Page 1

wonendoejezo Editie #06 december 2013

Woon- en slaapinspiratie in 1001 stijlen VerhuizenDoeJeZo Verzekerd van succes Woonagenda De leukste uitjes voor de kerstvakantie

Uitgelicht! Warm en sfeervol stoken op hout Woonaanbod in jouw regio

Home made Feestelijke cupcakes


Inhoud Je hebt jouw woning verkocht. Gefeliciteerd!

Woontips

En nu op zoek naar een nieuwe woning...

De leukste woonweetjes

Laat je door WonenDoeJeZo

Magazine

4

Uitgelicht

adviseren, inspireren en begeleiden in dit proces. Je ontvangt het WonenDoeJeZo Magazine de eerste drie maanden nadat je jouw woning (onder voorbehoud) verkocht hebt.

Warm en sfeervol stoken op hout

Home Style De nieuwste woontrends

Home Made

Wij wensen je veel leesplezier!

Maak zelf feestelijke cupcakes

VerhuizenDoeJeZo Verzekerd van succes!

8

10 14 18

Woonagenda De leukste uitjes voor de kerstvakantie

22

8

WonenDoeJeZo Magazine verschijnt 12 x per jaar. Bezorgklachten Kun je melden via info@wonendoejezo.com Uitgever WonenDoeJeZo - Lijnbaan 17a - 3231 AE Brielle T 0181-355100 - info@wonendoejezo.com

14

10 Facebook.com/wonendoejezo

Twitter @Woontweets.

“Like� onze facebookpagina en ontvang de

Volg onze tweets en blijf op de hoogte van het

leukste acties en aanbiedingen op woongebied.

laatste woonnieuws, stylingtips en sfeertrends.

Disclaimer Niets uit deze uitgave mag, in welke vorm en op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Bij samenstelling van WonenDoeJeZo magazine is uiterste zorgvuldigheid betracht. Indien desondanks onvolkomenheden in de inhoud van het magazine voorkomen, dan aanvaardt de uitgever voor eventuele schade die hieruit voortvloeit geen enkele aansprakelijkheid.


Woontips TOP5 De leukste kerstuitjes in Nederland

De decembermaand staat bol van de activiteiten en leuke uitstapjes om samen met je partner, een vriend of vriendin, of met het hele gezin te bezoeken. Wij zetten speciaal voor jou de leukste uitjes voor tijdens de kerstvakantie op een rijtje. 1. Wereldkerstcircus Amsterdam 2. Winter Efteling 3. Magisch Maastricht 4. IJsbeeldenfestival Zwolle 5. Het Glazen Huis Leeuwarden

Leermoment

December de gezelligste (woon)maand van het jaar De gezelligste maand van het jaar is aangebroken. Het heerlijk avondje is slechts een aantal dagen van ons verwijderd en daarna maken we ons alweer op voor de kerstdagen. Hoewel de feestdagen in eerste instantie niet veel met wonen en lifestyle te maken lijken te hebben, is het tegendeel waar. In de koude wintermaanden zoeken we de warmte in huis op en doen we er alles aan om het binnen gezellig te maken. Van bontkussentjes tot warme plaids, van windlichten tot kaarsjes. Open haard aan, warme chocomel op tafel, kerstversiering van zolder… hier op de redactie krijgen we er al helemaal zin in!

4 Woon tips

In deze editie van WonenDoeJeZo vind je dan ook, naast uiteraard alles dat je moet weten over de woningmarkt en het huidige aanbod bij jou in de buurt, handige tips en leuke inspiratie om het bij jou in huis gezellig te maken. Zo staat de rubriek ‘Uitgelicht’ dit keer geheel in het teken van open haarden, vind je op deze pagina’s onmisbare tips voor het optuigen van de kerstboom en maak je samen met ons de leukste kerstcupcakes.

Anneke van den Berg kwam terug van het boodschappen doen en maakte, met twee zware tassen om haar armen, de voordeur open. Iets te hard duwde ze de deur open met haar knie, waardoor ze een grote barst in het glas zag verschijnen. Nadat zij het glas afgeplakt had, belde ze meteen de verzekering. Want zij had zich goed laten verzekeren voor dit soort gebeurtenissen. Wel twijfelde ze of dit onder de opstal- of inboedelverzekering zou vallen. Een deur staat niet ‘los’ in huis, maar is wel gemakkelijk te vervangen. Ze besloot in eerste instantie haar opstalverzekering te bellen. Hier kreeg ze te horen dat de schade onder de inboedelverzekering viel, dus draaide ze het volgende telefoonnummer. De medewerker aan de andere kant van de lijn vertelde haar eveneens dat hij haar niet kon helpen, Want, zo stelde hij, deze schade valt onder de opstalverzekering. Na heel veel telefoontjes en hulp gezocht te hebben, kreeg Anneke de schade gelukkig toch vergoed. Tijdens dit proces kreeg zij een gouden tip van een adviseur: zorg ervoor dat jouw opstal- en inboedelverzekering bij dezelfde maatschappij afgesloten worden. Zo voorkom je dat je van het kastje naar de muur gestuurd wordt.


App van de maand RTL Woonmagazine

Eén van de beste apps op het gebied van wooninspiratie is de gratis RTL Woonmagazine app. Deze app biedt je waardevolle inspiratie op het gebied van wonen. Ben je op zoek naar een nieuwe inrichting van je woonkamer, een nieuwe keuken of badkamer of alleen maar een frisse nieuwe kleur op de muren? Blader door meer dan duizenden foto’s van de beste ontwerpers en de mooiste producten. De app is onderverdeeld in verschillende categorieën waardoor je effectief inspiratie op kan doen wanneer je op zoek bent naar nieuwe kleuren, stijlen en wooninrichtingen. Creëer je eigen moodboard door de inspiratie foto’s te verzamelen in ‘Mijn Inspiratie’.

Ventileren ook in de winter!

Tips: het

optuigen van de kerstboom Ieder jaar komt het weer terug; het optuigen van de kerstboom. Voor de één een feest, voor de ander een verschrikking. Behoor jij tot die laatste categorie en kun je wel wat hulp gebruiken? Volg dan onderstaande tips voor een sprookjesachtig versierde kerstboom. Tip 1 Begin bij de basis. Zorg dat de kerstboom stevig staat. Geen ruimte voor een grote boom? Zet hem dan op een tafel, kastje of sokkel. Zo krijgt de boom meer body en kun je de cadeautjes er ook nog eens makkelijker onder uitstallen. Tip 2 Controleer alle lampjes van de kerstverlichting en hang deze als eerste in de boom. Begin onderaan en werk rondom de boom naar boven, zodat je goed uitkomt met het snoer en de stekker. Verdeel de lampjes gelijkmatig over de boom en zet ze zowel aan de buitenkant als dieper in de boom. Zo creëer je diepte. Tip 3 Bepaal van tevoren welke kleuren je jouw kerstboom wilt geven. Kies voor kleuren die mooi bij elkaar passen. Als je voor een echte kerstsfeer wil gaan kies je voor wit, goud of zilver, gecombineerd met elkaar of met een andere kleur naar keuze. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere kleurcombinaties, als je een opvallender effect wilt creëren. Tip 4 Wanneer je een mooie kleurencombinatie bepaald hebt, kan het versieren beginnen. Werk van boven naar beneden. Zo voorkom je dat je de versieringen er meteen weer uitstoot. Door de kleine ballen bovenin te hangen en de grote ballen onderin, houd je het geheel in evenwicht.

Alleen al bij de gedachte aan een open raam tijdens de koude wintermaanden lopen de rillingen je misschien wel over de rug. Toch is het belangrijk om ook in de winter goed te ventileren. Zo houd je jouw huis, en daarmee ook jezelf, gezond. Door te ventileren wordt warme, vochtige binnenlucht namelijk vervangen door koude, droge buitenlucht. Zo is het mogelijk om

in de winter vocht uit de woning te ventileren. Het verwarmen van droge binnenlucht kost minder energie, dus je hoeft niet bang te zijn voor een torenhoge energierekening. Stel de thermostaat niet lager dan 15 °C. Als de temperatuur te veel daalt, slaat vocht neer op koude plekken, bijvoorbeeld op ramen en op buitenmuren, wat condens kan veroorzaken.

Tip 5 Hang ook enkele kerstballen dieper in de boom, net als bij de lichtjes. Dit geeft de boom meer volume. Je kunt hiervoor het beste glanzende ballen gebruiken. De matte ballen komen aan de buitenkant beter tot hun recht.

Woon tips

5


[Advertorial]

Dé speciaalzaak waar je altijd slaagt! Wie van plan is zijn woning binnen en/of buiten een opknapbeurt te geven, moet absoluut eerst eens bij Deco Home of Verf & Wand binnen lopen. In deze speciaalzaak vind je werkelijk alles op het gebied van verf, behang, raamdecoratie, gordijnstoffen en vloeren. Jouw stijl dankzij ons advies Smaken verschillen en daarom biedt Deco Home en Verf & Wand een heel breed assortiment, waardoor je, ongeacht jouw stijl en voorkeur, gegarandeerd slaagt. Het voordeel van een speciaalzaak t.o.v. een bouwmarkt is niet alleen de enorme keuze binnen de assortimenten, waaronder ook alle professionele verven, maar ook altijd gratis vakkundig advies. Bij Deco Home en Verf & Wand merk je dat weliswaar elke woning en interieur verschillend is, maar dat er altijd een oplossing op maat voor gevonden wordt. Onze kleur- en interieurspecialisten adviseren je over kleuren en materialen maar ook hoe de materialen verwerkt moeten worden. Daar kunnen we zeggen ‘jouw stijl dankzij ons advies’. Verf Jouw huis is een kostbaar bezit en moet daarom goed onderhouden worden. Een jaarlijkse controle is een must. Wie slim is, kiest voor zijn schilderwerk voor een professionele verf. In aanschaf iets duurder, maar eenvoudiger verwerkbaar en vooral veel duurzamer. Dit betekent dat je veel minder vaak de ladder op hoeft, waardoor je uiteindelijk voordeliger uit bent. Welke verf voor welke klus het meest geschikt is, kunnen onze specialisten je vertellen, want verf is al heel lang hét specialisme van Deco Home en Verf & Wand. Naast professionele verf

is er ook een ruime keuze in verf van doe-het-zelf kwaliteit. En voor wie een goede kwaliteit verf voor binnen voor een redelijke prijs zoekt, is ons huismerk (lak- en muurverf) een goede keuze. Behang Met een nieuw behang geef je jouw interieur heel snel een nieuwe uitstraling. Je vindt bij Deco Home en Verf & Wand een uitgebreide behangcollectie van de bekende merken zoals Eijffinger, dimago® en AS Creation en Arte, maar ook opvallende collecties van bijvoorbeeld HookedOnWalls. Laat je vooral inspireren door de schitterende behangcollecties. Raamdecoratie Naast functioneel is raamdecoratie ook heel erg mooi. De keuze is echter enorm. Zo zijn er horizontale en verticale jaloezieën, vouw- en rolgordijnen, paneel- en plisségordijnen en vlinderjaloezieën. Daarnaast is er een grote variëteit in materialen, kleur en uitvoeringen, waardoor een vakkundig advies onontbeerlijk is. Ook te vinden in de winkel zijn de prachtige shutters, de van oorsprong mediterrane houten binnen luiken met verstelbare lamellen.

