Page 1

PROGRAM HØST 2013


Kjære kulturvenner

Bodø Kulturhus

Hjertelig velkommen til høstsesongen 2013. I høst kan vi se frem til et fullspekket program med mange flotte konserter, god humor og store teateropplevelser. Vi presenterer kvalitetsartister som Solveig Kringlebotn, Bugge Wesseltoft, Anne Grete Preus, Jan Gunnar Hoff, Lissie, Thomas Dybdahl og Moddi, samt humorister som Dagfinn Lyngbø, Else Kåss Furuseth og Tore Sagen.

Med vennlig hilsen Rolf-Cato Raade Kulturhussjef

Årets kulturhusartist er mezzosopran Marianne Beate Kielland. Vi ønsker Marianne Beate velkommen, og ser frem til å oppleve henne i fire ulike konstellasjoner i løpet av det kommende året. Vi fortsetter vår storsatsning Bodø Quartet Series og kan i høst se frem til et gjensyn med Vertavokvartetten, som hadde en fantastisk konsert her i fjor høst. Engelske Belcea Quartet turnerer nå i hele verden og kommer til Bodø direkte fra konserthuset i Wien med et spennende program. NOSO er vår viktigste kunstneriske samarbeidspartner og de har mange spennende konserter med både Bodø Sinfonietta, Nordnorsk Symfoniorkester og Nordnorsk Opera. Vi ser spesielt frem til La Traviata i oktober. Det er mye flott teater på høstens program. Nordland Teater kommer med ”Sporvogn til begjær”, Riksteatret kommer med fire flotte oppsetninger, der jeg spesielt vil anbefale ”Each one teach one” av og med Navid som burde fenge ungdom i alle aldre. Det blir garantert en meget sterk opplevelse! For de minste anbefales Jo Nesbøs Dr. Proktors prompepulver, der vi kommer til å oppleve tidenes promp i Bodø Kulturhus! Dette er kun noen smakebiter fra høstens rikholdige program. Vi har mye mer på lager, så studér programmet, gjør dine valg og vær hjertelig velkommen til Bodø Kulturhus!

2 Bodø Kulturhus – et pusterom i hverdagen


Bodø Quartet Series

Bodø Kulturhus

Det er med stolthet og glede at Bodø Kulturhus viderefører Bodø Quartet Series. Programmet inneholder store nasjonale og internasjonale navn innen kammermusikk. Hver konsert har et overbyggende tema med konsertintroduksjon, kvartettkonsert og til slutt nachspielkonsert med løsere snipp. Les mer på vår nettside.

Vertavokvartetten 25. september ”Skål for kvinnfolk”

Bodø Quartet Series er støttet av Norsk kulturråd.

Belcea Quartet 21. oktober ” Benjamin Britten 100 år”

Pavel Haas Quartet 29. januar 2014

www.bodo-kulturhus.no

Danish String Quartet. 26. mars 2014

3


Kulturhusartist 2013-2014

Marianne Beate Kielland

Bodø Kulturhus er stolte av å kunne presentere mezzosopranen Marianne Beate Kielland som vår Kulturhusartist for sesongen 2013-2014. Gjennom fire spennende prosjekter vil hun sette sitt preg på kulturhusprogrammet, og berike vårt publikum med konserter av høy internasjonal standard og kvalitet.

Marianne Beate ble i 2012 nominert til Grammypris for Best Vocal Classical Album for CD-utgivelsen av Olav Anton Thommessens «Veslemøy Synsk». Hun har med denne, og opp mot 30 andre innspillinger, samt utstrakt internasjonal konsertvirksomhet befestet seg som en bemerkelsesverdig interpret av repertoar fra barokken helt fram til vår tids musikk. Internasjonal musikkpresse om Marianne Beate Kielland: Internasjoinal musikkpresse: “The mezzo-soprano is quite outstanding: strong, firm, sensitive in modulations, imaginative in her treatment of words, with a voice pure in quality, wide in range and unfalteringly true in intonation.” - Gramophone ”Marianne Beate Kielland, die wunderbare Sängerin.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung Vi ønsker Marianne Beate Kielland velkommen som vår Kulturhusartist 2013-2014!

Konsertene med Marianne Beate Kielland er støttet av Norsk kulturråd.

4 www.bodo-kulturhus.no


Bodø Kulturhus

TORSDAG 19. SEPTEMBER: MAHLERLIEDER OG LUTOSŁAWSKI MED SZILVAY ENSEMBLE: BODØ SINFONIETTA TORSDAG 24. OKTOBER: VESLEMØY SYNSK, MED MARIANNE BEATE KIELLAND OG NILS MORTENSEN VÅREN 2014: LIEDERAFTEN MED NILS MORTENSEN SAMT ET SPENNENDE MØTE MED TRIOEN POING. Foto. Espen Mortensen

Bodø Kulturhus – et pusterom i hverdagen

5


Høstens utstiller - Hege Gundersen Hege Gundersen er født og oppvokst i Bodø, men har studert og arbeidet utenbys i en årrekke inntil hun flyttet hjem for fire år siden. Hun tok sitt hovedfag ved Kunsthøgskolen i Bergen under tittelen ”Dine verdivalg påvirker verden”. Prosjektet hadde et sterkt fokus på miljø, og omhandlet enkeltmenneskets muligheter til å påvirke samfunnets utvikling. Gundersen har i hele sin kunstneriske virksomhet vært opptatt av forholdet mellom mennesket, dyret og naturen, og lar sin uro, sin bekymring, og sine spørsmål om menneskets plass og ansvar komme til uttrykk gjennom alt fra melankolske tegninger og malerier, til mer konseptuelle arbeider. Det samme miljøengasjementet er til stede også i denne utstillingen som er viet en studie av den polare bjørnen. Gjennom isbjørnens blikk og bevegelser perspektiverer Gundersen igjen forholdet mellom mennesket og naturen, denne gangen i form av maleri på treplater. Det ligger en fornemmelse av dyp bekymring i Gundersens følsomme skildringer, der kontrasten mellom det sterke, farlige og det avhengige, vergeløse er slående. Hege Gundersen har deltatt på utstillinger i Bergen, Bodø, Lofoten og Sverige.

“Teft”

Bodø Kulturhus – et pusterom i hverdagen

Foto: Rune Nilsen

Tlf.: 952 22311 Mail: gundersen.hege@ gmail.com

I tillegg til å være utøvende kunstner, arbeider Hege Gundersen som kunstnerisk leder på Kreativt gjenbukssenter i Salten og som lærer i Kulturskolen.

“Undring”


Hotellpakker

Bodø Kulturhus Denne høsten har vi to avtalepartnere på hotellpakker. Sammen med Skagen Hotel og Radisson Blu, kan vi tilby hotellpakker med hyggelig pris og gode billetter. Hotellene har også forhåndsreservert billetter til utvalgte forestillinger. Pakkene er spesifsert på hver enkelt forestilling på vår nettside. Prisen er pr. person i dobbeltrom. Du kjøper disse pakkene ved å kontakte hotellene (se mer info nedenfor og på vår nettside).

