Page 1

BoB’s CHoICE 11 pieces Bob really likes...

BoB’s stoRY 15 jaar fashion in de polder

PoLDERmoDELLEn A day at the country

BoB’s CALEnDAR Check out alle events!


boB's PAPER

3

INHouD bob’s Choice

7

Second hand & used. Bob houdt ervan. Voor BOB’s Paper selecteerde hij z’n mooiste en waardevolste (voor hem dan)

15 jaar fashion in de polder

vintage items.

bob’s story

9

Vijftien jaar fashion in de polder. Het verhaal hoe Bob’s Place uitgroeide van 100 vierkante meter naar ruim 650 vierkante meter Best of Brands & Butcher of Blue.

poldermodellen

14

Het boerenleven is eerlijk & robuust, hard & nostalgisch en altijd recht voor z’n raap. Alles gaat vanzelf, maar niets is vanzelfsprekend...

bob’s Crew

Voor je ligt de allereerste editie van BOB’s Paper. Begonnen als idee in café De Faam – onze buren en ooit de kroeg van mijn opa – overtreft BOB’s Paper al onze verwachtingen. Althans, dat is de onbescheiden mening van de makers en van mijzelf. In BOB’s Paper krijg je een indruk van BOB Best of Brands & Butcher of Blue, gelegen aan Hamseweg 9 in Hoogland. Iets verderop, op Hamseweg 51a, startte ik op 12 december 1995 mijn eerste winkel, Bob’s Place. Dat is dus bijna vijftien jaar geleden en dat moet uiteraard gevierd worden. Het 15-jarig bestaan van BOB is een persoonlijke en zakelijke mijlpaal waar ik heel erg trots op ben en die trotsheid deel ik dan ook al te graag in deze BOB’s Paper.

24

Pleased to meet you!

bob’s crew & red Wing

31

Die hard Red Wing-fans Fabian en Sebastian over hun favorite Red Wing

bob is online

33

Finally! Koop voortaan ook online bij Best of Brands & Butcher of Blue

Vooral trots ben ik op de fashionreportage Poldermodellen [vanaf pagina 14], geschoten door fotograaf Steven van Kooijk. Wanneer je de foto’s ziet ruik je gewoon het verse hooi, hoor je de koeien loeien en ervaar je het weidse polderlandschap en het onvervalste boerenleven. Het was een waanzinnige dag, mede dankzij het stralende weer – een strakblauwe lucht en volop zon, hoeveel geluk kun je hebben in een verder plensrijk september? – maar bovenal door de relaxte crew en sfeer op de boerderij (thnx everyone!).

bob backstage @ poldermodellen

36

Kapabel schiet ‘Poldermodellen behind the scenes’

Voorts ben ik uiteraard trots op mijn crew, die je een beetje leert kennen op pagina 24. De meesten zetten zich al meerdere jaren in bij Best of Brands & Butcher of Blue. Het zijn stuk voor stuk dedicated persoonlijkheden, die houden van hun vak, van mooie spullen en van het helpen van andere mensen. Zonder hen geen BOB!

bob & Kultivate lanceren limited tees

Congrats

Rest mij te zeggen dat je nu gewoon moet genieten van BOB’s Paper: blader ’m door, lees de nice stories en ervaar de nieuwe fall/winter outfits die Best of Brands & Butcher of Blue in huis heeft. Vergeet zeker niet BOB’s Event Calendar te checken op de achterpagina van deze krant, zodat je op de hoogte bent van al onze BOB’s 15th Anniversary-events. BOB’s Crew en ondergetekende zien je graag bij Best of Brands & Butcher of Blue!

37

41

Gefeliciteerd BOB!

bob’s event Calendar

44

Check out alle events die vanaf oktober worden georganiseerd bij Best of Brands & Butcher of Blue

Colofon bob’s paper is gemaakt door Hoofdredactie: Marissa Blijham & Bob Rijnders art-director: Bram Birkhoff (DGO) ism Marchien Bart Fotografie: Steven van Kooijk (modereportage Poldermodellen) styling: Alice Huygen, Monique Kappen, Bob Rijnders en

Bob Rijnders ps: Sinds 28 september is BOB 's webshop online. Ga naar bestofbrands.nl en shop ’till ya drop!

Marissa Blijham © 2010 BOB’s Paper. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvuldigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt (elektronisch, mechanisch, door fotokopieën en/of door opnamen of enige andere manier), zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever, BOB Best of Brands & Butcher of Blue, Hoogland.


boB's PAPER

5

Zoektocht naar perfect fitting jeans voorbij

Levi’s® Curve ID Na een grote investering in het grootste ‘fit’ onderzoek sinds jaren heeft Levi’s® het geheim ontrafeld: Levi’s® Curve ID – New Custom Fits for Women. Daarmee is de zoektocht naar de ‘perfect zittende jeans’ voor vrouwen voorbij. Wereldwijd heeft Levi’s® 3D bodyscans gemaakt van maar liefst 60.000 vrouwen. Gebaseerd op de uitkomsten van dit onderzoek is een drietal bodytypes gedefinieerd die staan voor 80 procent van de vrouwelijke bevolking wereldwijd. Deze types zijn vertaald in de Curve ID collectie; de meest moderne, vrouwelijke en best passende denimcollectie ter wereld. De jeans zijn ontworpen op basis van ‘echte’ vrouwenlichamen. Waarom is dit zo bijzonder? De fits zijn ontwikkeld op basis van de vorm van het vrouwenlichaam. Je vindt de juiste curve dus niet aan de hand van je jeansmaat, maar aan de hand van de vorm van je lichaam. Die vorm wordt bepaald door de verhouding tussen taille, heupen en billen. Drie bodytypes De Levi’s® Curve ID collectie biedt drie curves, de Slight Curve, de Demi Curve en de Bold Curve. De fit van de Slight Curve legt het accent op de taille en versterkt de vrouwelijke vormen. De pasvorm op de bovenbenen is smal en vormt daardoor de billen. De Slight Curve is ideaal voor vrouwen met een recht figuur; de verhouding tussen taille, heupen en billen is klein. Vrouwen met Aziatische roots en jongere vrouwen hebben over het algemeen zo’n ‘rechter’ figuur.

