Page 1

HOME

HOME

HOME


Sisteme de senzori pentru exterior Senzori de mişcare

de la pagina 14 Lămpi cu senzor clasice pentru perete pagina 56 – 65

Senzori infraroşu pentru montaj pe perete pagina 18 – 23, 25 IS 130-2

IS 140-2

IS NM 360 IS 180-2

IS 240

IS 1

Senzor infraroşu pentru montaj pe tavan

L 706 S

L 726 S

L 746 S

L 15

L 560 S

L 562 S

L 115 S

L1

DL 750 S

DL 850 S

HS 500

HS 5140

Lămpi cu senzor pentru montaj pe tavan

pagina 24

pagina 66 – 69 IS 360 D LED

Senzor infraroşu, cu iluminare LED

Halogen

Reflectoare cu senzor

pagina 26 – 27

pagina 70 – 75 IS LED 2in1

Întrerupătoare de amurg

L 535 S

XLed Home 1

HS 150

HS 300

de la pagina 30

Întrerupătoare de amurg

Sisteme de senzori pentru interior

pagina 30 Nightmatic Nightmatic 2000 3000 Vario

Lămpi cu senzor Lampă economică cu întrerupător de amurg integrat

de la pagina 76

Lămpi cu senzor de înaltă frecvenţă pentru montaj pe perete sau pe tavan

pagina 31

pagina 82 – 85 LN 1

Becuri economice cu întrerupător de amurg integrat

RS 10-1 L

RS 100 L

RS 16 L

RS 16-2 L

RS 16-3 L RS 13 L

RS 10-3 L

RS 21 L

BRS 60 L

BRS 65 L

BRS 66 L

FRS 20

FRS 30

pagina 32 – 33 SensorLight SensorLight SensorLight plus 11 W plus 15 W plus 18 W

Lămpi cu senzor de înaltă frecvenţă pentru baie şi vestiar pagina 86 – 87

Lămpi cu senzor

de la pagina 34

Lămpi cu senzor cu Led de efect

BRS 61 L

Lămpi cu senzor de înaltă frecvenţă pentru garaje, holuri şi pivniţe

pagina 36 – 39

pagina 88 – 89 L 265-5

L 265 S

L 270 S

L 271 S

Lămpi cu senzor pentru perete

Senzori de mişcare

pagina 40 – 47 L 330 S

L 331 S

L 306 S

L 309 S

L 262 S

L 11

L 12

de la pagina 90

Întrerupătoare cu senzor pentru montaj pe/în tencuială pagina 92 – 95

Lămpi cu senzor din oţel inox pentru perete

IR 180 AP

HF 360 AP IR 180 UP

HF 360 UP NF 50 UP

Ramă de acoperire

Întrerupător Dimmer universal

pagina 48 – 51 L 860 S

L 867 S

L 876 S

L 170 S

L 190 S

Sisteme de instalare pagina 95

Lămpi cu senzor din oţel inox pentru grădină şi perete pagina 52 – 53 GL 60 S

L 260 S

Prezentări sintetice Lampă cu senzor pentru grădină

Sisteme de senzori într-o prezentare sintetică

pagina 54 – 55

pagina 96 – 97 GL 16 S

Sisteme de prezentare a produselor pagina 98 – 103

de la pagina 96

Priză


Iluminare pentru oamenii zilelor noastre

STEINEL. Acesta este originalul. Produse pentru oameni şi pentru mediul ambiant Să folosim energia în mod inteligent. Cu această viziune, STEINEL a inventat prima lampă cu senzor din lume cu peste 20 de ani în urmă. O piatră de hotar în ceea ce priveşte confortul, siguranţa şi economisirea energiei. În felul acesta, fiecare ne putem aduce astăzi contribuţia la reducerea emisiilor de CO2 şi, prin aceasta, la contracararea modificărilor climatice. Folosind sistemul inteligent de comandă a luminii produs de STEINEL nu ajutaţi numai mediul ambiant: printr-un consum mai mic de energie economisiţi sume importante de bani iar aprinderea automată a luminii vă aduce un confort considerabil îmbunătăţit în viaţa de zi cu zi. De ideea noastră profită astfel şi oamenii, dar şi mediul ambiant. Procuraţi-vă originalul! Şi aceasta deoarece "made by STEINEL" simbolizează, ca şi în trecut, funcţionalitatea, calitatea şi durabilitatea. În calitate de lider de piaţă şi de tehnologie, proiectăm şi realizăm produse de renume mondial în cinci localităţi europene. Toate cu "German Quality" Calitatea germană. Forţa noastră – avantajul dvs.: Cercetare şi dezvoltare proprie, cu construcţie de unelte şi prototipuri. Producţie proprie de sisteme electronice, mase plastice şi piese turnate prin injecţie. Sistem de management al calităţii certificat conform DIN EN ISO 9001 şi produse inscripţionate cu toate marcajele de verificare relevante.

4

5


O marcă presupune răspundere Tehnică pentru viaţă Noi dezvoltăm produse în folosul oamenilor. Acest principiu include şi răspunderea noastră pentru mediul ambiant. Astfel, sistemul inteligent de senzori STEINEL asigură eficienţa energetică maximă pentru proiectele de iluminare şi, deci, o solicitare considerabil mai redusă a mediului ambiant. Încă din faza de dezvoltare şi realizare a produselor avem strict în vedere compatibilitatea ecologică. În acest scop am stabilit pentru toate locaţiile STEINEL din întreaga lume un standard unitar care include toate reglementările naţionale şi internaţionale relevante. Printre altele, aici a fost implementată şi directiva cuprinzătoare RoHS referitoare la interdicţia unor materiale pentru produsele electrotehnice şi electronice. În afară de aceasta, în cadrul răspunderii sale pentru produse, STEINEL participă la implementarea legii germane pentru electrotehnică şi electronică (ElektroG).

Răspunderea este pentru noi o provocare cuprinzătoare, care se extinde asupra tuturor domeniilor comerciale a activităţii noastre de întreprinzător: calitatea produselor, inovare, service şi durabilitate.

Sistemul de management al calităţii

Certificat de DQS conform DIN EN ISO 9001: 2008

Calitate "German Quality" este pentru noi o provocare şi o datorie. Răspundem acestei provocări cu competenţa celor peste 50 de ani de experienţă şi cu propriile noastre fabrici. Zi de zi – bucată cu bucată. Calitate "Made in Europe". Este de la sine înţeles că astfel ne permitem să acordăm pentru produsele noastre o garanţie de bună funcţionare de 36 de luni. Şi, bineînţeles, STEINEL este certificată conform actualului standard de management al calităţii.

Inovare Puterea noastră rezidă în inovare. Noi nu numai că am inventat lampa cu senzor, dar am dezvoltat în continuare în mod decisiv tehnologia aferentă. Watt-o-matic, Minisenzor, sistemele de senzori HF şi folosirea tehnologiei LED deosebit de eficiente reprezintă numai o parte din inovaţiile deschizătoare de drumuri care evidenţiază STEINEL ca promotor în domeniul conceptelor de iluminat economic. Dezvoltarea şi construcţia asigură menţinerea în poziţia de lider tehnologic şi de piaţă în domeniul conceptelor de iluminare eficientă din punct de vedere energetic.

Service În calitate de producător orientat spre calitate, punem un accent deosebit pe un service de primă clasă. Cu mare plăcere suntem alături de dvs, vă ajutăm şi vă sfătuim, privind orice aspect legat de tehnologia şi sitemele de senzori. În aceeaşi tradiţie Steinel vă asiguram disponibilitatea şi posibilitatea de înlocuire a abajururilor din sticlă pe o perioada de pană la 5 ani. Comercianţii proprii şi un serviciu extern profesionist asigură asistenţa optimă în punctele de vânzare şi un serviciu eficient de piese de schimb şi reparaţii, pentru satisfacţia maximă a clienţilor. Pentru probleme urgente este disponibilă o linie telefonică Hotline (05245/448-188). Durabilitate Noi ne luăm în serios răspunderea. Respectarea legilor europene şi a directivelor europene ce reglementează munca în toate fabricile noastre este un lucru de la sine înţeles pentru STEINEL, pentru binele, siguranţa salariaţilor şi mediului ambiant. În afară de aceasta, utilizăm căi scurte de transport pentru reducerea emisiilor de CO2 şi asigurăm recilarea materialelor intr-un mod care protejează mediul înconjurator. Materialele plastice sunt reciclate în măsura maximă posibilă. Şi nu în cele din urmă, reducem impactul asupra mediului ambiant prin utilizarea unor materiale plastice şi componente de mare durabilitate, pentru o durată îndelungată de viaţă a produsului.

6

7


Misiunea de economisire a energiei

Soluţia optimă pentru orice situaţie

Lumină aprinsă numai când este necesar.

mod Să folo sim energia în

el int

. nt e g i

Aproximativ 19 % din consumul mondial de energie revine iluminatului. Aceasta corespunde unui necesar anual de energie de cca. 2.650 terrawattoră. O mare parte din această cantitate uriaşă este risipită – între altele prin lumina lăsată aprinsă în mod inutil.

Pretutindeni unde este necesară lumina, poate fi folosit sistemul de senzori STEINEL care economiseşte energie. Indiferent dacă este vorba de o zonă interioară sau una exterioară, de iluminat punctual sau pe suprafaţă extinsă: cu produsele cu senzori ale liderului tehnologic şi de piaţă, se poate realiza aici şi acum un sistem de iluminat ecologic. În felul acesta, fiecare poate face ceva pentru viitor.

Folosind tehnologia senzorilor de la STEINEL, această risipă de resurse rămâne de domeniul trecutului: lumina SE APRINDE automat când intraţi în cameră. Şi SE STINGE din nou când părăsiţi camera. În afară de aceasta, lămpile cu senzor produse de noi pot fi folosite fără probleme şi cu becuri economice. În felul acesta, lumina inteligentă de la STEINEL contribuie la reducerea unor cantităţi enorme de energie, emisii de CO2 şi costuri. Şi încă ceva: aprinderea automată a luminilor măreşte confortul şi siguranţa în viaţa de zi cu zi. Aceasta înseamnă "Să folosim energia în mod inteligent".

www.energieclevernutzen .de

Lumină APRINSĂ. Lumină STINSĂ. Comandată de senzori.

8

Pe pagina noastră de Internet găsiţi şi un program cu care poate fi calculată exact economia de energie.

9


Sisteme de senzori pentru zona exterioară

Pincipiul

Lumină APRINSĂ. Lumină STINSĂ. Comandată de senzori

Radiaţia termică a corpului uman

Iluminatul automat se realizează cu ajutorul senzorilor de mişcare. Aici pot fi utilizate două tehnologii diferite: pentru spaţiile interioare, soluţia optimă o constituie senzorii HF (a se vedea pagina 76), în timp ce pentru zona exterioară se folosesc exclusiv senzori pasivi infraroşu (PIR).

Orice corp a cărui temperatură se află peste zero absolut (-273,15° C) emite o radiaţie electromagnetică. Pentru gama de temperatură a corpului uman, această radiaţie se află în spectrul infraroşu. Radiaţia este folosită de senzorii infraroşu pentru detectarea mişcării persoanelor.

L 262

23 °C

Lentile segmentate Lentile multiple Senzorii STEINEL cu lentile multiple au unghiuri de cuprindere de 180°, 240° sau 360°. 180° / 2 senzori

360° / 3 senzori

240° / 2 senzori

35 °C

Radiaţia termică cu rol de comutator de la distanţă Partea principală a unui sistem cu senzor PIR o formează aşa numitul pirosenzor. Acest dispozitiv electronic reacţionează la modificarea radiaţiei termice incidente de infraroşii printr-o modificare de tensiune. Deoarece, datorită căldurii proprii, fiecare om emite radiaţii infraroşii care, la pătrunderea în zona de detecţie a sistemului, modifică inevitabil tabloul termic detectat de senzor. Saltul de tensiune produs din această cauză este prelucrat de sistemul electronic pentru comutarea luminii. Pentru a putea reacţiona la mişcările din zona de detecţie, sistemele de senzori sunt echipate cu o lentilă segmentată. Aceasta împarte câmpul vizual al pirodetectorului în zone active şi zone pasive (invizibile pentru senzor). Dacă un corp termic depăşeşte o zonă de delimitare, radiaţia IR primită de senzor se modifică şi acesta emite un semnal.

10

Sistemul cu lentile multiple (MLT) permite o supraveghere fără zone pasive a unui domeniu de detecţie de formă semisferică. Acesta reprezintă sistemul optim de lentile pentru detectoare de mişcare cu doi sau trei senzori.

Lentilă segmentată

Pirosenzor Unghi de cuprindere Lentile Fresnel L 562

Lentile Fresnel Senzorii STEINEL cu lentile Fresnel au unghiuri de cuprindere de 130°, 140° sau 180°.

Zonă activă

Zonă pasivă 130° / 1 senzor

Lentila segmentată focalizează pe senzor radiaţia ambiantă de infraroşii şi împarte domeniul de detecţie în zone active şi zone pasive (mascate faţă de senzor). Limita dintre aceste zone formează o aşa numită zonă de comutare, deoarece senzorul înregistrează trecerea peste această

140° / 1 senzor

180° / 2 senzori

Lentilele Fresnel asigură cea mai simplă modalitate de a segmenta domeniul de detecţie al unui detector de infraroşii. Aici este amplasat pe un segment circular un grup de lentile separate. La un unghi maxim de cuprindere de 180° poate fi supravegheată în deplină siguranţă o suprafaţă de până la 225 m2. O a doua fereastră optică pentru domeniul de sub zona principală de detecţie face aproape imposibilă o pătrundere pe sub zona supravegheată de senzori.

limită ca o variaţie de radiaţie şi emite un semnal. Ca lentile segmentate se folosesc lentile Fresnel simple sau lentile multiple STEINEL de înaltă performanţă.

Rază de acţiune

Raza de acţiune în funcţie de sensul de deplasare deplasare radială

Sistemul multisenzor Pentru cerinţe deosebit de ridicate în ceea ce priveşte mărimea zonei de detecţie, STEINEL a dezvoltat sistemul multisenzor. Aici sunt prevăzuţi în interiorul sistemului doi sau chiar trei pirosenzori, dispuşi astfel într-un unghi special, încât domeniile lor de detecţie se însumează.

Sistemul STEINEL cu lentile multiple

deplasare tangenţială

De obicei, senzorii STEINEL au o rază de acţiune maximă de 12 m, care se poate reduce la deplasarea pe direcţie radială (spre senzor).

Sistemul multisenzor Extinderea domeniului de detecţie prin doi (figura) sau trei pirosenzori înglobaţi într-un sistem.

cca. 5 m max. 12 m

11


Sisteme de senzori pentru zona exterioară

Minisenzor

Funcţii

Posibilităţi de reglaj Reglarea zonei de detecţie Senzorii STEINEL cu un unghi de cuprindere sub 180° pot fi adaptaţi cu precizie la condiţiile locale cu ajutorul lentilelor rotative, respectiv pivotante.

L 265-5

Obturatoare

Minisenzor: elegant, performant şi inteligent Odată cu dezvoltarea minisenzorului, STEINEL a păşit pe un nou drum spre realizarea sistemelor cu senzori PIR. O oglindă segmentată în formă de con dirijează radiaţia IR ambiantă pe un senzor cip de IR foarte modern extrem de performant. Această construcţie permite nu numai menţinerea sistemului la dimensiuni extrem de mici, dar şi detectarea sigură a mişcărilor în întreaga zonă circulară de 360°.

Conectaţi şi economisiţi Modulul cu minisenzor este deconectabil şi poate fi scos din conector pentru o setare comodă a funcţiilor de iluminare.

Setare de crepuscularitate Setare timp

Dacă se fac setări, lampa se aprinde automat îndată ce este scos senzorul. Acest lucru este practic în perioada de crepuscul şi în timpul nopţii. Toate informaţiile importante sunt inscripţionate pe modul, astfel că nu sunt necesare instrucţiuni de utilizare.

Setarea de crepuscularitate Cu ajutorul unui buton, pragul de luminozitate poate fi setat continuu între 2 Lux (noaptea) şi 2000 Lux (ziua). Prin aceasta se evită aprinderea inutilă în timpul zilei.

Programele de funcţionare Program standard (preconfigurat) pentru becuri cu incandescenţă: aprindere/stingere treptată a luminii, fără iluminare de fond la amurg.

2 – 2000 Lux

Setarea timpului Setabil individual între 5 secunde şi 15 minute. După detectarea mişcării, lumina rămâne aprinsă pe durata de timp selectată.

Program confort pentru becuri cu incandescenţă: aprindere/stingere treptată a luminii, 25% iluminare de fond la amurg. Program confort de economisire pentru becuri cu incandescenţă: aprindere/stingere treptată a luminii, 25% iluminare de fond până la miezul nopţii (miezul nopţii se stabileşte în funcţie de ciclul activitatii solare măsurate).

Noul concept de utilizare Pentru a permite o adaptare rapidă şi intuitivă a sistemului electronic cu senzor la necesităţile specifice ale utilizatorului, modulul cu senzor poate fi scos complet din lampă, setat atât timp cât este necesar, conectat din nou în lampă şi blocat în siguranţă.

Pentru toţi senzorii există obturatoare decupabile care permit limitarea separată a domeniilor de detecţie (de exemplu teren învecinat/stradă).

Comutator selectiv de program

Program pentru becuri economice: aprinderea luminii la detectarea mişcării, stingerea luminii după o durată de timp setată. Fără aprindere treptată, fără iluminare de fond.

5 sec. – 15 min.

0– 50%

Permite o iluminare de fond variabilă, reglabilă în limitele 0 – 50% din puterea lămpii senzor. La detectarea unei mişcări, lampa cu senzor se aprinde cu putere maximă. Serveşte ca orientare de la distanţă şi sperie oaspeţii nepoftiţi. Aprindere şi stingere treptată a luminii

Inovativ şi performant Proprietăţile extraordinare ale minisenzorului se obţin datorită oglinzii segmentate în formă de con şi datorită pirosenzorului cuadruplu, foarte modern.

Aprinde treptat becul din lampa cu senzor , până la 100%. Acest lucru este plăcut pentru ochi şi are un efect protector asupra becului! Mod treptat

Aprindere permanentă

4 ore/h

12

Watt-o-matic (reglarea luminozităţii)

Multe lămpi senzor STEINEL pot fi comutate pe aprindere permanentă timp de 4 ore prin acţionarea de două ori a întrerupătorului. După trecerea acestui interval, lampa comută automat în modul de lucru cu senzor.

13


Senzori de mişcare pentru zona exterioară

Întrerupătoare inteligente Senzorii infraroşu Steinel reacţionează la radiaţia termică a persoanelor în mişcare şi aprind, de exemplu, lumina şi o sting după o durată de timp setată. Senzorii infraroşu Steinel pot dota şi lămpile deja instalate cu confortul contemporan. Rază mare de acţiune şi unghi de cuprindere de la 130° până la 360° pentru cele mai diverse domenii de aplicaţie. Protecţie la trecerea pe dedesubt pentru o supraveghere completă. Funcţionare sigură şi în condiţii meteo nefavorabile. Setare individuală pentru pragul de crepuscularitate şi durata de aprindere. Instalare uşoară, fără probleme, cu posibilitate de montare şi în colţurile exterioare sau interioare. Ideal şi pentru utilizare în zone interioare, cum ar fi holuri sau pivniţe.

