Page 1

BO D Ø JA ZZ O PEN – BOD Ø 1.-4. FEBRUAR 2017 –

Al McKay Allstars EARTH, WIND & FIRE EXPERIENCE - Midnight Choir Focus in Time AKKERMAN/HOFF/HUSBAND/MATHISEN Odd-Arne Jacobsen & Jan Akkerman - Christel Alsos Arild Andersen & Denada &Jan Eggum Ketil Bjørnstad MØTER ANNE GROSVOLD TRAIL OF SOULS – TORUN ERIKSEN – MARIT SANDVIK – DARLING WEST MARIA HAUKAAS MITTET OG BODØ BIG BAND – THE BAND CALLED OH – BEHOP HARALD SKJERSTAD – YLAJALI MED LIVE MARIA ROGGEN OG TONE ÅSE ARVID NILSEN – VANQUEROS –ETTER JOBB JAZZ – JAZZKAFÉ – JÅZZONGAN JAZZ & DINE JASSBOX – DJ KJELL NORDENG – DJ IVELAND & CO – KEVIN FAUSKE


2

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

3

Det er fantastisk å kunne ønske velkommen til Bodø Jazz Open 2017, den syvende festivalen i rekken av gode jazzfestival-opplevelser i Bodø. Det er gledelig å konstatere at vi nå støttes lokalt og regionalt av Bodø kommune og Nordland fylkeskommune i form av faste støtteordninger og at vi har fått flerårige samarbeidsavtaler med Sparebank1 Nord-Norge og Bodø Energi. Dette gjør det mulig å tenke langsiktig og bidrar til å sikre en videreføring av festivalen. Men fortsatt er det publikum som bestemmer om det er liv laga for jazzfestival i Bodø. Vi er derfor spente på hvordan folk vil motta årets program med artister som Denada, Jan Eggum og Arild Andersen, Al McKay Allstars, Trail of Souls, Ketil Bjørnstad med flere. Programmet inneholder som vanlig et frodig spenn mellom jazz og populærmusikk som vi tror er nødvendig for å skape et bredt eierskap hos det musikkinteresserte publikum i regionen. Vi ønsker også å presentere unge band som gjør seg bemerket, blant annet The band called Oh og gruppa BeHop, sprunget ut fra de fruktbare studentmiljøene på henholdsvis Konsen i Tromsø og Universitetet i Agder. I tillegg til at musikklinja ved Bodø videregående skole bidrar med unge talenter og egen konsert.

Akkerman var booket til duokonsert med Odd-Arne Jacobsen, ytret Akkerman en tid etterpå et ønske om å spille sammen med undertegnede i en bandsetting. Og siden progrock-bandet Focus var et av mine favorittband kunne jeg ikke la muligheten til å spille med gitaristen som var sentral i Focus gå fra meg! Bandet ble deretter supplert med Gary Husband og Per Mathisen, to internasjonale utøvere av ypperste klasse. Dermed gjør vi en Scandic-weekend som det gnistrer av med «Focus in Time», Maria Haukaas Mittet, våre egne artister Bodø Big Band og Arvid Nilsen samt selveste Al McKay og hans «Earth, Wind & Fire Experience». Og jeg skal nyte hvert sekund av avslutningsfesten lørdag kveld på Scandic i selskap med forhåpentligvis hundrevis av publikummere, på det jeg tror blir tidenes Bodø-party.

Jan Gunnar Hoff Festivalsjef

REDAKSJON

FESTIVALSJEF:

REDAK TØR:

Jan Gunnar Hoff

Kristine Hoff

PRODUSENT:

ANNONSESALG:

Erik Johansen

Gunnar Børstad

ARBEIDSGRUPPE:

DESIGN/L AYOUT:

Erik Johansen Tone Rognes Heather Hebbert Bosse Schjølberg Thor-Ivar Lund Hilde Fure Ruth Hoff

Lima Design v/Liss Marie Jakobsen

OPPL AG:

ca 22.000

DISTRIBUSJON: Som innstikk i Avisa Nordland. På diverse serveringssteder i byen.

TUS EN TAKK TIL ALLE VÅRE S PONSORER OG SAMARBEIDS PARTNERE det er i fellesskap med dere vi kan lykkes i å skape enda bedre konsertopplevelser for vårt publikum.

ADMINISTRASJON

AN Media

TEKST: K JELL NORDENG

Tusen takk til alle frivillige, støttespillere og ikke minst sponsorene som gjør det mulig å lage en super jazzfest i Bodø!

Som vanlig drister jeg meg også til å spille litt selv under festivalen. Det hadde seg nemlig slik at da gitarlegenden Jan

TRYKK:

FOTO: HENRIK DVERGSDAL

FESTIVALS JEFENS INTRO

SKRIBENTER: Kjell Nordeng Katrine Opdahl Sondre Thorbjørnsen Gunnar Børstad Kristine Hoff Audun Selnes Sigurd Lamark Erik Johansen

FØLG OSS bodojazzopen.no

BÅDE MEL ANKOLI OG HUMOR Mange tenker primær t på Jan Eggum som melankoliens visedik ter. Selv mener bergensar tisten at det bare er halve sannheten.

Jan Eggum er en av norsk visekunsts sanne veteraner. Det selvtitulerte debutalbumet kom allerede i 1975, og etter en lang karriere som nasjonal artistkjendis trenger han egentlig ingen nærmere presentasjon. Likevel, den som måtte søke informasjon om Eggum, for eksempel på nettstedet Wikipedia, finner ut at han gjennom temaer som «kjærlighetssorg, ensomhet og tungsinn kan sies å gi et ansikt til melankolien». Det kan da synes som en motsigelse at nettopp Eggum i 2016 fikk Solprisen for å ha spredd «sol og glede til det norske folk». – Jeg tror vel at artister flest har både alvor, glede og humor i det de presenterer. Det vet de som lytter nøye på platene mine, og ikke minst de som kommer på konsertene. Det samme gjelder jo Halvdan Sivertsen. Han har både alvor og humor, det er nok derfor vi jobber så godt i lag, sier Eggum.

ikke første gangen Eggums låter fremføres i nye og alternative arrangementer. – Det virker som om mine låter inviterer til bearbeidelse av musikere med ulikt utgangspunkt. Tidligere har de vært arrangert både for jazzband og symfoniorkester, og jeg er spent på hva Arinada kommer opp med. Forhåpentligvis blir det helt nye og spennende vinklinger på låtene, sier visekunstneren.

– Je g tr or vel a t ar tis ter f le s t har både al vor, gle de og humor i de t de pr e s en ter er. De t ve t de s om ly t ter nø ye på pla tene mine, og ik ke mins t de s om kommer på kons er tene .

EGGUM-L ÅT ER I N Y E A RR A NGEMEN T ER I 2015 dro han til Brasil for å søke ny inspirasjon og nye musikalske inputs til hans siste plate som fikk tittelen «Rio». – Samarbeidet med de brasilianske musikerne var både spennende og givende. De tilførte låtene en spenstig groove. Jeg ble litt overrasket over hvor fort de tok til seg musikken min. Kanskje det bor et brasilianer i meg, sier Eggum. Under Bodø Jazz Open skal bergenseren primært spille alene med gitaren, men på noen låter blir han akkompagnert av det 15 mann sterke jazzbandet Arinada med Arild Andersen og ensemblet Denada. Hvilke sanger er fortsatt ikke fastsatt. Det blir imidlertid

SPIL L ER A L DRI L ÅT ENE L IK EDA N Med tungsinn, ensomhet og kjærlighetssorg som viktige temaer kan Eggums sanger sies å være av det tidløse slaget. De seksti låtene han ga ut på tre doble platene «Kjærlig og ærlighet» i anledning 60-årsdagen i 2011 forteller at mannen ikke akkurat har pådratt seg skrivesperre med årene. Selv om Eggum uanstrengt kan dekke et konsertrepertoar med nye sanger, har han imidlertid ingen problemer med å synge de gamle tekstene, som han formulerte i yngre dager. Den gangen kjærlighetssorg trolig var et hyppigere traume enn i dag. – Jeg skriver om det som opptar meg, og er til enhver tid mest opptatt av de siste sangene jeg har skrevet. Publikum ønsker gjerne å høre noen av de gamle kjenningene, og jeg har ingen følelse at de tekstlige

temaene ikke passer i min alder. En annen ting er at jeg ikke alltid spiller låtene helt likedan, sier 65-åringen fra Bergen.

F ØL GER GODT MED I dagens norske musikkbilde ser Eggum mange dyktige unge artister. Han uttrykker stor begeistring for Aurora, og både Siri Nilsen, Stein Torleif Bjella og Odd Nordstoga kan sies å videreføre den norsktekstede visesjangeren han selv er en pioner i. – Jeg følger godt med, og har for eksempel snakket fram Stein Torleif Bjella helt siden han spilte i bandet Tolv Volt på 90-tallet, sier Eggum. I løpet av de drøye 40 årene som har gått siden Eggum debuterte har bransjen forandret seg. Blant annet har YouTube og strømmetjenesten Spotify gjort det lettere for alle å publisere musikken sin, men veteranen mener likevel ikke at det er lettere å være debutant i dag enn for 40 år siden. – Det er vanskeligere å få oppmerksomhet. For eksempel var det betydelig lettere å slippe til på radio i mine første år, sier Eggum som gleder seg til Bodø Jazz Open. – Musikk er best live, ikke minst mine låter, og festival er jo nettopp det: live musikk, avslutter den populære bergenseren.


4

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

TEKST: K JELL NORDENG

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17 Lyst til å høre noen historier fra Akkermans tid i Focus og få noen musikalske tips?

FOTO: SANDER DROOGLE VER

5

FOTO: ALIONA PA ZDNIAKOVA

– Få med deg clinicen «Akkerman - Guitar, prog & Focus» Sted: TBA.

TEKST: K JELL NORDENG

FR A GARBAREK TIL AKKERMAN

MANGESIDIG GITARLEGENDE

Sist gitarist Odd-Arne Jacobsen spilte i Bodø var for om lag 45 år siden, da i bandet til Jan Garbarek. Denne gangen blir det i samspill med Jan Akkerman.

Han har opplevd kommersiell suksess og fåt t ros av verdenskjente kolleger. Jan Akkerman hviler ikke på laurbærene, og under Bodø Jazz Open får du muligheten til å se ham spille i to ulike konstellasjoner.

– Vi ble kjent via Facebook. Jeg fikk ei meget oppløftende melding fra Akkerman etter at han hadde funnet min versjon av «Nature Boy» på YouTube og det var vel slik vårt samarbeid egentlig startet, sier den norske jazz- og samtidsmusikeren Odd-Arne Jacobsen. De to har allerede holdt en konsert i Nederland til svært god respons.

Bedømt ut fra det siste årets konsertliste er 70-årige Jan Akkerman en etterspurt og meget aktiv musiker. Den nederlandske gitarlegenden søker gjerne nye samarbeidspartnere, og han har for lengst sjekka ut musikerne i kvartetten han skal spille med under jazzfestivalen i Bodø. – Klart jeg for lengst har sjekka dem ut, og jeg ser fram til å spille sammen med dem. Ved siden av de tøffe og komplekse fusion-partiene fascinerer Jan Gunnar Hoffs komposisjoner meg med lyriske melodier som er enkle uten å bli barnslige eller banale, sier Akkerman. Akkermans konsert med Hoff, den britiske trommisen Gary Husband og bassist Per Mathisen har fått tittelen «Focus in Time», noe som indikerer at arven etter Focus ivaretas, samtidig som ny energi og nytt materiale tilføres.

F O CUS-L EGENDE For det var som et av de viktigste medlemmene i det nederlandske progrock-bandet Focus at Akkerman slo gjennom som musiker. Blant albumene som sikret det nederlandske instrumentalbandet en anstendig plass i rockehistorien er «Focus 2» (1971) og «Focus 3» (1972), og i tillegg gjorde singler som «Hocus Pocus» og «Sylvia» seg gjeldende på det tidlige 1970-tallets internasjonale hitlister. Mens andre tilårskomne artister helst ikke «ripper opp» i sine gamle suksesslåter, har Akkerman et heller avslappet forhold til det. – Jeg gjør det noen ganger, men for å unngå å kjede meg ihjel spiller jeg dem oftest i nye arrangementer. At låtene

funker over førti år senere, ser jeg som en bekreftelse på at de har tålt tidens tann. I Bodø har vi planer om å gi et par Focus-klassikere ei heftig og modernisert overhaling, sier Akkerman.

FIK K SPA RK EN Etter flere års suksess forlot Akkerman Focus tidlig i 1976. Gitaristen utelukker musikalske uenigheter som grunnen til at han forlot gruppa, og i litteraturen finnes flere historier rundt hans uttreden av Nederlands progrockstolthet. Blant annet skal Akkerman ha holdt tilbake egne låter fra 1975-plata «Mother Focus» og nektet å øve inn en ny sang som for øvrig hadde tittelen – Je g f ik k sparken . «For Jan» (senere omdøpt til «Maximum»). Dette avviser ting me d musik ken gitaristen i dag.

