Page 1

I Narvik – vi sprer glede

28 sider Sommer i Ballangen

16. juni 2011 • nr. 7 • årgang 2

God sommer Med dette flotte bildet vil vi ønske alle våre lesere en riktig god sommer! Nyt sol, varme og herlige fridager.

moderne rallare

svart belte

frisbeegolf

Bli med LM6 langs Ofotbanen

Gradering i gymsalen

Narviks ferskeste klubb

>>SIDE 8

>>SIDE 14

>>SIDE 18


Innhold 4 DU & Æ 8 Dagens rallare 14 Svart belte 18 Frisbeegolf 22 Kinopremiere 24 Min Side 26 Mat med Eirik 28 Barnas Verden 30 Festival 32 Ung 34 Ofoten Musuem 36 Ting & Tang

Anita Hjertø (55)

Små• praten

Autorisert finansiell rådgiver i Nordlandsbanken ASA.

På øret: – Bruce Spingsteen. Hverdagslykke: – At familien og jeg har det bra.

Leser: – Krim. For eksempel Camilla Läckberg.

Beste maten: – Saltkjøtt m/kålrabistappe. Is.

Drømmeferien: – Å reise til Afrika.

38 Kryssord 39 Til Tjeneste Provosert når: – Når det påstås at vi ikke har det bra i Norge. Største lidenskap: – Ingen spesielle.

I NarvIk – vi sprer glede

16. juni 2011 • nr. 7 • årgang 2

God sommer Med dette flotte bildet vil vi ønske alle våre lesere en riktig god sommer! Nyt sol, varme og herlige fridager.

Tilbringer tid med: – Familien og venner.

Motto: – Det er ikke gull alt som glitrer. moderne rallare

svart belte

frisbeegolf

Bli med LM6 langs Ofotbanen

Gradering i gymsalen

Narviks ferskeste klubb

>>SIDE 8

>>SIDE 14

>>SIDE 18

FORSIDEFOTO: Rune Dahl.

tips oss

Stine Elvelund

Rune Dahl

Sture Pettersen

Ole-Eivind Johansen Terje Myller

Redaktør stine@inarvik.org Tlf. 957 22 474

Magasinredaktør rune@inarvik.org Tlf. 911 55 445

Grafiker sture@inarvik.org Tlf. 951 60 513

Mediakonsulent ole@inarvik.org Tlf. 957 68 611

Torje K. Karlsen

Ingrid Alice Iversen Marita K. Eilertsen

Frilanser Frilanser Frilanser Frilanser redaksjon@inarvik.org redaksjon@inarvik.org redaksjon@inarvik.org redaksjon@inarvik.org Tlf. 932 68 988 Tlf. 932 37 361 Tlf. 951 43 989 Tlf. 936 72 721

I NARVIK er en avis som dekker små og store hendelser i nærmiljøet i Ofoten. Opplag: 12.000 ex. Avisen kommer gratis ut hver måned i alle postkasser i Narvik og distriktet rundt. Distribueres av Posten. Vårt kontor ligger i Dronningensgt 58, Victoria Hotell, 2.etg – midt i Narvik sentrum. Kvalitet i innhold, layout og trykk sikrer avisen lang levetid. Tips oss gjerne på tips@inarvik.org 2

I NARVIK

NB! Vi har fått nytt tlfnr: 76 94 81 00


Nordlandsbanken - et selskap i DnB NOR-konsernet

TRUE BABY I U

BLU• B

o

l

I

g

l

å

n

f

o

R

U

n

g

E

FOR DEG mELLOm 18-33 åR Priseksempel på Boliglån Ung (BLU) Eff.rente 3.50%, 2 mill., 0/25 år. Totalt: 2 982.246. Gjelder helkunder under 34 år med lån i Nordlandsbanken ASA. Prisen er per 01.06.11 og kan bli endret.

Telefon 08900

I www.nordlandsbanken.no

En stolt nordlending!

I NARVIK

3


du & æ

Bursdagshilsener er gratis hos oss. Send på e–post til: hurra@inarvik.org

jubileum

gratulerer

arbeidsfolk Veronica Edevardsen (21).

Anders Jæger. Gratulerer med 34 årsdagen din 19. juni Håper du får en fin dag. Nårtid tar vi feiringa? De beste hilsener kommer fra: Hjørdis, Klara, Josefine, Pippi, Gunhild, Eldbjørg og alle i Rorbua ;) Ellers så hilse alle kjente og ukjente til dæ også :)

Jobber som dame og herrefrisør på Hårek salong, har jobbet her i 2,5 år. Utfordrende jobb med mange blide kunder og ingen dag er lik. Moro å gjøre folk fine på håret og et spennanes yrke.

Vi vil ønske Britt og Karstein Uteng hjertelig til lykke med deres 40 års bryllupsdag som var 22/5. Håper dere hadde en fin dag, og en fin reise til Skottland! Vi er kjempeglade i dere. Mange klemmer fra Stig, Hanne og Marianne med familier.

Familiefar Jørn, sprek som en bjørn, gratulere så masse skal du være, for den 25. juni du litt elder blir å være. Kaker og brus du fort skal spise, for da blir du jo ikke nå bredere rundt livet. Håper dagen ikke blir en blunder, hilsen oss down under! Gratulere så masse!

i skrytehjørnet Cathrine Persson (38).

Vil skryte av kjæresten min for alt det flotte han gjør for meg, og den støtten han er for meg i hverdagen. Han gjør dagene meningsfylte og får frem det beste i meg.

Hipp hurra for våre flotte 70-åringer Reidun og Roar Dahl som fylte år 16.mai og 2.juni! Gode klemmer fra barnebarn, barn og svigerbarn. Bartlomiej Kai Molinski fyller 2 år den 25. juni. Vi gratulerer sa mye med dagen. Tusen klemmer fra alle oss som er glad i deg!

26. juni Fyller Benjamin Meyer Prestbakk 15 år! Vi ønsker deg en flott bursdag og en fin tur til Gudmor i Stavanger :) Glad i dæ ! Bursdags klæm fra Mamma,Pappa, Christoffer og Caroline.

nyfødt

nygift

Vil Gratulere TrondEirik Johansen med 33 årsdagen som var 4. juni. Håper du hadde en kjempefin dag. Hilsen fra Ole-Eivind og Sebastian. (Ho gammla oppi bakken hilser også).

Redaktør å dronninga vårres fyller 29 år 27. juni. Masse hilsninga å klæmma fra oss i redaksjon I NARVIK.

Hei folkens! Her er vi, Aron og Noah som så dagens lys på UNN i Tromsø 3. mars 2011. Vi vokser og trives. Hilser til søsknene våre og til Bjørn Are og tante Siv Elisabeth i Narvik. Våre stolte foreldre er Nan Kristin Devold og Torgeir Olsen. (Foto: Moffa).

w w w . o k o n o r. n o

TID til gode relasjoner

Økonor Narvik (Økopartner Narvik) Kongensgt. 51, 8501 Narvik • Tlf. 76 96 46 00 E-post: narvik@okonor.no

Når vi tar regnskapet får du mer tid til kunder og medarbeidere - til beste for din bedrift.

. 4

I NARVIK

Vi giftet oss lørdag 2. april i Narvik kirke. Irene Elvelund Jortveit og Anders-Martin Jortveit.


Tips oss! Har du tips til oss så send på e–post til: Utfløtter´n er ei spalte der vi snakker med utflyttede personer fra Narvik og omegn. Hvor ble de av? Hva gjør de nå? Lengter de hjem? Har du forslag til intervjuobjekt, så send en e–post til redaksjon@inarvik.org.

tips@inarvik.org

5

på gata

– Har du planlagt sommerferien? I såfall, hvor og hva? Isak Johannes Mathisen, 12 år, Narvik

– Kanskje, er ikke helt sikkert. Stefaren min og moren min bestemmer. – Vi skal kanskje til Danmark på bilferie. Da kommer jeg til å bade og slappe av.

Sigrid Ryan, 19 år, Narvik

– Skal på interrail med en venninne. – Vi skal besøke venner og dra på festival.

Magnus Rambøl, 24 år, Narvik

– Har hittil kun planlagt Foo fighters– konsert.

Jonas Dalbu, 21 år, Narvik

– Tja, jeg skal for det meste jobbe. – Kirunafestivalen blir det iallefall.

Siv–Elin Blix, 24 år, Narvik

– Ja, skal jobbe. – Skal kanskje til København for en langhelg bare.

utfløtter´n Navn: Line Anett Løkås Skoglund Alder: 34 Bor: Oslo Sivilstatus: Gift med Vidar (fra Kjeldebotn), og

har tre barn, Evine 15, Gustav 10 og Elias på 7 år. Grunnskole: Ballangen
Videregående Videregående: Solhaugen vgs. 93–95, Sande vgs. 97–98 og Gloppe vgs. 98–99 2004–2007 Jobb: Student på Høgskolen i Akershus Hva gjør du nå?

– Akkurat nå er jeg student ved Høgskolen i Akershus, hvor jeg tar Yrkesfaglærer studiet i Design og Håndverk. Det er siste innspurt før sommeren nå, og eksamenstid. Jeg har hjemme eksamen, så det blir mye skriving og lesing av faglitteratur for øyeblikket. Med tre barn i hus, så går mye av fritiden ut på å følge opp barna i diverse fritidsaktiviteter. Evine på 15 spiller håndball, så vinteren har gått med på å kjøre fra hall til hall, når vi ikke har vært på hytta. Begge guttene mine spiller fotball, så nå starter sesongen som ”soccer– mom”. Heia Oppsal!!!!. Når flyttet du?

