Page 1

w w w .g o

Home made Buitenkeuken

l

Woningaanbod in uw regio

n

Gekocht! Vanuit de stad naar een rustig dorp

s.

Woonagenda Leuke uitjes voor de vakantie

n

VerhuizenDoeJeZo Door de ogen van een kind

e

Zo werkt het! Kantoor aan huis

ss

Editie #02 augustus 2013

o

wonendoejezo


Laat je inspireren

bij Goossens boekenkast Ramos

1.199,–

fauteuil Stylio

vanaf 619,–

Krachtige kleuren Spelen met kleuren frist niet alleen uw interieur op. U zult merken dat u zelf ook nog vrolijker de dag door komt.

/

schilderij Abloom

80×80 cm normaal 249,– nu 149,–

kussen Knit

64,–

/

hanglamp Colour Caps normaal 239,– nu 179,–

Kijk voor de openingstijden op www.goossens.nl/winkels Nuenen, XXL store 14.000 m2 Duivendijk 4

Rotterdam, Alexandrium Alexandrium woonmall 117-119 en 215

Zevenaar, woonboulevard Edisonstraat 56e

Waalwijk Prof. Kamerlingh Onnesweg 1a

Heerlen, woonboulevard In de cramer 172

Leiderdorp, Woonboulevard Elisabethhof 30

Roermond, woonboulevard Vrijveld Dr. philipslaan 49

Utrecht Kaap de Goede Hooplaan 40 en 70

Onze nieuwe winkels! Opening medio oktober

Amsterdam, Villa Arena Villa arena 112-130 en 148-154

Advertentie - Wonen doe je zo - juli 2013 - 230x300mm.indd 1

7/22/13 4:47 PM


Inhoud Je hebt jouw woning verkocht. Gefeliciteerd!

Woontips

En nu op zoek naar een nieuwe woning...

Handige weetjes over wonen

Laat je door WonenDoeJeZo

Magazine

adviseren, inspireren en begeleiden in dit proces. Je ontvangt het WonenDoeJeZo Magazine de eerste drie maanden nadat je jouw woning (onder voorbehoud) verkocht hebt.

Gekocht

Uitgelicht Kantoor aan huis

De nieuwste woontrends

VerhuizenDoeJeZo Door de ogen van een kind

Home made Koken in de buitenlucht

Woonagenda Noteer alvast in je agenda

Anders Wonen Wonen in een Watertoren

14

6

Aan de rand van St. Philipsland

Home style

Wij wensen je veel leesplezier!

4

10 14 38 44 46 48

WonenDoeJeZo is een initiatief van Cubic*Media. WonenDoeJeZo Magazine verschijnt 12 x per jaar. Bezorgklachten Kun je melden via klachten@cubicmedia.nl

47

Uitgever Cubic*Media BV - Lijnbaan 17a - 3231 AE Brielle T 0181-355100 - wonendoejezo@cubicmedia.nl

10 Facebook.com/wonendoejezo “Like� onze

Twitter @Woontweets. Volg onze tweets en

facebookpagina en ontvang de leukste acties

blijf op de hoogte van het laatste woonnieuws,

en aanbiedingen op woongebied.

stylingtips en sfeertrends.

Disclaimer Niets uit deze uitgave mag, in welke vorm en op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Bij samenstelling van WonenDoeJeZo magazine is uiterste zorgvuldigheid betracht. Indien desondanks onvolkomenheden in de inhoud van het magazine voorkomen, dan aanvaardt de uitgever voor eventuele schade die hieruit voortvloeit geen enkele aansprakelijkheid.


Woontips

De zon is gaan schijnen… Ook op de woningmarkt!

De zomerkriebels hebben nu ook op de woningmarkt toegeslagen. De marktstagnatie van de afgelopen jaren heeft tot verschillende regelingen en initiatieven geleid waardoor het nu extra aantrekkelijk is om een woning te kopen. Het kan tegenwoordig zelfs zo uitpakken dat je afhankelijk van de keuze voor een hypotheek, voor een gemiddelde woning tot wel € 185,- minder aan netto maandlasten betaalt, dan een paar jaar geleden. In eerste instantie is de verlaging van maandlasten een logisch gevolg van de lagere huizenprijzen. Iemand die op zoek is naar een woning kan op het moment kiezen uit een groot aantal woningen, de verkoper zal er alles aan moeten doen om de potentiële koper voor zich te winnen. Ook de hypotheekrente staat op het moment gunstig voor de koper. Er zou zelfs sprake zijn van een naderend laagterecord. Wil je graag weten in hoeverre jij hiervan kunt profiteren? Loop dan gerust eens binnen bij de lokale makelaar of hypotheekadviseur.

Dagje weg Op zoek naar een leuk uitstapje? De redactie van WonenDoeJeZo zette speciaal voor jou de leukste uitjes op een rijtje. Er is voor ieder wat wils! 1. Met Natuurmonumenten op zoek naar reeën ‘s Avonds, als de schemering valt, laten de reeën zich voorzichtig zien. In verschillende natuurgebieden bij jou in de buurt organiseert Natuurmonumenten excursies om deze sierlijke dieren van dichtbij te ontmoeten. Bekijk de agenda van Natuurmonumenten en kies een mooie zomerse avond om de Nederlandse natuur te bewonderen.

4

Woon tips

2. Mountainbiken in de ruige bossen van Hattem Maak een prachtige tocht over de NoordVeluwe. Dit gedeelte van de Veluwe leent zich uitstekend voor een uitdagende mountainbiketocht! Daarna staat er een heerlijke lunch voor je klaar in het Paviljoen. 3. Het Geldmuseum in Utrecht Het Geldmuseum is een bijzonder museum. Geen zalen vol munten, maar een overwegend multimediale en interactieve vaste presentatie waarin iedereen zich kan vermaken en verrijken! Ontdek het antwoord op de vraag: ‘Wat doen mensen met geld?’.

Leermoment Woningkopers opgelet! Rosanne van Dijk en haar vriend Edwin Bakker kochten onlangs hun eerste huis; een gezellige eengezinswoning. Als starter lieten zij zich zo goed mogelijk informeren. Uiteindelijk vonden ze een hypotheek die het beste bij hun persoonlijke situatie aansloot, voor een maandbedrag waar zij zich prettig bij voelden. Alles leek te kloppen, totdat er een rekening op de mat viel van de notaris. Wanneer je net een huis gekocht hebt krijg je al te maken met veel kosten rondom de verbouwing. Deze extra kosten waren dan ook een onaangename verrassing. Wat Rosanne en Edwin hiervan geleerd hebben is dat zij in het vervolg de notariskosten laten opnemen in de hypotheek. “Door deze rekening hebben wij bepaalde verbouwingsplannen moeten uitstellen”, aldus Rosanne. “Wij kunnen dus wel degelijk spreken van een leermoment, hier vergissen we ons nooit meer in.”

En misschien nog wel belangrijker: ‘Wat doet geld met mensen?’ Geld heeft een magische aantrekkingskracht en speelt al duizenden jaren een rol in ons dagelijks leven. Je lijkt er al je dromen mee te kunnen vervullen. Maar echt belangrijke zaken zoals een goede gezondheid, liefde en geluk zijn niet te koop. Of wel? 4. Tip van de redactie: PIXAR: 25 Years of Animation Ontdek de wereld van Pixar, tijdens deze betoverende tentoonstelling in de Amsterdam Expo. Jong en oud kennen Pixar als het creatieve brein achter animatieklassiekers als Finding Nemo, Toy Story, Up en Wall-E. Ontdek zelf hoe een animatiefilm tot stand komt, van schets tot compleet verhaal. De tentoonstelling is te zien tot en met 27 oktober.


WoningApp van de maand Stel het interieur van je nieuwe woning samen met de Pinterest App. Via dit online prikbord kun je gemakkelijk moodboards samenstellen en inspiratie opdoen voor bijvoorbeeld de inrichting van jouw woning. WonenDoeJeZo kon natuurlijk niet achterblijven. Pinterest® is een app waarmee je online inspiratie op kunt doen op het gebied van mode, gezondheid, voeding, kunst, bruiloften, beauty, kinderen, noem maar op. Ook op het gebied van wonen zijn er veel leuke ideeën te vinden. Je stelt je eigen online ‘moodboards’ of prikborden samen, die je vervolgens kunt delen met jouw vrienden en volgers. Zo kun je ook hen inspireren en laten weten wat jou bezighoudt. Volg WonenDoeJeZo op Pinterest voor de leukste interieurtips, tuinideeën en inspirerende DIY-projecten (doe het zelf). Zo heb je de laatste trends en meest originele interieur- en exterieurtips altijd bij de hand!

5

TOP Duurzame verbeteringen aan de woning

Energie besparen door bijvoorbeeld isolatie, dubbel glas of zonnepanelen, zorgt voor een lagere energierekening, comfortabeler wonen en mogelijk een hogere waarde van het huis. Je verdient de kosten voor maatregelen die het energieverbruik verminderen dus vaak terug! Benieuwd welke duurzame verbeteringen je het meeste rendement opleveren? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Low budget Heb je net een verhuizing in het vooruitzicht of achter de rug, dan is een vakantie misschien niet het eerste waar je jouw zuurverdiende centen aan uit wil geven. Toch heb je in deze periode vaak juist behoefte aan ontspanning, even weg uit de verhuisstress. Thuis blijven hoeft gelukkig ook niet. Er zijn voldoende alternatieven om een leuke dag te beleven, zonder dat je hier veel geld aan hoeft uit te geven. Gratis evenementen Iedere gemeente organiseert in de zomermaanden gratis evenementen en festivals. Je kunt natuurlijk in jouw eigen gemeente blijven, maar informeer ook eens naar gratis zomerevenementen in andere plaatsen. Zo kom je ook nog eens ergens! Tip: leen het boek Nederland voor nop bij jouw plaatselijke bibliotheek. Dit boek staat boordevol leuke gratis uitjes.

1 2 3 4 5

Dicht alle gaten en kieren Dubbelglas

Een goede HR cv-ketel

Zonnepanelen

Breng meer groen in de tuin of op het dakterras

Bespaar op eten en drinken Ergens anders lunchen dan thuis? Vaak zoek je een gezellig terrasje op in de zon, maar de kosten van een dergelijke maaltijd kunnen snel oplopen. Een goedkoper alternatief is een pickick in het park of in het bos. Trommel al jouw vrienden of vriendinnen op, ga boodschappen doen en bereid gezamenlijk de lekkerste hapjes. Stop alles in een mand, stap op de fiets en zoek een leuk plekje op. Zo zie je maar weer dat goedkoop ook heel leuk en gezellig kan zijn! Word vakantiebegeleider Wil je graag even weg uit Nederland en vind je het leuk om met mensen bezig te zijn? Geef je dan op als vrijwilliger bij vakanties voor ouderen of invaliden. Je bent nuttig bezig, geeft anderen de vakantie van hun leven en hebt zelf ook meteen vakantie. Ook voor kinderen worden vaak diverse kinderkampen georganiseerd. Als je zelf in de organisatie gaat, heb jij ook meteen een aparte vakantie-ervaring.

Woon tips

5


Gekocht

Rust & ruimte Aan de rand van St. Philipsland, in de schaduw van de duinen die het land beschermen tegen het water van de Krabbenkreek, heeft mevrouw Klijn net haar nieuwe woning aan de Eikenlaan betrokken. De rust die zij zocht heeft ze hier eindelijk gevonden. Of ze nu in het zonnetje in haar tuin zit of ’s avonds een wandeling over de dijk maakt, St. Philipsland ademt harmonie. Mevrouw Klijn is hier echt gelukkig. Lia Klijn werd geboren in Nibbikswoud, een plaatsje in Noord-Holland. Na meerdere verhuizingen kwamen zij en haar man terecht in Maassluis, waar zij de afgelopen jaren fijn gewoond hebben. Toen mevrouw Klijn er alleen voor kwam te staan, stond ze voor de keuze om terug te gaan naar Noord-Holland, of om hierheen te verhuizen. “Ik kwam hier al graag”, vertelt ze. “Ik heb hier meerdere vrienden en kennissen wonen en ik houd enorm veel van de zee. Iemand die is opgegroeid in een rustig dorp gaat daar ooit weer naar verlangen, dat had ik ook. Uiteindelijk ben ik op mijn gevoel af gegaan en dat leidde me naar St. Philipsland.” Op zoek naar de juiste woning De keuze voor St. Philipsland was snel gemaakt. Toch kwam er bij de keuze voor de juiste woning wel meer kijken. “In eerste instantie wilde ik een huis gaan huren”, legt mevrouw Klijn uit. “Drie jaar geleden stond ik hier al ingeschreven voor een huurwoning, maar na wat wikken en wegen kwam ik erachter dat dit toch niet de manier was waarop ik wilde wonen. In een koopwoning kun je toch meer van jezelf stoppen en dat was voor mij erg belangrijk. Aan de andere kant heb je wel de verplichting om het huis netjes te onderhouden.” Met dit alles in overweging besloot ze op zoek te gaan naar een jonge koopwoning, die weinig onderhoud zou vergen. “Ik wilde in ieder geval een tuin”, vervolgt ze. “Deze moest niet te groot zijn, maar wél groot genoeg om mijn kinderen en kleinkinderen in te

6

Gekocht

kunnen ontvangen. Ik heb verschillende woningen bekeken, waaronder ook twee bungalows, maar het was óf niet mijn smaak, óf er moest teveel aan gebeuren. Uiteindelijk bestonden mijn opties uit dit huis en een huis twee straten verderop. Ik heb het toen even laten bezinken en na een week zag ik mezelf hier al helemaal in de keuken staan. Ik ben toen nog een keer teruggegaan met mijn zoon om te bekijken of de staat van het huis in orde was. Ik heb zelf al wel wat ervaring met het kopen van huizen, dus ik wist wel waar ik op moest letten, maar toch kun je wel eens iets over het hoofd zien. Mijn zoon kon gelukkig geen gekke dingen vinden en ook hij vond het huis echt bij mij passen.” Een eerlijk advies Ondanks dat ze het aanvankelijk niet van plan was, heeft mevrouw Klijn zich bij de koop van haar droomwoning toch laten bijstaan door een aankoopmakelaar. “Ik had al zo vaak een huis gekocht, dat ik dacht geen makelaar nodig te hebben. Toch was het dit keer anders. Ik kocht voor het eerst alleen een huis, zonder mijn man, en dat was toch wel spannend. Het is erg fijn als je met iemand kan overleggen over de verschillen tussen de woningen en over geldzaken. Ik kwam met mijn aankoopmakelaar, Van den Ouden Makelaardij, in aanraking toen ik drie van zijn te koop staande woningen ging bezichtigen. Hij was toen zo eerlijk en oprecht over de woningen en wat er nog aan moest gebeuren, hij liet echt alles zien. Dit maakte een hele goede indruk op mij.”


7


“Een interieurstylist heeft mijn wensen vertaald naar een interieur dat bij mij past”


Goede zet “Ik raakte met hem aan de praat over het kopen van een huis en liet doorschemeren dat ik het best wel lastig vond om in mijn eentje te onderhandelen. Hij vertelde mij dat hij hierbij kon helpen, dus ik vroeg hem wat ik daarvan kon verwachten. Hij beloofde mij een eerlijk advies en dat hij er alles uit zou halen wat mogelijk was. Bovendien zou hij de kosten die ik aan hem kwijt zou zijn terugverdienen. En dat is hem gelukt. Hij heeft zijn belofte aan mij absoluut waargemaakt. Zelf had ik nooit zo ver durven gaan, dus het is voor mij een hele goede zet geweest.” Ook haar hypotheek bracht ze onder bij deze makelaar. Want hoewel ze zeer zelfstandig is en zich prima redt in haar eentje, is het best lastig om alles plotseling zelf te moeten regelen. De kunst van het inrichten Op een paar kleine zaken na, kon mevrouw Klijn vrijwel meteen haar nieuwe woning betrekken. Op de tweede verdieping moest een afvoer komen voor de wasmachine en mevrouw Klijn liet een grote houtkachel plaatsen in de woonkamer. “Hiervoor moest natuurlijk nog wel een schoorsteen gemaakt worden. Er kwam iemand speciaal uit België om een gat voor de schoorsteen te boren. Dat was best wel spannend hoor!” bekent ze. Verder moest er natuurlijk behangen en geverfd worden en alle meubelen kregen een plek in het huis. “Ik dacht dat alle meubelen wel in het huis zouden passen, maar dat viel toch tegen. Daarom heb ik mij bij de inrichting laten helpen door een interieurstylist. Hij heeft mijn wensen goed kunnen vertalen naar een interieur dat bij mij past.” Verhuistips Hoewel mevrouw Klijn al heel wat verhuizingen heeft meegemaakt en goed voorbereid was, kwam zij tijdens de verhuizing toch nog enkele struikelblokken tegen. “Ik heb een verhuisbedrijf ingehuurd om al mijn spullen vanuit Maassluis hierheen te vervoeren”, vertelt ze, “maar dit ging niet helemaal zoals gepland. Ik merkte tijdens het inladen van de spullen al dat ze erg gehaast te werk gingen. Toen had ik er al niet zo’n goed gevoel over, maar ik heb er maar niets van gezegd. Achteraf is het toch te ruig gegaan, want bij het uitpakken van de dozen kwam ik erachter dat sommige meubels beschadigd waren. Toen ik hier melding van maakte werd er in eerste instantie niet op mijn klacht ingegaan, omdat ik niet binnen de geldende termijn van twee dagen aan de bel trok. Ik wil andere verhuizers dan ook meegeven om meteen na het uitladen van de spullen alles te controleren op schade. Dit kan je een hoop ellende besparen!”

Ondergrondse eigenaardigheden Ook waren er wat probleempjes rondom de telefoonaansluiting. “Ik had netjes mijn telefoon laten oversluiten zodat ik hier meteen kon bellen. Maar toen ik hier kwam deed de telefoon het niet. Na wat onderzoek kwamen we erachter dat er helemaal geen aansluiting naar dit huis leidde en er was ook geen ruimte meer op de kabel in de straat. Ze hebben toen een kabel moeten leggen vanuit een straat verderop, om mij van een telefoonlijn te voorzien. Achteraf kan ik er wel om lachen!” Tot slot wil ze andere woningzoekenden meegeven om bij het bezichtigen van een woning ook de tuin goed te controleren. “Ik stond er niet bij stil om te vragen of de verkopers de tuinverlichting wilden aanzetten”, legt ze uit. “Toen ik deze verlichting voor het eerst aanzette deden de lampjes het niet. Achteraf kwam dit doordat de kabels in de grond niet goed beschermd waren, waardoor ze vochtig waren geworden. Hierdoor was kortsluiting ontstaan. Ik heb alles er toen uit laten halen, maar zit nu nog steeds met het probleem dat de pomp van de vijver het niet doet.” Nog een tip: vraag of er tekeningen beschikbaar zijn van de bekabeling onder de grond.

“In een koopwoning kun je meer van jezelf stoppen” Stevig eiken aan de Eikelaan Nu alle obstakels overwonnen zijn, voelt ze zich helemaal thuis in haar nieuwe woning. Haar favoriete plekje is de achtertuin, al moet hier nog wel een en ander gaan groeien. “Ik kom hier helemaal tot rust. Ik kan er echt van genieten om hier in de tuin te zitten, met het geluid van spelende kinderen op de achtergrond. In mijn vorige woning in Maassluis hoorde je continu auto’s over de A20 scheuren. Hier hoor je niets! Van de week ben ik bijvoorbeeld om een uur of tien ’s avonds over de dijk gaan wandelen. Heerlijk, die rust, die ruimte, in de verte wat bootjes op het water… ik wil hier de rest van mijn leven blijven wonen. Nu alleen nog mijn sociale leven oppakken. Ik heb me ingeschreven bij een zangkoor en wil vrijwilligerswerk gaan doen. Dat deed ik in Maassluis ook al en geeft mij veel voldoening. Voor de rest heb ik niets nodig, ik heb hier alles. Tegen kennissen zeg ik altijd dat ik nu stevig ga ‘eiken’ aan de Eikenlaan.”

