Issuu on Google+

ONLINE CATALOGUS


Diss i.d. interieur design Spechtstraat 48 3882 JN Putten Nederland +31 (0)6 27 885 993 www.bObles.nl

bObles APS Nyrnberggade 21a, 1. sal 2300 Copenhagen S Denmark www.bObles.com

2


De filosofie van bObles bObles is meer dan zomaar een product. bObles is een filosofie voor kinderen. De filosofie is gebaseerd op de overtuiging dat kinderen hun voordeel halen uit actief bezig zijn en op de juiste wijze gebruik maken van hun lichaam. Bewust omgaan met je lichaam zorgt voor geluk, bevordert het zelfvertrouwen en versterkt het vermogen om te leren en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Daarom maken wij multifunctionele speel en zit meubels voor kinderen. Deze meubels verbeteren tijdens het spelen de motorische vaardigheden van het kind. We noemen deze meubels Tumbling Animals. bObles is een Deens design bedrijf, wij maken sinds 2006 zit en speel meubels die de motorische vaardigheden van het kind positief stimuleren. bObles is voor kinderen van alle leeftijden, die graag spelen en hun fantasie gebruiken bij alles wat ze doen. We kijken natuurlijk ook nog of het ontwerp van de Tumbling Animals past in het interieur van de ouders. Ons principe: Deens design op kinderniveau.

3


Tumbling time Bij bObles houden we van spelen. We zouden nooit moeten ophouden met spelen. Spelen en bewegen is cruciaal voor de ontwikkeling van je motoriek. Daarom hebben we een concept ontwikkeld dat we Tumbling Time noemen. Hiervoor ben jij samen met je kind uitgenodigd. Tijdens deelname aan een Tumbling Time worden de geschiedenis, visie van het merk bObles en het gebruik van de producten uitgelegd. Tegelijkertijd hebben jij en je kind de mogelijkheid om te spelen met de zit en speel meubeltjes en te ervaren welke positieve bijdrage ze leveren aan de motorische ontwikkeling. Tumbling Time vindt plaats in winkels over de hele wereld. Volg ons op onze website en Facebook om in de gaten te houden waar we zijn. Tot ziens!

4


5


6


7


8


“Play, laugh and balance like a true circus artist… The body benefits from all sorts of movement, and makes it ready-set-go for the challenges ahead”– Louise Hærvig

9


Olifant Het maakt niet uit hoe je de Olifant gebruikt, het kind wordt gestimuleerd om te bewegen. De Olifant heeft een schommel functie waardoor het evenwicht op verschillende manieren op de proef wordt gesteld. Door simpelweg te gaan zitten op de Olifant wordt het evenwichtsvermogen van het kind uitgedaagd en gestimuleerd. Later kan het kind op de poten van de olifant balanceren, goed voor het evenwicht. Kinderen verbeteren ook al hun motoriek door simpelweg op hun buik of rug tussen de poten van de Olifant te liggen of op de ronding van de rug van de Olifant. Als laatste maar zeker niet onbelangrijk kunnen kinderen en ouders er gewoonweg op zitten. Probeer de Olifant ook eens in combinatie met de Kip. De Kip past precies tussen de poten van de bObles Olifant. Hierdoor creĂŤer je een geheel recht vlak.

10

OLIFANT


11


12

ELEPHANT


13


14


Kip De multifunctionele bObles Kip kan op zijn smalle of brede kant geplaatst worden maar ook op zijn kop. Het maakt niet uit hoe je hem neerlegt elke kant heeft een stimulerend effect op de motorische ontwikkeling van het kind. Door zijn verschillende functies is de Kip een meubeltje dat vele jaren met plezier kan worden gebruikt. De Kip is geweldig voor het oefenen van baby’s buikligging. Door het zachte materiaal en de verhoging zullen de meeste baby’s van de buikligging op de kip genieten. Als het kind iets ouder is kan de Kip als een opstapje of zitje fungeren. Op zijn kop kan het door zijn wiebelfunctie worden gebruikt om het evenwicht van het kind te trainen. Probeer de Kip ook eens in combinatie met de bObles Olifant en daag je balans verder uit. De Kip past precies tussen de poten van de bObles Olifant, zo creëer je een geheel recht vlak.

