Page 1

w w w .d e co h o m e .n l

wonendoejezo Editie #05 november 2013

Gekocht! Wij trekken de champagne open! Styling Wooninspiratie en trends Home Made Quote schilderijen aan de muur

Woonagenda De leukste beurzen en evenementen voor u

Gefeliciteerd! Woning verkocht, op naar uw nieuwe droomwoning


De nieuwe collectie wonen en slapen van Goossens Ervaar het stevige ligcomfort

Zitmeubel Urban

/

3-zits in stof grey goose normaal 1.099,- nu

899,-

Relaxfauteuil Remix In leder

/

Wordt op uw maat gemaakt

normaal vanaf 1.299,-

/

Boxspring Kentucky

Inclusief matrassen en traagschuim matrastopper

nu vanaf 1.099,-

normaal vanaf 2.377,- nu vanaf

1.499,-

Kijk voor de openingstijden op www.goossens.nl/winkels Amsterdam, Villa Arena Villa arena 112-130 en 148-154

Roermond, woonboulevard Vrijveld Dr. philipslaan 49

Heerlen XXL Store, woonboulevard Heerlen In de cramer 172

Waalwijk Prof. Kamerlingh Onnesweg 1a

Leiderdorp, Woonboulevard Wooon Elisabethhof 30

Zevenaar, woonboulevard Edisonstraat 56e

Nuenen, XXL store Duivendijk 4

Rotterdam, Alexandrium Alexandrium woonmall 117-119 en 215

Nieuw

Nieuw

Baarle Nassau, XXL Store Woonboulevard Turnhoutseweg 5

Utrecht slapen Kaap de Goede Hooplaan 70

Nieuw

Verwacht december

Peer, CL Store Meubelboulevard Peer Baan naar Bree 127

Utrecht wonen Kaap de Goede Hooplaan 40 Verwacht december

Breda, Woonboulevard Breda Kruisvoort 95 en 97 130635 Advertentie_Wonen Doe je Zo oktober 205x285mm.indd 1

16-10-13 09:11


Inhoud Je hebt jouw woning verkocht. Gefeliciteerd!

Woontips

En nu op zoek naar een nieuwe woning...

De leukste woonweetjes

Laat je door WonenDoeJeZo

Magazine

adviseren, inspireren en begeleiden in dit proces. Je ontvangt het WonenDoeJeZo Magazine de eerste drie maanden nadat je jouw woning (onder voorbehoud) verkocht hebt.

Gekocht

Styling Wooninspiratie

De nieuwste woontrends

VerhuizenDoeJeZo Verborgen gebreken …

Home Made Quote schilderijen aan de muur

Uitgelicht Dat kan zuiniger

Woonagenda Voor in de agenda

12

6

Van de weg naar het water

Home Style

Wij wensen je veel leesplezier!

4

10 12 16 20 22 26

WonenDoeJeZo is een initiatief van Cubic*Media. WonenDoeJeZo Magazine verschijnt 12 x per jaar. Bezorgklachten Kun je melden via klachten@cubicmedia.nl

20

Uitgever Cubic*Media BV - Lijnbaan 17a - 3231 AE Brielle T 0181-355100 - wonendoejezo@cubicmedia.nl

10 Facebook.com/wonendoejezo

Twitter @Woontweets.

“Like” onze facebookpagina en ontvang de

Volg onze tweets en blijf op de hoogte van het

leukste acties en aanbiedingen op woongebied.

laatste woonnieuws, stylingtips en sfeertrends.

Disclaimer Niets uit deze uitgave mag, in welke vorm en op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Bij samenstelling van WonenDoeJeZo magazine is uiterste zorgvuldigheid betracht. Indien desondanks onvolkomenheden in de inhoud van het magazine voorkomen, dan aanvaardt de uitgever voor eventuele schade die hieruit voortvloeit geen enkele aansprakelijkheid.


Woontips TOP3 Duurste en goedkoopste gemeenten

De gemiddelde woningprijs kan per gemeente sterk verschillen. Wat een huis gemiddeld kost is afhankelijk van vele factoren, waaronder de locatie, grootte, hoeveelheid grond, staat, maar ook de waarde van woningen in de omgeving. Onze redactie zocht uit wat de duurste en goedkoopste gemeenten zijn om in te wonen.

Top 3 duurste gemeenten* Blaricum Bloemendaal Laren

€ 788.688,€ 667.014,€ 609.967,-

Top 3 goedkoopste gemeenten* Pekela Oldambt Brunssum

€ 132.302,€ 139.329,€ 140.607,-

*Gemiddelde woningprijs

Houd de kou buiten,

maak jouw woning winterklaar! In de koude maanden van het jaar is een goede isolatie geen overbodige luxe. Koude lucht weet door het kleinste gaatje of kiertje jouw huis binnen te dringen, waardoor jij de kachel steeds een tikje hoger zet. Herkenbaar? Met een goede cv-ketel en isolatie beperk je warmteverlies èn bespaar je energie. Door tocht kan het in huis kil aanvoelen. Het dichten van naden en kieren heeft meer effect dan hoger stoken. Vergeet ook de ruimtes rondom leidingdoorvoeren in de wanden en in de meterkast niet. Zo’n 30 procent van de warmte in huis ontsnapt via het dak. Het is dus verstandig aansluitnaden tussen gevel en dak goed af te dichten. Als je een beetje handig bent kun je de isolatie vanaf de binnenkant best zelf doen, bijvoorbeeld met glaswolplaten. Isolatie van buitenaf kun je echter beter aan de experts overlaten. Jouw cv-ketel zorgt er iedere winter weer voor dat je er heerlijk warmpjes bij zit. Reden genoeg om haar goed te onderhouden: cv-ketels moeten minimaal elke twee jaar worden schoongemaakt en nagekeken. Een installateur controleert meteen

4 Woon tips

of de ketel goed staat afgesteld. Een goed afgestelde ketel voorkomt onnodig gasverbruik. Als er lucht in de cv-installatie zit, worden radiatoren niet overal goed warm. Je kunt dit herkennen aan tikkende of borrelende geluiden. Het ontluchten en bijvullen van de cv-ketel kun je vrij gemakkelijk zelf doen. Verder kun je de warmte in huis houden door bijvoorbeeld de gordijnen ’s avonds dicht te doen, een tochtborstel op de brievenbus bevestigen en tochtstrips onderaan deuren te plaatsen. Maar vergeet niet dat het ook in de winter belangrijk is om regelmatig te ventileren. Je bent in de koude maanden extra vatbaar voor verkoudheid, frisse lucht doet je goed!

Wie is de Beste

Makelaar? Hoe weet jij of een makelaar goed is? Lees objectieve aankoop verhalen op www.widbm.nl Deel jouw mening over je makelaar met anderen. Zoek naar de makelaar die het beste is op basis van wat jij belangrijk vindt.


App van de maand:

De leukste

Bezichtig jouw toekomstige woning met de gratis Huizenkijker app van ABN AMRO. Altijd en overal een expert bij de hand op jouw mobiele telefoon. De app helpt je de juiste vragen te stellen aan de verkopende partij. Van de bezichtiging maak je eenvoudig een verslag met foto’s. Handig om later nog eens te bekijken!

op een rijtje

ABN AMRO huizenkijker

Een greep uit de functies van de app: • Met het kompas bekijk je of de tuin écht op het zuiden ligt. • Zijn de muren en vloeren recht? Je controleert het met het waterpas. • Per kamer bereken je de extra kosten voor kleine klussen. • Zoek moeilijke begrippen op in het woordenboek. • Dankzij de checklist weet je waar je goed op moet letten. • Maak foto’s van de verschillende kamers en bekijk deze later nog eens. • Je maakt een compleet en actueel rapport van elke woning die je bezichtigt. • De Huizenkijker app is gratis te downloaden via iTunes en Google Play.

Maak je eigen verhuiskaart! Met behulp van een verhuiskaartje kun je al jouw familie, vrienden en kennissen op een persoonlijke manier laten weten dat je gaat verhuizen èn meteen het nieuwe adres doorgeven. Op kaartwereld.nl kun je gemakkelijk jouw eigen verhuiskaart maken. Kies een ontwerp uit de uitgebreide collectie standaard verhuiskaartjes en voeg hier jouw persoonlijke boodschap aan toe. Of maak het verhuiskaartje nog persoonlijker en upload een foto van jouw nieuwe woning voor op de kaart!

e m o h My new

woonwebwinkels Het internet heeft het winkelen in het drukke bestaan van tegenwoordig stukken makkelijker gemaakt. Van achter de computer, laptop, of tablet bestel je met een druk op de knop de leukste woon-accessoires. De redactie van WonenDoeJeZo zette speciaal voor jou de leukste woonwebwinkels op een rijtje! 1. Stijls.nl In de webshop Stijls.nl vind je meubels en decoraties voor de slaapkamer, woonkamer en badkamer. De Stijls webwinkel biedt een ruim assortiment, onderverdeeld in de verschillende woonstijlen ‘design’, ‘modern’, ‘landelijk’, ‘luxueus’, ‘eigenzinnig’ en ‘kids’. Zo kan je gemakkelijk woonartikelen vinden die passen bij jouw persoonlijke woonstijl! 2. Wonenmetlef.nl Wonenmetlef.nl is een webshop met trendy merken, vernieuwende producten en fijne hebbedingen voor thuis, jezelf of de kids! De online shop biedt mooie, stoere en kleurrijke woonaccessoires met een onderscheidend en eigentijds karakter. 3. Basiclabel.nl De webwinkel basiclabel.nl is allesbehalve basic! Met een uitgebreid en up to date assortiment aan meubels, verlichting en accessoires, is deze shop absoluut een bezoekje waard. Maak een keuze uit de nieuwe collectie, volgens de laatste trends, óf bekijk de outlet. 4. Kleureninterieurshop.nl In deze stijlvolle webwinkel vind je onder andere mooi en betaalbaar design uit Scandinavië en Nederland, van bekende en minder bekende designers. Voor prachtige meubels, stoere verlichting, zachte vloerkleden en bijzondere accessoires ben je hier aan het juiste adres. 5. Viltendesign.nl Viltendesign.nl is een leuke webshop in designartikelen van 100% wolvilt, zoals stoelkussens, poefen, sierkussens, tapijten, gordijnen, woonaccessoires, tassen en vilt van de rol. Maak een keuze uit het exclusieve aanbod, of laat een ontwerp naar jouw keuze op maat maken!

