Page 1

Nr. 76 • februari 2016

TRENDS RAF SIMONS FAERÖER EILANDEN GIZZI ERSKINE JOHN JOHN DOMEN LENTE OP Z’N BELGISCH JA, IK WIL!


OYS TER PERPE TUAL YACHT-MASTER 37

S I N C E

1 9 0 4


A Daimler Brand

4,1 - 11,4 L/100 KM •106 - 200 G CO2/KM

Milieu informatie KB19/3/2004: www.mercedes-benz.be - Geef voorrang aan veiligheid

De nieuwe C-Klasse CoupĂŠ. Instantly thrilling. Ontdek hem bij uw Erkend Concessiehouder Mercedes-Benz.


Trends SS16

Arno

3xBubbels

Ja, Ik wil!

Faeröer Eilanden

John John Domen

Raf Simons

Sabine Peeters

River Kwai

Cultuuragenda

Ramen

Vlinderdas

COLOFON

Cover: Balmain

Jaargang 13 - nr. 76 - BO Magazine is een uitgave van nv R&S company - V.U. Karel Marynen Verspreiding: Verspreid op ±1550 geselecteerde plaatsen, bij adverterende klanten en prospecten en via ons promotieteam. Wenst u te weten waar u in uw buurt BO Magazine kunt verkrijgen, mail dan naar info@bo-magazine.be. Wenst u ook BO Magazine te verdelen in uw zaak, kan u eveneens een mailtje sturen naar info@bo-magazine.be Oplage: 24.000 ex. Regio: Antwerpen, Leuven, Lier, Mechelen en randgemeenten Art director: Karel Marynen Sales/Coördinatie: Sigrid Goossens, Kristel Verhaegen Lay-out: Buroform Print | Graphics | Media - Tiana Walrave Redactie: Bart De Maesschalck, Laura Terlaeken, Jill Van Rillaer-Van Camp, Viviane Redant, Koen Van der Schaeghe, Kim De Roover, Laur Dillen Storms, Frederic Eelbode, Joris Luyten, Jan Rummens Fotografie: Etienne Tordoir, Aikon Producties Druk: Buroform print | graphics | media (info@buroform.be) Website: www.bo-magazine.be Abonnementen: BO Magazine - Zandvoortstraat 6 - 2800 Mechelen - 015 288 999 - info@bo-magazine.be €10 voor 6 nummers - Rek.nr. BE88 2300 1235 9941 met vermelding van naam & adres. U krijgt het eerstvolgende nummer dat na ontvangst van de storting verschijnt. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.


SCAPA

LUISA CERANO

HUGO BOSS

EUREX

BRAX

ETON

CALVIN KLEIN

MABRUN

CORNELIANI

MONCLER

DINIZ&CRUZ

VAN LAACK

DORIANI

OPENDEURDAGEN SCAPA

JEFF ARMANI COLLEZIONI

BRAX

NATAN - HUGO BOSS

vrijdag 11 en zaterdag 12 maart, zondagvoormiddag 13 maart

ANDREA

LUISA CERANO

ANNE BELIN

MONCLER

ANNECLAIRE

NATAN

ARMANI COLLEZIONE

NATAN+

BRAX

MUCHO GUSTO

BRUNO MANETTI

PAULE KA

FABIANA FILIPPI

VAN LAACK

HER SHIRT

ARMANI JEANS

POLO RALPH LAUREN

BARK

SCAPA

HACKETT

SCAPA SPORT

JACKET & SONS

STENSTROMS

JACOB COHEN

TED BAKER

JEFF

TERRE BLEUE

LOMBARDINI

TRUSSARDI JEANS

MASON’S

TRAMAROSSA

MAX&MOI

SHOES DAMES:

HEREN:

FABIANA FILIPPI

CARLOS SANTOS

SCAPA

HACKETT HUGO BOSS SCAPA OTHELLO

MARKT 16 | HAACHT | T 016 60 13 23 | WWW.ARTSONFASHION.BE | WEBSHOP: WWW.SHOP.ARTSONFASHION.BE


TEKST LAUR DILLEN STORMS

LENTE OP Z’N BELGISCH WIM BRUYNOOGHE

Geen mode zo vooruitstrevend als de Belgische, klinkt het in het buitenland. Sinds de Antwerpse Zes midden jaren tachtig hun geluk over de landgrenzen gingen beproeven heeft België steevast de reputatie een belangrijke speler te zijn in de modewereld. Ieder seizoen vormen shows van onder meer Dries Van Noten, Ann Demeulemeester en, sinds kort, Vêtements hoogtepunten tijdens de modeweken. Maar hoe ziet de komende lente/zomer eruit volgens de Belgen?


A.F. VANDEVORST

DRIES VAN NOTEN Een rode draad zoeken doorheen de Belgische mode is natuurlijk onbegonnen werk. Onze ontwerpers staan er immers voor bekend eigenzinnig te zijn en trends maar al te graag aan hun laars te lappen. Liever zoeken ze hun eigen weg en dat doen ze met glans. Dries Van Noten, keizer van de Antwerpse mode, toonde naar goede gewoonte een romantische collectie welke deed denken aan het oude Hollywood, pre-Kardashian en in al haar glorie. Gestileerde prints van veren in pastelkleuren lieten zich vlekkeloos combineren met rijke brokaten en tule.

CÉDRIC CHARLIER

Mogelijk één van de enige overeenkomsten in de lente/zomercollecties van de Belgen is de invloed van kunst. Brussels talent Cédric Charlier liet zich inspireren door abstracte kunst, wat vooral bleek uit het gebruik van patchwork. @

ANN DEMEULEMEESTER

Hoewel ze tot een heel andere uitkomst kwamen, ging ook ontwerpersduo A.F. Vandevorst voor romantiek. Het tweetal bedacht het garderobe van een vrouw op doorreis van Oost naar West. De modellen werden aangevoerd op Harley Davidsons en - met motorhelm - de catwalk opgestuurd in stoere mantels en gitzwarte Indische sari’s, beiden voorzien van zilveren borduursels.


VERVOLG

Bij Ann Demeulemeester koos Sebastien Meunier het werk van beeldhouwer Alberto Giacometti als uitgangspunt en ging zelfs de samenwerking aan met kunstenares Kate MccGwire, bekend voor haar enorme, gevederde sculpturen. Ontwerpster Murielle Scherre, oprichtster van lingeriemerk La Fille d’O, bezorgde met haar bijdrage de collectie dan weer een scherp, erotisch kantje. Ook Christian Wijnants knipoogde naar kunst en dan wel naar architectuur. Met spaghetti strap jurken en gelaagde rokken in ecru en broeierige bloementinten toonde de ontwerper zich speels en ongedwongen.

VÊTEMENTS

HAIDER ACKERMANN CHRISTIAN WIJNANTS

LENTE OP Z’N BELGISCH

Net als Raf Simons overigens. Hij trok voor Christian Dior de Victoriaanse kaart met vederlichte jurken, tops en shorts die wel ontleend leken aan het betere kostuumdrama. Het bleek zijn zwanenzang, want Simons kondigde kort na de presentatie zijn afscheid van het modehuis aan. Dat ligt wel even anders voor ereburger Demna Gvasalia, die met zijn label Vêtements uit het niets de modewereld op zijn kop wist te zetten en de eer te beurt valt Amerikaans wonderkind Alexander Wang op te volgen als creatief directeur van Balenciaga. Gvasalia kwam op de proppen met oversized sweaters, bloemenjurken en maxi skirts met heavy metal prints. Perfect voor wie zich graag eens in een moshpit waagt. Ook inspiratie uit subculturen bij Haider Ackermann, waar modellen met punky mohawks de catwalk sierden in kleurige blazers en laaghangende broeken die hun panties met visnetmotief onthulde. Maar wat met de nieuwe garde? Wim Bruynooghe, wiens naam onlangs nog op de Forbes-lijst preikte, bracht een collectie geïnspireerd door de couture uit de twintigste eeuw. Bij ecologisch schoenenlabel Rombaut vierde dan weer de geometrie hoogtij. Filles à papa ging voor afgewassen jeanslooks in het kwadraat. Deze jonge designers zijn, samen met heel wat andere nieuwkomers, in de lente van hun modeverhaal en houden de toekomst van de Belgische mode in handen. >


NEW

DISCOVER OUR UNIQUE EYEWEAR BOUTIQUE

LENTESHOPPING zaterdag 19 maart en zondag 20 maart (13-18u) Mechelsestraat 9 | 3000 Leuven W W W. M O N O C L E - E Y E W E A R . B E openingsuren: ma-do 10-18u | vrij 9u30u-19u | zat 9u30-19u


Ennio Morricone

GROOTVORST VAN DE FILMMUZIEK

Van alle filmcomponisten is hij waarschijnlijk de meest legendarische en invloedrijke. Met meer dan vijfhonderd films op de teller en samenwerkingen met zowat elke grootheid in Hollywood en daarbuiten behoeft Ennio Morricone al lang geen introductie meer.

Op 20 februari 2016 kon u Ennio Morricone aan het werk zien in het Sportpaleis, omringd door een symfonisch orkest en polyfonisch koor. De grootmeester presenteerde er ‘60 Years of Music’, een overzicht van zijn muzikale mijlpalen. Een must see, want niemand die de filmmuziek op zo’n manier beïnvloed heeft als de inmiddels 88-jarige Italiaan.

MEER DAN VIJFHONDERD WERKEN Ennio Morricone componeerde de voorbije zes decennia meer dan vijfhonderd werken. Vaak ging het om soundtrackmateriaal voor films en televisieseries. Al spreekt de man zelf niet graag over ‘soundtracks’. ‘Filmmuziek’ maakt hij, zo simpel als dat. Een aantal van die composities behoren al jaren tot het collectief geheugen. ‘A fistful of dollars’, ‘The good, the bad and the ugly’, ‘For a few dollars more’, ‘Once upon a time in the West’. Wie kent ze niet? Dezer dagen valt Morricone naam uiteraard in één adem met die van beeldenstormer Quentin Tarantino. Voor diens recentste worp ‘The Hateful Eight’ componeerde Morricone de muziek. Het is al de vijfde keer dat beide heren de handen in elkaar sloegen, na ‘Kill Bill: Vol. 1’, ‘Kill Bill: Vol. 2’, ‘Inglourious Basterds’ en ‘Django Unchained’. Toch leek een nieuwe samenwerking lange tijd uitgesloten. Morricone voelde zich bezwaard over de manier waarop zijn muziek werd gebruikt in ‘Django Unchained’. “Hij plaats muziek in zijn films zonder samenhang,” was de Italiaan scherp voor Tarantino. Een storm in een glas water bleek achteraf. En dus schreef Morricone voor de eerste keer in meer dan 40 jaar nog eens de filmmuziek voor een western.

SOMBERE TOEKOMST FILMMUZIEK

TEKST BART DE MAESSCHALCK

De muziek van Morricone bevat elementen uit de klassieke muziek, jazz, pop, rock, avant-garde en Italiaanse volksmuziek. Dankzij zijn ingenieuze arrangementen en gebruik van unieke instrumenten staat hij waar hij nu staat. Toch ziet hij de toekomst van de filmmuziek somber in. Veel producenten beseffen volgens hem niet langer de waarde van muziek in films. Nochtans zijn noten veel expressiever dan dialoog. Muziek moet een boodschap op het scherm overbrengen. 20 seconden muziek moet zo uiteengezet zijn dat ze minutieus de beelden begeleidt. Zowel emotie als techniek komen volgens de Italiaan nog altijd beter tot zijn recht met live muzikanten. Amateurs en elektronica zijn tegenwoordig schering en inslag, stelt hij vast. En hun inbreng is niet te vergelijken met het ‘echte werk’ van professionals. “Met elektronische instrumenten kan alles, maar ze klinken vlak in plaats van vol,” aldus Morricone. De muziekvorst brengt daarom de ‘echte muziek’ opnieuw tot leven tijdens zijn zes maanden durende wereldtournee. >


schouders bloot

TEKST LAURA TERLAEKEN

Begin die nek en schouders al maar te trainen, want na de crop tops maken de offthe-shoulder-tops opnieuw hun opwachting! In alle kleuren, maten en vormen, maar vooral met een sterke focus op de vrouwelijke schouders. Innerlijk gejuich, driedubbel hoera en een rondedansje: dat is wat veel vrouwen voelden toen ze zagen dat na de buik de nadruk dit seizoen gelegd wordt op de schouders, want voor deze trend hoef je geen model Victoria Beckham te hebben om te rocken. Gewoon wat simpele trainingsoefeningen, een goede verzorging van de decolletĂŠ en wat warmer weer: how hard can it be? Wel, niet zo gemakkelijk als je het ons vraagt.

Het goede nieuws is dat vele vrouwen deze trend aankunnen omwille van de verscheidenheid in modellen en snits in de kledingrekken. Lange mouwen voor op kantoor, wat plooitjes rond de middel wanneer je die eindejaarskilootjes er nog niet helemaal afgewerkt hebt en een divers kleurenpalet is wat de merken ons dit seizoen voorschotelen. Jammer genoeg is de revival van dit kledingstuk niet zo vanzelfsprekend als in de jaren tachtig of negentig en wel om de volgende reden. Door de digitalisering leiden we een bestaan voor computerschermen, voorovergebogen over tal van digitale devices en verkrampt in de nek door de stress van het alledaagse leven. Dit heeft gevolgen voor onze lichaams-

houding die zich meer en meer aanpast aan deze levensstijl. Rol je schouders dus regelmatig lekker los, doe hetzelfde met je nek (wees wel voorzichtig, een stijve nek is een absolute no-go!) en zet je mooi recht. Ook wanneer je uren op kantoor zit, kan het geen kwaad je spieren even te stretchen om er nadien weer volop tegenaan te gaan. Doe zoals Derek Lam en ga voor een lang silhouet om je elegantie te behouden in deze trend. Kies dus wel voor ontblote schouders, maar houd de rest sober en wees verder zuinig met een streepje bloot. Ben je een durfal? Ga dan voor een volledig witte look Ă la Givenchy of maak het je gemakkelijk met een off-the-shoulder jurk en veterlaarsjes als bij River Island. >


Opendeurweekend Vrijdag 4 maart open van 10u tot 18u30 Zaterdag 5 maart open van 10u tot 18u Zondag 6 maart open van 10u tot 16u 10% korting* tot 12 maart (*niet op accessoires) H A N D TA S S E N LEDERWAREN CEINTUURS PA N T Y S FA N TA S I E J U W E L E N FOULARDS LEDEREN HANDSCHOENEN

Haachtsesteenweg 278 1910 Kampenhout 016 65 16 10

.

D A M E S S C H O E N E N


FOTOGRAFIE LIESELOT DORME

‘JA, IK WIL’ A LT E R NATIE V E T ROUW F E E S T E N Trouwen voor de kerk of in het gemeentehuis maakt in toenemende mate plaats voor trouwen op een alternatieve locatie. Tortelduifjes willen meer inspraak in hun huwelijk. Trouwgeloften worden gepersonaliseerd, een ceremoniemeester wordt ingeschakeld: geliefden willen hun huwelijk op creatieve en vooral persoonlijke wijze invulling geven. De eerste vlucht richting Las Vegas om er Yes I do! te zweren in een wedding chapel blijft een optie, maar ook in eigen land bestaan er verrassende alternatieven. Wij selecteren er drie.

FESTIVALITIS

TROUW IN JE EIGEN TUIN

LAST MINUTE

Denk zomer, groen landschap met uitgestrekte weide, food- en drinkkraampjes, randanimatie voor de aanwezige kids. Denk optredens op een houten podium, met ingehuurde artiest(en) of talent uit kennissenkring. Denk eigen ceremonie met klapstoeltjes, een houten krat als opstapje en een zelfgemaakte rode loper. De festivalbruid scoort met lang geweven kleed - in zijde met kanten details - de haren romantisch ingevlochten met fijne, witte bloempjes erin als finishing touch.

Niets zo romantisch als trouwen in je eigen tuin: een vertrouwde omgeving die je genodigden al kennen (geen sorry dat ik te laat ben, mijn GPS deed raar), niet dronken naar huis hoeven te rijden, alles (glazen, bestek, borden..) bij de hand. Hapjes maak je zelf (of besteedE uit aan een traiteurdienst, zo heb je alle tijd voor de gasten). Je kan je tuin vooraf helemaal versieren (leef je uit met gekleurde lampionnen, bloemstukken, hartjes, gepersonaliseerde canvasdoeken aan de muren van je terras …) Huur een springkasteel voor de kleinsten. Zijn de regengoden jullie niet gunstig gezind? Huur een partytent of verplaats het feest naar binnen: low budget op een eigen, vertrouwde locatie. The memory lies in your backyard. Wel op tijd je buren verwittigen…

Man of vrouw van je leven gevonden en zeker van jullie liefde voor elkaar? Geen zin om een jaar te wachten en als een echte bridezilla alle feestdetails tot in de puntjes te organiseren (let’s face it: tenzij je een wedding planner inhuurt, komt het organiseren uiteindelijk vooral bij de vrouw te liggen, of bij de (schoon)moeder…) Onder het motto ‘Doe eens zot’ gewoon ineens ja ik wil zeggen. Het gemeentehuis bellen voor de eerstvolgende beschikbare datum, kleedje shoppen, haren laten opsteken, familie en beste vrienden bellen: surprise!

Als je een festivalhuwelijk goed plant, kan dit een echte topper worden! Plan je huwelijk in een weekend en maak er een tweedaagse van, met gasten die hun roes uitslapen in een tentje ergens op het terrein. Parking à volonté. Bedenk vooraf wel een back up plan om jouw droomhuwelijk tijdig binnen voort te zetten, maar hey, genoeg festivals die plaatsvinden in overdekte tent!

Dit huwelijk is spannend en bezit een hoog verrassingsgehalte. Je hebt de tijd niet om je druk te maken, want alles gaat zo snel! Geen voorhuwelijkse stress of mensen die vragen wanneer jullie big day er aankomt. Trouwen doe je vooral voor jezelf! Als dit jouw manier is: go for it! > TEKST KIM DE ROOVER


Vormgevers Els en Lies ontvangen je in het atelier van drukkerij Michiels. Zo start de zoektocht naar de perfecte uitnodiging meteen met tastbare voorbeelden en advies.


Sinds jaar en dag nationaal gekend in

Die ene dag, waar je heel je leven op gewacht hebt. Maanden aan gewerkt hebt. Die dag dat alles perféct moet zijn. Die dag kondig je natuurlijk aan met de mooiste uitnodiging. Helemaal op maat van jouw smaak en stijl. We begeleiden je graag naar de perfecte uitnodiging. Met een leuk ontwerp, prachtige papiersoorten en originele druktechnieken, zoals letterpress en foliedruk. Je kan bij ons ook terecht voor al je gelegenheidsdrukwerk! Zonder grenzen, zonder limieten. GEBOORTE • TROUW • JUBILEUM • COMMUNIE • VERJAARDAG...

WELKOM OP ONZE OPENDEURDAGEN 26 & 27 FEBRUARI & 18-19 MAART - 10-17 U. Op zoek naar een unieke uitnodiging voor je huwelijk? Of wil je graag een leuk ontwerp voor je communiekaartjes? Kom prachtige voorbeelden bekijken en geheel vrijblijvend ideeën opdoen. Wij staan die dag doorlopend voor je klaar met ons advies. Van harte welkom in ons atelier in Booischot (Heist-op-den-Berg).

