Page 1

Avisa

I NARVIK – din markedskanal

Trening i sentrum

249,-modus-

modusfitness.no

uke 13/14 onsdag 25. mars 2015

Distribueres av Posten i Narvik og omegn i 12.000 ex • Årgang 5 • www.inarvik.org

pr. mnd

fitness

& lifestyle

Skistua skoles egne mini-journalister;

Glimt fra VU Hvert år lager 6.trinnet ved Skistua skole egen skoleavis. Elevene har vært ute i byen og tatt pulsen på Narvik under årets Vinterfestuke. I denne utgaven presenterer vi noen av sakene.

Best på jeans Side 12

Side 20 – 23

Arrangørstab Side 14 – 15

Suksess for Lokale stedsnavn Side 26

Byfest med ny giv Tur med forviklinger Side 19

– I år gjør vi arrangementet mer intimt og folkelig, og lager gatefest i Dronningensgate, forteller Rune Dahl, festivalsjef for Byfesten i Narvik. Side 4

www.narvikkulturhus.no


2

Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015

Småpraten

Utgivelser og annonsefrister

Hans Øyvind Bakkejord. 51 år. Megler/daglig leder, Eiendomsmegler 1 Narvik.

Uke 16, utgivelse onsdag 15. april På øret: – Situasjonsbetinget, alt etter tid og stemning. ”The Boss” Bruce Springsteen er en av heltene

Annonsefrist for garantert korrektur tirsdag 8. april. Ferdige annonser må leveres innen torsdag 9. april klokken 12.00.

Provosert av: – Når noen ”trøkker ned andre”, for å prøve å gjøre seg sjøl større

Uke 18, utgivelse onsdag 29. april 2015

Leser: – ”Skytteren” av Jon Michelet, Bind 2 i en romanserie om krigsseilernes liv og skjebne. Anbefales!

Annonsefrist for garantert korrektur tirsdag 22. april. Ferdige annonser må leveres innen torsdag 23. april kl 12.00.

Beste maten: – Vanskelig, men er veldig glad i ovnsbakt skrei m/ tilbehør og god drikke

Avisa

I NARVIK – din markedskanal

Prisliste og annonsestørrelser.

1/16 58 x 87 mm

(Alle priser eks mva).

Prisgaranti i Narvik!

1/4 120 x 180 mm

800,-

Motto: – Det ordner seg

2.900,-

1/8 120 x 87 mm 1.600,-

1/2 246 x 180 mm

4.900,-

Helside 246 x 365 mm

6.900,-

Tilbringer tid med: – Yrket jeg har krever ofte jobbing utover ”normal arbeidstid”. Fritiden sammen med familien blir bare mer og mer viktig

Dobbelside 512 x 365 mm 11.900,-

Drømmeferien: – Er bestilt! Vi har leid en flott leilighet ved Svartehavskysten  på sensommeren

– Utgivelse hver 14. dag Avisa

I NARVIK

Hverdagslykke: – Hytta en fin sommerkveld med bål i fjæra

– din markedskanal

Tlf. 950 74 326 • ole@inarvik.org www.inarvik.org

– Vi skaffer deg nye kunder. Ta kontakt med oss i avisa I NARVIK! Avisa

I NARVIK

QR-kode til skjema Jeg vil bli kontaktet angående annonsering.

– din markedskanal

Adresse: Dronningensgate 56, 8514 Narvik Telefon: 76 84 81 00 (kontor) Mail: rune@inarvik.org Internett: www.inarvik.org

Rune Dahl

Ole-Eivind Johansen

Sture Pettersen

Steinar Lund

Gro S. Løkås

Daglig leder/Redaktør rune@inarvik.org Tlf. 911 55 445

Markedssjef ole@inarvik.org Tlf. 950 74 326

Grafiker sture@inarvik.org Tlf. 951 60 513

Marked steinar@inarvik.org Tlf. 483 64 500

Frilanser gro@inarvik.org Tlf. 416 69 977

Trykk: Polaris Trykk, Harstad Opplag: 12.000 ex Ansvarlig utgiver: Mediaguttan AS Annonsepriser: Kontakt Ole på ole@inarvik.org Ved feil på annonser er avisa I Narvik uten ansvar. Avisa I NARVIK gis ut av Mediaguttan AS.

Avisa I Narvik - 100 prosent Narvikregionen - GRATIS i postkassen din annenhver onsdag!


Plakater markedsmateriell

Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015 

3


4

Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015

NY GIV: Gjengen bak Byfesten i Narvik, Rune Dahl (tv) og Ole-Eivind Johansen , er tilbake med ny giv og optimisme. I år har de fått nye samarbeidspartnere med på laget, blant annet Narvikguten Pub med Ståle Reinholtsen og Nils Ragnar Jensen. Til høyre Mats Arnøy fra Lindahl.

Byfesten i Narvik 12.-14.juni

Satser på en kompakt og folkelig Byfest Med nye ideer og ny giv er Byfesten i Narvik tilbake igjen. – Vi har brukt tenketiden godt. I år gjør vi arrangementet mer intimt og folkelig, og lager gatefest i Dronningensgate, forteller Rune Dahl, festivalsjef for Byfesten i Narvik. Tekst: Gro Løkås

Foto: Sture Pettersen

E

tter underskudd og røde tall under fjorårets Byfest så vurderte arrangøren lenge om de skulle tørre å satse i år igjen. – Vi har arrangert Byfesten på dugnad i fire år. Det sliter på oss i arrangørstaben, og det hele ble ikke bedre da vi tapte penger i fjor. Men etter noen måneder i tenkeboksen, noen positive og idérike samtaler med nye samarbeidspartnere, så bestemte vi oss for å satse igjen. Vi har virkelig fått gløden og troen tilbake, forteller Dahl. Kompakt gatefest I år blir festivalarenaen lagt til Dronningensgate, det samme området hvor det interna-

sjonale matmarkedet var i fjor. – Her sperrer vi av gata og lager en kompakt gatefest med bord og benker midt i gata. Her blir det serveringstelt og salg av småretter, lokale artister, trubadurer og god stemning fra tidlig formiddag til sent på kvelden, forteller Dahl. Det internasjonale matmarkedet kommer tilbake også i år, og skal selge sine varer i gata foran Kikindas plass. – Vi jobber også med å få lokale produsenter og butikker til å vise frem, selge og servere sine produkter. Sannsynligvis blir det også et stort lekeområde for barn midt på torvet. I år har arrangøren Narvik Event fått med

seg Narvikguten Pub med på laget. Nye, økonomiske samarbeidspartnere er også på gang. Stort barnesykkelritt – Narvik trenger en slik sommerfestival. Skal innbyggerne trives må man lage til gode, sosiale arrangementer for både voksne og barn. Vi vektlegger arrangementer og aktiviteter rettet mot barn, forteller Dahl. På grunn av Arctic Race så har arrangøren valgt å tone ned antallet idrettskonkurranser noe i år. – Vi skal videreføre det utrolig populære barnesykkelrittet i Dronningensgate lørdag og vi skal også arrangere motbakkeløpet fra

sentrum og opp til Øvre Fjellheisstasjon søndag. Motbakkeløpet har et godt navn i idrettskretsene, og for oss er det viktig å videreføre disse, sier Rune. Jenteløpet/gateløpet på fredag og sykkelrittet for voksne lørdag får en midlertidig pause på ett år. Det betyr også at det i år ikke blir gjennomført noen TRIPLE-konkurranse. – Vi er veldig glad for at det allerede har meldt seg flere samarbeidspartnere, men vi har fortsatt behov for flere støttespillere, sier Ole-Eivind Johansen.


Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015 

5


6

Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015

lapporten

19

90 /st

bacon 3-pack. Coop. 375 g.

agent for systembolaget Du bestiller. Vi leverer.

49

95 /kg

kokt helgskinke agent for posten

Mandag-torsdag.11-19 Fredag.................. 10-19 Lørdag.................. 10-19 Søndag................. 10-19

For å se flere gode tilbud, gå inn og lik oss på Facebook

Telefon +46 10 74 74 190 E-post coop.lapporten@coopmalfalten.se


Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015 

7

lapporten

29

90 /kg

59:-

husholdsost Coop. 2,2 kg.

/kg

varmrøkt sideflesk Allmans.

59:-

valg t u t , stor tenfrie lu g av g sfrie o o lakt logiske øko ukter d pro

/kg

kaldrøkt bacon Allmans.

velkommen til din butikk midt på fjellet!


8

Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015

Norsk Folkehjelp Ofoten:

Til lands, til vanns, og i lufta med ! Slik snakker Askeladden i ett av våre mest folkekjære eventyr. I Norge er politiet fullstendig avhengige av de frivilliges innsats når det har skjedd en ulykke i naturen.
 Tekst: Rune Dahl

Foto: Norsk Folkehjelp Ofoten

D

et finnes ingen profesjonell organisasjon stor og sterk nok til å kunne ta seg av de mange redningsaksjonene som finner sted i det ganske land.
Og dem er det mange av. De fleste aksjonene hører du aldri om i avisen.
 Forsvaret kanskje, tenker du? Joda, men de væpnede styrkene driver strengt tatt med andre ting, og veien for å få hjelp der er lang og tidkrevende.
Når det trengs hurtig hjelp, så finnes det en spesiell grupper mennesker som får en oppringing. Dette er folk som i mange tilfeller bruker det meste av sin fritid på trening, kursing og beredskap, for at nettopp DU skal kunne få den hjelpen du trenger når det røyner på som værst.

 Norsk Folkehjelp Ofoten er en av de organisasjonene som bruker svært mye tid og ressurser på nettopp dette.
Og de har stått på.
For ett ti-år siden var gruppen nede i en bølgedal, men etter en snuoperasjon noen få år tilbake sitter nå folkehjelpa med flotte lokaler, profesjonelt utstyr, og mannskaper

som kan sine saker særdeles godt. – Vi var i første omgang opptatt av å skaffe ett egnet lokale for møter og oppbevaring av utstyr, forteller Trond Thoresen, leder for Norsk Folkehjelp i Ofoten.
 – Uten et fast holdepunkt var det vanskelig å øke medlemsmassen. Vi fikk deretter kurset opp medlemmer i å søke midler fra næringslivet. Noe som har ført til at flere omfattende prosjekter har funnet sted med suksess.
 Gruppen sitter nå blant annet på utstyr og kompetanse innen sjøredning, og er i besittelse av den eneste operative redningsbåten i Ofot-området. 
 – Vi har stadig vekk oppdrag fra politiet og hovedrednings-sentralen. Det jobbes også innovativt med å utvikle ny teknologi innen området, og det har vært folk på høgskolen som har hatt dette som hovedoppgave med gode resultater, forteller Thoresen stolt.
 – Dette prosjektet er nå satt litt på vent pga drone-prosjektet, men når tiden kommer vil vi kunne presentere ny teknologi

som vil gjøre arbeidet lettere med å finne savnede personer på sjøen, sier han hemmelighetsfullt. Siste prosjekt for folkejelperne er søk og redning fra lufta. Thoresen forteller; – Når muligheten bydde seg måtte vi bare slå til. Det kan fort bli mange baller i lufta, og for å ikke gå skoene av oss, bestemte vi oss for å ta ett prosjekt av gangen.
Vi valgte derfor å prioritere droneprosjektet. 
Vi ønsker å ta i bruk ytterligere ny teknologi innen søk og redning, og har i samarbeid med Extrastiftelsen kommet opp med noen veldig innovative løsninger som skal gjøre jobben vår enklere.
Utstyret er snart på plass, forteller Thoresen.


Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015 

9

Fakta om Norsk Folkehjelp Ofoten:


Stiftet som Norsk Folkehjelp Narvik i 1985, sammenslått med NF Bjerkvik for to år siden til NF Ofoten.
Har ca 60 betalende medlemmer, hvorav ca 25 aktive.
Besitter regionens eneste operative ressurs innen sjøredning. 
Utfører redningsoppdrag på vegne av politi og hovedredningsentral, med båt, ATV og snøscooter.
Gruppen har to fagledere innen snøskred. Jobber mye med innovasjon og utvikling av ny teknologi innen søk og redning.
Har øvingsledere utdannet fra forsvaret, og tilbyr øvelser og kurs eksternt. Ettersom påsken er under oppseiling blir mannskapene kjørt hardt med kursing og øvelser.
I hele påskeperioden vil det være folk på Herjangsfjellet som er klare til å møte det som kan skje av uhell.


Beredskap i påsken Hjelpekorpsene og Norsk folkehjelp har vakt og beredskap i påsken og kan hjelpe til ved skader og uhell. Dersom det skjer ulykker som fører til personskader eller det observeres snøras skal politiet kontaktes direkte. Deretter skal politiet kalle ut nødvendige redningsmannskap. Nødnummeret til politiet er 112 og nummer til ambulanse/sykehus er 113.

Klar til innsats: Mannskap fra Ankenes Røde Kors Hjelpekors har vakt i påsken. (Foto: Ankenes røde kors)

Påskeberedskap: Slik kan også dagene være for mannskapet til Røde Korps Hjelpekorps i påsken. (Foto: Narvik Røde Korps Hjelpekorps)

Øvelse: Norsk Folkehjelp har beredskap i påsken, men dette bildet er fra en øvelse. (Foto: Norsk folkehjelp)

Ankenesfjellet, Håvikdalen, Skjomfjellet og Vidrek

Bjørnfjell

Herjangsfjellet og Veggfjellet

Ankenes Røde Kors Hjelpekorps tilbringer påsken på Hardhausen i år også. Folk vil hovedsakelig være tilstede i palmehelga og fra onsdag 1.april til mandag 6.april. Her er det også mulig å komme innom og varme seg for de som er på skitur. Hjelpekorpset har satt opp en postkasse på hytteveggen med besøksbok, og kommer til å trekke ut en tilfeldig vinner av en førstehjelpspakke fra de som har skrevet seg inn i boka det siste året. Ankeneskorpset dekker også området Håkvikdalen, Skjomfjellene og Vidrek. Vakttelefonen er: 480 26 239.

