Page 1

w w w .d e co h o m e .n l

wonendoejezo Editie #05 november 2013

Gekocht! Wij trekken de champagne open! Styling Wooninspiratie en trends Home Made Quote schilderijen aan de muur

Woonagenda De leukste beurzen en evenementen voor u

Gefeliciteerd! Woning verkocht, op naar uw nieuwe droomwoning


De nieuwe collectie wonen en slapen van Goossens Ervaar het stevige ligcomfort

Zitmeubel Urban

/

3-zits in stof grey goose normaal 1.099,- nu

899,-

Relaxfauteuil Remix In leder

/

Wordt op uw maat gemaakt

normaal vanaf 1.299,-

/

Boxspring Kentucky

Inclusief matrassen en traagschuim matrastopper

nu vanaf 1.099,-

normaal vanaf 2.377,- nu vanaf

1.499,-

Kijk voor de openingstijden op www.goossens.nl/winkels Amsterdam, Villa Arena Villa arena 112-130 en 148-154

Roermond, woonboulevard Vrijveld Dr. philipslaan 49

Heerlen XXL Store, woonboulevard Heerlen In de cramer 172

Waalwijk Prof. Kamerlingh Onnesweg 1a

Leiderdorp, Woonboulevard Wooon Elisabethhof 30

Zevenaar, woonboulevard Edisonstraat 56e

Nuenen, XXL store Duivendijk 4

Rotterdam, Alexandrium Alexandrium woonmall 117-119 en 215

Nieuw

Nieuw

Baarle Nassau, XXL Store Woonboulevard Turnhoutseweg 5

Utrecht slapen Kaap de Goede Hooplaan 70

Nieuw

Verwacht december

Peer, CL Store Meubelboulevard Peer Baan naar Bree 127

Utrecht wonen Kaap de Goede Hooplaan 40 Verwacht december

Breda, Woonboulevard Breda Kruisvoort 95 en 97 130635 Advertentie_Wonen Doe je Zo oktober 205x285mm.indd 1

16-10-13 09:11


Inhoud Je hebt jouw woning verkocht. Gefeliciteerd!

Woontips

En nu op zoek naar een nieuwe woning...

De leukste woonweetjes

Laat je door WonenDoeJeZo

Magazine

adviseren, inspireren en begeleiden in dit proces. Je ontvangt het WonenDoeJeZo Magazine de eerste drie maanden nadat je jouw woning (onder voorbehoud) verkocht hebt.

Gekocht

Styling Wooninspiratie

De nieuwste woontrends

VerhuizenDoeJeZo Verborgen gebreken …

Home Made Quote schilderijen aan de muur

Uitgelicht Dat kan zuiniger

Woonagenda Voor in de agenda

12

6

Van de weg naar het water

Home Style

Wij wensen je veel leesplezier!

4

10 12 16 20 22 26

WonenDoeJeZo is een initiatief van Cubic*Media. WonenDoeJeZo Magazine verschijnt 12 x per jaar. Bezorgklachten Kun je melden via klachten@cubicmedia.nl

20

Uitgever Cubic*Media BV - Lijnbaan 17a - 3231 AE Brielle T 0181-355100 - wonendoejezo@cubicmedia.nl

10 Facebook.com/wonendoejezo

Twitter @Woontweets.

“Like” onze facebookpagina en ontvang de

Volg onze tweets en blijf op de hoogte van het

leukste acties en aanbiedingen op woongebied.

laatste woonnieuws, stylingtips en sfeertrends.

Disclaimer Niets uit deze uitgave mag, in welke vorm en op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Bij samenstelling van WonenDoeJeZo magazine is uiterste zorgvuldigheid betracht. Indien desondanks onvolkomenheden in de inhoud van het magazine voorkomen, dan aanvaardt de uitgever voor eventuele schade die hieruit voortvloeit geen enkele aansprakelijkheid.


Woontips TOP3 Duurste en goedkoopste gemeenten

De gemiddelde woningprijs kan per gemeente sterk verschillen. Wat een huis gemiddeld kost is afhankelijk van vele factoren, waaronder de locatie, grootte, hoeveelheid grond, staat, maar ook de waarde van woningen in de omgeving. Onze redactie zocht uit wat de duurste en goedkoopste gemeenten zijn om in te wonen.

Top 3 duurste gemeenten* Blaricum Bloemendaal Laren

€ 788.688,€ 667.014,€ 609.967,-

Top 3 goedkoopste gemeenten* Pekela Oldambt Brunssum

€ 132.302,€ 139.329,€ 140.607,-

*Gemiddelde woningprijs

Houd de kou buiten,

maak jouw woning winterklaar! In de koude maanden van het jaar is een goede isolatie geen overbodige luxe. Koude lucht weet door het kleinste gaatje of kiertje jouw huis binnen te dringen, waardoor jij de kachel steeds een tikje hoger zet. Herkenbaar? Met een goede cv-ketel en isolatie beperk je warmteverlies èn bespaar je energie. Door tocht kan het in huis kil aanvoelen. Het dichten van naden en kieren heeft meer effect dan hoger stoken. Vergeet ook de ruimtes rondom leidingdoorvoeren in de wanden en in de meterkast niet. Zo’n 30 procent van de warmte in huis ontsnapt via het dak. Het is dus verstandig aansluitnaden tussen gevel en dak goed af te dichten. Als je een beetje handig bent kun je de isolatie vanaf de binnenkant best zelf doen, bijvoorbeeld met glaswolplaten. Isolatie van buitenaf kun je echter beter aan de experts overlaten. Jouw cv-ketel zorgt er iedere winter weer voor dat je er heerlijk warmpjes bij zit. Reden genoeg om haar goed te onderhouden: cv-ketels moeten minimaal elke twee jaar worden schoongemaakt en nagekeken. Een installateur controleert meteen

4 Woon tips

of de ketel goed staat afgesteld. Een goed afgestelde ketel voorkomt onnodig gasverbruik. Als er lucht in de cv-installatie zit, worden radiatoren niet overal goed warm. Je kunt dit herkennen aan tikkende of borrelende geluiden. Het ontluchten en bijvullen van de cv-ketel kun je vrij gemakkelijk zelf doen. Verder kun je de warmte in huis houden door bijvoorbeeld de gordijnen ’s avonds dicht te doen, een tochtborstel op de brievenbus bevestigen en tochtstrips onderaan deuren te plaatsen. Maar vergeet niet dat het ook in de winter belangrijk is om regelmatig te ventileren. Je bent in de koude maanden extra vatbaar voor verkoudheid, frisse lucht doet je goed!

Wie is de Beste

Makelaar? Hoe weet jij of een makelaar goed is? Lees objectieve aankoop verhalen op www.widbm.nl Deel jouw mening over je makelaar met anderen. Zoek naar de makelaar die het beste is op basis van wat jij belangrijk vindt.


App van de maand:

De leukste

Bezichtig jouw toekomstige woning met de gratis Huizenkijker app van ABN AMRO. Altijd en overal een expert bij de hand op jouw mobiele telefoon. De app helpt je de juiste vragen te stellen aan de verkopende partij. Van de bezichtiging maak je eenvoudig een verslag met foto’s. Handig om later nog eens te bekijken!

op een rijtje

ABN AMRO huizenkijker

Een greep uit de functies van de app: • Met het kompas bekijk je of de tuin écht op het zuiden ligt. • Zijn de muren en vloeren recht? Je controleert het met het waterpas. • Per kamer bereken je de extra kosten voor kleine klussen. • Zoek moeilijke begrippen op in het woordenboek. • Dankzij de checklist weet je waar je goed op moet letten. • Maak foto’s van de verschillende kamers en bekijk deze later nog eens. • Je maakt een compleet en actueel rapport van elke woning die je bezichtigt. • De Huizenkijker app is gratis te downloaden via iTunes en Google Play.

Maak je eigen verhuiskaart! Met behulp van een verhuiskaartje kun je al jouw familie, vrienden en kennissen op een persoonlijke manier laten weten dat je gaat verhuizen èn meteen het nieuwe adres doorgeven. Op kaartwereld.nl kun je gemakkelijk jouw eigen verhuiskaart maken. Kies een ontwerp uit de uitgebreide collectie standaard verhuiskaartjes en voeg hier jouw persoonlijke boodschap aan toe. Of maak het verhuiskaartje nog persoonlijker en upload een foto van jouw nieuwe woning voor op de kaart!

e m o h My new

woonwebwinkels Het internet heeft het winkelen in het drukke bestaan van tegenwoordig stukken makkelijker gemaakt. Van achter de computer, laptop, of tablet bestel je met een druk op de knop de leukste woon-accessoires. De redactie van WonenDoeJeZo zette speciaal voor jou de leukste woonwebwinkels op een rijtje! 1. Stijls.nl In de webshop Stijls.nl vind je meubels en decoraties voor de slaapkamer, woonkamer en badkamer. De Stijls webwinkel biedt een ruim assortiment, onderverdeeld in de verschillende woonstijlen ‘design’, ‘modern’, ‘landelijk’, ‘luxueus’, ‘eigenzinnig’ en ‘kids’. Zo kan je gemakkelijk woonartikelen vinden die passen bij jouw persoonlijke woonstijl! 2. Wonenmetlef.nl Wonenmetlef.nl is een webshop met trendy merken, vernieuwende producten en fijne hebbedingen voor thuis, jezelf of de kids! De online shop biedt mooie, stoere en kleurrijke woonaccessoires met een onderscheidend en eigentijds karakter. 3. Basiclabel.nl De webwinkel basiclabel.nl is allesbehalve basic! Met een uitgebreid en up to date assortiment aan meubels, verlichting en accessoires, is deze shop absoluut een bezoekje waard. Maak een keuze uit de nieuwe collectie, volgens de laatste trends, óf bekijk de outlet. 4. Kleureninterieurshop.nl In deze stijlvolle webwinkel vind je onder andere mooi en betaalbaar design uit Scandinavië en Nederland, van bekende en minder bekende designers. Voor prachtige meubels, stoere verlichting, zachte vloerkleden en bijzondere accessoires ben je hier aan het juiste adres. 5. Viltendesign.nl Viltendesign.nl is een leuke webshop in designartikelen van 100% wolvilt, zoals stoelkussens, poefen, sierkussens, tapijten, gordijnen, woonaccessoires, tassen en vilt van de rol. Maak een keuze uit het exclusieve aanbod, of laat een ontwerp naar jouw keuze op maat maken!

Woon tips

5


6

Pagina omschrijving


Van de weg naar het water

Een tegenwoordig veel voorkomende afweging: Wonen in de grote stad of in een dorp? Kimm en Martijn hebben de knoop doorgehakt en besloten van hartje Rotterdam te verhuizen naar het tien kilometer verderop gelegen plaatsje Nieuwerkerk aan den IJssel. Kimm en Martijn zijn sinds 6,5 jaar samen en hebben tot afgelopen september samengewoond in het appartement van Kimm. Ze hebben inmiddels een zoontje van 3 en vonden dat het tijd was voor een verandering van huis en omgeving. Kimm (34) kocht acht jaar geleden haar eerste woning in het centrum van Rotterdam. Een driekamerappartement aan de Schieweg met een oppervlakte van iets minder dan 70 m2. Hier had zij de luxe van een directe verbinding met de snelweg, winkels dichtbij huis en goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Daarnaast biedt de stad een levendige omgeving met veel bedrijvigheid en mensen op straat. Nadat zij anderhalf jaar na de aankoop van het appartement haar huidige vriend Martijn (35) ontmoette, is hij bij haar ingetrokken. Toen zoontje Gijs geboren werd, hebben Kimm en Martijn kritisch naar hun leefomgeving gekeken en hun eisen en wensen bijgesteld. Behalve de drukke wegen waren ook de beperkte mogelijkheden voor Gijs om later buiten te spelen een belemmering voor de nieuwe gezinssituatie. Belangrijke aspecten bij de zoektocht naar een nieuwe woning waren veiligheid voor een jong kind en voldoende leef- en speelruimte in de omgeving. Daarnaast ging de voorkeur van Kimm en Martijn uit naar een woning aan het water, omdat ze een eigen bootje hebben. Ze besloten na de eerste verjaardag van Gijs het

appartement te koop aan te bieden en op zoek te gaan naar een rustigere omgeving. Een buurt die jonge gezinnen het gemak en de veiligheid biedt waar ze behoefte aan hebben. Ze wisten zoals de meeste aankomende huiseigenaren precies waar ze niet wilden wonen, maar niet waar ze dan wél wilden wonen. Na verschillende wijken in Bergschenhoek en Bleiswijk te hebben bezocht, viel hun oog op een wijk in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een rustige buurt, met opvallende woningen en een mooie ligging aan het water. In deze wijk hebben zij verschillende woningen bekeken, maar omdat het appartement aan de Schieweg nog niet verkocht was, hebben Kimm en Martijn toen besloten niet direct over te gaan tot de aankoop van een nieuwe woning. Bezichtigen Een kleine twee jaar later was er eindelijk een oprecht geïnteresseerde koper voor het appartement. Kimm en Martijn zijn toen terug gegaan naar de wijk in Nieuwerkerk aan den IJssel, waar ze een bezichtiging hebben aangevraagd bij één van de huizen. De woning had een ruime uitbouw