Drukkerij Michiels Eindeke 1B, B-2221 Booischot • 015/22 21 71 www.designcards.be • www.drukkerijmichiels.be open: ma-vr 09 u. - 17u., zat. op afspraak. vanaf nu ook afhaalpunt te Mechelen, Zandvoorststraat 6.


3X BUBBELS, 3X ANDERS CAVA, PROSECCO OF CHAMPAGNE? Een babyborrel, verloving, trouwklokken, promotie‌ Vrienden die op bezoek komen, lunchpauze, aperitief op restaurant of gewoon thuis, ‌ Elke grote of kleinere gebeurtenis lijkt een uitgelezen kans om een flesje bubbels open te trekken. Daar drinken we op! Maar wat maakt dat de bubbels in deze schuimwijnen prikkelen en wat is precies het verschil? Een duik in het parelende water waarvan we met zijn allen zo in de ban zijn.


CAVA

CAVA, CAVA RESERVA OF CAVA GRAN RESERVA?

Cava (letterlijk: kelder) veroverde op korte tijd onze markt en lijkt een blijver. Het drankje bestaat uit een mengsel van het sap van drie duivenrassen (Macabeo, Parellada en Xarel.lo) en rijpt minstens negen maanden op de fles. De methode van de tweede gisting zorgt voor de bubbeltjes en is te vergelijken met de champagnemethode. Cava wordt daarom ook Spaanse champagne genoemd. Cava ontstond in het begin van de negentiende eeuw in de wijnregio rond Barcelona. Het is een dubbele wijn: de basiswijn wordt verrijkt met een mix van gist en suiker en dan gebotteld. Het gistingsproces wekt koolstofgas (bubbels) op, terwijl de toegevoegde suiker in alcohol wordt omgezet. De bubbels worden fijner naarmate de wijn meer rust.

Een jonge cava rijpt negen maanden, een cava ‘reserva’ heeft er vijftien tot dertig maanden rust op zitten, een ‘gran reserva’ meer dan dertig.

PROSECCO

CHAMPAGNE

Waar Belgen vooral Cava drinken als aperitief, verkiezen onze noorderburen Prosecco, een Italiaanse mousserende wijn. Prosecco heeft een typische, zoetere smaak. Hij ruikt naar de lente: bloemen en wit fruit, en smaakt naar peer, appel en tonen van citrus, wat het drankje zijn lichte frivole structuur geeft. Een Prosecco is geen bewaarwijn en wordt best jong gedronken.

De koning der koningen! Alle Spaanse en Italiaanse bubbels ten spijt: enkel schuimwijn uit de Champagnestreek mag de naam Champagne dragen. Samengesteld uit drie druivenrassen: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay en net als Cava gemaakt volgens de traditionele methode (tweede gisting op de fles). Deze topper kent vele merken, de ene al befaamder dan de andere (wie heeft nog nooit gehoord van Veuve Clicquot of Piper Heidseck?). De smaak ervan is voor een stuk persoonlijk en heeft ook te maken met status. Champagne is de duurste schuimwijn vanwege de dure, handgeplukte druiven en de lange bewaringstijd (minimaal 3 jaar). Good things take time… Bewaar je fles dus voor die ideale grote of kleinere gelegenheid en dan: knallen maar! >

Prosecco bestaat voor 85% uit de Prosecco druif, aangevuld met een Italiaanse variant als Verdiso of een internationale variant als Chardonnay. Dit drankje komt in drie varianten: tranquillo (stil), frizzante (semimousserend) en spumante (parelt langdurig). De bubbels in de fles ontstaan niet zoals bij Cava of Champagne, maar worden opgewekt in speciale gistingstanks. De beste Italiaanse bubbelwijn vind je in de regio Franciacorta. Hier wordt hij wel gemaakt volgens de traditionele methode (net als Cava en Champagne dus). Wil je het beste wat Italië te bieden heeft op het vlak van bubbels? Koop hier dan de ‘Champagne van Italië’.

TEKST: KIM DE ROOVER

Doe je graag eens decadent? Laat je dan verleiden door een langgerijpte cava met de kwaliteit van een dure champagne: bijvoorbeeld de Torelló by Etsuro Sotoo Brut Gran Reserva. Deze cava staat op de kaart van El Celler de Can Rocca (Girona, Spanje), in 2015 verkozen tot beste restaurant ter wereld. Handgeplukte topdruiven, zacht geperst om vrij lopend sap te krijgen. (€52.50 voor een fles van 75 cl). Hulp nodig? Bezoek een cavahuis en laat je verleiden tijdens een cavatasting met bijhorende tapas! Ook leuk als activiteit voor een vrijgezellenfeest.

BUBBELS FOR DUMMIES * Serveertemperatuur: gemiddeld 8°, Cava: 6-8°, Prosecco: 8-9°, Champagne: 8-10°) (Koel nooit in een vriezer!) * Bewaartijd gesloten fles: algemene regel: net zolang als de rijpingstijd (afhankelijk van de soort) * Bewaartijd open fles: 1-3 dagen (afhankelijk van de wijnstop) * Bewaarplaats: donkere, koele plek, temperatuur -2/14° * Zoetwaarde (aantal gram suiker per liter): demi-sec (33-50g), sec (17-35g), extra dry (12-20g), brut (6- 15g), extra brut (<6g), brut nature (0-3g)


BO BEAUTY

BEAUTY EN HET FEEST GLANS, GOUD & GLITTER TEKST: JILL VAN RILLAER

1 2

Revitabrow wenkbrauwserum - €79,95

Bador Easter egg €46,00

3 Les couleurs de Noir CC cream €21,90 (3 tinten)

4

5 sonisch reinigingsapparaat Clarisonic en Philips - €180 à €200

O.P.I. New Orleans Collectio - €14,95

Dagen worden net iets zonniger, nachten al ietsje korter. De switch van de seizoenen is in aantocht en ook onze beautycase ondergaat mee de make-over. Een ideale mix van lapmiddeltjes om het einde van een regenachtige winter door te komen zoals energieke re-boosters voor een overwinterde huid en een opgewekt kleurenpalet dat ons doet wegdromen naar een fleurige lenteperiode! Deze musthaves nemen we deze maand mee in onze beauty case. BO Magazine is al helemaal Spring ready! 1. Bador Easter egg - Het leukste paasei komt dit voorjaar van de Babor Paashaas.. Een selectie BABOR ampules vormt een exclusieve twee weken-verzorgingskuur voor het gelaat en komt vrolijk uit de lucht gevallen als decoratief paasei. - €46,00-, paasei met 14 ampules 2. Wenkbrouwserum - Dit wenkbrauwserum verbetert de conditie van de natuurlijke wenkbrauwen en creëert zachte, gezonde en volle wenkbrauwen. De plantaardige ingrediënten zorgen voor een zo hoog mogelijke bescherming en voeding dat ze je wenkbrauwhaartjes een mega boost geven. - €79,95- voor 3.0 ml 3. Les couleurs de Noir CC cream - Deze nieuwe CC cream voelt aan als velours op de huid dankzij haar bijzonder zachte en luchtige textuur. Niet alleen voelt de CC cream aan als een zijdezachte tweede huid, ook het resultaat mag er zijn: de teint wordt opgelicht, krijgt een frisse gloed en is opvallend egaal. - €21,90- (verkrijgbaar in 3 tinten) 4. Scrubben, reinigen, cleanen, detoxen - Een sonisch apparaat dat aan de hand van een draaiende borstel je huid veel dieper reinigt, sneller en gemakkelijker werkt en daarenboven je vermoeide ogen opfrist en je een deugddoende massage geeft. Door duizenden ultrafijne, zachte haartjes aan een frequentie van honderden bewegingen per seconde te laten draaien, zorgt het product ervoor dat je normale gezichtslotions veel beter worden opgenomen en de natuurlijke elasticiteit van de huid verbeterd wordt. - Clarisonic Mia 2 €150/Clarisonic Aria & Philips VisaPure Advanced €180 à €200 5. O.P.I. New Orleans Collection New Orleans Collection by OPI stelt twaalf nieuwe nagellakkleuren voor die je meenemen langs de beignets van Café Du > Monde en de elegante drankjes op Bourbon Street. Zoet, spicy, soulful en zinderend. - €14,95 www.opi-shop.be


Françoise Lier

De grootste merken, de grootste keuze

Armani Collezioni

Armani Collezioni

Merken: Max Mara Weekend Riani Natan Collection Natan Edition 5 Natan + Windsor Moncler Fabiana Filippi Van Laack Gardeur Barbour Jacob Cohen Paule Ka Hemisphere Woolrich Armani Collezioni Johnston’s Cashmere Oui Set Herno Parajumpers Nieuwe merken: Stephanie Anspach Antonelli Via Mansini Italy 0039 O’ren

Max Mara

Fabiana Filippi

Max Mara

Champagne weekend 11 en 12 maart van 10u00 tot 18u00 13 maart van13u30 tot 18u00 Boetiek Françoise • Antwerpsestraat 57, 2500 Lier • 03 488 77 66 Alle dagen open van ma - za van 9u30 - 18u00 • Retouches gratis

Accessoires: Natan shoes Philippe Model Paule Ka Loxwood Wolford Gum Nieuwe accessoires: Silvano Sassetti Palomitas


Gizzi Erskine


Gizzi Erskine heeft met haar kookshow, Cook Yourself Thin, op het Britse Channel 4 een ware hype gecreëerd. Miljoenen kijkers zijn aan het beeldscherm gekluisterd als deze stijlvolle brunette met een parelwitte glimlach, blijkbaar zonder enige moeite, heerlijke receptjes uit haar magische kookpotten tovert. Ze is knap, fotogeniek en een beetje kinky. Enkele jaren geleden nog uitgeroepen tot de sexiest chef. Maar vooral: ze kan écht koken én ze weet waar ze over praat… Ook op papier doet ze het goed. Haar eerste boek was meteen een schot in de roos. Ondertussen ligt het vierde op de planken. Tijdens een promotour, liet ik een ontbijt met haar echt niet links liggen…

Hoewel ik haar nooit eerder live ontmoette, is het niet moeilijk, om haar zelfs langs achter te herkennen. Hoog opgestoken haar en haar diep uitgesneden jurk onthult, zonder gêne, de grote tattoo van engelenvleugels op haar rug. De ontmoeting is hartelijk en even later zitten we voor een gezellige chat in een ruime chesterfield. Zo praat ongedwongen, alsof we elkaar al jaren kennen en met zoveel passie, dat ze blijkbaar vergeet te ontbijten. Tegen de middag staat haar bordje met toast en ei nog steeds onaangeroerd voor haar op tafel. Haar wat excentrieke voorgeschiedenis in de piercing- en tatoeagewereld is ondertussen al genoeg uitgesmeerd in de societybladen. Ik ben meer geïnteresseerd in haar fascinerende kookkunst en vooral hoe ze er toe gekomen is. ‘Mijn vader, was eigenlijk een Schot, maar ik heb altijd in London gewoond’ gaat ze van start. ‘Mijn verste herinneringen als kind zijn gerelateerd met food. Omdat mijn moeder vaak in het buitenland was, hadden we een nanny die voor ons zorgde. Ze kookte erg Engels, maar ik miste al snel moeders’ heerlijke borden. Ik heb dus misschien wel leren koken langs de telefoon... Ze legde me wekelijks uit hoe je bepaalde ingrediënten kon omtoveren tot de heerlijkste maaltijden. Op wat latere leeftijd heb ik ook de moeite gedaan om een koksopleiding te volgen. Dat vond ik essentieel voor mijn verdere carrière. Hierdoor kon ik snel werk vinden als foodstylist en ghostwriter voor Elle en Marie Claire. Ik werd ook echt serieus genomen. Het was de tijd dat ik nog maar amper een gedicht op mijn zusters feestje durfde voorlezen. Toen werd ik onverwacht gevraagd om een trial mee te draaien van nieuw kookprogramma. Ik was eigenlijk stand in en bloednerveus. Het eerste optreden was een drama, dat vond ik toch. Maar blijkbaar viel het in de smaak bij de kijkers. Toen rolde alles plots als een sneltrein. Een eigen kookboek was een logische stap, omdat de TV soms te vluchtig is en kijkers toch blijkbaar nood hebben om de receptuur nog eens te kunnen lezen als ze kokkerellen’. @


Gizzi Erskine VERVOLG

Gizzi is niet te beroerd om toe te geven waar ze haar inspiratie haalt. ‘Op mijn verre reizen pik ik veel op in restaurants of bij vrienden die ik leer kennen. Van mijn goede Indische vriendin Sunny uit Punjaab kreeg ik bvb een familierecept van een echte kip curry . Ik ben dol op specerijen en geef hiermee typische Engelse recepten een totaal nieuw leven. Koken is experimenteren en ik hoop een beetje van mijn magie te kunnen doorgeven aan de lezer (es). Zelfs wie nooit om koken heeft gegeven, zal even snel vertrouwd zijn met kurkuma of galanga, dan met peterselie en salie. Ik weet wel dat sommige titels niet erg opwindend klinken, maar smaak daar draait het om. En misschien vind je me wat meisjesachtig, maar ik vind ook dat kleur belangrijk is. Zinderende kleuren zijn goed voor je ziel.’

A pop up chef, foodwriter and sometimes on the telly

De boeken zelf dan. Van ‘Gizzi Kitchen Magic’ , ‘Shinny weeks and wicked weekends’ en het meest recente ‘Gizzi’s Healthy Appetite’, is enkel het eerste ook in het Nederlands verkrijgbaar. Gizzi’s Keukenmagie heeft een duidelijke opbouw en frisse lay-out. De vertaling is helaas soms wat braaf. Persoonlijk vind ik dat er zelfs wat verloren gaat van de oorspronkelijke toon, maar desondanks, leest dit kookboek haast als een roman. Vol met weetjes en trucjes. Zelfs voor ervaren koks, is er vast wel wat nieuws te rapen zijn.

EEN EI LEVEND KOKEN… Na eenvoudige ei-recepten, volgen vis, kip, pasta en typische desserts. Het aantal echte vleesrecepten is echter beperkt. In haar inleiding maakt ze daarover ook een statement.’ Vlees consumeren doe je best met mate. Naast het dierenleed is het eten van vlees een zware belasting voor het milieu.’ Door minder vlees te eten daalt je ecologische voetafdruk drastisch. TEKST & FOTO’S: JORIS LUYTEN

Scones, Southern fried chicken, custard, Victoria sponge, beef Wellington… voor Anglofielen is dat allemaal heel herkenbaar. Wie voor het eerst met de Engelse keuken in aanraking komt, zal echter al snel merken dat het smaakpatroon heel toegankelijk is. Zeker met de eigenwijze toets van Gizzi wordt het een briljante balans tussen gezond en goddelijk. >


CHLOÉ

MAX MARA

LIUJO

Horizontaal, verticaal, in pasteltinten of zwart-wit, de patronen mochten dan wel sterk uiteen lopen, de modemerken waren het over één zaak alvast eens: strepen zijn een hit dit seizoen! Of je dus braaf binnen of ondeugend buiten de lijntjes wil lopen, mogelijkheden en inspiratie genoeg.

TEKST LAURA TERLAEKEN

Gestreept, in alle mogelijke modellen, kleuren

Tussen de lijntjes

en maten, gaande van de retro looks bij Dolce & Gabbana tot minimalistisch zwart-wit bij Filippa K: elke gelegenheid is goed om je streepjes uit de kast te halen. Vooral de onepieces doen het goed, denk daarbij aan jumpsuits en maxi jurken in vloeiende stoffen voor een eigentijds, cool effect. Met een leuk accessoire als een lange ketting, een grote zonnebril of modieuze hoed ben je zo ready-to-go. Laat al te grote prints in de rest van je outfit beter links liggen om te vermijden dat je look te schreeuwerig wordt, maar verder kan en mag (bijna) alles!


MISSONI

CHRISTIAN DIOR

DOLCE & GABBANA

HORIZONTAAL VERSUS VERTICAAL Over het algemeen geldt de volgende tip: verticale strepen verlengen, horizontale verbreden. Zo werken verticale, ononderbroken strepen magisch voor je benen en zorgen horizontale strepen op je boezem voor wat meer va-va-voom. Wil je horizontale strepen dragen die je figuur goed doen? Ga dan voor een fijn, Jean Paul Gaultier-achtig streepje. Laat al deze regels je echter niet afschrikken, want nog belangrijker dan de richting of dikte van je strepen is de snit van je kledingstuk. Dit seizoen geen bodycons of skinny fits, maar eerder brede broeken en soepele stoffen als zijde of licht katoen.

MANNEN VERSUS VROUWEN Vrouwen mogen dit voorjaar alle kleuren uit het rek halen, voor mannen ga je beter voor strak in zwart-wit of stoere aardetinten. Makkelijk te combineren en vooral erg tijdloos! Kostuums in gehele streepprint of een luchtig gestreepte shirt: of je nu all-the-way gaat of lekker subtiel wil blijven, merken als Tommy Hilfiger of Lacoste vinden zeker wat je zoekt. In de vrouwencollecties is het moeilijk een lijn te trekken in de kleurenpaletten, van de regenboogjurk bij Chloé, over sportief rood-wit chic bij Max Mara, naar Zuiderse klasse bij Missoni. Zolang het maar grafisch is en uit vloeiende stoffen bestaat, vond het kennelijk haar weg naar de ontwerptafel.

MAKE-UP Als vrouw wil je uiteraard dat je make-up afgestemd is op de leuke outfit die je draagt. Een gestreept silhouet in verschillende kleuren is dan ook een challenge wanneer je je ogen en lippen opmaakt. Christian Dior nam de tip ‘less is more’ erg letterlijk en ging voor een wel zeer naturelle look die er bijna popachtig ging uitzien. Hoewel dit er ogenschijnlijk geweldig makkelijk uitziet, vraagt je teint hierin wat werk. Belangrijk bij deze look is namelijk dat er geen oneffenheden, roodheden of pukkeltjes te zien mogen zijn. Mag het daarentegen wat meer zijn? Ga dan Missoni achterna en kies pertinent voor felgekleurde oogschaduw, liefst in lijn met de kleuren uit je outfit. Missoni zelf koos bijvoorbeeld voor fel kanariegeel, echt iets voor de durvers dus! Wij weten al wat gekocht dit seizoen en zijn hier zeker niet rouwig om, want comfortabel en toch stijlvol en hip, wat willen we nog meer? >


MOOI ZWANGER Met onze jarenlange ervaring in de zwangerschapswereld, 21 jaar, en het direct contact met onze klant, maken we zo beste keuzes uit de collecties van topmerken. En zo bieden wij de toekomstige mama een origineel en uitgebreid aanbod aan uit verschillende prijsklassen, een totaal pakket met de nodige accessoires die het geheel nog mooier maken. Sportief, klassiek, trendy of gekleed, wij adviseren u graag, in alle rust en met raad en daad. U kan ons volgen op FB waar regelmatig etalages en combinaties worden getoond. VRT nieuwsanker Hanne Decoutere heeft Bella Belli gekozen om haar te stylen tijdens haar zwangerschap. Ook andere bekende mama’s vonden de weg naar Bella Belli tijdens hun zwangerschap: Sofie Dumont, Zsofi Horvath, Veronique De Kock, Katrien De Ruysscher (uit Thuis), Karen Damen,.... Ook zijn we de eerste zondag vd maand open. Cockerillkaai 31, 2000 Antwerpen • Warandestraat 40, 2300 Turnhout • www.bellabelli.be

BO INSPIREERT

1. BELLA BELLI

1. 2. MAMEZELLE

THE COZIEST SHOP IN TOWN Nieuwe go-to store voor dames in Meise: mamezelle! What’s in a name? Mamezelle is afgeleid van het Franse ‘mademoiselle’. Toen ik nog thuis woonde, deelde ik samen met mijn mama en zus één grote kleerkast. Zo kon je ons nooit op twee keer dezelfde outfit betrappen. Geweldig vond ik dit. Met mijn boetiek mamezelle bouw ik verder op dit idee. Bij mamezelle kunnen mama’s en tienerdochters gezellig samen shoppen én ook nog eens elkaars outfits delen. Bij mamezelle vind je een mix van Franse, Deense en Nederlandse merken die net dat tikkeltje anders zijn. ‘Speciallekes’ zoals ik ze zelf noem. Je geeft je outfit die extra touch, zonder dat je te diep in de buidel moet tasten. Zo blijft shoppen leuk! Om toch enkele merknamen te noemen: Orfeo, mbyM, Frnch, Second Female, Grace & Mila, Valentine Gauthier, Like This, Tango shoes, Pinned by K, Rue de Femme en nog zoveel meer! Brusselsesteenweg 51, 1860 Meise • 0494 32 06 10 • www.mamezelle.be

3. CHANTAL

2.

