Page 1

ONLINE KATALOG


bObles APS Nyrnberggade 21a, 1. sal 2300 Kรถpenhamn S Danmark www.bObles.com

2


bObles filosofi bObles är mer än bara produkter. bObles är en filosofi för barn. Filosofin baseras på tron att barn mår bäst när de rör sig. När barn har bra förståelse för kroppen lär de sig bättre, de fungerar bättre i sociala sammanhang och de är glada. Därför designar bObles tummelmöbler som stödjer barnens motoriska utveckling och uppmuntrar till kreativ lek. bObles är ett danskt designföretag som har designat motoriskt utvecklande tummelmöbler sedan 2006. Även om bObles har tilldelats flera internationella designpriser och finns representerat på renommerade utländska museer är bObles filosofi fortfarande densamma som när företaget grundades. bObles är och förblir för barn som leker och använder sin fantasi i allt de gör.

3


bObles tummeltid Vi på bObles gillar att tumla runt. Vi tycker nämligen att det är väldigt viktigt att leka och röra sig genom hela livet så att motoriken förbättras och utvecklas. Därför har vi utvecklat ett koncept som verkligen ger oss möjlighet att tumla runt. Vi kallar det Tummeltid och du och dina barn är hjärtligt välkomna. När man kommer hit på en Tummeltid presenteras både vår historia och tankarna och visionen bakom bObles. Dessutom kan man prova och leka med våra tummelmöbler under Tummeltiden och få veta mer om de många motoriskt utvecklande funktionerna. Tummeltiden äger rum ute hos bObles återförsäljare. Du kan följa oss på vår hemsida och på Facebook och se vilka platser vi kommer till. Vi ses!

4


5


6


7


8


“Play, laugh and balance like a true circus artist… The body benefits from all sorts of movement, and makes it ready-set-go for the challenges ahead”– Louise Hærvig

9


Elefant Har du någonsin balanserat på ryggen av en elefant? bObles karakteristiska Elefant sätter verkligen balansen på prov. Elefanten kan stå på benen, ligga på sidan eller ligga på ryggen och gunga. Tack vare den optimala balanspunkten har bObles Elefant en enastående gungfunktion då barnet sittbalans stimuleras. Det lite större barnet kan stå på Elefantens fötter och träna den stående balansen genom att gunga och surfa. När bObles Elefant står upp kan barnet ligga över den på både magen och ryggen och stärka mag- och ryggmusklerna eller bara använda den som en skön stol. Barnsjukgymnast Louise Hærvig: Elefanten är så väl genomtänkt att om man bara skulle köpa en enda möbel så skulle det vara den här!

10

ELEFANT 999,-


11


12

ELEFANT 999,-


13


14


Kyckling bObles multifunktionella Kyckling är formad som en halvcirkel som man kan leka, gunga, sitta, ligga, hoppa, stå och gå på. bObles Kyckling är också helt perfekt att ligga på magen på. Kycklingens runda rygg är mjuk och skön för det lilla barnet som stärker rygg och nacke genom att ligga över den på magen och titta upp. När Kycklingen ligger på rygg fungerar den som en stadig gungbräda som barnet kan träna balansen på. Den kan också stå på kortänden och är då perfekt när de minsta ska lära sig att stå upp. Kycklingens bästa kompis är Elefanten eftersom Kycklingen är precis lagom stor för att få plats mellan Elefantens ben, vilket skapar en jämn yta som barnet kan fortsätta gunga och träna balansen på.

KYCKLING 299,-

15


Krokodil Ta en promenad på bObles Krokodil, lek bergsbestigare när den står på huvudet eller ligg på magen tvärs över den. bObles gulliga Krokodil uppmuntrar till lek och rörelse och dess unika trappfunktion gör det möjligt att träna barnets balans, koordination och muskelstyrka. bObles Krokodil är också utformad så att den kan vändas upp och ner. Då kan barnet ligga på magen och stärka rygg- och magmusklerna eller använda den som gungbräda. Bara genom att vända och vrida bObles Krokodil kan kroppen bli väldigt klok för man kan både stå, gå, gunga och ligga på den.