Ook hier is er een grote keuze in materialen, kleuren en dessins. Natuurlijk worden de gordijnen volledig naar jouw wens en stijl geconfectioneerd. Op het gebied van vloeren bieden Deco Home en Verf & Wand je niet alleen ruime keuze in hoogwaardig tapijt, maar ook in karpetten en laminaat. Exclusief voor Deco Home en Verf & Wand is het dimago® assortiment dat bestaat uit verf, behang, gordijnstoffen, raamdecoratie en vloeren. Alle collecties van dit merk zijn op kleur en combinatiemogelijkheden geselecteerd. Het werk uit handen Deco Home en Verf & Wand ondersteunen je volledig met het maken van jouw keuze en geven je ook professioneel advies over hoe je de materialen verwerkt of ophangt. Laat je het schilder-, behangof montagewerk liever over aan de vakman? Dan neemt het team professionals van Deco Home of Verf & Wand je dat volledig uit handen en geeft daarvoor een vrijblijvende offerte. Ben je zich dus over jouw interieur of het schilderwerk aan het bezinnen, loop dan eerst bij Deco Home of Verf & Wand binnen! Je kunt je natuurlijk ook online oriënteren. Ga dan naar www.decohome.nl of www.verfenwand.nl

Gordijnstoffen en vloeren Gordijnen zijn sfeermakers en goed te combineren met vitrages, in-betweens en raamdecoratie.

dimago®

7


Warm en sfeervol

stoken op hout

De herfst laat zich van haar koudste en natste kant zien. Het verlangen naar behaaglijke warmte en gezelligheid in huis wordt weer groot. Een houtgestookte haard in de woonkamer zorgt voor beide.

8 Uitgelicht


Het is heerlijk om op een kille najaars- of winterdag nog wat houtblokken in de brandende haard te leggen en te genieten van de dansende vlammen en de zalige geur van het knapperende haardvuur. Bovendien is stoken met hout een goedkope en duurzame manier van verwarmen. Mits je de juiste haard kiest. Besparen met sfeerverwarming Want nog afgezien van de sfeer en gezelligheid in huis, is stoken op hout op andere fronten zeer aantrekkelijk. Ten eerste is het aanzienlijk voordeliger dan stoken op gas, vooral omdat hout relatief goedkoop is. Bovendien is hout een duurzame energiebron. Dat wordt bevestigd door het Centraal Bureau voor de Statistiek, zoals onlangs nog te lezen was in de uitgave van de Consumentenbond. In datzelfde artikel staat dat ook Milieu Centraal erkent dat stoken met hout aardgas bespaart en daarmee duurzamer is. Dus niet alleen je portemonnee, maar ook het milieu heeft er baat bij. Als je stookt volgens de regels en uitsluitend met droog en schoon hout, zorgt dat voor een optimale verbranding met een minimale schadelijke uitstoot. Ook vanuit het Europees Parlement wordt hout stoken als duurzame energie aangemerkt, mits op de juiste wijze geïnstalleerd en gebruikt. Binnenkort lees je meer over het onderwerp Duurzame Energie en de DE-installateur op sfeerverwarmingsgilde.nl.

en verspreidt royaal warme convectielucht in de woonkamer. Convectiewarmte ontstaat doordat de inzethaard koude lucht aantrekt, die verwarmt en vervolgens door aparte openingen weer terug in de woonkamer brengt. Gedoseerde warmte Relatief onbekend is de accumulerende haard. Deze wordt opgebouwd uit vuurvaste stenen of spekstenen en is een echte blikvanger in de woonkamer. Hij kan worden gebruikt als moederhaard, dus als verwarmingsbron voor de hele woning, of ter ondersteuning van de bestaande verwarming. Met een paar uur stoken per dag heb je 24 uur warmte in huis. Je legt er slechts één keer per dag een aantal houtblokken in en vervolgens geeft de kachel die warmte langzaam en gelijkmatig weer af aan de omgeving. Het resultaat is een heerlijk en behaaglijk binnenklimaat. Flink goedkoper Accumulerende (speksteen)kachels kunnen het grootste deel van je woning verwarmen, als deze goed geïsoleerd is. De lage energiekosten zorgen hierbij voor een forse besparing op de energiekosten. De kosten voor stoken op hout bedragen ongeveer de helft van stoken op aardgas. Een gezin met twee kinderen bijvoorbeeld dat woont in een moderne tussenwoning verbruikt gemiddeld 1.600 m3 aardgas per jaar. Door te stoken op hout kan deze familie zo’n 650 euro per jaar besparen.

De investering van een accumulerende haard heeft zich dus snel terugverdiend. Verwarming in het hele huis, inclusief warm water Moet de haard helpen de complete woning te verwarmen? En moet hij tevens warm water genereren? Ook daar is een oplossing voor: de innovatieve cv-haard: de ultieme oplossing voor moderne, goed geïsoleerde woningen. De cv-haard gebruikt slechts een beperkt gedeelte van zijn capaciteit om de ruimte te verwarmen waarin hij staat. De rest kan worden gebruikt voor de centrale verwarming of voor warm water. Laat je goed adviseren Ben je op zoek naar een mooie haard of kachel? Dan wil je zeker weten dat je een prima product aanschaft onder voor jou gunstige voorwaarden. Een haardenzaak die is aangesloten bij de Vereniging Het Sfeerverwarmingsgilde (SVG) waarborgt die zekerheid in drie V’s: vakmanschap, verantwoordelijkheid en veiligheid. Hierdoor kan het SVG Gegarandeerde Kwaliteit bieden. Jouw oriëntatie op een gezellige en betrouwbare haard of kachel móet daarom haast wel beginnen in een van de tachtig showrooms van detaillisten die zijn aangesloten bij de Vereniging Het Sfeerverwarmingsgilde. Daarmee kies je immers verstandig voor sfeerverwarming. Je vindt de adressen op www.sfeerverwarmingsgilde.nl

Altijd warmte, ook bij stroomstoringen Er is nog een bijkomstig voordeel van stoken op hout. Regelmatig zie je het in het nieuws: delen van Nederland die te maken hebben met een stroomstoring. Zonder verlichting en televisie is er met wat creativiteit best nog iets van de dag of avond te maken. Maar wie wil in de kou zitten omdat de cv-ketel zonder stroom niet werkt? Met een inbouwhaard of houtkachel ben je niet afhankelijk van elektra voor het verwarmen van jouw woning. Zolang je voldoende hout op voorraad hebt, kun je onbeperkt stoken. Welk haard past bij jou? Voor een optimale financiële en milieubesparing is het van belang dat je de juiste haard of kachel kiest. Een open gestookte haard bijvoorbeeld geeft veel sfeer. Maar bedenk wel: met een rendement van slechts 20 procent geeft deze weinig warmte. Wil je jouw huis verwarmen en duurzaam stoken, dan heb je meer aan een afsluitbaar toestel, zoals een inbouwhaard of houtkachel. Deze kunnen een rendement van meer dan 80 procent behalen. Er zijn diverse klassieke en moderne uitvoeringen, voor ieder interieur een passende haard. Ook de inzethaard geeft een hoog rendement. Deze wordt in de opening van een bestaande open haard of schouw geplaatst

Uitgelicht

9


1 2

1. Geen rookkanaal, toch een haard De elektrische haard laat je genieten van sfeervolle warmte. Je hebt geen rookkanaal nodig. Een stopcontact volstaat. Nog nooit eerder kon een elektrische haard het vlammenspel zo natuurgetrouw nabootsen. Het Sfeerverwarmingsgilde

2. Comfortabel genieten Wil je warmte èn sfeer in huis combineren met gemak? Dan kies je voor een gashaard. Met één druk op de knop steek je de haard aan. Het Sfeerverwarmingsgilde

4

3. Behang van Onszelf Deze nieuwe collectie van Onszelf heet Enjoy en is verkrijgbaar vanaf € 74,50 per rol. Deco Home en Verf & Wand

4.Eetkamerstoel Chester Met het romantische ontwerp van eetkamerstoel Chester breng je jouw huis weer tot leven. De stoel ademt nostalgie en romantiek. De sierlijke houten poot maakt het plaatje compleet. De ambachtelijk gecapitonneerde lage rugleuning geeft deze stoel een uniek karakter om jaren van te genieten. Normaal vanaf €199 nu vanaf €139 Goossens Wonen & Slapen

3

5. dimago® karpetten op maat U kunt naast kamerbreed tapijt ook kiezen voor een karpet op maat. Deze wordt dan geheel volgens uw wensen gemaakt en afgewerkt. Deco Home en Verf & Wand

6. Zitmeubel Novio Novio, het nieuwe genieten. Deze royale designbank met verstelbare hoofdsteunen heeft een geweldig zitcomfort. Ranke poten zorgen voor een zwevend effect. De zijkanten zijn voorzien van trendy carréstiksels. 2 zits in leder, nu vanaf €1.649 Goossens Wonen & Slapen

10 Home style

6 7


Home 7. Eetkamertafel Forest en eetkamerstoel Oxo

5

Eetkamertafel Forest is gemaakt van massief hergebruikt teakhout en heeft een ruige geleefde uitstraling. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen en in naturel oud teak, cognac oud teak en old grey. Eetkamerstoel Oxo is een prachtige eigentijdse eetkamerstoel die mogelijk is met en zonder armleuning. In combinatie met deze authentieke tafel zorgt dit voor een spannend effect. Tafel Forest in teak old grey 300 x 110 cm €899 en stoel Oxo in leder vanaf €249

style

Goossens Wonen & Slapen

8. Leefhoek Lucca Leefhoek Lucca is de bank waar iedereen van droomt. Heerlijk onderuit zakken tijdens je favoriete serie of gezellig borrelen met vrienden en familie, met leefhoek Lucca kan het allemaal. Keerbare kussens, een hoogwaardige Luxafoam® vulling, ruim en comfortabel. Dat kenmerkt de Lucca. Kortom: dit zitmeubel staat garant voor ontspanning en gezelligheid. 2,5 zits + ligelement in leder normaal vanaf €3.099 nu vanaf €1.899 Goossens Wonen & Slapen 9. dimago® New Traditionals verf Deze verf is verkrijgbaar in maar liefst 80 traditionele vergrijsde matte verfkleuren. De verf is onder andere verkrijgbaar als matte lak- en muurverf, maar ook als krijtverf. Met krijtverf krijgt uw muur een poedermatte uitstraling. Op www.dimago.nl kun u de New Traditionals kleurkaart gratis aanvragen. Krijtverf is verkrijgbaar vanaf € 14,95 (0,25L).