Hotellpakkene hos Radisson BLU Hotel Bodø bestilles via tlf. 75 51 90 00 eller på vår hjemmeside: www.radissonblu.com/hotel-bodo (Nett: Husk å opplyse koden: KULTUR)

Hotellpakkene bestilles via hotellet på bookingtelefon 75 51 91 00.

www.skagen-hotel.no

Du finner mer informasjon på vår nett- eller facebookside:

www.bodo-kulturhus.no www.facebook.com/bodokulturhus www.bodo-kulturhus.no

7


September

Bodø Kulturhus

Nordnorsk Opera og Symfoniorkester åpner vår høstsesong med et helnorsk program. Du får høre musikken til Hammefestværingen Ole Olsen, som omtalte seg som ”verdens nordligste komponist”. I tillegg serveres musikk av Grieg, Halvorsen og Brøske .

SYMFONIORKESTER:

Fiolinsolist: Henning Kraggerud Dirigent: Christian Lindberg

ARCTIC CALLING Kr. 350 (ordinær) Kr. 300 (honnør)

Kr. 150 (student) Kr. 100 (barn)

SYMFONIORKESTER

Torsdag 5. september kl. 19.30

Kr. 70 (kulturkort) NB. Hottellpakker!

Bodø + Senjahopen = Sant. ”-Det e rett og slett lite meir å si om den saken. Kvær gang vi har besøkt Nordnorges Hovedstad har det kjentes som å komme heim, og no har vi pinade vært LENGE vekke. Det å endelig skulle trampe torsketøflan i parketten på Sinus e jo også nåkka som uten tvil kommer tell å føre tell en slags ut-av-skoilten opplevelse! -Sa æ at vi glede oss? -Vi glede oss så det SVARTNE!”

TORSKEROCK

Lørdag 7. september fra kl 21.00

Kr. 220

SOLVEIG KRINGLEBOTN ¨ OG GUNILLA SUSSMANN Kr. 290 (ordinær) Kr. 245 (honnør/student)

8 www.bodo-kulturhus.no

Kr. 50 (kulturkort)

Vi inviterer til verdenspremiere på Solveig Kringlebotn og Gunilla Süssmanns nye forestilling Brent kjærlighet. Med utgangspunkt i Nina og Edvard Griegs samliv, syr to av våre fremste klassiske utøvere sammen en forestilling med kjent og kjær musikk av Brahms, Sinding, Clara Schumann – og selvfølgelig Edvard Grieg. Dette er en musikalsk historie om elskov, svik og forsoning.

KLASSISK

Torsdag 12. september kl 19.30


September

Bodø Kulturhus

Av Henrik Ibsen - Bearbeidet og omskrevet av Bibbi Moslet - Regi Stein Winge

Kr. 355 (ordinær) Kr. 290 (honnør)

Kr. 255 (gruppe 5+) Kr. 290 (barn)

Søndag 15. september kl 18.00 Mari Maurstad setter seg i turnébussen sammen med blant andre Jan Gunnar Røise og Hilde Stensland for å spille en moderne versjon av Ibsens klassiker i Stein Winges regi. – Alle familier har en sannhet de ikke vil snakke om, sier regissør Stein Winge. Det er kanskje derfor han mener at Vildanden er Henrik Ibsens beste teaterstykke.

TEATER

VILDANDEN

Kr. 115 (kulturkort)

Kontraster, store følelser og feiring av en jubilant! Det blir musikk og lyrikk fra den europeiske romantikks gullalder når Bodø Sinfonietta fremfører to av Gustav Mahlers liedermesterverk sammen med mezzosopranen Marianne Beate Kielland.

MAHLERLIEDER OG LUTOSŁAWSKI MED SZILVAY Kr. 250 (ordinær) Kr. 200 (honnør)

Kr. 150 (student) Kr. 100 (barn)

Dirigent: Peter Szilvay Solist: Marianne Beate Kielland - mezzosopran Bodø Sinfonietta

KLASSISK

Torsdag 19. september kl 19.30

Kr. 70 (kulturkort)

MODDI

Kulturhusets Lille sal rigges klar til en sjarmøretappe av en konsert. Pål Moddi Knutsen fra Senja slapp debutalbumet sitt i 2010 og fikk strålende kritikker, ble nominert til Spelemannpriser og vant stipend fra A-ha på en million. Etter over 250 konserter i inn- og utland, ble det stille, før det nydelige albumet ”Set the house on fire” kom ut nå i mars – til glede for svært mange.

INTIMKONSERT

Fredag 20. september kl 19.30

Kr. 275 (ordinær) Kr. 225 (student/honnør)

Bodø Kulturhus – et pusterom i hverdagen

9


September

Bodø Kulturhus

Cazadores er et unikt, solid og tight liveband som på kort tid har etablert seg som et av de mest spennende rockebandene som har kommet fra Nord-Norge på mange år. Med sitt ambisiøse sound og fengende rockelåter har Cazadores på kort tid fanget oppmerksomheten til både radiolyttere og konsertgjengere.

ROCK

Lørdag 21. september fra kl 21.00

Kr. 195

Introduksjon: Turid Birkeland Program: Clara Schumann: ”Tre Romanser” op. 22, Kaija Saariaho: ”Terra Memoria”, Johannes Brahms: op. 51 nr. 2

VERTAVOKVARTETTEN ”SKÅL FOR KVINNFOLK” Onsdag 25. september kl 19.30 Vi markerer stemmerettsjubileet på sesongpremieren av Bodø Quartet Series. Vertavokvartetten leverte en fantastisk konsert og fikk terningkast 6 av Avisa Nordland etter forrige konsert i denne serien. Kvartetten byr i kveld på verk av Clara Shumann, Kaija Saaroaho og Brahms. Konserten innledes av tidligere kulturminister og direktør for Rikskonsertene, Turid Birkeland. På kveldens nachspiel byr Vertavokvartetten på friske toner i en uformell setting. Kr. 290 (ordinær) Kr. 50 (kulturkort) Kr. 190 (student)

10 www.bodo-kulturhus.no

Konserten er støttet av Norsk kulturråd

KLASSISK

Nachspiel: Åpen scene med Vertavokvartetten


September

Bodø Kulturhus

PETER OG ULVEN - BARNAS KONSERT Kr. 200 (ordinær) Kr. 100 (barn)

Er du glad i eventyr? Da er høstens barnekonsert med Bodø Sinfonietta virkelig noe for deg! Vi inviterer barn og voksne til den oscarvinnende animasjonsfilmen “Peter og Ulven”, hvor vi spiller den bejublede musikken til Sergej Prokofiev. Forestillingens varighet er ca 40 min. Passer for barn fra 5-6 år sammen med nysgjerrige og eventyrglade voksne.

BARN/KLASSISK

Torsdag 26. sept. kl 18.00 Fredag 27. sept. kl 10.30 og kl 13.00

Kr. 150 (honnør/student) Kr. 70 (kulturkort)

DAGBLADETS ANMELDER:

Fredag 27. september kl 19.30

JAN GUNNAR HOFF

L I VI N G

Kr. 250 (ordinær) Kr. 200 (honnør)

JAZZ

”Hoff framstår som utpreget melodibasert i komponeringen og er til tider utilslørt lyrisk/romantisk i musiseringen. Han forener klassiske elementer med jazzestetikk uten skjæring, og holder tonetettheten på et nivå som gir musikken mulighet til å folde seg ut i et lyttende sinn.”

