Núm 4 Bocinets

Page 1

nĂşm

4 escola Teresa Godes i Domènech

! ! u e i r t s b e m e n t e Bo s l a m e b o tr e r Ens

estiu 2013-La Joncosa de Montmell


BOCINETS

Som així!

Bevolgudes i benvolguts,

aquí teniu el quart número de la revista Bocinets. La consolidació d'un projecte que va començar el curs passat amb la ferma idea de ser un òrgan de comunicació entre la comunitat educativa del Montmell. Una finestra oberta a les activitats i esdeveniments que es promouen des de l'escola i el poble en general. Una revista que té les portes obertes per incloure a tothom que vulgui venir i dir la seva. Una revista trimestral amb la vocació de comunicar i facilitar la cohesió social que les distàncies físiques dificulten. Serveixi doncs aquesta revista per donar llum i alegria en aquest dies foscos, que ombregen el futur i no ens deixa gaudir d'un entorn i possibilitats que tenim ben a la vora. Sense anar més lluny el color que en aquests dos números han possibilitat els col•laboradors i que esperem puguin continuar, tot i les dificultats.

SUMARI 2 Som així 3 Entrevistem a la Patrícia 5 Reflexions d’una mare 6 Passen els cursos 8 A infantil ens agrada.... 12 Tercer marxa a EEUU 13 Sisè marxa a la ESO 14 El projecte de cicle inicial 16 L’enquesta de cinquè 18 L’AMPA 19 Col·laboradors 22 Premis de Sant Jordi 24 Casal d’estiu de la Joncosa

També hem de destacar el reconeixement públic que la nostra revista ha tingut en la comunitat educativa de Catalunya, essent exposada al portal educatiu XTEC, un portal visitat per milers de docents i famílies diàriament. És goig comprovar com més de 3600 persones han llegit la nostra revista en format digital, al llarg dels darrers tres números.

Bocinets continuarà sent trimestral el curs vinent, tot i l'esforç que comporta, des del consell escolar creiem que val la pena aquesta inversió de temps i energies per tal de visualitzar el que fem a la nostra escola, la vostra escola.

Reconeixement - NoComercial (by-nc): Es permet la generació d'obres derivades sempre que no se'n faci un ús comercial. Tampoc es pot utilitzar l'obra original amb finalitats comercials.

Revista escolar editada pel consell escolar de l’escola Teresa Godes i Domènech de la Joncosa del Montmell.

Equip de redacció: Antonia Alcolea, Bárbara Capel, els i les alumnes i mestres de l’escola Teresa Godes i Domènech, AMPA escola Teresa Godes.

Col·laboradores: Núria Sorribes i Maribel Marín.

Maquetació: El vaixell dels tresors.

email:e3001656@xtec.cat - adreça: Carretera, s/n 43891 El Montmell tel. 977688433 DIPÒSIT LEGAL: T-755-2012

2

número 4 estiu-2013


quart curs Què sabem! BOCINETS Entrevistem a la Patricia, directora de l’escola.

Per què te’n vas de l´escola?

Doncs bé marxar de l´escola ha sigut una decisió difícil per mi perquè tinc una situció familiar i ara necessiten la meva presència. He de decidit acostar-me més a casa per poder estar més amb la meva família.

Hi ha alguna cosa que no t´agrada de l´escola?

A l´ escola sempre hi ha moltes coses a canviar. Es veuen aspectes que es poden millorar. No és que no m’agradi res en concret però veiem que constantment hi ha coses que es poden millorar. T’agrada més ser directora o professora d´educació física ?