Gekocht

9


Kantoor aan huis... zo werkt het!

‘Het nieuwe werken’, ‘werken 2.0’ of gewoon ‘thuiswerken’. Steeds meer mensen werken aan huis, uit duurzaamheidoverwegingen vanuit het bedrijf of omdat ze voor zichzelf werken. Voor veel mensen is het de ideale oplossing, maar in huis raak je gemakkelijker afgeleid dan op kantoor. Wij geven je tips om jouw werkplek aan huis efficiënt in te richten. Jouw kantoor in huis is van grote invloed op je productiviteit. Daarom is het aan te raden een werkplek in te richten in een aparte kamer die je kunt afsluiten. Op die manier kun je je overdag afsluiten van de rest van het huis, om minder snel afgeleid te raken. En buiten werktijden genieten van je vrije tijd, zonder het werk te zien liggen. Het is belangrijk dat je voor jouw kantoor een ruimte kiest waar voldoende licht naar binnen schijnt en de temperatuur aangenaam is, zodat je je optimaal kunt concentreren. Kleur Als je de ruimte van jouw nieuwe kantoor hebt gekozen, is het tijd voor de sfeerbepaling. Door voor een lichte, neutrale kleur te kiezen op de muren, behoud je de rust voor jezelf. Felle kleuren stralen onrust uit. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om felle accenten aan te brengen met kleine accessoires, zoals bloempotjes of een schilderij. Ook voor de vloer kun je het beste een egale, rustige kleur gebruiken. Denk hierbij aan parket, laminaat of een effen tapijt. Inrichting Nu kan het inrichten beginnen! Het belangrijkste voor jouw nieuwe werkruimte is een groot bureau, en goede bureaustoel, een computer of

laptop en lampen die voldoende licht geven. Zorg er daarnaast voor dat er voldoende opbergruimte is. Ook een whiteboard of schoolbord is geen overbodige luxe. Je kunt hier al je taken op schrijven, waardoor je een beter overzicht houdt. Je hoeft natuurlijk niet per se een schoolbord op te hangen, je kunt er ook één verven op de muur, met behulp van schoolbordverf. Of gebruik deze verf op de binnenkant van je deur, voor een extra groot bord. Verder is het belangrijk dat je planten in de kamer zet. Planten werken stressverlagend en verhogen je productiviteit. Je kunt het nieuwe kantoor een persoonlijk tintje geven door bijvoorbeeld motiverende teksten op de muur te verven, of een paar fotolijstjes op te hangen. Zo wordt thuiswerken voor iedereen leuk! Efficiënt en effectief omgaan met ruimte Helaas heeft niet iedereen de luxe van een groot kantoor aan huis. Toch hoeft een kamer echt niet groot te zijn om te dienen als werkruimte. Maak gebruik van de volgende tips om een kleine ruimte om te toveren tot een praktische werkplek: • Maak gebruik van hoeken. Vaak worden de hoeken van een kamer niet gebruikt, maar je kunt hier prima een computer of printer neerzetten. • Houd rekening met de locaties van stopcontacten in de kamer. Vaak heb je deze juist rondom je bureau het hardste nodig. • Een kleine ruimte houd je opgeruimd door te zorgen voor voldoende opbergruimte. Dit kun je doen door kasten in de kamer te zetten, of planken aan de muren te bevestigen. Zorg er voor dat alles een vaste plek heeft, zodat er geen spullen rondslingeren op het bureau. Zo houd je je hoofd ook opgeruimd. • Koele, lichte en rustige kleuren maken de ruimte optisch groter.

10 Uitgelicht

Do’s & dont’s voor thuiswerkers Do’s: • Zorg voor een aparte telefoonlijn. Zo kun je voorkomen dat bijvoorbeeld de kinderen zakelijke telefoontjes beantwoorden. • Zoek thuiswerkers in de buurt om een keer in de week bijvoorbeeld gezamenlijk te gaan lunchen. Je voorkomt zo eenzaamheid en bouwt ook nog eens aan je netwerk! • Zorg voor routine. Ga eerst goed ontbijten, de kinderen naar school brengen en de hond uitlaten voor je aan je werk begint. Dont’s: • Stap niet in de ‘je bent toch thuis’-valkuil. Voor vrienden of familie kan het lastig zijn om te begrijpen dat je ook echt aan het werk bent als je thuis bent en dus niet af kunt spreken. • Sla geen pauzes over. Natuurlijk werk je nog even een uurtje door als je in de ‘flow’ zit, maar compenseer dit op een later moment. • Blijf niet de hele dag binnen. Buitenlucht is goed voor je en je krijgt er energie van. Neem ook echt een lunchpauze en loop een rondje door het park of naar de supermarkt. Je zal zien dat je hierna veel gemotiveerder bent.


11


[Advertorial]

De zomer in huis

Gebruik de zon en houd huis en hoofd koel De zomer is eindelijk begonnen! Natuurlijk geniet u zelf van de zon. Maar wist u dat u ook energie kunt opwekken uit de zon? Met zonnepanelen maakt u gebruik van zonlicht om energie op te wekken. Tegelijkertijd bespaart u aanzienlijk op de stroomkosten. En u spaart het milieu, want bij het opwekken van zonnestroom komen geen broeikasgassen en andere schadelijke stoffen vrij. Bovendien vormt de prijs steeds minder een obstakel: de prijzen van zonnepanelen zijn flink gedaald.

12 Milieu Centraal

Een gemiddeld zonnepanelensysteem (10 m2, 1.400 watt-piek) kost momenteel inclusief installatie ongeveer 2.900 euro. Zo’n systeem produceert bijna 1.200 kWh elektriciteit per jaar. Op dit moment betekent dat een besparing van 280 euro per jaar aan energiekosten. Een ontwikkeling die aanschaf van zonnepanelen nóg aantrekkelijker maakt, is dat de energieprijs de komende jaren waarschijnlijk alleen maar stijgt, terwijl zonnepanelen gratis energie opwekken! Milieu Centraal rekende onlangs uit dat investeren in zonnepanelen een rendement oplevert, vergelijkbaar met een rente van zes procent op een spaarrekening. Zo zijn zonnepanelen een uitstekende investering voor nu en in de toekomst! Kijk voor alle voordelen en advies op maat op www.milieucentraal.nl/zonnepanelen.


Wist u dat u ook de warmte van de zon kunt gebruiken? Met een zonneboiler verlaagt u uw kosten voor warm water met bijna de helft! Er zijn drie soorten zonneboilers die warm kraanwater leveren: de standaard zonneboiler, de cv-zonneboiler en de compacte zonneboiler. Daarnaast is er de zonneboilercombi, die verwarmt ook het huis. Alle mogelijkheden staan op www.milieucentraal.nl/zonneboiler. Houd hoofd en huis koel De zomer is natuurlijk ook de tijd om uw huis (én hoofd) koel te houden. Het belangrijkste is te voorkomen dat het huis sterk opwarmt. Dat kunt u bereiken door overdag de ramen dicht te houden, de zonneschermen omlaag of de gordijnen dicht te doen. Toch meer verkoeling nodig? Let dan op de volgende tips van Milieu Centraal: • Gebruik ventilatoren. Airco’s zijn niet aan te raden omdat zij heel veel stroom verbruiken: meer dan drie keer zoveel als een wasmachine. Een ventilator verbruikt veel minder stroom en brengt de gevoelstemperatuur al enkele graden omlaag. Dat bespaart ook kosten: een ventilator kost gemiddeld 3 euro per jaar aan elektriciteit tegenover 95 euro per jaar bij een airco. • Hoe groter de waaier, hoe meer lucht de ventilator verplaatst. Kies dus liever één grotere ventilator dan meerdere kleine. • Combineer een ventilator met een ontvochtiger: die zorgt voor een lagere luchtvochtigheid, waardoor de warmte draaglijker wordt.

• Heeft u toch echt een airco nodig? Kies dan een zogeheten splitmodel met een passend koelvermogen en energielabel A. En gebruik het apparaat zo energiezuinig mogelijk.

Kijk voor meer informatie op www.milieucentraal.nl/airco-en-ventilatoren

• Veel airco’s hebben standen waarin ze alleen ontvochtigen of ventileren. Als u daar gebruik van maakt, zorgt dat voor een aangenamer en koeler binnenklimaat, bij een lager energieverbruik.

Zuinige koelkast Niet alleen een koel huis, ook koel eten en drinken is fijn als het buiten warm wordt. Eén op de drie Nederlanders heeft meer dan één koelkast in huis. De extra koelkast wordt vaak in de zomer gebruikt. Bijvoorbeeld voor koude drankjes bij de barbecue. Milieu Centraal berekende dat een tweede koelkast zo’n 40 euro aan elektriciteit per jaar verbruikt. Dat bedrag is nog hoger als het om een oude, onzuinige koelkast gaat. Het energieverbruik en de bijbehorende kosten kunt u verlagen door bijvoorbeeld een tweede koelkast de deur uit te doen. Dat is zeker aan te raden als de extra koelkast iedere dag aanstaat en niet alleen af en toe gebruikt wordt, bijvoorbeeld voor een feestje. Heeft u bijna altijd extra koelruimte nodig? Vervang dan de twee losse koelkasten door één grote, energiezuinige nieuwe koelkast. Dat spaart stroom en kosten.

Energiezuinige koelkasten herkent u aan het A+++ label. Zo’n type koelkast bespaart jaarlijks tientallen euro’s ten opzichte van een minder zuinig exemplaar. Het maakt ook nog uit waar een koelkast staat. Een koelkast voor in huis bijvoorbeeld kan niet goed koelen als deze in de schuur of garage staat, en vice versa. Dit heeft te maken met verschillen in klimaatklasse. De klimaatklasse geeft aan in welk soort ruimte de koelkast het best gebruikt kan worden; het stroomverbruik is dan het laagst. Let u er daarom op dat de klimaatklasse van een koelkast past bij de ruimte waarin u de koelkast gaat neerzetten. Tot slot; gaat u op vakantie? Schakel de koelkast of vriezer uit als u deze lange tijd niet gebruikt. Dat scheelt een hoop stroom. Wel eerst al het eten erin opeten! Kijk voor meer informatie op: www.milieucentraal.nl/koelkast

Milieu Centraal

13


7

1 1. Houten kastje Houten kastje met 13 laden, verweerd hout, mix colours. Prijs: € 349,Intratuin

2. Uil Leuk te gebruiken als vaas, maar bijvoorbeeld ook als windlicht. Verkrijgbaar in diverse kleuren. Prijs: € 10,95

6

Intratuin

3. Make your own Consumenten willen graag zelf creëren en daarmee een duidelijk eigen stempel drukken op hun interieur. dimago® ontwikkelde speciaal voor deze groep de behangcollectie New Structures. De collectie bestaat uit een groot aantal 3d-dessins die na het aanbrengen op de muur geschilderd kunnen worden in elke gewenste kleur en glansgraad. Hiermee is het eindresultaat voor iedereen uniek. Deco Home / Verf & Wand

2

4. Zitmeubel More Nieuw: Onzichtbaar relax-systeem! Een uniek relaxsysteem, waarbij het voetengedeelte verdwijnt onder de zitting. Zo behoudt dit meubel zijn ranke uitstraling. Maar eenmaal uitgeklapt is het heerlijk ontspannen. Handmatig verstelbare 2-zits in leder vanaf € 1.699,- en elektrisch verstelbaar vanaf € 2.199,Goossens Wonen & Slapen

5. Floraal Nadat jarenlang de uni’s onze woonkamers hebben gedomineerd, zien we nu floraal- en bladdessins terugkomen in het interieur. Het kleurenpalet strekt zich uit over vrijwel het gehele kleurenspectrum. De dimago® collectie New Naturals speelt in op deze trend. Gestileerde bloemen worden in deze collectie moeiteloos gecombineerd met strepen, ruiten en prachtige uni’s. Dessinnummer 46465 Deco Home / Verf & Wand

6. Eetkamerstoel President Nonchalante eetkamerstoel met houten poten met kruisverbinding. Afgewerkt in stof met dikke naadranden als apart detail. Goossens Wonen & Slapen

3 14 Home style

4

5


Home 7. Boxspring Rosan Top boxspring voor een waanzinnig scherpe prijs. Elektrische uitvoering (140x200cm) Prijs € 1.349,-

style

Goossens Wonen & Slapen

8. Grote vaas Van gerecycled glas. Past in ieder interieur. Verkrijgbaar in diverse kleuren. Prijs: € 39,95

12

Intratuin

9. Lijnenspel In het interieur van 2013-2014 spelen lijnen en vage strepen een hoofdrol. dimago® zou dimago® niet zijn als ze daar geen eigen invulling aan geeft. De behangcollectie Contour is het resultaat. Het lijnenspel is in ieder dessin anders toegepast waardoor binnen de trend een grote variatie is ontstaan. Deco Home / Verf & Wand

10. Retro kussen Kussen met retro print, vrolijk met een knipoog. Prijs: € 39,95

8

Intratuin

9

11. Eetkamertafel Bole en stoel Sturdy Tafel met karakteristieke uitstraling door gebruik van volledig massief grof eiken en unieke pootmogelijkheden. Kenmerkend voor deze tafel is het gebruik van grof hout met open noesten en scheuren. In vele maten en uitvoeringen verkrijgbaar. 180x100 cm normaal vanaf € 1.349,- nu vanaf € 949,-. Eetkamerstoel Sturdy is een echte tijdloze en stijlvolle designstoel. Sturdy normaal vanaf € 359,- nu vanaf € 249,Goossens Wonen & Slapen

12. Insecten hor(r)en buiten de deur! Vliegen, wespen en muggen houdt u eenvoudig buiten met horren. Bij Deco Home en Verf & Wand kunt u terecht voor vele soorten horren. Naast de standaard horren zijn er vele speciale uitvoeringen, zoals de dubbele plisséhordeur voor schuifpuien en inklemhorren voor kiepramen. Voor de schuifpui kunt u nu ook kiezen voor een plisséhordeur van maar liefst 2 meter uit één stuk. Desgewenst worden horren voor u ingemeten en gemonteerd.

11

Deco Home / Verf & Wand

10 Home style

15


[Advertorial]

DIEKE fauteuil

Piet Boon style Piet Boon® Collection De series KEK, FEDDE en DIEKE van Piet Boon® Collection zijn uitgebreid met een aantal nieuwe modellen.

De stijlvolle DIEKE fauteuil heeft een ongeëvenaard zitcomfort. Kruip lekker weg met een boek in de diepe zitting. Deze sterke en tegelijkertijd zachte fauteuil, met brede armleuningen, geeft een extra dimensie aan de klassieke DIEKE familie met nog meer mogelijkheden om te combineren. Het materiaal is een combinatie van stof en leer.

DIEKE sofa

Met zijn diepe zitting en modulaire elementen geeft de DIEKE bank elke kamer een ontspannen, karaktervolle uitstraling. Combineer de DIEKE met een poef, zak achterover in de leren of stoffen bekleding en ervaar het gevoel van klassiek en comfortabel loungen. De robuuste, flexibele DIEKE bank met optionele sierkussens past zich aan, aan elke luxueuze lifestyle.

KEK side

& coffee Table De KEK koffie- en bijzettafels worden gekenmerkt door een sobere en functionele vorm. Het stalen of marmeren tafelblad geeft het eenvoudige design een verfijnde uitstraling. Bij de ontwikkeling van deze tafels was het uitgangspunt, perfecte verhoudingen te combineren met een optimaal gebruiksgemak. De side table is ook verkrijgbaar in het bruin en zwart.

FEDDE sofa De FEDDE serie komt tegemoet aan het verzoek om een compacte lijn te ontwikkelen. Bij het ontwerp hebben wij ons laten inspireren door de casual, relaxte sfeer van onze beach houses. Daarom heeft deze praktische bank een brede, nonchalante zoom en een heerlijk zachte arm- en rugleuning. Nieuw in de collectie is de FEDDE met smalle arm en de FEEDE in leer. De FEDDE serie bestaat uit verschillende banken, een loveseat, een fauteuil en een poef. De meubels uit deze serie zijn makkelijk te reinigen en hebben afneembare hoezen.

16 Piet Boon


Bekijk het woningaanbod

in uw regio!

Uw droomwoning gevonden

in het WonenDoeJeZo magazine? Neem contact op met de lokale makelaar.


[Advertorial]

Ruimte om samen te wonen

Ruimte om te leven

Ruimte voor kleiner wonen

Ruimte om te ondernemen

De helft van jouw spullen

gebruik je nauwelijks! De woningmarkt is gestagneerd en het gemiddelde huishouden is allang niet meer een gehuwd paar met kinderen. De prijzen van koopwoningen zijn tussen het derde kwartaal van 2008 en 2012 met gemiddeld 16 procent gedaald en de woningdoorstroming bevindt zich in een lastig te doorbreken neerwaartse spiraal (Bron: CBS/Kadaster). Grote groepen mensen verkeren al tijden in onzekerheid over hun financieringsmogelijkheden. Andere tijden vragen juist om flexibiliteit De tijdsgeest vraagt in de basis om flexibele extra ruimte. En mini opslag biedt deze benodigde extra ruimte om veranderingen in een mensenleven op te vangen. Het fenomeen mini opslag, selfstorage, komt oorspronkelijk uit Amerika. Hier is het ge-

18 ALLSAFE Mini Opslag

bruik van mini opslag om extra ruimte in huis en op kantoor te creëren al lange tijd ‘a way of life’. Eind 90-er jaren bestond de mogelijkheid tot selfstorage in Nederland nog niet. Omdat ruimte ook in Nederland een kostbaar goed is, opende ALLSAFE Mini Opslag in 1999 zijn eerste vestiging. Levensruimte creëren met mini opslag Mensen zijn zich vaak niet bewust van het feit dat ze veel meer ruimte in hun huis of werkomgeving kunnen hebben dan wel creëren. Ze kunnen veel ruimer leven en werken dan ze denken. Er zijn mensen die veel spullen hebben waardoor ze alsmaar het gevoel hebben dat ze groter moeten wonen. En er zijn mensen die kleiner willen wonen, alleen geen afstand van hun spullen willen doen. Ook zijn er situaties waarin mensen op zoek zijn naar ruimte voor een babykamer of thuiswerk-

plek. Of ze ervaren dat ze juist geen plek hebben voor spullen die je alleen ‘s zomers of ‘s winters gebruikt, of maar een paar keer per jaar nodig hebt. Meer dan de helft van je spullen raak je in een halfjaar tijd niet eens één keer aan. Daar biedt ALLSAFE Mini Opslag dé oplossing voor. ALLSAFE Mini Opslag is er om al die mensen een plek te bieden waar zij hun spullen onbezorgd kwijt kunnen waardoor ze extra ruimte in huis of op het werk krijgen en ervaren. ALLSAFE Mini Opslag geeft mensen ruimte en flexibiliteit in alles fasen van hun leven. P.S. Op vertoon van bijgevoegde flyer huur je nú 1 maand gratis mini opslag! Kijk op www.allsafe.nl voor een locatie in de buurt of bel gratis 0800-6464677.


