Page 1

w w w .d e co h o m e .n l

wonendoejezo Editie #05 november 2013

Gekocht! Wij trekken de champagne open! Styling Wooninspiratie en trends Home Made Quote schilderijen aan de muur

Woonagenda De leukste beurzen en evenementen voor u

Gefeliciteerd! Woning verkocht, op naar uw nieuwe droomwoning


De nieuwe collectie wonen en slapen van Goossens Ervaar het stevige ligcomfort

Zitmeubel Urban

/

3-zits in stof grey goose normaal 1.099,- nu

899,-

Relaxfauteuil Remix In leder

/

Wordt op uw maat gemaakt

normaal vanaf 1.299,-

/

Boxspring Kentucky

Inclusief matrassen en traagschuim matrastopper

nu vanaf 1.099,-

normaal vanaf 2.377,- nu vanaf

1.499,-

Kijk voor de openingstijden op www.goossens.nl/winkels Amsterdam, Villa Arena Villa arena 112-130 en 148-154

Roermond, woonboulevard Vrijveld Dr. philipslaan 49

Heerlen XXL Store, woonboulevard Heerlen In de cramer 172

Waalwijk Prof. Kamerlingh Onnesweg 1a

Leiderdorp, Woonboulevard Wooon Elisabethhof 30

Zevenaar, woonboulevard Edisonstraat 56e

Nuenen, XXL store Duivendijk 4

Rotterdam, Alexandrium Alexandrium woonmall 117-119 en 215

Nieuw

Nieuw

Baarle Nassau, XXL Store Woonboulevard Turnhoutseweg 5

Utrecht slapen Kaap de Goede Hooplaan 70

Nieuw

Verwacht december

Peer, CL Store Meubelboulevard Peer Baan naar Bree 127

Utrecht wonen Kaap de Goede Hooplaan 40 Verwacht december

Breda, Woonboulevard Breda Kruisvoort 95 en 97 130635 Advertentie_Wonen Doe je Zo oktober 205x285mm.indd 1

16-10-13 09:11


Inhoud Je hebt jouw woning verkocht. Gefeliciteerd!

Woontips

En nu op zoek naar een nieuwe woning...

De leukste woonweetjes

Laat je door WonenDoeJeZo

Magazine

adviseren, inspireren en begeleiden in dit proces. Je ontvangt het WonenDoeJeZo Magazine de eerste drie maanden nadat je jouw woning (onder voorbehoud) verkocht hebt.

Gekocht

Styling Wooninspiratie

De nieuwste woontrends

VerhuizenDoeJeZo Verborgen gebreken …

Home Made Quote schilderijen aan de muur

Uitgelicht Dat kan zuiniger

Woonagenda Voor in de agenda

12

6

Van de weg naar het water

Home Style

Wij wensen je veel leesplezier!

4

10 12 16 20 22 26

WonenDoeJeZo is een initiatief van Cubic*Media. WonenDoeJeZo Magazine verschijnt 12 x per jaar. Bezorgklachten Kun je melden via klachten@cubicmedia.nl

20

Uitgever Cubic*Media BV - Lijnbaan 17a - 3231 AE Brielle T 0181-355100 - wonendoejezo@cubicmedia.nl

10 Facebook.com/wonendoejezo

Twitter @Woontweets.

“Like” onze facebookpagina en ontvang de

Volg onze tweets en blijf op de hoogte van het

leukste acties en aanbiedingen op woongebied.

laatste woonnieuws, stylingtips en sfeertrends.

Disclaimer Niets uit deze uitgave mag, in welke vorm en op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Bij samenstelling van WonenDoeJeZo magazine is uiterste zorgvuldigheid betracht. Indien desondanks onvolkomenheden in de inhoud van het magazine voorkomen, dan aanvaardt de uitgever voor eventuele schade die hieruit voortvloeit geen enkele aansprakelijkheid.


Woontips TOP3 Duurste en goedkoopste gemeenten

De gemiddelde woningprijs kan per gemeente sterk verschillen. Wat een huis gemiddeld kost is afhankelijk van vele factoren, waaronder de locatie, grootte, hoeveelheid grond, staat, maar ook de waarde van woningen in de omgeving. Onze redactie zocht uit wat de duurste en goedkoopste gemeenten zijn om in te wonen.

Top 3 duurste gemeenten* Blaricum Bloemendaal Laren

€ 788.688,€ 667.014,€ 609.967,-

Top 3 goedkoopste gemeenten* Pekela Oldambt Brunssum

€ 132.302,€ 139.329,€ 140.607,-

*Gemiddelde woningprijs

Houd de kou buiten,

maak jouw woning winterklaar! In de koude maanden van het jaar is een goede isolatie geen overbodige luxe. Koude lucht weet door het kleinste gaatje of kiertje jouw huis binnen te dringen, waardoor jij de kachel steeds een tikje hoger zet. Herkenbaar? Met een goede cv-ketel en isolatie beperk je warmteverlies èn bespaar je energie. Door tocht kan het in huis kil aanvoelen. Het dichten van naden en kieren heeft meer effect dan hoger stoken. Vergeet ook de ruimtes rondom leidingdoorvoeren in de wanden en in de meterkast niet. Zo’n 30 procent van de warmte in huis ontsnapt via het dak. Het is dus verstandig aansluitnaden tussen gevel en dak goed af te dichten. Als je een beetje handig bent kun je de isolatie vanaf de binnenkant best zelf doen, bijvoorbeeld met glaswolplaten. Isolatie van buitenaf kun je echter beter aan de experts overlaten. Jouw cv-ketel zorgt er iedere winter weer voor dat je er heerlijk warmpjes bij zit. Reden genoeg om haar goed te onderhouden: cv-ketels moeten minimaal elke twee jaar worden schoongemaakt en nagekeken. Een installateur controleert meteen

4 Woon tips

of de ketel goed staat afgesteld. Een goed afgestelde ketel voorkomt onnodig gasverbruik. Als er lucht in de cv-installatie zit, worden radiatoren niet overal goed warm. Je kunt dit herkennen aan tikkende of borrelende geluiden. Het ontluchten en bijvullen van de cv-ketel kun je vrij gemakkelijk zelf doen. Verder kun je de warmte in huis houden door bijvoorbeeld de gordijnen ’s avonds dicht te doen, een tochtborstel op de brievenbus bevestigen en tochtstrips onderaan deuren te plaatsen. Maar vergeet niet dat het ook in de winter belangrijk is om regelmatig te ventileren. Je bent in de koude maanden extra vatbaar voor verkoudheid, frisse lucht doet je goed!

Wie is de Beste

Makelaar? Hoe weet jij of een makelaar goed is? Lees objectieve aankoop verhalen op www.widbm.nl Deel jouw mening over je makelaar met anderen. Zoek naar de makelaar die het beste is op basis van wat jij belangrijk vindt.


App van de maand:

De leukste

Bezichtig jouw toekomstige woning met de gratis Huizenkijker app van ABN AMRO. Altijd en overal een expert bij de hand op jouw mobiele telefoon. De app helpt je de juiste vragen te stellen aan de verkopende partij. Van de bezichtiging maak je eenvoudig een verslag met foto’s. Handig om later nog eens te bekijken!

op een rijtje

ABN AMRO huizenkijker

Een greep uit de functies van de app: • Met het kompas bekijk je of de tuin écht op het zuiden ligt. • Zijn de muren en vloeren recht? Je controleert het met het waterpas. • Per kamer bereken je de extra kosten voor kleine klussen. • Zoek moeilijke begrippen op in het woordenboek. • Dankzij de checklist weet je waar je goed op moet letten. • Maak foto’s van de verschillende kamers en bekijk deze later nog eens. • Je maakt een compleet en actueel rapport van elke woning die je bezichtigt. • De Huizenkijker app is gratis te downloaden via iTunes en Google Play.

Maak je eigen verhuiskaart! Met behulp van een verhuiskaartje kun je al jouw familie, vrienden en kennissen op een persoonlijke manier laten weten dat je gaat verhuizen èn meteen het nieuwe adres doorgeven. Op kaartwereld.nl kun je gemakkelijk jouw eigen verhuiskaart maken. Kies een ontwerp uit de uitgebreide collectie standaard verhuiskaartjes en voeg hier jouw persoonlijke boodschap aan toe. Of maak het verhuiskaartje nog persoonlijker en upload een foto van jouw nieuwe woning voor op de kaart!

e m o h My new

woonwebwinkels Het internet heeft het winkelen in het drukke bestaan van tegenwoordig stukken makkelijker gemaakt. Van achter de computer, laptop, of tablet bestel je met een druk op de knop de leukste woon-accessoires. De redactie van WonenDoeJeZo zette speciaal voor jou de leukste woonwebwinkels op een rijtje! 1. Stijls.nl In de webshop Stijls.nl vind je meubels en decoraties voor de slaapkamer, woonkamer en badkamer. De Stijls webwinkel biedt een ruim assortiment, onderverdeeld in de verschillende woonstijlen ‘design’, ‘modern’, ‘landelijk’, ‘luxueus’, ‘eigenzinnig’ en ‘kids’. Zo kan je gemakkelijk woonartikelen vinden die passen bij jouw persoonlijke woonstijl! 2. Wonenmetlef.nl Wonenmetlef.nl is een webshop met trendy merken, vernieuwende producten en fijne hebbedingen voor thuis, jezelf of de kids! De online shop biedt mooie, stoere en kleurrijke woonaccessoires met een onderscheidend en eigentijds karakter. 3. Basiclabel.nl De webwinkel basiclabel.nl is allesbehalve basic! Met een uitgebreid en up to date assortiment aan meubels, verlichting en accessoires, is deze shop absoluut een bezoekje waard. Maak een keuze uit de nieuwe collectie, volgens de laatste trends, óf bekijk de outlet. 4. Kleureninterieurshop.nl In deze stijlvolle webwinkel vind je onder andere mooi en betaalbaar design uit Scandinavië en Nederland, van bekende en minder bekende designers. Voor prachtige meubels, stoere verlichting, zachte vloerkleden en bijzondere accessoires ben je hier aan het juiste adres. 5. Viltendesign.nl Viltendesign.nl is een leuke webshop in designartikelen van 100% wolvilt, zoals stoelkussens, poefen, sierkussens, tapijten, gordijnen, woonaccessoires, tassen en vilt van de rol. Maak een keuze uit het exclusieve aanbod, of laat een ontwerp naar jouw keuze op maat maken!