Són dues feines molt diferents: estar a l’aula fent de mestra o de professora educació física m’agrada molt i ser directora també ho he estat fent i tinc moltes coses per apendre. Bé, m’agrada molt però són dues coses dife rents. Voldries ser només directora o professora d´educació física? Bé, de fet m’agradaria fer de mestra més hores.

número 4 estiu-2013

Ets feliç fent aquesta feina? M’encanta la meva feina, m’agrada molt i és diferent perquè no hi ha cap dia igual. Ets feliç en aquesta escola? Sí he estat molt feliç en aquesta escola; en altres condicions jo no marxaria d’aquí. Quants anys vas estudiar per ser directora? Jo primer sóc mestra; per ser mestra vaig estar 3 anys estar a la universitat de magisteri de la especialitat d’educació física però per ser direc tora no s’ha d’estudiar gaire, vas aprenent diàriament. T`agrada més una altra escola? No, a mi m’agrada l’escola de la Joncosa . T`agrada treballar menys hores? Home, no et diré que sí notaria treballar menys hores però les hores que treballem ja està bé. T’agradaria tenir mes amistat amb els professors? M’agradaria compartir més hores lliures amb els mestres perquè moltes estones que estem junts són les estones de treball i de vegades també em vindria de gust compartir hores fora de la feina.

3


Què sabem!

quart curs

BOCINETS

Quan siguis més gran de què voldries treballar? A mi m’agradaria treballar de mestra tota la meva vida. De moment aquesta és la idea, però si arriba el moment i he de deixar de treballar doncs començaré una nova etapa de la meva vida dedicada a altres coses.

Per què vas escollir ser professora i directora? Doncs va ser una proposta que em van fer i llavors vaig decidir assumir tota la responsabilitat que tocava. Jo era mestra de l’escola i vaig arribar un dia en el que la directora se’n va anar i vaig dir que podria provar ser directora.

Voldries treballar amb uns altres nens? La vida d’una mestra està plena de nens constantment. Porto vuit anys en aquesta escola, quants nens han marxat i han vingut? Vénen i se’n van, vénen els seus germans i llavors els retroves. Estem treballant amb diferents nens perquè cada any vénen a P3 i hi ha molt moviment.

4

número 4 estiu-2013


Què BOCINETS Reflexions d’una mare de l’escola Avui em faig una pregunta: les famílies realment sabem quines són les funcions i responsabilitats que té l'equip de direcció d'una escola i com funciona un centre? Estic convençuda que la majoria no ho sabem o tenim una idea equivocada de quines són realment les seves funcions. Jo per exemple sé que han de vetllar per: - El compliment de tots els acords que s'han aprovat al Consell Escolar. -La seguretat i educació dels i les alumnes de l'escola. -La realització de totes les gestions administratives que són requerides per Ensenyament o altres institucions. - El Control i gestió financera de l'escola. - El bon funcionament de l'equip de mestres i del claustre. - L’assumpció de funcions de consergeria (instal•lacions, porteria, etc ..). - L’atenció a les famílies. - L’assistència Social - La sanitat educativa. La llista no està malament, oi? Doncs segur que em deixo un munt de coses al tinter. Ah si! Una de molt important: són MESTRES. Què vull dir amb això? Que han de treure temps d'on puguin per poder exercir les funcions de direcció (i no són precisament poques) i a més exercir de mestres. "GRÀCIES" a les RETALLADES sagnants A L'ENSENYAMENT PÚBLIC el bon funcionament de les escoles a Catalunya s'ha vist molt perjudicat i la nostra escola no ha estat una excepció.

número 4 estiu-2013

sabem!

Hi ha hagut moments en que, gràcies a les malalties comunes -vaja! com les famoses grips o gastroenteritis víriques que hem sofert tots-, han provocat que les i els mestres que van estar malalts no hagin estat suplerts (gràcies a les retallades) originant una manca de recursos humans per poder seguir amb el bon funcionament de la nostra escola i de les persones que la formen. No és fàcil dirigir cap institució sense recursos i les escoles encara menys. I més les escoles petites com la nostra que ho nota més. M'imagino que si ens preguntessin: què opines de la gestió de direcció? hi hauria opinions diverses i segur que moltes d'elles serien interessants. Suggereixo per al pròxim curs crear un "Bústia de suggeriments" per canalitzar-les. Què tal, com ho veieu? Vull donar les gràcies a l'equip de direcció que ens deixa aquest curs i desitjar-los el millor en el difícil camí de la vida i de l'ensenyament: gràcies Patrícia, gràcies Cristina. Al nou equip directiu desitjar-los el millor. Toni, Carme, Yoli, ja sabeu, a remar fort! El vaixell té un llarg viatge per recórrer el proper curs. El mar està molt però que molt esvalotat. Remant tots junts i en la mateixa direcció segur que arribarem a bon port. Una mama de primària.