10 11

Deco Home en Verf & Wand

10. Stoffen van dimago® De stoffencollectie van dimago® biedt een uitgebreide keuze in kleuren, materialen en dessins. En uiteraard kunnen we uw gordijn op maat en volledig naar wens confectioneren. De afwerkings- en combinatiemogelijkheden zijn eindeloos. Deco Home en Verf & Wand

8

11. Warm stoken op hout Een knapperend houtvuur in de woning. Het maakt direct een deel van de sfeer. Met een afsluitbaar toestel stook je jouw kamer makkelijker warm. Een moderne houtkachel heeft zelfs een rendement van vaak meer dan 80 procent. Het Sfeerverwarmingsgilde

9

Home style

11


[Advertorial]

Een nieuw huis kopen begint bij… Vereniging Eigen Huis Er komt nogal wat op u af als u een huis gaat kopen. Gelukkig is er een partij die speciaal is opgericht voor iedereen die een woning bezit, of koopplannen heeft. Waar u terecht kunt voor onafhankelijk financieel, bouwkundig en juridisch advies bij aan- en verkoop, onderhoud en verbouwingen. Die -zonder winstoogmerk- maar één belang dient: dat van u. Vereniging Eigen Huis is na de ANWB de grootste consumentenorganisatie van Nederland. Met de laagste contributie. Voor €25,50 per jaar bent u lid en profiteert u van de voordelen die dat biedt. En dat zijn er veel. Zoals het directe voordeel van de ledenkorting op verzekeringen, energie en meer, altijd antwoord op bouwkundige, financiële en juridisch vragen en bijvoorbeeld onafhankelijk hypotheekadvies of bouwkundige keuringen tegen een scherpe prijs. Maar er is een reden om lid te worden die eigenlijk nog belangrijker is. Klein begonnen De belangrijkste reden om lid te zijn van Vereniging Eigen Huis is dat er geen andere partij is die opkomt voor uw belangen als woningbezitter. Daarom is de vereniging in 1974 opgericht. De markt voor koopwoningen was nog klein, maar groeide snel en er waren professionele, goed georganiseerde partijen zoals notarissen en aannemers, die wel raad wisten met (de portemonnee van) de consument.

12 Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis bracht woningbezitters bij elkaar, ontwikkelde diensten speciaal voor hen en groeide uit tot een kracht waar terdege rekening mee werd gehouden in het bedrijfsleven en de politiek. Gedreven door overtuiging Vandaag de dag telt Vereniging Eigen Huis ruim 690.000 leden. En hoewel sommige omstandigheden veranderd zijn, is de missie nog steeds dezelfde. Gedreven door de overtuiging dat eigenwoningbezit een groot goed is, dat u de vrijheid geeft om te wonen zoals ú dat wilt. Dat het ook verantwoordelijkheid met zich meebrengt. En dat er een partij moet zijn die u helpt één van de grootste investeringen in uw leven te beschermen en ervoor te vechten als het nodig is. Als u een huis heeft of gaat kopen, is de eerste logische stap dus lid worden van Vereniging Eigen Huis.

www.eigenhuis.nl/wordlid

Vereniging Eigen Huis: • streed met succes voor de verlaging van de overdrachtsbelasting van 6% naar 2% • introduceerde de bouwkundige keuringen in Nederland • was één van de initiatiefnemers van de Nationale Hypotheek Garantie • zorgde dat drie dagen bedenktijd bij aankoop van een huis wettelijk werd vastgelegd • vocht succesvol voor de mogelijkheid tot het meefinancieren van een restschuld in de nieuwe hypotheek. Recente resultaten bekijken? Ga naar: eigenhuis.nl/jaaroverzicht


VBO.NLWoonaanbod De VBO-makelaar doet meer!

Altijd op de hoogte zijn? www.vbo.nl

Aantrekkelijk woonaanbod


2 UW UW-VBO VBO MAKELAAR MAKELAAR

Uw VBOmakelaar staat voor u klaar En dat niet alleen voor de succesvolle verkoop van uw woning, maar ook met vele andere deeldiensten. Aan u de keuze! Van deskundige taxaties door gecertificeerde taxateurs tot professionele begeleiding bij de aankoop van uw nieuwe woning! De Makelaars van Altena Woudrichem, 0183-307040 www.demakelaarsvanaltena.nl De Makelaars van Altena Wijk en Aalburg, 0416-696966 www.demakelaarsvanaltena.nl

• •

A & T Service Kaatsheuvel, 0416-280063 www.atservice.nl A. Theunisse Haren, 0412-483655 www.vbo.nl AD-Vi Makelaardij B.V. Veldhoven, 040-2535573 www.advi.nl AgriTeam Makelaars Zuid-Oost Brabant Reusel, 0497-620064 www.agriteam.nl Akker Makelaardij Heesch, 0412-474687 www.akkermakelaardij.nl Akkermans Makelaardij Wouw, 0165-303900 www.akkermans-makelaardij.nl Allround Makelaardij Tilburg, 013-5920080 www.allroundmakelaardij.nl Allure Vastgoed ‘s-Hertogenbosch, 06-22024950 www.allurevastgoed.nl André Boschman Taxaties O.Z. Beek en Donk, 0492-468791 www.boschmantaxaties.nl APC Vastgoed Nuland, 073-5325056 www.apcvastgoed.nl AvE makelaardij o.g. Eindhoven, 040-2413907 www.avemakelaardij.nl

De Wekker Makelaardij Boxtel, 0411-632189 www.dewekkermakelaardij.nl DLV Makelaardij BV Uden, 0413-336850 www.dlvmakelaardij.nl Doomen Makelaardij Eindhoven, 013-5470377 www.vbo.nl Duresta Real Estate Solutions B.V. Eindhoven, 085-4011166 www.duresta.nl Eijkemans Bedrijfsmakelaardij & Taxaties Gemert, 0492-371337 www.eijkemans.nl Frank Sweegers Makelaardij Breda, 076-5600404 www.franksweegersmakelaardij.nl G. Coppens Vastgoed Veldhoven, 040-2534757 www.vbo.nl Geert van Breukelen Vastgoed Taxaties Eindhoven, 0499-842632 www.gvbvastgoedtaxaties.nl Gervas Makelaardij & Taxaties Halsteren, 0164-257505 www.gervas.nl Het Taxatiehuis West Brabant Roosendaal, 06-21414616 www.hettaxatiehuis.nl

• •

• •

• •

Schots Makelaardij Prinsenbeek, 076-5411609 www.schots-makelaardij.nl

Sol Makelaardij Son en Breugel, 0499-477777 www.solmakelaardij.nl Smart Housing & Makelaars Eindhoven, 040-2366700 Makelaardij www.smarthousing.nl Van den Boer Staal Makelaars BV Helvoirt, 0411-642116 Made, 0162-570471 www.vandenboerog.nl www.staalmakelaars.nl Steeneke BV Adviseur O.Z. Rosmalen, 073-5214954 Marc Tummers Makelaardij www.steeneke.nl Schijndel, 073-5432042 Taxatie- en Adviesbureau Janssen www.tummersmakelaardij.nl Hilvarenbeek, 013-5055393 Mariska Franken Vastgoed www.taxatiejanssen.nl Breda, 076-5217010 Taxatiebureau Denissen B.V. www.mfvastgoed.nl Hulsel, 06-25020288 MD Makelaars & Taxateurs www.vbo.nl Hoeven, 0165-502211 Taxatiebureau Erik van den Berg www.mdmakelaars.nl Oss, 06-27478885 Mechel B.V. www.woningophetoog.nl Breda, 076-5154203 Taxatieburo Den Bosch www.mechel.nl ‘s-Hertogenbosch, 073-6892160 Mr. J.H.T. van Orsouw BV www.taxatieburodenbosch.nl Oss, 0412-636861 Vereniging voor makelaars en taxateurs Thieu Jansen makelaardij en taxaties www.joopvanorsouw.nl Bladel, 0497-387459 Noeverman Makelaardij www.vbo.nl en Taxaties Tilburg Taxatie Almkerk, 0183-400113 Tilburg, 06-36353461 www.vbo.nl www.tilburg-taxatie.nl Ossenblok Taxatieservices VOF TvdH Taxatiecentrale en Steenbergen, 0167-562166 Makelaardij www.ossenblok.nl Eindhoven, 06-46434237 Pieter Vloet Vastgoed en Advies www.tvdh-taxatie.nl Mill, 0485-453754 Van Beers Verzekeringen www.vloetvastgoed.nl Hapert, 0497-380888 www.vanbeersverzekeringen.nl Pennings Onroerende Van de Wiel Makelaardij BV Zaken Prinsenbeek, 076-5412976 Rosmalen, 073-5221193 www.vandewielmakelaardij.nl www.penningsoz.nl Van den Dungen & Wijngaarden Makelaars en Taxateurs Oirschot, 06-28354129 Postema Vastgoed BV www.vandendungenwijngaarden.nl Maren-Kessel, 0412-479731 Van Lunen Adviesgroep www.postemavastgoed.nl Boxmeer, 0485-573439 RegioNL Makelaars & Huisvesting www.vanlunenmakelaardij.nl Eindhoven, 040-2351234 www.regionl.nl