Woon tips

5


6

Pagina omschrijving


Van de weg naar het water

Een tegenwoordig veel voorkomende afweging: Wonen in de grote stad of in een dorp? Kimm en Martijn hebben de knoop doorgehakt en besloten van hartje Rotterdam te verhuizen naar het tien kilometer verderop gelegen plaatsje Nieuwerkerk aan den IJssel. Kimm en Martijn zijn sinds 6,5 jaar samen en hebben tot afgelopen september samengewoond in het appartement van Kimm. Ze hebben inmiddels een zoontje van 3 en vonden dat het tijd was voor een verandering van huis en omgeving. Kimm (34) kocht acht jaar geleden haar eerste woning in het centrum van Rotterdam. Een driekamerappartement aan de Schieweg met een oppervlakte van iets minder dan 70 m2. Hier had zij de luxe van een directe verbinding met de snelweg, winkels dichtbij huis en goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Daarnaast biedt de stad een levendige omgeving met veel bedrijvigheid en mensen op straat. Nadat zij anderhalf jaar na de aankoop van het appartement haar huidige vriend Martijn (35) ontmoette, is hij bij haar ingetrokken. Toen zoontje Gijs geboren werd, hebben Kimm en Martijn kritisch naar hun leefomgeving gekeken en hun eisen en wensen bijgesteld. Behalve de drukke wegen waren ook de beperkte mogelijkheden voor Gijs om later buiten te spelen een belemmering voor de nieuwe gezinssituatie. Belangrijke aspecten bij de zoektocht naar een nieuwe woning waren veiligheid voor een jong kind en voldoende leef- en speelruimte in de omgeving. Daarnaast ging de voorkeur van Kimm en Martijn uit naar een woning aan het water, omdat ze een eigen bootje hebben. Ze besloten na de eerste verjaardag van Gijs het

appartement te koop aan te bieden en op zoek te gaan naar een rustigere omgeving. Een buurt die jonge gezinnen het gemak en de veiligheid biedt waar ze behoefte aan hebben. Ze wisten zoals de meeste aankomende huiseigenaren precies waar ze niet wilden wonen, maar niet waar ze dan wél wilden wonen. Na verschillende wijken in Bergschenhoek en Bleiswijk te hebben bezocht, viel hun oog op een wijk in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een rustige buurt, met opvallende woningen en een mooie ligging aan het water. In deze wijk hebben zij verschillende woningen bekeken, maar omdat het appartement aan de Schieweg nog niet verkocht was, hebben Kimm en Martijn toen besloten niet direct over te gaan tot de aankoop van een nieuwe woning. Bezichtigen Een kleine twee jaar later was er eindelijk een oprecht geïnteresseerde koper voor het appartement. Kimm en Martijn zijn toen terug gegaan naar de wijk in Nieuwerkerk aan den IJssel, waar ze een bezichtiging hebben aangevraagd bij één van de huizen. De woning had een ruime uitbouw

Gekocht

7


“We wisten wel waar we niet wilden wonen, maar niet waar wél” 8

Pagina omschrijving


nodig is. Zo zal de keuken er volledig uit gesloopt worden, een deel van de muur wordt uitgebroken om meer ruimte te creëren en wordt er een nieuwe keuken geplaatst die bestaat uit een combinatie tussen landelijk en strak. Daarnaast worden alle muren beneden gestuukt, worden de vloertegels vervangen door een warme houten laminaatvloer en willen Kimm en Martijn in de badkamer een ligbad plaatsen. De heteluchtinstallatie die in de woning zit is in 1987 geplaatst en is aan vervanging toe, dus ook dit zullen ze meenemen in de verbouwingswerkzaamheden. Droomhuis Kimm en Martijn wonen nu in een dorp dat aan al hun wensen voldoet; het is er rustig, er is voldoende groen, Gijs kan rustig buitenspelen, er is zelfs voldoende plek op de peuterspeelzaal en in de zomer kunnen ze er snel en gemakkelijk met z’n drietjes tussenuit met de boot. Het eerste wat ze gaan doen na de overdracht? Familie uitnodigen en een fles champagne opentrekken!

en grote tuin, wat ideaal is voor Gijs. Voor Kimm en Martijn was het echter ook erg belangrijk dat het huis aan het water zou liggen waar ze hun boot aan kunnen leggen. Omdat dit niet het geval was bij deze woning, zijn ze verder gaan kijken in dezelfde wijk en vonden ze een iets kleinere woning die wel aan het water ligt. “Na de eerste bezichtiging hebben we eigenlijk meteen een bod uitgebracht. We waren verliefd op dit huis.” Goed geregeld Kimm en Martijn zijn in het aankoopproces en de afhandeling van de financiën geadviseerd door de verkoopmakelaar van hun woning aan de Schieweg en door een hypotheekadviseur. Een aankoopmakelaar leek ze aanvankelijk niet nodig, omdat ze al wisten welke woning het zou worden. Toch was het erg prettig om begeleid te worden in het uitbrengen van een bod en de onderhandelingen die daarop volgden. Bij de aankoop van haar eerste woning heeft Kimm een hypotheekadviseur in de arm genomen. Dat is haar toen zo goed bevallen dat ze ook deze keer hebben gekozen voor een deskundig advies. “We zijn van A tot Z begeleid, dat was echt fantastisch.” Toen bij de verkoop van het appartement in Rotterdam alles geregeld leek te zijn, bleek de dag voor de sleuteloverdracht dat de financiën van de kopende partij niet rond waren. Omdat Kimm en Martijn zelf erg goede ervaringen hebben met de Hypotheekshop, hebben zij de koper aangeraden hier ook een afspraak te maken en zijn zaken op orde te laten stellen. Dit had direct effect. Vier dagen later was alles rond en kon binnen twee weken de overdracht dan toch eindelijk plaatsvinden.

Een nieuw huis De nieuwe woning van Kimm, Martijn en Gijs is een duurzame cederhouten skeletbouw wat in Nederland redelijk uniek is voor rijtjeshuizen en de woning bevat heteluchtverwarming. Dit betekent dat er geen radiatoren in het huis hangen, maar de woning door middel van roostertjes die warme lucht blazen verwarmd wordt. Het huis ligt op een rustig dijkje aan een smalle rivier. Zo kunnen Kimm en Martijn gemakkelijk ’s zomers besluiten een tochtje op het water te maken vanuit hun eigen tuin en hebben zij het gemak van voldoende aanlegplaatsen. Gijs is nu drie jaar oud en kan nog niet zwemmen, maar hier maken Kimm en Martijn zich niet zoveel zorgen over: “In het zwembad geven ze survivalzwemmen, daar leren ze de kinderen om zich in het water te redden. En we houden hem natuurlijk gewoon goed in de gaten als hij buiten speelt.” Samen een thuis maken Op 1 november kregen Kimm en Martijn de sleutel van hun nieuwe huis en kon het inrichten beginnen. Met de verschillende smaken qua inrichting wordt het een uitdaging zoveel mogelijk te combineren. Kimm: “Ik ben eigenlijk wel van het strakke en de aardetinten en Martijn is meer van de kleur, losse elementen en tierelantijntjes.” Dit brengen ze samen door bijvoorbeeld een strakke grijze bank te matchen met kleurrijke kussens en lampen in Marokkaanse stijl. Aan de slag Er zijn een paar punten waar ze kritisch naar hebben gekeken en waar een drastischere aanpak

Pagina omschrijving Gekocht

9


Wooninspiratie Op safari, naar het circus of knus voor de open haard

Of je nu in een vrijstaande villa woont of in een klein appartement, het interieur van jouw woning bepaalt de sfeer, het comfort en de gezelligheid. De omgeving waarin je woont is van grote invloed op hoe je je voelt. Een huis wordt pas een ‘thuis’ als de styling bij je past. Natuurlijk mag je hierbij best afkijken om inspiratie op te doen! Drie interieurtrends die ons opvielen lichtten wij voor je uit. Trend 1: Green safari De ‘groene’ trend zet door, dit keer ook in het interieur. Hoe natuurlijker, hoe beter. Met behulp van kamerplanten en bomen verbeter je het klimaat in de woonkamer en creëer je een warme, natuurlijke sfeer. De kleuren groen, bruin, nude, zand, goud, koper en wit domineren in deze trend, aangevuld met behang in panter-, zebra-, giraffe-, slangenprint en andere dierlijke dessins. Ga op safari naar de ‘beestachtige’ kant van jouw smaak! Tip: met fotoprintbehang creëer je jouw unieke fotowand! Zoek een mooie foto uit van een oerwoud of dichtbegroeid bos voor het ultieme ‘Green Safari’ resultaat. Beestachtig decoreren Geen trend is compleet zonder bijpassende accessoires. Maak de Green Safari sfeer compleet met een bonte verzameling sierkussens en poefjes in dierlijke prints en aaibare materialen als leer, wol, imitatiebont en zijde. Voorzie kasten, dressoirs en tafels van decoraties in de vorm van dieren, hang een mooi natuurlijk schilderij aan de muur en drapeer een plaid van imitatiebont over de bank. Behalve enkele grote kamerplanten doen ook cactussen en varens het goed in deze stijl. Green Safari in vijf stappen 1. Haal groen letterlijk en figuurlijk in huis, met groene verf of behang en met planten. 2. Kies voor natuurlijke materialen: hout, steen, wol, imitatiebont en leer. 3. Mix dierenprints en natuurlijke dessins 4. Stoffeer kussens en meubels met bontachtige stoffen, decoreer de vloer met zachte kleden, versier de bank met harige kussens. 5. Voeg tot slot details toe in koper en goud, voor subtiele accenten.

10 Styling


Trend 2: Showtime! Interieurontwerpers laten zich bij het bepalen van de nieuwe trends graag inspireren door landen, mode, kunststromingen, of bijv. de natuur. Komend seizoen gaan zij echter nog een stapje verder; voor het eerst in de geschiedenis is er een interieurtrend ontstaan, gebaseerd op de magische wereld van het circus. Dit eigenzinnige interieur kenmerkt zich door verrassende vormen, grafische patronen en een vrolijk kleurpalet, van pastel tot fluo. Meer kleur De trend Showtime speelt in op de behoefte aan een thuis, niet alleen een functioneel huis. Dit wordt bereikt met meer ruimtelijkheid, comfort, zachte materialen, meer vrolijkheid met afwisseling van kleuren én grappige accessoires en dessins waar je spontaan voor in de handen klapt. Weg uit de sleur en de stress van het dagelijks leven. Wie zegt dat pastel- en neontinten niet gecombineerd kunnen worden? Je zult versteld staan van het resultaat. Een comfortabele bank of sofa in een opvallende kleur mag absoluut niet ontbreken! Showtime in vijf stappen 1. Kies één of twee pastel- of neonkleuren voor op de muur. 2. Kies voor zachte, comfortabele materialen, gecombineerd met kunststof in verschillende texturen. 3. Mix & match met neon- en pastelkleuren en grafische dessins. 4. Voeg speelse accessoires toe. Tip: de snorrentrend doet het erg goed in combinatie met deze, op het circus geïnspireerde stijl. 5. Geen show zonder spotlights. Kies in deze stijl voor veel kleine lampjes, of hang juist een opvallende kroonluchter in het midden van de kamer of hal.

Trend 3: Warm Luxury Comfort in de overtreffende trap. Dat is de najaar- en winterwoontrend ‘Warm Luxury’. Luxe staat hierbij centraal. Niet alleen in rijke materialen, waaronder satijn, zijde, glas en koper, maar ook in kleuren. Amethist, robijn en amber creëren in combinatie met aubergine, oranje en chocoladebruin een warme, luxueuze sfeer. Glanzende materialen en klassieke vormen voeren de boventoon, voor het ultieme gevoel van luxe. Rijke materialen Metallics zijn opvallend in deze nieuwe vorm van het klassieke interieur. Zilver wordt gecombineerd met brons, koper en goud. Vooral in stoffering en accessoires komen deze tinten tot hun recht. Denk hierbij aan fluwelen sierkussens in bruin, zwart, of aubergine, afgezet met gouden of koperen randen, donkere doorzichtige vazen, koperen bijzettafeltjes en schalen en donkerpaarse plaids. Een grote spiegel met barokke rand is een

musthave voor het Warm Luxury interieur. Hoe groter, hoe beter! In vintage woonwinkels zul je veel meubels en accessoires op de kop kunnen tikken die stralen in deze stijl. Warm Luxury in vijf stappen 1. Kies een warme kleur voor op de muur. Muurstickers of -schilderingen in zilver of goud tillen de trend naar een hoger niveau. 2. Rijke materialen en luxe stoffen zijn kenmerkend. Ga voor fluweel, satijn en zijde. 3. Combineer vintage meubelen met deze rijke materialen. Kies voor een barokke eettafel met sierranden en slanke poten. 4. Decoreer met in glaswerk, koperen beeldjes en schalen, spiegels en sierkussens. 5. Gooi wat houtblokken in de open haard en laat de kamer zich vullen met de warmte - en de geur - van het knisperende hout. Geen open haard? Een ruime verzameling aan kaarsen geeft een soortgelijk effect.