Gekocht

7


“We wisten wel waar we niet wilden wonen, maar niet waar wél” 8

Pagina omschrijving


nodig is. Zo zal de keuken er volledig uit gesloopt worden, een deel van de muur wordt uitgebroken om meer ruimte te creëren en wordt er een nieuwe keuken geplaatst die bestaat uit een combinatie tussen landelijk en strak. Daarnaast worden alle muren beneden gestuukt, worden de vloertegels vervangen door een warme houten laminaatvloer en willen Kimm en Martijn in de badkamer een ligbad plaatsen. De heteluchtinstallatie die in de woning zit is in 1987 geplaatst en is aan vervanging toe, dus ook dit zullen ze meenemen in de verbouwingswerkzaamheden. Droomhuis Kimm en Martijn wonen nu in een dorp dat aan al hun wensen voldoet; het is er rustig, er is voldoende groen, Gijs kan rustig buitenspelen, er is zelfs voldoende plek op de peuterspeelzaal en in de zomer kunnen ze er snel en gemakkelijk met z’n drietjes tussenuit met de boot. Het eerste wat ze gaan doen na de overdracht? Familie uitnodigen en een fles champagne opentrekken!

en grote tuin, wat ideaal is voor Gijs. Voor Kimm en Martijn was het echter ook erg belangrijk dat het huis aan het water zou liggen waar ze hun boot aan kunnen leggen. Omdat dit niet het geval was bij deze woning, zijn ze verder gaan kijken in dezelfde wijk en vonden ze een iets kleinere woning die wel aan het water ligt. “Na de eerste bezichtiging hebben we eigenlijk meteen een bod uitgebracht. We waren verliefd op dit huis.” Goed geregeld Kimm en Martijn zijn in het aankoopproces en de afhandeling van de financiën geadviseerd door de verkoopmakelaar van hun woning aan de Schieweg en door een hypotheekadviseur. Een aankoopmakelaar leek ze aanvankelijk niet nodig, omdat ze al wisten welke woning het zou worden. Toch was het erg prettig om begeleid te worden in het uitbrengen van een bod en de onderhandelingen die daarop volgden. Bij de aankoop van haar eerste woning heeft Kimm een hypotheekadviseur in de arm genomen. Dat is haar toen zo goed bevallen dat ze ook deze keer hebben gekozen voor een deskundig advies. “We zijn van A tot Z begeleid, dat was echt fantastisch.” Toen bij de verkoop van het appartement in Rotterdam alles geregeld leek te zijn, bleek de dag voor de sleuteloverdracht dat de financiën van de kopende partij niet rond waren. Omdat Kimm en Martijn zelf erg goede ervaringen hebben met de Hypotheekshop, hebben zij de koper aangeraden hier ook een afspraak te maken en zijn zaken op orde te laten stellen. Dit had direct effect. Vier dagen later was alles rond en kon binnen twee weken de overdracht dan toch eindelijk plaatsvinden.

Een nieuw huis De nieuwe woning van Kimm, Martijn en Gijs is een duurzame cederhouten skeletbouw wat in Nederland redelijk uniek is voor rijtjeshuizen en de woning bevat heteluchtverwarming. Dit betekent dat er geen radiatoren in het huis hangen, maar de woning door middel van roostertjes die warme lucht blazen verwarmd wordt. Het huis ligt op een rustig dijkje aan een smalle rivier. Zo kunnen Kimm en Martijn gemakkelijk ’s zomers besluiten een tochtje op het water te maken vanuit hun eigen tuin en hebben zij het gemak van voldoende aanlegplaatsen. Gijs is nu drie jaar oud en kan nog niet zwemmen, maar hier maken Kimm en Martijn zich niet zoveel zorgen over: “In het zwembad geven ze survivalzwemmen, daar leren ze de kinderen om zich in het water te redden. En we houden hem natuurlijk gewoon goed in de gaten als hij buiten speelt.” Samen een thuis maken Op 1 november kregen Kimm en Martijn de sleutel van hun nieuwe huis en kon het inrichten beginnen. Met de verschillende smaken qua inrichting wordt het een uitdaging zoveel mogelijk te combineren. Kimm: “Ik ben eigenlijk wel van het strakke en de aardetinten en Martijn is meer van de kleur, losse elementen en tierelantijntjes.” Dit brengen ze samen door bijvoorbeeld een strakke grijze bank te matchen met kleurrijke kussens en lampen in Marokkaanse stijl. Aan de slag Er zijn een paar punten waar ze kritisch naar hebben gekeken en waar een drastischere aanpak

Pagina omschrijving Gekocht

9


Wooninspiratie Op safari, naar het circus of knus voor de open haard

Of je nu in een vrijstaande villa woont of in een klein appartement, het interieur van jouw woning bepaalt de sfeer, het comfort en de gezelligheid. De omgeving waarin je woont is van grote invloed op hoe je je voelt. Een huis wordt pas een ‘thuis’ als de styling bij je past. Natuurlijk mag je hierbij best afkijken om inspiratie op te doen! Drie interieurtrends die ons opvielen lichtten wij voor je uit. Trend 1: Green safari De ‘groene’ trend zet door, dit keer ook in het interieur. Hoe natuurlijker, hoe beter. Met behulp van kamerplanten en bomen verbeter je het klimaat in de woonkamer en creëer je een warme, natuurlijke sfeer. De kleuren groen, bruin, nude, zand, goud, koper en wit domineren in deze trend, aangevuld met behang in panter-, zebra-, giraffe-, slangenprint en andere dierlijke dessins. Ga op safari naar de ‘beestachtige’ kant van jouw smaak! Tip: met fotoprintbehang creëer je jouw unieke fotowand! Zoek een mooie foto uit van een oerwoud of dichtbegroeid bos voor het ultieme ‘Green Safari’ resultaat. Beestachtig decoreren Geen trend is compleet zonder bijpassende accessoires. Maak de Green Safari sfeer compleet met een bonte verzameling sierkussens en poefjes in dierlijke prints en aaibare materialen als leer, wol, imitatiebont en zijde. Voorzie kasten, dressoirs en tafels van decoraties in de vorm van dieren, hang een mooi natuurlijk schilderij aan de muur en drapeer een plaid van imitatiebont over de bank. Behalve enkele grote kamerplanten doen ook cactussen en varens het goed in deze stijl. Green Safari in vijf stappen 1. Haal groen letterlijk en figuurlijk in huis, met groene verf of behang en met planten. 2. Kies voor natuurlijke materialen: hout, steen, wol, imitatiebont en leer. 3. Mix dierenprints en natuurlijke dessins 4. Stoffeer kussens en meubels met bontachtige stoffen, decoreer de vloer met zachte kleden, versier de bank met harige kussens. 5. Voeg tot slot details toe in koper en goud, voor subtiele accenten.

10 Styling


Trend 2: Showtime! Interieurontwerpers laten zich bij het bepalen van de nieuwe trends graag inspireren door landen, mode, kunststromingen, of bijv. de natuur. Komend seizoen gaan zij echter nog een stapje verder; voor het eerst in de geschiedenis is er een interieurtrend ontstaan, gebaseerd op de magische wereld van het circus. Dit eigenzinnige interieur kenmerkt zich door verrassende vormen, grafische patronen en een vrolijk kleurpalet, van pastel tot fluo. Meer kleur De trend Showtime speelt in op de behoefte aan een thuis, niet alleen een functioneel huis. Dit wordt bereikt met meer ruimtelijkheid, comfort, zachte materialen, meer vrolijkheid met afwisseling van kleuren én grappige accessoires en dessins waar je spontaan voor in de handen klapt. Weg uit de sleur en de stress van het dagelijks leven. Wie zegt dat pastel- en neontinten niet gecombineerd kunnen worden? Je zult versteld staan van het resultaat. Een comfortabele bank of sofa in een opvallende kleur mag absoluut niet ontbreken! Showtime in vijf stappen 1. Kies één of twee pastel- of neonkleuren voor op de muur. 2. Kies voor zachte, comfortabele materialen, gecombineerd met kunststof in verschillende texturen. 3. Mix & match met neon- en pastelkleuren en grafische dessins. 4. Voeg speelse accessoires toe. Tip: de snorrentrend doet het erg goed in combinatie met deze, op het circus geïnspireerde stijl. 5. Geen show zonder spotlights. Kies in deze stijl voor veel kleine lampjes, of hang juist een opvallende kroonluchter in het midden van de kamer of hal.

Trend 3: Warm Luxury Comfort in de overtreffende trap. Dat is de najaar- en winterwoontrend ‘Warm Luxury’. Luxe staat hierbij centraal. Niet alleen in rijke materialen, waaronder satijn, zijde, glas en koper, maar ook in kleuren. Amethist, robijn en amber creëren in combinatie met aubergine, oranje en chocoladebruin een warme, luxueuze sfeer. Glanzende materialen en klassieke vormen voeren de boventoon, voor het ultieme gevoel van luxe. Rijke materialen Metallics zijn opvallend in deze nieuwe vorm van het klassieke interieur. Zilver wordt gecombineerd met brons, koper en goud. Vooral in stoffering en accessoires komen deze tinten tot hun recht. Denk hierbij aan fluwelen sierkussens in bruin, zwart, of aubergine, afgezet met gouden of koperen randen, donkere doorzichtige vazen, koperen bijzettafeltjes en schalen en donkerpaarse plaids. Een grote spiegel met barokke rand is een

musthave voor het Warm Luxury interieur. Hoe groter, hoe beter! In vintage woonwinkels zul je veel meubels en accessoires op de kop kunnen tikken die stralen in deze stijl. Warm Luxury in vijf stappen 1. Kies een warme kleur voor op de muur. Muurstickers of -schilderingen in zilver of goud tillen de trend naar een hoger niveau. 2. Rijke materialen en luxe stoffen zijn kenmerkend. Ga voor fluweel, satijn en zijde. 3. Combineer vintage meubelen met deze rijke materialen. Kies voor een barokke eettafel met sierranden en slanke poten. 4. Decoreer met in glaswerk, koperen beeldjes en schalen, spiegels en sierkussens. 5. Gooi wat houtblokken in de open haard en laat de kamer zich vullen met de warmte - en de geur - van het knisperende hout. Geen open haard? Een ruime verzameling aan kaarsen geeft een soortgelijk effect.

Styling

11


1 2

1. DIEKE fauteuil De stijlvolle DIEKE fauteuil heeft een ongeëvenaard zitcomfort. Kruip lekker weg met een boek in de diepe zitting. Deze sterke en tegelijkertijd zachte fauteuil, met brede armleuningen, geeft een extra dimensie aan de klassieke DIEKE familie met nog meer mogelijkheden om te combineren. Het materiaal is een combinatie van stof en leer. pietboon.com

2. Behang Voca Elements In nieuwe gebouwen brengt ‘Elements’ levendigheid. In oude gebouwen onderstreept deze prachtige collectie de historie. € 29,95 per rol

4

Deco Home en Verf & Wand

3. Eetkamerstoel Sturdy, nu ook in verschillende kleuren te verkrijgen! Naast zwart en wit, ook in cognac, donkergrijs, donkerbruin, roodbruin en grijs. Goossens Wonen & Slapen

4. Dimago® Raamdecoratie De nieuwste raamdecoratie collecties zijn kleurrijk, bevatten verrassende materialen, afwerkingen en sfeervolle accessoires, waardoor raamdecoratie tot een modisch stijlelement in uw interieur is geworden. Alle dimago® raamdecoratie wordt altijd voor u op maat gemaakt en bij u thuis ingemeten.

