Page 1

vær med til at give dit barn en god start på livet Få gode råd fra Børnefysioterapeut Louise Hærvig

56

sider

den glade udvikling

med inspiration til motorisk leg


“ Børn lærer med hele kroppen - Kjeld Fredens, hjerneforsker


den glade udvikling bObles har skabt fem “Tumleikoner”, som hver repræsenterer helt naturlige og grundlæggende elementer i barnets motoriske udvikling.

lig på maven En stærk ryg er et super vigtigt udgangspunkt for barnets videre bevægemønster - både når barnet som helt spæd skal vaere maveliggende, men også i voksealderen. Noget af det bedste man kan gøre, er at skabe nogle betingelser, der hjælper barnet på vej, og ikke mindst vedligeholder en stærk ryg.

Louise Hærvig

- Børnefysioterapist

SE FILMEN Scan koden eller besøg bObles.dk

sk el

i ikl Den glade udv

ng -

Fra barnet er helt lille, til det kommer i skole, og videre i livet, bør bevægelse være omdrejningspunktet for barnets motoriske, men mest af alt glade udvikling. Kropslige udfordringer er lig med kropslige erfaringer, og det giver en glad krop. Denne udvikling kalder vi “Den glade udvikling”.

udh oldenhed

o

å maven pa lig

Leg og “den glade krop” er udgangspunktet for bObles Tumleikoner. Bevægelse skal være dejligt, skønt, og super sjovt, og som udgangspunkt kan barnet ikke bevæge sig for meget.

ve d

holdenhed -

Mu


rul, kryb og kravl

es

r

øn ste

s San

m

ru

SE FILMEN Scan koden eller besøg bObles.dk

vl

Med en stærk ryg vil barnet opleve, at det er nemmere at rulle. Når barnet ruller, er det selv i gang med at bevæge sig, og i kombination med barnets nysgerrighed, skaber det grobund for den videre udvikling, hvor barnet begynder at krybe og kravle. Det lille barn kan have gavn af at blive hjulpet lidt på vej, men ellers er det bare om at skabe universer af forskellige højder og drøjder og motiverende objekter med lys og lyd, så rammen er ryb og kra l, k sat for bevægelse. Det lidt større barn skal endelig blive ved med at rulle, krybe og kravle, tim s for det er så gavnligt u li - stab t - kryd ilite for barnets kropsbevidsthed.

stå og gå Kom op og stå. Det helt lille barn gør det som oftest først pa skødet, men det skal øves mange gange førend sikkerheden er der, og de første selvstændige skridt bliver taget. Det kræver muskelstyrke i benene og rigtig god balance at gå. Så når barnet står og bøjer og strækker benene, er det ren muskel- og balancetraening. Det lidt større barn skal også have mulighed for at øve og øve, g stå o gå for det er det, der skal til, førend en færdighed opnås. sk mu

el

tig he d

SE FILMEN Scan koden eller besøg bObles.dk

s sty - ha rkebalance


hop Det er vidunderligt at hoppe - for det er det nærmeste vi kommer på at flyve. I alle aldre skal denne udfordring tages op. Et perfekt hop består af et afsæt og en landing og kan variere i det uendelige. Jo flere gange vi hopper, desto bedre lærer vi kroppen at kende - og jo sjovere bliver det.

SE FILMEN Scan koden eller besøg bObles.dk

ng

-

M

us

din

i Tim

eri ng

hop

or kel-l Ko edsans -

balance Balancen har indflydelse på alt, hvad kroppen foretager sig. For det helt lille barn bliver balancen stimuleret ved hver eneste bevægelse og ved hver eneste niveauforskel. Når barnet er lidt aeldre og selv kan komme omkring, bliver balancen ikke kun stimuleret, men også udfordret. Jo mere tryg barnet er ved sin balance, jo mere vil barnet selv udfordre den.

dn ky vaegtfors

sthed

balance

ing

op sb evid

SE FILMEN Scan koden eller besøg bObles.dk

- fa

ldreaktioner

r -k


SE FILMEN og få inspiration til brug af Elefanten. Scan koden eller besøg bObles.dk

elefant bObles Elefant er fuld af fantasifuld leg, der stimulerer og udfordrer barnets motorik. Barnet kan tage på tur med Elefanten og vippe sig igennem savannen fra side til side og frem og tilbage, eller surfe på dens fødder henover havets vilde bølger. Elefanten er også dejlig for små som store at ligge henover på maven og på ryggen. Både koordination og balance bliver trænet på Elefanten, hvad end den bruges i den aktive eller stille leg. Elefant h 31, l 55, b 24 cm