– Jeg flyttet til Gøteborg i –95 sammen med kjæresten min Vidar. Her fikk vi datteren vår Evine. Deretter flyttet vi til Tønsberg, hvor vi bodde fram til vi flyttet til Oslo i –99. Jeg hadde aldri trodd at vi skulle bli værende i Oslo, men vi trives veldig godt på lille Hellerud, som er som en liten by i byen. Kun 10 minutter til sentrum, men samtidig stille, rolig og kun noen få hundre meter fra flotte ski– og sykkelstier i Østmarka. Ingen vakre fjell som i nord, men man kan vel ikke få alt eller???. Hva har du gjort siden du flyttet hjemmefra?

– Jeg har tatt mer utdannelse, født tre barn, jobbet som dekoratør i mange år, og er nå i gang med å utdanne meg til yrkesfaglærer i design og håndverk. Beste minne fra oppveksten?

– Jeg har vokst opp i Ballangen. Jeg var med i Ballangen turnforening fra jeg var 6 år og fram til jeg var 16. Dette var en flott tid med mange morsomme turnstevner rundt i Norge. Jeg var også med på friidrett og ski. De beste minnene fra oppveksten min er alle de flotte fjellturene og fisketurer til Efjorden sammen med mamma, pappa og mine søsken. Veldig koselig var det å plukke markjordbær i Bjørkåsen sammen med mitt søskenbarn Gro. Hvordan tror du skolekameratene husker deg?

– Tror de husker meg som en blid og positiv jente. Holder du kontakt med noen av barndomsvennene?

– Mange av mine skolevenninner bor her i Oslo, så vi prøver å få til å møtes av og til. Selv om vi bor i samme by, så er det ikke så lett å få til. Hverdagen er ganske hektisk, og når helga kommer, så er det godt å slappe av hjemme, eller reise på hytta. Hva er den største forskjellen på hjemstedet ditt og der du bor nå?

– Klimaet her nede er jo et pluss. I løpet av april–mai, så har vi hatt en over gjennomsnittet bra ”nordnorsk” sommer i Oslo… Vi skal til Ballangen i juli, og da pakker vi ned luer, votter, ulltøy og regntøy… kanskje bikini hvis vi er optimister. Men vi reiser jo ikke til Ballangen på grunn av været. Det beste med å komme ”hjem” er å få oppleve naturen. Elsker fjellene i nord, og det kalde klare vannet. Det er noe av det jeg savner aller mest! Oslo består av mange innflyttere, som har samme behov for et nettverk som oss, derfor er det lett å komme i kontakt med andre. Hvor ofte er du i hjemme i Narvikområdet nå?

– De siste årene har jeg vært hjemme en til to ganger i året. Når jeg er hjemme så er familien førsteprioritet. Jeg prøver også å få meg noen turer på fjellet og i fjæra. Følger du med på det som skjer hjemme?

– Det hender jeg lengter nordover igjen. Jeg savner nærheten til familien min, og jeg savner spesielt naturen. Jeg skulle ønske ungene mine hadde ubegrenset tilgang til søskenbarn, tanter, onkler, besteforeldre og oldeforeldre. Det er nok ingen planer om å flytte med det første. Jeg merker at jo eldre ungene mine blir jo mer ”gror” vi fast her i Oslo. Dette er hjemme for ungene, og det er her de har alle vennene sine. Selv om vi ikke har planer om å flytte, så synes jeg det er drastisk å si at vi aldri kommer til å flytte. Hvem vet hva som skjer i fremtiden… Hva tenker du om utviklingen på hjemstedet og i kommunen?

– Jeg synes det er flott å se at Ballangen sentrum har fått seg et lite kjøpesenter, dette er en positiv utvikling for bygda. Flerbrukshallen er jo et flott tiltak for barn og unge. Et supert samlingssted for bygdas aktiviteter.

Tekst og foto: Ingrid–Alice Iversen. I NARVIK

5


De beste tilbudene får du hos Narvik Sentralverksted

V-Clic • Kisbee • Viva city • Viva city Electric • Speedfight • Speedfight Dark/Iceblade • Speedfight Megawatt • Jet force • Satelis 125 • Satelis 500

- ENDELIG TILBAKE I NORGE!

Priser fra kr.

9.990,-

Bli den tøffeste i gata! Speedfight Megawatt m/stereo Veil. pris for 2011. Klargjøring og registreringskostnader kommer i tillegg.

Linder 445 Sportsman Max m/konsoll og DF25 hk Suzuki

En Rider for mindre hager. Hus qva Rna Rid ER 111B 5

19.990,-

nyhet!

kr. 89.990,-

Veil. pris 22.500,-

Copyright © 2011 Husqvarna AB (publ). All rights reserved.

unike leddstyrte Ny kompakt modell av Husqvarnas tt klippesystem Rider med 85 cm klippebredde. To-i-e eller bakutkast. med BioClip finfordeling av gresset,

Linder 400 Sportsman u/ konsoll og DF15 hk Suzuki kr. 48.990,Bever 460 m/konsoll og DF25 hk Suzuki

kr. 84.000,6 28

I NARVIK


gruppe celina møbel y Engros. me. Levert av Arnø inium ram I rotting med alum

stort utvalg av blomsterpotter I rotting. Fåes i fargene svart, brun og beige. Levert av Arnøy Engros.

barnesklie

fuglebad

Levert av Arnøy Engros.

blomster fra Håkvik gartneri (Selges utenfor REMA 1000 Ankenes)

bare lave priser ANKENES, Ankenesveien 10 tlf: 76 95 72 12

barnestoler

Sammenleggbar med koppholder.

I NARVIK

7


ofotbanen

Kl. 07:45. Arbeid utført. Pål Ellingsen, Simon Andreassen og Odd Roar Strømme.

De moderne ralla Det slingrer kraftig i den gule arbeidsvogna LM6 idet vi beveger oss opp Ofotbanen i retning Katterat. Tekst og foto: Rune Dahl

I NARVIK er med Jernbaneverket avdeling Elkraft på vedlikeholdsoppdrag på Ofotbanen. Klokken er 03.45 på morgenen idet vi kjører ut av Narvik stasjon. Togleder har nettopp gitt oss klarsignal til å bevege oss mot arbeidsområdet Tappelv sør for Katterat stasjon. Spennende strekning. Været er fantastisk med ei 8

I NARVIK

sol som er på vei opp. – Ofotbanen er en spennende strekning å jobbe på. Det skjer mye hele tiden, spesielt vinterstid, forteller avdelingsformann Pål Ellingsen mens arbeidsvogna passerer Straumsnes stasjon. Det har tidligere i vår blitt montert nye utliggere på denne strekningen. Kjøretråden henger på utliggerne, og i dag er jobben å få justert høyden på tråden. Kl 04.00 passerer vi Rombak stasjon. Ei ørn flakser opp foran oss, og like etterpå letter to ryper. Formann Ellingsen står bak spakene. Med seg denne morgenen har han Simon Andreassen og Odd Roar Strømme. Andreassen er hovedsikringsvakt og leder for el-sikkerhet.

Vel fremme på Katterat stasjon søker Andreassen om disponering av toglinjen mellom Tappelv og 29.bygget. Stort ansvar. – I dag disponerer vi denne delen av linja i fire timer, frem til kvart på åtte. Da tar vi strømmen og ingen tog kan kjøre i området, forteller Simon Andreassen. El-gutta har et stort ansvar på seg for å bli ferdig innenfor disponeringstiden. Spesielt LKAB taper store penger hvis togene står stille. – Før vi begynner arbeidet tar vi spenningsprøver og jorder ledningene. Sikkerheten er nødt til å stå i høysetet, med 16.000 volt får vi bare en mulighet, sier Andreassen.


arne på Ofotbanen Hard vinter. Arbeidsvogna, med det klingende navnet LM6, er proppfull av utstyr og er et verksted på hjul. I tillegg har man et pauserom – en nødvendighet på kalde og ufyselige dager. – Det er ikke mange dagene som er som i dag. Vinterstid kan det være mørkt og ufyselig, ofte ser vi ikke fra mast til mast. Da kan det være friskt å stå og jobbe på taket av vogna, forteller Ellingsen. Som legger til at man kommer langt med godt humør og en positiv innstilling. Sist vinter var ekstra hard med my snø og kulde. Flere ganger kjørte arbeidslaget seg fast i skavler. Ellers har de vært forskånet med alvorlige ulykker. Med unntak av 25.februar i fjor. Da kolliderte de med et malmtog i 33 km/t i en tunnel ved Katterat.

Da smalt det skikkelig og kun flaks gjorde at ingen ble skadet. Rask og effektiv. En stor del av jobben til Elkraft-

gutta foregår på taket av arbeidsvogna. Her disponerer de lift og en rekke redskaper som skal lette vedlikeholdsarbeidet. Det er fullstendig vindstille på fjellet og gjør arbeidsforholdene fine. Sola står lavt over Haugfjellet, mens gutta begynner på jobben med utliggerne. Pål og Odd Roar står i liften, mens sikkerhetsleder Simon er håndtlanger fra togtaket. – Det aller beste er når vi er tre stk på jobb samtidig. Da går alt enklere og ikke minst raskere, forteller Ellingsen.

Gutta jobber raskt og effektivt. Høyden på kjøreledningen måles, bolter skrues ut og utliggerne justeres opp eller ned. Slik gjør de mast etter mast. Minuttene tikker og klokken passer 07.00. Da merker jeg at stressnivået øker noen hakk. – Vi er nødt til å være ferdige kvart på åtte. Derfor ser vi at vi må kjøre på litt ekstra for å bli ferdige med de planlagte utliggerne, sier Andreassen. Nøyaktig kvart på åtte kjører arbeidsvogna inn på Katterat stasjon igjen. Simon Andreassen melder inn til togleder at banen er klar, og at tog igjen kan begynne på kjøre på Ofotbanen. Arbeid utført.

I NARVIK

9


en i bakgrunnen.

emveien. Rombakk

p på hj Kl. 08:00. Fotostop

Kl. 04:20. Arbeidsvogna er fullt utstyrt med et arsenal av verktøy. Odd Roar viser frem.