Woon tips

5


6

Pagina omschrijving


Van de weg naar het water

Een tegenwoordig veel voorkomende afweging: Wonen in de grote stad of in een dorp? Kimm en Martijn hebben de knoop doorgehakt en besloten van hartje Rotterdam te verhuizen naar het tien kilometer verderop gelegen plaatsje Nieuwerkerk aan den IJssel. Kimm en Martijn zijn sinds 6,5 jaar samen en hebben tot afgelopen september samengewoond in het appartement van Kimm. Ze hebben inmiddels een zoontje van 3 en vonden dat het tijd was voor een verandering van huis en omgeving. Kimm (34) kocht acht jaar geleden haar eerste woning in het centrum van Rotterdam. Een driekamerappartement aan de Schieweg met een oppervlakte van iets minder dan 70 m2. Hier had zij de luxe van een directe verbinding met de snelweg, winkels dichtbij huis en goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Daarnaast biedt de stad een levendige omgeving met veel bedrijvigheid en mensen op straat. Nadat zij anderhalf jaar na de aankoop van het appartement haar huidige vriend Martijn (35) ontmoette, is hij bij haar ingetrokken. Toen zoontje Gijs geboren werd, hebben Kimm en Martijn kritisch naar hun leefomgeving gekeken en hun eisen en wensen bijgesteld. Behalve de drukke wegen waren ook de beperkte mogelijkheden voor Gijs om later buiten te spelen een belemmering voor de nieuwe gezinssituatie. Belangrijke aspecten bij de zoektocht naar een nieuwe woning waren veiligheid voor een jong kind en voldoende leef- en speelruimte in de omgeving. Daarnaast ging de voorkeur van Kimm en Martijn uit naar een woning aan het water, omdat ze een eigen bootje hebben. Ze besloten na de eerste verjaardag van Gijs het

appartement te koop aan te bieden en op zoek te gaan naar een rustigere omgeving. Een buurt die jonge gezinnen het gemak en de veiligheid biedt waar ze behoefte aan hebben. Ze wisten zoals de meeste aankomende huiseigenaren precies waar ze niet wilden wonen, maar niet waar ze dan wél wilden wonen. Na verschillende wijken in Bergschenhoek en Bleiswijk te hebben bezocht, viel hun oog op een wijk in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een rustige buurt, met opvallende woningen en een mooie ligging aan het water. In deze wijk hebben zij verschillende woningen bekeken, maar omdat het appartement aan de Schieweg nog niet verkocht was, hebben Kimm en Martijn toen besloten niet direct over te gaan tot de aankoop van een nieuwe woning. Bezichtigen Een kleine twee jaar later was er eindelijk een oprecht geïnteresseerde koper voor het appartement. Kimm en Martijn zijn toen terug gegaan naar de wijk in Nieuwerkerk aan den IJssel, waar ze een bezichtiging hebben aangevraagd bij één van de huizen. De woning had een ruime uitbouw

Gekocht

7


“We wisten wel waar we niet wilden wonen, maar niet waar wél” 8

Pagina omschrijving


nodig is. Zo zal de keuken er volledig uit gesloopt worden, een deel van de muur wordt uitgebroken om meer ruimte te creëren en wordt er een nieuwe keuken geplaatst die bestaat uit een combinatie tussen landelijk en strak. Daarnaast worden alle muren beneden gestuukt, worden de vloertegels vervangen door een warme houten laminaatvloer en willen Kimm en Martijn in de badkamer een ligbad plaatsen. De heteluchtinstallatie die in de woning zit is in 1987 geplaatst en is aan vervanging toe, dus ook dit zullen ze meenemen in de verbouwingswerkzaamheden. Droomhuis Kimm en Martijn wonen nu in een dorp dat aan al hun wensen voldoet; het is er rustig, er is voldoende groen, Gijs kan rustig buitenspelen, er is zelfs voldoende plek op de peuterspeelzaal en in de zomer kunnen ze er snel en gemakkelijk met z’n drietjes tussenuit met de boot. Het eerste wat ze gaan doen na de overdracht? Familie uitnodigen en een fles champagne opentrekken!

en grote tuin, wat ideaal is voor Gijs. Voor Kimm en Martijn was het echter ook erg belangrijk dat het huis aan het water zou liggen waar ze hun boot aan kunnen leggen. Omdat dit niet het geval was bij deze woning, zijn ze verder gaan kijken in dezelfde wijk en vonden ze een iets kleinere woning die wel aan het water ligt. “Na de eerste bezichtiging hebben we eigenlijk meteen een bod uitgebracht. We waren verliefd op dit huis.” Goed geregeld Kimm en Martijn zijn in het aankoopproces en de afhandeling van de financiën geadviseerd door de verkoopmakelaar van hun woning aan de Schieweg en door een hypotheekadviseur. Een aankoopmakelaar leek ze aanvankelijk niet nodig, omdat ze al wisten welke woning het zou worden. Toch was het erg prettig om begeleid te worden in het uitbrengen van een bod en de onderhandelingen die daarop volgden. Bij de aankoop van haar eerste woning heeft Kimm een hypotheekadviseur in de arm genomen. Dat is haar toen zo goed bevallen dat ze ook deze keer hebben gekozen voor een deskundig advies. “We zijn van A tot Z begeleid, dat was echt fantastisch.” Toen bij de verkoop van het appartement in Rotterdam alles geregeld leek te zijn, bleek de dag voor de sleuteloverdracht dat de financiën van de kopende partij niet rond waren. Omdat Kimm en Martijn zelf erg goede ervaringen hebben met de Hypotheekshop, hebben zij de koper aangeraden hier ook een afspraak te maken en zijn zaken op orde te laten stellen. Dit had direct effect. Vier dagen later was alles rond en kon binnen twee weken de overdracht dan toch eindelijk plaatsvinden.

Een nieuw huis De nieuwe woning van Kimm, Martijn en Gijs is een duurzame cederhouten skeletbouw wat in Nederland redelijk uniek is voor rijtjeshuizen en de woning bevat heteluchtverwarming. Dit betekent dat er geen radiatoren in het huis hangen, maar de woning door middel van roostertjes die warme lucht blazen verwarmd wordt. Het huis ligt op een rustig dijkje aan een smalle rivier. Zo kunnen Kimm en Martijn gemakkelijk ’s zomers besluiten een tochtje op het water te maken vanuit hun eigen tuin en hebben zij het gemak van voldoende aanlegplaatsen. Gijs is nu drie jaar oud en kan nog niet zwemmen, maar hier maken Kimm en Martijn zich niet zoveel zorgen over: “In het zwembad geven ze survivalzwemmen, daar leren ze de kinderen om zich in het water te redden. En we houden hem natuurlijk gewoon goed in de gaten als hij buiten speelt.” Samen een thuis maken Op 1 november kregen Kimm en Martijn de sleutel van hun nieuwe huis en kon het inrichten beginnen. Met de verschillende smaken qua inrichting wordt het een uitdaging zoveel mogelijk te combineren. Kimm: “Ik ben eigenlijk wel van het strakke en de aardetinten en Martijn is meer van de kleur, losse elementen en tierelantijntjes.” Dit brengen ze samen door bijvoorbeeld een strakke grijze bank te matchen met kleurrijke kussens en lampen in Marokkaanse stijl. Aan de slag Er zijn een paar punten waar ze kritisch naar hebben gekeken en waar een drastischere aanpak

Pagina omschrijving Gekocht

9


Wooninspiratie Op safari, naar het circus of knus voor de open haard

Of je nu in een vrijstaande villa woont of in een klein appartement, het interieur van jouw woning bepaalt de sfeer, het comfort en de gezelligheid. De omgeving waarin je woont is van grote invloed op hoe je je voelt. Een huis wordt pas een ‘thuis’ als de styling bij je past. Natuurlijk mag je hierbij best afkijken om inspiratie op te doen! Drie interieurtrends die ons opvielen lichtten wij voor je uit. Trend 1: Green safari De ‘groene’ trend zet door, dit keer ook in het interieur. Hoe natuurlijker, hoe beter. Met behulp van kamerplanten en bomen verbeter je het klimaat in de woonkamer en creëer je een warme, natuurlijke sfeer. De kleuren groen, bruin, nude, zand, goud, koper en wit domineren in deze trend, aangevuld met behang in panter-, zebra-, giraffe-, slangenprint en andere dierlijke dessins. Ga op safari naar de ‘beestachtige’ kant van jouw smaak! Tip: met fotoprintbehang creëer je jouw unieke fotowand! Zoek een mooie foto uit van een oerwoud of dichtbegroeid bos voor het ultieme ‘Green Safari’ resultaat. Beestachtig decoreren Geen trend is compleet zonder bijpassende accessoires. Maak de Green Safari sfeer compleet met een bonte verzameling sierkussens en poefjes in dierlijke prints en aaibare materialen als leer, wol, imitatiebont en zijde. Voorzie kasten, dressoirs en tafels van decoraties in de vorm van dieren, hang een mooi natuurlijk schilderij aan de muur en drapeer een plaid van imitatiebont over de bank. Behalve enkele grote kamerplanten doen ook cactussen en varens het goed in deze stijl. Green Safari in vijf stappen 1. Haal groen letterlijk en figuurlijk in huis, met groene verf of behang en met planten. 2. Kies voor natuurlijke materialen: hout, steen, wol, imitatiebont en leer. 3. Mix dierenprints en natuurlijke dessins 4. Stoffeer kussens en meubels met bontachtige stoffen, decoreer de vloer met zachte kleden, versier de bank met harige kussens. 5. Voeg tot slot details toe in koper en goud, voor subtiele accenten.

10 Styling


Trend 2: Showtime! Interieurontwerpers laten zich bij het bepalen van de nieuwe trends graag inspireren door landen, mode, kunststromingen, of bijv. de natuur. Komend seizoen gaan zij echter nog een stapje verder; voor het eerst in de geschiedenis is er een interieurtrend ontstaan, gebaseerd op de magische wereld van het circus. Dit eigenzinnige interieur kenmerkt zich door verrassende vormen, grafische patronen en een vrolijk kleurpalet, van pastel tot fluo. Meer kleur De trend Showtime speelt in op de behoefte aan een thuis, niet alleen een functioneel huis. Dit wordt bereikt met meer ruimtelijkheid, comfort, zachte materialen, meer vrolijkheid met afwisseling van kleuren én grappige accessoires en dessins waar je spontaan voor in de handen klapt. Weg uit de sleur en de stress van het dagelijks leven. Wie zegt dat pastel- en neontinten niet gecombineerd kunnen worden? Je zult versteld staan van het resultaat. Een comfortabele bank of sofa in een opvallende kleur mag absoluut niet ontbreken! Showtime in vijf stappen 1. Kies één of twee pastel- of neonkleuren voor op de muur. 2. Kies voor zachte, comfortabele materialen, gecombineerd met kunststof in verschillende texturen. 3. Mix & match met neon- en pastelkleuren en grafische dessins. 4. Voeg speelse accessoires toe. Tip: de snorrentrend doet het erg goed in combinatie met deze, op het circus geïnspireerde stijl. 5. Geen show zonder spotlights. Kies in deze stijl voor veel kleine lampjes, of hang juist een opvallende kroonluchter in het midden van de kamer of hal.