Verhagen Taxaties & Adviesbureau Bergen op Zoom, 06-24446968 www.verhagen-taxatie.nl Versendaal Makelaardij Lage Zwaluwe, 0168-482570 www.versendaalmakelaardij.nl Verton Makelaardij OG Veldhoven, 040-2052908 www.verton-makelaardij.nl Vijverhof Makelaars BV Vught, 073-6843851 www.vijverhofmakelaars.nl Vollenberg Taxatie Mill, 06-57587101 www.vollenbergtaxaties.nl VTO Vastgoed B.V. Den Hout, 06-21135676 www.vtovastgoedbv.nl Walboomers & Timmers woning-/ bedrijfsmakelaars Heesch, 0412-455496 www.walboomers-timmers.nl Wiericx & Geerdink Makelaars Bergen op Zoom, 0164-237713 www.wiericx-geerdink.nl Wijk-Regio Makelaardij Oud Gastel, 0165-522044 www.wijk-regio.nl Wijk-Regio Makelaardij Roosendaal, 0165-522044 www.wijk-regio.nl Willems Taxaties O.G. Erp, 06-53872467 www.vbo.nl Woonflex Roosendaal, 0165-559832 www.woonflex.nl

• • •

• •

• •

Woonkenners.nl Kaatsheuvel, 0416-283939 www.woonkenners.nl

• •

• •

Wouters Makelaardij B.V. Schijndel, 073-5430683 www.woutersmakelaardij.nl

Zeeland V.O.F. Leunis Makelaars Tholen, 0166-604522 www.leunis.nl

Verkoop-/ aankoopmakelaar en taxateur •• Aankoopmakelaar en taxateur

Altijd op de hoogte zijn? Ga nu naar www.vbo.nl, vul uw zoekprofiel in

en ontvang dagelijks per mail het nieuwste woningaanbod dat voldoet aan uw wensen!

www.vbo.nl

Van Veldhuizen Makelaardij Leende, 040-2261174 www.vanveldhuizenmakelaardij.nl

• •

Schots Makelaardij

Cantrijn Makelaardij Breda, 076-5225700 www.cantrijnmakelaardij.nl

Roland Jansen Makelaars Rijen, 0161-224618 www.rolandjansenmakelaars.nl Rullens Makelaardij BV Raamsdonksveer, 0162-521055 www.rullensmakelaardij.com Samen-Wonen Vastgoed Eindhoven, 040-2055455 www.samenwonenvastgoed.nl

• •

Huysveldt Makelaardij Helmond, 0492-530853 www.huysveldt.nl Huysveldt Makelaardij Deurne, 0493-322337 www.huysveldt.nl J.C.M. van Gestel Taxaties o.z. Berkel-Enschot, 013-5051162 www.vbo.nl Jenneskens Makelaardij Cuijk, 0485-313693 www.jenneskensmakelaardij.nl Jurgen Jaspers Makelaardij B.V. Wouw, 0165-308558 www.jaspersmakelaardij.nl KB Taxaties Sint-Oedenrode, 0413-476046 www.kbtaxaties.nl KBA Makelaardij & Taxaties Eindhoven, 040-2620797 www.kbamakelaardij.nl Klomp Advies Mill, 0485-455959 www.klomp-advies.nl

Van Os & Partners Aankoopmakelaardij en Taxaties Boekel, 0492-326140 www.vanosenpartners.nl VDP Makelaardij Rijen, 0161-222570 www.vdp-makelaardij.nl

Huizenlinq Lemmer, 0514-534161 www.huizenlinq.nl

Reimus Makelaardij & Hypotheken Terheijden, 076-5933134 www.reimus-makelaardij.nl

• •

Best Intermediair Groep Best, 0499-398725 www.best-intermediair.nl Besttaxaties.nl Breda, 076-5436066 www.besttaxaties.nl Bliek Vastgoed Oosterhout, 0162-456356 www.bliekvastgoed.nl Breemaat Makelaardij Bergen op Zoom, 0164-261585 www.breemaat-makelaardij.nl Breure & Breure Vastgoed Dinteloord, 0167-522614 www.breurevastgoed.nl Buurman Taxaties Breda, 076-5145004 www.buurmantaxaties.nl

Cournot Taxateurs Zevenbergen, 0900-4636969 www.wozspecialisten.nl De Bekker Taxatie Service Helvoirt, 0411-644070 www.debekkertaxatieservice.nl De Makelaars van Altena Sprang-Capelle, 0416-540225 www.demakelaarsvanaltena.nl

Berg & Broek Makelaardij Oss, 0412-639982 www.bergenbroek.nl

De Wekker Makelaardij Oudenbosch, 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

RE/MAX WoonWens Makelaars Roosendaal, 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

• •

• •

Noord-Brabant

Kuijpers Makelaardij B.V. Noordhoek, 0168-407320 www.kuijpersmakelaardij.nl L.A. van Amstel BV Wilbertoord, 0485-478825 www.vbo.nl Langenberg Taxaties Bergen op Zoom, 06-28077225 www.langenbergtaxaties.nl Looije Makelaars B.V. Made, 0162-438489 www.looije-og.nl M&M Makelaardij Riel, 0135-441243 www.mm-makelaar.nl MA/COM Stad- en Regio Makelaars Eindhoven, 040-2141780 www.macom.nu Maatvast Makelaars Boxtel, 0411-688855 www.maatvastmakelaars.nl MACOM Makelaarsteam Roosendaal, 0165-569441 www.macommakelaarsteam.nl Makelaardij Hellen van der Heijden Ledeacker, 0485-380903 www.hellenvanderheijden.nl Makelaardij HLW Schijndel, 073-5495212 www.makelaardijhlw.nl Makelaardij Van Breugel - T.N.B. Oisterwijk, 06-53387276 www.vbo.nl


WONINGAANBOD 3 BERGEN OP ZOOM - HOEVEN

Bergen op Zoom Hooghuisstraat

Bergen op Zoom Hoogstraat

Bergen op Zoom Antwerpsestraatweg

Bergen op Zoom Korte Bosstraat

Vanaf hier vindt u het aanbod van de provincie Noord-Brabant.

Bergen op Zoom Lindebaan

Nieuw in verhuur Benedenwoning Woonoppervlakte: 50 m2 Inhoud: 125 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1900 Woonlaag: 1 € 600,- p/mnd

Nieuw in verhuur Beneden + Bovenwoning Woonoppervlakte: 53 m2 Inhoud: 137 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1800 Woonlaag: 1 € 700,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 90 m2 Inhoud: 225 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1800 Woonlaag: 1 € 750,- p/mnd

De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

Bosschenhoofd Beatrixstraat 12

Boxtel Prins Hendrikstraat 28

Breda Lucasstraat 52

Breda Donkvaart 3C6

Nieuw in verhuur Eengezinswoning Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 200 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1800 Perceeloppervlakte: 1 m2 € 750,- p/mnd

Nieuw in verhuur Eengezinswoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1800 Perceeloppervlakte: 1 m2 € 749,- p/mnd

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 155 m2 Inhoud: 470 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1972 Perceeloppervlakte: 311 m2 € 309.000,- k.k.

Maisonnette Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2006 Woonlaag: 2 € 259.500,- k.k.

Woonoppervlakte: Inhoud: Kamers: Bouwjaar: Woonlaag: 0 € 17.500,- k.k.

Portiekflat Woonoppervlakte: 50 m2 Inhoud: 150 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 2004 Woonlaag: 2 € 159.500,- k.k.

De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

De Wekker Makelaardij T 0411-632189 www.dewekkermakelaardij.nl

Cantrijn Makelaardij T 076-5225700 www.cantrijnmakelaardij.nl

Cantrijn Makelaardij T 076-5225700 www.cantrijnmakelaardij.nl

Breda Polderstraat 22

Breda Acaciastraat 111

Breda Lange Slagen 17

Breda Academiesingel 25

Breda Grintweg 6

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 95 m2 Inhoud: 325 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1938 Perceeloppervlakte: 120 m2 € 224.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 112 m2 Inhoud: 390 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2001 Perceeloppervlakte: 132 m2 € 268.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 195 m2 Inhoud: 565 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1993 Perceeloppervlakte: 370 m2 € 339.000,- k.k.

Herenhuis Woonoppervlakte: 230 m2 Inhoud: 715 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1910 Perceeloppervlakte: 184 m2 € 429.000,- k.k.

Landhuis Woonoppervlakte: 172 m2 Inhoud: 600 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1982 Perceeloppervlakte: 3945 m2 € 625.000,- k.k.

Cantrijn Makelaardij T 076-5225700 www.cantrijnmakelaardij.nl

Cantrijn Makelaardij T 076-5225700 www.cantrijnmakelaardij.nl

Cantrijn Makelaardij T 076-5225700 www.cantrijnmakelaardij.nl

Cantrijn Makelaardij T 076-5225700 www.cantrijnmakelaardij.nl

Cantrijn Makelaardij T 076-5225700 www.cantrijnmakelaardij.nl

Dorst Dennenlaan 1

Etten Leur Hoge Donk 29

Haaren Langeweg 42b

Heerle Wilgenstraat 17

Hoeven Ericalaan 5

Nieuw in verkoop Villa Woonoppervlakte: 200 m2 Inhoud: 575 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1973 Perceeloppervlakte: 713 m2 € 445.000,- k.k. Cantrijn Makelaardij T 076-5225700 www.cantrijnmakelaardij.nl

Villa Woonoppervlakte: 250 m2 Inhoud: 980 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 2001 Perceeloppervlakte: 800 m2 € 485.000,- k.k. De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

Woonoppervlakte: Inhoud: Kamers: Bouwjaar: Perceeloppervlakte: 790 m2 € 279.000,- k.k. Makelaardij Van den Boer T 0411-642116 www.vandenboerog.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 199 m2 Inhoud: 600 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1975 Perceeloppervlakte: 414 m2 € 259.000,- k.k. RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 200 m2 Inhoud: 600 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1978 Perceeloppervlakte: 475 m2 € 369.000,- k.k. De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl


4 WONINGAANBOD HOOGERHEIDE - OUDENBOSCH

Hoogerheide St. Lucasplein 5

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 105 m2 Inhoud: 315 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1965 Perceeloppervlakte: 139 m2 € 139.500,- k.k.