10

I NARVIK

Kl. 07:20. Gutta stresser med å bli ferdige. Simon måler høyden på kjøreledningen.


Kl. 03:45. PĂĽl Ellingsen har kommandoen.

Kl. 04:40.

Kl. 04:15. Kjøreledningen jordes.

Kl. 05:00. Kort mat

pause for Simon og

Odd Roar.

Kl. 05:45. En glad arbeidsgjeng.

I NARVIK

11


nger Det du tre ren til somme

Sommerfrist

1000-vis har prøvd denne

sommer hos rørLeggern

prøv en uforglemmelig bjerkviking du også

TILBUD 3650,-

Innbygningsklosett komplett.

1450,-

Oras Nova termostatbatteri med dusjsett.

AUT. RØRLEGGERMESTER

Tlf: 76 95 23 00 • www.bjerkviking.no

Sikringsskapet er fordelingspunktet for strømmen i et hus, og fire av ti branner i Norge skyldes feil i det elektriske anlegget. Statistikken viser at 20 menneskeliv går tapt hvert år. Vi tilbyr utskifting av innmat i sikringsskap i hht nye forskrifter.

vi har også gode tilbud på nybygg og renovering av bolig eller næringslokaler. ta kontakt med oss for en hyggelig el-prat. elektriker med kvalitet i alle faser

Postboks 2171, 9267 Tromsø • Tlf: 77 63 57 20 • Mob: 99 30 16 93

6350,-

Dusjkabinett Gustavsberg 80x80 cm.

Rørleggern avd Bjerkvik Tlf: 76 94 51 00 bjerkvik@rorleggern-as.no Åpningstid: Mandag – fredag 10 – 15


telser i Bjerkvik Få huset sommerklart! vår mest solgte utendørsmaling

1398,Baron Ultra 10 ltr emb

Dekkende vanntynnet akrylmaling som beskytter treet mot fuktopptak og oppsprekking, og sikrer en værbestandig halvblank overflate med meget lang holdbarhet.

nå kun

CLICK & GO Bygg ditt eget 18 volt sett

NYHET!

tilbud

Før: 1598,-

998,-

teleskopstige 3,2 meter

Meget kompakt og praktisk teleskopstige i aluminium. 3,2 meter i full lengde. 1,0 meter sammenlagt. Lett å transportere, lett å lagre.

Testvinner

GSB 18 V-LI 3,0 Ah Dynamic Professional 55 hull i betong 6 x 50 mm. (EN 60745-2-1) per lading

Testvinner

GSR 18 V-LI 3,0 Ah Dynamic Professional 501 skruer (6 x 60 mm) per lading

BJERKVIK

BJERKVIK

BJERKVIK • Tlf: 76 95 27 70 • Åpent 09.00 – 16.30 (14.00)

Nordmoveien 85, 8530 Bjerkvik Tlf: 76 95 26 60 E-post: info@bjerkvik.byggern.no

Nordmoveien 85, 8530 Bjerkvik Tlf: 76 95 26 60 E-post: info@bjerkvik.byggern.no

Kjempeutvalg av sesongens nyheter • SKO, SANDALER, STØVLER • VESKER, KOFFERTER • SKINNJAKKER • CREAM KLÆR (nytt hos oss fra november 2010) • HJERTESMYKKER OG TUNIKAER

Velkommen til oss

Skotøymagasinet

SKO OG REISE-EFFEKTER

Åpningstider: mandag – torsdag 10 – 16 Langdag fredager 10 – 18 lørdag 10 – 14 Bjerkvik, Nordmoveien 14 Tlf: 769 52070

Sommerhotellet med den gode maten Dagens middag fra 149,-

• Overnatting • Lunsjretter • Kaker og smørbrød • Dagens middag • A la carte • Møter Konferanser • Catering Trollvikveien 18, 8530 Bjerkvik Tlf. 76 96 30 90 • Fax. 76 96 30 91 E-post: post@bjerkvikhotell.no www.bjerkvikhotell.no


karate

Fikk svart belte

Linda Nerdal og Mary Engevik i aksjon.

Mary Engevik (56) og Linda Nerdal (36) har trent hardt og jevnlig i over ti år – og i forrige uke fikk de belønningen – svart belte i karate. Den høytidelige graderingen skjedde i gymsalen ved Parken Ungdomsskole. Tekst og foto: Rune Dahl

25

utøvere fra Narvik Karateklubb står oppstilt som en militærtropp i gymsalen. Forventningen er til å ta å føle på i de varme lokalene. I fire timer har de sparket

14

I NARVIK

og slått, og vist dommer -og klubbens mangeårige trener Ben Offerbeck hva de kan. Nina Jakobsen, klubbens andre trener, står klar med flere belter i fargene gult, grønt, brunt OG to stk svarte. De ligger i egne bokser og oser eksklusivitet. – For Narvik Karateklubb er dette veldig stort, og at det i tillegg er to voksne damer, gjør det hele ekstra spesialist. De har trent tre ganger i uken i 10 år, så dette er veldig fortjent , forteller Nina Jakobsen. Det er en tydelig stolt trener Ben Offerbeck som roper frem de to voksne damene. Til applaus fra resten av salen får de utlevert de eksklusive eskene med den høyeste rangen innen karate – svart belte. – Veldig tilfredsstillende, sier Linda smilende. – Jeg ble med datteren min på trening for ti år siden.

Da var det verken planlagt at jeg skulle begynne med karate, og aldeles ikke holde på i 10 år, sier hun. Med det svarte beltet følger også muligheten til å trene de andre medlemmene i klubben. Og begge gleder seg til å formidle sine kunnskaper videre til andre. – I dag gikk det kjempebra. Jeg koste meg, sier Mary Engevik entusiastisk etter endt gradering. Nesten uforskammet opplagt etter å ha jobbet hardt med både teknikk og holdning i flere timer – under oppsyn av dommer og tilskuere. Begge de to to svart-belte-damene fremhever det morsomme med å trene karate. – Den gode, fysiske treningen er i tillegg en flott bonus, sier de.


30 Trener Ben Offerbech.

dager

Så lenge

varer annonSen

din Avisen I NARVIK distribueres av Posten til ALLE postkasser i dette området

Dagsavisene har gjennom mange år minsket kraftig i opplag. Derimot fortsetter de lokale gratisavisene og annonsemagasinene å øke. Gjennom å bruke oss får du en effektiv og smart annonsering. Gjennom oss når du alle husholdninger i området! Dette er karate: Ordet karate betyr tom hånd- altså kunsten å forsvare seg uten våpen. Karate kan utøves som ren mosjonsidrett til den ypperste toppidrett, men på alle nivåer er karate trening for både kropp og sinn. Karate består primært av slag og spark, men inneholder også teknikker som låsinger og kast. Karate oppsto i Japan på begynnelsen av 1900-tallet, men har røtter langt tilbake i de tradisjonelle japanske kampkunstene og japansk kultur.

ole-eivind johansen Markedskonsulent • Tlf: 957 68 611 ole@inarvik.org • www.inarvik.org

Fakta Narvik karateklubb:

Jeg hjelper deg mer enn gjerne å nå dine kunder. Velkommen til å kontakte oss :)

Narvik Karateklubb ble startet i 1982, og har i alle disse årene holdt til ved Idrettens Hus. Per dags dato har klubben 72 medlemmer, hvor ca 50 er barn under 16 år. Samtlige er aktiv medlemmer som trener jevnlig. I karate er det flere stilarter, Narvikklubben trener Goju Ryu. Narvik karateklubb er en breddeklubb, med både mosjonister og aktive i alderen 5-62 år.

I NarvIk – vi sprer glede

I NARVIK

15


JOTUN Optimal 10l

1078,-

JOTUN Lady Pure 3l

398,-

Tilbudene gjelder torsdag 16. – og fredag 17. juni

TJÆRALIN Utvendig trebehandling 10l

998,-

langdag i TORSdag 16. jun Til kl 19:00

0 Grilling fra kl 15:0 eri Kaker • Kaffe • Lott + mange andre tilbud!

Vi er representert over hele landet, og skal være det faglige samlingspunkt for maling, gulv og tapet.

Din ko gulvlev mplette erandø r. www.malorama.no

16

Mer enn bare overflate.

Vi er en nisjeleverandør innenfor malingsbransjen som leverer førsteklasses produkter til å bevare og fornye huset.

Vi er ledende innen lim, fug og sparkelmasser.

www.tjaralin.no

www.casco.no

Vi er Norges ledende produsent av maling og pulverlakker.

Vi fører avrettingsmasser, lim, membran og fugemasse. Vi importerer også keramiske fliser fra flere av verdens ledende produsenter.

www.jotun.no

www.loekken.no

I NARVIK


Sommermeny på ”Sportellet” Forretter

Hvalcarpaccio Serveres med grillet brød og salat kr. 95,Vi anbefaler: Laroche Syrah (rød) kr. 390,- fl. Fiskesuppe med havets delikatesser og brød kr. 95,Vi anbefaler: Laroche Chardonnay (Hvit) kr. 370,- fl. Chilimarinert Scampi Serveres med frisk salat kr. 98,Vi anbefaler: Cuvee la me (hvit)r kr. 360,- fl.

Småretter

STOR Fiskesuppe Med havets delikatesser og brød kr. 125,Parisomelett Laget etter DITT ønske, med brød         kr. 95,-      Bookmaker Grillet marinert hvalkjøtt på grillet brød og salat kr. 98,. Skistuaburger Hjemmelaget burgerkjøtt serveres med nystekt ciabatta kr. 175,-

Hovedretter

Hvaltornedos Med rosinpeppersaus og timiangratinerte poteter kr. 280,Vi anbefaler: Laroche Syrah (rød) kr. 390,- fl. Pepperbiff Ytrefilet med bakt potet og wokgrønnsaker kr. 285,Vi anbefaler: Gran Feudo Reserva kr. 395,- fl. Kjøkkensjefens breiflabb Serveres med limesaus og nypressede poteter kr. 295,-    Vi anbefaler: Cuvee la mer (hvit)r kr. 360,- fl Grillet kveite Med frisk safransaus og wokgrønnsaker kr. 295,Vi anbefaler: Canaletto montepulciano (rød) kr. 385,- fl.