Trend 3: Warm Luxury Comfort in de overtreffende trap. Dat is de najaar- en winterwoontrend ‘Warm Luxury’. Luxe staat hierbij centraal. Niet alleen in rijke materialen, waaronder satijn, zijde, glas en koper, maar ook in kleuren. Amethist, robijn en amber creëren in combinatie met aubergine, oranje en chocoladebruin een warme, luxueuze sfeer. Glanzende materialen en klassieke vormen voeren de boventoon, voor het ultieme gevoel van luxe. Rijke materialen Metallics zijn opvallend in deze nieuwe vorm van het klassieke interieur. Zilver wordt gecombineerd met brons, koper en goud. Vooral in stoffering en accessoires komen deze tinten tot hun recht. Denk hierbij aan fluwelen sierkussens in bruin, zwart, of aubergine, afgezet met gouden of koperen randen, donkere doorzichtige vazen, koperen bijzettafeltjes en schalen en donkerpaarse plaids. Een grote spiegel met barokke rand is een

musthave voor het Warm Luxury interieur. Hoe groter, hoe beter! In vintage woonwinkels zul je veel meubels en accessoires op de kop kunnen tikken die stralen in deze stijl. Warm Luxury in vijf stappen 1. Kies een warme kleur voor op de muur. Muurstickers of -schilderingen in zilver of goud tillen de trend naar een hoger niveau. 2. Rijke materialen en luxe stoffen zijn kenmerkend. Ga voor fluweel, satijn en zijde. 3. Combineer vintage meubelen met deze rijke materialen. Kies voor een barokke eettafel met sierranden en slanke poten. 4. Decoreer met in glaswerk, koperen beeldjes en schalen, spiegels en sierkussens. 5. Gooi wat houtblokken in de open haard en laat de kamer zich vullen met de warmte - en de geur - van het knisperende hout. Geen open haard? Een ruime verzameling aan kaarsen geeft een soortgelijk effect.

Styling

11


1 2

1. DIEKE fauteuil De stijlvolle DIEKE fauteuil heeft een ongeëvenaard zitcomfort. Kruip lekker weg met een boek in de diepe zitting. Deze sterke en tegelijkertijd zachte fauteuil, met brede armleuningen, geeft een extra dimensie aan de klassieke DIEKE familie met nog meer mogelijkheden om te combineren. Het materiaal is een combinatie van stof en leer. pietboon.com

2. Behang Voca Elements In nieuwe gebouwen brengt ‘Elements’ levendigheid. In oude gebouwen onderstreept deze prachtige collectie de historie. € 29,95 per rol

4

Deco Home en Verf & Wand

3. Eetkamerstoel Sturdy, nu ook in verschillende kleuren te verkrijgen! Naast zwart en wit, ook in cognac, donkergrijs, donkerbruin, roodbruin en grijs. Goossens Wonen & Slapen

4. Dimago® Raamdecoratie De nieuwste raamdecoratie collecties zijn kleurrijk, bevatten verrassende materialen, afwerkingen en sfeervolle accessoires, waardoor raamdecoratie tot een modisch stijlelement in uw interieur is geworden. Alle dimago® raamdecoratie wordt altijd voor u op maat gemaakt en bij u thuis ingemeten.

5

Deco Home en Verf & Wand

5. Zitmeubel More Nieuw: Onzichtbaar relax-systeem! Een uniek relaxsysteem, waarbij het voetengedeelte verdwijnt onder de zitting. Zo behoudt dit meubel zijn ranke uitstraling. Maar eenmaal uitgeklapt is het heerlijk ontspannen. Handmatig verstelbare 2-zits in leder vanaf € 1.699,- en elektrisch verstelbaar vanaf € 2.199,Goossens Wonen & Slapen

3 12 Home style

6


Home 6. Eetkamertafel Bole en stoel Sturdy Tafel met karakteristieke uitstraling door gebruik van volledig massief grof eiken en unieke pootmogelijkheden. Kenmerkend voor deze tafel is het gebruik van grof hout met open noesten en scheuren. In vele maten en uitvoeringen verkrijgbaar. 180x100 cm normaal vanaf € 1.349,- nu vanaf € 949,-. Eetkamerstoel Sturdy is een echte tijdloze en stijlvolle designstoel. Sturdy normaal vanaf € 359,- nu vanaf € 249,-

style 7

Goossens Wonen & Slapen

7. Casadeco So Wall Monumental fotowanden Fotowanden winnen nog steeds aan populariteit. Bij steeds meer fotowanden worden natuurlijke materialen afgebeeld. En door de schaduweffecten zijn ze niet van de werkelijkheid te onderscheiden Deco Home en Verf & Wand

8. Dimago® New Traditionals verf Kom tot rust in je eigen leefomgeving met de diepte en warmte van de matte vergrijsde verfkleuren van de New Traditionals collectie. Op www.dimago.nl kunt u gratis de dimago® New Traditionals kleurkaart aanvragen. Deco Home en Verf & Wand

9. FEDDE sofa De FEDDE serie komt tegemoet aan het verzoek om een compacte lijn te ontwikkelen. Bij het ontwerp heeft Piet Boon® zich laten inspireren door de casual, relaxte sfeer van onze beach houses. Daarom heeft deze praktische bank een brede, nonchalante zoom en een heerlijk zachte arm- en rugleuning. Nieuw in de collectie is de FEDDE in leer. De FEDDE serie bestaat uit verschillende banken, een loveseat, een fauteuil en een poef. De meubels uit deze serie zijn makkelijk te reinigen en hebben afneembare hoezen. pietboon.com

8

9 Home style

13


[Advertorial]

Woningverkopers lopen te laat

tegen problemen aan

Daar snapte ik niets van. We hebben de lening al tien jaar geleden afgelost.’ Mevrouw Bouwman vult aan: ‘We wisten niet dat de hypotheekakte van onze oude woning nog stond ingeschreven in het hypothekenregister van het Kadaster. Deze inschrijving moesten we door de notaris laten doorhalen. In het koopcontract staat dat wij het huis ‘vrij van hypotheek’ moeten leveren aan de koper.’ Notaris voorkomt boete De notaris vertelt het echtpaar dat de hypotheek niet automatisch verdwijnt als de lening wordt afgelost. Om hier nog een schepje bovenop te doen, bestaat de oude hypotheekbank niet meer. En die moet wel toestemming geven om de hypotheek van het huis af te halen. ‘De notaris wist gelukkig een oplossing, maar die kostte wel tijd. Wij waren ontzettend bang dat we een boete zouden krijgen omdat wij het huis niet op tijd konden opleveren. Maar het ging net goed. Dankzij de notaris!’, aldus Bouwman.

Bestaande koopwoningen zijn de afgelopen jaren steeds goedkoper geworden. Daarnaast staan er ook nog eens veel huizen te koop. De meeste mensen zijn blij als ze hun huis kwijt zijn, zo ook Sander Willemse. Maar veel te laat kwam hij erachter dat hij de handtekening van zijn ex nodig had. Gevolg: een boete omdat zijn woning niet op tijd kon worden verkocht. Jaren geleden kocht Sander Willemse zijn eerste huis. Niet lang daarna ontmoette hij zijn eerste vrouw. Ze trok bij hem in en na enkele jaren trouwden zij in gemeenschap van goederen. Helaas duurde het huwelijk niet erg lang en besloot het echtpaar te scheiden. ‘Ik bleef achter in het huis, want ik had het huis tenslotte zelf gekocht’, aldus Willemse. Huis na scheiding Een paar maanden geleden wilde hij het huis verkopen. Samen met zijn nieuwe liefde heeft hij een nieuwbouwwoning gekocht. Willemse: ‘Alles was al rond en er hoefde alleen nog maar getekend te worden. Helaas bleek toch niet alles goed te zijn geregeld.’ Na de scheiding was nooit een akte ingeschreven waarin stond dat de woning van Willemse bleef. ‘Een koude douche! In het echtscheidingsconvenant stond dat het huis van mij zou blijven. Ik ging er vanuit dat dit voldoende was. Maar nu blijkt dat ik die afspraak officieel bij de notaris had moeten vastleggen’, zegt Willemse. Zijn ex-vrouw moest nu ook tekenen. ‘Om hier nog een schepje bovenop te doen, kwam ik hier veel te laat achter, waardoor ik mijn woning niet op tijd kon leveren. En dit betekende een boete. Als ik eerder naar de notaris was gegaan, had ik dit kunnen voorkomen.’

Notariële 14 Koninklijke Beroepsorganisatie

Boeteclausule In de koopakte staat meestal een boeteclausule. Als de woning niet op tijd wordt overgedragen, moet de verkoper vaak 10 procent van de koopsom als boete betalen. Veel mensen weten dit niet. Of lopen aan het eind van het verkoopproces tegen problemen aan die zij eerder hadden kunnen oplossen als de notaris bijtijds in beeld was gekomen. Notaris eerder in beeld De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie pleit er dan ook voor om de notaris eerder in het koopproces te betrekken. Wanneer het werk van de notaris naar voren schuift, wordt het hele proces efficiënter. De akte van levering is niet langer een ‘reparatieakte’ voor problemen die in de koopfase niet zijn opgelost. Hypotheek al afgelost, toch? Ook de heer en mevrouw Bouwman liepen op het laatste moment tegen problemen aan. Het stel woonde al dertig jaar in hun prachtig verbouwde woning. Toen de kinderen het huis uitgingen, wilden ze graag kleiner gaan wonen. Vlak voor de overdracht van hun oude woning, kregen zij een telefoontje van de notaris. De heer Bouwman: ‘Er zou nog steeds een hypotheek op het huis zitten.

Meer informatie Wilt u advies, neem dan contact op met een notaris uit de buurt. Via de zoekfunctie op de website www.notaris.nl is het eenvoudig om een notaris in de buurt te vinden. Bereid het eerste bezoek aan de notaris goed voor en lees de tips op www.notaris.nl/op-gesprek. De KNB is de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Alle (kandidaat-)notarissen zijn verplicht aangesloten bij de KNB.

EEn woning kopEn of vErkopEn? Wat moet u regelen? Wat zijn veelvoorkomende problemen? En waarom moet u eigenlijk naar de notaris? Op www.notaris.nl is alles voor u op een rijtje gezet. Doe de online test en ontvang vrijblijvend advies op maat.

www.notaris.nl Je regelt het bij de notaris.

Gratis brochure Woning Verkopen U kunt de brochure afhalen bij veel notariskantoren. Of gratis downloaden via de website www.notaris.nl/een-woning-verkopen. Ook beschikbaar online als doorbladerbare versie.


VBO.NLWoonaanbod De VBO-makelaar doet meer!

Altijd op de hoogte zijn? www.vbo.nl

Aantrekkelijk woonaanbod


UW VBO-MAKELAAR 210WONINGAANBOD

Uw VBOmakelaar staat voor u klaar En dat niet alleen voor de succesvolle verkoop van uw woning, maar ook met vele andere

Burgland Makelaars Veenendaal B.V. Veenendaal, 0318-628412 www.burglandmakelaars.nl De Loor Bedrijfshuisvesting Breukelen, 0346-261115 www.deloorbedrijfshuisvesting.nl Delta O.G. Makelaars Zeist Zeist, 030-6963266 www.deltaogzeist.nl Ditewig Onroerendgoed Taxatiebureau Veenendaal, 0318-523490 www.ditewig-taxaties.nl Domica Amersfoort Amersfoort, 033-4632499 www.domica.nl Eminent Makelaars Utrecht, 030-8785913 www.eminentmakelaars.nl

• •

taxaties door gecertificeerde taxateurs tot professionele begeleiding bij de aankoop van uw nieuwe woning!