Hoogerheide Kloosterstraat 7

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 130 m2 Inhoud: 380 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1900 Perceeloppervlakte: 534 m2 € 239.500,- k.k.

Kaatsheuvel Peelland 65

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 145 m2 Inhoud: 340 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1983 Perceeloppervlakte: 147 m2 € 219.000,- k.k.

Kaatsheuvel Frankrijkstraat 14

Nieuw in verkoop Bedrijfspand Woonoppervlakte: Inhoud: Kamers: Bouwjaar: 2002 Woonlaag: 0 € 220.000,- k.k.

Kaatsheuvel Willem II-straat 7

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 402 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1962 Perceeloppervlakte: 338 m2 € 257.500,- k.k.

RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

Kaatsheuvel Berndijksestraat 17

Kaatsheuvel Hoge Zandschel 3

Kaatsheuvel Dreefseweg 37

Lith Engwijkpad 26

Loon op Zand Gerlachusstraat 45

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 120 m2 Inhoud: 400 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1975 Perceeloppervlakte: 540 m2 € 349.000,- k.k.

Woonoppervlakte: Inhoud: Kamers: Bouwjaar: Perceeloppervlakte: 2.810 m2 € 389.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 270 m2 Inhoud: 700 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1935 Perceeloppervlakte: 2515 m2 € 525.000,- k.k.

Nieuw in verhuur Eengezinswoning Woonoppervlakte: 174 m2 Inhoud: 455 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2000 Perceeloppervlakte: 731 m2 € 379.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 151 m2 Inhoud: 378 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1989 Perceeloppervlakte: 134 m2 € 850,- p/mnd

Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

Berg & Broek Makelaardij T 0412-639982 www.bergenbroek.nl

Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

Nuland Den Hoogenkant 18

Oss Kastanjelaan 49

Oss Seringenhof 5

Oss Slotgracht 11

Oss Kromstraat 60

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 138 m2 Inhoud: 550 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1996 Perceeloppervlakte: 375 m2 € 445.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 327 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1961 Perceeloppervlakte: 206 m2 € 174.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 120 m2 Inhoud: 386 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1986 Perceeloppervlakte: 138 m2 € 199.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 119 m2 Inhoud: 385 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 2000 Perceeloppervlakte: 118 m2 € 212.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 360 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1928 Perceeloppervlakte: 257 m2 € 245.000,- k.k.

Pennings Onroerende Zaken T 073-5221193 www.penningsoz.nl

Berg & Broek Makelaardij T 0412-639982 www.bergenbroek.nl

Berg & Broek Makelaardij T 0412-639982 www.bergenbroek.nl

Berg & Broek Makelaardij T 0412-639982 www.bergenbroek.nl

Berg & Broek Makelaardij T 0412-639982 www.bergenbroek.nl

Oss Harnas 53

Ossendrecht Molendreef

Oudenbosch Molenstraat 7

Oudenbosch Spuilaan 99

Oudenbosch Entstraat 32

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 180 m2 Inhoud: 585 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1997 Perceeloppervlakte: 224 m2 € 329.000,- k.k. Berg & Broek Makelaardij T 0412-639982 www.bergenbroek.nl

Nieuw in verhuur Eengezinswoning Woonoppervlakte: 70 m2 Inhoud: 175 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1800 Perceeloppervlakte: 1 m2 € 650,- p/mnd De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 90 m2 Inhoud: 290 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1930 Perceeloppervlakte: 98 m2 € 127.500,- k.k. RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 330 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1979 Perceeloppervlakte: 154 m2 € 139.000,- k.k. De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 135 m2 Inhoud: 400 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1997 Perceeloppervlakte: 214 m2 € 225.000,- k.k. De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl


WONINGAANBOD 5 ROOSENDAAL - SPRANG CAPELLE

Roosendaal Hogestede 117

Nieuw in verkoop Portiekflat Woonoppervlakte: 47 m2 Inhoud: 119 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1978 Woonlaag: 1 € 119.000,- k.k.

Roosendaal Pastoor van Akenstraat 86

Nieuw in verkoop Galerijflat Woonoppervlakte: 70 m2 Inhoud: 200 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1966 Woonlaag: 1 € 134.500,- k.k.

Roosendaal Hendrik Gerard Dirckxstraat 20a

Nieuw in verkoop Bovenwoning Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 295 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 2007 Woonlaag: 1 € 135.000,- k.k.

Roosendaal Maaikensveld 32

Roosendaal Madeliefberg 92

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 120 m2 Inhoud: 340 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1982 Perceeloppervlakte: 132 m2 € 175.000,- k.k.

Galerijflat Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 257 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2002 Woonlaag: 4 € 175.000,- k.k.

RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

Roosendaal Odiliadonk 24

Roosendaal Lupineberg 31

Roosendaal Travertijndijk 46

Roosendaal Boomgaardstraat 17

Roosendaal Spoorstraat 78

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 120 m2 Inhoud: 400 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1971 Perceeloppervlakte: 158 m2 € 175.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 115 m2 Inhoud: 330 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1991 Perceeloppervlakte: 204 m2 € 189.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 290 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1997 Perceeloppervlakte: 143 m2 € 197.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 115 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1900 Perceeloppervlakte: 135 m2 € 225.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 130 m2 Inhoud: 400 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1926 Perceeloppervlakte: 375 m2 € 245.000,- k.k.

De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

Roosendaal Amberberg 75

Roosendaal Klaverberg 38

Roosendaal Van Gilselaan 40

Rosmalen Biestkampweg 15

Rosmalen Pastoor Hoekx-singel 33

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1983 Perceeloppervlakte: 317 m2 € 265.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 150 m2 Inhoud: 500 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1996 Perceeloppervlakte: 260 m2 € 315.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Herenhuis Woonoppervlakte: 210 m2 Inhoud: 780 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1935 Perceeloppervlakte: 255 m2 € 375.000,- k.k.

Nieuw in verhuur Bedrijfspand Woonoppervlakte: Inhoud: Kamers: Bouwjaar: 1985 Woonlaag: 0 € 16.500,- p/jr

Nieuw in verkoop Bungalow Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 453 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1997 Perceeloppervlakte: 279 m2 € 359.000,- k.k.

RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

Pennings Onroerende Zaken T 073-5221193 www.penningsoz.nl

Pennings Onroerende Zaken T 073-5221193 www.penningsoz.nl

Rosmalen Deken Fritsenstraat 62

's-Hertogenbosch Deuringen 9

's-Hertogenbosch Hinthamerstraat 96B

Sprang Capelle Heistraat 65

Sprang Capelle Raadhuisstraat 77

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 130 m2 Inhoud: 437 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1978 Perceeloppervlakte: 490 m2 € 369.000,- k.k.

Bungalow Woonoppervlakte: 92 m2 Inhoud: 270 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1984 Perceeloppervlakte: 171 m2 € 197.500,- k.k.

Pennings Onroerende Zaken T 073-5221193 www.penningsoz.nl

Pennings Onroerende Zaken T 073-5221193 www.penningsoz.nl

Nieuw in verkoop Portiekwoning Woonoppervlakte: 95 m2 Inhoud: 280 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 2008 Woonlaag: 3 € 199.000,- k.k. Pennings Onroerende Zaken T 073-5221193 www.penningsoz.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 200 m2 Inhoud: 500 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1928 Perceeloppervlakte: 695 m2 € 447.000,- k.k. Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

Herenhuis Woonoppervlakte: 420 m2 Inhoud: 1.200 m3 Kamers: 10 Bouwjaar: 1900 Perceeloppervlakte: 960 m2 € 498.000,- k.k. Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl


6 WONINGAANBOD ST WILLEBRORD - BAD BENTHEIM

St Willebrord Rugstraat 13

Standdaarbuiten Hoogstraat 16

Terheijden Hoofdstraat 114

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 106 m2 Inhoud: 395 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1960 Perceeloppervlakte: 378 m2 € 195.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 200 m2 Inhoud: 640 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1980 Perceeloppervlakte: 207 m2 € 250.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 86 m2 Inhoud: 327 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1955 Perceeloppervlakte: 373 m2 € 162.500,- k.k.

Terheijden Zeggelaan 37

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 400 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1972 Perceeloppervlakte: 223 m2 € 217.000,- k.k.

Teteringen Steenbergen 9

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 90 m2 Inhoud: 230 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1963 Perceeloppervlakte: 225 m2 € 157.500,- k.k.

MD Makelaars & Taxateurs T 0165-502211 www.mdmakelaars.nl

De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

Reimus Makelaardij & Hypotheken T 076-5933134 www.reimus-makelaardij.nl

Reimus Makelaardij & Hypotheken T 076-5933134 www.reimus-makelaardij.nl

Cantrijn Makelaardij T 076-5225700 www.cantrijnmakelaardij.nl

Teteringen Schijfstraat 130

Teteringen Platte Akker 23

Tilburg Van Alphenstraat 15

Tilburg Rentmeesterhof 29

Tilburg Hasseltstraat 148

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 150 m2 Inhoud: 475 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1965 Perceeloppervlakte: 285 m2 € 269.000,- k.k.

Nieuw in verkoop

Nieuw in verhuur

Portiekflat Woonoppervlakte: 120 m2 Inhoud: 340 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2004 Woonlaag: 2 € 379.000,- k.k.

Nieuw in verkoop

Bovenwoning Woonoppervlakte: 28 m2 Inhoud: 50 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1900 Woonlaag: 2 € 425,- p/mnd

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 150 m2 Inhoud: 450 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 2008 Perceeloppervlakte: 60 m2 € 235.000,- v.o.n.

Nieuw in verkoop Bedrijfspand Woonoppervlakte: Inhoud: Kamers: Bouwjaar: 1955 Woonlaag: 0 € 399.000,- k.k.