16


KROKODIL 799,-

17


18

KROKODIL 799,-


19


20


Myrslok bObles Myrslok är en multifunktionell tummelmöbel för busfrön och yrväder i alla åldrar. Med bObles Myrslok får du flera tummelmöbler i en som alla sätter barnets motoriska utveckling i centrum genom att uppmuntra till lek, kroppslig aktivitet och rörelse. Den minsta och den mellanstora Myrsloken är rundade i botten, vilket ger barnet möjlighet att gunga från sida till sida och därmed förbättra sin kroppsmedvetenhet. När setet är samlat kan det användas som bord och stolar för mindre barn eller som en hinderbana som större barn kan krypa över och igenom. Möjligheterna är otaliga och bObles Myrslok kan vridas och vändas på alla håll och kanter, så det är bara fantasin som sätter gränser. bObles Myrslok finns i två storlekar: med tre delar eller fyra delar. Myrsloken är perfekt där utrymmet är litet eftersom den kan staplas.

MYRSLOK

21


22

MYRSLOK TRE 999,-


MYRSLOK FYRA 1799,-

23


Fisk Sitt, rulla, gunga! Med sina runda former skapar bObles Fisk massor av möjligheter till motoriskt utvecklande lek. bObles Fisk finns i två storlekar som kan staplas ovanpå varandra. Den låga är bra för mindre barn som precis har lärt sig att sitta. Den stora är perfekt för lite större barn och om de staplas lämpar de sig för tonåringar eller vuxna. bObles Fisk kan rulla, vilket är mycket motiverande för den motoriska utvecklingen. Barnet kan ligga över den runda delen och stärka ryggen och armarna. Man kan rulla den till varandra eller rulla iväg den och springa efter den eller så kan man sitta på den runda delen medan den rör sig.

24


FISK LITEN 399,- FISK STOR 699,-

25


26

FISK LITEN 399,-


FISK STOR 699,-

27


Mask bObles Mask hjälper verkligen den motoriska utvecklingen genom lek och rörelse. bObles Mask har rundad undersida som får den att gunga när barnet sitter på den. Det går också att ligga tvärs över den rundade delen om barnet ska koncentrera sig på att rita eller läsa eller bara ha kul genom att åla och rulla fram på den. När bObles Mask inte används står den som en vacker, randig pelare i rummet. Masken lämpar sig också för vuxna som kan använda den som pall med en Fisk, 12 cm eller 24 cm, ovanpå för att stärka ryggen och förbättra hållningen.

28

MASK 999,-


29


30


“Hop, skip, jump – do you want to play?”

31


32

DONUT 549,- Ø 50 CM


“Yoo-hoo-hoo-hoo-hoo! Jumping is what tiggers do best!”– Tigger

Donut bObles Donut är tillverkad i ett uppblåsbart elastiskt material med en knapp av skumgummi i mitten som gör att den är idealisk för motoriskt utvecklande lek. Med bObles Donut är barnet alltid i rörelse, vilket gör att den lämpar sig för såväl de livliga som de lugna aktiviteterna. Balansen utmanas både när barnet sitter och ligger på den. Ligger barnet på magen på den stärks nack- och ryggmusklerna. bObles Donut uppmuntrar barnet att leka och tumla runt och den kan till och med rulla, studsa och staplas. Louise Hærvig: ”bObles har lyckats ta fram en produkt som inspirerar barn i alla åldrar till lek … samtidigt som den är vacker, kul och sinnlig. När man lägger två ovanpå varandra utmanas verkligen balansen – det är helt fantastiskt!”

33


34

DONUT 549,- Ø 50 CM


35


36


Balansskor Stå, gå, hoppa. Gå på fötternas insida eller utsida – vem har den fånigaste gångarten? Med bObles Balansskor på sig kan barn och alla andra med barnasinnet i behåll vara hur fåniga som helst och utmana balansen genom att gunga, gå eller hoppa, bObles Balansskor är rundade undertill, vilket ger dem en naturlig gungfunktion. Om balansskorna säger barnsjukgymnast Louise Hærvig: Vi ska leka, skratta och balansera som en fantastisk cirkusartist … för då kan kroppen nämligen säga klara, färdiga, gå till livets utmaningar. Att kroppen och balansen utmanas är ett av de viktigaste sätten att stimulera den under hela livet – sätt balansskorna på fötterna så har du kommit en bra bit på vägen.