Pris 999,-


Lig på maven henover Elefanten

det mellem barn

Lig mellem Elefantens ben og vip

det større barn

o

det lille barn

rul, kryb og kravl

o

LIG Pa På MAVEN

ga gå og stå sta

hop

Støt ved Elefanten og kom op at stå

Kravl fra Elefant til Elefant

Gå fra Elefant til Elefant

balancer balance

Kombiner med Kyllingen og vip

Hop fra Elefanten

Sid på Elefanten og vip

Stå og vip på Elefantens fødder


Kylling bObles Kylling har stribevis af legende funktioner. Baby kan ligge på maven og kramme den, mens nakke og ryg styrkes, og det lille barn kan slå vingerne ud og flyve fra side til side. Den vippende Kylling er også sjov for det større barn eller den voksne at balancere på med et eller begge ben. Kylling er vild med at blive tumlet på, og den stimulerer balancen, hvad enten man er lille eller stor.

Kylling h 11, l 26, b 24 cm

Pris 299,-

SE FILMEN og få inspiration til brug af Kyllingen. Scan koden eller besøg bObles.dk


LIG På MAVEN

rul, kryb og kravl

gå og stå

det lille barn

Lig på maven henover Kyllingen

Kryb op over Kyllingen

Støt ved Kyllingen og kom op at stå

det mellem barn

Lig på Kyllingen og vip frem og tilbage

Kravl henover den vippende Kylling

Gå på linie henover en række af Kyllinger

det større barn

Gå henover den vippende Kylling

hop

balance

Lig på Kyllingen og vip frem og tilbage

Hop fra Kylling til Kylling

Hold balancen på den vippende Kylling

Træd op på to Kyllinger og balancer


Muskel-ledsansen giver kroppen vigtig viden omkring, hvad barnet gør med sine muskler og led. Det betyder, at bevægelse er med til at gøre dit barn klogere på, om armen eksempelvis skal være bøjet eller strakt, om der bruges mange kræfter eller få, og om bevægelsen skal gøres hurtigt eller langsomt. Helt overordnet er muskelledsansen med til at forme dit barns fornemmelse for muskelkraft, koordination, hastighed, samt rum og retning. En viden der kun kan opnås ved at prøve både mange forskellige lege, men også den samme leg igen og igen.


bolde bObles Bold findes i tre størrelser og har masser af sansemotorisk leg i sig. Barnet kan kaste Bolden helt op i himlen og gribe den igen med hænderne, sparke den frem med foden, eller trille den fra den ene ende af stuen - indhente den - og fornemme hastigheden. Både små og store kan være med. Bolden passer super til små hænder, og giver med sin faste form og bløde overflade, god mulighed for at holde fast på den. Lille Bold Ø7 cm Bold Ø11 cm Stor Bold Ø15 cm

Pris 29,Pris 59,Pris 129,-


SE FILMEN og få inspiration til brug af Ormen. Scan koden eller besøg bObles.dk

orm bObles orm har en rundet bund, som giver masser af bevægelse. Barnet kan vippe og rokke på ormen, når der skal siddes ”stille”, og styrke både ryg og holdning. Det kan ogsa være sjovt at sidde på tværs og sno sig rundt, eller møve sig frem og tilbage henover den sprællende orm. Det er ikke kun børnene, der kan have glæde af ormen, den kan nemlig også bruges sammen med Fisken som en super alternativ kontorstol til den voksne.

bObles orm er rundet i bunden

Orm Ø30, h 40 cm

Pris 999,-


LIG På MAVEN

rul, kryb og kravl

det lille barn

Lig på maven henover Ormen

det mellem barn

Lig på Ormen og flyv

Rul henover flere Orme

det større barn

Lig på maven henover Ormen og rul

Sid på knæ på Ormen og støt ved et bord

gå og stå

hop

balance

Lig på Ormen og vip fra side til side

Kombiner med Fisken og byg en trappe

Sid på tværs af Ormen og vip fra side til side

Vend Ormen på hovedet og hop fra den

Brug Ormen som vippende stol


SE FILMEN og få inspiration til brug af Fisken. Scan koden eller besøg bObles.dk

Fisk bObles Fisk findes i to størrelser og giver et hav of motoriske legemuligheder. Barnet kan lege ’fang en fisk’ ved at trille og jage den, sidde på den runde del og vaere i bevægelse, eller svømme ned af den brusende flod ved at rulle henover på maven og styrke ryg og nakke. Fisken kan også bruges som forhøjer til stolen ved spisebordet. Har man flere, kan der bygges til et kæmpe tårn. Stor Fisk Ø30, h 24 cm Lille Fisk Ø30, h 12 cm