CHCKEN

15


Krokodil Klim de trap op en verbeeld je dat je een bergbeklimmer bent die de top van de berg wilt bereiken of glij naar beneden op de buik van de krokodil. Twist en draai de krokodil en je hebt eindeloze mogelijkheden. De unieke trap functie van de bObles krokodil verbetert de spierkracht en de balans van het kind. Gebruik hem als een evenwichtsbalk voor het oefenen van de oog-voet coรถrdinatie en te begrijpen waar iets begint en eindigt. Op zijn kop heb je een schuin oppervlak met een wip-wap functie waarbij het kind zijn evenwichtsgevoel kan uitdagen. Gaat het kind in deze positie op zijn buik op de krokodil liggen versterkt het zijn nek- en rug spieren. Probeer de krokodil eens in combinatie met de Vis, deze kan als extra stap worden gebruikt.

16


KROKODIL

17


18

KROKODIL


19


20


Miereneter De bObles Miereneter is er in twee maten. De kleine miereneter bestaat uit drie en de grote uit vier Tumbling Animals in ĂŠĂŠn. De twee kleinste delen van beide sets hebben een afgeronde onderkant waardoor deze wiebelen als je er op zit of staat. Dit versterkt het lichaamsbewustzijn. De set kan gebruikt worden als tafeltje met stoeltjes maar ook als een parcours waar je over en tussendoor kan klimmen. De Miereneter is ideaal voor kleinere ruimtes omdat je ze na het spelen makkelijk weer in elkaar schuift. MIERENETER

21


22

MIERENETER


MIERENETER

23


Vis De bObles Vis is er in twee maten. Deze kan je stapelen maar ook afzonderlijk van elkaar gebruiken. De ronde vorm van de Vis zorgt er voor dat het kind constant in beweging is. Of het nu rollen of zitten op de ronde kant is het maakt niet uit, ze versterken het evenwichtsgevoel en de samenwerking tussen zintuigen. Verder kan het kind de spieren van zijn rug en nek versterken door op zijn buik op de Vis te rollen. Is de tafel te hoog? De lage Vis functioneert perfect als stoel-verhoger. Stapel twee hoge vissen op elkaar en je hebt een extra stoel. Dit is multifunctionaliteit waar we blij van worden.

24


VIS

25


26

VIS


27


Worm Het is veel leuker om op een stoel te zitten die precies bij je past. De bObles Worm ondersteunt de ontwikkeling van de motorische vaardigheden van het kind. De Worm heeft een licht gebolde onderkant waardoor hij wiebelt als je er op zit. Het zo gehete actief zitten. Je kan ook op de zijkant van de Worm liggen en rollen dit is naast dat het je lichaam sterker maakt ook heel leuk om te doen. De Worm is trouwens niet alleen voor kinderen. Verhoog hem met een lage bObles Vis en je hebt de ideale zithoogte voor een volwassene. Niet alleen een leuk meubelstuk maar ook erg goed voor je rug en je algehele lichaamshouding. Op ons kantoor is de bObles Worm de enige stoel die we gebruiken.

28

WORM


29


30


“Hop, skip, jump – do you want to play?”

31


32

DONUT


“Yoo-hoo-hoo-hoo-hoo! Jumping is what tiggers do best!”– Tigger

Donut De bObles Donut is gemaakt van een opblaasbaar elastisch materiaal met een schuimknop in het midden. Deze wankele Donut stimuleert het bewegen. Kinderen kunnen schommelen, balanceren en rollen op de Donut en daarbij hun basis evenwicht verbeteren, wat zo cruciaal is bij de ontwikkeling van je motoriek. De bObles Donut is geweldig voor de ontwikkeling van het evenwichtsgevoel, ongeacht of je zit of ligt. Hierdoor is het een ideaal en functioneel meubel voor zowel een actieve of een rustigere activiteit. De Donut kan als stoel en als een mooi gekleurde poef fungeren in de woonkamer.