14

15


Detectoare de mişcare pentru zona exterioară

Senzorul potrivit pentru casa mea

Pentru pereţi

IS 180-2

IS NM 360

IS 360 D

Pagina 22

Pagina 20/21

Pagina 24

m

Denumire

8m

de j ur-îm prej ur

2 x. 1 ma

Pentru tavane

IS 180-2

IS NM 360 2 .1 ax m

Unghi de cuprindere 180°

360°

Rază de acţiune

8 m de jur-împrejur

max. 12 m

m

IS 360 D

Unghi de cuprindere

360°

Rază de acţiune

max. 12 m

Pentru suprafeţe

Pentru suprafeţe de până la

Denumire

200 m

2

240 m

350 m2

de până la

2

Pentru colţuri de casă

max . 14

max. 12 m

m

m 12 x. a m

Denumire

IS 130-2

IS 140-2

Pagina 18

Pagina 19

IS 130-2

IS 240 Pagina 23

IS 140-2

Denumire

IS 240

Unghi de cuprindere 130°

140°

Unghi de cuprindere

240°

Rază de acţiune

max. 14 m

Rază de acţiune

max. 12 m

max. 12 m

Pentru suprafeţe de până la

16

m 12 x. ma

Pentru suprafeţe 150 m

2

239 m

2

de până la

230 m2

17


Detectoare de mişcare pentru zona exterioară

Senzori infraroşu pentru montaj pe perete

IS 130-2

IS 140-2

Modernizarea senzorului de succes. Senzor infraroşu, ideal pentru supravegherea orientată a suprafeţelor faţadelor clădirilor şi a intrărilor.

Senzorul clasic – complet nou. Cu şi mai multe unghiuri de reglaj pe orizontală şi verticală, cu o rază de acţiune mai mare şi cu o precizie de detecţie mai bună, IS 140-2 permite supravegherea sigură a suprafeţelor. Sistemul optic îmbunătăţit, cu lentile sferice precise, asigură o detectare şi mai exactă a persoanelor şi o rază de acţiune cu o stabilitate unică.

IS 130-2 permite un acces economic în lumea acţionărilor comandate de mişcare şi oferă un sistem consacrat pentru o calitate excelentă a detecţiei, într-un design nou. Suprafeţe de până la 150 m2 pot fi supravegheate în deplină siguranţă cu acest senzor.

Posibilităţi de reglaj Adaptare precisă a domeniului de detecţie folosind un sistem optic pivotant pe orizontală şi verticală. Setare simplă cu butoane rotative a duratei de aprindere şi a pragului de crepuscularitate.

Posibilităţi de reglaj Adaptarea exactă a domeniului de detecţie la condiţiile locale cu ajutorul lentilei multiple pivotante pe orizontală şi verticală. Setare simplă cu butoane rotative a duratei de aprindere şi a pragului de crepuscularitate.

Avantaje la montare Spaţiu de racordare cu foarte bună vizibilitate, pentru o cablare simplă şi rapidă. Suporturi de perete pentru colţ disponibile (colţuri exterioare).

Avantaje la montare Spaţiu de racordare cu foarte bună vizibilitate, pentru o cablare simplă şi rapidă.

50°

90°

IS 130-2 u Milie lyer S.5 F

IS 140-2

negru

alb

argintiu

EAN 4007841...

660215 660215

660314 660314

660116 660116

negru

alb

EAN 4007841...

608811 608811

Dimensiuni (HxLxP)

608910 608910

130 78x x8484 mm 130 xx78 mm

Dimensiuni (HxLxP)

70 xx86 70 86x x9595mm mm

Putere

max. 600WW(sarcină (ohmsche z.B. Glühlampe) max. 600 rezist.,Last, de exemp. bec cu incandesc.) max. 500WW(necompensat, (unkompensiert, induktiv, max. 500 inductiv, cos 0,5,dez.exemplu B. Leuchtstofflampe) cos ϕϕ==0,5, bec fluorescent), max. W (EVGs, kapazitiv, z. B. (balast600 electronic, capacitiv, Energiesparlampe, max.max. 6 Stück) de exemplu bec economic) 6 bucăţi, C ≤ 132 µF

Putere

max. 1000WW (ohmsche Last, B. Glühlampe) max. 1000 (sarcină rezistivă, de z. exemplu bec cu incandescenţă) max. 500WW(necompensat, (unkompensiert, induktiv, max. 500 inductiv, cos ϕ =cos 0,5,ϕ = 0,5, z. B. Leuchtstofflampe) de exemplu bec fluorescent), (balast electronic, capacitiv, max. 600 W (EVGs, kapazitiv, z. B. Energiesparlampe, de exemplu bec economic) max. Stück)C ≤ 132 µF max. 66bucăţi,

Racord la reţea

230 240V,V,5050 230 ––240 HzHz

Racord la reţea

230 ––240 240V,V,5050 230 HzHz

Unghi de cuprindere

130° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

Unghi de cuprindere

140° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

Domeniu de pivotare

50° orizontal, 90° vertical

Domeniu de pivotare

180° orizontal, 90° vertical

Rază de acţiune

max. 12 m

Rază de acţiune

max. 14 m (stabilizat la temperatură)

Setare de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

Setare de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

Setare timp

8 sec. – 35 min.

Grad de protecţie

IP 54

Setare timp

8 sec. – 35 min.

Grad de protecţie

IP 54

Clasă de protecţie

II

Clasă de protecţie

II

Accesorii opţionale

Suport de perete pentru colţ 07 pentru montaj pe colţ exterior 631864 negru 631765 alb

EAN 4007841...

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire 2

130° / 1 senzor

cca. 239 m2

max. 12 m

140° / 1 senzor

2 – 12 m

Setare continuă a duratei de aprindere şi a pragului de crepuscularitate

18

Domeniu de supraveghere

max. 14 m 2m

2m

cca. 150 m

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire

2 – 14 m

Unghi de cuprindere

Detecţie perfectă cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

90° vertical

50° orizontal

Domeniu de supraveghere

Unghi de cuprindere

Detecţie perfectă cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

90° vertical

180° orizontal

Supraveghere de-a lungul peretelui casei

Setare funcţii

19


Detectoare de mişcare pentru zona exterioară

Senzor infraroşu cu design deosebit, pentru montaj pe perete

IS NM 360

Inteligenţă şi estetică combinate perfect. Funcţionalităţi excelente într-un nou design deosebit. Nu există un alt mod de a descrie acest senzor discret din punct de vedere vizual şi in acelasi timp inovator. Elementele sale de comandă mascate permit o flexibilitate funcţională aproape unică. Astfel sunt disponibile 4 combinaţii de senzori şi NightMatic, care comandă lumina după dorinţă. Posibilităţi de reglaj Domeniul de detecţie poate fi limitat cu obturatoarele livrate cu produsul. Setare simplă şi comodă a duratei de aprindere, a pragului de crepuscularitate şi a programelor pe modulul senzor ce poate detaşat. 4 programe de funcţii adaptate necesităţilor.

IS NM 360 negru

alb

EAN 4007841...

609214 609214

Dimensiuni (HxLxP)

114 58mm mm 114 xx 100 100 xx58

Capacitate externă de comutare

max. W(sarcină (ohmsche Last,dez.exemplu B. Glühlampe) max. 1000 1000 W rezistivă, bec cu incandescenţă) max. W(necompensat, (unkompensiert, induktiv, = 0,5, z. B.bec max. 500 500 W inductiv, cos ϕ cos = 0,5,ϕ de exemplu Leuchtstofflampe) fluorescent), (balast electronic, capacitiv, de ex. becuri economice, max. W (EVGs, kapazitiv, z. B. Energiesparlampe, max. 600 8 bucati) max. Stück)C ≤ 132 µF max. 8 bucăţi,

P

230 V,50 50HzHz 230 –– 240 240 V,

P

Racord la reţea

609313 609313

P

Unghi de cuprindere

360° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

Rază de acţiune

8 m de jur-împrejur (la o înălţime de montaj de 1,75 – 2 m)

Setare de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

Setare timp

5 sec. – 15 min.

Aprinderea permanentă

4 ore, comutabilă

Grad de protecţie

IP 54

Clasă de protecţie

II

1

2

3

Sensor

ca. 2 h

Sensor

Sensor

ca. 2 h

ca. 2 h

P 4

1/2

Sensor

1. Numai regim de senzor 2. Cca. 2 ore aprindere permanentă în timpul serii, apoi aprindere numai la detectarea mişcării 3. Cca. 2 ore aprindere permanentă în timpul serii şi al dimineţii, între acestea aprindere numai la detectarea mişcării

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire

4. Aprindere permanentă până la miezul nopţii, apoi aprindere numai la detectarea mişcării

Unghi de cuprindere 360°

20

Detecţie perfectă Reducere a cu prot. la trecere unghiului de cuprindere pe dedesubt

Setare funcţii

Aprindere permanentă - 2 x STINS/APRINS

21


Detectoare de mişcare pentru zona exterioară

Detectoare de mişcare pentru montaj pe perete

IS 180-2

IS 240 DUO

Senzor infraroşu pentru perete, cu un design suplu şi elegant, ideal pentru supravegherea fronturilor mari de case.

Senzor de infraroşii pentru perete, ideal pentru supravegherea suprafeţelor mari şi a colţurilor exterioare.

IS 180-2 îmbină designul modern şi clar cu cea mai nouă tehnologie de senzori. Două detectoare de infraroşii foarte sensibile, amplasate sub un anumit unghi unul faţă de altul, permit supravegherea sigură şi completă, chiar şi a zonelor extinse de până la 200 m2.

IS 240 DUO este echipat cu două detectoare de infraroşii foarte sensibile, amplasate la un anumit unghi unul faţă de celălalt, şi permite supravegherea sigură şi completă a suprafeţelor mari, de până la 230 m2. La montarea pe colţuri exterioare este posibilă supravegherea zonelor adiacente a doi pereţi. În felul acesta nu mai este necesar un al doilea senzor.

2

Sist e 2 se m cu nzor i

Posibilităţi de reglaj Rază de acţiune reglabilă prin rotirea lentilei multiple la max. 12 m, respectiv la max. 5 m. Domeniul de detecţie poate fi limitat cu obturatoarele livrate cu produsul. Setare simplă cu butoane rotative a duratei de aprindere şi a pragului de crepuscularitate.

Posibilităţi de reglaj Domeniul de detecţie poate fi limitat cu obturatoarele livrate cu produsul. Setare simplă cu butoane rotative a duratei de aprindere şi a pragului de crepuscularitate.

2

Sist e 2 se m cu nzor i

Avantaje la montare Spaţiu de racordare cu foarte bună vizibilitate, pentru o cablare simplă şi rapidă.

Avantaje la montare Spaţiu de racordare cu foarte bună vizibilitate, pentru o cablare simplă şi rapidă.

12 m IS 180-2

IS 240 DUO

negru

alb

aspect INOX

EAN 4007841...

603113

603212

603618

Dimensiuni (HxLxP)

120 x 76 x 56 mm

Putere

max. 1000 W (sarcină rezistivă, de exemplu bec cu incandescenţă) max. 500 W (necompensat, inductiv, cos ϕ = 0,5, de exemplu bec fluorescent) (balast electronic, capacitiv, de exemplu bec economic) max. 8 bucăţi, C ≤ 132 µF

Racord la reţea

230 – 240 V, 50 Hz

Unghi de cuprindere

180° cu unghi de deschidere de 90°

Rază de acţiune

2 setări de bază: max. 12 m sau 5 m

Setare de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

Setare timp

10 sec. – 15 min.

Grad de protecţie

IP 54

Clasă de protecţie

II

Accesorii

Suporturi de perete pentru colţ incluse, pentru montaj pe colţuri exterioare şi interioare

5m

cca. 200 m /40 m

2

180°/ 2 senzori

alb

602710

602819

Dimensiuni (HxLxP)

90 x 60 x 100 mm

Putere

max. 1000 W (sarcină rezistivă, de exemplu bec cu incandescenţă) max. 500 W (necompensat, inductiv, cos ϕ = 0,5, de exemplu bec fluorescent) (balast electronic, capacitiv, de exemplu bec economic) max. 8 bucăţi, C ≤ 132 µF

Racord la reţea

230 – 240 V, 50 Hz

Unghi de cuprindere

240° cu unghi de deschidere de 180°

Domeniu de pivotare

Reglaj fin de ± 80° al carcasei senzorului

Rază de acţiune

max. 12 m (stabilizat la temperatură)

Setare de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

Setare timp

10 sec. – 15 min.

Grad de protecţie

IP 54

Clasă de protecţie

II

Accesorii opţionale

Suport de perete pentru colţ 01 pentru montaj pe colţ exterior 630119 negru 630218 alb

EAN 4007841...

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire

max. 12 m

max. 12m

12 m

Prin modul de dispunere a segmentelor sale, vizibilitatea lentilei senzorului este împărţită în două zone de cuprindere. Se pot preselecta două setări de bază pentru raza de acţiune, de max. 12 m sau 5 m, prin simpla rotire a lentilei multiple.

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire 2

5m

negru EAN 4007841...

230m2 240° / 2 senzori 2m

2m 5m

12m

Sunt posibile 2 setări de bază pentru raza de acţiune

22

max. 12 m

max. 12m

Domeniu de detecţie

Detecţie perfectă prin sistemul cu lentilă multiplă

Reducerea unghiului de cuprindere

Setare funcţii Domeniu de supraveghere

Unghi de cuprindere

Detecţie perfectă prin sistemul cu lentilă multiplă

Reducere a unghiului de cuprindere

Setare funcţii

23


Detectoare de mişcare pentru zona exterioară

Senzori infraroşu pentru montaj pe perete sau pe tavan

IS 360 D TRIO

IS 1

Senzor infraroşu pentru tavan, ideal pentru detecţia completă pe întreaga circumferinţă sub tavane, copertine, garaje, console de acoperiş sau balcoane.

Costă mai puţin decât cei mai mulţi ar putea bănui.

Best Price

Tehnologia perfectă şi designul deosebit nu trebuie să coste o avere. Cel mai recent exemplu: IS 1 surprinde printr-un raport preţ-performanţă ce depăşeşte cerinţele din acest segment de piaţă.

IS 360 D TRIO este echipat cu trei detectoare de infraroşii foarte sensibile, amplasate la un anumit unghi unul faţă de celălalt, şi permite supravegherea sigură şi completă a suprafeţelor circulare de sub senzor, de până la 350 m2. Posibilităţi de reglaj Domeniul de detecţie poate fi limitat cu obturatoarele livrate cu produsul. Setare simplă cu butoane rotative a duratei de aprindere şi a pragului de crepuscularitate.

Posibilităţi de reglaj Adaptarea exactă a domeniului de detecţie la necesităţi cu ajutorul lentilei senzorului, care pivotează pe orizontală şi verticală. Setare simplă cu butoane rotative a duratei de aprindere şi a pragului de crepuscularitate.

3

Sist e 3 se m cu nzor i

Avantaje la montare Spaţiu de racordare cu foarte bună vizibilitate, pentru o cablare simplă şi rapidă. Este posibil montajul pe perete şi pe tavan. Pivotează pe 2 axe.

Avantaje la montare Spaţiu de racordare cu foarte bună vizibilitate, pentru o cablare simplă şi rapidă.

Perete

IS 360 D TRIO

IS 1

negru

alb

alb

negru

EAN 4007841...

602512

602611

EAN 4007841...

600310

600419

Dimensiuni (HxLxP)

100 x 120 x 120 mm

Dimensiuni (HxLxP)

50 x 80 x 120 mm

Putere

max. 1000 W (sarcină rezist., de exemp. bec cu incandesc.) max. 500 W (necompensat, inductiv, cos ϕ = 0,5, de exemplu bec fluorescent), (balast electronic, capacitiv, de exemplu bec economic) max. 8 bucăţi, C ≤ 132 µF

Putere

max. 500 W (sarcină rezist., de exemp. bec cu incandesc.) max. 500 W (necompensat, inductiv, cos ϕ = 0,5) (balast electronic, capacitiv, de exemplu bec economic) max. 4 bucăţi, C ≤ 88 µF

Racord la reţea

230 – 240 V, 50 Hz

Racord la reţea

230 – 240 V, 50 Hz

Unghi de cuprindere

120°

Unghi de cuprindere

360° cu unghi de deschidere de 180°

Rază de acţiune

max. 10 m

Domeniu de pivotare

Reglaj fin al lentilei de ± 10°

Setare de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

Rază de acţiune

max. 12 m (stabilizat la temperatură)

Setare de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

Setare timp

10 sec. – 15 min.

Grad de protecţie

IP 54

Clasă de protecţie

II

360°/ 3 senzori

max. 12 m

8 sec. – 35 min. IP 54

Clasă de protecţie

II

120°

max. 12 m

max. 10 m 2m

350m

Setare timp Grad de protecţie

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire 2

Tavan

Domeniu de supraveghere

24

Unghi de cuprindere

Detecţie perfectă prin sistemul cu lentilă multiplă

Reducere a unghiului de cuprindere

Setare funcţii

Unghi de cuprindere 120°

Detectare perfectă

Setare funcţii

180° vertical

± 30° orizontal

Reducere a unghiului de cuprindere

25


Detectoare de mişcare pentru zona exterioară

Senzor infraroşu cu iluminare LED

IS LED

Lumea nu a văzut încă aşa ceva până acum.

2in1

IS LED îmbină estetica atemporală cu avantajul practic. Astfel, acesta aprinde şi apoi stinge din nou o lampă externă, ca un detector de mişcare. În acelaşi timp, însă, IS LED este şi un număr de casă iluminat cu LED-uri. Această combinaţie unică se pretează la multe aplicaţii. Descrierea funcţionării Trei programe funcţionale LED orientate spre practică: 1. APRINS de la atingerea pragului de crepuscularitate, pe durata întregii nopţi. 2. APRINS de la atingerea pragului de crepuscularitate până la miezul nopţii. 3. APRINS la detectarea mişcării. Lampa conectată SE APRINDE la detectarea mişcării şi apoi SE STINGE, independent de programul selectat. Este posibilă aprinderea permanentă (4 ore) a lămpii conectate folosind un întrerupător de reţea. Posibilităţi de reglaj Domeniul de detecţie poate fi limitat cu obturatoarele livrate cu produsul. Setare simplă şi comodă a duratei de aprindere, pragului de crepuscularitate şi programelor pe modulul senzor ce poate fi scos în afară.

Consum de energie redus şi durată de viaţă ridicată

IS LED argintiu EAN 4007841...

600112

Dimensiuni (HxLxP)

155 x 155 x 65 mm

Putere

max. 1000 W (sarcină rezistivă, de exemplu bec cu incandescenţă) max. 500 W (necompensat, inductiv, cos ϕ = 0,5, de exemplu bec fluorescent) (balast electronic, capacitiv, de exemplu bec economic) max. 8 bucăţi, C ≤ 132 µF

Putere LED

cca. 1 W

Racord la reţea

230 – 240 V, 50 Hz

Unghi de cuprindere

360° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

Rază de acţiune

8 m de jur-împrejur (la o înălţime de montaj de 1,75 – 2 m)

Setare de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

Setare timp

5 sec. – 15 min.

Aprindere permanentă

comutabilă

Grad de protecţie

IP 54

Clasă de protecţie

II

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire

Unghi de cuprindere 360°

26

Detecţie perfectă Reducere a cu prot. la trecere unghiului de cuprindere pe dedesubt

Setare funcţii

Aprindere permanentă - 2 x STINS/APRINS

Avantaje la montare Cifrele autoadezive pentru utilizare ca număr de casă iluminat sunt livrate împreună cu produsul.

27


Întrerupătoare de amurg Sistem de iluminare care are grijă de toate Întrerupătoarele de amurg aprind sau sting lumina în funcţie de luminozitatea ambiantă. Un senzor de luminozitate integrat aprinde automat la lăsarea serii lampa conectată şi o stinge din nou în zorii zilei. Din acest motiv, aceste comutatoare reprezintă soluţia ideală pentru orice instalaţie de iluminat: Comutarea luminii prin intermediul unui fotosenzor în funcţie de luminozitatea ambiantă. Aprinderea şi stingerea automată a lămpilor de orice tip. Utilizabile şi pentru comanda instalaţiilor de lumină profesionale sau la sistemele de iluminare a vitrinelor. Disponibile şi ca becuri economice cu Întrerupător de amurg integrat. Ideale pentru numerele de casă iluminate permanent.