Cantrijn Makelaardij T 076-5225700 www.cantrijnmakelaardij.nl

Cantrijn Makelaardij T 076-5225700 www.cantrijnmakelaardij.nl

Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

Vlijmen Ovito 16

Vlijmen Ovito 4

Vlijmen Ovito 14

Waalwijk Martien Coppensstraat 16

Zegge Schoolstraat 11

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 180 m2 Inhoud: 470 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 2009 Perceeloppervlakte: 189 m2 € 298.000,- v.o.n.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 180 m2 Inhoud: 470 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 2009 Perceeloppervlakte: 189 m2 € 298.000,- v.o.n.

Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

Zegge Nieuwstraat 18

Zevenbergen Galgenweg 68-70

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop Bungalow Woonoppervlakte: 180 m2 Inhoud: 400 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2009 Perceeloppervlakte: 474 m2 € 325.000,- v.o.n. Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 200 m2 Inhoud: 510 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2011 Perceeloppervlakte: 171 m2 € 279.000,- k.k. Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

Zevenbergschen Hoek

Nieuw in verhuur Eengezinswoning Woonoppervlakte: 150 m2 Inhoud: 450 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1954 Perceeloppervlakte: 400 m2 € 850,- p/mnd De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

Bad Bentheim Ochtruper Strasse 14

Vereniging voor Hoofdstraat makelaars en taxateurs 55

Woningen Eengezinswoning Woonoppervlakte: 147 m2 Inhoud: 500 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1970 Perceeloppervlakte: 620 m2 € 309.000,- k.k. RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl

Bedrijfspand Woonoppervlakte: Inhoud: Kamers: Bouwjaar: 1990 Woonlaag: 0 Prijs op aanvraag Woonkenners.nl T 0416-283939 www.woonkenners.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 128 m2 Inhoud: 760 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1900 Perceeloppervlakte: 200 m2 € 349.000,- k.k.

in het buitenland.

Nieuw in verkoop Herenhuis Woonoppervlakte: 200 m2 Inhoud: 999 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1906_1930 Perceeloppervlakte: 614 m2 € 195.000,- k.k.

Volg ons ook op Facebook MTL Makelaars T 010-7600237 www.mtlmakelaars.nl

www.facebook.com/vbomakelaar

AAGEE Makelaardij & Taxaties T 0541-350670 www.aagee.eu


Voor al uw haarden en kachels

Pelletkachel ACTIE! Gratis montage! Gratis 500 kilo korrels. 10 modellen in onze showroom te breda

Iedere laatste zondag van de maand geopend! Koelemei 22 • Breda • Achter Baliëndijk • 076 - 5412 955 • 1200 m2 Open: Di t/m Vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Houtkachels • Pelletkachels • Liftdeur houtkachels • Open haarden Design gashaarden • Afvoervrije gashaarden • Natuursteen schouwen Bio haarden • Electrische kachels • Snelle levering • Vakkundig geplaatst info@schouwenpaleis.nl • www.schouwenpaleis.nl


Bij Grando Keukens & Bad komen uw woonwensen tot leven!

e7.875,-

e4.997,-

e6.495,-

Heerlijk dineren met vrienden en familie, of lekker ontspannen in bad of douche na een werkdag: in een Grando keuken of badkamer is het altijd genieten. In onze showroom doet u grandioze ideeĂŤn op en komen uw woonwensen tot leven. Uiteraard helpen onze adviseurs u daar graag bij! Ook voor de perfecte service bent u bij Grando aan het juiste adres.

GrandoKeukens&BadBreda GrandoKeukensTilburg GrandoKeukens&BadZevenbergen

grando.nl 205x280_Grando_BTZ_13FC-3.indd 1

Kruisvoort 68

tel. 076 - 5319526

Hestiastraat 2

tel. 013 - 5711180

Blokweg 7a

tel. 0168 - 373700

Grando. Koken. Baden. Genieten. 25-07-13 10:29


[Advertorial]

Ruimte om samen te wonen

Ruimte om te leven

Ruimte voor kleiner wonen

Ruimte om te ondernemen

De helft van jouw spullen

gebruik je nauwelijks! De woningmarkt is gestagneerd en het gemiddelde huishouden is allang niet meer een gehuwd paar met kinderen. De prijzen van koopwoningen zijn tussen het derde kwartaal van 2008 en 2012 met gemiddeld 16 procent gedaald en de woningdoorstroming bevindt zich in een lastig te doorbreken neerwaartse spiraal (Bron: CBS/Kadaster). Grote groepen mensen verkeren al tijden in onzekerheid over hun financieringsmogelijkheden. Andere tijden vragen juist om flexibiliteit De tijdsgeest vraagt in de basis om flexibele extra ruimte. En mini opslag biedt deze benodigde extra ruimte om veranderingen in een mensenleven op te vangen. Het fenomeen mini opslag, selfstorage, komt oorspronkelijk uit Amerika. Hier is het ge-

bruik van mini opslag om extra ruimte in huis en op kantoor te creëren al lange tijd ‘a way of life’. Eind 90-er jaren bestond de mogelijkheid tot selfstorage in Nederland nog niet. Omdat ruimte ook in Nederland een kostbaar goed is, opende ALLSAFE Mini Opslag in 1999 zijn eerste vestiging. Levensruimte creëren met mini opslag Mensen zijn zich vaak niet bewust van het feit dat ze veel meer ruimte in hun huis of werkomgeving kunnen hebben dan wel creëren. Ze kunnen veel ruimer leven en werken dan ze denken. Er zijn mensen die veel spullen hebben waardoor ze alsmaar het gevoel hebben dat ze groter moeten wonen. En er zijn mensen die kleiner willen wonen, alleen geen afstand van hun spullen willen doen. Ook zijn er situaties waarin mensen op zoek zijn naar ruimte voor een babykamer of thuiswerk-

plek. Of ze ervaren dat ze juist geen plek hebben voor spullen die je alleen ‘s zomers of ‘s winters gebruikt, of maar een paar keer per jaar nodig hebt. Meer dan de helft van je spullen raak je in een halfjaar tijd niet eens één keer aan. Daar biedt ALLSAFE Mini Opslag dé oplossing voor. ALLSAFE Mini Opslag is er om al die mensen een plek te bieden waar zij hun spullen onbezorgd kwijt kunnen waardoor ze extra ruimte in huis of op het werk krijgen en ervaren. ALLSAFE Mini Opslag geeft mensen ruimte en flexibiliteit in alles fasen van hun leven. P.S. Op vertoon van bijgevoegde flyer huur je nú 1 maand gratis mini opslag! Kijk op www.allsafe.nl voor een locatie in de buurt of bel gratis 0800-6464677.

ALLSAFE Mini Opslag

13


Home Home made made cupcakes cupcakes

Wat is er nu leuker dan jouw gasten tijdens de feestdagen een zelfgemaakte lekkernij voor te schotelen? Je hoeft hiervoor niet eens uren in de keuken te staan. Met dit stappenplan zet je binnen een handomdraai de meest originele creaties op tafel! Pagina

omschrijving 14 Home made


Benodigdheden • cupcakes zelfgemaakt of kant & klaar • beslagkom & mixer • cakevormpjes • uitsteekvormpjes • deegroller • spuitzak • boetseermesje

1

Bak de cupcakes volgens de instructies op het pakje. Bereid ondertussen de botercrème door alle ingrediënten goed te mixen.

3

Smeer de cupcakes in met een dun laagje botercrème en plak de rondjes er vervolgens op.

5

Maak de mutsjes met behulp van de ronde uitsteekvorm. Rol daarna een dunne sliert en druk deze een beetje plat, met een mesje maak je de structuur.

Ingrediënten voor de botercrème • 125 gram zachte boter • 125 gram poedersuiker • 1 el heet water • poedersuiker • verschillende kleuren marsepein

2

Begin met het kneden van de marsepein, totdat deze goed soepel is. Rol de witte marsepein uit tot de gewenste dikte en steek hier rondjes uit.

Tip! Gebruik bij het uitrollen van marsepein poedersuiker in plaats van bloem om je werkblad mee te bestuiven. Hierdoor behoudt de marsepein zijn smaak, kleur en substantie.

4

Maak de pinguïns door een rondje uit de zwarte marsepein te steken en vervolgens met een hartvormige uitsteker het gezicht uit te snijden.

6

Bevestig alle marsepein op de cupcakes en maak ook ogen en een neus of snavel.

Volg Wonendoejezo op Pinterest voor meer inspiratie en voorbeelden van feestelijke cupcakes.

Home Home made made

15


Alles over wonen!

facebook.com/wonendoejezo SVG ad 205 x 137,5_Opmaak 1 10-09-13 13:13 Pagina 1

Leden van Het Sfeerverwarmingsgilde bieden Gegarandeerde Kwaliteit Leden van Het Sfeerverwarmingsgilde zijn vakbekwame installeurs van sfeerverwarming. Als u daar een haard of kachel koopt, bent u er zeker van dat u een uitstekend product krijgt dat veilig en volgens de voorschriften wordt ge誰nstalleerd. Bovendien overhandigen zij u bij de oplevering een officieel certificaat, waarin deze kwaliteit nog eens wordt gegarandeerd. En mocht daarover onverhoopt een geschil met uw leverancier ontstaan, dan geeft dit certificaat recht op een bindend advies van de Stichting Geschillencommissies Sfeerverwarming, waarvan de nakoming door de branche wordt gegarandeerd.* Honderd procent zekerheid en echte Gegarandeerde Kwaliteit dus! Dat biedt alleen een lid van de Vereniging Het Sfeerverwarmingsgilde. Hun adressen vindt u op onderstaande site.

* Het Sfeerverwarmingsgilde kent ook aspirant leden. Dit zijn bedrijven die, met betrekking tot de erkenningsregeling, nog niet voldoen aan de lidmaatschapscriteria van het Sfeerverwarmingsgilde. Aspirant leden mogen daarom (nog) niet de Gegarandeerde Kwaliteit van het Sfeerverwarmingsgilde aanbieden.

www.sfeerverwarmingsgilde.nl


[Advertorial]

Samen een huis kopen?