OMFAT T ENDE MERI T T L IS T E I ettertid har den spilleglade gitaristen drevet en aktiv karriere. Solodiskografien hans, både før og etter Focus, er omfattende, og gjenspeiler en musiker med et mangfold av inspirasjonskilder. Med vokalist Kaz Lux på laget ga han i 1976 ut temaalbumet «Eli», mens samarbeidet med arrangøren Claus Ogerman på «Aranjuez» to år senere bygger på klassisk materiale fra blant andre Rodrigo og Villa-Lobos. Den tidlige «Talent For Sale» (1968) byr på en rekke gamle soul- og RnBklassikere, og på «Tabernakel» (1973) spiller Akkerman lutt på et materiale som ble skrevet av engelske komponister i ElisabethDe t hadde ingen - æraen rundt år 1600.

eller musik alsk r e tning å gjør e . De t hadde vel heller no e me d sjalusi å gjør e .

– Jeg fikk sparken. Det hadde ingenting med musikken eller musikalsk retning å gjøre. Det hadde vel heller noe med sjalusi å gjøre, kommenterer Akkerman megetsigende.

– Betyr det at du og din mangeårige Focus-partner Thijs van Leer ble uvenner? – Jeg har aldri likt ham, men musikken hans er flott. Det lyder kanskje motsigelsesfylt, men slik er det, slår Akkerman fast.

– Jeg liker å utforske ulike typer musikk. Det gjenspeiles i diskografien min, sier Akkerman, som blant annet kan liste opp et samarbeid med den tyske pianisten Joachim Kühn for å dokumentere sin jazzerfaring. – Jazz betyr for meg individuell frihet som musiker. Passer meg utmerket, sier nederlenderen. – Noen av låtene fra de seneste platene dine tilsier at det fortsatt er mye blues i uttrykket ditt. Enig? – Stemmer helt sikkert. Musikken til Focus var jo i bunn

og grunn uformet slik at jeg spilte bluesgitar over romantiske, semi-klassiske melodier, forklarer gitaristen. – Hvordan vil du si at spillestilen din har utviklet seg i årene siden Focus? – Vanskelig å si. Det bør vel helst andre uttale seg om, men for meg kjennes det riktig å si at uttrykket mitt har utvidet seg, mener den søkende musikeren.

H A R «L EK T» MED DE BE S T E En av de mest overraskende innslagene på Akkermans CV er samarbeidet med den amerikanske rapperen Ice T. Den 70-årige gitaristen minnes det med glede. – Det var en live session, og uttrykket er selvsagt veldig ulikt det jeg ellers er involvert i. Mye av dagens popmusikk er for meg kjedelig og uinteressant, men Ice T er både annerledes og inspirerende. Musikken er bra, den har god nerve og en veldig rå lyrikk. Nesten som i opera, der de synger vakre sanger mens de stikker hverandre med kniv. Det er med dette som med all annen kunst, om du deler den inn i sofistikert og primitiv, høykultur og lavkultur, på ett eller annet punkt berører de hverandre, sier Akkerman, og støtter seg til filosofen Ludwig Wittgenstein i sine utgreiinger.

Et blikk på mannens diskografi og lista over samarbeidspartnere viser også at han får «leke» med de beste, og på YouTube finnes intervjuer der både BB King og Queens Brian May lovpriser musikeren Akkerman. I 1973 valgte leserne av det engelske magasinet Melody Maker ham til verdens beste gitarist. – Jeg takker selvsagt for anerkjennelsen, men i utgangspunktet mener jeg at rosen fra publikum er like viktig som godordene fra mine berømte kolleger, sier Akkerman.

TO KONSER T ER I BODØ I Bodø skal Jan Akkerman spille to konserter, den første i gitarduo med Odd-Arne Jacobsen. Den andre er altså konserten ”Focus in Time” på Scandic Havet med Jan Gunnar Hoff, Per Mathisen, og Gary Husband. Etter langvarig samarbeid med Hoff skulle bassist Mathisen være kjent for Bodø-publikummet. Sistemann på laget, Gary Husband, er heller ingen hvem som helst. Det holder å se på lista over hans tidligere arbeidsgivere: John McLaughlin, Jeff Beck, Quincy Jones og Level 42, for å nevne noen. Ikke så rart at selv en godt vant musiker som Akkerman gleder seg til jobben. – Det blir et veldig bra band, avslutter den nederlandske gitarlegenden.

– Odd-Arne er en spennende gitarist med særpreg. Vi har mange ting felles, blant annet interessen for eldgammel luttmusikk, sier Jan Akkerman.

V ERDENSVA N T MUSIK ER Jacobsen har en lang karriere å vise til både som musiker og komponist. Tidlig på 1970-tallet turnerte han med Jan Garbarek Group, og senere har gitaristen spilt over hele verden. Få andre nordmenn har både spilt på Moscow International Jazz Festival og i Carnegie Hall i New York. Som komponist har Jacobsen skrevet musikk for ulike besetninger innenfor jazz og improvisasjonsmusikk. Men de som forbinder gitarbasert jazz med tradisjonsbærere som Wes Montgomery og Djange Reinhardt kan kanskje bli overrasket når de hører Jacobsens musikk. – Jeg har vært gjennom ulike stadier som kunstner. Musikken til de klassiske jazzgitaristene er på ingen måte fremmed for meg, og jeg spiller gjerne gamle standardlåter. Uansett tror jeg at min totale bakgrunn som menneske og musiker påvirker det jeg skaper. Det blir en slags moderne gitarmusikk med nordnorsk dialekt, forklarer den klassisk utdannede gitaristen fra Tromsø, og legger til:

– Det har alltid vært viktig for meg å være i bevegelse som kunstner. I dag er det riktig å si at jeg beveger meg mellom jazz og samtidsmusikk.

SPIL L ER H V ER A NDRE S L ÅT ER Og det er nettopp i behovet for være i bevegelse at Odd-Arne ser et slektskap med sin nederlandske makker som han har kjent til helt siden gitarlegendens tid i Focus på 70-tallet. – For meg står han som en egenartet og allsidig musiker som nekter å stagnere. Det er et poeng at vi funker godt sammen også på det menneskelige planet, sier Jacobsen. Med duoens samlede musikalske interessefelt er det grunn til å være spent både på samspillet og materialet de vil presentere for publikum. – Vi henter låter både fra hans og min katalog. Publikum kan forberede seg både på nyarrangerte jazzklassikere og andre låter, sier Jacobsen, som også peker på deres felles interesse for musikken til 1600-tallskomponisten John Dowland. Merkelig nok er konserten på Bodø Jazz Open bare hans andre besøk i nordlandshovedstaden. Forrige gang, for om lag 45 år siden, spilte han sammen med Jan Garbarek, Arild Andersen og Edvard Vesala i kjelleren til Sparebanken i Storgata. – Konserten fant sted i en ungdomsklubb i sentrum. Det har jo skjedd mye i Bodø siden den gangen, og jeg gleder meg til å spille hos dere, avslutter Jacobsen.


6

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

GJERMUND LARSEN

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

Musikalsk kjøreglede Honda Jazz

Honda Jazz er en kjekk liten bil med veldig stor plass, romslig interiør, smarte funksjoner og et sporty utseende.

FRA KR: 204.900,-

Festivalprofil 2017

Honda Hr-v

Nye Hr-v er en fryd for øyet og fantastisk å kjøre. Du får en sofistikert bil med utsøkte kjøreegenskaper i et sporty og gjennomtenkt førermiljø. Nå både med bensin og diesel.

FRA KR. 268.000,HR-V: Drivstofforbruk blandet kjøring: 4,0–5,7 l/100 km. CO2-utslipp: 104–134 g/km. Miljøklassifisering: EURO 6. Jazz: Drivstofforbruk blandet kjøring: 4,6–5,1 l/100 km. CO2-utslipp: 106–120 g/km. Miljøklassifisering: EURO 6. Imp.: Honda Motor E urope Ltd. (Norge). www.honda.no

Åpningstider:

HOVEDSAMARBEIDSPARTNERE:

OFFENTLIGE STØTTESPILLERE:

MUSIKKFESTUKA.NO

Autorisert Honda-forhandler siden 1990

Mats Steensen Daglig leder 932 10 370 mats@flygtbil.no

Patrick Flygt Avd-leder/selger 900 69 285 patrick@flygtbil.no

Man–fre: 08.00–16.00 Torsdag: 08.00–19.00 Lørdag: 11.00–14.00 Tlf: 75 50 75 00 flygtbil.no

Plassmyra, 8013 Bodø

7


8

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

ALLE FOTO: DILLON PADGE T TE

TOPP STEMNINGEN og legg inn et besøk hos Royal Bowling før/etter forestillingen i STORMEN konserthus! Hyggelige aktiviteter i en rolig og trivelig atmosfære i underetasjen til Radisson Blu Hotell!

www.royalbowling.no – Telefon 75 52 88 20 Trykk: forretningstrykk.no

VI SERVERER

FROKOST- LUNSJ OG MIDDAG! T R E E A R T H , W IND & FIR E - L ÅT E R V E R DT Å S JE K K E U T:

EN KVELD I NORDENS L. A . Et kåseri om hvordan Bodø kommer til å bli snudd på hodet når Al McKay Allstars gjester Scandic Havet i februar med sit t forrykende «Ear th, Wind & Fire Experience».

Til de av dere som hører disko og tenker på Grønlands Allstar-frontfigur Al McKay har holdt det ekte siden før største øy, Disko (Qeqertarsuaq, «Storøya»), for ordens Odd Tore Fygle ble hvit i luggen, og i 1973 ble han et skyld: Vi snakker her om gledens lydspor. Gjensynet fullverdig medlem av legendariske Earth, Wind & Fire. På med en gammelbekjent på et røyklagt dansegulv. platen Head To The Sky fra samme år hører man hans ville, venstrehendte gitartoner – men det høres ikke venstrehendt ut, for å si det sånn. – E ar th, W ind & Fir e k unne aldri ha v unne t Hør for eksempel den fantastiske Edu Lobonob elpris en i li t ter a tur, men s am tidig k an en coveren «Zanzibar» på nevnte plate.

sp ørr e s e g om hvor mange ganger B ob D y lan har

I årene som fulgte rakk han å spille på r e dde t dans e gul ve t på hjemme f e s ten din? ytterligere syv EW&F-plater, og bandet bevegde seg sakte men sikkert fra soul og funk, og over i den vidunderlige diskoen. Livsbejaende, livsbejublende. Vitalt og virilt. Diskoen I 1978 skrev McKay sammen med bandets grunnlegger kompliserer ikke, pakker ikke inn. Følelsene ligger smurt i Maurice White monsterhitten «September». Albumet tykke lag på utsiden og de er POSITIVE. Det finnes ingen Faces fra 1980 ble McKays siste studioalbum med bandet. kommunesammenslåinger på dansegulvet. Earth, Wind Når han nå gjester Bodø har han med seg et stjernelag & Fire kunne aldri ha vunnet nobelprisen i litteratur, men på 12 musikere, blant annet bestående av medlemmer fra samtidig kan en spørre seg om hvor mange ganger Bob den originale Earth, Wind & Fire-besetningen.

Dylan har reddet dansegulvet på hjemmefesten din? Alt til sin tid, og denne februarkvelden er det tid for å feire livet. Så hva kan man forvente seg av «Earth, Wind & Fire Experience»? Det blir storbandfølelse med capsen bak fram og solbrillene på, energisk og dansbart som bare funk og disko kan være. Godt oppkneppede paljettskjorter, falsetter, heseblesende blåserrekker. Bråkjekke basslinjer og frekk congasklasking. Cheesy på alle de riktige måtene; lyden av et fromagerie. Denne kvelden blir Scandic Havet omgjort til en funky oase. La oss glemme at vi befinner oss i denne februargrå, ufunky byen! Ullgenser og tjukkbukse byttes ut med nystrøket paljettskjorte og nypresset slengbukse. Høflighetsfraser byttes ut med high fives, stiv nordnorsk gange med frodig hoftearbeid, og «Bypakke Bodø» med en pakke sigarer. Bodø – Nordens L.A.! Få ut brøytebilene og finn fram rulleskøytene. Hei, legg fra

Glasshuset tlf. 75 52 24 80

«Zanzibar» fra Head To The Sky (1973) – En cover av Edu Lobos låt med samme navn.

Vi anbefaler også vår rikholdige-

Kaffemeny!