5

Deco Home en Verf & Wand

5. Zitmeubel More Nieuw: Onzichtbaar relax-systeem! Een uniek relaxsysteem, waarbij het voetengedeelte verdwijnt onder de zitting. Zo behoudt dit meubel zijn ranke uitstraling. Maar eenmaal uitgeklapt is het heerlijk ontspannen. Handmatig verstelbare 2-zits in leder vanaf € 1.699,- en elektrisch verstelbaar vanaf € 2.199,Goossens Wonen & Slapen

3 12 Home style

6


Home 6. Eetkamertafel Bole en stoel Sturdy Tafel met karakteristieke uitstraling door gebruik van volledig massief grof eiken en unieke pootmogelijkheden. Kenmerkend voor deze tafel is het gebruik van grof hout met open noesten en scheuren. In vele maten en uitvoeringen verkrijgbaar. 180x100 cm normaal vanaf € 1.349,- nu vanaf € 949,-. Eetkamerstoel Sturdy is een echte tijdloze en stijlvolle designstoel. Sturdy normaal vanaf € 359,- nu vanaf € 249,-

style 7

Goossens Wonen & Slapen

7. Casadeco So Wall Monumental fotowanden Fotowanden winnen nog steeds aan populariteit. Bij steeds meer fotowanden worden natuurlijke materialen afgebeeld. En door de schaduweffecten zijn ze niet van de werkelijkheid te onderscheiden Deco Home en Verf & Wand

8. Dimago® New Traditionals verf Kom tot rust in je eigen leefomgeving met de diepte en warmte van de matte vergrijsde verfkleuren van de New Traditionals collectie. Op www.dimago.nl kunt u gratis de dimago® New Traditionals kleurkaart aanvragen. Deco Home en Verf & Wand

9. FEDDE sofa De FEDDE serie komt tegemoet aan het verzoek om een compacte lijn te ontwikkelen. Bij het ontwerp heeft Piet Boon® zich laten inspireren door de casual, relaxte sfeer van onze beach houses. Daarom heeft deze praktische bank een brede, nonchalante zoom en een heerlijk zachte arm- en rugleuning. Nieuw in de collectie is de FEDDE in leer. De FEDDE serie bestaat uit verschillende banken, een loveseat, een fauteuil en een poef. De meubels uit deze serie zijn makkelijk te reinigen en hebben afneembare hoezen. pietboon.com

8

9 Home style

13


[Advertorial]

Woningverkopers lopen te laat

tegen problemen aan

Daar snapte ik niets van. We hebben de lening al tien jaar geleden afgelost.’ Mevrouw Bouwman vult aan: ‘We wisten niet dat de hypotheekakte van onze oude woning nog stond ingeschreven in het hypothekenregister van het Kadaster. Deze inschrijving moesten we door de notaris laten doorhalen. In het koopcontract staat dat wij het huis ‘vrij van hypotheek’ moeten leveren aan de koper.’ Notaris voorkomt boete De notaris vertelt het echtpaar dat de hypotheek niet automatisch verdwijnt als de lening wordt afgelost. Om hier nog een schepje bovenop te doen, bestaat de oude hypotheekbank niet meer. En die moet wel toestemming geven om de hypotheek van het huis af te halen. ‘De notaris wist gelukkig een oplossing, maar die kostte wel tijd. Wij waren ontzettend bang dat we een boete zouden krijgen omdat wij het huis niet op tijd konden opleveren. Maar het ging net goed. Dankzij de notaris!’, aldus Bouwman.

Bestaande koopwoningen zijn de afgelopen jaren steeds goedkoper geworden. Daarnaast staan er ook nog eens veel huizen te koop. De meeste mensen zijn blij als ze hun huis kwijt zijn, zo ook Sander Willemse. Maar veel te laat kwam hij erachter dat hij de handtekening van zijn ex nodig had. Gevolg: een boete omdat zijn woning niet op tijd kon worden verkocht. Jaren geleden kocht Sander Willemse zijn eerste huis. Niet lang daarna ontmoette hij zijn eerste vrouw. Ze trok bij hem in en na enkele jaren trouwden zij in gemeenschap van goederen. Helaas duurde het huwelijk niet erg lang en besloot het echtpaar te scheiden. ‘Ik bleef achter in het huis, want ik had het huis tenslotte zelf gekocht’, aldus Willemse. Huis na scheiding Een paar maanden geleden wilde hij het huis verkopen. Samen met zijn nieuwe liefde heeft hij een nieuwbouwwoning gekocht. Willemse: ‘Alles was al rond en er hoefde alleen nog maar getekend te worden. Helaas bleek toch niet alles goed te zijn geregeld.’ Na de scheiding was nooit een akte ingeschreven waarin stond dat de woning van Willemse bleef. ‘Een koude douche! In het echtscheidingsconvenant stond dat het huis van mij zou blijven. Ik ging er vanuit dat dit voldoende was. Maar nu blijkt dat ik die afspraak officieel bij de notaris had moeten vastleggen’, zegt Willemse. Zijn ex-vrouw moest nu ook tekenen. ‘Om hier nog een schepje bovenop te doen, kwam ik hier veel te laat achter, waardoor ik mijn woning niet op tijd kon leveren. En dit betekende een boete. Als ik eerder naar de notaris was gegaan, had ik dit kunnen voorkomen.’

Notariële 14 Koninklijke Beroepsorganisatie

Boeteclausule In de koopakte staat meestal een boeteclausule. Als de woning niet op tijd wordt overgedragen, moet de verkoper vaak 10 procent van de koopsom als boete betalen. Veel mensen weten dit niet. Of lopen aan het eind van het verkoopproces tegen problemen aan die zij eerder hadden kunnen oplossen als de notaris bijtijds in beeld was gekomen. Notaris eerder in beeld De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie pleit er dan ook voor om de notaris eerder in het koopproces te betrekken. Wanneer het werk van de notaris naar voren schuift, wordt het hele proces efficiënter. De akte van levering is niet langer een ‘reparatieakte’ voor problemen die in de koopfase niet zijn opgelost. Hypotheek al afgelost, toch? Ook de heer en mevrouw Bouwman liepen op het laatste moment tegen problemen aan. Het stel woonde al dertig jaar in hun prachtig verbouwde woning. Toen de kinderen het huis uitgingen, wilden ze graag kleiner gaan wonen. Vlak voor de overdracht van hun oude woning, kregen zij een telefoontje van de notaris. De heer Bouwman: ‘Er zou nog steeds een hypotheek op het huis zitten.

Meer informatie Wilt u advies, neem dan contact op met een notaris uit de buurt. Via de zoekfunctie op de website www.notaris.nl is het eenvoudig om een notaris in de buurt te vinden. Bereid het eerste bezoek aan de notaris goed voor en lees de tips op www.notaris.nl/op-gesprek. De KNB is de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Alle (kandidaat-)notarissen zijn verplicht aangesloten bij de KNB.

EEn woning kopEn of vErkopEn? Wat moet u regelen? Wat zijn veelvoorkomende problemen? En waarom moet u eigenlijk naar de notaris? Op www.notaris.nl is alles voor u op een rijtje gezet. Doe de online test en ontvang vrijblijvend advies op maat.

www.notaris.nl Je regelt het bij de notaris.

Gratis brochure Woning Verkopen U kunt de brochure afhalen bij veel notariskantoren. Of gratis downloaden via de website www.notaris.nl/een-woning-verkopen. Ook beschikbaar online als doorbladerbare versie.


VBO.NLWoonaanbod De VBO-makelaar doet meer!

Altijd op de hoogte zijn? www.vbo.nl

Aantrekkelijk woonaanbod


2 UW VBO VBO-MAKELAAR MAKELAAR

Uw VBOmakelaar staat voor u klaar En dat niet alleen voor de succesvolle verkoop van uw woning, maar ook met vele andere deeldiensten. Aan u de keuze! Van deskundige taxaties door gecertificeerde taxateurs tot professionele begeleiding bij de aankoop van uw nieuwe woning! De Makelaars van Altena Woudrichem, 0183-307040 www.demakelaarsvanaltena.nl De Makelaars van Altena Wijk en Aalburg, 0416-696966 www.demakelaarsvanaltena.nl

• •

A & T Service Kaatsheuvel, 0416-280063 www.atservice.nl A. Theunisse Haren, 0412-483655 www.vbo.nl AD-Vi Makelaardij B.V. Veldhoven, 040-2535573 www.advi.nl AgriTeam Makelaars Zuid-Oost Brabant Reusel, 0497-620064 www.agriteam.nl Akker Makelaardij Heesch, 0412-474687 www.akkermakelaardij.nl Akkermans Makelaardij Wouw, 0165-303900 www.akkermans-makelaardij.nl Allround Makelaardij Tilburg, 013-5920080 www.allroundmakelaardij.nl Allure Vastgoed ‘s-Hertogenbosch, 06-22024950 www.allurevastgoed.nl André Boschman Taxaties O.Z. Beek en Donk, 0492-468791 www.boschmantaxaties.nl APC Vastgoed Nuland, 073-5325056 www.apcvastgoed.nl AvE makelaardij o.g. Eindhoven, 040-2413907 www.avemakelaardij.nl

De Wekker Makelaardij Boxtel, 0411-632189 www.dewekkermakelaardij.nl DLV Makelaardij BV Uden, 0413-336850 www.dlvmakelaardij.nl Doomen Makelaardij Eindhoven, 013-5470377 www.vbo.nl Duresta Real Estate Solutions B.V. Eindhoven, 085-4011166 www.duresta.nl Eijkemans Bedrijfsmakelaardij & Taxaties Gemert, 0492-371337 www.eijkemans.nl Frank Sweegers Makelaardij Breda, 076-5600404 www.franksweegersmakelaardij.nl G. Coppens Vastgoed Veldhoven, 040-2534757 www.vbo.nl Geert van Breukelen Vastgoed Taxaties Eindhoven, 0499-842632 www.gvbvastgoedtaxaties.nl Gervas Makelaardij & Taxaties Halsteren, 0164-257505 www.gervas.nl Het Taxatiehuis West Brabant Roosendaal, 06-21414616 www.hettaxatiehuis.nl

• •

• •

• •

Schots Makelaardij Prinsenbeek, 076-5411609 www.schots-makelaardij.nl

Sol Makelaardij Son en Breugel, 0499-477777 www.solmakelaardij.nl Smart Housing & Makelaars Eindhoven, 040-2366700 Makelaardij www.smarthousing.nl Van den Boer Staal Makelaars BV Helvoirt, 0411-642116 Made, 0162-570471 www.vandenboerog.nl www.staalmakelaars.nl Steeneke BV Adviseur O.Z. Rosmalen, 073-5214954 Marc Tummers Makelaardij www.steeneke.nl Schijndel, 073-5432042 Taxatie- en Adviesbureau Janssen www.tummersmakelaardij.nl Hilvarenbeek, 013-5055393 Mariska Franken Vastgoed www.taxatiejanssen.nl Breda, 076-5217010 Taxatiebureau Denissen B.V. www.mfvastgoed.nl Hulsel, 06-25020288 MD Makelaars & Taxateurs www.vbo.nl Hoeven, 0165-502211 Taxatiebureau Erik van den Berg www.mdmakelaars.nl Oss, 06-27478885 Mechel B.V. www.woningophetoog.nl Breda, 076-5154203 Taxatieburo Den Bosch www.mechel.nl ‘s-Hertogenbosch, 073-6892160 Mr. J.H.T. van Orsouw BV www.taxatieburodenbosch.nl Oss, 0412-636861 Vereniging voor makelaars en taxateurs Thieu Jansen makelaardij en taxaties www.joopvanorsouw.nl Bladel, 0497-387459 Noeverman Makelaardij www.vbo.nl en Taxaties Tilburg Taxatie Almkerk, 0183-400113 Tilburg, 06-36353461 www.vbo.nl www.tilburg-taxatie.nl Ossenblok Taxatieservices VOF TvdH Taxatiecentrale en Steenbergen, 0167-562166 Makelaardij www.ossenblok.nl Eindhoven, 06-46434237 Pieter Vloet Vastgoed en Advies www.tvdh-taxatie.nl Mill, 0485-453754 Van Beers Verzekeringen www.vloetvastgoed.nl Hapert, 0497-380888 www.vanbeersverzekeringen.nl Pennings Onroerende Van de Wiel Makelaardij BV Zaken Prinsenbeek, 076-5412976 Rosmalen, 073-5221193 www.vandewielmakelaardij.nl www.penningsoz.nl Van den Dungen & Wijngaarden Makelaars en Taxateurs Oirschot, 06-28354129 Postema Vastgoed BV www.vandendungenwijngaarden.nl Maren-Kessel, 0412-479731 Van Lunen Adviesgroep www.postemavastgoed.nl Boxmeer, 0485-573439 RegioNL Makelaars & Huisvesting www.vanlunenmakelaardij.nl Eindhoven, 040-2351234 www.regionl.nl