De Demi Curve houdt het lichaam in proportie en laat de taille en lichaamsvorm nog mooier uitkomen. De Demi Curve is voor vrouwen met een gemiddelde verhouding tussen taille, heup en billen. De Bold Curve ‘omarmt’ de vrouwelijke vormen en rondingen. Vrouwen met Zuid-Amerikaanse roots hebben vaker een ronder lichaam. Voor dit type is de Bold Curve een ideale fit. Het is overigens een absolute misvatting om te concluderen dat vrouwen met een grotere maat direct in aanmerking komen voor de Bold Curve. De maat zegt immers niets over het type lichaam en de lichaamsverhoudingen. Heb je een grotere maat, maar wel een recht figuur, dan is de Slight Curve juist jouw ideale Levi’s® Curve. Campagne De Curve ID campagne van Levi’s is sinds 2 september van start gegaan. De campagne toont drie vrouwen die ieder model staan voor hun eigen Levi’s® Curve. Lykke Li – ‘I believe life’s too short for compromises and bad fitting jeans’ – gaat voor de Slight Curve. Violet is fan van de Demi Curve: ‘I believe if you don’t try, you’ll never know what fits’. En Miss Nine showt dat de Bold Curve haar lichaam perfect doet uitkomen: ‘I believe in me from every angle’. In Nederland hebben nagenoeg alle glossy’s aandacht besteed aan de bijzondere collectie. Denk aan ELLE, Cosmopolitan, Grazia en Glamour. Ook RTL Boulevard pikte het nieuws op. Met een geweldig verhaal, een prachtig product en de support van de pers lijkt Levi’s®, na de 501 boyfriend, wederom een ware hit te hebben als het gaat om women’s jeans! > Meer over de Levi’s Curve ID kun je vinden op levi.com/women

BRAND GALLERy LevI’s


boB's PAPER

7

BoB’s choice 60’s US postmen-bag, gevonden in downtown New York City

Leica fotocamera: niets schiet mooier

Vintage Omega Sea Master

Buco leather jacket: right out of the 60’s

Handmade dienstfiets uit 1954, ontworpen by designer W. Herder (familyproject)

One year worn Denham: een eigen Denim Diary-project

My favorite design chair

French workwear jacket in indigo-linnen, gevonden op een van mijn researchtrips in Tokio

My Jack's

Nothing runs better than a deere Vintage Red Wing’s, eind 70’s

bob's CHoICe


boB's PAPER

9

mijlpalen 15 jaar fashion in de polder

BoB’s story 1995

1995

1996

1997 19 95

1998

Op 12 december 1995 opent Bob’s Place Jeans & Casuals aan de Hamseweg 51a in Hoogland. “Ik begon alleen, zonder medewerkers. De jeans en casuals die ik aanbood kocht ik in het World Fashion Center in Amsterdam. De echte grote merken moest ik toen nog overtuigen.”

1999

1996

2000

Bob’s Place houdt zijn eerste jeans-actie. Bij aankoop van een nieuwe jeans ontvang je 25 gulden korting.

2001

1998-1999

1999-2000 Nog geen jaar na de verhuizing van Best of Brands, komt het naastgelegen pand vrij. Hierdoor kan de winkel uitbreiden met een volwaardig fashionaanbod voor mannen. In de ene zaak ligt de nadruk op jeans voor mannen en vrouwen en de nieuwe zaak biedt een compleet mannenaanbod in fashion/formal wear. Een aantal seizoenen later wordt hier ook vrouwenfashion aan toegevoegd.

OD O R B n e B O B

:)

Bob’s Place groeit aan de Hamseweg 51a uit zijn jasje. Iets verder terug, op Hamseweg 9 komt een pand vrij. Het ligt vrijwel naast het bekende café/restaurant De Faam, waar de opa van Bob ooit zelf een kroeg runde. Tegelijk met de verhuizing wordt de naam veranderd in Best of Brands. Niemand minder dan Herman Brood is op de opening aanwezig. “Ik vind de muziek en de kunst van Herman Brood te gek. Dus belde ik zijn manager Koos van Dijk en vroeg of Herman zin had om tijdens de opening een paar jeans te beschilderen met zijn typische kunst. Het was waanzinnig hem bezig te zien en het trok ook de nodige belangstelling. Brood schilderde vier G-Star Elwoods. Ik heb er één gehouden en de overige drie zijn nog steeds in het bezit van G-Star.”

2005 Best of Brands gaat weer verbouwen. Het aantal meters wordt uitgebreid van 150 naar 650 vierkante meter. Opvallend in de jeans- en casualzaak is de vintage look door het gebruik van oude werkkasten en bijzondere accessoires waarin het denimambacht wordt onderstreept. Ware eyecatcher is de wand van delftsblauwe tegels, waarvoor de Amersfoortse kunstenaar Sander Mil eigentijdse illustraties ontwierp, waaronder pin-up girls.