«Africano» fra Thats The Way Of The World (1975) – Avsindig dose perkusjon på denne. «Runnin”» fra All´N All (197 7) – Advarsel: coveret bør ikke sees på uten solbriller!

deg de skibrillene der, du er i Nordens L.A i kveld! Hundholmen Brygghus gjøres om til et casino, vi lager en ordentlig strand i Breivika. Få vekk de rekene der herr Rekeselger, i Nordens L.A spiser vi kun nyfiskede HAMBURGERE! Pinnerød, gi meg det teite ordførerkjedet ditt så bytter vi ut kommunevåpenet med ei discokule – du er ordfører i Nordens L.A i kveld. Fjern taket på alle biler. De som ikke danser må i fengsel. Vi kaster et tonn glitter i Saltstraumen. Burøylukta blir en krydra eau de toilette. De tre øverste knappene i alle kommuneansattes skjorter fjernes – brysthår blir påbudt. Bystyresalen ikles velur, midler øremerkede til å sy ut alle myndige innbyggeres bukseben. Johan Arnt Strøms bøker får titler som Gi deg ikke på dansegulvet, Knut. Shirley Bottolfsens karakteristiske lue blir en sirlig fedora-hatt og bøssa hennes en iskald Strawberry Daiquiry. Badeland blir Boogie Wonderland. Nordens L.A – i hvert fall for en kveld. Du skal ha et hjerte av stein og hofter av fauskemarmor for å ikke bli revet med når Al og gjengen drar i gang «September» på Scandic lørdag 4. februar.

City Nord tlf. 75 52 60 00

www.monamibodo.no monami@bodo.online.no

Velkommen til en oase av fristelser og god atmosfære!

SandvågDESIGN

TEKST: SONDRE THORBJØRNSEN

Frisør & hårerstatninger Storgata 4A, 8006 Bodø Tlf. 75 52 16 84

DROP-IN

INGEN TIMEBESTILLING KOM NÅR DET PASSER DEG!

BLI FIN PÅ HÅRET TIL BODØ JAZZ OPEN VIS À VIS KULTURHUSE

T

Åpningstider: Mandag-fredag 08.15-16.00 Torsdag 08.15-19.00

9


10

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17 Vi har følgende merker på lager:

VA N Q U E R O S Fredag 3. februar kl 12:00 Konsertbillett: kr 150,-

Vi har KNALL PRISER på vinterdekk Det er ikke optimalt å kjøre syv harmonimusikanter i en boble. Særlig ikke når konkurransen er i Frankrike. Men om det er dét som skal til, så holder de pusten og presser seg sammen Det kalles bodøenergi – det ustoppelige engasjementet og kjærligheten for korpset sitt. Kjøper du strøm fra oss bidrar du til vekst og utvikling i lokalmiljøet ditt. Vi støtter ildsjelene og gjør det enklere for dem å fokusere energien sin på det de kan best.

Bestill time: www.saltendekksenter.no

TUSENHJEMMET

ICE TOUCH

NORD*FROST 100

X-ICE NORTH 3

ICE GUARD IG55

KULTUR- OG KUNNSKAPSSENTER Kultursal Lofoten, Prinsens gt. 124, 2 etg.

Munarvollveien 1, Bodø Stormyrveien 50, Bodø

: 75 55 10 50

: 75 55 10 60

Heftige opplevelser! Som stolt samarbeidspartner til Bodø Jazz Open ønsker vi å bidra til opplevelser som berører og beriker. Vi gleder oss til å høre Jan Eggum, Midnight Choir, Trail of Souls, Christel Alsos- og til å treffe deg!

Tlf. Adr.

75 54 45 01 Tollbugata 8 8006 Bodø

E-post:

post@angell-co.no

Designet av BEDRE reklame AS 2013

snn.no

11


12

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

TEKST: ERIK JOHANSEN

13

FOTO: FR ANK K ARL SEN

ET PERSONLIG MØTE MED MIDNIGHT CHOIR Like a bird on the wire, like a drunk in a midnight choir.

Vi skriver starten av 1994 og skiensfolka Paal Flaata, Atle Bystrøm og Ron Olsen gjør over 100 spillejobber som husband på Gamla i Oslo, under navnet Hashbrowns. Det jobbes med å signere bandet og BEAT-skribenten Tom Skjeklesæther anbefaler at de finner seg et bedre bandnavn. Løsningen blir Midnight Choir, hentet fra Leonard Cohens sang «Bird on the wire». Fire år og tre utgivelser senere gjør bandet sin aller første konsert i Bodø, på Glæden lørdag 5. desember 1998. Bandet var aktuell med sin tredje utgivelse «Amsterdam Stranded», produsert av Chris Eckman i The Walkabouts. Albumet trekkes ofte fram som ett av 90-tallets beste album og innkasserte Spellemannprisen i klassen rock. Utgivelsen ble kritikerrost for sine lavmælte sanger om «smerte og lidenskap». Slik beskrev i alle fall Rune Slyngstad albumet i Nordlandsposten, i et intervju med vokalist Paal Flaata et par måneder tidligere. Anmelderne

skrev at bandets tredje album var det sterkeste og mest personlige dokumentet i norsk rockhistorie noensinne, og at Atle Bystrøms private helvete hadde blitt til årets flotteste og mest ambisjonsrike norske album. Ikke rart konserten ble utsolgt i god tid.

Vi er skjønt enig i at det ble en religiøs opplevelse for oss og de 250 oppmøtte. Selv hadde jeg dagen i forveien vært i begravelse til min egen mor, så da Midnight Choir åpner med «Long Hard Ride» hentet fra andre-albumet Olsen´s Lot (også produsert av Chris S elv hadde je g dagen i f or veien vær t i b e gravels e Eckman), er det Vi sitter og til min e gen mor, s å da Midnigh t Choir åpner me d akkurat det jeg mimrer tilbake til tenker jeg har vært «L ong Har d R ide», er de t ak k ura t de t je g tenker denne magiske igjennom. Ingen kvelden. andre band i verden je g har vær t igjennom . Gøran Aamodt, kunne passet bedre den gang denne kvelden. bookingansvarlig på Glæden, og undertegnede som på denne tiden drev eget bookingbyrå. Aamodt var på tur ut Om konserten skriver Nordlandsposten «En stemme av Free Record Shop med «Amsterdam Stranded-skiva» i som knuser glass», og den andre lokalavisa den gang, posen da jeg ringte og spurte om han var interessert i en Nordlands Framtid, slår like godt fast at konserten konsert med Midnight Choir. Det var han. ble «Definisjonen av det perfekte». Terje Engen, sjef i

N Y U TGI V EL SE «The Loma Ranch Sessions» som består av deres selvtitulerte debutalbum «Midnight Choir» fra 1994 og et bonusalbum på 10 spor fra samme tidsperiode, hvor kun 1 låt er utgitt tidligere.

bandets plateselskap S2 Records, sendte to utgaver av «Amsterdam Stranded» på vinyl og et takkebrev til Gøran noen dager etter konserten. Honoraret ble selvsagt utbetalt i kontanter og konserten ble kåret til den beste konserten i Bodø i 1998. Selvfølgelig! Det tok ikke lang tid før Midnight Choir igjen var tilbake i byen. En fredagskveld i juni 1999 sitter Gøran og jeg i publikummet på Rock Café (i dag Hundholmen Brygghus). Der er også en annen fan av bandet, som i all hemmelighet tar opp en såkalt bootleg av konserten. En kopi av dette opptaket dukker opp i postkassa noen uker senere. Avsenderen er anonym. Den har et hjemmelaget cover med tittelen «Midnight Choir Live i Bodø 11/6-99» og spilleliste (der kun tittel på første låt mangler). En morsom sak på opptaket er når Gøran hører seg selv snakke; «det e bra det her…..». Sidemannen svarte ikke.


14

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

I ettertid skjønte man jo hvorfor. Bandet tok det ikke ille opp. Tvert imot. Etter eget ønske fikk også de tilsendt en kopi av konserten. Jeg fikk gleden av å reise med Midnight Choir. Blant annet til Nordkappfestivalen i Honningsvåg hvor stemningen på Nøden Pub allerede var svært god da musikerne gikk på. Bandet kom seg helberget igjennom. Også på Ørnes-kaia under Sommerdagan i Meløy der forelskede kjærestepar svingte seg i det ene hjørnet, og menn på fest yppet til slåsskamp i det andre, ble det suksess. Det gikk imidlertid mer rolig for seg på Olsokfestivalen på Inndyr. Midnight Choir gjorde to konserter i Bodø Kulturhus. I oktober 1999 sammen med Strinda Strings, som en del av en landsomfattende Rikskonsert-turné. Tore Wildhauer var byttet ut med Palle Krüger på trommer, som fra da av ble et tilnærmet fast medlem av bandet. En av låtene på denne turneen var «Double Blank», som i slutten av februar 2000 ble utgitt som første singel fra den kommende plata «Unsung Heroin». Året etter fikk vi se en annen og mer helakustisk utgave av Midnight Choir. Dette mer stillferdige uttrykket, var nok en medvirkende årsak til at konserten på Studentersamfunnet i februar ble pratet ihjel av publikum. Til stor irritasjon (og litt forbauselse) for de av oss som var kommet for å lytte til nok en konsert med melankolimesterne. I mars året etter var

16. februar, Sinus

Sondre Lerche 07. mars, Sinus

Vanishing Vegas 22. mars, Store sal

Unni Wilhelmsen og Henning Kvitnes de tilbake i Bodø Kulturhus, også denne gang med et akustisk oppsett og aktuelle med «Selected Songs», bandets første «best of»-utgivelse. De to siste konsertene for fansen i Bodø ble i regi av Klubb Alternativ på «gamle» Sinus. Først i desember 2002 og så i mars 2003. Den siste turneen og det siste albumet (for den gang) «Waiting for the bricks to fall», som også ga bandets høyeste listeplassering på VG-lista. På denne turneen fikk de med seg Talk Talk's trommis Lee Harris. Jeg sto for en gang skyld helt fremst. Og etterpå fikk

jeg signert både Midnight Choir-plater så vel som katalogen til Talk Talk. Man må jo benytte sjansen når man får den. Og nå er Midnight Choir gjenforent! Hvem skulle trodd det? 12 år etter at de ga seg står Gøran og jeg nok en gang foran bandet, denne gang på Rockefellers 30-års jubileum i mars. Ringen er på mange måter sluttet. Og konserten på Øyafestivalen i sommer ble beskrevet i VG som det mest gledelige comebacket i norsk rockhistorie. Og mens du venter på Bodø Jazz Open anbefales det å sjekke ut den nyeste utgivelsen «The

Loma Ranch Sessions», som består av deres selvtitulerte debutalbum «Midnight Choir» fra 1994, i remastret utgave og et bonusalbum på ti spor fra samme tidsperiode, hvor kun én låt er utgitt tidligere. Nesten 19 år etter den magiske kvelden på Glæden, kan du endelig få oppleve Midnight Choir igjen. I en av de beste akustiske saler. I regi av en av de beste jazzfestivaler.

25. mars, Sinus

Razika 26. mars, Store sal

To rustne herrer Hvis helsa holder

10. mars, Sinus

Thomas Dybdahl

Les mer og bestill billetter:

www.stormen.no

God fornøyelse!

Se verden med nye øyne

VINN BILLET TER #b odøjaz zopen Tagg festivalbildene dine på Instagram, og vær med i trekningen av konser tbillet ter.

Hyundai har allerede tatt ledelsen ved å være den første som serieproduserer hydrogenelektriske biler som kun slipper ut rent vann. Nå kommer steg to i dette viktige miljøarbeidet. IONIQ kommer i hele tre elektriske modeller; ren elbil, hybrid og ladbar plug-in hybrid. Først ut er IONIQ som hybridversjon. Den lanseres allerede i september, tett etterfulgt av den elektriske versjonen som lanseres i oktober. Dermed er IONIQ verdens første bilmodell som tilbys med alle disse tre elektriske drivlinjene som alternativ. Hyundai electric fra kr 243 850,- og Hyundai hybrid fra kr 272 050,-

Veiledende pris levert Bodø inkl. leveringsomkostninger og mva. Årsavgift kommer i tillegg. Forbruk blandet kjøring IONIQ electric: 1,15 kwh/mil. Forbruk blandet kjøring IONIQ hybrid: fra 0,34 l pr mil. CO2-utslipp: fra 79 g/km. NOx=1,6 mg/km. Avbildede modeller kan avvike fra tilbudt modell og tilbudt utstyr avhenger av valgt utstyrsnivå. Fem års fabrikkgaranti med ubegrenset kjørelengde. IONIQ electric og IONIQ hybrid driftsbatteri: åtte år eller 200 000 km. For vilkår og betingelser, se www.hyundai.no. Det tas forbehold om eventuelle trykkfeil eller endringer.

15


16

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17 FOTO: ANDRÉ L Ø Y NING

17

FOTO: MARIUS FISK UM

TEKST: AUDUN SELNES

JASSBOX Jassbox har for lengst tat t hovedstaden med storm. Nå kommer klubbkonseptet endelig til Dama Di. En gang i måneden fylles Nasjonal Jazzscene i Oslo opp med entusiastiske jazzdansende mennesker. Bak spakene står musikerne og DJ-ene Espen Horne og Erik Holm. For tre år siden hentet de klubbkonseptet fra Bergen, hvor Jassbox har blitt arrangert i over åtte år. Sakte men sikkert har konseptet vokst seg stort, med live konserter og DJ-sett fra klokken 21 til langt inn i de sene nattetimer. Holm og Horne snurrer finurlige dansbare rytmiske jazzperler fra 60- og 70-tallet, soul og energisk funk – med andre ord musikk det er umulig å stå stille til. Vi kan love deg at dansegulvet på Dama Di kommer til å eksplodere når Jassbox inntar utestedet i februar.