5


Què sabem!

Passen els cursos...

Ja som a casa,... bé! Avui ha estat el meu últim dia d'escola, comencen les meves vacances d'estiu, que "guaiii"!! Vaig a posar-me còmoda i preparar les coses per anar demà a la platja amb les meves amigues Joana i Rosa i també vindran les seves mares. Vaig esclatar d'alegria: el meu PRIMER DIA DE PLATJA d'aquest any!! Fa un dia assolellat i hi ha poca gent a la platja. No tot podien ser alegries, l'aigua està gelada. No hi ha qui posi el peus en remull, tret qui decideixi córrer el risc de convertir-se en una estàtua de gel i haver d'acabar al congelador de casa teva per no desfer-te quan avanci l'estiu; quina nosa! Però som unes valentes i ens animem a entrar a l’aigua com els ànecs ... xof, xof i xof. Després de la breu capbussada la Joana ha proposat, per recuperar la caloreta del cos, fer carreres i veure qui és més ràpida fent carreres. Qui farà millor temps? Rosa: D’acord, jo marco la distància. Crec que amb seixanta passos serà suficient, o voleu una distància més gran? Joana: A mi seixanta passos em sembla bé. A falta d’una cinta mètrica per mesurar em sembla una bona solució utilitzar els passos. Jo: A mi em sembla fantàstic. Rosa: Us sembla que la campiona sigui la que tingui la millor mitjana de temps de 6 sèries? Totes estem d'acord ara només ens cal un rellotge amb cronòmetre. Rosa: Ja sé qui deu tenir-ne un! La mare de la Joana practica i participa en carreres de cross en les seves estones lliures, segur que en té un! Després de la tercera sèrie dels seixanta passos estem les tres suant la cansalada però no ens desanimem i seguim corrent. Ja queda menys, un petit esforç més ... "vinga tu pots" ... i objectiu aconseguit! No he fet el millor temps però em conformo en acabar les sis sèries ja que aquest curs he practicat "butacabol" i no estic en molt bona forma. Jo: Proclamem campiona a la Joana. Rosa: És igualeta a la seva mare, una corredora nata: quina pallissa que ens ha donat. Ufff!! per Déu, quina calorrrrrrrrrr!. Les tres caiem derrotades a la sorra.

6

BOCINETS

Jo: Rosa, què tal aquest curs a la teva escola? Heu fet sortides culturals i excursions? La Joana m'ha explicat que a la seva escola no han pogut fer sortides, la crisi no ha permès que les famílies poguessin pagar l'autocar i tampoc aquest curs han tingut ajudes per part de cap institució. Joana: Els meus pares em van explicar que totes les alumnes i els alumnes han de tenir les mateixes oportunitats. Al Consell Escolar van decidir només aprovar les sortides que no representessin despesa a les famílies i que es poguessin cobrir amb el pressupost escolar, ja que les aportacions del Departament d’Ensenyament s'havien reduït. Rosa: A la nostra escola si que hem tingut sortides però la veritat és que moltes companyes i companys no hi van poder anar ja que a casa no estaven gaire bé econòmicament. Els que hi podíem anar ens recordàvem molt de les nostres companyes i dels companys.