Narvik Røde Kors Hjelpekorps er som vanlig i beredskap i påsken som ellers i året. I år vil hytta på Bjørnfjell være betjent fra fredag 27. mars og fram til mandag 6. april. Foruten primært å være tilstede for å bidra til økt sikkerhet i fjellet, tilbyr hjelpekorpset transport av gods til hytteeierne i området samt salg av ved, her får du levert tørr ved i 60l sekk på døra til en gunstig pris. Det vil til enhver tid være 6-8 personer i vakt på hytta samt endel personell i hjemmevakt. Hjelpekorpset vil ha vakthelger på fjellet: 10-12 april og 24-26. april. Stikk gjerne innom hytta for en hyggelig prat eller en kopp kaffe. Hjelpekorpset nås på tlf: 900 77 601. Husk: Skulle uhellet være ute ring 113.

Norsk Folkehjelp Ofotens hytte ”Helsetun” vil fungere som beredskaps-stasjon i de 10 viktigste dagene påsken varer.
Her vil det være mulig å få kontakt med våre mannskaper.
Mannskapene kan uansett nås på døgnbemannet telefon 95 99 19 19.
Gruppen har en aktiv facebook-side hvor det opptil flere ganger daglig vil bli lagt ut informasjon om vær og løypeforhold for Herjangsfjellet.
Skjærtorsdag på formiddagen vil det være gratis saft og sjokolade-stasjon på veien opp mot Kaffedalen. 
La barna glede seg til en ”sjokkis-pause” en knapp kilometer opp i løypa. Dette er tredje gangen ungdomsgruppa til laget arrangerer dette. 
Arrangementet vil være skiltet fra den store parkeringsplassen på Trollhøgda. (husk å ta med 30 kr til parkeringen)
Vi ønsker vel møtt til fjells :o)10 

Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015

Navnefest 6. juni:

En fin og høytidelig seremoni Linda Jørgensen og Dagfinn Eilertsen har valgt navnefest fremfor dåp. - Vi er ikke kristne og dermed er det ikke aktuelt med kirkelig dåp for den lille gutten vår. Navnefesten i Bystyresalen 6.juni vil bli et flott alternativ for å feire nykomlingen i familien, forteller Linda Jørgensen. Tekst og foto: Rune Dahl

V

i trenger ikke å gjøre noe som helst , sier mamma Linda. - Men for oss er det fint med en markering. Vi vil gjøre ære på gutten, samle familien og presentere han for omverdenen. Og da ble navnefest det perfekte alternativet for oss, sier hun med samtykkende nikk fra samboeren Dagfinn. Linda har jobbet som frivillig under tilsvarende navnefester i Harstad. De har også vært tilstede på navnefest hos venner tidligere. Paret ble positivt overrasket over de seremoniene de har deltatt på, som de syntes var nær og personlig, og veldig rettet mot hvert enkelt barn. - Det ble holdt tale, hvert av barna fikk lest opp et dikt spesielt til seg og det var innslag med musikk. Seremonien var akkurat passelig lang, synes Linda og Dagfinn.

Linda Jørgensen og Dagfinn Eilertsen har valgt navnefest foran dåp. 6.juni skal nykomlingen i familien feires. Først i Bystyresalen ved Narvik Rådhus, deretter i Narvikhytta oppe i Narvikfjellet.

Dette er navnefest:

• Navnefest arrangeres av Human-Etisk Forbund, men man må ikke være medlem for å delta. • Man kan ha navnefest når barnet er fra et par måneder til et par år, de fleste barna er 4-10 måneder. • Faddere, som i dåp, er ikke vanlig under navnefest. Men har man et ønske om å opprette en nær kontakt for barnet i oppveksten, kan man ordne det privat. • Alle står fritt til å velge antrekk til barnet. Det brukes dåpskjole, bunad eller penklær. (kilde: Human-Etisk Forbund)

Navnefest i Narvik:

Human-Etisk Forbund, Ofoten lokallag har arrangert navnefest i flere 10-år. De siste årene har festen vært i kommunestyresalen på Rådhuset, som har egnet seg godt til dette formålet. HEF Ofoten arrangerer navnefest lørdag i månedsskiftet mai/juni. I år er datoen 6.juni. Det har vært fra ett til seks navnebarn pr. år på seremoniene og det er plass til flere. På siden http://www.human.no/Seremonier/Humanistisk-navnefest/ finner man info om navnefesten.


Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015 

11

åpningstider i påsken

onsdag 1. april 10-18 påskeaften 10-15 Lik oss på Facebook og hold deg oppdatert om hva som skjer hos oss.

god påske!

AMFi Mye å glede seg til. Alltid.


12 

Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015

Skal bli byens beste på jeans Match Hof på Amfi Narvik har kuttet ut barneklærne til fordel for en stor jeansavdeling. – Vi skal være byens beste på jeans, forteller daglig leder Inger Marit Johnsen. Tekst og foto: Rune Dahl

J Daglig leder Inger Marit Johnsen (tv) gleder seg til den nye jeansavdelingen som åpner 25.mars på Match, Amfi Narvik. Stig Johannessen og Tania Dos Santos Rocha var tidlig ute med å prøve jeansmodellene.

ohnsen lover en innholdsrik avdeling som regelrett skal bugne med hundrevis av jeans. Vi har bukser til både herre og dame, helt ned i str 32. Det blir en satsning på våre egne merker Mario Conti, Jean Paul, Donna og Vavite. I tillegg skal vi også ha inne et godt utvalg av Levis og Henry Choice, forteller Johnsen. Alle selgerne på Match skal skoleres innenfor jeans, både når det gjelder passform og vask. Den nye jeansavdelingen åpner onsdag 25.mars.

NY VITARA!

HUSK ! lørdagSåpent 11 – 14

ÅRETS BILSENSASJON SportTech pakke: Skinn/Alcantara-seter 17” Sport Aluminiumsfelger Chrom Sport grill Tåkelys Takrails sølv Mørke ruter fra B-Pilar Lakkerte dørhåndtak/Speil El.oppvarmet og innfellbare speil Skinn multifunksjonsratt Analog sentermontert klokke Lyspakke interiør Radio/CD/Bluetooth/USB/DAB+ Navigasjon Ryggekamera Smartphone link Hill descent control Hill hold control Adaptive Cruise Control Radar Brake Support Automatisk Klimaanlegg LED Kjørelys LED Hovedlys Alarm Parkeringssensor foran og bak Startknapp/nøkkelfritt system Regnsensor

Verdi kr. 72.500.Kampanjetilbud: kr. 25.000.Spar kr. 47.500.-

Vitara 4x4 4x4 fra fra 313.900,299.900,Vitara

Du når alltid våre selgere på mobiltelefon;

www.fagerthun-bil.no • Tlf. 76 96 50 00

• Frode 918 55 670 • Rolf Kr. 916 28 300 • Trond 907 93 894

Som skapt for norske forhold! www.suzuki.no


Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015 

13

Tilbudene gjelder t om 29/3 2015.

Din butikk nær grensen! Alle dager hos oss!

Capri-Sonne 10-pack, 0,2 liter. Jfr pris 13:63/liter.

4

for

5990

199k

/kg

109k

/kg

Ytrefilét av lam Fra New Zealand.

Farse av storfekjøtt ICA. Fra Sverige.

Ca 500 g. Kjøtt fra midtdelen av lam.

Max 12% fettinnhold.

2

for

Coca-Cola, Fanta, Sprite, Pepsi 24x33 cl. Jfr pris 12:59/liter + pant.

3

for

299k

+pant

Serranoskinke

Skiver. Jfr pris 112:67–135:20/kg.

/kg

Ca 2 kg. Ferdigkokt. Kjøtt fra bakdel av gris.

1690 Salami Göl. 125–150 g.

Fra Sverige. 1 kg. Fryst.

3990 Helgskinka Nybergs Deli. Fra Sverige.

José de la Montana. 300 g. Lufttørket 12 måneder. Jfr pris 165:00/kg.

59k Kyllingfilét ICA.

99k 2990 Tykk grillpølse

Scan. 480–640 g. Med skinn. Jfr pris 46:72–62:29/kg.

2

for

20k

Sild i glass ICA. 220 g. Jfr pris 45:45/kg,  74:07–81:30/kg uten fortynning.

2

for

2

for

35k

Chips, Ostepop, Figurer

OLW. Chips, 300 g, Ostepop, Figurer, 200–250 g. Jfr pris 58:33–87:50/kg.

2

for

25k

Riesen, Werthers

70 g/120–150 g. Jfr pris 83:33–178:57/kg.

2

for

30k

0980-311100

Sjokolade

Marabou. 180–200 g. Jfr pris 70:00–77:78/kg.

Sjokoladeposer Cloetta.

150–200 g. Bridge, Polly, Kjekssjokolade miniruter. Jfr pris 75:00–100:00/kg.

Petter og personell ønsker dere velkommen!

Riksgränsvägen 2a

28k

ica.se/nara/riksgransen

Alle dager 9–20

Riksgränsen


14 

Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015

Border Crossing Challange 18.april:

Arrangørstab med erfaring

Her er deler av den solide arrangørstaben som skal sørge for at årets Border Crossing Challange blir gjennomført med stil. F.v.: Pål Wågen – Parkeringsansvarlig, Sverre Dalhaug – Rennleder, Finn Magne Simonsen – Løypesjef, Bjørn Erik Fagerlirøen – Tidtaking, Elin Fagerlirøen – Sekretariat, Øystein Flygel – Teknisk delegert (TD), Per Odne Rødberg – Transportsjef, Christer Hermansen – Styremedlem/sponsoransvarlig.

Her er den solide arrangørstaben som skal sørge for at årets Border Crossing Challange blir gjennomført med stil. Tekst: Rune Dahl

Å

rets utgave av langløpet Border Crossing Challenge på ski går av stabelen lørdag 18.april. Mens hovedløpet starter på Riksgränsen og har målgang 60 kilometre senere i Bjerkvik, har den litt enklere familievennlige utgaven start i Vassdalen. Også den ender opp to mil senere i Bjerkvik. På begge distansene er det både tur- og trimklasse. Staben Her er deler av staben: Rennleder for årets renn er velkjente Sverre Dalhaug. Sverre er World Master i langløp og har deltatt i 15 forskjellige renn rundt omkring i verden, en tittel som henger høyt. Sverre har forsvarsbakgrunn og har arrangert militært NM på ski. Finn Magne Simonsen er daglig leder og tilrettelegger for årets renn. Velkjent profil og en primus motor i Bjerkviksamfunnet i massevis av år. Øystein Flygel er et velkjent navn i skimiljøet i Bjerkvik. Øystein er teknisk delegert og passer på at alt går rett for seg i forhold til Norges Skiforbunds bestemmelser. Bjørn Erik Fagerlirøen er tidtaker-

sjef. Systemet som brukes er EMIT, hvor alle i konkurranseklassen går med tidtakerbrikker. Elin Fagerlirøen er i sekretariatet og kommer til å være høyt og lavt både før, under og etter rennet. Per Odne Rødberg er transportansvarlig og kjører deltakerne fra Bjerkvikhallen og opp til Riksgränsen og Vassdalen. Pål Wågen er parkeringssjef og har ansvaret for logistikken med parkering og organisering. Christen Hermansen er sponsoransvarlig og har ansvaret for informasjonsflyten ut, blant annet gjennom nettsiden til BCC. Vakkert landskap – Jeg gleder meg utrolig. Løypene går i et utrolig naturskjønt område både i Sverige og Norge så. For meg personlig er den fineste delen av løypa når vi kommer til Holmvassbu og ser nedover mot Øvre Jernvann og områdene rundt Skitdalshøgda og Fiskelausvann. Her går man under Nævertind og Koppartind, rett og slett et fantastiske fjellområde. Man går gjennom høyfjell og ned mot fjorden, forteller Sverre Dalhaug.

Sverre og resten av arrangørgjengen har planer om å ha hele løypetraseen klar til påske. – En fin påsketur er å gå fra Vassdalen og ende opp på Skitdalshøgda eller Øvre Jernvatn. Det er en distanse på i overkant av to mil og man går med solen i ansiktet hele turen. Det blir en fantastisk tur. Ved Fiskelausvann er det mye fisk, så her kan det være fint å stoppe og fiske litt på isen. Hele løypa er merket med gul og svart merketeip, sier Dalhaug. Ordfører- og kommunekamp Som en liten morsom delkonkurranse har arrangøren invitert områdets ordførere til kommunekamp. Til nå har åtte ordførere meldt seg på og skal ”kjempe” seg i mellom fra Vassdalen til Bjerkvik. I tillegg vil den ordføreren som mobiliserer best og får med seg mest deltakere fra sin egen kommune, vinne en eksklusiv diplom og en pengepremie på 5000 kroner. Beløpet tilfaller en utvalgt organisasjon eller foreningen i samme kommune. – Jeg har gått opp løypene de siste ukene, og området er rett og slett fantastisk. Nå er det bare å håpe at vi får været med oss, sier en spent Sverre Dalhaug.

Landslagssmøreren kommer

A

rne Markus Svendsen, opprinnelig fra Lavangen – men nå bosatt i Bardu, har meldt sin ankomst til årets Border Crossing Challange. Siden 2014 har han jobbet for fullt som smører på skilandslaget. Arne er til vanlig ansvarlig for skiene til landslagsløperne Finn Hågen Krogh, Didrik Tønseth, Ingvild Flugstad Østberg og Martine Ek Hagen. Men under Border Crossing Challenge skal han smøre skiene til ordførerne i forbindelse med «Ordførerrennet». Her skal områdets ordførere “konkurrere” fra Vassdalen til Bjerkvik, en distanse på 20 kilometer. Arne Markus Svedsen skal også holde foredrag i forkant av premieutdeling I Bjerkvikhallen, om «Livet sett fra innsiden av smøretraileren/ski-sirkuset»  Arne deltar selv sammen med sin sønn i 60 km Riksgrensen – Bjerkvik i konkurranseklassen (tur-klassen).  


Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015 

15

START STED OG START TIDSPUNKT BCC - ski

Start sted

BCC – ski:.................Ved Hotellet på Riksgrensen BCC – ski mini:.......Ved Grendehuset i Vassdalen

Start tidspunkt BCC – ski Riksgrensen Trim 1:.......................Mellom kl 0900 og kl 1000 Trim 2: ......................kl 1000 Tur: ............................kl 1100

BCC – ski mini Vassdalen Trim 1: .......................Mellom kl 0900 og kl 1100 Trim 2: ......................kl 1200 Tur:............................kl 1200

KLASSEINDELING BCC – SKI

Turklasser

Kvinner/menn...........16 – 19 år Kvinner/menn...........20 – 29 år Kvinner/menn...........30 – 39 år Kvinner/menn...........40 – 49 år Kvinner/menn...........50 – 59 år Kvinner/menn...........60 – 69 år Kvinner/menn...........over 70 år

Flotte områder ved Øvre Jernvann.

Trimklassen Trim 1: ...........................Kvinner/menn alle alder uten tidtaking. Trim 2: ..........................Kvinner/menn alle alder med tidtaking.

PREMIERING BCC – SKI

Turklassen Løpets vinnere i dame/herreklassen med start fra Riksgrensen 1 – 2 – 3 premie kr 3.000,- 2.000,- 1.000,Klassevinnere. Gavekort til nr 1 – 2 - 3 Løpets vinnere i dame/herreklassen med start fra Vassdalen 1- 2 – 3 premie kr 1.000,- 750,- 500,Klassevinnere. Gavekort til nr 1 – 2 – 3

Alle deltagere på begge distanser. Uttrekkspremie blant alle deltagerne. Vinnere av uttrekkspremier må være til sted for å få premien. Minnepremie til alle som fullfører.

SEKRETARIAT BCC – SKI Bjerkvikhallen

Fredag 17. april fra kl 17.00 til kl 20.00 Lørdag 18. april fra kl 08.00 til kl 18.00

Grendehuset Vassdalen Lørdag 18. april fra kl 08.00 til kl 12.30

Hotellet Riksgränsen Lørdag 18. april fra kl 08.00 til kl 11.30

ORIENTERING FATBIKE SEKRETARIAT

Bjerkvikhallen fredag 17 april kl 17.00 til 20.00 Bjerkvikhallen lørdag 18 april kl 08.00 til 18.00

KLASSEINNDELING FATBIKE En klasse herrer En klasse damer

STARTSTED OG START TIDSPUNKT FATBIKE Start sted: Bjerkvikhallen Start tidspunkt: Fellesstart kl 13.00

Premiering 1 – 2- 3- plass, kr 500,- kr 300,- kr 200 begge klasser.

Løypebeskrivelse BCC ski BCC – ski og BCC – mini (start sted Vassdalen) er et turrenn i klassisk stil. Den lengste løypa er ca 60 km lang og starter ved Hotellet på Riksgrensen i Sverige.

L

øypa går rett ned på Vassijaure hvor den følger den eksisterende løypa som Riksgrensen kjører opp. Fortsetter rett nordover i lett småkupert terreng for deretter å bøye rett vestover og inn i Norge og høyfjellet. Deretter mot Holmvatnan og Holmvassbu hvor første matstasjon/sanitet er. Nå bærer det stort rett nord øst over mot Fiskelausvatnet gjennom småkupert og åpent terreng. Underveis mot Fiskelausvatnet vil

det være en matstasjon/sannitet. Etter passert Fiskelausvatn begynner nedstigningen til Vassdalen. Løypa følger stort sett hele veien fine skogsveier med noen litt krevende utforkjøringer. Vel nede i Vassdalen passerer løypa Vassdal Grendehus (matstasjon/sanitet), hvor starten for BCC – mini er. Herfra er det ca 20 km igjen til mål. Fra Vassdalen følger løypa

en brei og fin skogsvei gjennom småkupert terreng mot Kvandalen med matstasjon/sanitet. Fra Kvandalen bærer det ned til gamle Skoglund leir, under E 6 og videre inn på løypenettet til Bjerkvik ski anlegg og i mål ved Bjerkvikhallen. Når det gjelder plassering av- og hvor mange matstasjoner/sanitet vil dette være åpent for justering.

Uttrekkspremier Uttrekkspremier blant alle deltagere. Vinnere av uttrekkspremier må være til tilstede for å få premien.

Disse ordførerne stiller i ordfører-kampen:

Rony Grindstein, ordfører i Gratangen Svein Erik Kristiansen, ordfører på Evenes Einar Aune, ordfører Skånland kommune Tore Nysæter, ordfører i Narvik Erling Bratsberg, ordfører i Lavangen Sigrun Wiggen Prestbakmo, ordfører i Salangen Bjørnar Pettersen, ordfører i Tjeldsund Jens Johan Hjort, ordfører i Tromsø


16 

Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015

k at t e r jå k k

d i t l al

a r b

s i r p alltid

10p

alltid

på hele sortimenet

1

11

glutenfritt

str

alltid

4 for

99k

alltid

54

coop kaffe. nå også coop änglamarks kaffe

90 K

AGENT FOR SYSTEMBOLAGET Du bestiller allt Vi leverer.

husholdningsost Coop.

agent for systembolaget

Mail: konsum.katterjokk@yahoo.se

Bo og spis godt i Katterjokk

+46 (0)980-430 60 www.katterjokk.nu

Du bestiller. Vi leverer.

.

1

Coop Konsum Katterjåkk 981 94 Riksgränsen Mandag-lørdag... 09-19 Søndag................. 09-17

Lik oss på Facebook! Coop Konsum Katterjåkk

Telefon +46 10 74 74 030 E-post konsum.katterjokk@yahoo.se

c

.


Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015 

17

k at t e r j å k k

alltid

ilbud påsket

49

6 for

90 K

påskegodteri Kloetta.

59k

alltid

99k

glocken multivitamindrikk

cola, fanta, zero, pepsi max, pepsi regular 1 brett. Pant tilkommer.

d

ilbud påsket

12 kg

13k

røsukker

49

90

fra

93k K

K

påskeskinke Scan.

velg mellom ytrefilét av svin, indrefilét eller kambein

ilbud påsket

tid

4 for

108k

caprisonne

4 for

159k den beste viltskaven Fra Viltpoolen.

velkommen til din butikk midt på fjellet!


18 

Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015

Bursdagbarnet

Bursdagshilsener er gratis hos oss. Send på e–post til: hurra@inarvik.org Hver 14. dag deler vi ut en flott bursdagskake til en av de som har bursdag. Vinneren kan ta kontakt med oss i Dronningens gate 56 for å få kakebevis.

Månedens bursdagskake går til Mathea Småtrollan vårres e blitt så stor, 23 Mars fylle Adele og Malene 2 år. Vældi gla i dåkker! Klæm fra Pappa og Mamma :-)

Vi ønsker å gratulere Aina Nyland med 28-årsdagen den 28. mars. Dagen blir sikkert feira med kaker og inntak av favorittmaten sushi/chablis. Vi er alle kjempeglad i deg! Hilsen Eskil, Aminda, dyran og typen.

”Aron Munkvold Kristiansen 5 år den 9. april. Gratulerer med dagen til verdens beste Aron! Håper du får alt du ønsker deg og at du får en kjempefin bursdag:) Stor klem fra mommo”

Tenk at Niklas klompen vårres e 10 år 27.mars. Du e en gledesspreder i livan vårres å vi elske dæ helt ut i universet. Hilsen Mamma og Pappa.

Til vår kjære flotte fine, Her er en hilsen fra to av dine. 29 mars fyller du år, Noe som betyr at du bursdagshilsen får.

Eirik Munkvold 31 år. Gratulerer med dagen den 21.mars - og gratulerer til deg og Nøy med forlovelsen! Hilsen mamma Sølvi

25.Mars fylle prinsen vårres Emil Leander OlsenJohansen 1 år, å vi glede oss alle sammen til å feire din første bursdag med kake å gava. Tenk korr fort tiden har gådd å nu begynne du å bli stor gutt!! Gratulere så masse med dagen!! Mange bursdags klemma fra mamma og pappa.

Du er en av de beste vi kjenner, Vi er så mye mer enn bare bestevenner. Hipp hurra før jenta vårres, Frida Helene Nyborg Engere, Vi er som en liten familie på tre, som fyller 5 år 8.april :) Like å gå Og ennå er det ikke nok med det. på ski, og e bære go og blid. Håpe du får en flott bursdag. Vi Dagen er din og for deg skal det bli fest, e så glad i dæ!! Stooooor bursDen skal bli som Kristina- bedre dagsklæm fra mamma, pappa, enn best. Dadda og Fredrik. Ræsten av En stor klem og varme gode ord, familien hilse og. Du har for evig tid i våre hjerter satt spor. Gratulere så mye med 23årsdagen din snuppa, håpe den blir helt perfekt. Stor klem fra jenten dine, Elizabeth og Marianne.

Verdens beste tante, Ine Gundersen, i Ballangen fylle 14 år 6 april. Gratulere så masse med dagen. Kjempe gla i dæ. Stor klem fra Hermann. Dadda og Tor hilse også.

Marianne A. Munkvold 33 år. Gratulerer med dagen din den 31. mars! Håper du får en superfin bursdagsfeiring! Klem mamma.

Gratulere med 9 års dagen Mathea 29. mars. Ønsker deg en like super bursdag som du er. Stooor klem fra mamma, pappa, Marlene, Sondre, Tina og Nicki <3

Månedens gratulant kan velge mellom en av disse kakene :)

Kaken er levert av

steinovnsbakeriet

M Y K L E V O L D

Hipp Hurra for go-jenta Isabell Foshaug som fyller 4 år 29. mars! Vi gratulerer deg hjerteligst med dagen. Stor bursdagsklem fra tante Anita Helén og onkel Jørund. 

Denne sjarmerende jenta fyller 14 år 6. april. Gratulerer så masse med dagen. Stor klem fra pappa

Vi vil se flere flotte bilder fra Narvik! Send inn bilder fra Narvikområdet, og få muligheten til å se de på trykk i neste utgave av avisa I NARVIK. Sendes inn på mail: konkurranse@inarvik.org Vinterstemning på Bjørnfjell. Fotograf: Sondre Dahl www.inarvik.org

Ukens bilde


Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015 

19

Tur med forviklinger:

Ut på tur aldri sur De startet overnattings-turen inn til Funn-hytta i Tøttadalen i et nydelig vær. Seks turvante glade damer fra nattpatruljen i hjemmetjenesten. Det skulle bli et minnerikt døgn. Tekst: Rune Dahl

Foto: Privat

Glade damer på tur. Fra venstre: Inger Kulterstad, Katrine Antonsen, Mona Heiberg, Katrine Jensen, Laila Hansen og Tina Sjøvoll.

I

anledning friluftsåret 2015 hadde de seks damene i nattpatruljen i hjemmetjenesten lenge planlagt å ligge ute i lavvo ei vinternatt. Med et hektisk yrkesliv der flere er småbarnsmødre, må logistikken planlegges godt for at alle skulle komme seg på tur. – Turen inn til Tøttadalen og Funn hytta starta torsdag 5.3. i vindstille og strålende sol. Vi hadde en fin tur inn til Funn hytta der vi satte opp Lavvoen, noe som var ei ny erfaring, men vi ble godt fornøyd med resultatet og gledet oss til å sove i den. Lavvoen hadde vi for anledningen lånt hos Ofoten friluftsråd, forteller Inger Kulterstad i hjemmetjenesten. Alle hadde med seg tunge ryggsekker, pakket litt for mye, så damene kunne ha overlevd lenge på de rasjonene. Gode varme klær, tykke soveposer og liggeunderlag beregnet for ei kald vinternatt hadde alle med seg. – Inne i Funn hytta fyrte vi i ovnen så det ble riktig lunt og koselig. Dagen før hadde vi sendt ungdomsguten Brage, han som liker å gå med tunge ryggsekker, opp med en sekk ved, og en dunke vann for oss. Da klokka ble 20.00 måtte Mona gå hjem, den eneste som ikke kunne overnatte. Vi fulgte ho et lite stykke, resten av veien måtte modige Mona gå aleine. Ho fikk gode råd med seg på veien, om hva hun skulle gjøre om ho traff på elgen i mørkna, forteller Kulterstad. Etter å ha spist godt , spilt yatzy , snakket om livet og hygget seg, var alle klar for å gå ut å legge seg i lavvoen. – Plutselig skjedde alt fort, pang sa det og det blåste opp til et forrykende uvær. Det kom noen sterke vindkuler ned

Tøttatoppen, og vi så fort at her bar det galt av sted. Lavvoen var på tur til å blåse av gårde. Nattpatruljen er vant til å takle akutte og uforutsette hendelser, den erfaringa var bra å ha nå. Vi kasta på oss klær, lue votter og hodelykter og for ut for å redde lavvoen, forteller Kulterstad. Samtidig som jentene var ute for å redde lavvoen slo vinden inn igjennom pipa og hele hytta ble fylt med røyk. Katrine Antonsen meldte seg som røykdykker og utstyrt med ei bøtte snø gikk hun inn for å tømme ovnen. Hytta måtte sprengluftes da det ikke var forsvarlig å oppholde seg inne på grunn av røyken. – Så satt vi der, i storm og bekmørka uten lavvo og ikke kunne oppholde oss inne i hytta. Det som var godt å se var måten alle takla det på, alle sprang til å gjorde det vi måtte, med godt humør og ståpåvilje, ingen ble sur eller ga opp å ville dra hjem, forteller Kulterstad lattermildt. Etter timer med utlufting og temperatur som sank fra lune 27 grader til 8 grader inne i hytta, var lufta så bra at jentene kunne flytte inn. – Vi reide opp på gulvet, der vi la oss og sovna , alle var utslitt og sov i 7-8 timer , noe som ikke er vanlig for småbarnsmødre og nattarbeidere, forteller hun. Nattpatruljen var storfornøyde med turen, selv om det ikke ble overnatting utendørs i lavvoen. – Friluftsliv skaper samhold der alle bidrar og skaper morsomme og gode minner. Om vi ikke fikk ligge ute denne gang så er vi alle enig om at vi skal på flere turer, og noen er allerede under planlegging.