For første gang gjør vår egen Jan Gunnar Hoff, en solokonsert i Bodøs storstue. Anledningen er platen LIVING, som allerede kort tid etter utgivelsen fikk strålende omtaler i internasjonal musikkpresse, samt terningkast 5 i både Avisa Nordland og Dagbladet. Dagsavisen kaller platen ”sterk og vakker” og konkluderer med ”Hoffs glitrande solodebut”. Vi ser frem til en vakker og stemningsfull aften.

Kr. 200 (student) Kr. 50 (kulturkort)

Bodø Kulturhus – et pusterom i hverdagen

11


September

Bodø Kulturhus

Du finner mye mer informasjon på våre nettportaler!: www.bodo-kulturhus.no www.facebook.com/bodokulturhus www.twitter.com/bodokulturhus ODD NORDSTOGA OG INGEBJØRG BRATLAND

”HEIMAFRÅ”

Spellemannen Odd Nordstoga og vokaltalentet Ingebjørg Bratland har laget en av årets vakreste plater, og turnerer landet rundt sammen med bassist Gjermund Silset under tittelen Heimafrå. Med fine melodier og to sterke stemmer er det sangen som står i fokus når de to nå besøker Bodø Kulturhus. Det ligger an til en nydelig søndagskveld!

Kr. 345 (ordinær) Kr. 300 (honnør/student)

Kr. 50 (kulturkort) NB. Hotellpakker!

12 Bodø Kulturhus – et pusterom i hverdagen

KONSERT

Søndag 29. september kl 19.00


Oktober

Bodø Kulturhus

Det blir brennhett, det blir vondt og det blir poetisk når mennesker revner på scenen i klassikeren En sporvogn til begjær. Marlon Brandos diabolske blikk over ei tettsittende, hvit t-skjorte. Det er assosiasjonen mange av oss får når vi tenker på En sporvogn til begjær. Filmen fra 1951 er ikonisk. En sporvogn til begjær har premiere 26. september i Mo i Rana og vi ser frem til å presentere forestillingen i Bodø . Kr. 210 (ordinær) Kr. 180 (honnør/bokklubb)

TEATER

Fredag 4. oktober kl 19.00

Kr. 60 (kulturkort)

Den anerkjente svenske koreografen Helena Franzén har skapt en poetisk og visuell forestilling for to dansere og to trær. Publikum plasseres rundt scenen. Dette blir en tett og intim danseforestilling i Kulturhusets Lille Sal.

DANS

Fredag 4. oktober kl 20.00

DANSEARENA NORD: TO MAKE THIS UP Kr. 150 (ordinær)

Gi en opplevelse i gave ! Vi vet at våre gavekort er populære gaver. De kan kjøpes både i vår RT GAVEKO billettluke og på nettsiden vår. ! En opplevelse til deg Kjøper du i i billettluken kan du velge mellom fire forskjellige design. Gavekortene våre kan også benyttes til å kjøpe billetter på nettsiden vår. www.bodo-kulturhus.no

13


Oktober

Bodø Kulturhus

CASA MURILO & CHIRKUTT

Norsk indiepop møter folk-rock fra Bangladesh, og er det er lov til å danse mellom stolradene.Høsten 2012 besøkte Casa Murilo Bangladesh i regi av Rikskonsertene. Der ble de kjent med folk-fusion bandet Chirkutt, og det ble umiddelbar musikalsk kjemi mellom de to bandene. Til høsten er det Chirkutt sin tur å besøke Casa Murilo i Norge når de legger ut på felles turné. Vi ser frem til å oppleve resultatet! Kr. 275 (ordinær) Kr. 225 (honnør)

KONSERT

Søndag 6. oktober kl 19.30

Kr. 200 (student) Kr. 100 (kulturkort)

OPERAKVELD MED OPERASJEFEN

Operasjef Katharina Jakhelln Semb inviterer til et uformelt lite dykk i operaens historie, med korte filmsnutter, anekdoter og lydeksempler. I tillegg til inspirerende operakunnskap og entusiasme, byr vi også på et bugnende ostebord (inkludert i billettprisen), samt at det blir salg av dertil egnet drikke.» Tema blir annonsert på vår nettside!

Kr. 200 (inkluderer et bugnende ostebord. Salg av dertil egnet drikke)

14 www.bodo-kulturhus.no

OPERA/FOREDRAG

Tirsdag 8. oktober kl 19.00


Oktober

Bodø Kulturhus

Ingrid Olava tok musikk-Norge med storm i 2010. Siden den gang har det vært ganske stille fra henne, men nå er hun endelig klar med nytt materiale og omfattende turnering. Med bakgrunn i den suksessfulle konserten hun gjorde på et stappfullt Sinus høsten 2010, har hun selvsagt lagt inn en konsert her denne gangen også. Vi får møte en inspirert og energifull Olava som gleder seg til å møte Sinuspublikummet igjen.

INGRID OLAVA

KONSERT

Fredag 11. oktober fra kl 21.00

NB. Hotellpakker!

DOKTOR PROKTORS PROMPEPULVER Av: Jo Nesbø

Kr. 245 (ordinær/barn) Kr. 205 (honnør)

Lørdag 12. oktober kl 17.00 Jo Nesbøs bok om Doktor Proktors prompepulver blir teater! Riksteatret har fått tillatelse av Jo Nesbø til å lage teater av den første boken i Doktor Proktor-serien. Fra høsten 2013 kan du oppleve historien om Lise og Bulle og den litt merkelige Doktor Proktor, som har funnet opp verdens kraftigste prompepulver. Vi forventer tidenes promp i Bodø kulturhus ! Passer for barn fra 5 år.

TEATER FOR BARN

Kr. 250 (ordinær) Kr. 200 (student)

Kr. 195 (gruppe 4+) Kr. 115 (kulturkort)

´ BEAIVVAS DEN RIMHÅREDE OG DRØMMESEEREN V

Kr. 225 (ordinær) Kr. 125 (honnør/student/barn)

I år ville Áilluhaš – Nils Aslak Valkeapää - fylt 70 år, og i den forbindelse setter Beaivváš opp hans eneste teaterstykke Den Rimhårede og Drømmeseeren. En ung reingjeter følger reinflokken. Når han slår seg til ro for natten og sovner, får han besøk av en eldre mann med hvitt, rimete hår... Høsten 2013 reiser Beaivváš på turné med stykket i Finland, Norge og Japan som del av Áillohaš 70-års jubileum.

TEATER

Tirsdag 15. oktober kl 19.00

Kr. 50 (kulturkort)

Bodø Kulturhus – et pusterom i hverdagen

15


Bodø Kulturhus

Oktober

ANNE GRETHE PREUS BAND Anne Grete Preus har alltid vært en sterk liveartist, og vi er stolte over å presentere denne rockelegenden i høstens program. Det er 25 år siden hun ga ut sin første soloplate, og det er en spilleglad og inspirert jubilant som vil entre scenen med et repertoar av nye gode sanger, gjenhør med klassikere og revitaliserte radiofavoritter. Hun stiller som vanlig med sitt superband og vi forventer en stemningsfull og rocka kveld. Kr. 375 (ordinær) Kr. 50 (kulturkort) Kr. 345 (honnør/student)

Bodø Kulturhus samarbeider med Avisa Nordland om mange gode tilbud i AN Bonus. Se etter AN Bonus på nettsiden vår og i Avisa Nordlands egne annonser.