VBO.NLWoonaanbod De VBO-makelaar doet meer!

Altijd op de hoogte zijn? www.vbo.nl

Aantrekkelijk woonaanbod


2 VBO.NL

Kopers weten

waar zij aan toe zijn Een aantal weken geleden klonken er sinds een lange tijd weer positieve geluiden vanuit de woningmarkt. Langzaam begint de huizenmarkt weer uit het dal te kruipen waarin het lange tijd heeft gezeten... Directeur van VBO Makelaar, Hans van der Ploeg, signaleert ook tekenen van herstel op de woningmarkt. “Het valt ons op dat hoofdzakelijk starters hun kans pakken op de bodem van de markt,” legt

Van der Ploeg uit. “Zij hebben gewacht op het juiste moment om een huis te kopen. Nu dat moment aangebroken is, zien we het aantal bezichtigingen en verkopen toenemen. Dit komt mede door de lage rente en stijgende huren, maar ook door verkopers die realistische vraagprijzen stellen.” Op zich klinkt dit allemaal logisch, maar het valt wel op dat een grote groep starters ervan overtuigd is dat zij juist nú moeten kopen. Hoe weten zij zo zeker dat de huizenprijzen niet nog lager worden? Ook hier heeft Van der Ploeg een verklaring voor. “De recent genomen kabinetsmaatregelen spelen ons inziens tevens een belangrijke rol. Potentiële kopers weten nu waar zij aan toe zijn, waardoor het vertrouwen weer toeneemt en zij weer durven te kopen.”

VBO Makelaar ziet nu al met grote vreugde het enthousiasme weer in de markt terugkeren. Ook de individuele VBO-makelaars zijn positief en gaan proactief aan de slag, wat leidt tot een toename van het aantal bezichtigingen en het aantal verkopen. Tot slot benadrukt Hans van der Ploeg het belang van het vertrouwen van de starter in de woningmarkt. “Zodra de starters weer op gang komen, werkt dat door in de gehele woningmarkt...” “Immers, de toetredende starter zorgt er voor dat een verkoper ook weer door kan schuiven naar zijn droomhuis.”


UW VBO-MAKELAAR 3

Uw VBOmakelaar staat voor u klaar En dat niet alleen voor de succesvolle verkoop deeldiensten. Aan u de keuze! Van deskundige taxaties door gecertificeerde taxateurs tot pronieuwe woning!

J.W.A. van der Heide-Brummelhuis Hoogeveen, 0528-262801 www.woningtaxatie.info Jaap Jaspers Makelaardij Eext, 0592-263447 www.jaapjaspersmakelaardij.nl Keizer Makelaardij Dieverbrug, 0521-591159 www.keizermakelaardij.nl Loves Makelaardij Emmer-Compascuum, 0591-353475 www.lovesmakelaardij.nl

Dijk Vastgoed Scheemda Scheemda, 0597-593529 www.dijk-vastgoed.nl

Desegno Groningen, 050-5731050 www.desegno.nl Harm Stuut Makelaardij Heiligerlee, 0597-431604 www.stuutmakelaardij.nl

IBB Makelaardij BV Groningen, 050-3145500 www.ibbmak.nl

• • •

Ommeland Makelaardij en Assurantiën Veendam, 0598-350700 www.ommelandmakelaardij.nl

Reitdiep Makelaardij Groningen, 050-5798391 www.reitdiepmakelaardij.nl S & R Beheer BV Groningen, 050-3119994 www.stadenregio.nl STARCK in Vastgoed Groningen, 050-2101005 www.starckinvastgoed.nl Stavast-de Vries BV Stadskanaal, 0599-612043 www.stavastdevries.nl Vermeer Vastgoed Groningen, 050-5281521 www.vermeer-vastgoed.nl VKM Makelaars Groningen, 06-20404889 www.vkm-makelaars.nl Woonraad Makelaars Loppersum, 030-2972182 www.woonraadmakelaars.nl

Lienhoeve Vastgoed Aduard, 050-4030588 www.lienhoevevastgoed.nl Makelaar Idee Windschoten, 0597-431066 www.makelaaridee.nl Makelaardij Bultena Oude Pekela, 0597-675010 www.makelaardijbultena.nl Makelaardij Kok Stadskanaal, 0599-617542 www.makelaar-kok.nl Makelaardij Minerva Groningen, 050-3112482 www.makelaardij-minerva.nl Makelaardij Pieter Kooi Kropswolde, 0598-350664 www.makelaardijpieterkooi.nl

• • •

••

ADV Vastgoed Groningen, 050-3112303 www.adv-vastgoed.nl All in Wonen Makelaardij Groningen, 050-5277880 Vereniging voor makelaars en taxateurs www.all-in-wonen.nl

Makelaardij Schut & Lambers Veendam Veendam, 0598-619326 www.schutenlambers.nl Makelaardij Th. van der Laan Marum, 0594-643034 www.makelaardijvanderlaan.nl Makelaardij Th. van der Laan Leek, 0594-518271 www.makelaardijvanderlaan.nl Makelaardij van der Wier O.G. Opende, 0594-657401 www.makelaardijvanderwier.nl Mece Makelaardij Nieuwe Pekela, 0597-647121 www.mecemakelaardij.nl Muchall Musselkanaal, 0599-454005 www.muchall.com

Havinga Makelaardij Briltil, 0594-500476 www.havingamakelaardij.nl

Makelaardij Reilink Vastgoed Siddeburen, 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl

• Verkoop-/ aankoopmakelaar en taxateur • Aankoopmakelaar en taxateur

• •

• •

Ludwig Makelaardij O.Z. Sleen, 0591-361388 www.ludwig.nl

MD Makelaardij Emmen, 06-54767821 www.mdmakelaardij.com Otten Bemiddeling en Adviezen BV Hoogeveen, 0528-270422 www.boerderijen.nl

Groningen

• •

Huys Makelaars Hoogeveen, 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Pat Makelaardij Schoonebeek, 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Huizenlinq Lemmer, 0514-534161 www.huizenlinq.nl

Taxatiebureau Bart Ek Grolloo, 0592-309305 www.taxatiebureaubartek.nl Vodoz Makelaardij vof Coevorden, 0591-317681 www.vodoz.nl

• •

Vodoz Makelaardij vof Klazienaveen, 0591-317681 www.vodoz.nl

VBO Makelaar Ton Meijer Emmen, 06 - 28967898 www.vbomakelaartonmeijer.nl Woonaccept Tynaarlo, 06-46162143 www.vbo.nl

De Blesse Oldeberkoop, 06-15094833 www.aankoopmakelaar-uendewit.nl Agricola Makelaardij Bolsward, 0515-577585 www.agricola.nl Annelies Atsma makelaar en taxateur Gorredijk, 06-14506552 www.anneliesatsma.nl AQ Raad makelaardij Lemmer, 0514-568350 www.aqraadmakelaardij.nl Aukema Makelaardij Waterrijk Wonen Friesland Sint Nicolaasga, 0513-418622 www.waterrijkwonenfriesland.nl A-Z Taxaties Achlum, 06-53147018 www.a-z.taxatie-service.com Beke Hendriksma Aankoopmakelaar Terwispel, 0513-462258 www.mijnbuitenplaats.nl Budgetmakelaars Sneek, 0515-438875 www.budgetmakelaars.nl De Bruin VBO-Makelaar De Westereen, 0511-442598 www.de-bruin-vastgoed.nl Dijkman Makelaardij Lemmer, 0514-569540 www.dijkmanmakelaardij.nl FactorNoord Makelaars & Taxateurs Dokkum, 0519-220708 www.factornoord.nl FactorNoord Makelaars & Taxateurs Burgum, 0511-462685 www.factornoord.nl Germ Wijnia Vastgoed Sneek, 0515-559019 www.germwijnia.nl Heerenwal Makelaars en adviseurs Heerenveen, 0513-651906 www.heerenwal.nl Jan Doeksen Jzn. Bemiddeling O.G. & Taxaties Baaiduinen, 0562-448962 www.vbo.nl

• •

Friesland

Omny Vastgoed B.V. Leeuwarden, 058-2941633 www.omnyvastgoed.nl Optima Taxaties en Projecten Appelscha, 0516-471020 www.optima-taxaties.nl Taxatie- en adviesbureau Noord-Nederland BV St.-Annaparochie, 0518-401555 www.tann.nl Taxatieteam - Paula Boom Drachten, 06-54214178 www.paulaboom.nl van Amerongen en Boskma Makelaardij Stiens, 058-2571300 www.amerongenboskma.nl Van den Berg Taxaties Heerenveen, 0513-682225 www.vdbergtaxaties.nl Van der Schaaf & Schievink Kollum, 0511-452221 www.vanderschaafschievink.nl Van Tuinen Makelaardij Berltsum, 0518-462426 www.vbo.nl Vastgoed Trynwâlden Gytsjerk, 058-2562329 www.trynwalden.eu Veenstra Makelaardij Heerenveen, 0513-650055 www.veenstramakelaardij.nl Woonstijlmakelaars BV Gorredijk, 0513-460064 www.woonstijlmakelaars.nl

Makelaardij Schut & Lambers Stadskanaal Stadskanaal, 0599-616967 www.schutenlambers.nl

• •

fessionele begeleiding bij de aankoop van uw

De Moderne Makelaar Hoogeveen, 0528-722203 www.demodernemakelaar.nl De Weide Brink Makelaardij Dwingeloo, 0521-594100 www.weidebrink.nl Duyndam Makelaardij Weiteveen, 0524-541521 www.duyndam-makelaardij.nl Fikkert Agra-Vastgoed Bruntinge, 0593-552254 www.fikkertagra.nl

Makelaar & Taxateur Wieb Zandberg Akkrum, 0566-650070 www.wiebzandberg.nl

Beter Wonen Makelaars Groningen, 050-3182041 www.beter-wonen.nl Bouwmeester Vastgoed Advisering & Taxaties Zuidbroek, 0598-450770 www.bouwmeestervastgoed.nl Brongers Vastgoed Onstwedde, 0599-637794 www.brongersvastgoed.nl

van uw woning, maar ook met vele andere

Drenthe

• • •

Makelaardij Marten Groothof Lippenhuizen, 0516-463488 www.martengroothof.nl Makelaardij Noord Nederland Drachten, 0512-540090 www.makelaardijnoordnederland.nl Makelaardij Noord Nederland Appelscha, 0516-431510 www.makelaardijnoordnederland.nl

VBO Makelaar doet meer

Jikke Overdiep Makelaardij Heerenveen, 0513-610118 www.jikkeoverdiepmakelaardij.nl Leenstra Taxaties O.G. Heerenveen, 0513-623245 www.leenstrataxaties.nl Makelaardij Bijstra Tjerkgaast, 0514-531958 www.bijstra.nl Makelaardij van Keulen Terschelling B.V. Midsland, 0562-448433 www.makelaardijterschelling.nl Makelaardij Fisker Jubbega, 0513-466275 www.vbo.nl Makelaardij Hommes Homes LEEUWARDEN, 0513-625332 www.hommeshomes.nl

Wij nemen u graag alle zorg uit handen. Van

bezichtiging tot overdracht: wij kunnen het gehele (ver)kooptraject voor u regelen.

www.vbo.nl


4 WONINGAANBOD APPINGEDAM - GRONINGEN

Appingedam Dijkstraat 11b

Appingedam Blokstad 11

Delfzijl Buitensingel 42

Grijpskerk Groningerstraatweg 66

Vanaf hier vindt u het aanbod van de provincie Groningen.

Groningen Tuinbouwstraat 41kamer 3

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 12 m2 Inhoud: 30 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1940 Woonlaag: 2 € 225,- per contract

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 85 m2 Inhoud: 210 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1938 Woonlaag: 2 € 750,- p/mnd

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 385 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1900 Perceeloppervlakte: 1.831 m2 € 199.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 130 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1932 Perceeloppervlakte: 132 m2 € 125.000,- k.k.

tophuis Herenhuis Woonoppervlakte: 250 m2 Inhoud: 835 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1891 Perceeloppervlakte: 875 m2 € 385.000,- k.k.

Makelaardij Reilink Vastgoed T 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl

Makelaardij Reilink Vastgoed T 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl

Makelaardij Reilink Vastgoed T 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl

Havinga Makelaardij T 0594-500476 www.havingamakelaardij.nl

Groningen Korreweg 260a-kamer

Groningen Petrus Campersingel 185kamer 4

Groningen Korreweg 113a-kamer 3

Groningen Rijnstraat 28b-kamer 4+

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 15 m2 Inhoud: 30 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 3 € 250,- p/mnd

Nieuw in verhuur Benedenwoning Woonoppervlakte: 9 m2 Inhoud: 35 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 2 € 250,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 15 m2 Inhoud: 30 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1932 Woonlaag: 2 € 260,- p/mnd

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Groningen Westerbinnensingel 19a-kamer 3

Groningen Holmsterheerd 78, kamer 3

Groningen Meeuwerderweg 40, kamer 2

Groningen Meeuwerderweg 42a, kamer 6

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 16 m2 Inhoud: 35 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 3 € 265,- p/mnd IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Volg ons ook op

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 15 m2 Inhoud: 40 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1915 Woonlaag: 3 € 270,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 16 m2 Inhoud: 35 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 2 € 275,- p/mnd

Nieuw in verhuur Benedenwoning Woonoppervlakte: 17 m2 Inhoud: 35 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1915 Woonlaag: 1 € 275,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 14 m2 Inhoud: 35 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 2 € 275,- p/mnd

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Groningen Van Sijsenstraat 9a-kamer 2

Groningen Van Ketwich Verschuurlaan 153a-kamer 2

Groningen Helper Oostsingel 8A- 2 kamer

Groningen Sledemennerstraat 391-14, kamer

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 12 m2 Inhoud: 35 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 2 € 280,- p/mnd IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 13 m2 Inhoud: 26 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1960 Woonlaag: 2 € 300,- p/mnd IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 21 m2 Inhoud: 50 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: € 320,- p/mnd IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 19 m2 Inhoud: 40 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1960 Woonlaag: 3 € 320,- p/mnd IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

facebook.com/ vbomakelaar Groningen H.W. Mesdagstraat 28, kamer 1

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 21 m2 Inhoud: 40 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1908 Woonlaag: 1 € 325,- p/mnd IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl


WONINGAANBOD 5 GRONINGEN - HELLUM

Groningen Hoendiepskade 26a-kamer

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 22 m2 Inhoud: 45 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: € 330,- p/mnd IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Groningen Rijnstraat 33a-kamer 5+

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 20 m2 Inhoud: 40 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 3 € 340,- p/mnd

Groningen Eeldersingel 28, kamer 1

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 26 m2 Inhoud: 50 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1903 Woonlaag: 2 € 345,- p/mnd

Groningen Oude Ebbingestraat 89a, kamer

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 17 m2 Inhoud: 50 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: € 350,- p/mnd

Groningen Meeuwerderweg 121a-kamer

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 35 m2 Inhoud: 70 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 2 € 395,- p/mnd

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Groningen Hoendiep 186, studio 3

Groningen Professor Rankestraat 54, studio

Groningen Moesstraat 26, studio

Groningen Gorechtkade 33, appartement

Nieuwe woning kopen? Nieuw in verhuur

Schakel uw VBO aankoopmakelaar in!

Groningen Friesestraatweg 348, Appartement

Nieuw in verhuur Benedenwoning Woonoppervlakte: 60 m2 Inhoud: 170 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2013 Perceeloppervlakte: 60 m2 € 800,- p/mnd

Benedenwoning Woonoppervlakte: 28 m2 Inhoud: 80 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 1 € 405,- p/mnd

Nieuw in verhuur Benedenwoning Woonoppervlakte: 35 m2 Inhoud: 70 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1922 Woonlaag: 1 € 545,- p/mnd

Nieuw in verhuur Benedenwoning Woonoppervlakte: 35 m2 Inhoud: 70 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 1 € 675,- p/mnd

Nieuw in verhuur Benedenwoning Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 160 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 2012 Woonlaag: 1 € 745,- p/mnd

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Groningen Friesestraatweg 348, Appartement

Groningen Abeelstraat 107

Groningen Schuitendiep 55, appartement

Groningen Van Starkenborghstraat 10

Nieuw in verhuur Benedenwoning Woonoppervlakte: 70 m2 Inhoud: 200 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2013 Perceeloppervlakte: 70 m2 € 850,- p/mnd

Nieuw in verhuur Benedenwoning Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 150 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1965 Woonlaag: 2 € 930,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 55 m2 Inhoud: 140 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 1 € 995,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 210 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: € 1.350,- p/mnd

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Groningen Gedempte Zuiderdiep 115F

Groningen Meeuwerderweg 51

Groningen Peizerweg 233

Hellum Hoofdweg 124

Hellum Oestlaan 5

Nieuw in verkoop Portiekwoning Woonoppervlakte: 50 m2 Inhoud: 118 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1976 Perceeloppervlakte: 187 m2 € 124.500,- k.k. IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 50 m2 Inhoud: 180 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 2010 Perceeloppervlakte: 41 m2 € 124.500,- k.k. IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 75 m2 Inhoud: 200 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1950 Perceeloppervlakte: 388 m2 € 139.000,- k.k. IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 75 m2 Inhoud: 365 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1899 Perceeloppervlakte: 936 m2 € 115.000,- k.k. Makelaardij Reilink Vastgoed T 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 55 m2 Inhoud: 180 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1924 Perceeloppervlakte: 425 m2 € 124.500,- k.k. Makelaardij Reilink Vastgoed T 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl


6 WONINGAANBOD LEEK - WAGENBORGEN

Leek Hovelincklaan 4

Midwolda Hoofdweg 119

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 200 m2 Inhoud: 675 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1996 Perceeloppervlakte: 686 m2 € 369.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 70 m2 Inhoud: 290 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1950 Perceeloppervlakte: 420 m2 € 109.000,- k.k.

Midwolda Lange Zuidwending 11

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 105 m2 Inhoud: 325 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1950 Perceeloppervlakte: 1.286 m2 € 154.000,- k.k.

Musselkanaal Schoolkade 15

Oldekerk Hoendiep 7

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 335 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1939 Perceeloppervlakte: 655 m2 € 165.000,- k.k.

Woonboerderij Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1959 Perceeloppervlakte: 21.230 m2 € 349.000,- k.k.

Havinga Makelaardij T 0594-500476 www.havingamakelaardij.nl

Dijk Vastgoed Scheemda T 0597-593529 www.dijk-vastgoed.nl

Dijk Vastgoed Scheemda T 0597-593529 www.dijk-vastgoed.nl

Makelaardij Schut & Lambers Stadskanaal T 0599-616967 www.schutenlambers.nl

Havinga Makelaardij T 0594-500476 www.havingamakelaardij.nl

Scheemda Parklaan 72

Schildwolde Meenteweg 79

Sellingen Jipsingboertangerweg 86

Siddeburen Hoofdweg 181

Siddeburen Koningsakkers 39

Nieuw in verkoop Benedenwoning Woonoppervlakte: 70 m2 Inhoud: 175 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1950 Woonlaag: 1 € 129.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 70 m2 Inhoud: 240 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1920 Perceeloppervlakte: 948 m2 € 119.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Geschakelde 2-Onder-1-Kapwoning Woonoppervlakte: 90 m2 Inhoud: 200 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1960_1970 Perceeloppervlakte: 575 m2 € 139.000,- k.k.