33


34

DONUT


35


36


Circus schoenen Wordt een echt circusartiest! bObles heeft een speels en uitdagend product ontwikkeld ten behoeve van het Muskelsvindsfonden – een Deense organisatie met als doel om de leefomstandigheden van mensen met spierdystrofie te verbeteren. De onderkant van de Circus schoenen is gebold waardoor kinderen hun balans en motorische coÜrdinatie trainen terwijl ze erop staan of lopen. Tevens helpen de schoenen om de spieren rond de enkels te versterken.

CIRCUS SCHOENEN

37


38


NGO cooperation We willen van de wereld een betere plek maken en nemen onze verantwoordelijkheid voor de wereld waarin wij leven – niets minder dan dat. Daarom ontwerpen wij meubels die het bewegen stimuleert en kinderen in staat stelt hun fantasie te gebruiken en lichamelijke ervaringen op te doen. Onze meubels zijn vervaardigd van duurzaam materiaal, zonder gevaarlijke ftalaten en giftstoffen. In een poging om een verschil te maken in de wereld, werken we samen met een grote verscheidenheid aan maatschappelijk verantwoorde ondernemingen. Onze speelkameraden zijn o.a. WWF, de Deense aids stichting, Børneulykkesfonden en Muskelsvindsfonden.

39


40


Manifesto of responsibility At bObles we strive to do business in a more enlightened way. We wish to take responsibility for our impact on society and the environment. Our furniture is designed in Denmark and manufactured in the Far East. We have a high standard within bObles and when it comes to our manufactures we do not intend to lower it. Therefore, we work with manufactures that comply to our way of thinking in regards to human rights, child labor, regular labor laws, environment and anti-corruption. As we are a small company we cannot and will not spend all our time visiting our manufactures. Our partnership is built on trust and respect; furthermore we use purchasing agents who are in continuous dialogue with the manufactures and who function as the guarantor for upholding our expectations to the manufactures. We aim to visit the factories at least once a year to make sure that production is running according to what has been agreed. We seek to design products with a long lifespan the can be passed on through the family not only because we strive to create quality products but also because reusing our products are better for the environment. All bObles products are free of any toxins or phthalates and comply with the strictest European standard (EN 71), which specifies safety requirements for toys. Doing business in a more enlightened way is also about creating awareness on topics - on both local and global level - that need public attention. Therefore, every year we work together with various NGO’s on projects that create awareness on issues concerning children. It can be anything from local projects regarding child safety in everyday life to global projects like fighting transmission of HIV to unborn children. We have strong beliefs when it comes to how to do business in a more enlightened way and we believe that our company must strive to be a positive influence on both a local and a global level. Therefore, as bObles grows so does our positive impact on society and the environment.

41


“Skolen ved sundet” project Dit is een verhaal over een school, een fysiotherapeut en een ondernemer die de uitdaging aangaan of kinderen stil moeten zitten om te kunnen leren. Dit project wordt aangegaan op een Deense basisschool in Kopenhagen met een ‘test klas’ en een ‘vergelijkingsklas’ beiden met kinderen tussen de 4 en 6 jaar. In beide klassen ontwikkelen de kinderen hun motoriek als gevolg van hun natuurlijke ontwikkeling. In de ‘test klas’ zijn sommige motorische vaardigheden verder ontwikkeld. Dit geeft aan dat wanneer er aandacht aan lichamelijke beweging wordt geschonken, doormiddel van het gebruik van de bObles Worm, de motorische vaardigheden van de kinderen verbeteren. Studies hebben aangetoond dat 10 tot 15% van de kinderen een onstabiele motoriek hebben als ze voor het eerst naar school gaan. De fijne en

