Page 1

w w w .g o

Home made Buitenkeuken

l

Woningaanbod in uw regio

n

Gekocht! Vanuit de stad naar een rustig dorp

s.

Woonagenda Leuke uitjes voor de vakantie

n

VerhuizenDoeJeZo Door de ogen van een kind

e

Zo werkt het! Kantoor aan huis

ss

Editie #02 augustus 2013

o

wonendoejezo


Laat je inspireren

bij Goossens boekenkast Ramos

1.199,–

fauteuil Stylio

vanaf 619,–

Krachtige kleuren Spelen met kleuren frist niet alleen uw interieur op. U zult merken dat u zelf ook nog vrolijker de dag door komt.

/

schilderij Abloom

80×80 cm normaal 249,– nu 149,–

kussen Knit

64,–

/

hanglamp Colour Caps normaal 239,– nu 179,–

Kijk voor de openingstijden op www.goossens.nl/winkels Nuenen, XXL store 14.000 m2 Duivendijk 4

Rotterdam, Alexandrium Alexandrium woonmall 117-119 en 215

Zevenaar, woonboulevard Edisonstraat 56e

Waalwijk Prof. Kamerlingh Onnesweg 1a

Heerlen, woonboulevard In de cramer 172

Leiderdorp, Woonboulevard Elisabethhof 30

Roermond, woonboulevard Vrijveld Dr. philipslaan 49

Utrecht Kaap de Goede Hooplaan 40 en 70

Onze nieuwe winkels! Opening medio oktober

Amsterdam, Villa Arena Villa arena 112-130 en 148-154

Advertentie - Wonen doe je zo - juli 2013 - 230x300mm.indd 1

7/22/13 4:47 PM


Inhoud Je hebt jouw woning verkocht. Gefeliciteerd!

Woontips

En nu op zoek naar een nieuwe woning...

Handige weetjes over wonen

Laat je door WonenDoeJeZo

Magazine

adviseren, inspireren en begeleiden in dit proces. Je ontvangt het WonenDoeJeZo Magazine de eerste drie maanden nadat je jouw woning (onder voorbehoud) verkocht hebt.

Gekocht

Uitgelicht Kantoor aan huis

De nieuwste woontrends

VerhuizenDoeJeZo Door de ogen van een kind

Home made Koken in de buitenlucht

Woonagenda Noteer alvast in je agenda

Anders Wonen Wonen in een Watertoren

14

6

Aan de rand van St. Philipsland

Home style

Wij wensen je veel leesplezier!

4

10 14 38 44 46 48

WonenDoeJeZo is een initiatief van Cubic*Media. WonenDoeJeZo Magazine verschijnt 12 x per jaar. Bezorgklachten Kun je melden via klachten@cubicmedia.nl

47

Uitgever Cubic*Media BV - Lijnbaan 17a - 3231 AE Brielle T 0181-355100 - wonendoejezo@cubicmedia.nl

10 Facebook.com/wonendoejezo “Like� onze

Twitter @Woontweets. Volg onze tweets en

facebookpagina en ontvang de leukste acties

blijf op de hoogte van het laatste woonnieuws,

en aanbiedingen op woongebied.

stylingtips en sfeertrends.

Disclaimer Niets uit deze uitgave mag, in welke vorm en op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Bij samenstelling van WonenDoeJeZo magazine is uiterste zorgvuldigheid betracht. Indien desondanks onvolkomenheden in de inhoud van het magazine voorkomen, dan aanvaardt de uitgever voor eventuele schade die hieruit voortvloeit geen enkele aansprakelijkheid.


Woontips

De zon is gaan schijnen… Ook op de woningmarkt!

De zomerkriebels hebben nu ook op de woningmarkt toegeslagen. De marktstagnatie van de afgelopen jaren heeft tot verschillende regelingen en initiatieven geleid waardoor het nu extra aantrekkelijk is om een woning te kopen. Het kan tegenwoordig zelfs zo uitpakken dat je afhankelijk van de keuze voor een hypotheek, voor een gemiddelde woning tot wel € 185,- minder aan netto maandlasten betaalt, dan een paar jaar geleden. In eerste instantie is de verlaging van maandlasten een logisch gevolg van de lagere huizenprijzen. Iemand die op zoek is naar een woning kan op het moment kiezen uit een groot aantal woningen, de verkoper zal er alles aan moeten doen om de potentiële koper voor zich te winnen. Ook de hypotheekrente staat op het moment gunstig voor de koper. Er zou zelfs sprake zijn van een naderend laagterecord. Wil je graag weten in hoeverre jij hiervan kunt profiteren? Loop dan gerust eens binnen bij de lokale makelaar of hypotheekadviseur.

Dagje weg Op zoek naar een leuk uitstapje? De redactie van WonenDoeJeZo zette speciaal voor jou de leukste uitjes op een rijtje. Er is voor ieder wat wils! 1. Met Natuurmonumenten op zoek naar reeën ‘s Avonds, als de schemering valt, laten de reeën zich voorzichtig zien. In verschillende natuurgebieden bij jou in de buurt organiseert Natuurmonumenten excursies om deze sierlijke dieren van dichtbij te ontmoeten. Bekijk de agenda van Natuurmonumenten en kies een mooie zomerse avond om de Nederlandse natuur te bewonderen.

4

Woon tips

2. Mountainbiken in de ruige bossen van Hattem Maak een prachtige tocht over de NoordVeluwe. Dit gedeelte van de Veluwe leent zich uitstekend voor een uitdagende mountainbiketocht! Daarna staat er een heerlijke lunch voor je klaar in het Paviljoen. 3. Het Geldmuseum in Utrecht Het Geldmuseum is een bijzonder museum. Geen zalen vol munten, maar een overwegend multimediale en interactieve vaste presentatie waarin iedereen zich kan vermaken en verrijken! Ontdek het antwoord op de vraag: ‘Wat doen mensen met geld?’.

Leermoment Woningkopers opgelet! Rosanne van Dijk en haar vriend Edwin Bakker kochten onlangs hun eerste huis; een gezellige eengezinswoning. Als starter lieten zij zich zo goed mogelijk informeren. Uiteindelijk vonden ze een hypotheek die het beste bij hun persoonlijke situatie aansloot, voor een maandbedrag waar zij zich prettig bij voelden. Alles leek te kloppen, totdat er een rekening op de mat viel van de notaris. Wanneer je net een huis gekocht hebt krijg je al te maken met veel kosten rondom de verbouwing. Deze extra kosten waren dan ook een onaangename verrassing. Wat Rosanne en Edwin hiervan geleerd hebben is dat zij in het vervolg de notariskosten laten opnemen in de hypotheek. “Door deze rekening hebben wij bepaalde verbouwingsplannen moeten uitstellen”, aldus Rosanne. “Wij kunnen dus wel degelijk spreken van een leermoment, hier vergissen we ons nooit meer in.”

En misschien nog wel belangrijker: ‘Wat doet geld met mensen?’ Geld heeft een magische aantrekkingskracht en speelt al duizenden jaren een rol in ons dagelijks leven. Je lijkt er al je dromen mee te kunnen vervullen. Maar echt belangrijke zaken zoals een goede gezondheid, liefde en geluk zijn niet te koop. Of wel? 4. Tip van de redactie: PIXAR: 25 Years of Animation Ontdek de wereld van Pixar, tijdens deze betoverende tentoonstelling in de Amsterdam Expo. Jong en oud kennen Pixar als het creatieve brein achter animatieklassiekers als Finding Nemo, Toy Story, Up en Wall-E. Ontdek zelf hoe een animatiefilm tot stand komt, van schets tot compleet verhaal. De tentoonstelling is te zien tot en met 27 oktober.


WoningApp van de maand Stel het interieur van je nieuwe woning samen met de Pinterest App. Via dit online prikbord kun je gemakkelijk moodboards samenstellen en inspiratie opdoen voor bijvoorbeeld de inrichting van jouw woning. WonenDoeJeZo kon natuurlijk niet achterblijven. Pinterest® is een app waarmee je online inspiratie op kunt doen op het gebied van mode, gezondheid, voeding, kunst, bruiloften, beauty, kinderen, noem maar op. Ook op het gebied van wonen zijn er veel leuke ideeën te vinden. Je stelt je eigen online ‘moodboards’ of prikborden samen, die je vervolgens kunt delen met jouw vrienden en volgers. Zo kun je ook hen inspireren en laten weten wat jou bezighoudt. Volg WonenDoeJeZo op Pinterest voor de leukste interieurtips, tuinideeën en inspirerende DIY-projecten (doe het zelf). Zo heb je de laatste trends en meest originele interieur- en exterieurtips altijd bij de hand!

5

TOP Duurzame verbeteringen aan de woning

Energie besparen door bijvoorbeeld isolatie, dubbel glas of zonnepanelen, zorgt voor een lagere energierekening, comfortabeler wonen en mogelijk een hogere waarde van het huis. Je verdient de kosten voor maatregelen die het energieverbruik verminderen dus vaak terug! Benieuwd welke duurzame verbeteringen je het meeste rendement opleveren? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Low budget Heb je net een verhuizing in het vooruitzicht of achter de rug, dan is een vakantie misschien niet het eerste waar je jouw zuurverdiende centen aan uit wil geven. Toch heb je in deze periode vaak juist behoefte aan ontspanning, even weg uit de verhuisstress. Thuis blijven hoeft gelukkig ook niet. Er zijn voldoende alternatieven om een leuke dag te beleven, zonder dat je hier veel geld aan hoeft uit te geven. Gratis evenementen Iedere gemeente organiseert in de zomermaanden gratis evenementen en festivals. Je kunt natuurlijk in jouw eigen gemeente blijven, maar informeer ook eens naar gratis zomerevenementen in andere plaatsen. Zo kom je ook nog eens ergens! Tip: leen het boek Nederland voor nop bij jouw plaatselijke bibliotheek. Dit boek staat boordevol leuke gratis uitjes.

1 2 3 4 5

Dicht alle gaten en kieren Dubbelglas

Een goede HR cv-ketel

Zonnepanelen

Breng meer groen in de tuin of op het dakterras

Bespaar op eten en drinken Ergens anders lunchen dan thuis? Vaak zoek je een gezellig terrasje op in de zon, maar de kosten van een dergelijke maaltijd kunnen snel oplopen. Een goedkoper alternatief is een pickick in het park of in het bos. Trommel al jouw vrienden of vriendinnen op, ga boodschappen doen en bereid gezamenlijk de lekkerste hapjes. Stop alles in een mand, stap op de fiets en zoek een leuk plekje op. Zo zie je maar weer dat goedkoop ook heel leuk en gezellig kan zijn! Word vakantiebegeleider Wil je graag even weg uit Nederland en vind je het leuk om met mensen bezig te zijn? Geef je dan op als vrijwilliger bij vakanties voor ouderen of invaliden. Je bent nuttig bezig, geeft anderen de vakantie van hun leven en hebt zelf ook meteen vakantie. Ook voor kinderen worden vaak diverse kinderkampen georganiseerd. Als je zelf in de organisatie gaat, heb jij ook meteen een aparte vakantie-ervaring.

Woon tips

5


Gekocht

Rust & ruimte Aan de rand van St. Philipsland, in de schaduw van de duinen die het land beschermen tegen het water van de Krabbenkreek, heeft mevrouw Klijn net haar nieuwe woning aan de Eikenlaan betrokken. De rust die zij zocht heeft ze hier eindelijk gevonden. Of ze nu in het zonnetje in haar tuin zit of ’s avonds een wandeling over de dijk maakt, St. Philipsland ademt harmonie. Mevrouw Klijn is hier echt gelukkig. Lia Klijn werd geboren in Nibbikswoud, een plaatsje in Noord-Holland. Na meerdere verhuizingen kwamen zij en haar man terecht in Maassluis, waar zij de afgelopen jaren fijn gewoond hebben. Toen mevrouw Klijn er alleen voor kwam te staan, stond ze voor de keuze om terug te gaan naar Noord-Holland, of om hierheen te verhuizen. “Ik kwam hier al graag”, vertelt ze. “Ik heb hier meerdere vrienden en kennissen wonen en ik houd enorm veel van de zee. Iemand die is opgegroeid in een rustig dorp gaat daar ooit weer naar verlangen, dat had ik ook. Uiteindelijk ben ik op mijn gevoel af gegaan en dat leidde me naar St. Philipsland.” Op zoek naar de juiste woning De keuze voor St. Philipsland was snel gemaakt. Toch kwam er bij de keuze voor de juiste woning wel meer kijken. “In eerste instantie wilde ik een huis gaan huren”, legt mevrouw Klijn uit. “Drie jaar geleden stond ik hier al ingeschreven voor een huurwoning, maar na wat wikken en wegen kwam ik erachter dat dit toch niet de manier was waarop ik wilde wonen. In een koopwoning kun je toch meer van jezelf stoppen en dat was voor mij erg belangrijk. Aan de andere kant heb je wel de verplichting om het huis netjes te onderhouden.” Met dit alles in overweging besloot ze op zoek te gaan naar een jonge koopwoning, die weinig onderhoud zou vergen. “Ik wilde in ieder geval een tuin”, vervolgt ze. “Deze moest niet te groot zijn, maar wél groot genoeg om mijn kinderen en kleinkinderen in te

6

Gekocht

kunnen ontvangen. Ik heb verschillende woningen bekeken, waaronder ook twee bungalows, maar het was óf niet mijn smaak, óf er moest teveel aan gebeuren. Uiteindelijk bestonden mijn opties uit dit huis en een huis twee straten verderop. Ik heb het toen even laten bezinken en na een week zag ik mezelf hier al helemaal in de keuken staan. Ik ben toen nog een keer teruggegaan met mijn zoon om te bekijken of de staat van het huis in orde was. Ik heb zelf al wel wat ervaring met het kopen van huizen, dus ik wist wel waar ik op moest letten, maar toch kun je wel eens iets over het hoofd zien. Mijn zoon kon gelukkig geen gekke dingen vinden en ook hij vond het huis echt bij mij passen.” Een eerlijk advies Ondanks dat ze het aanvankelijk niet van plan was, heeft mevrouw Klijn zich bij de koop van haar droomwoning toch laten bijstaan door een aankoopmakelaar. “Ik had al zo vaak een huis gekocht, dat ik dacht geen makelaar nodig te hebben. Toch was het dit keer anders. Ik kocht voor het eerst alleen een huis, zonder mijn man, en dat was toch wel spannend. Het is erg fijn als je met iemand kan overleggen over de verschillen tussen de woningen en over geldzaken. Ik kwam met mijn aankoopmakelaar, Van den Ouden Makelaardij, in aanraking toen ik drie van zijn te koop staande woningen ging bezichtigen. Hij was toen zo eerlijk en oprecht over de woningen en wat er nog aan moest gebeuren, hij liet echt alles zien. Dit maakte een hele goede indruk op mij.”


7


“Een interieurstylist heeft mijn wensen vertaald naar een interieur dat bij mij past”


Goede zet “Ik raakte met hem aan de praat over het kopen van een huis en liet doorschemeren dat ik het best wel lastig vond om in mijn eentje te onderhandelen. Hij vertelde mij dat hij hierbij kon helpen, dus ik vroeg hem wat ik daarvan kon verwachten. Hij beloofde mij een eerlijk advies en dat hij er alles uit zou halen wat mogelijk was. Bovendien zou hij de kosten die ik aan hem kwijt zou zijn terugverdienen. En dat is hem gelukt. Hij heeft zijn belofte aan mij absoluut waargemaakt. Zelf had ik nooit zo ver durven gaan, dus het is voor mij een hele goede zet geweest.” Ook haar hypotheek bracht ze onder bij deze makelaar. Want hoewel ze zeer zelfstandig is en zich prima redt in haar eentje, is het best lastig om alles plotseling zelf te moeten regelen. De kunst van het inrichten Op een paar kleine zaken na, kon mevrouw Klijn vrijwel meteen haar nieuwe woning betrekken. Op de tweede verdieping moest een afvoer komen voor de wasmachine en mevrouw Klijn liet een grote houtkachel plaatsen in de woonkamer. “Hiervoor moest natuurlijk nog wel een schoorsteen gemaakt worden. Er kwam iemand speciaal uit België om een gat voor de schoorsteen te boren. Dat was best wel spannend hoor!” bekent ze. Verder moest er natuurlijk behangen en geverfd worden en alle meubelen kregen een plek in het huis. “Ik dacht dat alle meubelen wel in het huis zouden passen, maar dat viel toch tegen. Daarom heb ik mij bij de inrichting laten helpen door een interieurstylist. Hij heeft mijn wensen goed kunnen vertalen naar een interieur dat bij mij past.” Verhuistips Hoewel mevrouw Klijn al heel wat verhuizingen heeft meegemaakt en goed voorbereid was, kwam zij tijdens de verhuizing toch nog enkele struikelblokken tegen. “Ik heb een verhuisbedrijf ingehuurd om al mijn spullen vanuit Maassluis hierheen te vervoeren”, vertelt ze, “maar dit ging niet helemaal zoals gepland. Ik merkte tijdens het inladen van de spullen al dat ze erg gehaast te werk gingen. Toen had ik er al niet zo’n goed gevoel over, maar ik heb er maar niets van gezegd. Achteraf is het toch te ruig gegaan, want bij het uitpakken van de dozen kwam ik erachter dat sommige meubels beschadigd waren. Toen ik hier melding van maakte werd er in eerste instantie niet op mijn klacht ingegaan, omdat ik niet binnen de geldende termijn van twee dagen aan de bel trok. Ik wil andere verhuizers dan ook meegeven om meteen na het uitladen van de spullen alles te controleren op schade. Dit kan je een hoop ellende besparen!”