20 

Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015

Skistua skoles egne mini–journalister:

Glimt fra Vinterfestuka 2015 Hvert år lager 6.trinnet ved Skistua skole egen skoleavis. Elevene har vært ute i byen og tatt pulsen på Narvik under årets Vinterfestuke. Her presenterer vi noen av de flotte sakene.

Moaune gård Barnas scene – ”Bø! Og ting og tang” Vi har vært på Barnas scene BØ! Og ting og tang. Der har vi intervjuet to skuespillere og ett barn. Barna syntes det var veldig gøy. De lo og var veldig engasjerte og barna syntes det var morsomt at skuespillerne brukte mange lyder, lys, farger og ballonger. Etter forestillingen fikk vi snakke med Olivia på 3 år. Hun går i Pingvinn barnehage. Var det gøy? – Ja, veldig gøy! Hva var artigst? – Det var artig når de tulla med ballongene. Hun fortalte at favorittfargen hennes er grønn og rosa. Hun syntes at “Bø! Og ting og tang” var så gøy at hun vil se det en gang til. Vi intervjuet også skuespillerne Ilein Fatland og

Hilde Stensland. Ilein var danser og Hilde var skuespiller. Vi ønsket å snakke med dem fordi vi ville vite mer om dem og skuespillet. Når laget dere forestillingen? – Vi laget forestillingen for en måned siden. Hva er målet med denne forestillingen? De fortalte at målet med forestillingen er å få små barn til å se på teater, og forstå det. Barna skjønte det ved hjelp av lys, lyd, farger, kroppspråk og ballonger. Hva er grunnen til at dere begynte med skuespill? De sa at når de var små så bestemte de seg for å bli skuespillere, og det ble de. De ble venner i 2013 når de var Svarta Bjørn–kandidater. Så takket vi for intervjuet! Laget av: Amalie, Nora, Yilmaz, Lasse og Daniel.

Generalprøven til kreativt kvarter var godt i gang. Forventningsfulle 4.klassinger var godt i gang med å øve på stykket “Moaune gård”. De sang, pratet og de var veldig flinke. Til sangene ble det spilt gitar, og det låt veldig bra. Lærerne så veldig fornøyde ut, og vi tok noen bilder underveis av elevene. Da de var ferdig med generalprøven, intervjuet vi to av skuespillerne. De het Stian og Adriane, og de spilte rollen som skomaker og mor. Stian sier at han har vært med i et skuespill før, men det har ikke Adriane. De gleder seg veldig fordi de aldri har spilt skuespill på skola før. Er dere nervøse? – Nei. Hvorfor? – Det er fordi vi kan rollene så godt! De forteller at skuespillet handler om arbeidet på gården, Moaune gård, og at man skal hjelpe de fattige. De har ikke lyst til å bli skuespillere fordi de vil heller spille fotball på fritiden i stedet for å øve. Stian har fått klærne hjemmefra, som han bruker i skuespillet, mens Adriane har fått de fra mormoren sin. Fredag 13.februar skal de fremføre skuespillet. Så takket vi for intervjuet og de sprang til garderoben for å skifte til vanlige klær. Etter den første forestillingen, intervjuet vi Catharina Fors, lederen for skuespillet. Vi ønsket å finne ut litt mer om skuespillet. Under intervjuet satt vi på det lille møterommet i 3. etasje på Skistua skole.


Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015 

21

The Brazz Brothers Helga 6.–8. mars har vi, Sofie Andersen Hindahl og Vilja Madeleine Kalsnes, vært på samspillseminar med det kjente bandet The Brazz Brothers. Der har vi lært flere melodier ved hjelp av gehørspill, og helt uten noter. På seminaret var vi deltakere fra mange forskjellige korps, til sammen var vi over 90 musikanter. Lørdag deltok alle i kostymetoget med to av melodiene vi hadde øvd på. Søndag spilte vi en konsert på Folkets Hus og mandag spilte vi to skolekonserter på samme sted. I pausen mandag, mellom de to konsertene, hadde vi avtale med bandet om å få gjøre et intervju til skoleavisen på Skistua Skole. Vi troppet opp på pauserommet til bandet med spørsmålsark, slush, milkshake, blyant og godt humør. Der ble vi tatt veldig godt i mot av glade gutter som svarte villig på spørsmålene. Hva heter dere? – Vi heter The Brazz Brothers, og bandet består av; Kenneth Ekornes (trommesett/ percusjon), Stein Erik Tafjord (tuba), Runar Tafjord (horn), Helge Førde (trombone), Jan Magne Førde (trompet/flugelhorn). Bandet deler en hemmelighet med oss, som ikke er kommet i media, eller på hjemmesiden deres. Jarle Førde (trompet/flugelhorn) har sluttet i bandet og Kåre Nymark er ny, han spiller trompet. Hvordan kom dere på navnet The Brazz Brothers? – Brazz betyr messinginstrument. Videre er det flere søsken i bandet. Vi er

Hun fortalte at hun hadde lest ei bok om et juleskuespill. Hun syntes det var et bra skuespill, så hun skrev det om til et rallarspill. Det samme hadde hun gjort med sangene. – Det er artig å se tøffe barn gjennomføre skuespillet som jeg har laget. Prestasjonene er noe forskjellige fra år til år. Jeg synes ungene er veldig flinke, og de skjerper seg sjelden før generalprøven som ofte er dagen før selve premieren. Når laget du stykket? – For ca. fire år siden. Dette stykket har vært gjenomført på skola tre ganger, mens det andre rallarstykket over ti ganger. Som barn drev hun på med barne– og ungdomsteater. På fritida får hun spørsmål om å hjelpe til og sette opp forskjellige stykker. Holder du på med skuespill på fritida? – Ikke nå, men jeg har vært skuespiller før. Rett før en premiere føler hun at det kommer til å gå galt, men når de først setter i gang, er hun veldig glad for at hun tok denne jobben selv om den er slitsom. Så takket vi for intervjuet og gikk til glassgangen for å spise grøt og drikke saft. Laget av Mina, Victoria,Thea, Simon, Bjørnar og Nathaniel.

to brødrepar og alle er vi musikalske brødre fra samme region. I tillegg er vi veldig glade i å spille jazz. Ss– ene i brass er derfor byttet ut med dobbel z. Når spilte dere inn deres første album? – Det spilte vi inn i 1985. Da kommer det som kjapp kommentar fra Runar: – Vi spilte det inn i 1885 :) Etter litt latter svarer vi at det passer jo bra, siden de er her og spiller i VU. Har dere spilt i korps? – Vi har alle begynt vår musikalske karriere i korps, først som aspiranter og deretter i hovedkorps. Flere av foreldrene våre var med i foreldreforeningen i korpset og pappa til Helge var dirigent. Ca, hvor mange konserter har dere spilt? – Vi tror det må være ca 4000 konserter i løpet av 35 år. Det vil si at vi i snitt har spilt ca 100–120 konserter i året. Det betyr ca. en konsert hver 3. dag siden vi begynte. Hvor mange sanger har dere laget? – Tenker dere de vi har komponert selv, eller laget arrangement til? – Vi tenker de dere har laget selv. – Vi har laget ca 50–60 sanger. Hvorfor bruker dere så mye tid på å spille med barn og unge? – Fordi det er GØY! Også fordi da blir vi minnet på om hvor viktig det er å dele musikalske opplevelser. Stein Erik spør om vi vet hva «to play» betyr? Vi svarer: – Spille/leke. Da forteller Runar at på Island heter musikkdirigent en tonleikar. Bandet synes det er viktig å leke med musikk. Under konsertene overrasket de publikum med blant annet å spille på

antilopehorn. Hvorfor valgte dere akkurat dette livet? – Fordi det er så gøy å spille at vi kan ikke slutte. Vi har alle utdannelse i musikk, enten høgskole eller konservatorium. Har dere en jobb ved siden av? – Nei, det ville ikke la seg gjøre. Kanskje ville vi være på jobb en mandag for så å reise av gårde for å holde konsert og bli borte resten av uka. Hvordan er det å ha et liv der man reiser rundt i verden? – Det er veldig spennende. Vi er veldig nysgjerrige av oss og vi blir bare mer nysgjerrige jo mer vi reiser. Vi møter nye folk hele tiden og blir venner. Runar sammenligner det med å åpne en dør og lukte, se og smake på det som er innenfor. Da får man bare lyst til å gjøre det mer. Ellers fortalte Kenneth på generalprøven søndag at han pleier å ta seg noen timer fri fra resten av bandet når de er på reise, for å gå på torvet og kjøpe spesialinstrumenter. Vi takker for intervjuet og spør pent om å få autografene til hver og en av dem. I tillegg avtaler vi å få ta bilder av dem etter neste konsert. Bandet er en gjeng med snille, spennende, lekende/barnlige og morsomme «gutter». Disse dagene har vært helt super. Vi har lært masse, og det har vært en spennende og spesiell måte å arbeide på. Laget av Vilja Madeleine og Sofie.


22 

Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015

Fra skoletaper til verdenserobrer Intervju med Samuel Massie Vi har intervjuet Samuel Massie om turen hans med Berserk. Det var veldig gøy å høre på. Det var spennende å høre om store bølger, kannibaler og hammerhaier. Det var veldig trist å høre på når han fortalte om Berserk som forsvant 11.februar 2013. Foredraget med Massie var i auditoriet på Parken ungdomsskole i Narvik. Hvor vokste du opp? – Jeg vokste opp i Bergen sentrum. Hvordan var det? – Jeg synes det var veldig kjekt. De første årene av mitt liv var veldig gøy. Jeg var som alle de andre ungguttene. Det som skjedde etterhvert som jeg ble litt eldre, var at jeg følte at jeg ikke lenger fikk lov til å være meg selv. Jeg ble litt motivasjonsløs da jeg begynte på ungdomsskolen. For å gjøre det bra, begynte jeg heller å skulke. Jeg skulket oftere enn jeg var på skolen. Det er viktig at man etter hvert velger riktige veier.

Hvem er forbildet ditt? – Forbildet mitt er Shaun Stevertsen. Han er en kar som har veldig mye problemer, men likevel er han veldig hyggelig og snill. Hvordan var det på skolen? – I begynnelsen var jeg veldig glad og hadde veldig mye motivasjon. Etter hvert ble jeg dårligere og dårligere. Hvordan var det å skrive boken “Hold fast!”? – Det var en veldig spesiell opplevelse. For meg som ikke har skrevet før, så var det litt spesielt å dykke seg ned i bokskriving. Det krever veldig mye selvdisiplin å skrive så mye. Man må holde seg i nakken, for det er veldig lett å sette seg ned og spille Playstation. Hvordan var det ombord på Berserk? – Det var gøy, men det var kaldt og fuktig. Det var moro og mye mannehumor. Vi spiste mye dårlig mat. Hvilke mat spiste dere? – Vi spiste pasta og løk.

Kinesiske tegn

FN– filuren

Vi har vært på kurs på Narvik bibliotek og lært noen kinesiske tegn og hvordan noen av tegnene uttales. Der intervjuet vi kursholder Chujiao Eriksen. Hun var veldig hyggelig. Hun hadde på seg kinesiske klær som var veldig pene. Eriksen kommer fra Beijing i Kina. Chujiao startet med å fortelle at den som klarte å huske flest tegn, etter at kurset var ferdig, skulle få godteri.

Vi var på Oscarsborg og så på ei forestilling som het “ Møt FN– filuren”. Barna som var der var veldig glade, ivrige og flirte mye. Vi intervjuet buktaleren Erik Mogeno for å finne ut litt om han, det spennende teaterstykket og FN.

Hva synes du er det viktigste, kinesiske tegnet? – Xie xie (takk), for det er viktig å være høflig. Hvorfor ville du lære norske barn kinesiske tegn? – Det er en stor kultur og et viktig språk der over 2 milliarder mennesker snakker kinesisk. Hvor mange tegn har dere i Kina? Hun sa at de har flere tusen tegn. Det er så mange tegn at det ville tatt flere dager hvis hun skulle fortelle om alle tegnene Når lærte du kinesiske tegn? – Jeg lærte kinesiske tegn da jeg gikk det 3. året på barneskolen. Betyr et tegn et ord eller noe annet? – Et tegn kan bety et ord, men noen ord må ha flere tegn for å gi mening. Hva er spesielt med kinesiske tegn? – Det som er spesielt med kinesiske tegn er at noen tegn er veldig vanskelig å uttale og skrive. Rekkefølgen av tegnene kan også være vanskelig å huske.

Hva er grunnen for at du begynte med buktaling? – Det var fordi det ikke er så mange som driver med det, det er litt spesielt og folk synes at det er ganske morsomt.

Eriksen avsluttet kurset med å dele ut godteri til den flinkeste eleven!!! Laget av: Yilmaz, Amalie, Lasse, Nora og Daniel.

Først fikk vi vite litt fakta om FN, blant annet at FN står for de Forente Nasjoner. FN ble stiftet 24.oktober 1945, hovedkvarteret er i New York og at FN– sjefen kommer fra Sør– Korea og heter Ban Ki– moon.

