Page 1

w w w .g o

Woningaanbod in uw regio

l

Niki Nieuwbouw dag 28 september 11.00 - 15.00

n

Landelijk e NVM Open Hu i 5 oktobe s r 2013

s.

Woonagenda Alles over wonen bij u in de buurt

n

VerhuizenDoeJeZo Door de ogen van een kind

e

Gekocht! Vanuit de stad naar een rustig dorp

ss

Editie #04 oktober 2013

o

wonendoejezo


Inhoud Je hebt jouw woning verkocht. Gefeliciteerd!

Woontips

En nu op zoek naar een nieuwe woning...

Handige weetjes over wonen

Laat je door WonenDoeJeZo

Magazine

adviseren, inspireren en begeleiden in dit proces. Je ontvangt het WonenDoeJeZo Magazine de eerste drie maanden nadat je jouw woning (onder voorbehoud) verkocht hebt.

Gekocht

Uitgelicht Koken in stijl

De nieuwste woontrends

Anders Wonen Wonen in een watertoren

VerhuizenDoeJeZo Door de ogen van een kind

De bezichtiging Waar let je op

Home Made Maak je eigen fotolijstje

10

6

Aan de rand van St. Philipsland

Home Style

Wij wensen je veel leesplezier!

4

Woonagenda Noteer alvast in je agenda

10 14 27 30 32 36 38

WonenDoeJeZo is een initiatief van Cubic*Media. WonenDoeJeZo Magazine verschijnt 12 x per jaar. Bezorgklachten Kun je melden via klachten@cubicmedia.nl

14

Uitgever Cubic*Media BV - Lijnbaan 17a - 3231 AE Brielle T 0181-355100 - wonendoejezo@cubicmedia.nl

04 Facebook.com/wonendoejezo

Twitter @Woontweets.

“Like� onze facebookpagina en ontvang de

Volg onze tweets en blijf op de hoogte van het

leukste acties en aanbiedingen op woongebied.

laatste woonnieuws, stylingtips en sfeertrends.

Disclaimer Niets uit deze uitgave mag, in welke vorm en op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Bij samenstelling van WonenDoeJeZo magazine is uiterste zorgvuldigheid betracht. Indien desondanks onvolkomenheden in de inhoud van het magazine voorkomen, dan aanvaardt de uitgever voor eventuele schade die hieruit voortvloeit geen enkele aansprakelijkheid.


Woontips Leermoment Rosanne van Dijk en haar vriend Edwin Bakker kochten onlangs hun eerste huis; een gezellige eengezinswoning. Zij lieten zich zo goed mogelijk informeren. Uiteindelijk vonden ze een hypotheek die het beste bij hun persoonlijke situatie aansloot, voor een maandbedrag waar zij zich prettig bij voelden. Alles leek te kloppen, totdat er op een gegeven moment een rekening op de mat viel van de notaris. Wanneer je net een huis gekocht hebt krijg je al te maken met veel kosten rondom de verbouwing, deze extra kosten waren dan ook een onaangename verrassing. Wat Rosanne en Edwin hiervan geleerd hebben is dat zij in het vervolg de notariskosten laten opnemen in de hypotheek. “Door deze rekening hebben wij bepaalde verbouwingsplannen moeten uitstellen”, aldus Rosanne. “Wij kunnen dus wel degelijk spreken van een leermoment, hier vergissen we ons nooit meer in.”

Oktober is

woonmaand!

Het is ineens weer koud buiten. De zon heeft plaatsgemaakt voor harde wind en regen. Met dit abrupte einde van de zomer, breekt tegelijkertijd een nieuw seizoen aan. En hoe kunnen we de herfst beter inluiden dan door het weer gezellig te maken in huis? Gelukkig is daar dan op 5 oktober de landelijke Open Huizen Dag. Een dag die geheel in het teken staat van wonen. En behalve de Open Huizen Route, die je langs veel te koop staande woningen leidt, zijn er in heel de maand oktober veel woonbeurzen waar je de nodige interieurinspiratie op kunt doen. Op deze beurzen

4

Woon tips

zijn veelal woningmarktprofessionals aanwezig, die jou alle informatie kunnen geven over financiële vraagstukken. Er zijn de afgelopen maanden voor het eerst weer positieve berichten rondom de woningmarkt in het nieuws verschenen. Wonen staat de komende maand dan ook geheel in een positief daglicht!

Dag van de nieuwbouw Op zaterdag 28 september 2013 vindt de Landelijke Nieuwbouwdag plaats. Tijdens de Nieuwbouwdag zijn verschillende nieuwbouwprojecten opengesteld. Je kunt deze projecten tussen 11.00 uur en 15.00 uur bezoeken. Misschien vind je wel het huis van je dromen! “Nieuwbouwdag in teken van kostenvoordeel” is het thema waar bij de informatievoorziening de nadruk op zal liggen. Binnen dit kader zal er informatie verstrekt worden over de energiebesparende technieken en de duurzame materialen die worden gebruikt. Naast de nieuwbouwprojecten zullen ook veel nieuwbouwinformatiecentra hun deuren openen tijdens de Landelijke Nieuwbouwdag. Kijk voor een volledig overzicht van het deelnemende aanbod en organisaties op nieuwbouwdag.nl.


WoningApp van de maand Stel het interieur van je nieuwe woning samen met behulp van de app Pinterest. Via dit online prikbord kun je gemakkelijk moodboards samenstellen en inspiratie opdoen voor bijvoorbeeld de inrichting van jouw woning. Ook WonenDoeJeZo kon natuurlijk niet achterblijven. Pinterest is een app waarmee je online inspiratie op kunt doen op het gebied van mode, gezondheid, voeding, kunst, bruiloften, beauty, kinderen, noem maar op. Ook op het gebied van wonen zijn er veel leuke ideeën te vinden. Je stelt je eigen online ‘moodboards’ of prikborden samen, die je vervolgens kunt delen met jouw vrienden en volgers. Zo kun je ook hen inspireren en laten weten wat jou bezighoudt.