Nieuw in verhuur Eengezinswoning Woonoppervlakte: 102 m2 Inhoud: 375 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1990 Perceeloppervlakte: 498 m2 € 625,- p/mnd

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 95 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1980 Perceeloppervlakte: 233 m2 Prijs op aanvraag

Dijk Vastgoed Scheemda T 0597-593529 www.dijk-vastgoed.nl

Makelaardij Reilink Vastgoed T 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Makelaardij Reilink Vastgoed T 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl

Makelaardij Reilink Vastgoed T 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl

Siddeburen Geerlandweg 4

Slochteren Twee Kerspelenweg 12

Slochteren Boslaan 1

Spijk Gn Hoofdweg-Noord 30

Stadskanaal Bolsterstraat 20

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 130 m2 Inhoud: 400 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1974 Perceeloppervlakte: 7.190 m2 € 249.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 122 m2 Inhoud: 415 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1973 Perceeloppervlakte: 449 m2 € 219.000,- k.k.

Makelaardij Reilink Vastgoed T 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl

Makelaardij Reilink Vastgoed T 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl

Stadskanaal Borgenweg 7

Veendam Golf van Riga 2

Woonboerderij Woonoppervlakte: 240 m2 Inhoud: 3.238 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1989 Perceeloppervlakte: 4.198 m2 € 749.000,- k.k. Makelaardij Reilink Vastgoed T 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl

Nieuw in verkoop Woonboerderij Woonoppervlakte: 126 m2 Inhoud: 450 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1970 Perceeloppervlakte: 1.460 m2 € 164.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 127 m2 Inhoud: 595 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2001 Perceeloppervlakte: 317 m2 € 219.000,- k.k.

Dijk Vastgoed Scheemda T 0597-593529 www.dijk-vastgoed.nl

Makelaardij Schut & Lambers Stadskanaal T 0599-616967 www.schutenlambers.nl

Veendam Gelrelaan 64

Wagenborgen Zomerdijk 1

Volg ons ook op

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 148 m2 Inhoud: 500 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1985 Perceeloppervlakte: 650 m2 € 235.000,- k.k. Makelaardij Schut & Lambers Stadskanaal T 0599-616967 www.schutenlambers.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 95 m2 Inhoud: 330 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1972 Perceeloppervlakte: 302 m2 € 129.000,- k.k. Dijk Vastgoed Scheemda T 0597-593529 www.dijk-vastgoed.nl

Nieuw in verkoop

facebook.com/ vbomakelaar

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 163 m2 Inhoud: 587 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1984 Perceeloppervlakte: 264 m2 € 189.500,- k.k. Ommeland Makelaardij en Assurantiën T 0598-350700 www.ommelandmakelaardij.nl

Nieuw in verhuur Eengezinswoning Woonoppervlakte: 135 m2 Inhoud: 450 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1995 Perceeloppervlakte: 600 m2 € 1.250,- p/mnd Makelaardij Reilink Vastgoed T 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl


WONINGAANBOD 7 WINSCHOTEN - NIEUWEHORNE

Winschoten Venne 166

Winschoten Vossenkamp 342

Winsum Hoofdstraat Obergum 36a-appartem

Akkrum Koarte Miente 3

Vanaf hier vindt u het Nieuw in verhuur Benedenwoning Woonoppervlakte: 90 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1989 Woonlaag: 1 € 825,- p/mnd

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 130 m2 Inhoud: 495 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1995 Perceeloppervlakte: 520 m2 € 287.500,- k.k.

Harm Stuut Makelaardij T 0597-431604 www.stuutmakelaardij.nl

Harm Stuut Makelaardij T 0597-431604 www.stuutmakelaardij.nl

Akkrum Folkert Kuipersstrjitte 43

Bontebok Eerste Compagnonsweg 36

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 60 m2 Inhoud: 120 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 1 € 575,- p/mnd IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

aanbod van de provincie Friesland.

Feanwalden Eslawald 53

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 285 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1935 Perceeloppervlakte: 210 m2 € 149.500,- k.k. Makelaar & Taxateur Wieb Zandberg T 0566-650070 www.wiebzandberg.nl

Gorredijk Aak 7

Nieuwe woning kopen? Nieuw in verkoop Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 380 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1977 Perceeloppervlakte: 292 m2 € 235.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 310 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1913 Perceeloppervlakte: 570 m2 € 189.000,- k.k.

Makelaar & Taxateur Wieb Zandberg T 0566-650070 www.wiebzandberg.nl

Woonstijlmakelaars BV T 0513-460064 www.woonstijlmakelaars.nl

Hallum Griene dyk 2

Harkema Nijewei 1

Schakel uw VBO aankoopmakelaar in!

Heeg Lytshuzen 12

Nieuw in verkoop Bungalow Woonoppervlakte: 70 m2 Inhoud: 315 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1963 Perceeloppervlakte: 464 m2 € 179.500,- k.k.

Landhuis Woonoppervlakte: 148 m2 Inhoud: 450 m3 Kamers: 9 Bouwjaar: 1985 Perceeloppervlakte: 1.110 m2 € 219.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 121 m2 Inhoud: 400 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1997 Perceeloppervlakte: 502 m2 € 276.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 130 m2 Inhoud: 465 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 2002 Perceeloppervlakte: 285 m2 € 171.225,- k.k.

Van der Schaaf & Schievink T 0511-452221 www.vanderschaafschievink.nl

Annelies Atsma makelaar en taxateur T 06-14506552 www.anneliesatsma.nl

Hemrik Binnenwei 101

Hijum Ekersein 1

Nieuw in verkoop Villa Woonoppervlakte: 235 m2 Inhoud: 780 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1928 Perceeloppervlakte: 4.390 m2 € 638.000,- k.k.

Bedrijfspand Woonoppervlakte: 427 m2 Bouwjaar: 1985 Perceeloppervlakte: 2.420 m2

€ 180.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 200 m2 Inhoud: 560 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1996 Perceeloppervlakte: 1.112 m2 € 349.000,- k.k.

van Amerongen en Boskma Makelaardij T 058-2571300 www.amerongenboskma.nl

Makelaar & Taxateur Wieb Zandberg T 0566-650070 www.wiebzandberg.nl

Waterrijk wonen Friesland T 0513-418622 www.waterrijkwonenfriesland.nl

Woonstijlmakelaars BV T 0513-460064 www.woonstijlmakelaars.nl

van Amerongen en Boskma Makelaardij T 058-2571300 www.amerongenboskma.nl

Jirnsum Rijksweg 77B

Jubbega Jelle van Damweg 4

Langedijke Klokhuisdijk 13c

Lemmer Kolgans 6

Nieuwehorne Kalverkamp 1

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 115 m2 Inhoud: 330 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1983 Perceeloppervlakte: 245 m2 € 179.000,- k.k. Makelaar & Taxateur Wieb Zandberg T 0566-650070 www.wiebzandberg.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 90 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1930 Perceeloppervlakte: 523 m2 € 99.500,- k.k. Woonstijlmakelaars BV T 0513-460064 www.woonstijlmakelaars.nl

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 150 m2 Inhoud: 450 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1986 Perceeloppervlakte: 1.950 m2 € 325.000,- k.k. Aankoopmakelaar U& De Wit T 06-15094833 www.aankoopmakelaar-uendewit.nl

Villa Woonoppervlakte: 155 m2 Inhoud: 550 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1995 Perceeloppervlakte: 636 m2 € 497.500,- k.k. Huizenlinq T 0514-534161 www.huizenlinq.nl

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 145 m2 Inhoud: 475 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1976 Perceeloppervlakte: 362 m2 € 128.000,- k.k. Annelies Atsma makelaar en taxateur T 06-14506552 www.anneliesatsma.nl


8 WONINGAANBOD NOORDWOLDE - HAVELTE

Noordwolde Mauritsweg 26

Oldeholtpade Westerse Kamp 5

Sint Nicolaasga Langwarderdyk 16--20

St Jacobiparochie Nieuwebildtdijk 418

Nieuwe woning kopen?

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 160 m2 Inhoud: 585 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1988 Perceeloppervlakte: 670 m2 € 325.000,- k.k.

Bungalow Woonoppervlakte: 155 m2 Inhoud: 485 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1997 Perceeloppervlakte: 563 m2 € 298.000,- k.k.

Bungalow Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1996 Perceeloppervlakte: 415 m2 € 139.000,- k.k.

Aankoopmakelaar U& De Wit T 06-15094833 www.aankoopmakelaar-uendewit.nl

Aankoopmakelaar U& De Wit T 06-15094833 www.aankoopmakelaar-uendewit.nl

Waterrijk wonen Friesland T 0513-418622 www.waterrijkwonenfriesland.nl

Stiens Ljurkstrjitte 21

Stiens Petterhusterdyk 33

Surhuisterveen Baansein 3

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1900 Perceeloppervlakte: 1.585 m2 € 175.000,- k.k. van Amerongen en Boskma Makelaardij T 058-2571300 www.amerongenboskma.nl

Schakel uw VBO aankoopmakelaar in!

Annen Middenweg 126

Vanaf hier vindt u het Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1968 Perceeloppervlakte: 233 m2 € 175.000,- k.k.

Woonboerderij Woonoppervlakte: 220 m2 Inhoud: 650 m3 Kamers: 8 Bouwjaar: 1930 Perceeloppervlakte: 1.000 m2 € 349.000,- k.k.

Beneden + Bovenwoning Woonoppervlakte: 90 m2 Inhoud: 255 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 2014 Woonlaag: 1 € 151.800,- v.o.n.

van Amerongen en Boskma Makelaardij T 058-2571300 www.amerongenboskma.nl

van Amerongen en Boskma Makelaardij T 058-2571300 www.amerongenboskma.nl

Makelaar & Taxateur Wieb Zandberg T 0566-650070 www.wiebzandberg.nl

Annen Noordloo 15

Assen Oosterpark 105

De Kiel De Tip 79

Nieuw in verkoop Villa Woonoppervlakte: 180 m2 Inhoud: 623 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1994 Perceeloppervlakte: 863 m2 € 349.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Portiekflat Woonoppervlakte: 64 m2 Inhoud: 216 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1953 Woonlaag: 1 € 95.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Bungalow Woonoppervlakte: 60 m2 Inhoud: 175 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1974 Perceeloppervlakte: 698 m2 € 80.000,- k.k.

Ommeland Makelaardij en Assurantiën T 0598-350700 www.ommelandmakelaardij.nl

Ommeland Makelaardij en Assurantiën T 0598-350700 www.ommelandmakelaardij.nl

Ludwig Makelaardij O.Z. T 0591-361388 www.ludwig.nl

Erica Verlengde Vaart ZZ 128

Erm Steenbakkersweg 3-398

Geesbrug Berkenlaan 33

aanbod van de provincie Drenthe.

Emmen Landschaplaan 119

Nieuw in verkoop Galerijflat Woonoppervlakte: 55 m2 Inhoud: 143 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1965 Woonlaag: 6 € 72.500,- k.k. Ludwig Makelaardij O.Z. T 0591-361388 www.ludwig.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 439 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1972 Perceeloppervlakte: 231 m2 € 167.000,- k.k. Ommeland Makelaardij en Assurantiën T 0598-350700 www.ommelandmakelaardij.nl

Emmen Arve 72

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 325 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1965 Perceeloppervlakte: 253 m2 € 132.500,- k.k. Vodoz Makelaardij vof T 0591-317681 www.vodoz.nl

Havelte Eursingerlaan 8a/b

Volg ons ook op

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 325 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1940 Perceeloppervlakte: 558 m2 € 179.000,- k.k. Vodoz Makelaardij vof T 0591-317681 www.vodoz.nl

Nieuw in verhuur Bungalow Woonoppervlakte: 92 m2 Inhoud: 165 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2007 Perceeloppervlakte: 784 m2 € 900,- p/mnd Ludwig Makelaardij O.Z. T 0591-361388 www.ludwig.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1970 Perceeloppervlakte: 170 m2 € 124.500,- k.k. Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Nieuw in verkoop

facebook.com/ vbomakelaar

Woonboerderij Woonoppervlakte: 200 m2 Inhoud: 1.500 m3 Kamers: 18 Bouwjaar: 1900 Perceeloppervlakte: 13.400 m2 € 735.000,- k.k. Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl


WONINGAANBOD 9 HOLLANDSCHEVELD - KERKENVELD

Hollandscheveld Langedijk 5

Nieuw in verkoop Woonboerderij Woonoppervlakte: 180 m2 Inhoud: 675 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1978 Perceeloppervlakte: 1.470 m2 € 319.500,- k.k.

Hollandscheveld Het Hoekje 27A

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 155 m2 Inhoud: 838 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1999 Perceeloppervlakte: 586 m2 € 450.000,- k.k.

Hoogeveen Berberisstraat 23*

Nieuw in verhuur Portiekflat Woonoppervlakte: 63 m2 Inhoud: 190 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1965 Woonlaag: 3 € 590,- p/mnd

Hoogeveen Schutstraat 23*

Nieuw in verhuur Galerijflat Woonoppervlakte: 56 m2 Inhoud: 135 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1978 Woonlaag: 1 € 625,- p/mnd

Hoogeveen Bilderdijklaan 77

Nieuw in verkoop Galerijflat Woonoppervlakte: 36 m2 Inhoud: 100 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1965 Woonlaag: 3 € 79.500,- k.k.

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Hoogeveen De Reiger 237

Hoogeveen Van Leeuwenhoekstraat 32

Hoogeveen De Plevier 14

Hoogeveen Bentinckslaan 100

Hoogeveen Schutsplein 24

Nieuw in verkoop Bovenwoning Woonoppervlakte: 70 m2 Inhoud: 210 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1965 Woonlaag: 2 € 110.000,- k.k. Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 120 m2 Inhoud: 425 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1980 Perceeloppervlakte: 111 m2 € 139.750,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 115 m2 Inhoud: 360 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1972 Perceeloppervlakte: 174 m2 € 149.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 95 m2 Inhoud: 320 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1933 Perceeloppervlakte: 169 m2 € 159.500,- k.k.

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Hoogeveen Linthorst Homanstraat 22

Hoogeveen Swammerdamstraat 55

Hoogeveen De Plevier 24

Hoogeveen Schoklandstraat 64

Galerijflat Woonoppervlakte: 85 m2 Inhoud: 265 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1993 Woonlaag: 1 € 165.000,- k.k.

Volg ons ook op

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 360 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1996 Perceeloppervlakte: 165 m2 € 175.000,- k.k. Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Hoogeveen Roggekamp 32

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

facebook.com/ vbomakelaar Hoogeveen Bakkerneslaan 6

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 105 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1950 Perceeloppervlakte: 209 m2 € 189.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 134 m2 Inhoud: 474 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1979 Perceeloppervlakte: 225 m2 € 197.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 155 m2 Inhoud: 460 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1972 Perceeloppervlakte: 263 m2 € 199.500,- k.k.

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Hoogeveen Wilgencamp 5

Hoogeveen Lindenlaan 20

Kerkenveld Verbindingsweg 6

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 140 m2 Inhoud: 450 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1985 Perceeloppervlakte: 241 m2 € 224.500,- k.k.

Herenhuis Woonoppervlakte: 155 m2 Inhoud: 600 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 2000 Perceeloppervlakte: 429 m2 € 349.500,- k.k.

Bungalow Woonoppervlakte: 145 m2 Inhoud: 600 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1967 Perceeloppervlakte: 923 m2 € 349.500,- k.k.

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Nieuw in verkoop Bungalow Woonoppervlakte: 185 m2 Inhoud: 710 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1970 Perceeloppervlakte: 1.214 m2 € 499.000,- k.k. Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Nieuw in verkoop Woonboerderij Woonoppervlakte: 150 m2 Inhoud: 840 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1930 Perceeloppervlakte: 5.700 m2 € 349.500,- k.k. Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl


10 WONINGAANBOD KLAZIENAVEEN - ZWARTEMEER

Klazienaveen Langestraat 124

Nieuw in verhuur

Klazienaveen Kazerneweg 25

Nieuw in verkoop

Klazienaveen De Bovenkruier 25

Nieuw in verkoop

Nietap J.P. Santeeweg 6h

Nieuw in verkoop

Woonoppervlakte: - m2 Inhoud: 500 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1971-1980 Woonlaag: op aanvraag

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 90 m2 Inhoud: 325 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1955 Perceeloppervlakte: 946 m2 € 216.000,- k.k.

Vodoz Makelaardij vof T 0591-317681 www.vodoz.nl

Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Vodoz Makelaardij vof T 0591-317681 www.vodoz.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Havinga Makelaardij T 0594-500476 www.havingamakelaardij.nl

Peize Driebergendijk 1

Pesse Tonckenspad 4

Pesse Oostering 0ong

Schoonebeek Irenelaan 19

Schoonebeek Julianalaan 34

Nieuw in verkoop Woonboerderij Woonoppervlakte: 160 m2 Inhoud: 510 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1989 Perceeloppervlakte: 8.000 m2 € 395.000,- k.k.

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 150 m2 Inhoud: 550 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1978 Perceeloppervlakte: 681 m2 € 277.500,- k.k.

Koekange Mr. Harm Smeengeweg 6a

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 140 m2 Inhoud: 375 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1992 Perceeloppervlakte: 407 m2 € 225.000,- k.k.

Nieuw in verkoop

Galerijflat Woonoppervlakte: 102 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2005 Woonlaag: 3 € 235.000,- k.k.

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 90 m2 Inhoud: 310 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1972 Perceeloppervlakte: 123 m2 € 129.500,- k.k.

2-Onder-1-Kapwoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 2013 Perceeloppervlakte: 200 m2 € 169.000,- v.o.n.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 92 m2 Inhoud: 352 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1952 Perceeloppervlakte: 193 m2 € 104.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 105 m2 Inhoud: 386 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1950 Perceeloppervlakte: 520 m2 € 139.500,- k.k.

Havinga Makelaardij T 0594-500476 www.havingamakelaardij.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Schoonebeek De Kampen 35

Schoonebeek Sieversmaat 21

Schoonebeek De Mente 12

Smilde Nassaustraat 19

Nieuwe woning kopen? Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 92 m2 Inhoud: 315 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1962 Perceeloppervlakte: 290 m2 € 154.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 123 m2 Inhoud: 403 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1984 Perceeloppervlakte: 334 m2 € 174.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 414 m3 Kamers: 9 Bouwjaar: 1950 Perceeloppervlakte: 388 m2 € 179.500,- k.k.

Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Spier Wijsterseweg 15--22

Zuidwolde Bolster 9

Zuidwolde De Marsen 25

Nieuw in verhuur

Nieuw in verkoop

Bungalow Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 148 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1970 Perceeloppervlakte: 619 m2 € 124.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 320 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1997 Perceeloppervlakte: 142 m2 € 650,- p/mnd

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 150 m2 Inhoud: 520 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1980 Perceeloppervlakte: 452 m2 € 289.500,- k.k.

De Weide Brink Makelaardij T 0521-594100 www.weidebrink.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Nieuw in verkoop

Schakel uw VBO aankoopmakelaar in!