Pris 649,Pris 379,-


LIG På MAVEN

det lille barn

rul, kryb og kravl

gå og stå

hop

Støt ved Fisken og kom op at stå

Lig på maven henover Fisken

det mellem barn

Trill frem og tilbage henover Fisken

Kravl henover en bane af Fisk

det større barn

Lig på maven henover Fisken og rul fremad

Rul henover flere Fisk

Træn balancen og støt ved den rullende Fisk

Hop ud fra Fisken

Tag museskridt på den rullende Fisk

balance

Hop fra Fisk til Fisk

Sid på Fisken og vip fra side til side


tumletal 1-2-3 – gør klar til leg med bObles Tumletal! Bestig den talrige trappe og hop fra 5 til 7, eller læg brikkerne sammen og byg det højeste tårn – hvor mange tal væltede du? Med bObles Tumletal leger og bevæger du dig glad, alt imens du lærer. Både store og små kan vaere med. Tumletal består af 10 skumbrikker med tal fra 1-10 og 5 regnesymboler i kraftigt pap, som gør det legende let at regne. Antallet af striber på hver brik svarer til tallet ovenpå. Tumletal h 1,4-14, l 15, b 15 cm

SE FILMEN og få inspiration til brug af Tumletallene. Scan koden eller besøg bObles.dk

Pris 799,-


TUMLEtabeller 10 - 20 - 30! Lær med kroppen med bObles Tumletabeller. Rul banen ud og gå fra 2 til 10, eller spring fra tal til tal – kom du hele banen igennem? Der skal masser af leg og øvelse til! Så kør legetøjsbilen igennem den talrige sti, sig tallene mens du hopper, eller hink frem og tilbage og øv tabellen.

Tumletabeller 2, 3, 4, 5 Tumletabeller 6, 7, 8, 9 Tumletabeller 1, 10, lige, ulige h 0,7, l 200, b 8 cm

Pris 349,Pris 349,Pris 349,-


SE FILMEN og få inspiration til brug af Ællingen. Scan koden eller besøg bObles.dk

aelling bObles ælling findes i to størrelser og inspirerer til en masse nye tumlelege fuld af fantasi. Barnet kan siddende gynge sig gennem bølgerne, stå balance på ællingens ryg og surfe, og ligge på maven henover og vippe. Vendes ælling om, har du en udfordrende balancebro, som barnet kan gå på og ligge henover. Både balance- og koordinationsevne bliver trænet. ællingen elsker at blive tumlet på, og har man flere af dem, kan de stables til forskellige siddehøjder. Ælling h 31, l 36, b 24 cm Lille Ælling h 31, l 36, b 12 cm

Pris 649,Pris 379,-


LIG På MAVEN

det lille barn

rul, kryb og kravl

Lig i Ællingens bue og vip fra side til side

det større barn

Læg to Ællinger ovenpå hinanden og vip

hop

Støt ved Ællingens bue og kom op at stå

Lig på maven på Ællingen og løft hovedet

det mellem barn

gå og stå

Kravl henover en bane af Ællinger

balance

Sid på Ællingen og rok fra side til side

Gå op og ned på en bane af Ællinger

Hop ud fra Ællingen

Sid på Ællingen og vip

Tag lange skridt fra Ælling til Ælling

Hop ud fra den vippende Ælling

Stå på Ællingen og hold balancen


Skildpadde bObles Skildpadde har en stor flade og en buet bund, hvilket giver mulighed for en masse motoriske lege. Barnet kan hoppe fra ø til ø i det store hav, lege ’Jorden er giftig’, eller gå balancegang på toppen af bakken. Skildpadden kan også bruges som vippende stol og balancebræt for det større barn eller den voksne. Balancen bliver udfordret og udviklet på det vippende skjold, som kan tilte til alle sider, både når bårnet sidder, står eller ligger henover. Skildpadde Ø37, h 12 cm

Pris 669,-

SE FILMEN og få inspiration til brug af Skildpadden. Scan koden eller besøg bObles.dk