BALANSSKOR 229,-

37


38


NGO-samarbete I all ödmjukhet är vårt mål att göra världen till en bättre plats både när det handlar om att skapa tummelmöbler som sätter barn i rörelse och att använda kvalitetsmaterial (givetvis utan farliga ftalater och giftiga ämnen) som gör att möblerna kan gå i arv från barn till barn. Vi har också några härliga lekkamrater som ser till att livet här på jorden är underbart för oss och våra barn. Det finns flera skäl till att vi tycker väldigt mycket om våra lekkamrater. Vi tycker nämligen att de alla jobbar för ett viktigt mål som vi gärna vill stödja. Vi samarbetar bland annat med WWF eftersom vi vill ta hand om vår natur och djuren som lever i den. Barn leker bäst i naturen. Därför har WWF och bObles bestämt sig för ett gemensamt projekt, vars syfte är att berätta hur kul man kan ha i naturen och hur många spännande djur och färger som finns där. Danska Børneulykkesfonden och bObles har genomfört många projekt tillsammans under flera år. Barn är nyfikna upptäcktsresanden som ständigt lockas av nya omgivningar och utmaningar. Men med nya upptäckter följer även nya faror. bObles och Børneulykkesfondens ambition är att barn ska kunna utforska världen på ett tryggare sätt. Vår lekkamrat danska Muskelsvindsfonden fokuserar på att förbättra livskvaliteten för människor med muskeldystrofi. 2012 ingick bObles och Muskelsvindsfonden ett samarbete. Varje gång du köper en gul kyckling eller balansskor stöder du Muskelsvindsfonden. Vi på bObles är stolta över att vara ambassadör för den danska hjälporganisa-tionen Børn, Unge og Sorg. Som ambassadör för Børn, Unge og Sorg medverkar vi till att organisationen kan fortsätta sitt arbete med att ge professionell hjälp och stöd åt barn och unga i hela Danmark som har drabbats av allvarlig sjukdom och död i familjen. Varannan minut smittas ett spädbarn med hiv någonstans i världen. bObles och AIDS-fonden har gått samman om kampanjen ”En generation utan hiv” för att i gemenskap informera och samla in pengar så att alla hiv-smittade gravida kvinnor får tillgång till medicin som förhindrar överföring av hiv till barnen vid födseln.

39


40


bObles elefantvagn bObles Elefant har fått hjul! När vi inte tumlar runt är det bästa vi vet att åka runt i landet med vår Elefanthusvagn full av bObles tummelmöbler. När Elefanthusvagnen kommer förbi finns det massor av möjligheter att komma ut och leka och prata med oss från bObles om tummelprodukternas många motoriska funktioner. VI har ofta med vårt stora uppblåsbara Elefanttält där vi ställer fram alla våra tummelmöbler. Här kan alla komma förbi och tumla runt, prova på en hinderbana eller göra något helt annat med våra tummelmöbler. Det är förresten mycket praktiskt med en Elefantvagn för den är lätt att känna igen på parkeringsplatsen – och så ger den både oss och våra tummeldjur tak över huvudet i alla slags väder.