Zwartemeer De Hoven 47

Nieuw in verhuur Eengezinswoning Woonoppervlakte: 95 m2 Inhoud: 295 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1953 Perceeloppervlakte: 376 m2 € 650,- p/mnd Vodoz Makelaardij vof T 0591-317681 www.vodoz.nl

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 130 m2 Inhoud: 425 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1973 Perceeloppervlakte: 145 m2 € 134.500,- k.k. Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Zwartemeer Stormstraat 31

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 425 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1991 Perceeloppervlakte: 307 m2 € 177.500,- k.k. Vodoz Makelaardij vof T 0591-317681 www.vodoz.nl


www.hypotheekshop.nl www.hypotheekshop.nl

UU R R II NN G G

DD

OPP SSHHO

YYPPOOTTHHEEEEKK EEHH

PP AA DD VV II EE SS

r e v o n e k a w j i W e d n e p o je l ek! e h t o p y h

EERR IIOODDIIEEKKEE KKEE

Onze Onze APK APK Service Service geeft geeft je je fifinanciële nanciële nachtrust nachtrust Wellicht Wellichtsta stajejeer erniet nietbij bijstil stildat datjejehypotheek hypotheekgoed goedonderhouden onderhoudenmoet moetworden. worden.Er Erkan kan immers immersvan vanalles allesgedurende gedurendede delooptijd looptijdin injejepersoonlijke persoonlijkesituatie situatiewijzigen. wijzigen.Daarom Daarom hebben hebbenwij wijde deAdvies AdviesPeriodieke PeriodiekeKeuring KeuringService Serviceontwikkeld. ontwikkeld.De DeAPK APKService Servicehoudt houdt jouw jouwhypotheek hypotheekcontinu continuin inde degaten gatenen enzorgt zorgter eronder onderandere anderevoor voordat datjejenooit nooitte teveel veel betaalt. betaalt.Zo Zokun kunje, je,zonder zonderdat datjejeer erzelf zelfnaar naarhoeft hoeftom omte tekijken, kijken,vaak vaakduizenden duizendeneuro’s euro’s besparen. besparen.Geniet Genietstraks straksook ookvan vanfifinanciële nanciëlenachtrust nachtrusten enkom komvandaag vandaagnog noglangs! langs!

W


Groot Schavernek 9 8911 BW Leeuwarden Telefoon: 058 299 8 999 info@kammingamakelaars.nl

Baaium Buorren 21

Britsum Aldlansdyk 17a

Buitenpost Irenestraat 32

Burgwerd Sjungadijk 2

Wonen op uw eigen “schiereiland”! Aan de rand van het dorp Baaium staat deze unieke, vrijstaande WOONBOERDERIJ op 2750 m² eigen grond omgeven door water.

Zeer ruim en vrij wonen aan de rand van Britsum met uitzicht over de landerijen. In 2000 nieuw gebouwde woning met zonnige serre; living, keuken en eethoek totaal bijna 90m2 leefruimte!

Royale vrijstaande woning met garage aan een rustige straat op loopafstand van het dorpscentrum. De woning is sinds 2008 op luxe wijze geheel gerenoveerd en uitgebouwd.

• Bouwperiode: -1906 • Woonopp.: 205 m2 • Perceelopp.: 2750 m2 • Slaapkamers: 5

• Bouwperiode: 2000 • Woonopp.: 240 m2 • Perceelopp.: 517 m2 • Slaapkamers: 5

• Bouwperiode: 1950 • Woonopp.: 290 m2 • Perceelopp.: 740 m2 • Slaapkamers: 6

Vraagprijs € 389.000,- k.k. Dronryp Hoyte Roucomastrjitte 15

Vraagprijs € 275.000,- k.k. Dronryp Headyk 33

Keurig onderhouden vrijstaande semibungalow met drie slaapkamers op de begane grond, royale zolderruimte met mogelijkheid voor extra kamer(s) en een aangebouwde stenen garage.

Vrijstaande woning met royale uitbouw aan de achterzijde en vrijstaande stenen garage, net buiten Dronryp. Vrij gelegen met 5 slaapkamers (waarvan 2 op de begane grond. Ruime tuin!

• Bouwperiode: 1969 • Woonopp.: 85 m2 • Perceelopp.: 490 m2 • Slaapkamers: 3

• Bouwperiode: 1931-1944 • Woonopp.: 120 m2 • Perceelopp.: 1485 m2 • Slaapkamers: 5

Vraagprijs € 189.000,- k.k.

Rustig aan de rand van het levendige dorp vlakbij Leeuwarden ligt deze unieke, onder architectuur gebouwde bungalow. De bungalow heeft een inpandige garage, is geheel gelijkvloers, ruim opgezet, luxe uitgevoerd en van alle gemakken voorzien. De

makanaal. Een ideaal object voor paardenliefhebbers of een combinatie van wonen en werken! • Bouwperiode: -1906 • Woonopp.: 200 m2 • Perceelopp.: 21460 m2 • Slaapkamers: 3

Vraagprijs € 735.000,- k.k. Herbaijum Paradyske 22

Hilaard Van Aylvaleane 9

volop mogelijkheden voor de nieuwe bewoners. Woninginruil mogelijk! • Bouwperiode: -1906 • Woonopp.: 285 m2 • Perceelopp.: 15745 m2 • Slaapkamers: 5

Vraagprijs € 550.000,- k.k.

Dronryp Siaerdamasingel 53

Easterwierrum De Finne 9

beschutte achtertuin (op zuidwesten) met terrassen en vijverpartij biedt veel privacy. • Bouwperiode: 1996 • Woonopp.: 195 m2 • Perceelopp.: 1120 m2 • Slaapkamers: 4

Vraagprijs € 399.000,- k.k. Franeker Tiete Weverstraat 11

Op prachtige woonstand in het dorp Dronryp staat de uitstekend onderhouden woonboerderij “Hobbemastate” op een royaal perceel van ruim 2 hectare eigen grond. Het geheel is omzoomd door een waterpartij met verbinding naar het Van Harinx-

Op zeer fraaie locatie aan de rand van het dorp Burgwerd gelegen fraai verbouwde WOONBOERDERIJ op in totaal 1,5 hectare eigen grond. Deze stelpboerderij is van ruim formaat en combineert een intieme ambiance in de woning met een royaal schuurgedeelte

Vraagprijs € 374.500,- k.k.

Vraagprijs € 239.000,- k.k.

Dronryp Hobbemasingel 8

Leeuwarderweg 2 C 8605 AH Sneek Telefoon: 0515 43 43 41 sneek@kammingamakelaars.nl

Grou Parallelstraat 13

Deze ruime vrijstaande woning met aangebouwde serre en aangebouwde garage is gelegen aan de rand van het dorp Easterwierrum op een heerlijk rustgevende plek. • Bouwperiode: 2000 • Woonopp.: 160 m2 • Perceelopp.: 559 m2 • Slaapkamers: 4 Vraagprijs € 299.000,- k.k. Grou Ekemahof 4

Aan de rand van Franeker gesitueerde, halfvrijstaande semi-bungalow met drie verdiepingen, voorzien van halfvrijstaande stenen garage, voor- en achtertuin.

Gemoderniseerde karakteristieke twee onder een kap jaren dertig woning op steenworpafstand van het Pikmeer en de Jachthaven en op loopafstand van het dorpscentrum.

Vrijstaande woning met garage met vrij uitzicht over groenvoorziening. Een zonnige en veel privacy biedende achtertuin op het zuidwesten.

• Bouwperiode: 1970 • Woonopp.: 90 m2 • Woonopp.: Perceelopp.: 260 m2 • Slaapkamers: 3

• Bouwperiode: 1930 • Woonopp.: 85 m2 • Perceelopp.: 144 m2 • Slaapkamers: 3

• Bouwperiode: 1989 • Woonopp.: 110 m2 • Perceelopp.: 558 m2 • Slaapkamers: 4

Vraagprijs € 149.500,- k.k. Hindeloopen Nieuwstad 45

Vraagprijs € 159.000,- k.k. Holwerd Stasjonswei 40

Vraagprijs € 275.000,- k.k. Hurdegaryp Tillefeart 12

Op rustige woonlocatie gelegen ruime, vrijstaande woning met aangebouwde bijkeuken, brede stenen garage en royale achtertuin op het westen met vrij uitzicht.

In Hilaard, zo’n 10 km ten zuidwesten van Leeuwarden, staat deze sfeervolle halfvrijstaande woning met inpandige garage op een perceel van 240 m2 eigen grond. Ruime woning met 4 slaapkamers.

Liefhebberswoning op liefhebberslocatie! Nabij havens gelegen sfeervolle karakteristieke vrijstaande woning aan doorgaand vaarwater met tuin voorzien van steiger en gezellig terras.

Ruim halfvrijstaand woonhuis met vrijstaande praktijkruimte/atelier aan de rand van Holwerd, gelegen op 1240 m² eigen grond met fraai uitzicht vanuit de grote tuin.

Onder architectuur gebouwde vrijstaande woning met aangebouwde garage op een ruim perceel. Het betreft een gezinswoning, voor diverse doeleinden geschikt (bijv. voor ZZPers of senioren)

• Bouwperiode: 1986 • Woonopp.: 115 m2 • Perceelopp.: 370 m2 • Slaapkamers: 4

• Bouwperiode: 1900 • Woonopp.: 135 m2 • Perceelopp.: 240 m2 • Slaapkamers: 4

• Bouwperiode: 1900 • Woonopp.: 80 m2 • Perceelopp.: 73 m2 • Slaapkamers: 2

• Bouwperiode: 1931-1944 • Woonopp.: 118 m2 • Perceelopp.: 1240 m2 • Slaapkamers: 5

• Bouwperiode: 2001 • Woonopp.: 170 m2 • Perceelopp.: 612 m2 • Slaapkamers: 5

Vraagprijs € 150.000,- k.k.

Vraagprijs € 149.000,- k.k.

Vraagprijs € 150.000,- k.k.

Vraagprijs € 225.000,- k.k.

Vraagprijs € 349.500,- k.k.

De makelaar die meer voor u doet. Kijk voor het complete aanbod op www.kammingamakelaars.nl


Groot Schavernek 9 8911 BW Leeuwarden Telefoon: 058 299 8 999 info@kammingamakelaars.nl

Jorwert Pastorijfinne 15b

Bekijk het complete aanbod op

Leeuwarden Aggemastate 10

Leeuwarden Hanenburg 8

In rustige woonwijk gelegen vrijstaand woonhuis met aangebouwde serre, bijkeuken en aangebouwde stenen garage

Op mooie woonstand nabij centrum, in een brede straat gelegen hoekwoning. De woning is in de afgelopen jaren gemoderniseerd en voorzien van een moderne keuken(2001) en badkamer(2003).

Volledig gemoderniseerd appartement op de begane grond met op het westen gelegen achtertuin. Het appartement is eind 2012 voorzien van een moderne keuken en eigentijdse badkamer.

Keurig onderhouden 2-kamerappartement met aangebouwde bijkeuken, houten tuinberging (chalet) en achtertuin op zuiden op prima woonlocatie in de wijk Camminghaburen.

• Bouwperiode: 1981 • Woonopp.: 130 m2 • Perceelopp.: 337 m2 • Slaapkamers: 3

• Bouwperiode: 1910 • Woonopp.: 65 m2 • Perceelopp.: 65 m2 • Slaapkamers: 2

• Bouwperiode: 1981 • Woonopp.: 57 m2 • Slaapkamers: 1

• Bouwperiode: 1982 • Woonopp.: 60 m2 • Woonlaag: 1 • Slaapkamers: 1

www.kammingamakelaars.nl

Vraagprijs € 175.000,- k.k. Leeuwarden Antillenweg 68

Leeuwarden Willem Sprengerstraat 65

Leeuwarderweg 2 C 8605 AH Sneek Telefoon: 0515 43 43 41 sneek@kammingamakelaars.nl

Leeuwarden Albert Schweitzerstraat 37

Vraagprijs € 89.000,- k.k. Leeuwarden Hobbemastraat 13

Vraagprijs € 99.000,- k.k. Leeuwarden Bongastate 40

Vraagprijs € 99.000,- k.k. Leeuwarden Haydnstraat 1B

Keurig onderhouden tussenwoning MET GARAGE met uitzicht over een ruime groenstrook aan de voorzijde. Door een aanbouw aan de achterzijde is een ruime woonkeuken ontstaan.

Keurige hoekwoning met achtertuin gelegen in een rustige buurt op korte afstand van diverse voorzieningen en het stadscentrum. De woning beschikt onder meer over een recente (2006) badkamer.

Aan één van de mooiste straten in de wijk Huizum, nabij het Julianapark op prima woonstand gelegen royale jaren ‘30 tussenwoning met stenen berging.

Deze ruime benedenwoning met achtertuin is op rustige woonstand in Camminghaburen gelegen. Het betreft een verzorgd en keurig onderhouden appartement (twee etages) met drie slaapkamers.

Aan de westkant van Leeuwarden op rustige woonstand gelegen prima onderhouden en comfortabele tussenwoning, gebouwd in 1998 met 3 slaapkamers en een gezellige en zonnige achtertuin.

• Bouwperiode: 1961 • Woonopp.: 90 m2 • Perceelopp.: 143 m2 • Slaapkamers: 3

• Bouwperiode: 1981 • Woonopp.: 90 m2 • Perceelopp.: 112 m2 • Slaapkamers: 2

• Bouwperiode: 1931-1944 • Woonopp.: 120 m2 • Perceelopp.: 128 m2 • Slaapkamers: 4

• Bouwperiode: 1980 • Woonopp.: 100 m2 • Woonlaag: 1 • Slaapkamers: 3

• Bouwperiode: 1998 • Woonopp.: 90 m2 • Perceelopp.: 353 m2 • Slaapkamers: 3

Vraagprijs € 117.000,- k.k. Leeuwarden Sierksmastraat 63

Vraagprijs € 124.000,- k.k. Leeuwarden Leeuwerikstraat 47

Vraagprijs € 129.000,- k.k. Leeuwarden Mendelssohnstraat 4

Vraagprijs € 129.500,- k.k. Leeuwarden Dennenstraat 14

Vraagprijs € 129.500,- k.k. Leeuwarden Kippenburg 17

Aan zuidkant van Leeuwarden, op rustige woonstand gelegen keurige eengezinswoning met drie slaapkamers en diepe achtertuin het oosten.

In het westen van de stad op loopafstand van het centrum gelegen eindwoning met drie slaapkamers, dakterras en achterplaats op het zuiden met achterom.

Keurige gemoderniseerde woning in rustige straat aan de westkant van de stad. Het betreft een tussenwoning met 4 slaapkamers, eigentijdse keuken en sanitair en plaats met achterom.

Vrijstaande woning met aanbouw en zeer grote garage/werkplaats (50m² en met vliering) op een perceel eigen grond van 307m². 3 slaapkamers, deels kunststof kozijnen en nieuwe cv-ketel (2012).

Werkelijk keurig onderhouden eengezinswoning met diepe achtertuin op prima woonlocatie in Camminghaburen nabij winkelcentrum en scholen. Een woning waar u zo in kunt!

• Bouwperiode: 1930 • Woonopp.: 115 m2 • Perceelopp.: 139 m2 • Slaapkamers: 3

• Bouwperiode: 1931-1944 • Woonopp.: 80 m2 • Perceelopp.: 69 m2 • Slaapkamers: 3

• Bouwperiode: 1931-1944 • Woonopp.: 100 m2 • Perceelopp.: 75 m2 • Slaapkamers: 4

• Bouwperiode: 1958 • Woonopp.: 95 m2 • Perceelopp.: 307 m2 • Slaapkamers: 3

• Bouwperiode: 1983 • Woonopp.: 110 m2 • Perceelopp.: 150 m2 • Slaapkamers: 4

Vraagprijs € 134.000,- k.k. Leeuwarden Sweelinckstraat 14

Vraagprijs € 135.000,- k.k. Leeuwarden Beethovenplantsoen 1

Vraagprijs € 139.000,- k.k. Leeuwarden Groningerstraatweg 204

Vraagprijs € 147.500,- k.k. Leeuwarden Potgieterstraat 24

Vraagprijs € 149.000,- k.k. Leeuwarden Archipelweg 105K

Goed onderhouden en afgewerkte “jaren dertig” tussenwoning met onder andere een fraaie moderne keuken en drie slaapkamers. De woning is gelegen in het westen van de stad (Componistenbuurt)

Op mooie woonstand gelegen opvallend woonhuis aan westkant stad. Aantrekkelijk door de lichte woonkamer met tuindeuren, drie slaapkamers en moderne badkamer en omsloten achtertuin.

Ruime vrijstaande woning met achtertuin en dakterras op het zuiden, op prima woonstand nabij centrum aan uitvalsweg. De woning is onder meer voorzien van een recente keuken en badkamer.

Op mooie en gewilde woonstand aan de westkant stad, nabij speelveldje en Europaplein gelegen keurig onderhouden eengezinswoning met ca. 20 meter diepe achtertuin en achterom.

Uitstekend onderhouden en comfortabel drie kamerappartement op de derde verdieping in appartementencomplex op de hoek Archipelweg / Coopmansstraat te Leeuwarden.

• Bouwperiode: 1906-1930 • Woonopp.: 98 m2 • Perceelopp.: 96 m2 • Slaapkamers: 3

• Bouwperiode: 1934 • Woonopp.: 110 m2 • Perceelopp.: 152 m2 • Slaapkamers: 3

• Bouwperiode: 1939 • Woonopp.: 110 m2 • Perceelopp.: 163 m2 • Slaapkamers: 3

• Bouwperiode: 1951 • Woonopp.: 120 m2 • Perceelopp.: 193 m2 • Slaapkamers: 4

• Bouwperiode: 2006 • Woonopp.: 108 m2 • Woonlaag: 3 • Slaapkamers: 2

Vraagprijs € 149.000,- k.k.

Vraagprijs € 159.000,- k.k.

Vraagprijs € 159.000,- k.k.

Vraagprijs € 159.000,- k.k.

Vraagprijs € 165.000,- k.k.

De makelaar die meer voor u doet. Kijk voor het complete aanbod op www.kammingamakelaars.nl


Groot Schavernek 9 8911 BW Leeuwarden Telefoon: 058 299 8 999 info@kammingamakelaars.nl

Leeuwarden Verlengde Schrans 69

Leeuwarden Beemdgras 7

Leeuwarden De Malus 15

Leeuwarderweg 2 C 8605 AH Sneek Telefoon: 0515 43 43 41 sneek@kammingamakelaars.nl

Leeuwarden Ibisstraat 13

Leeuwarden De Rijd 190

Op fraaie woonstand aan de Verlengde Schrans gelegen voormalige rentenierswoning. De woning verkeert in goede staat van onderhoud, en is intern eind jaren 50/ begin jaren 60 gemoderniseerd.

Verrassend ruime geschakelde tussenwoning met vrijstaande stenen garage en achtertuin op het zuidoosten op een prima locatie in Aldlân West.

Fraai hoekappartement op prima woonstand op de 2e woonlaag van appartementencomplex “De Malus”. Het betreft zo goed als nieuw, ruim en eigentijds 3 kamer appartement met eigen parkeerplaats.

Op mooie stand, in een brede straat en met een diepe tuin op het zuiden gelegen ruime tussenwoning. De sfeervolle woning is keurig onderhouden en beschikt over vier slaapkamers.

Op uitstekende locatie, in zuiderburen gelegen royale hoekwoning met aangebouwde garage en bijkeuken. Deze markante woning heeft een aan het water en groenstrook grenzende diepe achtertuin.

• Bouwperiode: -1906 • Woonopp.: 100 m2 • Perceelopp.: 243 m2 • Slaapkamers: 4

• Bouwperiode: 1972 • Woonopp.: 125 m2 • Perceelopp.: 226 m2 • Slaapkamers: 4

• Bouwperiode: 2007 • Woonopp.: 107 m2 • Woonlaag: 2 • Slaapkamers: 2

• Bouwperiode: 1931-1944 • Woonopp.: 120 m2 • Perceelopp.: 162 m2 • Slaapkamers: 4

• Bouwperiode: 2003 • Woonopp.: 140 m2 • Perceelopp.: 320 m2 • Slaapkamers: 4

Vraagprijs € 169.500,- k.k. Leeuwarden Surinamestraat 12

Vraagprijs € 179.000,- k.k. Leeuwarden Het Zool 44

Vraagprijs € 199.000,- k.k. Leeuwarden Braksan 41

Vraagprijs € 209.500,- k.k. Leeuwarden Sudermuda 7

Vraagprijs € 225.000,- k.k. Leeuwarden Braksan 3

Royale goed onderhouden bungalow met garage op fraaie woonstand in wijk Nijlân met vrij uitzicht over groen- en waterpartij. De beschutte patiotuin biedt volop privacy. Geheel gelijkvloers!

