Page 36

v

n e d r e s a n ar

B

l med e høstturer og ju åd b om t ke ak sn Vi har pen barnehage. ungene i Øraram

Sander Nicolaysen 3 ½ år

– Æ har tadd med godteri i barnehag en. Vil du ha en? Ehhmm… men æ har ikke tatt med i dag. Vi går på tur og hente litt blad og sånn. I dag har æ perla. Skal du ta bilde av mæ? Tråden med perle e kjempekj empe lang! Vet du ka – bestefar fikk fisk når vi va på tur! Vi grilla den på bålet og spis te det som va inni. Æ like fisk. Når vi går tur i fjæra, går vi ikke i havet. Æ vil perle mer. Vet du ka? Faktisk bruke juleniss en å gå oppi pipa på husan når han kom mer. Og han har gave til mæ, og til pappa og til mamma. Han har en sykkel med til mæ! Men æ har en sykkel. Æ har så lyst å perle nu, æ kan ikke snakke med dæ hele tiden.

Gustav Vassdal Sørensen

åpna i dag, – Vi har fått en legokalender som æ åt. Det sneb te og det va en tyv inni. Den kjør t jul snar e det va en julenisse på pakken! Når kaste æ kan å bruke æ å lage en snømann. Ogs eå bruk Æ ! men en snøball, men æ bor på Hol om selv et, hus i bære en ordentlig julenisse inn ke. snak kan som han e ordentlig. Også et juletre e bruk også en, Æ bruke å sette en nisse på topp gave jule I inn. æ å ta nildet av juletreet æ tok n – for de ønske æ mæ et ordentlig dyr. Et ekor hunda. Æ og ulva kan bite en rev, og de kan bite dinosaur! en som skal gjøre ekornet mye større,

Julie Trazo Eriksen 3

år

– Æ ønske mæ ei julen issebok. Julenissen bruke å ha pak kan bakerst. Æ bruke å ha lilla joggesko på mæ. Nu har æ ei rosa t-skjorte, men jakken e lilla. Rosa og lilla e yndlingsfargan mine. Æ har laga julepynt, et hje rte. Det e masse pepperkake, me n æ har ikke spist de enda. Æ har pep perkake hjemme. Æ har bursdag i dag – nu e æ i bursdag. Æ fikk jul enisse i bursdagsgave, og æ ska l spise blå kake.

Emma Kornelia Wiik 5 år

Storesøster Miri am

Land

sem 5 år – Etter høst og vin ter e æ blitt seks, og da begynne æ på skola. Vi e sånn nesten på tur til å fære på hytta, vi skal bare være her i barnehagen ei lita stund. Vi bruke å gå på tur til Santhanshaugen . Vi plukke sånne ting når vi stoppe. Og grille pølse på bålet, de blir veldig svidd, m en æ spis de fordet . Vi grilla en gang i ei hytta, de n hadde en sånn bålting vi putta veden nedi, også va det grillpinna so m hørte til hytta. Æ og Emma fant en hjerteved, den va veldig fin. Vi la den atme den an dre veden, så begy nte Elisabeth å lage bålet. Når vi e på hytta bruke vi å ha det koselig ute. Katterjokk, de t e en sånn svensk butikk, så vi må handle med svensk e penga når vi e på hytta. Æ syns det e koselig å væ re på hytta. Æ har veldig langt hår, nesten alt håret m itt har vokst ut. 36

I NARVIK

nge fine – I skogen bruke vi å se på ma og d, bla lilla et tinga. Æ har funne en ra fjæ i va Vi æ fant et rosa blad. på lilla og rød t fan gang, vet du ka – vi tur, på bål t ten en kråkebolle! Vi har t. Æ har da grille vi pølse og det e god kte å bru Å tur. på funne litt blomster han og a mm ma plukke blomster, ho æ kka plu g gan En pappa får hos mæ. nu ter ms blo en ing en hel bukett! Det e mæ de gle Æ de. dør fordi det e høst, da svart e den til de kommer tilbake. Glitter ikke es finn Det fineste fargen æ vet! har i æ – t var ters blomster som e glit allefall ikke sett de.

Tekst og foto: Stine Elvelund

I NARVIK 12 2011  

Gratisavis som distribueres i Narvik og omegn. En avis som skal ha de gode og positive sakene.

I NARVIK 12 2011  

Gratisavis som distribueres i Narvik og omegn. En avis som skal ha de gode og positive sakene.

Advertisement