Styling

11


1 2

1. DIEKE fauteuil De stijlvolle DIEKE fauteuil heeft een ongeëvenaard zitcomfort. Kruip lekker weg met een boek in de diepe zitting. Deze sterke en tegelijkertijd zachte fauteuil, met brede armleuningen, geeft een extra dimensie aan de klassieke DIEKE familie met nog meer mogelijkheden om te combineren. Het materiaal is een combinatie van stof en leer. pietboon.com

2. Behang Voca Elements In nieuwe gebouwen brengt ‘Elements’ levendigheid. In oude gebouwen onderstreept deze prachtige collectie de historie. € 29,95 per rol

4

Deco Home en Verf & Wand

3. Eetkamerstoel Sturdy, nu ook in verschillende kleuren te verkrijgen! Naast zwart en wit, ook in cognac, donkergrijs, donkerbruin, roodbruin en grijs. Goossens Wonen & Slapen

4. Dimago® Raamdecoratie De nieuwste raamdecoratie collecties zijn kleurrijk, bevatten verrassende materialen, afwerkingen en sfeervolle accessoires, waardoor raamdecoratie tot een modisch stijlelement in uw interieur is geworden. Alle dimago® raamdecoratie wordt altijd voor u op maat gemaakt en bij u thuis ingemeten.

5

Deco Home en Verf & Wand

5. Zitmeubel More Nieuw: Onzichtbaar relax-systeem! Een uniek relaxsysteem, waarbij het voetengedeelte verdwijnt onder de zitting. Zo behoudt dit meubel zijn ranke uitstraling. Maar eenmaal uitgeklapt is het heerlijk ontspannen. Handmatig verstelbare 2-zits in leder vanaf € 1.699,- en elektrisch verstelbaar vanaf € 2.199,Goossens Wonen & Slapen

3 12 Home style

6


Home 6. Eetkamertafel Bole en stoel Sturdy Tafel met karakteristieke uitstraling door gebruik van volledig massief grof eiken en unieke pootmogelijkheden. Kenmerkend voor deze tafel is het gebruik van grof hout met open noesten en scheuren. In vele maten en uitvoeringen verkrijgbaar. 180x100 cm normaal vanaf € 1.349,- nu vanaf € 949,-. Eetkamerstoel Sturdy is een echte tijdloze en stijlvolle designstoel. Sturdy normaal vanaf € 359,- nu vanaf € 249,-

style 7

Goossens Wonen & Slapen

7. Casadeco So Wall Monumental fotowanden Fotowanden winnen nog steeds aan populariteit. Bij steeds meer fotowanden worden natuurlijke materialen afgebeeld. En door de schaduweffecten zijn ze niet van de werkelijkheid te onderscheiden Deco Home en Verf & Wand

8. Dimago® New Traditionals verf Kom tot rust in je eigen leefomgeving met de diepte en warmte van de matte vergrijsde verfkleuren van de New Traditionals collectie. Op www.dimago.nl kunt u gratis de dimago® New Traditionals kleurkaart aanvragen. Deco Home en Verf & Wand

9. FEDDE sofa De FEDDE serie komt tegemoet aan het verzoek om een compacte lijn te ontwikkelen. Bij het ontwerp heeft Piet Boon® zich laten inspireren door de casual, relaxte sfeer van onze beach houses. Daarom heeft deze praktische bank een brede, nonchalante zoom en een heerlijk zachte arm- en rugleuning. Nieuw in de collectie is de FEDDE in leer. De FEDDE serie bestaat uit verschillende banken, een loveseat, een fauteuil en een poef. De meubels uit deze serie zijn makkelijk te reinigen en hebben afneembare hoezen. pietboon.com

8

9 Home style

13


[Advertorial]

Woningverkopers lopen te laat

tegen problemen aan

Daar snapte ik niets van. We hebben de lening al tien jaar geleden afgelost.’ Mevrouw Bouwman vult aan: ‘We wisten niet dat de hypotheekakte van onze oude woning nog stond ingeschreven in het hypothekenregister van het Kadaster. Deze inschrijving moesten we door de notaris laten doorhalen. In het koopcontract staat dat wij het huis ‘vrij van hypotheek’ moeten leveren aan de koper.’ Notaris voorkomt boete De notaris vertelt het echtpaar dat de hypotheek niet automatisch verdwijnt als de lening wordt afgelost. Om hier nog een schepje bovenop te doen, bestaat de oude hypotheekbank niet meer. En die moet wel toestemming geven om de hypotheek van het huis af te halen. ‘De notaris wist gelukkig een oplossing, maar die kostte wel tijd. Wij waren ontzettend bang dat we een boete zouden krijgen omdat wij het huis niet op tijd konden opleveren. Maar het ging net goed. Dankzij de notaris!’, aldus Bouwman.

Bestaande koopwoningen zijn de afgelopen jaren steeds goedkoper geworden. Daarnaast staan er ook nog eens veel huizen te koop. De meeste mensen zijn blij als ze hun huis kwijt zijn, zo ook Sander Willemse. Maar veel te laat kwam hij erachter dat hij de handtekening van zijn ex nodig had. Gevolg: een boete omdat zijn woning niet op tijd kon worden verkocht. Jaren geleden kocht Sander Willemse zijn eerste huis. Niet lang daarna ontmoette hij zijn eerste vrouw. Ze trok bij hem in en na enkele jaren trouwden zij in gemeenschap van goederen. Helaas duurde het huwelijk niet erg lang en besloot het echtpaar te scheiden. ‘Ik bleef achter in het huis, want ik had het huis tenslotte zelf gekocht’, aldus Willemse. Huis na scheiding Een paar maanden geleden wilde hij het huis verkopen. Samen met zijn nieuwe liefde heeft hij een nieuwbouwwoning gekocht. Willemse: ‘Alles was al rond en er hoefde alleen nog maar getekend te worden. Helaas bleek toch niet alles goed te zijn geregeld.’ Na de scheiding was nooit een akte ingeschreven waarin stond dat de woning van Willemse bleef. ‘Een koude douche! In het echtscheidingsconvenant stond dat het huis van mij zou blijven. Ik ging er vanuit dat dit voldoende was. Maar nu blijkt dat ik die afspraak officieel bij de notaris had moeten vastleggen’, zegt Willemse. Zijn ex-vrouw moest nu ook tekenen. ‘Om hier nog een schepje bovenop te doen, kwam ik hier veel te laat achter, waardoor ik mijn woning niet op tijd kon leveren. En dit betekende een boete. Als ik eerder naar de notaris was gegaan, had ik dit kunnen voorkomen.’

Notariële 14 Koninklijke Beroepsorganisatie

Boeteclausule In de koopakte staat meestal een boeteclausule. Als de woning niet op tijd wordt overgedragen, moet de verkoper vaak 10 procent van de koopsom als boete betalen. Veel mensen weten dit niet. Of lopen aan het eind van het verkoopproces tegen problemen aan die zij eerder hadden kunnen oplossen als de notaris bijtijds in beeld was gekomen. Notaris eerder in beeld De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie pleit er dan ook voor om de notaris eerder in het koopproces te betrekken. Wanneer het werk van de notaris naar voren schuift, wordt het hele proces efficiënter. De akte van levering is niet langer een ‘reparatieakte’ voor problemen die in de koopfase niet zijn opgelost. Hypotheek al afgelost, toch? Ook de heer en mevrouw Bouwman liepen op het laatste moment tegen problemen aan. Het stel woonde al dertig jaar in hun prachtig verbouwde woning. Toen de kinderen het huis uitgingen, wilden ze graag kleiner gaan wonen. Vlak voor de overdracht van hun oude woning, kregen zij een telefoontje van de notaris. De heer Bouwman: ‘Er zou nog steeds een hypotheek op het huis zitten.

Meer informatie Wilt u advies, neem dan contact op met een notaris uit de buurt. Via de zoekfunctie op de website www.notaris.nl is het eenvoudig om een notaris in de buurt te vinden. Bereid het eerste bezoek aan de notaris goed voor en lees de tips op www.notaris.nl/op-gesprek. De KNB is de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Alle (kandidaat-)notarissen zijn verplicht aangesloten bij de KNB.

EEn woning kopEn of vErkopEn? Wat moet u regelen? Wat zijn veelvoorkomende problemen? En waarom moet u eigenlijk naar de notaris? Op www.notaris.nl is alles voor u op een rijtje gezet. Doe de online test en ontvang vrijblijvend advies op maat.

www.notaris.nl Je regelt het bij de notaris.

Gratis brochure Woning Verkopen U kunt de brochure afhalen bij veel notariskantoren. Of gratis downloaden via de website www.notaris.nl/een-woning-verkopen. Ook beschikbaar online als doorbladerbare versie.


VBO.NLWoonaanbod De VBO-makelaar doet meer!

Altijd op de hoogte zijn? www.vbo.nl

Aantrekkelijk woonaanbod


UW UWVBO-MAKELAAR VBO-MAKELAAR 33

2 UW VBO MAKELAAR

Uw VBOmakelaar staat voor u klaar En Endat datniet nietalleen alleenvoor voorde desuccesvolle succesvolleverkoop verkoop deeldiensten. deeldiensten.Aan Aanuude dekeuze! keuze!Van Vandeskundige deskundige taxaties taxatiesdoor doorgecertifi gecertificeerde ceerdetaxateurs taxateurstot totproprofessionele fessionelebegeleiding begeleidingbij bijde deaankoop aankoopvan vanuw uw nieuwe nieuwewoning! woning! Friesland Friesland

Drenthe Drenthe

••

••

••

•• ••

••

HuysMakelaars Makelaars Huys Hoogeveen, Hoogeveen,0528-229050 0528-229050 www.huysmakelaars.nl www.huysmakelaars.nl

••

J.W.A. J.W.A.van vander derHeide-Brummelhuis Heide-Brummelhuis Hoogeveen, Hoogeveen,0528-262801 0528-262801 www.woningtaxatie.info www.woningtaxatie.info Jaap JaapJaspers JaspersMakelaardij Makelaardij Eext, Eext,0592-263447 0592-263447 www.jaapjaspersmakelaardij.nl www.jaapjaspersmakelaardij.nl Keizer KeizerMakelaardij Makelaardij Dieverbrug, Dieverbrug,0521-591159 0521-591159 www.keizermakelaardij.nl www.keizermakelaardij.nl Loves LovesMakelaardij Makelaardij Emmer-Compascuum, Emmer-Compascuum,0591-353475 0591-353475 www.lovesmakelaardij.nl www.lovesmakelaardij.nl

••

•• ••

LudwigMakelaardij Makelaardij Ludwig O.Z. O.Z. Sleen, Sleen,0591-361388 0591-361388 www.ludwig.nl www.ludwig.nl

••

••

MD MDMakelaardij Makelaardij Emmen, Emmen,06-54767821 06-54767821 www.mdmakelaardij.com www.mdmakelaardij.com Otten OttenBemiddeling Bemiddelingen enAdviezen AdviezenBV BV Hoogeveen, Hoogeveen,0528-270422 0528-270422 www.boerderijen.nl www.boerderijen.nl

••

••

PatMakelaardij Makelaardij Pat Schoonebeek, Schoonebeek,0524-531030 0524-531030 www.patmakelaardij.nl www.patmakelaardij.nl

Makelaar&&Taxateur Taxateur Makelaar WiebZandberg Zandberg Wieb Akkrum, Akkrum,0566-650070 0566-650070 www.wiebzandberg.nl www.wiebzandberg.nl

••

••

••

••

DijkVastgoed Vastgoed Dijk Scheemda Scheemda Scheemda, Scheemda,0597-593529 0597-593529 www.dijk-vastgoed.nl www.dijk-vastgoed.nl