Dessert

Multesuppe med is kr. 89,-. Hjemmelaget is med marsipan kr. 95,Isdessert med varme bær kr. 85,               

For barna

Vår nye kjøkkensjef Stefan Widell.

Pølse & Chips kr. 85,Biffsnadder & Chips kr. 89,Spagetti med kjøttdeig kr. 85,-

Best Western Narvik Hotell Skistuavn. 8, 8505 Narvik Tlf: +47 76 96 48 00 Faks: +47 76 96 48 08 service@narvikhotell.no

Åpningstider: Mandag – lørdag: 15:00 – 20:30, Søndag: 14:00 – 18:30 • Familiebuffet hver søndag!

I NARVIK

17


frisbeegolf

Det er ikke alltid lett å treffe kurven.

Einar Aronsen (nr. 1 f.v.) og John André Vegge (nr. 2 f.v.) er ivrige etter å lære Narvikinger å kaste diskene.

Narviks ferskeste idrettsklubb En av verdens raskest voksende idretter har nå stiftet klubb i Narvik. Søringene Einar Aronsen og John André Vegge ble selv introdusert for grenen for litt over ett år siden og har tatt med seg det de liker best nordover. Tekst og foto: Torje Kosmo Karlsen

F

risbeegolf er på mange måter som vanlig golf. Man spiller på en 18–hulls bane og har forskjellige disker å kaste, på samme måte som man i golf har forskjellige køller å slå med, forklarer Aronsen. – Man kaster fra et startpunkt og kaster deretter fra hvor disken landet til man til slutt treffer i kurven, slik som i golf. Klubben har til nå hatt fem treninger og spilt sammen 10 ganger. Det er allerede 50 medlemmer og medlemskapet er, som idretten selv, gratis. – Det eneste som koster noe for å spille frisbeegolf er diskene. Hver disk koster ca 100 kroner, deretter er det gratis å benytte alle baner i Norge. 18

I NARVIK

Ved første øyekast tror mange at frisbeegolf er

enkelt, men det fikk I Narvik erfare at det ikke var. – Det er veldig mye teknikk i hvert kast, så finnes det i hovedsak fire forskjellige type kast. Det er om å få disken til å gå rett frem, og det går ikke med det tradisjonelle kastet hvor man svinger armen så hardt man klarer. Når jeg begynte med dette i fjor, kastet jeg ca 40 meter. Den dag i dag kaster både John André og jeg ca 100 meter. Aronsen mener det kan være nettopp den synlige progresjonen i teknikken som gjør at så mange blir fenget av idretten. – Verdensrekorden er på ca 250 meter, og profesjonelle utøvere kaster gode kast på 200 meter. Da Aronsen bydde meg opp på dans for å prøve noen kast var jeg klar for å vise hva jeg var god for. Da disken gikk rett i bakken før den var godt 20 meter gikk det opp for meg at å kaste opp mot 200 meter er en enorm prestasjon. I Norge er det 44 baner, mens 32 av disse har kommet etter 2005. Det finnes ca 800 klubbmedlemmer og man antar at minst tre ganger flere spiller uorganisert.

Siden det ikke finnes en 18–hulls frisbeegolfbane i Narvik har Aronsen satt sammen et eget spill som de spiller frem til de får bygget en slik bane. – Det koster 100.000 kroner å bygge en frisbeegolfbane. Vi ønsker å bruker området i skogen rundt Jaklamyra og nedover mot havet til å bygge en 18–hulls bane. Det krever ikke mye arbeid i terrenget og området vil ikke sperres for annen aktivitet. Det er opp til kommunen å gi oss tillatelse til å bygge en slik bane, men vi trenger selvsagt også penger. Siden det er helt gratis å bruke banen og ligger så godt tilgjengelig ser jeg det som et meget positivt tilskudd til Narvik i en slik bane. Banen kan finansieres på forskjellige måter. Hvis en bedrift ønsker å sponse hele prosjektet så navngir vi f.eks hele banen etter denne bedriften, eller så kan man jo finansiere den på annonsesalg som på en station. For informasjon om treningstider etc. kan man besøke Narvik Frisbeeklubb på Facebook. Hvis noen er interessert i å hjelpe klubben med dette prosjektet er de velkommen til å ta kontakt med Einar Aronsen på tlf: 454 70 676 eller e–post: einar.aronsen@gmail.com.


SommerenS hotteSte nyheter Finner du hoS oSS på

tydal hip pack

Fra Bergans i flere farger.

299,-

SommerShortS Fra moodS oF norway

999,-

Gi et gavekort

al kaste for at m hvordan man sk del med kraft fre er vis e gg Ve é dr John An er en for og rett. Selv om det er disken skal gå langt det dreier seg om. Dette kastet gikk ov kk ni tek t set er det stort llbane. hele Jaklamyra fotba

elektronisk gavekort kjøpes på Skoringen i 1. etg.

åpent (09) 10-20 (18) 35 butikker • 300 gratis p-plasser

S O R T L A N D

I NARVIK

19


Hyundai i30

, 0 0 0 . 0 3 r k g e d r i g i V ai i30 d n u y H y n v a p kjø

**

i vrakpant, ved

Fra kun kr

1.386,- pr mnd

For prøvekjøring send i30 til 2012 (SMS)

Hyundai i30

i30 5-dørs kombi fra kr 199.950,-*

Designmessig har nye Hyundai i30 fått den karakteristiske heksagonalformede grillen som gir bilen et sporty og moderne uttrykk. Hyundai i30 har oppnådd fem av fem mulige stjerner i Euro NCAP test som setter fokus på bilens totale sikkerhet. I tillegg har bilen den effektive «Blue Drive» -teknologien som bidrar til lavere utslipp og forbruk.

Kvalitet fra verdens 5. største bilprodusent

i30cw (stasjonsvogn) fra kr 226.950,Begge modeller kan leveres med diesel og automatgir

Ubegrenset kjørelengde

www.hyundai-i30.no

*4,75% nom. rente. (gjelder tom 30. april). Eff. rente er beregnet ut fra bilens pris kr 199.950,-. EK 40%. 10 års nedbetaling. Etableringsgebyr og tinglysning er inkl. Kredittkjøpspris er kr 246.300,-. Veil. pris levert Drammen. Lokale frakt- og lev.omkostninger, metallic lakk og vinterhjul tilkommer. Drivstofforbruk blandet kjøring: fra 0,43 l pr mil. CO2 utslipp: fra 118 g/km. (Blue Drive) Blue Drive leveres ikke på biler med automatgir. Avbildet modell kan avvike fra tilbudt modell. ** Gjelder lagerbiler.

– for trygghet og service – Du når alltid våre selgere utenom åpningstid på mobiltelefon Frode 918 55 670 • Ole-Johan 900 13 045 • Trond 907 93 894

Åpningstider: Man - Fre: 08.00-16.00 tors 08.00-19.00

20

I NARVIK

Ankenesveien 7 • Tlf: 76 96 50 00 • www.fagerthun-bil.no


HOS OSS PÅ YAMAHACENTER I KIRUNA FINNER DU DE RETTE PRODUKTENE FOR DIN FRITID

Tren graTis i sommer! Tegn konTrakT før 1. juli Forutsetter nytegning med 12 mnd binding fra 20. august 2011

Vi selger båter, båtmotorer, ATV, snøscootere, mopeder, MC, tilbehør og utfører service. ÅPNINGSTIDER: Mandag til fredag: 09.00-17.00 Lunch: 12.00-13.00 • Lørdag og søndag: Stengt

www.friskhuset.no Friskhuset narvikhallen

KIRUNA • KIRUNA Telefon: 0046 980 63005 • www.yamahacenter.com • kiruna@yamahacenter.com • Telefon: 0046 980 63005 www.yamahacenter.com Maskinvägen 24

narvik Stadion - tlf: 76 92 22 30 www.friskhuset.no

Friskhuset heI narvik

lodve langes gt 2 - tlf: 76 96 23 00 www.friskhuset.no

åpent 05 – 24 alle dager hele året

I NARVIK

21


Amfi – Norges største senterfamilie

PXQ51 8 WR, sw X1 stener arowsky

TECH Ray-Ban brille

Veil 1 69 8

PXT66 6X 100M, 1 44 kry staller

,–

Veil 2 29 8

,–

med supre fleksible karbonstenger.

1751,Converse All Star Fåes i flere farger. Dame/herre.

PTC49 3X1 50M, 6 krys taller

1.495,-

Veil 1 19 8

,– 1.395,-

PTC51 7X1 50M

Veil 998 ,–

599,Stort utvalg av plastservise til årets grillsesong.

PF3919 X 100M, 1 a kronog larm raf

Veil 1 99 8

1.095,-

,–

PF3966 X 100M, 1 a kronog larm raf

Veil 1 89 8

,–

1.995,-

fRA

1290

w www.protid.no

PF3951 X 100M, 1 a kronog larm raf

Veil 1 49 8

,–

PXH75 9 100M X1

Veil 998 ,–

AMFI Narvik – der det skjer

w

Åpent: man – fre (09) 10 – 20 • lør (09) 10 – 18 • amfi.no

22

I NARVIK

www.protid.no


Godt utvalg av fargeprøver i vår butikk

Optimal dør/vindu

Prøv årets nyhet Optimal dør-vindusmaling på vinduer og staffasje på huset.

Shipolin

Mal døren din blank med Shipolin båtmaling,kjempesterk helblank maling. Kan lages i de fleste farger.