Nathalie Vleeschouwer

UNIEKE MIX & MATCH

3.

Dameskleding Chantal is een vaste waarde in het winkelbeeld van Mechelen. Naast een uitgebreid aanbod aan diverse merken in verschillende prijsklassen, kan je hier terecht voor een aangename shopbeleving en persoonlijk advies. Een ruim aanbod aan hedendaagse merken zoals Atmos, Avalanche, Cambio, Marie Méro, Nathalie Vleeschouwer, ... zijn slechts een tipje van de sluier. Spring zeker eens binnen tijdens de Lenteshopping (18-19-20 maart) en ontdek ook de nieuwste merken: 120%, Opus en Sarah Pacini. Op zaterdag 27 februari showt Els Tibau de laatste nieuwe modetrends. Check onze website en facebookpagina en blijf op de hoogte van acties en nieuwigheden. Yzerenleen 11, 2800 Mechelen • www.chantalmechelen.be • 015 20 38 98


4.

4. BLOSSOM HOUSE

FEEL GOOD & LIFESTYLE SHOP

meli melo

Blossomhouse is een feel good en lifestyle-huis waar liefdevolle aandacht, zachtheid en rust een prioriteit zijn. In een tijd waar snelheid, massaproductie en stress ons dagelijks vergezellen, word je uitgenodigd om even op adem te komen. Dit huis is een echte verwenshop waar aandacht wordt geschonken aan mooie accessoires, bohemian wear, geuren, goodies, juwelen en unieke natuurlijke verzorgingsproducten. Indien je interesse hebt voor lichaamsgerichte therapie en behandelingen rond mindfulness, spreek dan gastvrouw Sarah aan voor meer informatie. Treed binnen in Blossomhouse en laat al je zintuigen verwennen. Onze-Lieve-Vrouwestraat 41, 2800 Mechelen • www.blossomhouse.be • 0497 66 22 30

Nieuwe merken Furla & Coach

5. PAULINE

5.

SUBTIELE GLAMOUR

Voor haar en hem, voor elke gelegenheid: dagelijks, business of feestelijk... Bij PAULINE vind je een weloverwogen selectie van (hand)tassen, accessoires, foulards, elk seizoen opnieuw. Kwaliteit, vernieuwing, stijlvol met een knipoog naar iets uniek, dat is waar PAULINE voor staat. Net als winkelen in een rustig en aangenaam kader. Persoonlijk advies èn een glimlach krijg je er bovenop, zo maar. Op zondag 20 maart viert PAULINE haar eerste verjaardag en dit feest laten ze niet onopgemerkt voorbijgaan: van vrijdag 18 tot en met zaterdag 26 maart ontvangt elke klant bij aankoop een mooie attentie. Bovendien maak jij kans op een, zelf uit te kiezen, trendy armband of sleutelhanger. Ga zeker eens langs! Korenmarkt 41, 2800 Mechelen • www.pauline-bags.be • 015 65 75 95 Lenteshopping weekend Mechelen: vrij 18 – zat 19 en zon 20 maart


Saba Italia - Livingston

BO INSPIREERT

6.

Saba Italia – model Livingston – verkrijgbaar als 1-2-3-zit met chaise longue en als hoeksalon. Mogelijkheid tot combineren van meerdere stoffen. 3-zit vanaf € 4.316,00

6. ZETELBOETIEK MEER DAN DESIGN!

Het wow-effect, daar gaan ze voor. Daarom hebben ze de gekende designmerk-paden verlaten en zijn ze op zoek gegaan naar merken die eruit springen en die een echte meerwaarde betekenen voor uw interieur. Heel creatief en origineel design bij Bretz, het verfijnde Italiaanse design van Saba Italia, Magis en L’Abbate, strakke gezelligheid bij Harvink, en ga zo maar door. In de toonzaal ontdekt u een uitgelezen keuze van uitzonderlijk mooie zetels, tafels en stoelen. In verschillende stijlen en meer kleuren, mooie materialen en diverse mogelijkheden. Bezoek hun toonzaal en doe inspiratie en frisse ideeën op voor een upgrade van uw interieur. Ook open op zondag. Boomsesteenweg 71b, 2630 Aartselaar • www.zetelboetiek.be • +32 (0)3 887 47 00

SLOTENCENTRALE

SLOTEN & SLEUTELS SLUITPLANNEN OP MAAT GEPANTSERDE DEUREN KLUIZEN BRIEVENBUSSEN & BRIEVENBUSGEHELEN TOEGANGSCONTROLE AUTOMATISATIE VAN DEUREN EN GARAGEPOORTEN

PRIVE PARKING! GRATIS EN VRIJBLIJVENDE OFFERTE VOOR HET BEVEILIGEN VAN UW WOONST OF BEDRIJF. SLOTENCENTRALE

Adegemstraat 45

2800 Mechelen 015 28 78 48 www.slotencentrale.be

info@slotencentrale.be

VEILIG THUIS?


â&#x20AC;&#x2DC;T GROEN KWARTIER, ANTWERPEN

wonen

www.groenkwartier.be

Opendeurdag PENTHOUSES

donderdagavond 3 en 10 maart tussen 17u en 20u

Enkel op afspraak: 03 320 90 70 Prijzen vanaf 450.000 euro excl BTW. Locatie: Artsen Zonder Grenzenstraat 2, 2018 Antwerpen. (Naast The Jane).


VOOR HET VADERLAND

BO DENKT BELGISCH De Belgische mode heeft internationaal een ijzersterke reputatie. Toch hoeven het niet altijd de Zes van Antwerpen te zijn die in de kijker lopen. Vers van het vaderland zijn er andere opmerkelijke namen die een plaatsje in ons collectief geheugen verdienen. BO selecteert voor u een aantal Belgische klassiekers van het meer betaalbare type: gevestigde waarden voor de zelfbewuste vrouw die op zoek is naar duurzaamheid, originaliteit en kwaliteit. Denk aan Gigue, bekend om hun prints met een uitgebalanceerd kleurenpalet en verfijnde details. Niet voor niets werd oprichter Jo Wyckmans in 1991 ‘Designer van het Jaar’. Of wat te zeggen van JEFF, een merk dat vrouwelijkheid vermengt met een zekere speelsheid en nonchalance. Royale grof gebreide vesten en lange zachte truien kenmerken de collecties. Ook Xandres is internationaal gerespecteerd en etaleert een elegante vrouwenmode met een even eigentijds als tijdloos karakter. Dat de best betaalde artieste ter wereld Katy Perry laatst nog gespot werd in een jurk van het Antwerpse modehuis Essentiel zegt dan weer genoeg. Ook het jeugdige Thelma & Louise verovert vanuit Antwerpen land en buitenland. Nathalie Vleesschouwer op haar beurt weet als geen ander vrouwelijkheid, sensualiteit en draagbaarheid te verenigen in haar unieke ontwerpen. Niet te vergeten, het Belgische merk Scapa, dat staat voor superieure kwaliteit, elegante en trendy mode, geïnspireerd door traditionele familiale waarden, natuurlijke materialen en warme kleuren combinaties. Jawel, het gaat goed met onze mode. Laten we dus een beetje chauvinistisch zijn en volop Belgisch kopen. Essentiel

Xandres

Scapa Sports

TEKST BART DE MAESSCHALCK

Nathalie Vleeschouwer

GIGUE

Jeff

Thelma & Louise


Xandres Gigue Hampton Bays Jeff Repeat Les Petits Hauts Brax Mason’s

FIND US IN LEUVEN BRUSSELSESTRAAT 19 016 20 76 40 WWW.STYLE-SHOP.BE


KATOEN spierwit

TEKST KOEN VAN DER SCHAEGHE

Verzadigd van planten in vol ornaat worden katoenplantages herschapen tot feeërieke velden. Terecht wordt katoen de onmisbare schakel van de mode-industrie genoemd. Het is de grondstof voor bijna 40 procent van alle textiel. Maar voor de katoenplant in onze kleding eindigt, legt het een lang weg af. Een biologische weg als het van BO afhangt.

De katoenplant is op zich niet zo heel erg mooi, maar de bloemen zijn prachtig en dan moet het grote wonder nog geschieden. Temidden de bloem ontstaat een dikke bolle knop. En dan is het afwachten tot deze zich fotogeniek opent en er een prachtige pluk ‘watten’ tevoorschijn komt. Ruim een half miljoen katoenharen komt naar buiten. Deze zouden ervoor zorgen dat de wind het zaad te pakken krijgt en zich verspreidt. Maar zo ver komt het niet. Voordat het zaad de kans krijgt om er vandoor te gaan, wordt het ‘watten’ geplukt of rukt een grote machine de bossen haar van de plant. Klaar voor gebruik is het katoen dan nog niet. Van vezel tot textiel, de evolutie van katoenplant tot afgewerkt product vereist net wat meer.

Na de oogst wordt het zaad van de katoenhaar gescheiden. De zaden worden weer gezaaid of de olie wordt eruit geperst voor in mayonaise, margarine of cosmetica. Het overgebleven materiaal wordt verwerkt tot watten en vilt. De lange katoenvezels wordt verwerkt in textiel. De korte katoenvezels worden gebruikt in papier. Zo wordt elk onderdeel verwerkt tot een mooi product. Stof tot nadenken geeft katoen echter ook. Katoenteelt zonder pesticiden is arbeidsintensief. Je kan heel makkelijk meehelpen aan een gezondere aarde en mensen, door kleding te kopen gemaakt van biologisch katoen. Je helpt zo uitdroging van de aarde tegen te gaan en de gezondheid van katoenboeren te verbeteren. Modeketens lanceren volop t-shirts of minicollecties met katoen van eerlijke handel of met biokatoen. Niets te vroeg als u het ons vraagt. >


TRENDS

LENTE-ZOMER 2016 Is het ooit te vroeg om heerlijk weg te dromen naar de lente? Wat ons betreft niet, want BO droomt graag met u mee. Meer nog, we geven u alvast stof tot nadenken door dĂŠ trends voor u op een rijtje te zetten. En trends zijn er, in veelvoud zelfs. Voor de ene duikt u binnenkort mogelijk grootmoeders garderobe in, voor de andere dan weer de ondergoed lade. Wij weten wel alvast zeker: deze lente is aan de durvers!

Oscar De La Renta

tekst Laur Dillen Storms


TRENDS

SPAANS TEMPERAMENT

Een overvloed aan ruches, laagjes en de kleur rood, al dan niet in bloemenmotieven. Heel wat ontwerpers hadden overduidelijk de Spaanse zon in gedachten. Peter Copping bracht als opvolger van Oscar de la Renta hulde aan the man himself met toreador aandoende capes en, bijwijlen, weinig verhullende jurken. Michael Kors en Proenza Schouler kwamen dan weer met ontwerpen vol zuiderse accenten waarvan zowat iedere bailaora spontaan een krop in de keel krijgt. Designerduo Marques' Almeida leek hun met ruches bezaaide creaties wel met een kettingzaag te hebben bewerkt. 1,5,8 Michael Kors - 2,6,9 Oscar De La Renta - 3 Proenza - 4,7 Salvatore Ferragamo


TRENDS

Vintage mash-UP Nu het modebeeld steeds verder weg lijkt te drijven van het voorheen zo geliefde minimalisme, is het tijd voor een nieuwe leuze: more is more! In een tijd dat onze wereld zowat op z'n kop staat mag zich dat volgens de designers best ook wel uit onze kleerkast blijken. Het merendeel grijpt voor de gelegenheid terug naar de goede oude tijd. Gucci gaat voor pure overdaad met kleurrijke trompe-l'oeil waar Prada en Chanel het klassieke mantelpak heruitvinden. Dries Van Noten gaat iets subtieler te werk, maar daarom niet minder kleurrijk met zeemzoete prints en felroze platform sandalen.

1 Gucci - 2 Dries Van Noten - 3 Prada - 4 Chanel


TRENDS

Boudoir Stelt u zich voor, uw nachtjapon als robe du jour! Toch is de onderjurk deze lente helemaal terug van weggeweest, mààr dan wel buiten de slaapkamer. We zagen de sensuele niemendalletjes in vol ornaat bij ondermeer Céline, Alexander Wang en Haider Ackermann. Deze laatste bracht de look overigens het meest overtuigend als - durven we het zeggen? - kantooroutfit, met een stoer bikerjasje en enkellaarzen. Ach, dat zacht satijn en weelderig kantwerk was misschien toch al te leuk om er niet mee te pronken?

1 Haider Ackermann - 2 Céline - 3 Calvin Klein


Logo Mania Een trend die enkele seizoenen geleden door Jeremy Scott bij Moschino werd ingezet vindt nu ook haar weg naar de catwalk bij de andere ontwerpers: de (al dan niet opzichtige) logotrend. Bij Louis Vuitton bleek het overbekende LV-monogram een perfecte versiering voor futuristische leren jassen, terwijl we het logo bij Lanvin en Loewe in een speelse graffiti-uitvoering zagen. Ook opvallend: zowel Chanel als Moschino, waar de trend al enkele seizoenen voet aan wal heeft gezet, gingen voor prints ge誰nspireerd door signalisatie- en vluchthavenborden. 1 Moschino - 2 Lanvin - 3 Louis Vuitton - 4 Chanel - 5 Loewe


C’EST LA VIE

NEW MULTIBRAND STORE

DINSDAG TOT ZATERDAG VAN 10U - 18U / ZONDAG VAN 11U - 16U

RIJMENAMSEWEG 181 A 2820 BONHEIDEN C/LA VIE

CHRISTEL@C-LAVIE.BE

LA.VIE.C

(+32) 15 65 91 15


UNITED N U D E Architectonisch schoeisel United Nude combineert design en fashion met architectonische invloeden. Het label, dat al grote namen als Iris van Herpen en Zaha Hadid aan zich bond, maakt van het ontwerpen en vervaardigen van schoenen een ware kunst.

TEKST BART DE MAESSCHALCK

Naar aanleiding van de designbeurs Salone del Mobile in Milaan in mei vorig jaar ging het ontwerpbureau United Nude aan de slag met een 3D-printer en vond het concept ‘schoen’ helemaal opnieuw uit. Het was het zoveelste huzarenstukje van het schoenenmerk dat zo’n 13 jaar geleden het licht zag bij onze Noorderburen en van meet af aan een bijzondere aantrekkingskracht heeft uitgeoefend op de belangrijkste designers.

GEBROKEN HART United Nude dankt zijn bestaan aan het gebroken hart van Rem D. Koolhaas, neef van de vermaarde bouwmeester Rem Koolhaas en tevens architect van opleiding. Na een relatiebreuk bedacht de Nederlander een architecturaal concept op maat van de voeten van zijn ex-vriendin. De schoen bestond uit één stuk: een schijnbaar eeuwig doorlopende lijn als ode aan de liefde. Die verloren gewaande liefde keerde dan wel niet terug, de inspiratie voor het eerste model van United Nude was een feit. Nadat hij Galahad Clark ontmoette, nazaat van de oprichters van schoenenmerk Clark, was in 2003 de United Nude Möbius geboren.

TOPONTWERPERS Het Möbius-model werd in Italië ontwikkeld met de hulp van de grote Sergio Rossi en de technische schoenmaker Maurizio Martignago. Sindsdien is United Nude uitgegroeid tot een iconisch merk dat zich bevindt op het kruispunt tussen mode en design. De schoenen zijn meer dan elegant en innovatief: elk model gaat uit van een duidelijk concept. Daarvoor werkte United Nude al met verschillende creatieve denkers samen. Denk maar aan de Brits-Iraakse architecte Zaha Hadid, de Nederlandse Iris van Herpen en fashion designers als Antoine Peters en Mattijs van Bergen.

ELEKTRISCHE WAGEN Behalve schoenen waagt United Nude zich ook op andere creatieve paden. Zo bracht het ontwerphuis begin dit jaar een horlogelijn uit. Opmerkelijker nog is Lo Res: een poging om de vorm van de auto terug te brengen tot de laagst mogelijke resolutie. United Nude maakte een digitaal draadmodel van de Lamborghini Countach door stapje voor stapje het aantal platte vlakken te verminderen. De Lo Res is vooral een designproject dat nauwelijks aandacht heeft voor de binnenkant en de aandrijflijn. Het apparaat is elektrisch en haalt zo’n 50 km/u. >


Govani

RALPH

LAUREN

SEBAGO

-

PROGHETTO RIVIERAS

-

BRUNO -

FLORIS

VAN

PREMI

-

FITFLOP

JULIE

Bruul 8

DEE

-

BOMMEL

CRINKLES PARABOOT MARUTI

2800 Mechelen

-

-

-

VOLTAN

E(X)IT -

NEW

LES

-

-

-

JUMEAUX

BALANCE

015 20 44 00

PERTINI

JHAY -

-

MALU -

ALMA

www.govani.be

MARIPE -

BUTI

ARMISTICE EN

PENA


SPIEGEL S PI E GE L A AN D E WAND

Ze stond reeds op de set van zowat elk Belgisch tijdschrift en werkte voor grote internationale klanten als Vogue, Glamour en Marie Claire. Daarbovenop zagen we haar reeds aan het werk in ‘SHOOT.’ op VIJF én bracht ze in 2014 haar eerste boek, ‘Make Up’, uit. Sabine Peeters is 33, maar heeft nu al een carrière als make-up & hair artist achter de rug om ‘u’ tegen te zeggen!