2002

2003

2004

2005

2009 De aanduiding ‘jeans en casual’ vindt Bob toch een beetje ‘flauw’. Dus wordt er een nieuwe naam bedacht voor de jeanszaak: Butcher of Blue. “Ik wil me graag onderscheiden. Butcher of Blue zegt gewoon meer en het geeft ook meteen de sfeer van de winkel aan en wat je erin kunt vinden. Het is nu ook duidelijker wat je van beide zaken kunt verwachten. Butcher of Blue is jeans en Best of Brands biedt stijlvolle, meer sophisticated fashion.” In totaal bieden de multibrand stores ruim honderd merken. Naast mode en jeans is er een ruime keuze aan accessoires, zoals schoenen, tassen, sjaals, kettingen en armbanden.

2010 BOB viert op 12 december het 15-jarig bestaan. Bij deze mijlpaal wordt uiteraard stilgestaan en dat uit zich in diverse events in de beide zaken. Check BOB's Event Calendar op de achterpagina van deze krant. “Ik ben heel trots op beide zaken en op alle medewerkers. BOB is niet alleen ‘Bob’, maar het hele team. Samen werken we er elke dag aan om onze klanten te verrassen, hen blij te maken met mooie items en dat in een ongedwongen, relaxte sfeer. In dat opzicht is er in die vijftien jaar niet veel veranderd.”

2006

2007

2008

2009

2010

en

ermodell ld o P t o o h s Foto

bob’s story


boB's PAPER

11

DeNHaM: tHe jeaNMaKer Het denimmerk DeNHaM is wars van compromisen. sinds de lancering in het voorjaar van 2009 staat het bekend om het unieke handschrift en de eigenzinnige stijl. of het nu om de premium jeans, de tops of de accessoires gaat, overal zie je de toewijding voor het (denim)ambacht terug. De reizende havenarbeider en zijn levensstijl vormen de inspiratiebron voor de herfst/winter collectie van DENHAM. Denk aan de havens van Rotterdam en de tijd van de V.O.C. toen zeelieden over en weer vaarden, van de ene naar de andere historische haven in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

.................... Details zijn van groot belang, in het winterseizoen spelen ritsen een hoofdrol .................... MADE IN HOOGLAND SELVEDGE is one of Denham’s new finishes for Autumn Winter 2010 representing a continuation of the great denim tradition, utilizing unique dyeing processes, new weaving approaches and new laundry ‘recipes’. BOB, as one of the team’s co-conspirators and steadfast ally of the DENHAM label hails from the ‘highlands’ of the Netherlands and has been wearing his jean while driving his John Deere, playing hide & seek with the girls, milking his cows and driving his destination denim retail business, BOB. The final effect: patched up knees, natural wear... an even dirty [at least never too clean] and an otherwise gorgeous and utterly unique patina. This mix of effects has been recreated on Italy’s finest 14OZ selvedge denim in a premium hommage to Bob’s Hoogland original.

DENIM•DIARY

Dit wordt onder meer geïllustreerd door tijdloze afbeeldingen van Marlon Brando’s karakter Terry Mallow. In de womens collectie zien we broderie anglaise, mini all-over prints en zijde jerseys. Het kleurgebruik is ingetogen en kan worden omschreven als ‘black-and-bruised’, wat een mooi contrast vormt met de materialen die zijn gekozen. De bijtende kou van de havengebieden inspireerde om gelaagdheid aan te brengen in de diverse items, zoals 2-in-1 designs, afritsbare onderdelen en waterproof materialen.

jeans by bob & Denham

Highlights Details zijn van groot belang binnen de DENHAM-collectie. In het winterseizoen spelen ritsen een hoofdrol, dat voor vernieuwingen en verassingen zorgt. Nylonweefsels die ook gebruikt worden voor veiligheidsgordels zijn toegepast in boorden en het authentieke Nederlandse marinegevoel komt terug in poncho’s en rijke, zware wolkwaliteiten. De Japanse denim en de jerseys voor T-shirts zijn verrijkt met Pima-katoen, dat bekend staat om de fijne, glanzende en sterke eigenschappen, maar wel heerlijk zacht aanvoelt.

De jeans-eigenaren doen dit natuurlijk niet voor niets. Wanneer zij na ongeveer een jaar hun jeans en het ingevulde Denim Diary terugbrengen, ontvangen zij 150 procent van het aankoopbedrag retour in cadeaubonnen. Wat gaan BOB en Denham dan doen met die versleten jeans, horen we je denken? Nou, dat houden we nog even voor ons...

BOB en Denham the Jeanmaker gaan een unieke samenwerking aan om het 15-jarig bestaan van BOB te onderstrepen. Speciaal voor BOB ontwierp Jason Denham een limited edition jeans. De jeans – alleen voor mannen (sorry girls) – ligt vanaf medio november bij Butcher of Blue. Elke jeans heeft een unieke code en een eigen Denim Diary. In het Denim Diary houdt iedere eigenaar bij wat hij allemaal doet met ‘zijn’ jeans. Dit kan uiteraard worden uitgebreid met foto’s.

> Check butcherofblue.nl voor meer info.