Spraylakk Butinox terrassebeis

Beis terrassen og håndlisten på terrassen din med terrassebeis. Vedlikeholdsintervall 3 år.

Kr 398,-

Bruk Quick spraylakk for å friske opp i hus og hage. I vår utstilling viser vi et bredt spekter av farger på spraylakk.

Vi ønsker velkommen til vår nyoppussede butikk i våre lokaler i gate 2, der vi kan tilby topp service, god fagkunnskap og konkurransedyktige priser.

Dronningensgate 36, 8514 Narvik

Tlf. 76 94 29 38

I NARVIK

23


MINSIDE

Dette er lesernes egen side. Vil du ha noe på trykk, så send til tips@inarvik.org eller I NARVIK, Dronningensgate 58, 8514 Narvik. Du er selvfølgelig også hjertelig velkommen til å stikke innom oss i redaksjonen på Victoria.

Foto: Trine Steien.

30.000 kroner til drømmedager Av Trine Steien, Narvik Unge Sanitet

Elever ved Ankenes Ungdomskole og Skjomen Skole har solgt maiblomster for 30 000 til barn som trenger  drømmedager. Narvik Unge Sanitet trengte elever til å selge den tradisjonelle maiblomsten til inntekt for organisasjonen Min Dag i Dag. Elever i åttende trinn på Ankenes Ungdomskole og Skjomen Skole stilte opp med tilsammen 74 elever. Elevene selv syns det har vært morsomt og selge og vil gjerne gjøre det til neste år også. På Skjomen skole var det en jente i syvende trinn som syns barna trengte det mer enn henne og beholdt ingenting selv. De har solgt det meste på dørene og sier at de aller fleste var hyggelig og kjøpt maiblomster. Wilma Stenhaug (6. trinn) og Emmelie Grønnvold (3. trinn) fikk solgt alle maiblomstene på Golfkroa i Skjomen.  En liten andel av salget går til elevene og klassen. Ankenes Ungsdomskole sparer til klassetur i tiende – og ser frem til å kunne hjelpe andre barn samtidig som de sparer i klassekassen i to år til. Det er elevene selv som har ordnet alt det praktiske rundt salget. Anniken Malmø og Fredrik Nilsen (ikke tilstede) har laget lister over elevene og registrert hvor mye den enkelte har solgt for og at alle leverte tilbake til rett tid. Anniken kunne fortelle at de snakket med mange som hadde solgt maiblomstene før og som syns de var blitt så fine. I tilegg kunne hun ringe mormoren Tora i Håkvik Sanitetsforening og fortelle at også hun skulle støtte Saniteten i år, noe som selvfølgelig falt i god jord hos en stolt mormor.

Foto: Eirin Bogholm Kolloen.

Narvik Unge Sanitet håper det kommer inn søknader om drømmedager for barn som tren-

ger det i regionen. Søknaden må komme fra personer som arbeider i instutisjoner med barn. Dette er for å sikre at det er barnas eget ønske som blir opppfylt, at opplevelsen er tilpasset barnets situasjon og ikke minst – for å ivareta taushetsplikten. Hendvendelser fra privatpersoner blir av samme grunn ikke tatt i betraktining. Søknad om drømmedager kan sendes til cecilia.skavlan@mindagidag.no eller narvikungesanitet@gmail.com.

24

I NARVIK

Foto: Eirin Bogholm Kolloen.


Sommerpakke fra KMS

449,-

FØR 629,i Norge n dekning

overlege

Mobilt bredbånd får du hos oss! Dronningens gt 47, Narvik • Tlf: 75 91 04 50 • www.narvikdata.no • post@narvikdata.no

Dronningens gt 25, Narvik • Tlf: 76 94 17 50

Sinkbøtter

Ny broderingsmaskin fra Husqvarna

310,-

12.995,-

CLASS 600E

Sett á 2 stk

Kongens gt 40 – 8514 Narvik Tlf 76 94 68 11

Syeriet Sandmo

Blomster & BegravelsesByrå as Kongens gate 26, Narvik • Tlf: 76 94 26 20/91 33 29 88

Nyhet!

Kongens gate 26 (tverrgata), Narvik • Tlf: 46 85 63 66 • www.syeriet.no

HTS IZI Combi x3 // VÅRTILBUD

Rabatten trekkes fra det rimeligste produktet.

Bilstol.

Gjelder følgende serier:

rodukt p 1 p ø Kj

TRYGGHETS-

IZI Combi x3

GARANTI til t k u d § o r og få 1 p

d:fi

nå kr.

Kongens gate 30, Narvik • Tlf: 76 94 15 55 • Egen gruppe på FACEBOOK

Nå gjør vi det enda enklere å velge Comfort når du skal renovere badet eller bygge nytt. Vi innfører nemlig TRYGGHETSGARANTI. Garantien består av fire hovedpunkter som alle sikrer din trygghet som Comfort-kunde.

Showerama 8-5

NYHET!

Les alt om Comforts TRYGGHETSGARANTI på side 2!

Dusjkabinett 90 x 90 cm.

ør et kupp...

Toscana boblekar, se side 10

Kongens gt 40 – 8514 Narvik Tlf 76 94 68 11

Kongens gt 40 - 8514 Narvik Tlf 76 94 68 11

Kongens gt 40 – 8514 Narvik

Kongens gate 40, Narvik • Tlf:Tlf 7676 949468681111• Egen gruppe på FACEBOOK

Kongens gt 40 – 8514 Narvik Tlf 76 94 68 11

Vitrineskap EDEL Med dobbel glassdør og to skuffer.

14.950,-

Opptil 30% rabatt

2.990,-

Vekt: 0.-18 kg.3.990,Alder: ca 6 mnd- 4 år. FØR Retning: bakovervendt 0-18 kg, Fremovervendt 9-18 kg.

50%

4 garantier i ett og samme symbol!

2.490,-

Før kr. 3.990,-

Drømmepris

4.150,-

Comfort 3-jet dusjsett, se side 8

Veil. pris: 16.950,-

de 7

www.comfort.no

Rørlegger med hjerte for faget

as narvik rørleggerforretning Kongens gt 14 – 18 • Tlf: 76 94 60 40 • www.comfort.no

Kongens gt 44 • Tlf 913 33 596 Man – ons – fre 10 – 16.30, Tor 10 – 18, Lør 10 – 15

– Det beste kjøpet gjør du alltid hos din faghandel Gatelangs I NARVIK

25


Vi gratulerer Markussens Begravelsesbyrå med 25 år i bransjen Bentzen Utstyr As er landets største leverandør av begravelsesartikler til begravelsesbyråer og kistefabrikker.

Vi leverer regnskap, lønn, årsoppgjør og rådgivning.

Tlf: 6925 1445 • www.bentzenutstyr.no E-post: ordre@ bentzenutstyr.no

Kongensgt. 51, 8501 Narvik Tlf: 76 96 46 00 • E-post: narvik@okonor.no

Vi samarbeider med Markussen og kan levere alt av blomster til begravelser.

Vi gjør arbeidsdagen enklere.

Eide stein AS er en moderne steinindustribedrift som produserer gravminner.

Tlf: 712 99 250 • www.eidestein.no

Vi är en av Skandinaviens ledande träindustrier inom begravningsbranschen.

INTERFLORA

NB Engros AS Kongens gate 44 /46, 8514 Narvik Tlf. 76 95 75 07 • www.interflora.no

26

I NARVIK

Tlf: 08522 • www.norengros.no

www.rydens.se


Mat med Eirik Carolin

garantert usunt (for mye av det gode kan være herlig).

sommertid er istid! så du vet det.

Is var ikke så lett tilgjengelig før i tiden som nå. Hovedingrediensene var is fra breer og snø fra fjellene – i Hellas for eksempel fra toppen av det hellige Olympus–fjellet. Veien til gourmetenes bord var lang og omstendig. Man sikret seg et sommerlager ved å hardstampe is og snø i trekledde jordhull og dekke det til med strå og mandler. (Jepp... Mandler !!) Tekst, foto og oppskrifter: Eirik Carolin

N

å er det anderledes: For å kalles iskrem eller fløteis må produktene i mange land inneholde minimum 10% melkefett, f.eks i følge de amerikanske og de norske forskriftene. Nuvel. Det er ikke sunt å gafle i seg for mye iskrem , men ikke en kjeft skal komme å fortelle at ikke nytelsen du føler i det du spiser, oppveier mye av den dårlige samvittigheten du får etterpå. Bare se på f. eks jordbæris. Si det en gang til, og smak litt på ordet. "Jordbær...is..." Finnes det egentlig noe mer sommerlig? Man tar de tingene som er mest forenelig med sol og sommer, blander det og serverer det til sine barn, ektefelle, kjæreste og seg selv. Du kjøper isen på butikken sier du.... fordi det er for vanskelig å lage iskrem selv. Neida, ikke i det hele tatt. Her får du to gode oppskrifter på iskrem og en kul juksemåte å lage sine egne smaker på:

Se bare her:

Fantastisk hjemmelaget jordbæris:

10 eggeplommer 1 pakke kremfløte 3 ss sukker 1 ts vanilje–essens 300 gr jordbærsyltetøy rød konditorfarge (kan sløyfes) 1 kurv friske jordbær

Pisk eggeplommene skikkelig stive sammen med sukkeret. Pisk krem av fløten sammen med vanilje. Bland de to tingene forsiktig sammen med 200 gr jordbær syltetøy og farge. Kutt jordbærene i små biter og sett i kjøleskapet. Halvfrys isblandingen (rør av og til så det ikke danner seg isnåler) Legg så lagvis med isblanding og jordbærbiter og ringle resten av jordbærsyltetøyet mellom lagene. Sett isen i fryseren til den er ferdig (3–4 timer) Ta opp isen ca 20 min før den skal serveres. Pyntes med krem og litt jordbær. Snickers–Is (Advarsel: kalori–bombe)

10 eggeplommer 1 pakke kremfløte 3 ss sukker 1 ts vanilje–essens 150 gram fudge (de store brune firkantene du vet fra smågodt–disken) 150 gram peanøtter 1 flaske sjokoladesaus (helst av den typen som stivner på isen)

timer og rør av og til. Når isen er nesten fråsen heller du over sjokoladesausen og fryser helt ferdig. Isen skjæres i skiver ved servering og pyntes med Fudgebiter og peanøtter. Så juksemetoden. Dette er en favoritt i barneselskaper og du får raskt spørsmål om hvor du har fått tak i herlighetene. Da skal du bare smile lurt og si: "hemmelighet". Kjøp inn en vanilje–fløteis av god kvalitet (Hennig Olsen sin variant vant smakstesten i VG) Sett den i kjøleskapet i en times tid slik at den er halvtint (tiden kan variere etter tempen i kjøleskapet, men det skjønte du sikkert) Ta ut så mye du trenger og rør den myk med en sleiv. Tilsett smak etter eget ønske. Eksempler til en liter is:

–En pose tyrkisk pepper knuses og tilsettes iskremen. –3 stk hakkede Kvikk Lunsj tilsettes iskremen – 1 stor pose NonStop hakkes og tilsettes iskremen. Etter tilsetting fryses iskremen ned igjen. Ved servering kan du pynte på toppen med litt ekstra av smakstilsettingen. God sommer og take it IS–I Og helt til slutt en fun–fact.