Sabine Peeters © YVES SMAL


• www.sabinepeeters.com www.spiegelaandewand.net • Boek Make up, uitgeverij Lannoo TEKST LAUR DILLEN STORMS

SABINE PEETERS Afkomstig uit Pulle, een gemeente in wat ze zelf liefkozend als “de stille Kempen” omschrijft, besloot Sabine na haar studies Communicatie en Journalistiek om haar echte passie na te jagen: make up & hair artist worden. Ze volgde opleidingen aan zowel het befaamde House of Orange als The Hairschool, beiden in Amsterdam, waarna ze zich in 2007 dan eindelijk op haar droomjob kon storten. Het begin van een waar carrière sprookje voor Sabine, want al snel werd ze veel gevraagd voor verschillende Belgische tijdschriften én merken als Essentiel, Tim Van Steenbergen en Veronique Branquinho. Ook internationaal liet het succes niet op zich wachten en werkte Sabine achter de schermen bij multibrand gigant Men at Work, het hippe tijdschrift Dazed & Confused en Glamour Nederland. Zelfs de Amerikaanse én Britse edities van Vogue klopten reeds bij haar aan. Haar ervaringen, op en naast de set, deelde Sabine “blogsgewijs” via haar online beautystekje ‘Life is Like a Box of Make-up’. De blog bleef niet onopgemerkt. In 2013 kreeg ze een plaatsje in ‘SHOOT.’, het lifestyleprogramma op VIJF waarin jonge, vooraanstaande trendwatchers zoals topmodel Amélie Lens en opperfashionista Sofie Valkiers gevolgd werden tijdens hun modeavonturen. Dankzij ‘SHOOT.’ verwierf Sabine nu dus ook bekendheid bij televisiekijkend Vlaanderen. Een bekendheid waarvan ze maar al te graag gebruik maakte om zich in te zetten voor haar andere grote passie. Sinds jaar en dag is Sabine namelijk een voorvechter van “body positivity” en is het haar missie om mensen zich beter in hun vel te doen voelen.

Ze brengt het thema op een speelse manier aan bod in ‘Make Up’, haar allereerste boek dat ze in 2014 in samenwerking met uitgeverij Lannoo uitbrengt. ‘Make Up’ is, hoewel de titel anders doet vermoeden, meer dan alleen maar een beautybijbel. Naast makeup tips en tutorials waarin Sabine stapsgewijs de beautygeheimen van de groten der aarden uit de doeken doet bevat het boek ook inspirerende teksten over “positive body image” én enkele prachtige naaktportretten. Een viering van persoonlijke, rasechte schoonheid die niet per se van de “klassieke” soort hoeft te zijn. Mission accomplished? Nog lang niet volgens Sabine, want in ‘Lief voor je Lijf’, haar tweede boek dat ze in het najaar van 2016 op de wereld loslaat, belooft ze nog een stapje verder te zullen gaan. Haar lezers kunnen voor een voorproefje alvast terecht op haar gloednieuwe blog, ‘Spiegel aan de Wand’. Hier geeft Sabine aan de hand van soms ondeugende, dan weer ontroerende verhalen haar kijk op het leven. >


De Revival van het Strikje TEKST JILL VAN RILLAER

Van Winston Churchill tot Charlie Chaplin en van Elio Di Rupo tot Siegfried Bracke. Decennia lang werd het kleinste accessoire in de herengarderobe een ouderwets imago aangemeten en behoorde het welgekende ‘strikje’ louter toe aan leerkrachten, politici of dokters. Tot in 2010 trendy IT guys zoals de jonge acteur Matt ‘Doctor Who’ Smith maar ook onze eigenste Stromae het petieterige strikje uit de kast toverden en er een retro chique twist aan gaven. Van het ouderwets imago werd een dik laagje stof afgehaald en het strikje werd opnieuw cool bevonden. Van bolletjes tot streepjes en ruitjes en van een katoenen exemplaar tot een wollen stuk. Alles kan en alles mag vandaag in de wereld van 101 strikjes. Doe het met een strikje!

>


Model: Nuvola Model: RB-394

Rolf Benz EGO

Design Edgar Reuter

Alle leersoorten. Eén prijs. De voordeligste. Het bankenprogramma Rolf Benz EGO is verkrijgbaar tot 29-2-2016 in alle leersoorten uit de huidige collectie voor de voordeligste leerprijs ( = prijsgroep 36). Meer informatie bij deelnemende handelspartners en op rolf-benz.com OPENDEURDAGEN

18-19-20-21 maart – doorlopend open van 10.00 tot 18.00u

1200 Brussel, Forme & Style · 1620 Drogenbos, Forme & Style · 1860 Meise, Cockaert Interior · 2300 Turnhout, Master Meubel · 2431 Veerle-Laakdal, Gentsesteenweg 101 • 2800 Mechelen Peeters Van Leeuw · 2800 Mechelen, De Schoenmaeker · 2990 Wuustwezel, Veco · 3000 Leuven, Loncin Interieuradvies · 3440 Zoutleeuw, Loncin Interieuradvies · 3511 Hasselt-Kuringen, Hermans Interieur · 3620 Lanaken, Marres Interieur(baan · 3770Mechelen Riemst, Meubelen Lenaerts · 3990 Peer, - Willebroek, N16) Interieur Plus · 4550 Nandrin, Vivre Contemporain · 4750 Bütgenbach, Töller Einrichtungshaus · 5651 Thy-le-Chateau, Placards et Dressing SA · Tel. 015 27 28 Espace 50 • info@deschoenmaeker.be 8200 Oostkamp, ‘T Casteelken · 8300 Knokke, Licht & Meubel Design · 8450 Bredene, Wooninrichting Tamsyn/Comma · 8610 Zarren, Weyne Meubelen· 8630 Veurne, Vandermeeren Interieur · 8680 Koekelare, Stella Meubelen · 8800 Roeselare-Rumbeke,www.deschoenmaeker.be ‘T Casteelken · 9000 Gent, De Direkteurswoning · 9080 Lochristi, Classo · 9100 Sint Niklaas, Woonark · 9170 Sint Gillis Waas, Interia Design · 9470 Denderleeuw, Interieur Van der Waerden · Open: ma - vr van 10:00-12:00 en 13:30-18:00 9820 Merelbeke-Bottelare, Pontzeele · 9870 Zulte-Machelen, M.D.C. Interieur Concept · GDL 2412 Luxembourg-Howald, Sichel · L 3372 Leudelange, AVENTURA . BONALDO . DE SEDE . DE TOEKOMST . DRAENERT . DS . DURLET . FSM . JOLI . JORI . LEOLUX . Zaterdag van 10:00-18:00 / zondag van 14:00-18:00. Alvisse · L 9809 Hosingen, Thill OPTIMA . ROLF BENZ . RONALD SCHMITT . SKOVBY . HIMOLLA . KOINOR . D-TEC . D_WOODS . VARIER

Rolf Benz AG & Co. KG · via Mady Mertens · Tel. 0032 – 468/12.09.26 · Mady.Mertens@rolf-benz.com

Gesloten op feestdagen


DESOLATE SCHOONHEID

Faeröer Eilanden

De Deense Faeröer Eilanden voelen aan als het einde van de wereld. Het zijn achttien stormachtige stukken land die oprijzen uit de zee, ergens tussen Schotland en IJsland. Zo groots en verlaten dat geen mens schijnt te beseffen hoe mooi ze wel zijn. De Faeröer Eilanden zijn bijzonder. Ze verheffen zich bruusk uit de Atlantische Oceaan om een soort glooiend niemandsland te zijn. Bomen vind je er nauwelijks, dieren evenmin. Enkel de wind blinkt er uit door zijn constante aanwezigheid. Mensen leven er onder een immense wolkenhemel, in een snelle afwisseling van mist en motregen. Het gras is er groener, de regendruppels vallen er zachter neer. Maar niemand die echt beseft hoe zeldzaam de plek wel is.

VOGELS EN SCHAPEN Meer dan vierhonderd kilometer ten noorden van de Shetlands liggen de Faeröer-eilanden, 1 399 vierkante kilometer desolaat land, 44 000 inwoners, 70 000 schapen. Meer schapen dan mensen dus. De naam van het eiland betekent niet voor niets ‘schapeneiland’. Mensen vind je verspreid over meer dan honderd kleine nederzettingen, gedekt door de bergen en geflankeerd door de zee.

TEKST BART DE MAESSCHALCK

De dorpen liggen ver uit elkaar. Vaak hangt er een dreigende mist over de wegen of is de zee niet te bevaren. Soms lijkt het wel alsof de Faeröer enkel voor vogels de ideale omgeving is. De eilandengroep kent de grootste vogeldichtheid ter wereld, met meer dan honderd soorten en miljoenen paren. De kliffen rijzen tot wel 500 meter boven zee. De nestholtes zijn veilig en echte roofdieren zijn er niet. Bovendien is de zee rijk aan plankton. Broedende trekvogels zoals de papegaaiduiker, zeekoeten, alken, jan-van-genten en aalscholvers zijn er maar wat graag te gast.

WANDELEN Door de grillige vorm van de eilandengroep zijn er ontelbare ontdekhoekjes. Het uitzicht verandert er na elke bocht. Naar de Faeröer Eilanden kom je voor de rust, om walvissen te spotten en te wandelen. De klim naar de vuurtoren van het uitgestorven Mykines, doorheen de verpletterende natuur, is fenomenaal. Al even onvergetelijk is Saksun: prachtige met turf en gras getooide huisjes en een afgelegen kerkje, omgeven door watervallen die van de bergwanden naar beneden komen. Magisch, spookachtig, mystiek. De Faeröer Eilanden hebben iets sprookjesachtig. Het is het land van trollen, sagen en legenden. Een verhaal dat moet verteld worden. >


FOTO ANDRIS BARBAS


De geheimen van lingerie ontrafeld

DE JUISTE BEHAMAAT VINDEN Wist je dat het rugpand het belangrijkste onderdeel van de beha is? Het is dan ook cruciaal om je boezem de nodige steun te geven. Kan je wat hulp gebruiken? Nadat je de beha aangetrokken hebt (voorover buigen en je borsten als het ware in je beha laten vallen om nadien terug recht te komen en je sluiting vast te maken), check je of het rugpand goed aansluit en mooi horizontaal om je lichaam valt. Pas dan de schouderbandjes elk afzonderlijk aan en kijk of het middenvoorstukje op het borstbeen rust. Controleer daarna de beugels: voel je de beugels prikken onder de oksel, neem dan een kleinere behamaat. Prikken ze in het borstweefstel, doe dan het omgekeerde. Nog een laatste checkup om te kijken of de bovencup niet insnijdt of gaapt en je hebt de juiste maat beet!

Geen kledingstuk zo sensueel en vrouwelijk als lingerie. Geen wonder dat we er als vrouw dan ook graag de nodige aandacht en tijd aan spenderen om het juiste setje te vinden en dat is nodig, want onderzoek wees uit dat slechts 30% van de vrouwen de juiste behamaat draagt. Zoals de kleren de man maken, maakt de juiste lingerie de vrouw: laat ons je meenemen in de wondere wereld van lingerie!

ZET DE JUISTE VORMEN IN DE KIJKER Of je nu een athletisch gevormd lichaam hebt en graag optisch wat meer va-va-voom wil creëren of je eerder die welgevormde boezem of dat buikje wil verdoezelen, met al de mooie lingeriesetjes die tegenwoordig op de markt te vinden zijn, vind je echt wel het model voor jou. Enkele tips: hoe steviger de stof, hoe beter het is om die vetrolletjes strak te houden, verticale silhouetten zoals de body slanken optisch af en shapewear is tegenwoordig lang niet meer de kwelling van zoveel jaar geleden. Lingerie wordt vaak gecombineerd met een mooie panty of hold-ups. Grit Seymour, designer bij Wolford, geeft ons graag de volgende tip mee: het is van groot belang dat je naast het patroon of de look van de panty ook kijkt naar de naden (of eerder, de onzichtbaarheid ervan). Niets zo vervelend als een strak jurkje waarin je de contouren van je panty ziet!

ONDERHOUD JE LINGERIE GOED

Zodra je lingerie niet meer als een soort tweede huid aanvoelt, is het tijd om deze te vervangen. Dan hebben we het bijvoorbeeld over lobberende, verkleurde of overgestretchte stuks of beha’s waarvan de beugels uitsteken. Draag je beha ook nooit langer dan twee dagen en was deze liefst met de hand om de levensduur van de stoffen zoals kant en lycra te verlengen. Toch is de meeste lingerie tegenwoordig ook al machinewasbaar op max. 30°C, zonder wasverzachter en in een waszakje. Laten drogen doe je op een droogrekje (niet hangen!), vermijd direct zonlicht of een plekje op de verwarming. Opbergen doe je niet door de cups in elkaar te vouwen, maar leg je beha in de lengte neer. Laat je daarnaast zeker bijstaan door getrainde experts in je lingeriezaak. Zij weten als geen ander wat jou het mooist zal staan! >

TEKST LAURA TERLAEKEN


Chantalle

(van AA tot H Cup) Aangename beleving, persoonlijke begeleiding & correct advies. Onze bandagiste maakt graag met u een afspraak om in alle discretie advies te geven over borstprothesen.

BADMODE* NACHTMODE* *dames, heren en kids

Opendeurdagen van 4 maart t.e.m. 12 maart *-10% korting op alle nieuwe collecties Winkel Hofstade Tervuursesteenweg 358, 1981 Hofstade-Zemst 015/62 08 96 â&#x20AC;˘ www.bugattislingerie.be â&#x20AC;˘

Chantalle

Chantal Thomass

LINGERIE*


GADGETS DIE JE LEVEN DIT JAAR ZULLEN VERGEMAKKELIJKEN

WATCHES TO WATCH Smartphone, smart-tv, smartwatch en ga zo maar door. Met modewoorden als ‘Internet of Things’ duiden we aan dat tegenwoordig alles verbonden is via het internet. Van op afstand je verwarmingsinstallatie bedienen? Check! Je auto die signalen opvangt wanneer het glad is op de weg en vanzelf trager gaat rijden? Check! Je kan het zo gek niet bedenken of het toestel of product is verbonden met het internet. Volgens adviesbureau Gartner zouden we tegen 2020 met zo’n 26 miljard apparaten wereldwijd verbonden zijn met het internet. Waar de smartphone en –tv reeds ingeburgerd zijn, zien we op dit moment een grote populariteit voor de smartwatches, zoals de Motorola Moto 360, Samsung Gear S2 (voor Android) en Apple Watch.

DRAAGBARE FOTOGRAFIE Gedaan met zware fotocamera’s en grote lenzen, hoera voor de draagbare versies! Waar we met z’n allen massaal foto’s maken, sharen en liken zijn we steeds op zoek naar manieren om onze creativiteit de vrije loop te laten, maar op een comfortabele, liefst draagbare manier. Zo slaan we binnenkort aan het ter plaatse printen met de Fujifilm instax mini 70 en zetten we ‘smarteyes for fishphones’ onder de vorm van draagbare smartphone lenzen op ons verlanglijstje.

TUIN Tot in de tuin toe zorgen nieuwe technologieën voor vooruitgang. Edyn haalde meer dan 380 000 dollar op via het crowdfundingplatform Kickstarter en wil met zijn smart garden system de wereld van de tuiniers veroveren. Edyn connecteert je smartphone met een sensor op zonne-energie in je tuin en zorgt ervoor dat je in real-time alle info hebt over je geliefde gewassen en planten. Zorg ervoor dat je planten nooit meer te weinig of te veel water krijgen, bekijk wat ze nodig hebben (zonlicht, voeding, enz.) en lees welke gewassen het best zouden gedijen in jouw achtertuin. @


www.scapaworld.com


GADGETS VERVOLG

IEDEREEN FIT EN GEZOND Gezond leven is al langer alomtegenwoordig, getuigen hiervan zijn de super foods en nieuwe fitnessrages als Bokwa, Katami, Pound en Bikram Yoga. Dat gezond leven en technologie op een stijlvolle manier hand in hand kunnen gaan, bewijzen tal van leuke initiatieven zoals de Swarovski Activity Tracking-sieradencollectie die op elk uur van de dag en nacht je lichamelijke beweging bijhoudt om je op die manier te stimuleren naar bewegings- en voedingsdoelen toe. Een ander voorbeeld is Sproutling, de eerste babyfoon die niet alleen je toelaat om je baby te monitoren van op afstand, maar daarnaast ook analyses doet van het slaappatroon van je kleine spruit om je op die manier te adviseren wanneer je baby zal wakker worden of wat je aan de omgeving kan doen om hem/haar nog rustiger te laten slapen. Handig, niet?

SLIMME MODE Ook de mode en accessoires worden steeds â&#x20AC;&#x2DC;slimmerâ&#x20AC;&#x2122;. Door over de grenzen van sectoren te gaan samenwerken zien we bewonderenswaardige producten ontstaan die onze liefde voor mode stillen en daarnaast een welbepaald probleem oplossen. Een van de mooiste voorbeelden uit eigen land is Elegnano. Zaakvoerster Katrien Herdewyn (1987) was reeds als klein meisje geboeid door schoenen. Neem hier haar passie voor wetenschappen bij en je begrijpt waarom de Elegnano schoenen, met een coating die ervoor zorgt dat de schoenen geheel waterafstotend en zelfreinigend zijn en er langer perfect blijven uitzien, haar aan de award voor Starter van het Jaar in 2015 hielpen. Ook de grotere concerns wagen zich op de technologische grond. Nike introduceerde zeer recent hun Nike Tech Knit, de nieuwe generatie sportswear ontworpen om tegemoet te komen aan de wensen van sporters om hun natuurlijke thermoregulatie zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Weg dus met sportkledij waar je ofwel overmatig in loopt te zweten ofwel ijskoud in hebt, maar in met een nieuw soort weefsel dat meer dan 14u lang je lichaamstemperatuur optimaal houdt. > TEKST LAURA TERLAEKEN


www.scapaworld.com ANTWERPEN

LIER

MECHELEN

HAACHT

Arenbergstraat 16-18 Hopland 26-30

Grote Markt 50

Steenweg 44

CORNER ARTSON

Markt 16


Let’s bowl, let’s rock-‘n-roll! De jaren vijftig. Mannen wanen zich in bowling shirts en de platen van Frank Sinatra en Elvis Presley kleuren het leven. Sekssymbolen als Marlon Brando domineren de mode. Wie had er gedacht dat we zo vele jaren later opnieuw wijde shirts strak in de broek gestopt zouden zien op de catwalk? Maak je op voor een rockabilly lente! Geen sector zo gericht op jong blijven dan de modesector. Modellen die weinig weg hebben van het modale cliënteel van de modehuizen met hun bijzonder jonge leeftijd en dito maten tonen de collecties die op hun beurt dan weer wereldwijd verspreid worden door de jongste generatie influencers en hun bijna onafscheidelijke smartphones. En waar technologie het moderne zakendoen verandert, denk maar aan e-commerce of het feit dat het beleven van een modeshow niet enkel meer weggelegd is voor de happy few door de komst van de live streams, zien we dat de creatieve geesten achter het merk toch gretig blijven teruggrijpen naar andere tijden. Er wordt over modetrends weleens gezegd: alles komt terug”. In het geval van de fifties silhouetten die modecoryfeeën als Lanvin, Louis Vuitton en Dries Van Noten introduceren, ligt het iets complexer, want waar we duidelijk de knipoog naar de Golden Fifties aanschouwen, zien we ook een hedendaagse toets onder de vorm van moderne stoffen en patroonkeuze. Neem hierbij de perfecte tailormade broeken en je krijgt het beste van twee werelden. Een streepje hier, een lapje suède daar, met de nodige creativiteit beleven de fifties een comeback. Als we één woord zouden moeten kiezen om de modellen op de catwalk van de Raf Simons of Louis Vuitton collectie te beschrijven, dan zou het ‘relaxed’ zijn. Niets zo gemakkelijk dan een shirtje in de broek, een lederen riem erop en that’s it. Deze trend werkt het best in donkere kleuren of in zachte poedertinten (wie durft?) in contrast met een donkere broek in zwart, grijs of bruin voor een goed uitgekozen look. Hoewel het geheel er erg comfortabel en losjes uitziet, is het van groot belang een broek erop te kiezen die mooi past, liefst in een kwalitatieve stof en losse fit. Voor die extra laatste toets haal je je donkere wayfarer bril uit de kast. >

“It’s one for the money, two for the show, three to get ready, now go cat go!” TEKST LAURA TERLAEKEN


ENKEL VOOR MANNEN DIE GEEN COMPROMISSEN SLUITEN O P V L A K VA N K WA L I T E I T E N S E R V I C E

BUSINESS CHIC Ermenegildo Zegna, Z Zegna, Paul Smith London, Ralph Lauren, Nino Danieli, Hugo Boss, HUGO, Scabal, Eton, Van Laack… SPORTY CHIC Hackett London, Eleventy, Fay, Herno, Jacob Cohën, PTO1, Circolo,PTO5, Artu Napoli, Gimo’s, Gran Sasso, John Miller, Atelier Noterman…

APERO-TIME

Elke zondag van maart van 11.00u - 14.00u.

