaal voor iedere sportfaciliteit.

4� SVA PLATFORM

NIEUW

Het nieuwe Nautilus SVA Platform is ontwikkeld om geluid en trillingen te verminderen, wanneer gebruikers halters laten vallen. Het maakt gebruik van materialen, ontworpen om de kracht van de halter te absorberen. Deze

absorptiekarakteristieken

verminderen

niet

alleen het geluid en de trillingen, maar verminderen ook het stuiteren. (9-HDP6D)

Wooden Platform (9-HDP62)

Bumper Plate Storage (9-HDCS1)

Band Pegs & Storage (95-0760)

Pull Up Bridge (9-HDPB1)

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

47


Half Rack Model

9-HDHR2

Model

9-HDHR2 9-HDP6D

Gewicht

297 kg

Gewicht

671 kg

Breedte

183 cm

Breedte

241.3 cm

Lengte

160 cm

Lengte

356 cm

Hoogte

246 cm

Hoogte

246 cm

Stand Alone SVA Platform Model

9-HDP6D-SA

Multi-Adjustable Bench Model

9NP-B7506

Gewicht

291.2 kg

Gewicht

58 kg

Breedte

241.3 cm

Breedte

69 cm

Lengte

193.3 cm

Lengte

140 cm

Hoogte

10.2 cm

Hoogte

43 cm

Flat Bench Model

9NP-B7507

Adjustable Incline Bench Model

9NP-B7523

Gewicht

55 kg

Gewicht

57 kg

Breedte

69 cm

Breedte

69 cm

Lengte

140 cm

Lengte

142 cm

Hoogte

51 cm

Hoogte

99 cm

Adjustable Decline Bench Model

9NP-B7508

Utility Bench Model

9NP-B7516

Gewicht

83 kg

Gewicht

36 kg

Breedte

86 cm

Breedte

69 cm

Lengte

135 cm

Lengte

86 cm

Hoogte

79 cm

Hoogte

97 cm

Stool Model

48

Half Rack w/ SVA Platform

9NP-B7521

Adjustable Back Extension Model

9NP-B7514

Gewicht

22 kg

Gewicht

83 kg

Breedte

79 cm

Breedte

86 cm

Lengte

68 cm

Lengte

135 cm

Hoogte

44 cm

Hoogte

79 cm

NAUTILUS STRENGTH


Glute Ham Model

Adjustable Abdominal Bench

9NP-B7522

Model

9NP-B7510

Gewicht

101 kg

Gewicht

77 kg

Breedte

110 cm

Breedte

89 cm

Lengte

182 cm

Lengte

140 cm

Hoogte

121 cm

Hoogte

114 cm

Seated Preacher Curl Model

Standing Preacher Curl

9NP-B7509

Model

9NP-B7515

Gewicht

85 kg

Gewicht

86 kg

Breedte

76 cm

Breedte

76 cm

Lengte

109 cm

Lengte

99 cm

Hoogte

102 cm

Hoogte

114 cm

Dip Station Model

Pull-Up/Dip/Leg Raise

9NP-B7518

Model

9NP-B7511

Gewicht

76 kg

Gewicht

167 kg

Breedte

74 cm

Breedte

122 cm

Lengte

114 cm

Lengte

155 cm

Hoogte

122 cm

Hoogte

229 cm

Leg Raise/Dip Model

Olympic Bench Press

9NP-B7517

Model

9NP-B7202

Gewicht

136 kg

Gewicht

110 kg

Breedte

71 cm

Breedte

165 cm

Lengte

155 cm

Lengte

185 cm

Hoogte

168 cm

Hoogte

124 cm

*Shown with optional weight storage (400-1125)

Incline Bench Press Model

Decline Bench Press

9NP-B7203

Model

9NP-B7204

Gewicht

139 kg

Gewicht

129 kg

Breedte

165 cm

Breedte

165 cm

Lengte

178 cm

Lengte

124 cm

Hoogte

150 cm

Hoogte

124 cm

*Shown with optional weight storage (400-1125) *Shown with optional weight storage (400-1125)