Ziua = STINS

28

Noaptea = APRINS

Pe durata dorită în timpul nopţii = STINS (modul economic Vario pe timp de noapte)

29


Întrerupătoare de amurg

NightMatic

Lampă economică cu întrerupător de amurg integrat

NightMatic 3000 Vario

LN 1

NightMatic 2000

Ideale pentru comanda instalaţiilor de iluminare pentru fronturi de casă, terenuri, vitrine sau alte suprafeţe.

Descrierea funcţionării NightMatic 2000 detectează luminozitatea ambiantă şi aprinde automat seara lămpile conectate, când se atinge pragul de crepuscularitate, după care le stinge din nou în mod automat în zorii zilei. Comutatorul NightMatic 3000 Vario merge însă şi mai departe. În modul Vario de economie pe timp de noapte, el ajută să se economisească şi mai multă energie electrică. După dorinţă, el stinge automat lumina în timpul nopţii după o durată programabilă, şi o aprinde din nou spre ora 5 dimineaţa – dacă este încă întuneric.

MATERIAL REZISTENT LA LOVIRE

LN 1 îmbină un design ieşit din comun cu un înalt grad de funcţionalitate. Cu forma sa extrem de plată, atrage privirile indiferent de locul in care a fost montată. Este inclus, bineînţeles, un bec economic de 11 W, care asigură o iluminare perfectă seara, începând de la pragul de crepuscularitate setat. În zorii zilei, becul se stinge din nou în mod automat. Posibilităţi de reglaj Setare simplă a pragului de crepuscularitate cu ajutorul unui buton rotativ.

 Setare de crepuscularitate cca. 0,5 – 10 Lux. Deconectare variabilă pe timp de noapte (mod economic pe timp de noapte), aproximativ orele 22 – 5.

 Compensare pentru lumină proprie, adică o altă lampă din apropiere nu deranjează funcţionarea. Setare de crepuscularitate cca. 2 – 10 Lux.

Avantaje la montare Spaţiu de racordare cu foarte bună vizibilitate, pentru o cablare simplă şi rapidă. Numerele de casă şi becul sunt incluse Montaj orizontal sau vertical, pe perete sau pe tavan, în interior sau în exterior.

53 mm

 Setare de crepuscularitate 5 – 200 Lux

AN / ON Ora 18

NightMatic 3000 Vario

NightMatic 2000

LN 1

negru

alb

negru

alb

alb

EAN 4007841...

550516

550615

550318

550417

Dimensiuni (HxLxP)

99 x 74 x 37 mm

99 x 74 x 37 mm

Dimensiuni (HxLxP)

300 x 195 x 53 mm

Putere

max. (sarcină rezistivă, de max.1000 1000WW exemplu bec cu incandescenţă) (ohmsche Last, z.B. Glühlampe) max. max.500 500WW(necompensat, inductiv, cos ϕ = 0,5, de exemplu bec cos ϕ = (unkompensiert, induktiv, fluorescent) 0

max. (sarcină rezistivă, de max.1000 1000WW exemplu bec cu incandescenţă) (ohmsche Last, z.B. Glühlampe) max. max.500 500WW(necompensat, inductiv, cos ϕ = 0,5, de exemplu bec cos ϕ = (unkompensiert, induktiv, 0 fluorescent)

Putere

exact 11 W / 2G7 (bec economic cu 2 tuburi)

230 – 240 V, 50 Hz

230 – 240 V, 50 Hz

Ora 22

Ora 5

Ora 7

Mod econ. pe timp de noapte

Ora 20

Racord la reţea Setarea de crepuscularitate

cca. 0,5 – 10 Lux/apăsare de tastă

ca. 2 – 10 Lux

Mod econ. pe timp de noapte Deconect. variabilă pe timp de noapte

Consum propriu

< 0,8 W

< 0,8 W

Grad de protecţie

IP 54

IP 54

Clasă de protecţie

II

II

Posibilităţi de reglaj NightMatic 3000 Vario Setare simplă a pragului de crepuscularitate dorit prin apăsare de tastă (2). Cu butonul rotativ (4) se poate regla continuu durata de deconectare pe timp de noapte a consumatorilor racordaţi (mod economic pe timp de noapte).

(1) Senzor de lumină

EAN 4007841...

MATIC O T U A Night AUS / OFF

648916

Racord la reţea

230 – 240 V, 50 Hz

Setare de crepuscularitate

5 – 200 Lux

Grad de protecţie

IP 54

Clasă de protecţie

II

Rezistenţă la lovire

IK 07

Temperatură ambiantă

-20° C până la 40° C

Bec de schimb

11 W / 2G7

EAN 4007841...

000981 alb cald 001261 alb rece

Cele mai importante posibilităţi de utilizare dintr-o privire

(2) Buton pentru reglarea pragului de acţionare dorit (3) LED (4) Setare durată mod economic pe timp de noapte

30

31


Întrerupătoare de amurg

Bec economic cu întrerupător de amurg integrat

SensorLight plus Descrierea funcţionării Un fotosenzor integrat detectează luminozitatea ambiantă şi aprinde automat becul economic în timpul serii, stingându-l automat în zorii zilei. În comparaţie cu becurile economice convenţionale, sistemul automat de comutare pe bază de senzori asigură o economie suplimentară de energie electrică şi un plus de confort. O lumină caldă, o durată lungă de viaţă (cca. 15.000 de ore). Utilizabil în interior şi în exterior.

CU

COMUTAR EP DE AT

Ă DE SENZO AZ R EB

Descendenta a lămpilor SensorLight, consacrate prin milioanele de exemplare verificate. Cu un corp de sticlă asemănător becurilor cu incandescenţă şi cu 3 câmpuri de măsurare a luminozităţii, se garantează funcţionarea sigură în orice poziţie unde este înşurubată. Niciodată nu a fost mai simplu să se reechipeze lămpile existente din exterior şi interior cu sisteme de iluminare comandate de senzori. Se scoate becul vechi şi se introduce în locul lui SensorLight plus; veţi avea o nouă senzaţie de siguranţă, cu potenţial modern de economisire a energiei.

TEM AUTO SIS M

Ideală pentru reechiparea fără complicaţii a lămpilor existente prin introducerea unui sistem de iluminare comandat de senzori. Se înşurubează pur şi simplu în fasung (E 27) – asta-i tot.

LDR

Posibilităţi de reglaj Setare simplă a pragului de acţionare dorit. Schimbare simplă datorită soclului E 27.

 Setare de crepuscularitate 2 – 2000 Lux La alegere, cu 11, 15 sau 18 W

SensorLight plus 11 W alb

15 W alb

18 W alb

621711

621810

621919

Dimensiuni (HxLxP)

145 x 58 x 58 mm

145 x 58 x 58 mm

153 x 58 x 58 mm

Racord la reţea

230 – 240 V

230 – 240 V

230 – 240 V

Setarea de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

2 – 2000 Lux

2 – 2000 Lux

Dulie

E 27

E 27

E 27

Frecvenţă

50/60 Hz

50/60 Hz

50/60 Hz

Număr fotosenzori (Fotorezistori)

1 fotosenzor cu mit 3 câmpuri Fotosensor 3 de măsurare a luminozităţii Lichtmessungs-Feldern

1 fotosenzor Fotosensor 3 cu mit 3 câmpuri Lichtmessungs-Feldern de măsurare a luminozităţii

Fotosensor 3 1 fotosenzor cu mit 3 câmpuri Lichtmessungs-Feldern de măsurare a luminozităţii

Durată lungă de viaţă

Cca. 15.000 ore

Cca. 15.000 ore

Cca. 15.000 ore

Lumeni

600

900

1100

Grad de protecţie

IP 30

IP 30

IP 30

Clasă de protecţie

II

II

II

EAN 4007841...

C I T A M O T U A t h g i N

32

60 W

75 W

100 W

11 W

15 W

18 W

33


Lămpi cu sezor pentru zona exterioară

Lumina se aprinde … automat Lămpile cu senzor STEINEL oferă cea mai simplă posibilitate de a pune în lumină, de o manieră modernă, casa şi curtea. Cea mai modernă tehnologie pe bază de senzori aprinde automat sistemul de iluminare după lăsarea serii, imediat ce detectează o mişcare. Dacă nu se mai detectează nici o mişcare, sistemul de iluminare este stins după durata de timp setată. Şi, pe lângă aceasta, cel mai bun lucru este că: instalarea este tot atât de simplă ca şi pentru o lampă obişnuită. Puteţi obţine lămpile senzor STEINEL în multe variante de formă şi design: ca lămpi de perete, de tavan sau ca lămpi separate cu picior. De la stilul clasic la cel modern, din oţel inox sau aluminiu, sau ca simple lămpi funcţionale. Siguranţă, confort şi economie de energie prin comutarea automată a luminii. 36 de luni de garanţie pentru bună funcţionare. 5 ani disponibilitate garantată pentru partea de sticlă după cumpărare.

Aluminium Quality

Carcasă de aluminiu de înaltă calitate, pentru o durată lungă de viaţă Acoperire specială la care nu aderă murdăria, pentru un confort maxim la îngrijire

Toate lămpile Steinel sunt adecvate pentru utilizarea becurilor economice.

INDICAŢIE

Tehnologie LED de viitor, care nu necesită întreţinere şi care asigură o eficienţă energetică maximă

34

35


Lămpi cu senzor pentru zona exterioară

Tehnologie LED şi economie de energie, într-un design de mare valoare Aceste lămpi de înaltă performanţă combină cele mai noi tehnologii din domeniul iluminării eficiente energetic cu o carcasă deosebit de atractivă. Minisenzorul STEINEL comandat de microprocesor asigură aprinderea şi stingerea automată a lămpii în funcţie de prezenţă. În afară de aceasta, sistemul de comandă este optimizat special pentru utilizarea becurilor economice. O coroană luminoasă cu LED-uri din soclul lămpii realizează un accent optic atractiv. L 265 S dispune în plus de un LED cu puterea de 1 W, care luminează peretele de sub lampă atunci când este întuneric. Acest efect luminos interesant poate ilumina şi numărul casei, numele locatarului sau alte informaţii existente în locul respectiv. Carcasa lămpilor design este realizată din aluminiu turnat sub presiune, de înaltă calitate, cu strat de acoperire NANO Clean la care nu aderă murdăria.

L 265-5

Lămpi cu senzor de perete cu coroană LED şi cu efect optic cu LED de putere

L 265 S Posibilităţi de reglaj Domeniu de detecţie 360° la o rază de acţiune de până la 8 m. Setare individuală pentru valoarea de crepuscularitate şi durata de aprindere. 4 programe orientate spre practică, selectabile pe modulul senzor ce poate fi scos în afară.

Aluminium Quality

Aluminium Quality

+ 1 W Power

Effect

la becuri Referitor

L 265-5

L 265 S

aluminiu-argintiu

aluminiu-argintiu

EAN 4007841...

658311

654313

Dimensiuni (HxLxP)

320 x 223 x 260 mm

295 x 72 x 105 mm

Putere

Bec economic cu max. Ø 48 mm / E 27

Putere LED

cca. 1 W

Racord la reţea

230 – 240 V, 50 Hz

Unghi de cuprindere

360° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt, reglabil 8 m de jur-împrejur

Setare de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

Setare timp

Becuri economice speciale pentru lămpile senzor STEINEL

L 265-5 / L 265 S

Rază de acţiune

Indicaţie!

ESL 14 W alb rece alb cald 6000K 2700K

5 sec. – 15 min.

Aprindere permanentă

4 ore, comutabilă

Grad de protecţie

IP 44

Clasă de protecţie

II

Accesorii opţionale EAN 4007841...

Adaptor pentru instalaţie pe tencuială 000448

EAN 4007841...

622022

Dimensiuni

Ø 48 x 125 mm

622015

Racord la reţea

230 – 240 V

Dulie

E27

Durată lungă de viaţă/ multe acţionări

până la 50.000 de acţionări STINS/APRINS

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire

860 Lumen 14 Watt 12.000 h

Unghi de cuprindere 360°

36

Detecţie perfectă Reducere a cu prot. la trecere unghiului de cuprindere pe dedesubt

Setare funcţii

Aprindere permanentă - 2 x STINS/APRINS

37


Lămpi cu senzor pentru zona exterioară

Lămpi cu senzor, DesignSelection

L 270 S

Lămpi cu senzor pentru numere de casă

L 271 S Descrierea funcţionării Numere de casă iluminate din spate cu LED-uri la lăsarea serii şi în timpul nopţii (L 270 S). Durată de viaţă a LED-urilor extrem de ridicată Consum de energie redus pentru LED-uri Pentru a obţine o iluminare uniformă a sticlei, aceste lămpi senzor sunt echipate cu două becuri cu halogen G9. Patru programe de funcţii orientate spre practică, cu aprindere treptată şi cu iluminare de fond de 25% (Watt-o-matic), satisfac orice dorinţă. Aprindere permanentă (4 h) prin întrerupător de reţea.

Lămpi senzor cu geam de sticlă iluminat din spate cu LED. Echipate cu un corp din aluminiu de înaltă calitate şi cu cel mai nou sistem MiniSensor STEINEL, lămpile din seria 270 conving prin perfecta armonie dintre design şi funcţionalitate. Particularitatea atractivă a lămpilor L 270 S este geamul plat din sticlă iluminat cu LED. Ca o completare la lampa pentru număr de casă L 270 S, lampa de perete L 271 S asigură un aspect unitar al zonelor de intrare şi al fronturilor de casă.

Aluminium Quality

Posibilităţi de reglaj Domeniul de detecţie poate fi limitat cu obturatoarele livrate cu produsul. Setare simplă şi comodă a duratei de aprindere, pragului de crepuscularitate şi selectarea programelor pe modulul senzor ce poate fi scos în afară.

Aluminium Quality

L 270 S

Avantaje la montare Geamul lămpii poate fi pe stânga sau pe dreapta, în funcţie de montajul pe dreapta sau pe stânga faţă de uşa de intrare (L 270 S). Cifrele autoadezive sunt incluse (L 270 S).

L 271 S

Aluminiu

Aluminiu

EAN 4007841...

647810

647919

Dimensiuni (HxLxP)

270 x 328 x 141 mm

270 x 100 x 141 mm

Putere / bec

max. 2 x 40 W / G9 geam de sticlă iluminat din spate cu LED, cca. 1 W

Racord la reţea

230 – 240 V, 50 Hz

Seria 270

Unghi de cuprindere

360° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

Rază de acţiune

8 m de jur-împrejur

Setare de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

Setare timp

5 sec. – 15 min.

Reglaj luminozitate

0 % sau 25 % (Watt-o-matic)

Aprinderea permanentă

4 ore, comutabilă

Grad de protecţie

IP 44

Clasă de protecţie

I

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire

Unghi de cuprindere 360°

38

Detecţie perfectă Reducere a cu prot. la trecere unghiului de cuprindere pe dedesubt

Setare funcţii

Aprindere treptată Aprindere permaa luminii nentă - 2 x STINS/APRINS

39


Lămpi cu senzor pentru zona exterioară

Lămpi cu senzor de perete

L 330 S

Solutii circulare pentru clădiri moderne De o eleganţă atemporală, inteligente şi interconectabile. Perfect şi pentru instalaţiile eficiente energetic, echipate cu mai multe lămpi Cu lămpile L 330 S şi L 331 S vă prezentăm frumuseţi clasice într-un nou design. Mai mult, – am echipat lămpile cu minisenzorul nostru, adică cu cel mai modern sistem de comandă pe bază de senzori. După dorinţă, pot fi formate şi grupe de lămpi sincronizate, în care senzorul unei lămpi să comande şi celelalte lămpi. În acest scop, senzorii pot fi înlocuiţi simplu cu capacele de închidere livrate împreună cu produsele. Pentru utilizare cu protecţie mai ridicată, este disponibilă o versiune cu grilă de protecţie a sticlei.

L 331 S

Descrierea funcţionării Trei programe orientate spre practică 1. Aprindere permanentă pe parcursul întregii nopţi (sistem automat de noapte) 2. Aprindere permanentă până la miezul nopţii, apoi regim de lucru cu senzor 3. Regim de lucru cu senzor

Posibilităţi de reglaj Domeniul de detecţie poate fi limitat după necesităţi cu obturatoarele livrate cu produsul. Setare simplă şi comodă a duratei de aprindere, pragului de crepuscularitate şi a programelor pe modulul senzor ce poate fi scos în afară.

Comandă pentru maxim 5 lămpi cu senzorul ce poate fi scos în afară L 330 S

L 331 S

alb

argintiu

alb

argintiu

EAN 4007841...

670115

670214

670313

670412

Dimensiuni (HxLxP)

275 x 255 x 110 mm

Putere

max.60 60WW/ E/ E max. 2727 zusätzliche Schaltleistung an L’: putere suplimentară de comutaţie la L’: max.300 300WW(sarcină (ohmsche Last, Glühlampen) max. rezistivă, dez.B. exemplu bec cu incandescenţă) m 5 lămpi în paralel max.

Racord la reţea

230 – 240 V, 50 Hz

275 x 255 x 125 mm

L 330 / L 331

Unghi de cuprindere

360° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

Rază de acţiune

8 m de jur-împrejur

Setare de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

Setare timp

5 sec. – 15 min.

Aprindere permanentă

reglabilă: întreaga noapte sau jumătate de noapte

Grad de protecţie

IP 44

Clasă de protecţie

II

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire

Unghi de cuprindere 360°

40

Detecţie perfectă Reducere a cu prot. la trecere unghiului de cuprindere pe dedesubt

Setare funcţii

41


Lămpi cu senzor pentru zona exterioară

Perfecţiune atemporală

L 306 S

Lămpi cu senzor de perete

L 309 S

Cel mai modern design şi funcţionalitate orientată spre viitor pentru peretele casei dvs.

Descrierea funcţionării Patru programe de funcţii orientate spre practică, cu aprindere treptată şi cu iluminare de fond de 25% (Watt-o-matic), satisfac orice dorinţă. Aprindere permanentă (4 h) prin întrerupător de reţea.

În afara materialelor de înaltă calitate şi a formei atemporale, în interior se găseşte unul dintre cele mai fine sisteme de senzori, fără nici un fel de compromis. Lămpile comandate de microprocesoare dispun astfel de o funcţie reglabilă pentru iluminatul de fond, care poate asigura, după dorinţă, o iluminare permanentă de intensitate redusă în condiţii de întuneric. La apropierea unei persoane sau a unui obiect, sistemul electronic cu senzori comută pe iluminare maximă.

Posibilităţi de reglaj Domeniul de detecţie poate fi limitat după necesităţi cu obturatoarele livrate cu produsul. Setare simplă şi comodă a duratei de aprindere, pragului de crepuscularitate şi programelor pe modulul senzor ce poate fi scos în afară.

L 309 S se pretează perfect ca lampă pentru număr de casă. Cu ajutorul unei coli autoadezive livrate cu produsul, pe lampă se poate aplica prin lipire numărul casei dumneavoastră. Cu ajutorul funcţiei de iluminare de fond, vizitatorii, curierii şi şoferii de taxi pot găsi rapid adresa corectă, chiar şi în întuneric. Impresia generală aleasă pe care o creează lămpile este accentuată de şasiul din aluminiu şi de sticla opal suflată manual, mătuită.

Incluse

L 306 S

L 309 S

Aspect de aluminiu

Aspect de aluminiu

EAN 4007841...

655112

658410

Dimensiuni (HxLxP)

326 x 230 x 104 mm

326 x 218 x 104 mm

Putere / bec

max. 100 W / E 27 (cu program pentru becuri economice normale)

Racord la reţea

230 – 240 V, 50 Hz

L 306 S / L 309 S

Unghi de cuprindere

360° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

Rază de acţiune

8 m de jur-împrejur

Setare de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

Setare timp

5 sec. – 15 min.