SCHOENEN Fratelli Rossetti, Hogan, Doucal’s, Cole-Haan, Philippe Model WWW.GENTLEMENVILVOORDE.BE

GENTLEMEN NV l J.B. NOWÉLEI 43 l 1800 VILVOORDE l T 02 251.03.95


‘Human Incognito’

Arno Arnoud, Charles, Ernest (naar zijn twee grootvaders) Hintjes, artiesten-naam ARNO. Een profiel waar men niet omheen kan in muziekland. Zijn debuut situeert zich in het begin van de zeventiger jaren, inmiddels een kleine 50 jaar geleden. Als artistieke vrijbuiter en non-conformist experimenteerde hij gulzig met een veelheid aan mogelijkheden. Wat resulteerde in een ratatouille van stijlen en talen. Hij flirt met de extravagantie en het liederlijke van de bohemien. Zijn ambivalentie en onbezonnenheid charmeren. De oude faun met zijn wilde grijze haardos houdt het publiek nog altijd in de ban. Hij noemt zichzelf schertsend ‘chanteur de charme raté, voyeur, vampier, een oude hoer die voor alles open staat’. Humor en schoonheid verpakken in wrangheid is een zeldzaam talent. Heel wat Vlaamse podiumkunstenaars, w.o. Arno, hebben het stigma van underdog definitief van zich afgeschud en zijn trendsetters geworden. Arno zwom doorheen veel watertjes. Hij heeft tweeëndertig studio albums op zijn actief staan met Tjens Couter, TC Matic, The Subrovniks, Charles et les Lulus, The White Trash European Blues Connection én onder de naam ‘Arno. Wordt hij een dagje ouder, dit Belgische muziekmonument en fenomeen denkt er nog lang niet aan om zijn gitaar aan de wilgen te hangen.

A STATE OF MIND

‘HUMAN INCOGNITO’

Als je jong bent is er een soort driestheid, een geldingsdrang. Men wil zich profileren, anders zijn dan de anderen. Arno was een provocateur. Zijn autonomie is hem heilig. Hij is nog altijd onvoorspelbaar maar milder geworden. Een kunstenaar kiest positie. Niet de kunst van het moeten én behagen, van pluimstrijkerij. Kunst kan weliswaar de wereld niet redden. Wat kunst wél kan is troost bieden. Een intimiteit die met het publiek gedeeld wordt. In ‘Human Incognito’ wil Arno een mooie wereld bezingen, die spijtig genoeg niet bestaat. Het is een utopie. “Maar een mens moet positief blijven. Negativiteit heeft nog niets of niemand vooruit geholpen. En ik wil vooruit”, zegt Arno.

Hij wil telkens uitpakken met iets nieuw. Niet tappen uit oude vaatjes, of zichzelf herhalen. Zijn zoveelste muzikale renaissance. Voor dit album werkte hij voor de tweede keer samen met de Engelsman John Parish. Arno noemt zichzelf een eenzaat, maar gaat graag op in de massa. Hij observeert mensen, luistert stiekem mee naar hun verhalen. Ze inspireren hem. Aan de basis van alle songs ligt een ervaring die hij transformeert. Op dit album zingt hij met zijn typische geluid, een door de sigaretten en alcohol rauwe stem, alternerend blues, o.a. ‘I’am just an old Motherfocker, Dance like a Goose’, ballades ’Oublie qui je suis, Quand je pense à toi’ en in ‘Never trouble, trouble’ laat hij nog eens zijn rockdemonen los.

TEKST VIVIANE REDANT

Momenteel is hij met dit nieuwe werk on the road langs concertzalen in o.m. Frankrijk, Zwitserland en Nederland. Doe zo voort, oude rakker. >


BO FOCUS

WOMEN WITH style Boho chic, dĂŠ trend die niet meer weg te denken is uit de modewereld. Lange rokken, opvallende juwelen en accessoires en vooral flower power! Merk: Essentiel Verkrijgbaar bij: Helou L. Van Bauwelstraat 16, 2222 Wiekevorst www.helou.be

100% Belgisch De prachtige kleurencombinatie van deze edelstenen zijn een goed voorbeeld van de karaktervolle en charismatische ontwerpen van de Belgische Joke Quick. Met dit juweel steel je deze lente absoluut de show. Verkrijgbaar bij: Joke Quick, 0476 634 625 joke@jokequick.be - www.jokequick.be

SMART connecting Addmyberry is een modemerk in een modewereld in beweging. We passen technologie toe in onze kleding om met elkaar te communiceren via fashion. De QR-code, die je op elk stuk van de collectie terugvindt, zorgt ervoor dat je onmiddelijk geconnecteerd bent via de smartphone app. Verkrijgbaar bij: www.addmyberry.com

HOOG eerbetoon De Freda tas is als eerbetoon genoemd naar een ambassadrice van het merk Delage, mevrouw Josephine Baker, wiens echte voornaam Freda was. In deze handtas herken je de silhouetten van een autogrill, een knipoog naar en erkenning aan de vroegere Delage luxewagens. Merk: Delage Verkrijgbaar bij: PAULINE | leather goods & accessories Korenmarkt 41, 2800 Mechelen www.pauline-bags.be


OPENDEUR DAGEN 4-5-6 MAART

helou g zonda2016 Halé Bob

t 6 maar u 10u-17

500 m2 winkelplezier Anna Rachele - Andrea Catini - NEW Amuse - Armani Jeans - Atmos - Au Soleil de St. Tropez Avalanche - Blonde No. 8 - Blue bay - Brax - Cambio - Caroline Biss - Citizens of Humanity  Cimarron - NEW Dame Blanche - ‘Tanja’ Dexters - NEW Dreamcatcher - due amanti - Duranti Edoné - Essentiel - Gigue - Giovane - Halé Bob - JEFF - Joseph Ribkoff - JOTT - Julia June NEW Karl Lagerfeld Accessories - Les Cordes - Liberty Garden - LuckyLu - Marccain Collections NEW Marie Méro - Mucho Gusto - Oakwood - Oky^Coky - Raffaello Rossi Rinascimento - River Woods - Scapa Sports - Senso - Terre Bleue - Titto - Thelma & Louise - Twin-Set - Very Simple

L. Van Bauwelstraat 16, 2222 Wiekevorst - T 014 26 09 37 - www.helou.be -

Openingsuren: maandag: 13u - 18u30 - dinsdag tot vrijdag: 9u30 - 18u30 / zaterdag: 9u30 - 18u00


Raf Simons WAT NA DIOR?

Na drie en een half jaar besloot onze landgenoot Raf Simons op die beruchte 22 oktober vorig jaar zijn bejubelde contract als creatief directeur bij het Franse modehuis Dior niet te verlengen. Van over de hele wereld klonken assumpties dat het werkritme in de sector nefast zou zijn voor het creatieve proces achter de collecties. Wat er ook van zij, voor Simons wacht er alvast een toekomst zonder de hectiek binnen Dior, maar wel eentje waarin passie het middelpunt blijft.

VERLANGEN NAAR ANDERE PASSIES “Na lang en moeilijk beraad heb ik beslist mijn positie als artistiek directeur van het modehuis Christian Dior te verlaten. Deze beslissing is volledig gebaseerd op mijn verlangen om mij te focussen op andere interesses in mijn leven, waaronder mijn eigen merk, en de passies die mij drijven buiten mijn werk. Christian Dior is een fantastisch bedrijf en het was een groot privilege om enkele bladzijden in dit magnifieke boek te mogen schrijven. Ik wil meneer Bernard Arnault bedanken voor het vertrouwen dat hij in me stelde, de geweldige kans die hij me gaf om voor dit prachtige huis te werken en omringd te worden met een team waarvan een designer alleen maar van kan dromen.” Met die woorden zorgvuldig neergepend op een A4 begon Raf Simons aan zijn nieuwe leven, eentje na Dior.

MEER DAN KLEDIJ ALLEEN Kort daarvoor, bij de aanvang van zijn laatste collectie voor het merk waarin hij zijn modellen omringd door een heus paleis van bloemen de trends voor de lente en zomer van dit jaar liet showen, liet Simons nog weten twijfels te hebben over de huidige gang van zaken in de modewereld. Niet alleen moet alles veel sneller, commerciëler en flitsender zijn, het gaat ‘m niet enkel meer over de kledij alleen. Het is een totaalpakket geworden dat zeker met de komst van het internet het er niet gemakkelijker op gemaakt heeft. De vraag rijst dan ook hoe lang de sector dit nog volhoudt. Het spanningsveld tussen fast fashion in de H&M’s en Zara’s van deze wereld en de haute-couturecollecties die genadeloos moesten volgen in dit patroon met Cruise/Resort-, Pre-Fall- en Ready to Wear-collecties en tal van intersectorale samenwerkingen als surplus op de ‘normale’ halfjaarlijkse fashion weeks staat steeds meer op springen. Want waar leidt dit heen en hoe past creativiteit nog in dit plaatje?

GROTE BELG Voor Simons zelf mag het op dit moment even spreekwoordelijk worst wezen. Met een curriculum dat naast Dior ook zeven jaar aan het hoofd van Jil Sander en tal van samenwerkingen met o.a. Adidas, Fred Perry, Linda Farrow, Kvadrat en Eastpak en een eigen mannenlijn bevat, twijfelt niemand eraan dat menig modehuis te springen zou staan om dit grote talent aan zich te binden. Toch ziet het ernaar uit dat hijzelf het de komende weken wat kalmer aan zal doen, hoewel je een eigen lijn in een luxesector onder spanning moeilijk kalm kan noemen natuurlijk. Een ding staat vast: van Simons hebben we het laatste nog niet gehoord, verre van. Wie het kan maken in een huis als Dior, heeft verdomd veel in zijn mars. Maar laat het mysterie over de toekomst nu even plaats maken voor een gevoel van trots op deze bijzonder Grote Belg met bakken talent en een sterke visie. Op zo’n momenten kunnen we de Fransen met hun chauvinisme alleen maar gelijk geven. Straf, Raf, werkelijk straf! >


TEKST LAURA TERLAEKEN


x

Instagramkoning kroonprins van Balmain

OLIVIER ROUSTEING Hij is knap, getalenteerd en weet waar vrouwen rusteloos naar verlangen. Op zijn dertigste bevindt Olivier Rousteing, artistiek directeur bij Balmain, zich al aan de top van de modepiramide. De Balmain x H&M collectie ligt sinds begin november in de rekken. Het gezicht achter die ontwerpen is de boezemvriend van Justin Bieber en Kendall Jenner. Een prille dertiger die de sociale media als geen ander weet te bespelen. En die in Adamskostuum poseerde voor Têtu. ‘Geen krachtiger manier om je persoonlijkheid te tonen dan bloot,’ klinkt het.

DIVERSITEIT OP DE AGENDA Olivier Rousteing werd geboren in Bordeaux in een weeshuis. Hij werd geadopteerd toen hij een jaar oud was. Van jongs af aan gebruikte hij kledij om zijn persoonlijkheid en identiteit vorm te geven. Als zwarte opgevoed door blanke adoptieouders, heeft hij de menselijke diversiteit hoog zitten. Hij laat zich graag omringen door mensen met een verschillende achtergrond en kiest in zijn werk resoluut voor modellen van vreemde culturen. ‘Diversiteit zou op de agenda moeten staan van alle creatieve mensen. De modewereld kan grenzen verleggen,’ benadrukt hij. Zo bepaalde hij als soundtrack voor zijn SS15 collectie het nummer Scream van Janet en Michael Jackson. ‘De collectie gaat over vrijheid en vrouw kunnen zijn zonder censuur. Vrouwen mogen niet onderdrukt worden. Je moet ze net toelaten hun eigen vorm van sensualiteit te accentueren.’

POP-ULAIR Olivier Rousteing heeft momenteel zo’n anderhalf miljoen volgers op Instagram. Balmain komt aan een goeie 2,5 miljoen geïnteresseerden. Als je daar alle leden van het Balmain Army bij optelt, kom je aan duizelingwekkende getallen. Als fervent social mediagebruiker en kind van de nineties hoopt hij jongeren warm te maken voor zijn merk. Dankzij Instagram voelt Rousteing zich verbonden met zijn fans. ‘Ik ben opgegroeid met Facebook, Twitter, Instagram en Skype. Ik hou van communiceren en ik hou van popcultuur,’ aldus de ontwerper. Rousteing leunt als ontwerper dicht aan bij de populaire cultuur. Als hij geen modeontwerper was, zou de modeprins muziekproducer zijn. Zelf zegt hij altijd al gefascineerd te zijn geweest door muzikaal talent. Misschien heeft Olivier Roustein over tien jaar wel een muziekimperium op zijn naam staan. De top van de piramide is nog niet in zicht. > TEKST BART DE MAESSCHALCK


JE GAAT ERNAARTOE VOOR JE LIEVELINGSMERK

KLEDING 7 FOR ALL MANKIND · AGUA · ANA ALCAZAR · ARMANI JEANS · AVALANCHE · BOSS ORANGE · BRAX · CALIBAN · CAMBIO · CAROLINE BISS DAME BLANCHE · DEXTERS · ENOLAH · ESSENTIEL · GIGUE · GUESS JEANS · HAMPTON BAYS · JULIA JUNE · JUST IN CASE · KOCCA · LA FÉE MARABOUTÉE LIU JO · LUCY HAS A SECRET · MARCCAIN · MAX MARA WEEKEND · MICHAEL KORS · NATHALIE VLEESCHOUWER · OAKWOOD · PAUL SMITH JEANS PEUTEREY · RALPH LAUREN JEANS · RIVER WOODS · SCAPA SPORTS · SCOTCH & SODA · SUPERTRASH · TED BAKER · TERRE BLEUE · THELMA & LOUISE TOMMY HILFIGER · TWIN-SET JEANS · VIA MASSINI · XANDRES · SCHOENEN 181 · A & F VANDERVORST · AGL · AKUA · ALBERTO FERMANI · ANGELO BERVICATO · ATELIER CONTENT · BEORIGINAL · BRAKO · CAMPER · CIAO! RAGAZZI · CHIE MIHARA · DANIELE TUCCI · DL SPORT · FIAMME · FRUIT GABOR · GUESS · GUGLIELMO ROTTA · HALMANERA · JHAY · JANET & JANET · KENNEL & SCHMENGER · LAURA BELLARIVA · LIU JO · MAIMAI · MARIPÉ MICHAEL KORS · MINORQUINES · MJUS · MONJO · NERO GIARDINI · NOCLAIM · NOË · PERTINI · PETER KAISER · PREMIATA · PRIMABASE · PROGETTO PURO · SAM EDELMAN · SCAPA · SISTER O BROR · STOKTON · STRAFFORD · THINK! · TIM VAN STEENBERGEN · TWIN-SET · VOLTAN · ZINDA ZEMST - BRUSSELSESTEENWEG 129 · KORBEEK-LO - TIENSESTEENWEG 8 · AUBEL - RUE DE BATTICE 128 · WWW.CARMI.BE


• Geruit hemdje Guess 83.50EUR

BADASS vs

let your jeans talk... • Bench

• G-Star

• Replay Accessories 65EUR • Skinny jeans LeeCooper 89.95EUR

Bijna 150 jaar geleden is het nu dat Levi Strauss, Jacob Davis en Calvin Rogers een patent namen op wat wij nu kennen als jeans of denim. Door de jaren heen kende de blauwe, sterke katoenen stof heel wat aanhangers, de ene al wat geslaagder dan de andere. Je kent vast wel de campagne waarin Kate Moss schittert voor Calvin Klein Jeans met alleen maar een jeansbroek aan (die waarvan we steevast naar hun dichtstbijzijnde verkooppunt renden om toch maar die La Moss-attitude te krijgen!). Of Marilyn Monroe, die haar vrouwelijke rondingen deed spreken in de stoere kleding. Waar jeans vroeger het imago aangemeten kreeg niet voor doetjes te zijn, bewijzen bekende modehuizen als Marc Jacobs, Alexander McQueen en Fendi anno 2016 dat de ruige stof naast tijdloos ook verrassend vrouwelijk kan zijn. • Pepejeans

• s.Oliver

• Gaastra 169.95EUR

• Jumpsuit van Guess 166.50EUR


• Le Temps Des Cerises • Jeans suit Guess

• Handtas La Pomme de Loveley 535EUR

• Le Temps Des Cerises

• McGregor 129.95EUR

• Scapa Sports

VERRASSEND VEELZIJDIG Weinig stoffen die zo veelzijdig zijn als jeans. Waar Alexander McQueen kiest voor Victoriaans chique, zien we bij Just In Case en Scapa Sports de lieflijke variant onder de vorm van pastelblauwe tinten en vrouwelijke snits. Of je nu gaat voor de skinny variant met een paar pumps onder of een girly jumpsuit of jurkje, de lente kleurt denimblauw!

• BettyBarclay 999.99EUR

• Jumpsuit LeeCooper 79.95EUR

• Jumpsuit Replay 125EUR TEKST LAURA TERLAEKEN


I N S P I TE OF WI S HI NG AN D WAN T I N G

Wim Vandekeybus en Ultima Vez in KVS TEKST VIVIANE REDANT

Het is inmiddels bijna dertig jaar geleden dat Wim Vandekeybus debuteerde met de verbluffende voorstelling ‘What the Body does not remember’ een wereldwijd succes. De voorstelling werd bekroond met een Bessy Award (New York Dance and Performance Award) omwille van het grensverleggende karakter. Het vertrekpunt voor een avontuurlijke internationale carrière als choreograaf. Hij verrijkte de hedendaagse dansscène. Al die jaren liet hij het publiek proeven van zijn passie voor avontuur en experiment. Een masterplan voor zijn carrière was er niet. Gewoon veel paden verkennen: fotografie, film, dans, theater. Vorig jaar pakte hij nog uit met zijn eerste langspeelfilm ‘Gallopping Mind’. Hij heeft een indrukwekkend oeuvre opgebouwd met een wisselende cast en is de bezieler van Ultima Vez, een internationaal danscollectief. Uit deze smeltkroes ontstaan vitale voorstellingen. Als een highway cruiser op volle snelheid blijft hij produceren. Dezer dagen staat hij weer in KVS Brussel, waar het allemaal begon, met een herneming van ‘In spite of Wishing and Wanting’ uit 1999, muziek en soundscape David Byrne. Een voorstelling als een uitbarstende vulkaan met een dreigende vibe en handelt over een oerverlangen in een wereld met enkel mannen: woest, wild, naïef en speels.