Uitstekend onderhouden, verrassend ruime vrijstaande woning met inpandige garage in de nieuwbouwwijk Zuiderburen op een perceel van 409 m² eigen grond. Eén slaapkamer en badkamer op de B.G.

Op mooie locatie in de gewilde wijk Zuiderburen, een nieuwe moderne wijk ten zuiden van Leeuwarden, staat dit ruime vrijstaande woonhuis met garage en ruime aanlegmogelijkheden voor uw boot.

In de woonwijk “Nylan” gelegen royaal vrijstaand woonhuis met aangebouwde serre, kantoorruimte op de begane grond, ruime garage, aan weerszijde van de woning een oprit en ruime tuin.

Dit royale vrijstaande woonhuis met garage, eigen aanlegplaats en schitterend vrij uitzicht over open vaarwater is op uitstekende woonstand in Zuiderburen gelegen.

• Bouwperiode: 1970 • Woonopp.: 150 m2 • Perceelopp.: 452 m2 • Slaapkamers: 4

• Bouwperiode: 2000 • Woonopp.: 150 m2 • Perceelopp.: 409 m2 • Slaapkamers: 6

• Bouwperiode: 2007 • Woonopp.: 140 m2 • Perceelopp.: 320 m2 • Slaapkamers: 3

• Bouwperiode: 1990 • Woonopp.: 180 m2 • Perceelopp.: 494 m2 • Slaapkamers: 3

• Bouwperiode: 2008 • Woonopp.: 140 m2 • Perceelopp.: 320 m2 • Slaapkamers: 4

Vraagprijs € 249.000,- k.k. Leeuwarden Opkeamer 6

Vraagprijs € 314.000,- k.k. Leeuwarden Harlingerstraatweg 79

Vraagprijs € 325.000,- k.k. Leeuwarden Hemma Oddastrjitte 3

In Techum gelegen recent gebouwde vrijstaande woning met garage. Ruime en luxe woning met karakteristieke en dorpse kenmerken op een groot perceel van 521m2

Op gewilde woonstand gelegen karakteristieke compleet gemoderniseerde RIETGEKAPTE KARAKTERISTIEKE STADSVILLA (hoekwoning 3-onder 1 kap) met garage op 350 m2 eigen grond.

Aan open vaarwater gelegen, markant en stijlvol vormgegeven vrijstaande woning in de wijk Blitsaerd met zeer royale achtertuin op het zuiden.

• Bouwperiode: 2011 • Woonopp.: 125 m2 • Perceelopp.: 521 m2 • Slaapkamers: 3

• Bouwperiode: 1931-1944 • Woonopp.: 185 m2 • Perceelopp.: 350 m2 • Slaapkamers: 4

• Bouwperiode: 2009 • Woonopp.: 173 m2 • Perceelopp.: 987 m2 • Slaapkamers: 5

Vraagprijs € 364.000,- k.k. Menaam Langpaed 18

Vraagprijs € 398.000,- k.k. Peins Dorpsstraat 22

Raerd Buorren 21

Ruime vrijstaand landhuis met aangebouwde garage op fraaie woonstand aan de rand van het gemoedelijke dorpje Peins, nabij Franeker. Bijna 100 m diepe achtertuin met vrij zicht!

Goed onderhouden, volledig gemoderniseerde vrijstaande woning met aangebouwde berging gelegen aan de voet van de hoge kerkterp in het terpdorp Raerd.

• Bouwperiode: 1925 • Woonopp.: 150 m2 • Perceelopp.: 700 m2 • Slaapkamers: 3

• Bouwperiode: 1906-1930 • Woonopp.: 160 m2 • Perceelopp.: 2695 m2 • Slaapkamers: 4

• Bouwperiode: 1910 • Woonopp.: 100 m2 • Perceelopp.: 123 m2 • Slaapkamers: 3

Vraagprijs € 349.000,- k.k.

Vraagprijs € 125.000,- k.k.

Vraagprijs € 329.000,- k.k.

Leeuwarden Eewal 88

Dit bijzonder fraaie en royale monumentale bovenwoonhuis (rijksmonument) is op een markante locatie in het historische stadshart van Leeuwarden gelegen. Het pand is sedert 2006 geheel gerenoveerd en gemoderniseerd met behoud van tal van monumen-

Vraagprijs € 450.000,- k.k.

Op prachtige woonstand met vrij zicht aan vaarwater gelegen ruime vrijstaande woning gelegen op 700 m2 eigen grond, in prima staat van onderhoud, met keurig aangelegde achtertuin op zuiden.

Vraagprijs € 247.500,- k.k.

Vraagprijs € 325.000,- k.k.

tale details, zoals geornamenteerde plafonds, marmeren schouwen en het monumentale trappenhuis. • Bouwperiode: -1906 • Woonopp.: 220 m2 • Slaapkamers: 4

Vraagprijs € 585.000,- k.k. Readtsjerk Fjildwei 1

Rust, ruimte en vrijheid op de rand van de Friese Wouden. Dit bijzonder fraaie en royale landhuis is uiterst vrij gelegen te midden van de landerijen op ca. 15 autominuten van Leeuwarden. De situering van het woonhuis op het royale perceel van

3.435 m² en het vrije zicht over het weidse Friese landschap garanderen optimale privacy. • Bouwperiode: 2003 • Woonopp.: 265 m2 • Perceelopp.: 3435 m2 • Slaapkamers: 4

Vraagprijs € 675.000,- k.k.

De makelaar die meer voor u doet. Kijk voor het complete aanbod op www.kammingamakelaars.nl


Groot Schavernek 9 8911 BW Leeuwarden Telefoon: 058 299 8 999 info@kammingamakelaars.nl

Scharnegoutum Fleardyk 10

Bekijk het complete aanbod op www.kammingamakelaars.nl

Sneek Spinnekop 19

Sneek Wassenberghstraat 2

Fraai gelegen tussenwoning met groenstrook aan voorzijde, aangebouwde stenen bijkeuken, ruime complete badkamer en 4 slaapkamers, op korte afstand van de voorzieningen.

Tegenover groen en water op een vrije woonstand gelegen compleet gemoderniseerde en keurig onderhouden hoekwoning met royale oprit, vier slaapkamers en ruime achtertuin.

Ruime tussenwoning met tuingerichte woonkamer, 4 slaapkamers en uitpandige bijkeuken/berging, aantrekkelijk gelegen nabij speelveldje in een kindvriendelijke woonomgeving in de wijk Tinga.

Karakteristieke hoekwoning uit de jaren ‘30, op prachtige woonstand met uitzicht over het speelveld gelegen in een rustige straat in de woonwijk ‘Noorderhoek’ nabij het stadscentrum.

• Bouwperiode: 1974 • Woonopp.: 110 m2 • Perceelopp.: 128 m2 • Slaapkamers: 4

• Bouwperiode: 1960-1970 • Woonopp.: 95 m2 • Perceelopp.: 193 m2 • Slaapkamers: 4

• Bouwperiode: 1980 • Woonopp.: 110 m2 • Perceelopp.: 146 m2 • Slaapkamers: 4

• Bouwperiode: 1935 • Woonopp.: 100 m2 • Perceelopp.: 184 m2 • Slaapkamers: 4

Vraagprijs € 140.000,- k.k. Sneek Drakenstraat 49

Sneek Pieter Sikkesstraat 16

Leeuwarderweg 2 C 8605 AH Sneek Telefoon: 0515 43 43 41 sneek@kammingamakelaars.nl

Sneek 1e Oosterkade 6 en 9

Vraagprijs € 135.000,- k.k. Sneek Penningkruid 82

Vraagprijs € 135.000,- k.k. Sneek Hoogend 24

Vraagprijs € 140.000,- k.k. Spannum Tsjerkebuorren 28

Op gewilde woonstand, nabij het centrum in de woonwijk “Het Eiland” gelegen nette tussenwoning met aangebouwde bijkeuken, vrijstaande stenen berging en achterom.

Gemoderniseerde grachtenwoning met aangebouwde bijkeuken en achtergelegen ‘pakhuis’ op fraaie levendige woonstand aan vaarwater en op steenworp afstand van het gezellige centrum van Sneek.

In rustige en jonge woonwijk Duinterpen II gelegen twee onder één kap woning met aangebouwde garage/ berging met extra opbouw. en ruime onderhoudsvrije tuin gelegen op het zuidwesten.

Aan gracht met zicht op Waterpoort, in historische centrum van Sneek gelegen ruime vrijstaande monumentale woning. In 1993 grotendeels gerestaureerd met behoud van oorspronkelijke details.

Ruime en functioneel ingedeelde woonboerderij met grote inpandige schuur, gelegen in het dorpscentrum van Spannum. Gerenoveerd en deels voorzien van een nieuw dak en achtergevel.

• Bouwperiode: 1957 • Woonopp.: 95 m2 • Perceelopp.: 142 m2 • Slaapkamers: 3

• Bouwperiode: -1906 • Woonopp.: 110 m2 • Perceelopp.: 136 m2 • Slaapkamers: 3

• Bouwperiode: 1993 • Woonopp.: 115 m2 • Perceelopp.: 250 m2 • Slaapkamers: 4

• Bouwperiode: 1600 • Woonopp.: 300 m2 • Perceelopp.: 330 m2 • Slaapkamers: 4

• Bouwperiode: 1869 • Woonopp.: 165 m2 • Perceelopp.: 544 m2 • Slaapkamers: 4

Vraagprijs € 145.000,- k.k. Stavoren Havenweg 3

Vraagprijs € 210.000,- k.k. Stavoren Breefenne 17

Vraagprijs € 245.000,- k.k. Stiens It Noarderfjild 25

Vraagprijs € 390.000,- k.k. Sumar Bosweg 22

Vraagprijs € 249.000,- k.k. Sumar De Swannepole 2

Aan de “boorden” van het IJsselmeer gelegen, onder architectuur gebouwde moderne HAVENWONING met dubbele aangebouwde BERGING, ACHTERTUIN en royaal BALKON/TERRAS op de 1e verdieping.

Op fantastische locatie met vrij uitzicht over de binnenhaven, met zicht op het Johan Friso Kanaal en de IJsselmeersluis ligt deze vrijstaande woning met een slaap- en badkamer op de begane

Op rustige woonstand gelegen hoogwaardig afgewerkte en royale vrijstaande woning met mogelijkheid tot bedrijf (met eigen entree) aan huis. O.a. voorzien van buitenzwembad met poolhouse.

Schitterend gelegen, op een riante kavel van 2950 m², te midden van de weilanden staat deze semi-bungalow met vrijstaande garage, aangebouwde garage, paardenstal en berging.

Op een hoeklocatie in de recente nieuwbouwuitbreiding van Sumar gelegen karakteristieke vrijstaande en recent (2009) gebouwde woning op een ruim perceel van 551 m2 eigen grond.

• Bouwperiode: 2000 • Woonopp.: 100 m2 • Perceelopp.: 126 m2 • Slaapkamers: 2

• Bouwperiode: 1991 • Woonopp.: 120 m2 • Perceelopp.: 516 m2 • Slaapkamers: 4

• Bouwperiode: 1999 • Woonopp.: 237 m2 • Perceelopp.: 1224 m2 • Slaapkamers: 3

• Bouwperiode: 1960-1970 • Woonopp.: 110 m2 • Perceelopp.: 2950 m2 • Slaapkamers: 4

• Bouwperiode: 2009 • Woonopp.: 130 m2 • Perceelopp.: 551 m2 • Slaapkamers: 3

Vraagprijs € 200.000,- k.k. Sumar De Boarndobbe 11

Vraagprijs € 275.000,- k.k. Terkaple Buorren 28-30

Vraagprijs € 495.000,- k.k. Tytsjerk Wylgekamp 7

Vraagprijs € 275.000,- k.k. Warns ‘t Noard 3a

T CH KO VER

Deze fraaie vrijstaande woning (2009) staat in de jongste nieuwbouwuitbreiding van Sumar op een kavel van 551 m2 eigen grond. Een uiterst comfortabele woning waar u zo in kunt!

Midden in Terkaple gelegen voormalig dorpshuis met bijbehorende woning, fraai gesitueerd met aan de voorzijde uitzicht over het water en aan de achterzijde vrij uitzicht over de weilanden.

In het gemoedelijke dorp Tytsjerk gelegen eengezinswoning (tussenwoning) met tuin op het zuiden, tegenover gemeentegroen en speelvoorziening. Verrassend ruim en keurig onderhouden!

• Bouwperiode: 2009 • Woonopp.: 140 m2 • Perceelopp.: 551 m2 • Slaapkamers: 4

• Bouwperiode: 1910 • Woonopp.: 350 m2 • Perceelopp.: 1025 m2 • Slaapkamers: 3

• Bouwperiode: 1972 • Woonopp.: 140 m2 • Perceelopp.: 230 m2 • Slaapkamers: 4

Vraagprijs € 339.000,- k.k.

Vraagprijs € 275.000,- k.k.

Vraagprijs € 139.000,- k.k.

Vraagprijs € 299.000,- k.k.

D OU BEH OR O RV DE ON

Bent u op zoek naar een vrijstaande woning met 27 meter eigen kade, op een unieke plek, en een perceel met meerdere bestemmingen? Op een schitterende locatie, aan het Johan Frisokanaal, aan de Elfstedenroute, met rechtstreekse verbinding naar de

binnenwateren en het IJsselmeer gelegen vrijstaande volledige geïsoleerde woning gelegen. • Bouwperiode: 2000 • Woonopp.: 165 m2 • Perceelopp.: 703 m2 • Slaapkamers: 4

Vraagprijs € 439.000,- k.k.

De makelaar die meer voor u doet. Kijk voor het complete aanbod op www.kammingamakelaars.nl


[Advertorial]

Van harte gefeliciteerd

met uw nieuwe woning! Maak van uw huis, uw droomhuis.

Nú is het moment om uw droomhuis van binnen en buiten naar eigen smaak in te richten. U heeft vast al ideeën over hoe u het wilt inrichten. Maar met die enorme keuze in kleuren en materialen is dat niet eenvoudig. De leukste fase van verhuizen of een enorme last? Bij Deco Home en Verf & Wand denken ze graag met u mee. In de bijna 200 speciaalzaken vindt u een enorm assortiment verf van topkwaliteit. De verf kunnen ze in elke kleur mengen. Kies voor het schilderwerk van uw nieuwe huis voor een professionele verf. Het is in aanschaf wel iets duurder, maar eenvoudiger verwerkbaar en het geeft een langdurige bescherming. Dit betekent dat u veel minder vaak de ladder op hoeft, waardoor u uiteindelijk voordeliger uit bent.

Welke verf voor welke klus het meest geschikt is, kunnen de specialisten u vertellen, want verf is al heel lang hét specialisme van Deco Home en Verf & Wand. Ook behang is een prima middel om uw interieur de uitstraling te geven die u wenst. Trendy, klassiek, kleurrijk, sober, ingetogen of juist heel uitbundig. Voor elke interieurstijl is er een enorme keuze in behangcollecties van bekende merken, zoals Eijffinger, dimago® en Arte.

Voor de ramen kiest u dan bijpassende raamdecoratie. Hieronder verstaan we jaloezieën, vouw- en rolgordijnen, lamellen en plissé- en paneelgordijnen. Shutters worden nu in Nederland ook steeds populairder. Deze van oorsprong mediterrane houten binnenluiken met verstelbare lamellen, geven een prachtige uitstraling aan elke ruimte. Bij de Deco Home en Verf & Wand winkels vindt u naast verf, behang en raamdecoratie ook een ruime collectie gordijnstoffen, tapijt, laminaat en vinyl. En omdat alle assortimenten onder een dak te vinden zijn, is het alles op elkaar afstemmen heel gemakkelijk. Door het alles in 1 concept heeft u geen zorgen over de planning.

Kijk voor een winkel in de buurt op: www.verfenwand.nl en www.decohome.nl

dimago®

35


Bellingwolde

Kijk voor meer info op www.funda.nl

BEKIJK HET COMPLETE AANBOD OP

WONINGAANBOD GRONINGEN

www.namaco.nl

Kastanjelaan 84 Vraagprijs € 99.000,- k.k. • 2-onder-1-kapwoning • Bouwjaar: 1960 • Woonopp.: 105 m2

• Perceelopp.: 355 m2 • Kamers: 5 • Slaapkamers: 3

LIKE ONZE FACEBOOKPAGINA

VERKOCHT

Foxhol

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Zwanenstraat 7 Vraagprijs € 75.000,- k.k. • Eengezinswoning • Bouwjaar: 1965 • Woonopp.: 90 m2

facebook.com/namacoNL VERKOCHT

Garrelsweer

Kijk voor meer info op www.funda.nl

• Perceelopp.: 213 m2 • Kamers: 5 • Slaapkamers: 3

Woning uitgelicht Veendam

Stadsweg 15 Vraagprijs € 159.000,- k.k. • Eengezinswoning • Bouwjaar: 1900 • Woonopp.: 95 m2

• Perceelopp.: 227 m2 • Kamers: 4 • Slaapkamers: 2

Heiligerlee

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Sinnigeslaantje 28 Vraagprijs € 99.000,- k.k. Geheel te renoveren VRIJSTAANDE WONING met vrijstaande stenen schuur, erf en diepe tuin op een kavel van 1.135 m2 eigen grond. De ligging van de woning is gunstig, op geringe afstand van het centrum van

Provincialeweg 61 Vraagprijs € 75.000,- k.k.

Veendam. In Veendam zijn alle voorzieningen binnen handbereik.

• Eengezinswoning • Bouwjaar: 1931 • Woonopp.: 80 m2

• Eengezinswoning • Bouwjaar: 1930 • Woonopp.: 90 m2

• Perceelopp.: 388 m2 • Kamers: 5 • Slaapkamers: 2

VIND UW NIEUWE WONING 1

• Perceelopp.: 1.135 m2 • Kamers: 4 • Slaapkamers: 2

Bezoek de website of download de Namaco Apps in de Appstore

Bekijk het complete aanbod op namaco.nl


WONINGAANBOD FRIESLAND

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Meyerweg 163 Vraagprijs € 109.000,- k.k.

Karst de Jongweg 20 Vraagprijs € 139.000,- k.k.

