Page 49

STRANDSPORT

TOPSPORT

Met de Olympische zomer voor de deur, zijn alle ogen op Rio de Janeiro gericht. In augustus vindt er het grootste sportevenement ter wereld plaats. De atleten bevinden zich in de laatste lijn van hun voorbereiding en als sportliefhebber stippen we aan welke competities we willen volgen. Sinds 1996 staat ook beachvolley op die lijst, een balsport waarbij de ogen niet noodzakelijk enkel de bal volgen. Het is van origine een strandsport en daar horen bikini’s bij. Je kijkt dus je ogen uit en dan is het alleen maar goed dat er mooie mensen op het veld staan.

Met je voeten in het zand naar ballen duiken, zo kan je beachvolley in een notendop omschrijven. Maar het hippe, sexy broertje van het zaalvolleybal is wel degelijk een volwaardige topsport. Het beachvolley is grotendeels hetzelfde als de zaalvariant met als grootste verschillen dat de teams maar twee personen tellen, de regels net even wat anders zijn en er geen vaste spelposities zijn. Verder blijft het onderscheid beperkt, want in de basis is en blijft het volleybal. Omdat teams slechts twee speelsters tellen, moet wel nauwkeuriger geanticipeerd worden op elkaar. Vraag je je wel eens af wat die vingers betekenen achter het achterwerk? Dat zijn de tactische afspraken tussen de speelsters.

PUBLIEKSTREKKER De mooie gespierde lichamen hebben alvast geen negatieve invloed op de populariteit van de sport. Leuk om naar te kijken, officieel zelfs één van de best bekeken disciplines op de Spelen, één van de weinige ook, waarbij de wedstrijden voor vrouwen meer publiek trekken dan die voor mannen. Als onderzoeken aantonen dat de jeugd zich steeds minder aangetrokken voelt tot de klassieke olympische sporten, dan is dit een een mooie uitzondering. Misschien omdat van het polsstokhoogspringen minder foto’s van semi-naakte dames circuleren?

MERKNAMEN Door de exotische en uitgelaten sfeer is een beachvolleybaltoernooi zowat ‘één grote reclamespot’ voor elke locatie waar het plaats vindt. Een lust voor het oog van de toeschouwers en de televisiekijkers. Voor de sponsors is het echter een tweesnijdend zwaard, want waar op de kleding is er nog plek voor een opvallende merknaam? Niet dat wij daar van wakker liggen. O ja, tot slot en niet geheel terzijde, ook al zou die indruk kunnen gewekt worden, beachvolleybal wordt wel degelijk ook door heren beoefend. En ja, zij hebben echt niet meer om het lijf. Maar, beste dames, dat onderwerp houden we voor een andere editie.

@

Profile for BO Magazine

Editie 78 | BO Magazine  

BO Magazine zomer editie 2016 met artikels over Marisa Papen, badmode dames, Sharma Springs, Achielle, Claudia Cardinale, zomermode, badmode...

Editie 78 | BO Magazine  

BO Magazine zomer editie 2016 met artikels over Marisa Papen, badmode dames, Sharma Springs, Achielle, Claudia Cardinale, zomermode, badmode...