Je noemt het geen herneming maar wel een revival. W.V.: Een herneming is meer met dezelfde cast. Hier zijn het allemaal nieuwe mensen, behalve ikzelf, die het paard speel. In de film is wel de oude cast te zien. ‚In spite’ is superactueel en heeft nog niets verloren van zijn authenticiteit. Is zo’n herneming met een nieuwe, jonge cast een opwindend moment? Het is heel anders natuurlijk. Tijdens de eerste maand repetities zit je constant aan de oude cast te denken. Tot het moment dat je in die nieuwe constellatie gezogen wordt. Minder met je hoofd, maar meer intuïtief en instinctief werken? Ja, het is natuurlijk ook heel constructief omdat je weet hoe het stuk in elkaar zit. We hebben het honderden keren gespeeld. Ik ken het van voor naar achter en vice versa. Je probeert uit die mensen te halen wat je met die eerste cast verwezenlijkt hebt, maar niet op een dwingende manier. Ze moeten ruimte hebben en de wijsheid om niet te copiëren wat de anderen deden. Hoe gebeurt de selectie van de dansers? Dat zijn grote audities. Op vier auditiedagen heb ik 700 kandidaten gezien. Het was wel voor ‚In spite’ én ‚Speak low’ tegelijkertijd. Voor ‚Speak low’ had ik meer technisch sterke klassieke dansers nodig en voor ‚In spite’ zocht ik naar karakters. Ze switchen soms van rol tijdens het traject omdat je voelt dat die beter bij hen past. Kan je iets uit dansers halen wat ze van zichzelf niet vermoeden? Zeker, ik ben er nogal goed in om mensen te pushen naar iets dat ze zelf niet direct zouden presenteren. Er was al de herneming van ’What the Body does not remember’. Was er vraag naar die cultvoorstellingen? Ja, toch wel. Een voordeel ook: het heeft weinig decor. Je kan snel opbouwen en spelen. ‚In spite’ idem. Er zit een film in en de film is eigenlijk het decor.

Met die voorstelling heb je eigelijk geschiedenis geschreven. Het publiek anders leren kijken. Het is een voorstelling die een taal heeft ontwikkeld die niet bestond, omdat ikzelf ook niet geschoold was. Ik moest het uitvinden. In die zin heeft die voorstelling in de danswereld ontzettend veel veranderd en ook veel mensen beïnvloed. Het is een soort trend, een stijl die zich ook manifesteert in andere voorstellingen. Het blijft superbelangrijk om je interesses breed te houden en jezelf te vernieuwen. Je bent fotograaf, cineast. Door een lens zie je de wereld gefocust. Behoort dat anders zien ook tot de kiemen van jouw identiteit? Ik ben blij dat ik niet enkel uit de danswereld kom, maar daarnaast met andere disciplines bezig ben: theater, audiovisuele kunsten. Dat ik ook films maak. Natuurlijk is fotografie de basis van het visuele. Die laat mij toe beelden goed te plaatsen. In die zin blijft het een grote inspiratiebron. Uw stukken gaan over de ambivalente menselijke natuur: Eros en Thanatos. Misschien niet zo sterk gedefinieerd. Wel de menselijke driften. Daarnaast vind ik de slaap, twijfels en angsten heel inspirerend. Mythes en figuren zijn ook gebaseerd op menselijke trekjes en al wat menselijk is, is zéér complex. Is Ultima Vez een soort van microkosmos met verschillende generaties en verschillende stijlen. Het is iets heel organisch. Ik zie het een beetje als een haven waar een opening is naar een heel grote zee. Waar schepen binnenkomen met een andere lading. Op muzikaal vlak werken we met David Byrne, Mauro Pavlovski en andere mensen die ons sterker maken. Jonge mensen krijgen hier productiemogelijkheden, er is samenwerking met de buurt in Molenbeek. Je wijst niets bij voorbaat af, of sluit niets uit. Ik ben zeer open. Je kiest wel natuurlijk. Je moet een kapitein zijn die leidt en zegt: ik wil daar naartoe. Ik krijg veel voorstellen. Niet alles past in mijn visie en traject. Voor mij is het een heel spannende wereld. Voor anderen is die misschien angstwekkend, bevreemdend en minder evident. >


SJAMPION JEANS - een familietraditie in jeans MECHELEN - Meer dan 30 jaar reeds kunnen jeansliefhebbers uit de ruime regio terecht bij Sjampion Jeans. Met een constante voorraad van om en bij de 10.000 broeken in verschillende pasvormen en kleuren is dit hun handelsmerk geworden. Klanten zeggen onder elkaar wel eens “als je hier je keuze niet vindt, dan vind je ze nergens.” 17 Jeansmerken onder één dak kom je tegenwoordig niet veel meer tegen. Skinny Jeans, Slim, Straight of Bootleg, het is er allemaal. Levi’s, Lee Jeans, Lee Cooper, Mustang, Pierre Cardin, Pioneer, Pionier, Wrangler, Angels, Toni en het vrij recentelijke Para Mi zitten in het gamma zowel voor heren als dames. Ook mensen met een maatje meer komen graag naar Sjampion Jeans. De zaak is immers gespecialiseerd in uitzonderlijke maten, zowel qua buikomtrek als qua beenlengte. Door jarenlange ervaring weten ze ook hun volslanke of grotere klanten elegant te kleden. Met bovenkledingmerken Tom Tailor, Monte Carlo en het bekende hemdenmerk Casa Moda voor “HEM” en de merken Cecil en Tom Tailor voor “HAAR” vervolledigen ze hun aanbod. Daardoor is Sjampion Jeans erg populair. Zaakvoerder Wim Vervoort: “Binnen ons ruime klantenbestand van zo’n 20.000 personen, zitten heus niet alleen Mechelaars. Er zijn er die zelfs speciaal van de kust naar hier afgezakt komen. Ik ken nog maar weinig Vlaamse gemeenten waarvan ik nog geen klanten over de vloer heb gekregen,” vertelt een tevreden Sajmpion-jeans man. Naast de vriendelijke service is hun kennis wel bepalend voor het succesverhaal. Je moet eerst geen 10 broeken passen voor je de juiste tegenkomt, maar meestal bij de eerste broek die Wim, Belinda en Daisy geven zitten ze er “Boenk” op. Kom dus zeker is langs en ontdek heel wat interessante nieuwigheden voor de komende lente en zomerperiode. Van 10 Maart t.e.m. Zondag 20 Maart houden we onze lenteshopping en krijg je 10% op je aankoop tijdens deze dagen. Zondag 20 Maart zijn we zelfs geopend van 13.00 tot 18.00 uur. Bereiken kan je ons via Brusselpoort – Hoogstraat en net voorbij Korenmarkt is onze zaak, parkeren kan je schuin over ons bij QPark Guldenstraat 11, 2800 Mechelen • 015/42 36 86 www.sjampionjeans.be • info@sjampionjeans.be • Ma - za: doorlopend van 9u30 - 18u


RAMEN EEN KOMMETJE TROOST

Mondjesmaat veroveren ze onze harten. Ramen: Japanse noedels in vlees- of visbouillon, verrijkt met een garnituur volgens het humeur van de chef.

TEKST BART DE MAESSCHALCK

ZALVENDE SMAAK

UMAMI

Vorig jaar deze tijd moest ik beroepshalve bij Umamido zijn op ‘t Zuid in Antwerpen. Buiten was het frisser dan nu. De koude klampte zich vast aan mijn nochtans van de betere baard voorziene kaken. Na een goed gesprek mocht ik er proeven van de huisspecialiteit. Mijn eerste keer ramen. Al bij de eerste hap leek het alsof een warm deken zich uitspreidde over mijn smaakpapillen. Hartverheffend bleek die kom bouillon opgemaakt met een soort zilte pasta, lenteui en tofu. Als we dan toch leven in tijden waarin gezonde voeding gefêteerd wordt via kookboeken, blogs en sociale media, laat ramen dan niet ontbreken in het aanbod. Ziet er overigens prachtig uit zo’n kommetje, mijn beste Instagrammer. Ik hoef u er niet van te overtuigen. Uw platform ging al enige tijd geleden overstag voor de zalvende smaak, de kleuren, de geuren.

Ramen is een typisch Japans gerecht. In het land van de rijzende zon diende de noedelsoep oorspronkelijk als goedkope arbeidersmaaltijd. Door de jaren heen zijn de hartige smaken doorgedrongen tot in grootsteden als New York en Londen. Ook bij ons vindt ramen een steeds groter wordend publiek. Niet als fastfood, maar als slow food, served fast presenteert Guy Quirynen bijvoorbeeld zijn ramen bij Umamido in Antwerpen en Brussel. Hij bereidt het gerecht volgens de aloude Japanse traditie: een bouillon – meestal op basis van vis, schelpdieren of vlees – die 24 tot 48 uur trekt, noedels, miso en sojasaus als hoofdbestanddelen doorgaans aangevuld met kombu, sojascheuten, kamaboko (gemaquilleerde surimi) en lenteui. Noem het de Japanse tegenhanger van onze maaltijdsoep. Maar dan zonder kip en aardappelen of pasta. Iets verfijnder van smaak ook. Sterk ontwikkelde smaakpapillen proeven de subtiele inslag van umami, de vijfde smaak na zoet, zuur, zout en bitter. Hoog tijd om het zenuwuiteinde op de tong te trainen, aldus. >


NIEUWE COLLECTIE TUINMEUBELEN 2016

WWW.DISCOGV.BE | STATIONSSTRAAT 109 | 3150 HAACHT | T 016 60 89 71 OPENINGSUREN: DI T/M VR 09-18 UUR | ZA 09-17.30 UUR | MAANDAG GESLOTEN


PORTRET

CHARLOTTE DE COCK

FREE AS A B I R D Ze schildert, ontwerpt, draait en organiseert. Ze is geïnspireerd, passioneel en een beetje rock ’n roll. Charlotte De Cock maakt haar dromen waar, met als rode draad dingen creëren die nog niet bestaan. De Antwerpse volgt haar instinct en plant zaadjes. Af en toe gaat ze onderuit, maar uit het opstaan leert ze veel. Als schilder wil ze de wereld veroveren. Luc Tuymans is alvast fan. Een gesprek met een mooie verschijning die gretig leeft.


INTENSE ROADTRIP

Leve de creativiteit. Ze zegt het niet, maar Charlotte straalt het wel uit. Ze is niet het type dat telkens de nieuwste hypes achterna holt. “Je afzetten hoeft niet negatief te zijn. Ik wil mensen raken.” Haar leven is een roadtrip. Ze leefde in Los Angeles en droomt van Kaapstad. Ze wil en doet veel. Daarbij is ze niet bang om zichzelf bloot te geven, letterlijk noch figuurlijk. “Twee dagen terug liep ik nog naakt in een bos. Ik wil dicht bij mezelf blijven en de intensiteit van het leven staat daarbij voorop. Ik heb het leven lief en wil voortdurend vernieuwen. Ik hou van de gedachte niet verplicht te zijn om een keuze te maken. Zonder dat die versnippering een excuus wordt om aan kwaliteit in te boeten. Ik ben altijd zo geweest. Mij uitleven in diverse activiteiten is mijn bestaansreden.” “Ik wil reizen, uit mijn comfortzone treden, tegen de muur lopen ook: alleen in een vreemde stad wonen, er schilderen en vervolgens tentoonstellen. In Kaapstad bijvoorbeeld. Ik vind dat heel verrijkend en inspirerend. Eigenlijk wil ik de wereld veroveren.” Charlotte is zowel extravert als introvert, maar bovenal helemaal zichzelf. “Net zo graag trek ik me terug, in mijn cocon om wekenlang te schilderen. Ik wil heel dicht bij mezelf blijven. Schilderen is het belangrijkste, geeft het meest voldoening… je doet het als einzelgänger. Maar ik heb het andere nodig. Feesten organiseer je niet alleen en doe je voor de massa. Het lijkt als een tang op een varken te staan, maar bij Charlotte komt het samen.

@


PORTRET

DURVEN EN DOEN

VROUW MET BALLEN

Charlotte is een maker, een doener. Haar vuur blijkt niet te doven. Eind 2014 was ze hot in de media, naar aanleiding van haar tentoonstelling The thirteen masters, waarmee ze artistiek Antwerpen op doek vast legde. Of toch de mannelijke helft ervan. “Ja, ik schilder voornamelijk mannen. Zijn het vrouwen, dan zijn het vooral zelfportretten. De kunstenaars die de revue passeerden, waren onder meer Fred Bervoets, Jan Decleir, Luc Tuymans,… Allen iconen van de Scheldestad. Die laatste blijkt een fan van haar werk en de liefde is wederzijds. “Ik bewonder Tuymans enorm. Iemand die buiten de lijntjes kleurt, weet ik te appreciëren. Ook Michaël Borremans en oude meesters als Degas en Renoir inspireren mij. De bedoeling van de reeks was om artiesten te tonen in hun favoriete café, waardoor het ineens ook een ode werd aan de Antwerpse cafécultuur.

Als creatieve uitlaatklep bedenkt, ontwerpt en organiseert Charlotte het Barefoot festival. Het is geïnspireerd op het Burning Man festival in Nevada en vond afgelopen zomer voor de derde keer plaats. Een festival waar de beleving centraal staat, met focus op zelfexpressie, kunst, muziek en spiritualiteit. Ze danste er op blote voeten op technobeats, maar stond ook zelf achter de draaitafels. “Ik draai met één platendraaier. Toen ik begon had ik geen geld voor een tweede en dat ben ik blijven doen. Er is altijd muziek in mijn leven, ook als ik schilder. Harde techno soms of Queens Of The Stone Age bijvoorbeeld. Ik noem mijn schilderijen ook wel eens naar songs. Muziek inspireert en geeft rust, zeker als ik vast zit met mijn werk.”

Charlottes leven is één grote oefening in intuïtie. Ze is autodidact in alles wat ze doet. “Sommige mensen willen je behoeden voor mislukkingen, maar net van die fouten, leer ik het meest. Voor mij zijn er gewoon geen grenzen.” Charlotte ging even naar de kunsthumaniora, maar hield het al gauw voor bekeken. “Ik kreeg wel positieve feedback, maar mijn vrijgevochtenheid droeg ik te hoog in het vaandel. Iedere leerkracht heeft zijn eigen stijl en zo word je toch een beetje gevormd. Je afzetten hoeft niet negatief te zijn. Ik ploeter liever in mijn eentje en zoek graag mijn eigen weg.” Het leven heeft haar niet gespaard en het lijkt alsof ze het leven voor de volle honderd procent wil vieren. Niet alleen door de feesten, ook door keihard haar ding te doen.

Een festival organiseren, het lijkt haaks te staan op haar leven als kunstenaar, maar deze globetrotter is duidelijk van vele markten thuis. “Het is ook leuk om met mensen bezig te zijn en te werken naar één doel, dat op één dag cumuleert. Vele kunstenaars zijn gesloten, maar voor mij is het de perfecte combinatie. Na afloop trek ik me net zo graag weer terug, in mijn cocon, van drie op vier. Al ben ik wel op zoek naar een groter atelier, want mijn werken worden groter. En het is een voorwaarde dat ik ze binnen krijg, natuurlijk.” Leven voor de kunst was een logische keuze. Ze doet gewoon waar ze zin in heeft. “Ik wil mensen raken, word ook zelf door anderen geraakt. Niets is zo erg als onverschilligheid. En wat de mensen van mij denken, deert me niet echt. “ TEKST: KOEN VAN DER SCHAEGHE


binnenhuisinrichting

I

sfeer creatie

I

persoonlijk advies

I

totaal projecten

meubelen zithoeken tapijten verlichting kunst & objecten exclusieve potten design tuinmeubelen

w w w . f e e l a t h o m e . b e Stationsstraat 15 & 17

I 3191 Hever-Boortmeerbeek (Mechelen-Leuven) Tel: 015/51.23.39 I E-mail: info@feelathome.be


UNDERWATER

ROOM Je kan natuurlijk voor een penthouse gaan of voor een rijkelijk gedecoreerde villa kiezen, maar noem dit gerust een heel bizarre hotelkamer. Wie op zoek is naar een suite met een adembenemend uitzicht en een beetje avontuur, boekt vandaag nog een verblijf op dit drijvende privé eiland. Want uniciteit draait niet altijd om vijfsterren luxe, het draait ook om sereniteit, dichtbij de natuur, in de natuur haast.

bevindt. Vanop een heerlijk zacht bed geniet je hier van het geweldige uitzicht. Want bijna 360 graden rond bieden ramen een fantastische blik op het rijke onderwaterleven. De meest prachtige rifvissen schieten hier voorbij. Eenmaal donker geworden trekken de onderwaterschijnwerpers meer zeldzame zeedieren aan.

KUNSTWERK PEMBA ISLAND Wil je nog verder van de civilisatie? Dat wordt moeilijk. Letterlijk én figuurlijk trouwens. Want het Manta Resort, waarvan The Underwater Room een onderdeel is, ligt op Pemba Island. En dat behoort tot Zanzibar, een klein eilandje voor de kust van Tanzania, Zuidoost Afrika dus. Dit resort biedt een relatief eenvoudig verblijf waarbij rust, natuur en een prachtige onderwaterwereld de sleutelwoorden zijn. Het bestaat uit zeven standaard- en vier superior tuinkamers en zes seafront villa’s. Al vallen die natuurlijk allemaal ‘standaard’ uit tegenover de onderwaterkamer, logischerwijze enkel per boot te bereiken.

360° UITZICHT De drijvende constructie bestaat uit drie niveaus: een aanmeerdek op zeeniveau waar zich de lounge en de badkamer bevinden, een dakterras met een zithoek waar je overdag heerlijk kunt zonnen en na wéér een prachtige zonsondergang kunt slapen onder de buitengewoon heldere sterren. En tot slot het echte slaapgedeelte, de onderwaterkamer, die zich drie meter onder de zeespiegel

Machtig mooi, al heeft dit ook zijn prijskaartje. Per nacht kost de kamer zo’n 1500 dollar. Voor de goede orde: dat is voor een tweepersoonskamer. Het geluid van de oceaan en het sublieme uitzicht en de vreugdevuren op het strand krijg je er wel gratis bij. Het idee ontstond trouwens in het even mooie, maar net iets koudere Zweden. In een meer aldaar bouwde Mikael Genberg een openbaar kunstwerk: een hotelkamer die drie meter onder water ligt. Het werd een enorm succes, continu volgeboekt. Vanuit die gedachtegang heeft hij het concept op meerdere plekken ter wereld geïntroduceerd, waaronder voor de kust van Pemba Island, dat met zijn feeërieke onderwaterwereld en adembenemende koraalriffen het meest tot de verbeelding spreekt. > TEKST KOEN VAN DER SCHAEGHE

INFO: WWW.THEMANTARESORT.COM


Proteïnedieet Klassiek dieet Sportvoeding

Zoekt u een betrouwbare en erkende diëtiste die u kan adviseren op vlak van voeding, dieet en gezond leven? Saartje Roelens staat u graag met een persoonlijke aanpak bij voor advies en begeleiding.