número 4 estiu-2013


BOCINETS

Jo: A la meva escola Teresa Godes i Domènech del Montmell tenim molta sort, les sortides no costen diners a les famílies. Jo li vaig preguntar a la meva mare perquè a la nostra escola no ens costaven diners les sortides escolars fora del municipi, les celebracions de Carnaval, Nadal i fi de curs i ella m’ explicà el següent: "Mira carinyet a la nostra escola tenim la sort de rebre ajudes per part de l’ajuntament, el qual es fa càrrec del transport per a les sortides escolars, d’un percentatge molt elevat del transport escolar, del cost de l'actuació de carnaval que organitza l'AMPA i col•labora amb l'AMPA en l'esmorzar de Nadal. Per la festa de fi de curs col•labora amb el dinar de les jornades esportives, posa les instal•lacions i recursos que se li sol•liciten per al bon funcionament i també es fa càrrec de l’actuació que sempre es fa per final de curs. L'ajuntament sempre ens diu "col•laborarem sempre que es pugui; sigueu prudents en les despeses", i l'associació de l'AMPA sempre ho procura. Però perquè l’escola funcioni bé no només l’ajuntament ha d’afrontar aquestes despeses sinó que també hi ha molts col•laboradors i col•laboradores que ens ajuden, com per exemple l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes, la qual es fa càrrec del reciclatge de llibres i de la rua i espectacle de Carnaval.

número 4 estiu-2013

Què sabem! També s’encarrega del dinar i les fotos de Nadal i, durant la festa de final de curs, s’encarrega d’organitzar el dinar de les jornades esportives i del dinar i espectacle de l’últim dia de curs. Són mares que han col•laborat en fer les disfresses de la representació de teatre, en l'edició de la revista escolar i en tot en el que l'escola ha demanat d’ajuda. A més, hi ha mestres que, sense que sigui la seva responsabilitat ni funció a exercir, col•laboren en acompanyar als i les alumnes que utilitzen el transport escolar, amb la finalitat de vetllar per la seva seguretat. Rosa: Tot això et va explicar? Joana: Quina sort teniu! Jo: La veritat és que sí. La mare de la Joana: Què noies ? Us reptem (assenyala a les tres mares) a una capbussada i una sèrie de 80 peus a veure qui guanya? Totes saltem d'alegria i acceptem el repte. Entre rialles, curses i sol vaig passar el meu primer dia de platja.

7


La meva escola

Educaci ó infantil

BOCINETS

Què és el que més t’agrada fer a l’escola?

8

número 4 estiu-2013


BOCINETS

n煤mero 4 estiu-2013

Educaci 贸 infantil

La meva escola

9


La meva escola

10

Educaci 贸 infantil

BOCINETS

n煤mero 4 estiu-2013


BOCINETS

n煤mero 4 estiu-2013

Educaci 贸 infantil

La meva escola

11


La meva escola

sis è curs

BOCINETS

De la Primària a la ESO: Final d’una etapa i començament d’un altre

Escrit per Irene Salvatierra, Marina Paganese i Miriam Casellas (6è) Tots estem preparats per anar a la ESO, tots tenim moltes ganes d’anar a la ESO perquè, per una banda, volem estudiar més i, per l’altra part, no ens volem anar perquè en aquesta escola hem viscut molts moments agradables, també tristos i amargs. A alguns alumnes ens dóna por anar a la ESO perquè tenim neguit de no estar suficientment preparats .

Hem fet conferencies i treballs. Tots creiem que a primer de ESO ens anirà molt bé . Gracies al Xavi i a tots els professors hem après, si es veritat que ens ha costat molt adaptar-nos a alguns professors, ens han cuidat i respectat molt des de P3 fins a sisè .

Les notes ens han anat bastant bé, estem molt contents perquè hem treballat molt aquest trimestre. En el exàmens alguns estàvem nerviosos , però ens ha sortit molt bé. A tots nosaltres ens ha costat molt per arribar a treure aquestes notes, hem estudiat molt , hem hagut de renunciar a jugar, a estar amb la família, per treure les notes i alguns alumnes s ‘han endarrerit en alguns treballs, però han fet el possible per entregar-lo .