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

49


Military Press Model

Squat Rack

9NP-B7205

Model

9NP-R8008

Gewicht

138 kg

Gewicht

207 kg

Breedte

188 cm

Breedte

203 cm

Lengte

165 cm

Lengte

180 cm

Hoogte

152 cm

Hoogte

201 cm

* Weergegeven met optionele gewichtsopslag (400-1125)

Het ontwerp van de Power Cage vloeit naadloos samen met andere producten, zodat u een eensgezinde uitstraling heeft. De Power Cage ziet er niet alleen goed uit, hij overtreft in alle opzichten ook de industriële standaard. Kenmerken zijn onder meer: complete olympische platenopslag, geïntegreerd multi-grip pull-

Power Cage Model

9NP-R8005

Gewicht

435 kg

Breedte

160 cm

Lengte

188 cm

Hoogte

226 cm

up station en rubberen voetjes voor vloerbescherming.

Single Dumbbell Rack Model

9NP-R8009

Model

9NP-R8010

Gewicht

99 kg

Gewicht

142 kg

Breedte

229 cm

Breedte

229 cm

Lengte

71 cm

Lengte

71 cm

Hoogte

66 cm

Hoogte

66 cm

Triple Dumbbell Rack Model

9NP-R8011

Beauty Bell Rack Model

9NP-R8014

Gewicht

207 kg

Gewicht

64 kg

Breedte

229 cm

Breedte

102 cm

Lengte

97 cm

Lengte

81 cm

Hoogte

99 cm

Hoogte

102 cm

Barbell Rack Model

50

Double Dumbbell Rack

9NP-R8012

Accessory Rack Model

9NP-R8013

Gewicht

64 kg

Gewicht

74 kg

Breedte

91 cm

Breedte

71 cm

Lengte

97 cm

Lengte

89 cm

Hoogte

135 cm

Hoogte

130 cm

NAUTILUS STRENGTH


2-Sided Olympic Weight Tree Model

9NP-R7512

4-Sided Olympic Weight Tree Model

9NP-R7513

Gewicht

49 kg

Gewicht

69 kg

Breedte

69 cm

Breedte

71 cm

Lengte

89 cm

Lengte

71 cm

Hoogte

102 cm

Hoogte

117 cm

Multi-Adjustable Bench Model

9NN-B7501

Adjustable Abdominal Decline Bench Model

9NN-B7200

Gewicht

40 kg

Gewicht

36 kg

Breedte

69 cm

Breedte

64 cm

Lengte

135 cm

Lengte

135 cm

Hoogte

46 cm

Hoogte

86 cm

Ab Bench Model

9NN-B7505

45ยบ Back Extension Model

9NN-B7502

Gewicht

36 kg

Gewicht

46 kg

Breedte

64 cm

Breedte

81 cm

Lengte

135 cm

Lengte

137 cm

Hoogte

86 cm

Hoogte

99 cm

Dumbbell Rack 10-Pair / 2-Tier Model

9NN-R8001

Dumbbell Rack 10-Pair / 3-Tier Model

9NN-R8002

Gewicht

121 kg

Gewicht

124 kg

Breedte

74 cm

Breedte

74 cm

Lengte

267 cm

Lengte

175 cm

Hoogte

94 cm

Hoogte

127 cm

Olympic Flat Bench Model

9NN-B7503

Olympic Incline Bench Model

9NN-B7201

Gewicht

97 kg

Gewicht

158 kg

Breedte

155 cm

Breedte

155 cm

Lengte

160 cm

Lengte

160 cm

Hoogte

137 cm

Hoogte

175 cm

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

51


RIDE AS ONE 20 jaar geleden introduceerde SchwinnÂŽ een fenomeen met de eerste fiets die speciaal is ontworpen voor indoor cycling. Deze fiets heeft de standaard gezet voor de hele industrie. De nieuwste indoor cycling lijn is een weerspiegeling van de hernieuwde energie en voortdurende toewijding aan intelligent ontwerp, hoogwaardige productie en authentieke rij-ervaringen. Dus bekijk zelf eens waarom de meest veeleisende fitnessliefhebbers ter wereld op Schwinn rijden.