Ondergrondse eigenaardigheden Ook waren er wat probleempjes rondom de telefoonaansluiting. “Ik had netjes mijn telefoon laten oversluiten zodat ik hier meteen kon bellen. Maar toen ik hier kwam deed de telefoon het niet. Na wat onderzoek kwamen we erachter dat er helemaal geen aansluiting naar dit huis leidde en er was ook geen ruimte meer op de kabel in de straat. Ze hebben toen een kabel moeten leggen vanuit een straat verderop, om mij van een telefoonlijn te voorzien. Achteraf kan ik er wel om lachen!” Tot slot wil ze andere woningzoekenden meegeven om bij het bezichtigen van een woning ook de tuin goed te controleren. “Ik stond er niet bij stil om te vragen of de verkopers de tuinverlichting wilden aanzetten”, legt ze uit. “Toen ik deze verlichting voor het eerst aanzette deden de lampjes het niet. Achteraf kwam dit doordat de kabels in de grond niet goed beschermd waren, waardoor ze vochtig waren geworden. Hierdoor was kortsluiting ontstaan. Ik heb alles er toen uit laten halen, maar zit nu nog steeds met het probleem dat de pomp van de vijver het niet doet.” Nog een tip: vraag of er tekeningen beschikbaar zijn van de bekabeling onder de grond.

“In een koopwoning kun je meer van jezelf stoppen” Stevig eiken aan de Eikelaan Nu alle obstakels overwonnen zijn, voelt ze zich helemaal thuis in haar nieuwe woning. Haar favoriete plekje is de achtertuin, al moet hier nog wel een en ander gaan groeien. “Ik kom hier helemaal tot rust. Ik kan er echt van genieten om hier in de tuin te zitten, met het geluid van spelende kinderen op de achtergrond. In mijn vorige woning in Maassluis hoorde je continu auto’s over de A20 scheuren. Hier hoor je niets! Van de week ben ik bijvoorbeeld om een uur of tien ’s avonds over de dijk gaan wandelen. Heerlijk, die rust, die ruimte, in de verte wat bootjes op het water… ik wil hier de rest van mijn leven blijven wonen. Nu alleen nog mijn sociale leven oppakken. Ik heb me ingeschreven bij een zangkoor en wil vrijwilligerswerk gaan doen. Dat deed ik in Maassluis ook al en geeft mij veel voldoening. Voor de rest heb ik niets nodig, ik heb hier alles. Tegen kennissen zeg ik altijd dat ik nu stevig ga ‘eiken’ aan de Eikenlaan.”

Gekocht

9


Kantoor aan huis... zo werkt het!

‘Het nieuwe werken’, ‘werken 2.0’ of gewoon ‘thuiswerken’. Steeds meer mensen werken aan huis, uit duurzaamheidoverwegingen vanuit het bedrijf of omdat ze voor zichzelf werken. Voor veel mensen is het de ideale oplossing, maar in huis raak je gemakkelijker afgeleid dan op kantoor. Wij geven je tips om jouw werkplek aan huis efficiënt in te richten. Jouw kantoor in huis is van grote invloed op je productiviteit. Daarom is het aan te raden een werkplek in te richten in een aparte kamer die je kunt afsluiten. Op die manier kun je je overdag afsluiten van de rest van het huis, om minder snel afgeleid te raken. En buiten werktijden genieten van je vrije tijd, zonder het werk te zien liggen. Het is belangrijk dat je voor jouw kantoor een ruimte kiest waar voldoende licht naar binnen schijnt en de temperatuur aangenaam is, zodat je je optimaal kunt concentreren. Kleur Als je de ruimte van jouw nieuwe kantoor hebt gekozen, is het tijd voor de sfeerbepaling. Door voor een lichte, neutrale kleur te kiezen op de muren, behoud je de rust voor jezelf. Felle kleuren stralen onrust uit. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om felle accenten aan te brengen met kleine accessoires, zoals bloempotjes of een schilderij. Ook voor de vloer kun je het beste een egale, rustige kleur gebruiken. Denk hierbij aan parket, laminaat of een effen tapijt. Inrichting Nu kan het inrichten beginnen! Het belangrijkste voor jouw nieuwe werkruimte is een groot bureau, en goede bureaustoel, een computer of

laptop en lampen die voldoende licht geven. Zorg er daarnaast voor dat er voldoende opbergruimte is. Ook een whiteboard of schoolbord is geen overbodige luxe. Je kunt hier al je taken op schrijven, waardoor je een beter overzicht houdt. Je hoeft natuurlijk niet per se een schoolbord op te hangen, je kunt er ook één verven op de muur, met behulp van schoolbordverf. Of gebruik deze verf op de binnenkant van je deur, voor een extra groot bord. Verder is het belangrijk dat je planten in de kamer zet. Planten werken stressverlagend en verhogen je productiviteit. Je kunt het nieuwe kantoor een persoonlijk tintje geven door bijvoorbeeld motiverende teksten op de muur te verven, of een paar fotolijstjes op te hangen. Zo wordt thuiswerken voor iedereen leuk! Efficiënt en effectief omgaan met ruimte Helaas heeft niet iedereen de luxe van een groot kantoor aan huis. Toch hoeft een kamer echt niet groot te zijn om te dienen als werkruimte. Maak gebruik van de volgende tips om een kleine ruimte om te toveren tot een praktische werkplek: • Maak gebruik van hoeken. Vaak worden de hoeken van een kamer niet gebruikt, maar je kunt hier prima een computer of printer neerzetten. • Houd rekening met de locaties van stopcontacten in de kamer. Vaak heb je deze juist rondom je bureau het hardste nodig. • Een kleine ruimte houd je opgeruimd door te zorgen voor voldoende opbergruimte. Dit kun je doen door kasten in de kamer te zetten, of planken aan de muren te bevestigen. Zorg er voor dat alles een vaste plek heeft, zodat er geen spullen rondslingeren op het bureau. Zo houd je je hoofd ook opgeruimd. • Koele, lichte en rustige kleuren maken de ruimte optisch groter.

10 Uitgelicht

Do’s & dont’s voor thuiswerkers Do’s: • Zorg voor een aparte telefoonlijn. Zo kun je voorkomen dat bijvoorbeeld de kinderen zakelijke telefoontjes beantwoorden. • Zoek thuiswerkers in de buurt om een keer in de week bijvoorbeeld gezamenlijk te gaan lunchen. Je voorkomt zo eenzaamheid en bouwt ook nog eens aan je netwerk! • Zorg voor routine. Ga eerst goed ontbijten, de kinderen naar school brengen en de hond uitlaten voor je aan je werk begint. Dont’s: • Stap niet in de ‘je bent toch thuis’-valkuil. Voor vrienden of familie kan het lastig zijn om te begrijpen dat je ook echt aan het werk bent als je thuis bent en dus niet af kunt spreken. • Sla geen pauzes over. Natuurlijk werk je nog even een uurtje door als je in de ‘flow’ zit, maar compenseer dit op een later moment. • Blijf niet de hele dag binnen. Buitenlucht is goed voor je en je krijgt er energie van. Neem ook echt een lunchpauze en loop een rondje door het park of naar de supermarkt. Je zal zien dat je hierna veel gemotiveerder bent.


11


www.hypotheekshop.nl www.hypotheekshop.nl

UU R R II NN G G

DD

OPP SSHHO

YYPPOOTTHHEEEEKK EEHH

PP AA DD VV II EE SS

r e v o n e k a w j i W e d n e p o l je ! k e e h t o p hy

EERR IIOODDIIEEKKEE KKEE

Onze Onze APK APK Service Service geeft geeft je je fifinanciële nanciële nachtrust nachtrust Wellicht Wellichtsta stajejeer erniet nietbij bijstil stildat datjejehypotheek hypotheekgoed goedonderhouden onderhoudenmoet moetworden. worden.Er Erkan kan immers immersvan vanalles allesgedurende gedurendede delooptijd looptijdin injejepersoonlijke persoonlijkesituatie situatiewijzigen. wijzigen.Daarom Daarom hebben hebbenwij wijde deAdvies AdviesPeriodieke PeriodiekeKeuring KeuringService Serviceontwikkeld. ontwikkeld.De DeAPK APKService Servicehoudt houdt jouw jouwhypotheek hypotheekcontinu continuin inde degaten gatenen enzorgt zorgter eronder onderandere anderevoor voordat datjejenooit nooitte teveel veel betaalt. betaalt.Zo Zokun kunje, je,zonder zonderdat datjejeer erzelf zelfnaar naarhoeft hoeftom omte tekijken, kijken,vaak vaakduizenden duizendeneuro’s euro’s besparen. besparen.Geniet Genietstraks straksook ookvan vanfifinanciële nanciëlenachtrust nachtrusten enkom komvandaag vandaagnog noglangs! langs!

W


HYPOTHEEKSHOP.NL

De Hypotheekshop bij u in de regio Velp - Hoofdstraat 33b 026 - 361 14 35 hypotheek-velp.nl www.hypotheekshop.nl/velp velp800@hypotheekshop.nl www.facebook.com/hypotheekshop.velp @HypotheekVelp

Zwolle - Eekwal 31 038 - 421 46 56 hypotheek-zwolle.com www.hypotheekshop.nl/zwolle/centrum zwolle225@hypotheekshop.nl www.facebook.com/hypotheekshop @hypotheekshop

Wil je ook genieten van financiële nachtrust? 4 vragen over de APK Service Hypotheken 1. Wat is de APK Service Hypotheken? De Advies Periodieke Keuring (APK) Service Hypotheken is bedoeld om te bepalen of je nog steeds de hypotheek hebt die het beste bij je past. Tijdens de tweejaarlijkse gesprekken, die onderdeel zijn van de APK Service, kijkt De Hypotheekshop of je hypotheek en de bijbehorende verzekeringen verbeterd kunnen worden. 2. Waarom is de APK Service Hypotheken zo belangrijk? Het is vrijwel zeker dat er na het afsluiten van je hypotheek iets verandert. Dat kan in je persoonlijke situatie zijn. Je krijgt bijvoorbeeld een beter salaris, een andere baan, je krijgt kinderen, of je krijgt een erfenis. Maar ook de rentestand en wetgeving kunnen veranderen. Al dit soort veranderingen kunnen consequenties hebben voor de hypotheek die het beste bij je past. Met de APK Service Hypotheken houden wij je hypotheek ook tijdens de looptijd in de gaten. Zo geniet je van financiële nachtrust.

bijbehorende verzekeringen verbeterd kunnen worden. Daarnaast houdt De Hypotheekshop je door middel van het Hypotheekalarm en het APK Nieuws tussentijds op de hoogte van belangrijke rente- en wetswijzigingen en laat zij het je direct weten als je huidige hypotheek voordeliger en/of beter kan. Of als de premie voor je overlijdensrisicoverzekering omlaag kan. 4. En als je nog meer zekerheid wilt? Met de APK Service Hypotheken weet je dus goed of je hypotheek nog aansluit bij je persoonlijke situatie. Onderdeel van de APK Service is de Hypotheekshop Garantie, die ervoor zorgt dat je ook in de toekomst voldoende inkomen overhoudt om je hypotheek te kunnen blijven betalen als het onverwacht tegenzit. Bij overlijden, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid heb je met deze garantie de zekerheid dat je de hypotheek kunt blijven betalen. Laat je door je Hypotheekshop-adviseur informeren over de exacte voorwaarden.

3. Wanneer heb je de APK Service nodig? Eens in de twee jaar heb je een persoonlijk gesprek met je Hypotheekshop-adviseur. Daarbij wordt gekeken of je hypotheek en de

HYPOTHEEKSHOP VOOR DE REGIO NOORD-OOST NEDERLAND


7

1 1. Houten kastje Houten kastje met 13 laden, verweerd hout, mix colours. Prijs: € 349,Intratuin

2. Uil Leuk te gebruiken als vaas, maar bijvoorbeeld ook als windlicht. Verkrijgbaar in diverse kleuren. Prijs: € 10,95

6

Intratuin

3. Make your own Consumenten willen graag zelf creëren en daarmee een duidelijk eigen stempel drukken op hun interieur. dimago® ontwikkelde speciaal voor deze groep de behangcollectie New Structures. De collectie bestaat uit een groot aantal 3d-dessins die na het aanbrengen op de muur geschilderd kunnen worden in elke gewenste kleur en glansgraad. Hiermee is het eindresultaat voor iedereen uniek. Deco Home / Verf & Wand

2

4. Zitmeubel More Nieuw: Onzichtbaar relax-systeem! Een uniek relaxsysteem, waarbij het voetengedeelte verdwijnt onder de zitting. Zo behoudt dit meubel zijn ranke uitstraling. Maar eenmaal uitgeklapt is het heerlijk ontspannen. Handmatig verstelbare 2-zits in leder vanaf € 1.699,- en elektrisch verstelbaar vanaf € 2.199,Goossens Wonen & Slapen

5. Floraal Nadat jarenlang de uni’s onze woonkamers hebben gedomineerd, zien we nu floraal- en bladdessins terugkomen in het interieur. Het kleurenpalet strekt zich uit over vrijwel het gehele kleurenspectrum. De dimago® collectie New Naturals speelt in op deze trend. Gestileerde bloemen worden in deze collectie moeiteloos gecombineerd met strepen, ruiten en prachtige uni’s. Dessinnummer 46465 Deco Home / Verf & Wand

6. Eetkamerstoel President Nonchalante eetkamerstoel met houten poten met kruisverbinding. Afgewerkt in stof met dikke naadranden als apart detail. Goossens Wonen & Slapen

3 14 Home style

4

5


Home 7. Boxspring Rosan Top boxspring voor een waanzinnig scherpe prijs. Elektrische uitvoering (140x200cm) Prijs € 1.349,-

style

Goossens Wonen & Slapen

8. Grote vaas Van gerecycled glas. Past in ieder interieur. Verkrijgbaar in diverse kleuren. Prijs: € 39,95

12

Intratuin

9. Lijnenspel In het interieur van 2013-2014 spelen lijnen en vage strepen een hoofdrol. dimago® zou dimago® niet zijn als ze daar geen eigen invulling aan geeft. De behangcollectie Contour is het resultaat. Het lijnenspel is in ieder dessin anders toegepast waardoor binnen de trend een grote variatie is ontstaan. Deco Home / Verf & Wand

10. Retro kussen Kussen met retro print, vrolijk met een knipoog. Prijs: € 39,95

8

Intratuin

9

11. Eetkamertafel Bole en stoel Sturdy Tafel met karakteristieke uitstraling door gebruik van volledig massief grof eiken en unieke pootmogelijkheden. Kenmerkend voor deze tafel is het gebruik van grof hout met open noesten en scheuren. In vele maten en uitvoeringen verkrijgbaar. 180x100 cm normaal vanaf € 1.349,- nu vanaf € 949,-. Eetkamerstoel Sturdy is een echte tijdloze en stijlvolle designstoel. Sturdy normaal vanaf € 359,- nu vanaf € 249,Goossens Wonen & Slapen

12. Insecten hor(r)en buiten de deur! Vliegen, wespen en muggen houdt u eenvoudig buiten met horren. Bij Deco Home en Verf & Wand kunt u terecht voor vele soorten horren. Naast de standaard horren zijn er vele speciale uitvoeringen, zoals de dubbele plisséhordeur voor schuifpuien en inklemhorren voor kiepramen. Voor de schuifpui kunt u nu ook kiezen voor een plisséhordeur van maar liefst 2 meter uit één stuk. Desgewenst worden horren voor u ingemeten en gemonteerd.

11

Deco Home / Verf & Wand

10 Home style

15


[Advertorial]

DIEKE fauteuil

Piet Boon style Piet Boon® Collection De series KEK, FEDDE en DIEKE van Piet Boon® Collection zijn uitgebreid met een aantal nieuwe modellen.

De stijlvolle DIEKE fauteuil heeft een ongeëvenaard zitcomfort. Kruip lekker weg met een boek in de diepe zitting. Deze sterke en tegelijkertijd zachte fauteuil, met brede armleuningen, geeft een extra dimensie aan de klassieke DIEKE familie met nog meer mogelijkheden om te combineren. Het materiaal is een combinatie van stof en leer.

DIEKE sofa

Met zijn diepe zitting en modulaire elementen geeft de DIEKE bank elke kamer een ontspannen, karaktervolle uitstraling. Combineer de DIEKE met een poef, zak achterover in de leren of stoffen bekleding en ervaar het gevoel van klassiek en comfortabel loungen. De robuuste, flexibele DIEKE bank met optionele sierkussens past zich aan, aan elke luxueuze lifestyle.

KEK side

& coffee Table De KEK koffie- en bijzettafels worden gekenmerkt door een sobere en functionele vorm. Het stalen of marmeren tafelblad geeft het eenvoudige design een verfijnde uitstraling. Bij de ontwikkeling van deze tafels was het uitgangspunt, perfecte verhoudingen te combineren met een optimaal gebruiksgemak. De side table is ook verkrijgbaar in het bruin en zwart.

FEDDE sofa De FEDDE serie komt tegemoet aan het verzoek om een compacte lijn te ontwikkelen. Bij het ontwerp hebben wij ons laten inspireren door de casual, relaxte sfeer van onze beach houses. Daarom heeft deze praktische bank een brede, nonchalante zoom en een heerlijk zachte arm- en rugleuning. Nieuw in de collectie is de FEDDE met smalle arm en de FEEDE in leer. De FEDDE serie bestaat uit verschillende banken, een loveseat, een fauteuil en een poef. De meubels uit deze serie zijn makkelijk te reinigen en hebben afneembare hoezen.

16 Piet Boon


Bekijk het woningaanbod

in uw regio!

Uw droomwoning gevonden

in het WonenDoeJeZo magazine? Neem contact op met de lokale makelaar.