5

Duurzame verbeteringen aan de woning

Energie besparen door bijvoorbeeld isolatie, dubbel glas of zonnepanelen, zorgt voor een lagere energierekening, comfortabeler wonen en mogelijk een hogere waarde van het huis. Je verdient de kosten voor maatregelen die het energieverbruik verminderen dus vaak terug! Benieuwd welke duurzame verbeteringen je het meeste rendement opleveren? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

De landelijke Open Huizen Dag op zaterdag 5 oktober biedt veel kansen! Veel opdrachtgevers van makelaars doen al mee. Op deze dag kunt u vrijblijvend en zonder afspraak aanbellen bij de deelnemende woningen. Een goede kans om je breed te oriënteren. Hieronder vertellen we welke voordelen de Open Huizen Dag voor bezoekers biedt en waarom je juist nu een huis zou moeten kopen. • Geen gedoe over het maken van afspraken voor een bezichtiging, aanbellen is voldoende. De bezichtiging is vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Volg WonenDoeJeZo op Pinterest voor de leukste interieurtips, tuinideeën en inspirerende ‘Do It Yourself’-projecten. Zo heb je de laatste trends en meest originele interieur- en exterieurtips altijd bij de hand!

TOP

Open Huizen Dag

• De sfeer is informeler. Je kunt alle tijd nemen om de woning rustig te bekijken of juist snel weggaan, als de woning niet aan jouw wensen voldoet.

1 2 3 4 5

Dicht alle gaten en kieren Dubbelglas

Een goede HR cv-ketel

Zonne-energie

Breng meer groen aan in de tuin, op het dakterras

• De Open Huizen Dag is de ideale gelegenheid om je te oriënteren op de huizenmarkt. Je kunt woningen bezoeken die je altijd al eens van binnen hebt willen bekijken of die voor jou aantrekkelijk zouden kunnen zijn. Je neemt wellicht ook een kijkje in woningen waarvoor je anders misschien geen afspraak voor een bezichtiging zou hebben gemaakt. En wie weet… bevalt het je beter dan je eerst dacht! • Je wordt hoogstpersoonlijk ontvangen door de bewoners voor een uitgebreide rondleiding. Je hebt dus direct contact met de verkopers. Bij bezichtigingen via de makelaar is dat niet altijd het geval. De verkopers die jou rondleiden, kun je specifieke vragen stellen die zij als bewoners het best kunnen beantwoorden. En waarom wachten met een huis kopen? Nu een huis kopen is een prima idee, als je toe bent aan een andere woning. Natuurlijk, je kunt wachten op nog lagere huizenprijzen en ja, het is fijn als je weet hoe het woonakkoord precies uitpakt, maar deze argumenten zijn niet sterk genoeg voor uitstel. Als je wacht op lagere prijzen, mis je tot die tijd het woongenot van een ander huis. Bovendien is er geen garantie dat de prijzen verder dalen. Op dit moment is het aanbod van woningen zeer ruim. De kans dat je een huis vindt dat aansluit bij jouw persoonlijke wensen is dus groot. Daar komt bij dat de koper nu een sterke onderhandelingspositie heeft en de hypotheekrente erg laag staat. Doe hier je voordeel mee!

Woon tips

5


Gekocht

Rust & ruimte Aan de rand van St. Philipsland, in de schaduw van de duinen die het land beschermen tegen het water van de Krabbenkreek, heeft mevrouw Klijn net haar nieuwe woning aan de Eikenlaan betrokken. De rust die zij zocht heeft ze hier eindelijk gevonden. Of ze nu in het zonnetje in haar tuin zit of ’s avonds een wandeling over de dijk maakt, St. Philipsland ademt harmonie. Mevrouw Klijn is hier echt gelukkig. Lia Klijn werd geboren in Nibbikswoud, een plaatsje in Noord-Holland. Na meerdere verhuizingen kwamen zij en haar man terecht in Maassluis, waar zij de afgelopen jaren fijn gewoond hebben. Toen mevrouw Klijn er alleen voor kwam te staan, stond ze voor de keuze om terug te gaan naar Noord-Holland, of om hierheen te verhuizen. “Ik kwam hier al graag”, vertelt ze. “Ik heb hier meerdere vrienden en kennissen wonen en ik houd enorm veel van de zee. Iemand die is opgegroeid in een rustig dorp gaat daar ooit weer naar verlangen, dat had ik ook. Uiteindelijk ben ik op mijn gevoel af gegaan en dat leidde me naar St. Philipsland.” Op zoek naar de juiste woning De keuze voor St. Philipsland was snel gemaakt. Toch kwam er bij de keuze voor de juiste woning wel meer kijken. “In eerste instantie wilde ik een huis gaan huren”, legt mevrouw Klijn uit. “Drie jaar geleden stond ik hier al ingeschreven voor een huurwoning, maar na wat wikken en wegen kwam ik erachter dat dit toch niet de manier was waarop ik wilde wonen. In een koopwoning kun je toch meer van jezelf stoppen en dat was voor mij erg belangrijk. Aan de andere kant heb je wel de verplichting om het huis netjes te onderhouden.” Met dit alles in overweging besloot ze op zoek te gaan naar een jonge koopwoning, die weinig onderhoud zou vergen. “Ik wilde in ieder geval een tuin”, vervolgt ze. “Deze moest niet te groot zijn, maar wél groot genoeg om mijn kinderen en kleinkinderen in te

6

Gekocht

kunnen ontvangen. Ik heb verschillende woningen bekeken, waaronder ook twee bungalows, maar het was óf niet mijn smaak, óf er moest teveel aan gebeuren. Uiteindelijk bestonden mijn opties uit dit huis en een huis twee straten verderop. Ik heb het toen even laten bezinken en na een week zag ik mezelf hier al helemaal in de keuken staan. Ik ben toen nog een keer teruggegaan met mijn zoon om te bekijken of de staat van het huis in orde was. Ik heb zelf al wel wat ervaring met het kopen van huizen, dus ik wist wel waar ik op moest letten, maar toch kun je wel eens iets over het hoofd zien. Mijn zoon kon gelukkig geen gekke dingen vinden en ook hij vond het huis echt bij mij passen.” Een eerlijk advies Ondanks dat ze het aanvankelijk niet van plan was, heeft mevrouw Klijn zich bij de koop van haar droomwoning toch laten bijstaan door een aankoopmakelaar. “Ik had al zo vaak een huis gekocht, dat ik dacht geen makelaar nodig te hebben. Toch was het dit keer anders. Ik kocht voor het eerst alleen een huis, zonder mijn man, en dat was toch wel spannend. Het is erg fijn als je met iemand kan overleggen over de verschillen tussen de woningen en over geldzaken. Ik kwam met mijn aankoopmakelaar, Van den Ouden Makelaardij, in aanraking toen ik drie van zijn te koop staande woningen ging bezichtigen. Hij was toen zo eerlijk en oprecht over de woningen en wat er nog aan moest gebeuren, hij liet echt alles zien. Dit maakte een hele goede indruk op mij.”