Bestel uw gezonde kant en klare gerechten

Proteinedieet op een aangename manier, geen shakes maar met natuurlijke proteïnen en lekkere, vers bereide maaltijden! Tisseltstraat 45, 1880 Ramsdonk

interieur editie verschijnt begin april

Voor info: 0484 59 00 89 sigrid@bo-magazine.be www.bo-magazine.be

|

T 015 21 18 21

|

info@saartjeroelens.be

|

www.saartjeroelens.be


BO ONTDEKT FASHION MEETS STYLE

Styleshop

Proef dit nieuwe concept. Ervaar het netwerk van merken. Gigue, Xandres, Jeff, Hampton Bays, No man’s land, Repeat,… Beleef deze en andere topmerken vandaag nog in Leuven. Dé bestemming voor mensen die méér zoeken. Want Style is a way to say who you are without having to speak. Voor meer must-haves moet je enkel de straat oversteken.Want daar biedt pop-up shop Repeat, powered by Styleshop, heel wat moois. Brusselsestraat 19, 3000 Leuven / 016 20 76 40 Jeff

Brusselsestraat 16, 3000 Leuven

NIEUW CONCEPT

Monocle by Vandenbalck Na 2 generaties Vandenbalck opticiens, besloot Dominique Vandenbalck samen met zijn echtgenote Catherine de huidige zaak Vandenbalck Optics uit te breiden met een nieuw concept. Er wordt verder gegaan dan de designermerken : door upcoming brillenontwerpers en hun vernieuwende collecties aan te bieden en dit in een buitengewoon interieur. Oog voor detail, uniek assortiment brillen en zonnebrillen, gezellige sfeer, loungy achtergrond, de cactussen, lekkere ambiancegeur (die ook te koop is in de winkel !). Iedereen die houdt van mooie en unieke dingen is hier aan het juiste adres! Zowel groot als klein. De kindercollectie waarbij zelfs identieke mini-modellen zijn zoals ‘mama en papa’ vind je hier ook terug. Mechelsestraat 9, 3000 Leuven / 016 22 36 84

JOUW WERELD IN 1 BOUTIQUE

C / LA VIE

WAAR MEISJESDROMEN UITKOMEN

Mamezelle Stéphanie Hudders opende recent Mamezelle in Meise, de feel good store voor betaalbare en modieuze kledij. In deze gezellige shop kom je om terug te komen, altijd iets nieuws, iets anders. Iets waarin mama’s, dochters en zussen zich goed voelen. Brusselsesteenweg 51, 1860 Meise / 0494 32 06 10

Vrouwen houden van mode, nieuwigheden en verandering. Christel Hermans, al 25 jaar gepassioneerd door het vak, speelt hierop in met haar gloednieuwe multibrand store C/LA VIE in Bonheiden. 300m2 aan high-end kleding, schoenen en accessoires. Je wordt ondergedompeld in het minimalistisch interieur waar je in alle rust kan genieten van een unieke en uitgebreide mix aan merken. Internationale modetrends worden op karakteristieke wijze vertaald naar een duidelijk herkenbaar winkelconcept. Parking voor de deur, open op zondag: C/LA VIE wordt ongetwijfeld een vaste waarde voor elke zeflbewuste vrouw. Rijmenamseweg 181A, 2820 Bonheiden / 015 65 91 15


BE CREATIVE | BE DIFFERENT | BE SMART BE SHARP | BE PRESENT BE WITH US.

ZANDVOORTSTRAAT 6 | INDUSTRIEZONE NOORD | B-2800 MECHELEN +32 15 288 999 | WWW.BUROFORM.BE


Mr Hublot Alle (Vlaamse) ogen waren gericht op Veerle Baetens en Johan Heldenbergh tijdens de Oscaruitreiking. ‘Winnen ze ’m… of niet’. Het was al weken nagelbijten, maar uiteindelijk werd het helaas toch noppes. Terwijl al het schoon volk zich verdrong voor de camera’s, om uit te leggen dat het eigenlijk toch niet zo erg was, vergaten ze, dat er zich achter in de zaal toch nog een vreemd Belgisch ventje bevond, dat wel met een Oscar naar huis kon: Mr. Hublot.

Het werd zowaar de tweede Belgische in Oscargeschiedenis. Beide werden gehaald in categorie animatiefilm. Door de groten van het witte filmdoek , misschien wat smalend bekeken. Maar voor klein Belgenland is het een puike prestatie.

Toch weet ik meteen dat ik goed zit. Op de gevel van het eerste huis hangt een straatnaambordje: Impasse de Mr Hublot. De locale burgemeester heeft blijkbaar niet lang gewacht om een belangrijke administratieve daad te stellen na de overwinning.

Het waren Laurent Witz en Alexandre Espigares, de producenten, die op het podium, elk het begeerde beeldje in handen mochten nemen en van een verfrommeld papiertje wat dankwoorden mochten aflezen.

Omdat het geluid van een passerende auto hier nog opvalt, staat Stéphane me al op te wachten. De smoking was blijkbaar niet nodig. Stéphane is duidelijk een goedlachse no-nonsense kerel. Het klikt meteen en even slurpen we al samen van een hete deugddoende koffie in zijn atelier, naast de houtstoof.

Maar eerlijk is eerlijk. De echte geestelijke vader van Mr.Hublot is Stéphane Halleux . Uit diens kunstenaarsbrein ontstond het hele universum waarin Mr. Hublot leeft. Ik kijk er naar uit om Stéphane eens te ontmoeten. Een interview met een Oscarwinnaar doe je niet elke dag. Net voor mijn vertrek is er dan ook enige vertwijfeling. Moet ik mijn smoking uit de kast halen? De N4, richting Marche-en Famenne, ligt er verlaten bij. Er is dichte mist. Eens de afrit voorbij, ben ik blij dat de GPS ooit is uitgevonden. Langs gevaarlijk kronkelende wegeltjes kom ik eindelijk in een onooglijk klein grauw Waals dorpje aan. Het heeft erg weinig weg van Hollywood.

Nu ja, atelier. Veel mensen zouden dit eerder een kringloopwinkel noemen. Oud alaam, projectors, bizarre lederen voorwerpen… alles trek de aandacht. ‘Er staan hier heel wat objecten, waarvan ik zelfs het gebruik of functie niet ken’ gaat Stéphane van start. ‘Ik ga die spullen zoeken op rommelmarkten en krijg nu ook vaak tips van mensen die ergens bijzondere stukken weten staan. Vaak staan ze te verkommeren in een vergeten magazijn en kan ik ze redden van hun droeve lot, net voor ze door de schrootmachine zouden gaan. Mijn magazijn puilt ondertussen flink uit. En toch vertrekt mijn creatie niet vanuit het materiële stuk. Nee, mijn basis zijn altijd eerst de tekeningen. In mijn hoofd heb ik een imaginaire wereld gecreëerd. Noem het, een uit de mode geraakte toekomst @


De nieuwe Kia Sportage. Gemaakt om indruk te maken.

FUSION 1.6 ISG Voornaamste uitrusting(1) : Navigatiesysteem met 7” aanraakscherm, TomTom Live Services*, 7 jaar kaartupdate en achteruitrijcamera Automatisch noodremsysteem Verkeersbordenherkenning Automatische dual zone airconditioning Rijvakassistent Cruise control & snelheidsbegrenzer Bluetooth Met leder bekleed stuurwiel en versnellingspook 17” aluminium velgen Brandstofbesparende ISG (Idle Stop & Go) start/stop technologie

BOEK HIER UW TESTRIT

kiavermant.be/nl/testrit

Zuinige turbomotoren, waaronder een gloednieuwe turbo benzinemotor, een gerobotiseerde 7-traps versnellingsbak met dubbele koppeling (DCT), TomTom Live Services en een stijlvolle sportieve GT Line, deze machine staat garant voor een verbluffende rij-ervaring. *7 jaar fabrieksgarantie of 150.000 km (wat het eerst bereikt wordt, zonder kilometerbeperking gedurende de eerste 3 jaar). **Foto ter illustratie. (1) voornaamste uitrusting van een KIA SPORTAGE FUSION.

4,6 - 7,6 l/100 km

119 - 177 g/km MECHELEN Industriezone Mechelen Noord Generaal De Wittelaan 8a • 2800 Mechelen 015 / 27 77 77 • mechelen@kiavermant.be

ANTWERPEN ZUID A12 Boomsesteenweg 4 • 2630 Aartselaar 03 870 70 70 • antwerpenzuid@kiavermant.be


Mr Hublot VERVOLG

Je herkent in mijn creaties, onderdelen en materie uit het nabije verleden. De personages zelf, leven in een stedelijk postindustrieel tijdperk waar biomechechanica, exoskeletten en het perpetuum mobile dagelijkse kost zullen zijn. Met ouderwetse hefschroeven of voertuigen bewegen ze zich geruisloos voort. Eens mijn figuur op papier staat begint de conceptie in materie. Ik ga dan pas op zoek naar geschikte materialen in mijn stock. Ze worden niet zomaar gemonteerd en geassembleerd. Mijn creaties moeten metier, tijd en ambacht uitdrukken. Ik doe dus aan pure genetische manipulatie. Elk onderdeel krijgt een nieuwe functie en wordt minuscuul uitgeslepen, gefreesd en van een patina voorzien. Alsof het door een plastisch chirurg in elkaar gezet is. Ook aan de lederen kleren besteed ik heel veel aandacht. Het stiksel is bewust grof. Het moet er op lijken alsof Mr.Hublot z’n jas zelf gemaakt heeft. De gezichten van de figuren zijn steeds wit, strak en zonder emotie. Er zit ook nooit enige actie in de creaties. Hier en daar zijn er wel eens onderdelen die je kunt bewegen, maar de voertuigen kunnen bewust niet rijden. De toeschouwer moet immers zelf het werk interpreteren en z’n eigen fantasie er op loslaten. De titels, dikwijls voorzien van een vleugje wrange humor, zullen daarbij zeker inspireren: Vislijngeweer, Rolstoel met uitwerpselenrecuperatie, Koffer met radicale maagpijnbehandelingen… Hier in mijn atelier vind ik het heerlijk om de figuren opgeslorpt te zien staan in de chaotische omgeving. Later zullen ze eenzaam op een witte sokkel terecht komen in de galerij. Dan worden ze pas helemaal beangstigend kil. Of zoals in de wereld van Mr.Hublot. In zijn universum is de natuur volledig verdwenen. Hij leeft alleen , is bang en komt z’n huis nooit meer uit. Zijn bestaan is routineus en elk detail wordt dagelijks precies herhaald. Ik kijk zelf steeds met verwondering naar de wereld van de administratie en boekhouders. Hoe mensen in een 9 to 5 job als in een raderwerk leven. Ik geef daar geen waardeoordeel over, maar als kunstenaar is het voor mij niet te vatten. Ik ben 24h per dag bezig met mijn creaties. Nooit kan ik mijn hersenspinsels stilzetten. De drang om continu te creëren is niet (meer) af te remmen.’ Hoe langer ik bij Stéphane zit, hoe meer ik wordt opgeslorpt in zijn fascinerende wereld, waarin de meest bizarre personages tot leven komen. Schetsboeken, tekeningen en foto’s passeren. Ik zie de oorspronkelijke ontwerpen en ook het definitieve resultaat. Sinds 2005 rijgt hij vlotjes tentoonstellingen aan elkaar in alle uithoeken van de wereld. Zijn werk geniet internationale erkenning. Hij staat al in de lijn van Marcel Duchamp, Marcel Broodthaers en Panamarenko. Zelfs de visionaire Jules Vernes zou beslist een amateur van zijn werk geweest zijn. Maar Stéphane zoek het intellectueel discours over zijn werk niet op. Zijn figuren kunnen dan wel probleemloos rondvliegen, hijzelf staat nog steeds met de voetjes op de grond. Ondanks het succes heeft hij geen ster allures en is hij heel toegankelijk gebleven. Een monsterfile op de Brusselse ring, even later op weg terug, doet beseffen dat zijn imaginaire en fantasierijke oplossingen voor het mobiliteitsprobleem misschien ook wel te overwegen zijn. > TEKST & FOTO’S: JORIS LUYTEN


INTERIEURADVIES & REALISATIE

ACTIE MAART Geel

rijmenam

Vossendaal 10 - T 014 58 71 93

brugstraat 34 - T 015 52 55 20

dinsdag – zaterdag 10 TOT 18 uur Zondag open van 13 tot 18 uur Maandag gesloten

woensdag – zaterdag 10 TOT 18 uur Zondag open van 13 tot 18 uur Maandag - dinsdag gesloten

20% KORTING OP MEUBELEN www.charrell.be


‘The bridge on the river Kwai’ een klein leugentje om bestwil Als je voor BO werkt, hou je maar best van een streepje luxe en comfort. We moeten de fijnste havanna’s roken, de exclusiefste single malts degusteren en logeren in de duurste hotels. Allemaal om onze lezers optimaal te kunnen informeren. Someone’s got to do the job… Maar soms kan wat jeugdsentiment ook boeiende opties bieden. Toen ik recent in Bangkok was, verkoos ik liever er een gammele treinreis te maken in een derde klasse wagon, dan op mijn luie krent in het welness center te liggen van een 5 sterren hotel. Ik wou steevast op zoek naar die legendarische brug over de rivier Kwai. De 7 Oscar film uit 1958 was de eerste oorlogsfilm die ik ooit zag als jonge knaap. Wij speelden met geweertjes van wasknijpers, wel duizend maal de dramatische en heroïsche scenes van Lt Col Nicholson na, niet bewust van de harde realiteit. Decennia later kreeg ik dan eindelijk de kans om de route dus eens echt af te leggen, weliswaar op keiharde houten treinzitjes, maar gelukkig zonder spervuur op de achtergrond.


DEATH RAILWAY

BRIDGE N° 277

Voor de prijs moest ik het alvast niet laten. Amper twee dollar voor een treinrit van 140 km. Die onkostennota zou mijn hoofdredacteur best wel willen betalen. Vanuit Thonburi, het centrale station van Bangkok, rijden elke dag een paar treinen naar Kanchanaburi, vlakbij de grens van het voormalige Birma. Oorspronkelijk liep de lijn zelfs tot Rangoon, maar een groot stuk is volledig terug in de jungle opgelost.

Maar bleef de vervelende kwestie van de naam. De brug verplaatsen was geen optie. Ter wille van de toeristendollars werd de rivier dan maar plaatselijk herdoopt. Ze veranderde lokaal in Kwai Yai (grote) en onder de brug en ten noorden in Kwai Noi (kleine). Toeristisch probleem opgelost en geen Thai die hier nog over rept.

Reken op flinke, soms hobbelige rit van een uur of drie, kronkelend langs groene valleien. Vanaf de Drie Pagodenpas wordt het landschap ook wondermooi. De vochtige warmte doet je wel baden in het zweet. De ijzeren wielen knarsen regelmatig luid over de roestige rails. De enorme houten constructies waar je over davert verroeren geen vin onder het enorme gewicht van de locomotief. Rakelings ga je over diepe ravijnen. Een huzarenstukje om dit op een jaartje te realiseren met uitsluitend pure handenarbeid. Dan besef je pas wat voor een horror hier in de tweede wereldoorlog heeft afgespeeld, en hoeveel mensenlevens hier zijn opgeofferd.

MAE KHLUNG RIVIER De Japanners zochten een alternatieve route om hun troepen in het hinterland te bevoorraden. Een kwart miljoen dwangarbeiders werkten hier in erbarmelijke condities. Tropische ziekten en brutaal geweld, bijna honderdduizend van hen hebben de zwarte bladzijde van deze Aziatische holocaust niet overleefd. Piere Boulle die het boek ‘de brug over de rivier Kwai’ schreef heeft de pijnlijke geschiedenis niet enkel geromantiseerd, maar beging zelfs een historische flater. Want de betreffende brug liep helemaal niet over de Kwai. Als schrijver was hij hier zelfs nooit geweest. Hij wist wel dat de spoorweg parallel liep met de rivier en dat er een grote strategische brug was. Maar die liep over de Mae Khlung rivier. Toen grote getale toeristen in de jaren 60 begonnen af te zakken door de jungle, op zoek naar het relict met een verkeerde naam, maar waar wel een heroïsch filmepos van gemaakt was, moesten de Thai op zoek naar een elegante oplossing. In de film was de brug immers opgeblazen. Dat was fantasie, want in werkelijkheid werden slechts twee secties van brug beschadigd bij een late Amerikaanse luchtaanval. Die zijn kort na de oorlog al als ‘schadevergoeding’ door de Japanners meteen hersteld. Duidelijk zichtbaar, want ze zijn rechthoekig van vorm.

TEKST & FOTO’S: JORIS LUYTEN

Het is een absolute aanrader om de brug te voet over te steken. Hier ontmoet je op een kleine wandeling de halve wereld. Deze brug, zonder veel architecturale waarde heeft blijkbaar een gigantische mythische en emotionele, mondiale aantrekkingskracht . Misschien hoor je plots ook een schril fluitsignaal. Aan weerszijden van de brug steektk een man in een militair uniform een rode vlag omhoog. Het signaal om even opzij te gaan, voor het evenement van de dag. Want de sporen moeten vrij gemaakt worden. Met een slakkengangetje rolt de trein richting Bangkok terug over de wereldberoemde brug. Ter hoogte van de pijlers zijn kleine platformen waar iedereen gezellig samenklit en geniet van het spektakel. De machinist laat halverwege, de hoorn van de trein weergalmen in de vallei. De echo resoneert lang tegen de bergflanken. Plaatselijke schoolkinderen op schooluitstap, die je hier overal ziet in hun kleurige uniformpjes, hebben blijkbaar de pret van hun leven. Van de verschrikking die hier aan de basis ligt, zijn ze zich gelukkig niet bewust.

BIRMAANSE SIGAREN Op een serieuze diepte onder mij beukt met een aanzienlijke kracht de rivier tegen de fundamenten van de brug. Het schuim spat hoog op. De machtige rivier lijkt me furieus. Maar je zou uiteindelijk voor minder, ze heeft immers haar machtige faam en naam moeten verloochenen ten behoeve van de toeristen die brug n° 277 niet konden vinden… Ik steek peinzend een Birmaans sigaartje op. Die worden hier overal voor een habbekrats aangeboden. Wat hoger in de bergen liggen de eerste tabaksvelden. De smaak is echter verschrikkelijk. Het lijkt meer op een brandend bananenblad. Stiekem verlang ik al naar die Cohiba n°5 die ik ,op m’n hotelkamer in Bangkok ben vergeten. De hele terugreis op het harde bankje zal niet deugd doen. Zo heeft jeugdsentiment tenslotte ook z’n prijs… >


Als we John John Dohmen spreken, is hij met de Red Lions net terug van een stage in Zuid-Afrika. Het was een pittige oefenstage, want tijdens de 2 weken dat de nationale ploeg in Kaapstad verbleef, stonden er wedstrijden tegen Ierland, Spanje, Canada en Zuid-Afrika op het programma. “Die intensiteit en snelle opvolging van matchen is nodig met het oog op de olympische spelen waarvoor we ons kwalificeerden.” aldus John-John Dohmen. Als ze straks in Brazilië tot de halve finales willen doordringen - een absolute ambitie - dan zullen de Red Lions 8 partijen in 2 weken tijd tot een goed einde moeten brengen: een verschroeiend tempo. John-John Dohmen: “ Van dit soort stages steek je veel op. Om te beginnen had de bondscoach een brede groep meegenomen om ook eens wat andere spelers aan het werk te zien en wat dingen te proberen. En die vele wedstrijden op korte tijd is eveneens een goeie oefeningen. Op grote tornooien komen de wedstrijden in zo’n snel tempo en daar moet je aan gewoon geraken. Heb je dat ritme niet, dan verval je snel in foutjes en op het hoogste niveau worden die ongenadig afgestraft. We spelen nu al een paar jaar op het hoogste niveau. Het verschil met de absolute top zit ‘m nu nog in de details en het is daar dat we moeten op werken.”

