__MAIN_TEXT__

Page 13

Programa E+

Estada a Newcastle Alfons López-Olivas, Coordinador Erasmus+. Web oficial dels projectes europeus Erasmus +:

http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm

INTRODUCCIÓ L’institut d’Ensenyament Secundari “IES Manacor”, de la ciutat de Manacor, ha desenvolupat des de fa cinc cursos acadèmics el Programes de Mobilitat Europea Erasmus i Leonardo.

Aquests Programes permeten als estudiants de Grau mitjà i superior dur a terme part o tot el període de Formació a Centres de Treball (FCT) a empreses d’Europa. També permet la mobilitat de professorat. L’IES Manacor ha realitzat intercanvis de pràctiques amb els següents Païssos: a) b) c) d)

Regne Unit (UK) = Londres i Newcastle. Alemanya = Rendsburg. Suècia = Jamtli. França = Montpeller/Toulousse.

El curs acadèmic 2008/2009 va ser el d’introducció de la idea de participació del centre als Programes de mobilitat. En aquest curs el professor López-Olivas va assumir la coordinació dels Programes Erasmus i Leonardo i també va participar a un intercanvi a la ciutat de Toulousse, Regió de Midi-Pyrenées. El curs 2009/2010 va haver la primera sortida d’una alumna, Catalina Servera Guardiola, del CFGM de Gestió Administrativa durant un mes a la ciutat de Londres, actuà com a intermediari el Newham College. El mateix curs l’alumne del CFGS Administarció de Sistemes Informàtics, Kevin Nördemann, realitzà dos mesos de pràctiques a la ciutat sueca de Jamtli. Aquest mateix curs un professor de mecànica, Miquel Àngel va fer estada d’una setmana a la ciutat alemanya de Rendesburg, amb la idea d’enviar alumnat en pràctiques pel curs següent, la qual cosa va donar molt de resultats. El curs 2010/2011 el centre firmà un conveni de col·laboració amn l’escola de Formació Professional alemanya BBZ am Nord-Ostsee-Kanal de la ciutat de Rendsburg, fronterera amb Dinamarca. S’estrenà la col·laboració quan l’alumne d’automoció, Bocamolla

13

“L’IES Manacor va ser dels primers centres a les Illes Balears en disposar de la Carta Europea Universitària.”

Profile for Bocamolla

Bocamolla IES Manacor - Issue #04  

Bocamolla IES Manacor Issue # 4. April - July 2014.

Bocamolla IES Manacor - Issue #04  

Bocamolla IES Manacor Issue # 4. April - July 2014.

Profile for bocamolla
Advertisement