• •

GuntenaarWonen Driebergen-Rijsenburg, 0343-513505 www.guntenaarwonen.nl H & P Vastgoed BV Amersfoort, 033-4626204 www.hpvastgoed.nl Heeren van Utrecht Makelaardij Utrecht, 030-2933115 www.hvanu.nl Huis en Zekerheid Amersfoort, 033-4700999 www.huisenzekerheid.nl Huis en Zekerheid Makelaardij Soest, 035-6029061 www.huisenzekerheidsoest.nl Huis en Zekerheid Spakenburg Bunschoten-Spakenburg, 033-2996776 www.topwonen.nl

Braam Makelaardij Oosterbeek, 026-3229673 www.braam.nu Buiten Makelaars & Adviseurs Beuningen Gld, 024-3888958 www.buiten.nu

Van Beusekom Makelaardij Bilthoven, 030-2740557 www.vbo.nl

• •

DEMAKELAAR Bezorgt U Meerwaarde Wijchen, 024-3481978 www.demakelaar.info

• •

RAS Makelaars & Hypotheken Zetten, 0488-420044 www.rasmakelaars.nl Recreatiewoningtekoop.nl Ermelo, 0341-556066 www.recreatiewoningtekoop.nl Regio Bronckhorst Makelaardij Hengelo (Gld), 0575-845717 www.rbmwonen.nl Rijnlandhaven Makelaardij BV Silvolde, 0315-324126 www.rijnlandhaven.nl RIKJO Makelaardij Groesbeek, 024-3995340 www.rikjo.nl SDS Senior Makelaardij Neerijnen, 0345-568616 www.seniormakelaardij.nl t Gantvoort BV Aalten, 0543-476980 www.gantvoort.nl T&A Van Es Makelaardij Scherpenzeel, 033-2770669 www.makelaarscherpenzeel.nl Taxateam Doornenburg, 0481-453821 www.vbo.nl Taxxo Nijkerk, 033-2454967 www.taxxo.nl Ter Avest Taxaties o.z. Harskamp, 0318-631019 www.taxatiegelderland.nl Thuis in de Achterhoek Ulft, 0315-696000 www.wonion.nl Twan Kesseler Makelaar-Taxateur Malden, 024-3880804 www.twankesseler.nl

• •

Vastgoed Visie Culemborg, 06-16594282 www.vastgoedvisie.com Verburg F. Vastgoed BV Ophemert, 0344-662041 www.fverburg.nl

Uw Huismakelaar Beuningen Gld, 024-6775711 www.uwhuismakelaar.info Van Arendonk Makelaardij Herwijnen, 0418-584258 www.vanarendonkmakelaardij.nl Van de Wetering Vastgoed Brakel, 0418-672610 www.weteringvastgoed.nl Van den Berg Taxaties & Advies Lienden, 0344-604559 www.vandenbergtaxaties.nl Van der Louw Makelaardij Dodewaard, 06-28348137 www.vanderlouwmakelaardij.nl Van Doorn Advies Culemborg, 0345-521010 www.financieelgoed.nl Van Pijkeren Makelaardij B.V. Harderwijk, 0341-417870 www.vanpijkerenmakelaardij.nl Van ‘t Slot Makelaardij Harderwijk, 0341-266087 www.vantslotmakelaardij.nl Van Zelst Taxaties Doorwerth, 026-3391558 www.zelsttaxaties.nl

www.vbo.nl UW VBO-MAKELAAR

HETWoonhart Herveld, 0488-481566 www.hetwoonhart.nl

De Graaf Vastgoed Randwijk, 0488-491700 www.degraafvastgoed.nl

Op zoek naar een woning?

Peters Vastgoed bv Bennekom, 0318-419600 www.petersvastgoed.nl

• •

Niesink Makelaardij Doetinchem, 0314-333793 www.niesinkmakelaardij.nl Oude Keizer Makelaardij Berg en Dal, 024-6844965 www.oude-keizer.nl

IMMO Van Wijk Makelaardij Tiel, 0344-633333 www.immovanwijk.nl Impact Makelaardij & Hypotheken Wijchen, 024-3243113 www.impactadvies.nl J.J.B. Vastgoed BV Hall, 0575-476524 www.wij-wonen.nl Klematax Overasselt, 024-6222035 www.klematax.nl Koophuis Makelaars Nijmegen Nijmegen, 024-3603895 www.koophuis.nl Legemaat Makelaardij Voorthuizen, 0342-476623 www.legemaatmakelaardij.nl Living Changes Makelaardij Westervoort, 026-3194694 www.livingchanges.nl Makelaardij Bommelerwaard Hedel, 073-6315680 www.makelaardijbommelerwaard.nl Makelaardij De Wit Delwijnen, 0418-553100 www.makelaardijdewit.nl

• •

De Roo Van Klaveren Makelaars BV Apeldoorn, 055-3561888 www.deroovanklaveren.nl

Diesman Taxaties & Makelaardij Ermelo, 0341-436090 www.diesmantaxaties.nl

Mark Janssen Vastgoed Zevenaar, 06-39720932 www.mjvastgoed.nl

Mutters Makelaardij Heukelum, 0345-616101 www.muttersmakelaardij.nl

Buiten Makelaars & Adviseurs Oosterbeek, 026-3338285 www.buiten.nu Caboma BV Maurik, 0344-692976 www.caboma.nl De Aankoopmakelaar Martin Willemsen Duiven, 0316-281089 www.de-aankoop-makelaar.nl

Rien Treur Makelaardij BV Woerden, 0348-444146 www.rientreur.nl Soestdijk Makelaardij bv Soest, 035-6090026 www.soestdijkmakelaardij.nl T.W.I. Consultancy BV Wijk bij Duurstede, 0343-592455 www.twi-taxateurs.nl

Van Breukelen Vast Goed Soest, 035-6017962 www.vanbreukelenvastgoed.nl

Dirk van der Houwen Makelaardij Vorden, 0575-555582 www.dirkvanderhouwen.nl Doreco Gaanderen, 0315-340170 www.dorecomakelaardij.nl Dorrestijn Vastgoed Advies BV Scherpenzeel, 033-2770705 www.dva-bv.nl Droomhuis Makelaardij Rheden, 026-4951666 www.droomhuismakelaardij.nl Douwma Makelaardij Terwolde, 0571-291308 www.douwma-makelaardij.nl Enneman Vastgoed Wehl, 0314-683873 www.ennemanvastgoed.nl Erik Buwalda Makelaar/Taxateur OZ Vaassen, 0578-573226 www.erikbuwalda.nl Hangohr Taxaties Opheusden, 0488-441651 www.hangohr.nl Hermeling Makelaardij O.G. Driel, 026-4790880 www.hermeling-driel.nl

Mutters Makelaardij Vianen Vianen, 0347-343543 www.muttersmakelaardij.nl

• •

ding bij de aankoop van uw nieuwe woning!

En dat niet alleen voor de succesvolle verkoop van uw woning, maar ook met vele andere deeldiensten. Aan u de keuze! Van deskundige taxaties door gecertificeerde taxateurs tot professionele begelei-

Mutters Makelaardij Heukelum, 0345-616101 www.muttersmakelaardij.nl

staat voor u klaar

• •

Irea Makelaars BV Utrecht, 030-2883993 www.irea-makelaars.nl Jan Scheffer Vastgoed BV Rhenen, 0317-615111 www.janscheffer.nl Jan Wolters Makelaardij B.V. Nieuwegein, 030-6022110 www.janwoltersmakelaardij.nl

Uw VBOmakelaar Gelderland

Groenendael Makelaardij B.V. Woerden, 0348-416886 www.groenendael-makelaardij.nl

Aaerde Interhuys Putten Putten, 0341-360146 www.interhuys.nl B&B Vastgoed Ermelo, 06-53106820 www.bbvastgoed.nl Basten Assurantiën en Makelaardij Ooij, 024-6631510 www.verzekeringsplaneet.nl Bell Makelaardij Velp, 026-4450818 www.bellmakelaardij.nl Berkien Onroerend Goed Assurantiën Lent, 024-3222155 www.berkienonroerendgoed.nl Bosman Makelaardij Emst, 0578-661844 www.bosman-makelaardij.nl

Van den Hoorn Makelaardij Utrecht, 030-2715448 www.vandenhoornmakelaardij.nl Vastgoed Concept B.V. Veenendaal, 06-25187156 www.vastgoedconcept.nl VDB Makelaars Amersfoort, 033-4519574 www.vdbmakelaars.nl Verschoor Makelaardij & Assurantën BV Montfoort, 0348-471823 www.verschoormakelaardij.nl Wij Makelaardij Utrecht, 030-2710004 www.wijmakelaardij.nl Winvest onroerend goed Wijk bij Duurstede, 0343-552299 www.winvestonroerendgoed.nl Wivema Vastgoed BV Maarsbergen, 0343-431260 www.wivema.nl XL-ent taxateurs & aankoopmakelaars bv Utrecht, 0900-2220008 www.xl-ent.nl Zonnenberg Makelaardij Veenendaal, 0318-559600 www.zonnenbergmakelaardij.nl Verkoop-/ aankoopmakelaar en taxateur Aankoopmakelaar en taxateur

Huizenlinq Lemmer, 0514-534161 www.huizenlinq.nl

BAG-Vastgoed De Bilt, 030-2427010 www.bag-vastgoed.nl Bonnes Makelaardij & Taxaties Amersfoort, 033-4572866 www.bonnesmakelaardij.nl Bouman Makelaars Veenendaal, 0318-507142 www.boumanmakelaars.nl Bouwhuis vastgoed advies Lopik, 0348-553148 www.vbo.nl Broekman & Calis Makelaars Bilthoven, 035-5311703 www.broekman-calis.nl

AKA Makelaardij Woerden, 0348-446662 www.akamakelaardij.nl Alliances Makelaardij Utrecht, 030-2335100 www.alliancesmakelaardij.nl Astrid Snoijink Makelaardij en Taxaties Amersfoort, 0318-483460 www.snoijink-makelaardij.nl B & S Rental Service Utrecht, 030-2321012 www.bnsrentalservice.nl

Kamta Makelaardij o.z. Utrecht, 06-55877653 www.kamtamakelaardij.nl Karin van der Willigen Makelaardij O.Z. Maarssen, 0346-281444 www.kvdwmakelaardij.nl Kosmeier Projectbegeleiding & Makelaars Baarn, 06-55767373 www.kosmeier-projectbegeleiding.nl LMG Taxatie Breukelen, 0346-250462 www.lmgtaxatie.nl Makelaardij Aldem Utrecht, 030-6668168 www.aldem.nl Makelaardij E.C. Merkens Doorn, 0343-415450 www.merkensmakelaardij.nl Makelaarshuis de Jong Bunschoten-Spakenburg, 033-2990870 www.makelaarshuisdejong.nl Meerwaerde Makelaars Bunschoten-Spakenburg, 033-2981870 www.meerwaerde.info

deeldiensten. Aan u de keuze! Van deskundige

Utrecht

Vermeulen Verzekeringen Vastgoed Millingen aan de Rijn, 0481-431859 www.vermeulenvastgoed.nl

Vernooij Makelaardij & Taxaties Nijmegen, 0481-454003 www.vernooijmakelaardij.nl Vreeman Makelaardij Gendringen, 0315-685025 www.vreemanmakelaardij.nl Woonderijen Babberich, 0316-248768 www.woonderijen.nl

• •

• Verkoop-/ aankoopmakelaar en taxateur • Aankoopmakelaar en taxateur

3


WONINGAANBOD 3 ACQUOY - WOERDEN

Acquoy Lingedijk 74

Buren Ridder Alartlaan 23

Heukelum Gasthuisstraat 22

Heukelum Inzetter 2

Vanaf hier vindt u het aanbod van de provincie Gelderland.