BEHOP Musikkollektivet BeHop består av de fem unge musikerne Pål Gunnar Fiksdal (trompet og elektronikk), Runar Fiksdal (trombone og elektronikk), Torbjørn Tveit (bass og elektronikk), JC Vesttun (keyboards) og Jens Tobias Nyland (trommer og elektronikk) – som alle har ganske ulike paletter og instrumentaluttrykk. I BeHop føres disse sammen til et svært energisk og eksperimentelt lydbilde som elegant fusjonerer jazz og elektronika. BeHop er tuftet på en repetitiv og suggererende estetikk fra sjangre som hiphop, house og drum ’n’ bass, men krydres med raffinerte improvisasjoner og sjelfulle utblåsninger som skaper et helt unikt uttrykk. Bandet har de siste tre årene gjort over 50 konserter, og har jobbet med flere prominente musikere, deriblant Jan Bang og Marius Neset. Samarbeidet med Neset ble til gjennom Norsk Jazzforums turnékonsept «Monitor» i 2015, og ble en ubetinget suksess. Bandet er nå aktuelle med albumet «Neo» på Lupi Records.

DARLING WEST Bandet Darling West har i høst klar t det «umulige». De har blit t store i USA – ved å spille country, folk og americana.

Det er kanskje like spesielt som at et kinesisk selskap skulle toppet salgstallene i Norge med en ny brunostlansering. Likevel troner Darling West lytterstatistikken på Spotify i de største byene i USA, mens det fortsatt ikke finnes noen kinesisk brunost i butikkhyllene her hjemme. Bodø er kanskje fortsatt et lite stykke fra New York, Chicago og San Francisco. Like fullt får vi besøk av bandet som etter min mening ga ut et av de aller fineste albumene i 2016. «Vinyl and a Heartache», som følger opp den Spellemanns-nominerte «Winter Passing» fra 2014, er en samling av ni låter som musikalsk ligger tett opp til samtidige artister som Sam Outlaw, Gillian Welch, Kacey Musgraves, Ryan Adams og Jason Isbell, mens ånden til Gram Parsons og Emmylou Harris hele tiden våker varsomt over skiva. Albumet, som Dagbladet nylig kåret til årets 10. beste norske album, låter autentisk, tidsriktig og retro på samme tid, mens låtene veksler mellom å by

opp til dans og pleie din hjertesorg. I tillegg har Darling West lurt inn en fantastisk cover av Fleetwood Mac-låten «The Chain» som på ingen måte gjør skam på de fantastiske vokalharmoniene til Lindsey Buckingham, Stevie Nicks og Christine McVie – snarere tvert i mot. Trioen Mari Kreken, Tor Egil Kreken og Kjetil Steensnæs som utgjør Darling West vil nok utløse en form for déjà vu blant mange bodøværinger. Bandet består nemlig av musikere som ofte opererer i bakgrunnen av artister som Marit Larsen, Odd Nordstoga, Stein Torleif Bjella, Bjørn Eidsvåg og Ingebjørg Bratland. Dette er med andre ord en trio som både har sett Keiservarden, Stormen og Bodin Kirke, men som besøker Dama di, Bodø Jazz Open og det ukentlige konseptet «Halv ti på torsdag» for første gang 2. februar. Det er bare å glede seg.

TEKST: SIGURD L AMARK

THE BAND CALLED OH Om et tilfeldig møte med The band called Oh i metropolen New York.

For et par år siden var jeg i New York sammen med en kompis (snikskryt). Vi hadde klart å manøvrere oss fram til det aller kuleste stedet det gikk an å dra i byen den kvelden – nei vent litt, i hele verden den kvelden – som var klubben Brooklyn Bowl. Vi hadde lest om stedets legendariske DJ-sett av Questlove (trommeslager i The Roots og produsent for Elvis Costello, D’Angelo, Erykah Badu, Jay Z m.fl), og vi var klare for alt metropolen kunne gi oss av fremmedart og inspirasjon. Men da vi entret stedet satt det søren meg fem andre, nordnorske gutter der allerede. «E det nordlendinga?» Tromsø-gjengen The band called Oh var et skritt foran, og hadde for lengst inntatt New York-klubben med en selvfølgelighet kun en ekte Tromsø-kis kan inneha. Under armen hadde de debutalbumet «Stereosoul», som med sitt oppsiktsvekkende urbane soulpop-lydbilde kunne kommet rett ut fra studio hos nettopp nevnte Questlove. Dagen etter spilte de fordømt sympatiske og kjekke mennene konsert i en kjeller i Harlem, og overbeviste med det både

de to skeptiske visesangerne fra Bodø og samtlige av de oppmøtte jazzistene med sin eklektiske og sexy krysning av soul, jazz, pop og r&b.

– E de t nor dlendinga? Med bakgrunn fra Musikkonservatoriet i Tromsø er det ingen tvil om at denne gjengen kan å spille. Noe som likevel skiller Frode Larsen (vokal), Eirik Fjelde (tangenter), Jonas Karlsen (trommer), Arnljot Nordvik (gitar) og Morten Steene (bass) fra andre av dette landets mange flinke jazzmusikere er deres teft for popens og urbanmusikkens språk og sound. «Norwegian boys can never make money out of singin’ neo soul» synger Larsen i den bittersøte låta «Family». Vel, spellemannsnominasjon, radiolisting på både P1 og P3, godt over 100 konserter i Norge og en rekke

opptredener i land som USA, Russland og Spania til et unisont jublende anmelderkorps, har bandet i alle fall oppnådd. Nylig framførte de et eget, spesialskrevet verk sammen med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. Kombiner dette med store doser «street cred» og sjangeroverskridende samarbeid med alt fra gangsterrapperen Klish til elektronavn som Mental Overdrive og Ralph Myerz, og du finner et meget interessant band som hopper raskt mellom etasjene i musikkens skyskraper. Å møte The band called Oh i New York, var som å møte naboen i syden, bare på en veldig, veldig hipp måte. Å høre dem på Bodø Jazz Open blir som å møte den samme naboen for en high five over stakittgjerdet. Enda bedre, spør du meg.


18

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

TEKST: K ATRINE OPDAHL

JAZZPOP-FAVORIT T RETURNERER TIL BODØ I 2011 spilte Torun Eriksen sammen med Bodø Big Band under åpningen av jazzfestivalen. Nå er hun plateak tuell og tilbake på programmet.

FOTO: K E TIL HARDY

– Bandet mitt er fantastisk, de er verdt turen til konserten i seg selv! Det er musikerne Jørn Øien (tangenter), Andreas Bye (trommer) og Kjetil Dalland (bass) hun snakker om, og Eriksen bygger forventninger om at konserten på Bodø Jazz Open skal spilles som om det var den siste. I tillegg til et eminent band er også Eriksen i seg selv en høyst verdig grunn til å gå på konsert. Hun har blitt sammenlignet med Joni Mitchell, og omtales som en artist i verdensklasse. Hennes femte soloalbum «Grand White Silk» har fått strålende kritikker, noe tilbakemeldingene fra den påfølgende norgesturneen også bærer preg av.

SELV PRODUSER T A L BUM Med unntak av sitt forrige album hvor hun tolket låter av andre artister, har Eriksen alltid skrevet låtene sine selv. Sammen med bassist Kjetil Dalland har hun også produsert sitt nyeste album. – Jeg har aldri ønsket å produsere selv, før nå. Jeg har plukket opp mye lærdom fra de andre som har produsert for meg og følte meg klar til å bestemme selv. Prosessen har vært omfattende, men den har kjentes viktig og bra. Med ny musikk har det også dukket opp nytt publikum, og svært begeistrede anmeldelser. – Jeg har et generøst og trofast publikum, og så er det gøy med nye impulser fra folk som har oppdaget meg nå. Noe av det jeg prøvde på med dette albumet var å utvide mitt musikalske rom - være gjenkjennelig, men samtidig ta noen store skritt videre. Når det kommer tilbakemeldinger som bekrefter at jeg har fått til noe av det, da blir jeg glad. Det er jo det beste som kan skje!

JULENS FLOTTESTE ANTREKK Det er lov å skinne litt ekstra i de sene desemberkvelder. Vi har antrekkene som gir julestjernen konkurranse.

DR A M AT ISK HEL IKOP T ER T UR Eriksen har rukket å studere mer enn innsiden av lokalene til gamle Sinus under tidligere besøk i Bodø-traktene. Da hun var på turné i Nordland med Rikskonsertene for noen år tilbake fikk hun sett alle kriker og kroker av fylket. Som den eneste med bilsertifikat ble hun reiseleder av ren nødvendighet, men det er spesielt én reise i lufta som har satt spor – nemlig helikopterturen fra Værøy til Bodø. – Det snødde sidelengs da vi tok av fra Værøy, og jeg husker at jeg tenkte at vi kjørte rett inn i døden. I helikopteret satt det noen veldig kule og avslappede bodøværinger, de sa at dette bare kom til å gå fint. Og det gjorde det jo! Sist Eriksen var i Bodø var Stormen kulturhus under bygging. Selv har hun ennå ikke rukket å spille i byens nye storstue. – Jeg har hørt så mange positive ting om Stormen. Dette er et hus som har blitt tatt godt imot, og jeg gleder meg til å spille der i februar.

SØNDAGSÅPENT 11. OG 18. DES. . . . . . . . . . . 14-18 ALLE HVERDAGER 15.-22. DES.. . . . . . . . . . . . .10-22 Vanlig åpningstid 10-20 (18) • 300 innendørs P-plasser • www.koch.no Shopping midt i byen

19


BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

21

UT FØR ELLER ETTER KONSERT? - GOD MAT, GOD DRIKKE OG GOD STEMNING!

IMPROLEK MED YL AJALI Bodø-ensemblet Ylajali skal leke med jazzvokalist Live Maria Roggen og improvisasjonsmusiker Tone Åse i det nye og spennende prosjek tet «Imprajali 2017».

Sammen vil Roggen og Åse bruke sine erfaringer fra det eksperimenterende ensemblet Trondheim Voices til å utforske den improviserte vokalmusikken med Ylajali, og bruket koret som et slags improvisasjonsverktøy med stemmenes mange uttrykksmåter som bakteppe. Roggen har hatt et bredt virke som vokalist på den norske jazzscenen siden 1995, i band som Come Shine, Tu'Ba, Wibutee, Live&Lien, Trondheim Jazzorkester og Trondheim Voices. I tillegg har hun vært gjesteartist i en rekke band, teatergrupper og med andre kunstnere, og

som soloartist – sist med bestillingsverk til Vossajazz i 2015. Roggen har vært hovedlærer i jazzvokal ved Norges Musikkhøgskole siden 2006. Åse er improvisasjonsmusiker med hovedfokus på vokal utforsking og live elektronikk, men også på improvisasjon i a capella-ensembler. Åse har i mange år drevet med vokalt nybrottsarbeid i gruppene Kvitretten og Trondheim Voices, hvor hun tidligere har vært leder. Hun har lang fartstid som eksperimenterende kordirigent, og som utøver og komponist har Åse med

stor frihet utforsket de forskjellige rollene en vokalist kan innta, blant annet med BOL/ Bol&Snah, Åse/Strønens «Voxpheria», perkusjonist Marilyn Mazur, og med soloprosjektene sine. Åse har undervist i improvisasjon og vokal ved institutt for musikk på NTNU siden 2004. Bodø-ensemblets konsert med Roggen og Åse i Bodø Domkirke på Bodø Jazz Open blir noe helt utenom det vanlige – og publikum kommer til å få høre klanger og harmoniske vendinger som knapt har blitt hørt på en korkonsert før!

Jazz opp måltidet med kortreist kvalitet fra fiskedisken.

BESTILL BORD ALLEREDE I DAG: RESTAURANT BJØRK STORGATA 8 | RESTAURANTBJORK.NO

HUNDHOLMEN BRYGGNUS TOLLBUGATA 13 | HUNDHOLMENBRYGGHUS.NO

OHMA ASIAN COOKING STORGATA 2 | OHMA-ASIAN.NO

TLF: 75 52 40 40

TLF: 48 50 27 27

TLF: 75 56 46 50

Arkitekt- og ingeniør-tjenester - fra ide til ferdig bolig

Big picture

20

bofisk.no | Storgata 16 | Tlf: 75 52 07 60

unikus.no


22

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

FOTO: ISABEL WAT SON

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

23

TEKST: K ATRINE OPDAHL

CHRISTEL I NY DRAKT I 10 år har Christel Alsos trollbundet publikum med sin særegne stemme. I februar åpner hun jubileumsturneen sin på Bodø Jazz Open.