LIG På MAVEN

rul, kryb og kravl

gå og stå

det lille barn

Lig på maven henover Skildpadden

Kryb henover Skildpadden

Støt ved Skildpadden og kom op og stå

det mellem barn

Lig på maven og spind rundt på Skildpadden

Kravl fra Skildpadde til Skildpadde

Gå fra Skildpadde til Skildpadde

det større barn

Kravl på de vippende Skildpadder

hop

balance

Kombiner med en Myresluger og vip

Hop fra Skildpadde til Skildpadde

Balancer på Skildpadden

Hop fra den vippende Skildpadde

Sæt to Skildpadder sammen og balancer


tumlebogstaver Hvad starter dit navn med? Nu kan du tumle med dit helt eget bogstav! Sid og vip fra side til side i ”bogstavsbåden”, lig på maven på dækket, eller gå på line langs rælingen - kan du holde dig på bogstavets kanter? Med bObles store Tumlebogstav kan du bevæge dig i bogstavets form, imens du lærer at stave. Tumlebogstavet er også dekorativt i stuen eller børneværelset. Har du flere, kan de sammensættes til et helt navn, initialer, eller sjove sætninger. Tumlebogstav h 39, l 26 b 15 cm

Pris 499,-

SE FILMEN og få inspiration til brug af Tumlebogstaverne Scan koden eller besøg bObles.dk


Det er alle de motoriske input, stimuli, gentagelser og dermed motoriske erfaringer, som dit barn får gennem jeres leg, der tilsammen skaber grobund for kropsbevidstheden. Kropsbevidstheden har betydning for, hvorvidt dit barn - mange erfaringer rigere - kan justere kroppen ind til lige netop det, den motoriske situation kræver. Om det så er at rulle, snurre, hoppe, løbe, lytte, sidde helt stille eller bare lege videre.


tumlealfabet A-B-C - leg dig igennem alfabetet! Gå på bogstavjagt og hop dit navn, byg et tårn af konsonanter, eller tag på alfabetsafari fra A til å - hvilke bogstaver trådte du på? Med bObles Tumlealfabet bevæger du dig glad, alt imens du lærer. bObles Tumlealfabet består af samtlige bog-staver i alfabetet (på nær W), som kan sammensættes til navne, volapyk, sjove sætninger, og masser af motorisk staveleg. Gør klar til skolestart! Lommeplakat b 80 x h 80 cm Bogstaver l 8, h 12, b 4 cm

Pris 999,-

Ved køb af bogstaver enkeltvis

Pris 39,- pr. stk


Krokodille bObles Krokodille inviterer til leg og bevaegelse. Barnet kan tage en gåtur op ad trappetrinene, bestige bjerget når den er vendt på hovedet, eller ligge på maven henover Krokodillens skrå flade. Både balance og koordination styrkes, når barnet kravler, går, eller står og vipper på Krokodillen. Har man to, kan de ligge i forlaengelse af hinanden, ved siden af hinanden, ovenpå hinanden eller bruges som sjove cirkusstylter.

Krokodille h 18, l 60, b 24 cm

SE FILMEN og få inspiration til brug af Krokodillen. Scan koden eller besøg bObles.dk

Pris 749,-


LIG På MAVEN

rul, kryb og kravl

gå og stå

Lig på maven henover Krokodillen

Kryb op ad Krokodillens trappe

Brug Krokodillen til at øve at gå på trapper

det mellem barn

Kombiner med et Tumlebræt og rul fremad

Kravl op og ned ad Krokodillens trappe

Brug Krokodillen til at øve at gå på trapper

det større barn

Kombiner med en Kylling og vip

det lille barn

Brug to Krokodiller som stylter

hop

balance

Vip Krokodillen fra side til side

Hop ud fra Krokodillens forskellige højder

Kombiner med en Skildpadde og balancer

Kombiner med en Kylling og balancer


SE FILMEN og få inspiration til brug af Myreslugeren. Scan koden eller besøg bObles.dk

de to mindste dele er rundede i bunden

myresluger bObles Myresluger er fire tumlemøbler i et. To af dem kan vippe, to af dem kan stå - så blot ved at sidde, gå eller stå på Myreslugeren bliver barnets kropsbevidsthed stimuleret. De fire dele kan bygge utallige legeuniverser; som bord og stolesæt til teselskabet, super motorisk forhindringsbane som barnet kan kravle over og under, eller trappetrin op til det højeste bjerg. Myreslugeren er ideel, der hvor pladsen er trang, fordi de fire dele nemt kan samles. Myresluger h 42, l 47, b 24