Verhagen Taxaties & Adviesbureau Bergen op Zoom, 06-24446968 www.verhagen-taxatie.nl Versendaal Makelaardij Lage Zwaluwe, 0168-482570 www.versendaalmakelaardij.nl Verton Makelaardij OG Veldhoven, 040-2052908 www.verton-makelaardij.nl Vijverhof Makelaars BV Vught, 073-6843851 www.vijverhofmakelaars.nl Vollenberg Taxatie Mill, 06-57587101 www.vollenbergtaxaties.nl VTO Vastgoed B.V. Den Hout, 06-21135676 www.vtovastgoedbv.nl Walboomers & Timmers woning-/ bedrijfsmakelaars Heesch, 0412-455496 www.walboomers-timmers.nl Wiericx & Geerdink Makelaars Bergen op Zoom, 0164-237713 www.wiericx-geerdink.nl Wijk-Regio Makelaardij Oud Gastel, 0165-522044 www.wijk-regio.nl Wijk-Regio Makelaardij Roosendaal, 0165-522044 www.wijk-regio.nl Willems Taxaties O.G. Erp, 06-53872467 www.vbo.nl Woonflex Roosendaal, 0165-559832 www.woonflex.nl

• • •

• •

• •

Woonkenners.nl Kaatsheuvel, 0416-283939 www.woonkenners.nl

• •

• •

Wouters Makelaardij B.V. Schijndel, 073-5430683 www.woutersmakelaardij.nl

Zeeland V.O.F. Leunis Makelaars Tholen, 0166-604522 www.leunis.nl

Verkoop-/ aankoopmakelaar en taxateur •• Aankoopmakelaar en taxateur

Altijd op de hoogte zijn? Ga nu naar www.vbo.nl, vul uw zoekprofiel in

en ontvang dagelijks per mail het nieuwste woningaanbod dat voldoet aan uw wensen!

www.vbo.nl

Van Veldhuizen Makelaardij Leende, 040-2261174 www.vanveldhuizenmakelaardij.nl

• •

Schots Makelaardij

Cantrijn Makelaardij Breda, 076-5225700 www.cantrijnmakelaardij.nl

Roland Jansen Makelaars Rijen, 0161-224618 www.rolandjansenmakelaars.nl Rullens Makelaardij BV Raamsdonksveer, 0162-521055 www.rullensmakelaardij.com Samen-Wonen Vastgoed Eindhoven, 040-2055455 www.samenwonenvastgoed.nl

• •

Huysveldt Makelaardij Helmond, 0492-530853 www.huysveldt.nl Huysveldt Makelaardij Deurne, 0493-322337 www.huysveldt.nl J.C.M. van Gestel Taxaties o.z. Berkel-Enschot, 013-5051162 www.vbo.nl Jenneskens Makelaardij Cuijk, 0485-313693 www.jenneskensmakelaardij.nl Jurgen Jaspers Makelaardij B.V. Wouw, 0165-308558 www.jaspersmakelaardij.nl KB Taxaties Sint-Oedenrode, 0413-476046 www.kbtaxaties.nl KBA Makelaardij & Taxaties Eindhoven, 040-2620797 www.kbamakelaardij.nl Klomp Advies Mill, 0485-455959 www.klomp-advies.nl

Van Os & Partners Aankoopmakelaardij en Taxaties Boekel, 0492-326140 www.vanosenpartners.nl VDP Makelaardij Rijen, 0161-222570 www.vdp-makelaardij.nl

Huizenlinq Lemmer, 0514-534161 www.huizenlinq.nl

Reimus Makelaardij & Hypotheken Terheijden, 076-5933134 www.reimus-makelaardij.nl

• •

Best Intermediair Groep Best, 0499-398725 www.best-intermediair.nl Besttaxaties.nl Breda, 076-5436066 www.besttaxaties.nl Bliek Vastgoed Oosterhout, 0162-456356 www.bliekvastgoed.nl Breemaat Makelaardij Bergen op Zoom, 0164-261585 www.breemaat-makelaardij.nl Breure & Breure Vastgoed Dinteloord, 0167-522614 www.breurevastgoed.nl Buurman Taxaties Breda, 076-5145004 www.buurmantaxaties.nl

Cournot Taxateurs Zevenbergen, 0900-4636969 www.wozspecialisten.nl De Bekker Taxatie Service Helvoirt, 0411-644070 www.debekkertaxatieservice.nl De Makelaars van Altena Sprang-Capelle, 0416-540225 www.demakelaarsvanaltena.nl

Berg & Broek Makelaardij Oss, 0412-639982 www.bergenbroek.nl

De Wekker Makelaardij Oudenbosch, 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

RE/MAX WoonWens Makelaars Roosendaal, 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

• •

• •

Noord-Brabant

Kuijpers Makelaardij B.V. Noordhoek, 0168-407320 www.kuijpersmakelaardij.nl L.A. van Amstel BV Wilbertoord, 0485-478825 www.vbo.nl Langenberg Taxaties Bergen op Zoom, 06-28077225 www.langenbergtaxaties.nl Looije Makelaars B.V. Made, 0162-438489 www.looije-og.nl M&M Makelaardij Riel, 0135-441243 www.mm-makelaar.nl MA/COM Stad- en Regio Makelaars Eindhoven, 040-2141780 www.macom.nu Maatvast Makelaars Boxtel, 0411-688855 www.maatvastmakelaars.nl MACOM Makelaarsteam Roosendaal, 0165-569441 www.macommakelaarsteam.nl Makelaardij Hellen van der Heijden Ledeacker, 0485-380903 www.hellenvanderheijden.nl Makelaardij HLW Schijndel, 073-5495212 www.makelaardijhlw.nl Makelaardij Van Breugel - T.N.B. Oisterwijk, 06-53387276 www.vbo.nl


WONINGAANBOD 3 BOSSCHENHOOFD - KAATSHEUVEL

Bosschenhoofd Beatrixstraat 12

Boxtel Jan van Brabantstraat 61

Boxtel Prins Hendrikstraat 28

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 95 m2 Inhoud: 360 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1953 Perceeloppervlakte: 260 m2 € 199.500,- k.k.

Maisonnette Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2006 Woonlaag: 2 € 259.500,- k.k.

Boxtel Oosterpoort 6

Vanaf hier vindt u het aanbod van de provincie Noord-Brabant.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 155 m2 Inhoud: 470 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1972 Perceeloppervlakte: 311 m2 € 309.000,- k.k. De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

Boxtel Mijlstraat 42

Bungalow Woonoppervlakte: 145 m2 Inhoud: 575 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 2008 Perceeloppervlakte: 310 m2 € 445.000,- k.k.

De Wekker Makelaardij T 0411-632189 www.dewekkermakelaardij.nl

De Wekker Makelaardij T 0411-632189 www.dewekkermakelaardij.nl

De Wekker Makelaardij T 0411-632189 www.dewekkermakelaardij.nl

Boxtel Oosterpoort 1

Breda Joseph Poelaertstraat 19

Breda Donkvaart 3C6

Volg ons ook op

Nieuw in verkoop Villa Woonoppervlakte: 200 m2 Inhoud: 900 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1989 Perceeloppervlakte: 1105 m2 € 545.000,- k.k. De Wekker Makelaardij T 0411-632189 www.dewekkermakelaardij.nl

Breda Turkooishof 26

facebook.com/ vbomakelaar Breda Acaciastraat 111

Bungalow Woonoppervlakte: 145 m2 Inhoud: 680 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 2008 Perceeloppervlakte: 415 m2 € 545.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 340 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1967 Perceeloppervlakte: 163 m2 € 157.500,- k.k.

De Wekker Makelaardij T 0411-632189 www.dewekkermakelaardij.nl

Cantrijn Makelaardij T 076-5225700 www.cantrijnmakelaardij.nl

Cantrijn Makelaardij T 076-5225700 www.cantrijnmakelaardij.nl

Breda Academiesingel 25

Breda Heusing 8

Dorst Dennenlaan 1

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 75 m2 Inhoud: 260 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1957 Perceeloppervlakte: 156 m2 € 189.000,- k.k.

Portiekflat Woonoppervlakte: 50 m2 Inhoud: 150 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 2004 Woonlaag: 2 € 159.500,- k.k.

in prijs verlaagd Eengezinswoning Woonoppervlakte: 112 m2 Inhoud: 390 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2001 Perceeloppervlakte: 132 m2 € 268.000,- k.k.

Cantrijn Makelaardij T 076-5225700 www.cantrijnmakelaardij.nl

Cantrijn Makelaardij T 076-5225700 www.cantrijnmakelaardij.nl

Etten Leur Hoge Donk 29

Haaren Burg. Van de Venstraat 24

Herenhuis Woonoppervlakte: 230 m2 Inhoud: 715 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1910 Perceeloppervlakte: 184 m2 € 429.000,- k.k. Cantrijn Makelaardij T 076-5225700 www.cantrijnmakelaardij.nl

Villa Woonoppervlakte: 165 m2 Inhoud: 510 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1986 Perceeloppervlakte: 1529 m2 € 495.000,- k.k.

Villa Woonoppervlakte: 200 m2 Inhoud: 575 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1973 Perceeloppervlakte: 713 m2 € 445.000,- k.k.

Cantrijn Makelaardij T 076-5225700 www.cantrijnmakelaardij.nl

Cantrijn Makelaardij T 076-5225700 www.cantrijnmakelaardij.nl

Hoeven Ericalaan 5

Kaatsheuvel Gasthuisstraat 10a

Nieuwe woning kopen? Nieuw in verhuur Villa Woonoppervlakte: 250 m2 Inhoud: 980 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 2001 Perceeloppervlakte: 800 m2 € 485.000,- k.k. De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 200 m2 Inhoud: 650 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1977 Perceeloppervlakte: 679 m2 € 569.500,- k.k. Woonflex T 0165-559832 www.woonflex.nl

Schakel uw VBO aankoopmakelaar in!

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 200 m2 Inhoud: 600 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1978 Perceeloppervlakte: 475 m2 € 369.000,- k.k. De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

Bovenwoning Woonoppervlakte: 67 m2 Inhoud: 200 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1985 Woonlaag: 2 € 645,- p/mnd Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl


4 WONINGAANBOD KAATSHEUVEL - ROOSENDAAL

Kaatsheuvel Berndijksestraat 17

Kaatsheuvel Roestenbergstraat 67

Kaatsheuvel Hoge Zandschel 3

Liempde Nieuwe Erven 44

Liempde Akkersrijt 2

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 120 m2 Inhoud: 400 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1975 Perceeloppervlakte: 540 m2 € 349.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 170 m2 Inhoud: 425 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 2008 Perceeloppervlakte: 659 m2 € 379.000,- k.k.

Perceeloppervlakte: 2.810 m2

€ 389.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 95 m2 Inhoud: 320 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1958 Perceeloppervlakte: 510 m2 € 299.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 150 m2 Inhoud: 540 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1991 Perceeloppervlakte: 562 m2 € 399.000,- k.k.

Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

De Wekker Makelaardij T 0411-632189 www.dewekkermakelaardij.nl

De Wekker Makelaardij T 0411-632189 www.dewekkermakelaardij.nl

Lith Engwijkpad 26

Loon op Zand Pleiades 23

Oss Kromstraat 154

Oss Seringenhof 5

Oss Kromstraat 60

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 174 m2 Inhoud: 455 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2000 Perceeloppervlakte: 731 m2 € 379.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 140 m2 Inhoud: 370 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1986 Perceeloppervlakte: 172 m2 € 269.000,- k.k.

Nieuw in verhuur Eengezinswoning Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 450 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1965 Perceeloppervlakte: 425 m2 € 950,- p/mnd

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 120 m2 Inhoud: 386 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1986 Perceeloppervlakte: 138 m2 € 199.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 360 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1928 Perceeloppervlakte: 257 m2 € 245.000,- k.k.