– Jeg kan garantere at jeg tenker mye på å gjøre konsertene mine spennende for publikum. Derfor gjør jeg alt jeg kan for at opplevelsen blir fin, at jeg skal klare å formidle musikken jeg har laget på en god måte, sier Alsos.

U V EN T E T S A M A RBEID Christel var rask til å forkaste materiale underveis i arbeidet med det siste albumet sitt, og beskriver seg selv som passiv aggressiv i prosessen.

– Å få se de store stjernene, det var helt magisk for meg som bare drev med musikk for meg selv på rommet. Min musikk var liksom et hemmelig prosjekt. Og så var det ikke så mange å sammenligne seg med på Fauske.

Når hun kommer til Bodø med nytt materiale i februar blir det nemlig premiere på en helt ny scenografi. Settingen har nye elementer, både for publikum og artisten selv.

– «Something good» som jeg gjør med Thomas Dybdahl på den nye plata var en sånn låt, brutalt nok fikk den nesten ikke en sjanse. Så endte den opp som en duett, det er jo helt fantastisk, forteller hun.

I tenårene var det utenkelig for Christel at musikken kunne bli noe å leve av. Da hun etter hvert begynte på en folkehøgskole for musikk på Gjøvik, skjedde det noe med selvtilliten.

– Jeg har forsøkt å lage en rødere tråd mellom det visuelle og musikken. Det kan kanskje kalles en dramatisk film noir-verden, mer cinematisk enn tidligere. Forhåpentligvis blir det en konsertopplevelse publikum aldri har opplevd før, forteller en entusiastisk Alsos.

– De t er deilig å k jenne a t pak ken rund t me g og musik ken har komme t på plas s .

GODE T IL BA K EMEL DINGER Det ferske albumet «At That Time Of The Night» er nummer fem i rekken. Platen har fått stående applaus fra anmelderne, og Christel er utålmodig på å komme i gang med turneen etter nyttår. Denne gangen litt mer voksent, og litt mer proft. – Nå kan jeg endelig ta med meg både musikere, lyd- og lysteknikere på min egen turné. Det er deilig å kjenne at pakken rundt meg og musikken har kommet på plass, sier Alsos. Erfaringene etter ti år som artist er mange, og Alsos tar spesielt med seg én viktig lærdom. – Jeg må tro på låtene mine. Det som er godt nå er at jeg får det litt mer som jeg vil ha det. Samtidig føler jeg at det er mer som står på spill, at nåløyet for å treffe med musikken min er smalere enn noen gang.

– Jeg skjønte at dette var noe jeg faktisk kunne drømme om å holde på med, å bli musiker. På skolen var det så mange som trodde på oss og ga oss troen på at dette gikk an, sier Alsos.

S T ERK E B Å ND T IL S A LT EN Selv om Christel er stor fan av Dybdahl var det ikke hun selv som ivret mest etter samarbeidet. Det var Christels manager som tok kontakt, og sendte låten til Dybdahl – som umiddelbart ville være med på prosjektet. Alsos beskriver seg selv som introvert, samtidig som hun higer etter møtene med publikum, og å formidle musikken hun selv har laget. – Musikken min er ganske alvorlig, og jeg vil at den skal bety noe for de som hører den. Det er viktig for meg å tørre å si noe om store følelser.

M AGISK E KONSER T MINNER Christel har vokst opp både i Bodø og Fauske, men de siste åtte årene har hun bodd i Oslo. Fra ungdomstida på Fauske husker hun godt hvordan det var å ta toget inn til Bodø for å gå på konserter. En ungdomskonsert med bandet Madrugada på gamle Sinus fremkaller fremdeles gode minner.

– Jeg lengter alltid hjem, og kaller Fauske hjem enda jeg har bodd borte så lenge. For hver gang jeg reiser til nord ser jeg hvilken eksotisk skatt Salten er. I sommer gikk hun helt i «turistmodus» da hun reiste på ferie til hjemtraktene. Da flyet landet i Bodø gikk turen rett til Kjerringøy, hvor hun pekte rundt seg, og gang på gang påpekte hvor flott og vakkert det var. – Det er noe helt eget med nord, og det var ikke alltid jeg tenkte over det mens jeg bodde der. Jeg blir veldig berørt når jeg er på besøk der, dette er røttene mine, sier Alsos med oppriktig begeistring i stemmen. Det er kanskje derfor hun nekter å bli med samboeren til Tromsø for å feire jul. – Jeg har sagt at han gjerne må dra opp til Tromsø, men jeg skal til Fauske og Bodø. Det er en viktig tradisjon!


24

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

FOTO: ODD-EIRIK SK JOLDE

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

25

TEKST: K JELL NORDENG

FR A FLYFORSINKELSE TIL FRUKTBART SAMARBEID I kjølvannet av en kanseller t flyavgang fikk Arild Andersen trio og medlemmene i Ensemble Denada god tid til å høre på hverandres konser ter. Det var kimen til prosjek tet Arinada. Sommerens livedebut ble møt t med ekstatiske anmeldelser. – Vi hadde begge jobber på Rochester International Jazz festival. Neste dag skulle både Denada og vi spille på en klubb i New York. Vi ble grovt forsinket til klubbjobben, og det endte med at vi ble sittende å høre på hverandres konserter. Det var der ideen til samarbeidet kom, sier Arild Andersen. Når kvalitetssterke jazzmusikere gjør felles sak i ett og samme ensemble oppstår det ofte ekstra kreativitet og inspirasjon. Det er Arinada et bevis på. – Det er et kjempespennende band, sier Andersen om ensemblet han skal dele scene med på Bodø Jazz Open.

OMFAT T ENDE JA Z Z K A RRIERE Siden oppstarten i 2009 har Ensemble Denada høstet kritikernes lovord både for sine konserter og to plateutgivelser «Finding Nymo» (2009) og «Windfall» (2013). Godt vant til ros fra faganmelderne er også bassnestor Andersen. Hans posisjon som en av våre ledende jazzmusikere og komponister er ubestridelig, og nylig ble han inkludert i den tyske konsertserien «European Jazz Legends», en begivenhet som er fortreffelig dokumentert på plata «The Rose Window». Utnevnelsen som Eurojazz-legende er et av mange høydepunkter i en omfattende og sterkt prisbelønt jazzkarriere, og lista over medarbeidere fra den internasjonale jazzens øverste hylle er lang: Dexter Gordon, Chick Corea, Johnny Griffin. Og mange flere. På syttitallet var Andersen bassist i Jan Garbarek Group, og i tiåret etter satte han høy standard for norsk samtidsjazz i det tre ganger spellemannsbelønte bandet Masqualero. I årenes løp har Andersen også skrevet musikk for scenen, og på folkemusikkinfluerte plater som «Arv» og «Sagn» vises spennvidden i jazzmann Andersens komponistgjerning. Den som vil sjekke ut hans virke som utøver de seneste årene kan starte med den danske pianisten Carstens Dahls glimrende «Space is the Place», eller låne øret til «Live at Belleville», der Andersen har med seg Tommy Smith (saksofon) og Paolo Vinaccia (trommer). Ei direktekobling til Bodø er albumet «Quiet Winter Night» fra 2012, der Andersen er en del av Hoff Ensemble.

I de siste årene har Andersen har spilt både i triobesetning og med større orkestre som Scottish National Jazz Orchestra, og under Bodø Jazz Open skal det nettopp handle om jazz i storformat. Selv skal Andersen være solobassist. Låtene er hentet fra hans egen omfattende katalog. Noen er gamle, andre er nye, og denne gangen dukker de opp i arrangementer signert av Erlend Skomsvoll, Øyvind Brekke, Helge Sunde og Shannon Mowday.

– De t er all tid spennende å hør e hva slags ide er andr e musiker e f år når de sk al u t f orme mine lå ter. Denada -ver sjonene har vær t givende å jobb e me d . N Y E A RR A NGEMEN T ER

N Y MO -BR ØDRENE GL EDER SEG Han mener låtene har fått et preg av Denada-jazz, eller moderne storbandmusikk, slik vi kjenner den fra ensemblets to plater. Blant medlemmene i det 15 mann store Ensemble Denada er de to Valnesfjordsaksofonistene Frode og Atle Nymo. Tittelkuttet fra bandets albumdebut «Finding Nymo» er dedikert til dem, og de to brødrene opplever Denada-jobben som inspirerende. – Ensemblet teller mange dyktige musikere, og det er et ekstra kick å jobbe sammen med Andersen. Han er en meget dyktig, energisk og inspirerende musiker, som på ingen måte preges av at han i utgangspunktet tilhører en eldre jazzgenerasjon enn oss. Tvert imot, sier Nymobrødrene, og legger til: – Vi er kanskje ikke de som er mest utsjekka på Andersens totale karriere, men de låtene vi skal spille i Bodø er skikkelig spennende.

– Det er alltid spennende å høre hva slags ideer andre musikere får når de skal utforme mine låter. Denadaversjonene har vært givende å jobbe med, og vi snakker om et band med meget sterke musikere, sier bassnestoren som ser frem til Bodø-jobben. – En anmeldelse fra Kongsberg Jazzfestival antyder at de nye arrangementene har ført til kraftige omarbeidelser av originalene. Siden alle arrangørene er betydelig yngre enn deg, kan man si at prosjektet fremstår som et generasjonsmøte? – Nei, det er ikke min oppfatning. Det er heller slik at dette er låter de fire arrangørene har hatt et forhold til lenge, og tilfører dem noe av sin egen identitet, sier Andersen. Det er komponist og bandleder Helge Sunde enig i. – De fleste av oss har et forhold til Arilds musikk, ikke minst gjennom det han skrev for Masqualero på 80-tallet. Nyskapingen kommer av at låtene har blitt silt gjennom de musikalske personlighetene som har fått dem på bordet. Det har vært en spennende jobb, forteller Denada-sjefen.

FOTO: ODD-EIRIK SK JOLDE


26

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

27

FOTO: ASCHEHOUG / TRINE HISDAL

JAZZ QUIZ AV K JELL NORDENG

1. Flere internasjonalt kjente musikere har besøk t

Bodø Jazz Open. En av dem er en tidligere Weather Repor t-perkusjonist, som også har git t ut ei trioplate sammen med Jan Gunnar Hof f. Hva heter han?

2. Hvilken Bodø-musiker forbinder du med bandnavnet Nor thern Concept?

3. I 1999 feiret Bodø sit t 175-årsjubileum. Hvilken jazzmusiker skrev bestillingsverket til feiringen?

4. Terje Nilsen har gjendik tet en del engelskspråklige

klassikere på norsk . Noen av dem, deriblant «Baby it ’s Cold Outside» hører hjemme i jazzens rike. Nilsens gjendik tning av sangen kjenner vi nok best fra en duet t med vokalisten Eva Trones. Hva er den norske tit telen?

5. Hvilket år ble Bodø Big Band star tet? 6. Han var bosat t i Bodø og var den første som ledet nordnorske jazzband på noen av landets største festivaler på 1970-tallet. Hva het han?

7. Navnet Euridice stammer fra en gammel my te, og

operakjennere vil vite om «Or feo ed Euridice». I Bodø er navnet forbundet med god musikk , og en Spellemannspris. Hva er Bodøs egen Euridice?

SY T TITALLET I ORD OG MUSIKK Pianist, komponist og forfat ter Ketil Bjørnstad skal bokbades av den anerkjente journalisten og programlederen Anne Grosvold. Bokbadet, som går under navnet «Syttitallet i ord og musikk», tar utgangspunkt i Bjørnstads siste bok «Syttitallet» som er en del av en selvbiografisk romansyklus på seks bind. Planen er å skrive seg gjennom intet mindre enn seks tiår, med avslutning i 2020. I samtale med den anerkjente NRK-journalisten og programlederen Anne Grosvold snakker han om boka og forteller om livet på 70-tallet. – Hva har fascinert deg mest med syttitallet? – Mange nyanser og faktorer hører hjemme her. For meg ble det et frigjøringens tiår. En frigjøring fra gamle normer både innen litteratur og musikk. 70-årene ga oss unge nye muligheter. Verden lå helt åpen for oss. Vi hadde valgmuligheter. Spørsmålet var hvilke valg vi ønsket å ta. Jeg tok etter hvert mine personlige valg. – Du utdannet deg som klassisk musiker og ble «Ungdommens pianomester» som 14-åring i 1966 og i 1968. Hva bidro til at du så beveget deg mot jazz og rock? — Det skjedde mye musikkhistorisk på denne tiden. Plateselskapet ECM i Berlin med guruen Manfred Eicher i spissen, betydde mye både for norske og internasjonale stjernemusikere på denne tiden. Den amerikanske jazzpianisten Keith Jarrett, Jan Garbarek og flere andre norske musikere ble sterke inspirasjoner for meg. Klassisk musikk som basis for jazzimprovisasjoner åpnet nye veier for mange av oss, sier Bjørnstad. Dessuten

var jeg enormt inspirert av at det på samme tid utviklet seg jazz- og visefestivaler i Norge, «jazz og lyrikk» med den begavede poeten Jan Erik Vold, samt at visebølgen i Nord-Norge, med bl.a. Jack Berntsen og Troilltampen, utviklet seg så flott på 1970-tallet. – Du har spilt med storheter som Lill Lindfors, Cornelis Vreeswijk, Terje Rypdal, Ole Paus, Arild Andersen og mange andre. I hvilken sjanger føler du deg mest komfortabel? – Det er nettopp det jeg aldri har klart å ta stilling til. I frihetsrommet som det tyske plateselskapet ECM våget å gi ut med mine jazzplater ligger noe av svaret. Det melodiske har alltid vært viktig for meg. Jeg tenker at det klassiske skal ligge i bunnen for min musikk. – Du har satt dype musikalske spor etter deg i Bodø med din «Leve Patagonia»-konsert med Lill Lindfors, og kirkekonserten for to år siden med cellisten Svante Henryson. Hvilke forventninger har du til Bodø Jazz Open? – Jeg har alltid store forventninger til mine opptredener i Bodø. Konsertene med Lill Lindfors og Svante Henryson husker jeg med stor glede. Ikke minst satte jeg stor pris på Bodø Domkirkes Ungdomkors medvirkning på fremføringen av Stein Mehrens og mitt eget «Himmelrand», Tusenårsoratoriet i 1999. Jeg har mye å takke Bodø for.