Aquest trimestre el Xavi ens ha ensenyat a sentir-nos bé, tant acadèmicament com emocionalment, per entrar amb força l’institut. Aquest any trobarem a faltar a la Nelly i a l’Eva perquè marxen cap a un altre institut, gràcies al temps ens hem començat a estimar-nos els uns al altres, i a deixar enrere les diferències per trobar les semblances. Hem tingut molts conflictes però sempre acabem perdonant, disculpant i estimant-nos encara més. Tenir un professor com el Xavi ha estat una experiència meravellosa, ja que ell estava al nostre costat sempre que el necessitàvem, i sempre ens ajudava en tot el que podia. Molts nens no han agafat oportunitats que el Xavi els donava, ja que sempre el Xavi comptava amb una segona oportunitat per a tothom. També ni han vegades que el Xavi s’emprenya amb nosaltres però ho fa perquè ens aprecia moltíssim, ens ha preparat per a ser bones persones en un futur, perquè ell vol el millor per a nosaltres. Tots els alumnes de sisè ens sentim preparats per a passar a una nova etapa de nostra vida, que es l’institut. Sabem que l’institut serà mes difícil ens tots els sentits i no tindrem un professor que tinguem sempre al costat per això li donem les gràcies.

12

número 4 estiu-2013


BOCINETS

tercer curs

Els Estats Units arriben a la classe de 3r

La meva escola

Quan vam iniciar l’escola al setembre, nous reptes havíem de començar i assolir, i entre ells era poder triar entre tots un nou projecte per estudiar. Era cap allà a l’octubre que tots vam anar a veure una exposició sobre les emocions humanes. Aquesta estava composta de diferents fotografies de diferents persones que mostraven diferents estats d’ànim i emocions: alegria, tristesa, por, etc... Ens va agradar molt, però del que ens vam adonar era que totes aquelles fotografies eren de diferents persones de tot el món, que tothom pot arribar a sentir les mateixes emocions, siguin d’on siguin i visquin en una punta del món o en una altra. Llavors vam pensar que seria bo poder conèixer part d’aquests llocs i es va proposar que cada classe pogués estudiar un lloc del món diferent. I dit i fet, nosaltres vam començar a pensar quin lloc ens agradava més, però el món és tan gran que no hi havia manera de posar-nos d’acord. No va ser gens fàcil, però al final vam decidir fer votacions. Primer vam votar sobre quin continent ens agradava més, Amèrica, Europa, Oceania, Àsia o Àfrica. I després que sortís Amèrica, vam tornar a votar entre Amèrica del Sud, central o nord, i finalment vam escollir Els Estats Units. Durant tot el curs hem estat cercant informació sobre aquest lloc, coneixent quin és el seu idioma, com és de gran, quants estats té, quina és la seva bandera, etc... I ara que estem acabant es curs, vam decidir que la nostra última conferència aniria sobre un dels temes que volíem saber sobre els Estats Units. Durant uns quants dies, i després de decidir qui faria què, ens vam posar mans a la obra. Hem estat cercant informació, llegint i descartant allò que ens interessava d’allò que no, hem estat buscant imatges per poder plasmar i explicar amb més claredat el nostre tema. Hem elaborat un guió i l’hem anat omplint de la informació que hem trobat i ja només ens queda estudiar-ho per poder-ho presentar als nostres companys. La experiència ha estat molt bonica, ens ha agradat molt i de segur que ens hem deixat moltes coses que no hem pogut estudiar ni aprendre, però és que els Estats Units són tan grans!!! ... ara només ens queda agafar la maleta i fer un petit viatget per poder veure personalment el que tan sols hem pogut observar amb fotografies. Però això ho deixarem per una altre curs!!! Bones vacances a tots!!

número 4 estiu-2013

13


La meva escola

BOCINETS

cicle inicial

El nostre projecte:els animals

14

nĂşmero 4 estiu-2013


BOCINETS

nĂşmero 4 estiu-2013

cicle inicial

La meva escola

15


La meva escola

BOCINETS

cinqu è curs

Enquesta: Ens agrada la nostra escola?

T’agrada el teu tutor?

T’agradaria canviar de tutor?

T´agrada el pati?

Ajudes als teus companys quan necessiten ajuda?