7


“Een interieurstylist heeft mijn wensen vertaald naar een interieur dat bij mij past” 8


Goede zet “Ik raakte met hem aan de praat over het kopen van een huis en liet doorschemeren dat ik het best wel lastig vond om in mijn eentje te onderhandelen. Hij vertelde mij dat hij hierbij kon helpen, dus ik vroeg hem wat ik daarvan kon verwachten. Hij beloofde mij een eerlijk advies en dat hij er alles uit zou halen wat mogelijk was. Bovendien zou hij de kosten die ik aan hem kwijt zou zijn terugverdienen. En dat is hem gelukt. Hij heeft zijn belofte aan mij absoluut waargemaakt. Zelf had ik nooit zo ver durven gaan, dus het is voor mij een hele goede zet geweest.” Ook haar hypotheek bracht ze onder bij deze makelaar. Want hoewel ze zeer zelfstandig is en zich prima redt in haar eentje, is het best lastig om alles plotseling zelf te moeten regelen. De kunst van het inrichten Op een paar kleine zaken na, kon mevrouw Klijn vrijwel meteen haar nieuwe woning betrekken. Op de tweede verdieping moest een afvoer komen voor de wasmachine en mevrouw Klijn liet een grote houtkachel plaatsen in de woonkamer. “Hiervoor moest natuurlijk nog wel een schoorsteen gemaakt worden. Er kwam iemand speciaal uit België om een gat voor de schoorsteen te boren. Dat was best wel spannend hoor!” bekent ze. Verder moest er natuurlijk behangen en geverfd worden en alle meubelen kregen een plek in het huis. “Ik dacht dat alle meubelen wel in het huis zouden passen, maar dat viel toch tegen. Daarom heb ik mij bij de inrichting laten helpen door een interieurstylist. Hij heeft mijn wensen goed kunnen vertalen naar een interieur dat bij mij past.” Verhuistips Hoewel mevrouw Klijn al heel wat verhuizingen heeft meegemaakt en goed voorbereid was, kwam zij tijdens de verhuizing toch nog enkele struikelblokken tegen. “Ik heb een verhuisbedrijf ingehuurd om al mijn spullen vanuit Maassluis hierheen te vervoeren”, vertelt ze, “maar dit ging niet helemaal zoals gepland. Ik merkte tijdens het inladen van de spullen al dat ze erg gehaast te werk gingen. Toen had ik er al niet zo’n goed gevoel over, maar ik heb er maar niets van gezegd. Achteraf is het toch te ruig gegaan, want bij het uitpakken van de dozen kwam ik erachter dat sommige meubels beschadigd waren. Toen ik hier melding van maakte werd er in eerste instantie niet op mijn klacht ingegaan, omdat ik niet binnen de geldende termijn van twee dagen aan de bel trok. Ik wil andere verhuizers dan ook meegeven om meteen na het uitladen van de spullen alles te controleren op schade. Dit kan je een hoop ellende besparen!”

Ondergrondse eigenaardigheden Ook waren er wat probleempjes rondom de telefoonaansluiting. “Ik had netjes mijn telefoon laten oversluiten zodat ik hier meteen kon bellen. Maar toen ik hier kwam deed de telefoon het niet. Na wat onderzoek kwamen we erachter dat er helemaal geen aansluiting naar dit huis leidde en er was ook geen ruimte meer op de kabel in de straat. Ze hebben toen een kabel moeten leggen vanuit een straat verderop, om mij van een telefoonlijn te voorzien. Achteraf kan ik er wel om lachen!” Tot slot wil ze andere woningzoekenden meegeven om bij het bezichtigen van een woning ook de tuin goed te controleren. “Ik stond er niet bij stil om te vragen of de verkopers de tuinverlichting wilden aanzetten”, legt ze uit. “Toen ik deze verlichting voor het eerst aanzette deden de lampjes het niet. Achteraf kwam dit doordat de kabels in de grond niet goed beschermd waren, waardoor ze vochtig waren geworden. Hierdoor was kortsluiting ontstaan. Ik heb alles er toen uit laten halen, maar zit nu nog steeds met het probleem dat de pomp van de vijver het niet doet.” Nog een tip: vraag of er tekeningen beschikbaar zijn van de bekabeling onder de grond.

“In een koopwoning kun je meer van jezelf stoppen” Stevig eiken aan de Eikelaan Nu alle obstakels overwonnen zijn, voelt ze zich helemaal thuis in haar nieuwe woning. Haar favoriete plekje is de achtertuin, al moet hier nog wel een en ander gaan groeien. “Ik kom hier helemaal tot rust. Ik kan er echt van genieten om hier in de tuin te zitten, met het geluid van spelende kinderen op de achtergrond. In mijn vorige woning in Maassluis hoorde je continu auto’s over de A20 scheuren. Hier hoor je niets! Van de week ben ik bijvoorbeeld om een uur of tien ’s avonds over de dijk gaan wandelen. Heerlijk, die rust, die ruimte, in de verte wat bootjes op het water… ik wil hier de rest van mijn leven blijven wonen. Nu alleen nog mijn sociale leven oppakken. Ik heb me ingeschreven bij een zangkoor en wil vrijwilligerswerk gaan doen. Dat deed ik in Maassluis ook al en geeft mij veel voldoening. Voor de rest heb ik niets nodig, ik heb hier alles. Tegen kennissen zeg ik altijd dat ik nu stevig ga ‘eiken’ aan de Eikenlaan.”