[Advertorial]

Ruimte om samen te wonen

Ruimte om te leven

Ruimte voor kleiner wonen

Ruimte om te ondernemen

De helft van jouw spullen

gebruik je nauwelijks! De woningmarkt is gestagneerd en het gemiddelde huishouden is allang niet meer een gehuwd paar met kinderen. De prijzen van koopwoningen zijn tussen het derde kwartaal van 2008 en 2012 met gemiddeld 16 procent gedaald en de woningdoorstroming bevindt zich in een lastig te doorbreken neerwaartse spiraal (Bron: CBS/Kadaster). Grote groepen mensen verkeren al tijden in onzekerheid over hun financieringsmogelijkheden. Andere tijden vragen juist om flexibiliteit De tijdsgeest vraagt in de basis om flexibele extra ruimte. En mini opslag biedt deze benodigde extra ruimte om veranderingen in een mensenleven op te vangen. Het fenomeen mini opslag, selfstorage, komt oorspronkelijk uit Amerika. Hier is het ge-

18 ALLSAFE Mini Opslag

bruik van mini opslag om extra ruimte in huis en op kantoor te creëren al lange tijd ‘a way of life’. Eind 90-er jaren bestond de mogelijkheid tot selfstorage in Nederland nog niet. Omdat ruimte ook in Nederland een kostbaar goed is, opende ALLSAFE Mini Opslag in 1999 zijn eerste vestiging. Levensruimte creëren met mini opslag Mensen zijn zich vaak niet bewust van het feit dat ze veel meer ruimte in hun huis of werkomgeving kunnen hebben dan wel creëren. Ze kunnen veel ruimer leven en werken dan ze denken. Er zijn mensen die veel spullen hebben waardoor ze alsmaar het gevoel hebben dat ze groter moeten wonen. En er zijn mensen die kleiner willen wonen, alleen geen afstand van hun spullen willen doen. Ook zijn er situaties waarin mensen op zoek zijn naar ruimte voor een babykamer of thuiswerk-

plek. Of ze ervaren dat ze juist geen plek hebben voor spullen die je alleen ‘s zomers of ‘s winters gebruikt, of maar een paar keer per jaar nodig hebt. Meer dan de helft van je spullen raak je in een halfjaar tijd niet eens één keer aan. Daar biedt ALLSAFE Mini Opslag dé oplossing voor. ALLSAFE Mini Opslag is er om al die mensen een plek te bieden waar zij hun spullen onbezorgd kwijt kunnen waardoor ze extra ruimte in huis of op het werk krijgen en ervaren. ALLSAFE Mini Opslag geeft mensen ruimte en flexibiliteit in alles fasen van hun leven. P.S. Op vertoon van bijgevoegde flyer huur je nú 1 maand gratis mini opslag! Kijk op www.allsafe.nl voor een locatie in de buurt of bel gratis 0800-6464677.


VBO.NLWoonaanbod De VBO-makelaar doet meer!

Altijd op de hoogte zijn? www.vbo.nl

Aantrekkelijk woonaanbod


2 VBO.NL

Kopers weten

waar zij aan toe zijn Een aantal weken geleden klonken er sinds een lange tijd weer positieve geluiden vanuit de woningmarkt. Langzaam begint de huizenmarkt weer uit het dal te kruipen waarin het lange tijd heeft gezeten... Directeur van VBO Makelaar, Hans van der Ploeg, signaleert ook tekenen van herstel op de woningmarkt. “Het valt ons op dat hoofdzakelijk starters hun kans pakken op de bodem van de markt,” legt

Van der Ploeg uit. “Zij hebben gewacht op het juiste moment om een huis te kopen. Nu dat moment aangebroken is, zien we het aantal bezichtigingen en verkopen toenemen. Dit komt mede door de lage rente en stijgende huren, maar ook door verkopers die realistische vraagprijzen stellen.” Op zich klinkt dit allemaal logisch, maar het valt wel op dat een grote groep starters ervan overtuigd is dat zij juist nú moeten kopen. Hoe weten zij zo zeker dat de huizenprijzen niet nog lager worden? Ook hier heeft Van der Ploeg een verklaring voor. “De recent genomen kabinetsmaatregelen spelen ons inziens tevens een belangrijke rol. Potentiële kopers weten nu waar zij aan toe zijn, waardoor het vertrouwen weer toeneemt en zij weer durven te kopen.”

VBO Makelaar ziet nu al met grote vreugde het enthousiasme weer in de markt terugkeren. Ook de individuele VBO-makelaars zijn positief en gaan proactief aan de slag, wat leidt tot een toename van het aantal bezichtigingen en het aantal verkopen. Tot slot benadrukt Hans van der Ploeg het belang van het vertrouwen van de starter in de woningmarkt. “Zodra de starters weer op gang komen, werkt dat door in de gehele woningmarkt...” “Immers, de toetredende starter zorgt er voor dat een verkoper ook weer door kan schuiven naar zijn droomhuis.”


UW VBO MAKELAAR 3

Flevoland

Buisman Register Makelaars Lelystad, 06-44894247 www.buismanregistermakelaars.nl D.A.M. Vastgoed Zeewolde, 036-5223400 www.damvastgoed.nl Gert Muis vastgoed taxaties Emmeloord, 06-29383896 www.gertmuis-taxaties.nl Hermus Makelaardij Lelystad, 0320-282882 www.hermusmakelaardij.nl Kam & Bronotte Makelaars BV Lelystad, 0320-411211 www.marktmakelaar.nl Kuipers Makelaardij Zeewolde, 036-5220996 www.kuipersmakelaars.nl Leyten & Van der Linde Rentmeesters en Makelaardij BV Dronten, 0321-388790 www.leyten-vdlinde.nl

Makelaardij Thijssen B.V. Emmeloord, 0527-697768 www.makelaardijthijssen.nl

Mart Bolle Vastgoed Urk, 0527-683735 www.martbolle.nl

Uw VBOmakelaar staat voor u klaar En dat niet alleen voor de succesvolle verkoop van uw woning, maar ook met vele andere deeldiensten. Aan u de keuze! Van deskundige

RV Estate Almere, 06-41537372 www.rvestate.nl Sloterwijk & Heinen (Bedrijfs) Makelaars Lelystad, 0527-610260 www.shmakelaars.nl Takken Taxaties Almere, 06-54964778 www.vbo.nl Taxatiebureau Van Putte Swifterbant, 0321-322208 www.vanputtetaxatie.nl Uw Zekerheid B.V. Lelystad, 0320-233233 www.uw-zekerheid.nl Yska Makelaardij Emmeloord, 0527-623310 www.yska-makelaardij.nl

taxaties door gecertificeerde taxateurs tot professionele begeleiding bij de aankoop van uw

Vernooij Makelaardij & Taxaties Nijmegen, 0481-454003 www.vernooijmakelaardij.nl Vreeman Makelaardij Gendringen, 0315-685025 www.vreemanmakelaardij.nl Woonderijen Babberich, 0316-248768 www.woonderijen.nl

Droomhuis Makelaardij Rheden, 026-4951666 www.droomhuismakelaardij.nl Douwma Makelaardij Terwolde, 0571-291308 www.douwma-makelaardij.nl Enneman Vastgoed Wehl, 0314-683873 www.ennemanvastgoed.nl Erik Buwalda Makelaar/Taxateur OZ Vaassen, 0578-573226 www.erikbuwalda.nl Hangohr Taxaties Opheusden, 0488-441651 www.hangohr.nl Hermeling Makelaardij O.G. Driel, 026-4790880 www.hermeling-driel.nl

• •

Braam Makelaardij Oosterbeek, 026-3229673 www.braam.nu

• •

Buiten Makelaars & Adviseurs Beuningen Gld, 024-3888958 www.buiten.nu Buiten Makelaars & Adviseurs Oosterbeek, 026-3338285 www.buiten.nu Caboma BV Maurik, 0344-692976 www.caboma.nl De Aankoopmakelaar Martin Willemsen Duiven, 0316-281089 www.de-aankoop-makelaar.nl

De Roo Van Klaveren Makelaars BV Apeldoorn, 055-3561888 www.deroovanklaveren.nl

De Graaf Vastgoed Randwijk, 0488-491700 www.degraafvastgoed.nl

IMMO Van Wijk Makelaardij Tiel, 0344-633333 www.immovanwijk.nl Impact Makelaardij & Hypotheken Wijchen, 024-3243113 www.impactadvies.nl J.J.B. Vastgoed BV Hall, 0575-476524 www.wij-wonen.nl Klematax Overasselt, 024-6222035 www.klematax.nl Koophuis Makelaars Nijmegen Nijmegen, 024-3603895 www.koophuis.nl Legemaat Makelaardij Voorthuizen, 0342-476623 www.legemaatmakelaardij.nl Living Changes Makelaardij Westervoort, 026-3194694 www.livingchanges.nl Makelaardij Bommelerwaard Hedel, 073-6315680 www.makelaardijbommelerwaard.nl Makelaardij De Wit Delwijnen, 0418-553100 www.makelaardijdewit.nl Mark Janssen Vastgoed Zevenaar, 06-39720932 www.mjvastgoed.nl

• •

• •

Diesman Taxaties & Makelaardij Ermelo, 0341-436090 www.diesmantaxaties.nl Dirk van der Houwen Makelaardij Vorden, 0575-555582 www.dirkvanderhouwen.nl Doreco Gaanderen, 0315-340170 www.dorecomakelaardij.nl Dorrestijn Vastgoed Advies BV Scherpenzeel, 033-2770705 www.dva-bv.nl

Mutters Makelaardij Heukelum, 0345-616101 www.muttersmakelaardij.nl

Niesink Makelaardij Doetinchem, 0314-333793 www.niesinkmakelaardij.nl Oude Keizer Makelaardij Berg en Dal, 024-6844965 www.oude-keizer.nl

• •

• •

UW VBO Makelaar Zwolle, 038-4223151 www.uwvbomakelaar.nl

Valk Vastgoed Makelaardij Den Ham, 0546-673950 www.vvmmakelaardij.nl Van Brussel Makelaardij Enter, 0547-381755 www.vanbrusselmakelaardij.nl Van der Lelij Vastgoed VOF IJsselmuiden, 038-3338357 www.lelij.nl Van der Reijd Makelaars BV Zwolle, 038-4213290 www.vanderreijd.nl Van Ommen Makelaardij Almelo, 0546-455631 www.vanommenmakelaardij.nl Van Stenwic Makelaardij en Taxaties Onna, 06-51912336 www.vanstenwic.nl Vastgoed Beheer Twente Hengelo, 06-42970030 www.vastgoedbeheertwente.nl Vos Vastgoed Adviesbureau Zwartsluis, 038-3865565 www.vosvastgoedadvies.nl Wagemaakers Taxaties Delden, 074-8511819 www.vbo.nl Welbions Hengelo, 074-2468300 www.welbions.nl Withaar Makelaardij B.V. Kampen, 038-3316868 www.withaar-makelaardij.nl Woningcorporatie Domijn Enschede, 0900-3350335 www.domijn.nl Woonstaat IJsselmuiden, 038-7502995 www.woonstaat.nl Zomer Vastgoed Zwolle, 038-7440050 www.zomermakelaars.nl

RAS Makelaars & Hypotheken Zetten, 0488-420044 www.rasmakelaars.nl

Makelaarskantoor Bakker Ommen, 0529-451032 www.makelaarskantoorbakker.nl

Verburg F. Vastgoed BV Ophemert, 0344-662041 www.fverburg.nl

Vermeulen Verzekeringen Vastgoed Millingen aan de Rijn, 0481-431859 www.vermeulenvastgoed.nl

Moes Taxaties B.V. Dedemsvaart, 0523-612436 www.moes-makelaardij.nl Morsink Bouwadvies & Makelaardij Goor, 0547-261795 www.morsink.net

Huizenlinq Lemmer, 0514-534161 www.huizenlinq.nl

Mutters Makelaardij Vianen Vianen, 0347-343543 www.muttersmakelaardij.nl

Ommeland Makelaardij en Assurantiën Veendam, 0598-350700 www.ommelandmakelaardij.nl

Overige

Munninghoff Makelaardij Borne, 06-14186885 www.m-makelaardij.nl Orjohn Taxaties Deventer, 0570-511017 www.orjohntaxaties.nl Pereboom Makelaardij Steenwijk, 0521-521366 www.pereboommakelaardij.nl Pigge buitenmakelaars O.G. BV Bornerbroek, 0546-816751 www.buitenmakelaars.nl Real Assist Almelo, 0546-459589 www.realassist.nl Reynaert Makelaardij Zwolle, 038-4202628 www.reynaertmakelaardij.nl

• • •

Maxx Vastgoed B.V. Zwolle, 038-4222280 www.maxxvastgoed.nl Middelbrink, agrarische- en woonmakelaardij Blokzijl, 0527-253370 www.middelbrink.info Middelbrink, agrarische- en woonmakelaardij Steenwijk, 0521-820210 www.middelbrink.info

Peters Vastgoed bv Bennekom, 0318-419600 www.petersvastgoed.nl

Vastgoed Visie Culemborg, 06-16594282 www.vastgoedvisie.com

• •

DEMAKELAAR Bezorgt U Meerwaarde Wijchen, 024-3481978 www.demakelaar.info

AAGEE Makelaardij & Taxaties Denekamp, 0541-350670 www.aagee.eu Aarnink Makelaardij en Taxaties Nutter, 0541-670644 www.aarninkmakelaardij.nl Abe Dijkstra Makelaardij B.V. Oldemarkt, 0561-452382 www.abedijkstra.nl AgroFundus B.V. Den Ham, 0546-841012 www.agrofundus.nl Asbroek Makelaardij Enter, 0547-383868 www.asbroekmakelaardij.nl Berg Makelaardij B.V. IJsselmuiden, 038-3335620 www.bergmakelaardij.nl Bloem Vastgoed Enschede, 06-22815556 www.bloemvastgoed.nl Bouwhuis Makelaardij Hypotheken & Assurantiën BV Vroomshoop, 0546-642771 www.bouwhuismakelaardij.nl De Moderne Makelaar Zwolle, 038-8889056 www.demodernemakelaar.nl

HETWoonhart Herveld, 0488-481566 www.hetwoonhart.nl

Overijssel

Gerjan Wegereef Mak. & Tax. oz Hengevelde, 0547-352307 www.wegereef.nl Gjaltema Assurantiën & Makelaardij Dalfsen, 0529-488000 www.gjaltema.net Hanze Staete Makelaardij Kampen, 038-3556770 www.hanzestaetemakelaardij.nl Hemmink Taxaties Almelo, 0546-815920 www.vbo.nl Hoebert Taxaties en Advies o.z. Deventer, 0570-763000 www.hoeberttaxaties.nl ImmoYou Giethoorn, 0521-360022 www.immoyou.nl Keupink Makelaardij & Financieel Advies Ootmarsum, 0541-291598 www.keupink.nl Makelaardij Peter de Wolf Steenwijk, 06-45140415 www.makelaardijpeterdewolf.nl Makelaardij Wapstra Steenwijk, 0521-520016 www.makelaardijwapstra.nl

Aaerde Interhuys Putten Putten, 0341-360146 www.interhuys.nl B&B Vastgoed Ermelo, 06-53106820 www.bbvastgoed.nl Basten Assurantiën en Makelaardij Ooij, 024-6631510 www.verzekeringsplaneet.nl Bell Makelaardij Velp, 026-4450818 www.bellmakelaardij.nl Berkien Onroerend Goed Assurantiën Lent, 024-3222155 www.berkienonroerendgoed.nl Bosman Makelaardij Emst, 0578-661844 www.bosman-makelaardij.nl

Recreatiewoningtekoop.nl Ermelo, 0341-556066 www.recreatiewoningtekoop.nl Regio Bronckhorst Makelaardij Hengelo (Gld), 0575-845717 www.rbmwonen.nl Rijnlandhaven Makelaardij BV Silvolde, 0315-324126 www.rijnlandhaven.nl RIKJO Makelaardij Groesbeek, 024-3995340 www.rikjo.nl SDS Senior Makelaardij Neerijnen, 0345-568616 www.seniormakelaardij.nl t Gantvoort BV Aalten, 0543-476980 www.gantvoort.nl T&A Van Es Makelaardij Scherpenzeel, 033-2770669 www.makelaarscherpenzeel.nl Taxateam Doornenburg, 0481-453821 www.vbo.nl Taxxo Nijkerk, 033-2454967 www.taxxo.nl Ter Avest Taxaties o.z. Harskamp, 0318-631019 www.taxatiegelderland.nl Thuis in de Achterhoek Ulft, 0315-696000 www.wonion.nl Twan Kesseler Makelaar-Taxateur Malden, 024-3880804 www.twankesseler.nl Uw Huismakelaar Beuningen Gld, 024-6775711 www.uwhuismakelaar.info Van Arendonk Makelaardij Herwijnen, 0418-584258 www.vanarendonkmakelaardij.nl Van de Wetering Vastgoed Brakel, 0418-672610 www.weteringvastgoed.nl Van den Berg Taxaties & Advies Lienden, 0344-604559 www.vandenbergtaxaties.nl Van der Louw Makelaardij Dodewaard, 06-28348137 www.vanderlouwmakelaardij.nl Van Doorn Advies Culemborg, 0345-521010 www.financieelgoed.nl Van Pijkeren Makelaardij B.V. Harderwijk, 0341-417870 www.vanpijkerenmakelaardij.nl Van ‘t Slot Makelaardij Harderwijk, 0341-266087 www.vantslotmakelaardij.nl Van Zelst Taxaties Doorwerth, 026-3391558 www.zelsttaxaties.nl

• •

Gelderland

EXTRA Makelaars Enschede, 053-4303075 www.extramakelaars.nl

Roeloffzen Makelaardij Hengelo, 074-2567979 www.roeloffzenmakelaardij.nl RVO Makelaardij B.V. Oldenzaal, 0541-537555 www.rvomakelaardij.nl Schotman Vastgoed Deventer, 0570-510969 www.schotman-vastgoed.nl Schutte Agrarisch Vastgoed Hardenberg, 06-53207894 www.vbo.nl Silderhuis Makelaardij Saasveld, 074-3494284 www.silderhuismakelaardij.nl SMQ Group b.v. Hengelo, 074-2566602 www.smq.nl Snel Hypotheken & Taxaties Hardenberg, 0523-270766 www.snelhypotheken.nl Taxatiebureau Robert ten Dam Hengevelde, 06-51997937 www.taxatiebureauroberttendam.nl Temmink Exclusief Makelaardij Hengelo, 074-3491485 www.temminkexclusief.nl Tijink Taxatie & Advies Tilligte, 0541-221396 www.vbo.nl Twentehuis Makelaardij Vriezenveen, 0546-568988 www.twentehuismakelaardij.nl Unicus Makelaardij & Taxaties V.O.F. Oldemarkt, 0561-450606 www.unicusmakelaardij.nl Uniek Makelaars B.V. Enter, 0547-381823 www.uniekmakelaars.nl

nieuwe woning!