Motiverende gegevens Wereld klasse Het uitgebreide Schwinneducatieprogramma levert instructeurs van wereld klasse

Verbeter en volg uw rit met feedbackoplossingen voor elk niveau

Duurzaamheid Jouw bike, jouw stijl Kies uit verschillende opties voor pedalen, riemen, sturen, consoles en meer

52

SCHWINN GROUP CYCLE

Standaarduitbreidingen zoals versterkte anti-roestframes en schroefdraadloze Morse-conusspillen toegevoegd om de fiets en de gebruiker te beschermen.


MERK HIGHLIGHTS WAAR WE OM BEKEND STAAN • Bekend om producten van hoge kwaliteit • Een merk dat leden met trots gebruiken • Producten zijn ergonomisch ontworpen • Een betrouwbaar merk • Maakt producten die leuk zijn om te gebruiken • Een gerenommeerd, betrouwbaar bedrijf

JOUW RIT, JOUW MANIER Schwinn® doet er alles aan om u de meest aanpasbare en authentieke rit te geven. Kies tussen de nieuwe AC & SCfietslijnen met de gloednieuwe Powerbikes. Geef uw fiets een van de vele geweldige nieuwe toevoegingen, zoals de 4iiii® power crank. Tevens is het mogelijk om uw fietsen naar het imago van uw bedrijf aan te passen, met aangepaste verf en emblemen. Zodat alles geheel in één stijl in de sportschool staat.

ENGAGE THE COMPETITION Til uw groepscyclingervaring naar een ander niveau door een groepsdisplaysysteem aan uw faciliteit toe te voegen. Er zijn verschillende opties, compatibel met de Echelon-consoles, om performancegegevens van deelnemers weer te geven. Real time data kan een grote bron van motivatie en verhoogde betrokkenheid zijn, met als gevolg ledenbehoud en een betere trainer/klant relaties.

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

53


JOUW BIKE JOUW STIJL

54

SCHWINN GROUP CYCLE


CORE HEALTH & FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUE

55


RIDE AS ONE Schwinn1, powered door Motosumo, is de enige fitness-oplossing voor groepen waarbij gebruik gemaakt wordt van de smartphone. Motosumo gebruikt smartphones om iedereen te kunnen volgen en te verbinden. Leden kunnen real time verbinding maken, concurreren en hun resultaten vergelijken met anderen. De app, beschikbaar op zowel iPhone als Android, ondersteunt ook teamworkouts en leaderboards. COMPATIBEL MET ALLE FIETSEN, VERLEDEN, HEDEN, TOEKOMST, MET OF ZONDER CONSOLE, DE ONZE OF NIET! • Gebruikt sensoren in de smartphone om RPM te meten • Gebruikt 4iiii crank om vermogen te registreren of Watt / KG,% FTP weer te geven • Gebruikt Bluetooth-hartslagmonitors om BPM op te nemen of % HR weer te geven • Berekent de duur, afstand, calorieën

56

SCHWINN GROUP CYCLE

REALTIME CONCURRENTIE, VERGELIJKING EN METING:

• Word lid van uw klas, maak deel uit van het team of • • • •

race met een vriend. Bekijk de voortgang van de hele klas op uw eigen apparaat en beoordeel uw instructeur Gemakkelijk te gebruiken en GRATIS Controleer cadans, afstand, calorieën en intensiteit in cijfers en gepersonaliseerde KLEURZONES Breng uw geschiedenis mee naar huis Doe mee aan sociale competities via uw studio of wereldwijd via Schwinn en Motosumo


MAAK VERBINDING VOLG UW INSTRUCTEUR, RACE MET UW VRIENDEN OF DAAG EEN ANDERE SPORTSCHOOL UIT.