Han fortalte at som unge hadde han lest noen bøker om buktaling, men da fikk han det ikke til. Noen år senere så han at de søkte etter deltakere til “Norske Talenter”. Han begynte å øve på buktaling, og han fikk det til etter noen måneders øving. I “Norske Talenter” kom han helt til finalen. Han tapte dessverre, men ble fornøyd med 2.plassen. Etter det ble han forelsket i buktaling. Hva er det beste med buktaling? – Det er vel å stå foran publikum å tulle og tøyse. Det er også veldig artig å se at de andre flirer av meg. Vi spurte om han hadde slitt ut noen FN– filurdukker. Det hadde han ikke, for det var ikke hans dukke. Han sa at FN– filuren reiste rundt i de 193 landene som er med i FN. På reisene sov filuren i en koffert eller i ei skoeske. Har du flere dukker? – Ja, elleve stykker. Blant annet en spydig kanin. Han fortalte at han hadde drevet med buktaling i seks år, men at det hadde vært jobben hans i fire år. Vi lurte litt på om dukken hans kunne synge, så da begynte den å synge “Bæ, bæ lille lam”. Han sa at det faktisk var lettere å synge enn å prate. Hvorfor? – Fordi da legger man seg bare på en tone og trenger ikke å variere tonene. Vi takket for intervjuet. Da vi var på vei ut døra, spurte han om vi ville ha en ballongfigur. Vi sa ja, takk. Rett før vi gikk, spiste han en hvit ballong. Det var helt sykt! Vi takket på nytt og gikk tilbake til skolen. Laget av: Victoria, Mina, Thea, Simon, Nathaniel og Bjørnar

Kranglet dere noe på turen? – Det ble litt småkrangling av og til, men det som er viktig når man er ombord i en båt, er at det er viktig ikke å være langsint. Hva følte du når Berserk forsvant? – Jeg følte først et sjokk og sorg. Det var en tung informasjon å få. Først trodde jeg ikke helt på det. Hvordan er det å holde foredrag om livet ditt? – Jeg synes det er morsomt at folk vil høre på. Jeg blir sliten av det, men det er fremdeles veldig artig. Det var veldig artig å møte Samuel Massie. Han var en skikkelig kul fyr. Han har nok hatt både en trist og en spennende tur mot Sydpolen. Så takket vi for intervjuet og hørte på resten av foredraget. Laget av: Sondre D, Sondre.T. V, Trym.N, Mia og Sunniva.N

Bygging av Ofotbanen; Narvik blir til by Vi valgte å intervjue Johnny Mobakken og Bjørn Forselv om Ofotbanen. Vi ville finne ut mer om rallartiden og byggingen av Ofotbanen. I tillegg syntes vi at det hørtes veldig morsomt ut. Vi møtte Johnny og Bjørn på Storsenteret i Narvik etter at de hadde holdt en kjempefin forestilling. Vi startet å spørre når jernbanen ble bygd? – Den ble bygd i to etapper. Arbeidet startet i 1884. Etter et par år med bygging, gikk selskapet konkurs. Det var stille i ni år. Byggingen begynte igjen i 1898, og da bygde de i 4– 5 år. De var ferdige i 1902. Hvor lang tid tok det å bygge jernbanen? – Det tok ca. 8– 9 år å bygge jernbanen. Hvorfor het det rallar? – Det er egentlig et svensk ord. De jobber på et anlegg. Når det anlegget var ferdig, dro de til et nytt anlegg. Da heter det at de raller videre. Hvor mange tonn malm kom det ved hver levering? – Ei vogn veide jo over 100 tonn, og det er 6800 tonn til sammen. Hvor mange rallare var det som hjalp til med å lage Ofotbanen? – Det var mange 1000 rallare, men ikke så mange om vinteren. Var det mange unge rallare? – Ja det var mest unge rallare. Vi spurte om hvilken mat de spiste, og han sa at de spiste mye potet, fisk, kjøtt og salt mat. Hvor lang er Ofotbanen? – Den er ca 42 km på norsk side. På svensk side er den 16 km. Hvor mange tunneler går Ofotbanen gjennom? – Oj, nå spurte du veldig vanskelig, men det er ca. 12 tunneler. Hvor lang er den lengste tunnelen? – Den er 712 meter. Hvordan fikk de togene til å gå? – De brukte en dampmaskin. Hvor mange broer går Ofotbanen over? – Den går over to broer på Bjørnfjell og noen steinbroer. Hvilke redskaper brukte de når de bygde Ofotbanen? Han sa at de brukte meisel og bor. Vi fikk se hvordan en meisel ser ut. Hvor bodde rallarene mens de jobbet? – De bodde i brakker rundt banen. Hvilke sykdommer var vanlig å få i rallartiden? – Det var mange som fikk lungesykdommer. Vi skulle takke for intervjuet, men så kom vi på flere spørsmål. Dermed ble vi stående å snakke om sykdommer og tok mange bilder underveis. Så takket vi for intervjuet og gikk opp til skolen. Laget av: Tord, Kamilla, Jakob, Anders, Mathilde og Mathilde


Avisa I NARVIK uke 39/40, onsdag25. 24.mars september 13/14, onsdag 2015  2014

31 23

PÅ KINO

Per– Martin Jæger med sitt favorittbilde “Isdronningen.”

The Equalizer

En meny fra naturen

Premiere 26. september Denzel Washington spiller en tidligere black ops-soldat som tar opp kampen mot rusiske gangstere for å redde en ung jente.

Intervju med Per– Martin Jæger

101 gram

Gone Girl

Premiere 26. september Premiere 3. oktober Vitenskapskvinnen Marie En kvinne forsvinner på mystisk er i slutten av trettiårene og vis på hennes egen bryllupsdag. arbeider sammen med sin far i Basert på den bestselgende masseavdelingen hos det norske romanen ”Flink Pike”. Justervesenet. Kjærlighetslivet For 25. året på rad arrangerte LKAB fritid snøskulpturkonkurranse for barnehagebarn. hennes skranter Vi var på Spor1 og intervjuet ledereni et forbarnløst snøskulpturkonkurransen, Terje Enoksen. samboerforhold. Marie får i oppdrag å reise til Paris Han fortalte at de har arrangert dette i 25 årfor ogåtilsammen grillet 10.000 pølser. De arrangerer kontrollveie vår nasjonale kilo. konkurransen for at de små skal få et tilbud i VU.

Snøskulptur– konkurranse

bassenget i Alleen

Annonse betalt av Narvik og Omegn Revmatikerforening

Vi har vært på kunstutstilling med Per– Martin Jæger. Per– Martin er 74 år gammel og han er en veldig hyggelig mann. Han er nå fotograf, men har tidligere jobbet som lærer og rektor. Jæger hadde utstilling på Narvik Storsenter hele vinterfestuka. Så hørte vi at telefonen hans ringte, det var en jobbkollega. Hvor vokste du opp?   Det er 17 barnehager som deltar, ca.150 unger. Vi spurte hvordan de kåret vinneren, og han sa – Jeg vokste opp i Narvik. at de så etter kreativitet og fargebruk. Seieren går på rundgang, så det var ingen barnehager Hvordan var det å vokse opp i Narvik? som vinner flere år på rad. – Det var litt annerledes enn nå for tiden. Ting har jo utviklet seg i byen.  Han sa at han   fortsatt kjenner folk igjen fra sin barndom. En trettitimers reise Hva ville du ha bygget hvis du var med i konkurransen? Hvordan er det å være fotograf? Premiere 3. oktober – Jeg ville ha bygget et tog. – Det er kjempeartig. Jeg er en fotograf som er mye ute i naturen. Hassan Kadam Så takket vi for intervjuet og fikk oss ei deilig, varm pølse og et glass saft. (Manish Dayal) Jeg er en naturfotograf. Og så lager jeg kunstbilder, også fra naturen. er en kulinarisk yngling med en   Hva gir deg inspirasjon? genial plan. Vi gikk rundt og så på de engasjerte og ivrige barna. Etter gastronomisk hvert intervjuet vi noen av de små – Naturen er det største kunstverket av alle. Tar man bilder, ødelegger man ikke naturen. Kadam-familien, anført av overarbeiderne. Noen mennesker bruker naturen på en slik måte at den blir ødelagt. hodet Papa (Om Puri), slår seg heter dere? Hvor var din første utstilling og hvordan føltes det? Dracula UntoldHva ned i den sørfranske landsbyen – Celine(5 år) og Noah(6 år). – Jeg hadde min første utstilling på Skarstad i Efjord. Jeg var nervøs og veldig spent. Dette Premiere 3. oktoberDe kom fra Jaklamyra barnehage og hadde bygget en sommerfugl. Saint-Antonin-Noble-Val - sjar- fine Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama Sommerfuglen hadde er min utstilling nr.55. Den episke forhistorien til merende, bildeskjønn og elegant farger og mye glitter. Premiere 26. september Har du et favorittbilde? tidenes mest skremmende - det perfekte De syntes at det var veldig gøy og hadde lyst til å være med flere ganger.sted å slå seg ned Selveste Kaptein Sabeltann tar det store steget over på kinoler– Mitt favorittbilde heter “Isdronningen”. Det er mitt favorittbilde fordi det ser ut som en mann, Dracula. Med Luke Evans i og åpne en indisk restaurant, Tror dere at barnehagen deres vinner? retet;som ”Kaptein og Skatten i Lama Rama” er et storslått dronning har etSabeltann barn på fanget. Rett etter at han hadde tatt bilde av den flotte dronhovedrollen. Maison Mumbai. – JAAA!!! action-eventyr, humor spenning. ningen, som var lagetspekket av is, såmed sa det plask.og Han snudde seg og så at dronningen og barnet   hadde falt i elva. Å nei, der druknet dronningen og barnet! Flaks at han hadde berget dem i Vi takket for intervjuet og gikk videre for å se på de andre skulpturene som barna hadde laget. kameraet. De hadde vært veldig kreative og laget mange spennende skulpturer. Noen hadde laget tøffe Hvordan er det å ha utstilling? hockeymenn mens andre hadde laget små insekter. Ca klokka 12 kåret de vinneren, det ble – Man blir kjent med andre mennesker. Det er veldig artig å dele mine opplevelser med Visste du at Maurtua barnehage. De hadde laget en maurtue. andre gjennom bildene.   Hvor mange år har du tatt bilder? Vi intervjuet to av vinnerne. De fortalte at det var lett å lage maurtua selv om snøen var hard – Jeg har fotografert i 15 år. og isete. er åpent for alle?   Får dere premie? Han sa at B han hadde vært holder lærer og rektor på en liten barneskole. Derog lærte han barna om assenget behagelige 33 grader har – Ja, en fin rallarpokal. fotografering. drop-in-timer for publikum flere dager i uka samt     lørdag og søndag. Babysvømming, Aqua Shape, De syntes det beste med dagen var å bygge skulpturen og motta premien. Hva vil duvanntrening formidle med bildene? til fengende musikk, fysioveiledet  Vi gratulerte dem med seieren og fikk et glass saft før vi gikk tilbake til skola. – Jeg vil formidle mangfoldigheten i naturen. Jeg tar bilder av bitte små ting som man vanntrening, svømmekurs.   vanligvis går rett forbi. Det har jeg lyst til å ta vare på. Det er så mye fint i naturen. Naturens Vi tilbyr: Massasje, leie av basseng til barnebursdag Laget av: Thea, Simon, Victoria, Mina, Bjørnar og Nathaniel vidunder er som en liten perle. Hvor fin er ikke en liten perle? Sånn er det i naturen. Gavekort selges i resepsjonen. Har du bare hatt utstillinger i Norge? Sehatt timeplan www.privat-omsorg.no – Nei, jeg har også utstillingerpå i Sverige, og jeg har fått tilbud om å ha utstillinger i både eller vår Facebookside Stockholm og Paris. Jeg orker ikke alt styret med landegrenser og tollstasjoner. Jeg liker Drop-in 120,-/30,6-16) Bassengleie: pr time best å ha utstillinger i Norge.(barn Jeg er blitt for gammel til å reise så 1500,mye. Familiebillett kr 300,- (to voksne + inntil 3 barn)   Vi takket for intervjuet. Per– Martin syntes det var veldig hyggelig å treffe oss.   Før vi gikk tilbake til skolen, meldte vi oss på en konkurranse. Premien, et bilde signert Per– Dronningensgate 43 | 8514 Narvik | Telefon (+47) 75 80 34 00 Martin med en verdi på kr 2800.   w w w . e u r o j u r i s n o r d . n o 4, Frydenlundsgt. Narvik Tlf. 954 00 407 LagetAlleen av: Mia, Sondre D., Trym, Sunniva og Sondre V.

– det gode rådet!

Økonomisk rådgivning? spØr oss om hjelp vi står til tjeneste, enten du har stor eller liten bedrift vi arbeider med: • Lønnsomhetsrådgivning • Regnskapsførsel • Lønn og fakturering • Nøkkeltallsanalyse • Budsjettering • Bistand ved selskapsstiftelse • Søknader  • Bistand med styrearbeid og generalforsamlinger

Tom Robert Johansen.

Evy Eriksen.

Tlf. 76 96 46 00 • narvik@okonor.no


24 

Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015

størst distribusjon = best effekt Her ser du vårt store nedslagsfelt i Ofoten. Vi kommer ut i absolutt alle postkasser hver 14. dag!

Avisa

I NARVIK omegn • Årgang 5 • www.inarvik.org

Se vårt spennende program i høst

uke 35/36

onsdag 27. august 2014

– din markedskanal

Distribueres av Posten i Narvik og

Bjerkvik 1100 ex

www.narvikkulturhus.no

• ole@inarvik.org

Tilbudene gjelder 27–31/8 2014.

Fra seg av begeistring

og mest st Mattias Fredriksson, en av verdens fremste 27. augu nylig Narvik. publiserte actionfotografer, besøkte

Åpning for ICA Nära Riksgränsen Side 6

Bursdagsbarn! Side 4

Kom og feir med oss!

til å være Onsdag 27. august kl 10 er du velkommen har overraskelser med på den festlige invielsen. Vi annet på kaffe som venter i butikken og vi byr blant og nybakte boller direkte fra vårt

Nye kinofilmer Side 8

129k

eget bakeri.

Nærmere grensen rett utenfor Vi ligger nær E10 og du parkerer gratis i kø har vi butikken. For at du skal slippe å stå generøse åpningstider og fire kasser.