• • Verkoop-/ aankoopmakelaar en taxateur • Aankoopmakelaar en taxateur


4 WONINGAANBOD ANE - GOOR

Ane Schansweg 1

Arrien Coevorderweg 17-29

Dalfsen Dammans-Es 15

De Krim Noorderkroon 3

Vanaf hier vindt u het aanbod van de provincie Overijssel.

Eesveen De Wulpen 6

Nieuw in verkoop Bouwkavel

€ 505.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Woonboerderij Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 475 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1906 Perceeloppervlakte: 2.735 m2 € 325.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Bungalow Woonoppervlakte: 62 m2 Inhoud: 150 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1974 Perceeloppervlakte: 585 m2 € 89.000,- k.k.

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 105 m2 Inhoud: 375 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1968 Perceeloppervlakte: 150 m2 € 174.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 390 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1993 Perceeloppervlakte: 270 m2 € 197.500,- k.k.

Makelaarskantoor Bakker T 0529-451032 www.makelaarskantoorbakker.nl

Makelaarskantoor Bakker T 0529-451032 www.makelaarskantoorbakker.nl

UW VBO Makelaar T 038-4223151 www.uwvbomakelaar.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Enschede Espoortstraat 47

Enschede Lipperkerkstraat 160

Enschede G.J. van Heekstraat 350

Enschede Admiraal Byrdstraat 11

Nieuw in verkoop Bovenwoning Woonoppervlakte: 55 m2 Inhoud: 145 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1972 Woonlaag: 6 € 69.000,- k.k.

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 340 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1910 Perceeloppervlakte: 248 m2 € 89.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 95 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1935 Perceeloppervlakte: 270 m2 € 125.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 90 m2 Inhoud: 295 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1966 Perceeloppervlakte: 137 m2 € 130.000,- k.k.

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

EXTRA Makelaars T 053-4303075 www.extramakelaars.nl

EXTRA Makelaars T 053-4303075 www.extramakelaars.nl

EXTRA Makelaars T 053-4303075 www.extramakelaars.nl

EXTRA Makelaars T 053-4303075 www.extramakelaars.nl

Enschede Shackletonstraat 18

Enschede Huttensmidhoek 56

Enschede Stanleystraat 26

Enschede Esmarkelaan 439

Enschede Wooldriksweg 207

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 134 m2 Inhoud: 365 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1968 Perceeloppervlakte: 153 m2 € 134.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 104 m2 Inhoud: 320 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1985 Perceeloppervlakte: 123 m2 € 155.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 340 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1994 Perceeloppervlakte: 125 m2 € 155.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 82 m2 Inhoud: 262 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1998 Perceeloppervlakte: 126 m2 € 159.000,- k.k.

EXTRA Makelaars T 053-4303075 www.extramakelaars.nl

EXTRA Makelaars T 053-4303075 www.extramakelaars.nl

EXTRA Makelaars T 053-4303075 www.extramakelaars.nl

EXTRA Makelaars T 053-4303075 www.extramakelaars.nl

Temmink Exclusief Makelaardij T 074-3491485 www.temminkexclusief.nl

Enschede Mekkelholtsweg 36-38

Enschede Twenteweg 8

Enschede Mallumbrink 77

Enschede Het Bijvank 249

Goor Herman Heijermansstraat 2a

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 170 m2 Inhoud: 510 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1920 Perceeloppervlakte: 347 m2 € 220.000,- k.k. Schots Makelaardij T 076-5411609 www.schots-makelaardij.nl

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 160 m2 Inhoud: 425 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1982 Perceeloppervlakte: 624 m2 € 299.000,- k.k.

Bungalow Woonoppervlakte: 150 m2 Inhoud: 550 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1971 Perceeloppervlakte: 465 m2 € 300.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 700 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1973 Perceeloppervlakte: 509 m2 € 330.000,- k.k.

EXTRA Makelaars T 053-4303075 www.extramakelaars.nl

EXTRA Makelaars T 053-4303075 www.extramakelaars.nl

EXTRA Makelaars T 053-4303075 www.extramakelaars.nl

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 130 m2 Inhoud: 400 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1930 Perceeloppervlakte: 200 m2 € 179.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 140 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1950 Perceeloppervlakte: 267 m2 € 179.000,- k.k. Morsink Bouwadvies & Makelaardij T 0547-261795 www.morsink.net


WONINGAANBOD 5 HARDENBERG - STEGEREN

Hardenberg De Kamphof 21

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 90 m2 Inhoud: 275 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1981 Perceeloppervlakte: 158 m2 € 149.000,- k.k.

Hardenberg Bruchterweg 29

Nieuw in verkoop Portiekflat Woonoppervlakte: 90 m2 Inhoud: 225 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1969 Woonlaag: 2 € 185.000,- k.k.

Hardenberg Bovenmaat 10

Hengelo Oelerweg 124

Nieuw in verkoop Bungalow Woonoppervlakte: 240 m2 Inhoud: 700 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1979 Perceeloppervlakte: 631 m2 € 375.000,- k.k.

Hoogenweg Hoogenweg 50

Nieuw in verkoop Herenhuis Woonoppervlakte: 175 m2 Inhoud: 525 m3 Kamers: 8 Bouwjaar: 1930 Perceeloppervlakte: 765 m2 € 315.000,- k.k.

Woonboerderij Woonoppervlakte: 195 m2 Inhoud: 715 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1954 Perceeloppervlakte: 5.695 m2 € 299.000,- k.k.

Makelaarskantoor Bakker T 0529-451032 www.makelaarskantoorbakker.nl

Makelaarskantoor Bakker T 0529-451032 www.makelaarskantoorbakker.nl

Makelaarskantoor Bakker T 0529-451032 www.makelaarskantoorbakker.nl

EXTRA Makelaars T 053-4303075 www.extramakelaars.nl

Makelaarskantoor Bakker T 0529-451032 www.makelaarskantoorbakker.nl

Kloosterhaar Verlengde Broekdijk 41

Ommen Stouweweg 3-23

Ommen Dikkersstraat 1-104

Ommen Schurinkstraat 9

Ommen Kwartelstraat 14

Nieuw in verkoop Woonboerderij Woonoppervlakte: 260 m2 Inhoud: 870 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1955 Perceeloppervlakte: 3.680 m2 € 375.000,- k.k.

Landhuis Woonoppervlakte: 76 m2 Inhoud: 175 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1991 Perceeloppervlakte: 965 m2 € 89.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Galerijflat Woonoppervlakte: 225 m2 Inhoud: 285 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1970 Woonlaag: € 125.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 325 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1950 Perceeloppervlakte: 125 m2 € 200.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Bungalow Woonoppervlakte: 140 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1989 Perceeloppervlakte: 332 m2 € 234.567,- k.k.

Temmink Exclusief Makelaardij T 074-3491485 www.temminkexclusief.nl

Makelaarskantoor Bakker T 0529-451032 www.makelaarskantoorbakker.nl

Makelaarskantoor Bakker T 0529-451032 www.makelaarskantoorbakker.nl

Makelaarskantoor Bakker T 0529-451032 www.makelaarskantoorbakker.nl

Makelaarskantoor Bakker T 0529-451032 www.makelaarskantoorbakker.nl

Ommen Pieter de Hoochstraat 70

Ommen Tuinstraat 18

Ommen Molenerf 24

Ommen Molenerf 29

Osterwald Am Piccardie-Kanal 6

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 415 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 2008 Perceeloppervlakte: 271 m2 € 239.000,- k.k. Makelaarskantoor Bakker T 0529-451032 www.makelaarskantoorbakker.nl

Nieuw in verkoop Portiekwoning Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2004 Woonlaag: 1 € 267.500,- k.k. Makelaarskantoor Bakker T 0529-451032 www.makelaarskantoorbakker.nl

Radewijk Radewijkerweg 10

Nieuw in verkoop Galerijflat Woonoppervlakte: 130 m2 Inhoud: 360 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1992 Woonlaag: 1 € 297.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Galerijflat Woonoppervlakte: 135 m2 Inhoud: 375 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1992 Woonlaag: 2 € 349.500,- k.k.

Nieuw in verhuur Eengezinswoning Woonoppervlakte: 150 m2 Inhoud: 999 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1939 Perceeloppervlakte: 2.260 m2 € 750,- p/mnd

Makelaarskantoor Bakker T 0529-451032 www.makelaarskantoorbakker.nl

Makelaarskantoor Bakker T 0529-451032 www.makelaarskantoorbakker.nl

AAGEE Makelaardij & Taxaties T 0541-350670 www.aagee.eu

Stegeren Coevorderweg 21-62

Stegeren Coevorderweg 27-65

Stegeren Coevorderweg 27-78

Nieuwe woning kopen? Nieuw in verkoop Woonboerderij Woonoppervlakte: 850 m2 Inhoud: 850 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1930 Perceeloppervlakte: 8.770 m2 € 349.900,- k.k. Makelaarskantoor Bakker T 0529-451032 www.makelaarskantoorbakker.nl

Nieuw in verkoop

Schakel uw VBO aankoopmakelaar in!

Bungalow Woonoppervlakte: 55 m2 Inhoud: 56 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2001 Perceeloppervlakte: 300 m2 € 95.000,- k.k. Makelaarskantoor Bakker T 0529-451032 www.makelaarskantoorbakker.nl

Nieuw in verkoop Bungalow Woonoppervlakte: 50 m2 Inhoud: 140 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2002 Perceeloppervlakte: 763 m2 € 105.000,- k.k. Makelaarskantoor Bakker T 0529-451032 www.makelaarskantoorbakker.nl

Nieuw in verkoop Bungalow Woonoppervlakte: 50 m2 Inhoud: 140 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2002 Perceeloppervlakte: 763 m2 € 105.000,- k.k. Makelaarskantoor Bakker T 0529-451032 www.makelaarskantoorbakker.nl


6 WONINGAANBOD VILSTEREN - LAAG SOEREN

Vilsteren Vilsterseweg 1-17

Nieuw in verkoop Bungalow Woonoppervlakte: 75 m2 Inhoud: 200 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1970 Perceeloppervlakte: 1.100 m2 € 119.000,- k.k. Makelaarskantoor Bakker T 0529-451032 www.makelaarskantoorbakker.nl

Vilsteren Oude Hammerweg 12-57

Nieuw in verkoop Bungalow Woonoppervlakte: 68 m2 Inhoud: 180 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1970 Perceeloppervlakte: 868 m2 € 135.000,- k.k.

Zwolle Beethovenlaan 578

Nieuw in verkoop Bovenwoning Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 240 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1960 Woonlaag: 4 € 100.000,- k.k.

Zwolle Dovenetelweg 18

Zwolle Nilantsweg 77

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 240 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1980 Perceeloppervlakte: 218 m2 € 150.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 240 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1920 Perceeloppervlakte: 445 m2 € 250.000,- k.k.

Makelaarskantoor Bakker T 0529-451032 www.makelaarskantoorbakker.nl

UW VBO Makelaar T 038-4223151 www.uwvbomakelaar.nl

UW VBO Makelaar T 038-4223151 www.uwvbomakelaar.nl

UW VBO Makelaar T 038-4223151 www.uwvbomakelaar.nl

Apeldoorn Hofveld 115

Apeldoorn Albardastraat 58

Apeldoorn Karkietweg 58

Apeldoorn Adelaarslaan 51

Vanaf hier vindt u het aanbod van de provincie Gelderland.

Apeldoorn Sumatralaan 33

Nieuw in verkoop Portiekwoning Woonoppervlakte: 75 m2 Inhoud: 238 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1960 Woonlaag: 2 € 127.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 84 m2 Inhoud: 332 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1955 Perceeloppervlakte: 112 m2 € 149.750,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 84 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1930 Perceeloppervlakte: 453 m2 € 195.000,- k.k.

De Roo Van Klaveren Makelaars BV T 055-3561888 www.deroovanklaveren.nl

De Roo Van Klaveren Makelaars BV T 055-3561888 www.deroovanklaveren.nl

De Roo Van Klaveren Makelaars BV T 055-3561888 www.deroovanklaveren.nl

De Roo Van Klaveren Makelaars BV T 055-3561888 www.deroovanklaveren.nl

Apeldoorn Heliosstraat 55A

Arnhem Maagdenpalm 18*

Arnhem Eusebiusplein 34

Arnhem Graaf Lodewijkstraat 14

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 75 m2 Inhoud: 244 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1900 Perceeloppervlakte: 240 m2 € 195.000,- k.k.

Portiekflat Woonoppervlakte: 65 m2 Inhoud: 234 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1960 Woonlaag: 1 € 138.000,- k.k.

* DUOKOOP WONING * Eengezinswoning Woonoppervlakte: 126 m2 Inhoud: 394 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1995 Perceeloppervlakte: 155 m2 € 198.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 85 m2 Inhoud: 285 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2008 Perceeloppervlakte: 278 m2 € 152.750,- k.k.

Nieuw in verkoop Bovenwoning Woonoppervlakte: 130 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1910 Woonlaag: 3 € 225.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Benedenwoning Woonoppervlakte: 102 m2 Inhoud: 280 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1910 Woonlaag: 1 € 239.000,- k.k.

De Roo Van Klaveren Makelaars BV T 055-3561888 www.deroovanklaveren.nl

De Roo Van Klaveren Makelaars BV T 055-3561888 www.deroovanklaveren.nl

Braam Makelaardij T 026-3229673 www.braam.nu

Braam Makelaardij T 026-3229673 www.braam.nu

Braam Makelaardij T 026-3229673 www.braam.nu

Arnhem Koekoekstraat 5

Arnhem Wessel Couzijnhof 55

Arnhem Hoogstedelaan 77

Gelselaar 't Schoman 33

Laag Soeren Priesnitzlaan 13

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 142 m2 Inhoud: 418 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1956 Perceeloppervlakte: 165 m2 € 249.000,- k.k. Braam Makelaardij T 026-3229673 www.braam.nu

Nieuw in verkoop Herenhuis Woonoppervlakte: 150 m2 Inhoud: 500 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2005 Perceeloppervlakte: 327 m2 € 400.000,- k.k. Braam Makelaardij T 026-3229673 www.braam.nu

Nieuw in verkoop Herenhuis Woonoppervlakte: 145 m2 Inhoud: 430 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1935 Perceeloppervlakte: 368 m2 € 495.000,- k.k. Braam Makelaardij T 026-3229673 www.braam.nu

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 108 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1991 Perceeloppervlakte: 515 m2 € 150.000,- k.k. EXTRA Makelaars T 053-4303075 www.extramakelaars.nl

Bungalow Woonoppervlakte: 37 m2 Inhoud: 149 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1959 Perceeloppervlakte: 7.501 m2 € 119.000,- k.k. Makelaar zonder Stropdas B.V. T 015-2630091 www.makelaarzonderstropdas.nl


WONINGAANBOD 7 LOCHEM - DUITSLAND, WIELEN

Lochem Ploegdijk 2-643

Nieuw in verkoop Bungalow Woonoppervlakte: 70 m2 Inhoud: 200 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 2006 Perceeloppervlakte: 267 m2 € 99.500,- k.k. Huizenlinq T 0514-534161 www.huizenlinq.nl

Noordgouwe Ring 3

Wezep Prinses Marijkelaan 5

in prijs verlaagd Herenhuis Woonoppervlakte: 295 m2 Inhoud: 1.050 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1870 Perceeloppervlakte: 748 m2 € 385.000,- k.k.

Winterswijk Jasmijnlaan 97

Zutphen Emmalaan 27

Nieuw in verkoop Villa Woonoppervlakte: 250 m2 Inhoud: 850 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 2000 Perceeloppervlakte: 1.407 m2 € 650.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 160 m2 Inhoud: 495 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1972 Perceeloppervlakte: 230 m2 € 130.000,- k.k.

Portiekflat Woonoppervlakte: 95 m2 Inhoud: 330 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1998 Woonlaag: 1 € 215.000,- k.k.

Van den Ouden Makelaardij VOF T 0111-420020 www.vandenouden.nl

UW VBO Makelaar T 038-4223151 www.uwvbomakelaar.nl

UW VBO Makelaar T 038-4223151 www.uwvbomakelaar.nl

Dirk van der Houwen Makelaardij T 0575-555582 www.dirkvanderhouwen.nl

Almere De Hoopstraat 17

Dronten Buitenplaats 111

Dronten Buitenplaats 54

Emmeloord Wisch 7

Vanaf hier vindt u het aanbod van de provincie Flevoland.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 135 m2 Inhoud: 453 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 2001 Perceeloppervlakte: 161 m2 € 209.000,- k.k. RV Estate T 06-41537372 www.rvestate.nl

Marknesse

ereniging voor Waterlelie makelaars13en taxateurs

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 40 m2 Inhoud: 170 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1972 Perceeloppervlakte: 176 m2 € 71.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 230 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1972 Perceeloppervlakte: 170 m2 € 129.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 99 m2 Inhoud: 275 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1995 Perceeloppervlakte: 196 m2 € 129.500,- k.k.