• Eengezinswoning • Bouwjaar: 1906 • Woonopp.: 80 m2

• Eengezinswoning • Bouwjaar: 1960 • Woonopp.: 78 m2

• Perceelopp.: 276 m2 • Kamers: 4 • Slaapkamers: 2

• Perceelopp.: 113 m2 • Kamers: 3 • Slaapkamers: 2

• Perceelopp.: 136 m2 • Kamers: 4 • Slaapkamers: 3

Emmen

Kijk voor meer info op www.funda.nl

WONINGAANBOD

Borniastraat 113 Vraagprijs € 89.000,- k.k. • Eengezinswoning • Bouwjaar: 1931 • Woonopp.: 90 m2

Kijk voor meer info op www.funda.nl

VERKOCHT

Leeuwarden

Heerenveen

Kijk voor meer info op www.funda.nl

VERKOCHT

De Knipe

DRENTHE

Woning uitgelicht

Laan van het Kinholt 167 Vraagprijs € 89.500,- k.k. • Eengezinswoning • Bouwjaar: 1972 • Woonopp.: 100 m2

• Perceelopp.: 186 m2 • Kamers: 4 • Slaapkamers: 3

Meppel

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Nieuw Roden

Jan van Goyenstraat 160 Vraagprijs € 109.000,- k.k. • Galerijflat • Bouwjaar: 1968 • Woonopp.: 93 m2

• Woonlaag: 4 • Kamers: 4 • Slaapkamers: 3

Nieuw Weerdinge

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Zevenhuisterweg 2 Vraagprijs € 259.000,- k.k. Goed onderhouden VRIJSTAAND WOONHUIS met aangebouwde stenen garage, erf en tuin op een perceel van 582 m2 eigen grond. Deze woning is gelegen aan de rand van het centrum van Nieuw Roden.

Eerste Kruisdiep WZ 92 Vraagprijs € 249.000,- k.k.

• Eengezinswoning • Bouwjaar: 1990 • Woonopp.: 135 m2

• Bungalow • Bouwjaar: 2004 • Woonopp.: 115 m2

BLIJF ACTUEEL EN VOLG ONS!

• Perceelopp.: 582 m2 • Kamers: 4 • Slaapkamers: 3

• Perceelopp.: 1.196 m2 • Kamers: 3 • Slaapkamers: 2

Facebook.com/namacoNL, Twitter.com/NaMaCoNL & Youtube

Bekijk het complete aanbod op namaco.nl

2


Een verhuizing is iets waar je vaak erg naar uitkijkt. Eindelijk kun je in dat grotere of mooiere huis gaan wonen, in die leuke buurt. Maar kinderen kunnen vaak erg tegen een verhuizing opzien. Ze moeten hun vriendjes en vriendinnetjes achterlaten, weg uit hun vertrouwde buurt en naar een andere school. Daarnaast kan een verhuizing voor stress, of in ieder geval spanningen zorgen. Maak de verhuizing ook leuk voor de kinderen door er samen over te praten.

38


VerhuizenDoeJeZo

Omgevingsfactoren door de ogen van een kind Al op hele jonge leeftijd kunnen kinderen de invloed van een verhuizing merken. Je zou misschien denken dat een baby zich nog zo weinig bewust is van zijn omgeving, dat deze niet veel merkt van een verhuizing. Toch zijn baby’s erg gevoelig voor veranderingen en voor de energie die je als ouder uitstraalt. Brengt een verhuizing voor jou veel stress met zich mee, dan zal je baby zich ook gestresst voelen. Je kunt daarom het beste tijdens de verhuizing zoveel mogelijk hetzelfde houden voor de baby. Wacht liever nog even met het kopen van allemaal nieuwe spulletjes voor in de babykamer en houdt in het begin nog het eigen bedje, gordijnen, dezelfde kleuren en dekens. Jouw kleine zal zich zo het snelste op zijn gemak voelen in de nieuwe woning. Verhuizen met een peuter Peuters kun je van tevoren voorbereiden op de verhuizing. Lees samen een boekje over verhuizen, waardoor je jouw kind leert wat ‘verhuizen’ inhoudt. Breng ook alvast een bezoekje aan de nieuwe woning en de nieuwe buurt, zodat je samen de nieuwe school en bijvoorbeeld een speeltuin in de buurt kan bekijken. Misschien mag hij of zij zelfs al een keertje op ‘proef’ komen op de nieuwe peuterschool. Soms lijken peuters in eerste instantie geen moeite te hebben met een verhuizing, maar

als het eenmaal tot hen doordringt dat ze niet meer teruggaan naar de oude buurt zorgt dit alsnog voor problemen. In dit geval is een flinke dosis begrip en geduld de beste remedie. Jouw peuter zal na verloop van tijd wennen aan de nieuwe woning en de nieuwe omgeving. Verhuizen met een kleuter Vanaf een jaar of vier/vijf kan een kind echt betrokken worden bij de verhuizing. Neem jouw zoon of dochter mee naar het nieuwe huis en laat hem of haar een eigen kamer uitkiezen en een eigen behang of kleur op de muur. Je kunt alvast vertellen waar alle spullen komen te staan en hoe het er straks uit komt te zien. Ook op deze leeftijd kun je vragen of jouw kind al een dagje op de nieuwe school mag meelopen. Als de verhuizing dichterbij komt kun je jouw kind vragen om te helpen met het inpakken van zijn of haar eigen spulletjes. Stop tijdens de verhuizing een spelletje, knuffeltje en eventueel iets te eten en drinken in een rugzakje, zodat hij of zij zich niet hoeft te vervelen. Zorg er wel voor dat je af en toe aandacht hebt voor je kind of breng hem of haar even bij een oppas. Zo voorkom je dat jouw kind zich ‘verloren’ voelt tussen alle dozen. Verhuizen tijdens de puberteit Oudere kinderen zullen wat makkelijker beseffen wat een verhuizing precies inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken. Toch wil dat niet zeggen dat de verhuizing zelf voor hen ook makkelijker zal zijn. Kinderen in de leeftijdscategorie 11 tot 15 jaar krijgen al veel veranderingen voor hun kiezen die hen onzeker kunnen maken; denk hierbij aan de overstap naar de middelbare school, de puberteit en lichamelijke veranderingen. Een verhuizing kan op zo’n moment nét even teveel zijn. Betrek een puber zoveel en zo vroeg mogelijk bij de verhuizing, zo geef je het gevoel dat je hem of haar serieus neemt. Het kan ook helpen om hem of haar zelf een nieuwe school te laten kiezen en de nieuwe kamer zelf te laten inrichten.

Tips & tricks • Vertel jonge kinderen pas over de verhuizing als je ook echt duidelijkheid kan verschaffen: dáár gaan we wonen, dáár is je nieuwe school en dáár is het nieuwe winkelcentrum. • Bij oudere kinderen is het juist beter om open en eerlijk te zijn en hen zo vroeg mogelijk bij de verhuizing te betrekken. Ze kunnen anders het gevoel krijgen dat je informatie voor hen achterhoudt. • Vertel niet alleen dat, maar vooral ook waarom je gaat verhuizen • Praat veel met jouw kinderen en zorg dat er ook ruimte is voor negatieve gevoelens over de verhuizing • Licht ook alvast de oude school in. Zij zullen er begrip voor hebben als jouw kind het wat moeilijk heeft. • Laat in het oude huis zolang mogelijk één kamer gezellig en vertrouwd, zodat jouw kind zich hierin kan terugtrekken als het even teveel wordt. Zorg er vervolgens in het nieuwe huis voor dat er zo snel mogelijk een plek ingericht wordt met vertrouwde spulletjes. • Laat jouw kind zeker in het begin af en toe vriendjes uit de oude buurt uitnodigen om te komen spelen of logeren. • Houd in het begin goed contact met de nieuwe school. Het kan zijn dat ze hier net een ander lesprogramma volgen of iets voor of achter lopen op het lesprogramma van de oude school.

Verhuizen DoeJeZo

39


Bel voor meer informatie 088 200 2000 Appingedam

D Boeremastraat 77

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 421 m2 Woonopp.: 90 m2 Inhoud: 325 m3 Kamers: 5 Bouwperiode: 1945-1959

Assen

Smetanalaan 250

Galerijflat Woonlaag: 5 Woonopp.: 100 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1970

Assen

Kersenhof 24

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 178 m2 Woonopp.: 90 m2 Inhoud: 280 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 2003

Assen

Wilgenbeemd 78

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 260 m2 Woonopp.: 110 m2 Inhoud: 360 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1993

Baaium

Hasthemerwei 10

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 758 m2 Woonopp.: 155 m2 Inhoud: 425 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1908

Vraagprijs € 100.000,- k.k.

Vraagprijs € 109.000,- k.k.

Vraagprijs € 167.500,- k.k.

Vraagprijs € 171.500,- k.k.

Vraagprijs € 198.000,- k.k.

Berltsum

Drachten

Drachten

Emmen

Gorredijk

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 301 m2 Woonopp.: 85 m2 Inhoud: 260 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1930

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 457 m2 Woonopp.: 146 m2 Inhoud: 427 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1998

Villa Perceeloppervlakte: 712 m2 Woonopp.: 248 m2 Inhoud: 702 m3 Kamers: 8 Bouwjaar: 2004

Buorren 30

Rietpol 98

Kurt Schwittersstraat 17

Lunet 52

Parkleane 40

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 302 m2 Woonopp.: 138 m2 Inhoud: 465 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1993

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 245 m2 Woonopp.: 135 m2 Inhoud: 515 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2007

Vraagprijs € 275.000,- k.k.

Vraagprijs € 520.000,- k.k.

Vraagprijs € 225.000,- k.k.

Vraagprijs € 229.500,- k.k.

Groningen

Groningen

Groningen

Groningen

Groningen

VE RK OC HT

VE RK OC HT

O. V.

Vraagprijs € 134.500,- k.k.

Barmaheerd 32

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 104 m2 Woonopp.: 75 m2 Inhoud: 237 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1981

Jan Steenstraat 58

Portiekflat Woonlaag: 4 Woonopp.: 93 m2 Inhoud: 275 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2005

Grunostraat 29

Maisonnette Woonlaag: 3 Woonopp.: 105 m2 Inhoud: 315 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2012

Appie Groenlaan 58

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 100 m2 Woonopp.: 118 m2 Inhoud: 330 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2002

Kwintlaan 44

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 88 m2 Woonopp.: 107 m2 Inhoud: 340 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1994

Vraagprijs € 132.500,- k.k.

Vraagprijs € 205.000,- k.k.

Vraagprijs € 213.800,- k.k.

Vraagprijs € 229.000,- k.k.

Vraagprijs € 232.500,- k.k.

Haren

Haren

Heerenveen

Leeuwarden

Leeuwarden

Nesciolaan 72

Portiekwoning Woonlaag: 4 Woonopp.: 85 m2 Inhoud: 220 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1972

Vraagprijs € 150.000,- k.k.

Onnerweg 71

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 457 m2 Woonopp.: 112 m2 Inhoud: 353 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1930

Vraagprijs € 364.000,- k.k.

Akkersplein 18

Galerijflat Woonlaag: 3 Woonopp.: 78 m2 Inhoud: 230 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1968

Vraagprijs € 119.500,- k.k.

Willem-Alexanderplein 18

Bovenwoning Woonlaag: 1 Woonopp.: 95 m2 Inhoud: 240 m3 Kamers: 4 Bouwperiode: 1960-1970

Vraagprijs € 99.500,- k.k.

kijk voor alle huizen www.makelaarsland.nl

3e Vegelindwarsstraat 22

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 93 m2 Woonopp.: 117 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2006

Vraagprijs € 195.000,- k.k.


Bel voor meer informatie 088 200 2000 Leeuwarden

Makkum

Muntendam

Nes

Volgende keer uw woning in deze advertentie?

Wissesdwinger 41

Portiekflat Woonlaag: 3 Woonopp.: 135 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2001

De Poon 32

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 157 m2 Woonopp.: 122 m2 Inhoud: 445 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1972

Reiger 1

Excelsiorstraat 2

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 525 m2 Woonopp.: 150 m2 Inhoud: 550 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 2008

Benedenwoning Woonlaag: 1 Woonopp.: 85 m2 Inhoud: 210 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1997

Vraagprijs € 365.000,- k.k.

Vraagprijs € 145.000,- k.k.

Vraagprijs € 299.000,- k.k.

Vraagprijs € 189.000,- k.k.

Nieuw Weerdinge

Noordhorn

Opende

Opende

Weerdingerkanaal ZZ 117

Herenhuis Perceeloppervlakte: 837 m2 Woonopp.: 189 m2 Inhoud: 540 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1907

Langestraat 20-B

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 156 m2 Woonopp.: 75 m2 Inhoud: 230 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1948

De Weide 4

Kolonieweg 25

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 300 m2 Woonopp.: 102 m2 Inhoud: 330 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1991

Woonboerderij Perceeloppervlakte: 9420 m2 Woonopp.: 193 m2 Inhoud: 570 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1987

Neem vrijblijvend contact op met Makelaarsland:

088 200 2000 Peize

Zuivelplein 5

Benedenwoning Woonlaag: 1 Woonopp.: 85 m2 Inhoud: 215 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1999

Vraagprijs € 199.500,- k.k.

Vraagprijs € 145.000,- k.k.

Vraagprijs € 175.000,- k.k.

Vraagprijs € 539.000,- k.k.

Vraagprijs € 199.500,- k.k.

Piaam

Ravenswoud

Schalsum

Sneek

Stavoren

Buren 19

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 650 m2 Woonopp.: 161 m2 Inhoud: 600 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1910

Meester Lokstraat 10-A

Woonboerderij Perceeloppervlakte: 6880 m2 Woonopp.: 128 m2 Inhoud: 370 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1937

Peinserweg 4

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 1990 m2 Woonopp.: 198 m2 Inhoud: 560 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1923

Jollenstraat 2-a

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 62 m2 Woonopp.: 138 m2 Inhoud: 573 m3 Kamers: 5 Bouwperiode: 1906-1930

Korenstraat 2

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 217 m2 Woonopp.: 95 m2 Inhoud: 333 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1977

Vraagprijs € 295.000,- k.k.

Vraagprijs € 349.000,- k.k.

Vraagprijs € 385.000,- k.k.

Vraagprijs € 225.000,- k.k.

Vraagprijs € 155.000,- k.k.

Vledderveen

Woldendorp

Woltersum

Zuidhorn

Zuidwolde

Vledderweg 21-A

Landhuis Perceeloppervlakte: 5885 m2 Woonopp.: 200 m2 Inhoud: 660 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1970

Vraagprijs € 299.500,- k.k.

Zwaagweg 17

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 1370 m2 Woonopp.: 110 m2 Inhoud: 325 m3 Kamers: 4 Bouwperiode: 1906-1930

Vraagprijs € 145.000,- k.k.

Kollerijweg 8

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 700 m2 Woonopp.: 135 m2 Inhoud: 600 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1928

Vraagprijs € 212.000,- k.k.

Klipper 25

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 218 m2 Woonopp.: 115 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1997

Vraagprijs € 207.500,- k.k.

kijk voor alle huizen www.makelaarsland.nl

Ekelenbergweg 7

Woonboerderij Perceeloppervlakte: 2735 m2 Woonopp.: 148 m2 Inhoud: 375 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1993

Vraagprijs € 395.000,- k.k.


Zorgeloos aankopen met Makelaarsland ‘Hoeveel is het huis waard?’ ‘Zijn er gebreken?’ ‘Wat moet ik bieden?’ De NVM aankoopmakelaars van Makelaarsland behartigen úw belangen. Uw makelaar geeft u inzicht in de waarde van de woning, onderzoekt mogelijke gebreken en voert scherpe onderhandelingen.

Ga voor de unieke formule van Makelaarsland en bespaar duizenden euro’s!

Al vanaf

€295 (incl. btw)

Gratis aankoophulplijn Bel vrijblijvend onze aankoophulplijn voor al uw vragen!

088 200 2000

samen met


[Advertorial]

Woningverkopers lopen te laat

tegen problemen aan

Daar snapte ik niets van. We hebben de lening al tien jaar geleden afgelost.’ Mevrouw Bouwman vult aan: ‘We wisten niet dat de hypotheekakte van onze oude woning nog stond ingeschreven in het hypothekenregister van het Kadaster. Deze inschrijving moesten we door de notaris laten doorhalen. In het koopcontract staat dat wij het huis ‘vrij van hypotheek’ moeten leveren aan de koper.’ Notaris voorkomt boete De notaris vertelt het echtpaar dat de hypotheek niet automatisch verdwijnt als de lening wordt afgelost. Om hier nog een schepje bovenop te doen, bestaat de oude hypotheekbank niet meer. En die moet wel toestemming geven om de hypotheek van het huis af te halen. ‘De notaris wist gelukkig een oplossing, maar die kostte wel tijd. Wij waren ontzettend bang dat we een boete zouden krijgen omdat wij het huis niet op tijd konden opleveren. Maar het ging net goed. Dankzij de notaris!’, aldus Bouwman.

Bestaande koopwoningen zijn de afgelopen jaren steeds goedkoper geworden. Daarnaast staan er ook nog eens veel huizen te koop. De meeste mensen zijn blij als ze hun huis kwijt zijn, zo ook Sander Willemse. Maar veel te laat kwam hij erachter dat hij de handtekening van zijn ex nodig had. Gevolg: een boete omdat zijn woning niet op tijd kon worden verkocht. Jaren geleden kocht Sander Willemse zijn eerste huis. Niet lang daarna ontmoette hij zijn eerste vrouw. Ze trok bij hem in en na enkele jaren trouwden zij in gemeenschap van goederen. Helaas duurde het huwelijk niet erg lang en besloot het echtpaar te scheiden. ‘Ik bleef achter in het huis, want ik had het huis tenslotte zelf gekocht’, aldus Willemse. Huis na scheiding Een paar maanden geleden wilde hij het huis verkopen. Samen met zijn nieuwe liefde heeft hij een nieuwbouwwoning gekocht. Willemse: ‘Alles was al rond en er hoefde alleen nog maar getekend te worden. Helaas bleek toch niet alles goed te zijn geregeld.’ Na de scheiding was nooit een akte ingeschreven waarin stond dat de woning van Willemse bleef. ‘Een koude douche! In het echtscheidingsconvenant stond dat het huis van mij zou blijven. Ik ging er vanuit dat dit voldoende was. Maar nu blijkt dat ik die afspraak officieel bij de notaris had moeten vastleggen’, zegt Willemse. Zijn ex-vrouw moest nu ook tekenen. ‘Om hier nog een schepje bovenop te doen, kwam ik hier veel te laat achter, waardoor ik mijn woning niet op tijd kon leveren. En dit betekende een boete. Als ik eerder naar de notaris was gegaan, had ik dit kunnen voorkomen.’

Boeteclausule In de koopakte staat meestal een boeteclausule. Als de woning niet op tijd wordt overgedragen, moet de verkoper vaak 10 procent van de koopsom als boete betalen. Veel mensen weten dit niet. Of lopen aan het eind van het verkoopproces tegen problemen aan die zij eerder hadden kunnen oplossen als de notaris bijtijds in beeld was gekomen. Notaris eerder in beeld De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie pleit er dan ook voor om de notaris eerder in het koopproces te betrekken. Wanneer het werk van de notaris naar voren schuift, wordt het hele proces efficiënter. De akte van levering is niet langer een ‘reparatieakte’ voor problemen die in de koopfase niet zijn opgelost. Hypotheek al afgelost, toch? Ook de heer en mevrouw Bouwman liepen op het laatste moment tegen problemen aan. Het stel woonde al dertig jaar in hun prachtig verbouwde woning. Toen de kinderen het huis uitgingen, wilden ze graag kleiner gaan wonen. Vlak voor de overdracht van hun oude woning, kregen zij een telefoontje van de notaris. De heer Bouwman: ‘Er zou nog steeds een hypotheek op het huis zitten.

Meer informatie Wilt u advies, neem dan contact op met een notaris uit de buurt. Via de zoekfunctie op de website www.notaris.nl is het eenvoudig om een notaris in de buurt te vinden. Bereid het eerste bezoek aan de notaris goed voor en lees de tips op www.notaris.nl/op-gesprek. De KNB is de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Alle (kandidaat-)notarissen zijn verplicht aangesloten bij de KNB.