Berg & Broek Makelaardij T 0412-639982 www.bergenbroek.nl

Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

Berg & Broek Makelaardij T 0412-639982 www.bergenbroek.nl

Berg & Broek Makelaardij T 0412-639982 www.bergenbroek.nl

Berg & Broek Makelaardij T 0412-639982 www.bergenbroek.nl

Oudenbosch Spuilaan 99

Oudenbosch Nattestraat 1

Roosendaal Markt 0ong

Roosendaal Burg. Prinsensingel 0ong

Roosendaal pastoor van akenstraat 0ong

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 330 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1979 Perceeloppervlakte: 154 m2 € 139.000,- k.k. De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1900 Perceeloppervlakte: 315 m2 € 295.000,- k.k.

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 60 m2 Inhoud: 150 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1900 Woonlaag: 1 € 650,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 75 m2 Inhoud: 185 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2000 Woonlaag: 2 € 700,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 60 m2 Inhoud: 150 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1967 Woonlaag: 4 € 700,- p/mnd

De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

Roosendaal Nispensestraat 0ong

Roosendaal H.G. Dirckxstraat 0ong

Roosendaal Burgemeester Prinsensingel 83a*

Roosendaal Sophiastraat 41

Volg ons ook op

Nieuw in verhuur

facebook.com/ vbomakelaar

Bovenwoning Woonoppervlakte: 70 m2 Inhoud: 175 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1900 Woonlaag: 3 € 720,- p/mnd De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

Nieuw in verhuur Benedenwoning Woonoppervlakte: 70 m2 Inhoud: 175 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1990 Woonlaag: 1 € 750,- p/mnd De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

Nieuw in verhuur Portiekwoning Woonoppervlakte: 95 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1955 Woonlaag: 1 € 850,- p/mnd De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

Nieuw in verkoop Galerijflat Woonoppervlakte: 74 m2 Inhoud: 220 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1998 Woonlaag: 2 € 154.500,- k.k. RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl


WONINGAANBOD 5 ROOSENDAAL - ZEGGE

Roosendaal Burgemeester Prinsensingel 83a

Nieuw in verkoop Portiekwoning Woonoppervlakte: 95 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1955 Woonlaag: 1 € 157.500,- k.k.

Roosendaal Mondriaanstraat 6

Roosendaal Madeliefberg 92

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 95 m2 Inhoud: 341 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1964 Perceeloppervlakte: 164 m2 € 159.000,- k.k.

Roosendaal Bandeliersberg 93

Nieuw in verkoop Galerijflat Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 257 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2002 Woonlaag: 4 € 175.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 330 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1984 Perceeloppervlakte: 153 m2 € 179.500,- k.k.

De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

Roosendaal Damastberg 135

Roosendaal Maisberg 120

Roosendaal Kalsdonksestraat 158

Roosendaal Gastelseweg 175

Roosendaal Maaikensveld 1

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1983 Perceeloppervlakte: 198 m2 € 185.000,- k.k. RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

Nieuwe woning kopen? Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 130 m2 Inhoud: 355 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1987 Perceeloppervlakte: 138 m2 € 195.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 400 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2000 Perceeloppervlakte: 147 m2 € 247.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 135 m2 Inhoud: 450 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1978 Perceeloppervlakte: 356 m2 € 250.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 175 m2 Inhoud: 525 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1908 Perceeloppervlakte: 892 m2 € 325.000,- k.k.

RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

Roosendaal Stephanusdonk 6

Roosendaal Tanzanietdijk 82

Sprang Capelle Kaardebol 10

Sprang Capelle Raadhuisstraat 77

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 155 m2 Inhoud: 460 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1972 Perceeloppervlakte: 378 m2 € 379.500,- k.k.

Schakel uw VBO aankoopmakelaar in!

St Willebrord Rugstraat 13

Nieuw in verkoop Villa Woonoppervlakte: 150 m2 Inhoud: 640 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1997 Perceeloppervlakte: 546 m2 € 500.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 152 m2 Inhoud: 380 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1980 Perceeloppervlakte: 154 m2 € 219.000,- k.k.

Herenhuis Woonoppervlakte: 420 m2 Inhoud: 1.200 m3 Kamers: 10 Bouwjaar: 1900 Perceeloppervlakte: 960 m2 € 498.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 106 m2 Inhoud: 395 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1960 Perceeloppervlakte: 378 m2 € 195.000,- k.k.

RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

MD Makelaars & Taxateurs T 0165-502211 www.mdmakelaars.nl

St Willebrord Essenrijs 8

Standdaarbuiten Hoogstraat 16

Terheijden Rassegemstraat 3

Vinkel Kaathoven 10

Zegge Nieuwstraat 12

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 175 m2 Inhoud: 650 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1997 Perceeloppervlakte: 636 m2 € 425.000,- k.k. De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 200 m2 Inhoud: 640 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1980 Perceeloppervlakte: 207 m2 € 250.000,- k.k. De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 115 m2 Inhoud: 330 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1965 Perceeloppervlakte: 140 m2 € 192.500,- k.k. Reimus Makelaardij & Hypotheken T 076-5933134 www.reimus-makelaardij.nl

Nieuw in verkoop Woonboerderij Woonoppervlakte: 234 m2 Inhoud: 710 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 2001 Perceeloppervlakte: 6130 m2 € 229.000,- k.k. Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

Bungalow Woonoppervlakte: 138 m2 Inhoud: 430 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1975 Perceeloppervlakte: 622 m2 € 274.500,- k.k. MD Makelaars & Taxateurs T 0165-502211 www.mdmakelaars.nl


Voor al uw haarden en kachels

Pelletkachel ACTIE! Gratis montage! Gratis 500 kilo korrels. 10 modellen in onze showroom te breda

Iedere laatste zondag van de maand geopend! Koelemei 22 • Breda • Achter Baliëndijk • 076 - 5412 955 • 1200 m2 Open: Di t/m Vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Houtkachels • Pelletkachels • Liftdeur houtkachels • Open haarden Design gashaarden • Afvoervrije gashaarden • Natuursteen schouwen Bio haarden • Electrische kachels • Snelle levering • Vakkundig geplaatst info@schouwenpaleis.nl • www.schouwenpaleis.nl

Woningaanbod Oosterhout

Oosterhout

Trekbeemd 9

Toernooiveld 24

www.huizebrocante.nl www.huizebrocante.nl Gezelligheid van vroeger,

www.huizebrocante.nl www.huizebrocante.nl landelijke sfeer van nu 2/1-kapwoning Bouwjaar: 1985 Kamers: 5

Inhoud: 445 m3 Perceeloppervlakte: 232 m2

2/1-kapwoning Bouwjaar: 1976 Kamers: 5

Inhoud: 620 m3 Perceeloppervlakte: 407 m2

Vraagprijs € 299.000,- k.k.

Vraagprijs € 499.000,- k.k.

Noudkops Makelaardij Telefoon: 0162 - 455025 www.noudkopsmakelaardij.nl

Noudkops Makelaardij Telefoon: 0162 - 455025 www.noudkopsmakelaardij.nl

Oosterhout

Breda

Arkendonk 79

Johanna Ufkesstraat 39

Gezelligheid van vroeger,

Gezelligheid van vroeger, Gezelligheid van vroeger, landelijke sfeer van nu landelijke sfeer landelijke sfeer van nuvan nu

webwinkel ~ brocante ~ webwinkel webwinkel webwinkel landelijke woonaccessoires ~ ~~ ~ brocante brocante brocante woonparty

~ ~ ~ landelijke woonaccessoires landelijke woonaccessoires landelijke woonaccessoires info@huizebrocante.nl ~ Tel.: 06-55706970 ~ ~ ~ woonparty woonparty woonparty Appartement Bouwjaar: 1991 Kamers: 3

Inhoud: 190 m3 Woonlaag: 2

Tussenwoning Bouwjaar: 1982 Kamers: 3

Inhoud: 240 m3 Perceeloppervlakte: 183 m2

Vraagprijs € 165.000,- k.k.

Vraagprijs € 169.000,- k.k.

Noudkops Makelaardij Telefoon: 0162 - 455025 www.noudkopsmakelaardij.nl

Noudkops Makelaardij Telefoon: 0162 - 455025 www.noudkopsmakelaardij.nl

info@huizebrocante.nl ~ Tel.: 06-55706970 info@huizebrocante.nl ~ Tel.: 06-55706970

info@huizebrocante.nl Tel.: 06-55706970


laat u inspireren in de mooiste en grootste showrooms voor kunststof kozijnen In onze showrooms ziet u een enorme keuze aan kunststof kozijnen, deuren, hefschuifpuien, dakkapellen en ontelbare accessoires. Er staan praktische proefopstellingen waar u van dichtbij de kwaliteit kunt zien en voelen. Kom geheel vrijblijvend langs en laat u overtuigen van de vele voordelen en mogelijkheden!

alKuplus tilburg

alKuplus middelburg

Zevenheuvelenweg 70 Tilburg Tel. 013 - 54 34 519

Klarinetweg 5 Middelburg Tel. 0118 - 628 707

Kijk voor openingstijden op www.alkuplus.nl

ALK-ZP1310xx AdvZomerWonenDoeJeZoDEF.indd 1

15-10-13 12:25


Telefoon 0165 - 560 111

www.vermunt-makelaardij.nl Roosendaal, Hoogstraat 101

Mario Vermunt Nanda Vermunt Mandy Nelen

Roosendaal, Van Leeuwenhoeklaan 438

Aan de rand van het centrum gelegen, recent gemoderniseerde, half vrijstaande woning met patiotuin v.v. zijgang en stenen berging. • Instapklaar! Strak afgewerkt met stucwerk wanden en lichte laminaatvloeren. • Lichte woonkamer, royale woonkeuken, 3 slaapkamers en badkamer met douche. • Geheel voorzien van dubbele beglazing. • Bouwjaar ca. 1961 Inhoud ca. 250 m3 Perceelsopp. ca. 90 m2.

Instapklaar 3-kamer appartement met balkon op het zuiden en mooi uitzicht, berging begane grond en parkeerplaats in parkeerkelder. • Sfeervolle woonkamer met luxe open keuken. • Badkamer met whirlpool ligbad en douchecabine. • 2 Slaapkamers met grenen houten vloer. • Bouwjaar ca. 2001 Woonoppervlakte ca. 85 m2.

Gijs Bloem

Roosendaal, Burgerhoutsestraat 190 Leuke hoekwoning gelegen in woonwijk Burgerhout met L-vormige tuin (ZW), garage, berging en afgesloten oprit op eigen terrein. • L-vormige woonkamer met openslaande tuindeuren en toegang tot de ruime semi open keuken. • Drie slaapkamers en badkamer met douche. • Geheel v.v. dubbele beglazing. 3 • Bouwjaar ca. 1956 Inhoud ca. 340 m Perceelsopp. ca. 227 m2.

Vraagprijs € 147.000,- k.k.

Vraagprijs € 177.500,- k.k.

Vraagprijs € 187.500,- k.k.

Roosendaal, Dominestraat 40

Roosendaal, Dahliastraat 28

Roosendaal, Dominestraat 64

Fraai gelegen aan rustige woonstraat met mooi uitzicht op de Sint Josephkerk, op korte afstand van uitvalswegen en het stadscentrum, karakteristieke 2/1 kap erkerwoning met tuin voorzien van zijingang en stenen berging. • Sfeervolle woonkamer en gesloten keuken. • Badkamer met o.a. douche en ligbad. • Bouwjaar ca. 1939 Inhoud ca. 360 m3 Perceels.opp. ca. 173 m2.

Goed gelegen aan de rand van het stadscentrum, 3-kamer appartement op de 3e verd. van keurig appartementencomplex "Cicero", een complex met uitstraling! Zonnige loggia op Z. • Ruime L-vormige woonkamer en open keuken v.v. laminaatvl. • Twee slaapk. waarvan ouderslk. met toegang badkamer v.v. ligb. en douche. • Incl. eigen parkeerplaats op afgesloten terrein. Liftinstall. aanwezig. 2 • Bwj. ca. 1998 Woonopp. ca. 80 m .

Vraagprijs € 212.500,- k.k.

Vraagprijs € 189.000,- k.k.

• Bouwjaar ca. 1997 Woonopp. ca. 102 m2.

Hartje centrum gelegen, keurig en goed onderhouden 3-kamer appartement op de 1e verd. van complex “De Cicero” met eigen p-plaats op afgesloten binnenterrein. • Zonnige loggia op het zuiden. • L-vorm. woonkamer (ca. 50 m2) met dakterras. • Moderne hoekkeuken, 2 slaapkamers en badkamer met o.a. ligbad en douche.