Pris 1.799,-


LIG På MAVEN

det lille barn

det mellem barn

det større barn

Lig og tril en bold igennem Myreslugerne

rul, kryb og kravl

gå og stå

hop

Kravl igennem den store Myresluger

Kravl henover Myreslugerens trappe

balance

Sid på den lille Myresluger og vip frem og tilbage

Gå op og ned ad den bevægelige trappe

Hop ud fra Myreslugernes forskelige højder

Byg et højt tårn af Myreslugere

Gå forsigtigt på line på en bane af Myreslugere

Hop fra Myresluger til Myresluger

Kombiner Myreslugerne og lav en gyngestol


SE FILMEN og få inspiration til brug af Donut. Scan koden eller besøg bObles.dk

donuts bObles Donut findes i tre størrelser og har masser af bevaegelse i sig, både når barnet tumler, eller har lyst til at slappe af. Barnet kan ligge dejligt på maven henover den livlige boble, eller sidde og maerke det bevaegelige underlag, mens balancen styrkes. Et enkelt hop, og Donut er i fuld fart derudaf. Trykkes den elastiske Donut ned i gulvet, dannes et vakuum, så den står fast, og har man to eller flere, kan de saettes ovenpå hinanden.

Stor Donut Ø55-60, h 30 cm Donut Ø45-50, h 25 cm Lille Donut Ø33-35, h 18 cm

Pris 599,Pris 449,Pris 299,-


LIG På MAVEN

rul, kryb og kravl

gå og stå

det lille barn

Lig på maven henover Donuten

Kryb op på den bevægelige Donut

Støt ved den lille Donut og prøv at stå op

det mellem barn

Lig på den store Donut og flyv

Kravl henover de små bevægelige Donuts

Spark, kast og løb efter den lille Donut

det større barn

Lig på maven henover Donuten og leg

hop

balance

Hop op og ned på den store Donut sammen

Hop op og ned på den store Donut sammen

Byg et tårn af små Donuts og vælt det

Stil Donuten på højkant og hop

Lig henover den store Donut og balancer


donutgynge

SE FILMEN og få inspiration til brug af Donutgyngen. Scan koden eller besøg bObles.dk

Pris 269,-

ke t nu r ik do lge fø ed

Justerbar reb længde 150-250 cm Gyngedel Ø11, h 14 cm

m

Lav en gynge ud af din lille Donut og tag en svingtur! Fjern skumproppen fra den lille Donut ved at skubbe den ud, og indsæt i stedet gyngedelen. Hæng Donutgyngen fra et træ eller i loftet og juster højden på rebet. Barnet kan gynge frem og tilbage helt op til himlen, eller dreje hele vejen rundt som en snurretop og udfordre balancen. Hele kroppen bliver stimuleret på Donutgyngen, som er fuld af leg, bevægelse og motorisk glæde.


Ved al bevægelse er den vestibulære sans med os - så jo mere bevægelse, jo mere stimuli. Så det at gynge, svinge og snurre er noget nær det allerbedste.


SE FILMEN og få inspiration til brug af Tumlegulvet. Scan koden eller besøg bObles.dk

TUMLEGulv bObles Tumlegulv gør det muligt at lege frit på et blødt underlag. Tumlegulvet består af fire brikker og udskiftelige, vendbare cirkler, samt fire forhøjede trædesten, som kan sammensættes på kryds og tværs til fantasifuld leg. Baby kan ligge på det isolerende gulv og fornemme farvekontrasterne. Barnet kan gå gennem den snoede sti eller hoppe over floden på de runde trædesten. Gulvet er også dejligt at tumle på, når kroppen traenger til bevægelse, eller ligge på, når der skal slappes af. Tumlegulv h 1,4, l 100, b 100 cm

Pris 499,-


LIG På MAVEN

det lille barn

Lig på maven henover Tumlegulvet

det mellem barn

Lig på Tumlegulvet og tag en slapper

det større barn

Lig på Tumlegulvet og leg

rul, kryb og kravl

Rul, kryb og kravl henover Tumlegulvet

gå og stå

balance

Øv de første skridt på Tumlegulvet

Gå i en bane på de høje og flade trædesten

Slå en koldbøtte på Tumlegulvet

hop

Hop fra den ene høje trædesten til den anden

Hop og land blødt på Tumlegulvet

Hop fra den ene høje trædesten til den anden


SE FILMEN og få inspirasjon til brug af Dinoen. Scan koden eller besøg bObles.dk

dino Brug fantasien og giv fuld motorisk gas! På bObles nye Dino kan barnet både kravle, gå, eller glide, og blive stærk og sej. Med Dino følger en glat plade i kraftig akryl, som kan tages af og på, når der enten skal rutsjes hele vejen fra himlen og ned, eller klatres op ad den stejle skråning. Barnet kan også tage en gåtur op ad den rillede ryg, eller tage udfordringen og bestige det glatte Dino-bjerg. Det er bare med at prøve sig frem og tage på eventyr.

