Page 7

MAIG definitiu:MARÇ 31/05/2010 12:47 a.m. Página 7

Aquells temps

Loquillo

ROUTE 66 JOSEP PEDRO. “Route 66” és una celebració romàntica de la llibertat de viatjar amb cotxe travessant el país. Escrita per Bobby Troup, pianista i compositor de jazz, arran d'un viatge des de Pennsylvania a Los Angeles en 1946, va ser interpretada originalment per Nat King Cole. L’any 1961, Chuck Berry va fer la seua pròpia versió i, a partir d’aquell precís moment, “Route 66” es va desenvolupar sobre els eixos bàsics del jazz i el rock amb tot tipus de versions posteriors fetes per nombrosos artistes.

EXODUS. èxit global JOPSEP PEDRO. Publicat en 1977, Exodus és un disc clau no solament per a la música reggae, sinó per a la cultura popular en general. La revista Time, en 1998, va qualificar Exodus com el millor àlbum de música del segle XX. Aquest disc, editat per Island Records, va suposar per a Bob Marley el salt a l’èxit global, tot i que ja portava molt camí recorregut. Encara que la indústria mediàtica ha convertit a Bob Marley en una icona, fabricant tot tipus d'objectes amb els colors rastafaris, Marley va mantindre la seua independència respecte aquesta indústria: buscava sempre anar més enllà d’allò superficial.

30 ANYS AMB LOQUILLO I EL SEU R&R JOSEP PEDRO. Al llarg d'aquests trenta anys, Loquillo ha sabut agrupar-se al costat dels seus companys, envoltar-se del talent de compositors i músics com Sabino Méndez, Gabriel Sopeña, Carlos Segarra, entre d’altres, perquè li ajudaren a donar vida als seus personatges. Sense ells, la seua carrera no haguera estat la mateixa ja que són autors d’un bon nombre dels seus èxits. Loquillo no ha estat mai un extraordinari cantant, ni tan sols és músic, però sí un frontman poderós i amb les idees clares, que ha sabut reunir talent en múltiples formacions i que s’ha erigit com a líder d’una generació. En la nova versió de “The Man in Black” amb motiu de la publicació de Loquillo–Rock and Roll Star (1980-2010) –, Loquillo torna a envoltar-se d’amics; Calamaro, Jaime Urrutia i Bunbury amb els qui ja va gravar “¿Donde estás?” l’any 2002. En aquesta versió, Loquillo ha suavitzat el so més country que tenia la seua versió original, i ha apostat per un enfocament rock més pla. Sens dubte, Loquillo forma una part important de la història de la música espanyola i, al llarg d’aquests 30 anys, ha sabut evolucionar com a artista sense quedar-se ancorat en clixés usats.

7

Profile for Bocabadat valencia

BOCABADAT  

Revista cultural publicada a la ciutat de València que abarca diverses disciplines artístiques com la música, el cinema, la literatura entre...

BOCABADAT  

Revista cultural publicada a la ciutat de València que abarca diverses disciplines artístiques com la música, el cinema, la literatura entre...

Profile for bocabadat
Advertisement