UW VBO Makelaar T 038-4223151 www.uwvbomakelaar.nl

UW VBO Makelaar T 038-4223151 www.uwvbomakelaar.nl

Makelaardij Thijssen B.V. T 0527-697768 www.makelaardijthijssen.nl

Duitsland, Emsbüren Listrup Am Lohbach 18

Duitsland, Neuenhaus Veldhausen WS - 1143

Duitsland, Nordhorn ME - 698

Woningen Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 155 m2 Inhoud: 395 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1999 Perceeloppervlakte: 351 m2 € 269.500,- k.k.

in het buitenland.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 169 m2 Inhoud: 999 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1999 Perceeloppervlakte: 791 m2 € 325.000,- k.k.

Volg ons ook op Facebook Makelaardij Thijssen B.V. T 0527-697768 www.makelaardijthijssen.nl

www.facebook.com/vbomakelaar Duitsland, Nordhorn LN - 2911

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 123 m2 Inhoud: 999 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1998 Perceeloppervlakte: 622 m2 € 225.000,- k.k. AAGEE Makelaardij & Taxaties T 0541-350670 www.aagee.eu

Duitsland, Nordhorn LN - 617

Nieuw in verkoop Penthouse Woonoppervlakte: 118 m2 Inhoud: 999 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 2010 Woonlaag: 2 € 275.000,- k.k. AAGEE Makelaardij & Taxaties T 0541-350670 www.aagee.eu

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 144 m2 Inhoud: 999 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1994 Perceeloppervlakte: 722 m2 € 239.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Portiekflat Woonoppervlakte: 92 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1970 Woonlaag: 2 € 124.900,- k.k.

AAGEE Makelaardij & Taxaties T 0541-350670 www.aagee.eu

AAGEE Makelaardij & Taxaties T 0541-350670 www.aagee.eu

AAGEE Makelaardij & Taxaties T 0541-350670 www.aagee.eu

Duitsland, Ochtrup NG - 2186

Duitsland, Schüttorf LN - 2903

Duitsland, Wielen Striepe 9a

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 194 m2 Inhoud: 999 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1965 Perceeloppervlakte: 1.533 m2 € 259.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 230 m2 Inhoud: 999 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 2005 Perceeloppervlakte: 1.419 m2 € 425.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 130 m2 Inhoud: 999 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1933 Perceeloppervlakte: 1.354 m2 € 200.000,- k.k.

AAGEE Makelaardij & Taxaties T 0541-350670 www.aagee.eu

AAGEE Makelaardij & Taxaties T 0541-350670 www.aagee.eu

AAGEE Makelaardij & Taxaties T 0541-350670 www.aagee.eu


[Advertorial]

De zomer in huis

Gebruik de zon en houd huis en hoofd koel De zomer is eindelijk begonnen! Natuurlijk geniet u zelf van de zon. Maar wist u dat u ook energie kunt opwekken uit de zon? Met zonnepanelen maakt u gebruik van zonlicht om energie op te wekken. Tegelijkertijd bespaart u aanzienlijk op de stroomkosten. En u spaart het milieu, want bij het opwekken van zonnestroom komen geen broeikasgassen en andere schadelijke stoffen vrij. Bovendien vormt de prijs steeds minder een obstakel: de prijzen van zonnepanelen zijn flink gedaald.

26 Milieu Centraal

Een gemiddeld zonnepanelensysteem (10 m2, 1.400 watt-piek) kost momenteel inclusief installatie ongeveer 2.900 euro. Zo’n systeem produceert bijna 1.200 kWh elektriciteit per jaar. Op dit moment betekent dat een besparing van 280 euro per jaar aan energiekosten. Een ontwikkeling die aanschaf van zonnepanelen nóg aantrekkelijker maakt, is dat de energieprijs de komende jaren waarschijnlijk alleen maar stijgt, terwijl zonnepanelen gratis energie opwekken! Milieu Centraal rekende onlangs uit dat investeren in zonnepanelen een rendement oplevert, vergelijkbaar met een rente van zes procent op een spaarrekening. Zo zijn zonnepanelen een uitstekende investering voor nu en in de toekomst! Kijk voor alle voordelen en advies op maat op www.milieucentraal.nl/zonnepanelen.


Wist u dat u ook de warmte van de zon kunt gebruiken? Met een zonneboiler verlaagt u uw kosten voor warm water met bijna de helft! Er zijn drie soorten zonneboilers die warm kraanwater leveren: de standaard zonneboiler, de cv-zonneboiler en de compacte zonneboiler. Daarnaast is er de zonneboilercombi, die verwarmt ook het huis. Alle mogelijkheden staan op www.milieucentraal.nl/zonneboiler. Houd hoofd en huis koel De zomer is natuurlijk ook de tijd om uw huis (én hoofd) koel te houden. Het belangrijkste is te voorkomen dat het huis sterk opwarmt. Dat kunt u bereiken door overdag de ramen dicht te houden, de zonneschermen omlaag of de gordijnen dicht te doen. Toch meer verkoeling nodig? Let dan op de volgende tips van Milieu Centraal: • Gebruik ventilatoren. Airco’s zijn niet aan te raden omdat zij heel veel stroom verbruiken: meer dan drie keer zoveel als een wasmachine. Een ventilator verbruikt veel minder stroom en brengt de gevoelstemperatuur al enkele graden omlaag. Dat bespaart ook kosten: een ventilator kost gemiddeld 3 euro per jaar aan elektriciteit tegenover 95 euro per jaar bij een airco. • Hoe groter de waaier, hoe meer lucht de ventilator verplaatst. Kies dus liever één grotere ventilator dan meerdere kleine. • Combineer een ventilator met een ontvochtiger: die zorgt voor een lagere luchtvochtigheid, waardoor de warmte draaglijker wordt.

• Heeft u toch echt een airco nodig? Kies dan een zogeheten splitmodel met een passend koelvermogen en energielabel A. En gebruik het apparaat zo energiezuinig mogelijk.

Kijk voor meer informatie op www.milieucentraal.nl/airco-en-ventilatoren

• Veel airco’s hebben standen waarin ze alleen ontvochtigen of ventileren. Als u daar gebruik van maakt, zorgt dat voor een aangenamer en koeler binnenklimaat, bij een lager energieverbruik.

Zuinige koelkast Niet alleen een koel huis, ook koel eten en drinken is fijn als het buiten warm wordt. Eén op de drie Nederlanders heeft meer dan één koelkast in huis. De extra koelkast wordt vaak in de zomer gebruikt. Bijvoorbeeld voor koude drankjes bij de barbecue. Milieu Centraal berekende dat een tweede koelkast zo’n 40 euro aan elektriciteit per jaar verbruikt. Dat bedrag is nog hoger als het om een oude, onzuinige koelkast gaat. Het energieverbruik en de bijbehorende kosten kunt u verlagen door bijvoorbeeld een tweede koelkast de deur uit te doen. Dat is zeker aan te raden als de extra koelkast iedere dag aanstaat en niet alleen af en toe gebruikt wordt, bijvoorbeeld voor een feestje. Heeft u bijna altijd extra koelruimte nodig? Vervang dan de twee losse koelkasten door één grote, energiezuinige nieuwe koelkast. Dat spaart stroom en kosten.

Energiezuinige koelkasten herkent u aan het A+++ label. Zo’n type koelkast bespaart jaarlijks tientallen euro’s ten opzichte van een minder zuinig exemplaar. Het maakt ook nog uit waar een koelkast staat. Een koelkast voor in huis bijvoorbeeld kan niet goed koelen als deze in de schuur of garage staat, en vice versa. Dit heeft te maken met verschillen in klimaatklasse. De klimaatklasse geeft aan in welk soort ruimte de koelkast het best gebruikt kan worden; het stroomverbruik is dan het laagst. Let u er daarom op dat de klimaatklasse van een koelkast past bij de ruimte waarin u de koelkast gaat neerzetten. Tot slot; gaat u op vakantie? Schakel de koelkast of vriezer uit als u deze lange tijd niet gebruikt. Dat scheelt een hoop stroom. Wel eerst al het eten erin opeten! Kijk voor meer informatie op: www.milieucentraal.nl/koelkast

Milieu Centraal

27


Almelo

Prinsenkampsweg 4 Vraagprijs € 68.500,- k.k.

Rietstraat 240 Vraagprijs € 80.000,- k.k.

• 2-onder-1-kapwoning • Bouwjaar: 1928 • Woonopp.: 100 m2

• Eengezinswoning • Bouwjaar: 1906 • Woonopp.: 78 m2

Kijk voor meer info op www.funda.nl

WONINGAANBOD GELDERLAND

Jan Sluyterslaan 17 Vraagprijs € 105.000,- k.k. • Eengezinswoning • Bouwjaar: 1960 • Woonopp.: 95 m2

• Perceelopp.: 244 m2 • Kamers: 4 • Slaapkamers: 3

Leeghwaterlaan 39 Vraagprijs € 179.000,- k.k. • Eengezinswoning • Bouwjaar: 2000 • Woonopp.: 110 m2

• Perceelopp.: 100 m2 • Kamers: 5 • Slaapkamers: 4

Deventer

Deventer

Karel de Grotelaan 132 Vraagprijs € 87.500,- k.k.

1e Weerdsweg 86 Vraagprijs € 125.000,- k.k.

• Galerijflat • Bouwjaar: 1968 • Woonopp.: 65 m2

• Eengezinswoning • Bouwjaar: 1939 • Woonopp.: 106 m2

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Kijk voor meer info op www.funda.nl

• Woonlaag: 9 • Kamers: 3 • Slaapkamers: 2

Deventer

Deventer

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Nijhoffgaarde 165 Vraagprijs € 225.000,- k.k. • Bungalow • Bouwjaar: 1972 • Woonopp.: 127 m2

J.B. Jongkindstraat 24 Vraagprijs € 242.000,- k.k.

• Perceelopp.: 372 m2 • Kamers: 5 • Slaapkamers: 4

• 2-onder-1-kapwoning • Bouwjaar: 2003 • Woonopp.: 122 m2

• Perceelopp.: 241 m2 • Kamers: 4 • Slaapkamers: 3

Oldenzaal

Wierden

Zwolle

Zandhorstlaan 100 Vraagprijs € 127.500,- k.k.

Tolgaarde 39 Vraagprijs € 139.500,- k.k.

Bultkroos 123 Vraagprijs € 179.500,- k.k.

• Eengezinswoning • Bouwjaar: 1972 • Woonopp.: 100 m2

• Galerijflat • Bouwjaar: 1996 • Woonopp.: 71 m2

• Maisonnette • Bouwjaar: 2003 • Woonopp.: 107 m2

Kijk voor meer info op www.funda.nl

• Eengezinswoning • Bouwjaar: 1916 • Woonopp.: 90 m2

1

• Perceelopp.: 176 m2 • Kamers: 3 • Slaapkamers: 2

Zwolle

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Morleystraat 18 Vraagprijs € 185.000,- k.k. • 2-onder-1-kapwoning • Bouwjaar: 1999 • Woonopp.: 115 m2

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Zandhorstlaan 108 Vraagprijs € 125.000,- k.k. • Eengezinswoning • Bouwjaar: 1972 • Woonopp.: 90 m2

• Perceelopp.: 136 m2 • Kamers: 5 • Slaapkamers: 4

• Perceelopp.: 85 m2 • Kamers: 5 • Slaapkamers: 4

• Woonlaag: 0 • Kamers: 3 • Slaapkamers: 2

Apeldoorn

Kijk voor meer info op www.funda.nl

WONINGAANBOD OVERIJSSEL

Tjonger 10 Vraagprijs € 112.500,- k.k. • Portiekflat • Bouwjaar: 1960 • Woonopp.: 80 m2

Bekijk het complete aanbod op namaco.nl

• Woonlaag: 3 • Kamers: 3 • Slaapkamers: 0

VERKOCHT

Thomas a Kempisstraat 114 Vraagprijs € 125.000,- k.k.

• Woonlaag: 2 • Kamers: 3 • Slaapkamers: 2

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Kijk voor meer info op www.funda.nl

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Zwolle

Oldenzaal

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Kijk voor meer info op www.funda.nl

• Perceelopp.: 121 m2 • Kamers: 4 • Slaapkamers: 3

• Perceelopp.: 160 m2 • Kamers: 4 • Slaapkamers: 3

• Perceelopp.: 126 m2 • Kamers: 5 • Slaapkamers: 3

VERKOCHT

Kijk voor meer info op www.funda.nl

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Deventer

• Perceelopp.: 108 m2 • Kamers: 4 • Slaapkamers: 3

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Kijk voor meer info op www.funda.nl

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Almelo

Kijk voor meer info op www.funda.nl

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Almelo


Arnhem

Holtrichtersveld 710 Vraagprijs € 175.000,- k.k.

Klaverlaan 70 Vraagprijs € 100.000,- k.k.

• 2-onder-1-kapwoning • Bouwjaar: 1984 • Woonopp.: 90 m2

• Portiekflat • Bouwjaar: 1967 • Woonopp.: 100 m2

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Kijk voor meer info op www.funda.nl

• Perceelopp.: 305 m2 • Kamers: 3 • Slaapkamers: 2

• Woonlaag: 7 • Kamers: 4 • Slaapkamers: 3

Arnhem

Arnhem

Fanny Blankers-Koenstraat 27 Vraagprijs € 275.000,- k.k.

Augustijnenstraat 3 Vraagprijs € 325.000,- k.k.

• Eengezinswoning • Bouwjaar: 2006 • Woonopp.: 170 m2

• Herenhuis • Bouwjaar: 2001 • Woonopp.: 160 m2

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Leliestraat 63 Vraagprijs € 132.500,- k.k. • Eengezinswoning • Bouwjaar: 1960 • Woonopp.: 100 m2

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Kijk voor meer info op www.funda.nl

• Perceelopp.: 137 m2 • Kamers: 5 • Slaapkamers: 3

Doetinchem

Gaanderen

Hof van Wenen 32 Vraagprijs € 175.000,- k.k.

Vinkenstraat 34 Vraagprijs € 139.000,- k.k.

• Eengezinswoning • Bouwjaar: 1997 • Woonopp.: 135 m2

• Eengezinswoning • Bouwjaar: 1962 • Woonopp.: 100 m2

Kijk voor meer info op www.funda.nl

• Perceelopp.: 186 m2 • Kamers: 5 • Slaapkamers: -

• Perceelopp.: 96 m2 • Kamers: 5 • Slaapkamers: 3

• Perceelopp.: 270 m2 • Kamers: 4 • Slaapkamers: 3

Crocusstraat 28 Vraagprijs € 150.000,- k.k.

Zuiderzeestraatweg 359 Vraagprijs € 399.000,- k.k.

• Eengezinswoning • Bouwjaar: 1964 • Woonopp.: 100 m2

• Woonboerderij • Bouwjaar: 1914 • Woonopp.: 120 m2

Kijk voor meer info op www.funda.nl

• Perceelopp.: 143 m2 • Kamers: 5 • Slaapkamers: -

VERKOCHT

• Perceelopp.: 158 m2 • Kamers: 5 • Slaapkamers: 4

• Perceelopp.: 1.830 m2 • Kamers: 5 • Slaapkamers: 4

Almere

Kijk voor meer info op www.funda.nl

WONINGAANBOD

Van der Hoevensstraat 49 Vraagprijs € 169.000,- k.k. • Eengezinswoning • Bouwjaar: 1974 • Woonopp.: 130 m2

• Eengezinswoning • Bouwjaar: 1996 • Woonopp.: 118 m2

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Oldebroek

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Heinrich Bollhof 8 Vraagprijs € 145.000,- k.k.

• Perceelopp.: 121 m2 • Kamers: 5 • Slaapkamers: 4

Hattem

Westervoort

Arnhem

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Kijk voor meer info op www.funda.nl

• Perceelopp.: 95 m2 • Kamers: 4 • Slaapkamers: 3

Doetinchem

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Apeldoorn

FLEVOLAND

LIKE ONZE FACEBOOKPAGINA

Salsastraat 118 Vraagprijs € 139.000,- k.k. • Eengezinswoning • Bouwjaar: 1997 • Woonopp.: 79 m2

• Perceelopp.: 143 m2 • Kamers: 4 • Slaapkamers: 3

Bekijk het complete aanbod op namaco.nl

facebook.com/namacoNL

2


Almere

Woning uitgelicht

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Almere

J.T.P. Bijhouwerhof 69 Vraagprijs € 119.000,- k.k. • Galerijflat • Bouwjaar: 1989 • Woonopp.: 74 m2

• Woonlaag: 1 • Kamers: 2 • Slaapkamers: 1

Almere

Kijk voor meer info op www.funda.nl

VERKOCHT

Almere

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Louis Davidsstraat 142 Vraagprijs € 131.000,- k.k. Op prachtige locatie aan het Muzenpark, met vrij uitzicht over het park en waterpartij bieden wij u deze ruime

Hofstedestraat 7 Vraagprijs € 150.000,- k.k.

Deltastraat 20 Koopsom € 159.500,- k.k.

maissonettewoning aan. Onderdeel van het luxe en zeer verzorgd complex "Residence de Muzen", met een ac-

• Eengezinswoning • Bouwjaar: 1991 • Woonopp.: 125 m2

• Portiekflat • Bouwjaar: 1988 • Woonopp.: 90 m2

• Maisonnette • Bouwjaar: 1998 • Woonopp.: 100 m2

• Perceelopp.: 139 m2 • Kamers: 6 • Slaapkamers: 5

• Woonlaag: 4 • Kamers: 2 • Slaapkamers: 1

Woning uitgelicht

tieve Vereniging van Eigenaren, een huismeester, recreatieruimte en zelf een logeerruimte voor eventuele gasten. • Woonlaag: 1 • Kamers: 3 • Slaapkamers: 2

Almere

Almere

Nijvergouw 36 Vraagprijs € 240.000,- k.k.