1

2

3

DOWNLOAD

VERBIND

FIETS!

HR

WATT

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

57


GEPERSONALISEERDE STICKERS Verbeter uw merk met gepersonaliseerde stickers. Voeg uw logo of aangepaste illustraties toe aan maximaal acht verschillende locaties.

ECHELON2 • Groot, gemakkelijk af te lezen display (met achtergrondverlichting) met alle metingen op één scherm

• Combineer met de geheel nieuwe 4iiii®-powermeter voor het meest nauwkeurige vermogensmeetsysteem op de markt

• Beeldschermen: energie (WATTS), RPM, calorieën, uitrusting, hartslag, tijd, afstand, AVG / MAX-vermogen

• Krijg meerdere opties voor het volgen van trainingen, inclusief Wireless ANT + en USB

• Compatibel met alle AC & SC-fietsen

58

SCHWINN GROUP CYCLE


SLIMMER. SNELLER. VEILIGER. 4iiii Innovations heeft, hand in hand met ‘s werelds beste wielrenners, gewerkt aan de ontwikkeling van een toonaangevende powermeter. Met behulp van de gepatenteerde 3D-rekstrooktechnologie levert de 4iiii-crank nauwkeurige, betrouwbare en consistente gegevens. Die technologie is beschikbaar voor indoorrijders. Of het nu gaat om het bijhouden van calorieën of een grondige krachtanalyse, 4iiii-crank biedt nauwkeurige resultaten.

• Meest nauwkeurige directe crank-gebaseerde • Dezelfde technologie die wordt gebruikt door vermogensmeting, nauwkeurig binnen <1%

professionele wielerteams van World Tour: QuickStep Floors, BORA-Hansgrohe en het Canadian National Cycling-team

• Bluetooth Smart en ANT + bieden een betrouwbare verbinding met scoreborden, persoonlijke trackingapps, sporthorloges en consoles

• 1500 uur batterijlevensduur via 2 standaard AA-

• Betrouwbaar, robuust en waterdicht

batterijen

TRIPLE LINK PEDALEN Triple Link pedalen geven gebruikers de vrijheid om te kiezen tussen vastbinden of het gebruik van fietsschoenen met pedaalopties voor SPD® & Keo of SPD & Delta® compatibele clips. De pedalen gebruiken een draadloze spindel waarvoor patent is aangevraagd. Met eenvoudige installatie en zorgeloze prestaties, zorgt het er voor dat dit de beste pedalen zijn sinds tijden.

ACCESSOIRES

OPTIONELE HALTERHOUDERS

OPTIONELE NUMMERINGSLABELS

LEDVERLICHTING

worden achteraan op de

geven de mogelijkheid om

verlicht uw rit met keuze

schuifregelaar gemonteerd

fietsen te rouleren, het gebruik

uit verschillende LED-

voor eenvoudige toegang

in evenwicht houden en de

kleuropties (wit, rood, oranje,

tijdens het rijden

levensduur verlengen

geel, groen, blauw, roze) INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

59


AC™ Power 9-7300 • • • • • • • • • •

Tal van opties voor personalisatie Carbon Blue ™ duurzame aandrijflijn zorgt voor een authentieke fietservaring Magnetische weerstandsrem voor nul onderhoud van aandrijflijnen 4iiii® crankarm-powermeter levert nauwkeurige feedback Geïntegreerde generator voedt de Echelon2G-console zonder batterijen Morse Taper-pedalen voor verhoogde duurzaamheid Het Performance Plus ™ -stuurbord is ergonomisch ontworpen voor minder druk in de handen tijdens de werkhouding Schwinn® Fit System maakt veelzijdige zit- en stuurverstellingen mogelijk voor een verfijnde positionering Frame-afwerking: Gepoedercoat aluminium Schuifregelaar en stuurmaterialen: Aluminium