16 Bodø Kulturhus – et pusterom i hverdagen

KONSERT

Onsdag 16. oktober kl 19.30


Oktober

Bodø Kulturhus

Introduksjon: Stein Eide Program: Haydn: op. 64 nr. 6 Britten: strykekvartett nr. 1, Mozart: Strykekvartett nr. 20 i D-dur, KV 499 ”Hoffmeister”

BELCEA QUARTET

”BENJAMIN BRITTEN 100ÅR”

KLASSISK

Nachspiel: Trio fra Vocal Art

Mandag 21. oktober kl 19.30 Den britiske strykekvartetten Belcea Quartet feirer Benjamin Brittens 100-årsjubileum. Kvartetten har vunnet flere priser, spilt i de store konserthusene og med flere ledende kammermusikere verden rundt. Kvartetten kommer til oss direkte fra konserthuset i Wien, og vi har grunn til å ha store forventninger til denne konserten. På sesongens andre kvartettkonsert står Hayden, Mozart og jubilanten Britten på programmet. Konserten innledes av NRK P2`s Stein Eide, og en Trio fra Vocal Art med Mikael Rönnberg i spissen sørger for nachspielet. Kr. 290 (ordinær) Kr. 50 (kulturkort) Kr. 190 (student)

Konserten er støttet av Norsk kulturråd

Figurteateret i Nordland og Wakka Wakka besøker Bodø Kulturhus med teaterforestillingen SAGA. Med utgangspunkt i finanskrisen, følger vi islendingen Gunnar Oddmundsons som tar opp kampen mot systemet. Dette er politisk og samfunnskritisk dukketeater for voksne, fremført på sedvanlig svarthumoristisk og virtuost vis av det prisbelønte dukketeaterkompaniet Wakka Wakka fra New York.

SAGA Kr. 150 (ordinær) Kr. 100 (honnør/student)

TEATER

Onsdag 23. oktober kl 19.00

Kr. 50,- (kulturkort)

www.bodo-kulturhus.no

17


Program høsten 2013

Bodø Kulturhus

September Dato Torsdag 5/9 Lørdag 7/9

kl.

Arrangement

19.30 Nordnorsk Opera og Symfoniorkester - ARCTIC CALLING Senjahopen- SINUS (dørene åpner kl 21.00)

Ord. pris 350 220

Torsdag 12/9

19.30 Solveig Kringlebotn og Gunilla Süssmann

Søndag 15/9

18.00 Vildanden - Riksteatret

355

Torsdag 19/9

19.30 NOSO-SINFONIETTA - Mahlerlieder og Lutoslawski med Szilway

250

Fredag 20/9

19.30 Moddi

275

Lørdag 21/9

Cazadores - SINUS (dørene åpner kl 21.00)

290

195

Onsdag 25/9

19.30 Bodø Quartet Series: Vertavokvartetten

290

Torsdag 26/9

18.00 NOSO: Sinfonietta - Peter og Ulven. Barnas konsert

200/100

Fredag 27/9

10.30 NOSO: Sinfonietta - Peter og Ulven. Barnas konsert

200/100

Fredag 27/9

13.00 NOSO: Sinfonietta - Peter og Ulven. Barnas konsert

200/100

Fredag 27/9

19.30 Jan Gunnar Hoff - LIVING

250

Søndag 29/9

19.00 Odd Nordstoga og Ingebjørg Bratland - Heimafrå

345

Fredag 4/10

19.00 En sporvogn til begjær - Nordland Teater

210

Fredag 4/10

20.00 Dansearena Nord - To Make this up

150

Søndag 6/10

19.30 Casa Murilo og Chirkutt

275

Tirsdag 8/10

19.00 Operakveld med operasjefen

200

Oktober

Fredag 11/10

Ingrid Olava - SINUS (dørene åpner kl 21.00)

250

Lørdag 12/10

17.00 Doktor Proktors prompepulver - Riksteatret

245/205

Tirsdag 15/10

19.00 Beaivvas - Den rimhårede og Drømmeseeren

225

Onsdag 16/10

19.30 Anne Grete Preus Band

375

Mandag 21/10

19.30 Bodø Quartet Series - Belcea Quartet

290

Onsdag 23/10

19.00 SAGA - Wakka Wakka og Figurteatret i Nordland

150

Torsdag 24/10

19.30 Veslemøy Synsk - Marianne Beate Kielland og Nils Mortensen

290

Fredag 25/10

19.00 Edward Albee`s Zoo Story - Teater Manu

205

Fredag 25/10

Jonas Alaska - SINUS (dørene åpner kl 21.00)

225

Lørdag 26/10

18.00 La Traviata - Nordnorsk Opera og Symfoniorkester

350

Søndag 27/10

14.00 La Traviata - Nordnorsk Opera og Symfoniorkester

350

Torsdag 31/10

19.30 Thomas Dybdahl

420

Torsdag 31/10

Stefan Sundström/Æ - SINUS (dørene åpner kl 20.00)

200

November Fredag 1/11

19.00 Dagfinn Lyngbø - Stereo

Lørdag 2/11

19.00 Dagfinn Lyngbø - Stereo

445

Søndag 3/11

19.30 LISSIE

380

Onsdag 6/11

19.00 NAVID ”Each one teach one” - Riksteatret

225

Lørdag 9/11

13.00 Putti Plutti Pott

305

Lørdag 9/11

15.30 Putti Plutti Pott

305

Lørdag 9/11

18.00 Putti Plutti Pott

305

Søndag 10/11

13.00 Putti Plutti Pott

305

18 Husk Bodø at Kulturhus du nå kan – et tapusterom med kaldei hverdagen drikker inn i salene !

445


Program høsten 2013

Bodø Kulturhus

Sømdag 10/11

15.30 Putti Plutti Pott

305

Søndag 17/11

19.30 Annbjørg Lien og Roger Tallroth

250

Onsdag 20/11

19.00 Mens vi ventar på Godot - Riksteatret

355

Torsdag 21/11

19.30 Arild Andersen/Bodø Rhythm Group/Bodø Sinfonietta

250

Lørdag 23/11

16.00 Trekorpskonserten. Bertnes Brass, Bodø Harmonimusikk og Bodø Janitsjar

150

27-30/11 Lørdag 30/11

Sinus 30-års jubileum 18.30 Halvdan på turné med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester

420

Tirsdag 3/12

16.30 Streetjazz: En reise i tiden. Familieforestilling

225

Tirsdag 3/12

19.00 Streetjazz: En reise i tiden. Familieforestilling

225

Torsdag 5/12

19.30 Bugge Wesseltoft - It´s Snowing on my piano

350

Fredag 6/12

19.30 Ole Paus

350

Desember

Fredag 6/12 Lørdag 7/12 Torsdag 12/12

Violet Road -SINUS (dørene åpner kl 21.00) 19.00 Humorgalla 2013 med Morten Ramm, Else Kåss Furuseth og Tore Sagen

250 475

Pias Ballettstudio - Nøtteknekkeren

Søndag 15/12

13.00 Kulturskolens Julematiné

180

Søndag 15/12

15.00 Kulturskolens Julematiné

180

Onsdag 18/12

Bodø Rhythm Group julekonsert - SINUS

175

Lørdag 21/12

17.00 Sangkoret MIX - FilmMIX

280

Lørdag 21/12

19.30 Sangkoret MIX - FilmMIX

280

Billettluken vår åpner alltid en time før forestillingsstart.