42

WORM

grove motoriek zijn essentieel in de dagelijkse bezigheden van het kind zoals bijvoorbeeld het spelen met een bal, tekenen, met mes en vork eten en het opdoen van sociale contacten. Kinderfysiotherapeut Louise Haervig, de basisschool en bObles initieerden een project. De ambitie was om in het schooljaar 2011/2012 focus te leggen op de motorisch ontwikkeling van kinderen. Het project richtte zich op kinderen in twee kleuterklassen, die allemaal van te voren waren getest op hun motorische kunnen. De twee klassen werden verdeeld in een ‘test klas’ en een ‘vergelijkingsklas’. In de test klas waren alle stoelen vervangen door de bObles Worm terwijl de vergelijkingsklas op de normale stoelen bleef zitten. Het doel van de studie was om, binnen 26 weken, te testen of de test klas hun fijne en grove motoriek sneller en beter ontwikkelden door het gebruik van de bObles Worm


dan de vergelijkingsklas. Na dit half jaar werden de kinderen getest of er een groot verschil was tussen de twee klassen in hun motorische ontwikkelingen. Kinderfysiotherapeut Louise Haervig legt uit: “De resultaten tonen aan dat de kinderen in de test klas hun fijne motoriek aanzienlijk hebben verbeterd in de volgende tests; spelen van verschillende balspellen en het testen van de dynamische balans. Ik geloof dat dit komt doordat de kinderen een betere zit balans en posturale stabiliteit hebben gekregen door het zitten op de Worm, het stelt hun in staat om te bewegen tijdens het zitten. Een ander groot voordeel van de Worm was dat de tijd dat de kinderen konden blijven zitten en luisteren naar de leraar aanzienlijk was toegenomen. De resultaten laten zien dat kinderen in staat waren zich langer te concentreren in de klas omdat ze al zittend op de Worm konden bewegen.

Basisschool directeur Anette Vistisen legt uit dat ze bij gebruik van de Worm ook meer kinderen in de klas konden lesgeven. Dit doordat de kinderen die normaalgesproken moeite hadden om stil te zitten nu in staat waren langer te blijven zitten. Dit is niet alleen een voordeel voor het kind zelf maar ook voor de rest van de klas als ze niet gestoord worden. Het was verbazingwekkend om te zien dat door simpelweg de meubels van de kinderen te vervangen de leer omgeving is veranderd en het concentratievermogen is verbeterd. Het project eindigde in augustus 2012. Sindsdien heeft deze basisschool ervoor gekozen om alle kinderen in de onderbouw klassen op Wormen te laten zitten. In de ogen van Bolette Blaedel, ĂŠĂŠn van de oprichters van bObles, is dit het bewijs dat het project een succes is geweest.

43


Product assortiment

44


45


FINLAND Please contact our distributor Geffer Group Oy Terminaalitie 6 90400 Oulu + 358 (0)400-983 434 www.geffer.fi

DENMARK

USA

See our store list on www.bobles.com Or contact our head office T: +45 33 15 10 40 E: bobles@bobles.dk

Please contact our distributor Modern Mini 273 Mott Street, 2R 10012 New York +1 855 875 6464 www.modernmini.com

SWEDEN

AUSTRALIA

See our store list on www.bobles.com Or contact our head office T: +45 33 15 10 40 E: bobles@bobles.dk

Please contact our distributor Exquira Pty Ltd Unit 3/3 Gibbes Street Nsw 2067 Chatswood +61 (0)2 9417 3445 www.exquira.com.au

NORWAY

NETHERLANDS / BELGIUM

See our store list on www.bobles.com Or contact our head office T: +45 33 15 10 40 E: bobles@bobles.dk

See our store list on www.bobles.com Or contact our distributor Diss i.d. interieur design Spechtstraat 48 3882 JN Putten Nederland +31 (0)6 27 885 993 www.diss-id.nl

JAPAN Please contact our exclusive re-seller Børnelund Inc. 1-3-12, Jingue-mae Shibuya-ku 150-0001 Tokyo +3 5785 0860 info@bornelund.co.jp


Bobles Online Catalogue in Dutch