BRAND GALLERy DeNHaM


boB's PAPER

13

VIntAgE, InDustRIEEL & BRoCAntE

spoor 38 – soest .................... ‘Industriële meubelen en lampen zijn op dit moment heel actueel en zeer gewild’ .................... een unieke locatie en een uniek assortiment. Woonwinkel spoor 38 is gevestigd in de voormalige soester Zuivelfabriek. op ruim zevenhonderd vierkante meter vind je een bijzondere mix van vintage-, industriële en brocante meubelen en fabriekslampen. Het pand is in de originele staat teruggebracht, waarbij de kenmerken van de industriële zuivelfabriek weer zichtbaar zijn. Spoor 38 opende vorig jaar september haar deuren en werd al snel ontdekt door de stylisten van de verschillende woonbladen. Publicaties volgden en dat resulteerde in een goede toeloop van mensen uit het hele land, uiteenlopend van interieurarchitecten en winkelinrichters tot de echte woonliefhebber. Eigenaar Jeroen Speksnijder geeft aan dat hij van jongs af aan al gefascineerd was door oude en mooie spullen. De droom ooit een winkel te starten die zich daarop richtte, realiseerde hij vorig jaar. “Natuurlijk was het een gok een winkel in deze tijd te starten. Ik werd dan ook door veel mensen voor gek verklaart. Blijkbaar zijn er toch veel mensen die mijn assortiment weten te waarderen”, vertelt Jeroen. “We merken dat industriële meubelen en lampen op dit moment heel actueel en zeer gewild zijn. Niet alleen bij particulieren maar ook bij winkels en restaurants. Datzelfde geldt voor second hand metalen kleppenkasten, Franse oude lockers, vintage stoelen, mooie, originele emaillen fabriekslampen, stalen werktafels en ga zo maar door. Ooit werden dergelijke industriële meubelen achteloos opzijgeschoven of gedumpt, nu hebben ze een hoge antiquarische waarde. Het zijn stoere, robuuste sfeermakers, die net dat stukje extra elan geven aan een interieur.”

Werkbank Midden in de winkel staat een werkbank waar Jeroen tussen de bedrijven door oude fabriekslampen renoveert en voorziet van nieuwe fittingen en bedrading. “Bob van Best of Brands en Butcher of Blue komt regelmatig langs. Hij heeft ook een passie voor second hand en vintage spullen. Het is leuk als je dat kan delen. Bob is altijd op zoek naar de juiste items voor zijn winkels in Hoogland. Hierdoor weet hij zich te onderscheiden van andere modezaken. Zo was hij er laatst weer als de kippen bij toen ik hem vertelde dat ik een grote partij wit emaillen fabriekslampen aan het inkopen was. ‘Reserveer ze maar! Die zijn voor mij’, kreeg ik te horen.” Op de website van Spoor 38 krijg je een goede impressie van de winkel. Er staat een filmpje op en daarnaast foto’s van de winkel en de vele meubels en interieuritems die worden verkocht. Jeroen: “We hebben een goede doorstroom van producten. Wanneer we onze spullen hebben ingekocht in landen als Frankrijk, België en Hongarije plaatsen we die meteen op de site. Dat werkt, want we merken steeds vaker dat mensen meteen in de auto stappen om onze winkel te bezoeken.”

spoor 38 Middelwijkstraat 38, Soest Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 (bezoek op afspraak is ook mogelijk) www.spoor38.nl

BRAND GALLERy spoor 38


PoLDERmoDELLEn A day at the country

..................... “Well my heart's in the Highlands wherever I roam that's where I'll be when I get called home” Bob Dylan

.....................

FotograFIe: steveN vaN KooIjK MoDeLLeN: DeboraH, sveN, Kees, sebastIaN, DIego, LINDa eN MeLIssa styLINg: aLICe HuygeN , MoNIque KappeN • eINDstyLINg sets & FasHIoN: bob rIjNDers & MarIssa bLIjHaM


..................... “I bought you a brand new mustang, a 1965. Now you come around, single, fine, woman... and don't wanna let me ride...� Wilson Pickett

.....................


..................... “A small Jean Genie snuck off to the city Strung out on lasers and slash back blazers” David Bowie

.....................


..................... “The Taste Of Love Is Sweet When Hearts Like Ours Meet I Fell For You Like A Child Oh, But The Fire Went Wild” Johnny Cash

.....................


..................... “It's nothing as it seems the little that he needs it’s home and all that he sees is nothing he can feel it’s home” Pearl Jam

.....................


24

boB's PAPER

debby

Amy

corry

Loes

julia

monique

sebas

sebastian

fabian

laura

bob

roy

alice tom

jeanine

meet the Cr e w

walter


boB's PAPER

27

VRIJPLAAts mEt smAAk

NeeF LouIs DesIgN Helemaal ‘in to’ second hand design en unieke, bijzondere meubels? Dan moet je zeker eens langs Neef Louis Design in amsterdam. In het 1500 vierkante meter tellende pakhuis tref je een verfijnde collectie van design klassiekers, industriële objecten en unieke vintage stukken. Menig hip restaurant, café of huis door heel Amsterdam – en inmiddels ook andere steden van Nederland – hebben hun interieur bij Neef Louis Design vandaan. We noemen Restaurant Jean Jean, Pont 13, Restaurant Aan ’t IJ, Muziektheater aan ’t IJ, café/restaurant De Balie, de Chocolat bar en de Koffiesalon. Ook weten musea en galeries het pakhuis aan de Sandvikweg in Amsterdam te vinden. Zo heeft Neef Louis Design meegewerkt aan de inrichting van Fotografiemuseum FOAM, Galerie St. Appel, W139 en Post CS. De interieurspecialist vervult daarnaast een belangrijke rol binnen de verhuur van goederen voor film-, foto- en theatersettings. Denk hierbij aan de juiste rekwisieten voor Paul Verhoevens film Zwartboek, maar ook aan Annie MG Schmidt, Wild Romance (de film over Herman Brood), interieuritems voor sets van fotograaf Erwin Olaf en de musical One flew over the Cuckoo’s Nest van Joop van den Ende Theaterproducties. rekwisiteurs & stylistes Neef Louis Design – kortweg NLD – is niet onopgemerkt gebleven in Nederland. Het is een belangrijke factor geworden in designland en een belangrijke vervanger voor het NOB. Naast rekwisiteurs komen er zeer regelmatig stylistes over de vloer, die geïnspireerd worden door de uitgebreide second hand designitems. Bijna wekelijks zie je wel een product van NLD terug in een van de vele tijdschriften.