Samenlevingscontract zorgt voor zekerheid Geen erfbelasting Wanneer een verblijvingsbeding in de samenlevingsovereenkomst is opgenomen, hoeft de overgebleven partner meestal geen erfbelasting over de waarde van de woning en de inboedel te betalen. Met een samenlevingscontract heeft de overgebleven partner namelijk recht op een vrijstelling van 616.880 euro in het geval de overleden partner spaargeld, banktegoeden en/of andere bezittingen aan hem of haar nalaat. Dit kan duizenden euro’s erfbelasting schelen. Op tijd naar de notaris zorgt dus niet alleen voor financiële en juridische zekerheid, maar scheelt ook nog eens een boel geld. Meer informatie

Bestaande koopwoningen zijn de afgelopen jaren steeds goedkoper geworden. Vergeleken met de piekperiode in 2008, zijn de prijzen begin 2013 met ruim 18 procent gedaald. Een goed moment voor samenwoners om van een huurwoning naar een koopwoning te gaan. Of samen een grotere koopwoning aan te schaffen. Plannen maken voor een nieuwe woning is voor veel mensen een heerlijke tijd. Welke keuken nemen wij, hoe komt de badkamer er uit te zien en wat wordt de slaapkamer? Maar bij het samen kopen van een woning komt meer kijken. Er moeten zaken worden vastgelegd en geregeld. En daarbij moet je vaak uitgaan van vervelende situaties. Wat als het niet meer werkt? Of als één van de twee overlijdt? De notaris kan hierbij helpen. Samenlevingscontract Stellen die een huis kopen, kunnen het beste een samenlevingscontract laten opstellen door een notaris. Hierin kun je allerlei praktische zaken regelen. Je kunt laten vastleggen wie bijvoorbeeld de rekeningen betaalt of van wie de dure televisie is. Maar een samenlevingscontract doet meer. Het zorgt ook voor financiële en juridische zekerheid als een van de twee partners overlijdt of als de samenwoners uit elkaar gaan. Uit elkaar Natuurlijk ga je er bij het samen kopen van een huis niet vanuit dat je ooit uit elkaar gaat, maar het is wel belangrijk om hierover na te denken. Uit een Brits onderzoek blijkt namelijk dat ongehuwde samenwoners twee keer zoveel kans hebben

om uit elkaar te gaan dan gehuwde samenwoners. Nu geen goede afspraken maken, kan in de toekomst betekenen dat een van de partners met een groot financieel probleem wordt opgezadeld. Overwaarde of spaargeld Goede afspraken zijn vooral belangrijk als de een meer betaalt dan de ander. Of als een van de twee de overwaarde van de huidige woning inbrengt en de ander niets. Als je als stel uit elkaar gaat, is het wel zo eerlijk dat je iets terugziet van wat je hebt ingebracht. Leg daarom goed vast wie wat betaalt, hoeveel spaargeld erin wordt gestoken en wat de eventuele overwaarde van een oude woning is. De notaris kan hierbij adviseren en dit in het samenlevingscontract opnemen. Overlijden

Stel dat een van de twee overlijdt, dan gaat het aandeel in de gezamenlijke woning en de inboedel van de overledene naar zijn of haar familie. De kans is dan groot dat de overgebleven partner het huis niet meer kan betalen en moet verkopen. Een samenlevingscontract kan ook dit voorkomen. De notaris kan hier een zogenoemd verblijvingsbeding in meenemen. De overgebleven partner krijgt dan het aandeel van de overledene en is voortaan de enige eigenaar van het huis en de inboedel.

Wilt u advies, neem dan contact op met een notaris uit de buurt. Via de zoekfunctie op de website www.notaris.nl is het eenvoudig om een notaris in de buurt te vinden. Bereid het eerste bezoek aan de notaris goed voor en lees de tips op www.notaris.nl/op-gesprek. De KNB is de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Alle (kandidaat-)notarissen zijn verplicht aangesloten bij de KNB.

In de brochure Samen verder vindt u alle informatie op een rijtje waaraan u moet denken en wat u met elkaar kunt afspreken als u ongehuwd gaat samenwonen. U kunt de brochure afhalen bij veel notariskantoren of downloaden via www.notaris.nl/ trouwen-of-samenwonen. Hier kunt u ook een online test maken om te kijken of de eerder gemaakte afspraken nog in balans zijn.

SAMEN VERDER WAT MOETEN WIJ NOG EXTRA REGELEN? Alles over wat u samen kunt afspreken bij huwelijk, geregistreerd partnerschap of ongehuwd samenwonen .

Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie

17


VerhuizenDoeJeZo

Verzekerd van succes 18 Verhuizen DoeJeZo


Gefeliciteerd, je hebt jouw woning succesvol verkocht. De volgende stap is waarschijnlijk de verhuizing. Als je binnenkort gaat verhuizen is het verstandig om nog eens te checken welke verzekeringen je allemaal hebt lopen en wat er precies onder de dekking valt. Weet je bijvoorbeeld hoe het zit met de verzekering van jouw inboedel tijdens de verhuizing? Lees de polisvoorwaarden nog eens goed door of laat je informeren door een verzekeringsadviseur. Voorkom verhuisstress en vervelende verrassingen achteraf door ruime tijd voor de verhuizing je verzekering(en) te raadplegen. Breng hen meteen op de hoogte van jouw nieuwe adres en de verhuisdatum, zodat belangrijke post op het juiste adres bezorgd wordt. Uiterlijk 30 dagen na de verhuizing moet je jouw adreswijziging doorgeven, anders vervalt de inboedelverzekering. Inboedelverzekering Hoewel deze niet verplicht is, hebben de meeste huiseigenaren wel een inboedelverzekering afgesloten. Als je de polisvoorwaarden erop naleest, zul je waarschijnlijk ondervinden dat de inboedel slechts volledig verzekerd is zolang deze zich op het opgegeven adres bevindt. Tijdens een verhuizing zijn in de meeste gevallen beperkte voorwaarden van toepassing. Dit houdt in dat jouw inboedel tijdens de verhuizing niet volledig verzekerd is. Bij eventuele schade zul je waarschijnlijk niet alles vergoed krijgen.

Dekking buiten de woning De dekking buiten de woning omvat bij sommige inboedelverzekeringen wel schade als gevolg van een ongeval met het verhuisvervoermiddel. Maar ook hier schuilt weer een addertje onder het gras. In de polisvoorwaarden wordt vaak een verhuisperiode benoemd, waarbinnen de inboedel naar het nieuwe adres vervoerd dient te worden. Duurt de verhuizing, of tussentijdse opslag, langer dan hierin aangegeven, dan kun je een aparte verzekering overwegen. Wil je zeker weten hoe dit zit, neem dan contact op met jouw verzekeraar. Transport Je kunt ervoor kiezen om voor de verhuizing een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. In dat geval geldt over het algemeen dat de verhuizer eventuele schade, waaraan deze schuldig is, moet vergoeden. Let er wel op dat er hierbij uitgegaan wordt van de dagwaarde, dus niet de nieuwprijs.

Er zijn echter situaties waarin de verhuizer niet aansprakelijk gesteld kan worden voor de geleden schade. Dit geldt bijvoorbeeld als je jouw spullen zelf of met hulp van vrienden in- en uitpakt, of in- en uitlaadt. Ook als elektronische apparatuur na de verhuizing niet goed meer functioneert, kun je deze schade niet op het verhuisbedrijf verhalen. Datzelfde geldt voor planten die de overtocht niet overleven. Verhuisverzekering Om jezelf volledig in te dekken tegen eventuele schade, kun je via het verhuisbedrijf een aparte verzekering afsluiten. Kies voor een erkend verhuisbedrijf om er zeker van te zijn dat alles netjes volgens de regels verloopt. Kijk na de verhuizing meteen alle spullen na op schade, het verhuisbedrijf dient hiervan binnen een bepaalde termijn op de hoogte gesteld te worden. Wacht je te lang met het melden van schade, dan kan het zijn dat het herstel hiervan alsnog voor jouw eigen rekening is.

Verhuizen DoeJeZo

19


Woon- en slaapinspiratie in 1001 stijlen! Goossens wonen & slapen opent twee nieuwe winkels op de woonboulevards in Utrecht en Breda. In oktober ging in Utrecht de slaapwinkel open op de Kaap de Goede Hooplaan 40 en nu volgt de woonwinkel op nummer 70. In Breda is het wonen & slapen aanbod gecombineerd op Kruisvoort 95. In het weekend van 14 en 15 december zal in beide winkels een feestelijke opening plaatsvinden. Goossens is verheugd nu ook op deze woonboulevards vertegenwoordigd te zijn. De brede en up-to-date collectie spreekt een grote doelgroep aan en aanwezigheid op locaties waar veel mensen zich oriënteren en meubelaankopen doen voor hun woning is dan van essentieel belang. De woonboulevards van Breda en Utrecht lenen zich daar uitstekend voor. Openingsweekend Sfeer en beleving spelen een belangrijke rol tijdens de feestelijke opening op zaterdag 14 en zondag 15 december. Op beide locaties zal de kerstman aanwezig zijn om bezoekers met een ritje in de arrenslee te verwennen. Daarnaast zal er sfeervolle livemuziek in de winkels zijn en

wonen en slapen 20 Goossens

wordt uiteraard ook de inwendige mens niet vergeten! Kortom, reden genoeg om in het weekend van 14 en 15 december één van de nieuwe winkels te bezoeken! Inspiratie in 1001 stijlen Het assortiment van Goossens omvat 1001 stijlen, smaken en sferen waardoor een zeer brede doelgroep aangetrokken wordt. Chique klassiek, luxe, lounge of minimalistisch design, nergens vind je zo’n uitgebreide en brede collectie met zoveel mogelijkheden. Ontwerp en productie vinden bovendien veelal in eigen beheer plaats, waarbij gebruik wordt gemaakt van gerenommeerde ontwerpers, gerespecteerde leveranciers en eersteklas materialen.