Reglaj luminozitate

0 % sau 25 % (Watt-o-matic)

Aprinderea permanentă

4 ore, comutabilă

Grad de protecţie

IP 44

Clasă de protecţie

I

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire

Unghi de cuprindere 360°

42

Detecţie perfectă Reducere a cu prot. la trecere unghiului de cuprindere pe dedesubt

Setare funcţii

Aprindere treptată a luminii

Aprindere permanentă - 2 x STINS/APRINS

43


Lămpi cu senzor pentru zona exterioară

Lămpi cu senzor de perete

L 262 S

Moderne şi atemporale în acelaşi timp. Şi cu atât mai valoroase. Compoziţia specială din sticlă opal suflată manual şi braţul lămpii din aluminiu creează un efect unitar şi conving nu numai datorită finisării suprafeţelor: aluminiul vopsit electrostatic cu pulbere şi prevăzut cu o suprafaţă Nano pe care nu aderă murdăria, completează calitatea deosebit de ridicată a materialului. La acestea se adaugă tehnologia STEINEL din domeniul senzorilor, perfect pusă la punct, care garantează o funcţionare sigură de-a lungul multor ani. Posibilităţi de reglaj Domeniul de detecţie poate fi limitat cu obturatoarele livrate cu produsul. Setare simplă a duratei de aprindere şi a pragului de crepuscularitate cu butoane rotative plasate sub un obturator inelar demontabil.

Aluminium Quality

L 262 S alum. argintiu

alum. antracit

EAN 4007841...

646417

646516

Dimensiuni (HxLxP)

300 x 200 x 200 mm

Putere / bec

max. 100 W / E 27

Racord la reţea

230 – 240 V, 50 Hz

Unghi de cuprindere

240°, unghi de deschidere 180°

Rază de acţiune

max. 12 m (stabilizat la temperatură)

Setare de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

Setare timp

15 sec. – 15 min.

Reglaj luminozitate

0 – 50 % (Watt-o-matic)

Aprindere permanentă

4 ore, comutabilă

Grad de protecţie

IP 44

Clasă de protecţie

II

Cele mai importante caracteristici pentru L 262 S 240° / 2 senzori

cca. 230 m2 0 – 50%

Domeniu de detecţie

44

Setare funcţii

Reducere a razei de acţiune

Reducere a unghiului de cuprindere

Aprindere treptată a luminii

Aprindere perma- Iluminarea de fond poate nentă - 2 x fi reglată continuu în limitele STINS/APRINS 0 – 50 % (Watt-o-matic)

45


Lămpi cu senzor pentru zona exterioară

Lămpi de perete compacte şi moderne

L 11

Lămpi cu senzor de perete

L 12

Confortul, siguranţa şi eficienţa energetică la "German Quality" nu trebuie să fie scumpe: aceste lămpi senzor oferă carcase din aluminiu de înaltă calitate, un design modern şi o tehnologie de senzori testată în milioane de aplicaţii la un preţ senzaţional.

Posibilităţi de reglaj Adaptarea exactă a domeniului de detecţie la necesităţi cu ajutorul lentilei senzorului, care pivotează pe verticală. Setare simplă cu butoane rotative a duratei de aprindere şi a pragului de crepuscularitate.

Unghiul de cuprindere este de 180° la o rază de acţiune de max. 10 m. Datorită domeniului extins de pivotare a senzorului (90°) şi datorită posibilităţii de mascare a unor segmente separate, domeniul de detecţie poate fi adaptat optim la condiţiile înconjurătoare. Difuzorul din policarbonat rezistent asigură o dispersie uniformă a luminii.

Avantaje la montare Spaţiu de racordare cu foarte bună vizibilitate, pentru o cablare simplă şi rapidă.

Aluminium Quality

Aluminium Quality

L 11

L 12

Aluminiu

Aluminiu

EAN 4007841...

657710

657918

Dimensiuni (HxLxP)

280 x 214 x 114 mm

279 x 155 x 120 mm

Putere

max. 60 W / E 27

L 11 / L 12 Racord la reţea

230 – 240 V, 50 Hz

Unghi de cuprindere

180°

Rază de acţiune

max. 10 m

Setare de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

Setare timp

8 sec. – 35 min.

Grad de protecţie

IP 44

Clasă de protecţie

II

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire max. 10 m 2m

180°

Unghi de cuprindere 180°

46

Detectare perfectă

Setare funcţii

90° vertical

Reducere a unghiului de cuprindere

47


Lămpi cu senzor pentru zona exterioară

Lămpi cu senzor de perete

Seria inox Lămpile senzor de perete din seria inox îmbină un design modern şi clar cu cea mai nouă tehnologie de senzori, pentru a obţine un maxim de confort, siguranţă şi economisire. Ideale pentru casă şi curte. Echipate cu măşti din oţel inox de înaltă calitate, cu sticlă opal suflată manual, pentru o distribuţie discretă a luminii, aceste lămpi scot efectiv în evidenţă zona exterioară a locuinţei dvs.. Variante atractive de design permit o adaptare optimă la stilul dvs. specific de locuit. Puteţi alege între trei forme de sticlă suflată manual şi cinci măşti de oţel inox cu configuraţie diferită. Sistemul de comandă inovator, bazat pe microprocesor, asigură un înalt confort la utilizare precum şi o varietate de funcţii ce satisfac toate cerinţele.

Posibilităţi de reglaj Raza de acţiune este reglabilă până la max. 12 m, respectiv max. 5 m, prin rotirea lentilei multiple. Domeniul de detecţie poate fi limitat cu obturatoarele livrate cu produsul. Taste pentru confort şi funcţii, pentru setarea exactă a duratei de aprindere şi a pragului de crepuscularitate, precum şi pentru reglajul luminozităţii.

L 860 S

L 867 S

L 876 S

 Cu mască din oţel inox Sticlă triopal suflată manual

 Cu mască din oţel inox Sticlă triopal suflată manual

 Cu mască din oţel inox Sticlă opal mată, suflată manual

INOX

Avantaje la montare Fixare a sticlei fără şuruburi, cu excentric. Schimbarea becului fără scule. Instalare simplă. Protecţie electronică la suprasarcină.

L 860 S

L 867 S

Mască din oţel inox

Mască din oţel inox

L 876 S Mască din oţel inox

EAN 4007841...

642112

642518

647513

Dimensiuni (HxLxP)

330 x 222 x 105 mm

330 x 208 x 107 mm

330 x 141 x 161 mm

Putere

max. 100 W / E 27

Racord la reţea

230 – 240 V, 50 Hz

Serie 860 Seria

Unghi de cuprindere

180° cu unghi de deschidere de 90°

Rază de acţiune

2 setări de bază: max. 12 m sau 5 m (stabilizat la temperatură)

Setare de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

Setare timp

5 sec. – 15 min.

Reglaj luminozitate

0 – 50 % (Watt-o-matic)

Aprindere permanentă

4 ore, comutabilă

Grad de protecţie

IP 44

Clasă de protecţie

II

Cele mai importante caracteristici ale seriei 860 dintr-o privire cca. 200 m2/40 m2

180° / 2 senzori max. 12 m

12 m

5m

5m

12m

Sunt posib. 2 se- Domeniu de tări de bază ptr. detecţie raza de acţiune

48

12m

Lentilă multiplă rotativă

Reducere a unghiului de cuprindere

Reducere a razei de acţiune

Taste pentru confort şi funcţii

Aprindere treptată Aprindere permanentă - 2 x a luminii STINS/APRINS

49


Lămpi cu senzor pentru zona exterioară

Lămpi cu senzor clasice

Lămpi cu senzor de perete

L 170 S

L 190 S

Lămpi cu senzor exclusive în formă clasică de felinar, pentru zone exterioare reprezentative. Oţel inox de înaltă calitate (L 170 S), respectiv aluminiu turnat sub presiune, de mare durabilitate şi ornamentat cu detalii bogate (L 190 S) combinate cu tehnologia multisenzor STEINEL ce nu acceptă nici un compromis. Descrierea funcţionării Sistem integrat aprindere treptată. Reglajul iluminatului de fond în limitele 0 – 50 % (Watt-o-matic). La detectarea unei mişcări, lampa comută pe intensitate luminoasă maximă pe durata setată. Aprindere permanentă (4 h) prin întrerupător de reţea. Posibilităţi de reglaj Raza de acţiune este reglabilă până la max. 12 m, respectiv max. 5 m, prin rotirea lentilei multiple. Domeniu de detecţie limitabil cu obturatoarele livrate cu produsul. Taste confortabile pentru funcţii, pentru durată de aprindere, prag de crepuscularitate, şi reglaj luminozitate.

INOX

Aluminium Quality

 Oţel inox de înaltă calitate

 Material turnat sub presiune din aluminiu, durabil şi ornamentat cu detalii bogate

L 170 S

L 190 S

Oţel inox

alb

negru

EAN 4007841...

645311

EAN 4007841...

644413

644512

Dimensiuni (HxLxP)

340 x 220 x 150 mm

Dimensiuni (HxLxP)

335 x 217 x 147 mm

Grad de protecţie

IP 43

Grad de protecţie

IP 44

L 170 S / L 190 S Putere

max. 100 W / E 27

Racord la reţea

230 – 240 V, 50 Hz

Unghi de cuprindere

180° cu unghi de deschidere de 90°

Rază de acţiune

max. 12 m sau 5 m (stabilizat la temperatură)

Setare de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire cca. 200 m2/40 m2

180° / 2 senzori max. 12m

Setare timp

50

12 m

5 sec. – 15 min.

Reglaj luminozitate

0 – 50 % (Watt-o-matic)

Aprindere permanentă

4 ore, comutabilă

Clasă de protecţie

II

5m

12m

Sunt posib. 2 se- Domeniu de tări de bază ptr. detecţie raza de acţiune

5m

12m

Lentilă multiplă rotativă

Reducere a unghiului de cuprindere

Reducere a razei de acţiune

Aprindere treptată a luminii

Aprindere perma- Taste confortabile pentru funcţii nentă - 2 x STINS/APRINS

51


Lămpi cu senzor pentru zona exterioară

Lămpi senzor din oţel inox

Lămpi cu senzor pentru grădină şi perete

GL 60 S

L 260 S

Obiecte de iluminat deosebite, cu design modern în linii drepte, din oţel inox şi sticlă opal suflată manual, cu efect de iluminare strălucitoare şi uniformă. Ideale ca lămpi de perete, ca lămpi cu picior înalt sau ca lămpi cu picior scurt, pentru grădini, intrări sau alei. Sistemul integrat de aprindere treptată protejează ochii şi măreşte durata de viaţă a becurilor deoarece, la aprindere, puterea creşte treptat în interval de o secundă. Aceeaşi evoluţie treptată este asigurată de sistemul electronic şi în faza de stingere. Sistemul cu senzori infraroşu încorporat este confortabil şi economic. O aprindere permanentă de până la patru ore poate fi realizată cu întrerupătorul de reţea.

INOX

INOX

Posibilităţi de reglaj Domeniul de detecţie poate fi limitat cu obturatoarele livrate cu produsul. Setare simplă cu butoane rotative a duratei de aprindere şi a pragului de crepuscularitate.

Watt-o-matic (numai GL 60 S) Se poate regla o iluminare de fond în limitele 0 – 50 %. La pătrunderea în domeniul de detecţie, iluminarea creşte la putere maximă.

GL 60 S

L 260 S

Oţel inox

Oţel inox

EAN4007841... 4007841... EAN

647018 647018

EAN 4007841... EAN 4007841...

647315 647315

Abmessungen Dimensiuni (H x Ø(H ) x Ø)

1038xxØØ 102 (Glas) 1038 102 (sticlă)

Abmessungen Dimensiuni (H x L x(H P)x B x T)

426xxØØ102 102 x 177 426 x 177 mmmm

Ø220 220mm mm(picior) (Fuß) Ø

Avantaje la montare Piciorul modelului GL 60 S este format din două părţi. Pentru utilizare ca lampă cu picior scurt, se poate îndepărta sau scurta partea inferioară.

Leistung Putere

max.33x x4040 / G9 max. WW / G9 oder max. / E 27 sau max. 100100 W /W E 27

Leistung Putere

max.22x x4040 max. WW / G/9G 9 oder max. / E 27 sau max. 100100 W /W E 27

Leuchtmittel-Adapter Adaptor pentru bec

inklusive für inclusiv pentru 40WW/ G/ G 33 xx40 9 9 (ohne Leuchtmittel) (fără bec)

Leuchtmittel-Adapter Adaptor pentru bec

inklusive für inclusiv pentru 40WW/ G9 / G9 22 xx40 (ohne Leuchtmittel) (fără bec)

Netzanschluss Racord la reţea

230––240 240V,V, 230 5050 Hz Hz

Netzanschluss Racord la reţea

230––240 240V,V, 230 5050 Hz Hz

Unghi de cuprindere

360°cumit 20°de Öffnungswinkel 360° unghi deschidere de 20°

Erfassungswinkel Unghi de cuprindere

240°cumit 180° 240° unghi deÖffnungswinkel deschidere de 180°

Rază de acţiune

max.1212mm (temperaturstabilisiert) max. (stabilizat la temperatură)

Reichweite Rază de acţiune

max.1212mm (temperaturstabilisiert) max. (stabilizat la temperatură)

DämmerungsSetare de crepuscularitate e

2000Lux Lux 22 ––2000

DämmerungsSetare de crepuscularitate einstellung

2000Lux Lux 22 ––2000

Setare timp

sek.– –1515 min. 55 sec. min.

Zeiteinstellung Setare timp

sek.– –1515 min. 55 sec. min.

Aprindere permanentă

Std.comutabilă schaltbar 44 ore,

Dauerlicht Aprindere permanentă

Std.comutabilă schaltbar 44 ore,

Reglaj luminozitate

50%%(Watt-o-matic) (Watt-o-matic) 00 ––50

Schutzart Grad de protecţie

IP44 44 IP

Grad de protecţie

IP44 44 IP

Schutzklasse Clasă de protecţie

II

Clasă de protecţie

IIII

Cele mai importante caracteristici pentru GL 60 S:

Modulele de adaptare G9, exclusiv numai de la STEINEL! Pentru a obţine un corp de sticlă lung iluminat pe întreaga lungime, aceste lămpi cu senzor se livrează împreună cu modulele inovatoare G 9.

Cele mai importante caracteristici pentru L 260 S:

360° / 3 senzori

240° / 2 senzori

cca. 230 m2 cca. 450 m2

Domeniu de detecţie

52

Setare funcţii

Reducere a razei de acţiune

Reducere a unghiului de cuprindere

Aprindere treptată Aprindere permaa luminii nentă 2 x stins/aprins

Domeniu de detecţie

Setare funcţii

Reducere a razei de acţiune

Reducere a unghiului de cuprindere

Aprindere treptată Aprindere permaa luminii nentă 2 x stins/aprins

53


Lămpi cu senzor pentru zona exterioară

Lămpi cu senzor pentru grădină

Lămpi cu senzor de formă tradiţională

GL 16 S

Lămpi senzor nostalgice, din aluminiu turnat sub presiune. Ideale ca lămpi cu picior înalt sau ca lămpi cu picior scurt, pentru grădini, intrări sau alei. Atât designul cu alură romantică dar şi sticla din cristal suflată manual împreună cu folosirea de materiale de înaltă calitate reamintesc vremurile bune de altă dată: lampa este realizată din aluminiu turnat sub presiune, deosebit de rezistent şi acoperit cu un strat de protecţie. În schimb, sistemul electronic nu este în nici un caz cel de ieri.

Aluminium Quality

 Trei funcţii comandate din întrerupătorul de pe lampă: aprindere permanentă / stins / regim de lucru cu senzor Sticlă de cristal suflată manual, cu incluziuni de bule

Posibilităţi de reglaj Domeniul de detecţie poate fi adaptat exact la condiţiile locale cu lentilele pivotabile pe orizontală şi verticală, respectiv poate fi limitat cu obturatoarele livrate cu produsul. Setare exactă de timp şi crepuscularitate cu ajutorul butoanelor rotative.

GL 16 S negru

alb

EAN4007841... EAN 4007841...

617011

617110

Abmessungen Dimensiuni (H x L x(H P)x B x T)

1000 x 260 x 260 mm

Leistung Putere

max. 100 W / E 27

Racord la reţea Netzanschluss

230 – 240 V, 50 Hz

Erfassungswinkel Unghi de cuprindere

180° cu prot. la pătrundere pe dedes.

Schwenkbereich Domeniu de pivotare

35° vertical

Reichweite Rază de acţiune

max. 12 m

DämmerungsSetare de crepuscularitate einstellung

2 – 2000 Lux

Zeiteinstellung Setare timp

10 sec. – 15 min.

Helligkeitsregulierung Reglaj luminozitate

Schutzartlasse Grad de protecţie

IP 44

Zubehör optional Clasă de protecţie

II

Avantaje la montare Înălţimea lămpii este adaptabilă individual prin scurtarea tubului de aluminiu. Cu tubul scurtat până la 10 cm, poate fi folosită şi ca lampă fixată pe zid.

GL 16 S 180° / 2 senzori max. 12m

cca. 225 m2

Domeniu de detecţie

54

Reglare prin pivotare

Reducere a unghiului de cuprindere

Setare funcţii

55


Lămpi cu senzor pentru zona exterioară

Lămpi cu senzor clasice de perete

Varietate într-un design atemporal

L 706 S

L 726 S

L 746 S

 Sticlă de cristal suflată manual, cu incluziuni de bule

 Sticlă opal suflată manual, lucioasă

 Sticlă de cristal suflată manual, cu incluziuni de bule

Lămpile din seria 706 îmbină designul atractiv şi atemporal – de la stilul clasic la cel modern – cu cea mai nouă tehnologie STEINEL pe bază de senzori, care deschide noi perspective. În braţul lămpii, realizat din aluminiu turnat sub presiune, de înaltă calitate, se ascunde noul mini senzor performant de la STEINEL! Senzorul este abia vizibil şi se integrează în mod ideal în designul lămpii. Echipat cu un sistem de senzori cu 4 segmente, cu distanţă focală mare datorită opticii cu oglinzi, senzorul asigură o detecţie extrem de uniformă şi cu înaltă definiţie, de 360° pe o circumferinţă cu raza de 8 m.

Aluminium Quality

L 706 S

L 726 S

L 746 S

negru

alb

negru

alb

negru

alb

EAN EAN4007841... 4007841...

653217 653217

653316 653316

653613 653613

653712 653712

654214 654214

654115 654115

Dimensiuni (H x L x(H P)x B x T) Abmessungen

285 210x x285 285 mm 285 xx210 mm

285 mm 285 xx191 191x x276 276 mm

Seria 706

Setare timp

Leistung Putere / / Leuchtmittel bec

max. 100 W / E 27 (L 726 S max. 75 W) (cu program pentru becuri economice normale)

Racord la reţea Netzanschluss

230 – 240 V, 50 Hz

Unghi de cuprindere Erfassungswinkel

360° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

Reichweite Rază de acţiune

8 m de jur-împrejur

DämmerungsSetare de crepuscularitate einstellung

2 – 2000 Lux

285 xx182 mm 285 182x x272 272 mm

Setare de crepuscularitate Comutator de program

Setare timp Zeiteinstellung

5 sec. – 15 min.

Reglaj luminozitate Helligkeitsregulierung

0 % sau 25 % (Watt-o-matic)

Dauerlicht Aprindere permanentă

4 ore, comutabilă

Schutzart / Schutzklasse Grad de prot. / Clasă de prot. IP 44 / I Zubehör optional Accesorii opţionale

Suport de colţ pentru perete 631666 negru, 631567 alb

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire

Unghi de cuprindere 360°

56

Detecţie perfectă Reducere a cu prot. la trecere unghiului de cuprindere pe dedesubt

Setare funcţii

Aprindere treptată Aprindere permaa luminii nentă 2 x stins/aprins

Descrierea funcţionării Patru programe de funcţii orientate spre practică, cu aprindere treptată şi cu iluminare de fond de 25 % (Watt-o-matic), satisfac orice dorinţă. Aprindere permanentă (4 h) prin întrerupător de reţea.