.................... ‘We krijgen regelmatig te horen dat de sfeer zo uniek is’ .....................

Het belangrijkste onderdeel is natuurlijk de verkoop van de artikelen. De klanten bestaan niet alleen uit omwonenden van het pakhuis, maar uit mensen vanuit de hele stad, de hele regio en door de toenemende bekendheid – mede dankzij de vele mooie publicaties en de website – vanuit het hele land. enthousiast Eigenaren Louis Vlaarkamp en Petri Raymakers: “Onze gasten zijn zeer enthousiast over het unieke assortiment en grote aanbod. Ook spreekt de locatie aan. Liefhebbers van antiek en brocante kunnen daarnaast terecht bij onze buren, Van Dijk en Ko. Zij zijn gespecialiseerd in de meubels en accessoires die onder dat genre vallen. We krijgen regelmatig te horen dat de sfeer zo uniek is. ‘Een vrijplaats met smaak’, worden we vaak genoemd. Onze klanten zien NLD niet alleen als inspiratiebron, maar ook als uitje. Ze kunnen hier ongedwongen rondstruinen en keuzes maken voor hun interieur. Om dat gevoel extra te versterken hebben we het pakhuis uitgebreid met eigen horeca waar je kunt genieten van een smaakvolle espresso, cappuccino en verse jus d’orange en een lekkere én gezonde lunch.”

Neef Louis Design Sandvikweg 2a Amsterdam Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10-18.00 uur en zaterdag van 10-17.00 uur www.neeflouis.nl

BRAND GALLERy NeeF LouIs DesIgN


BoB official dealer of Red Wing shoes

Red Wing shoes fall/winter 2010

boB's PAPER

Buy your Red Wings at BOB

31

bob’s CreW & reD WINg bob verkoopt al vele jaren red Wing. Medewerkers Fabian en sebastian, die beide werkzaam zijn in bob butcher of blue, zijn die hard fans van het robuuste schoenenmerk. In bob’s paper leggen ze uit waarom.

Fabian Krommedijk Zes jaar verkoper bij BOB Butcher of Blue Wat vindt je van red Wing en waarom draag je het merk zo graag? “De schoenen hebben een lekkere, robuuste look. De leer- en suèdebewerkingen zijn mooi en de kwaliteit is gewoon erg goed. Hierdoor gaan de schoenen lang mee. Bovendien zorgt de pasvorm en het voetbed voor een goede houding en dat is voor het werk dat ik doe niet geheel onbelangrijk.”

Wat vindt je van red Wing en waarom draag je het merk zo graag? “De historie en authenticiteit van het merk spreekt me aan. Ook worden ze alleen maar mooier als je ze langer draagt."

Welk model draag je op de foto? “De Red Wing Engineer in leer, in de kleur geelbruin.”

Hoeveel paar red Wings heb je? “Drie paar, de Engineer, de Iron Ranger en de Boat Shoe. M’n vierde paar zal niet lang op zich laten wachten. Ik twijfel nog tussen het hoge vetermodel uit de Beckman-serie en de Traction Tred Wedge. Waarschijnlijk koop ik ze allebei.”

Hoeveel paar red Wings heb je? “Vijf paar, en daar zullen er nog wel wat bijkomen.”

Fabian (links) en sebastian

sebastian gerritsen 2,5 jaar verkoper bij BOB Butcher of Blue

Welk model draag je op de foto? “De Red Wing Engineer in suède, in de kleur camel.”

Hoe stijl je je red Wings het liefst? “Stoer en casual. Vaak met een jeans, maar ook met een mooie chino. Een paar seizoenen geleden droeg ik m’n broekspijpen erin, maar dat kan nu echt niet meer. Nu stijl ik het dus iets netter, over de schoen en met een dunne omslag.”

Hoe stijl je je red Wings het liefst? “Ik houd van een work-look en stijl ze het liefst met een perfecte jeans of een wat nettere chino. Van de zomer heb ik de Boat Shoe vaak aan gehad, gecombineerd met een wat wijder vallende korte broek.”

Wat is je favorite red Wing? “De Traction Tred Wedge, modelnummer 877. Ik draag de leren versie in de kleur cognac. Het is het eerste model dat ik kocht, en dat blijft mijn all time favorite.”

Wat is je favorite red Wing? “De Engineer, modelnummer 2992 (zie foto). Ik heb ze al ruim een jaar en draag ze bijna elke dag. Ze worden alleen maar mooier en robuuster en zitten perfect.”


boB's PAPER

33

bob Is oNLINe onze wereld is mobieler dan ooit en daarin is internet niet meer weg te denken. Het online zoeken naar, oriënteren voor en kopen van mode is steeds gebruikelijker. bob speelt hier op in met de geheel vernieuwde websites bestofbrands.nl, waarin een deel van de collectie online te bestellen is.