Meteren S. Abrahamsestraat 53

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 330 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1996 Perceeloppervlakte: 153 m2 € 209.000,- k.k. RE/MAX Hofstad Makelaars T 070-4483150 www.remax-hofstad.nl

Nieuw in verkoop Herenhuis Woonoppervlakte: 307 m2 Inhoud: 1.085 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1860 Perceeloppervlakte: 1175 m2 € 695.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 485 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1976 Perceeloppervlakte: 227 m2 € 250.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 154 m2 Inhoud: 530 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1910 Perceeloppervlakte: 413 m2 € 319.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 173 m2 Inhoud: 610 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1997 Perceeloppervlakte: 809 m2 € 449.000,- k.k.

Mutters Makelaardij T 0345-616101 www.muttersmakelaardij.nl

RE/MAX Hofstad Makelaars T 070-4483150 www.remax-hofstad.nl

Mutters Makelaardij T 0345-616101 www.muttersmakelaardij.nl

Mutters Makelaardij T 0345-616101 www.muttersmakelaardij.nl

De Meern Toontjesplaat 1

Woerden Rijnstraat 67-30

Woerden Havenstraat 20a

Woerden 1e Honthorststraat 14

Nieuw in verkoop Benedenwoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 2000 Woonlaag: 1 € 192.000,- k.k. Huizenlinq T 0514-534161 www.huizenlinq.nl

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 15 m2 Inhoud: 100 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1950 Woonlaag: 2 € 550,- p/mnd Groenendael Makelaardij B.V. T 0348-416886 www.groenendael-makelaardij.nl

Nieuw in verhuur Eengezinswoning Woonoppervlakte: 90 m2 Inhoud: 245 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2000 Perceeloppervlakte: 60 m2 € 1.000,- p/mnd Groenendael Makelaardij B.V. T 0348-416886 www.groenendael-makelaardij.nl

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 98 m2 Inhoud: 312 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1925 Perceeloppervlakte: 97 m2 € 178.500,- k.k. Groenendael Makelaardij B.V. T 0348-416886 www.groenendael-makelaardij.nl

Vereniging voor makelaars en taxateurs

Volg ons ook op Facebook www.facebook.com/vbomakelaar


Lindenlaan 1a

Alphen

Donkerbos 26

Alphen

Dijkstraat 38

Beneden Leeuwen

Reigerstraat 33

Beneden Leeuwen

Vraagprijs € 219.000,- kosten koper

Vraagprijs € 298.000,- kosten koper

Vraagprijs: € 439.000,- kosten koper

Vraagprijs € 209.000,- kosten koper

Een vrijstaand woonhuis (type bungalow) met vrijstaande garage van 4,24 x 7 m op een op een perceel van 905 m2 grond. De tuin is v.v. gazon, borders, haag, fruitbomen, oprit en een bestraat terras.

Ruime moderne woning met aangebouwde garage, tuinberging en veranda in een jonge woonwijk. De ruime oprit biedt parkeergelegenheid voor meerdere auto`s en de garage is in gebruik als hobbywerkplaats.

In rustige woonstraat aan de rand van de dorpskern gelegen, royaal vrijstaand woonhuis met aanpandige garage, vrijstaand bijgebouw en houten tuinhuisje

Een tweekapper welke zeer geschikt is voor jongeren alsmede senioren (slaap- en badkamer op de beg. grond). Aan de woning is een garage (met carport)/ berging en bijkeuken gebouwd.

Bouwjr: 1962 - Slaapk.: 2 - Tuin: zuidwest Inhoud: 370 m3 - Woonopp.: 70 m2 - Perceelopp.: 905 m2 Waalbandijk 109

Beneden Leeuwen

Bouwjr: 1997 - Slaapk.: 3 - Tuin: zuidwest Inhoud: 547 m3 - Woonopp.: 157 m2 - Perceelopp.: 359 m2 Waalbandijk 65

Beneden Leeuwen

Bouwjr: 1972 - Slaapk.: 5 - Tuin: zuidoost Inhoud: 550 m3 - Woonopp.: 170 m2 - Perceelopp.: 973 m2 Mezenlaan 10

Beneden Leeuwen Woningruil mogelijk!

Bouwjr: 1994 - Slaapk.: 2 - Tuin: oost Inhoud: 350 m3 - Woonopp.: 100 m2 - Perceelopp.: 238 m2 Molenweg 72

Bergharen

Vraagprijs € 295.000,- vrij op naam

Vraagprijs € 299.000,- kosten koper

Vraagprijs € 375.000,- kosten koper

Vraagprijs € 775.000,- kosten koper

Bouwkavel met zicht over de rivier De Waal en de uiterwaarden op een totale perceelsopp. van ca. 1.700 m2. Het aangelegen perceel van ca. 2.000 m2 weidegrond is ook beschikbaar.

Aan doodlopende particuliere parallelweg van Waalbandijk gelegen vrijstaande karakteristieke jaren ‘50 woning met voetpad verbonden aan de dijk met extra schuur (afm. 6,5 x 3 m).

In rustige straat gelegen royale vrijstaande woning met aangebouwde garage en bijkeuken! De woning is voorzien van 5 slaap-/ werkkamers en een royale van binnenuit bereikbare garage.

Uniek aan bosrand gelegen authentieke hallehuisboerderij met mooie veldschuur, karakteristieke carport, open houtopslagruimte, gelegen op een totale kavel van 1 ha 54 are 35 ca.

Bouwjr: 1951 - Slaapk.: 3 - Tuin: noord Inhoud: 520 m3 - Woonopp.: 164 m2 - Perceelopp.: 2642 m2 Aaldert 20

Bergharen

Lupinestraat 5 Beuningen Tijdelijke aanbieding: nu met zelfverhuizer

Bouwjr: 2003 - Slaapk.: 5 - Tuin: noord-west Inhoud: 570 m3 - Woonopp.: 156 m2 - Perceelopp.: 380 m2 Florastraat, bouwkavel 2 0ong

Boven Leeuwen

Bouwjr: 1875 - Slaapk.: 5 - Tuin: tuin rondom Inhoud: 947 m3 - Woonopp.: 313 m2 - Perceelopp.: 15435 m2 Tesstraat 6

Boven Leeuwen

Vraagprijs € 1.245.000,- kosten koper

Vraagprijs € 259.000,- kosten koper

Koopsom € 249.000,- vrij op naam

Vraagprijs € 285.000,- kosten koper

Luxueus landhuis met bedrijfsruimte(n) (semi agrarische bestemming “veehandelsbedrijf”) op een totale kavel van ca. 4 ha incl. weiland (optioneel kan ca. 2 ha bijgekocht worden).

Uitgebouwde, keurig onderhouden 2-onder-1 kap woning met mogelijkheid van slaap- en badkamer (reeds aanwezig) op de beg. grond. Tevens is de woning v.v. van een verlengde garage.

Een bouwkavel van maar liefst 1.110 m2 voor de bouw van een vrijstaande woning met bijgebouw. Wonen in Boven Leeuwen is wonen in het prachtige rivierenlandschap van het land van Maas en Waal.

Zeer fraai gelegen bouwkavel van ± 1.500 m2 voor de bouw van een vrijstaande woning met bijgebouw (garage/ schuur/berging). De kavel te vergroten met een achtergelegen perceel van 2.000 m2 of 4.000 m2.

Willem Alexanderstraat 5 in prijs verlaagd

Margrietstraat 35

Bouwjr: 2001 - Slaapk.: 3 - Tuin: tuin rondom Inhoud: 884 m3 - Woonopp.: 257 m2 - Perceelopp.: 39850 m2 Schoolweg 5

Deest

Bouwjr: 1969 - Slaapk.: 3 - Tuin: achtertuin,voortuin Inhoud: 456 m3 - Woonopp.: 143 m2 - Perceelopp.: 293 m2 Grootstuk 15

Deest

Dreumel

Dreumel

Vraagprijs € 169.000,- kosten koper

Vraagprijs € 240.000,- kosten koper

Vraagprijs € 225.000,- kosten koper

Vraagprijs € 318.000,- kosten koper

Aan rustige woonstraat gelegen uitgebouwde tussenwoning met achtertuin op het zuiden en een royale berging met veranda en extra achterom. Nagenoeg gehele woning voorzien van kunststof ramen/kozijnen.

Aan rustige woonstraat gelegen zeer royale halfvrijstaande vrije sector woning met een bijzondere sfeervolle tuin inclusief veranda en buiten openhaard, op een goed besloten kavel.

In een fraaie, groene woonomgeving aan de rand van de kern van Dreumel gelegen uitgebouwde halfvrijstaande woning met vrijstaande verlengde garage en overkapping.

Aan de buitenrand van Dreumel bieden wij u deze vrijstaande royale bungalow met bijzonder fraai uitzicht over de landerijen, gelegen op een royale kavel van 1.300 m2 eigen grond.

Bouwjr: 1971 - Slaapk.: 4 - Tuin: zuid Inhoud: 350 m3 - Woonopp.: 100 m2 - Perceelopp.: 146 m2

Geerstraat 8 – 6651 CA Druten Tel: 0487 – 518930

Bouwjr: 1981 - Slaapk.: 3 - Tuin: noord Inhoud: 570 m3 - Woonopp.: 200 m2 - Perceelopp.: 394 m2

Bouwjr: 1976 - Slaapk.: 3 - Tuin: noord-west Inhoud: 380 m3 - Woonopp.: 125 m2 - Perceelopp.: 286 m2

www.delorijn.nl

Bouwjr: ±1965 - Slaapk.: 3 - Tuin: rondom Inhoud: 730 m3 - Woonopp.: 189 m2 - Perceelopp.: 1300 m2

makelaars@delorijn.nl


Molenstraat 6

Dreumel

Hoogstuk 16

Druten

Heuvel 67

Druten

Kattenburg 20b

Druten

Starterslening van toepassing!

Vraagprijs € 340.000,- kosten koper

Vraagprijs: 385.000,- kosten koper

Vraagprijs € 125.000,- kosten koper

Vraagprijs € 207.500,- kosten koper

In oude gedeelte van Dreumel gelegen keurig onderhouden karakteristieke vrijstaande woning op een ruime kavel van ± 1.500 m2. Tevens mogelijk extra bouwkavel van ca. 500 m2.

Verrassend ruime, bijzondere vrijstaande woning met 2 slaapkamers en badkamer op de beg. grond en verd. met 2 slaapkamers en badkamer.