Velkommen til stor åpningsfest hos oss i dag 27. august

/kg

Kortpris hver uke så får du kortprisSøk om ICA-kort direkte i butikken din rabattene samme dag. Obs! Du behøver sering for å søke. identifisering eller en kopi av identifi

oss Det er Varmt velkommen! i butikken. du møter Petter Nilsson med personal Velkommen inn!

3

Matblogg Side 8

for

Utfløtter´n Side 22

299k

gode mange tilbud åpnings lét.

Pepperbiff ICA. Fra Irland. Ca 250 g. Av okse indrefi

se side

4990

+pant

Brus Coca-Cola. 24x33 cl. Jfr pris 12:59/liter +pant. Riksgränsvägen 2a 0980-311100

Riksgränsvägen 2a

Serrano skinke José de la Montana. 300 g. Lufttørket 12 mån. Jfr pris 166:33/kg. 9–20 ica.se/nara/riksgransen Alle dager

0980-311100

FULLFARGE MOT LYS BUNN

ica.se/nara/riksgransen

9

Riksgränsen

Alle dager 9–20 hjemmeside til alle Vi har nu sparket i gang med vår

smart telefoner. android market/google Last ned vår app på appstore og play eller scan qr- kode.

u trygghet Ve l g e r d u o s s , v e l g e r d Avisa

I NARVIK Distribueres av Posten i Narvik og

omegn • Årgang 5 • www.inarvik.org

Tone Merethe Viklem Olsen Daglig/faglig leder Advokat/megler Telefon: 40 49 41 19 tone@narvikmeglern.no

Se vårt spennende program i høst

uke 35/36

onsdag 27. august 2014

– din markedskanal

Ulf Bjørnsønn Kramer Megler MNEF Telefon: 90 90 92 06 ulf@narvikmeglern.no

Brit Foshaug Jenssen Megler MNEF Telefon: 48 25 45 16 brit@narvikmeglern.no

Følg oss på Facebook www.narvikmeglern.no QR-kode for http://app.narvikmeglern.no/

www.narvikkulturhus.no

• ole@inarvik.org

Tilbudene gjelder 27–31/8 2014.

Fra seg av begeistring

og mest st Mattias Fredriksson, en av verdens fremste 27. augu nylig Narvik. publiserte actionfotografer, besøkte

Åpning for ICA Nära Riksgränsen Side 6

Bursdagsbarn! Side 4

Kom og feir med oss!

til å være Onsdag 27. august kl 10 er du velkommen har overraskelser med på den festlige invielsen. Vi annet på kaffe som venter i butikken og vi byr blant og nybakte boller direkte fra vårt

Nye kinofilmer Side 8

129k

eget bakeri.

Nærmere grensen rett utenfor Vi ligger nær E10 og du parkerer gratis i kø har vi butikken. For at du skal slippe å stå generøse åpningstider og fire kasser.

Velkommen til stor åpningsfest hos oss i dag 27. august

/kg

Kortpris hver uke så får du kortprisSøk om ICA-kort direkte i butikken din rabattene samme dag. Obs! Du behøver sering for å søke. identifisering eller en kopi av identifi

oss Det er Varmt velkommen! i butikken. du møter Petter Nilsson med personal Velkommen inn!

3

Matblogg Side 8

for

Utfløtter´n Side 22

299k

gode mange tilbud åpnings side 9

4990 se

+pant

Brus Coca-Cola. 24x33 cl. Jfr pris 12:59/liter +pant. Riksgränsvägen 2a 0980-311100

Riksgränsvägen 2a

Serrano skinke José de la Montana. 300 g. Lufttørket 12 mån. Jfr pris 166:33/kg. Alle dager 9–20

ica.se/nara/riksgransen

0980-311100

Evenes/Tjeldsund/Bogen 600 ex

lét.

Pepperbiff ICA. Fra Irland. Ca 250 g. Av okse indrefi

FULLFARGE MOT LYS BUNN

ica.se/nara/riksgransen

Riksgränsen

Alle dager 9–20 hjemmeside til alle Vi har nu sparket i gang med vår

smart telefoner. android market/google Last ned vår app på appstore og play eller scan qr- kode.

u trygghet Ve l g e r d u o s s , v e l g e r d Tone Merethe Viklem Olsen Daglig/faglig leder Advokat/megler Telefon: 40 49 41 19 tone@narvikmeglern.no

Ulf Bjørnsønn Kramer Megler MNEF Telefon: 90 90 92 06 ulf@narvikmeglern.no

Brit Foshaug Jenssen Megler MNEF Telefon: 48 25 45 16 brit@narvikmeglern.no

Følg oss på Facebook www.narvikmeglern.no QR-kode for http://app.narvikmeglern.no/

Avisa

I NARVIK omegn • Årgang 5 • www.inarvik.org

Se vårt spennende program i høst

uke 35/36

onsdag 27. august 2014

– din markedskanal

Distribueres av Posten i Narvik og

www.narvikkulturhus.no

• ole@inarvik.org

Tilbudene gjelder 27–31/8 2014.

Fra seg av begeistring

og mest st Mattias Fredriksson, en av verdens fremste 27. augu nylig Narvik. publiserte actionfotografer, besøkte

Åpning for ICA Nära Riksgränsen Side 6

Bursdagsbarn! Side 4

Kom og feir med oss!

til å være Onsdag 27. august kl 10 er du velkommen har overraskelser med på den festlige invielsen. Vi annet på kaffe som venter i butikken og vi byr blant og nybakte boller direkte fra vårt

Nye kinofilmer Side 8

129k

eget bakeri.

Nærmere grensen rett utenfor Vi ligger nær E10 og du parkerer gratis i kø har vi butikken. For at du skal slippe å stå generøse åpningstider og fire kasser.

Velkommen til stor åpningsfest hos oss i dag 27. august

/kg

Kortpris hver uke så får du kortprisSøk om ICA-kort direkte i butikken din rabattene samme dag. Obs! Du behøver sering for å søke. identifisering eller en kopi av identifi

oss Det er Varmt velkommen! i butikken. du møter Petter Nilsson med personal Velkommen inn!

3

Matblogg Side 8

for

Utfløtter´n Side 22

299k

gode mange tilbud åpnings side 9 lét.

Pepperbiff ICA. Fra Irland. Ca 250 g. Av okse indrefi

4990 se

+pant

Brus Coca-Cola. 24x33 cl. Jfr pris 12:59/liter +pant. Riksgränsvägen 2a 0980-311100

Riksgränsvägen 2a

Serrano skinke José de la Montana. 300 g. Lufttørket 12 mån. Jfr pris 166:33/kg. Alle dager 9–20

ica.se/nara/riksgransen

0980-311100

FULLFARGE MOT LYS BUNN

ica.se/nara/riksgransen

Riksgränsen

Alle dager 9–20 hjemmeside til alle Vi har nu sparket i gang med vår

smart telefoner. android market/google Last ned vår app på appstore og play eller scan qr- kode.

u trygghet Ve l g e r d u o s s , v e l g e r d Tone Merethe Viklem Olsen Daglig/faglig leder Advokat/megler Telefon: 40 49 41 19 tone@narvikmeglern.no

Ulf Bjørnsønn Kramer Megler MNEF Telefon: 90 90 92 06 ulf@narvikmeglern.no

Brit Foshaug Jenssen Megler MNEF Telefon: 48 25 45 16 brit@narvikmeglern.no

Følg oss på Facebook www.narvikmeglern.no QR-kode for http://app.narvikmeglern.no/

Narvik

7750 ex

den

or Ofotfj

Avisa

I NARVIK omegn • Årgang 5 • www.inarvik.org

Se vårt spennende program i høst

uke 35/36

onsdag 27. august 2014

– din markedskanal

Distribueres av Posten i Narvik og

www.narvikkulturhus.no

• ole@inarvik.org

Tilbudene gjelder 27–31/8 2014.

Fra seg av begeistring

og mest st Mattias Fredriksson, en av verdens fremste 27. augu nylig Narvik. publiserte actionfotografer, besøkte

Åpning for ICA Nära Riksgränsen Side 6

Bursdagsbarn! Side 4

Kom og feir med oss!

til å være Onsdag 27. august kl 10 er du velkommen har overraskelser med på den festlige invielsen. Vi annet på kaffe som venter i butikken og vi byr blant og nybakte boller direkte fra vårt

Nye kinofilmer Side 8

129k

eget bakeri.

Nærmere grensen rett utenfor Vi ligger nær E10 og du parkerer gratis i kø har vi butikken. For at du skal slippe å stå generøse åpningstider og fire kasser.

Velkommen til stor åpningsfest hos oss i dag 27. august

/kg

Kortpris hver uke så får du kortprisSøk om ICA-kort direkte i butikken din rabattene samme dag. Obs! Du behøver sering for å søke. identifisering eller en kopi av identifi

oss Det er Varmt velkommen! i butikken. du møter Petter Nilsson med personal Velkommen inn!

3

Matblogg Side 8

for

Utfløtter´n Side 22

299k

gode mange tilbud åpnings lét.

Pepperbiff ICA. Fra Irland. Ca 250 g. Av okse indrefi

se side

4990

+pant

Serrano skinke Lufttørket 12 mån. Jfr pris 166:33/kg. Alle dager 9–20

José de la Montana. 300 g.

Brus Coca-Cola. 24x33 cl. Jfr pris 12:59/liter +pant. Riksgränsvägen 2a 0980-311100

Riksgränsvägen 2a

ica.se/nara/riksgransen

0980-311100

FULLFARGE MOT LYS BUNN

ica.se/nara/riksgransen

9

Riksgränsen

Alle dager 9–20 hjemmeside til alle Vi har nu sparket i gang med vår

smart telefoner. android market/google Last ned vår app på appstore og play eller scan qr- kode.

u trygghet Ve l g e r d u o s s , v e l g e r d Tone Merethe Viklem Olsen Daglig/faglig leder Advokat/megler Telefon: 40 49 41 19 tone@narvikmeglern.no

Ulf Bjørnsønn Kramer Megler MNEF Telefon: 90 90 92 06 ulf@narvikmeglern.no

Brit Foshaug Jenssen Megler MNEF Telefon: 48 25 45 16 brit@narvikmeglern.no

Følg oss på Facebook www.narvikmeglern.no QR-kode for http://app.narvikmeglern.no/

Beisfjord/Skjomen 900 ex

Kjøpsvik/Kjeldebotn/Ballangen 1700 ex

Avisa

I NARVIK omegn • Årgang 5 • www.inarvik.org

Se vårt spennende program i høst

uke 35/36

onsdag 27. august 2014

– din markedskanal

Distribueres av Posten i Narvik og

www.narvikkulturhus.no

• ole@inarvik.org

Tilbudene gjelder 27–31/8 2014.

Fra seg av begeistring

og mest st Mattias Fredriksson, en av verdens fremste 27. augu nylig Narvik. publiserte actionfotografer, besøkte

Åpning for ICA Nära Riksgränsen Side 6

Bursdagsbarn! Side 4

Kom og feir med oss!

til å være Onsdag 27. august kl 10 er du velkommen har overraskelser med på den festlige invielsen. Vi annet på kaffe som venter i butikken og vi byr blant og nybakte boller direkte fra vårt

Nye kinofilmer Side 8

129k

eget bakeri.

Nærmere grensen rett utenfor Vi ligger nær E10 og du parkerer gratis i kø har vi butikken. For at du skal slippe å stå generøse åpningstider og fire kasser.

Velkommen til stor åpningsfest hos oss i dag 27. august

/kg

Kortpris hver uke så får du kortprisSøk om ICA-kort direkte i butikken din rabattene samme dag. Obs! Du behøver sering for å søke. identifisering eller en kopi av identifi

oss Det er Varmt velkommen! i butikken. du møter Petter Nilsson med personal Velkommen inn!

3

Matblogg Side 8

for

Utfløtter´n Side 22

299k

gode mange tilbud åpnings lét.

Pepperbiff ICA. Fra Irland. Ca 250 g. Av okse indrefi

se side

4990

+pant

Brus Coca-Cola. 24x33 cl. Jfr pris 12:59/liter +pant. Riksgränsvägen 2a 0980-311100

Riksgränsvägen 2a

Serrano skinke José de la Montana. 300 g. Lufttørket 12 mån. Jfr pris 166:33/kg. 9–20 ica.se/nara/riksgransen Alle dager

0980-311100

FULLFARGE MOT LYS BUNN

ica.se/nara/riksgransen

9

Riksgränsen

Alle dager 9–20 hjemmeside til alle Vi har nu sparket i gang med vår

smart telefoner. android market/google Last ned vår app på appstore og play eller scan qr- kode.

u trygghet Ve l g e r d u o s s , v e l g e r d Tone Merethe Viklem Olsen Daglig/faglig leder Advokat/megler Telefon: 40 49 41 19 tone@narvikmeglern.no

Ulf Bjørnsønn Kramer Megler MNEF Telefon: 90 90 92 06 ulf@narvikmeglern.no

Brit Foshaug Jenssen Megler MNEF Telefon: 48 25 45 16 brit@narvikmeglern.no

Følg oss på Facebook www.narvikmeglern.no QR-kode for http://app.narvikmeglern.no/

Et opplag på 12.000 ex og totaldistribusjon hver 14. dag gjør oss til din beste markedskanal i narvikregionen! Annon se stopperer du hos os s t av re klame blir du ikke forbud et

– Vil din bedrift også bli mer synlig? Ta kontakt med oss.