16

Et sembla petit el pati ?

T´agraden els teus companys?

número 4 estiu-2013


BOCINETS

cinqu è curs

T’agradaria tenir una biblioteca més gran i amb més llibres?

Aproves totes les assignatures?

T’agrada les activitats que feu?

número 4 estiu-2013

La meva escola

T’agradaria tenir un gimnàs?

Aproves alguna assignatura en especial?

Us agrada fer amics?

17


BOCINETS

A.M.P.A.

Deixem els cursos enrera arxivats aquesta primavera.

Deixem temps d’hores de classe, de preguntes, de respostes, de dubtes, cançons i converses, de lletres, llibres i veus, d’històries imaginades, pensaments, i de futurs a les portes d’aquest món amb molta feina per fer.

Deixem jocs al pati sota el sol, crits i salts i somriures , errors a la paperera, alguna il•lusió per terra, i baralles i plors i pors i alguna que altra agradable sorpresa.

Deixem descobriments, llengua escrita, paraules noves i antics alès. Animals, paisatges, llums i estels, quina invasió encantadora, sublim i exquisida!

Deixem molts dies llargs freds, plujosos o assolellats en entranyable companyia bufant a cor, acompassats.

Ho deixem. Sense oblit.

Entrem a les vacances amb alegria! I a una etapa nova de sons, colors, curiositat sempre infinita… i feliç vida.

Després d'un treball dur ens mereixem unes bones vacances.

18

número 4 estiu-2013


BOCINETS

Col·laboradors

Ens trobareu a: Avinguda Joncosa nº 51 EL Mirador del Penedès ASSOCIACIÓ DE PARES I MARES DE L’ESCOLA TERESA GODES I DOMÈNECH FAMÍLIES UNIDES PER L’ENSENYAMENT PÚBLIC, GRATUIT I DE QUALITAT

Telf 977689131 Us hi esperem!

FARMÀCIA

MAÑÉ/ FERNÀNDEZ MASLLORENÇ SALOMÓ Telf.977628029 - 977619176 número 4 estiu-2013

19


BOCINETS

SUPER FLECA

cafeteria

col·laboradors

EL MIRADOR

supermercat panaderia

C/Itàlia 123 tlf 676750851 El Mirador del Penedès

obert

de dilluns a dissabte de 8 a 14 i de 17 a 20h Diumenges de 8 a 15 hores Caps de setmana i festius pollastres a l’ast

Servei a domicili

20

obert de dilluns a diumenge de 8 a 22 hores dijous tancat per descans setmanal

número 4 estiu-2013


col路laboradors

n煤mero 4 estiu-2013

BOCINETS

21


BOCINETS

Premis de Sant Jordi

1r CONCURS DE POESIA I NARRACIÓ BREU EL MONTMELL 2013

(fragment) Aiguaviva, 18 de març de 2013

(...) Quina emoció, no sé què em va passar, però li vaig fer un petó a la boca. Ja és hora d’anar al col•legi, hi hem anat tots dos junts, estàvem pensant en el que ens havia passat, jo estava inquieta, no sabia si li havia agradat, si estava parlant malament de mi per dins... No ho sabia. El meu cap donava voltes i més voltes a la pregunta. Hem entrat a classe i tots els pensaments han volat. Quan he vist a la Melissa, la meva millor amiga, mentre no començava la classe, li he explicat tot. Després, li he preguntat que opinava... Mentre en János estava escrivint en un paper, el cap m’ha quedat en blanc; en János m’ha donat una carta, la que estava escrivint abans, què em vol dir? Quina emoció! L’he obert i.... era una carta d’amor. Quasi em desmaio de la sorpresa. No l’he pogut llegir sencera perquè ha començat la classe. Quan s’ha acabat la classe l’he agafat i l’he llegida tota sencera. El que posava era el més romàntic que he llegit mai. M’estimava de veritat, per fi el meu somni fet realitat!. Aquest dia ha estat el més alegre, el més bonic, el més romàntic i feliç de la meva vida. El millor de tot és que, ara, en János i jo som nuvis! Benvolgut diari secret avui ha estat un dia molt especial. Ana LOPPE CALVET 1r premi categoria infantil

22

L’amor és el que més li agrada al cor.