De online activiteit van BOB is een aparte tak binnen BOB en wordt gerund door Jeffrey Hamers. Jeffrey is een oude bekende van Bob Rijnders. Hij kwam op zijn zestiende binnen bij de jeanszaak Butcher of Blue, waar hij opklom tot bedrijfsleider. “Na zo’n zeven jaar had ik behoefte aan een nieuwe uitdaging en ging aan de slag als sales manager bij JC Rags. Toch kon ik voor mijn gevoel m’n creativiteit onvoldoende kwijt. Ook bleef ik een grote wens hebben iets voor mezelf op te zetten. Toen ik Bob weer eens tegenkwam en hij vertelde over zijn online plannen, staken we de koppen bij elkaar. Ik ben nu geheel verantwoordelijk voor de e-commerce tak van BOB. Het is een super kans. Voor mij, maar ook voor BOB. BOB is nu bereikbaar voor iedereen.” verlengstuk Bob Rijnders, eigenaar van BOB, geeft aan dat zijn multibrand store niet achter kan blijven op de online ontwikkelingen. “Ik geloof er sterk in dat de online verkoop van mode de komende jaren alleen maar toeneemt. De verkoopsite van BOB zie ik als een verlengstuk van mijn winkels. Een groot deel van onze klanten woont niet in de buurt. Vanwege tijdsgebrek ziet niet iedereen kans om mijn mode- en jeanszaak te bezoeken. Door een deel van de collectie ook online te verkopen, kunnen we onze klanten toch bereiken. Ik zie de verkoopsite daarnaast als middel om de binding met onze klanten nog verder te versterken. Het is extra service en kan ook worden ingezet om hen op de hoogte te brengen van wat we allemaal bieden: online én in onze winkels.”

> visit bestofbrands.nl

www.designersremix.com


34

boB's PAPER

PumA Archive

bob bags by KoopMaNs De tassen van bob zijn een begrip onder de vele klanten van best of brands & butcher of blue. Ze zijn stoer, fashionable en ook uiterst praktisch. De tassen komen uit de koker van eigenaar bob rijnders en Koopmans’ verpakkingen uit amsterdam.

Mooi & robuust In de jaren die volgden ontwikkelden André en Bob samen de meest uiteenlopende soorten draagtassen, passend bij de trends van het seizoen. Soms van ‘simpel’ plastic, maar vaak van mooie of juist robuuste kwaliteiten. En uiteraard altijd voorzien van een modische touch, passend bij de uitstraling en sfeer van Best of Brands & Butcher of Blue. Zo passeerden in de afgelopen jaren vele ‘bowling bags’ de toonbank, maar ook stoere supermarkt bags of grote, armyachtige tassen.

De historie van de tassenspecialist Koopmans’ Verpakkingen en BOB begon vijftien jaar geleden. Directeur André Eggers kan zich nog als de dag van gisteren herinneren dat ‘de heer Rijnders’ uit Hoogland contact met hem opnam: “Bob belde me in het voorjaar van 1995 op, met zijn plannen voor een jeanszaak in Hoogland, Bob’s Place. Ik had niet kunnen vermoeden dat dit telefoontje het begin zou zijn van een inmiddels vijftien jaar durend succesverhaal.”

“De kracht van de fijne samenwerking zit hem in de combinatie van de creatieve geest van Bob en de inventiviteit en jarenlange ervaring van Koopmans’ Verpakkingen. Hierdoor komen we elk seizoen weer tot een geweldig ontwerp. Het enthousiasme waarmee Bob zijn vooruitstrevende bedrijf runt werkt bovendien zeer aanstekelijk. We kunnen wel stellen dat Bob voor Koopmans’ Verpakkingen een een belangrijke bron van inspiratie is. En dat al vijftien jaar lang. Heel bijzonder. Op naar de volgende vijftien jaar dus!”

Het mooie is dat Bob toen al heel vernieuwend bezig was, merkt André op. “Hij wilde absoluut geen plastic tasjes, maar juist gele rugtasjes van nylon. Uiteraard voorzien van Bob’s Place, de naam van zijn winkel. De eerste opdracht was een feit: er werden duizend stuks afgeleverd in Hoogland.”

.................... ‘Ik had niet kunnen vermoeden dat het telefoontje in ’95 het begin zou zijn van een vijftien jaar durend succesverhaal’ ....................

De BOB Bags zijn niet alleen geschikt om je net aangeschafte outfits mee naar huis te nemen, maar voldoen ook als weekend-, werk of studiebag

bob bags by KoopMaNs BRAND GALLERy

BoB presents:

Nog even geduld a.u.b. Maar vanaf half januari scoor je de nieuwe hit-gympen van puMa bij bob, best of brands & butcher of blue. Uit de speciale PUMA Archive-collectie heeft BOB twee ware klassiekers geselecteerd, de Suede Classic voor boys en de First Round Super for girls. De Suede Classic is de klassieker onder de klassiekers en kwam in 1978 voor het eerst op de markt toen basketball-hero Walt ‘Clyde’ Frazier nog de basketbalvelden domineerde. In de jaren 90 kwam de gymp in beeld bij subculturen als skaters en alternatieve muziekliefhebbers. De Suede stond toen voor stijl en air, en daar staat ’ie nog steeds voor. De First Round Super is gebaseerd op haar ‘stoere broer’ en de al bestaande gymp First Round. Dit legendarische jaren 80 basketballmodel is nu voorzien van een meer vrouwelijke en elegantere stijl. Beide modellen zijn er in diverse kleuren, passend bij het modeseizoen.