••

••

Desegno Desegno Groningen, Groningen,050-5731050 050-5731050 www.desegno.nl www.desegno.nl Harm HarmStuut StuutMakelaardij Makelaardij Heiligerlee, Heiligerlee,0597-431604 0597-431604 www.stuutmakelaardij.nl www.stuutmakelaardij.nl

••

•• •• ••

••

IBB IBBMakelaardij MakelaardijBV BV Groningen, Groningen,050-3145500 050-3145500 www.ibbmak.nl www.ibbmak.nl

Groningen Groningen

••

••

•• •• ••

Ommeland OmmelandMakelaardij Makelaardij en enAssurantiën Assurantiën Veendam, Veendam,0598-350700 0598-350700 www.ommelandmakelaardij.nl www.ommelandmakelaardij.nl

••

••

Reitdiep ReitdiepMakelaardij Makelaardij Groningen, Groningen,050-5798391 050-5798391 www.reitdiepmakelaardij.nl www.reitdiepmakelaardij.nl SS&&RRBeheer BeheerBV BV Groningen, Groningen,050-3119994 050-3119994 www.stadenregio.nl www.stadenregio.nl STARCK STARCKininVastgoed Vastgoed Groningen, Groningen,050-2101005 050-2101005 www.starckinvastgoed.nl www.starckinvastgoed.nl Stavast-de Stavast-deVries VriesBV BV Stadskanaal, Stadskanaal,0599-612043 0599-612043 www.stavastdevries.nl www.stavastdevries.nl Vermeer VermeerVastgoed Vastgoed Groningen, Groningen,050-5281521 050-5281521 www.vermeer-vastgoed.nl www.vermeer-vastgoed.nl VKM VKMMakelaars Makelaars Groningen, Groningen,06-20404889 06-20404889 www.vkm-makelaars.nl www.vkm-makelaars.nl Woonraad WoonraadMakelaars Makelaars Loppersum, Loppersum,030-2972182 030-2972182 www.woonraadmakelaars.nl www.woonraadmakelaars.nl

••

••

Lienhoeve LienhoeveVastgoed Vastgoed Aduard, Aduard,050-4030588 050-4030588 www.lienhoevevastgoed.nl www.lienhoevevastgoed.nl Makelaar MakelaarIdee Idee Windschoten, Windschoten,0597-431066 0597-431066 www.makelaaridee.nl www.makelaaridee.nl Makelaardij MakelaardijBultena Bultena Oude OudePekela, Pekela,0597-675010 0597-675010 www.makelaardijbultena.nl www.makelaardijbultena.nl Makelaardij MakelaardijKok Kok Stadskanaal, Stadskanaal,0599-617542 0599-617542 www.makelaar-kok.nl www.makelaar-kok.nl Makelaardij MakelaardijMinerva Minerva Groningen, Groningen,050-3112482 050-3112482 www.makelaardij-minerva.nl www.makelaardij-minerva.nl Makelaardij MakelaardijPieter PieterKooi Kooi Kropswolde, Kropswolde,0598-350664 0598-350664 www.makelaardijpieterkooi.nl www.makelaardijpieterkooi.nl

ADV ADVVastgoed Vastgoed Groningen, Groningen,050-3112303 050-3112303 www.adv-vastgoed.nl www.adv-vastgoed.nl All AllininWonen WonenMakelaardij Makelaardij Groningen, Groningen,050-5277880 050-5277880 Vereniging Verenigingvoor voormakelaars makelaarsen entaxateurs taxateurs www.all-in-wonen.nl www.all-in-wonen.nl

••

••

••

Havinga HavingaMakelaardij Makelaardij Briltil, Briltil,0594-500476 0594-500476 www.havingamakelaardij.nl www.havingamakelaardij.nl

••

Makelaardij MakelaardijSchut Schut&& Lambers LambersVeendam Veendam Veendam, Veendam,0598-619326 0598-619326 www.schutenlambers.nl www.schutenlambers.nl Makelaardij MakelaardijTh. Th.van vander derLaan Laan Marum, Marum,0594-643034 0594-643034 www.makelaardijvanderlaan.nl www.makelaardijvanderlaan.nl Makelaardij MakelaardijTh. Th.van vander derLaan Laan Leek, Leek,0594-518271 0594-518271 www.makelaardijvanderlaan.nl www.makelaardijvanderlaan.nl Makelaardij Makelaardijvan vander derWier WierO.G. O.G. Opende, Opende,0594-657401 0594-657401 www.makelaardijvanderwier.nl www.makelaardijvanderwier.nl Mece MeceMakelaardij Makelaardij Nieuwe NieuwePekela, Pekela,0597-647121 0597-647121 www.mecemakelaardij.nl www.mecemakelaardij.nl Muchall Muchall Musselkanaal, Musselkanaal,0599-454005 0599-454005 www.muchall.com www.muchall.com

••

••

••

••

••

••

••

Omny OmnyVastgoed VastgoedB.V. B.V. Leeuwarden, Leeuwarden,058-2941633 058-2941633 www.omnyvastgoed.nl www.omnyvastgoed.nl Optima OptimaTaxaties Taxatiesen enProjecten Projecten Appelscha, Appelscha,0516-471020 0516-471020 www.optima-taxaties.nl www.optima-taxaties.nl TaxatieTaxatie-en enadviesbureau adviesbureau Noord-Nederland Noord-NederlandBV BV St.-Annaparochie, St.-Annaparochie,0518-401555 0518-401555 www.tann.nl www.tann.nl Taxatieteam Taxatieteam- -Paula PaulaBoom Boom Drachten, Drachten,06-54214178 06-54214178 www.paulaboom.nl www.paulaboom.nl van vanAmerongen Amerongenen enBoskma Boskma Makelaardij Makelaardij Stiens, Stiens,058-2571300 058-2571300 www.amerongenboskma.nl www.amerongenboskma.nl Van Vanden denBerg BergTaxaties Taxaties Heerenveen, Heerenveen,0513-682225 0513-682225 www.vdbergtaxaties.nl www.vdbergtaxaties.nl Van Vander derSchaaf Schaaf&&Schievink Schievink Kollum, Kollum,0511-452221 0511-452221 www.vanderschaafschievink.nl www.vanderschaafschievink.nl Van VanTuinen TuinenMakelaardij Makelaardij Berltsum, Berltsum,0518-462426 0518-462426 www.vbo.nl www.vbo.nl Vastgoed VastgoedTrynwâlden Trynwâlden Gytsjerk, Gytsjerk,058-2562329 058-2562329 www.trynwalden.eu www.trynwalden.eu Veenstra VeenstraMakelaardij Makelaardij Heerenveen, Heerenveen,0513-650055 0513-650055 www.veenstramakelaardij.nl www.veenstramakelaardij.nl Woonstijlmakelaars WoonstijlmakelaarsBV BV Gorredijk, Gorredijk,0513-460064 0513-460064 www.woonstijlmakelaars.nl www.woonstijlmakelaars.nl

Makelaardij MakelaardijSchut Schut&& Lambers LambersStadskanaal Stadskanaal Stadskanaal, Stadskanaal,0599-616967 0599-616967 www.schutenlambers.nl www.schutenlambers.nl

•• •• •• •• ••

••••

••

•• ••

Makelaardij Makelaardij ReilinkVastgoed Vastgoed Reilink Siddeburen, Siddeburen, 0598-432920 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl www.reilink-vastgoed.nl

••

Verkoop-/aankoopmakelaar aankoopmakelaaren en ••Verkoop-/ taxateur taxateur Aankoopmakelaaren entaxateur taxateur ••Aankoopmakelaar

••

••

••

••

••

••

•• ••

••

••

••

••

Huizenlinq Huizenlinq Lemmer, Lemmer,0514-534161 0514-534161 www.huizenlinq.nl www.huizenlinq.nl

••

Taxatiebureau TaxatiebureauBart BartEk Ek Grolloo, Grolloo,0592-309305 0592-309305 www.taxatiebureaubartek.nl www.taxatiebureaubartek.nl

••

Vodoz VodozMakelaardij Makelaardijvof vof Coevorden, Coevorden,0591-317681 0591-317681 www.vodoz.nl www.vodoz.nl

••

Vodoz VodozMakelaardij Makelaardijvof vof Klazienaveen, Klazienaveen,0591-317681 0591-317681 www.vodoz.nl www.vodoz.nl

••

VBO VBOMakelaar MakelaarTon TonMeijer Meijer Emmen, Emmen,06 06- -28967898 28967898 www.vbomakelaartonmeijer.nl www.vbomakelaartonmeijer.nl Woonaccept Woonaccept Tynaarlo, Tynaarlo,06-46162143 06-46162143 www.vbo.nl www.vbo.nl

••

De DeBlesse Blesse Oldeberkoop, Oldeberkoop,06-15094833 06-15094833 www.aankoopmakelaar-uendewit.nl www.aankoopmakelaar-uendewit.nl Agricola AgricolaMakelaardij Makelaardij Bolsward, Bolsward,0515-577585 0515-577585 www.agricola.nl www.agricola.nl Annelies AnneliesAtsma Atsma makelaar makelaaren entaxateur taxateur Gorredijk, Gorredijk,06-14506552 06-14506552 www.anneliesatsma.nl www.anneliesatsma.nl AQ AQRaad Raadmakelaardij makelaardij Lemmer, Lemmer,0514-568350 0514-568350 www.aqraadmakelaardij.nl www.aqraadmakelaardij.nl Aukema AukemaMakelaardij Makelaardij Waterrijk WaterrijkWonen WonenFriesland Friesland Sint SintNicolaasga, Nicolaasga,0513-418622 0513-418622 www.waterrijkwonenfriesland.nl www.waterrijkwonenfriesland.nl A-Z A-ZTaxaties Taxaties Achlum, Achlum,06-53147018 06-53147018 www.a-z.taxatie-service.com www.a-z.taxatie-service.com Beke BekeHendriksma HendriksmaAankoopmakelaar Aankoopmakelaar Terwispel, Terwispel,0513-462258 0513-462258 www.mijnbuitenplaats.nl www.mijnbuitenplaats.nl Budgetmakelaars Budgetmakelaars Sneek, Sneek,0515-438875 0515-438875 www.budgetmakelaars.nl www.budgetmakelaars.nl De DeBruin BruinVBO-Makelaar VBO-Makelaar De DeWestereen, Westereen,0511-442598 0511-442598 www.de-bruin-vastgoed.nl www.de-bruin-vastgoed.nl Dijkman DijkmanMakelaardij Makelaardij Lemmer, Lemmer,0514-569540 0514-569540 www.dijkmanmakelaardij.nl www.dijkmanmakelaardij.nl FactorNoord FactorNoordMakelaars Makelaars&&Taxateurs Taxateurs Dokkum, Dokkum,0519-220708 0519-220708 www.factornoord.nl www.factornoord.nl FactorNoord FactorNoordMakelaars Makelaars&&Taxateurs Taxateurs Burgum, Burgum,0511-462685 0511-462685 www.factornoord.nl www.factornoord.nl Germ GermWijnia WijniaVastgoed Vastgoed Sneek, Sneek,0515-559019 0515-559019 www.germwijnia.nl www.germwijnia.nl Heerenwal HeerenwalMakelaars Makelaarsen enadviseurs adviseurs Heerenveen, Heerenveen,0513-651906 0513-651906 www.heerenwal.nl www.heerenwal.nl Jan JanDoeksen DoeksenJzn. Jzn.Bemiddeling BemiddelingO.G. O.G. &&Taxaties Taxaties Baaiduinen, Baaiduinen,0562-448962 0562-448962 www.vbo.nl www.vbo.nl