Dino h 34, l 70, b 24 cm

Pris 1.399,-


LIG På MAVEN

rul, kryb og kravl

det lille barn

Lig på maven henover Dinoen og løft hovedet

Tag den glatte plade af og kravl op ad Dinoen

det mellem barn

Lig på maven og rutsj ned ad Dinoen

Kravl op og ned ad Dinoen

det større barn

gå og stå

hop

Gå op og ned ad Dinoens trappe

Rutsj ned ad Dinoen

Gå fra den lille dino til den store

Gå op ad den skrå flade på Dinoen

balance

Gå på line på kanten af Dinoen

Hop ud fra Dinoens højeste punkt

Balancer på kanten af Dinoen


TUMLEBRAET bObles Tumlebræt er et bevægeligt og hurtigt tumlemøbel med hjul. Barnet kan sidde og rulle i alle retninger som en vild racerbil, eller ligge på maven og svømme frem og tilbage med strømmen som en lille fisk. Hele kroppen bliver stimuleret og styrket, når der tumles fremad på tumlebrættet. Lægges et andet tumlemøbel på, forvandler Tumlebrættet sig til et rullende køretøj med højde, fuld af fart og ballade. max vægt: 50 kg

Tumlebræt h 6, l 55, b 25 cm

SE FILMEN og få inspiration til brug af Tumlebrættet. Scan koden eller besøg bObles.dk

Pris 669,-


Nærvær er dit barns oplevelse af at blive rørt ved, set på, lyttet til og leget med på egne præmisser. Hvor I smiler til og spejler jer i hinanden og for en stund glemmer tid og sted. Det er en kontakt, hvor du byder ind med dig selv i et møde, en opmærksomhed eller en leg - lige nu, lige her. Nærvær er en oplevelse, der lejrer sig i kroppen, og er dermed mere end blot fysisk tilstedeværelse. Oprigtigt og umiddelbart nærvær er en følelse, der er så stimulerende for dit barns evne til at være opmærksom, engageret, kreativ og for at kunne lære nyt og udvikle sine sociale kompetencer.


Nysgerrighed kan flytte os fra et sted til et andet, den kan give os erfaring og gøre os klogere på os selv og på hinanden. Den skal gerne blive til tanker og værdifulde snakke, til leg og læring, til kropslig udfoldelse og sjove eksperimenter, hvor kroppen er med hele vejen. Hvis det er sjovt og meningsfuldt, giver det lyst til mere. En positiv spiral er skabt.

pindsvin m. lyd Sæt lyd på din tumlen! Tril det pilende Pindsvin frem og tilbage, eller vælt det når det står på højkant...og hør lyden. bObles Pindsvin er fuld af susende sandlyde, som kun aktiveres ved bevægelse. Lig på maven og rul frem over den takkede overflade - stimuler følesansen eller vend dig om og få massage på ryggen. Bare rolig - det stikker ikke! I pindsvinets mave er en lille lydboks, som kan tages ud og udskiftes med en skumprop, der lukker åbningen.

Pindsvin Ø 19, h 32 cm

Pris 699,-


LIG På MAVEN

rul, kryb og kravl

gå og stå

det lille barn

Lig og vip på maven på Pindsvinet og hør lyden

Kravl og skub Pindsvinet frem og sæt lyden i gang

Fang det rullende Pindsvin og stop lyden

det mellem barn

Lig på maven henover Pindsvinet

Rul henover Pindsvinet og hør lyden

Spark til Pindsvinet og sæt lyden i gang

det større barn

Rul frem på Pindsvinet og masser ryggen

hop

balance

Vip fra side til side på Pindsvinet og hør lyden

Vip frem og tilbage på Pindsvinet og hør lyden


musling m. lyd Sæt lyd på din tumlen! Surf med på de høje bølger, eller dyk ned på havets livlige bund og lyt. bObles Musling er fuld af rokkende rumlelyde, som kun aktiveres ved bevægelse. Lig på maven og lav et lille vip på den glatte side, eller afprøv modet og vend den om på den takkede side og rok langt frem og tilbage, mens lyden intensiveres. Inde midt i muslingen er en lille perle - en lydboks - som kan tages ud og udskiftes med en skumprop, der lukker åbningen. Musling h 20, l 52, b 16 cm