Avisa

Rune Dahl

Daglig leder/Redaktør rune@inarvik.org Tlf. 911 55 445

Ole-Eivind Johansen

Markedssjef ole@inarvik.org Tlf. 950 74 326

Sture Pettersen

Grafiker sture@inarvik.org Tlf. 951 60 513

Steinar Lund

Medieselger steinar@inarvik.org Tlf. 483 64 500

I NARVIK – din markedskanal

www.inarvik.org


Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015 

25

Ingen påske uten lammelår. Perfekt å servere når du har gjester. Det finnes utallige måter og alternativer til tilberedning og tilbehør. For å få best resultat syntes jeg det er best å langtidssteke lammelåret. Jeg har nedenfor noen serveringsforslag som jeg syntes er helt suverent til lammekjøtt generelt. Lammelåret er levert av Kuraas. www.siwsmatblogg.no

Du trenger til lammelår: 4-6 personer 1 stk lammelår 2,5-4 kg 1/2sitron 1 ts salt 1/2 ts pepper 1 neve fersk rosmarin 1 stk gulrot 1 stk løk 1 liter vann Dersom du bruker fryst lammelår, ta det ut av fryseren 2 dager før bruk og la det tine i kjøleskapet. Ta lammelåret ut av kjøleskapet 1 time før tilberedning. Sett stekeovnen på 250 grader varmluft. Tørk av lammelåret og gni det inn med sitronsaft, rosmarin, salt og pepper. Skrell og skjær gulrot og løk i skiver og legg i langpanne i ovnen på nederste rille. Fyll på med vann. Legg lammelåret på rist og sett i ovnen på rille over langpanne. Senk ovnstemperaturen til 70-75 grader og sett i steketermometer. Nå kan du gjøre hva du vil i mange timer. Dra på jobb, skitur, bytur eller gjør forberedelser til tilbehøret og dekk bordet uten stress. Lammelåret er ferdig ved 70-76 grader avhengig hvor rosa eller grått du vil ha det. Ved langtidssteking på lav temperatur kan kjøttet være i ovnen i timesvis uten at det blir tørt. Tvert imot, kjøttet blir enda mørere jo lengre tids steking. Jeg lot det stå i ovnen på 75 grader i 4 timer. Økte temperaturen til 200 grader i ca 1 time. Da fikk lammelåret 72 grader. Ta det ut av ovnen og dekk det godt til. Jeg tok ett lag med aluminiumsfolie og en stor hånduk. Slik kan det ligge i 1 time mens du bruker ovnen til tilbehør og gjør resten ferdig. Stein Ivar Wold (Siw)

Langtidsstekt lammelår med helstekte poteter a la Jamie O. med bringebærsaus og sjampinjongstuing HUSK Såpent! ag rd lø – 11 14

www.citroen.no

MER SKIGLEDE Akkurat nå! Prisbelønte Citroën C4 Cactus med skiboks inkludert i prisen. Verdi kr 10.000,–.

CITROËN C4 CACTUS FRA KR 195.000,C4 Cactus tar deg til fjells med stil! Bilen mottar priser verden over for sitt unike, modige design og gode kjøreegenskaper. Få skiboks og 5FRI inkludert i prisen. 5FRI gir deg bekymringsfritt bilhold i 5 år/65.000 km. Bestill prøvekjøring nå og nyt resten av vinteren! CRÉATIVE TECHNOLOGIE

Drivstofforbruk ved blandet kjøring fra 3,1 l/100 km, CO2 fra 82 g/km og NOx fra 17 mg/km. Alle priser er inkl mva., engangsavgift og frakt/levering forhandler Drammen (kr. 6.900). Registreringsomkostninger kommer i tillegg. Priser og kampanjetilbud gjelder biler bestilt til og med 30.04.15 og kan ikke kombineres med andre tilbud. 5 Fri betyr 5 år/ 65.000 km service- og vedlikeholdsavtale. I tillegg kommer fabrikkgarantien 5 år/100.000 km*, 24-timers veihjelp i hele Europa, gratis lånebil ved service, gratis påfyll av olje, kjøle- og spylervæske samt skifte av viskerblader i avtaleperioden. Modellen er illustrasjonsfoto og utstyr og farge kan avvike. Vi tar forbehold om trykkfeil. For ytterligere opplysninger se www.citroen.no. *Avhengig av hvilken av de to som inntreffer først.

ANKENES 7 • 8520 ANKENES • TELEFON 76 96 50 00 • WWW.FAGERTHUN-BIL.NO


26 

Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015

Leter etter lokale stedsnavn i Fagernesfjellet Er du lokaltkjent i Fagernesfjellet? Kjenner du navnet på stier, utsiktsplasser og hytter? Da vil Ragnhild Sandøy i Ofoten Friluftsråd ha kontakt med deg. Turruter og løyper i Narvik

Tekst og foto: Rune Dahl

O

foten Friluftsråd og Narvik kommune har startet arbeidet med en egen sti- og løypeplan for Narvik. Et mål med planen er å få samlet data og beskrivelser av klassiske turruter (stier og løyper) med adkomster og parkering i en database, en gang for alle. Her er det også viktig å få med lokale detaljnavn på steder i for eksempel Fagernesfjellet, slik at disse ikke skal gå i glemmeboken. - Som ny i byen er det mye jeg lurer på og er nysjerrig på når det gjelder stiene og turlivets historie i Fagernesfjellet, forteller Ragnhild Sandøy. - Jeg har dumpet over hytter og stier og humper og utsiktsplasser - og tenker; • hva heter denne bekken? • hva heter denne haugen her? • hvor kom kyrne opp fra Fagernes; fra Narvik og fra Taraldsvik? • hvor er de gamle utsiktsplassene og hva het de? • hvem bygde veien oppover fjellet og når? • hvem var det som bygde den gamle hytta? • hvorfor står de forlatt?  

- Jeg ønsker selvsagt at beskrivelsene av stiene og løypene knytter til seg de gamle navnene. Navn forteller ofte historie, og navn øker opplevelsen av en tur og i det hele tatt av det å bo og leve et sted. Jeg som ikke har noen historie her i Narvik er sulten på slikt, forteller Sandøy. På bakgrunn av informasjonen som samles inn og innspill fra allmuen, skal vi systematisere og foreslå prioriteringer av skilting og skjøtselstiltak. Planen blir en temaplan under Folkehelseplanen. – Friluftsliv og sport er viktig - både for trivsel og folkehelse og for utvikling som reisemål. Underlig nok er det få kommuner her i landet som har vedtatt å ta vare på arealer og ruter for klassiske stier og løyper eller annen infrastruktur for friluftsliv og naturopplevelser. Nå har vi heldigvis startet opp dette viktige arbeidet, forteller Sandøy. Frivillige lag og foreninger og andre ildsjeler inviteres til innspill-seminar 26. mars kl. 18:00 - 21:00 i Bystyresalen.

Ruter for nærfriluftslivet skal ha et særskilt fokus, de er vel så viktige som ruter for toppturer og løyper i fjellet. De siste årene er nye trafikanter kommet ut i naturen, på sykkel, og de trenger ruter. Vi tar utgangspunkt i eksisterende klassiske stier og ruter for vandringer og turliv , f. eks. Narvik by Kyststien - fra Veteranplassen til Framnesodden, Elvedalen fra Taraldsvika til Fossestua

Fagernes fjellet - Byfjellet Fagernesstien, Tøttadalen, Fagernes – Orrhaugen, Tverrløype- for rundturmuligheter i byfjellet, Kobberstadløypa

Ankenes Ankenesfjellet, Innslusingsløyper til fjells, Fjæra

Håkvik Håkvikdalen, Skaret, Håkvikleira, Innslusingsløyper til fjells

Bjerkvik Elvegårdselva, Prestjord – Nattmålstuva /Storfjellet), Vassdalen

Utfartsområder Veggfjellet – Herjangsfjellet, Skjomen, Bjørnfjell, Langstranda - Tyttebærvika

Andre Sykkelruter. Skiløyper. Alpinløyper. NOTs løypesystem i fjellet


Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015 

27

handle stort

billig! S 69)= kanon-

pris

bacon

Tulip. 1000 g.

K 39)= fläskskytterfilét

Danmark/Nybergs Deli. Ca 1000 g. Max 2 st/hushold.

kanon-

pris

K 29)= kokt helgskinke

Sverige/Nybergs Deli. Ca 2000 g. Max 1 st/hushold.

S 37)= loca 12-pack

Spendrups. Velg mellom ulike sorter. 12x33 cl, jfr-pris 9:57/liter. Pant tilkommer med 1:-/flaske.

Medlemspris 2 for

42k

129kK roastbiff

brødskivepålegg

Sverige/Scan. 1 bit. Ca 1250 g.

Lønneberga. Velg mellom ulike sorter. 110-135 g, jfr-pris 155:56-190:91/kg.

K 59)= beinfri svinekarré

5 for

99k vaskemiddel • skyllemiddel flekkfjerner

Via/Comfort/Tabort. Velg mellom vaskemiddel flytende 920 ml, jfr-pris 0:86/vask, pulver 750 g, jfrpris 0:99/vask, skyllemiddel 750-1000 ml, jfr-pris 0:36-0:48/vask og flellfjerner 275-500 ml, jfr-pris 39:60-72:-/liter.

Sverige/Scan.1 bit. Ca 1100 g.

2 for

32k sjokolade

Marabou. Velg mellom ulike sorter. 180-200 g, jfr-pris 80-88:89/kg.

Coop Forum / Coop Bygg • Österleden 12, Kiruna • Tlf +46 10 74 74 130 • Åpent alle dager 8-22 Vi er agent for Posten • DHL • ATG • Svenska spel • Apoteket reseptfrie legemidler


28 

Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015

UTFLØTTER´N Navn: Siksten Johan Karoliussen Alder: 57 Bor: Nittedal (16 km nord for Oslo) Sivil status: Gift med Berit Jobb: Nylig pensjonert Brannmester Grunnskole: Beisfjord barneskole, Ankenes U-skole Videregående: Oskarsborg vidregående,Narvik. Bilmekaniker. Ferdig 1976.

Hvordan tror du skolekameratene Hva har du gjort siden du flyttet hjemhusker deg? mefra? – Tror skolekameratene mine husker meg – Vi kjøpte oss en nyere enebolig sør i med glede. Vi hadde det fint sammen. Nittedal som jeg har tilpasset til oss. Vi har bygget oss hytte i Setskog. 1 time kjøring mot svenskegrensen. Når vi flyttet hadde vi cam- Holder du kontakt med noen av barndomsvennene? pingvogn. Vi leide oss inn på vintercamp på Hafjell et par år. Vi har bygget oss en feriebo- – Ja. vi har hatt 4 skolejubileum siden vi gikk lig i Torrevieja i Spania som vi skal bruke mer, ut av ungdomskolen. Siste jubileum var 40 års-jubileum i 2013. især på vinteren, når Berit blir pensjonert.   Vi har reist mye. Vi har vært i Brasil 8 ganger. Hva er den største forskjellen på hjemMange ganger i Spania. En gang i året er jeg stedet ditt  og der du bor nå? i Narvik på rypejakt med mine sønner. Min – Vi trives godt her på østlandet. Vi bor nært eldste sønn har ei jakthytte på Nygårdsfjelvåre barn og våre 7 barnebarn. Det passer let. Ellers prøver vi å få tid til de vennene vi oss godt når vi skal reise at vi bor nært har fått her nede. Gardermoen og slipper å reise fra nordnorge. Klimaet her betyr også en del. Det er bedre Beste minne fra oppveksten? og lengre sommere. Vintrene er stort sett – Jeg hadde en fin oppvekst i Beisfjord i en like,men vi har skjelden blåst og uvær som stor familie med 8 søsken. Gikk på barnedet kan bli i nord. skolen i Beisfjord så mine kamerater var      Vi savner litt den nordnorske naturen og mine klassekamerater. Vi var veldig aktiv i Når flyttet du? fjellturene. Vi gikk en del i fjellene når vi flere sportsgrener da. Jeg spilte fotball på – Vi flyttet i september 2000. jeg fikk jobb bodde nordpå. Vi savner også folket i nord. putte,smågutte og guttelaget til Beisfjord.  som brannmester i Nittedal og begynte der Vi hadde jo ganske mange venner når vi      Når jeg begynte på ungdomskolen på 1.oktober samme år. Jeg fikk 1 år permisjon Ankenes ble det etterhvert mindre fotball og flyttet,som vi bare har sporadisk kontakt i Narvik brannvesen. Berit jobbet i Nordmed nå. landsbanken i Narvik. Når vi kom til Nittedal idrett. Da var interessen moped, jenter og   skoleball. fikk ho jobb i Sivilforsvaret. I dag jobber ho i   Finanstilsynet.

Hva gjør du nå? – Nå er jeg nylig pensjonert meg fra brannmesterjobb i Nittedal. Jeg har jobbet 36 år i brannvesen (22 år i Narvik brannvesen og 14 år i Nittedal brannvesen). Jeg valgte å takke ja til særaldersgrense på 57 år. Ble pensjonist 1 desember 2014. 57 år er for tidlig å slutte helt å jobbe. Særlig når jeg føler meg i fin form og helsen er god. Jeg driver akkurat å starter et enkeltpersonforetak. Jeg skal drive som selvstendig snekker rundt på østlandet. Jeg er gift med Berit. Vi har 3 barn. André, Stian og Mari.   André: 36 år,jobber som kokk i Nordsjøen, gift,  3 barn,  bor i Sirdal (ved Stavanger ). Stian:  34 år, jobber som avd.leder i Storebrand,gift, 2 barn, bor i Sandvika(like sør for Oslo). Mari: 28 år, mammapermisjon, samboer, 2 barn, Bor i Nittedal.

Hvor ofte er du i hjemme i Narvikområdet nå? – De siste 5 årene har jeg vært en uke på jakt med mine sønner. Det er blitt en tradisjon. Vi har det flott, med mye gåing på dagtid og kos på kveldene. Det kommer vi til å fortsette med. Følger du med på det som skjer hjemme? – Jeg har nettutgaven av Fremover som jeg leser daglig. Prater av og til med mine søsken som bor i Narvik. Og er på byen hvert år etter jakturen vår og snakker med kjente. Jeg lengter av og til nordover, så det hjelper å reise dit av og til. Det er nok ikke aktuelt for oss å flytte tilbake da vi har alle våre nærmeste etablert her sørpå.   Hva tenker du om utviklingen på hjemstedet og i kommunen? – Det er jo spennende med nybrua til Øyjord. Ellers ser det ut å gå bedre med Narvik etter den fadesen de hadde økonomisk for noen år siden. Følger også litt med brannvesenet der som nå er IKS og har skiftet navn til Ofoten brannvesen. Joda,jeg følger med.Er mer enn gjennomsnittlig interessert i TIL. Ser alle kampene Deres og er kjempespent foran combacket i tippeligaen. Følger litt med Bodø-Glimt også. Så du ser at jeg er fan av Nordnorge og mine røtter der. 


Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015 

29

Kultur

PÅ KINO

nytt

Frankenstein

Pippi Langstrømpe Mandag, 13. april 2015 Klokken 18:00 - Teatersalen Nå kommer Pippi Langstrømpe på besøk! Pippilotta Rullgardina Viktualia Krusmynte Efraimsdatter Langstrømpe, eller Pippi sånn til daglig, er på farten igjen. Verdens sterkeste jente flytter inn i Villa Villekulla sammen med apen Herr Nilsson, hesten sin og en sekk fylt av gullpenger. Den er det andre som har lyst på også, men det er ikke særlig lurt å prøve og stjele fra Pippi! Fru Prysselius vil ha Pippi på barnehjem og får hjelp av konstablene Kling og Klang. Men Pippi vil ikke på noe barnehjem. Hun har det bra der hun er og hun klarer seg selv. Men Fru Prysselius gir ikke opp så lett…

Arne Benoni En vandring i Countrymusikkens historie Lørdag, 21. mars 2015 Klokken 19:00 - Mørkholla Arne Benoni geleider deg gjennom amerikansk musikkhistorie og omtaler skjebnen til noen av de mest betydningsfulle artistene i denne utviklingen. Han kombinerer denne enorme sangskatten med egen originalproduksjon, muntre mellomtekster, og egen akustisk gitar samt Tore-Morten Andreassen Figenschows sologitar som eneste virkemidler.

Torsdag, 09. april 2015 Klokken 20:00 - Teatersalen Fredag, 10. april Klokken 19:00 - Teatersalen I horrorklassikeren Frankenstein får du dykke ned i de store følelsene. Alle kjenner historien om Frankenstein, og Nordland Teater gir deg sin versjon i to poetiske og skremmende timer.Versjonen ble først spilt på National Theatre i London i 2011, hvor det ble en stor suksess. Den velkjente historien er tolket med friske øyne, og dramaturgien i stykket preges særlig av en episodisk veksling mellom scenene - nærmest en filmatisk form - som i sin variasjon hele tiden sørger for å holde på publikums interesse.

Annie

Fredag 27.mars Den populære musikalen ”Annie” er tilbake i en ny, frisk drakt i denne oppdaterte fortellingen om barnehjemsjenta Annie som aldri sluttet å tro på morgendagen. Jay-Z og Will Smith er produsenter, mens Quvenzhane Wallis, Cameron Diaz, Rose Byrne og Jamie Foxx spiller hovedrollene.

Into the Woods

Fredag 27. mars ”Into the Woods” er en moderne vri på de kjente og kjære Brødrene Grimm-eventyrene, hvor noen plott fra utvalgte historier flettes sammen, og konsekvensene av karakterenes ønsker og oppdrag utforskes.

Natten er dagens mor - Riksteateret Lørdag, 11. april 2015 Klokken 18:00 - Teatersalen Ellen Horn takker for seg som teatersjef i familiedrama med datteren Kjersti Horn i registolen. Mor, far og to sønner. Vi møter en liten familie i det sjuskete hotellet de driver i Skåne. Det ervareopptelling, og den yngste sønnen David fyller 16 år. Gjennom et rystende døgn rulles et nettverk av løgner opp. Det utspiller seg scener som bare kan oppstå i den mest intime av alle sfærer: hjemmet. Lars Norén skriver teaterstykker med storartede roller. Han er skuespillernes dramatiker, glassklar i sin innsikt og brutal i sin utnyttelse av teatrets virkemidler. Natten er dagens mor er en moderne klassiker om skam, håp og kjærlighet.

Asterix – Byplanleggeren

The second best exotic Marigold Hotel

Fredag 27. mars ”The Second Best Exotic Marigold Hotel” er den etterlengtede oppfølgeren til den fargerike suksessen ”The Best Exotic Marigold Hotel”. Den sprudlende gjengen er fremdeles på hotellet, og får besøk av den amerikanske hotellgjesten Guy som spilles av Richard Gere.

Fredag 27. mars Ny helaftens spillefilm om Asterix og Obelix. Julius Cæsar avslører sin senest plan om kvitte seg med Gallerne en gang for alle. Hæren hans har ikke klart å knuse ”den siste skanse”, så han forsøker på en ny måte. Få sivilisasjonen inn i landsbygatene. Han bygger ett nytt Roma - Urbania - rundt Asterixs landsby, for å presse Gallerne til å tilpasse seg eller forsvinne.

Fast and Furious 7

Onsdag 1. april Vin Diesel og Dwayne Johnson er tilbake i tidenes råeste filmserie. Rydd veien for Fast & Furious 7! James Wan regisserer dette neste kapittelet i den enormt suksessrike filmfranchisen. I tillegg til Diesel og Johnson, er også en rekke andre favoritter tilbake, som Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris ”Ludacris” Bridges, Elsa Pataky og Lucas Black. Nye ansikter i Fast & Furious-sammenheng denne gangen er de internasjonale actionstjernene Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey and Kurt Russell.


30 

Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015

Narvik og Omegn Revmatikerforening Inviterer byen befolkning til Hyggekveld på på Aktivitetssenteret i Alleen 6 torsdag 26. mars kl. 18.00 til kl. 21.00 Remix spiller til allsang og dans. Servering – informasjon – loddsalg. Inngang kr 100,00 inkl. servering. **************************** Medlemsmøte – åpent for alle Torsdag 9. april 2015 kl. 19.00 På Quality Grand Royal Hotell. Informasjon – servering – loddsalg.

Alle er velkommen til begge arrangementene. Styret

Narvik Røde Kors avholdt årsmøte 24. februar 2015. Styret ser nå slik ut: Leder: Bror Martin Hanssen gjenvalg (for 2 år) Nestleder: (ingen, styret har fullmakt til å fylle vervet) Styremedlem/sekretær: Margareth Heitmann Rasch ikke på valg (1 år gjenstår) Styremedl/leder Omsorg: Cato Hansen ny (for 2 år) Styremedlem Omsorg: Reidun Klausen ikke på valg (1 år gjenstår) Styremedlem Hjelpekorpset: Kurt-Ivar Hansen gjenvalg (for 2 år) Styremedlem Ung: Susanne Eriksen Styremedlem: leder av økonomiutvalg* (ny, for 1 år) Varamedlem:                        Ulf E. Torgersen ikke på valg (1 år gjenstår) Alem Zeleke ny (for 2 år) *Kasserer/økonomiutvalg: Bror Eriksson og Atle Vollstad (prøveordning på 1 år) Revisor: Rolf Olsen gjenvalg (for 2 år) Valgkomite: Atle Vollstad (leder) (ny, for 2 år) Tove Olga Refsnes (ikke på valg, 1 år gjenstår) Eli Sinderud (ikke på valg, 1 år gjenstår)

30 år • TOPCOAT 1985 - 2015

Narvik Jernbanepensjonisters forening har medlemsmøte tirsdag 14.april kl 11.00 på Aktivitetssenteret i Alleèn. Olav Jørn Gundersen fra Jernbanens Bank og Forsikring er kåsør. Ellers vanlige medlemsmøtesaker samt servering/åresalg. Velkommen! Thor Bjørn Eriksen, leder

Topcoat fyller i år 30 år. Mer enn 3000 konserter og over 1 million kjørte kilometer, er bare noe av historien bak det som etter hvert omtales som Norges beste partyband. Moderne, imponerende og tøff lysrigg, rent og pent lydbilde med trøkk, samt et nøye håndplukket utvalg av de beste partylåtene innen pop og rock fra de siste 4 tiår, er vel noe av suksessen til bandet. Noen egne låter flettes også inn mellom alle hitlåtene. Spilleglede og nærkontakt med publikum har alltid høy fokus hos topcoat. Onsdag 1.april inviterer Topcoat til kjempeparty på Malmen i Narvik, og det er ikke en aprilspøk....

Løs kryssordet og vinn ett skrapelodd Blant de rette løsningene trekker vi en vinner. Gevinst: 3 stk GriseFlax-lodd Vinneren offentliggjøres i neste utgave 15. april Vi vil ha din løsning senest onsdag 8. april. Velkommen til oss eller send kryssordet i konvolutt til: Mediaguttan, Dronningens gate 56 8514 Narvik Merk konvolutten “Kryssord” Flaxloddene henter du i vår redaksjon i Dronningens gate 56.

Navn:........................................................................................................... Adresse:.................................................................................................... .......................................................................................................................

Vinner i forrige utgave: Egil Borg Kjøpsvik


Avisa I NARVIK uke 13/14, onsdag 25. mars 2015 

31

Til tjeneste – Vi er tilstede når du trenger vår hjelp bank

Vi gjør det mulig for kundene å nå sine mål – Din lokalbank Kongens Narvik Kongens gt. gt.24, 50, 8502 8503 Narvik Telefon: 76 91 11 0006002 Tlf Privat: 06001, Bedrift: Åpent: Åpent:Man Man- -fre: fre:10:00 10:00 -- 15:30 15:00

mat/catering

steinovnsbakeriet

M Y K L E V O L D

Tlf: 76 94 74 50 Steinovnsbakeriet AS • Vekstedbakken 13 E-post: kontakt@myklevold.no

ÅPENT HVER DAG TIL 2400 PEPPES PIZZA NARVIK

Bank fra A til Å Tlf. 04800

blikkenslager

Verkstedbakken 14 Alt innen faget!

Kongens gt. 42, tlf: 76 94 45 50 malermestere

Vi har de rette fagfolkene som hjelper deg med alt fra kundeservice til oppussing av hjemmet.

MATHISEN & MATHISEN AS Fagernesveien 62, 8514 NARVIK Telefon: 76 95 09 40

konteiner

Vil du ha annonseplass ta kontakt med Ole-Eivind Johansen Tlf: 950 74 326 E-post: ole@inarvik.org

utleie av maskiner og utstyr

Utleie av maskiner og utstyr

tannlege

ToRVeT TANNKlINIKK Dronningensgt. 46, 8514 NARVIK

Tannlege Harry Pedersen Tannlege Monica Sandbakk

Tlf.: 76 94 29 74 Timebestilling: Tlf 76 94 15 51 matssorensen@msn.com

Tlf. 46 44 87 76

Dronningens gate 23 Man-ons 08.00-19.00 • tors-fre 08.00-15.45

gass & fyringsolje

teltutleie

Bytte av propanflasker

5 kg: kr 170,10/11 kg: kr 239,-

Proffe/solide Partytelt til utleie for alle anledninger inntil 1000m². Bord, stoler, servise

Tlf. 76 94 41 50

www.holmlund.no • post@holmlund.no

Taxi Direkte

tlf: 76 92 20 70 | www.hrs.no

Narvik I Kjeldebotn Tlf 76 92 70 00 I alfa@amesto.no www.amesto.no/ofoten

Forhandler for Kärcher, Jonsred og Univern. Alt av verktøy og tilbehør.

E-post: firmapost@narvikvvs.no Mer info: www.narvikvvs.no

Trelast og byggevarer til dine prosjekter

Bli kvitt avfallet - lei en

Vi har «spa-avdeling» for regnskap, lønn og administrasjon. Averdi Narvik as, Frydenlundgt. 4

AlfaregnskapsØkonomi og as økonomiVåre moderne løsninger gir deg maksimal tid til kunden! Avdeling Narvik: Avdeling Kjeldebotn: Kongens gate 40 Idrettsveien Kontakt 8514 Narvik 8543oss! Kjeldebotn Vi finner en god løsning for ditt behov. Tlf: 76 92 70 00 • alfa@amesto.net • www.amesto.no

rørlegger

byggevarer

Stressa?

advokater

Dronningensgate 36, 8514 Narvik • Tlf: 76 94 29 38

Tlf: 47 65 03 00

renovasjon

Ditt lokale regnskapskontor!

(Tidligere Consis Narvik as)

www.jfore.no

Ta kontakt for en uforpliktende prat!

Mobil: 483 69 092 E-post: ru@systembyggnarvik.no

Vi ønsker også nyetablerere velkommen og yter hjelp og bistand.

Tlf: 76 94 50 87

Narvik VVS Service AS har konkurransedyktige priser og garanterer god oppfølging og service!

Tlf. 76 96 46 00

narvik.okonor.no • Skistua 4

rekylreklame.no

Tlf. 76 94 01 10

bestill VÅR NYe HUsKAtAlOG www.systemhus.no

Tlf. 76 96 50 90 / narvik@averdi.no

Du merker forskjellen Frydenlundgata 4, 8516 Narvik

Spisskompetanse innen regnskap og økonomi

Amesto er ledende i Norge på moderne www.averdi.no regnskapsløsninger, lønn og rådgivning.

Sentrumsgården, Narvik

elektriker

byggmester

regnskap/økonomi

(på lager i Narvik. Skaffer større ved behov)

Tlf: 451 51 000 • www.teltproffen.no

Forhåndsbestilling må fortsatt ringes inn på tlf: 07550

Sentrum/Frydenlund 982 14 520

Taraldsvik 982 14 522

Furumoen/Oscarsborg 982 14 524

Beisfjord 982 14 526

Framnes/Storåsen 982 14 521

Straumsnes 982 14 523

Fagernes 982 14 525

Ankenesstrand 982 14 527


Vi åpner ny jeansavdeling!

ÅPNINGSTILBUD:

Valgfri jeans

200,-

i rabatt

Tilbudet gjelder onsdag 25. – lørdag 28. mars

Match HOF Narvik tlf: 75 99 00 45. Åpent 10–20 (18)

Avisa i narvik uke 13 14  
Avisa i narvik uke 13 14  
Advertisement