Viste du at det er varmegrader i softisen ! Faktisk ! Dette er fordi softis egentlig ikke er en is i det hele tatt, men en slags kald, hardt pisket krem.

Pisk og bland eggeplommer, kremfløte, sukker, vanilje som i oppskriften over. Bland i hakket fudge, og peanøtter. Frys i ett par I NARVIK

27


v

n e d r e s a n ar

B

or vi barnehage hvorf en p m u kl m al M Vi spurte barna i å gjøre i ferien. r ke ru b an m va har ferie, og h

Melissa Karlsen, 5 år

wanden, 4 år

spise is. Æ an å kose sæ og m e uk br en ri na gangen Hmm.. I fe t e varmt! Den de r de e ri fe krike. Der har drar bare på som hete Fran nd la t rm va hver dag spise skal æ til et a kose oss, og sk i V e! sk hu al vi spise de ei stor daga å spise, sk to e m em gl de, hvis vi e is. Hvis vi er kor vi skal ba D n! ge da e st av vannet, det tre den ne da? Bare drikk ør gj vi ka du at og kose tørst – vet bruke vi å få m et fly På . nn va ka, for vi må e ikke salt kan bli spysju et D . in m n se e på fkyplasmed bam når vi e framm en M e. ng le e, e når det e kjøre leng vi spis i hjemm år N a. br t de vi på veransen så blir ør da? Da sitt gj vi ka du t ve sommer, lenen. daen på gressp

Markus Asch

Æ blir snart seks år. Skal feire voksenbursdag først, hos mi tante. Da må æ ta fly og buss. Ho bor under jorda vårres. Æ har neglelakk på, svart, rosa, svart, rosa… Æ bruke å bade i badebassenget hos ho tante. Også bruke vi å bade i Østfoldbadet hos ho tante. Nu e det sommer der! Det va jo litt sommer her i går… Æ bruke å spise is når det e varmt ute, men det e ei som hete Mina hos ho tante som ikke vil gå ut når det e varmt. Jo, men når æ e hos ho tante for det e ei jente som bor der, ho hete Martine. Ho hadde ei lillesøster, men nu har ho to. Det syns æ e litt rart, og kjedelig og urettferdig. Æ e lillesøster til tre storebrora. Æ Vil også ha ei lillesøster, men æ får ikke det. Æ har en lillebror. Æ kjenne en gutt som hete Patrik, men han e ikke født enda. Ho tante sov så lenge, hele tida til to!

, 6 år

Sofie H. R. Andreassen

Sander Elias To

llefsen, 5

år I ferien bruke man å bade, æ bruke m est å sykle. Æ sykle fra ho mam ma. Æ har vært på ferie før i Luleå, vi bare sykla der. Dit har æ løst å dr a flere gang. Det artigste æ vet e å bade og sykle!

ke rt e sommer. I ferien bru Vi har ferie siden det sna så og ke trampolina. Man bru man å leke, og hoppe på va vi , en ssa. Æ harvært i syd å reise bort, til mange pla der va Vi bynt, i høstferien. der helt til sommeren va st! . Til middag spiste vi toa i fire måneda! Vi bada der se rei æ is. I sommer skal Det va godt. Æ fikk masse vet. Det e sommer for ha i til mormor, æ skal bade n det ikke helt kor ho bor, me lenge sia der! Æ huske skal Så a, ho hete Reidun. e mamman til ho mamm Lee t n til ho mamma. De vi til morfar, det e pappae nd. ola Leg n bade der også, i goland der! Også kan ma e.. læd kolade betyr choko Han e dansk, æ vet ka sjo Tekst og foto: Stine Elvelund

28

I NARVIK


NOR-TRYKK

Onsdag 21. september kl. 18.00 - Teatersalen

RIKSTEATRET

Knutsen & Ludvigsen VeRo Bygg as er en snekkerbedrift som driver med Renovering • Tilbygg • Nybygg • Våtrom • Malerarbeider Flislegging • Gulvbelegg • Glassvegger  Møbel og innredningssnekring

Tidenes radiohe lt går til scen en!

Verner Vinje 971 77 275 Ronny Johansen 957 98 308

Hallarbakken 9 • 8520 Ankenesstrand

Sjelden mulighet

Stor fritidsbolig ved Rombak stasjon til salgs Eiendommen består av fritidsbolig i 2 etasjer og kjeller. Inneholder blant annet 2 stuer, kjøkken, 4 soverom, bad, vaskekjeller og snekkerbod. Selges møblert inkl hvitevarer. Tomta ved boligen er noe opparbeidet med plen og blomsterbed. Adkomst med tog fra Narvik Stasjon. I tillegg avkjørsel fra E6 ved Rombaksbrua og videre på kommunal vei og videre på privat vei ca 8km. Parkering ved privat vei over jernbanelinje og sti fram til eiendommen ca 500 m. Pen utsikt mot Rombaksfjorden og Nygårdsfjellet. Prisantydning 980.000,-. Rike jakt- og fiskemuligheter. Flott bær- og soppterreng.

Torsdag 13. oktober - kl. 19.30 - Teatersalen

RIKSTEATERET

Dickie Dick Dickens Lørdag 22. oktober kl. 19.00 - Teatersalen

MARIT VOLDSÆTER

Drit i å danse "Hun er komplett, rett og slett. Alt stemmer!" VG "I takt med latteren!" DAGBLADET "Mer enn go’ nok!" BERGENSAVISEN "Marit Voldsæter er fantastisk. En forestilling du ler av – lenge etterpå!" STAVANGER AFTENBLAD "Innertier fra Voldsæter. Til slutt roper publikum om hjelp. Vi orker ikke le mer!" Mona Levin - AFTENPOSTEN ”Voldsæter i støtet igjen!” BERGENS TIDENDE "Frekk, freidig og folkelig!" TELEMARKSAVISA

For mer info/visning ta kontakt på tlf. 48 00 41 50/90 66 97 83 Ronald og Solveig Røch.

Bill. salg: Aurora kino, Narvik » Strax Storkiosk » www.narvikkulturhus.no

I NARVIK

29


filmfestival

Parken Filmfestival I ekte filmstjernestil ankom elevene i 10. klasse ved Parken Ungdomsskole kinoen. Livvakter, fans, pressekorps, "champagne" og rød løper – ingenting var spart på da de hadde premiere på sine egenproduserte kortfilmer. Det ble vist 16 filmer, hvor elevene både sto bak og foran kamera. Under premieren ble det utdelt åtte priser. Beste Manuskript gikk til Ung gravid, Beste Filmeeffekter til Hyttetur til Efjord, Beste Lyd til Alise i Æventyrland, Beste Kvinnelige Skuespiller til Rebecca Karoliussen, Beste Mannlige Skuespiller til Gard Brembo, Komikerprisen til Mac big G, Beste Film til Hvis æ bare og Publikumsprisen til Venner?. Tekst og foto: Stine Elvelund

30

I NARVIK


÷40% til og med 19. juni!

design: rekylreklame.no

Leker • Bygg • Elektro • Tekstil • Sko • Bolig • Dagligvare • Cafe • Sport Som medlem i Coop får du kjøpeutbytte på alt du handler! coop.no

Coop OBS! Hypermarked Narvik Telefon 480 10 230 • 08 – 22 (08 – 20) Gratis parkering • Kafeen er åpen 09 – 19 (09 – 17)

Prisene gjelder t.o.m. 19.06.11. eller så langt lageret rekker. Forbehold om utsolgt og trykkfeil. Kun til privat husholdning.

I NARVIK

31


I ung I

Navn: Kamilla Amalie Solvoll Alder: 17 år Bor: Ankenes (Skråninga:-) Skole: Frydenlund VGS Hobby: Ski Musikk: Hører på det meste, utenom brølemusikk Film: Letters to Juliet er favoritten så langt TV: The Big Bang Theory og Two and a half men! Mat: Therese og Kamillas tacopizza

Hvordan ser din vanlige dag ut?

Drar på skolen, gjør lekser, sove og være sammen med vennene mine. Hva er høydepunktet i hverdagen?

Å sove og hunden min. Hva spiser du som regel til frokost?

Spiser sjeldent frokost. Hvilket fag liker du best på skolen? Hvorfor?

Gym, fordi da slipper vi kjedelig teori. Hva vil du bli når du blir stor?

Tannlege. Hva leser du helst?

Facebook og Twitter, haha! Når er du lykkelig?