36

boB's PAPER

BoB backstage@poldermodellen

37

bob baCKstage@poLDerMoDeLLeN Locatie: boerderij op de Fokjesweg in Eemdijk Datum: maandag 6 september (de zonnigste dag van september) van: 08.00 uur – 20.00 uur resultaat: zie pagina 14 t/m 24 van deze BOB’s Paper en check bestofbrands.nl en butcherofblue.nl

15. 17 uur: op Quad mB ob en S teven et tra p

l in de koeiensta n e m il F r: u u 13 .03

te ereidt de eers b b o B r: u u 0 9.2 8 hooischuur e d in r o vo t se 10.3 1 uur: F otograaf S teven in ac tie

kAPABEL FILm sCHIEt ‘PoLDERmoDELLEn’ De fotoshoot ‘poldermodellen’ (zie pagina 14 t/m 24) is volledig op film vastgelegd door Maarten van der Heide. Met zijn bedrijf Kapabel Film produceert Maarten films voor gebruik op internet. De Poldermodellen-shoot van BOB’s Paper betekende voor de eigengereide filmmaker een primeur. “Het is mijn eerste project dat ik volledig draaide op de iPhone 4. Dat was geweldig. Normaal gesproken film je dit soort settings met meerdere camera’s, die veelal tienduizenden euro’s kosten. Ik ben echter altijd op zoek naar nieuwe manieren van filmen. Mijn meerwaarde ligt in de creatieve benadering. Hierdoor zoek ik steeds de grenzen van de techniek en mijn artistieke kunnen op. Ik draai op alles, letterlijk: u vraagt, wij draaien! ‘Poldermodellen’ was een waanzinnige shoot om te doen. Niet alleen doordat ik voor het eerst schoot op de iPhone 4, maar ook door de sfeer op de set. Echt een unieke ervaring.” > bekijk de film op bestofbrands.nl > Meer werk van Maarten bekijken? ga naar kapabel.tv

en irector Bram g d tr A r: u u 3 in 14.1 s een aanwijz B ob g even K ee ... in the details ll a 's t I r: u 16 .44 u

LIMIteD tees by bob & KuLtIvate Kultivate en Catwalk Junkie feliciteren BOB met het 15-jarig bestaan. Speciaal voor deze gelegenheid hebben zij in samenwerking met BOB twee limited tees ontworpen voor zowel mannen als vrouwen. De T-shirts zijn geïnspireerd op old school sailer tattoos en vintage pin-ups. Dit geeft het authentieke gevoel weer waar BOB voor staat. De shirts liggen vanaf medio oktober bij Butcher of Blue en komen uit in de kleuren wit, navy en grijs. Go get them!


boB's PAPER

39

ouD DesIgN op MeesterLIjKe LoCatIe

FabrIeKNL

Metershoge glas-in-loodramen in eveneens metershoge muren, open ruimtes, af en toe onderbroken door stijlvolle, witte pilaren, en uitgestrekte vloeren van steen en doorleefd hout. Dit vormt het bijzondere decor van fabrieknl, een interieurconcept dat is gespecialiseerd in uniek design uit de jaren vijftig en zestig.

Bij het eerste bezoek doet de locatie van fabrieknl de meeste mensen altijd even stilvallen. Op ruim 5000 vierkante meter maakt de oude fabriek – ooit de schoenenfabriek van vanHaren – indruk. Toen eigenaar Matthijs Hoveijn vier jaar geleden op deze ruimte stuitte, hoefde hij zich dan ook geen moment te bedenken. En dus verruilde hij zijn pand in de Amsterdamse Pijp, waar hij ooit in een piepkleine garage begon met oud design, voor de industriële fabrieksruimte in Waalwijk. De sfeer en stijl van het historische gebouw sluiten naadloos aan op de vormgeving van de uitgebreide collectie vintage stoelen, sofa’s, tafels, bureau’s, kasten, lampen en andere interieuritems. De meubels zijn zorgvuldig geselecteerd tijdens reizen in het buitenland en staan prachtig tentoongesteld in de ruimtelijke zalen. Eenmaal bij fabrieknl in huis worden ze grondig gecheckt en waar nodig gerestaureerd en/of gestoffeerd door een kundig en enthousiast team. Dit gebeurt in het eigen restauratieen stoffeerderij-atelier. Hierbij wordt rekening gehouden met de oorspronkelijk gehanteerde materialen en kleuren, maar het is ook mogelijk hiervan af te wijken. De bijzondere uitstraling van fabrieknl zorgt er inmiddels ook voor dat de locatie wordt verhuurd voor filmsets, fashion shows, feesten en fotosessies. Ook is het mogelijk meubels – uiteenlopend van banken, stoelen, lampen, kasten en ga zo maar door – te huren voor een specifiek event.

schoonheid Het overgrote deel van fabrieknl’s collectie is afkomstig uit de jaren vijftig en zestig. Beide decennia zijn op design- en stijlgebied steeds geliefder aan het worden. Die populariteit komt volgens Mathijs niet uit de lucht vallen: “Het design uit die jaren staat bekend om de degelijkheid. De schoonheid zit ’m in de vorm, de duurzame materialen en de ingetogen kleuren. De meubels zijn stuk voor stuk voorzien van klasse en smaak met een hoofdletter S. Je ziet de laatste jaren niet voor niets dat grote designhuizen en -ontwerpers hun klassiekers weer opnieuw uitbrengen. Maar ook de nieuwe generatie ontwerpers grijpt terug naar de vormen, materialen en technieken van toen.” De term ‘vintage’ die nu veel wordt gebruik bezigt Matthijs zelf niet. Hij heeft het liever over ‘oud design’. “Vintage en retro zijn van die modetermen. Dit soort meubels heeft niets met een rage te maken, de schoonheid is tijdloos. Ze zijn zó goed gemaakt, dat ze over tien jaar net zo mooi zijn als nu.” Hij ziet dan ook het liefst dat zijn meubels naar eigenaren gaan die er ‘echt iets mee hebben’. “Ik word er heel blij van als ik zie dat mensen verliefd zijn op een bepaald interieurstuk, vanwege de schoonheid, de vorm en de geschiedenis die het uitademt. Het is prachtig dat ze er soms langere tijd voor sparen om het uiteindelijk trots mee naar huis te nemen.”