Gekocht

9


Koken in stijl De keuken is een speciale plek in huis. Door het drukke leven van vandaag de dag neemt de behoefte om tijd door te brengen met het gezin, of samen, toe. Dit begint vaak in de keuken. Functionaliteit en sfeer komen bij elkaar in de keuken. Daarom in deze editie van WonenDoeJeZo extra aandacht voor de meest culinaire ruimte in jouw woning! Het aanschaffen van een keuken kan een lastige opgave zijn. Mensen met keukenverdriet zijn helaas eerder regel dan uitzondering. Toch zijn er dingen waar je zelf op kunt letten zodat jouw keukendroom niet verandert in een nachtmerrie. Om te beginnen is het aan te raden om je van tevoren al goed te oriënteren. Bedenk alvast welke stijl je mooi vindt en welke wensen je hebt. Je kunt op het internet en in woonbladen al veel inspiratie opdoen, zonder dat je hiervoor ook maar één keukenzaak hoeft te bezoeken. Spreek ook alvast af welk bedrag je ongeveer wilt besteden. Tips Als je ongeveer weet hoe jouw ideale keuken eruit ziet, kun je op zoek gaan naar een betrouwbare leverancier. Ook in deze zoektocht is het internet jouw grote vriend. Kijk altijd eerst naar recensies van verschillende keukenzaken en vraag mensen om je heen wat hun ervaringen zijn. Heb je een aantal keukenzaken gevonden waarover de reacties lovend zijn, bezoek deze dan gerust om zelf een indruk te krijgen. Blijf tijdens dit bezoek wel kritisch. Bij een goede en betrouwbare keukenzaak mag je documenten inzien en is er openheid van zaken. Een eigen montagedienst is een pre. In tegenstelling tot bij een ingehuurd bedrijf werken de monteurs namens hun eigen werkgever. Dit komt de betrokkenheid en de motivatie om tot een perfect eindresultaat te komen ten goede. Trends De keuken wordt steeds meer een verlengstuk van de woonkamer, een zogenoemde ‘leefkeuken’. Anno 2013 wordt de meest culinaire ruimte in het huis gekenmerkt door een sterk persoonlijk karakter. Druk jouw eigen stempel op de keuken door kleuren en materialen af te stemmen op de rest van het interieur, zodat de keuken één geheel vormt met de woonkamer. Natuurlijke kleuren en materialen zijn populair dit najaar. Nostalgie, klassiek en handgemaakt zijn sleutelwoorden. We zien veel hout(tinten), composiet, keramiek en aardekleuren. Iets gewaagder is het combineren van verschillende stijlen, bijvoorbeeld houten keukenkasjes met een hooglans wit aanrechtblad. Dit geeft een zeer bijzonder effect.

10 Uitgelicht


Koken wordt een feest! Koken wordt een feest met de nieuwste kooktrends. Inductie koken neemt in populariteit toe. Een inductiekookplaat werkt met een magnetisch veld. De pan vangt de energie van het magneetveld op en zet die vervolgens om in warmte. Hierdoor maakt het dus niet uit waar je een pan plaatst, de warmte wordt vanzelf naar dat punt toegebracht. Ook ideaal voor het koken met een teppanyaki; je plaatst deze rechtstreeks op de kookplaat en bespaart zo dus ruimte op het aanrecht. Een andere opvallende innovatie is te zien op het gebied van afzuiging. Dit grote, onhandige apparaat verdient normaal gesproken niet de schoonheidsprijs. Verschillende fabrikanten hebben hiervoor de oplossing: design afzuigingen in het plafond, in de vorm van een lamp boven de kookplaat, of zelfs geïntegreerd in het aanrechtblad. Koning onder de mixers Een gadget die echt niet mag ontbreken in de keuken van de kookliefhebber is de keukenrobot

van KitchenAid. Deze ‘koning’ onder de mixers onderscheidt zich op alle vlakken: met zijn opvallende design en een oneindigheid aan accessoires is deze musthave om te toveren tot een onmisbare keukenhulp. Naast het maken van deeg en beslag, dient deze mixer ook als voedselmolen, fruit- en groentezeef, groenterasp, citruspers, blikopener, graanmolen, roomijsmaker en zelfs pastamaker. De opzetstukken zijn los verkrijgbaar, je beslist dus zelf welke accessoires je aanschaft. Hecht familiebedrijf De keukenbranche heeft het moeilijk. In een markt waarin vorig jaar 250 winkels hun deuren moesten sluiten en in de eerste helft van dit jaar al 100, overleven alleen de sterksten. Een organisatie die hier over mee kan praten is Tieleman Keukens. Dit hechte familiebedrijf is gevestigd in Middelharnis op Goeree-Overflakkee, hét kookeiland van Nederland. Vader Jan en zijn twee zoons leiden het bedrijf vanuit de gedachte dat het kopen van een keuken een feest moet zijn. Dit motto

komt tot uiting in de uitgebreide showroom, de persoonlijke service en het professionele traject na aankoop van de keuken, waarbij de monteur pas vertrekt wanneer je 100% tevreden bent. Tieleman Keukens heeft voor iedere woonwens en voor iedere portemonnee een geschikte keuken.

Renovatie Ligt een compleet nieuwe keuken nog even buiten bereik, maar kan de bestaande keuken wel een ‘facelift’ gebruiken? Dan is renovatie een prima oplossing. Door de kastdeurtjes, handgrepen en het aanrechtblad te vervangen, krijgt de keuken al een hele andere uitstraling. Ook kun je ervoor kiezen om de apparatuur (gedeeltelijk) te vervangen. Je kunt hiermee qua energieverbruik aanzienlijk besparen; de apparaten van tegenwoordig verbruiken minder dan de helft van de energie dan soortgelijke apparaten van 10 jaar geleden.

Uitgelicht

11


[Advertorial]

Zorgeloos en veilig genieten van uw haard of kachel? Bent u op zoek naar een mooie haard of kachel? Dan wilt u zeker weten dat u een prima product aanschaft onder voor u gunstige voorwaarden. Een haardenzaak die is aangesloten bij de Vereniging Het Sfeerverwarmingsgilde (SVG) waarborgt die zekerheid in drie V’s.

✔ vakmanschap ✔ verantwoordelijkheid ✔ veiligheid

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de markt, nemen de SVG-detaillistenen hun personeelsleden regelmatig deel aan opfriscursussen. De expertise van onze leden kleurt niet alleen hun advies aan u als consument, maar ook de wijze waarop zij een haard of kachel installeren. Verantwoordelijkheid De SVG-detaillist installeert de door u gekochte haard of kachel altijd zelf of laat dat doen onder zijn verantwoordelijkheid. Die verantwoordelijkheid strekt zich uit over het gehele proces, van ontwerp tot en met oplevering en nazorg. Een lid van ons gilde verkoopt alleen haarden en kachels van geselecteerde fabrikanten. Zij leveren immers een kwaliteit met dezelfde hoge standaard als die van zijn eigen vakmanschap. Het gaat tenslotte om uw sfeerbeleving.