EEn woning kopEn of vErkopEn? Wat moet u regelen? Wat zijn veelvoorkomende problemen? En waarom moet u eigenlijk naar de notaris? Op www.notaris.nl is alles voor u op een rijtje gezet. Doe de online test en ontvang vrijblijvend advies op maat.

www.notaris.nl Je regelt het bij de notaris.

Gratis brochure Woning Verkopen U kunt de brochure afhalen bij veel notariskantoren. Of gratis downloaden via de website www.notaris.nl/een-woning-verkopen. Ook beschikbaar online als doorbladerbare versie.

Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie

43


Wanneer de zon weer schijnt, kook je het liefste buiten. Natuurlijk doet de barbecue het altijd goed, maar tegenwoordig zijn de mogelijkheden allang niet meer beperkt tot het bereiden van vlees of vis op de grill. Er is inmiddels een ruime keuze aan buitenkeukens verkrijgbaar, waarmee je ook buiten jouw specialiteiten en culinaire hoogstandjes kunt bereiden.

44

Home made


Home made

Koken in de buitenlucht Ook zo’n handige buitenkeuken voor op je balkon of terras? Met deze klusinstructie maak je hem zelf in een handomdraai. Een paar planken, deurtjes, een bovenblad van Chinees hardsteen en klaar is je buitenkeuken! Benodigdheden: Vurenhout geschaafd (kopmaat 14,3 x 1,8 cm) • 8 x lat van 60,5 cm

Stap 10

Teken met potlood en rolmaat de gewenste lengtes af. In de boodschappenlijst vind je de juiste maten voor elk onderdeel.

Bevestig de vier tussenschotten tussen de staanders op de bodem en op de middenplank.

Stap 2

Monteer de twee louvredeurtjes met de vier scharnieren.

Zaag de latten op maat.

Voor de zijkanten: • 12 x lat van 116,4 cm

Voor de tussenschotten: Vurenhout geschaafd (kopmaat 4,4 x 1,8 cm) • 4 x lat van 56,9 cm

Stap 11

Stap 3

Stap 12

Voor het maken van de zijkanten: leg de latten vier aan vier tegen elkaar. Teken een lijn op 1,8 op 30 en op 58,7 cm, gerekend vanaf de onderkant.

Schuur het geheel. Zet alles in de grondverf en lak het minstens 2 keer af. Plaats als laatste de twee tegels van hardsteen op de bovenkant en zet deze met montagekit vast.

Stap 4

Voor de bovenkant, bodem en middenplank: • 4 x lat van 54,2 cm

Lijm en schroef (35 mm) twee steunen net boven de onderste lijnen vast. De overige vier steunen komen net onder de midden- en bovenlijnen. Tip: boor de schroefgaten voor met een 3 mm houtboor en ruim het gat met behulp van de verzinkboor. Zo ‘kiezen’ de schroeven een rechte weg en vallen de schroefkoppen netjes in het hout.

Stap 5

Voor de staanders: • 6 x lat van 57,8 cm De steunen voor boven- en onderkant en plank: Vurenhout geschaafd (kopmaat 4,4 x 4,4 cm) • 4 x 10 cm (voor de poten) • Grondverf / buitenbeits • Verf (buitenkwaliteit) • Spaanplaatschroeven (3 x 35 mm 3x 50 mm) • Houtlijm (buitenkwaliteit) • Montagekit • 2 x tegel van Chinees hardsteen (60 x 60 cm) • 2 x louvredeurtje (gesloten model 39,4 x 60,1 cm) • 4 x scharnier (50 x 39 mm)

Gereedschappen: • Timmerpotlood • Rolmaat • Schroefmachine • Houtboortje 3 mm • Verzinkboor • Handzaag/afkortzaag

Stap 1

Voor de bodem: lijm en schroef de latten aan de onderkant, tégen de onderste steunen. Laat tussen de latten een ruimte open van 2 mm.

Stap 6 Bevestig de vier poten tegen de onderkant van de planken.

Stap 7 Voor de middenplank: zaag uit twee latten twee inkepingen van 1,8 cm diep. De inkepingen zijn 4,4 cm breed en komen op 34 cm van de buitenzijden. Haal het overtollige stukje hout met de beitel weg. Tip: haal het overtollige hout bij de inkeping in twee of drie keer weg. Als je het in één keer probeert loop je het risico dat de lat gaat splijten.

Stap 8 Lijm en schroef de planklatten op de middelste steunen. Ook hier 2 mm tussenruimte bewaren. Zorg ervoor dat de twee planken met inkepingen aan de buitenkant komen.

• Houtbeitel • 2x schilderset (roller, verfbakje en kwast) • Schuurpapier • Kitspuit

Stap 9 Bevestig de latten voor de bovenkant op de bovenste steunen. Plaats de staanders in de inkepingen van de middenplank en tussen de onder- en bovenkant. Lijm en schroef ze vast.

Tip:

sparante Als je tran gebruikt, ts buitenbei buitenkeu hoef je de d n ro g de ken niet in ! en tt verf te ze

Meer inspiratie? Op de website van KARWEI zijn allerlei leuke DIY-projecten te vinden, variërend van het opleuken van je bestaande, tot het maken van je eigen meubels en decoraties. Er zijn kant en klare handleidingen beschikbaar, die je met één druk op de knop kunt uitprinten. Alle benodigdheden zijn verkrijgbaar bij KARWEI. Welk project je ook kiest, er is altijd ruimte voor jouw eigen creativiteit. Zo ben je verzekerd van een uniek eindresultaat, voorzien van jouw eigen ‘touch’. De leukste DIY-ideeën vind je op karwei.nl/inspiratie

Home made

45


Woodna agen

Zaterdag 17 – zondag 18 augustus 2013

Open tuindagen Kwekerij Krijn Spaan, Kortenhoef Tijd: Zaterdag 10.00 uur - 17.00 uur, zondag 11.00 uur - 17.00 uur Entree: Gratis Thema: ‘Bijzondere vaste planten & heesters’ Zin in een leuk dagje uit? Kom gezellig langs op onze Tuinfair! Hier kunt u hobby, passie en ontspanning combineren en heerlijk rondstruinen tussen een zee aan bloemen en planten. U kunt genieten van een assortiment van 1800 soorten vaste planten en vele soorten gewone en bijzondere heesters. Er zijn bekende kwekers uit heel Nederland met hun eigen assortiment, zodat er een compleet aanbod aanwezig is. Zaterdag 31 augustus – zondag 1 september 2013

Proef het Landleven, Posterholt Tijd: 11.00 uur - 18.00 uur Entree: € 4,- per persoon, kinderen en 65+ gratis

Woensdag 21 – zondag 25 augustus 2013

Landgoedfair Mariënwaerdt, Beesd Woensdag, donderdag, zaterdag, zondag: 10.00 - 18.00 uur Vrijdag: 10.00 - 20.00 uur Entree: € 15,- parkeren € 2,- (t.b.v. Stichting BIO Kinderrevalidatie). Vrijdagavond 18.00 uur - 20.00 uur: € 10,-. Kinderen tot en met 12 jaar gratis. Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Tijd:

Landgoedfair 2013: Lekker landelijk! De 19e Landgoedfair op landgoed Mariënwaerdt vindt plaats van 21 tot en met 25 augustus 2013. Vijf dagen lang kunnen bezoekers genieten van het echte zomerse buitenleven en de mooie producten en lekkernijen die daarbij horen. De Landgoedfair is één van de meest gezellige en sfeervolle buitenfairs van Nederland. Ruim 160 standhouders bieden een grote variëteit aan buiten- en binnenartikelen en bijzondere kleding en accessoires. Het prachtige landgoed, de rondleidingen door de moestuin en Huize Mariënwaerdt, de bijzondere gerechten, de gezellige terrassen, passende muziek en het spectaculaire demonstratieprogramma in de Grote Parade zorgen samen voor een onvergetelijke dag uit in een lekker landelijke sfeer.

…je bij PostNL gebruik kunt maken van de Verhuisservice? Via de Verhuisservice informeert u gratis alle belangrijke bedrijven over uw verhuizing (ook bij een verhuizing naar het buitenland). Post die in deze tussenperiode of later nog gericht is aan uw oude adres wordt doorgestuurd naar uw nieuwe adres.

46 Woon agenda

Na het succes van 2012 vindt wederom Proef het Landleven plaats op de prachtige locatie Kasteel Aerwinkel in Posterholt. Er is een zestigtal standhouders met mooie landelijke producten. Met onder andere jams, Ierse producten, groendecoraties, chutneys, weckproducten, airbrush, tiffany, wijnen, fudge, brocante, savon de marseille, oliën en azijnen, sieraden, servies en nog veel meer. Daarnaast zijn er vele demonstraties van o.a. een een valkenier, jachthonden, puppybehendigheid, sterkste mannen van Limburg, schapendrijven, een kunstsmid, een imker en schilderijtechniek van Bob Ross. Zondag 18 augustus 2013

Antiek en Brocantemarkt, Limbricht Tijd: 10.00 uur – 17.00 uur Entree: € 2,- per persoon Op 18 augustus vindt er op de binnenplaats van Kasteel Limbricht een gezellige Antiek en Brocantemarkt plaats. Er zal een 50-tal kramen aanwezig zijn waar u kunt rondneuzen tussen antiek en brocante. Daarnaast kunt u op het terras van Kasteel Limbricht heerlijk een kopje koffie drinken met een smakelijk stuk vlaai of uitgebreid lunchen of dineren in echte kasteelsferen. De entree is onder de poort van het kasteel en kunt u ter plekke betalen.

…het akkoord van het kabinet over maatregelen voor de woningmarkt gunstig uit kan pakken voor uw verbouwing?

…de gemiddelde Nederlander meerdere onnodige verzekeringen heeft en eigenlijk veel geld kan besparen?

Eén van de belangrijkste aspecten van dit akkoord is de BTW-verlaging in de bouw, van 21% naar 6%. Voor u als consument kan dit positieve gevolgen hebben, omdat bedrijven lagere prijzen zullen hanteren voor verbouwingen. Wilt u bijvoorbeeld uw kozijnen vervangen of een dakkapel plaatsen, dan zal dat dit jaar extra voordelig kunnen.

In Nederland zijn slechts drie verzekeringen verplicht; de ziektekostenverzekering, de WAautoverzekering en brandverzekering voor mensen met een eigen huis. Wees kritisch bij het afsluiten van overige verzekeringen. Vraag je af of ze je echt meer opleveren dan je eraan kwijt bent.


[Advertorial]

Welkom bij

Goossens wonen & slapen

Van het ontwerpen van meubelen tot en met een perfecte aflevering en montage bij u thuis. Goossens heeft dit hele traject in eigen beheer en dat is de reden waarom ze topkwaliteit meubelen tegen de gegarandeerd laagste prijs kunnen leveren. Als gerenommeerd bedrijf met een historie van meer dan een halve eeuw is Goossens uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van kwaliteitsmeubelen in de Benelux en daarbuiten. Het hele jaar door worden de nieuwste trends gevolgd en wordt er geluisterd naar de wensen van klanten voor een continu vernieuwende collectie. Maar het blijft niet bij een mooi ontwerp, want de kwaliteit- en preventiemedewerkers zijn uitermate kritisch op de constructie, materiaalkeuze, afwerking en uitstraling. Daarom testen zij alle materialen en ieder meubel uitvoerig om de kwaliteit en duurzaamheid van de meubelen te kunnen garanderen. Goossens geeft niet voor niets een brancheoverschrijdende garantie van 10 jaar op het grootste deel van de collectie. 10 locaties Op een tiental goed bereikbare locaties in Nederland presenteert Goossens in grote tot XXL-stores compleet uitgewerkte woon- en slaapkamer-

interieurs in 1001 smaken, stijlen en sferen. Onder meer in Amsterdam, Heerlen, Nuenen, Roermond, Rotterdam, Leiderdorp en Zevenaar. Ideaal om ideeën op te doen wat betreft het combineren van meubelen, stijlen en het gebruik van kleuren en accessoires. Kijk voor een overzicht van alle filialen op www.goossens.nl Persoonlijk advies Vanzelfsprekend kunt u bij Goossens rekenen op een uitgebreid advies. De deskundige woon- en slaapadviseurs staan voor u klaar en door voortdurende scholing en training zijn zij uitstekend op de hoogte van de nieuwste trends en mogelijkheden. En wilt u nog een stapje verder gaan, dan kunt u bij Goossens gebruik maken van een gratis en persoonlijk interieuradvies.

Speciaal opgeleide stylistes met een jarenlange ervaring maken in een afspraak een verrassend en praktisch ontwerp voor de inrichting van uw woning. Hetzelfde geldt voor uw slaapkamer. Want heeft u ooit gedacht aan een persoonlijk slaapadvies? De experts van Goossens helpen u graag. En gratis! U zult slapen als nooit tevoren. Alles is mogelijk Nagenoeg alle meubelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen en afmetingen. Zo kiest u bij banken niet alleen uit stof of leder, maar ook uit honderden kleuren, verschillende vullingen en de door u gewenste poten. Bij de houten meubelen – zoals salon- en eetkamertafels, kasten of dressoirs – vindt u vele hout- en kleurstalen om uit te kiezen. En op de slaapkamerafdeling is de keuze in boxsprings, kasten en matrassen ongekend groot en uiteraard ook weer voorzien van een professioneel slaapadvies. Maar ook voor specifieke wensen en meubelen op maat bent u bij Goossens aan het juiste adres. Eigen vakmensen verrichten zeer uiteenlopende aanpassingen. Van het omkleuren en lakken in de eigen spuiterij tot een meubel dat volledig op maat wordt gemaakt. Zo bent u altijd verzekerd van het meubel zoals u het wenst. Uiteraard uitgevoerd volgens dezelfde hoge kwaliteitseisen die Goossens hanteert.

Goossens wonen & slapen

47


Wonen in

de Watertoren van IJmuiden 48


“Dat is mijn toren”, dacht Karin. Ze woonde 30 jaar tegenover de Watertoren in IJmuiden. Wanneer ze met haar hondje in de duinen wandelde, torende de 42 meter hoge toren uit 1915 boven alles uit. “Daar woon ik, zei ik toen al”, vertelt Karin die er een jaar geleden ook echt in ging wonen.

Ze greep de mogelijkheid aan om haar eigen woning in te ruilen voor de koop van een appartement in de Watertoren. Een ruilkoop via Arjen de Pagter van Rijksmonumenten in Zeeland, die meerdere Watertorens in bezit hebben. In de Watertoren IJmuiden zijn elf loftappartementen gesitueerd met rondom een adembenemend uitzicht. Hoe hoger je gaat, hoe duurder de appartementen worden. De leefoppervlaktes variëren van 65m2 tot 185m2.

Karin woont onderin. “Ik begin beneden en eindig boven. Maar alle gekheid op een stokje: elke verdieping is uniek. Die van mij heeft een U-vorm. Ik had wat betreft de indeling inspraak waar de keuken en de badkamer zouden komen. De inrichting, vloeren, wanden en de materialen ervan kon ik mee bepalen. Mijn uitzicht is op het park. Gek genoeg wist mijn hondje precies waar hij wezen moest toen we hier gingen wonen. Zelf pakte ik in het begin nog weleens een verkeerde deur.

Anders wonen

49


Je zou kunnen zeggen dat deze woning letterlijk op mijn pad kwam, het Watertorenpad. Dit is mijn woondroom.” Het oude statige gebouw in IJmuiden verloederde. Vele organisaties vonden dat doodzonde en Rijksmonumenten Zeeland liet bouwer Tom de Boer er nieuwe loftappartementen in realiseren. Via een lift is met een ingenieus toegangssysteem tot midden in het loftappartement te komen. Negen van de elf appartementen hebben een inpandige buitenruimte, een overdekt balkon. Op de begane grond zijn de bergingen waar bewoners fietsen en dergelijke kwijt kunnen. “Al horen die, vind ik, niet in de mooie hal.” Toen de mogelijkheid voor Karin zich voordeed om hier te komen wonen, aarzelde ze geen seconde. “Mijn gezinssituatie was zo dat ik dit kon doen. Maar ik tekende wel pas toen alles klaar was. Je weet nooit of je voor onverwachte dingen komt te staan. Ik wilde wel gelijkvloers wonen, met het oog op mijn slechte enkel en de toekomst. Dat doe ik nu en ze moeten me hier later echt uit wegdragen.” Over twee jaar bestaat de toren 100 jaar.

“Deze Watertoren is toch een symbool voor IJmuiden” Karin hoopt op een feestje. Er is een niet erg actieve VvE aanwezig. De meeste appartementen worden verhuurd. Haar hoop is op de gemeente gevestigd. “Deze Watertoren is toch een symbool voor IJmuiden. Wanneer die een eeuw oud wordt mag dat toch niet onopgemerkt voorbij gaan?” Dat Karin begaan is met de toren moge duidelijk zijn. “Wanneer ik in de schitterende hal een voetstap zie, maak ik dat zelf even schoon. Ik wil de hal qua aanzien gewoon netjes houden. Die is namelijk zo mooi.” Karin praat enkel in superlatieven wanneer ze het over haar woning in de Watertoren heeft. “Toen ik mijn woning net betrok waren de bouwvakkers nog bezig met de bovenliggende appartementen. Ze bivakkeerden zelf tijdens de bouw ook in de toren. Ik kon altijd terecht met vragen en ze losten zaken snel op. Ik hoefde maar te kikken en ze stonden voor me klaar. Erg prettig. Dat heeft mij een goed thuisgevoel gegeven en daar ben ik ze nu nog dankbaar voor. Wanneer ik thuiskom, kijk ik altijd naar de sterrenhemel. Die lijkt dan helder en duidelijker dan voorheen. En ik kijk even naar het bootje (de windvaan) bovenop de Watertoren. Als ik dan naar binnen loop, besef ik weer hoe uniek ik woon.”

50 Anders wonen


Zonnige tijden voor het kopen van een huis?

2009

€ 880 -, PE R M A A ND

2013

€ 695 -, PE R M A A ND

Uw NVM-aankoopmakelaar laat u graag uw ruimere mogelijkheden zien


Uw nieuwe huis al op het oog? U bent druk met de verkoop van uw huis. Wellicht heeft u uw nieuwe huis al op het oog, of misschien zelfs al gekocht. Natuurlijk maakt u dat weer tot uw eigen paleis met een volledige opfrisbeurt van binnen en buiten. Vergeet dan zeker het buitenschilderwerk niet, want een goede verflaag beschermt uw bezit tegen ons wispelturige klimaat. Voor het buitenschilderwerk adviseren wij altijd professionele verf. Deze is makkelijker verwerkbaar en beschermt uw huis langer, zodat u dus minder snel opnieuw de verfkwast hoeft te hanteren (en dus uiteindelijk voordeliger uit bent). Natuurlijk is het voor de binnenkant van uw nieuwe huis best lastig kiezen; welke kleur verf, welk behang, welke jaloezieĂŤn? Wij adviseren u daarom graag in onze winkels, waar u naast verf ook een groot assortiment behang, raamdecoratie, shutters, gordijnen en vloeren vindt! Kom dus langs in een van onze ruim 190 winkels of bestel nu ook online via onze webshop.

Professionele verf is verkrijgbaar bij:

Verf, behang, raamdecoratie, shutters, gordijnstoffen en vloeren. Kom langs in onze winkel of bestel nu ook via de webshop! www.decohome.nl - www.verfenwand.nl

WonenDoeJeZo Magazine  

WonenDoeJeZo Magazine Noord Nederland, editie augustus 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you