Kaféen

Vår kafé er åpen en time før forestillingsstart til de fleste arrangement hos oss. Det er lov til å ta med kalde drikkevarer inn i salen. Er det pause i forestillingen, er det mulig å forhåndskjøpe drikke til pausen for å slippe å stå i kø.

Gavekort

Vårt gavekort kan kjøpes i vår billettluke og på vår nettside. Gavekortet kan benyttes til alle arrangementer som selges gjennom vårt billettsystem. Kortene kan nå også benyttes til kjøp på vår nettside.

Universell utforming

Kulturhuset har rullestolheis til garderober og toaletter. Vi har ordning for ledsagerbillett. Vennligst kontakt billettluken for informasjon om hvilke forestillinger det gjelder. Bodø Kulturhus har anlegg til hjelp for hørselshemmede.

www.bodo-kulturhus.no Bodø Husk at Kulturhus du nå kan – et forhåndskjøpe pusterom i hverdagen kalde drikker til pausen !

19


Kulturhusets venner

Bodø Kulturhus

VÅR HOVEDSAMARBEIDSPARTNER

SIV. INGENIØR HELGE DANIELSEN AS

20 Bodø Kulturhus – et pusterom i hverdagen


Oktober

Bodø Kulturhus

VESLEMØY SYNSK

MARIANNE BEATE KIELLAND OG NILS MORTENSEN

Da Edvard Grieg leste Garborgs diktverk “Haugtussa” ble han voldsomt inspirert. På kort tid tonesatte han 16 av diktene og lagde skisser til flere. Olav Anton Thommesen tok i 2007 tak i ideen om et større verk, og har gjort et nennsomt utvalg av diktene i begge bøkene for å skape en helhetlig historie. Musikken i verket er først og fremst Griegs. Resultatet er blitt en svært overbevisende historie som en slags opera for én der man har laget en enkel dramatisering av verket som Kielland synger utenat med Nils Mortensen som ”orkester”. Kielland ble som den første norske sanger nominert til Grammy for innspillingen på 2L. Kr. 290 (ordinær) Kr. 245 (honnør)

KLASSISK

Torsdag 24. oktober kl 19.30

Kr. 50,- (kulturkort) Konserten er støttet av Norsk kulturråd

Teater Manu kommer til Bodø Kulturhus med EDWARD ALBEE´S: THE ZOO STORY. Albee er en amerikansk dramatiker, hvis verk anses for å være velskrevne og mindre sympatiske analyser av det moderne liv. Han er mest kjent for å ha skrevet The Zoo Story (1958), Hvem er redd for Virginia Woolf (1962) og sist, men ikke minst, Breakfast at Tiffanys (1966).

TEATER

Fredag 25. oktober kl 19.00

Kr. 205 (ordinær) Kr. 145 (Ungd t.o.m. 16, honnør Kr. 145 (medl. Døveforbundet) gruppe 6+, student)

www.bodo-kulturhus.no

21


Oktober

Bodø Kulturhus

Det er snart to år siden Jonas Alaska dukket opp, tilsynelatende fra ingenting, og på rekordtid fikk sitt store gjennombrudd i Norge. Høsten 2011 slapp Jonas Alaska sitt selvtitulerte debutalbum i Norge, produsert av Thom Hell og Even Ormestad. Han vant Spellemannprisen for Årets nykommer og Gramostipend i 2011, og nylig turnert i Danmark med stor suksess.

JONAS ALASKA Kr. 225 (ordinær) Kr 175 (student)

KONSERT

Fredag 25. oktober fra kl 21.00

NB. Hotellpakke!

LA TRAVIATA

Med en handling som feier Hollywoodfilmer og amerikanske såpeoperaer av banen, har denne operaen begeistret og berørt publikum i 160 år! I samarbeid med Den Norske Opera og Ballett, setter Nordnorsk Opera og Symfoniorkester opp en av tidenes største operasuksesser. Vi får oppleve et stjernelag som solister, med vår egen Birgitte Christensen i spissen.

I samarbeid med:

Kr. 350 (ordinær) Kr. 150 (student) Kr. 300 (honnør) Kr. 100 (barn)

22

www.bodo-kulturhus.no

NB. Hotellpakker!

OPERA

Lørdag 26. oktober kl 18.00 Søndag 27. oktober kl 14.00


Oktober

Bodø Kulturhus

THOMAS DYBDAHL

Thomas Dybdahl har markert seg som en av de mest spennende norske singer/songwriters de siste årene. Med sin magiske stemme og drømmende melodier, er han endelig klar med nytt album. ”What’s left is forever” slippes i september, og Bodø kulturhus er et av spillestedene på den omfattende lanseringsturnéen.

Kr. 420 (ordinær) Kr. 370 (honnør/student)

KONSERT

Torsdag 31. oktober kl 19.30

Kr. 50 (kulturkort) NB. Hotellpakker!

STEFAN SUNDSTRØM & Æ

Stefan Sundström, også kalt ”The King of Vispop”, kommer endelig til Sinus. Dette blir en konsertaften med en av skandinavias største visepopartister. Med seg har han artisten Æ (Erling Ramskjell) fra Saltdal. De kommer alene med kassegitar, bevæpnet med et arsenal av tekststerke og geniale låter. En uforutsigbar blanding av poesi, hverdagsliv, kjærlighet og samfunnskritikk.

KONSERT

Torsdag 31. oktober fra kl 20.00

Kr. 200 (ordinær) Kr. 150 (student)

Bodø Kulturhus – et pusterom i hverdagen

23


November

Bodø Kulturhus

Hva har mopeder, kaffetraktere, småbarn, hester, telefoner, dansker og idolvinnere til felles? De avgir lyd. Pipelyd, ulyd, gromlyd, dunkelyd, skrapelyd, koselyd... Lyd, i begrepets videste forstand, er altså nøkkelordet i det nye showet til Dagfinn Lyngbø. Ta godt i mot lyden av landets morsomste show, i – STEREO! Kr. 445 (ordinær) Kr. 350 (student)

HUMOR

Fredag 1. november kl 19.00 Lørdag 2. november kl 19.00

NB. Hotellpakker!