Professor Pigracht 27 Vraagprijs € 399.000,- k.k.

• 2-onder-1-kapwoning • Bouwjaar: 1992 • Woonopp.: 140 m2

• Villa • Bouwjaar: 2005 • Woonopp.: 180 m2

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Almere

• Perceelopp.: 191 m2 • Kamers: 5 • Slaapkamers: 4

• Perceelopp.: 340 m2 • Kamers: 7 • Slaapkamers: 4

Lelystad

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Pa Pinkelmanstraat 19 Vraagprijs € 389.000,- k.k. Deze zeer fraaie vrijstaande woning op een grote kavel van maar liefs 489 m2, met een meer dan royale woonoppervlakte 200 m2 en een inhoud van 702 m³. Parkeergelegenheid op eigen terrein, ruime en keurig afgewerkte vertrekken, een multifunctionele ruimte op de begane grond en een luxe keuken en badkamer maken het plaatje compleet.

Bastion 194 Vraagprijs € 85.000,- k.k.

• Villa • Bouwjaar: 2007 • Woonopp.: 200 m2

• Bovenwoning • Bouwjaar: 1977 • Woonopp.: 130 m2

• Perceelopp.: 489 m2 • Kamers: 5 • Slaapkamers: 3

• Galerijflat • Bouwjaar: 1983 • Woonopp.: 62 m2

3

• Woonlaag: 1 • Kamers: 2 • Slaapkamers: 1

Lelystad

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Griend 1948 Vraagprijs € 119.000,- k.k. • Eengezinswoning • Bouwjaar: 1982 • Woonopp.: 85 m2

• Perceelopp.: 361 m2 • Kamers: 4 • Slaapkamers: 3

Lelystad

Kijk voor meer info op www.funda.nl

VERKOCHT

Ringdijk 96 Vraagprijs € 72.000,- k.k.

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Lelystad

Kijk voor meer info op www.funda.nl

• Woonlaag: 2 • Kamers: 5 • Slaapkamers: 4

Botter 2227 Vraagprijs € 124.500,- k.k. • Hoekwoning • Bouwjaar: 1979 • Woonopp.: 110 m2

Bekijk het complete aanbod op namaco.nl

• Perceelopp.: 195 m2 • Kamers: 3 • Slaapkamers: 0


Vaassen Sprengenkampweg 32

Epe Eper Veste 50

Epe Klaverkamp 70

• Vrijstaande stenen recreatiewoning met houten garage • 3 kamers, waarvan 2 slaapkamers • Perceel: 530m2, Inhoud: 220m3, Bouwjaar: 1983 • De woning is tevens te huur voor € 600,• excl. per maand

• Royaal 4-kamerappartement met garage en dubbele berging • 4 kamers, waarvan 2 slaapkamers • Woonoppervlakte: 125m2, Inhoud: 325m3, Bouwjaar: 1969 • Ruimte, uitzicht en vrijheid!

• Keurig uitgebouwde middenwoning met vrijstaande stenen schuur • 5 kamers, waarvan 4 slaapkamers • Perceel: 155m2, Inhoud: 350m3, Bouwjaar: 1970, in 2006 gerenoveerd en uitgebouwd • Gelegen in een rustige en kindvriendelijke woonomgeving

Vraagprijs € 135.000,- k.k.

Vraagprijs € 144.500,- k.k.

Vraagprijs € 198.000,- k.k.

Epe Allendelaan 33

Epe Vleerveld 26

Emst Gerrit Braakmanweg 5

• Een unieke hoekwoning met dubbele berging en 2 leuke tuinen • 4 kamers, waarvan 2 slaapkamers • Perceel: 236m2, Inhoud: 337m3, Bouwjaar: 1978 • Op een fraaie wijze uitgebouwd met een ruime tuingerichte serre

• Helft van een dubbel woonhuis met garage • 5 kamers, waarvan 4 slaapkamers • Perceel: 318m2, Inhoud: 355m3, Bouwjaar: 1968 • De woning heeft een achtertuin van circa 20 meter!

• Keurige, moderne middenwoning met houten berging • 4 kamers, waarvan 3 slaapkamers • Perceel: 104m2, Inhoud: 280m3, Bouwjaar: 2010 • Gelegen in een rustige doodlopende straat in het centrum van Emst

Vraagprijs € 199.000,- k.k.

Vraagprijs € 215.000,- k.k.

Vraagprijs € 217.000,- k.k.

Epe Troelstrastraat 15

Epe Midachten 53

Epe Sint Gregoriusweg 1

• Ruime, speelse hoekwoning met stenen berging • 5 kamers, waarvan 4 slaapkamers • Perceel: 162m2, Inhoud: 400m3, Bouwjaar: 1981 • Gelegen in een rustige straat welke zeer kindvriendelijk is

• Uitgebouwde split-level-woning (tussenwoning) met inpandige schuur • 4 kamers, waarvan 2 slaapkamers • Perceel: 145m2, Inhoud: 430m3, Bouwjaar: 1972 • Gelegen op een fraaie locatie, tussen het centrum en de bossen

• Perfect, onderhouden twee-onder-een-kapwoning met stenen berging • 5 kamers, waarvan 4 slaapkamers • Perceel: 305m2, Inhoud: 380m3, Bouwjaar: 1991, gerenoveerd in 2010 • Tevens is nummer 3 te koop, zodat er mogelijkheid bestaat voor dubbele bewoning

Vraagprijs € 229.000,- k.k.

Vraagprijs € 249.000,- k.k.

Vraagprijs € 265.000,- k.k.

Schieven Keizer Garantiemakelaars De Lindehove 9, 8161EA Epe, Tel: (0578)-61 26 30 www.schievenkeizer.nl


Epe Beekweide 83

Vaassen Hommelbrinkstede 52

Epe Hoge Hagt 60

• Helft van een dubbel woonhuis met aangebouwde stenen garage • 5 kamers, waarvan 4 slaapkamers • Perceel: 265m2, Inhoud: 400m3, Bouwjaar: 1974 • Een plantsoen-/speelweide grenzend aan de achtertuin!

• Vrijstaande woning met houten schuren • 4 kamers, waarvan 3 slaapkamers • Perceel: 1365m2, Inhoud: 385m3, Bouwjaar: 1931 • Gelegen aan de rand van de kindvriendelijke woonwijk “de oenerererhof”

• Geschakelde vrijstaande woning met aangebouwde garage • 5 kamers, waarvan 4 slaapkamers • Perceel: 422m2, Inhoud: 420m3, Bouwjaar: 1965 • Ideale gezinswoning met comfort, luxe en ruimte

Vraagprijs € 275.000,- k.k.

Vraagprijs € 299.000,- k.k.

Vraagprijs € 339.000,- k.k.

Wapenveld Flessenbergerweg 38

Wenum Wiesel Papegaaiweg 6

Epe Grintgroeveweg 13

• Vrijstaande woning met ruime schuur en andere bijgebouwen • 4 kamers, waarvan 3 slaapkamers • Perceel: 3260m2, Inhoud: 330m3, Bouwjaar: 1959 • Het is gelegen op een vrije plek aan de rand van het dorp

• Sfeervolle vrijstaande woning met 2 garages en berging • 4 kamers, waarvan 3 slaapkamers • Perceel: 2508m2, Inhoud: 326m3, Bouwjaar: 1955 • De tuin biedt met paden, verhogingen en bosschages veel variatie en volledige privacy

• Vrijstaande woning met ruime stenen garage • 5 kamers, waarvan 4 slaapkamers • Perceel: 1608m2, Inhoud: 260m3, Bouwjaar: 1962 • Op loopafstand van de prachtige bossen en heidevelden van Epe

Vraagprijs € 340.000,- k.k.

Vraagprijs € 365.000,- k.k.

Vraagprijs € 375.000,- k.k.

Epe Sternpassage 34

Epe Hoofdstraat 195

Heerde Rhijnsburglaan 7

• Een luxe en ruim penthouse met 2 parkeerplaatsen en een grote berging • 5 kamers, waarvan 3 slaapkamers • Woonoppervlakte: 132m2, Inhoud: 390m3, Bouwjaar: 2005 • Uitzicht over de Brinklaan en richting de markt van Epe

• Vrijstaande semi-bungalow met aangebouwde stenen garage • 4 kamers, waarvan 3 slaapkamers • Perceel: 790m2, Inhoud: 470m3, Bouwjaar: ca. 1970 • Uitermate geschikt voor diegene die alles gelijkvloers wil!

• Keurig onderhouden vrijstaande woning • 4 kamers, waarvan 3 slaapkamers • Perceel: 465m2, Inhoud: 442m3, Bouwjaar: 1987 • De zeer verzorgde, besloten tuin beschikt over een veranda met buitenhaard

Vraagprijs € 379.000,- k.k.

Vraagprijs € 389.000,- k.k.

Vraagprijs € 389.000,- k.k.

Schieven Keizer Garantiemakelaars De Lindehove 9, 8161EA Epe, Tel: (0578)-61 26 30 www.schievenkeizer.nl


Oene

Ooster Oenerweg 13

Heerde

• Sfeervolle, rietgedekte woonboerderij met bakhuis en ruime, houten garage • 5 kamers, waarvan 4 slaapkamers • Perceel: 6106m2, Inhoud: 585m3, Bouwjaar: 1867, in 2003 grotendeels gerenoveerd • Gelegen in het landelijke buitengebied van Oene met een fraai, aangelegde tuin met vele mogelijkheden

• Landhuis met kantoor, dubbele garage, carport en gastenverblijf • 4 kamers, waarvan 3 slaapkamers • Perceel: 1634m2, Inhoud: 500m3, Bouwjaar: 1952 • Verwarmd zwembad van 5 x 10 meter

Vraagprijs € 549.000,- k.k.

Vraagprijs € 639.000,- k.k.

Epe

Belvédèreweg

Epe

Horsthoekerbeek 10

Oude Elburgerweg 10

• Zeer charmante en ruime rietgedekte villa met aangebouwde garage • 8 kamers, waarvan 5 slaapkamers • Perceel: 3500m2, Inhoud: 960m3, Bouwjaar: 1928, in 2004 substantieel uitgebouwd • Deze fraaie villa is een perfecte gezinswoning met een terrein dat veel rust en privacy biedt!

• Prachtige villa met diverse bijgebouwen in het bosrijke Epe • 7 kamers, waarvan 4 slaapkamers • Perceel: 10055m2, Inhoud: 1200m3, Bouwjaar: 1988 • Uitermate geschikt voor paardenliefhebbers met de unieke mogelijkheid om de bossen van de Veluwe te ontdekken!

Vraagprijs € 765.000,- k.k.

Vraagprijs € 1.185.000,- k.k.

Schieven Keizer Garantiemakelaars De Lindehove 9, 8161EA Epe, Tel: (0578)-61 26 30 www.schievenkeizer.nl


[Advertorial]

Van harte gefeliciteerd

met uw nieuwe woning! Maak van uw huis, uw droomhuis.

Nú is het moment om uw droomhuis van binnen en buiten naar eigen smaak in te richten. U heeft vast al ideeën over hoe u het wilt inrichten. Maar met die enorme keuze in kleuren en materialen is dat niet eenvoudig. De leukste fase van verhuizen of een enorme last? Bij Deco Home en Verf & Wand denken ze graag met u mee. In de bijna 200 speciaalzaken vindt u een enorm assortiment verf van topkwaliteit. De verf kunnen ze in elke kleur mengen. Kies voor het schilderwerk van uw nieuwe huis voor een professionele verf. Het is in aanschaf wel iets duurder, maar eenvoudiger verwerkbaar en het geeft een langdurige bescherming. Dit betekent dat u veel minder vaak de ladder op hoeft, waardoor u uiteindelijk voordeliger uit bent.

Welke verf voor welke klus het meest geschikt is, kunnen de specialisten u vertellen, want verf is al heel lang hét specialisme van Deco Home en Verf & Wand. Ook behang is een prima middel om uw interieur de uitstraling te geven die u wenst. Trendy, klassiek, kleurrijk, sober, ingetogen of juist heel uitbundig. Voor elke interieurstijl is er een enorme keuze in behangcollecties van bekende merken, zoals Eijffinger, dimago® en Arte.

Voor de ramen kiest u dan bijpassende raamdecoratie. Hieronder verstaan we jaloezieën, vouw- en rolgordijnen, lamellen en plissé- en paneelgordijnen. Shutters worden nu in Nederland ook steeds populairder. Deze van oorsprong mediterrane houten binnenluiken met verstelbare lamellen, geven een prachtige uitstraling aan elke ruimte. Bij de Deco Home en Verf & Wand winkels vindt u naast verf, behang en raamdecoratie ook een ruime collectie gordijnstoffen, tapijt, laminaat en vinyl. En omdat alle assortimenten onder een dak te vinden zijn, is het alles op elkaar afstemmen heel gemakkelijk. Door het alles in 1 concept heeft u geen zorgen over de planning.

Kijk voor een winkel in de buurt op: www.verfenwand.nl en www.decohome.nl

dimago®

35


Bel voor meer informatie 088 200 2000 Almelo

Het Laar 45

Almelo

Wierdensestraat 147-B

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 183 m2 Woonopp.: 135 m2 Inhoud: 440 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1977

Bungalow Perceeloppervlakte: 496 m2 Woonopp.: 154 m2 Inhoud: 525 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1994

Almere

Krammerpad 24

Benedenwoning Woonlaag: 1 Woonopp.: 65 m2 Inhoud: 170 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 2007

Almere

Salsastraat 231

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 161 m2 Woonopp.: 105 m2 Inhoud: 315 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1996

Almere

Forelstraat 14

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 126 m2 Woonopp.: 110 m2 Inhoud: 330 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1984

Vraagprijs € 145.000,- k.k.

Vraagprijs € 349.000,- k.k.

Vraagprijs € 129.000,- k.k.

Vraagprijs € 167.500,- k.k.

Vraagprijs € 169.000,- k.k.

Almere

Almere

Almere

Almere

Almere

Jacob van Ruysdaelstraat 108

Portiekflat Woonlaag: 5 Woonopp.: 96 m2 Inhoud: 290 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2000

Achterwerf 151

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 140 m2 Woonopp.: 98 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1980

Violetstraat 3

Bungalow Perceeloppervlakte: 198 m2 Woonopp.: 94 m2 Inhoud: 335 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1996

Meindert Hobbemastraat 142

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 118 m2 Woonopp.: 135 m2 Inhoud: 400 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2000

Carel Willinklaan 42

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 240 m2 Woonopp.: 175 m2 Inhoud: 500 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2001

Vraagprijs € 172.500,- k.k.

Vraagprijs € 175.000,- k.k.

Vraagprijs € 187.000,- k.k.

Vraagprijs € 187.500,- k.k.

Vraagprijs € 280.000,- k.k.

Almere

Almere

Almere

Almere

Barchem

Kiel 31

Ankerbol 21

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 1 m2 Woonopp.: 175 m2 Inhoud: 595 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2006

Kompas 6

Herenhuis Perceeloppervlakte: 363 m2 Woonopp.: 130 m2 Inhoud: 420 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2010

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 467 m2 Woonopp.: 165 m2 Inhoud: 625 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 2009

Overstag 16

Villa Perceeloppervlakte: 483 m2 Woonopp.: 180 m2 Inhoud: 600 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1992

Ruurloseweg 27

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 748 m2 Woonopp.: 110 m2 Inhoud: 375 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1950

Vraagprijs € 400.000,- k.k.

Vraagprijs € 412.000,- k.k.

Vraagprijs € 499.000,- k.k.

Vraagprijs € 549.000,- k.k.

Vraagprijs € 265.000,- k.k.

Borne

Dalfsen

Dedemsvaart

Deventer

Deventer

Ruwerstraat 126

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 142 m2 Woonopp.: 86 m2 Inhoud: 285 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1980

Vraagprijs € 164.500,- k.k.

Van Lentestraat 13

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 260 m2 Woonopp.: 121 m2 Inhoud: 360 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1965

Vraagprijs € 249.000,- k.k.

De Magnolia 28

Bungalow Perceeloppervlakte: 635 m2 Woonopp.: 160 m2 Inhoud: 645 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1971

Vraagprijs € 285.000,- k.k.

Waardenborg 9

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 312 m2 Woonopp.: 110 m2 Inhoud: 330 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1984

Vraagprijs € 197.500,- k.k.

kijk voor alle huizen www.makelaarsland.nl

Oudegoedstraat 133

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 122 m2 Woonopp.: 110 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1935

Vraagprijs € 199.500,- k.k.


Bel voor meer informatie 088 200 2000 Emmeloord

Beijerland 88

Penthouse Woonlaag: 6 Woonopp.: 186 m2 Inhoud: 650 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 2002

Enschede

Kuipersdijk 169

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 226 m2 Woonopp.: 103 m2 Inhoud: 355 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1940

Enschede

Olivier van Noortstraat 35

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 215 m2 Woonopp.: 92 m2 Inhoud: 310 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1942

Enschede

Mastbos 104

Enschede

Rhaanbrink 67

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 205 m2 Woonopp.: 105 m2 Inhoud: 320 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1998

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 258 m2 Woonopp.: 146 m2 Inhoud: 480 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1982

Vraagprijs € 365.000,- k.k.

Vraagprijs € 129.000,- k.k.

Vraagprijs € 159.500,- k.k.

Vraagprijs € 220.500,- k.k.

Vraagprijs € 262.500,- k.k.