••

•• ••

••

••

Beter BeterWonen WonenMakelaars Makelaars Groningen, Groningen,050-3182041 050-3182041 www.beter-wonen.nl www.beter-wonen.nl Bouwmeester BouwmeesterVastgoed VastgoedAdvisering Advisering&& Taxaties Taxaties Zuidbroek, Zuidbroek,0598-450770 0598-450770 www.bouwmeestervastgoed.nl www.bouwmeestervastgoed.nl Brongers BrongersVastgoed Vastgoed Onstwedde, Onstwedde,0599-637794 0599-637794 www.brongersvastgoed.nl www.brongersvastgoed.nl

••

van vanuw uwwoning, woning,maar maarook ookmet metvele veleandere andere

De DeModerne ModerneMakelaar Makelaar Hoogeveen, Hoogeveen,0528-722203 0528-722203 www.demodernemakelaar.nl www.demodernemakelaar.nl De DeWeide WeideBrink BrinkMakelaardij Makelaardij Dwingeloo, Dwingeloo,0521-594100 0521-594100 www.weidebrink.nl www.weidebrink.nl Duyndam DuyndamMakelaardij Makelaardij Weiteveen, Weiteveen,0524-541521 0524-541521 www.duyndam-makelaardij.nl www.duyndam-makelaardij.nl Fikkert FikkertAgra-Vastgoed Agra-Vastgoed Bruntinge, Bruntinge,0593-552254 0593-552254 www.fi www.fi kkertagra.nl kkertagra.nl

•• ••

Makelaardij MakelaardijMarten MartenGroothof Groothof Lippenhuizen, Lippenhuizen,0516-463488 0516-463488 www.martengroothof.nl www.martengroothof.nl Makelaardij MakelaardijNoord NoordNederland Nederland Drachten, Drachten,0512-540090 0512-540090 www.makelaardijnoordnederland.nl www.makelaardijnoordnederland.nl Makelaardij MakelaardijNoord NoordNederland Nederland Appelscha, Appelscha,0516-431510 0516-431510 www.makelaardijnoordnederland.nl www.makelaardijnoordnederland.nl

VBO VBOMakelaar Makelaardoet doetmeer meer

••

JikkeOverdiep OverdiepMakelaardij Makelaardij Jikke Heerenveen, Heerenveen,0513-610118 0513-610118 www.jikkeoverdiepmakelaardij.nl www.jikkeoverdiepmakelaardij.nl Leenstra LeenstraTaxaties TaxatiesO.G. O.G. Heerenveen, Heerenveen,0513-623245 0513-623245 www.leenstrataxaties.nl www.leenstrataxaties.nl Makelaardij MakelaardijBijstra Bijstra Tjerkgaast, Tjerkgaast,0514-531958 0514-531958 www.bijstra.nl www.bijstra.nl Makelaardij Makelaardijvan vanKeulen Keulen Terschelling TerschellingB.V. B.V. Midsland, Midsland,0562-448433 0562-448433 www.makelaardijterschelling.nl www.makelaardijterschelling.nl Makelaardij MakelaardijFisker Fisker Jubbega, Jubbega,0513-466275 0513-466275 www.vbo.nl www.vbo.nl Makelaardij MakelaardijHommes HommesHomes Homes LEEUWARDEN, LEEUWARDEN,0513-625332 0513-625332 www.hommeshomes.nl www.hommeshomes.nl

Wij Wijnemen nemenuugraag graagalle allezorg zorguit uithanden. handen.Van Van

••

bezichtiging bezichtigingtot totoverdracht: overdracht:wij wijkunnen kunnenhet het gehele gehele(ver)kooptraject (ver)kooptrajectvoor vooruuregelen. regelen.

••

•• ••

••

www.vbo.nl www.vbo.nl


WONINGAANBOD 3 GRONINGEN € 225,- P/MND - € 900,- P/MND

Groningen Helper Westsingel 43B-Kamer

Groningen Paterswoldseweg 102A

Groningen Helper Oostsingel 8A

Groningen Hoornsediep 28Compleet h

Vanaf hier vindt u het aanbod van de provincie Groningen.

Groningen Meeuwerderweg 32, kamer 3

Nieuw in verhuur Benedenwoning Woonoppervlakte: 18 m2 Inhoud: 50 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1915 Woonlaag: 1 € 300,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 14 m2 Inhoud: 40 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 3 € 225,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 11 m2 Inhoud: 28 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 3 € 250,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 20 m2 Inhoud: 55 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 3 € 285,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 2 € 300,- p/mnd

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Groningen Korreweg 115A-SEMI STU

Groningen Rijnstraat 28a-kamer 5

Groningen Damsterdiep 72A-Kamer me

Groningen Helper Oostsingel 82 kamers

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 20 m2 Inhoud: 55 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 2 € 355,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 28 m2 Inhoud: 70 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 3 € 380,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 25 m2 Inhoud: 65 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 3 € 395,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 27 m2 Inhoud: 70 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 3 € 395,- p/mnd

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Groningen Oosterhamrikkade 38B- 2 kamer

Groningen Friesestraatweg 39A-SEMI STU

Groningen Van Sijsenstraat 7STUDIO

Groningen Kerklaan 73STUDIO

Groningen Raamstraat 6G - Studio

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 29 m2 Inhoud: 65 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 2 € 400,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 25 m2 Inhoud: 60 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 2 € 450,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 30 m2 Inhoud: 65 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 2 € 470,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 30 m2 Inhoud: 70 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 2 € 495,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 20 m2 Inhoud: 65 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 3 € 495,- p/mnd

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Groningen Nieuwe Sint Jansstraat 60STUDIO

Groningen Parkweg 110Appartemen

Groningen Jan van Galenstraat 2a-app. 2 s

Groningen Nieuwe Ebbingestraat 35b-app. 2e

Groningen Nieuwe Ebbingestraat 35b-app. 3e

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 30 m2 Inhoud: 75 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 2013 Woonlaag: 1 € 550,- p/mnd IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Nieuw in verhuur Benedenwoning Woonoppervlakte: 45 m2 Inhoud: 115 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 1 € 750,- p/mnd IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 65 m2 Inhoud: 130 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1935 Woonlaag: 2 € 850,- p/mnd IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 56 m2 Inhoud: 110 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1931 Woonlaag: 3 € 875,- p/mnd IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 56 m2 Inhoud: 110 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1931 Woonlaag: 4 € 900,- p/mnd IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl


4 WONINGAANBOD GRONINGEN - WINSCHOTEN

Groningen Hoornsediep 28.Compleet

Groningen Radijsstraat 65

Groningen Abeelstraat 71

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 160 m2 Inhoud: 400 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 2 € 1.500,- p/mnd

Heiligerlee Kloosterhorn 13

Nieuw in verkoop Benedenwoning Woonoppervlakte: 50 m2 Inhoud: 180 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1917 Woonlaag: 1 € 99.000,- k.k.

Portiekflat Woonoppervlakte: 70 m2 Inhoud: 200 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1965 Woonlaag: 1 € 117.500,- k.k.

Bungalow Woonoppervlakte: 95 m2 Inhoud: 535 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1994 Perceeloppervlakte: 642 m2 € 189.000,- k.k.

Hellum Hoofdweg 46

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 160 m2 Inhoud: 500 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1999 Perceeloppervlakte: 449 m2 € 279.500,- k.k.

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Havinga Makelaardij T 0594-500476 www.havingamakelaardij.nl

Havinga Makelaardij T 0594-500476 www.havingamakelaardij.nl

Harm Stuut Makelaardij T 0597-431604 www.stuutmakelaardij.nl

Makelaardij Reilink Vastgoed T 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl

Midwolda Zuiderweg 2

Midwolda Mennistenlaan 7

Muntendam Tussenklappen Westzijde 6a

Oldekerk Hoendiep 7

Oude Pekela Apollolaan 100

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 60 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1955 Perceeloppervlakte: 450 m2 € 125.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 109 m2 Inhoud: 320 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1955 Perceeloppervlakte: 1180 m2 € 224.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Woonboerderij Woonoppervlakte: 300 m2 Inhoud: 1.000 m3 Kamers: 8 Bouwjaar: 1860 Perceeloppervlakte: 10000 m2 € 449.000,- k.k.

Woonboerderij Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1959 Perceeloppervlakte: 21230 m2 € 349.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 115 m2 Inhoud: 400 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1975 Perceeloppervlakte: 165 m2 € 109.500,- k.k.

Harm Stuut Makelaardij T 0597-431604 www.stuutmakelaardij.nl

Dijk Vastgoed Scheemda T 0597-593529 www.dijk-vastgoed.nl

Havinga Makelaardij T 0594-500476 www.havingamakelaardij.nl

Havinga Makelaardij T 0594-500476 www.havingamakelaardij.nl

Harm Stuut Makelaardij T 0597-431604 www.stuutmakelaardij.nl

Scheemda Laan 1509 1

Scheemda Stationsstraat 40

Siddeburen Kerklaan 4

Siddeburen Kerklaan 3

Slochteren Twee Kerspelenweg 12

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 105 m2 Inhoud: 270 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1975 Perceeloppervlakte: 315 m2 € 144.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Herenhuis Woonoppervlakte: 150 m2 Inhoud: 500 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1896 Perceeloppervlakte: 1300 m2 € 215.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 124 m2 Inhoud: 345 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1967 Perceeloppervlakte: 542 m2 € 199.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 98 m2 Inhoud: 425 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1973 Perceeloppervlakte: 355 m2 € 239.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 122 m2 Inhoud: 415 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1973 Perceeloppervlakte: 449 m2 € 219.000,- k.k.

Dijk Vastgoed Scheemda T 0597-593529 www.dijk-vastgoed.nl

Dijk Vastgoed Scheemda T 0597-593529 www.dijk-vastgoed.nl

Makelaardij Reilink Vastgoed T 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl

Makelaardij Reilink Vastgoed T 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl

Makelaardij Reilink Vastgoed T 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl

Spijk Gn Ubbenasingel 19

Spijk Gn De Kluft 3

Stadskanaal Oosterkade 15

Wildervank Cohenstraat 41

Winschoten IJsselstraat 18

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 75 m2 Inhoud: 280 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1955 Perceeloppervlakte: 410 m2 € 127.500,- k.k. Dijk Vastgoed Scheemda T 0597-593529 www.dijk-vastgoed.nl

Nieuw in verkoop Villa Woonoppervlakte: 159 m2 Inhoud: 515 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1979 Perceeloppervlakte: 889 m2 € 239.000,- k.k. Dijk Vastgoed Scheemda T 0597-593529 www.dijk-vastgoed.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 95 m2 Inhoud: 330 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1964 Perceeloppervlakte: 1405 m2 € 119.500,- k.k. Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 355 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1971 Perceeloppervlakte: 237 m2 € 115.000,- k.k. Ommeland Makelaardij en Assurantiën T 0598-350700 www.ommelandmakelaardij.nl

Nieuw in verkoop Bungalow Woonoppervlakte: 144 m2 Inhoud: 545 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1972 Perceeloppervlakte: 1189 m2 € 225.000,- k.k. Harm Stuut Makelaardij T 0597-431604 www.stuutmakelaardij.nl


WONINGAANBOD 5 AKKRUM - ZWAGERBOSCH

Akkrum Himdyk 30

Akkrum De Tuntsjes 3

Aldeboarn Spinhusstege 2

Bontebok Eerste Compagnonsweg 36

Vanaf hier vindt u het aanbod van de provincie Friesland.

Gorredijk Compagnonsstrjitte 149

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 120 m2 Inhoud: 330 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1975 Perceeloppervlakte: 126 m2 Prijs op aanvraag

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 230 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1930 Perceeloppervlakte: 132 m2 € 116.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 310 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1913 Perceeloppervlakte: 570 m2 € 189.000,- k.k.