Vakmanschap De ruim tachtig SVG-detaillisten zijn niet zomaar lid geworden van het gilde. Zij hebben een passie voor alles wat te maken heeft met vuur in en om het huis. Belangrijker nog: zij moeten voldoen aan strenge eisen. Door regelmatige controles ziet het SVG erop toe dat leden en hun personeel ook kwalitatief upto-date blijven. Om lid te worden, dient de detaillist Veiligheid te beschikken over het diploma Vakopleiding InVakmanschap en verantwoordelijkheid staan beide stallateur Haarden, Kachels en Rookkanalen. Deze in dienst van de veiligheid. Om zorgeloos te kunnen opleiding heeft de overheid geaccrediteerd. Alleen genieten van de sfeer die een haard of kachel uitdit diploma geeft recht op de eveneens door de SVG straalt, moet u aankunnen op de veiligheid ervan. SVG aderkenning 205 x 137,5_Opmaak 1 10-09-13 vereiste van de Stichting EVIS. 13:13 Pagina De 1SVG-detaillist is zich daarvan zeer bewust.

In zijn advies aan u speelt het leefmilieu in en rond uw woning dan ook een belangrijke rol. Hij beoordeelt de randvoorwaarden die nodig zijn voor een veilig en zorgeloos genieten. Indien nodig kijkt hij hoe die geoptimaliseerd kunnen worden. Hij installeert alleen een haard of kachel als een duurzaam veilige werking daarvan mogelijk is. Verstandig kiezen voor sfeerverwarming is kiezen voor Het Sfeerverwarmingsgilde Gegarandeerde Kwaliteit Door alle accent te leggen op de drie V’s, kan het SVG Gegarandeerde Kwaliteit bieden. Hebt u bij een SVG-detaillist een haard of kachel gekocht waarover u onverhoopt niet tevreden bent? Dankzij de Gegarandeerde Kwaliteit doet een onafhankelijke geschillencommissie dan snel een bindende uitspraak. De branche garandeert dat deze uitspraak vlot en volledig wordt nagekomen. Uw oriëntatie op een gezellige en betrouwbare haard of kachel móet daarom haast wel beginnen in een van de tachtig showrooms van detaillisten die zijn aangesloten bij de Vereniging Het Sfeerverwarmingsgilde. U vindt hun adressen op: www.sfeerverwarmingsgilde.nl

Leden van Het Sfeerverwarmingsgilde bieden Gegarandeerde Kwaliteit Leden van Het Sfeerverwarmingsgilde zijn vakbekwame installeurs van sfeerverwarming. Als u daar een haard of kachel koopt, bent u er zeker van dat u een uitstekend product krijgt dat veilig en volgens de voorschriften wordt geïnstalleerd. Bovendien overhandigen zij u bij de oplevering een officieel certificaat, waarin deze kwaliteit nog eens wordt gegarandeerd. En mocht daarover onverhoopt een geschil met uw leverancier ontstaan, dan geeft dit certificaat recht op een bindend advies van de Stichting Geschillencommissies Sfeerverwarming, waarvan de nakoming door de branche wordt gegarandeerd.* Honderd procent zekerheid en echte Gegarandeerde Kwaliteit dus! Dat biedt alleen een lid van de Vereniging Het Sfeerverwarmingsgilde. Hun adressen vindt u op onderstaande site.

* Het Sfeerverwarmingsgilde kent ook aspirant leden. Dit zijn bedrijven die, met betrekking tot de erkenningsregeling, nog niet voldoen aan de lidmaatschapscriteria van het Sfeerverwarmingsgilde. Aspirant leden mogen daarom (nog) niet de Gegarandeerde Kwaliteit van het Sfeerverwarmingsgilde aanbieden.

www.sfeerverwarmingsgilde.nl

12

Brancheorganisatie Het Sfeerverwarmingsgilde


[Advertorial]

Weer naar binnen? Ervaar de geborgenheid van je huis

Nu de dagen korter en koeler worden, verruilen we het zomerse buitenleven voor de behaaglijke warmte van binnen. We nestelen ons op de bank en steken op een extra kille avond de open haard al een keertje aan. Uiteraard willen we dat onze leefruimte gezelligheid, warmte en comfort biedt. Om dat te bereiken, hebben onze winkels weer de allernieuwste producten en materialen in huis gehaald en vertalen ze moeiteloos de nieuwste (kleur)trends naar jouw interieur. Ervaar wat kleur met je kan doen Een goede kleurbalans in je interieur is van belang voor je welzijn. Dat maakt echt het verschil! Gelukkig doet kleur weer zijn intrede in het interieur. Na jaren van vooral grijstinten zien we steeds meer kleuren toegepast. Van een voorzichtige pastel tot een wat fellere variant. Authenticiteit is een belangrijke algemene trend die we ook in het kleurgebruik terug zien. Vervaagde, poederachtige kleuren zijn daarom veelgebruikt. Het palet van de dimago® New Traditionals verfcollectie bevat maar liefst 80 prachtige traditionele matte verfkleuren. In de Deco Home en Verf & Wand winkels zijn handgeschilderde A4-stalen verkrijgbaar van de complete collectie. Om een kleur te proberen, zijn er van elke kleur testers van 200cc verkrijgbaar. Ervaar het comfort van zachte vloerbedekking De laatste jaren hebben harde vloerbedekkingssoorten als laminaat, parket, tegels, PVC etc. de Nederlandse woonkamers veroverd. Niet verwonderlijk want naast mooi zijn sommige van deze vloeren ook uitermate praktisch. Toch missen ze het comfort en de zachtheid die tapijt wel heeft. Vandaar dat karpetten heel belangrijk gaan worden in het komende seizoen. Hiermee behoud je de uitstraling van je fraaie parket- of tegelvloer, maar creëer je een wooneiland met het ultieme comfort van tapijt. Veel leveranciers kunnen van kamerbreed tapijt karpetten op maat maken, waardoor je grootte, vorm en afwerking precies kunt afstemmen op jouw behoefte.

zijn er nog meer exclusieve mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de vernieuwde rolgordijnencollectie; prachtige stoffen en schitterende nieuwe manieren om het naar persoonlijke wensen af te werken. Raamdecoratie is maatwerk. Niet alleen qua afmetingen maar ook qua uitvoering. Daarom adviseren onze specialisten in de Verf & Wand en Deco Home winkels je op vakkundige wijze en wordt dimago® raamdecoratie thuis ingemeten en vakkundig gemonteerd. dimago® is het exclusieve merk van Deco Home en Verf & Wand. De collectie bestaat uit: verf, behang, stoffen, raamdecoratie, shutters, vloeren en tapijt. Deze collectie is met veel zorg op kleur samengesteld, zodat combineren heel makkelijk is.

