Page 9

Utfløtter´n er ei spalte der vi snakker med utflyttede personer fra Narvik og omegn. Hvor ble de av? Hva gjør de nå? Lengter de hjem? Har du forslag til intervjuobjekt, så send en e–post til redaksjon@inarvik.org.

Hva gjør du nå?

– Jeg avslutter et doktorgradsstudie i finans i desember og begynner i en stilling som postdoktor ved Yale University i januar. Jeg er gift med Trude Storelvmo, som er fra Håkvik. Vi fikk en sønn for snart tre år siden. Han heter Lucas.

 Når flyttet du?

– Jeg flyttet fra Narvik i 1999 for å studere matematikk i Oslo. Jeg flyttet litt frem og tilbake mellom Oslo og Narvik frem til 2001, mest for å stå på snowboard i Narvik på vinteren.

 Hva har du gjort siden du flyttet hjemmefra?

– Samtidig som jeg studerte i Oslo, reiste jeg endel. Det var mest for å stå på snowboard og jeg var på tre lengre reiser, en i USA og to i Frankrike. Etter jeg var ferdig med utdannelsen jobbet jeg i to år i et konsulentselskap i Oslo. Jeg har bestandig hatt lyst å bo noen år i utlandet, så da jeg fikk tilbud om en doktorgradsstilling i Sveits, var valget veldig enkelt. Etter to år i Sveits fikk jeg et stipend fra det Sveitsiske forskningsrådet hvor jeg hadde mulighet til gjøre ferdig doktorgraden ved Yale i USA. Da var det bare å pakke flyttelasset igjen. Valget var

ekstra enkelt siden Trude hadde tilbud om et professorat ved samme universitet. Beste minne fra oppveksten?

– Jeg vokste opp i Leirvik og gikk på ungdomsskole i Bjerkvik. Noe av det jeg husker best fra barndommen er nok sommeren i Leirvik, hvor vi var mye på havet. Jeg var mye sammen med søstrene mine, Annelin og Helene, søskenbarnene mine og Rune Lian. Etterhvert som jeg ble eldre, brukte jeg mesteparten av tiden min på snowboard i fjellet, enten i Narvik eller på Riksgränsen, noe jeg har veldig mange gode minner fra.


meren blir det gjerne 40 varmegrader og når det snør kommer det gjerne en halv meter. Uheldigvis er det veldig langt til nærmeste skianlegg.
 Hvor ofte er du i hjemme i Narvikområdet nå?

– Vi drar til Narvik ca to ganger i året. Sommer eller vinter, så prøver vi å dra på hytta til foreldrene mine på Bjørnfjell. Følger du med på det som skjer hjemme?

– Ja, jeg følger med på hva som skjer, for det meste gjennom Fremover sine nettsider. Nå skal vi faktisk bo i Narvik et halvt år fra og med Januar. Det blir spennende.

Hvordan tror du skolekameratene husker deg? 


– Som en aktiv kar.

Hva tenker du om utviklingen på hjemstedet og i kommunen?

Holder du kontakt med noen av barndomsvennene?

– Det skjer mye spennende i Narvik, men det var helt klart litt kjedelig at REC skal legge ned. Det virker også som om holdningen til nyskapning og etablering av nye arbeidsplasser er mildt sagt laber hos deler av befolkningen.

– Ja, jeg har kontakt med flere. Noen av dem treffer jeg hver gang jeg er i Narvik.

 Hva er den største forskjellen på hjemstedet ditt og der du bor nå?

– Klimaet her er litt mer voldsomt, på som-

Nå er du ett tastetrykk unna

40.000 julegavetips Se vår nye nettside på www.varmeogbadnarvik.no

Velkommen til Varme & Bad Narvik AS – din lokale rørlegger i sentrum

Som kunde skal du alltid være i sentrum. Det er derfor du finner oss i sentrum av byen, lett tilgjengelig i store fine lokaler. Uansett – både vi og dere er i sentrum.

I NARVIK

9

I NARVIK 12 2011  

Gratisavis som distribueres i Narvik og omegn. En avis som skal ha de gode og positive sakene.

I NARVIK 12 2011  

Gratisavis som distribueres i Narvik og omegn. En avis som skal ha de gode og positive sakene.

Advertisement