Sånn ca. hele tiden. Hvordan ser drømmereisen din ut?

Kragerø med jentene og sydenturen vi har planlagt. Hva liker du best med deg selv?

Jeg liker å bli kjent med nye folk. Har du et livsmotto?

Be yourself, everyone else is taken. Hva er din største drøm?

Å bli rik og reise jorda rundt med Therese. Hva gjør du i helger og ferier?

Jobber og bruker mest mulig tid på vennene mine. Hvem spiller hovedrollen i filmen om deg?

Therese Bentsen er vel den som er mest lik meg. Hvem vil du gi en stor, god klem?

Linn Kolbeinsen, fordi hun skal til Brasil og Bali og fordi hun får meg til å smile hver dag. Therese Bentsen, bare fordi hun får meg i godt humør selv på den verste dagen. Pernille Strand og Camilla Munkvold, fordi jeg savner dem hver dag, siden de har flyttet. Hva er best med å bo her?

Det er vel at skimulighetene er så bra som de er, og at alle bor ganske nært hverandre siden det er en så liten by.

Hva bruker du penger på?

Sko, klær, sminke og mat. Hva er ikke bra?

At mange av bygningene er så stygge og slitte.

Hva ville du gjort som statsminister for en dag?

Hm. Den var vanskelig.. Kjøpt meg selv en båt, så egoistisk som det høres ut! Hvilken årstid liker du best?

Sommer, no doubt. 32

I NARVIKTekst og foto: Ingrid–Alice Iversen


2 for

5990

anthon berg

2 x 275 g. Velg blant mange ulike smaker.

2 for

5990

after eight

2 x 400 g. Tynne sjokolademints.

3 for

9900

bassets

3 x 900 g. Velg fritt blant 4 ulike smaker.

4 for

9900

4995

kjøttboller

34

95

3 x 350/400 g. Jubileum, Risbrød, Smågodt og Knaz.

Fra 20. juni le åpent al ger da 7 – r e g a d i uken 0.00 2 – 0 0 . 9 0

oksefilét

800 g. Pr kg.

8900 12900 4495 9900 5995 + pant

Pr kg ............................

39

lammesider

00

Halalkjøtt. Pr kg ..........

Viltskav

serano skinke

500 g.

Skivet. 500 g ................

kom og opp sveriges stø lev nordrste utv av smågodt! alg

4 x 375 g. Mars, Milky Way, Snickers, Bounty og Twix.

90 99 minde

Hele brett .....................

Falukorv

minis

3 for

Cola, Fanta, sprite

(Garant) 1 kg.

Foto: runedahl.blog.com

Velkommen til grensehandel i abisko

4 for

00 99 m&ms

4 x 335/430 g. Velg blant 3 ulike smaker.

ST! PRISFE er s Alle pri e i svensk ! kroner

edamer og gauda-ost

Ca 3,3 kg. Pr kg ...........

eny: m e r o t s vår Velg av a carte l Grill • Á sialretter e alltid sp lørdag g fredag o rant, u a t s e r r vå tilbud i mat: 00 mack &

69 00 89 00 5 2

. vgryte .. a k s n i e r f med ryggbirfateng ...... potetg rger ....... hambu ........ . 90 g ... ..

Åpent 7 dager i uken! Man – tor 10 – 18 • Fre 10 – 19 • Lør 10 – 18 • Søn 11 – 17

Drikkevarer til helgen bestilles senest onsdag før kl 12.00. Bestilling av drikkevarer må være innen 2 dager før. Mail: systemet@lapporten.com • Fax: 0046 980 402 48. Ikke utlevering søndager • Tlf 0046 980 667 00 • Fax 0046 980 402 48.

GPS 67.3497, 18.8338

Velkommen til Sveriges største grensehandel nord for polarsirkelen! I NARVIK

33


Museum Nord – Ofoten Museum forvalter Narvik kommunes store og verdifulle fotosamling. Ofte mangler viktige opplysninger om hvor et bilde er tatt, hva det viser og når det ble tatt. I NARVIK bringer i hver utgave et nytt bilde fra fotosamlinga, med ønske om informasjon om bildet fra leserne. Kontakt oss på mail: stine@inarvik.org eller på tlf 957 22 474. Flere bilder fra gamle Narvik ligger på nettstedet www.fotosamlinga.no.

Denne gangen bringer vi et bilde av Narvik Guttemusikk. Kjenner du igjen noen på bildet? Ta kontakt på stine@inarvik.org eller ring 957 22 474. Foto: Carl Knudsen.

Vi har ikke fått noen tilbakemeldinger på bildet av en klassetur. Bildet fra danseskolen er fra Haagensen Balletskole, og fra tidlig seksti-tall. I fremste rekke bakerst ser vi Kirsti (Hartviksen) Hienn, i mørk kjole Inger (Torgersen) Opshaug, foran henne Unn Randi (Steinabakken). Fremst i første rekke ser vi Vigdis Brennvik. Per Bjerkes tante var danselærer. Takk til Kirsit Hienn og Vigdis Brennvik for informasjon.

Besøk oss i Dronningens gate 59 (Thorsengården) • www.narvik-thai-takeaway.com 34

I NARVIK


ing p r i s a n t yd n 3.090.000,-

19. juni. . juni og søndag 18 ag rd lø g in sn Vi gstidspunkt. Kontakt for visnin

Unik eiendom i Beisfjord – Fjordveien 156

Velholdt og innholdsrik enebolig med flott beliggenhet i Beisfjord. Solrikt og med en fantastisk utsikt utover fjorden. Huset inneholder bla 5 soverom, 2 stuer, 2 bad, kjøkken og eget vaskerom - og har en lys og moderne stil. Store veranda og plattarealer hvor man kan nyte lange og solrike dager. Garasje. Eiendommen bærer preg av godt vedlikehold og oppgraderinger de senere år. Boligtype: Enebolig Soverom: 5 Primærrom: 197 m² Bruksareal: 201 m² Byggeår: 1989 Renovert: 2007 Tomt: 1137 m² eiet Mail: rune@inarvik.org Tlf: 911 55 445

I NARVIK

35


Tips oss

Har du et tips om noe nytt i Narvik? Eller en hyggelig sak som kan bli en reportasje? Send en e–post til tips@inarvik. org eller ring 911 55 445

g n a t Ting &

Sommerfest på Storsenteret 25 år som begravelsesagent Markussens Begravelsesbyrå har i disse dager holdt på i 25 år. Markussens begravelsesbyrå ble etablert av Åse og Oddvar Markussen i 1986 som en del av Beisfjord gartneri. Byrået ble de første årene drevet fra Beisfjord. I 1991 overtok sønnen KjellOddvar Markussen byrået og flyttet virksomheten til Narvik.

Narvik Storsenter og avisen I NARVIK arrangerte sommerfest på sentret sist onsdag. En mengde fornøyde tilskuere fikk være med på en rekke aktiviteter: grilling av Narvik Svømmeklubb, danseshow av Narvik Kulturskole, stort moteshow med 90 modeller og 35 meter lang catwalk, Narvik Turnforening hadde en imponerende oppvisning, downhillsyklist Tor-Eirik Nystad dundret ned rulletrappen på sykkel, det ble utdelt gratis is og gavekort! (Foto: Ingrid Iversen og Julie Dahl)

gratis annonsering for lag & foreninger

Jubileumstur med hurtigruta

25- årsjubileum Kulør Ofoten Malerservice feirer 25 år. Etter å ha vært i Parkhallene i mange år, kan de feire sitt jubileum i nye og lyse lokaler i Verkstedbakken.

Narvik og omegn Revmatikerforening inviterer til Jubileumstur med M/S Nordkapp 30. sept - 7. okt 2011. Harstad - Bergen - Harstad. Alle som ønsker kan delta. Utvendig dobbel-lugar 7.500,- per pers. Innvendig dobbel-lugar 7.100,- per pers. Inkludert frokost og lunsj. Festmiddag siste kvelden. Vel møtt. Singel lugar for de som ønsker det. Buss fra Folkets Hus kl 05.45. Hurtigruteavgang kl 08.30. Påmelding innen 15.aug. Wilma 769 45453. Eilert 769 42347. Laila 769 56090

Dagstur

Dagstur tirsdag 21.juni 2011 kl 09.30 fra Rådhuset til Tysfjord og Efjord. Servering av middag på hjemturen. Alle som ønsker kan delta. Pris per person kr 400,Påmelding snarest. Wilma 769 45453 Eilert 769 42347 Laila 769 56090

3-dagers "alpetur" i byfjellene ved Narvik

Audition, Spellemann på taket Lørdag 18. juni arrangeres det audition for å besette roller til storproduksjonen og musikalen Spellemann på taket som har premiere i februar 2012. Kunne du tenke deg å være med som skuespiller, synger, danser eller statist sjekk ut www.spellemann2012.org.

36

I NARVIK

• For 13 – til 16-åringer • 16. – 18. august • 2 teltovernattinger høyt oppe i fjellet • Erfarne ledere

Enestående mulighet til luftige toppturer på Narvikhalvøya: Rombakstøtta, Beisfjordtøtta og Tredjetoppen! Påmelding innen 24. juni til Sidsel Naustvoll, tlf 91552908, sn@hin.no


Inviterer til dagstur

Vi beklager I forrige utgave av INARVIK kom det med et navn i artikkelen om Nordlandsklinikken som ikke skulle være med. – I forbindelse med gjennomlesing av teksten, ble tida for kort og det førte til at den ikke ble lest godt nok gjennom, forklarer Lisa Augensen på Nordlandsklinikken som beklager dette på det sterkeste.