8. I årene før Sinus ble åpnet fant mange jazzkonser ter

sted i andreetasjen på Jarnæs-bygget i Storgata. Hva het lokalet?

9. Henning Gravrok Bands gitarist, Børge Peter-

sen-Øverleir, er en allsidig kar som dukker opp i mange ulike musikalske sammenhenger. I de seneste årene har vi jevnlig set t ham i et spesielt T V-program. Hvilket?

SANDVIK I SELSK AP MED ITALIENSKE TOPPMUSIKERE

10. Byens jazzinteresser te har hat t mange flot te konsertopplevelser på Sinus. I hvilket år åpnet klubben?

11. Harald Skjerstad var en sentral jazzmusiker i Bodø

for om lag 30 år siden, og holder for tsat t på. Hvilket instrument spiller han?

12. Trail of Souls-bassist Roger Arntzen er en travel

mann. I høst besøk te Bodø-mannen hjembyen med en k var tet t. Hva heter k var tet ten?

13. Da han var ung og pen ble han av noen kalt jazzens

James Dean. Hans heroinavhengighet gjorde han imidler tid til en tragisk skikkelse, og i 1988 døde han et ter å ha falt ut av et hotellvindu i Amsterdam. I 1984 gledet den amerikanske trompetisten og sangeren både jazz folk og rockere i Bodø med en strålende Sinus-konser t. Hva het han?

14. Hva heter Bodø-musikeren som i 1980 spilte på

argentinske Agustin Pereyra Lucenas album «La Rana»?

15. Han har spilt i Bonbøgda Big Band (Misvær storband) og ledet Bodø Big Band. Hva heter den ikke akkurat kor t vokste trombonisten fra Misvær?

SVAR: 1. Alex Acuña, 2. John-Kåre Hansen, 3. Henning Gravrok, 4. Se førr et vær det e, 5. 1977, 6. Kjell Bartholsen, 7. Et plateselskap, som gir ut musikk i ulike sjangre. Blant platene er Eva Trones sin «Lille Bille» som fikk Spellemannprisen i klassen for barnemusikk i 2004, 8. T-salongen/ Inside, 9. Beat for beat, 10. 1983, 11. Piano, 12. Chrome Hill, 13. Chet Baker, 14. Finn Sletten, 15. Gunnar Høgseth

TEKST: GUNNAR BØRSTAD

TEKST: K JELL NORDENG

Marit Sandviks ferskeste plate, «Travel», er innspilt i Roma med førsteklasses italienske musikere. I februar er ensemblet og vokalisten klare for Bodø Jazz Open.

– Da vi hadde blitt enige om å spille inn ei plate, gikk prosessen kjapt og radig. Jeg er veldig fornøyd med resultatet, sier Sandvik om samarbeidet med sine italienske musikere.

I TA L IENSK S A M A RBEID Egentlig var det hele en tilfeldighet. Sammen med blant andre en Italia-bosatt musikerkjenning dro Sandvik og hennes ektemann, gitarist Øystein Norvoll, på en kort spilletur til Umbria-området. Så ble trommisen sjuk, og via bekjentskaper kom Maurizio Picchió med på laget som erstatning. Etter endt konsertrunde i pizzaens hjemland hadde Sandvik og den italienske trommisen funnet tonen så bra, at spørsmålet om de skulle gjøre ei plate i lag dukket opp. Svaret var et klart ja. – Kvaliteten på trommespillet er av avgjørende betydning for at jeg skal føle meg vel i et band. Jeg har indre følsomhet på det punktet. I Maurizios tilfelle funker kjemien perfekt, sier Marit. Det tok ikke lang tid før Picchió hadde booket både studiotid og samlet et band av rutinerte jazzmusikere med omfattende diskografier. Dermed var Sandvik på reise igjen. Ikke så rart at plata har fått tittelen «Travel». – Innspillingen gikk bra, og studioet var flott. Hvis det var

noen utfordringer underveis, så hadde de mest å gjøre med at italienerne ikke er spesielt gode i engelsk, sier den tromsøbosatte vokalisten.

– Kvali te ten på tr omme spille t er av avgjør ende b e t ydning f or a t je g sk al f øle me g vel i e t band . Je g har en indr e f øls omhe t på de t punk te t . L ÅT SK RI V INGEN H A R L Ø SNE T De to tidligere Sandvik-platene «Song, Fall Soft» (1995) og «Even Then (Mother`s Song)» (2002), består i stor grad av standardlåter. Låtene på «Travel» er imidlertid skrevet av henne selv. – Jeg har skrevet flere låter de siste årene enn noensinne før. I forhold til de tidligere platene mine mener jeg at «Travel» gjenspeiler flere sider av den musikken jeg har hørt på og vært opptatt av gjennom årene. Fra jazz og latin til Joni Mitchell-påvirkede ting. Låtskriving kommer jeg til å prioritere i tiden fremover. Det har virkelig løsnet for meg, sier hun.

H A R IK K E VÆR T I NORD -NORGE F ØR Bodø Jazz Open-konserten er en del av en Nord-Norgesturné, som Sandvik og bandet hennes bestående av Maurizio Piccihó (trommer), Rafaello Pareti (bass), Maurizio Giammarco (saksofoner), Eivind Valnes (piano) og Fabrizio Bosso (trompet), gjennomfører vinteren 2017. For de fire italienerne blir turen til de polare strøkene helt sikkert et møte med en uvant barsk natur, og musikken på «Travel» tilsier at det trolig også blir et møte med et entusiastisk publikum. – Ingen av musikerne har vært i Nord-Norge før. Det blir spennende i seg selv, og jeg ser frem til å spille låtene live, sier vokalisten. Om platetittelen i utgangspunktet skal forståes i sin engelske betydning, så passer den norske betydningen av «travel» definitivt på Marit. Hun mangler ikke spillejobber, og i løpet av våren 2017 kommer ei plate basert på lyrikken til tromsøforfatteren Brynjulf Bjørklid. – Han skriver veldig gode tekster, som det er en fryd å jobbe med. Innspilingen har vi gjort i Store Studio i Bodø. Et utmerket studio med særdeles dyktige folk, avslutter Sandvik.


28

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

TEKST: K JELL NORDENG

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

29

FOTO: JØRN S TENERSEN

FOTO: PE TER G ANNUSHK IN

HJEM TIL BODØ MED TR AIL OF SOULS Når Roger Arntzen og hans trio In the Country endelig gjester Bodø Jazz Open er det i samarbeid med Solveig Slettahjell og Knut Reiersrud. «Trail of Souls» heter det kritikerroste prosjektet. TEKST: K JELL NORDENG

– Jeg ser frem til å delta på festivalen for første gang. Det blir en glede å presentere «Trail of Souls» for Bodøpublikummet. Låtene er gode, og vi har råsterke solister i sentrum av uttrykket, sier bassisten fra Bodø.

Live at the Berlin Philharmonic». I 2015 fortsatte bandet (minus Wesseltoft) suksessen i den nå BJO-aktuelle kvintetten «Trail of Souls». Initiativet kom fra sjefen for ACT-selskapet, Sigfried «Siggi» Loch.

Den travle 40-åringen spiller i flere band, blant dem er Chrome Hill, Håvard Stubø trio og avantgardeduoen Ballrogg. I årenes løp har Roger høstet godord fra anmeldere langt utenfor hjemlandets grenser, ikke minst har amerikanske kritikere gitt ham oppmuntringer:«Bassist Roger Arntzen skapte en solid fundament av myke, fete basstoner som slo om til sprinter-tempo i soloene», har Mark Sabbatini skrevet i All About Jazz.

– Ved siden av ECMs Manfred Eicher er Siggi en av de største autoritetene i europeiske jazzselskaper, sier Arntzen om den prisbelønte tyskeren.

IN T ERN A S JON A L E OM TA L ER Allerede i 2005 slo Roger og In The Country gjennom med debutalbumet «This Was The Pace Of My Heartbeat». Albumet fikk strålende mottakelser i mange land, og fire år senere omtalte fagnettstedet All About Jazz tredjealbumet «Whiteout» som et av 2009s beste jazzalbum. Et nytt statussprang kom, da trioen i 2013 fikk utgitt albumet «Sunrise Sunset» på den internasjonalt renommerte plateetiketten ACT. Ledelsen i den tyske jazzselskapet var involvert da trioen i 2014 samarbeidet med Bugge Wesseltoft, Solveig Slettahjell og Knut Reiersrud på kritikerfavoritten «Norwegian Woods –

GO SPEL , SOUL OG BL UE S

materialet vi jobber med i Trail of Souls. Det finnes likevel en fellesnevner i og med at de låtene vi spiller med Knut og Solveig også har en slags mørk kjerne og en indre motstand som gjør dem spennende å jobbe med, forklarer Arntzen. – Har samarbeidet med vokalister gjort deg med observant på tekstene som en del av det totale kunstneriske uttrykket?

Mens mange av låtene på «Norwegian Wood»-plata var hentet fra den norske sangskatten, er «Trail of Souls»materialet tatt fra amerikansk gospel, soul og blues. Kanskje ikke så rart, når et av bandmedlemmene heter Knut Reiersrud.

– Helt klart. Både Solveig og de andre sangerne vi har jobbet med synger med en følelse og innlevelse som gjør at også jeg fra min plass bak bassen opplever tekstene som en sentral del av helheten.

– Når Knut og Solveig har funnet materialet er vi med på å utarbeide en egen versjon ut fra vår egen forståelse av låtene, sier bassisten.

Et raskt blikk på turnélista til den travle Bodø-bassisten røper at Trail of Souls utgjør en stor del av jobblista hans det siste året. I tillegg til et stort antall konserter her på berget har ensemblet tatt musikken sin med både til Tyskland og Østerrike.

Han medgir at de seneste årenes samarbeidsprosjekter med vokalister som Frida Ånneland, Thomas Dybdal og ikke minst Slettahjell har betydd ei forflytting av In the Country innen det musikalske landskapet. – Selvsagt er det en forskjell på den rene triojazzen fra debutplata vår til det gospel- og blues-baserte

T R AV EL JA Z Z BA S SIS T

– Mottakelsen har vært storveis overalt. Det kommer nok av at musikken vår uttrykker menneskelige følelser, som treffer nerven hos et bredt publikum. I Bodø også, tror jeg, avslutter Arntzen.

OMHYGGELIG L ÅTUT VELGELSE For å finne materiale til «Trail of Souls» dukker vokalist Solveig Slet tahjell og gitarist Knut Reiersrud ned i låtskat ten til den afroamerikanske musikkarven. En omhyggelig prosess, ifølge vokalisten.

– Utvelgelsen av materiale skjer ved at vi møtes og spiller gjennom en masse låter. Vi velger ut de vi mener vi som ensemble kan gjøre noe eget med, sier Knut Reiersrud.

sammenhenger. Det betyr at jeg får til å matche den blodfulle melankolien fra den svarte amerikanske tradisjonen med den kjølige nordiske blå-følelsen som preger noen av de eldre platene mine, sier Reiersrud.

«Trail of Souls»-gitaristen sitter på et omfattende låtarkiv fra afroamerikansk musikk, og i løpet av de siste årene har han blant annet gitt ut ei plate sammen med den nå avdøde bluesmannen Mighty Sam McClaine.

– Det må være låter jeg får et forhold til, og føler at jeg kan gjøre til mine egne, sier Solveig Slettahjell. Det avgjørende ansvaret for ektheten i «Trail of Souls»-uttrykket hviler utvilsomt på Slettahjells vokal. I diskografien hennes finnes blant annet den spellemannsbelønte «Silver», men i ei særstilling i produksjonen hennes står «Arven», der vokalisten tolker et utvalg fra den salmeskatten hun er vokst opp med.