57


Lămpi cu senzor pentru zona exterioară

Lămpi cu senzor clasice de perete

L 15

Clasice în formă şi calitate Puţină nostalgie la un preţ surprinzător. Cu noul L 15, adepţii formelor clasice au acum posibilitatea să facă reechiparea cu cea mai nouă tehnologie pe bază de senzori la un preţ redus. Designul tradiţional şi valenţa unei lămpi inteligente sunt accentuate prin scoaterea în evidenţă a sticlei şlefuite în formă de faţete. Lampa este echipată cu sistemul de senzori al liderului de piaţă, sistem consacrat prin comercializarea în milioane de exemplare. Unghiul de cuprindere este de 180° la o rază de acţiune de max. 10 m. Datorită domeniului extins de pivotare a senzorului (90°) şi datorită posibilităţii de mascare a unor segmente separate, domeniul de detecţie poate fi bine adaptat la condiţiile înconjurătoare.

L 15 negru

alb

EAN4007841... EAN 4007841...

617813

617912

Abmessungen Dimensiuni (H x L x(H P)x B x T)

410 x 190 x 240 mm

Leistung Putere

max. 60 W / E 27

Netzanschluss Racord la reţea

230 – 240 V, 50 Hz

Erfassungswinkel Unghi de cuprindere

180°

Reichweite Rază de acţiune

max. 10 m

DämmerungsSetare de crepuscularitate einstellung

2 – 2000 Lux

Zeiteinstellung Setare timp

8 sec. – 35 min.

Schutzart Grad de protecţie

IP 44

Schutzklasse Clasă de protecţie

II

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire max. 10 m

180° 2m

90

Unghi de cuprindere 180°

58

Detectare perfectă

Setare funcţii

90° vertical

Reducere a unghiului de cuprindere

59


Lămpi cu senzor pentru zona exterioară

Lămpi cu senzor clasice de perete

Seria 560

L 560 S

L 562 S

 Sticlă de cristal suflată manual, cu incluziuni de bule

 Sticla lămpii este suflată şi pictată manual

Lămpi cu senzor de perete cu tehnologie consacrată, într-un design suplu şi clasic, pentru casă şi curte.

Fiecare din aceste lămpi este disponibilă în culoare albă sau neagră. Corpurile de sticlă, suflate manual în ateliere meşteşugăreşti, conferă lămpilor un caracter individual. Pe lângă forma sferică, este disponibilă şi forma clasică în formă de felinar.

Posibilităţi de reglaj Domeniul de detecţie poate fi adaptat exact la necesităţi cu lentila Fresnel pivotabilă pe orizontală şi verticală, şi poate fi limitat cu obturatoarele livrate cu produsul. Setare simplă a duratei de aprindere şi a pragului de crepuscularitate cu ajutorul butoanelor rotative.

L 560 S

L 562 S

negru

alb

negru

alb

EAN4007841... EAN 4007841...

634216

634315

634612

634711

Abmessungen Dimensiuni (H x L x(H P)x B x T)

368 x 215 x 243 mm

410 x 200 x 260 mm

Leistung Putere

max. 60 W / E 27

max. 60 W / E 27

Racord la reţea Netzanschluss

230 – 240 V, 50 Hz

230 – 240 V, 50 Hz

Unghi de cuprindere Erfassungswinkel

140° orizontal cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

140° orizontal cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

Schwenkbereich Domeniu de pivotare

130° orizontal, 65° vertical

130° orizontal, 65° vertical

Reichweite Rază de acţiune

max. 12 m

max. 12 m

DämmerungsSetare de crepuscularitate einstellung

2 – 2000 Lux

2 – 2000 Lux

Zeiteinstellung Setare timp

10 sec. – 15 min.

10 sec. – 15 min.

Schutzart Grad de protecţie

IP 44

IP 44

Schutzklasse Clasă de protecţie

II

II

L 560 S / L 562 S 140° / 1 senzor cca. 150 m2

Domeniu de detecţie

60

Reducere a unghiului de cuprindere

Setare funcţii

61


Lămpi cu senzor pentru zona exterioară

Lămpi cu senzor clasice de perete

L 115 S

Reuşită perfectă: o eleganţă suplă combinată cu funcţii bine alese. Elementul frapant de al acestei lămpi cu senzor este efectul interesant al sticlei de cristal transparente. Lentila multiplă vizibilă dedesubt se integrează armonios în design şi reprezintă un simbol excepţional al unei vieţi interioare de înaltă sensibilitate. Posibilităţi de reglaj Datorită sistemului Watt-o-matic, iluminarea de fond poate fi reglată de la 0 la 50 %. La detectarea unei mişcări, lampa trece de la iluminarea plină de intimitate la puterea maximă de iluminare. Adaptare exactă la condiţiile locale cu ajutorul obturatoarelor. Setare simplă cu butoane rotative a duratei de aprindere şi a valorilor de crepuscularitate.

 Sticlă de cristal suflată manual

L 115 S alb

argintiu

EAN EAN4007841... 4007841...

657413

657512

Abmessungen Dimensiuni (H x L x(H P)x B x T)

330 x 215 x 257 mm

Leistung Putere

max. 60 W / E 27

Netzanschluss Racord la reţea

230 – 240 V, 50 Hz

Erfassungswinkel Unghi de cuprindere

360° cu unghi de deschidere de 120°

Reichweite Rază de acţiune

max. 12 m

Dämmerungseinstellung Setare de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

Zeiteinstellung Setare timp

5 sec. – 15 min.

Helligkeitsregulierung Reglaj luminozitate

0 – 50 % (Watt-o-matic)

Schutzart Grad de protecţie

IP 44

Schutzklasse Clasă de protecţie

II

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire 360°/ 1 senzor max. 12m

cca. 150 m2 2 – 2000 Lux

Domeniu de detecţie

62

Setare funcţii

Reglaj cu diafragme

5 sec. – 15 min.

Setare crepuscu- Setare timp laritate

0 – 50%

Iluminarea de fond poate fi reglată continuu în limitele 0 – 50 % (Watt-o-matic)

63


Lămpi cu senzor pentru zona exterioară

L 535 S

Best Price

Lămpi cu senzor clasice de perete

Lampă cu senzor de perete cu tehnologie consacrată, într-un design suplu şi clasic, pentru casă şi grădină.

Pur şi simplu stilate şi deosebit de practice.

O lentilă integrată în mod armonios în design asigură unghiul de cuprindere maxim de 180°. Corpurile de sticlă, suflate manual în ateliere meşteşugăreşti, conferă lămpilor un caracter individual.

Calitatea şi experienţa liderului de piaţă, într-o lampă cu senzor simplă, dar stilată. Aşa poate fi caracterizat acest mod eficient de supraveghere a suprafeţelor de până la 105 m2. Elementul practic ce intervine aici: senzorul poate fi coborât în poziţia maximă inferioară, pentru o supraveghere orientată de-a lungul peretelui casei.

Posibilităţi de reglaj Adaptarea exactă a domeniului de detecţie la necesităţi cu ajutorul lentilei senzor, care este pivotabilă pe verticală. Setare simplă cu butoane rotative a duratei de aprindere şi a pragului de crepuscularitate. Avantaje la montare Spaţiu de racordare cu foarte bună vizibilitate, pentru o cablare simplă şi rapidă.

L1

Posibilităţi de reglaj Adaptarea exactă a domeniului de detecţie la necesităţi cu ajutorul lentilei senzorului, care este pivotabilă pe verticală. Setare simplă cu butoane rotative a duratei de aprindere şi a pragului de crepuscularitate.

MATERIAL REZISTENT LA LOVIRE

Avantaje la montare Spaţiu de racordare cu foarte bună vizibilitate, pentru o cablare simplă şi rapidă. Sunt livrate cu produsul cifre autoadezive pentru utilizare ca lampă pentru număr de casă.

 Model promoţional, la preţ favorabil Sticlă de cristal suflată manual, cu incluziuni de bule

 Model promoţional, la preţ favorabil Capac din plastic rezistent la lovire

L 535 S

L1

negru

alb

EAN 4007841... EAN 4007841...

644017

644116

Abmessungen Dimensiuni (H x L x(H P)x B x T)

307 x 215 x 228 mm

Abmessungen Dimensiuni (H x L x(H P)x B x T)

255 x 110 x 120 mm

Leistung Putere

max. 100 W / E 27

Leistung Putere

max. 60 W / E 27

Netzanschluss Racord la reţea

230 – 240 V, 50 Hz

Racord la reţea Netzanschluss

230 – 240 V, 50 Hz

Erfassungswinkel Unghi de cuprindere

180° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

Unghi de cuprindere Erfassungswinkel

180°

Reichweite Rază de acţiune

max. 10 m

Schwenkbereich Domeniu de pivotare

70° vertical

DämmerungsSetare de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

Reichweite Rază de acţiune

max. 12 m

einstellung

Setare de Dämmerungseinstellung crepuscularitate

2 – 2000 Lux

Setare timp Zeiteinstellung

8 sec. – 35 min.

Grad de protecţie Schutzart

IP 44

Setare timp Zeiteinstellung

8 sec. – 35 min.

Schutzklasse Clasă de protecţie

II

Schutzart Grad de protecţie

IP 44

Schlagfestigkeit Rezistenţă la lovire

IK 7

Clasă de protecţie Schutzklasse

II

Zubehör Accesorii

Sunt incluse coli autoadezive pentru numere de casă

EAN EAN4007841... 4007841...

180° / 1 senzor

max. 10 m

180°

U NE

cca. 200 m2

Domeniu de detecţie

negru 650612

2m

max. 12m

alb 650513

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire

L 535 S

64

10

Reducere a unghiului de cuprindere Setare funcţii

Unghi de cuprindere 180°

Detectare perfectă

Setare funcţii

90° vertical

Reducere a unghiului de cuprindere

65


Lămpi cu senzor pentru zona exterioară

Lămpi cu senzor de tavan

Lumina de sus ... automat Lămpi cu senzor de tavan performante, echipate cu cel mai modern sistem STEINEL cu lentile multiple, pentru detecţie de jur împrejur pe suprafeţe aflate sub copertine, console de deasupra uşilor, proeminenţe ale zidurilor, garaje sau şoproane. Fiind prevăzută cu o carcasă din aluminiu turnat sub presiune, durabilă şi de înaltă calitate, precum şi cu elemente din sticlă opal suflată manual sau cu abajur din acril rezistent, lampa DL 750 S asigură o distribuţie uniformă a luminii şi un iluminat economic. Descrierea funcţionării Reglajul iluminatului de fond în limitele 0 – 50 % (Watt-o-matic). La detectarea unei mişcări, lampa comută pe intensitate luminoasă maximă pe durata setată.

DL 750 S

DL 750 S

 Sistemul integrat de aprindere treptată realizează un efect luminos plăcut şi măreşte durata de viaţă a becului cu incandescenţă, puterea la aprindere crescând lent în interval de o secundă. Aceeaşi evoluţie treptată este asigurată de sistemul electronic şi în faza de stingere. Posibilităţi de reglaj Domeniul de detecţie poate fi limitat cu obturatoarele livrate cu produsul. Setare simplă a duratei de aprindere, a pragului de crepuscularitate şi a luminozităţii cu ajutorul butoanelor rotative.

MATERIAL REZISTENT LA LOVIRE

STICLĂ

Avantaje la montare Schimbarea becului se face fără scule, datorită corpului de sticlă al lămpii prevăzut cu sistem de închidere tip baionetă.

 Sticlă opal suflată manual

EAN4007841...

 Capac din acril rezistent la şocuri

DL 750 S

DL 750 S

alb / sticlă opal

alb/ sticlă acrilică

650315

650414

DL 750 S Abmessungen Dimensiuni (H x L x(H P)x B x T)

135 x 315 x 315 mm

Leistung Putere

max. 100 W / E 27

Netzanschluss Racord la reţea

230 – 240 V, 50 Hz

Erfassungswinkel Unghi de cuprindere

360° cu unghi de deschidere de 180°

Reichweite Rază de acţiune

max. 12 m de jur împrejur (stabilizat la temperatură)

DämmerungsSetare de crepuscularitate einstellung

2 – 2000 Lux

Zeiteinstellung Setare timp

5 sec. – 15 min.

Helligkeitsregulierung Reglaj luminozitate

0 – 50 % (Watt-o-matic)

Dauerlicht Aprindere permanentă

4 ore, comutabilă

Schutzart Grad de protecţie

IP 44

Schutzklasse Clasă de protecţie

I

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire 360°/ 3 senzori max. 12m

cca. 350 m2

Domeniu de detecţie

66

Setare crepuscu- Setarea timpului laritate

Reglaj luminozita- Diafragme pentru …şi a domeniului Aprindere treptată Aprindere permade detecţie a luminii nentă 2 x te (Watt-o-matic) reducerea razei stins/aprins de acţiune

67


Lămpi cu senzor pentru zona exterioară

Plafonieră cu senzor

DL 850 S

Lumină cu eficienţă maximă Eficienţă energetică maximă sub copertine În zona de intrare a caselor multifamiliale este necesară aprinderea frecventă a luminii. Combinaţia dintre sistemele cu senzori şi becurile economice permite aici obţinerea unor economii deosebit de mari. DL 850 S este alegerea perfectă pentru clădiri la care lampa de la intrare este plasată sub o copertină. Lampa cu senzor de tavan, cu o formă atractivă, este echipată cu două becuri economice de 9 W.Balastul electronic asigură o comutare rapidă a luminii precum şi un mod de aprindere care protejează becul. MATERIAL REZISTENT LA LOVIRE

2x9W

DL 850 S EAN4007841... 4007841... EAN

alb / plastic

argintiu / plastic

760113

760212

Abmessungen Dimensiuni (H x L x(H P)x B x T)

Ø 258 x 74 mm

Leistung Putere

inclusiv 2 x 9 W / 2G7 (becuri economice)

Netzanschluss Racord la reţea

230 – 240 V, 50 Hz

Erfassungswinkel Unghi de cuprindere

360°, unghi de deschidere 160°

Reichweite Rază de acţiune

max. 7 m de jur împrejur (stabilizat la temperatură)

DämmerungsSetare de crepuscularitate einstellung

2 – 2000 Lux

Zeiteinstellung Setare timp

1 min. – 15 min.

Schutzart Grad de protecţie

IP 44

Schutzklasse Clasă de protecţie

II

Schlagfestigkeit Rezistenţă la lovire

IK 07

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire 360°/ 3 senzori max. 7 m

cca. 154 m2

Domeniu de detecţie

68

Montaj simplu

Setare crepuscu- Setarea timpului laritate

69


Lămpi cu senzor pentru zona exterioară

Lumină de senzaţie: pachetul de forţă cu LED STEINEL face tehnologia de mâine accesibilă încă de azi pentru oricine. La reflectorul XLed Home, 170 de LED-uri asigură o iluminare perfectă la un consum de energie uimitor de redus. Acest reflector de înaltă tehnologie are nevoie de mai puţin de 15 W pentru a inunda zona înconjurătoare cu lumină strălucitoare. Această eficienţă deosebit de mare devine posibilă prin folosirea ca sursă de lumină a 170 de LED-uri şi prin utilizarea unui sistem de comandă inovator. Aceste componente moderne mai au încă un mare avantaj: în comparaţie cu becurile halogen sau cu cele cu incandescenţă, ele au o durată de viaţă aproape nelimitată. Durabilitatea ridicată este favorizată de tehnologia Active-

Infrarot-Sensoren Reflector für den LED Außenbereich cu senzor

XLed Home 1

Thermo-Control de la STEINEL, care protejează LED-urile contra supraîncălzirii. Deoarece reflectorul degajă numai o fracţiune din căldura pe care o degajă reflectoarele obişnuite, el poate fi montat fără probleme sub copertine. Panoul luminos extrem de mobil prin mişcări de pivotare poate fi orientat optim spre suprafaţa ce trebuie iluminată.

5 ANI

Comutarea inteligentă a luminii o asigură sistemul STEINEL cu senzori IR, consacrată prin comercializarea în milioane de aplicaţii, care este prezent şi în senzorul de mişcare IS 140-2. Combinaţia dintre tehnologia LED şi sistemul de comandă prin senzori are ca efect o economie de 90% în comparaţie cu reflectoarele obişnuite cu halogen.

GARANŢIE DE FUNCŢIONARE

 Putere LED-uri 14,8 W 90 % economie de energie Sistem Active-ThermoControl

XLed Home 1 alb

argintiu

EAN4007841... EAN 4007841...

002695

Dimensiuni (H x L x(H P)x B x T) Abmessungen

210 x 175 x 180 mm

Putere Leistung

170 LED-uri, cca. 14,8 W Durata de viaţă a LED-urilor: până la 50.000 de ore

Ne Culoare lumină

6700 Kelvin

tzanschluss Racord la reţea

230 – 240 V, 50 Hz

002688

Schwenkbereich Domeniul de pivot. aStrahler reflector. 180° orizontal, 120° vertical Erfassungswinkel Unghi de cuprindere

140° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

Schwenkbereich Domeniu de pivotareSensor senzor

180° orizontal, 90° vertical

Erfassungs-Reichweite Raza de acţiune ptr. detecţie

max. 14 m (stabilizat la temperatură)

DämmerungsSetare de crepuscularitate einstellung

2 – 2000 Lux

Zeiteinstellung Setare timp

8 sec. – 35 min.

Schutzart Grad de protecţie

IP 44

Schutzklasse Clasă de protecţie

I

180°

120°

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire 140° / 1 senzor

max. 14 m 2m

cca. 239 m2

2 – 14 m

XLed Home 1 14,8 W

70

Halogen 150 W

Domeniu de supraveghere

Unghi de cuprindere

Detecţie perfectă cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

90° vertical

180° orizontal

Supraveghere de-a lungul peretelui casei

Setare funcţii

71


Lămpi cu senzor pentru zona exterioară

Reflectoare halogen cu senzor

Reflectoare halogen cu senzor Reflectoarele halogen STEINEL cu senzor reprezintă soluţia ideală când este necesară iluminarea deosebit de puternică a fronturilor de casă, a intrărilor şi a zonelor vulnerabile. Reflectoarele vigilente de la nivelul casei sunt prevăzute pentru becuri de diverse puteri de iluminare, de la 150 până la 500 W. Cu acestea puteţi pune în lumină în mod automat detalii deosebite, vă puteţi întâmpina oaspeţii la sosire sau puteţi alunga musafirii nepoftiţi. Gama de produse STEINEL vă oferă modelul dorit pentru orice aplicaţie, de la reflectoarele economice HS 5140 echipate cu lentile Fresnel până la reflectoarele HS 500 de înaltă tehnologie, comandate cu microprocesor. Modelele HS 150 şi HS 300 sunt echipate cu reflectoare ceramice.

Posibilităţi de reglaj Domeniul de detecţie poate fi adaptat exact la condiţiile locale prin pivotarea pe orizontală şi pe verticală a lentilelor multiple (HS 150 DUO, HS 300 DUO, HS 500 DUO) respectiv a lentilelor Fresnel (HS 5140) şi poate fi limitat cu obturatoarele livrate cu produsul. Setare simplă a duratei de aprindere şi a pragului de crepuscularitate cu ajutorul butoanelor rotative.

HS 150/300/500: Carcasa reflectorului poate fi rotită pe verticală între +110° şi -40° iar pe orizontală între limitele ±40°. În felul acesta se poate obţine o iluminare optimă chiar şi în situaţii dificile.