Makelaar & Taxateur Wieb Zandberg T 0566-650070 www.wiebzandberg.nl

Makelaar & Taxateur Wieb Zandberg T 0566-650070 www.wiebzandberg.nl

Makelaar & Taxateur Wieb Zandberg T 0566-650070 www.wiebzandberg.nl

Woonstijlmakelaars BV T 0513-460064 www.woonstijlmakelaars.nl

Hallum Griene dyk 2

Heeg Lytshuzen 12

Heerenveen Regenboog 21

Langedijke Klokhuisdijk 13c

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 99 m2 Inhoud: 360 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1968 Perceeloppervlakte: 174 m2 € 135.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 75 m2 Inhoud: 210 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1850 Perceeloppervlakte: 77 m2 € 75.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Bungalow Woonoppervlakte: 70 m2 Inhoud: 315 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1963 Perceeloppervlakte: 464 m2 € 159.500,- k.k.

Villa Woonoppervlakte: 235 m2 Inhoud: 780 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1928 Perceeloppervlakte: 4390 m2 € 638.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 400 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1978 Perceeloppervlakte: 199 m2 € 199.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 150 m2 Inhoud: 450 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1986 Perceeloppervlakte: 1950 m2 € 325.000,- k.k.

Woonstijlmakelaars BV T 0513-460064 www.woonstijlmakelaars.nl

van Amerongen en Boskma Makelaardij T 058-2571300 www.amerongenboskma.nl

Waterrijk wonen Friesland T 0513-418622 www.waterrijkwonenfriesland.nl

Woonstijlmakelaars BV T 0513-460064 www.woonstijlmakelaars.nl

Aankoopmakelaar U& De Wit T 06-15094833 www.aankoopmakelaar-uendewit.nl

Lemmer Willem Barendszstraat 9

Lemmer Tramhaven 2

Noordwolde Mauritsweg 26

Oldeholtpade Westerse Kamp 5

Sint Nicolaasga Langwarderdyk 16--20

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 82 m2 Inhoud: 330 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1935 Perceeloppervlakte: 211 m2 € 145.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Bovenwoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 285 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1980 Woonlaag: 1 € 149.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 160 m2 Inhoud: 585 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1988 Perceeloppervlakte: 670 m2 € 325.000,- k.k.

Bungalow Woonoppervlakte: 155 m2 Inhoud: 485 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1997 Perceeloppervlakte: 563 m2 € 298.000,- k.k.

Huizenlinq T 0514-534161 www.huizenlinq.nl

Huizenlinq T 0514-534161 www.huizenlinq.nl

Aankoopmakelaar U& De Wit T 06-15094833 www.aankoopmakelaar-uendewit.nl

Aankoopmakelaar U& De Wit T 06-15094833 www.aankoopmakelaar-uendewit.nl

St Jacobiparochie Nieuwebildtdijk 418

Stiens Ljurkstrjitte 21

Stiens Petterhusterdyk 33

Zwagerbosch It Heideloantsje 40

Bungalow Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1996 Perceeloppervlakte: 415 m2 € 139.000,- k.k. Waterrijk wonen Friesland T 0513-418622 www.waterrijkwonenfriesland.nl

Vanaf hier vindt u het Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1900 Perceeloppervlakte: 1585 m2 € 175.000,- k.k. van Amerongen en Boskma Makelaardij T 058-2571300 www.amerongenboskma.nl

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1968 Perceeloppervlakte: 233 m2 € 175.000,- k.k. van Amerongen en Boskma Makelaardij T 058-2571300 www.amerongenboskma.nl

Woonboerderij Woonoppervlakte: 220 m2 Inhoud: 650 m3 Kamers: 8 Bouwjaar: 1930 Perceeloppervlakte: 1000 m2 € 349.000,- k.k. van Amerongen en Boskma Makelaardij T 058-2571300 www.amerongenboskma.nl

Villa Woonoppervlakte: 140 m2 Inhoud: 625 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 2009 Perceeloppervlakte: 686 m2 € 287.000,- k.k. Huizenlinq T 0514-534161 www.huizenlinq.nl

aanbod van de provincie Drenthe.


6 WONINGAANBOD EMMEN - NORDHORN

Emmen Odoornerweg 81

Nieuw in verkoop

Emmen Bergsmastraat 28

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Erm Steenbakkersweg 5-243

Nieuw in verkoop

Nieuw in verhuur

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 120 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1970 Perceeloppervlakte: 745 m2 € 175.000,- k.k.

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Ludwig Makelaardij O.Z. T 0591-361388 www.ludwig.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Hoogeveen De Holtmaden 17

Klazienaveen Langestraat 200

Klazienaveen Akkerdistel 105

Klazienaveen Kloostermanswijk WZ 31

Nieuw Amsterdam Oerzand 3

N.O.T.K.

Nieuw in verkoop Landhuis Woonoppervlakte: 257 m2 Inhoud: 1.000 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1979 Perceeloppervlakte: 591 m2 € 525.000,- k.k.

Nieuw in verhuur Eengezinswoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 450 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1955 Perceeloppervlakte: 500 m2 € 800,- p/mnd

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 120 m2 Inhoud: 325 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1990 Perceeloppervlakte: 168 m2 € 139.500,- k.k.

Bungalow Woonoppervlakte: 63 m2 Inhoud: 140 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2002 Perceeloppervlakte: 360 m2 € 99.500,- k.k.

Hoogeveen Meerval 41*

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 105 m2 Inhoud: 365 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2007 Perceeloppervlakte: 118 m2 € 172.500,- k.k.

Perceeloppervlakte: 17.160 m2

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 375 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1985 Perceeloppervlakte: 1066 m2 € 179.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 150 m2 Inhoud: 470 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2004 Perceeloppervlakte: 271 m2 € 950,- p/mnd

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 70 m2 Inhoud: 205 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1953 Perceeloppervlakte: 201 m2 € 99.000,- k.k.

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Vodoz Makelaardij vof T 0591-317681 www.vodoz.nl

Vodoz Makelaardij vof T 0591-317681 www.vodoz.nl

Vodoz Makelaardij vof T 0591-317681 www.vodoz.nl

Ludwig Makelaardij O.Z. T 0591-361388 www.ludwig.nl

Schoonebeek Bultweg 9

Schoonebeek De Beeklanden 29

Tiendeveen Schoolweg 13

Veenoord Middenweg 94a

Veenoord Middenweg 94b

Nieuw in verkoop Perceeloppervlakte: 1.100 m2

€ 174.500,- k.k. Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 133 m2 Inhoud: 452 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1978 Perceeloppervlakte: 561 m2 € 219.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 400 m2 Inhoud: 1.600 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1929 Perceeloppervlakte: 1605 m2 € 199.500,- k.k.

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Perceeloppervlakte: 2.300 m2

Perceeloppervlakte: 2.300 m2

€ 125.000,- v.o.n.

€ 125.000,- v.o.n.

Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Ludwig Makelaardij O.Z. T 0591-361388 www.ludwig.nl

Ludwig Makelaardij O.Z. T 0591-361388 www.ludwig.nl

Neuenhaus Veldhausen Mühlenstrasse 5

Nordhorn LN - 478

Nordhorn LN - 619

Nordhorn LN - 2925

Woningen in het buitenland.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 315 m2 Inhoud: 999 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1860 Perceeloppervlakte: 690 m2 € 400.000,- k.k.

s ook op Facebook

aar

Erica Kommerdijk 5

AAGEE Makelaardij & Taxaties T 0541-350670 www.aagee.eu

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 117 m2 Inhoud: 999 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1986 Perceeloppervlakte: 450 m2 € 156.000,- k.k. AAGEE Makelaardij & Taxaties T 0541-350670 www.aagee.eu

Nieuw in verkoop Penthouse Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 999 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1999 Woonlaag: 3 € 219.000,- k.k. AAGEE Makelaardij & Taxaties T 0541-350670 www.aagee.eu

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 237 m2 Inhoud: 1.040 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 2003 Perceeloppervlakte: 742 m2 € 339.000,- k.k. AAGEE Makelaardij & Taxaties T 0541-350670 www.aagee.eu


Klassieke meubelen bestelt U handig en snel op:

kersen-meubelen.nl Binnen 4 weken in huis

Steenoven 7 te Oostvoorne

www.huizebrocante.nl www.huizebrocante.nl Gezelligheid van vroeger,

www.huizebrocante.nl www.huizebrocante.nl landelijke sfeer van nu Gezelligheid van vroeger,

Gezelligheid van vroeger, Gezelligheid van vroeger, landelijke sfeer van nu landelijke sfeer landelijke sfeer van nuvan nu

webwinkel ~ brocante ~ webwinkel webwinkel webwinkel landelijke woonaccessoires ~ ~~ ~ brocante brocante brocante woonparty

~ ~ ~ landelijke woonaccessoires landelijke woonaccessoires landelijke woonaccessoires info@huizebrocante.nl ~ Tel.: 06-55706970 ~ ~ ~ woonparty woonparty woonparty info@huizebrocante.nl ~ Tel.: 06-55706970 info@huizebrocante.nl ~ Tel.: 06-55706970

info@huizebrocante.nl Tel.: 06-55706970

In Oostvoorne staat deze goed onderhouden vrijstaande villa, type landhuis, in een rustige wijk! Het landhuis staat op 740 m2 grondoppervlakte met rondom tuin. De tuin is verzorgd aangelegd en heeft meerdere terrassen van waaruit je vrij uitzicht hebt op de weide. Via de hal met vide en dubbele deuren bereikt u de woonkamer met serre en open haard in een fraaie schouw. Via het eetgedeelte met schuifpui komt u in de open keuken volledig ingericht met de benodigde apparatuur. De bijkeuken biedt ruimte voor diverse wasapparatuur en opbergruimte. De verdieping is ingedeeld met 3 ruime slaapkamers en voorzien van eiken vloerdelen en een complete badkamer.

Vraagprijs: â‚Ź 595.000,- k.k. Neem voor meer informatie contact op met Van der Hoek Makelaars: 0181-484000.

www.vanderhoekmakelaars.nl


[Advertorial]

Alsof je op een wolk loopt…

Heerlijk op blote voeten door het huis lopen? Dan is tapijt jouw vloerbedekking. Je voelt de behaaglijke warmte aan je voeten en merkt meteen dat tapijt ook heel geluiddempend is. Met tapijt in huis zorg je er ook voor dat de verwarming minder snel aan hoeft. Dat scheelt in de portemonnee en is gunstig voor het milieu. Ruimtelijk effect met tapijt Tapijt is uitermate geschikt voor het benadrukken van bepaalde ruimtelijke aspecten. De kleur, de hoogte van de pool of het dessin kunnen een

kamer optisch langer of breder, hoger of lager doen lijken. Van donkere kleuren is bekend dat ze op je af komen en die doen een ruimte dus kleiner en knusser lijken. Lichte tinten daarentegen creëren een ruimtelijker effect. Houd rekening met het natuurlijke licht. Een kamer op het noorden, waar dus sprake is van koel natuurlijk licht, heeft behoefte aan warme kleuren in de inrichting. Koele tapijtkleuren zoals grijs, blauw of groen werken beter als er sprake is van een ruimte met natuurlijk licht op het zuiden of westen. Wat geldt voor kleuren geldt ook voor de dikte van het tapijt. Een dik tapijt met een hoge pool geeft een gevoel van luxe en knusheid aan een ruimte. Geschikt dus voor interieurs met een wat hoger plafond. Is het plafond lager en wil je het gevoel van ruimtelijkheid bewaren, kies dan voor een vlakker tapijt met een lage pool. Tapijt is voor elk interieur in veel moderne kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Kamerbreed of als karpet. Laat je adviseren in een van onze winkels.