Op dimago.nl is nu gratis de dimago® New Traditionals kleurkaart te bestellen.

Ervaar de sfeer van dimago® raamdecoratie op maat Zoveel kleuren, zoveel materialen, zoveel variaties. De dimago® raamdecoratie collectie biedt echt oneindig veel mogelijkheden waardoor voor elke situatie een passende oplossing te vinden is. Ook in 2013 is de collectie verder uitgebreid en

Kijk voor een winkel in de buurt op: www.verfenwand.nl en www.decohome.nl

dimago®

13


7

1 1. Houten kastje Houten kastje met 13 laden, verweerd hout, mix colours. Prijs: € 349,Intratuin

2. Uil Leuk te gebruiken als vaas, maar bijvoorbeeld ook als windlicht. Verkrijgbaar in diverse kleuren. Prijs: € 10,95

6

Intratuin

3. dimago® verf Kwalitatieve hoogwaardige verf. Verkrijgbaar in diverse kwaliteiten van krijtverf tot hoogglans. Een kleur testen? Vraag een tester aan in de winkel. 200cc vanaf € 8,25 Deco Home / Verf & Wand

2

4. Zitmeubel More Nieuw: Onzichtbaar relax-systeem! Een uniek relaxsysteem, waarbij het voetengedeelte verdwijnt onder de zitting. Zo behoudt dit meubel zijn ranke uitstraling. Maar eenmaal uitgeklapt is het heerlijk ontspannen. Handmatig verstelbare 2-zits in leder vanaf € 1.699,- en elektrisch verstelbaar vanaf € 2.199,Goossens Wonen & Slapen

5. dimago® raamdecoratie Wordt exact op maat gemaakt. En kan op professionele wijze worden ingemeten en gemonteerd. Deco Home / Verf & Wand

6. Eetkamerstoel President Nonchalante eetkamerstoel met houten poten met kruisverbinding. Afgewerkt in stof met dikke naadranden als apart detail. Goossens Wonen & Slapen

3 14

4 Home style

5


ER,

GROEN GROEN,

! T S N E O GR erovert GROEN v ederlandse r de N dit najaa kamers! huis

Home

7. Boxspring Rosan Top boxspring voor een waanzinnig scherpe prijs. Elektrische uitvoering (140x200cm) Prijs € 1.349,Goossens Wonen & Slapen

8. Grote vaas Van gerecycled glas. Past in ieder interieur. Verkrijgbaar in diverse kleuren. Prijs: € 39,95

style 12

Intratuin

9. Behang dimago® New Structures: behang met een structuur. Wat de collectie echt uniek maakt, is dat het behang overschilderbaar is in elke gewenste kleur. Elk interieur met New Structures op de wand wordt daardoor volkomen uniek. Vanaf € 21,50 per rol.

8

Deco Home / Verf & Wand

9

10. Retro kussen Kussen met retro print, vrolijk met een knipoog. Prijs: € 39,95 Intratuin

11. Eetkamertafel Bole en stoel Sturdy Tafel met karakteristieke uitstraling door gebruik van volledig massief grof eiken en unieke pootmogelijkheden. Kenmerkend voor deze tafel is het gebruik van grof hout met open noesten en scheuren. In vele maten en uitvoeringen verkrijgbaar. 180x100 cm normaal vanaf € 1.349,- nu vanaf € 949,-. Eetkamerstoel Sturdy is een echte tijdloze en stijlvolle designstoel. Sturdy normaal vanaf € 359,- nu vanaf € 249,Goossens Wonen & Slapen

12. Exclusief behang Arte Travertine €22,00 p/m2 Deco Home / Verf & Wand

11

10 Home style

15


www.hypotheekshop.nl www.hypotheekshop.nl

UU R R II NN G G

DD

OPP SSHHO

YYPPOOTTHHEEEEKK EEHH

PP AA DD VV II EE SS

r e v o n e k a w j i W e d n e p o je l ek! e h t o p y h

EERR IIOODDIIEEKKEE KKEE

Onze Onze APK APK Service Service geeft geeft je je fifinanciële nanciële nachtrust nachtrust Wellicht Wellichtsta stajejeer erniet nietbij bijstil stildat datjejehypotheek hypotheekgoed goedonderhouden onderhoudenmoet moetworden. worden.Er Erkan kan immers immersvan vanalles allesgedurende gedurendede delooptijd looptijdin injejepersoonlijke persoonlijkesituatie situatiewijzigen. wijzigen.Daarom Daarom hebben hebbenwij wijde deAdvies AdviesPeriodieke PeriodiekeKeuring KeuringService Serviceontwikkeld. ontwikkeld.De DeAPK APKService Servicehoudt houdt jouw jouwhypotheek hypotheekcontinu continuin inde degaten gatenen enzorgt zorgter eronder onderandere anderevoor voordat datjejenooit nooitte teveel veel betaalt. betaalt.Zo Zokun kunje, je,zonder zonderdat datjejeer erzelf zelfnaar naarhoeft hoeftom omte tekijken, kijken,vaak vaakduizenden duizendeneuro’s euro’s besparen. besparen.Geniet Genietstraks straksook ookvan vanfifinanciële nanciëlenachtrust nachtrusten enkom komvandaag vandaagnog noglangs! langs!

W


[Advertorial]

Groei door gedrevenheid In februari 2011 werd het Leidse S&F Design opgericht. Dit bedrijf startte als sanitair- en tegelshowroom, maar deze benaming dekt allang de lading niet meer. Binnen twee jaar groeide het bedrijf uit tot een fullservice specialist op het gebied van sanitair, keukens, tegels en natuursteen. Het succes van deze organisatie komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het is het resultaat van de passie en toewijding van eigenaren Hans de Snoo en Erdal Demir, in combinatie met hun expertise en vakmanschap. “Alle nieuwe kansen die op ons pad komen grijpen wij met beide handen aan”, leggen zij uit. Dankzij het brede en betrouwbare netwerk van bedrijven waar wij mee samenwerken, aangevuld met onze eigen kennis en specialismen, kunnen we tegenwoordig echt een totaalpakket aanbieden.” Niet alleen doen De Snoo en Demir er alles aan om te blijven groeien, ook loopt S&F Design continu voorop in trends. “Zo zien wij dat er de laatste tijd steeds meer vraag is naar natuurlijke elementen.