John John Dohmen

OP ZOEK NAAR OLYMPISCH GOUD

TEKST JAN RUMMENS FOTO’S AIKON PRODUCTIES

WERELDTOP Dat Red Lions hoge toppen scheren, is het resultaat van een beweging die de hockeyfederatie vele jaren geleden inzette en daarvoor keek naar andere grote veldhockeynaties. Daar moet zo goed als alles wijken voor de nationale ploeg. Met alle succesrijke gevolgen vandien. Maar geen resultaten zonder inspanningen, zowel financieel, fysiek-tactisch als in de mindset van de teams die de spelers voor de nationale ploeg leveren. Een operatie die op alle vlakken geslaagd is. Dat heeft recent het tornooi in Indië nog bewezen. De kloof met het hoogste schavotje is zo goed als gedicht. België is als topploeg een certitude geworden en staat nu 5de op de wereldranglijst. John-John Dohmen: “ We leven en trainen als nationale ploeg nu bijna als een gewone competitieploeg. We gaan zoals werknemers naar hun job bij de nationale ploeg. We zijn professionals en het gevolg van dat vele samenzijn, is dat we elkaar en elkaars kwaliteiten door en door kennen. In het laatste jaar naar de olympische spelen heeft de federatie het zelfs voor mekaar gekregen dat we bijna uitsluitend als ‘Lions’ trainen en spelen. Dat was geen evidente optie, want de clubs zien hun beste spelers nu nog nauwelijks in actie bij henzelf. Het is fantastisch dat ze in dit verhaal mee zijn gegaan. Daarom proberen we toch regelmatig bij onze clubs langs te gaan en af en toe mee te trainen. We begrijpen ook wel dat we een uithangbord van de club zijn en dat de aanwezigheid van internationals het clubniveau naar boven jaagt. Maar als we in Rio hoog eindigen, zal dat op de clubs ook afstralen. Ik denk dat we met deze werkwijze op termijn alleen nog maar beter zullen blijven worden en ook positie aan de wereldtop zullen kunnen bestendigen.” @


John John Dohmen VERVOLG

ERKENNING Op persoonlijk vlak kan John-John Dohmen op een zeer sterk jaar terugblikken. Niet alleen is hij één van de drie genomineerden voor de gouden stick (een referendum naar de beste speler uit de Belgische competitie waarvan de uitslag in de loop van februari bekend zal worden gemaakt), hij zat ook bij het uitgelezen kransje van vijf spelers die door de internationale hockeyfederatie als beste van de wereld werd uitgeroepen. En al werd de Nederlander Robert Van der Horst de uiteindelijke laureaat, John-John Dohmen mag- net als wij trouwens - best fier zijn op zijn nominatie. John-John Dohmen: “Die persoonlijke erkenning is mooi, maar niet het belangrijkste. De nominatie betekent ook dat de internationale hockeywereld België erkent als tophockeynatie. Dat wil zeggen dat TEKSTvroeger. JAN RUMMENS men nu met andere ogen naar ons kijkt dan Als ze tegen ons moeten spelen, hebben ze schrik en spelen ze veel minder open. En dat is dan weer een nieuw gegeven waar wij ons moeten aan aanpassen. Maar zo blijft hockey interessant en moeten we blijven werken om onze toppositie te verdedigen en het allerhoogste op de spelen te ambiëren.” Afspraak in Rio …

>


Laat u verleiden door de technologie van de nieuwe Audi A4.

De nieuwe Audi A4 Avant vanaf € 32.160.* Vraag nu uw testrit aan bij uw Audi verdeler. Automobile Centre Mechelen - Gentsesteenweg 115 - 2800 Mechelen - Tel.: 015/400.000 Automobiel Center Kontich - Groeningenlei 4-23 - 2550 Kontich - Tel.: 03/450.80.50 Autobedrijf Y & N Claessens - Boomsesteenweg 67 - 2610 Wilrijk - Tel.: 03/830.01.01 Auto Natie - Groenendaallaan 397 - 2030 Antwerpen - Tel.: 03/231.59.30 * Aanbevolen catalogusprijs van een nieuwe Audi A4 Avant 1.4 TFSI zonder opties. Prijs incl. BTW, geldig tot 30/04/2016. Onder voorbehoud van fouten, drukfouten of prijsveranderingen. Getoond model enkel ter illustratie en uitgerust met te betalen opties. Meer info op audi.be. Milieu-informatie (KB 19/03/2004): www.audi.be

3,8 - 6,1 L/100 KM ◆ 99 - 139 G CO2 /KM


Zó veel welzijn onder één dak... Bij Verlinden Slaapcomfort staat alles al meer dan 30 jaar in het teken van een gezonde, kwaliteitsvolle nachtrust. Jouw welzijn is onze maatstaf. De hele familie is van harte welkom tijdens het Lenteshopping-weekend op 18, 19 of 20 maart. Op zondag zijn we open vanaf 13u30. We pakken het hele weekend uit met speciale voorwaarden. Ook de koffie en de hapjes staan voor je klaar. Tot straks!

wikkelt je in welzijn O.L. Vrouwestraat 101, 2800 M echelen

l

Te l . 0 1 5 4 1 5 8 8 0

l

w w w. ve r l i n d e n s l a a p co m fo r t. b e


BO

CULTUUR agenda 2016 TEKST: VIVIANE REDANT

CULTUUR

agenda 2016

DOORNROOSJE - BALLET - STADSSCHOUWBURG ANTWERPEN 13 april 2016 – 17 april 2016 Generatie na generatie blijft Doornroosje, naar een 17de-eeuws verhaal van Charles Perrault, één van de meest tot de verbeelding sprekende sprookjes. Doornroosje werd oorspronkelijk door Marius Petipa uitgebeeld als één groot feest van verrassende, meeslepende variaties op pointes. In 1987 bewerkte de Braziliaanse choreografe Marcia Haydée het ballet van Petipa en voegde enkele spannende elementen toe waaronder de charismatische fee Carabosse. Doornroosje is een goed voorbeeld van de uitzonderlijke complexiteit van het klassieke ballet op het einde van de 19de eeuw. Virtuoze academische dans wordt verenigd met een fijnzinnige karaktertekening. De productie van Marcia Haydée omvat alles wat men van een grote klassieker verwacht: spectaculaire dansscènes, prachtige decors en kostuums, getekend door de veelbesproken Chileense ontwerper Pablo Nuñez. In haar versie is de rol van de boze fee Carabosse uitzonderlijk uitgebreid. Normaal gaat het om een mimerol, maar hier krijgt het personage meer body en uitstraling door middel van krachtige solopartijen en een uitgesproken karakter. Carabosse is een mannelijke rol geworden, een figuur die goed en kwaad, schoonheid en lelijkheid, in één persoon verenigt. Een belevenis! wo.13, do.14, vr. 15, za. 16 april om 19.30u – zo. 17 april om 15.00u; kaarten € 14 tot € 71, circa 3 uur inclusief pauze.

© Ballet Vlaanderen/Angela Sterling Credit: Gérard Rancinan, 2011

DIVINE DECADENCE - TENTOONSTELLING KASTEEL VAN GAASBEEK 27 maart 2016 – 26 juni 2016 Abattoir Fermé en het Kasteel van Gaasbeek gaan samen in zee voor de tentoonstelling Divine Decadence, die vanaf 27 maart het decadente cultboek À Rebours van Joris-Karl Huysmans tot leven brengt. Op het einde van de negentiende eeuw, de tijd van de industrialisering, ontsnapten de decadenten met schoonheid en kunst aan de voor hen banale werkelijkheid. Ook nu nog doorbreken kunstenaars heel wat maatschappelijke normen en taboes. Verschillende kunstwerken dompelen je onder in de luxueuze en soms duistere wereld van de decadentie. Met werk van onder andere Berlinde De Bruyckere, Jan Fabre, Erwin Olaf, Félicien Rops, Man Ray, Marc Lagrange, Kees Van Dongen en Jan Van Ost. Op 9 april opent ook een grootse ‘Kunstkamer’ met werk van de Italiaanse schilder Roberto Ferri. zo 27 maart tot zo 26 juni 2016


Ontwerp CONTEKST Ontwerp CONTEKST

Ontwerp CONTEKST

Decoform.be De Coeyer Gebr. NV Hombeeksesteenweg 271 B 2800 Mechelen E info@decoform.be T +32 (0)15 45 05 00 F +32 (0)15 42 21 33

Interieur op maat

/

Keukens

/

Badkamers

/

Corian速 certified

Openingsuren: ma tot vrij van 10 tot 12.30 en van 13 tot 18u. Zat van 10 tot 17u. Gesloten op zon- en feestdagen


CULTUUR

agenda 2016

THE CHALLANGE OF THIS PARTICULAR SHOW WAS TO HAVE WORDS ENDING IN O KULTUURFAKTORIJ MONTY ANTWERPEN 18 maart 2016 – 19 maart 2016 Een nieuwe performance, compositie en theatertekst van Maarten Seghers over de waarheid in confrontatie met 4 mannelijke kunstenaars. Centraal in deze hedendaagse Pinokkio staat de samenwerking met vocalist Fritz Welch, cellist Simon Lenski, drummer Nicolas Field en danser Mohamed Toukabri. In navolging van WHAT DO YOU MEAN WHAT DO YOU MEAN AND OTHER PLEASANTRIES drijft deze voorstelling op muzikaliteit en sculpturaliteit. Horror, funk, geur, hilariteit, rijm, magie en waanzin met als inzet 5 lijven, vlaggen, drums, blokfluiten, kaarsen en rollen vasttapijt. Een Needcompany productie. In samenwerking met ImPulsTanz. Met de steun van de Vlaamse overheid. Première vrijdag 18 en zaterdag 19 maart.

DE BEKENDE KUNSTBEURS EURANTICA KOMT NAAR MECHELEN NEKKERHAL 5 maart 2016 – 13 maart 2016 Deze editie heeft als thema Belgische schilderkunst. Het thema komt onder andere aan bod bij La Galerie Belge, NF Art Gallery, Dus’Art, galerie Claeys en Anne-Catherine Simon. Ciel mes Bijoux belicht uitzonderlijke juweelstukken zoals Balenciaga, Chanel, Yves Saint- Laurent en Remy van den Abeele. Bij de nieuwkomers verwelkomt de beurs dit jaar galerie Art @ Life, gespecialiseerd in Haute époque en hedendaagse kunst en galerie Sisi Tatu die etnografische kunst voorstelt. Op gebied van Precolumbiaanse en Aziatische kunst is er onder andere Ming-k’i Gallery. Wat betreft buitenlandse exposanten blijven de Franse, Spaanse, Nederlandse en Duitse galeries ook dit jaar trouw aan de beurs. Er wordt extra aandacht besteed aan een mooie en hedendaagse scenografie die getuigt van de vernieuwde ambities van Eurantica. Musea & Erfgoed Mechelen bouwt aan een nieuw stadsmuseum in het Bourgondisch stadspaleis Hof van Busleyden. In de 16e eeuw ontving Hiëronymus van Busleyden hier vrienden en gelijkgezinden zoals Thomas More, Erasmus. Tijdens Eurantica wordt deze gouden tijd van Mechelen terug tot leven gebracht in de vorm van een ‘Wunderkammer’. Archeologische vondsten uit de Bourgondische periode, bijzondere objecten uit de collectie van Musea & Erfgoed en schatten uit het Stadsarchief illustreren een bloeitijd van handel en export. Luxeproducten, maar ook alledaagse gebruiksvoorwerpen, technieken en vakmanschap uit heel de wereld vonden er hun plek. Tijdens Eurantica kan je alvast kennismaken met de kostbare erfenis en het hedendaagse bruisende culturele leven van Mechelen. Place to be: de Nekkerhal, info www.eurantica.be

BO

CULTUUR agenda 2016


-20%

Opendeurdagen

VERF, BEHANG, VLOER, RAAMDECORATIE EN ADVIES op alle EN raamdecoratie VERF, BEHANG, VLOER, RAAMDECORATIE ADVIES

weekend van 28-29 november

Zaterdag uitzonderlijk open van 9 tot 16u en VAN HET zondag uitzonderlijk open van 10 tot 16u KLEUR JAAR 2016

Gratis kleuradvies bij u thuis te winnen!

F1.34.58

OKERGOUD

-10%

-20%

EXTRA KORTING

KORTING

-25%

op CASAMANCE, ARTE & Hooked on Walls behang

GRATIS KLEURADVIES

10+1 m² -10%

op manuele raamdecoratie (advies & opmeting GRATIS, eigen plaatsing)

KORTING

Actie enkel geldig bij het inleveren van deze coupon in onze filialen te Mechelen en Vilvoorde.

op het volledige Levis assortiment

GRATIS gratis op collecties KORTING ONDERVLOER Kleur van

van Parket enop alleLaminaat. behang collecties

Actie enkel geldig bij het inleveren van deze coupon in onze filialen te Mechelen en Vilvoorde.

Actie enkel geldig bij het inleveren van deze coupon in onze filialen te Mechelen en Vilvoorde.

bij iedere Quick-Step aankoop

het jaar 2016

Actie tijdens de maand oktober

-OCHRE GOLD-

QUICK STEP Binnenkort opentLAMINAAT, PROMOTIE & PARKET* ThiryLIVYN PaintsCLICK een 8e filiaal!

10 + 1m2 Benieuwd? onzeT.E.M. activiteiten via Facebook! VANAF Volg 27/2/2016 31/3/2016 *zie voorwaarden in de winkel

Bezoek onze allereerste Bezoek onze allereerste ThiryPaints Paints webshop! Thiry webshop!

www.thirypaints.be Bezoek onze allereerste Thiry Paints webshop!

www.thirypaints.be/webshop

Mechelsesteenweg317, 317, 1800Vilvoorde Vilvoorde Mechelsesteenweg 1800 Bergensesteenweg 445, 1500 Halle

BILZEN BILZEN

DONK DONK DONK

HALLE HALLE HALLE

S

LEUVEN LEUVEN LEUVEN

TEL02 02252 25264 64 84 84 FAX info.vilvoorde@thirypaints.be TEL FAX 02 02 252 25226 2663 63 info.vilvoorde@thirypaints.be www.thirypaints.be/webshop

TEL 02 356 42 37

LINTER LINTER LINTER

S

FAX 02 358 39 68

S

www.thirypaints.be PEER RILLAAR RILLAAR TERNAT PEER RILLAAR

MECHELEN MECHELEN MECHELEN

info.halle@thirypaints.be

TERNAT VILVOORDE VILVOORDE TERNAT VILVOORDE

Mechelsesteenweg 1800 Vilvoorde TEL S FAX 252 info.vilvoorde@thirypaints.be TEL 20 20252 8064 84 FAX 015 02 2002 028026 80 63 Sinfo.mechelen@thirypaints.be info.mechelen@thirypaints.be Eikestraat 62, 2800 2800317, Mechelen 62, Mechelen TELS015 015 200220 80 015 20


THE W E E K N D De nieuwe Michael Jackson Terwijl Kanye West hem één van zijn favoriete artiesten noemt, leverde hij met ‘Can’t Feel My Face’ de oorwurm van 2015 af. The Weeknd beleefde het afgelopen jaar een spectaculaire doorbraak. Ontdekten wij zopas ‘de nieuwe Michael Jackson’?

Soms is één stap achteruit noodzakelijk om er drie vooruit te zetten. Dat bewees Abel Tesfaye, de Canadees van Ethiopische afkomst die enkele jaren geleden zijn muziek gratis op het internet gooide en sindsdien een steile opmars kende. Zijn verhaal begon op You Tube waar hij in 2010 anoniem enkele tracks postte. Niet veel later zat The Weeknd met de manager van zijn rappende landgenoot Drake rond de tafel. In 2012 rapte Drake op de derde mixtape van The Weeknd, een jaar later sloeg de Weeknd in ‘Crew Love’ zijn hoogste tonen aan op Drakes TEKST BART DE MAESSCHALCK gevierde album ‘Take Care’. Sinsdien is de hitparade de habitat van The Weeknd.

FIFTY SHADES OF GREY

RECORDKOERS

The Weeknd maakt bezwerende muziek met ruwe teksten waar je even aan moet wennen. Zijn prachtige falsetstem neigt naar Michael Jackson, de manier waarop hij donkere elektronica verwerkt tot zwoele r&b zweemt naar de opwindende jonge jaren van Prince. In ons land liet hij voor het eerst van zich horen als gastzanger op ‘Odd Look’ (2013), een hit van het Franse Kavinsky. Maar vooral sinds ‘Earned It’ (2014), een nummer uit de soundtrack van ‘Fifty Shades of Grey’ kent iedereen The Weeknd. Inclusief de grootste sterren van de muziekindustrie. Beyoncé, Sia, Justin Timberlake: allemaal namen ze hem ofwel mee op tournee, of werkten ze samen aan een aantal nummers.

In de Verenigde Staten zit The Weeknd ondertussen op recordkoers. Met ‘The Hills’ nam hij in de zomer van 2015 de eerste plaats over in de hitparade van ‘Can’t Feel My Face’, een ander nummer van zijn hand. Het was pas de twaalfde keer in de geschiedenis dat zoiets gebeurde. De illustere voorgangers van The Weeknd zijn onder andere Elvis Presley en The Beatles, namen waartussen je je maar wat graag begeeft. Als Rihanna op donderdag 21 juli 2016 naar Werchter Boutique komt in het kader van haar Anti World Tour, brengt ze behalve Big Sean ook special guest The Weeknd mee. Niet te missen, dunkt ons. >


by Valerie de Booser

OPENDEURDAGEN

Vrijdag 18 maart van 10u00 tot 20u00, zaterdag 19 maart van 10u00 tot 18u00 en zondag 20 maart van 11u00 tot 17u00 Gentsesteenweg 125a â&#x20AC;˘ 2800 Mechelen â&#x20AC;˘ T 015 640 883 www.histoiresdefemmes.be Open van Maandag tot Zaterdag van 10.00-18.00 u, Vrijdag tot 18.30 u, Dinsdag & Zondag gesloten Multibrand store Histoires de Femmes biedt tijdens de opendeurdagen een mooi geschenk bij aankoop vanaf 100 euro zolang de voorraad strekt (1 per pers)

Histoires de Femmes Fanpage

Valeriedebooser

NEW WEBSHOP: www.histoiresdefemmes.be


MARKT 12 3150 Haacht, Belgium 0(032) 16 60 80 85 someone@exes.be www.exes.be Like us on Facebook!

DINSDAG TOT VRIJDAG: 9.30 - 12.30 & 13.30 - 18.30 MAANDAG GESLOTEN

ZATERDAG: 9.30 - 18.00 ZONDAG: 10.00 - 12.30

Editie 76 | BO Magazine  

BO Magazine mode editie 2016 met artikels over trends, Raf Simons, Faeröer Eilanden, Gizzi Erskine, John John Domen, lente op z'n Belgisch e...

Editie 76 | BO Magazine  

BO Magazine mode editie 2016 met artikels over trends, Raf Simons, Faeröer Eilanden, Gizzi Erskine, John John Domen, lente op z'n Belgisch e...