72

73


Lămpi cu senzor pentru zona exterioară

HS 150 DUO

Reflectoare halogen cu senzor

HS 300 DUO

HS 500 DUO

OGLINDĂ REFLECTOARE

OGLINDĂ REFLECTOARE

CERAMICĂ

CERAMICĂ

HS 5140

Best Price

20m Design atractiv Oglindă reflectoare ceramică cu mare intensitate luminoasă, performantă

 Oglindă reflectoare ceramică cu mare intensitate luminoasă, performantă

incl. 125 W

HS 150 DUO EAN EAN4007841... 4007841...

incl. 240 W

incl. 400 W

HS 300 DUO

HS 500 DUO

negru

alb

aspect platină

negru

alb

633011 633011

633110 633110

646318 646318

633219 633219

633318 633318

EAN EAN4007841... 4007841...

 Produs promoţional convenabil incl. 400 W

HS 5140

negru

alb

negru

alb

633417 633417

633516 633516

575212 575212

577919 577919

Dimensiuni (H x L x(H P)x B x T) Abmessungen

215 mm 215 xx155 155x x170 170 mm

240 mm 240 xx210 210x x180 180 mm

Dimensiuni (H x L x(H P)x B x T) Abmessungen

265 mm 265 xx210 210x x210 210 mm

185 mm 185 xx170 170x x160 160 mm

Leistung Putere

max. halogen R7s şi max. 800max. W capacitate max.150 150W/tub W/R7s Halogenstab und 800 W de comutare suplimentară la L’an L’ zusätzliche Schaltleistung inclusiv tub ECO 125 W 1

max. halogen R7s max.300 300W/tub W/R7s Halogenstab inclusiv ECO 240incl. W 240 W tub ECO-Stab

Putere Leistung

max. tub halogen R7s max.500 500W/W/R7s Halogenstab inclusiv ECO 400incl. W 400 W tub ECO-Stab

max. tub halogen R7s max.500 500W/W/R7s Halogenstab inclusiv ECO 400incl. W 400 W tub ECO-Stab

Racord la reţea Netzanschluss

230 – 240 V, 50 Hz

230 HzHz 230 ––240 240V,V,5050

Racord la reţea Netzanschluss

230 – 240 V, 50 Hz

230 – 240 V, 50 Hz

Unghi de cuprindere Erfassungswinkel

240° cu unghi de deschidere de 180°

140° la pătrundere pe dedesubt 140°cu mitprotecţie Unterkriechschutz

Unghi de cuprindere Erfassungswinkel

240° cu unghi de deschidere de 180°

240° cu unghi de deschidere de 180°

Domeniu de pivotare Schwenkbereich

80° orizontal, 150° vertical

180° înapoi 180°vertical vertikalînainte nachşivorn und hinten

Schwenkbereich Domeniu de pivotare

80° orizontal, 150° vertical

80° orizontal, 150° vertical

Rază de acţiune Reichweite

max. 20 m (stabilizat la temperatură)

max. 12 m (stabilizat la temperatură)

Reichweite Rază de acţiune

max. 12 m (stabilizat la temperatură)

max. 12 m (stabilizat la temperatură)

Setare de crepuscularitate Dämmerungs-

2 – 2000 Lux

2 – 2000 Lux

DämmerungsSetare de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

2 – 2000 Lux

einstellung Setare timp Zeiteinstellung

10 sec. – 15 min.

8 sec. – 35 min.

Setare timp Zeiteinstellung

10 sec. – 15 min.

10 sec. – 15 min.

Grad de protecţie Schutzart

IP 44

IP 54

Grad de protecţie Schutzart

IP 44

IP 44

Clasă de protecţie Schutzklasse

I

I

Clasă de protecţie Schutzklasse

I

I

Accesorii Zubehör opţionale optional

Accesorii Zubehör opţionale optional

Sunt disponibile suporturi de colţ 02 pentru montare pe colţuri exterioare 630560 negru 630669 alb

einstellung

EAN EAN4007841... 4007841...

HS 150 DUO / HS 300 DUO

2

Siste 2 se m cu nzor i

HS 500 DUO

240°/ 2 senzori

HS 5140 140°/ 1 senzor

240°/ 2 senzori

max. 12m

max. 20m

2

300 m2

Domeniu de detecţie

74

 Rază mare de acţiune pentru iluminare şi senzor, până la 20 m

Siste 2 se m cu nzor i

Reducere a unghiului de cuprindere

Scoatere diafrag- Setare de crepusmă circulară cularitate şi de timp

800 m2

Domeniu de detecţie

175 m2

Reducere a unghiului de cuprindere

Scoatere diafrag- Setare de crepuscularitate şi de mă circulară timp

Domeniu de detecţie

Setări pentru funcţii

75


Lămpi cu senzor pentru zona interioară

el ige nt

Bun venit acasă

Să folosim energia

od în m

t in

(ETAJ 2)

(ETAJ 1)

(PARTER)

INDICAŢIE

76

Viitorul iluminarii îl reprezintă automatizarea. Nu numai în zona exterioară, unde invenţia STEINEL aparţine deja încă de astăzi dotărilor pentru casă şi grădină. Odată cu dezvoltarea celor mai moderni senzori de înaltă frecvenţă, STEINEL a făcut ca tehnologia de mâine să fie disponibilă şi pentru zona interioară. Astfel sunt realizabile acum eficienţa energetică maximă şi confortul optim şi în interiorul clădirilor – cu sistemele STEINEL. Inovaţia este mascată în interiorul lămpii. Un detector de mişcare în înaltă frecvenţă, care vă întâmpină prin aprinderea luminii pe dvs. şi pe oaspeţii dvs. când intraţi într-o cameră, după care stinge din nou lumina când aceasta nu mai este necesară. Bun venit acasă. Bun venit în viitor. Setare individuală a luminozităţii de acţionare, a duratei de aprindere şi a razei de acţiune Instalare simplă: Lampă şi senzor = un singur racord Disponibile în diverse variante de design, ca lămpi de perete sau lămpi de tavan 36 de luni de garanţie pentru bună funcţionare. 5 ani disponibilitate garantată pentru partea de sticlă după cumpărare Toate lămpile Steinel sunt adecvate pentru utilizarea becurilor economice.

77


Sisteme de senzori pentru zona interioară

Principiul de funcţionare

Lumina SE APRINDE şi SE STINGE … automat

Ø1–8m

Setarea razei de acţiune Lămpile senzor STEINEL HF pot detecta mişcări la o distanţă de Ø 1 până la 8 m. Între aceste limite, raza de acţiune poate fi regată continuu.

O inovaţie de la STEINEL – originalul. Senzorii STEINEL de înaltă frecvenţă (HF) detectează mişcările imediat şi fără limitări de "sensibilitate" din cauza temperaturii ambiante sau a direcţiei de mişcare a obiectului ce trebuie detectat. Senzorii de înaltă tehnologie emit semnale şi recepţionează în clipa următoare ecoul reflectat de pereţi şi de obiectele înconjurătoare. O mişcare în domeniul de detecţie este detectată în fracţiuni de secundă de senzor din cauza configuraţiei modificate a ecoului, aprinzând imediat lumina! După o durată de aşteptare reglabilă separat, lumina se stinge automat. Senzorii STEINEL de înaltă frecvenţă lucrează la 5,8 GHz. Deoarece pentru astfel de semnale sticla şi pereţii subţiri nu reprezintă un obstacol, senzorii pot fi amplasaţi în interiorul lămpilor fără a fi vizibili din afară. În felul acesta nu este afectat designul atractiv al lămpilor cu senzor STEINEL.

5 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

Setarea timpului

Setare de crepuscularitate

Elemente de reglaj

Lămpile senzor STEINEL HF sunt echipate cu un temporizator care are rolul de a menţine aprinsă lumina pe durata setată. Durata de aprindere dorită poate fi reglată continuu între 5 secunde şi 15 minute.

Prin reglarea pragului de crepuscularitate în limitele între 2 şi 2000 Lux, se stabileşte luminozitatea ambiantă la care trebuie să se activeze lampa senzor. Încă din timpul zilei, la apusul soarelui sau când se întunecă.

Cu ajutorul a trei butoane de reglaj continuu, lămpile cu senzor STEINEL HF pot fi adaptate optim la cerinţele dvs.

Confort elegant Modernizare cât ai bate din palme

Inteligenţa nu se vede, dar se observă. Tehnologia HF de la STEINEL este invizibilă în interiorul lămpilor atractive şi asigură prezenţa luminii "just in time".

Lămpile cu senzor STEINEL HF se instalează exact în acelaşi mod ca şi cele convenţionale. Nu sunt necesare lucrări suplimentare sau conexiuni suplimentare de cabluri. Dimpotrivă: comutatoare încrucişate complicate şi aducerea cablurilor la acestea devin inutile. Nu se poate investi mai simplu şi mai confortabil pentru viitor.

Emisia în înaltă frecvenţă a senzorului, de cca. 1 mW, corespunde la numai a mia parte din cea emisia de un telefon mobil.

Domeniul de detecţie Prin faţa lămpilor senzor STEINEL HF nu poate trece nimic neobservat. Ele detectează fără scăpări cele mai mici mişcări pe o circumferinţă de 360° şi până la o distanţă de 8 m. Dacă este necesar, raza de acţiune poate fi redusă pe cale electronică până la 1 m.

2,50 m

Ø 1–8 m 1,75 m

Ø 1–8 m

Lumină vigilentă Domeniul de detecţie al lămpilor senzor STEINEL HF este optim pentru aplicaţii în spaţii interioare. Datorită detecţiei de jur împrejur pe o circumferinţă de 360°, aceste lămpi pot fi instalate la alegere pe perete sau pe tavan.

78

Montaj simplu

Conectarea altor consumatori

Lămpile senzor STEINEL HF se instalează tot atât de rapid şi de simplu ca şi lămpile convenţionale: se fixează lampa pe perete sau pe tavan şi se înşurubează capetele firelor de fază şi nul în regleta de conexiuni – asta-i tot. Iar aprinderea şi stingerea manuală nu mai sunt necesare datorită sistemului cu senzori integrat.

Lămpile senzor HF dispun de borne suplimentare pentru conectarea altor consumatori. La intrarea în toaleta pentru oaspeţi, de exemplu, se poate aprinde, o dată cu lampa principală, încă o lampă sau poate porni un ventilator. Puterea de comutare este în acest caz de max. 100 W.

79


Sisteme de senzori pentru zona interioară

Utilizări

Spaţii luminoase pentru oameni luminaţi STEINEL are soluţia potrivită pentru iluminat modern în orice spaţiu şi în orice situaţie. Iată câteva propuneri în legătură cu locurile în care poate fi folosit produsul.

Lumina se aprinde în prezenţa dvs. Oriunde este necesar. De exemplu garaj, centrală termică, spaţiu de depozitare …

De exemplu coridoare, debarale …

De exemplu baie pentru oaspeţi, vestiar …

De exemplu zone de intrare, casa scării …

FRS 30 Pagina 89

RS 13 L Pagina 84

FRS 20 Pagina 88

HF 360 AP Pagina 95

BRS 61 L Pagina 87

RS 10-1 L Pagina 82

De exemplu camere cu umezeală …

De exemplu coridoare şi pivniţe în case multifamiliale …

www.energieclevernutzen .de

Lumină APRINSĂ. Lumină STINSĂ. Comandată de senzori.

80

81


Lămpi cu senzor pentru zona interioară

Lămpi cu senzor cu înaltă frecvenţă pentru montaj pe perete sau pe tavan

RS 10-1 L / 100 L / 16 L

RS 16-2 L / RS 16-3 L

Design practic, ideale pentru coridor, hol sau casa scării.

Sticlă opal mată, pătrată, suflată manual, inele opţionale pe gustul fiecăruia.

Indiferent dacă este vorba de lămpi de tavan sau de perete, corpurile de sticlă elegante, suflate manual, asigură o lumină caldă şi uniformă.

Cine preferă forme pătrate, găseşte printre aceste modele varianta potrivită pentru lampa cu senzor de înaltă frecvenţă. Cu un design ieşit din comun şi cu o prelucrare de înaltă clasă, aceste lămpi pot fi utilizate ca lămpi de perete sau lămpi de tavan.

Descrierea funcţionării Mascate invizibil în interiorul lămpilor, sistemul cel mai modern cu senzori de înaltă frecvenţă reacţionează la cele mai mici mişcări, indiferent de temperatură, şi asigură aprinderea extrem de rapidă a luminii şi apoi stingerea ei după o durată de timp reglabilă.

RS 16-2 L

Deosebit de practice: sticla pătrată poate fi orientată fără probleme, datorită mecanismului cu arc.

RS 10-1 L

Descrierea funcţionării, posibilităţi de montaj şi avantaje la montare a se vedea pagina 82

Posibilităţi de reglaj Setare continuă electronică a razei de acţiune în limitele Ø 1 – 8 metri. Setare simplă a duratei de aprindere şi a pragului de crepuscularitate cu ajutorul butoanelor rotative.

RS 16 L

Best Price

 Prelucrare de înaltă clasă Sticlă triopal albă, suflată manual Şasiu din aluminiu turnat sub presiune, de înaltă calitate, sau din material plastic performant (RS 16/16-2/16-3 L)

RS 16-3 L

Avantaje la montare Montare simplă (lampa şi senzorul = un singur racord) Posibilitate de conectare a altor consumatori (de exemplu ventilator de baie/WC) Schimbarea becului fără scule datorită fixării sticlei fără şuruburi, prin sistem de închidere baionetă. Best Price

RS 10-1 L

RS 100 L

RS 16 L

RS 16-2 L

RS 16-3 L

RS 16-3 L

alb

alb

alb

alb

alb

aspect-INOX 738419 738419

EAN 4007841...

731816

730116

738013

EAN 4007841...

738211

738310 738310

Dimensiuni (H x L x P)

Ø 280 x 110 mm

Ø 310 x 125 mm

Ø 275 x 95 mm

Dimensiuni (H x L x P)

270 x 270 x 110 mm

295 xx295 295x x110 110 mm 295 mm

Putere

max. 75 W / E 27 + max. 800 W / de exemplu ventilator baie/WC

max. 100 W / E 27 + max. 800 W / de exemplu ventilator baie/WC

max. 60 W / E 27

Putere

max. 60 W / E 27 capacitate suplimentară de comutare max. 100 W / de exemplu ventilator de baie/WC

Putere de emisie

cca. 1 mW

cca. 1 mW

cca. 1 mW

Putere de emisie

cca. 1 mW

Sistem HF

5,8 GHz

5,8 GHz

5,8 GHz

Sistem HF

5,8 GHz

Grad de prot. / Clasă de prot.

IP 44 / II

IP 44 / II

IP 44 / II

Grad de prot. / Clasă de prot.

IP 44 / II

Şasiu

Aluminiu

Aluminiu

Material plastic

Şasiu

Material plastic

Cele mai importante caracteristici ale lămpilor senzor

RS 10-1 / 100 / 16 / 16-2 / 16-3 L Racord la reţea

230 – 240 V, 50 Hz

Unghi de cuprindere

360° cu unghi de deschidere de 160° în cazul de faţă prin sticlă, lemn şi pereţi subţiri

Montaj simplu pe perete sau pe tavan

82

Setare de crepus- Setare timp cularitate

Setare rază de acţiune

Rază de acţiune

Ø 1 – 8 m, reglabilă continuu Ø 3 – 8 m (RS 16/16-2/16-3 L)

Setare de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

Setarea timpului

5 sec. – 15 min.

83


Lămpi cu senzor pentru zona interioară

Lămpi cu senzor de înaltă frecvenţă pentru montaj pe perete sau pe tavan

RS 13 L / RS 10-3 L

RS 21 L

Aspect cu stil, cu diametru mare, ideală pentru coridor, hol sau casa scărilor.

Design excepţional, ideale pentru camere din zona de locuit.

Aceste lămpi de tavan şi de perete fac peste tot o impresie bună – indiferent dacă lămpile sunt fixate pe tavan sau pe perete. Sticlele opal suflate manual sunt înconjurate cu inele din sticlă cristal mătuită sau din material plastic colorat. Puterea maximă a becului este de 75 W.

Cine preferă un design ieşit din comun, va găsi printre modelele din această serie lampa cu senzor de înaltă tehnologie potrivită pentru locuinţa sa. Cele trei cleme vizibile dau corpului alb de sticlă atât o stabilitate tehnică, cât şi una optică.

RS 10-3 L

Descrierea funcţionării, posibilităţi de reglare şi avantaje la montare a se vedea pagina 82

Descrierea funcţionării, posibilităţi de montaj şi avantaje la montare a se vedea pagina 82

RS 13 L

RS 13 / 10-3 / 21 L Netzanschluss Racord la reţea

230 ––240 240V,V,5050 230 HzHz

Erfassungswinkel Unghi de cuprindere

360° mitunghi 160°deÖffnungswinkel 360° cu deschidere de 160° ggf. durch Glas, Holz undlemn Leichtbauwände în cazul de faţă prin sticlă, şi pereţi subţiri

RS 13 L

RS 10-3 L

RS 21 L

Reichweite Rază de acţiune

Ø m, Ø 11 ––88m, stufenlos einstellbar reglabilă continuu

alb

aspect INOX

alb

argintiu, sticlă opal mată

EAN4007841... 4007841... EAN

730819 730819

735715 735715

731410 731410

731014 731014

DämmerungsSetare de crepuscularitate einstellung

2 –– 2000 2000Lux Lux

Abmessungen Dimensiuni (H (H xxLBxxP)T)

Ø Ø 340 340xx110 110mm mm

Ø 360 360xx110 110mm mm Ø

Ø 280xx100 100mm mm Ø 280

Zeiteinstellung Setare timp

5 sec. sek.––1515min. min.

Putere Leistung

max. 2727 max.75 75WW/ E/ E + max. / / max.800 800WW de ventilator baie/WC z.B.exemplu Bad-/WC-Lüfter

max.75 75WW/ E/ E max. 2727 + max. max.800 800WW / z.B. Bad-/WC-Lüfter / de exemplu ventilator baie/WC

max. 75WW/ E/ E max. 75 2727 + max. max.800 800WW / / z.B. Bad-/WC-Lüfter de exemplu ventilator baie/WC

Putere de emisie Sendeleistung

cca. mW ca. 11 mW

ca. cca.11 mW mW

ca. cca.11 mW mW

Sistem HF HF-Technik

5,8 5,8 GHz GHz

5,8 GHz 5,8 GHz

5,8 GHz 5,8 GHz

Grad de protecţie Schutzart

IP IP 44 44

IP 44 IP 44

IP 20 IP 20

Clasă de protecţie Schutzklasse

II

II

II

Şasiu Chassis

Aluminiu Aluminium

Aluminium Aluminiu

Aluminium Aluminiu

 Sticlă opal cu inel de sticlă mătuit (RS 13 L) Sticlă triopal albă, suflată manual, cu mască din material plastic (RS 10-3 L) Şasiu din aluminiu turnat sub presiune, de înaltă calitate

 Aspect marcant datorită celor trei cleme de prindere Sticlă opal mată, puternic bombată Şasiu din aluminiu turnat sub presiune, vopsit argintiu

2,50 m Ø 1–8m Ø 1–8m

Domenii de detecţie la montaj pe perete, respectiv pe tavan

Cele mai importante caracteristici ale lămpilor senzor

Montaj simplu

84

1,75 m

Setare de crepus- Setare timp cularitate

aSetare rază de acţiune

85


Lămpi cu senzor pentru zona interioară

Lămpi cu senzor de înaltă frecvenţă pentru baie, casa scărilor, vestiar …

BRS 60 L / BRS 61 L BRS 65 L / BRS 66 L

Lămpi deosebite pentru perete, oglinzi, pentru baie şi vestiar. Cu această serie amplificaţi valoarea fiecărei băi, fiecărui coridor şi fiecărui vestiar. Design extraordinar, de înaltă valoare în ceea ce priveşte materialele şi cu o tehnologie care stabileste standardele viitorului. Tehnologia inovatoare HF acţionează invizibil, aproape fără întârziere şi deosebit de eficient.