Totaal gewicht 50 kg

Breedte 53 cm

Lengte 137 cm

Hoogte 130 cm

AC™ Performance 9-7320 • • • • • • • • • •

Tal van opties voor personalisatie Carbon Blue ™ duurzame aandrijflijn zorgt voor een authentieke fietservaring Magnetische weerstandsrem voor nul onderhoud van aandrijflijnen Optionele 4iiii® crankarm-powermeter levert nauwkeurige feedback Optionele Echelon2-console biedt directe feedback Morse Taper-pedalen voor verhoogde duurzaamheid en betrouwbaarheid Het Performance Plus ™ -stuurbord is ergonomisch ontworpen voor minder druk in de handen tijdens de werkhouding Schwinn® Fit System maakt veelzijdige zit- en stuurverstellingen mogelijk voor een verfijnde positionering Frame-afwerking: Gepoedercoat aluminium Schuifregelaar en stuurmaterialen: Aluminium

AC™ Sport 9-7340 • • • • • • • •

Carbon Blue ™ duurzame aandrijflijn zorgt voor een authentieke fietservaring Magnetische weerstandsrem voor nul onderhoud van aandrijflijnen Optionele 4iiii® crankarm-powermeter levert nauwkeurige feedback Optionele Echelon2-console biedt directe feedback Morse Taper-pedalen voor verhoogde duurzaamheid en betrouwbaarheid Schwinn® Fit System maakt veelzijdige zit- en stuurverstellingen mogelijk voor een verfijnde positionering Frame-afwerking: Gepoedercoat aluminium Stoelschuif, stuur, hardware: Roestvrij staal

IC Classic 9-7420

60

Kettingaandrijving met gesmeden stalen krukas en ISIS oversized trapas

Verzwaard vliegwiel

Directe druk remweerstand

Smalle Q-factor

Optionele Cadence Pro-console

Trapeziumvormige stoelverstelling

Frame finish: E-gecoat en gepoedercoat staal

SCHWINN GROUP CYCLE

Totaal gewicht 46 kg

Breedte 53 cm

Lengte 137 cm

Hoogte 130 cm

Totaal gewicht 52 kg

Breedte 51 cm

Lengte 127 cm

Hoogte 127 cm

Totaal gewicht 52 kg

Breedte 51 cm

Lengte 127 cm

Hoogte 112 cm


SC Power 9-7310 • • • • • • • • • •

Tal van opties voor personalisatie Verzwaard vliegwiel en stille Poly-V riemaandrijving zorgen voor een soepele fietservaring Directe druk remweerstand 4iiii® crankarm-powermeter levert nauwkeurige feedback Geïntegreerde generator voedt de Echelon2G-console zonder batterijen Morse conuspedalen en trapas voor verhoogde duurzaamheid en betrouwbaarheid Multi-positie stuur geschikt voor een breed scala aan choreografie Vind uw perfecte rijpositie met eenvoudige aanpassingen van de microzitjes en het stuur Frame-afwerking: Gepoedercoat aluminium Zadelschuif en stuurmaterialen: Aluminium

Totaal gewicht 54 kg

Breedte 53 cm

Lengte 140 cm

Hoogte 117 cm

SC7 9-7400 • • • • • • • • •

Totaal gewicht

Tal van opties voor personalisatie Verzwaard vliegwiel en stille Poly-V riemaandrijving zorgen voor een soepele fietservaring Directe druk remweerstand Optionele 4iiii® crankarm-powermeter levert nauwkeurige feedback Morse conuspedalen en trapas voor verhoogde duurzaamheid en betrouwbaarheid Multi-positie stuur geschikt voor een breed scala aan choreografie Vind uw perfecte rijpositie met eenvoudige aanpassingen van de microzitjes en het stuur Frame-afwerking: Gepoedercoat aluminium Zadelschuif en stuurmaterialen: Aluminium