Veel blijven bieden Bijna 60 jaar na de oprichting staan de Goossensnormen van toen nog steeds als een paal boven water: plezier, toewijding, oog voor kwaliteit én klant. Door de jaren heen heeft dit geleid tot een gestage en constante groei tot momenteel 15 winkels in Nederland en België met een uitstekend aanbod aan woon- en slaapkamermeubels. De uitbreiding met twee winkels zorgt dat Goossens heel veel voordeel blijft bieden, zoals: gratis interieuradvies, gratis bezorging, montage door experts en garanties tot wel 25 jaar. Bovendien zijn alle Goossens meubelen altijd prettig geprijsd. Nieuw: Goossens projectinrichtingen In de particuliere sector heeft Goossens haar sporen ruimschoots verdiend op het gebied van woon- en slaapinrichtingen. Die kennis wordt nu ook voor projectinrichtingen ingezet. Van concept tot realisatie. En daarin kan alles, of het nu gaat om enkele meubelen of een complete turnkey inrichting. Project manager Arjan Petri voorziet je van een gedegen advies en vervolgens voor een vlekkeloze afhandeling en oplevering. Neem contact op met Arjan Petri ( 0413 214 181) mail arjpet@goossenswonen.nl of kijk op www.goossens.nl/projectinrichtingen.


Een plek voor luxe, ontspanning en fijne momenten Bij Grando Keukens & Bad vind je de kracht van de combinatie keukens, badkamers en renovatie. “We leven in een tijd waarin het belang van prettig en aangenaam wonen steeds groter wordt. Een gezellig en veilig thuis biedt ons de ruimte om te ontspannen én samen te zijn. Zowel de keuken als de badkamer krijgt meer betekenis en wordt een plek voor luxe, ontspanning en fijne momenten”. In de showrooms van Grando Keukens & Bad zie je met eigen ogen wat er mogelijk is op keuken- en badkamergebied: vele prachtige opstellingen én voor ieder budget. De deskundige adviseurs van Grando Keukens & Bad brengen je graag op de beste ideeën en adviseren je met plezier. Voor een realistisch beeld wordt er een prachtig 3D ontwerp gemaakt. Voor perfecte service ben je bij Grando Keukens & Bad aan het juiste adres. Je wordt volledig ontzorgd. Grando kan namelijk al het voorbereidende werk voor je verzorgen: demonteren en verwijderen van de oude keuken/badkamer, leidingen verleggen, stuken, verbouwingswerkzaamheden, tegel-, loodgieter-, elektra- en schilderwerk. Laat je inspireren!

Of je nu op zoek bent naar een keuken of een badkamer, er wordt goed naar jouw wensen geluisterd. Jouw mogelijkheden, wensen en eisen worden realistisch geïnventariseerd. Grando adviseurs nemen de tijd voor je. Ook wanneer je ervoor kiest om jouw huidige keuken of badkamer te renoveren. Bij Grando Keukens & Bad kun je ook terecht voor het vervangen van fronten, werkbladen, losse inbouwapparaten etc. Zelfs de montage kan hierin verzorgd worden. Voor een persoonlijk en vrijblijvend advies ben je van harte welkom bij Grando Keukens & Bad. De adviseurs staan voor je klaar om jouw droomkeuken en/of –badkamer te realiseren.

Grando

21


30 november t/m 30 december

Woona

Magisch Maastricht Dit jaar worden er op diverse plaatsen verspreid over de stad kerstmarkten georganiseerd. Kom langs en laat je betoveren door Magisch Maastricht.

agend

Openingstijden: • Schaatsbaan (800m²) & attracties, dagelijks van 10.00 t/m 22.00 uur. Op 24 december, 25 december en 31 december geopend tot 18.00 uur. Schaatsbaan: 2 uur schaatsen € 4,50 p.p. / 2 uur schaatshuur € 4,50 p.p. • Vrijthof Paviljoen, dagelijks van 10.00 tot (minimaal) 23.00 uur. Op 24 december, 25 december en 31 december geopend tot 20.00 uur. • Kerstmarkt: maandag t/m woensdag: 11.00 tot 20.00 uur, donderdag t/m zaterdag: 10.00 tot 22.00 uur en zondag: 12.00 tot 18.00 uur. Op 24 december geopend tot 18.00 uur. ALLE zondagen in november en december geopend!

van donderdag 12 tot en met zondag 15 december

Kerstfair op landgoed Mariënwaerdt: Winterse weelde! Deze vier dagen vindt de 12e Kerstfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt plaats. Het landgoed is sprookjesachtig door de prachtige kerstdecoraties, kampvuren, kerstbomen, kaarsen, lichtjes en sfeervol verlichte gevelhuisjes. En of het nu een witte kerst wordt of niet, de Kerstfair op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is een heerlijke ‘winterse weelde’! Bij de circa 90 standhouders kunnen bezoekers inspiratie opdoen en inkopen doen voor de feestdagen. Er zijn rondleidingen in Huize Mariënwaerdt en langs dit huis en door het parkbos zijn arrensleeritten. Kerstkoren omlijsten de Kerstfair muzikaal. Er zijn bovendien modeshows en leuke workshops voor jong en oud. Glühwein, warme chocolademelk en feestelijke gerechten maken een bezoek aan de Kerstfair tot een heerlijke dag uit. vrijdag 6 t/m maandag 9 december

Openingstijden Kerstfair Marienwaerdt 2013 Donderdag 12 december 11.00 - 18.00 uur Vrijdag 13 december 11.00 - 21.00 uur Zaterdag 14 december 11.00 - 21.00 uur Zondag 15 december 11.00 - 18.00 uur

Winterfair 2013

Toegang & kerstfair kaarten De toegang bedraagt € 10,- p.p. (na 17.00 uur € 8,- p.p.). Kinderen van 13 t/m 17 jaar: € 7,50, kinderen t/m 12 jaar: gratis. In de online voorverkoop tot en met 11 december via www.kerstfair.nl zijn kaarten met € 2,- korting te bestellen. Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Parkeren is gratis en er rijdt een gratis pendelbus vanaf station Beesd. Adres: ’t Klooster 5, 4153 RR, Beesd. Meer info: www.kerstfair.nl

Wie op zoek is naar een perfect kerstcadeau of naar een warme winterjas is bij de Winterfair 2013 in Ahoy Rotterdam aan het juiste adres. Maar ook wie inspiratie op wil doen voor woonaccessoires of wil genieten van lifestyle, moet bij de Winterfair zijn! Van 6 tot en met 9 december geniet zowel jong als oud van gezellige stands, proeverijen, modeshows, workshops, spetterende optredens en nog veel meer! Laat je inspireren door specialisten of kom in de stemming voor de feestdagen in het winter wonderlandschap. Openingstijden: Vrijdag 6 december t/m maandag 9 december 2013 van 10.00 tot 17.30 uur Entreetickets : Kaarten zijn via de site te bestellen voor volwassnen à € 10,- per kaart of aan de kassa van Ahoy voor € 13,50 Kinderkaarten voor kinderen van 7 t/m 12 zijn via de site te bestellen voor € 7,00

hebt en of het bouwplan past binnen het bestemmingsplan. Meer informatie hierover kun je vinden op www.omgevingsloket.nl.

…je voor de meeste verbouwingen een vergunning nodig hebt? Je kunt bij de gemeente informeren of je voor jouw bouwplan(nen) een vergunning nodig

Woon

agenda 22 Woon agenda

…je een betrouwbaar bouwbedrijf kunt herkennen aan het BouwGarant keurmerk? Met een BouwGarant-aannemer kun je in ieder geval rekenen op kwaliteitscontroles, garantie, een uitgebreide klachtregeling, geschillencommissie, aantoonbare ervaring,

de juiste diploma’s en verzekeringen en duidelijke afspraken. …je jezelf extra kunt indekken door via BouwGarant de VerBOUWgarantie af te sluiten? Deze garantie biedt onder meer zekerheid bij een faillissement van de aannemer. Gaat de aannemer tijdens de verbouwing failliet, dan vergoedt BouwGarant tot een bepaald maximum de meerkosten van de afbouw.


U de roze bril, wij de scherpe

Kies voor zekerheid. Word nu lid via eigenhuis.nl/wordlid Een nieuw huis kopen begint met een lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis. Neem alleen al onze aankoopkeuring. Daarmee weet u v贸贸r u gaat onderhandelen alles over de bouwkundige staat van uw nieuwe huis. Met een contractbeoordeling door onze juridische specialisten hoeft u zich niet druk te maken om de kleine lettertjes. Gebruik onze standaard contracten. Die geven u een

stevig juridisch fundament. En schrijf u in voor onze gratis E-planner Huis Kopen. Dan krijgt u alle relevante informatie tijdens het aankoopproces in uw mail, precies wanneer u het nodig heeft. Met ons aan uw kant kunt u met een gerust hart verliefd worden op uw nieuwe huis. eigenhuis.nl/wordlid


Extra feestelijke dagen We openen wéér

2 nieuwe winkels

Uit voorraad leverbaar

Uit voorraad leverbaar

normaal

619,nu

499,-

Leefhoek Saltillo

/

Fauteuil Ashley

3-zits + ligelement in stof muskaat/gouddraad (309x222cm)

In stof effen muskaat

normaal 1.299,- nu 899,–

Complete boxspring Orlando

/

Inclusief matrassen en matrastopper normaal 2.377,- nu 999,–

Uit voorraad leverbaar

Kijk voor de openingstijden op www.goossens.nl/winkels Amsterdam, Villa Arena Villa arena 112-130 en 148-154

Roermond, woonboulevard Vrijveld Dr. philipslaan 49

Heerlen XXL Store, woonboulevard Heerlen In de cramer 172

Waalwijk Prof. Kamerlingh Onnesweg 1a

Leiderdorp, Woonboulevard Wooon Elisabethhof 30 Nuenen, XXL store Duivendijk 4

Zevenaar, woonboulevard Edisonstraat 56e Rotterdam, Alexandrium Alexandrium woonmall 117-119 en 215

Baarle Nassau, XXL Store Woonboulevard Turnhoutseweg 5 Peer, CL Store Meubelboulevard Peer Baan naar Bree 127

Nieuw

Nieuw

Utrecht slapen, woonboulevard Utrecht Kaap de Goede Hooplaan 70

Breda, Woonboulevard Breda Kruisvoort 95 en 97

Utrecht wonen, woonboulevard Utrecht Kaap de Goede Hooplaan 40

WonenDoeJeZo, uitgave Zuid Nederland  
WonenDoeJeZo, uitgave Zuid Nederland  

WonenDoeJeZo, hét medium voor de verhuizende consument. Alles wat met wonen en verhuizen te maken heeft.