Aan de rand van Druten, nabij centrumvoorzieningen en een fraai uitzicht over de vijverpartij gelegen keurig onderhouden 2–kamer appartement op de 1e verd. en berging op de begane grond

Prachtig 3-kamer appartement met balkon op de begane grond gelegen in een luxueus appartementencomplex midden in het centrum van “Oud Druten” alsmede een eigen parkeerplaats.

Bouwjr: 1932 - Slaapk.: 3 - Tuin: noordoost Inhoud: 445 m3 - Woonopp.: 160 m2 - Perceelopp.: 1500 m2 Celestinelaan 113 Starterslening van toepassing!

Druten

Bouwjr: ±1978 - Slaapk.: 4 - Tuin: Zuiden Inhoud: 540 m3 - Woonopp.: 195 m2 - Perceelopp.: 920 m2 Van Delenshof 2

Druten

Bouwjr: 1975 - Slaapk.: 1 Inhoud: 160 m3 - Woonopp.: 61 m2 Heuvel 9

Bouwjr: 2008 - Slaapk.: 2 Inhoud: 240 m3 - Woonopp.: 84 m2 Druten

Corterhoven 90

Druten

Vraagprijs € 238.500,- kosten koper

Vraagprijs € 249.000,- kosten koper

Vraagprijs € 275.000,- kosten koper

Vraagprijs € 285.000,- kosten koper

Een stijlvolle 3-kamer appartement met eigen parkeerplaats en balkon van maar liefst 17 m2 gelegen op de 3e verd. in een luxe afgewerkte appartementencomplex nabij centrum en uiterwaarden.

Nabij het centrum gelegen halfvrijstaande twee-onder-één kapwoning met garage en achterom. Deze keurig onderhouden woning met aangebouwde serre is ideaal gelegen aan een verkeersarme straat.

Schitterend uitgebouwde en luxe afgewerkte royale (± 585 m3!) halfvrijstaande woning met ruime garage/berging (± 24 m2) op loopafstand van centrumvoorzieningen.

Prachtig, in de nieuwbouwwijk ‘De Buitenhof’ gelegen zeer jonge uitgebouwde hoekwoning (30-er jaren stijl) met vrijstaande garage en een vrij zicht aan de voorzijde.

Bouwjr: 2010 - Slaapk.: 2 Inhoud: 310 m3 - Woonopp.: 95 m2 Kasteellaan 15

Bouwjr: 1989 - Slaapk.: 2 - Tuin: noord Inhoud: 350 m3 - Woonopp.: 120 m2 - Perceelopp.: 290 m2 Druten

Roodhekkenpas 73

Druten

Bouwjr: 1972 - Slaapk.: 4 - Tuin: noord Inhoud: 585 m3 - Woonopp.: 166 m2 - Perceelopp.: 323 m2 De Gelenberg 2

Druten

Bouwjr: 2000 - Slaapk.: 3 - Tuin: zuidwest Inhoud: 420 m3 - Woonopp.: 120 m2 - Perceelopp.: 242 m2 Lange Linden 27

Katwijk Nb

Vraagprijs € 379.000,- kosten koper

Vraagprijs € 395.000,- kosten koper

Vraagprijs € 685.000,- kosten koper

Vraagprijs € 389.000,- kosten koper

In het centrum van “Oud Druten” en op loopafstand van alle voorzieningen gelegen vrijstaande semi-bungalow met serranda en ruime inpandige garage op een royale kavel van 786 m2.

Op één van de meest gewilde locatie’s van Druten met vrij uitzicht over een hertenkampje gelegen vrijstaand woonhuis met extra uitgebouwde tuinkamer en slaapkamer met 2e badkamer op de begane grond.

Deze royale uitgebouwde woning is volledig verbouwd en voorziet in 2 keukens en badkamers en 5 slaapkamers en enkele bijgebouwen. Eventueel met minder grond te koop!!

Te midden van de landerijen, bos, in het landschapspark en met zicht over de Kraaijenbergse plassen vrijstaande, volledig te renoveren woonboerderij met enkele vrijstaande bijgebouwtjes.

Bouwjr: 1972 - Slaapk.: 3 - Tuin: zuid Inhoud: 575 m3 - Woonopp.: 220 m2 - Perceelopp.: 786 m2 Kerkstraat 13 Starterslening van toepassing!

Puiflijk

Bouwjr: 1997 - Slaapk.: 4 - Tuin: zuidoost Inhoud: 550 m3 - Woonopp.: 168 m2 - Perceelopp.: 527 m2 Lakenstraat 90

Wamel

Bouwjr: 1983 - Slaapk.: 5 - Tuin: oost Inhoud: 1050 m3 - Woonopp.: 255 m2 - Perceelopp.: 4760 m2 Achterloseweg 33

Wijchen

Bouwjr: 1920 - Slaapk.: 3 - Tuin: tuin rondom Inhoud: 620 m3 - Woonopp.: 115 m2 - Perceelopp.: 12295 m2 Leegstraat 7e

Winssen

Vraagprijs € 249.000,- kosten koper

Vraagprijs € 259.000,- kosten koper

Vraagprijs: € 850.000,- kosten koper

Vraagprijs € 285.000,- kosten koper

Eenvoudige vrijstaande woning gelegen op een riante kavel van 729 m2 aan een mooie woonstraat met veel vrijstaande woningen in een groene omgeving grenzend aan Druten.

Aan rustige doodlopende woonstraat nabij dijk en uiterwaarden gelegen rustiek woonhuis met aangebouwde magazijn/werkplaatsruimte en ruime garage op royale kavel van 675 m2.

Een gemengd agrarisch bedrijf met vrijstaand woonhuis, bedrijfsgebouwen voor fokvarkens en mestkalveren/stieren alsmede een grote loods t.b.v. opslag van agrarische producten en landbouwmachines.

Centraal in het dorp gelegen vrijstaand vrije sector woonhuis met royale garage/berging met zolderberging. De zolderruimte kan eenvoudig verbouwd worden tot extra kamers.

Bouwjr: 1960 - Slaapk.: 4 - Tuin: zuidoost Inhoud: 350 m3 - Woonopp.: 100 m2 - Perceelopp.: 729 m2

Geerstraat 8 – 6651 CA Druten Tel: 0487 – 518930

Bouwjr: 1928 - Slaapk.: 4 - Tuin: noord Inhoud: 552 m3 - Woonopp.: 150 m2 - Perceelopp.: 675 m2

Bouwjr: 1990 - Slaapk.: 4 - Tuin: rondom Inhoud: ± 628 m3 Woonopp.: ± 183 m2 - Perceelopp.: 1 ha 47 are 10 ca

www.delorijn.nl

Bouwjr: 1971 - Slaapk.: 3 - Tuin: zuid-oost Inhoud: 690 m3 - Woonopp.: 190 m2 - Perceelopp.: 535 m2

makelaars@delorijn.nl


EINDELIJK EEN BETAALBAAR APPARTEMENT MET EEN GROTE TUIN. AL VANAF

€ 170.000,- V.O.N. EEN IDEALE PLEK VOOR IEDEREEN... Rustig wonen in het centrum van Woerden met de winkelstraat om de hoek. En het voordeel van gelijkvloers wonen in een appartement maar toch een riante zonnige tuin met een eigen entree. Dat kan allemaal in DE ZEVEN GEVELS aan het Plantsoen midden in het centrum van Woerden.

A L

M E E R

D A N

60% VERKOCHT !

WONEN IN APPARTEMEN EEN T MET

EIGEN ENTR EE & EEN GROT ZONNIGE TU E IN

 Gebruiksoppervlakte van circa 57 of 88 m2  Privé entree met een vrij en groen uitzicht  Een zonnige 7 meter diepe tuin met berging  Ruime woonkamer met open keuken  Twee slaapkamers en een separaat toilet  Complete badkamer met luxe tegelwerk en sanitair van Villeroy & Boch  Privé parkeerplaats op afgesloten binnenterrein

Verkoop & inlichtingen:

ERA DE KONING MAKELAARDIJ Tel.: 0348 - 488 005 • info@dekoningnieuwbouw.nl

KIJK VOOR DE OVERIGE NOG BESCHIKBARE APPARTEMENTEN EN WONINGEN OP:

www.DE7GEVELS.nl


[Advertorial]

Alsof je op een wolk loopt…

Heerlijk op blote voeten door het huis lopen? Dan is tapijt jouw vloerbedekking. Je voelt de behaaglijke warmte aan je voeten en merkt meteen dat tapijt ook heel geluiddempend is. Met tapijt in huis zorg je er ook voor dat de verwarming minder snel aan hoeft. Dat scheelt in de portemonnee en is gunstig voor het milieu. Ruimtelijk effect met tapijt Tapijt is uitermate geschikt voor het benadrukken van bepaalde ruimtelijke aspecten. De kleur, de hoogte van de pool of het dessin kunnen een

kamer optisch langer of breder, hoger of lager doen lijken. Van donkere kleuren is bekend dat ze op je af komen en die doen een ruimte dus kleiner en knusser lijken. Lichte tinten daarentegen creëren een ruimtelijker effect. Houd rekening met het natuurlijke licht. Een kamer op het noorden, waar dus sprake is van koel natuurlijk licht, heeft behoefte aan warme kleuren in de inrichting. Koele tapijtkleuren zoals grijs, blauw of groen werken beter als er sprake is van een ruimte met natuurlijk licht op het zuiden of westen. Wat geldt voor kleuren geldt ook voor de dikte van het tapijt. Een dik tapijt met een hoge pool geeft een gevoel van luxe en knusheid aan een ruimte. Geschikt dus voor interieurs met een wat hoger plafond. Is het plafond lager en wil je het gevoel van ruimtelijkheid bewaren, kies dan voor een vlakker tapijt met een lage pool. Tapijt is voor elk interieur in veel moderne kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Kamerbreed of als karpet. Laat je adviseren in een van onze winkels.

Kijk voor een winkel in de buurt op: www.verfenwand.nl en www.decohome.nl

dimago®

15


Het kopen van een woning is meestal een droom die uitkomt. Maar wat als er na de overdracht een gebrek aan het licht komt? Wanneer is het precies een verborgen gebrek? En wat kun je daar als koper tegen doen? Volg de informatie in dit artikel en voorkom dat de aankoop van jouw woning een nachtmerrie wordt.