El cor va crear l’amor. Per això, regalen cors per Sant Valentí, perquè siguin un record.

Perquè no s’oblidin mai , del regal que va fer l’amor.

Les persones que es volen s'estimen molt, es respecten entre elles, les unes a les altres.

I tot això, gràcies al cor i a l’ amor que ens protegeix de la por!

Suhail CLEMENTE MARÍN Premi categoria infantil

número 4 estiu-2013


BOCINETS (fragment) La història que us explicaré va passar ja fa tres anys, a l’estiu. Tot va començar el 30 de juny. Estàvem a casa la mare i jo jugant al parxís , ring, ring... , era el telèfon, jo el vaig anar a agafar, era l’àvia Maria, li vaig preguntar com estava i ella plorant, però a la vegada cridant, em va dir que s’hi posés la mare. La vaig obeir; quan s’hi va posar la mare, van passar cinc minuts, quins minuts més llargs! Jo estranyada vaig entrar a l’habitació, el telèfon estava penjat, però la mare no hi era; llavors la vaig trobar a terra. La mare, quan em va veure, em va dir: “Àngels acosta’t”. Jo li vaig fer cas i ella va dir: ”L’àvia Maria té càncer!”. “No , no pot ser”, vaig dir jo. La mare em va dir: “Sí, l’àvia té càncer”. Em vaig posa a plorar... Quan em vaig tranquil•litzar, la mare em va dir que l’operarien l’endemà. (...) El dia vint-i-nou, va trucar la tieta, l’àvia havia empitjorat. Els dies passaven i l’àvia cada vegada estava pitjor , el segon dia d’agost va trucar la tieta, aquest cop havien passat deu minuts, vaig entrar a l’habitació de la mare, la vaig trobar plorant, acotada a terra... Llavors ja sabia què passava: l’àvia havia mort. Em vaig posar histèrica, estava realment molt nerviosa, la mare va fer les maletes, el tiet, la tieta Raquel, el tiet Jordi i l’avi van marxar cap a Cadis; el pare els germans i jo vam marxar a casa de l’àvia Carme. Han passat 3 anys...Jo encara em sento impotent. Per què?, em pregunto. Doncs perquè Déu m’ha tret una part de mi. (...)

Premis de Sant Jordi

Sé que t’estimo, simplement ho sé, quan et miro, m’esgarrifo, quan em somrius, em poso feliç; quan em perdo en la teva mirada, quan frego la pell quan escolto la teva respiració, quan et veig i el meu cor batega més fort que mai. Sé que t’estimo, toco la boca, la boca que la meva mà tria i et dibuixa a la cara. Mossegant-se amb els llavis, jugant, un aire pesat va i ve, amb un perfum vell i un silenci. Les teves mans busquen enfonsar-se als meus cabells mentre ens besem com si tinguéssim la boca plena de flors o de peixos, un sol gust de fruita madura i jo em sento tremolar contra tu com una lluna en l’aigua. Jo començaré a volar en menys de dos petons, prometo que volarem. Com si per primera vegada vull tocar les estrelles. Sé que t’estimo, simplement ho sé.

Carolina SEGARRA CARA 1r premi categoria juvenil

Mª Àngels ARÉVALO GARCÍA

número 4 estiu-2013

23


On podem anar?

Durada:

BOCINETS

Casal d’estiu 2013

L'Ajuntament del Montmell organitza el casal d'estiu!

o dilluns 25 de juny i acabarà el 31 de juli

Edat:

Horari dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Preus infant.

110 euros per

setmanes 50 euros

dues

Inscripcions

Places limitades!

Activitats Manualitats, jocs dirigits a la sala i a la llar d'infants, piscina, jocs de música, sortides per l'entorn i molta diversió.

US HI ESPEREM!!

número 4 estiu-2013