41


42


Manifesto of responsibility Vi på bObles strävar efter att bedriva verksamhet på ett mer medvetet, engagerat och ansvarsfullt sätt. Vi vill ta ansvar för vår inverkan på samhället och miljön. Våra möbler designas i Danmark och tillverkas I Fjärran Östern. Vi har hög standard inom bObles och vi tänker inte sänka den i fråga om våra tillverkare heller. Därför samarbetar vi med tillverkare som har samma inställning som oss när det gäller mänskliga rättigheter, barnarbete, arbetsrättsliga lagar, miljö och anti-korruption. Eftersom vi är ett litet företag varken kan eller vill vi ägna all vår tid åt att besöka våra tillverkare. Vårt partnerskap baseras på tillit och respekt. Dessutom anlitar vi inköpsagenter som har en ständig dialog med tillverkarna och som fungerar som garant för att våra förväntningar på tillverkarna infrias. Vår målsättning är att besöka fabrikerna minst en gång om året för att försäkra oss om att tillverkningen sker enligt överenskommelse. Vi strävar efter att designa produkter med lång livslängd som kan gå i arv i familjen, men inte enbart för att vi vill skapa kvalitetsprodukter utan även för att återanvändning av våra produkter är bättre för miljön. Alla produkter från bObles är fria från gifter och ftalater och uppfyller den strängaste EU-standarden (EN 71) som specificerar säkerhetsregler för leksaker. Att bedriva verksamhet på ett mer medvetet, engagerat och ansvarsfullt sätt handlar också om att skapa uppmärksamhet kring vissa frågor – såväl lokalt som globalt – som behöver komma till allmänhetens kännedom. Därför samarbetar vi varje år med olika NGO:er i projekt som skapar uppmärksamhet kring frågor som rör barn. Det kan vara allt från lokala projekt om barnsäkerhet i vardagen till globala projekt om att exempelvis förhindra överföring av hiv till ofödda barn. Vi har starka åsikter när det handlar om att bedriva verksamhet på ett mer medvetet, engagerat och ansvarsfullt sätt och vi anser att vårt företag måste sträva efter att vara en positiv kraft både lokalt och globalt. Det betyder att allt eftersom bObles växer ökar även vår positiva inverkan på samhället och miljön.

43


Skolen ved sundet bObles Mask är den nya stolen vid inskolningen på Skolen ved Sundet i Köpenhamn. Flera rapporter har visat att många barn har dåliga motoriska kompetenser. Men varför är motoriska kompetenser så viktiga? Motoriska kompetenser är avgörande för att kunna klara av vanliga vardagsaktiviteter som att kasta och gripa, äta med kniv och gaffel och vara en del av en social samvaro och därför bestämde sig Louise Hærvig, tillsammans med Skolen ved Sundet och bObles, för att undersöka om barn i förskolan kunde ha nytta av att deras vanliga stolar byttes ut mot bObles Mask (40 cm hög, rund pall med gungfunktion) under ett halvår. Det gjordes för att öka barnens kroppsmedvetenhet och

44

MASK 999,-

sittbalans och därmed förbättra deras motoriska kompetenser. Ett halvår senare visade resultaten av skolprojektet att barnen hade blivit betydligt bättre på två finmotoriska uppgifter, en bolluppgift och en uppgift inom dynamisk balans. Lärarnas utvärdering visade tydligt att projektet hade positiv inverkan på barnens förmåga att koncentrera sig och utföra uppgifter. Syftet med projektet uppfylldes med andra ord och resultaten visar att man även med små interventioner kan skapa förändringar som gynnar barnens motoriska utveckling.


“Sitting down should be an active and dynamic position – not passive, not static” – Louise Hærvig

45


Produktsortiment

46


47


FINLAND Please contact our distributor Geffer Group Oy Terminaalitie 6 90400 Oulu + 358 (0)400-983 434 www.geffer.fi

DENMARK

USA

See our store list on www.bobles.com Or contact our head office T: +45 33 15 10 40 E: bobles@bobles.dk

Please contact our distributor Modern Mini 273 Mott Street, 2R 10012 New York +1 855 875 6464 www.modernmini.com

SWEDEN

AUSTRALIA

See our store list on www.bobles.com Or contact our head office T: +45 33 15 10 40 E: bobles@bobles.dk

Please contact our distributor Exquira Pty Ltd Unit 3/3 Gibbes Street Nsw 2067 Chatswood +61 (0)2 9417 3445 www.exquira.com.au

NORWAY

NETHERLANDS / BELGIUM

See our store list on www.bobles.com Or contact our head office T: +45 33 15 10 40 E: bobles@bobles.dk

See our store list on www.bobles.com Or contact our distributor Diss i.d. interieur design Spechtstraat 48 3882 JN Putten Nederland +31 (0)6 27 885 993 www.diss-id.nl

JAPAN Please contact our exclusive re-seller Børnelund Inc. 1-3-12, Jingue-mae Shibuya-ku 150-0001 Tokyo +3 5785 0860 info@bornelund.co.jp

bObles - Online Catalog in Swedish  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you