Pris 699,-


LIG På MAVEN

det lille barn

Lig og vip på maven på Muslingen og hør lyden

det mellem barn

Lig og vip på Muslingen og sæt lyden i gang

det større barn

rul, kryb og kravl

gå og stå

hop

Støt ved Muslingen og kom op at stå

Kravl henover Muslingens bølgede bue og hør lyden

Vip fra side til side på Muslingen og hør lyden

Hop ud fra den stabile Musling

Kravl henover Muslingens bue og sæt lyden i gang

Gå henover den vippende Musling og hør lyden

balance

Hop ud fra den vippende Musling

Sid og vip på Muslingen og sæt lyden i gang

Stå på Muslingens bue og hold balancen


tumlesten Gør klar til balanceleg! bObles Tumlesten er fuld af motoriske spilopper. Hop fra sten til sten uden at røre lavaen, sæt en på hovedet og stå på et ben på en anden, eller kravl henover de små øer. Det er bare om at prøve sit mod og sine balanceevner af. Vend rundingen opad og få massage for fødderne, eller vend den nedad og prøv at balancer på de bevægelige Tumlesten. Tumlestenene passer super til små hænder, som nemt kan holde fast på dem. 2 store D 15, 4 små D 11

Pris 349,-


blandede

Tumlesten Lav en udfordrende hinkerude eller en sej tumlebane og gå, kravl eller zig-zag igennem. Der er også lagt op til at bygge tossede tårne – kan du stable alle Tumlestenene, uden de vælter? Prøv at balancere på to halvcirkler eller kast de små og store flader som flyvende frisbeer. Med de blandede Tumlesten får du ovenikøbet mulighed for at bygge dine egne små tumlemøbler. Sæt blot en halvcirkel under en af de store flader og vip på den lille tumle-UFo. 4 vippende D 11, 4 flade D 12, 12, 18, 24 Pris 399,-


SE FILMEN og få inspiration til brug af Båden. Scan koden eller besøg bObles.dk

båd Sejl over det gyngende hav og tilt igennem bølgen blå. Den vippende bObles Båd, kan tumles med på et utal af måder – og der er plads til 2. Gyng frem og tilbage og mærk suset, lig på maven og føl den stimulerende, bølgende overflade eller gå over den udfordrende bro. Med Båden følger 3 tumlepinde, som kan bruges som ror, sejl, eller ekstra gyngedel, når der skal store bølger til. ohøj, kaptajn!

Båd h 15, l 62, b 20 cm

Pris 799,-


LIG På MAVEN

det lille barn

det mellem barn

det større barn

rul, kryb og kravl

Lig på maven henover Båden

Kryb henover Bådens bund

Lig på Båden og rul fremad i bølger

Kravl henover den vippende Båd

gå og stå

hop

Brug Båden til at øve at gå

Gå henover den gyngende Båd

balance

Sid på Båden og vip frem og tilbage sammen

Hop ud fra Bådens bund

Stå på den vippende Båd og hold balancen

Hop højt fra Bådens dæk

Stå og vip på Bådens bund


Fly Flyv højt op i skyerne og sus ned igennem traetoppene. bObles Fly er fuld af flyvende fart og spilopper. Lig på maven og flyv, rok fra side til side, eller stå på de vippende vinger - kan du holde dig i luften? Der er timevis af leg i bObles Fly for lille og stor, der kan balancere, hoppe, gå og ligge, mens de motoriske evner udfordres.

Fly h 26, l 52, b 20 cm

SE FILMEN og få inspiration til brug af Flyet. Scan koden eller besøg bObles.dk

Pris 699,-


LIG På MAVEN

det lille barn

rul, kryb og kravl

Lig på Flyet og vip frem og tilbage

det større barn

Lig på maven henover flyet og tag en slapper

hop

Brug Flyet til at øve at gå

Lig på maven henover Flyet

det mellem barn

gå og stå

Kravl henover Flyet

Gå henover Flyet

balance

Sid på Flyet og vip frem og tilbage

Hop ud fra Flyet

Stå på Flyet og vip fra side til side

Hop fra Fly til Fly

Stå på Flyet og balancer


SE FILMEN og få inspiration til brug af Bilen. Scan koden eller besøg bObles.dk

Bil Sæt fart på og kør ud på eventyr. bObles Bil består af 2 dele - selve bilen i skum, samt et aftageligt rullebræt med 4 hjul. Med hjulene på, kan barnet sidde eller ligge og race ud og opdage verden, og når de tages af forvandles bObles Bil til en sej udfordrende balancevippe eller en stimulerende, hyggelig stol. bObles Bil er fuld af fantasifuld leg til alle aldre - dyt dyt!