Kijk voor een winkel in de buurt op: www.verfenwand.nl en www.decohome.nl

dimago®

15


Het kopen van een woning is meestal een droom die uitkomt. Maar wat als er na de overdracht een gebrek aan het licht komt? Wanneer is het precies een verborgen gebrek? En wat kun je daar als koper tegen doen? Volg de informatie in dit artikel en voorkom dat de aankoop van jouw woning een nachtmerrie wordt.

16 Pagina omschrijving


VerhuizenDoeJeZo Verborgen gebreken… Eigenlijk zegt de naam het al; een verborgen gebrek is een gebrek aan de woning dat op het eerste gezicht niet te zien is. Koop je een bestaande woning, dan koop je het huis in de staat waarin die zich op dat moment bevindt. Zichtbare en onzichtbare gebreken vallen hier in principe dus ook onder. In eerste instantie komen alle gebreken voor rekening van de nieuwe eigenaar. Toch zijn er gevallen waarin de verkoper aansprakelijk is. Dit geldt in de volgende gevallen: 1. Er is sprake van een ernstig gebrek, waardoor de woning onbewoonbaar is. De verkoper is in dit geval aansprakelijk, of hij nu wel of niet van het gebrek wist. Er moet dan wel aangetoond kunnen worden dat het gebrek al voor de overdracht bestond en dat het niet zichtbaar was tijdens de bezichtigingen. 2. Bij een minder ernstig gebrek kun je de verkoper aansprakelijk stellen indien je kunt aantonen dat het gebrek al aanwezig was vóór de overdracht, dat de verkoper er vanaf wist en het dus met opzet heeft verzwegen en dat je er alles aan hebt gedaan om relevante informatie over de woning te verzamelen. Hieronder vallen onder andere een aankoopkeuring, onderzoek naar erfdienstbaarheden, inzage van het bestemmingsplan en inschrijving bij het Kadaster. Gebreken als gevolg van de leeftijd van de woning zijn over het algemeen niet te verhalen op de verkoper. Een veel voorkomende bepaling is de ouderdomsclausule, of een regel in de trant van: ‘de woning wordt overgedragen met alle zichtbare en onzichtbare gebreken en tekortkomingen waar de verkoper geen kennis van heeft’. Indien je in de overeenkomst akkoord bent gegaan met deze bepaling, is de verkoper alleen aansprakelijk wanneer hij je bewust niet heeft geïnformeerd over gebreken waarvan hij wel wist tijdens de overdracht. Ook als het om ernstige gebreken gaat.

Dit kun je het beste met behulp van een aangetekende brief doen. In sommige gevallen moet de schade ook gemeld worden bij de opstal- of inboedelverzekering. Dit geldt bijvoorbeeld bij lekkage. Bespreek met de verzekeraar welke stappen je zal ondernemen.

Verborgen gebrek, wat nu? Ontdek je een verborgen gebrek dat volgens jou voor rekening van de verkoper hoort te komen, volg dan de volgende stappen.

De brief waarin je de verkoper in gebreke stelt moet in ieder geval de volgende zaken bevatten: • Een redelijke termijn waarbinnen de verkoper alsnog met een oplossing kan komen. • Beschrijf dat je na deze termijn het gebrek zelf laat herstellen indien je nog niets hebt vernomen en de kosten bij hem vordert. Stuur zodra de herstelkosten bekend zijn nog een brief waarin je dit bedrag terugvordert. Ook hier geldt weer dat je de verkoper een termijn van bijvoorbeeld 2 weken geeft om de herstelkosten aan

1. Laat de verkoper weten dat je een gebrek hebt gevonden Meld het gebrek direct aan de verkoper. Vraag hem of haar een passende oplossing te bedenken voor het probleem. Dit kun je zowel telefonisch als schriftelijk doen, maar zorg er altijd voor dat er schriftelijk bewijs is van wat u heeft afgesproken.

2. Probeer tot een oplossing te komen Stel de verkoper in de gelegenheid het probleem te komen bekijken en een oplossing te bieden. Probeer er zo samen uit te komen, dit is te allen tijde de gemakkelijkste weg. 3. Stel de verkoper in gebreken Als jullie er samen niet uitkomen, dan kun je de verkoper in gebreke stellen. Ook dit kun je het beste met een aangetekende brief doen. Schakel voor je de brief verstuurt jouw rechtsbijstandverzekering in, indien je deze hebt. Je hebt vervolgens twee opties: herstel van het gebrek, of een schadevergoeding eisen.

u te betalen. Vermeld ook in de brief dat je juridische stappen overweegt als de verkoper niet akkoord gaat. 4. Gerechtelijke procedure Als de ingebrekestelling geen oplossing biedt, dan kun je ervoor kiezen om een procedure te starten. Win eerst advies in bij een juridisch adviseur, deze kan je vertellen of het rendabel is om de procedure in gang te zetten. In de meeste gevallen zul je terecht kunnen bij de burgerlijk rechter, tenzij dit anders beschreven staat in de contractstukken. Voor meer informatie verwijzen we je naar rechtspraak.nl

Tip

Zorg ervoor dat je voldoende bewijs hebt van een gebrek voordat je het laat herstellen. Maak altijd foto’s, vanuit verschillende hoeken. Daarnaast kan het in sommige gevallen gewenst zijn een rapport op te laten stellen door een bouwkundige, waarin beschreven staat wat de schade inhoudt, hoelang het gebrek al aanwezig is en wat de oorzaak is geweest.

Verhuizen DoeJeZo

17


Huis gezien? Kies verstandig!

KOOP E T T E KOOP

T E KOOP

Laat u professioneel begeleiden door een NVM-aankoopmakelaar Bent u enthousiast over één of meerdere leuke huizen? Maak dan de juiste keuze met een NVM-aankoopmakelaar. Allereerst kan hij u helpen uit het enorme aanbod de best passende woning voor u te vinden. Vervolgens begeleidt hij voor u de gehele aankoop. Van het checken van bestemmingsplannen, beoordelen of de vraagprijs wel reëel is en vervolgens scherp onderhandelen, tot aan de uiteindelijke overdracht bij de notaris. Een NVM-aankoopmakelaar kan u daarmee veel tijd, geld en zorgen besparen. Maak vandaag nog een afspraak. Kijk op www.nvm.nl voor adressen.

T E KOOP


[Advertorial]

Welkom bij

Goossens wonen & slapen

Van het ontwerpen van meubelen tot en met een perfecte aflevering en montage bij u thuis. Goossens heeft dit hele traject in eigen beheer en dat is de reden waarom ze topkwaliteit meubelen tegen de gegarandeerd laagste prijs kunnen leveren. Als gerenommeerd bedrijf met een historie van meer dan een halve eeuw is Goossens uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van kwaliteitsmeubelen in de Benelux en daarbuiten. Het hele jaar door worden de nieuwste trends gevolgd en wordt er geluisterd naar de wensen van klanten voor een continu vernieuwende collectie. Maar het blijft niet bij een mooi ontwerp, want de kwaliteit- en preventiemedewerkers zijn uitermate kritisch op de constructie, materiaalkeuze, afwerking en uitstraling. Daarom testen zij alle materialen en ieder meubel uitvoerig om de kwaliteit en duurzaamheid van de meubelen te kunnen garanderen. Goossens geeft niet voor niets een brancheoverschrijdende garantie van 10 jaar op het grootste deel van de collectie. 10 locaties Op een tiental goed bereikbare locaties in Nederland presenteert Goossens in grote tot XXL-stores compleet uitgewerkte woon- en slaapkamer-

interieurs in 1001 smaken, stijlen en sferen. Onder meer in Amsterdam, Heerlen, Nuenen, Roermond, Rotterdam, Leiderdorp en Zevenaar. Ideaal om ideeën op te doen wat betreft het combineren van meubelen, stijlen en het gebruik van kleuren en accessoires. Kijk voor een overzicht van alle filialen op www.goossens.nl Persoonlijk advies Vanzelfsprekend kunt u bij Goossens rekenen op een uitgebreid advies. De deskundige woon- en slaapadviseurs staan voor u klaar en door voortdurende scholing en training zijn zij uitstekend op de hoogte van de nieuwste trends en mogelijkheden. En wilt u nog een stapje verder gaan, dan kunt u bij Goossens gebruik maken van een gratis en persoonlijk interieuradvies.

Speciaal opgeleide stylistes met een jarenlange ervaring maken in een afspraak een verrassend en praktisch ontwerp voor de inrichting van uw woning. Hetzelfde geldt voor uw slaapkamer. Want heeft u ooit gedacht aan een persoonlijk slaapadvies? De experts van Goossens helpen u graag. En gratis! U zult slapen als nooit tevoren. Alles is mogelijk Nagenoeg alle meubelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen en afmetingen. Zo kiest u bij banken niet alleen uit stof of leder, maar ook uit honderden kleuren, verschillende vullingen en de door u gewenste poten. Bij de houten meubelen – zoals salon- en eetkamertafels, kasten of dressoirs – vindt u vele hout- en kleurstalen om uit te kiezen. En op de slaapkamerafdeling is de keuze in boxsprings, kasten en matrassen ongekend groot en uiteraard ook weer voorzien van een professioneel slaapadvies. Maar ook voor specifieke wensen en meubelen op maat bent u bij Goossens aan het juiste adres. Eigen vakmensen verrichten zeer uiteenlopende aanpassingen. Van het omkleuren en lakken in de eigen spuiterij tot een meubel dat volledig op maat wordt gemaakt. Zo bent u altijd verzekerd van het meubel zoals u het wenst. Uiteraard uitgevoerd volgens dezelfde hoge kwaliteitseisen die Goossens hanteert.

Goossens wonen & slapen

19


Home made

schilderij met quote

We omringen ons graag met inspirerende, mooie, of juist grappige quotes. Steeds vaker komen ze ook terug in het interieur: Op fotolijstjes, kussens, theedoeken… en op de muur. Voor een iets minder permanent resultaat kun je kiezen voor een eigen gemaakt – en ontworpen – schilderij. Kies je quote, kies je kleur, kies je lettertype en aan de slag! Pagina omschrijving


Benodigdheden • uitgeprinte quotes • scalpel • snijmat • foamboard/plankje • kranten • behangerslijm • fotolijm • verf • kwasten

1

Scheur de kranten in stukken. Het maakt niet uit als je verschillende grootten en vormen hebt.

3

2

In plaats van krantenpapier kun je natuurlijk ook een leuk artikel uit een een foto gebruiken als achtergrond. Houd er wel rekening mee dat hoe drukker de achtergrond is, hoe dekkender de verf moet zijn om de quote goed te kunnen lezen.

Maak een mooie compositie, plak de kranten dan vast op het foambord of plankje.

4

Snijd de letters voorzichtig en nauwkeurig uit. Gebruik hiervoor een snijmat en een scalpel.

Plak de letters met fotolijm op plankje of foamboard. Houd er rekening mee dat de letters later weer verwijderd dienen te worden.

5

6

Verf het krantenpapier in een kleur naar keuze. Je kunt hiervoor een verf gebruiken, die niet geheel dekt. De tekst is dan nog een beetje te zien.

Tip!

Haal de letters tot slot van het schilderij af. Nu hoef je alleen nog maar een geschikt plekje op de muur te vinden!

Voor meer inspirerende Home Madeideeën kun je WonenDoeJeZo ook volgen via Pinterest.