fabrieknl Hoogeinde 37, Waalwijk Openingstijden: maandag/dinsdag: op afspraak – woensdag/donderdag: 10:00-17:30 – vrijdag/zaterdag: 10:00-18:00 uur - zondag: speciale evenementen, zie de site. www.fabrieknl.com

.................... “Dit soort meubels heeft niets met een rage te maken, de schoonheid is tijdloos” ....................

BRAND GALLERy FabrIeKNL


boB's PAPER

CoNgrats ken Het za et B ob doen mn ceren is bala tusseniteit, creativ heid zakelijklijkheid. en vro dig dus. G ewel r de Op naade 1 5 jaar! volgen Eggers, André ur directe ans’ Koopmkingen Verpak Heerlijk om die gezamenlijke passie voor mooie, oude spullen te delen! Keep on shopping Bob! Jeroen Speksnijder, eigenaa r Spoor 38

41 GEFELI CI TEER D

BUURM AN, AL 15 JA AR ON D ME T ST ERNEMER IJL! MARCE L, PAU KOK WO LINE & TEAM ONCEN T ER


WWW.BYMALENEBIRGER.COM

3 oktoBER kooPZonDAg 12.00 tot 17.00


bob’s eveNt CaLeNDar oKtober 3

KoopZoNDag

12.00 17.00

31 KoopZoNDag

12.00 17.00

NoveMber 1/30 bLue NoveMber Je oude jeans is geld waard! Lever hem in bij BOB Butcher of Blue en krijg €25,- korting bij aanschaf van een nieuwe jeans (geldt voor 1 paar jeans en niet in combinatie met andere aanbiedingen).

BOB – Best of Brands likes to thank: Acne / American Vintage / B.D. Baggies / Benzoe / Birkenstock / Braez / Brogden / Buddha to Buddha / By Malène

27 INtroDuCtIe DeNIM DIary

Birger / Circle of Gentlemen / Citizens of Humanity / Closed / Day / Designer Remix Collection / DNA /Drykorn / Fab / Filippa K / Filson bags / Good People / Goosecraft / Gian Carlo Rossi / Holland Esquire / Hugo Boss / Hunter / Johnny

Collaboration bob & DeNHaM

Rambly / Madé / Malène Birger / Manos del Uruguay / M.brace / Men Orange / Mina Uk / Muubaa / N.D.C / Nigel Cabourn / No-l-ita / Officine Creative / Rare / Rare Donna / Patrizia Pepe / Photo Label / Roberto Collina / PRC Percy /

DeCeMber

Schiesser / Second Female / Stone Island / Ten C / Tony Cohen /Twenty 8 Twelve / Ugg / Walhallabrands / Walk in the Park/ Woolrich <

12 KoopZoNDag

12.00 17.00

12 15tH aNNIversary @ De Noot BOB celebrates his 15th Anniversary! BOB presents a rocky party in café De Noot. De party starts vanaf 16.00 uur. Optredens van onder andere the Hudson Five – met frontman Chris Zegers - en thee Corned beat en BOB’s resident-Dj tDK, die zich van zijn rocky kant laat zien. Check bestofbrands.nl en butcherofblue.nl voor toegangskaarten en meer info. Wees er snel bij, vol = vol.

19 KoopZoNDag

12.00 17.00

best oF braNDs & butCHer oF bLue Hamseweg 7–9 3828 aa Hoogland t 033 480 25 49 info@bestofbrands.nl bestofbrands.nl butcherofblue.nl

BOB – Butcher of Blue likes to thank: Aaiko / Adidas / Alpha Industries / American College / Atelier La Durance / Bellerose / Björn Borg / Buzz

opeNINgstIjDeN Ma 12.00 18.00 Di / Do 09.30 18.00 vr 09.30 21.00 Za 09.30 17.00

rickson / Catwalk Junkie / Cast Iron / Carhartt / Converse / Cowboys Belt / Denham / Dept / Dept denim / Diesel / Dictionary / Dockers / Dukes / Firetrap / Fornarina / Gestuz / Giacomo / Goosecraft / G-Star / Happy Socks / Havaianas / J.C. Rags / Just Female / Kultivate / Kuyichi / Lee / Levi’s / Levi’s Vintage / Maison Scotch / Mister Freedom / Met jeans / Nudie jeans / Old Glory / One teaspoon / Pall Mall / RRL / Replay / Red Wing / Scotch & Soda / Superdry / Supertrash / The North Face / Traffic people / Ugg / Vasuma / Vintage 55 /

FaCebooK.CoM/bestoFbraNDs

bob's eveNt CaLeNDar

tWItter.CoM/butCHeroFbLue

Von zipper / Wrangler blue bell <

BOB's Paper  

In BOB’s Paper krijg je een indruk van BOBBest of Brands & Butcher of Blue, gelegen aan Hamseweg 9 in Hoogland.

BOB's Paper  

In BOB’s Paper krijg je een indruk van BOBBest of Brands & Butcher of Blue, gelegen aan Hamseweg 9 in Hoogland.

Advertisement