– Sammenlignet med mine tidligere prosjekter er Trail of Souls spesielt, siden jeg her for første gang klarer å forene elementer jeg har jobbet med separat i andre

– Fellesnevneren mellom salmene og de låtene vi har tatt fra gospeltradisjonen er at de har et element av klage og lengsel i seg. Noe grunnleggende menneskelig. Sangene har også det til felles at de er skrevet av folk som levde i kummerlige kår. Det merkes, forklarer hun. – Tekstene i gospelrelaterte sanger er gjerne ektefølt og inderlig. Hvor viktig er de for deg? – Hvis en låt skal nå under huden, må også teksten treffe meg. De er en del av uttrykket i likhet med melodien, sier Slettahjell.


30

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

31

HJEMME ALENE MED

TEKST: GUNNAR BØRSTAD

Kidsa får sin helt egen festival i festivalen når JåzzOngan inviterer til alenehjemmefest i Stormen Bibliotek. Har du lyst til å gå på konsert og høre folk som er skikkelig flinke til å synge og spille? Dra på kunstutstilling med kunst du kan leke med? Lære å danse kul hiphop-dans? Delta på et morsomt lydverksted? Bli med i JåzzOnge-klubben? Tegne og fargelegge? Og finne på masse jåss sammen med andre JåzzOnger? Da er det bare å komme til Stormen Bibliotek og bli med på festen lørdag 4. februar. Få med deg disse konsertene på JåzzOngan:

FOTO: AUDUN SELNES

G JØK UNGEN Ut av et magisk egg klekkes det en annerledes fugleunge. Mamma- og Pappafugl syns hun er altfor stor og altfor bråkete. Men hva betyr det egentlig å være bråkete? Hvorfor er hun så annerledes? Gjøkungen forlater redet og legger ut på en spennende og musikalsk oppdagelsesferd. Hun blir venner med den lekne hakkespetten Hakke og den gamle, blinde Blues-Ugla.

Det ble stinn brakke og stor suksess da det sagnomsuste bandet spilte på Tusenhjemmet under fjorårets festival – 50 år et ter at det hele star tet. Nå gjentar Vanqueros suksessen.

Gjøkungen er en historiefortellende konsert med en dagsaktuell og viktig tematikk knyttet til hvordan det er å ikke passe inn. Musikken er skrevet og fremført av sanger og låtskriver Andrea Rydin Berge. Med seg har hun jazzbassist Sebastian HaugenMarkussen og sammen tar de publikum med på en reise av lekenhet, rytmer og magi. Konserten er bygget etter idé og manus av Katinka Rydin Berge og Knut Alfsen. Scenografi og dukker er laget av Agnes Schou. Konserten er produsert med hjelp fra Rikskonsertenes Forundringspakke og Seanse, senter for kunstproduksjon. Konserten passer for barn mellom 3 - 5 år.

– Heller ikke nå er det snakk om et comeback. Det er snarere en ny gjenforening, sier trommis Steinar Toftesund, som ikke engang var konfirmert da Kyrre Jørgensen (74) og Finn «Finni» Alstad (70) var med å danne Vanqueros i 1963.

PRINSE S SEN S OM GIK K T IL JORDA S H JER T E

I sine glansdager spilte det populære bandet musikk fra blant annet Shadows, Beatles og Gilbert O’Sullivan på danserestauranter i Bodø. Det manglet ikke på spillejobber, og bandet var fast backing-band for en rekke kjente norske artister på til sammen ni Bodø/Glimt-show på 70- og 80-tallet. Siden bandet ble oppløst i 1985 har bandet kun spilt sammen ved spesielle anledninger.

«Prinsessen som gikk til jordas hjerte» tar utgangspunkt i Regine Nordmanns eventyr og har mange spennende elementer og stemninger. Prinsessen skal ned i underverdenen, gjennom mørke huler, ild og vann på sin ferd mot jordas hjerte. I stykket møter vi blant annet den syngende prinsessen, en buldrende slagverkkonge, den majestetiske huldredronninga, takknemlige dyr, ei underjordisk gardskjerring i «Stomp»-modus og en skummel dvergkonge. Sanger Hege Steenhoff Hov og slagverker Simen Vangen formidler sammen eventyret gjennom fortelling, dialog, sang, en utstrakt bruk av en mengde slagverkog perkusjonsinstrumenter, samt elektronisk bearbeidelse av lyden i et slags folkemusikalsk lydbilde. Musikken beveger seg mellom det tradisjonelle og det nye, og i «det nye« beveger de seg innenfor samtidsmusikk med improvisasjon og elektronisk bearbeidelse av lyd. Manus og musikk er jobbet frem av utøverne i fellesskap. Prinsessen som gikk til Jordas Hjerte er utviklet med støtte fra Lofoten Kulturhus og Fond for Utøvende Kunstnere. Forestillingen passer for barn mellom 6 - 12 år.

DE T T E SK JER O G S Å PÅ JÅ Z ZONG A N: • Nyansat te unge festivalsjefer ønsker velkommen • Kunstutstilling • Fargeleggingsverksted • Danseforestilling • Dansekurs (hiphop)

• Lydverksted med Kreativ t Gjenbrukssenter • Salg av JåzzOngans egne t-skjor ter • Lansering av JåzzOnge-klubben • Høy tlesning med mer...

VANQUEROS G JENTAR SUKSESSEN

ARVID NILSEN Arvid Nilsen er for mange kjent som frontfigur i bodøbandet Pushwagon. Allerede i 1989 startet han bandet Bærre på Jævel, og fra punkrock-røtter gikk veien videre med diverse blues og americana band på brune kneiper rundt omkring i landet. I dag kan han se tilbake på en eklektisk musikalsk reise med bl.a. Sivert Høyem, Christel Alsos og utallige kjente og ukjente artister. Listen er lang over festivaler og gjesteopptredener, men Bodø er fortsatt hjembyen og han er fortsatt en svært aktiv musiker i band som Pushwagon, Tunnel 88 og A.K. Bjørby med band, for å nevne noen. Når Arvid spiller solo blir det en fin miks av gammel delt blues fra 20-tallet, soul og eget materiale blant annet fra Pushwagon. Gjør deg klar for en annerledes reise over kontinenter og tidsepoker med innlagt historiefortelling og en god dose humor, når Arvid Nilsen spiller på Bymisjonen fredag 3. februar og varmer opp for Al McKay Allstars på Scandic Havet lørdag 4. februar.

– Det er fantastisk å treffes igjen. Samholdet i bandet har alltid vært godt. Når vi kommer sammen føles det som vi ikke har så lenge borte, forteller «Finni», som med vemod minnes at et av bandets sentrale musikere, Lennart Mårli, ble akutt syk og døde i august 2015, et stort savn. Bandets ledende musikalske kraft i dag, sologitarist Kyrre Jørgensen som for øvrig ble kåret til Norges beste sologitarist i 1969, sier at bandet kommer til å spille Shadowslåter i søramerikansk samba- og bossanova-takt på Bodø Jazz Open. – «Oldiser» i alle aldre kommer til både å knipse og trampe takten når vi tar løs på Tusenhjemmet. Det kommer til å bli akustisk, det er da gitarmusikken kommer til sin rett. Vi kommer til å sveive innom både Django Reinhardt-sjangeren og noen av Shadows-legenden Hank Marvin’s nyere låter, sier Jørgensen. I fjor var det stinn brakke da Vanqueros spilte i Kultursal Lofoten på Tusenhjemmet under Bodø Jazz Open. Mer enn 50 ihuga gammelpop-elskere ble stående igjen på gangen uten billett og ruslet slukøret hjem. Denne gangen blir det forhåndssalg av billetter, men det er lurt å være tidlig ute. På Bodø Jazz Open stiller Vanqueros med følgende mannskap: «Finni» Alstad (rytmegitar og vokal), Kyrre Jørgensen (sologitar), Odd André Brasetvik (bass), Steinar Toftesund (trommer), samt evigunge Janos Cseke (fiolin og keyboard).


32

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

33

FOTO: HANS FREDRIK ASBJØRNSEN

Apotek 1 Tordenskiold – i Bodø by i over 100 år

Du finner oss i Tandberggården på torget. Velkommen!

Apotek 1 Tordenskiold. Storgata 26. Tlf. 75 54 43 40. Åpningstid: mandag - fredag 8.30-17, lørdag 10-15. TEKST: KRISTINE HOFF

Saltenlaks - fra rogn til spisebord

40-ÅRS JUBIL ANT STARTER FEIRINGA MED STJERNEVOK ALIST Bodø Big Band f yller 40 år i 2017. Da sier det seg selv at den første konser ten i jubileumssesongen, på Bodø Jazz Open, må skinne lit t ekstra. Derfor får de med seg selveste Maria Haukaas Mit tet.

Øverst på Bodø Big Bands ønskeliste over musikalske gjester som skinner som stjerner Song Contest det samme året. Mange husker henne kanskje også fra Idol på TV 2 i og som har det lille ekstra, har det i flere år stått ett navn. Maria Haukaas Mittet. Lenge 2003. Det er med andre ord en svært allsidig artist som gjester Bodø i februar. har det ikke klaffet, men nå klaffer det, Maria Haukaas Mittet og Bodø Big Band er nå klare for Bodø Jazz Debutalbumet «Breathing» som kom i 2004 solgte til Open sammen. gull. Låten «Hold On Be Strong», skrevet av Mira Craig, – Hun er den per f ek te gje s ten f or byens som hun vant Melodi Grand Prix med, ble nominert til e ge t s torband . De t te blir en af ten av de t –Mittet er en artist med stor bredde, akkurat som Bodø Spellemannsprisen for årets hit året etter. Låten fikk sjeldne slage t . Big Band. Hun er den perfekte gjesten for byens eget høyeste plassering i Norge, og solgte raskt til platina, storband. Dette blir en aften av det sjeldne slaget. i tillegg til å gjøre seg bemerket på hitlister i både Lurt å sikre seg billett tidlig, for her blir det fullt, sier Hellas, Tyskland, Danmark, Sverige og Tyrkia. musikalsk leder Roger Johansen i Bodø Big Band.

saltenaqua.no

SLO G JENNOM SOM 11-Å RING Allerede som 11-åring slo Mittet gjennom i rollen som «Annie» i musikalen med samme navn. Siden da har hun spilt i en rekke teater- og showproduksjoner, blant annet «Fame», Abba-hyllesten «Thank You For The Music», «Peer Gynt ved Gålåvatnet», «Hamlet», og storoppsetningen «Grease» i Oslo Spektrum. Hun har vunnet Stjernekamp på NRK, Melodi Grand Prix i 2008, samt tatt en imponerende femteplass i Eurovision

L AV M ÆLT O G F UNK Y S TORB A NDJA Z Z

På konserten med Bodø Big Band og Mittet vil publikum få høre store hits og klassikere fra pop, RnB, og jazzens verden som vekker minner og pur glede, i et format der det er plass til både lavmælt ettertenksomhet og funky storbandjazz. – Hun har en av Norges flotteste stemmer uansett sjanger, og er en perfekt makker for et storband i toppform, sier Johansen.


BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

Chonticha Thai Restaurant Takeaway-meny:

JA ZZPUBEN DER FOLK MØ TES

170,-

Thai stekte nudler

170,-

Chontichas vårruller (5 stk)

170,-

Grillspyd (8 stk) av svin i Sataysaus - m. ris

180,-

Kylling i paneng curry m. ris

200,-

Kyllingfilet med cashewnøtter og løk m. ris

200,-

Svinekjøtt i sursøt saus m. ris

200,-

Sterkt krydret stekt svinekjøtt m. ris

200,-

Scampi m tykke hvete/tapioka-nudler

200,-

Wokkede reker m grønnsaker

210,-

Thai green curry

210,-

Frityrstekt kylling m. ris

230,-

Stort skjermet selskapslokale - ypperlig til private selskap opp til 40 personer! Bordbestilling / catering / takeaway: . . . . . 755 63 200 Sjøgata 21 (Nordea-bygget på Nedre Torg), 8006 Bodø Åpent: tirsdag - lørdag: 14 - 23

ET TER JOBB-JAZZ OG JAZZK AFÉ

.no www.chonticha

Stekt ris med reker, svinekjøtt eller kylling

Opplev jazz helt gratis under Bodø Jazz Open: FREDAG 03.02 KL. 16:00 LØRDAG 04.02 KL. 14:00

JA Z Z Å? Jazzå? spiller god gammeldags akustisk jazz og består av en gjeng med ivrige hobbymusikere fra Fauske og Sørfold. De har tidligere spilt mest innafor sjangeren rock, men har i det siste beveget seg mer i grenselandet til jazz. Musikantene legger vekt på å ha det avslappende når de spiller – og at det hele i bunn og grunn skal baseres på kjærlighet til musikken. Gruppa består av Odd Birkelund (gitar), Reidar Waage (bass), John Kristian Magnussen (saksofon), Lars Henrik Johansen (gitar) og Kjell Hansen (trommer).