Ny snekkerbedrift VeRo Bygg as er en nyetablert snekkerbedrift som driver med renovering, tilbygg, nybygg, våtrom, tak, fasader, vinduer, dører, malerarbeider, flislegging, gulvbelegg, glassvegger, systemhimlinger. - Vårt geografiske område er Narvik og omeng, forteller innehaverne Verner Vinje og Ronny Johansen. (Foto: Rune Dahl)

Kursdeltakerne med sine drømmefangere som de bygget på etter hvert som de fant materiell . Noen med tang, noen med sopp – men alle med blomster. I tilfeldig rekkefølge: Aileen Aasberg, Trude Harlund, Ann Mari Kristensen, Lena Kroken, Anita Moen, Anne-Margrethe Roll, Elisabeth Erlandsen, Arna Flønes og Wenche Jørgensen.

Klart det går! Hvis du så en gjeng damer i skogen i forrige uke som sang bjørnen sover, gikk blindebukk eller pusta gjennom et sugerør. Ikke vær bekymre – de var bare på kurs! Tross regnvær ble dagen og kurset en suksess. Klart det går, er et friluftslivskurs for voksne som har ansvar for barn og voksne med funksjonsnedsettelser. Kurset ble arrangert av Anne-Margrethe Roll ved Ofoten Friluftsråd og Wenche Jørgensen som er koordinator for fritid med bistand i kommunen. Kursdagen var fylt med forskjellige aktiviteter som kan gjøres i friluftsområder, og kursdeltakerne fikk også lære om sunn og enkel mat som "alle" kan tilberede sjøl over et bål eller en grill. Vi er kjempefornøyde med kurset, og tar gjerne et oppfølgingskurs senere. Vi gleder oss til å teste ut aktivitetene på brukerne våre, sier damene. Ved kursets slutt fikk alle utdelt diplom og en mappe fylt med aktiviteter og beskrivelser. Tekst og foto: Stine Elvelund

Narvik og omegn Revmatikerforening avslutter sine aktiviteter for sommeren med dagstur til Tysfjord og Efjord tirsdag 21.juni. Turen går først til Kjøpsvik der vi får skjønne naturopplevelser med fjell, hav, og deretter blir det en tur utover Efjorden. På hjemturen blir det servert middag på et nystartet spisested. Reiseleder Wilma Knutsen lover en sosial tur og en hjelpende hånd for de som trenger det. Alle som ønsker kan være med og få en fin opplevelse og gode minner sammen med oss.

Vil lokke kunder med festmat fra havet Stefan Widell (42) er nyansatt kjøkkensjef ved Best Western Narvik Hotell. Med seg inn i jobben tar han en fullstendig ny meny, spekket med råvarer fra havet. – Det er dette folk etterlyser, forteller den erfarne svenske kokken som har 14 års fartstid i Norge. 42-åringen har blant annet drevet Tranøy Fyr i flere år. – Nord-Norge er best! Folket, naturen, vær og vind. Og ikke minst råvarene, forteller han. Den nye menyen på Best Western Narvik Hotell (tidligere Sportellet) er av høy kvalitet og meget prisgunstig. Stikk innom da vell! (Foto: Rune Dahl)

I NARVIK

37


I

kryssord I

Vi fremkaller og lager flotte papirbilder av dine ferieminner

Ta med deg dine digitale bilder og stikk innom oss for å få laget kopier i formater opp til A4. Vi fremkaller også film. te 2 Stikk innom oss i Ga

Dronningensgt 47, Narvik Tlf: 75 91 04 50 • Mob: 47 28 11 30 www.narvikdata.no

kryssord nr. 7

Navn:.............................................................

I NarvIk 7. oktober

Vinner i nr. 6: Steinar Håkon Johansen, Ankensstrand

Adresse:.......................................................... Postnr.:.................Sted:...................................

Gratulerer :) I NARVIK Dronningensgt 58 (Victoria Hotell), 8514 Narvik Konvolutten merkes «Kryssord»

odd

Flax–l Vinneren får 3 stk

Frist for innsending er onsdag 12. august. Vinner og løsning på kryssord finner du i neste utgave av I NARVIK som kommer 18. august.

– vi sprer

2010 • nr.1

• årgang

1

glede

Blomstrer i Håkvik

oer gmoe og samb Rune Horri Johansen trives Cecilie Woll med ik sammen godt i Håkv ine. ine og Karol barna Mart n på den Vi har tatt pulsesør for Narvik. a idylliske bygd

Tips oss!

>>SIDE 28

ivitetsBygger akt t fjelle t til en park i Narvi kfjelle Skal gjøre asjon bedre destin >>SIDE 8

tips@redaksjon.no

Ny uNik julegate t har slått Næringslive på stortromma >>SIDE 12

glovarm pgave drømmeop med HIN-elever unik mulighet >>SIDE 14

Ja, livet er ikke alltid like enkelt. Noen ganger mister vi noen vi er glad i. I slike situasjoner ønsker vi å være til støtte og bistå med praktisk hjelp.

Dronningens gt 43gt•43Tlf.• 76 84 84 • Postboks 147, 8502 Dronningens Tlf. 94 76 38 94 38 • Postboks 147, 8502Narvik Narvik••www.markussen.as www.markussen.as

38

I NARVIK


• Til TjenesTe – Vi er TilsTede nür du Trenger Vür hjelp • bank

Vi gjør det mulig for kundene ü nü sine mül

mat/catering

Grillbar & Catering

Narvik VVS Service AS har konkurransedyktige priser og garanterer god oppfølging og service!

Tlf: 76 94 87 00

Grillbar & Catering

Kongens gate 42 • tlf: 76 94 56 00 www.arilds.no • arild@arilds.no

E-post: firmapost@narvikvvs.no Mer info: www.narvikvvs.no

www.ror-service.no Man-Fre 0900-1700 Lør 1000-1400

En stolt nordlending! Kongensgate 66, 8511 Narvik

Tlf. 08900 luer & klĂŚr

VI KAN SYKKEL OG LANGRENN WWW.BERGSSYKKEL.NO

www. peppes.no

advokater

regnskap/økonomi

takst

Spisskompetanse innen regnskap og økonomi

Forenklet verditakst fra kr 1990,-

Tlf. 76 96 46 00

Kongens gt. 42, tlf: 76 94 45 50

narvik.okonor.no • Sentrumsgürden

Vi har dyktige fagfolk som hjelper deg!

Kulør ofoten Ofoten malerservice Malerservice kulør Verkstedbakken 1639, (tidligere Narvik• Narvik Vask & Rens) Kongensgt. Parkhallene Tlf: 76 94 72 98 • www.ofotenmalerservice.no

DRONNINGENS GATE 39 IA;#,+.*&(.%™;6M,+.*&(.&™BD7.')+%).+

Tlf. +47 99 49 99 40

www.fokustakst.no • post@fokustakst.no

byggmester

malermestere

Bruk tiden riktig, la oss gjøre jobben!

Tlf. 76 97 76 40

God pĂĽske!

TLF: 76 92 20 70 | WWW.HRS.NO

Kirkegata 28, 8516 Narvik firmapost@ror-service.no Tlf : 769 65 880

Tlf: 22 22 55 55

www.glovarm.no elektriker

KONTEINER

Ta kontakt for en uforpliktende prat!

Rør-Service AS

SentrumsgĂĽrden 8512 Narvik

renovasjon BLI KVITT AVFALLET - LEI EN

– Din lokalbank Kongens Narvik Kongens gt. gt.24, 50, 8502 8503 Narvik Telefon: 76 91 11 0006002 Tlf Privat: 06001, Bedrift: Åpent: Åpent:Man Man- -fre: fre:10:00 10:00 -- 15:30 15:00

rørlegger

Landsdekkende regnskaps - og rĂĽdgivningskjede Frydenlundgate 4, 8516 Narvik

Tlf. 76 96 50 90

www.consis.no E-post: ketil.bonsaksen@consis.no

Kongensgt. 26 Tlf. 76 94 80 69, Mobil: 915 27 029 E-post: saa@systembyggnarvik.no

storkiosk

Du merker forskjellen

CX__X]VAXZbc^c^ eXST^dc[TXT^VZX^bZePaTa “5Pbc5^^S“1PZT>UU “BP[VPeZd[cdaQX[[TccTa

Vi har de rette fagfolkene som hjelper deg med alt fra kundeservice til oppussing av hjemmet.

BcaPg Bc^aZX^bZ

Frydenlundgata 4, 8516 Narvik

Tlf. 76 94 01 10 blikkenslager

Verkstedbakken 14 Alt innen faget!

Tlf: 76 94 50 87 www.jfore.no

Ă„ZcYZaVk

"`_ZYZc

C[U&%(!#!%!

Dronningensgate 36, 8514 Narvik • Tlf: 76 94 29 38

byggevarer

Trelast og byggevarer til dine prosjekter MATHISEN & MATHISEN AS Fagernesveien 62, 8514 NARVIK Telefon: 76 95 09 40

:^]VT]bVPcT##

regnskap/økonomi

tannlege

KPMG er et ledende kompetansehus som tilbyr tjenester innen revisjon, skatt og avgift, samt rĂĽdgivning.

dronningensgate 23

Dronningensg 41, 1. etg. Postboks 222, 8503 Narvik

Tlf: 40 63 99 27

Tlf: 76 94 15 51 I NARVIK

39 55


BRUKTBIL DAGER I NARVIK Åpent tirsdag – fredag

08.00-20.00

Lørdag 10.00-15.00. KJØP BRUKTBIL – VINN SYDENTUR! Gunstig finansiering Svebjørn Auto AS www.svebjorn-auto.no Telefon 76 95 02 30

www.bentro.no Telefon 76 92 22 50

www.autocenteret.com Telefon 76 95 03 20

www.nordvik.no www.fagerthun-bil.no Telefon 76 96 50 00

www.nordvik.no Telefon 76 96 78 00

www.sommerseth.net Telefon 76 91 10 00

I NARVIK 07 2011  
I NARVIK 07 2011  

Gratisavis som distribueres i Narvik og omegn. En avis som skal ha de gode og positive sakene.

Advertisement