Lissie kommer tilbake til Bodø i regi av Parken Live. I juni spilte Lissie for et smekkfullt Slipen på Rognan. Siste besøk i Bodø var i 2011 da hun åpnet Parkenfestivalen. Lissie live har skapt voldsom begeistring, og hun ble belønnet med terningkast seks av Lydverket etter sin opptreden på Slottsfjellfestivalen i 2012, og vi siterer: «Lissie har stålkontroll og bøttevis av sjarm. Slikt blir det minneverdige konserter av». Lissie er aktuell med singelen «Shameless» som nå er sluppet og den gir mersmak til den nye skiva som kommer til høsten. Få med deg en super konsert i Bodø kultuhus! Kr. 380

24 Bodø Kulturhus – et pusterom i hverdagen

KONSERT

Søndag 3. november kl 19.30


November

Bodø Kulturhus

Each one teach one

B-Boy Navid er kjent som deltaker i Norske Talenter og Dansefeber og som medlem av breakegruppa KingWings. Det mange ikke vet, er at Navid bruker mye av tiden sin på å lære bort alt han har lært om hiphop-kulturen til barn og ungdom. Han har reist rundt i hele verden med forestillinger og breakekonkurranser. Nå lager han sin egen forestilling, med seg selv, en musiker og tre andre dansere på scenen.

Kr. 175 (gruppe 5+) Kr. 115 (kulturkort)

Lørdag/Søndag 9./10. november (5 forestillinger) En eventyrmusikal for barn i alle aldre av Per Asplin. Det er i år mer enn 40 år siden Per Asplin diktet og komponerte eventyret om den lille nissegutten Putti Plutti Pott og hans reise til Onkel Per, Petter og Caroline med Julenissens trylleskjegg. Tusenvis av Saltenfamilier lar seg hvert år underholde av Putti-gjengen ! Kr. 305 (ordinær) Kr. 290 (grupper over 10)

Lørdag 9. nov. kl 13.00 Lørdag 9. nov. kl 15.30

Lørdag 9. nov. kl 18.00 Søndag 10. nov. kl 13.00

FAMILIEFORESTILLING

Kr. 225 (ordinær) Kr. 185 (honnør/student)

Onsdag 6. november kl 19.00

DANS

NAVID

Søndag 10. nov. kl 15.30

Gi en opplevelse i gave ! Vi vet at våre gavekort er populære gaver. De kan kjøpes både i vår RT GAVEKO billettluke og på nettsiden vår. ! En opplevelse til deg Kjøper du i i billettluken kan du velge mellom fire forskjellige design. Gavekortene våre kan også benyttes til å kjøpe billetter på nettsiden vår. www.bodo-kulturhus.no

25


November

Bodø Kulturhus

Annbjørg Lien er en av våre aller største eksportartikler innen folkemusikk og verdensmusikk. Felespilleren krysser musikalske sjangergrenser med den største eleganse. Med seg til Bodø Kulturhus har hun den svenske gitaristen Roger Tallroth. Han regnes som en unik folkemusikkgitarist med sin oppfinnsomme spillestil. Sammen lager de en fargerik musikalsk reise i folkemusikkens verden.

ANNBJØRG LIEN OG ROGER TALLROTH Kr. 50 (kulturkort)

MENS VI VENTAR PÅ GODOT

Kr. 355 (ordinær) Kr. 290 (honnør)

Onsdag 20. november kl 19.00 Når Riksteatret og Det Norske Teatret samarbeider om Samuel Beckett sitt meisterstykke, stig Bjørn Sundquist ned frå rolla som Gud i ”Bibelen” og tek plass i registolen. Mens vi ventar på resultatet, er det berre å gle seg! Ein landeveg. Eit tre. To underlege typar, Estragon og Vladimir, ventar. Dei ventar på Godot. Dei har inga klår meining om kven han er eller kvifor dei ventar på han.

TEATER

Kr. 250 (ordinær) Kr. 200 (honnør/student)

KONSERT

Søndag 17. november kl 19.30

Kr. 255 (gruppe 5+/student) Kr. 115 (kulturkort)

ARILD ANDERSEN BODØ RHYTHM GROUP BODØ SINFONIETTA Kr. 250 (ordinær) Kr. 200 (honnør)

Kr. 150 (student) Kr. 100 (barn)

26 www.bodo-kulturhus.no

Bassist Arild Andersen har satt sitt markante preg på den norske og internasjonale jazzscenen i en årrekke. Han er Bykomponist i 2013, invitert til hit av Bodø Rhythm Group, og gjennom fire prosjekter skal Arild sørge for nykomponert materiale for byens ensembler og publikum. Denne torsdagen vil publikum få et nært møte med bassisten og hans nye komposisjoner for Bodø Sinfonietta og Bodø Rhythm Group. Kr. 50 (kulturkort)

JAZZKONSERT

Torsdag 21. november kl 19.30


November

Bodø Kulturhus

Bodøkorpsene, Bertnes Brass, Bodø Janitsjar og Bodø Harmonimusikk inviterer nok en gang til konsert i Bodø kulturhus, Publikum vil få gleden av å høre varierende og fengende musikk. Denne gang er Bodø Harmonimusikk arrangør på denne årlige tradisjonen.

KORPS

Lørdag 23. november kl 16.00

TREKORPSKONSERTEN Kr. 150 (ordinær) Kr. 70 (honnør/barn)

30 ÅR!

I 1983 ble Sinus etablert i kjelleren på Sjøhuset i Bodø. Det er i år hele 30 år siden, noe som skal feires med et firedagers jubileum siste uka i november 2013, der alle arrangørklubbene går sammen om et heidundrende program. Les mer om Sinus og jubileet lengre bak i dette programheftet samt på www.sinuslive.no

SINUS JUBILERER

27-30. november. 30-års jubileum!

Gjennom flere tiår har musikken til Halvdan Sivertsen befestet seg som soundtracket til Nord-Norge. Nå får vi endelig høre de kjente og kjære låtene i samspill med Nord-Norges eget symfoniorkester. Vi gleder oss, og billetter bør du sikre deg raskt -her blir det rift om plassene!

SYMFONIORKESTER

Lørdag 30. november kl 18.30

Kr. 420 (ordinær) Kr. 200 (barn) Kr. 350 (student) NB. Hotellpakker!

Bodø Kulturhus – et pusterom i hverdagen

27


Streetjazz dansestudio presenterer «En reise i tiden». Kom å bli med oss på en magisk reise gjennom tiden. Her vil du få se søte ballerinadansere, magedansere, kule breakdancere fra New York, cowboyer og mange mange flere dyktige dansere, cheerleadere og turnere. Dette er en forestilling du sent vil glemme. En flott familieforestilling med aktører fra 3 år og oppover. Kr. 225 (ordinær) Kr. 170 (barn)

Bugge Wesseltofts album ”It`s snowing on my piano”, kom ut i 1997, men lever fremdeles i beste velgående som en av de vakreste juleplatene vi har.

