Page 13

julegaveønske

Et spesielt julegaveønske På Tobias ønskeliste står det blant annet en diamant, tusen kroner, bukser og en spark – og et ønske som nok ikke alle andre seksåringer har. Han ønsker seg nemlig at Alleen varmtvannsbasseng skal åpne igjen. Tekst og foto: Stine Elvelund

T

obias er født med MURCS assosiasjon, som blant annet vil si at han har skoliose, klumpfot, mangler flere ribbein, halebeinet og en nyre. Trening i varmtvannsbasseng var en viktig del av treningen hans. – Den dagen i uka han hadde trening i varmtvannsbassenget var han en ny gutt. Det hjalp utrolig mye for han. Han ble mindre stiv og hadde mindre vondt etter turene i bassenget, forteller mamma Sissel Magnussen. Tobias begynte i første klasse ved Håkvik skole i høst, og hver fredag får han være med tredje klasse i bassenget på Idrettens Hus. Han trives godt på skolen, men er litt oppgitt over at de bruker en hel uke på èn bokstav, da han både kunne skrive og lese lenge før skolestart. Han er den eneste de vet om i Norge som har MURCS assosiasjon, og han har allerede vært operert og gipset flere ganger. – Men han har et utrolig pågangsmot, og hadde det ikke vært for det hadde han neppe gått i dag, forteller Sissel. Tobias klare ikke å gå så langt, så han har rullestol og har også fått en egen ”bil” slik at han kan komme seg i mellom selv uten hjelp fra andre. Selv om Tobias bare var fire år da bassenget stengte, husker han noe derfra. – Jeg brukte å hoppe fra kanten. Også fikk jeg alltid seigmenn hos badevakten, smiler Tobias. Han merker selv bedring på kroppen sin etter turene i lillebassenget på Idrettens Hus, og håper at varmtvannsbassenget skal klare å starte opp igjen. Mamma Sissel håper også inderlig at varmtvannsbassenget åpner igjen. – Det vil absolutt bli en bedre hverdag om bassenget åpner igjen. Spesielt vinteren er hard for han.

Wilma Knutsen, Laila Mathisen, Kai Bryn og Greta Altermark i FFO oppfordrer alle til å bidra i kronerullingen. Foto: Rune Dahl. Da bassenget stengte for to år siden, var det mange brukere som fikk en forverret livskvalitet og FFO har startet en kronerulling for å få Alleen varmtvannsbasseng i forskriftsmessig stand. – FFO vet at gjennom de organsisasjonene tilnyttet oss finnes det mange som har et stort behov for forebyggende og vedlikeholdende trening i et varmtvannsbasseng. Dette gjelder blant andre mennesker med kroniske muskel- og skjelletplager, revmatiske sykdommer og mennesker med funksjonsnedsettelse som har behov for tilrettelagt treing i et varmtvannsbasseng for å kunne fungere i sin livssituasjon, forteller Greta Altermark i FFO. De håper at kommunen, næringslivet, NAV, foreninger, lag og private ser viktigheten av å ha et varmtvannsbasseng tilgjengelig, og oppfordrer alle til å delta i kronerullingen. Kontonummeret deres er 4520 16 59713.

I NARVIK

13

I NARVIK 12 2011  

Gratisavis som distribueres i Narvik og omegn. En avis som skal ha de gode og positive sakene.

I NARVIK 12 2011  

Gratisavis som distribueres i Narvik og omegn. En avis som skal ha de gode og positive sakene.

Advertisement