Enschede

Haaksbergen

Hengelo

Hengelo

Holten

Nieuwe Beekweg 130

Bungalow Perceeloppervlakte: 2137 m2 Woonopp.: 133 m2 Inhoud: 416 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1989

Vincentstraat 62

Maisonnette Woonlaag: 2 Woonopp.: 85 m2 Inhoud: 225 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1978

F. Zernikestraat 95

Maisonnette Woonlaag: 3 Woonopp.: 85 m2 Inhoud: 260 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1968

Drilscholtenstraat 26

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 153 m2 Woonopp.: 130 m2 Inhoud: 430 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1976

Fazantenweg 24

Bungalow Perceeloppervlakte: 2950 m2 Woonopp.: 132 m2 Inhoud: 460 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1973

Vraagprijs € 415.000,- k.k.

Vraagprijs € 154.000,- k.k.

Vraagprijs € 116.000,- k.k.

Vraagprijs € 220.000,- k.k.

Vraagprijs € 675.000,- k.k.

Huissen

Lelystad

Nijkerk

Nijkerk

Oldemarkt

Stoeterij 38

Marquette 61

Galerijflat Woonlaag: 2 Woonopp.: 86 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 2007

Villa Perceeloppervlakte: 612 m2 Woonopp.: 135 m2 Inhoud: 500 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2006

Greppelland 14

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 167 m2 Woonopp.: 100 m2 Inhoud: 320 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1991

Rotsvlinder 16

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 197 m2 Woonopp.: 106 m2 Inhoud: 340 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2005

Burgemeester van Gerrevinklaan 7

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 135 m2 Woonopp.: 123 m2 Inhoud: 389 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1975

Vraagprijs € 169.000,- k.k.

Vraagprijs € 448.000,- k.k.

Vraagprijs € 205.000,- k.k.

Vraagprijs € 245.000,- k.k.

Vraagprijs € 138.900,- k.k.

Rouveen

Vriezenveen

Wierden

Zwolle

Zwolle

Rozenlaan 27

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 676 m2 Woonopp.: 114 m2 Inhoud: 375 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1957

Vraagprijs € 225.000,- k.k.

Platanenplein 10

Herenhuis Perceeloppervlakte: 595 m2 Woonopp.: 264 m2 Inhoud: 1040 m3 Kamers: 8 Bouwjaar: 1937

Vraagprijs € 389.000,- k.k.

ten Cateweg 12

Woonboerderij Perceeloppervlakte: 2040 m2 Woonopp.: 196 m2 Inhoud: 733 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1780

Vraagprijs € 425.000,- k.k.

Groeneweg 11

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 99 m2 Woonopp.: 94 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1906

Vraagprijs € 189.500,- k.k.

kijk voor alle huizen www.makelaarsland.nl

Fioringras 83

Herenhuis Perceeloppervlakte: 381 m2 Woonopp.: 125 m2 Inhoud: 525 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 2001

Vraagprijs € 346.000,- k.k.


Een verhuizing is iets waar je vaak erg naar uitkijkt. Eindelijk kun je in dat grotere of mooiere huis gaan wonen, in die leuke buurt. Maar kinderen kunnen vaak erg tegen een verhuizing opzien. Ze moeten hun vriendjes en vriendinnetjes achterlaten, weg uit hun vertrouwde buurt en naar een andere school. Daarnaast kan een verhuizing voor stress, of in ieder geval spanningen zorgen. Maak de verhuizing ook leuk voor de kinderen door er samen over te praten.

38


VerhuizenDoeJeZo

Omgevingsfactoren door de ogen van een kind Al op hele jonge leeftijd kunnen kinderen de invloed van een verhuizing merken. Je zou misschien denken dat een baby zich nog zo weinig bewust is van zijn omgeving, dat deze niet veel merkt van een verhuizing. Toch zijn baby’s erg gevoelig voor veranderingen en voor de energie die je als ouder uitstraalt. Brengt een verhuizing voor jou veel stress met zich mee, dan zal je baby zich ook gestresst voelen. Je kunt daarom het beste tijdens de verhuizing zoveel mogelijk hetzelfde houden voor de baby. Wacht liever nog even met het kopen van allemaal nieuwe spulletjes voor in de babykamer en houdt in het begin nog het eigen bedje, gordijnen, dezelfde kleuren en dekens. Jouw kleine zal zich zo het snelste op zijn gemak voelen in de nieuwe woning. Verhuizen met een peuter Peuters kun je van tevoren voorbereiden op de verhuizing. Lees samen een boekje over verhuizen, waardoor je jouw kind leert wat ‘verhuizen’ inhoudt. Breng ook alvast een bezoekje aan de nieuwe woning en de nieuwe buurt, zodat je samen de nieuwe school en bijvoorbeeld een speeltuin in de buurt kan bekijken. Misschien mag hij of zij zelfs al een keertje op ‘proef’ komen op de nieuwe peuterschool. Soms lijken peuters in eerste instantie geen moeite te hebben met een verhuizing, maar

als het eenmaal tot hen doordringt dat ze niet meer teruggaan naar de oude buurt zorgt dit alsnog voor problemen. In dit geval is een flinke dosis begrip en geduld de beste remedie. Jouw peuter zal na verloop van tijd wennen aan de nieuwe woning en de nieuwe omgeving. Verhuizen met een kleuter Vanaf een jaar of vier/vijf kan een kind echt betrokken worden bij de verhuizing. Neem jouw zoon of dochter mee naar het nieuwe huis en laat hem of haar een eigen kamer uitkiezen en een eigen behang of kleur op de muur. Je kunt alvast vertellen waar alle spullen komen te staan en hoe het er straks uit komt te zien. Ook op deze leeftijd kun je vragen of jouw kind al een dagje op de nieuwe school mag meelopen. Als de verhuizing dichterbij komt kun je jouw kind vragen om te helpen met het inpakken van zijn of haar eigen spulletjes. Stop tijdens de verhuizing een spelletje, knuffeltje en eventueel iets te eten en drinken in een rugzakje, zodat hij of zij zich niet hoeft te vervelen. Zorg er wel voor dat je af en toe aandacht hebt voor je kind of breng hem of haar even bij een oppas. Zo voorkom je dat jouw kind zich ‘verloren’ voelt tussen alle dozen. Verhuizen tijdens de puberteit Oudere kinderen zullen wat makkelijker beseffen wat een verhuizing precies inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken. Toch wil dat niet zeggen dat de verhuizing zelf voor hen ook makkelijker zal zijn. Kinderen in de leeftijdscategorie 11 tot 15 jaar krijgen al veel veranderingen voor hun kiezen die hen onzeker kunnen maken; denk hierbij aan de overstap naar de middelbare school, de puberteit en lichamelijke veranderingen. Een verhuizing kan op zo’n moment nét even teveel zijn. Betrek een puber zoveel en zo vroeg mogelijk bij de verhuizing, zo geef je het gevoel dat je hem of haar serieus neemt. Het kan ook helpen om hem of haar zelf een nieuwe school te laten kiezen en de nieuwe kamer zelf te laten inrichten.

Tips & tricks • Vertel jonge kinderen pas over de verhuizing als je ook echt duidelijkheid kan verschaffen: dáár gaan we wonen, dáár is je nieuwe school en dáár is het nieuwe winkelcentrum. • Bij oudere kinderen is het juist beter om open en eerlijk te zijn en hen zo vroeg mogelijk bij de verhuizing te betrekken. Ze kunnen anders het gevoel krijgen dat je informatie voor hen achterhoudt. • Vertel niet alleen dat, maar vooral ook waarom je gaat verhuizen • Praat veel met jouw kinderen en zorg dat er ook ruimte is voor negatieve gevoelens over de verhuizing • Licht ook alvast de oude school in. Zij zullen er begrip voor hebben als jouw kind het wat moeilijk heeft. • Laat in het oude huis zolang mogelijk één kamer gezellig en vertrouwd, zodat jouw kind zich hierin kan terugtrekken als het even teveel wordt. Zorg er vervolgens in het nieuwe huis voor dat er zo snel mogelijk een plek ingericht wordt met vertrouwde spulletjes. • Laat jouw kind zeker in het begin af en toe vriendjes uit de oude buurt uitnodigen om te komen spelen of logeren. • Houd in het begin goed contact met de nieuwe school. Het kan zijn dat ze hier net een ander lesprogramma volgen of iets voor of achter lopen op het lesprogramma van de oude school.

Verhuizen DoeJeZo

39


De bezichtiging‌ waar let je op?

Heb je een woning op het oog? Dan is de bezichtiging een logische volgende stap. Binnen een korte tijd krijg je een hoop informatie te verwerken. Probeer zo goed mogelijk op alle details te letten. Veel mensen zien dingen over het hoofd als de woning op het eerste gezicht helemaal naar wens blijkt te zijn. Je kunt dit voorkomen door deze checklist bij de hand te houden en in te vullen tijdens de bezichtiging. Nog een tip: maak tijdens de bezichtiging zoveel mogelijk foto’s! Je kunt dan later, eventueel met iemand erbij, nog even rustig alle ruimten binnen de woning bekijken.

40 De bezichtiging...


Bezichtigings-checklist! Adres:

Kamers Noteer per kamer de volgende gegevens.

Bouwjaar: Vraagprijs: Bijzonderheden:

Schuur/berging/garage: nee ja, t.w.: Eigen parkeerruimte: ja nee Lichtinval: voldoende

onvoldoende

Opmerkingen:

Geschikt voor huidige meubels: ja nee

Leeftijd cv-ketel:

anders:

Beglazing: dubbel enkel deels dubbel, t.w.: Isolatie: goed matig

nee

Afmeting:

Algemeen Verwarming: cv-ketel gaskachel gevelkachel

Warm water: cv-combiketel boiler elektra gas

Overig Balkon: ja

Algemene staat: goed matig

voldoende slecht

Hoeveelheid kastruimte: goed voldoende matig slecht Opmerkingen:

onveilig

Voldoende winkels: ja nee Voldoende groen: ja nee Goede uitstraling: ja nee

voldoende slecht

Aantal elektragroepen:

Omgeving Straatbeeld: veilig

Tuin Afmeting voortuin:

Scholen in de buurt: ja nee

Aantal aardlekschakelaars: Hang- en sluitwerk: goed voldoende matig slecht Kozijnen: aluminium kunststof hout Onderhoud kozijnen: goed voldoende matig slecht Onderhoud schilderwerk: goed voldoende matig slecht

Ligging voortuin:

Kinderdagverblijf in de buurt: ja nee

Uitzicht voortuin:

Gezondheidscentra in de buurt: ja nee

Afmeting achtertuin:

Openbaar vervoer: voldoende matig

Ligging achtertuin:

Opmerkingen:

Uitzicht achtertuin:

Bijzonderheden:

Aanwezigheid stopcontacten: voldoende onvoldoende Zijn er vochtplekken zichtbaar? ja nee Zijn er scheuren zichtbaar? ja nee

De bezichtiging...

41


Zorgeloos aankopen met Makelaarsland ‘Hoeveel is het huis waard?’ ‘Zijn er gebreken?’ ‘Wat moet ik bieden?’ De NVM aankoopmakelaars van Makelaarsland behartigen úw belangen. Uw makelaar geeft u inzicht in de waarde van de woning, onderzoekt mogelijke gebreken en voert scherpe onderhandelingen.

Ga voor de unieke formule van Makelaarsland en bespaar duizenden euro’s!

Al vanaf

€295 (incl. btw)

Gratis aankoophulplijn Bel vrijblijvend onze aankoophulplijn voor al uw vragen!

088 200 2000

samen met


[Advertorial]

Woningverkopers lopen te laat

tegen problemen aan

Daar snapte ik niets van. We hebben de lening al tien jaar geleden afgelost.’ Mevrouw Bouwman vult aan: ‘We wisten niet dat de hypotheekakte van onze oude woning nog stond ingeschreven in het hypothekenregister van het Kadaster. Deze inschrijving moesten we door de notaris laten doorhalen. In het koopcontract staat dat wij het huis ‘vrij van hypotheek’ moeten leveren aan de koper.’ Notaris voorkomt boete De notaris vertelt het echtpaar dat de hypotheek niet automatisch verdwijnt als de lening wordt afgelost. Om hier nog een schepje bovenop te doen, bestaat de oude hypotheekbank niet meer. En die moet wel toestemming geven om de hypotheek van het huis af te halen. ‘De notaris wist gelukkig een oplossing, maar die kostte wel tijd. Wij waren ontzettend bang dat we een boete zouden krijgen omdat wij het huis niet op tijd konden opleveren. Maar het ging net goed. Dankzij de notaris!’, aldus Bouwman.

Bestaande koopwoningen zijn de afgelopen jaren steeds goedkoper geworden. Daarnaast staan er ook nog eens veel huizen te koop. De meeste mensen zijn blij als ze hun huis kwijt zijn, zo ook Sander Willemse. Maar veel te laat kwam hij erachter dat hij de handtekening van zijn ex nodig had. Gevolg: een boete omdat zijn woning niet op tijd kon worden verkocht. Jaren geleden kocht Sander Willemse zijn eerste huis. Niet lang daarna ontmoette hij zijn eerste vrouw. Ze trok bij hem in en na enkele jaren trouwden zij in gemeenschap van goederen. Helaas duurde het huwelijk niet erg lang en besloot het echtpaar te scheiden. ‘Ik bleef achter in het huis, want ik had het huis tenslotte zelf gekocht’, aldus Willemse. Huis na scheiding Een paar maanden geleden wilde hij het huis verkopen. Samen met zijn nieuwe liefde heeft hij een nieuwbouwwoning gekocht. Willemse: ‘Alles was al rond en er hoefde alleen nog maar getekend te worden. Helaas bleek toch niet alles goed te zijn geregeld.’ Na de scheiding was nooit een akte ingeschreven waarin stond dat de woning van Willemse bleef. ‘Een koude douche! In het echtscheidingsconvenant stond dat het huis van mij zou blijven. Ik ging er vanuit dat dit voldoende was. Maar nu blijkt dat ik die afspraak officieel bij de notaris had moeten vastleggen’, zegt Willemse. Zijn ex-vrouw moest nu ook tekenen. ‘Om hier nog een schepje bovenop te doen, kwam ik hier veel te laat achter, waardoor ik mijn woning niet op tijd kon leveren. En dit betekende een boete. Als ik eerder naar de notaris was gegaan, had ik dit kunnen voorkomen.’

Boeteclausule In de koopakte staat meestal een boeteclausule. Als de woning niet op tijd wordt overgedragen, moet de verkoper vaak 10 procent van de koopsom als boete betalen. Veel mensen weten dit niet. Of lopen aan het eind van het verkoopproces tegen problemen aan die zij eerder hadden kunnen oplossen als de notaris bijtijds in beeld was gekomen. Notaris eerder in beeld De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie pleit er dan ook voor om de notaris eerder in het koopproces te betrekken. Wanneer het werk van de notaris naar voren schuift, wordt het hele proces efficiënter. De akte van levering is niet langer een ‘reparatieakte’ voor problemen die in de koopfase niet zijn opgelost. Hypotheek al afgelost, toch? Ook de heer en mevrouw Bouwman liepen op het laatste moment tegen problemen aan. Het stel woonde al dertig jaar in hun prachtig verbouwde woning. Toen de kinderen het huis uitgingen, wilden ze graag kleiner gaan wonen. Vlak voor de overdracht van hun oude woning, kregen zij een telefoontje van de notaris. De heer Bouwman: ‘Er zou nog steeds een hypotheek op het huis zitten.

Meer informatie Wilt u advies, neem dan contact op met een notaris uit de buurt. Via de zoekfunctie op de website www.notaris.nl is het eenvoudig om een notaris in de buurt te vinden. Bereid het eerste bezoek aan de notaris goed voor en lees de tips op www.notaris.nl/op-gesprek. De KNB is de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Alle (kandidaat-)notarissen zijn verplicht aangesloten bij de KNB.

EEn woning kopEn of vErkopEn? Wat moet u regelen? Wat zijn veelvoorkomende problemen? En waarom moet u eigenlijk naar de notaris? Op www.notaris.nl is alles voor u op een rijtje gezet. Doe de online test en ontvang vrijblijvend advies op maat.

www.notaris.nl Je regelt het bij de notaris.

Gratis brochure Woning Verkopen U kunt de brochure afhalen bij veel notariskantoren. Of gratis downloaden via de website www.notaris.nl/een-woning-verkopen. Ook beschikbaar online als doorbladerbare versie.

Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie

43


Wanneer de zon weer schijnt, kook je het liefste buiten. Natuurlijk doet de barbecue het altijd goed, maar tegenwoordig zijn de mogelijkheden allang niet meer beperkt tot het bereiden van vlees of vis op de grill. Er is inmiddels een ruime keuze aan buitenkeukens verkrijgbaar, waarmee je ook buiten jouw specialiteiten en culinaire hoogstandjes kunt bereiden.

44

Home made


Home made

Koken in de buitenlucht Ook zo’n handige buitenkeuken voor op je balkon of terras? Met deze klusinstructie maak je hem zelf in een handomdraai. Een paar planken, deurtjes, een bovenblad van Chinees hardsteen en klaar is je buitenkeuken! Benodigdheden: Vurenhout geschaafd (kopmaat 14,3 x 1,8 cm) • 8 x lat van 60,5 cm

Stap 10

Teken met potlood en rolmaat de gewenste lengtes af. In de boodschappenlijst vind je de juiste maten voor elk onderdeel.

Bevestig de vier tussenschotten tussen de staanders op de bodem en op de middenplank.

Stap 2

Monteer de twee louvredeurtjes met de vier scharnieren.

Zaag de latten op maat.