BRS 60 L Sticlă opal / capac alb (material plastic)

Posibilităţi de reglaj Setare continuă electronică a razei de acţiune în limitele Ø 1 – 5 metri. Setare simplă a duratei de aprindere şi a pragului de crepuscularitate cu ajutorul butoanelor rotative.

BRS 61 L Sticlă opal / capac metalic cromat

BRS 65 L Sticlă opal / capac alb (material plastic)

BRS 66 L Sticlă opal / capac metalic cromat

BRS 60 L

BRS 61 L

BRS 65 L

BRS 66 L

Sticlă opal / capac alb

Sticlă opal / capac cromat

Sticlă opal / capac alb

Sticlă opal / capac cromat

EAN EAN4007841... 4007841...

740115 740115

740214 740214

740610 740610

740719 740719

Abmessungen Dimensiuni (H x L x(H P)x B x T)

500 xx90 90x x6060 mm 500 mm

500 xx90 90x x6060 mm 500 mm

350 xx90 90x x6060 mm 350 mm

350 xx90 90x x6060 mm 350 mm

Leistung Putere

3 x 40 G9/ G9 max. 3 xW40/ W

3 x 40 G9/ G9 max. 3 xW40/ W

2 x 40 G9/ G9 max. 2 xW40/ W

2 x 40 G9/ G9 max. 2 xW40/ W

Racord la reţea Netzanschluss

230 HzHz 230 ––240 240V,V,5050

Erfassungswinkel Unghi de cuprindere

360° deschidere de 160° 360°cu mitunghi 160°deÖffnungswinkel

Seria BRS

în ggf. cazul durch de faţă Glas, prin Holz sticlă, undlemn Leichtbauwände şi pereţi subţiri

Sendeleistung Putere de emisie

cca. ca. 11 mW mW

HF-Technik Sistem HF

5,80 independent de temperatură 5,80GHz GHz(reacţionează (reagiert temperaturunabhängig auf kleinste Bewegungen) la cele mai mici mişcări)

Reichweite Rază de acţiune

Ø continuu Ø 0,5 0,5–-55m, m,reglabilă stufenlos einstellbar

Dämmerungseinstellung Setare de crepuscularitate

2 –– 2000 2000Lux Lux

Zeiteinstellung Setare timp

5 sec. sek.––1515min. min.

Schutzart Grad de protecţie

IP IP 44 44

Schutzklasse Clasă de protecţie

I

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire

360° 0,5 m

5m

0,5 m

5m

Unghi de cuprindere 360°

86

2 – 2000 Lux

5 sec. – 15 min.

Domeniu de Setare de crepus- Setare timp detecţie la monta- cularitate rea pe perete

Zone de protecţie în baie

87


Lămpi cu senzor pentru zona interioară

Lămpi cu senzor de înaltă frecvenţă pentru montaj pe perete şi pe tavan

Economisire in mod miraculos pentru multiple zone de utilizare

FRS 20

Soluţie practică pentru tavanele din pivniţe, şi garaje.

FRS 30

Lampa FRS-20 combină tehnologia senzorilor cu becurile economice şi cu un design foarte plat. Rezultatul este o lampă inteligentă de uz general, pentru foarte multe domenii de aplicaţie. Posibilităţi de reglaj Setare continuă electronică a razei de acţiune în limitele Ø 1 – 5 metri. Setare simplă a duratei de aprindere şi a pragului de crepuscularitate cu ajutorul butoanelor rotative.

În lampa FRS-30, tehnologia consacrată STEINEL cu senzori devine disponibilă pentru prima dată şi într-o altă formă utilă de lampă. Sistemul electronic aprinde becul instantaneu, fără ca acţionarea frecventă să influenţeze durata de viaţă.

Siguranţa în funcţionare Becurile lucrează independent unul de altul (lumina se aprinde şi când unul din becuri este defect). 63 mm

18 W/G13

MATERIAL REZISTENT LA LOVIRE

MATERIAL REZISTENT LA LOVIRE

FRS 20

FRS 30

alb EAN EAN 4007841... 4007841...

alb

743512 743512

EAN EAN 4007841... 4007841...

743413 743413

Abmessungen Dimensiuni (H x L x(H P)x B x T)

300 195x x6363 mm 300 xx195 mm

Abmessungen Dimensiuni (H x L x(H P)x B x T)

165 658x x110 110 mm 165 xx658 mm

Leistung Putere

2 x 112 W / 2G7 (2-röhriges Energiesparleuchtmittel) exact x 11 W / 2G7 (bec economic cu 2 tuburi) zusätzl. / z. B. ventil. Bad-/WC-Lüfter CapacitateSchaltleistung supl. com. max.max. 200 W200 / deW exemplu baie/WC

Leistung Putere

2 x 182 W / G13, zusätzliche 200 W / exact x 18 W / G13, capacitateSchaltleistung suplimentară demax. comutare z. B. 200 Bad-/WC-Lüfter max. W / de exemplu ventilator de baie/WC 230 240V,V,5050 230 ––240 HzHz

Netzanschluss Racord la reţea

230 240V,V,5050 230 ––240 HzHz

Netzanschluss Racord la reţea

Erfassungswinkel Unghi de cuprindere

360° mitunghi 160°deÖffnungswinkel 360° cu deschidere de 160°

Erfassungswinkel Unghi de cuprindere

360° mitunghi 160°deÖffnungswinkel 360° cu deschidere de 160°

ggf. în cazul durch de faţă Glas, prin Holz sticlă, undlemn Leichtbauwände şi pereţi subţiri

ggf. în cazul durch de faţă Glas, prin Holz sticlă, undlemn Leichtbauwände şi pereţi subţiri

Sendeleistung Putere de emisie

ca. cca.11 mW mW

Sendeleistung Putere de emisie

ca. cca.11 mW mW

HF-Technik Sistem HF

5,8 GHz 5,8 GHz

HF-Technik Sistem HF

5,8 GHz 5,8 GHz

Rază de acţiune Reichweite

Ø 11 ––55m, continuu Ø m,reglabilă stufenlos einstellbar

Reichweite Rază de acţiune

Ø 11 ––88m, continuu Ø m,reglabilă stufenlos einstellbar

Setare de crepuscularitate Dämmerungseinstellung

2 –– 2000 2000Lux Lux

Dämmerungseinstellung Setare de crepuscularitate

2 –– 2000 2000Lux Lux

Setare timp Zeiteinstellung

1 min. min.––1515min. min.

Zeiteinstellung Setare timp

1 min. min.––1515min. min.

Grad de protecţie Schutzart

IP 54 IP 54

Schutzart Grad de protecţie

IP 65 IP 65

Clasă de protecţie Schutzklasse

II

Schutzklasse Clasă de protecţie

II

Rezistenţă la lovire Schlagfestigkeit

IK 07 IK 07

Schlagfestigkeit Rezistenţă la lovire

IK 07 IK 07

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire

360° 1,75 m

360°

2,50 m

1m

1m 5m

Unghi de cuprindere 360°

Cele mai importante caracteristici dintr-o privire

2,50 m 5m

88

Posibilităţi de reglaj Setare continuă a razei de acţiune în limitele Ø 1 – 8 metri. Setare simplă a duratei de aprindere şi a pragului de crepuscularitate cu ajutorul butoanelor rotative.

1m

2 – 2000 Lux

Setare de creDomeniu de a Domeniu de detecţie la monta- detecţie la monta- puscularitate rea pe perete rea pe tavan

1 min. – 15 min.

Setare timp

8m

Unghi de cuprindere 360°

2 – 2000 Lux

Setare de creDomeniu de detecţie la monta- puscularitate rea pe tavan

1 min. – 15 min.

Setare timp

Butoane de setare

89


Întrerupătoare cu senzor pentru zona interioară

Întrerupătoare de lumină inteligente Întrerupătoarele de lumină din zilele noastre acţionează fără atingere şi în mod automat. Întrerupătoarele inteligente, de înaltă tehnologie, de la STEINEL reprezintă soluţia ideală pentru toate spaţiile în care este necesară o iluminare funcţională: coridoare, casa scărilor, baie, WC, bucătării, pivniţă, spălătorie, precum şi alte încăperi în care lumina este necesară numai pe scurt timp. Siguranţă, confort şi economie de energie prin comutarea automată a luminii. Utilizabile atât la renovare, prin introducere în doze de instalaţie convenţionale, cât şi ca primă dotare a caselor, locuinţelor şi proiectelor. Schimbare fără probleme a întrerupătoarelor convenţionale cu întrerupătoare cu senzor. Funcţii utile suplimentare, cum ar fi aprindere permanentă (4 ore) sau stingere permanentă. Disponibile în varianta de montaj sub tencuială sau pe tencuială. Se pot combina cu alte întrerupătoare sau prize folosind gama de rame suport.

L

90

N

91


Întrerupătoare cu senzor pentru zona interioară

IR 180 UP/AP

HF 360 UP/AP

NF 50 UP

Întrerupătoare solide, consacrate şi cu rază mare de acţiune, prevăzute cu tehnologie infraroşu. În varianta pentru montaj sub tencuială, ideale pentru coridor, bucătărie şi toalete pentru oaspeţi, iar în varianta pentru montaj pe tencuială, pentru pivniţă, garaj, şopron şi zone exterioare.

Întrerupător cu senzor, rapid, cu rază mare de acţiune şi versatil, cu tehnologie de înaltă frecvenţă. În varianta de montaj sub tencuială, ideal pentru casa scării, hol şi baie, iar în varianta de montaj pe tencuială, pentru casa scării, pivniţă şi spălătorie.

Întrerupătorul NF 50 UP cu senzor de proximitate aprinde sau stinge lumina fără atingere. Ideal pentru bucătărie, baie, atelier, birou firmă şi toate spaţiile în care se pune un accent ridicat pe igiena, curăţenie şi siguranţă.

Aceste întrerupătoare cu senzor reacţionează la radiaţia termică a persoanelor aflate în mişcare. Cu o rază de acţiune de 8 metri, ele sunt deosebit de utile pentru încăperi mai mari. Varianta IR 180 AP, pentru montaj pe tencuială şi protejată contra stropilor de apă, cu grad de protecţie IP 54, poate fi utilizată şi în aer liber sau în încăperile umede.

Posibilităţi de reglaj Butoanele pentru setarea simplă a duratei de aprindere şi a pragului de crepuscularitate sunt amplasate sub o mască elegantă rabatabilă, fiind protejate contra unei acţionări involuntare. Cu ajutorul unor butoane integrate se poate comuta pe regim de aprindere permanentă (max. 4 ore) sau stingere permanentă. O diodă luminiscentă roşie indică regimul selectat.

92

Întrerupătoare cu senzor pentru montaj sub sau pe tencuială

Detectoarele de înaltă frecvenţă emit un semnal imperceptibil şi reacţionează, independent de temperatură, la modificările configuraţiei ecoului produse de mişcare. Cu domeniul său de detecţie de mare volum, cu o reacţie aproape fără întârziere şi cu o rază de acţiune reglabilă continuu între 1 m şi 8 m, acest întrerupător este adecvat chiar şi pentru configuraţii dificile ale spaţiului.

Posibilităţi de reglaj Butoanele pentru setarea simplă a razei de acţiune, a duratei de aprindere şi a pragului de crepuscularitate sunt amplasate sub o mască elegantă fixată cu şuruburi, fiind protejate contra unei acţionări involuntare. Cu ajutorul unor butoane integrate se poate comuta pe regim de aprindere permanentă (max. 4 ore) sau stingere permanentă. O diodă luminiscentă roşie indică regimul selectat.

Întrerupătorul cu senzor NF 50 este echipat cu un senzor de proximitate, care reacţionează la mişcarea mâinii în imediata apropiere a suprafeţei senzorului (distanţă max. 5 cm). În felul acesta, lumina poate fi aprinsă sigur şi igienic chiar daca mâinile sunt umede sau murdare.

Descrierea funcţionării. Aprindere sau stingere fără atingere O diodă luminiscentă asigură găsirea suprafeţei senzorului şi pe întuneric.

93


Întrerupătoare cu senzor pentru zona interioară

Întrerupătoare cu senzor pentru montaj sub sau pe tencuială / Metode de instalare

IR 180 UP

HF 360 UP

NF 50 UP

IR 180 AP

HF 360 AP

 Senzor de infraroşii sub tencuială, ideal pentru culoar, bucătărie şi toalete pentru oaspeţi

 Senzor de înaltă frecvenţă sub tencuială, ideal pentru casa scării, hol şi baie

 Senzor de proximitate sub tencuială, ideal pentru bucătărie, baie, atelier şi birou firmă

 Senzor infraroşii pe tencuială, protejat contra picăturilor, ideal pentru pivniţă, garaj, şopron, etc.

 Senzor de înaltă frecvenţă pentru montaj pe tencuială, ideal pentru casa scării, scara de la pivniţă şi zone interioare

IR 180 UP

HF 360 UP

NF 50 UP

IR 180 AP

HF 360 AP

alb pur

alb pur

alb pur

gri

gri

4007841... EAN4007841... EAN

750114 750114

751111 751111

752118 752118

4007841... EAN EAN 4007841...

750213 750213

751210 751210

Abmessungen (H x L x(H P)x B x T) Dimensiuni

81 xx81 81x x5858mm mm 81

81 81x x5555mm mm 81 xx81

81 81x x5555mm mm 81 xx81

Abmessungen P)x B x T) Dimensiuni (H x L x(H

82 72x x6666mm mm 82 xx72

82 72x x6464mm mm 82 xx72

Leistung Putere

max.1000 1000WW max. (de exemplu bec cu (z. B. Glühlampe) (balast electronic, capaincandesc.), max.de 500 W becuri economice) citiv, exemplu (z. Leuchtstofflampe) C ≤B. 132 µF

max. 1000WW max. 1000 (de exemplu bec cu (z. B. Glühlampe) (balast electronic, capaincandesc.), max. 500 W becuri economice) citiv, de exemplu (z. Leuchtstofflampe) C ≤B. 132 µF

max. 1000WW max. 1000 (de exemplu bec cu (z. B. Glühlampe) (balast electronic, capaincandesc.), max. 500 W becuri economice) citiv, de exemplu (z. Leuchtstofflampe) C ≤B. 132 µF

Leistung Putere

max. 1000WW max. 1000 (de exemplu bec cu (z. B. Glühlampen) (balast electronic, capaincandesc.), max. 500 W becuri economice) citiv, de exemplu (z. Leuchtstofflampen C ≤B. 132 µF

max. 1000WW max. 1000 (de exemplu bec cu (z. B. Glühlampen) (balast electronic, capaincandesc.), max. 500 W becuri economice) citiv, de exemplu (z. Leuchtstofflampen C ≤B. 132 µF

Netzanschluss Racord la reţea

230 ––240 240V,V,5050 230 HzHz 3-Drahtanschluss (L,L’,N) Racord cu 3 fire (L,L’,N) Parallelschaltung möglich posibilă conectarea în paralel Este

230 240V,V,5050 230 ––240 HzHz 3-Drahtanschluss (L,L’,N) Racord cu 3 fire (L,L’,N) Parallelschaltung möglich în paralel Este posibilă conectarea

230 240V,V,5050 230 ––240 HzHz 3-Drahtanschluss (L,L’,N) Racord cu 3 fire (L,L’,N) nicht wechselschaltungsfähig folosi conectarea în cruce Nu se poate

Netzanschluss Racord la reţea

230 240V,V,5050 230 ––240 HzHz 3-Drahtanschluss (L,L’,N) Racord cu 3 fire (L,L’,N) Parallelschaltung möglich în paralel Este posibilă conectarea

230 240V,V,5050 230 ––240 HzHz 3-Drahtanschluss (L,L’,N) Racord cu 3 fire (L,L’,N) Parallelschaltung möglich în paralel Este posibilă conectarea

Gamă de rame pentru întrerupătoare cu senzor

Unghi de cuprindere Erfassungswinkel

180° cu unghi de deschidere de 90°

360° cu unghi de deschidere de 140°

în câmp apropiat

Erfassungswinkel Unghi de cuprindere

180° cu unghi de deschidere de 90°

360° cu unghi de deschidere de 140°

Reichweite Rază de acţiune

max. 8 m

max. 1 – 8 m, continuu

max. 5 cm

Reichweite Rază de acţiune

max. 8 m

max. 1 – 8 m, continuu

DämmerungsSetare de crepuscularitate

2 – 2000 Lux

2 – 2000 Lux

DämmerungsSetare de crepuscularitate einstellung

2 – 2000 Lux

2 – 2000 Lux

Zeiteinstellung Setare timp

10 sec. – 30 min.

10 sec. – 30 min.

Zeiteinstellung Setare timp

10 sec. – 30 min.

10 sec. – 30 min.

einstellung Dauerlichtpermanentă Aprindere

4 ore, comutabilă

4 ore, comutabilă

Dauerlicht Aprindere permanentă

4 ore, comutabilă

4 ore, comutabilă

Dauer-Aus Stingere permanentă

comutabilă

comutabilă

Dauer-Aus Stingere permanentă

comutabilă

comutabilă

LED LED

da, aprindere perm., stingere perm.

da, aprindere perm., stingere perm.

Lumină de orientare

LED LED

da, aprindere perm., stingere perm.

da, aprindere perm., stingere perm.

Schutzart Grad de protecţie

IP 20

IP 20

IP 20

Schutzart Grad de protecţie

IP 54

IP 54

Schutzklasse Clasă de protecţie

II

II

II

Schutzklasse Clasă de protecţie

II

II

Zubehör Accesorii

inclusiv rame de acoperire

inclusiv rame de acoperire

inclusiv rame de acoperire

360°

180°

Senzor IR

Unghi de cuprindere 180°

Senzor HF

Unghi de cuprindere

Pentru ca întrerupătoarele de mâine să poată fi montate încă de astăzi în locuinţe, există la STEINEL o gamă atractivă de rame pentru întrerupătoarele senzor. O serie elegantă de prize şi întrerupătoare asigură un aspect unitar al senzorilor inteligenţi şi al elementelor convenţionale ale instalaţiei. Măştile sunt disponibile în material plastic de culoare alb pur.

max. 5 cm

Senzor NF (de câmp apropiat)

Rază de acţiune

IR 180 UP / HF 360 UP

Priză SCHUKO

94

Mască elegantă rabatabilă

IR 180 UP: Setare de crepuscularitate şi de timp

Dimmer pentru becuri cu incandescenţă / transformatoare conv.

Ramă de acoperire

Ramă de acoperire

alb pur

alb pur

alb pur

alb pur

alb pur

Art.-Nr. Cod art.

017316 017316

016913 016913

017613 017613

016319 016319

016418 016418

Anschluss Racord

10/16 VV 10/16A,A,250 250

10 A, A,230 230V V 10

60 400W,W,230 230 60 ––400 V V

Ausführung Variantă de

2-polig, bipolară, mit Kinderschutz cu protecţie pentru copii

Aus-/Wechselschalter Comutator de oprire/de

mit Druck-Aus/ cu comutator cu buton de Wechselschalter oprire/de scară

1-fach simplă

2-fach dublă

execuţie

Aprindere permanentă / stingere permanentă

Întrerupător universal

scară

HF 360 UP: Setare rază de acţiune, de crepuscularitate şi de timp

95


Sisteme cu senzori într-o prezentare succintă Date tehnice

Putere maximă

Domeniul de detecţie

Rază de acţ. Setare timp senzor

Setare de crepuscularitate

Watt-omatic

Produs

7

4 ore/h

Lămpi cu senzor pentru zona exterioară L265-5 265-5 L 265 S L 270 S/ L 271 S L 330 S L 331 S L 306 S/ L 309 S L 262 S

6

1

L 11 / L 12 Serie 860

5

870 S / L 190 S L 170

2

7

3

Întrerupătoare de amurg 2 Dämmerungsschalter Lămpi cu senzor pentru exterior 3 AußenSensorLeuchten

3

Lămpi cu senzor pentru grădină 4 GartenSensorLeuchten

ESL Ø 48 mm / E 27 2x40 W/G9 60 W 100 W 100 W 60 W 100 W 100 W

60 SS / L 190 S 3x40 W/G9 GL L 170

4

Senzori infraroşu 1 Infrarot-Sensoren

Aprindere Aprind. trept. Minisenzor permanentă a luminii

5 sec.