BUGGE WESSELTOFT

”IT´S SNOWING ON MY PIANO” Torsdag 5. desember kl 19.30 En tradisjon ble skapt i fjor før jul da Bugge Wesseltoft besøkte Bodø kulturhus med sin bestselgende juleplate. Vi er svært glade for også i år kunne invitere til denne musikalske medisinen mot førjulsstress. It’s snowing on my piano byr på kjente julesanger i Bugges tolkninger, og alle konsertene han gjør er unike. Alene med flygelet, fyller Bugge Wesseltoft førjulstiden med vakre pianotoner. Her finnes nydelige jazzversjoner av kjente og kjære julesanger, samt noen av Bugges egne komposisjoner. Kr. 350 (ordinær) Kr. 50 (kulturkort) Kr. 300 (honnør/student)

28 Bodø Kulturhus – et pusterom i hverdagen

JAZZ

Tirsdag 3. desember kl 16.30 Tirsdag 3. desember kl 19.00

DANS/FAMILIEFORESTILLING

Desember

Bodø Kulturhus


Desember

Bodø Kulturhus

Ole Paus har vært en av Norges mest fargerike artister i mer enn 40 år. Gjennom en lang rekke plateutgivelser, revyer, bøker, TV-programserier og konserter har han slått rot i folkesjelen som en av våre mest kontroversielle og folkekjære artister. Vi ser frem til en konsert med humor, poesi, råskap og ømhet denne kvelden i Bodø Kulturhus.

OLE PAUS TRIO Kr. 350 (ordinær) Kr. 300 (honnør)

KONSERT

Fredag 6. desember kl 19.30

Kr. 50 (kulturkort) NB. Hotellpakker!

Et rede fylt med fire brødre og en vokalist med stemmen utenpå skjorta. Popmusikk, melankolske stemninger, en fandenivoldsk feststemning, vakre harmonier, trekkspill, mandolin, saksofon, tangenter i alle fasonger og en tøtsj av svensk visetradisjon.

KONSERT

Fredag 6. desember fra kl 21.00

VIOLET ROAD Kr. 250 (ordinær) Kr 200 (student)

HUMORGALLA 2013 Kr. 475 (ordinær)

Endelig er Humorgalla tilbake, og dette vil bli en perfekte førjulsaften for latter og hygge. Humorgalla 2013 har samlet spydspissen av norsk humor med Morten Ramm, Else Kåss Furuseth og Tore Sagen, samt et håndplukket knippe av deres humorvenner. For første gang er disse tre samlet på samme scene der de med publikum i sin hule hånd leverer kjente karakterer og hysteriske øyeblikk i årets morsomste forestilling!

HUMOR

Lørdag 7. desember kl 19.00

NB. Hotellpakker!

www.bodo-kulturhus.no

29


Desember

Bodø Kulturhus

NØTTEKNEKKEREN PIAS BALLETTSTUDIO

Nøtteknekkeren er en tradisjonsrik helaftens ballett som spilles før jul hvert eneste år i mange byer rundt omkring i hele verden. I 2013 blir det 6. gang Nøtteknekkeren settes opp I Bodø. Pias ballettstudio ønsker å fortsette denne tradisjonen og gi Bodø og omegns befolkning flott førjuls-opplevelse med lokale aktører. En flott danseforestilling for hele familien !

DANS

Torsdag 12. desember

Se vår nettside for mer informasjon

KULTURSKOLENS JULEMATINE

Kulturskolens årlige julematiné er blitt en tradisjon for veldig mange, og skolen inviterer til et allsidig juleprogram med symfoniorkester, ensembler, kor og solister. Elever fra drama bidrar med selvlagde julescener, og elever fra visuelle kunstfag sørger for dekorasjoner, scenepynt og plakat. Julestemning garanteres! Julemusikk og utstilling i foajeen før hver forestilling.

FAMILIEFORESTILLING

Søndag 15. desember kl 13.00/15.00

Kr. 180 (ordinær) Kr. 90 (honnør/student/barn)

JUL MED BODØ RHYTHM GROUP Kr. 175 (ordinær) Kr. 135 (honnør)

Kr. 100 (student)

30 www.bodo-kulturhus.no 30

Med et rikt utvalg julelåter i sekken, lager Bodø Rhythm Group ekte førjulsstemning på Sinus denne onsdagskvelden. Vi snur litt om på lokalet, og kjører intim hygge og stas i Harrybaren. Konserten vil bli full av små og store overraskelser, akkurat slik førjulstiden ofte kan være.

KONSERT

Onsdag 18. desember fra kl 20.00


Januar 2014

Bodø Kulturhus

SANGKORET MIX ”FILMMIX”

I år har Sangkoret Mix filmmusikk som tema. Kjente sanger fra ulike filmer vil bli presentert i forskjellige innpakninger. Som alltid vil korets egne dyktige solister bidra sammen med bandet bestående av Ole Erik Ulvin, Magne Arntsen og Kjetil Hesten.

KOR

Lørdag 21. desember kl 17.00 Lørdag 21. desember kl 19.30

Kr. 280 (ordinær) Kr. 240 (honnør)

Bodø Harmonimusikk sin nyttårskonsert har blitt en lang tradisjon. De starter det nye musikkåret hos oss. Følg med på vår nettside for mer informasjon om årets program.

NYTTÅRSKONSERTEN 2014

NYTTÅRSKONSERT

Søndag 5. januar kl 18.00

Se vår nettside for priser

Vi ønsker alle sammen en god jul og velkommen tilbake over nyttår ! Følg med på vår nettside, facebookside eller følg oss på twitter.

www.bodo-kulturhus.no www.facebook.com/bodokulturhus www.twitter.com/bodokulturhus Bodø Kulturhus – et pusterom i hverdagen

31


Sinus 30 ÅR I 1983 ble Sinus etablert i kjelleren på Sjøhuset i Bodø. Det er i år hele 30 år siden, noe som skal feires med et firedagers jubileum siste uka i november 2013, der alle arrangørklubbene går sammen om et heidundrende program. I dag er Sinus en vital scene i Bodø, hvor fem arrangørklubber sørger for hovedaktiviteten. Disse fem er Ad Lib Jazzklubb, Bodø Metal Klubb, X Rockeklubb, Bodø Bluesklubb og Decent Booking. Flere av Bodøs frivillig drevne festivaler, blant annet Kjerringråkk, Nødutgangfestivalen og Bodø Hardcorefestival, har sin hovedaktivitet på vår scene. Alle disse bidrar til å bygge opp om det lokale musikklivet for få fram de lokale talentene, samt at de også booker inn nasjonale og internasjonale artister. Sinus er derfor en særdeles viktig arena for rekruttering av nye band og artister, promotering av uetablerte band, og som konsertarena for etablerte artister som skal spille i Bodø. Opp gjennom tidene har mange artister spilt på Sinus. Vi kan nevne band som DumDum Boys, DeLillos, Stan Ridgeway, Kråkesølv, Halvdan Sivertsen, Jaga Jazzist, John Scofield, Mari Boine, The Spectacles, Kaizers Orchestra, Casa Murilo osv. Barne- og familiesegmentet har også stått sentralt på Sinus de siste årene. Vi har hatt ukentlige lørdagskafeer med musikalsk innhold til barnefamilier, noe som har vært en stor publikumssuksess. Formålet for 30-årsjubileum for Sinus er en markering av en innholdsrik og viktig epoke i Bodøs rytmiske musikkliv. Sinus er, og har vært, en viktig scene i utviklingen av Bodøs musikere, konsertarrangører, frivillige og Bodø som en av Nord-Norges markante konsertbyer. Jubileumsmarkeringen vil bidra til å synliggjøre dette, og skape entusiasme og fokus rundt Sinus som konsertscene. Programmet er nå under utarbeidelse av arrangørklubbene på Sinus, og vi kan her røpe noen momenter: Bodø Big Band - Byens eneste storband vil stå sentralt en av kveldene. Vi vil få gjensyn med noen lokale vokalister som man aldri har hørt sammen med storbandet før. Barn og familie – Det blir selvsagt lørdagskafè med underholdning for barna.