Vraagprijs € 188.500,- k.k.

Roosendaal, Laan van Europa 33

• Doorlopende eikenhoutenvloer. • Bwj. ca. 1999 Woonopp. ca. 120 m2.

Roosendaal, Mangoberg 20

Aan de rand van het stadscentrum, op 3e en 4e verd. van modern app.complex (met lift), luxe maisonnette met balkon op het Westen, eigen berging en parkeerplaats in het souterrain. • 1e woonlaag: badk met douchecab., 2 roy. slaapk. en toilet. • 2e woonlaag: woonk., ca. 41 m2 met schuifpui en open hoekkeuken.

Vraagprijs € 217.500,- k.k.

Aan doorgaande woonstraat in woonwijk Weihoek gelegen, fraaie geschakelde patiobungalow met dubbele garage, dubbele oprit en omsloten tuin. • Woonkamer met schuifpui. Semi open keuken met kookeiland en bijkeuken. • Slaapkamer met schuifpui en badkamer op de begane grond! • Op de 1e verd. 2 slaapkamers en 2e badkamer. • Bouwjaar ca. 2000 Inhoud ca. 610 m3 (incl. garage) Perceelsopp. ca. 443 m2.

Vraagprijs € 399.000,- k.k.

Roosendaal, Albastdijk 52

Roosendaal, Van Leeuwenhoeklaan 70 Stijlvol, luxe en instapklaar appartement met p-plaats in de kelder, gelegen op de 5e verd. van appartementencomplex, nabij het centrum. • Volledig gemoderniseerd (2013). • Luxe keuken- en badkamerinrichting • Lichte en ruime woonkamer op het zuiden. • Bouwjaar ca. 2001 Woonopp. ca. 140 m2.

Zeer mooi gelegen op vrije en groene locatie in woonwijk Kortendijk, sfeervolle en landelijk ingerichte vrijstaande woning met garage, oprit en tuin op het zuidwesten met o.a. jacuzzi. • Representatieve hal/entree, L-vormige woonkamer en luxe woonkeuken. • Vier slaapkamers en zeer luxe en compleet ingerichte badkamer met o.a. sauna! • Bwj. ca. 1974 Inhoud ca. 550 m3 (excl. garage) Perceelsopp. ca. 478 m2.

inruil eigen woning mogelijk

Vraagprijs € 469.000,- k.k.

Roosendaal, Klein Brabant 144

Vraagprijs € 287.500,- k.k.

Roosendaal, Bandeliersberg 2

Zeer comfortabele en ruime, geschakelde bungalow met carport voor 2 auto's, aangebouwde serre en tuin op het zuiden met privacy. • Op korte afstand van het stadscentrum. • Roy. woonkamer (ca. 40 m2) en gesloten woonkeuken. • Drie slaapkamers (mogelijkheid: 4) en luxe badkamer met ligbad en inloopdouche. 3 • Bouwjaar ca. 1992 Inh. ca. 440 m Perceelsopp. ca. 354 m2.

Vraagprijs € 324.500,- k.k.

Sfeervolle woonboerderij met rieten kap, slaap- en badkamer bg., garage en prachtige omliggende tuin met veel privacy. • Uniek gelegen op centrale locatie met diverse voorzieningen op korte afstand. • De praktijk-/ kantoorruimte kan voor diverse beroepen ingezet worden en/ maar kan ook gebruikt worden als woon-/tuinkamer. • Bouwjaar ca. 1875 Inhoud ca. 870 m3 Perceelsopp. ca. 1.970 m2. Vraagprijs € 485.000,- k.k.

Uw specialist in bestaande bouw voor Roosendaal en omstreken Zie voor ons uitgebreide woningaanbod onze 21 meter brede etalage Nieuwe Markt 57 - 4701 AD Roosendaal Tel. 0165 - 560 111 Maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 - 17.30 uur Buiten kantoortijden op afspraak mogelijk


Telefoon 0165 - 560 111

www.vermunt-makelaardij.nl Roosendaal, Egbertdonk 1

Mario Vermunt Nanda Vermunt Mandy Nelen

Schijf, Het Dreefje 6

Vrij en ruimtelijk gelegen aan rustige en ruim opgezette woonstraat, luxe vrijstaande woning met prachtige tuin rondom, garage en oprit. • Slaapkamer en badkamer op de begane grond! • Z-vormige living met uitzicht op de tuinen. • Luxe keuken en 2 badkamers. • Bouwjaar ca. 2005 Inhoud ca. 860 m3 Perceelsopp. ca. 1.139 m2.

Uniek gelegen, aan verharde weg in het buitengebied, aan de rand van Nispen, met de Visdonkse bossen praktisch in de achtertuin, vrijstaande semibungalow met aanpandige garage. • Slk. en badk. op de bg. • Mogelijkheid om ca. 3.700 m2 grond (rechts naast de woning) bij te huren. • Loods/ schuur (ca. 220 m2) met div. ruimtes. • Bwjr. ca. 1987 Inhoud ca. 580 m3 Percopp. ca. 2.360 m2.

Vraagprijs € 695.000,- k.k.

Wouwse Plantage, Kerkstraat 28 Nabij de dorpskern en het buitengebied gelegen, 2/1 kap woning met diepe achtertuin, berging, oprit en garage. • Uitgebouwde doorzon woonkamer met schouwpartij. Gesloten keuken. • Serre met aluminium schuifpui. • Badkamer en 4 slaapkamers op de 1e verd. • Bouwjaar ca. 1962 Inhoud ca. 322 m3 Perceelsopp. ca. 432 m2. Vraagprijs € 179.500,- k.k.

Gijs Bloem

Vraagprijs € 498.000,- k.k.

Wouwse Plantage, Plantagebaan 143

Zegge, Schoolstraat 4

Vrij gelegen, aan de rand van het buitengebied en de dorpskern, uitgebouwde vrijstaande woning met dubbele vrijstaande garage en zeer diepe tuin op het zuiden. • Slaapkamer en badkamer op begane grond. • Ruime woonkamer (ca. 45 m2). Woonkeuken met bijkeuken. • Vier slaapkamers en ruime badkamer. • Bwj. ca. 1959 Uitbouw: 1981 Perc. opp. ca. 1.335 m2 Inh. ca. 565 m3 Garage ca. 216 m3. Vraagprijs € 399.000,- k.k.

Nabij de dorpskern van Zegge gelegen, gelijkvloerse vrijstaande bungalow met 2 garages en geheel omsloten tuin. • Ruime woonkamer met veel raampartijen. • Twee slaapkamers, ruime keuken en badkamer met douche. • Deels voorzien van dubbele beglazing. • Bouwjaar ca. 1964 Inhoud ca. 275 m3 Perceelsopp. ca. 322 m2.

Vraagprijs € 189.000,- k.k.

Uw specialist in bestaande bouw voor Roosendaal en omstreken Zie voor ons uitgebreide woningaanbod onze 21 meter brede etalage Nieuwe Markt 57 - 4701 AD Roosendaal Tel. 0165 - 560 111 Maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 - 17.30 uur Buiten kantoortijden op afspraak mogelijk

Klassieke meubelen bestelt U handig en snel op:

kersen-meubelen.nl Binnen 4 weken in huis


MEUBELEN &

WOONACCESSOIRES Dick Flemmingstraat 23 b 5161 CA Sprang-Capelle +31 0416 531019 www.linadesign.nl


[Advertorial]

Zorgeloos en veilig genieten van uw haard of kachel? Bent u op zoek naar een mooie haard of kachel? Dan wilt u zeker weten dat u een prima product aanschaft onder voor u gunstige voorwaarden. Een haardenzaak die is aangesloten bij de Vereniging Het Sfeerverwarmingsgilde (SVG) waarborgt die zekerheid in drie V’s.

✔ vakmanschap ✔ verantwoordelijkheid ✔ veiligheid

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de markt, nemen de SVG-detaillistenen hun personeelsleden regelmatig deel aan opfriscursussen. De expertise van onze leden kleurt niet alleen hun advies aan u als consument, maar ook de wijze waarop zij een haard of kachel installeren. Verantwoordelijkheid De SVG-detaillist installeert de door u gekochte haard of kachel altijd zelf of laat dat doen onder zijn verantwoordelijkheid. Die verantwoordelijkheid strekt zich uit over het gehele proces, van ontwerp tot en met oplevering en nazorg. Een lid van ons gilde verkoopt alleen haarden en kachels van geselecteerde fabrikanten. Zij leveren immers een kwaliteit met dezelfde hoge standaard als die van zijn eigen vakmanschap. Het gaat tenslotte om uw sfeerbeleving.

Vakmanschap De ruim tachtig SVG-detaillisten zijn niet zomaar lid geworden van het gilde. Zij hebben een passie voor alles wat te maken heeft met vuur in en om het huis. Belangrijker nog: zij moeten voldoen aan strenge eisen. Door regelmatige controles ziet het SVG erop toe dat leden en hun personeel ook kwalitatief upto-date blijven. Om lid te worden, dient de detaillist Veiligheid te beschikken over het diploma Vakopleiding InVakmanschap en verantwoordelijkheid staan beide stallateur Haarden, Kachels en Rookkanalen. Deze in dienst van de veiligheid. Om zorgeloos te kunnen opleiding heeft de overheid geaccrediteerd. Alleen genieten van de sfeer die een haard of kachel uitdit diploma geeft recht op de eveneens door de SVG straalt, moet u aankunnen op de veiligheid ervan. SVG aderkenning 205 x 137,5_Opmaak 1 10-09-13 vereiste van de Stichting EVIS. 13:13 Pagina De 1SVG-detaillist is zich daarvan zeer bewust.

In zijn advies aan u speelt het leefmilieu in en rond uw woning dan ook een belangrijke rol. Hij beoordeelt de randvoorwaarden die nodig zijn voor een veilig en zorgeloos genieten. Indien nodig kijkt hij hoe die geoptimaliseerd kunnen worden. Hij installeert alleen een haard of kachel als een duurzaam veilige werking daarvan mogelijk is. Verstandig kiezen voor sfeerverwarming is kiezen voor Het Sfeerverwarmingsgilde Gegarandeerde Kwaliteit Door alle accent te leggen op de drie V’s, kan het SVG Gegarandeerde Kwaliteit bieden. Hebt u bij een SVG-detaillist een haard of kachel gekocht waarover u onverhoopt niet tevreden bent? Dankzij de Gegarandeerde Kwaliteit doet een onafhankelijke geschillencommissie dan snel een bindende uitspraak. De branche garandeert dat deze uitspraak vlot en volledig wordt nagekomen. Uw oriëntatie op een gezellige en betrouwbare haard of kachel móet daarom haast wel beginnen in een van de tachtig showrooms van detaillisten die zijn aangesloten bij de Vereniging Het Sfeerverwarmingsgilde. U vindt hun adressen op: www.sfeerverwarmingsgilde.nl

Leden van Het Sfeerverwarmingsgilde bieden Gegarandeerde Kwaliteit Leden van Het Sfeerverwarmingsgilde zijn vakbekwame installeurs van sfeerverwarming. Als u daar een haard of kachel koopt, bent u er zeker van dat u een uitstekend product krijgt dat veilig en volgens de voorschriften wordt geïnstalleerd. Bovendien overhandigen zij u bij de oplevering een officieel certificaat, waarin deze kwaliteit nog eens wordt gegarandeerd. En mocht daarover onverhoopt een geschil met uw leverancier ontstaan, dan geeft dit certificaat recht op een bindend advies van de Stichting Geschillencommissies Sfeerverwarming, waarvan de nakoming door de branche wordt gegarandeerd.* Honderd procent zekerheid en echte Gegarandeerde Kwaliteit dus! Dat biedt alleen een lid van de Vereniging Het Sfeerverwarmingsgilde. Hun adressen vindt u op onderstaande site.