Home Home made made

21


Er lijkt een akkoord te zijn bereikt over een samenhangend energie- en klimaatbeleid. Milieuorganisaties en het kabinet zijn het in grote lijnen eens geworden over de juiste manier om in te zetten op duurzaamheid. Pagina

omschrijving 22 Pagina omschrijving


Dat kan zuiniger! In tegenstelling tot eerdere geruchten, komt er geen verplicht energielabel. In plaats daarvan worden er verschillende maatregelen getroffen, waardoor het aantrekkelijker gemaakt wordt om duurzame verbeteringen aan de woning, bijvoorbeeld zonnepanelen, toe te passen. Het definitieve akkoord bevat afspraken over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. Het resultaat waarnaar gestreefd wordt is een betaalbare en schone energievoorziening, werkgelegenheid en kansen voor Nederland in de schone technologiemarkten. De komende tijd wordt duidelijk hoeveel energiebesparing behaald kan worden en met welke maatregelen. Wie er precies allemaal mee zullen werken aan het energiebesparingfonds, dat leningen verstrekt waardoor woningbezitters hun huis energiezuiniger kunnen maken, moet dan ook bekend worden. De eerste deelnemer die zich aandiende was de Rabobank. Minister van Wonen, Stef Blok, hoopt dat andere banken, fondsen of beleggers snel zullen volgen. Groene energie? Groene stroom heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Maar hoe groen is groene stroom nu eigenlijk? Eerder dit jaar bracht een Nederlandse energieleverancier aan het licht dat lang niet alle groene energie duurzaam opgewekt is. De voorzieningen in Nederland zijn niet toereikend aan de vraag naar duurzame energie. Wat houdt groene stroom dan wel in? De energiemaatschappijen kopen ‘groencertificaten’ in, veelal afkomstig uit het buitenland. Koop je groene energie, dan koop je dus eigenlijk de garantie dat er ergens op de wereld stroom duurzaam opgewekt wordt. Zonnig voordeel! Uit onderzoek onder 227 mensen uit de regio Eindhoven blijkt dat woningzoekenden extra willen betalen voor een woning voorzien van zonnepanelen. Maar liefst 78 % van de ondervraagden was bereid gemiddeld € 7.000,- meer te spen-deren aan een huis, ervan uitgaande dat de aanwezige zonnepanelen een jaarlijkse besparing van € 600,- opleveren.

Wat is jouw gemiddelde energieverbruik? Onderzoek van het NIBUD wijst uit dat het gemiddelde energieverbruik van een Nederlands gezin 4380 kWh per jaar is. Uiteraard hangt jouw gemiddelde energieverbruik af van het aantal personen waarmee je in huis woont. Hieronder kun je zien wat het gemiddelde energieverbruik is per aantal personen:

Aantal personen

Gemiddelde energieverbruik in kWh p/j

1 2 3 4 5

2405 3533 4114 4733 5337

10

TOP Energie besparen 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Laat radio en televisie niet op stand-by staan, maar zet ze uit Was zoveel mogelijk op een lage temperatuur Hang je was buiten op, gebruik de droger zo min mogelijk Koud in huis? Trek eerst iets warmers aan voordat je de verwarming hoger zet Hoewel een vaatwasser erg fijn is, verbruikt dit apparaat veel energie. Was liever met de hand af als je energie wilt besparen Doe het licht uit als je een kamer verlaat Haal telefoonopladers uit het stopcontact als je ze niet gebruikt Zorg voor een goed geïsoleerd huis Zet de verwarming een uur voordat je naar bed gaat alvast lager

Pagina omschrijving Uitgelicht Uitgelicht

23


[Advertorial]

Een nieuw huis kopen begint bij… Vereniging Eigen Huis Er komt nogal wat op u af als u een huis gaat kopen. Gelukkig is er een partij die speciaal is opgericht voor iedereen die een woning bezit, of koopplannen heeft. Waar u terecht kunt voor onafhankelijk financieel, bouwkundig en juridisch advies bij aan- en verkoop, onderhoud en verbouwingen. Die -zonder winstoogmerk- maar één belang dient: dat van u. Vereniging Eigen Huis is na de ANWB de grootste consumentenorganisatie van Nederland. Met de laagste contributie. Voor €25,50 per jaar bent u lid en profiteert u van de voordelen die dat biedt. En dat zijn er veel. Zoals het directe voordeel van de ledenkorting op verzekeringen, energie en meer, altijd antwoord op bouwkundige, financiële en juridisch vragen en bijvoorbeeld onafhankelijk hypotheekadvies of bouwkundige keuringen tegen een scherpe prijs. Maar er is een reden om lid te worden die eigenlijk nog belangrijker is. Klein begonnen De belangrijkste reden om lid te zijn van Vereniging Eigen Huis is dat er geen andere partij is die opkomt voor uw belangen als woningbezitter. Daarom is de vereniging in 1974 opgericht. De markt voor koopwoningen was nog klein, maar groeide snel en er waren professionele, goed georganiseerde partijen zoals notarissen en aannemers, die wel raad wisten met (de portemonnee van) de consument.

Vereniging Eigen Huis bracht woningbezitters bij elkaar, ontwikkelde diensten speciaal voor hen en groeide uit tot een kracht waar terdege rekening mee werd gehouden in het bedrijfsleven en de politiek. Gedreven door overtuiging Vandaag de dag telt Vereniging Eigen Huis ruim 690.000 leden. En hoewel sommige omstandigheden veranderd zijn, is de missie nog steeds dezelfde. Gedreven door de overtuiging dat eigenwoningbezit een groot goed is, dat u de vrijheid geeft om te wonen zoals ú dat wilt. Dat het ook verantwoordelijkheid met zich meebrengt. En dat er een partij moet zijn die u helpt één van de grootste investeringen in uw leven te beschermen en ervoor te vechten als het nodig is. Als u een huis heeft of gaat kopen, is de eerste logische stap dus lid worden van Vereniging Eigen Huis.

Vereniging Eigen Huis: • streed met succes voor de verlaging van de overdrachtsbelasting van 6% naar 2% • introduceerde de bouwkundige keuringen in Nederland • was één van de initiatiefnemers van de Nationale Hypotheek Garantie • zorgde dat drie dagen bedenktijd bij aankoop van een huis wettelijk werd vastgelegd • vocht succesvol voor de mogelijkheid tot het meefinancieren van een restschuld in de nieuwe hypotheek. Recente resultaten bekijken? Ga naar: eigenhuis.nl/jaaroverzicht

www.eigenhuis.nl/wordlid

Vereniging eigen huis

25


Woona agend

Vrijdag 22 t/m zondag 24 november

Winter Fair 2013 Tijd: Zaterdag 11.00 uur - 15.00 uur Entree: € 8,00 per persoon 65+ € 4,00 kinderen van 6 t/m 11 jaar € 4,00 Waar: Hardenberg Wanneer de herfst weer aanbreekt maken we het thuis sfeervol en zoeken we warmte en gezelligheid bij vrienden en familie. Alles om deze dagen op te fleuren is te vinden op Winter Fair in Evenementenhal Hardenberg. Voor de bezoeker is Winter Fair dé kans om nieuwe ideeën en suggesties op te doen en te genieten van alle facetten van het goede leven!

Donderdag 21 t/m maandag 25 november

Excellent Wonen & Leven Beurs Wanneer: Donderdag 21 t/m maandag 25 november Entree: V.a. € 15,00 per persoon Waar: Eindhoven

Doorlopend t/m 30 november

Slaapkamergeheimen van De Haar Wanneer: Donderdag 21 t/m maandag 30 november Entree: € 12,50 per persoon Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 9,00 Waar: Kasteel de Haar – Utrecht Voor het eerst na ruim een eeuw stelt Kasteel de Haar Utrecht de slaapkamers van de baronale familie van Zuylen van Nijevelt van de Haar en hun gasten uit de internationale jetset tentoon. Bezoekers krijgen tot en met 30 november 2013 eenmalig de kans zelf de weelde van deftig dutten te beleven tijdens ‘Slaapkamergeheimen van De Haar’. Yves Saint Laurent, Brigitte Bardot, Gregory Peck, Joan Collins en Roger Moore… het is een greep uit de illustere gasten die op De Haar logeerden. Waarom forceerde een kamermeisje de toegang tot de kamer van operadiva Maria Callas? En wat spookte Brigitte Bardot in de nachtelijke uurtjes uit op een brommer in het kasteel? Hoe voorkwam de baronale familie dat de Duitsers als ongenode gasten hun intrek namen in het kasteel? Deze en andere slaapkamergeheimen van De Haar worden dit najaar ontrafeld.

Van 21 tot en met 25 november 2013 vindt de 9e editie van de Excellent Wonen & Leven Beurs in het Beursgebouw Eindhoven plaats. Tijdens de beursdagen staan interieur en exterieur, hoogwaardig design, bijzondere kunst en een gevarieerd aanbod van lifestyleproducten centraal. Door het ruime aanbod kunt u kennismaken met de nieuwste trends, musthaves en alle andere zaken die het leven zo mooi maken. Dit alles in een exclusieve setting waar uw zintuigen worden geprikkeld.

Donderdag 7 t/m zondag 10 november 2013

La Table Sfeerbeurs Wanneer: Donderdag 7 t/m zondag 10 november Entree: Toegangsprijs € 15,00 per persoon Waar: Naarden Van donderdag 7 t/m 10 november vindt de 18e editie van La Table Naarden plaats in de Grote Kerk Naarden-Vesting. Het thema van dit jaar is ‘Blijdschap vinden in het alledaagse!’ Genieten van de geur van herfst, een mooie lichtinval in de kamer, een gezellig gedekte tafel. Creëer je eigen momenten van geluk. Waardeer handgemaakte objecten en smul van pure eerlijke regionale lekkernijen. Dit alles maakt La Table al bijna 2 decenia lang hèt Lifestyle event in de aanloop naar de decembermaand.

…leem een ecologisch verantwoorde manier is om je muren te bedekken en je huis te verwarmen? Leem op de muur is kostbaar, maar je haalt er wel warmte mee in huis. Leem werkt isolerend en zorgt dus voor warmte en de kleur van leem is uniek. …je gemakkelijk van de nare verflucht in een net geverfde kamer af kunt komen? Zet een schaaltje of schoteltje melk in de ruimte waar geverfd is en de lucht is zo weg!

Woon 26Woon agenda agenda

…je waardevolle spullen of sleutels kunt verstoppen in een ‘hidden safe’? Er zijn verschillende handige woongadgets verkrijg-

baar voor het veilig opbergen van jouw spullen. Van spuitbussen met een ‘dubbele bodem’ tot en met stopcontacten en thermo meters die als kluisje dienen. Slimme manier om de inbreker om de tuin te leiden. …je lekkages in huis gemakkelijk kunt op sporen door alle kranen een uur lang niet te gebruiken? Vergelijk de stand op de water meter voor en na het betreffende uur.


U de roze bril, wij de scherpe

Kies voor zekerheid. Word nu lid via eigenhuis.nl/wordlid Een nieuw huis kopen begint met een lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis. Neem alleen al onze aankoopkeuring. Daarmee weet u v贸贸r u gaat onderhandelen alles over de bouwkundige staat van uw nieuwe huis. Met een contractbeoordeling door onze juridische specialisten hoeft u zich niet druk te maken om de kleine lettertjes. Gebruik onze standaard contracten. Die geven u een

VEH_1963_Adv_Wonendoejezo_130918.indd 1

stevig juridisch fundament. En schrijf u in voor onze gratis E-planner Huis Kopen. Dan krijgt u alle relevante informatie tijdens het aankoopproces in uw mail, precies wanneer u het nodig heeft. Met ons aan uw kant kunt u met een gerust hart verliefd worden op uw nieuwe huis. eigenhuis.nl/wordlid

18-09-13 14:02


Wonen Doe Je Zo, uitgave Noord Nederland nov. 2013  

Het WonenDoeJeZo magazine inspireert, adviseert en begeleidt de mensen in de zoektocht naar een nieuwe woning!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you