16 Pagina omschrijving


VerhuizenDoeJeZo Verborgen gebreken… Eigenlijk zegt de naam het al; een verborgen gebrek is een gebrek aan de woning dat op het eerste gezicht niet te zien is. Koop je een bestaande woning, dan koop je het huis in de staat waarin die zich op dat moment bevindt. Zichtbare en onzichtbare gebreken vallen hier in principe dus ook onder. In eerste instantie komen alle gebreken voor rekening van de nieuwe eigenaar. Toch zijn er gevallen waarin de verkoper aansprakelijk is. Dit geldt in de volgende gevallen: 1. Er is sprake van een ernstig gebrek, waardoor de woning onbewoonbaar is. De verkoper is in dit geval aansprakelijk, of hij nu wel of niet van het gebrek wist. Er moet dan wel aangetoond kunnen worden dat het gebrek al voor de overdracht bestond en dat het niet zichtbaar was tijdens de bezichtigingen. 2. Bij een minder ernstig gebrek kun je de verkoper aansprakelijk stellen indien je kunt aantonen dat het gebrek al aanwezig was vóór de overdracht, dat de verkoper er vanaf wist en het dus met opzet heeft verzwegen en dat je er alles aan hebt gedaan om relevante informatie over de woning te verzamelen. Hieronder vallen onder andere een aankoopkeuring, onderzoek naar erfdienstbaarheden, inzage van het bestemmingsplan en inschrijving bij het Kadaster. Gebreken als gevolg van de leeftijd van de woning zijn over het algemeen niet te verhalen op de verkoper. Een veel voorkomende bepaling is de ouderdomsclausule, of een regel in de trant van: ‘de woning wordt overgedragen met alle zichtbare en onzichtbare gebreken en tekortkomingen waar de verkoper geen kennis van heeft’. Indien je in de overeenkomst akkoord bent gegaan met deze bepaling, is de verkoper alleen aansprakelijk wanneer hij je bewust niet heeft geïnformeerd over gebreken waarvan hij wel wist tijdens de overdracht. Ook als het om ernstige gebreken gaat.

Dit kun je het beste met behulp van een aangetekende brief doen. In sommige gevallen moet de schade ook gemeld worden bij de opstal- of inboedelverzekering. Dit geldt bijvoorbeeld bij lekkage. Bespreek met de verzekeraar welke stappen je zal ondernemen.

Verborgen gebrek, wat nu? Ontdek je een verborgen gebrek dat volgens jou voor rekening van de verkoper hoort te komen, volg dan de volgende stappen.

De brief waarin je de verkoper in gebreke stelt moet in ieder geval de volgende zaken bevatten: • Een redelijke termijn waarbinnen de verkoper alsnog met een oplossing kan komen. • Beschrijf dat je na deze termijn het gebrek zelf laat herstellen indien je nog niets hebt vernomen en de kosten bij hem vordert. Stuur zodra de herstelkosten bekend zijn nog een brief waarin je dit bedrag terugvordert. Ook hier geldt weer dat je de verkoper een termijn van bijvoorbeeld 2 weken geeft om de herstelkosten aan

1. Laat de verkoper weten dat je een gebrek hebt gevonden Meld het gebrek direct aan de verkoper. Vraag hem of haar een passende oplossing te bedenken voor het probleem. Dit kun je zowel telefonisch als schriftelijk doen, maar zorg er altijd voor dat er schriftelijk bewijs is van wat u heeft afgesproken.

2. Probeer tot een oplossing te komen Stel de verkoper in de gelegenheid het probleem te komen bekijken en een oplossing te bieden. Probeer er zo samen uit te komen, dit is te allen tijde de gemakkelijkste weg. 3. Stel de verkoper in gebreken Als jullie er samen niet uitkomen, dan kun je de verkoper in gebreke stellen. Ook dit kun je het beste met een aangetekende brief doen. Schakel voor je de brief verstuurt jouw rechtsbijstandverzekering in, indien je deze hebt. Je hebt vervolgens twee opties: herstel van het gebrek, of een schadevergoeding eisen.

u te betalen. Vermeld ook in de brief dat je juridische stappen overweegt als de verkoper niet akkoord gaat. 4. Gerechtelijke procedure Als de ingebrekestelling geen oplossing biedt, dan kun je ervoor kiezen om een procedure te starten. Win eerst advies in bij een juridisch adviseur, deze kan je vertellen of het rendabel is om de procedure in gang te zetten. In de meeste gevallen zul je terecht kunnen bij de burgerlijk rechter, tenzij dit anders beschreven staat in de contractstukken. Voor meer informatie verwijzen we je naar rechtspraak.nl

Tip

Zorg ervoor dat je voldoende bewijs hebt van een gebrek voordat je het laat herstellen. Maak altijd foto’s, vanuit verschillende hoeken. Daarnaast kan het in sommige gevallen gewenst zijn een rapport op te laten stellen door een bouwkundige, waarin beschreven staat wat de schade inhoudt, hoelang het gebrek al aanwezig is en wat de oorzaak is geweest.

Verhuizen DoeJeZo

17


Huis gezien? Kies verstandig!

KOOP E T T E KOOP

T E KOOP

Laat u professioneel begeleiden door een NVM-aankoopmakelaar Bent u enthousiast over één of meerdere leuke huizen? Maak dan de juiste keuze met een NVM-aankoopmakelaar. Allereerst kan hij u helpen uit het enorme aanbod de best passende woning voor u te vinden. Vervolgens begeleidt hij voor u de gehele aankoop. Van het checken van bestemmingsplannen, beoordelen of de vraagprijs wel reëel is en vervolgens scherp onderhandelen, tot aan de uiteindelijke overdracht bij de notaris. Een NVM-aankoopmakelaar kan u daarmee veel tijd, geld en zorgen besparen. Maak vandaag nog een afspraak. Kijk op www.nvm.nl voor adressen.

T E KOOP


[Advertorial]

Welkom bij

Goossens wonen & slapen

Van het ontwerpen van meubelen tot en met een perfecte aflevering en montage bij u thuis. Goossens heeft dit hele traject in eigen beheer en dat is de reden waarom ze topkwaliteit meubelen tegen de gegarandeerd laagste prijs kunnen leveren. Als gerenommeerd bedrijf met een historie van meer dan een halve eeuw is Goossens uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van kwaliteitsmeubelen in de Benelux en daarbuiten. Het hele jaar door worden de nieuwste trends gevolgd en wordt er geluisterd naar de wensen van klanten voor een continu vernieuwende collectie. Maar het blijft niet bij een mooi ontwerp, want de kwaliteit- en preventiemedewerkers zijn uitermate kritisch op de constructie, materiaalkeuze, afwerking en uitstraling. Daarom testen zij alle materialen en ieder meubel uitvoerig om de kwaliteit en duurzaamheid van de meubelen te kunnen garanderen. Goossens geeft niet voor niets een brancheoverschrijdende garantie van 10 jaar op het grootste deel van de collectie. 10 locaties Op een tiental goed bereikbare locaties in Nederland presenteert Goossens in grote tot XXL-stores compleet uitgewerkte woon- en slaapkamer-

interieurs in 1001 smaken, stijlen en sferen. Onder meer in Amsterdam, Heerlen, Nuenen, Roermond, Rotterdam, Leiderdorp en Zevenaar. Ideaal om ideeën op te doen wat betreft het combineren van meubelen, stijlen en het gebruik van kleuren en accessoires. Kijk voor een overzicht van alle filialen op www.goossens.nl Persoonlijk advies Vanzelfsprekend kunt u bij Goossens rekenen op een uitgebreid advies. De deskundige woon- en slaapadviseurs staan voor u klaar en door voortdurende scholing en training zijn zij uitstekend op de hoogte van de nieuwste trends en mogelijkheden. En wilt u nog een stapje verder gaan, dan kunt u bij Goossens gebruik maken van een gratis en persoonlijk interieuradvies.

Speciaal opgeleide stylistes met een jarenlange ervaring maken in een afspraak een verrassend en praktisch ontwerp voor de inrichting van uw woning. Hetzelfde geldt voor uw slaapkamer. Want heeft u ooit gedacht aan een persoonlijk slaapadvies? De experts van Goossens helpen u graag. En gratis! U zult slapen als nooit tevoren. Alles is mogelijk Nagenoeg alle meubelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen en afmetingen. Zo kiest u bij banken niet alleen uit stof of leder, maar ook uit honderden kleuren, verschillende vullingen en de door u gewenste poten. Bij de houten meubelen – zoals salon- en eetkamertafels, kasten of dressoirs – vindt u vele hout- en kleurstalen om uit te kiezen. En op de slaapkamerafdeling is de keuze in boxsprings, kasten en matrassen ongekend groot en uiteraard ook weer voorzien van een professioneel slaapadvies. Maar ook voor specifieke wensen en meubelen op maat bent u bij Goossens aan het juiste adres. Eigen vakmensen verrichten zeer uiteenlopende aanpassingen. Van het omkleuren en lakken in de eigen spuiterij tot een meubel dat volledig op maat wordt gemaakt. Zo bent u altijd verzekerd van het meubel zoals u het wenst. Uiteraard uitgevoerd volgens dezelfde hoge kwaliteitseisen die Goossens hanteert.

Goossens wonen & slapen

19


Home made

schilderij met quote

We omringen ons graag met inspirerende, mooie, of juist grappige quotes. Steeds vaker komen ze ook terug in het interieur: Op fotolijstjes, kussens, theedoeken… en op de muur. Voor een iets minder permanent resultaat kun je kiezen voor een eigen gemaakt – en ontworpen – schilderij. Kies je quote, kies je kleur, kies je lettertype en aan de slag! Pagina omschrijving


Benodigdheden • uitgeprinte quotes • scalpel • snijmat • foamboard/plankje • kranten • behangerslijm • fotolijm • verf • kwasten

1

Scheur de kranten in stukken. Het maakt niet uit als je verschillende grootten en vormen hebt.

3

2

In plaats van krantenpapier kun je natuurlijk ook een leuk artikel uit een een foto gebruiken als achtergrond. Houd er wel rekening mee dat hoe drukker de achtergrond is, hoe dekkender de verf moet zijn om de quote goed te kunnen lezen.

Maak een mooie compositie, plak de kranten dan vast op het foambord of plankje.

4

Snijd de letters voorzichtig en nauwkeurig uit. Gebruik hiervoor een snijmat en een scalpel.

Plak de letters met fotolijm op plankje of foamboard. Houd er rekening mee dat de letters later weer verwijderd dienen te worden.

5

6

Verf het krantenpapier in een kleur naar keuze. Je kunt hiervoor een verf gebruiken, die niet geheel dekt. De tekst is dan nog een beetje te zien.

Tip!

Haal de letters tot slot van het schilderij af. Nu hoef je alleen nog maar een geschikt plekje op de muur te vinden!

Voor meer inspirerende Home Madeideeën kun je WonenDoeJeZo ook volgen via Pinterest.