Bil h 25, l 47, b 24 cm

Pris 1199,-


LIG På MAVEN

det lille barn

Lig på maven henover Bilen og rul frem

det mellem barn

Lig på maven henover Bilen og skub fremad

det større barn

rul, kryb og kravl

gå og stå

hop

Fjern rullebrættet og støt ved Bilen

Fjern rullebrættet og kravl fra Bil til Bil

Fjern rullebrættet og gå fra Bil til Bil

balance

Lig på maven og vip frem og tilbage

Fjern rullebrættet og hop ud fra Bilens top

Fjern rullebrættet og sid på Bilen og vip

Fjern rullebrættet og hop fra Bil til Bil

Fjern rullebrættet og stå på Bilen og balancer


Balancesansen er med fra det helt tidlige stadie i fostertilstanden og videre igennem livet. Den arbejder meget tæt sammen med kroppens øvrige sanser, især muskel-ledsansen og følesansen, men også de visuelle indtryk og lyde. Balancesansen er vild med at have hovedet nedad, rulle, slå kolbøtter, snurre og vippe, så det er bare med at komme i gang.


design edition Design edition i 3 størrelser kan bruges på et utal af måder, både hver for sig og sammen. Lav en sej snoet sti igennem junglen, eller læg den ned og hold dig fast på tømmerflåden – mon du falder i vandet? bObles Design Edition er super i den fantasifulde motoriske leg, men også som bevægeligt møbel. Sid og vip fra side til side og hold koncentrationen, eller byg et bord- og stolesæt ud af de buede former. Design edition M h Design edition M h Design edition M h Stor Design edition

12, l 35, b 29 cm 24, l 35, b 29 cm 36, l 35, b 29 cm h 36, l 52, b 43 cm

Pris Pris Pris Pris

399,699,999,1.899,-


Rasmus klump

skib Sejl over bølgerne med skibet Mary og dyk ned i den fantasifulde leg. Stå på dækket som en lille kaptajn og gyng fra side til side, lig på maven og vip gennem verdenshavene, eller vend Skibet om og prøv at gå henover den tippende bro. Både balance- og koordinationsevner bliver udfordret. Skibet er også skønt for det lille barn at blive vippet og vugget i eller ligge på maven henover og styrke nakken.

SE FILMEN og få inspiration til brug af Tumletallene. Scan koden eller besøg bObles.dk


Lille Skib med Pildskadden Lille Skib med Gøjen h 12, l 30, b 20 cm

Pris 349,-

Skib med Rasmus Klump og Mille eller Skib med Pelle og Pingo h 22, l 60, b 25 cm

Pris 899,-

Stort Skib med hr. Skæg og fru. Klump h 26, l 80, b 25 cm

Pris 1499,-

SE HISTORIEN og tag på eventyr med Rasmus Klump. Scan koden eller besøg bObles.dk


om bObles

Da arkitekt, Bolette Blædel var på barsel med sit første barn, fandt hun ud af, at der var langt mellem møbler til børn, som appellerede til leg og bevægelse og samtidig levede op til hendes forkærlighed for godt, dansk design. Sammen med sin søster, designer, Louise Blædel, fik hun derfor ideen til at skabe en serie multifunktionelle og motorisk stimulerende møbler, som børn havde lyst til at lege med, og voksne ville byde indenfor i stuen. Ideen om bObles tumlemøbler var født. Siden det første tumlemøbel kom til verden, har bObles fået international anerkendelse og er blevet hædret med flere designpriser, men missionen er forblevet den samme: at skabe møbler der motiverer børn til bevægelse.

tumletid

bObles handler om fantasifuld leg, motorisk udvikling og glade børn med deres forældre. Tumletid er et eventkoncept, hvor vi leger os til en bedre forståelse af, hvordan vi kan stimulere og udfordre vores børns motorik. Vi ruller, kravler, hopper og balancerer os til en glad krop. Med en god kropsforståelse, har børn lettere ved at lære, de fungerer bedre socialt og har en større tro på dem selv.

Læs mere om Tumletid og hvordan du tilmelder dig på www.bobles.dk DK

bObles - Den Glade Udvikling  
bObles - Den Glade Udvikling