Voor de zijkanten: • 12 x lat van 116,4 cm

Voor de tussenschotten: Vurenhout geschaafd (kopmaat 4,4 x 1,8 cm) • 4 x lat van 56,9 cm

Stap 11

Stap 3

Stap 12

Voor het maken van de zijkanten: leg de latten vier aan vier tegen elkaar. Teken een lijn op 1,8 op 30 en op 58,7 cm, gerekend vanaf de onderkant.

Schuur het geheel. Zet alles in de grondverf en lak het minstens 2 keer af. Plaats als laatste de twee tegels van hardsteen op de bovenkant en zet deze met montagekit vast.

Stap 4

Voor de bovenkant, bodem en middenplank: • 4 x lat van 54,2 cm

Lijm en schroef (35 mm) twee steunen net boven de onderste lijnen vast. De overige vier steunen komen net onder de midden- en bovenlijnen. Tip: boor de schroefgaten voor met een 3 mm houtboor en ruim het gat met behulp van de verzinkboor. Zo ‘kiezen’ de schroeven een rechte weg en vallen de schroefkoppen netjes in het hout.

Stap 5

Voor de staanders: • 6 x lat van 57,8 cm De steunen voor boven- en onderkant en plank: Vurenhout geschaafd (kopmaat 4,4 x 4,4 cm) • 4 x 10 cm (voor de poten) • Grondverf / buitenbeits • Verf (buitenkwaliteit) • Spaanplaatschroeven (3 x 35 mm 3x 50 mm) • Houtlijm (buitenkwaliteit) • Montagekit • 2 x tegel van Chinees hardsteen (60 x 60 cm) • 2 x louvredeurtje (gesloten model 39,4 x 60,1 cm) • 4 x scharnier (50 x 39 mm)

Gereedschappen: • Timmerpotlood • Rolmaat • Schroefmachine • Houtboortje 3 mm • Verzinkboor • Handzaag/afkortzaag

Stap 1

Voor de bodem: lijm en schroef de latten aan de onderkant, tégen de onderste steunen. Laat tussen de latten een ruimte open van 2 mm.

Stap 6 Bevestig de vier poten tegen de onderkant van de planken.

Stap 7 Voor de middenplank: zaag uit twee latten twee inkepingen van 1,8 cm diep. De inkepingen zijn 4,4 cm breed en komen op 34 cm van de buitenzijden. Haal het overtollige stukje hout met de beitel weg. Tip: haal het overtollige hout bij de inkeping in twee of drie keer weg. Als je het in één keer probeert loop je het risico dat de lat gaat splijten.

Stap 8 Lijm en schroef de planklatten op de middelste steunen. Ook hier 2 mm tussenruimte bewaren. Zorg ervoor dat de twee planken met inkepingen aan de buitenkant komen.

• Houtbeitel • 2x schilderset (roller, verfbakje en kwast) • Schuurpapier • Kitspuit

Stap 9 Bevestig de latten voor de bovenkant op de bovenste steunen. Plaats de staanders in de inkepingen van de middenplank en tussen de onder- en bovenkant. Lijm en schroef ze vast.

Tip:

sparante Als je tran gebruikt, ts buitenbei buitenkeu hoef je de d n ro g de ken niet in ! en tt verf te ze

Meer inspiratie? Op de website van KARWEI zijn allerlei leuke DIY-projecten te vinden, variërend van het opleuken van je bestaande, tot het maken van je eigen meubels en decoraties. Er zijn kant en klare handleidingen beschikbaar, die je met één druk op de knop kunt uitprinten. Alle benodigdheden zijn verkrijgbaar bij KARWEI. Welk project je ook kiest, er is altijd ruimte voor jouw eigen creativiteit. Zo ben je verzekerd van een uniek eindresultaat, voorzien van jouw eigen ‘touch’. De leukste DIY-ideeën vind je op karwei.nl/inspiratie

Home made

45


Woodna agen

Zaterdag 17 – zondag 18 augustus 2013

Open tuindagen Kwekerij Krijn Spaan, Kortenhoef Tijd: Zaterdag 10.00 uur - 17.00 uur, zondag 11.00 uur - 17.00 uur Entree: Gratis Thema: ‘Bijzondere vaste planten & heesters’ Zin in een leuk dagje uit? Kom gezellig langs op onze Tuinfair! Hier kunt u hobby, passie en ontspanning combineren en heerlijk rondstruinen tussen een zee aan bloemen en planten. U kunt genieten van een assortiment van 1800 soorten vaste planten en vele soorten gewone en bijzondere heesters. Er zijn bekende kwekers uit heel Nederland met hun eigen assortiment, zodat er een compleet aanbod aanwezig is. Zaterdag 31 augustus – zondag 1 september 2013

Proef het Landleven, Posterholt Tijd: 11.00 uur - 18.00 uur Entree: € 4,- per persoon, kinderen en 65+ gratis

Woensdag 21 – zondag 25 augustus 2013

Landgoedfair Mariënwaerdt, Beesd Woensdag, donderdag, zaterdag, zondag: 10.00 - 18.00 uur Vrijdag: 10.00 - 20.00 uur Entree: € 15,- parkeren € 2,- (t.b.v. Stichting BIO Kinderrevalidatie). Vrijdagavond 18.00 uur - 20.00 uur: € 10,-. Kinderen tot en met 12 jaar gratis. Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Tijd:

Landgoedfair 2013: Lekker landelijk! De 19e Landgoedfair op landgoed Mariënwaerdt vindt plaats van 21 tot en met 25 augustus 2013. Vijf dagen lang kunnen bezoekers genieten van het echte zomerse buitenleven en de mooie producten en lekkernijen die daarbij horen. De Landgoedfair is één van de meest gezellige en sfeervolle buitenfairs van Nederland. Ruim 160 standhouders bieden een grote variëteit aan buiten- en binnenartikelen en bijzondere kleding en accessoires. Het prachtige landgoed, de rondleidingen door de moestuin en Huize Mariënwaerdt, de bijzondere gerechten, de gezellige terrassen, passende muziek en het spectaculaire demonstratieprogramma in de Grote Parade zorgen samen voor een onvergetelijke dag uit in een lekker landelijke sfeer.

…je bij PostNL gebruik kunt maken van de Verhuisservice? Via de Verhuisservice informeert u gratis alle belangrijke bedrijven over uw verhuizing (ook bij een verhuizing naar het buitenland). Post die in deze tussenperiode of later nog gericht is aan uw oude adres wordt doorgestuurd naar uw nieuwe adres.

46 Woon agenda

Na het succes van 2012 vindt wederom Proef het Landleven plaats op de prachtige locatie Kasteel Aerwinkel in Posterholt. Er is een zestigtal standhouders met mooie landelijke producten. Met onder andere jams, Ierse producten, groendecoraties, chutneys, weckproducten, airbrush, tiffany, wijnen, fudge, brocante, savon de marseille, oliën en azijnen, sieraden, servies en nog veel meer. Daarnaast zijn er vele demonstraties van o.a. een een valkenier, jachthonden, puppybehendigheid, sterkste mannen van Limburg, schapendrijven, een kunstsmid, een imker en schilderijtechniek van Bob Ross. Zondag 18 augustus 2013

Antiek en Brocantemarkt, Limbricht Tijd: 10.00 uur – 17.00 uur Entree: € 2,- per persoon Op 18 augustus vindt er op de binnenplaats van Kasteel Limbricht een gezellige Antiek en Brocantemarkt plaats. Er zal een 50-tal kramen aanwezig zijn waar u kunt rondneuzen tussen antiek en brocante. Daarnaast kunt u op het terras van Kasteel Limbricht heerlijk een kopje koffie drinken met een smakelijk stuk vlaai of uitgebreid lunchen of dineren in echte kasteelsferen. De entree is onder de poort van het kasteel en kunt u ter plekke betalen.

…het akkoord van het kabinet over maatregelen voor de woningmarkt gunstig uit kan pakken voor uw verbouwing?

…de gemiddelde Nederlander meerdere onnodige verzekeringen heeft en eigenlijk veel geld kan besparen?

Eén van de belangrijkste aspecten van dit akkoord is de BTW-verlaging in de bouw, van 21% naar 6%. Voor u als consument kan dit positieve gevolgen hebben, omdat bedrijven lagere prijzen zullen hanteren voor verbouwingen. Wilt u bijvoorbeeld uw kozijnen vervangen of een dakkapel plaatsen, dan zal dat dit jaar extra voordelig kunnen.

In Nederland zijn slechts drie verzekeringen verplicht; de ziektekostenverzekering, de WAautoverzekering en brandverzekering voor mensen met een eigen huis. Wees kritisch bij het afsluiten van overige verzekeringen. Vraag je af of ze je echt meer opleveren dan je eraan kwijt bent.


[Advertorial]

Welkom bij

Goossens wonen & slapen

Van het ontwerpen van meubelen tot en met een perfecte aflevering en montage bij u thuis. Goossens heeft dit hele traject in eigen beheer en dat is de reden waarom ze topkwaliteit meubelen tegen de gegarandeerd laagste prijs kunnen leveren. Als gerenommeerd bedrijf met een historie van meer dan een halve eeuw is Goossens uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van kwaliteitsmeubelen in de Benelux en daarbuiten. Het hele jaar door worden de nieuwste trends gevolgd en wordt er geluisterd naar de wensen van klanten voor een continu vernieuwende collectie. Maar het blijft niet bij een mooi ontwerp, want de kwaliteit- en preventiemedewerkers zijn uitermate kritisch op de constructie, materiaalkeuze, afwerking en uitstraling. Daarom testen zij alle materialen en ieder meubel uitvoerig om de kwaliteit en duurzaamheid van de meubelen te kunnen garanderen. Goossens geeft niet voor niets een brancheoverschrijdende garantie van 10 jaar op het grootste deel van de collectie. 10 locaties Op een tiental goed bereikbare locaties in Nederland presenteert Goossens in grote tot XXL-stores compleet uitgewerkte woon- en slaapkamer-

interieurs in 1001 smaken, stijlen en sferen. Onder meer in Amsterdam, Heerlen, Nuenen, Roermond, Rotterdam, Leiderdorp en Zevenaar. Ideaal om ideeën op te doen wat betreft het combineren van meubelen, stijlen en het gebruik van kleuren en accessoires. Kijk voor een overzicht van alle filialen op www.goossens.nl Persoonlijk advies Vanzelfsprekend kunt u bij Goossens rekenen op een uitgebreid advies. De deskundige woon- en slaapadviseurs staan voor u klaar en door voortdurende scholing en training zijn zij uitstekend op de hoogte van de nieuwste trends en mogelijkheden. En wilt u nog een stapje verder gaan, dan kunt u bij Goossens gebruik maken van een gratis en persoonlijk interieuradvies.

Speciaal opgeleide stylistes met een jarenlange ervaring maken in een afspraak een verrassend en praktisch ontwerp voor de inrichting van uw woning. Hetzelfde geldt voor uw slaapkamer. Want heeft u ooit gedacht aan een persoonlijk slaapadvies? De experts van Goossens helpen u graag. En gratis! U zult slapen als nooit tevoren. Alles is mogelijk Nagenoeg alle meubelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen en afmetingen. Zo kiest u bij banken niet alleen uit stof of leder, maar ook uit honderden kleuren, verschillende vullingen en de door u gewenste poten. Bij de houten meubelen – zoals salon- en eetkamertafels, kasten of dressoirs – vindt u vele hout- en kleurstalen om uit te kiezen. En op de slaapkamerafdeling is de keuze in boxsprings, kasten en matrassen ongekend groot en uiteraard ook weer voorzien van een professioneel slaapadvies. Maar ook voor specifieke wensen en meubelen op maat bent u bij Goossens aan het juiste adres. Eigen vakmensen verrichten zeer uiteenlopende aanpassingen. Van het omkleuren en lakken in de eigen spuiterij tot een meubel dat volledig op maat wordt gemaakt. Zo bent u altijd verzekerd van het meubel zoals u het wenst. Uiteraard uitgevoerd volgens dezelfde hoge kwaliteitseisen die Goossens hanteert.

Goossens wonen & slapen

47


Wonen in

de Watertoren van IJmuiden 48


“Dat is mijn toren”, dacht Karin. Ze woonde 30 jaar tegenover de Watertoren in IJmuiden. Wanneer ze met haar hondje in de duinen wandelde, torende de 42 meter hoge toren uit 1915 boven alles uit. “Daar woon ik, zei ik toen al”, vertelt Karin die er een jaar geleden ook echt in ging wonen.

Ze greep de mogelijkheid aan om haar eigen woning in te ruilen voor de koop van een appartement in de Watertoren. Een ruilkoop via Arjen de Pagter van Rijksmonumenten in Zeeland, die meerdere Watertorens in bezit hebben. In de Watertoren IJmuiden zijn elf loftappartementen gesitueerd met rondom een adembenemend uitzicht. Hoe hoger je gaat, hoe duurder de appartementen worden. De leefoppervlaktes variëren van 65m2 tot 185m2.

Karin woont onderin. “Ik begin beneden en eindig boven. Maar alle gekheid op een stokje: elke verdieping is uniek. Die van mij heeft een U-vorm. Ik had wat betreft de indeling inspraak waar de keuken en de badkamer zouden komen. De inrichting, vloeren, wanden en de materialen ervan kon ik mee bepalen. Mijn uitzicht is op het park. Gek genoeg wist mijn hondje precies waar hij wezen moest toen we hier gingen wonen. Zelf pakte ik in het begin nog weleens een verkeerde deur.

Anders wonen

49


Je zou kunnen zeggen dat deze woning letterlijk op mijn pad kwam, het Watertorenpad. Dit is mijn woondroom.” Het oude statige gebouw in IJmuiden verloederde. Vele organisaties vonden dat doodzonde en Rijksmonumenten Zeeland liet bouwer Tom de Boer er nieuwe loftappartementen in realiseren. Via een lift is met een ingenieus toegangssysteem tot midden in het loftappartement te komen. Negen van de elf appartementen hebben een inpandige buitenruimte, een overdekt balkon. Op de begane grond zijn de bergingen waar bewoners fietsen en dergelijke kwijt kunnen. “Al horen die, vind ik, niet in de mooie hal.” Toen de mogelijkheid voor Karin zich voordeed om hier te komen wonen, aarzelde ze geen seconde. “Mijn gezinssituatie was zo dat ik dit kon doen. Maar ik tekende wel pas toen alles klaar was. Je weet nooit of je voor onverwachte dingen komt te staan. Ik wilde wel gelijkvloers wonen, met het oog op mijn slechte enkel en de toekomst. Dat doe ik nu en ze moeten me hier later echt uit wegdragen.” Over twee jaar bestaat de toren 100 jaar.

“Deze Watertoren is toch een symbool voor IJmuiden” Karin hoopt op een feestje. Er is een niet erg actieve VvE aanwezig. De meeste appartementen worden verhuurd. Haar hoop is op de gemeente gevestigd. “Deze Watertoren is toch een symbool voor IJmuiden. Wanneer die een eeuw oud wordt mag dat toch niet onopgemerkt voorbij gaan?” Dat Karin begaan is met de toren moge duidelijk zijn. “Wanneer ik in de schitterende hal een voetstap zie, maak ik dat zelf even schoon. Ik wil de hal qua aanzien gewoon netjes houden. Die is namelijk zo mooi.” Karin praat enkel in superlatieven wanneer ze het over haar woning in de Watertoren heeft. “Toen ik mijn woning net betrok waren de bouwvakkers nog bezig met de bovenliggende appartementen. Ze bivakkeerden zelf tijdens de bouw ook in de toren. Ik kon altijd terecht met vragen en ze losten zaken snel op. Ik hoefde maar te kikken en ze stonden voor me klaar. Erg prettig. Dat heeft mij een goed thuisgevoel gegeven en daar ben ik ze nu nog dankbaar voor. Wanneer ik thuiskom, kijk ik altijd naar de sterrenhemel. Die lijkt dan helder en duidelijker dan voorheen. En ik kijk even naar het bootje (de windvaan) bovenop de Watertoren. Als ik dan naar binnen loop, besef ik weer hoe uniek ik woon.”

50 Anders wonen


Zonnige tijden voor het kopen van een huis?

2009

€ 880 -, PE R M A A ND

2013

€ 695 -, PE R M A A ND

Uw NVM-aankoopmakelaar laat u graag uw ruimere mogelijkheden zien


Uw nieuwe huis al op het oog? U bent druk met de verkoop van uw huis. Wellicht heeft u uw nieuwe huis al op het oog, of misschien zelfs al gekocht. Natuurlijk maakt u dat weer tot uw eigen paleis met een volledige opfrisbeurt van binnen en buiten. Vergeet dan zeker het buitenschilderwerk niet, want een goede verflaag beschermt uw bezit tegen ons wispelturige klimaat. Voor het buitenschilderwerk adviseren wij altijd professionele verf. Deze is makkelijker verwerkbaar en beschermt uw huis langer, zodat u dus minder snel opnieuw de verfkwast hoeft te hanteren (en dus uiteindelijk voordeliger uit bent). Natuurlijk is het voor de binnenkant van uw nieuwe huis best lastig kiezen; welke kleur verf, welk behang, welke jaloezieĂŤn? Wij adviseren u daarom graag in onze winkels, waar u naast verf ook een groot assortiment behang, raamdecoratie, shutters, gordijnen en vloeren vindt! Kom dus langs in een van onze ruim 190 winkels of bestel nu ook online via onze webshop.

Professionele verf is verkrijgbaar bij:

Verf, behang, raamdecoratie, shutters, gordijnstoffen en vloeren. Kom langs in onze winkel of bestel nu ook via de webshop! www.decohome.nl - www.verfenwand.nl

WonenDoeJeZo Magazine  

WonenDoeJeZo Magazine Noord Oost Nederland, editie augustus 2013

WonenDoeJeZo Magazine  

WonenDoeJeZo Magazine Noord Oost Nederland, editie augustus 2013