* Het Sfeerverwarmingsgilde kent ook aspirant leden. Dit zijn bedrijven die, met betrekking tot de erkenningsregeling, nog niet voldoen aan de lidmaatschapscriteria van het Sfeerverwarmingsgilde. Aspirant leden mogen daarom (nog) niet de Gegarandeerde Kwaliteit van het Sfeerverwarmingsgilde aanbieden.

www.sfeerverwarmingsgilde.nl


[Advertorial]

Alsof je op een wolk loopt…

Heerlijk op blote voeten door het huis lopen? Dan is tapijt jouw vloerbedekking. Je voelt de behaaglijke warmte aan je voeten en merkt meteen dat tapijt ook heel geluiddempend is. Met tapijt in huis zorg je er ook voor dat de verwarming minder snel aan hoeft. Dat scheelt in de portemonnee en is gunstig voor het milieu. Ruimtelijk effect met tapijt Tapijt is uitermate geschikt voor het benadrukken van bepaalde ruimtelijke aspecten. De kleur, de hoogte van de pool of het dessin kunnen een

kamer optisch langer of breder, hoger of lager doen lijken. Van donkere kleuren is bekend dat ze op je af komen en die doen een ruimte dus kleiner en knusser lijken. Lichte tinten daarentegen creëren een ruimtelijker effect. Houd rekening met het natuurlijke licht. Een kamer op het noorden, waar dus sprake is van koel natuurlijk licht, heeft behoefte aan warme kleuren in de inrichting. Koele tapijtkleuren zoals grijs, blauw of groen werken beter als er sprake is van een ruimte met natuurlijk licht op het zuiden of westen. Wat geldt voor kleuren geldt ook voor de dikte van het tapijt. Een dik tapijt met een hoge pool geeft een gevoel van luxe en knusheid aan een ruimte. Geschikt dus voor interieurs met een wat hoger plafond. Is het plafond lager en wil je het gevoel van ruimtelijkheid bewaren, kies dan voor een vlakker tapijt met een lage pool. Tapijt is voor elk interieur in veel moderne kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Kamerbreed of als karpet. Laat je adviseren in een van onze winkels.

Kijk voor een winkel in de buurt op: www.verfenwand.nl en www.decohome.nl

dimago®

15


Het kopen van een woning is meestal een droom die uitkomt. Maar wat als er na de overdracht een gebrek aan het licht komt? Wanneer is het precies een verborgen gebrek? En wat kun je daar als koper tegen doen? Volg de informatie in dit artikel en voorkom dat de aankoop van jouw woning een nachtmerrie wordt.

16 Pagina omschrijving


VerhuizenDoeJeZo Verborgen gebreken… Eigenlijk zegt de naam het al; een verborgen gebrek is een gebrek aan de woning dat op het eerste gezicht niet te zien is. Koop je een bestaande woning, dan koop je het huis in de staat waarin die zich op dat moment bevindt. Zichtbare en onzichtbare gebreken vallen hier in principe dus ook onder. In eerste instantie komen alle gebreken voor rekening van de nieuwe eigenaar. Toch zijn er gevallen waarin de verkoper aansprakelijk is. Dit geldt in de volgende gevallen: 1. Er is sprake van een ernstig gebrek, waardoor de woning onbewoonbaar is. De verkoper is in dit geval aansprakelijk, of hij nu wel of niet van het gebrek wist. Er moet dan wel aangetoond kunnen worden dat het gebrek al voor de overdracht bestond en dat het niet zichtbaar was tijdens de bezichtigingen. 2. Bij een minder ernstig gebrek kun je de verkoper aansprakelijk stellen indien je kunt aantonen dat het gebrek al aanwezig was vóór de overdracht, dat de verkoper er vanaf wist en het dus met opzet heeft verzwegen en dat je er alles aan hebt gedaan om relevante informatie over de woning te verzamelen. Hieronder vallen onder andere een aankoopkeuring, onderzoek naar erfdienstbaarheden, inzage van het bestemmingsplan en inschrijving bij het Kadaster. Gebreken als gevolg van de leeftijd van de woning zijn over het algemeen niet te verhalen op de verkoper. Een veel voorkomende bepaling is de ouderdomsclausule, of een regel in de trant van: ‘de woning wordt overgedragen met alle zichtbare en onzichtbare gebreken en tekortkomingen waar de verkoper geen kennis van heeft’. Indien je in de overeenkomst akkoord bent gegaan met deze bepaling, is de verkoper alleen aansprakelijk wanneer hij je bewust niet heeft geïnformeerd over gebreken waarvan hij wel wist tijdens de overdracht. Ook als het om ernstige gebreken gaat.

Dit kun je het beste met behulp van een aangetekende brief doen. In sommige gevallen moet de schade ook gemeld worden bij de opstal- of inboedelverzekering. Dit geldt bijvoorbeeld bij lekkage. Bespreek met de verzekeraar welke stappen je zal ondernemen.

Verborgen gebrek, wat nu? Ontdek je een verborgen gebrek dat volgens jou voor rekening van de verkoper hoort te komen, volg dan de volgende stappen.

De brief waarin je de verkoper in gebreke stelt moet in ieder geval de volgende zaken bevatten: • Een redelijke termijn waarbinnen de verkoper alsnog met een oplossing kan komen. • Beschrijf dat je na deze termijn het gebrek zelf laat herstellen indien je nog niets hebt vernomen en de kosten bij hem vordert. Stuur zodra de herstelkosten bekend zijn nog een brief waarin je dit bedrag terugvordert. Ook hier geldt weer dat je de verkoper een termijn van bijvoorbeeld 2 weken geeft om de herstelkosten aan

1. Laat de verkoper weten dat je een gebrek hebt gevonden Meld het gebrek direct aan de verkoper. Vraag hem of haar een passende oplossing te bedenken voor het probleem. Dit kun je zowel telefonisch als schriftelijk doen, maar zorg er altijd voor dat er schriftelijk bewijs is van wat u heeft afgesproken.

2. Probeer tot een oplossing te komen Stel de verkoper in de gelegenheid het probleem te komen bekijken en een oplossing te bieden. Probeer er zo samen uit te komen, dit is te allen tijde de gemakkelijkste weg. 3. Stel de verkoper in gebreken Als jullie er samen niet uitkomen, dan kun je de verkoper in gebreke stellen. Ook dit kun je het beste met een aangetekende brief doen. Schakel voor je de brief verstuurt jouw rechtsbijstandverzekering in, indien je deze hebt. Je hebt vervolgens twee opties: herstel van het gebrek, of een schadevergoeding eisen.

u te betalen. Vermeld ook in de brief dat je juridische stappen overweegt als de verkoper niet akkoord gaat. 4. Gerechtelijke procedure Als de ingebrekestelling geen oplossing biedt, dan kun je ervoor kiezen om een procedure te starten. Win eerst advies in bij een juridisch adviseur, deze kan je vertellen of het rendabel is om de procedure in gang te zetten. In de meeste gevallen zul je terecht kunnen bij de burgerlijk rechter, tenzij dit anders beschreven staat in de contractstukken. Voor meer informatie verwijzen we je naar rechtspraak.nl

Tip

Zorg ervoor dat je voldoende bewijs hebt van een gebrek voordat je het laat herstellen. Maak altijd foto’s, vanuit verschillende hoeken. Daarnaast kan het in sommige gevallen gewenst zijn een rapport op te laten stellen door een bouwkundige, waarin beschreven staat wat de schade inhoudt, hoelang het gebrek al aanwezig is en wat de oorzaak is geweest.

Verhuizen DoeJeZo

17


Huis gezien? Kies verstandig!

KOOP E T T E KOOP

T E KOOP

Laat u professioneel begeleiden door een NVM-aankoopmakelaar Bent u enthousiast over één of meerdere leuke huizen? Maak dan de juiste keuze met een NVM-aankoopmakelaar. Allereerst kan hij u helpen uit het enorme aanbod de best passende woning voor u te vinden. Vervolgens begeleidt hij voor u de gehele aankoop. Van het checken van bestemmingsplannen, beoordelen of de vraagprijs wel reëel is en vervolgens scherp onderhandelen, tot aan de uiteindelijke overdracht bij de notaris. Een NVM-aankoopmakelaar kan u daarmee veel tijd, geld en zorgen besparen. Maak vandaag nog een afspraak. Kijk op www.nvm.nl voor adressen.

T E KOOP


[Advertorial]

Welkom bij

Goossens wonen & slapen

Van het ontwerpen van meubelen tot en met een perfecte aflevering en montage bij u thuis. Goossens heeft dit hele traject in eigen beheer en dat is de reden waarom ze topkwaliteit meubelen tegen de gegarandeerd laagste prijs kunnen leveren. Als gerenommeerd bedrijf met een historie van meer dan een halve eeuw is Goossens uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van kwaliteitsmeubelen in de Benelux en daarbuiten. Het hele jaar door worden de nieuwste trends gevolgd en wordt er geluisterd naar de wensen van klanten voor een continu vernieuwende collectie. Maar het blijft niet bij een mooi ontwerp, want de kwaliteit- en preventiemedewerkers zijn uitermate kritisch op de constructie, materiaalkeuze, afwerking en uitstraling. Daarom testen zij alle materialen en ieder meubel uitvoerig om de kwaliteit en duurzaamheid van de meubelen te kunnen garanderen. Goossens geeft niet voor niets een brancheoverschrijdende garantie van 10 jaar op het grootste deel van de collectie. 10 locaties Op een tiental goed bereikbare locaties in Nederland presenteert Goossens in grote tot XXL-stores compleet uitgewerkte woon- en slaapkamer-

interieurs in 1001 smaken, stijlen en sferen. Onder meer in Amsterdam, Heerlen, Nuenen, Roermond, Rotterdam, Leiderdorp en Zevenaar. Ideaal om ideeën op te doen wat betreft het combineren van meubelen, stijlen en het gebruik van kleuren en accessoires. Kijk voor een overzicht van alle filialen op www.goossens.nl Persoonlijk advies Vanzelfsprekend kunt u bij Goossens rekenen op een uitgebreid advies. De deskundige woon- en slaapadviseurs staan voor u klaar en door voortdurende scholing en training zijn zij uitstekend op de hoogte van de nieuwste trends en mogelijkheden. En wilt u nog een stapje verder gaan, dan kunt u bij Goossens gebruik maken van een gratis en persoonlijk interieuradvies.

Speciaal opgeleide stylistes met een jarenlange ervaring maken in een afspraak een verrassend en praktisch ontwerp voor de inrichting van uw woning. Hetzelfde geldt voor uw slaapkamer. Want heeft u ooit gedacht aan een persoonlijk slaapadvies? De experts van Goossens helpen u graag. En gratis! U zult slapen als nooit tevoren. Alles is mogelijk Nagenoeg alle meubelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen en afmetingen. Zo kiest u bij banken niet alleen uit stof of leder, maar ook uit honderden kleuren, verschillende vullingen en de door u gewenste poten. Bij de houten meubelen – zoals salon- en eetkamertafels, kasten of dressoirs – vindt u vele hout- en kleurstalen om uit te kiezen. En op de slaapkamerafdeling is de keuze in boxsprings, kasten en matrassen ongekend groot en uiteraard ook weer voorzien van een professioneel slaapadvies. Maar ook voor specifieke wensen en meubelen op maat bent u bij Goossens aan het juiste adres. Eigen vakmensen verrichten zeer uiteenlopende aanpassingen. Van het omkleuren en lakken in de eigen spuiterij tot een meubel dat volledig op maat wordt gemaakt. Zo bent u altijd verzekerd van het meubel zoals u het wenst. Uiteraard uitgevoerd volgens dezelfde hoge kwaliteitseisen die Goossens hanteert.

Goossens wonen & slapen

19


Home made

schilderij met quote

We omringen ons graag met inspirerende, mooie, of juist grappige quotes. Steeds vaker komen ze ook terug in het interieur: Op fotolijstjes, kussens, theedoeken… en op de muur. Voor een iets minder permanent resultaat kun je kiezen voor een eigen gemaakt – en ontworpen – schilderij. Kies je quote, kies je kleur, kies je lettertype en aan de slag! Pagina omschrijving


Benodigdheden • uitgeprinte quotes • scalpel • snijmat • foamboard/plankje • kranten • behangerslijm • fotolijm • verf • kwasten

1

Scheur de kranten in stukken. Het maakt niet uit als je verschillende grootten en vormen hebt.

3

2

In plaats van krantenpapier kun je natuurlijk ook een leuk artikel uit een een foto gebruiken als achtergrond. Houd er wel rekening mee dat hoe drukker de achtergrond is, hoe dekkender de verf moet zijn om de quote goed te kunnen lezen.

Maak een mooie compositie, plak de kranten dan vast op het foambord of plankje.

4

Snijd de letters voorzichtig en nauwkeurig uit. Gebruik hiervoor een snijmat en een scalpel.

Plak de letters met fotolijm op plankje of foamboard. Houd er rekening mee dat de letters later weer verwijderd dienen te worden.