Dit geldt niet alleen voor keukens, maar ook voor badkamers. Er zijn tegenwoordig bijvoorbeeld mooie robuuste badmeubels van massief eikenhout verkrijgbaar.” In de showroom aan de Hoge Rijndijk zijn al deze trends te bewonderen. Natuurlijk kan S&F Design een rol spelen in nieuwbouwprojecten, maar het grootste deel van de werkzaamheden bestaat op dit moment uit renovatieprojecten. Heb je verbouwplannen voor jouw nieuwe woning? Dankzij de expertise van S&F Design kun je met jouw gehele opdracht bij hen terecht. Eén aanspreekpunt voor alle werkzaamheden, dat geeft een gerust en vertrouwd gevoel. De kundige en ervaren installateurs staan voor je klaar.

S&F Design Hoge Rijndijk 94-G, 2313 KL Leiden, T. 071-5120081 info@senfdesign.nl, www.senfdesign.nl

Groei door gedrevenheid

17


[Advertorial]

Notaris neemt onwetendheid over erven huis weg

weken worden betaald. Ook als het huis nog niet is verkocht. En daarbij gaat het vaak meteen om een flinke aanslag. Mocht het huis nog niet zijn verkocht en het geld niet voorhanden zijn, kan de erfgenaam de Belastingdienst om uitstel vragen. Niet betalen is geen optie, want dat kan uiteindelijk leiden tot een gedwongen verkoop. De opbrengst ligt dan een stuk lager. Onterecht verkocht

Soms is nog niet goed uitgezocht wie het huis uit de erfenis mag verkopen. Want ook al ben je erfgenaam, dan betekent dat nog niet dat jij degene bent die mag verkopen. Mag dit niet en wordt dit wel gedaan, dan kan het huis vaak niet worden geleverd. Grote kans dat er in dat geval 10 procent boete moet worden betaald aan de koper. Vraag daarom altijd de notaris om advies. Dan weet je zeker of je erfgenaam bent, wat de rechten en plichten zijn en wat er allemaal moet worden geregeld.

Een huis verkopen in deze tijd is niet gunstig. Er is veel aanbod, woningen staan lang te koop en brengen weinig op. Maar wat als je een huis te koop moet zetten omdat het onderdeel is van een nalatenschap? Onwetendheid kan voor financiële problemen zorgen. Welke bezittingen en schulden mensen aan wie nalaten staat in een testament dat wordt opgesteld door een notaris. Zodra iemand overlijdt, kun je bij de notaris opvragen of er een testament is en of je erfgenaam bent. Alle testamenten zijn vastgelegd bij het Centraal Testamentenregister (CTR). Naast de notaris kunnen ook particulieren via een schriftelijke aanvraag bij het CTR nagaan of de overledene een testament heeft. Als er geen testament is, bepaalt de wet wie erfgenaam is. De notaris legt graag uit wie dit zijn en wat het betekent om erfgenaam te zijn. Beneficiair aanvaarden

Als erfgenaam ben je niet alleen verantwoordelijk voor de bezittingen, maar ook aansprakelijk voor de schulden, ook die in een woning. En soms zijn er zoveel schulden in de nalatenschap, dat er niets meer overblijft. Sterker nog, het is zelfs mogelijk dat een erfgenaam resterende schulden moet afbetalen met eigen geld. Het is daarom belangrijk om goed na te denken of je als erfgenaam de erfenis zuiver wilt aanvaarden, verwerpen of beneficiair wilt aanvaarden. Een notaris kan hier goed in adviseren. In het laatste geval wordt de erfenis aanvaard onder voorwaarde van een boedelbeschrijving. Hierdoor is de erfgenaam niet verantwoordelijk voor de schulden. Om beneficiair te aanvaarden of de erfenis te verwerpen, moet een verklaring worden afgelegd bij de rechtbank. Dit kan ook worden gedaan door de notaris.

18

Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie

Waarde woning

Zodra er is besloten of een erfenis wordt geaccepteerd of niet, is het belangrijk om te kijken wat hier allemaal onder valt. Als het gaat om een woning, moet deze worden getaxeerd. Dit is voor de verkoop van het huis het beste. Voor de erfbelasting die je moet gaan betalen is echter geen taxatie nodig. Die wordt bepaald door de WOZ-waarde van het vorige jaar. Niet met elkaar eens

Het komt vaak voor dat er meerdere erfgenamen zijn en dat deze het niet eens kunnen worden over de waarde van de woning. Of over wat er in het koopcontract moet staan. Het wordt dan moeilijk om de woning te verkopen. Dit is vervelend voor alle erfgenamen. Niet alleen kunnen erfgenamen dan heel lang wachten op het erfdeel, ook moeten de woningkosten langer worden doorbetaald. Ook hierbij kan een notaris helpen. Veel notarissen zijn tegenwoordig ook mediator en bemiddelen tussen mensen die een geschil met elkaar hebben. Erfbelasting

Erfbelasting is de belasting die u betaalt over uw erfenis. Het te betalen bedrag is afhankelijk van de hoogte van de erfenis en uw relatie met de overledene. Over het algemeen duurt het even voordat de Belastingdienst een aanslag stuurt. Meestal komt die pas na een paar maanden. Maar als de aanslag eenmaal binnen is, moet die binnen zes

Meer informatie

Wilt u advies, neem dan contact op met een notaris uit de buurt. Via de zoekfunctie op de website www.notaris.nl is het eenvoudig om een notaris in de buurt te vinden. Bereid het eerste bezoek aan de notaris goed voor en lees de tips op www.notaris.nl/op-gesprek. De KNB is de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Alle (kandidaat-)notarissen zijn verplicht aangesloten bij de KNB. Alles over erfenis in handzaam boekje

In de brochure ‘Erfrecht, een erfenis wat nu?’ zijn alle aspecten waar u mee te maken kunt krijgen voor u op een rijtje gezet. U kunt de brochure downloaden via de website van de KNB: www.notaris.nl/uw-nalatenschap-regelen. Of bekijk online de doorbladerbare versie.