54 kg

Breedte 53 cm

Lengte 140 cm

Hoogte 117 cm

SC5 9-7410 • • • • • • • • •

Totaal gewicht

Verzwaard vliegwiel en stille Poly-V riemaandrijving zorgen voor een soepele fietservaring Directe druk remweerstand Optionele 4iiii® crankarm-powermeter levert nauwkeurige feedback Optionele Echelon2-console biedt directe feedback Morse conuspedalen en trapas voor verhoogde duurzaamheid en betrouwbaarheid Multi-positie stuur geschikt voor een breed scala aan choreografie Vind uw perfecte rijpositie met eenvoudige aanpassingen van de microzitjes en het stuur Frame finish: E-gecoat en gepoedercoat staal Zadelschuif en stuurmaterialen: Aluminium

61 kg

Breedte 53 cm

Lengte 140 cm

Hoogte 119 cm

AANPASBAAR GEBRUIKERSBEREIK (Alle fietsen)

Max. Gebruikersgewicht 159 kg Hoogtebereik 150 cm tot 203 cm

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

61


ONDERSTEUNING Bij Innovex Fitness hebben we een passie voor het verlenen van service. We realiseren ons dat het niet uitmaakt hoe goed onze apparatuur en/of producten zijn, het betekent niets op het moment dat u een vraag of probleem heeft dat onbeantwoord of onopgelost blijft. Daarom biedt Innovex Fitness, naast de allerbeste fitnessapparatuur, een goede klantenserviceafdeling om u van het beste te voorzien.

HIER ZIJN SLECHTS ENKELE DIENSTEN DIE U BIJ ELK INNOVEX FITNESS-PRODUCT VINDT: • Technische ondersteuning voor het oplossen van problemen • Training voor uw personeel om oplossingen te bieden voor eventuele problemen • Website met producten, informatie en een gebruiksvriendelijk bestelsysteem • Uitgebreide openingstijden van het callcenter • Marktleidend preventief onderhoud

Ons team heeft als doel om uw bedrijf te laten groeien en al uw servicebehoeften te ondersteunen, zowel voor, tijdens als na de verkoop. Uiteindelijk is ons doel om uw installatie op maximale capaciteit te laten werken met weinig uitval van apparatuur.

VOORDELEN VAN DE KLANTENDIENST VAN INNOVEX FITNESS U kunt ons bellen met vragen van 9.00-17.30 uur

Getraind serviceteam staat klaar om u te helpen

In heel BeNeLux beschikbaar

Digitale, zakelijke en branding ondersteuning

62


Bekijk www.innovexfitness.nl voor meer informatie.

INNOVEX FITNESS | 2019 PRODUCT CATALOGUS

63


INNOVEX FITNESS Aartsdijkweg 23b 2676LE Maasdijk info@innovexfitness.nl 010 - 59 26 774

Š 2019 Innovex Fitness. Alle rechten voorbehouden. HumanSport, Impact Strength, Inspiration Strength, Instinct, Leverage, Cadence Pro, Carbon Blue, Star Trac, the Star Trac logo en StairMaster zijn gedeponeerde handelsmerken van Innovex Fitness. Nautilus One, Freedom Trainer, Schwinn en Nautilus zijn geregistreerde handelsmerken van Nautilus Inc. onder licentie gebruikt door Innovex Fitness. BoxMaster is een geregistreerd handelsmerk van Fightmaster Pty Ltd. Lock N Load is een gedeponeerd handelsmerk van Mark Nalley. Alle handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren en worden onder licentie gebruikt.

Profile for BodyBiz

Body Biz editie 3 - 2019  

Body Biz editie 3 - 2019  

Profile for bodybiznl
Advertisement