SLEEPY PEOPLE Vokalgruppa Sleepy People fra Bodø synger lystig swingjazz, latino og pop i a cappella-format. Gruppa byr på sprudlende sangglede og har skapt god stemning i over tyve år. Disse er med: Eilin Paulsen (1.sopran), Charlotte Espejord Jakobsen (1.sopran), Sidsel Schjelderup (mezzosopran), Wigdis Korsvik (alt), Rune Nielsen (tenor), Knut Edvinsen (tenor), Odd-Rune Stokvik (bass), Arild Berdal (bass) og Petter Aasved (bass).

ELE VER FR A BVGS Bodø Jazz Open har alltid vært opptatt av å få frem nye talenter, og vise dem frem til verden. Mange talentfulle musikere har sprunget ut fra musikklinja ved Bodø Videregående skole, og under festivalen kan du se et knippe av dagens musikklinjeelever i aksjon på Jazzkafé og Etter jobb-jazz. Du kan også se dem på en egen konsert på Dama di lørdag 4. februar.

søndag: 15 - 21 mandager stengt

H A R A L D S K J E R S TA D S MUSIKKARKIV Harald Skjerstads Musikkarkiv spiller evergreens og melodier laget av de mest kjente amerikanske populærkomponistene. De plukker også med seg perler fra swingjazzen. Gruppen har spilt på Bodø Jazz Open helt siden starten i 2011 og er klare til ny innsats i 2017. Bandet består av Harald Skjerstad (piano), Morten Hunstad (gitar), Synnøve Strand (vokal), Janos Cseke (bass) og Salvatore Malandrino (slagverk). Skjerstad spiller også på Jazz & Dine torsdag 2. februar.

SEBASTIAN ROLLAND

...med inntil fire medlemmer i husstanden.

Jazzpianisten Sebastian Rolland har studert på Musikkonservatoriet ved Universitetet i Agder og flytta til byen for ett år siden. Han spiller nå fast i Bodø Big Band og en rekke andre konstellasjoner, blant annet med Ann-Iren Hansen og Lars Kristian Knutsen, som begge er plateaktuelle i 2017. Under Bodø Jazz Open skal Rolland spille standardlåter, både amerikanske og nordnorske, enten alene eller med flere musikere.

Gi de hver sin tilgang og de kan lage sitt eget passord. Alle får tilgang til... - eAvisa allerede kl. 22.00 kvelden før. (Kl. 23 på søndager) - Alt innhold på våre nett- og mobilsider. - eAvisa RIX med nyheter fra resten av Norge og verden 6 dager/uke.

SELMA BODØGA ARD BYFOLK Byfolk er et folkemusikkband, med trekkspill, fioliner, gitar og tromme. Repertoaret er hovedsaklig basert på irsk tradisjonsmusikk iblandet tradisjonsmusikk fra Skandinavia, som spilles akustisk. Bandet har spilt på festivaler i Irland og gjort flere konserter i Salten. Det blir god stemning når Rune Pettersen (trekkspill), Paul Edvinsen (gitar), Morten Hunstad (perkusjon) og de tre fiolinistene Kristin Kummernes, og Ingrid Stokland og Elin Fagerheim spiller.

Selma Bodøgaard har i flere år spilt på ulike arrangementer og scener i byen, blant annet Nordland Musikkfestuke, Kjerringråkk, på Sinus og på Bodø Jazz Open de to siste årene. Hun skriver låter innen singer/songwriter-segmentet, men henter også stor inspirasjon fra jazzen – for i det siste er det sistnevnte Selma har vært mest opptatt av. Vokalisten har gitt ut to singler «The Ability» og «Lake House». Til Bodø Jazz Open tar hun blant annet med seg Andreas Strand (gitar), Oliver Engstad (piano) og Sondre Lekang (bass) – en gjeng hun har spilt med de siste tre årene.

BEHOP

Musikkollektivet BeHop består av de fem unge musikerne Pål Gunnar Fiksdal (trompet og elektronikk), Runar Fiksdal (trombone og elektronikk), Torbjørn Tveit (bass og elektronikk), JC Vesttun (keyboards) og Jens Tobias Nyland (trommer og elektronikk). BeHop er tuftet på en repetitiv og suggererende estetikk fra sjangre som hiphop, house og drum ’n’ bass, men krydres med raffinerte improvisasjoner og sjelfulle utblåsninger som skaper et helt unikt uttrykk. Bandet er nå aktuelle med albumet «Neo» på Lupi Records. BeHop spiller også fredag kveld 3. februar på Dama Di.

SCENER Del ditt abonnement på an.no/dele www.an.no

35

tr-des-16

34

P I C C A D I L LY – S Y D Ø S T – P A V I L J O N G E N – B A B E L – H U N D H O L M E N B R Y G G H U S – E N K O P P BYMISJONEN – DAMA DI – BODØ BAKERI

Førr dæ - hele døgnet! 75500000

Fullstendig program finner du på vår nettside: bodojazzopen.no


36

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

God jul fra Bohus STØRST UTVALG AV JULETRÆR

- Velkommen til Scandic Havet -

NORD-NORGES STØRSTE KONFERANSEHOTELL

Høy kvalitet. Se hele utvalget i butikken.

899,-

2199,-

RØROS juletre i Pe/pvc mix, grønn m/grønn fot , H 150 cm, Ø 60 cm 899,- Nr. 136281

RØROS juletre i Pe/pvc mix 1412 tips, m/metallfot. H 210 cm, Ø 80 cm 2.199,- Nr. 136293

2999,VALDRES slim-juletre u/lys PE 3031 tips Ø 117 cm, H 210 cm 2.999,- Nr. 201966

3699,TYNSET juletre i Pe grønn, 1720 tips, m/300 lys smartlight , H 210 cm Ø 140 3.699,- Nr. 201968

4499,VALDRES juletre m/lys 300 WW LED lys smartlight, 3856 tips Ø 137 cm, H 210 cm 4.499,- Nr. 201950

MØTER DESIGNET FOR DEG! Uavhengig av om møtet er lite eller stort, kort eller langt, finner vi en løsning tilpasset ditt behov. I våre møtepakker har vi tenkt på alt, slik at dere kan fokusere på å få fullt utbytte av møtet.

KAMPANJE

Fra

Papirstjerne

99,Spar 100,-

ALLE PAPIRSTJERNER

-50%

ROAST RESTAURANT OG BAR I 17. etasje av Scandic Havet, finner du Roast restaurant og bar. Med vindusflater fra gulv til tak, får du spektakulær utsikt i alle himmelretninger og du vil føle at du står midt ute på havet! Roast handler om å dele de gode tingene i livet, Roast er en velfortjent opplevelse. Ønsker du å bestille bord for mer enn 8 pers, ta direkte kontakt med hotellet på Roast.bodo@scandichotels.com eller på tlf: 75 50 38 35.

BOHUS BODØ Følg Bohus Bodø på Facebook og Instagram

Storgt. 19, 8038 Bodø. Tlf: 75 54 92 00 Åpningstider: Mandag-fredag 10-20, lørdag 10-16.

scandichotels.no/havet | Tlf: 75 50 38 00

HAVET

37


38

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

bo dø ja z z o p e n (s e o f f i s ie l t p r o g r a m)

ja z z på hundholmen

PRAKTISK INFORMAS JON BILLET TER Kjøp billetter på www.bodojazzopen.no og stormen.no.

Det selges ikke festivalpass til BJO 2017.

Når du kjøper billett på nett kan du printe ut billetten din selv eller fremvise billettene med din mobiltelefon. Billetten scannes ved inngang til arrangementet.

ALDERSGRENSER På spillesteder med alkoholservering er det spillestedets aldersgrense som gjelder. Aldersgrensene på disse stedene er enten 18 eller 20 år. Ta kontakt direkte med spillested for spørsmål angående aldersgrenser.

Ønsker du å kjøpe flere billetter samtidig, trykker du på «Handle mer» før du fortsetter til betaling.

torsdag 2. februar

ja z z & dine fredag 3. februar

d j ivel and & co 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15.

Scandic Havet Stormen, Store sal Sinus Dama di Stormen bibliotek SydØst En Kopp Babel Paviljongen Bodø Bakeri Hundholmen Brygghus Bymisjonen Tusenhjemmet Bodø Domkirke Piccadilly

lørdag 4. februar

d j k jel l nor deng

39

LEDSAGER

Det er ikke forhåndssalg av billetter til konserten med elever fra Bodø Videregående Skole, og konsertene med Darling West og BeHop på Dama di.

Har du behov for ledsager, kan ledsagerbilletter hentes ut i billettluken til Stormen Kulturhus. Ledsagerbevis kan også forevises ved inngang til konsert.

K JØP BIL L E T T I S TORMEN

Send oss en epost dersom du har spørsmål angående ledsagerordningen.

Åpningstider i billettluken: Mandag-fredag kl. 09.00-16.00. Lørdag kl. 12.00-15.00. Søndag stengt.

MER INFO PÅ VÅR NET TSIDE www.bodojazzopen.no

Billetter kan reserveres på telefon 75 54 90 10. Det er tre dagers hentefrist på reserverte billetter. Billetter reserveres ikke siste uke før arrangement. Epost: billettsalg@stormen.no

På vår nettside finner du informasjon om konsertstedene, åpningstider, konsertstart og mye annet. Har du spørsmål angående billetter eller konsertene, send en e-post til post@bodojazzopen.no eller kontakt oss på facebook.

K JØP BILLET T I DØRA Restbilletter selges i døra. Salgsstart på konsertsted er normalt én time før konsertstart om ikke annet er oppgitt.

God jazzfestival!

FLERE KONSERTER I EN BILLET T Enkelte kvelder kan du oppleve at samme billett gjelder for flere konserter. Dette gjelder onsdag 1/2 kl. 18.00 i Stormen Store Sal (Jan Eggum, Arild Andersen, Denada) og fredag 3/2 kl. 21.00 på Scandic Havet (Bodø Big Band og Maria H. Mittet og Focus in Time). Billetten «Scandic Helg» gjelder for både fredag og lørdag på Scandic Havet.

12 6

SCENER 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 1 0. 11. 12. 13. 14. 15.

SC A N DI C H AV E T S TO RM EN , S TO RE S A L SI N US DA M A DI S TO RM EN B I B LI OTEK S Y DØS T EN KO PP BA B EL PAV I L J O NG EN BO DØ BA K ERI H U N DH O LM EN B RYGG H US BY M IS JO N EN TUSEN H J EM M E T BO DØ DO M K I RK E PI CC A DI LLY

4

11 9

1

8

7 21

5

10

3

15

13 14


BODØ JA Z Z OPEN // 1.-4. F EBRUA R 20 17

40

PROGRAM Med forbehold om endringer. Oppdater t program finner du på net tsiden vår bodojazzopen.no

KL

ONSDAG

TORSDAG

FREDAG

LØRDAG JÅZZONGAN STORMEN BIBLIOTEK

11:00

VANQUEROS TUSENHJEMMET

12:00

ARVID NILSEN BYMISJONEN

13:00

AKKERMAN CLINIC TBA

14:00

JAZZKAFÉ UTVALGTE KAFÉER

15:00

KETIL BJØRNSTAD MØTER ANNE GROSVOLD SINUS ETTER JOBB JAZZ UTVALGTE KAFÉER

16:00

18:00

JAN EGGUM STORMEN STORE SAL

19.00

19:30

AKKERMAN/JACOBSEN SINUS

MARIT SANDVIK SINUS

ELEVER FRA BVGS DAMA DI

JAZZ & DINE MED HARALD SKJERSTAD HUNDHOLMEN BRYGGHUS

MIDNIGHT CHOIR STORMEN STORE SAL

YLAJALI MED LIVE MARIA ROGGEN OG TONE ÅSE BODØ DOMKIRKE

DENADA OG ARILD ANDERSEN STORMEN STORE SAL

TORUN ERIKSEN SINUS

20:30

21:00

TRAIL OF SOULS SINUS

CHRISTEL ALSOS SINUS

BODØ BIG BAND OG MARIA HAUKÅS MITTET SCANDIC HAVET

ARVID NILSEN SCANDIC HAVET

DARLING WEST DAMA DI

21:30

AL MCKAY ALLSTARS EARTH WIND & FIRE EXPERIENCE SCANDIC HAVET

22.00

22.30

23.00

23.59

FOCUS IN TIME MED AKKERMAN, HUSBAND, MATHISEN, HOFF SCANDIC HAVET

THE BAND CALLED OH DAMA DI

JASSBOX DAMA DI

BEHOP DAMA DI

DJ IVELAND & CO. HUNDHOLMEN BRYGGHUS

KEVIN FAUSKE DAMA DI

DJ KJELL NORDENG HUNDHOLMEN BRYGGHUS

Bodø Jazz Open festivalavis 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you