32 Bodø Kulturhus – et pusterom i hverdagen


Sinus 30 år Tilbakeblikk - Kjell Nordeng har fått i oppgave å nøste opp historikken rundt Sinus for de 30 årene som har gått. Dette vil bli en hyggelig ettermiddagsstund med både historiefortelling, lyd og bilder. Gjenforeninger og aktuelle band - Som det seg hør og bør blir det gjenforeninger med tidligere storheter som har spilt på Sinus. Vi får også oppleve aktuelle band som har satt sitt preg på byens musikkmiljø. Musikkquiz og –bingo - Sinus blir et naturlig møtested for alle musikkinteresserte hele jubileumsuka der publikum kan delta på alt fra musikkquiz til musikkbingo, selvfølgelig med liveband som spiller. Ungdom - Ungdommen får en hel konsertkveld med bl.a. en headliner av høy kvalitet. Vi legger opp til fri alder og god stemning. Avslutningskonsert - Jubileet avsluttes med en konsert av stort format. Headlineren blir ikke offentliggjort før et stykke ut i september, men dette er absolutt noe som vi tror publikum vil sette pris på. Alle vi på Sinus ønsker publikum hjertelig velkommen til å feire sammen med oss fra 27. til 30. november. Programmet offentliggjøres i løpet av september, og da er det bare å få på seg bursdagshatten og bli med på feiringen! Vi sees på Sinus!

www.sinuslive.no

33


Program Sinus høsten 2013

Sinus

September Dato

Arrangement

Lørdag 7/9

Senjahopen

Sinus Ad Lib

Fredag 13/9

Programkveld med Harald Skjerstad

Onsdag 18/9

Bandwagon. Lokal finale

Torsdag 19/9

Scent of Soil

Fredag 20/9

Memo Gonzales & The Bluescasters

Lørdag 21/9

Cazadores

Lørdag 28/9

Lady Midday - Releasekonsert

Arrangør

Ad Lib Bodø Bluesklubb Sinus

Oktober Fredag 4/10

Nødutgangfestivalen

Lørdag 5/10

Nødutgangfestivalen

Tirsdag 8/10

Verdensdagen for psykisk helse

Onsdag 9/10

Cortex

Ad Lib

Fredag 11/10

Ingrid Olava

Sinus

Lørdag 12/10

Barnejazz

Ad Lib Ad Lib

Onsdag 16/10

Chris Potter

Fredag 18/10

Hekla Stålstrenga

Lørdag 19/10

Krissy Mathews Band

Fredag 25/10

Jonas Alaska

Lørdag 26/10

Sting Tribute

Torsdag 31/10 Stefan Sundstrøm/Æ

Bodø Bluesklubb Sinus Sinus

November Fredag 1/11

OD-konsert

XRK

Lørdag 2/11

Barnejazz

Ad Lib

Torsdag 7/11

Audun Automat

Ad Lib

Fredag 8/11

Circus Maximus

Lørdag 9/11

Vidar Busk & Daniel Eriksen

Fredag 15/11

Bodø Hardcorefestival #16

Lørdag 16/11

Bodø Hardcorefestival #16

Bodø Bluesklubb

34 BodøBodø Kulturhus Rhythm – etGroup pusterom Bodø i hverdagen Bluesklubb AdLib Jazzklubb Nødutgangfestivalen


WWW.SINUSLIVE.NO ... november Fredag 22/11

Donkey Boy

Onsdag 27/11

30-årsjubileum Sinus

Parken Live Sinus

Torsdag 28/11 30-årsjubileum Sinus

Sinus

Fredag 29/11

30-årsjubileum Sinus

Sinus

Lørdag 30/11

30-årsjubileum Sinus

Sinus

Desember Onsdag 4/12

Avantgong

Ad Lib

Fredag 6/12

Violet Road

Sinus

Lørdag 7/12

Jolly Jumper & Big Moe

Bodø Bluesklubb

Fredag 13/11

Fredrik William Olsen - releasekonsert

Decent Booking

Lørdag 14/12

Trubaduraften

XRK

Onsdag 18/12

Jul med Bodø Rhythm Group

BRG

Lørdag 21/12

Bodø Big Bands julekonsert

Fredag 27/12

Romjulsblues: Bryggerigangen Bluesband

Lørdag 28/12

Julejam

Ad Lib Bodø Bluesklubb Ad Lib

Flere av klubbene booker artister fortløpende. Så følg med både på vår Facebookside og nettsidene til klubbene så du ikke går glipp av gode konserter !

www.sinuslive.no

XRKBodø Nordnorsk Kulturhus Jazzsenter – et pusterom Bodø i hverdagen Metal Club

Decent booking

Kjerringråkk

35


Billettkjøp

Bodø Kulturhus

Internett

www.bodo-kulturhus.no Sitt hjemme hos deg selv og kjøp billetter med ditt bankkort. Billetten får du så tilsendt pr. mail, slik at du kan printe den ut selv. Den kan også hentes ut i billettautomaten eller i vår billettluke (ta med kortet billetten er kjøpt med). Billetten har unik strekkode som scannes ved inngangen til arrangementet.

eBillett på mobil

Installér programmet fra iTunes Den papirløse billetten er her! eBillett er en mobil-app du kan laste ned til telefonen din. Mobilen brukes så som papirløs billett. QR-kode scannes rett fra skjerm ved inngang til arrangement. Appen kommer også i Android-versjon innen kort tid.

Facebook

www.facebook.com/bodokulturhus Det er mulig å kjøpe billetter via vår facebook-side (du trenger ikke være medlem i Facebook). På veggen vår, finner du symbolet for billettkjøp: kjøp billetter

Automat

Åpen kl. 08.00–23.00 man.–fre. Her kan du kjøpe billetter og hente ut reservasjoner gjort per telefon. Du kan hente ut billetter kjøpt på våre internettsider hvis du ikke har skriver hjemme. Automaten står i inngangspartiet til Bodø Kulturhus.

Billettluken

Åpen kl. 12.00–15.00 man.–fre. Husk at vår billettluke er åpen 1 time før alle arrangementer. Her kan du kjøpe gavekort (vi minner om at gavekort også kan kjøpes på nettsidene våre). Billettluken tar også i mot reservasjoner. Tlf 75 54 90 10. NB! Bodø Turistinformasjon selger billetter for oss !

nen

telefo mobil st slå v :-) a T L HE

g Vennli

Hentefrist for reserverte billetter er 3 dager. Vi reserverer ikke billetter siste uke før arrangementet. Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil og programendringer.

Bodø Kulturhus – et pusterom i hverdagen

Grafiske arbeider: Han Tom Sjøl, Bodø Kulturhus :-) Trykk: Forretningstrykk

Bodø kulturhus høsten 2013  

Høstprogrammet til Bodø Kulturhus 2013

Bodø kulturhus høsten 2013  

Høstprogrammet til Bodø Kulturhus 2013

Advertisement