2 – 2000 Lux

max. 4 ore

Da

0 sau 25 %

max. 4 ore

Da

Da

2 – 2000 Lux

max. 4 ore

Da

5 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

0 sau 25 %

max. 4 ore

Da

Da

max. 12 m

5 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

0 – 50 %

max. 4 ore

Da

180°

max. 10 m

8 sec. – 35 min.

2 – 2000 Lux

180° cu unghi de deschidere de 90°

max. 12 m

5 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

0 – 50 %

max. 4 ore

Da

180° cu unghi de deschidere de 90°

max. 12 m

5 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

0 – 50 %

max. 4 ore

Da

360° cu unghi de deschidere de 20°

max. 12 m

5 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

0 – 50 %

max. 4 ore

Da

240° cu unghi de deschidere de 180°

max. 12 m

5 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

max. 4 ore

Da

360° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

max. 8 m

360° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt 360° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

max. 12 m

5 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

8 m de jur-împrejur

5 sec. – 15 min.

360° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

max. 8 m

240° cu unghi de deschidere de 180°

– 15 min.

0 sau 25 %

L GL260 60 SS

2x40 W/G9

GL 16 SS L 260

100 W

180° cu unghi de deschidere de 90°

max. 12 m

10 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

GL 16706 S Serie

100 W

360° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

max. 8 m

5 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

0 sau 25 %

max. 4 ore

Da

Da

15 706 L Serie

60 W

180°

max. 10 m

8 sec. – 35 min.

2 – 2000 Lux

L L L L L

60 W

140° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

max. 12 m

10 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

60 W

360° cu unghi de deschidere de 120°

max. 12 m

10 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

0 – 50 %

100 W

180° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

max. 10 m

8 sec. – 35 min.

2 – 2000 Lux

180°

max. 10 m

8 sec. – 35 min.

2 – 2000 Lux

560 15 562 115 560 562 115 535

S/ S S S/ S S

L1 535 S

60 W

Lămpi pentru număr 5 Hausnummern-Leuchten

DL L 1 750 S

100 W

360° cu unghi de deschidere de 120°

max. 12 m

5 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

0 – 50 %

max. 4 ore

Da

Reflectoare halogen cu senzor 6 HalogenSensorLeuchten

750 S DL 850

2x9 W/2G7 inclus

360° unghi de deschidere de 180°

max. 7 m

1 min. – 15 min.

2 – 2000 Lux

0 – 50 %

max. 4 ore

7 ILămpi cu senzor pentru interior

DL 850Home S XLED 1

140° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

max. 14 m

8 sec. – 35 min.

2 – 2000 Lux

150 W 300 W

240° cu unghi de deschidere de 180°

max. 12 m

10 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

500 W

240° cu unghi de deschidere de 180°

max. 20 m

10 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

500 W

140° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

max. 12 m

8 sec. – 35 min.

2 – 2000 Lux

de casă

Date tehnice

Putere maximă

Domeniul de detecţie

Rază de acţ. Setare timp senzor

Setare de crepuscularitate

Watt-omatic

Produs

Aprindere Aprind. trept. Minisenzor permanentă a luminii

4 ore/h

XLED Home 1 HS 150/ HS 300 HS 150/ 500 HS 300 HS 5140 5040

14,8 W

Detector de mişcare IS 130-2

600 W

130° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

max. 12 m

8 sec. – 35 min.

2 – 2000 Lux

IS 140-2

1000 W

140° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

max. 14 m

8 sec. – 35 min.

2 – 2000 Lux

IS 180-2

1000 W

180° cu unghi de deschidere de 90°

max. 12 m sau 5 m

10 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

IS 240 DUO

1000 W

240° cu unghi de deschidere de 180°

max. 12 m

10 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

IS 360 D TRIO

1000 W

360° cu unghi de deschidere de 180°

max. 12 m

10 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

IS 1

500 W

120°

max. 10 m

8 sec. – 35 min.

2 – 2000 Lux

Detector de mişcare cu iluminare LED IS NM 360

1000 W

360° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

8 m de jur-împrejur

5 sec. – 15 min.

IS LED 2in1

1000 W

360° cu protecţie la pătrundere pe dedesubt

8 m de jur-împrejur

5 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

2 – 2000 Lux

max. 4 ore

Da

max. 4 ore

Da

Comutator de crepuscularitate

96

NightMatic 2000 Vario

1000 W

2 – 10 Lux

NightMatic 3000 Vario LN 1

1000 W

cu mod econ. de noapte

0,5 – 10 Lux

11 W/2G7 inclus

5 – 200 Lux

SensorLight plus 18 W=100 W

2 – 2000 Lux 2 – 2000 Lux 2 – 2000 Lux

15 W= 75 W 11 W= 60 W

Lămpi cu senzor pentru zona interioară 75 W

360° cu unghi de deschidere de 160°

Ø1–8m continuu

5 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

60 W 100 W

360° cu unghi de deschidere de 160°

Ø 1 – 8 m* continuu

5 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

2 x 11 W/ 2G7 inclus

360° cu unghi de deschidere de 160°

Ø1–5m continuu

5 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

FRS 30

2 x 18 W/ G13 inclus

360° cu unghi de deschidere de 160°

Ø1–8m continuu

5 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

BRS 60 L / 61 L BRS 65 L / 66 L

3x40 W/G9 2x40 W/G9

360° cu unghi de deschidere de 160°

Ø 0,5 – 5 m continuu

5 sec. – 15 min.

2 – 2000 Lux

RS 10-1/10-3 L RS 13/21 L RS 16 /16-2/16-3 L RS 100 L FRS 20

Întrerupător cu senzor IR 180 UP/AP

1000 W

180° cu unghi de deschidere de 90°

max. 8 m

10 sec. – 30 min.

2 – 2000 Lux

max. 4 ore

HF 360 UP/AP

1000 W

360° de jur împrejur

1–8m

10 sec. – 30 min.

2 – 2000 Lux

max. 4 ore

NF 50 UP

1000 W

max. 5 cm

* Ø 3 – 8 m (RS 16/16-2/16-3 L)

97


Sisteme de prezentare

Concepte de rafturi

Senzori de mişcare si lămpi cu senzorpentru zona exterioară STEINEL oferă diverse sisteme de prezentare pe rafturi, care scot în evidenţă în mod atractiv produsele noastre în punctele de vânzare. Sistemele, concepute cu deosebită grijă, permit prezentarea optimă a mărfurilor şi o vânzare intensivă a acestora. Prezenţa pe piaţă a firmei STEINEL este sprijinită prin numeroase detalii, care avantajează vânzările.

Mostre de lămpi în funcţiune, care pot fi examinate îndeaproape

Centrul de senzori – senzorul potrivit pentru casa dvs.

Prezentare de marcă, cu cutii pentru mostre pe raft

98

Sfaturi pentru consumatorii Limitatoare de raft cu finali, gratuite pentru vizitatori indicaţii pentru utilizare şi dotare tehnică

Marca STEINEL comunică: să economisim energia, să sprijinim confortul şi siguranţa

Prezentare de marcă cu mostre plasate în zone înalte

99


Sisteme de prezentare

Infrarot-Sensoren fürConcepte den Außenbereich de rafturi

Lămpi cu senzor pentru zona interioară x 200 cmcm Standard 22x x125 Standard 125 x 200

Lămpile cu senzor pentru zona interioară câştigă rapid în importanţă. Cu sistemele noastre de prezentare a mărfurilor, oferiţi clienţilor dvs. o mare varietate de produse de marcă inovative şi vă asiguraţi o cifră de afaceri în creştere cu ajutorul grupei de produse orientate spre viitor.

Lămpi senzor exterior Außen Sensor de Leuchten L 262

L 876

L 170

7

8

GL 60

L 271

L 265-5

12

11

18

Fotografii ambientale prezintă Sfaturi pentru consumatorii Mostre de lămpi în funcţiune, Sfaturi pentru consumatorii care pot fi examinate îndea- finali, gratuite pentru vizitatori finali, gratuite pentru vizitatori locuri de utilizare pentru lămpi proape

L 12

2

2

5

6

10

11

3

7

8

4

4

9

L1 ws

1

10

13

LN 1

14

20

13

12

15

HS 150 pl

L 560 ws

17

1

DL 750

19

16

6

5

L 190 ws

L 11

L 867

L 260

Monitor cu film pentru prezentare a funcţionării şi a posibilităţilor de utilizare

L 15 ws

3

9

10

L 309

14

15

17

16

18

19

20

Dotare a rafturilor concepută ideal în beneficiul dvs. şi pentru creşterea cifrei dvs. de afaceri.

Realizăm împreună cu dvs. construcţii de rafturi conform dorinţelor dvs.

Prezentare de marcă cu monitor şi cutii de mostre pe raft

100

Prezentare de marcă cu mostre plasate în zone înalte

101


Sisteme de prezentare

Suporturi Infrarot-Sensoren de prezentare für den suplimentare Außenbereich

Amplificaţi succesul vânzărilor dvs. Folosiţi multitudinea de suporturi de prezentare suplimentare

Masă de prezentare: 62,5 x 51 x 36 cm (L x H x P)

Coloană cu senzori: 100 x 14 x 11 cm (L x H x P)

Europalet 1/1: 118 x 107 cm (L x H)

Europalet 1/1: 78 x 107 cm (L x H)

Prezentare pe suport din plasă, cu optimizare a amplasării produselor: 15,3 x 100 cm (L x H) Stand de prezentare: 166 x 51 x 38 cm (L x H x P)

102

103


Grade de protecţie şi clase de protecţie

Grad de protecţie IP

Grad de protecţie IK conform EN 501 02

IP caracterizează gradul de protecţie al carcaselor şi capacelor ce servesc la protejarea instalaţiilor electrice. Codificarea IP este stabilită conform IEC 529, EN 60529, DIN VDE 0470-1 şi NF C 20-010. Gradele de protecţie se definesc prin simbolul IP (International Protection) şi două cifre pentru gradul de protecţie plasate după acesta. Noţiunea completă de grad de protecţie este formată deci din cele două litere şi cifrele ce definesc gradul respectiv.

Gradul de protecţie al unei carcase destinate unei instalaţii electrice contra solicitării mecanice externe este stabilit prin codificarea IK conform standardelor EN 50102 - VDE 0470 partea 100 şi EN 62262.

Prima cifră Protecţia obiectului respectiv contra pătrunderii corpurilor solide străine şi, în acelaşi timp, protecţia persoanelor contra accesului la piese periculoase.

IK 0X IK = litere de codificare (protecţie mecanică clasificată internaţional) 0X = clasă de solicitare IK (de la 00 până la 10)

A doua cifră Protecţia obiectului respectiv împotriva pătrunderii apei cu efect dăunător. Dacă nu este indicată o cifră - deoarece acesta nu are nici o semnificaţie în contextul respectiv - în locul acestei cifre se introduce litera X, de exemplu IP X4 sau IP 6X.

Prima cifră

Protecţie contra pătrunderii corpurilor străine

Protecţie contra atingerii/aplicaţii

0

Nu există nici o protecţie a obiectului contra pătrunderii corpurilor solide străine.

Nu există o protecţie specială a persoanelor contra atingerii accidentale a pieselor aflate sub tensiune sau în mişcare. În carcase fără acces.

1

Protecţie contra pătrunderii corpurilor solide străine cu ø > 50 mm.

Protecţie contra atingerii accidentale pe suprafaţă mare (cu dosul palmei) a pieselor aflate sub tensiune şi/sau a celor aflate în mişcare în interior. Zone închise, accesibile numai pentru personal calificat şi autorizat.

2

Protecţie contra pătrunderii corpurilor solide străine cu ø > 12,5 mm.

Protecţie contra atingerii accidentale cu degetul a pieselor aflate sub tensiune şi/sau a celor aflate în mişcare în interior. Zone pentru acces special.

3

Protecţie contra pătrunderii corpurilor solide străine cu ø > 2,5 mm.

Protecţie contra atingerii pieselor sub tensiune şi/sau aflate în mişcare în interior, cu scule, fire sau alte obiecte asemănătoare având o grosime > 2,5 mm. Zone de acces general.

4

Protecţie contra pătrunderii corpurilor solide străine cu ø > 1 mm.

Protecţie contra atingerii pieselor sub tensiune şi/sau aflate în mişcare în interior, cu scule, fire sau alte obiecte asemănătoare având o grosime > 1 mm. Zone de acces general.

5

Protecţie completă contra atingerii accidentale a pieselor aflate sub tensiune Protecţie contra depunerilor dăunătoare de praf în interior. Pătrund. prafului nu este complet împiedica- şi/sau a celor aflate în mişcare în interior. Zone aflate scurt timp sub acţiunea intensivă a prafului. tă. Cantitatea de praf pătrunsă în interior nu trebuie să influenţeze funcţion area. (protecţie antipraf).

6

Protecţie contra pătrunderii prafului (etanşeitate la praf).

Protecţie completă contra atingerii accidentale a pieselor aflate sub tensiune şi/sau a celor aflate în mişcare în interior. Zone de acces general.

IK

Energie în Jouli

Test

0

IK 00 0,2 kg

IK 01

75 mm

0,15

100 mm

0,2

175 mm

0,35

250 mm

0,5

350 mm

0,7

200 mm

1

400 mm

2

295 mm

5

200 mm

10

400 mm

20

0,2 kg

IK 02 0,2 kg

IK 03 0,2 kg

A doua cifră

Protecţie contra apei

Aplicaţie

0

Nu există nici o protecţie deosebită.

În zone uscate.

1

Protecţie contra apei care cade vertical, sub formă de picături (protecţie contra picăturilor de apă). Nu trebuie să apară nici un efect dăunător.

În zone umede cu poziţie predeterminată verticală a componentei (de exemplu la apa de condens).

IK 04 0,2 kg

2

3

Protecţie contra apei care cade din orice unghi de până la 60° faţă de verticală. Nu trebuie să apară efecte dăunătoare (prot. contra pulveriz. de apă).

5

Protecţie contra jetului de apă produs printr-o duză şi care este îndreptat din toate direcţiile asupra obiectului (carcasei). Nu trebuie să apară nici un efect dăunător (protecţie contra jetului de apă).

Zone în care se foloseşte spălarea cu jet de apă de intensitate medie.

Protecţie contra mării foarte agitate sau a jetului puternic de apă. Apa nu trebuie să pătrundă în obiect (carcasă) în cantităţi dăunătoare (protecţie contra valurilor)

Zone spălate puternic şi sub acţiunea valurilor (de exemplu diguri din porturi).

8

IK 06 0,5 kg

Protecţie contra apei care stropeşte obiectul (carcasa) Zone expuse la ploaie şi la stropire cu apă (de exemplu zone prin faţa din toate părţile. Nu trebuie să apară nici un efect cărora trec autovehicule). dăunător (protecţie contra pulverizării de apă).

7

0,5 kg

Zone expuse la ploaie dar nu la stropire cu apă.

4

6

104

Protecţie contra apei care cade din direcţ. vertic., sub În zone umede în care componenta nu are o poziţie perfect verticală formă de picături (protecţie contra picăturilor de apă). (de exemplu la apă de condens). Nu trebuie să existe nici un efect dăunător în cazul înclinării obiectului (carcasei) cu 15° faţă de poziţia sa normală (picături de apă care cad din direcţie oblică).

IK 05

Protecţie contra apei când obiectul (carcasa) este Zone cu inundare temporară sau cu acoperire cu zăpadă imersat în apă în condiţii stabilite de presiune sau de pe o durată de timp mai lungă. configuraţie celulară. Apa nu trebuie să pătrundă în interior în cantităţi dăunătoare (imersie). Obiectul (carcasa) este adecvat pentru scufundare În cazul funcţionării sub apă. permanentă în apă în condiţiile definite de producător (scufundare). Condiţiile trebuie s fie, totuşi, mai severe decât cele pentru cifra 7.

IK 07 1,7 kg

IK 08 5 kg

IK 09 5 kg

IK 10

105


Siguranţă verificată

Clase de protecţie Clasa de protecţie I La lămpile cu clasa de protecţie I, protecţia se realizează prin izolarea pieselor aflate sub tensiune şi prin conectarea pieselor metalice ce pot fi atinse la conductorul de protecţie. Borna de conectare a conductorului de protecţie este marcată cu . Clasa de protecţie II La lămpile cu clasa de protecţie II, siguranţa se asigură prin dublă izolaţie. Clasa de protecţie III La lămpile cu clasa de protecţie III, protecţia se bazează pe folosirea tensiunilor mici nepericuloase (SELV). Marcaj de verificare Marcaj VDE Pentru produsele electrotehnice, pentru produsele la care se referă legea pentru siguranţa aparatelor şi produselor electrotehnice (GPSG) şi pentru echipamentele medicale la care se referă legea echipamentelor medicale (MPG). Marcajul VDE atestă conformitatea cu prevederile VDE, respectiv cu standardele armonizate europene şi internaţionale şi confirmă respectarea cerinţelor de protecţie ale directivelor respective. Marcajul VDE certifică siguranţa produsului în ceea ce priveşte pericole de natură electrică, mecanică, termică, toxică, radiologică şi altele. Marcajul VDE-GS Pentru mijloace tehnice de lucru şi pentru obiecte de uz curent în sensul GPSG (pentru aceste produse, la alegere în loc de marcajul VDE) Dacă este vorba de mijloace tehnice de lucru şi obiecte de uz curent în sensul legii pentru siguranţa aparatelor şi produselor, puteţi folosi şi marcajul VDE-GS. Marcajul VDE-EMC Pentru aparate care corespund standardelor de compatibilitate electromagnetică. Marcajul VDE-EMC exprimă conformitatea unui produs cu standardele aplicabile în ceea ce priveşte compatibilitatea electromagnetică a produselor. Acest marcaj simbolizează însă şi funcţionarea corectă a produsului dvs. într-o zonă cu câmp electromagnetic. Şi aceasta deoarece cerinţele pentru aprobarea inscripţionării marcajului includ automat şi fără limitări îndeplinirea standardelor corespunzătoare. Marcajul ENEC al VDE Pentru produse conform procedurilor de certificare armonizate. Baza pentru verificare o constituie standardele europene enumerate în acordul ENEC. Produsele (acestea sunt în prezent lămpile, componentele lămpilor, becurile economice, aparatele folosite în tehnica de calcul, transformatoarele, întrerupătoarele aparatelor, aparatele electrice de reglaj şi comandă, bornele, dispozitivele de cuplare pentru aparate, unele tipuri de condensatoare şi componente de anti-parazitare) care au fost verificate pe această bază, trebuie inscripţionate cu marcajul ENEC al VDE. Nu este necesară atestarea unei alte instituţii ce ia parte la procedura de certificare europeană. Marcajul VDE pentru cabluri Pentru cabluri, conductoare, tuburi şi canale de instalaţie, se foloseşte marcajul VDE pentru cabluri. Marcajul CE Producătorul documentează şi declară pe proprie răspundere că produsul marcat corespunde cerinţelor de bază ale directivelor CE. Această etichetă nu este un marcaj pentru siguranţă şi calitate, ci se adresează numai autorităţilor de supraveghere a pieţei. Marcajul F Indicaţie conform cărei lămpile pot fi montate pe suprafeţe cu inflamabilitate normală.

106

107

Catalog Steinel  

Catalogu Steinel cu senzori, lampi, becuri si accesorii.

Advertisement