5

6

Verf het krantenpapier in een kleur naar keuze. Je kunt hiervoor een verf gebruiken, die niet geheel dekt. De tekst is dan nog een beetje te zien.

Tip!

Haal de letters tot slot van het schilderij af. Nu hoef je alleen nog maar een geschikt plekje op de muur te vinden!

Voor meer inspirerende Home Madeideeën kun je WonenDoeJeZo ook volgen via Pinterest.

Home Home made made

21


Er lijkt een akkoord te zijn bereikt over een samenhangend energie- en klimaatbeleid. Milieuorganisaties en het kabinet zijn het in grote lijnen eens geworden over de juiste manier om in te zetten op duurzaamheid. Pagina

omschrijving 22 Pagina omschrijving


Dat kan zuiniger! In tegenstelling tot eerdere geruchten, komt er geen verplicht energielabel. In plaats daarvan worden er verschillende maatregelen getroffen, waardoor het aantrekkelijker gemaakt wordt om duurzame verbeteringen aan de woning, bijvoorbeeld zonnepanelen, toe te passen. Het definitieve akkoord bevat afspraken over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. Het resultaat waarnaar gestreefd wordt is een betaalbare en schone energievoorziening, werkgelegenheid en kansen voor Nederland in de schone technologiemarkten. De komende tijd wordt duidelijk hoeveel energiebesparing behaald kan worden en met welke maatregelen. Wie er precies allemaal mee zullen werken aan het energiebesparingfonds, dat leningen verstrekt waardoor woningbezitters hun huis energiezuiniger kunnen maken, moet dan ook bekend worden. De eerste deelnemer die zich aandiende was de Rabobank. Minister van Wonen, Stef Blok, hoopt dat andere banken, fondsen of beleggers snel zullen volgen. Groene energie? Groene stroom heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Maar hoe groen is groene stroom nu eigenlijk? Eerder dit jaar bracht een Nederlandse energieleverancier aan het licht dat lang niet alle groene energie duurzaam opgewekt is. De voorzieningen in Nederland zijn niet toereikend aan de vraag naar duurzame energie. Wat houdt groene stroom dan wel in? De energiemaatschappijen kopen ‘groencertificaten’ in, veelal afkomstig uit het buitenland. Koop je groene energie, dan koop je dus eigenlijk de garantie dat er ergens op de wereld stroom duurzaam opgewekt wordt. Zonnig voordeel! Uit onderzoek onder 227 mensen uit de regio Eindhoven blijkt dat woningzoekenden extra willen betalen voor een woning voorzien van zonnepanelen. Maar liefst 78 % van de ondervraagden was bereid gemiddeld € 7.000,- meer te spen-deren aan een huis, ervan uitgaande dat de aanwezige zonnepanelen een jaarlijkse besparing van € 600,- opleveren.

Wat is jouw gemiddelde energieverbruik? Onderzoek van het NIBUD wijst uit dat het gemiddelde energieverbruik van een Nederlands gezin 4380 kWh per jaar is. Uiteraard hangt jouw gemiddelde energieverbruik af van het aantal personen waarmee je in huis woont. Hieronder kun je zien wat het gemiddelde energieverbruik is per aantal personen:

Aantal personen

Gemiddelde energieverbruik in kWh p/j

1 2 3 4 5

2405 3533 4114 4733 5337

10

TOP Energie besparen 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Laat radio en televisie niet op stand-by staan, maar zet ze uit Was zoveel mogelijk op een lage temperatuur Hang je was buiten op, gebruik de droger zo min mogelijk Koud in huis? Trek eerst iets warmers aan voordat je de verwarming hoger zet Hoewel een vaatwasser erg fijn is, verbruikt dit apparaat veel energie. Was liever met de hand af als je energie wilt besparen Doe het licht uit als je een kamer verlaat Haal telefoonopladers uit het stopcontact als je ze niet gebruikt Zorg voor een goed geïsoleerd huis Zet de verwarming een uur voordat je naar bed gaat alvast lager

Pagina omschrijving Uitgelicht Uitgelicht

23


[Advertorial]

Een nieuw huis kopen begint bij… Vereniging Eigen Huis Er komt nogal wat op u af als u een huis gaat kopen. Gelukkig is er een partij die speciaal is opgericht voor iedereen die een woning bezit, of koopplannen heeft. Waar u terecht kunt voor onafhankelijk financieel, bouwkundig en juridisch advies bij aan- en verkoop, onderhoud en verbouwingen. Die -zonder winstoogmerk- maar één belang dient: dat van u. Vereniging Eigen Huis is na de ANWB de grootste consumentenorganisatie van Nederland. Met de laagste contributie. Voor €25,50 per jaar bent u lid en profiteert u van de voordelen die dat biedt. En dat zijn er veel. Zoals het directe voordeel van de ledenkorting op verzekeringen, energie en meer, altijd antwoord op bouwkundige, financiële en juridisch vragen en bijvoorbeeld onafhankelijk hypotheekadvies of bouwkundige keuringen tegen een scherpe prijs. Maar er is een reden om lid te worden die eigenlijk nog belangrijker is. Klein begonnen De belangrijkste reden om lid te zijn van Vereniging Eigen Huis is dat er geen andere partij is die opkomt voor uw belangen als woningbezitter. Daarom is de vereniging in 1974 opgericht. De markt voor koopwoningen was nog klein, maar groeide snel en er waren professionele, goed georganiseerde partijen zoals notarissen en aannemers, die wel raad wisten met (de portemonnee van) de consument.

Vereniging Eigen Huis bracht woningbezitters bij elkaar, ontwikkelde diensten speciaal voor hen en groeide uit tot een kracht waar terdege rekening mee werd gehouden in het bedrijfsleven en de politiek. Gedreven door overtuiging Vandaag de dag telt Vereniging Eigen Huis ruim 690.000 leden. En hoewel sommige omstandigheden veranderd zijn, is de missie nog steeds dezelfde. Gedreven door de overtuiging dat eigenwoningbezit een groot goed is, dat u de vrijheid geeft om te wonen zoals ú dat wilt. Dat het ook verantwoordelijkheid met zich meebrengt. En dat er een partij moet zijn die u helpt één van de grootste investeringen in uw leven te beschermen en ervoor te vechten als het nodig is. Als u een huis heeft of gaat kopen, is de eerste logische stap dus lid worden van Vereniging Eigen Huis.

Vereniging Eigen Huis: • streed met succes voor de verlaging van de overdrachtsbelasting van 6% naar 2% • introduceerde de bouwkundige keuringen in Nederland • was één van de initiatiefnemers van de Nationale Hypotheek Garantie • zorgde dat drie dagen bedenktijd bij aankoop van een huis wettelijk werd vastgelegd • vocht succesvol voor de mogelijkheid tot het meefinancieren van een restschuld in de nieuwe hypotheek. Recente resultaten bekijken? Ga naar: eigenhuis.nl/jaaroverzicht

www.eigenhuis.nl/wordlid

Vereniging eigen huis

25


Woona agend

Vrijdag 22 t/m zondag 24 november

Winter Fair 2013 Tijd: Zaterdag 11.00 uur - 15.00 uur Entree: € 8,00 per persoon 65+ € 4,00 kinderen van 6 t/m 11 jaar € 4,00 Waar: Hardenberg Wanneer de herfst weer aanbreekt maken we het thuis sfeervol en zoeken we warmte en gezelligheid bij vrienden en familie. Alles om deze dagen op te fleuren is te vinden op Winter Fair in Evenementenhal Hardenberg. Voor de bezoeker is Winter Fair dé kans om nieuwe ideeën en suggesties op te doen en te genieten van alle facetten van het goede leven!

Donderdag 21 t/m maandag 25 november

Excellent Wonen & Leven Beurs Wanneer: Donderdag 21 t/m maandag 25 november Entree: V.a. € 15,00 per persoon Waar: Eindhoven

Doorlopend t/m 30 november

Slaapkamergeheimen van De Haar Wanneer: Donderdag 21 t/m maandag 30 november Entree: € 12,50 per persoon Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 9,00 Waar: Kasteel de Haar – Utrecht Voor het eerst na ruim een eeuw stelt Kasteel de Haar Utrecht de slaapkamers van de baronale familie van Zuylen van Nijevelt van de Haar en hun gasten uit de internationale jetset tentoon. Bezoekers krijgen tot en met 30 november 2013 eenmalig de kans zelf de weelde van deftig dutten te beleven tijdens ‘Slaapkamergeheimen van De Haar’. Yves Saint Laurent, Brigitte Bardot, Gregory Peck, Joan Collins en Roger Moore… het is een greep uit de illustere gasten die op De Haar logeerden. Waarom forceerde een kamermeisje de toegang tot de kamer van operadiva Maria Callas? En wat spookte Brigitte Bardot in de nachtelijke uurtjes uit op een brommer in het kasteel? Hoe voorkwam de baronale familie dat de Duitsers als ongenode gasten hun intrek namen in het kasteel? Deze en andere slaapkamergeheimen van De Haar worden dit najaar ontrafeld.

Van 21 tot en met 25 november 2013 vindt de 9e editie van de Excellent Wonen & Leven Beurs in het Beursgebouw Eindhoven plaats. Tijdens de beursdagen staan interieur en exterieur, hoogwaardig design, bijzondere kunst en een gevarieerd aanbod van lifestyleproducten centraal. Door het ruime aanbod kunt u kennismaken met de nieuwste trends, musthaves en alle andere zaken die het leven zo mooi maken. Dit alles in een exclusieve setting waar uw zintuigen worden geprikkeld.

Donderdag 7 t/m zondag 10 november 2013

La Table Sfeerbeurs Wanneer: Donderdag 7 t/m zondag 10 november Entree: Toegangsprijs € 15,00 per persoon Waar: Naarden Van donderdag 7 t/m 10 november vindt de 18e editie van La Table Naarden plaats in de Grote Kerk Naarden-Vesting. Het thema van dit jaar is ‘Blijdschap vinden in het alledaagse!’ Genieten van de geur van herfst, een mooie lichtinval in de kamer, een gezellig gedekte tafel. Creëer je eigen momenten van geluk. Waardeer handgemaakte objecten en smul van pure eerlijke regionale lekkernijen. Dit alles maakt La Table al bijna 2 decenia lang hèt Lifestyle event in de aanloop naar de decembermaand.

…leem een ecologisch verantwoorde manier is om je muren te bedekken en je huis te verwarmen? Leem op de muur is kostbaar, maar je haalt er wel warmte mee in huis. Leem werkt isolerend en zorgt dus voor warmte en de kleur van leem is uniek. …je gemakkelijk van de nare verflucht in een net geverfde kamer af kunt komen? Zet een schaaltje of schoteltje melk in de ruimte waar geverfd is en de lucht is zo weg!

Woon 26Woon agenda agenda

…je waardevolle spullen of sleutels kunt verstoppen in een ‘hidden safe’? Er zijn verschillende handige woongadgets verkrijg-

baar voor het veilig opbergen van jouw spullen. Van spuitbussen met een ‘dubbele bodem’ tot en met stopcontacten en thermo meters die als kluisje dienen. Slimme manier om de inbreker om de tuin te leiden. …je lekkages in huis gemakkelijk kunt op sporen door alle kranen een uur lang niet te gebruiken? Vergelijk de stand op de water meter voor en na het betreffende uur.


U de roze bril, wij de scherpe

Kies voor zekerheid. Word nu lid via eigenhuis.nl/wordlid Een nieuw huis kopen begint met een lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis. Neem alleen al onze aankoopkeuring. Daarmee weet u v贸贸r u gaat onderhandelen alles over de bouwkundige staat van uw nieuwe huis. Met een contractbeoordeling door onze juridische specialisten hoeft u zich niet druk te maken om de kleine lettertjes. Gebruik onze standaard contracten. Die geven u een

VEH_1963_Adv_Wonendoejezo_130918.indd 1

stevig juridisch fundament. En schrijf u in voor onze gratis E-planner Huis Kopen. Dan krijgt u alle relevante informatie tijdens het aankoopproces in uw mail, precies wanneer u het nodig heeft. Met ons aan uw kant kunt u met een gerust hart verliefd worden op uw nieuwe huis. eigenhuis.nl/wordlid

18-09-13 14:02


Zuid Nederland Wonen Doe Je Zo, uitgave november 2013  

Het magazine voor huishoudens die op zoek zijn naar nieuwe woning!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you