Home Home made made

21


Er lijkt een akkoord te zijn bereikt over een samenhangend energie- en klimaatbeleid. Milieuorganisaties en het kabinet zijn het in grote lijnen eens geworden over de juiste manier om in te zetten op duurzaamheid. Pagina

omschrijving 22 Pagina omschrijving


Dat kan zuiniger! In tegenstelling tot eerdere geruchten, komt er geen verplicht energielabel. In plaats daarvan worden er verschillende maatregelen getroffen, waardoor het aantrekkelijker gemaakt wordt om duurzame verbeteringen aan de woning, bijvoorbeeld zonnepanelen, toe te passen. Het definitieve akkoord bevat afspraken over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. Het resultaat waarnaar gestreefd wordt is een betaalbare en schone energievoorziening, werkgelegenheid en kansen voor Nederland in de schone technologiemarkten. De komende tijd wordt duidelijk hoeveel energiebesparing behaald kan worden en met welke maatregelen. Wie er precies allemaal mee zullen werken aan het energiebesparingfonds, dat leningen verstrekt waardoor woningbezitters hun huis energiezuiniger kunnen maken, moet dan ook bekend worden. De eerste deelnemer die zich aandiende was de Rabobank. Minister van Wonen, Stef Blok, hoopt dat andere banken, fondsen of beleggers snel zullen volgen. Groene energie? Groene stroom heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Maar hoe groen is groene stroom nu eigenlijk? Eerder dit jaar bracht een Nederlandse energieleverancier aan het licht dat lang niet alle groene energie duurzaam opgewekt is. De voorzieningen in Nederland zijn niet toereikend aan de vraag naar duurzame energie. Wat houdt groene stroom dan wel in? De energiemaatschappijen kopen ‘groencertificaten’ in, veelal afkomstig uit het buitenland. Koop je groene energie, dan koop je dus eigenlijk de garantie dat er ergens op de wereld stroom duurzaam opgewekt wordt. Zonnig voordeel! Uit onderzoek onder 227 mensen uit de regio Eindhoven blijkt dat woningzoekenden extra willen betalen voor een woning voorzien van zonnepanelen. Maar liefst 78 % van de ondervraagden was bereid gemiddeld € 7.000,- meer te spen-deren aan een huis, ervan uitgaande dat de aanwezige zonnepanelen een jaarlijkse besparing van € 600,- opleveren.

Wat is jouw gemiddelde energieverbruik? Onderzoek van het NIBUD wijst uit dat het gemiddelde energieverbruik van een Nederlands gezin 4380 kWh per jaar is. Uiteraard hangt jouw gemiddelde energieverbruik af van het aantal personen waarmee je in huis woont. Hieronder kun je zien wat het gemiddelde energieverbruik is per aantal personen:

Aantal personen

Gemiddelde energieverbruik in kWh p/j

1 2 3 4 5

2405 3533 4114 4733 5337

10

TOP Energie besparen 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Laat radio en televisie niet op stand-by staan, maar zet ze uit Was zoveel mogelijk op een lage temperatuur Hang je was buiten op, gebruik de droger zo min mogelijk Koud in huis? Trek eerst iets warmers aan voordat je de verwarming hoger zet Hoewel een vaatwasser erg fijn is, verbruikt dit apparaat veel energie. Was liever met de hand af als je energie wilt besparen Doe het licht uit als je een kamer verlaat Haal telefoonopladers uit het stopcontact als je ze niet gebruikt Zorg voor een goed geïsoleerd huis Zet de verwarming een uur voordat je naar bed gaat alvast lager

Pagina omschrijving Uitgelicht Uitgelicht

23


[Advertorial]

Een nieuw huis kopen begint bij… Vereniging Eigen Huis Er komt nogal wat op u af als u een huis gaat kopen. Gelukkig is er een partij die speciaal is opgericht voor iedereen die een woning bezit, of koopplannen heeft. Waar u terecht kunt voor onafhankelijk financieel, bouwkundig en juridisch advies bij aan- en verkoop, onderhoud en verbouwingen. Die -zonder winstoogmerk- maar één belang dient: dat van u. Vereniging Eigen Huis is na de ANWB de grootste consumentenorganisatie van Nederland. Met de laagste contributie. Voor €25,50 per jaar bent u lid en profiteert u van de voordelen die dat biedt. En dat zijn er veel. Zoals het directe voordeel van de ledenkorting op verzekeringen, energie en meer, altijd antwoord op bouwkundige, financiële en juridisch vragen en bijvoorbeeld onafhankelijk hypotheekadvies of bouwkundige keuringen tegen een scherpe prijs. Maar er is een reden om lid te worden die eigenlijk nog belangrijker is. Klein begonnen De belangrijkste reden om lid te zijn van Vereniging Eigen Huis is dat er geen andere partij is die opkomt voor uw belangen als woningbezitter. Daarom is de vereniging in 1974 opgericht. De markt voor koopwoningen was nog klein, maar groeide snel en er waren professionele, goed georganiseerde partijen zoals notarissen en aannemers, die wel raad wisten met (de portemonnee van) de consument.

Vereniging Eigen Huis bracht woningbezitters bij elkaar, ontwikkelde diensten speciaal voor hen en groeide uit tot een kracht waar terdege rekening mee werd gehouden in het bedrijfsleven en de politiek. Gedreven door overtuiging Vandaag de dag telt Vereniging Eigen Huis ruim 690.000 leden. En hoewel sommige omstandigheden veranderd zijn, is de missie nog steeds dezelfde. Gedreven door de overtuiging dat eigenwoningbezit een groot goed is, dat u de vrijheid geeft om te wonen zoals ú dat wilt. Dat het ook verantwoordelijkheid met zich meebrengt. En dat er een partij moet zijn die u helpt één van de grootste investeringen in uw leven te beschermen en ervoor te vechten als het nodig is. Als u een huis heeft of gaat kopen, is de eerste logische stap dus lid worden van Vereniging Eigen Huis.

Vereniging Eigen Huis: • streed met succes voor de verlaging van de overdrachtsbelasting van 6% naar 2% • introduceerde de bouwkundige keuringen in Nederland • was één van de initiatiefnemers van de Nationale Hypotheek Garantie • zorgde dat drie dagen bedenktijd bij aankoop van een huis wettelijk werd vastgelegd • vocht succesvol voor de mogelijkheid tot het meefinancieren van een restschuld in de nieuwe hypotheek. Recente resultaten bekijken? Ga naar: eigenhuis.nl/jaaroverzicht

www.eigenhuis.nl/wordlid

Vereniging eigen huis

25


Woona agend

Vrijdag 22 t/m zondag 24 november

Winter Fair 2013 Tijd: Zaterdag 11.00 uur - 15.00 uur Entree: € 8,00 per persoon 65+ € 4,00 kinderen van 6 t/m 11 jaar € 4,00 Waar: Hardenberg Wanneer de herfst weer aanbreekt maken we het thuis sfeervol en zoeken we warmte en gezelligheid bij vrienden en familie. Alles om deze dagen op te fleuren is te vinden op Winter Fair in Evenementenhal Hardenberg. Voor de bezoeker is Winter Fair dé kans om nieuwe ideeën en suggesties op te doen en te genieten van alle facetten van het goede leven!

Donderdag 21 t/m maandag 25 november

Excellent Wonen & Leven Beurs Wanneer: Donderdag 21 t/m maandag 25 november Entree: V.a. € 15,00 per persoon Waar: Eindhoven

Doorlopend t/m 30 november

Slaapkamergeheimen van De Haar Wanneer: Donderdag 21 t/m maandag 30 november Entree: € 12,50 per persoon Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 9,00 Waar: Kasteel de Haar – Utrecht Voor het eerst na ruim een eeuw stelt Kasteel de Haar Utrecht de slaapkamers van de baronale familie van Zuylen van Nijevelt van de Haar en hun gasten uit de internationale jetset tentoon. Bezoekers krijgen tot en met 30 november 2013 eenmalig de kans zelf de weelde van deftig dutten te beleven tijdens ‘Slaapkamergeheimen van De Haar’. Yves Saint Laurent, Brigitte Bardot, Gregory Peck, Joan Collins en Roger Moore… het is een greep uit de illustere gasten die op De Haar logeerden. Waarom forceerde een kamermeisje de toegang tot de kamer van operadiva Maria Callas? En wat spookte Brigitte Bardot in de nachtelijke uurtjes uit op een brommer in het kasteel? Hoe voorkwam de baronale familie dat de Duitsers als ongenode gasten hun intrek namen in het kasteel? Deze en andere slaapkamergeheimen van De Haar worden dit najaar ontrafeld.

Van 21 tot en met 25 november 2013 vindt de 9e editie van de Excellent Wonen & Leven Beurs in het Beursgebouw Eindhoven plaats. Tijdens de beursdagen staan interieur en exterieur, hoogwaardig design, bijzondere kunst en een gevarieerd aanbod van lifestyleproducten centraal. Door het ruime aanbod kunt u kennismaken met de nieuwste trends, musthaves en alle andere zaken die het leven zo mooi maken. Dit alles in een exclusieve setting waar uw zintuigen worden geprikkeld.

Donderdag 7 t/m zondag 10 november 2013

La Table Sfeerbeurs Wanneer: Donderdag 7 t/m zondag 10 november Entree: Toegangsprijs € 15,00 per persoon Waar: Naarden Van donderdag 7 t/m 10 november vindt de 18e editie van La Table Naarden plaats in de Grote Kerk Naarden-Vesting. Het thema van dit jaar is ‘Blijdschap vinden in het alledaagse!’ Genieten van de geur van herfst, een mooie lichtinval in de kamer, een gezellig gedekte tafel. Creëer je eigen momenten van geluk. Waardeer handgemaakte objecten en smul van pure eerlijke regionale lekkernijen. Dit alles maakt La Table al bijna 2 decenia lang hèt Lifestyle event in de aanloop naar de decembermaand.

…leem een ecologisch verantwoorde manier is om je muren te bedekken en je huis te verwarmen? Leem op de muur is kostbaar, maar je haalt er wel warmte mee in huis. Leem werkt isolerend en zorgt dus voor warmte en de kleur van leem is uniek. …je gemakkelijk van de nare verflucht in een net geverfde kamer af kunt komen? Zet een schaaltje of schoteltje melk in de ruimte waar geverfd is en de lucht is zo weg!

Woon 26Woon agenda agenda

…je waardevolle spullen of sleutels kunt verstoppen in een ‘hidden safe’? Er zijn verschillende handige woongadgets verkrijg-

baar voor het veilig opbergen van jouw spullen. Van spuitbussen met een ‘dubbele bodem’ tot en met stopcontacten en thermo meters die als kluisje dienen. Slimme manier om de inbreker om de tuin te leiden. …je lekkages in huis gemakkelijk kunt op sporen door alle kranen een uur lang niet te gebruiken? Vergelijk de stand op de water meter voor en na het betreffende uur.


U de roze bril, wij de scherpe

Kies voor zekerheid. Word nu lid via eigenhuis.nl/wordlid Een nieuw huis kopen begint met een lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis. Neem alleen al onze aankoopkeuring. Daarmee weet u v贸贸r u gaat onderhandelen alles over de bouwkundige staat van uw nieuwe huis. Met een contractbeoordeling door onze juridische specialisten hoeft u zich niet druk te maken om de kleine lettertjes. Gebruik onze standaard contracten. Die geven u een

VEH_1963_Adv_Wonendoejezo_130918.indd 1

stevig juridisch fundament. En schrijf u in voor onze gratis E-planner Huis Kopen. Dan krijgt u alle relevante informatie tijdens het aankoopproces in uw mail, precies wanneer u het nodig heeft. Met ons aan uw kant kunt u met een gerust hart verliefd worden op uw nieuwe huis. eigenhuis.nl/wordlid

18-09-13 14:02


Wonen Doe Je Zo, Midden-Nederland, uitgave november 2013  
Wonen Doe Je Zo, Midden-Nederland, uitgave november 2013