VBO.NLWoonaanbod De VBO-makelaar doet meer!

Altijd op de hoogte zijn? www.vbo.nl

Aantrekkelijk woonaanbod


2 vbo.nl

Kopers weten

waar zij aan toe zijn Een aantal weken geleden klonken er sinds een lange tijd weer positieve geluiden vanuit de woningmarkt. Langzaam begint de huizenmarkt weer uit het dal te kruipen waarin het lange tijd heeft gezeten... Directeur van VBO Makelaar, Hans van der Ploeg, signaleert ook tekenen van herstel op de woningmarkt. “Het valt ons op dat hoofdzakelijk starters hun kans pakken op de bodem van de markt,” legt

Van der Ploeg uit. “Zij hebben gewacht op het juiste moment om een huis te kopen. Nu dat moment aangebroken is, zien we het aantal bezichtigingen en verkopen toenemen. Dit komt mede door de lage rente en stijgende huren, maar ook door verkopers die realistische vraagprijzen stellen.” Op zich klinkt dit allemaal logisch, maar het valt wel op dat een grote groep starters ervan overtuigd is dat zij juist nú moeten kopen. Hoe weten zij zo zeker dat de huizenprijzen niet nog lager worden? Ook hier heeft Van der Ploeg een verklaring voor. “De recent genomen kabinetsmaatregelen spelen ons inziens tevens een belangrijke rol. Potentiële kopers weten nu waar zij aan toe zijn, waardoor het vertrouwen weer toeneemt en zij weer durven te kopen.”

VBO Makelaar ziet nu al met grote vreugde het enthousiasme weer in de markt terugkeren. Ook de individuele VBO-makelaars zijn positief en gaan proactief aan de slag, wat leidt tot een toename van het aantal bezichtigingen en het aantal verkopen. Tot slot benadrukt Hans van der Ploeg het belang van het vertrouwen van de starter in de woningmarkt. “Zodra de starters weer op gang komen, werkt dat door in de gehele woningmarkt...” “Immers, de toetredende starter zorgt er voor dat een verkoper ook weer door kan schuiven naar zijn droomhuis.”


UW VBO-MAKELAAR 3

Uw VBOmakelaar staat voor u klaar En dat niet alleen voor de succesvolle verkoop

Makelaar & Taxateur Wieb Zandberg Akkrum, 0566-650070 www.wiebzandberg.nl

deeldiensten. Aan u de keuze! Van deskundige taxaties door gecertificeerde taxateurs tot pro-

Omny Vastgoed B.V. Leeuwarden, 058-2941633 www.omnyvastgoed.nl Optima Taxaties en Projecten Appelscha, 0516-471020 www.optima-taxaties.nl Taxatie- en adviesbureau Noord-Nederland BV St.-Annaparochie, 0518-401555 www.tann.nl Taxatieteam - Paula Boom Drachten, 06-54214178 www.paulaboom.nl van Amerongen en Boskma Makelaardij Stiens, 058-2571300 www.amerongenboskma.nl Van den Berg Taxaties Heerenveen, 0513-682225 www.vdbergtaxaties.nl Van der Schaaf & Schievink Kollum, 0511-452221 www.vanderschaafschievink.nl Van Tuinen Makelaardij Berltsum, 0518-462426 www.vbo.nl Vastgoed Trynwâlden Gytsjerk, 058-2562329 www.trynwalden.eu Veenstra Makelaardij Heerenveen, 0513-650055 www.veenstramakelaardij.nl Woonstijlmakelaars BV Gorredijk, 0513-460064 www.woonstijlmakelaars.nl

De Blesse Oldeberkoop, 06-15094833 www.aankoopmakelaar-uendewit.nl Agricola Makelaardij Bolsward, 0515-577585 www.agricola.nl Annelies Atsma makelaar en taxateur Gorredijk, 06-14506552 www.anneliesatsma.nl AQ Raad makelaardij Lemmer, 0514-568350 www.aqraadmakelaardij.nl Aukema Makelaardij Waterrijk Wonen Friesland Sint Nicolaasga, 0513-418622 www.waterrijkwonenfriesland.nl A-Z Taxaties Achlum, 06-53147018 www.a-z.taxatie-service.com Beke Hendriksma Aankoopmakelaar Terwispel, 0513-462258 www.mijnbuitenplaats.nl Budgetmakelaars Sneek, 0515-438875 www.budgetmakelaars.nl De Bruin VBO-Makelaar De Westereen, 0511-442598 www.de-bruin-vastgoed.nl Dijkman Makelaardij Lemmer, 0514-569540 www.dijkmanmakelaardij.nl FactorNoord Makelaars & Taxateurs Dokkum, 0519-220708 www.factornoord.nl FactorNoord Makelaars & Taxateurs Burgum, 0511-462685 www.factornoord.nl Germ Wijnia Vastgoed Sneek, 0515-559019 www.germwijnia.nl Heerenwal Makelaars en adviseurs Heerenveen, 0513-651906 www.heerenwal.nl Jan Doeksen Jzn. Bemiddeling O.G. & Taxaties Baaiduinen, 0562-448962 www.vbo.nl

J.W.A. van der Heide-Brummelhuis Hoogeveen, 0528-262801 www.woningtaxatie.info Jaap Jaspers Makelaardij Eext, 0592-263447 www.jaapjaspersmakelaardij.nl Keizer Makelaardij Dieverbrug, 0521-591159 www.keizermakelaardij.nl Loves Makelaardij Emmer-Compascuum, 0591-353475 www.lovesmakelaardij.nl

Makelaardij Schut & Lambers Veendam Veendam, 0598-619326 www.schutenlambers.nl Makelaardij Th. van der Laan Marum, 0594-643034 www.makelaardijvanderlaan.nl Makelaardij Th. van der Laan Leek, 0594-518271 www.makelaardijvanderlaan.nl Makelaardij van der Wier O.G. Opende, 0594-657401 www.makelaardijvanderwier.nl Mece Makelaardij Nieuwe Pekela, 0597-647121 www.mecemakelaardij.nl Muchall Musselkanaal, 0599-454005 www.muchall.com

• • •

Havinga Makelaardij Briltil, 0594-500476 www.havingamakelaardij.nl

IBB Makelaardij BV Groningen, 050-3145500 www.ibbmak.nl

Ommeland Makelaardij en Assurantiën Veendam, 0598-350700 www.ommelandmakelaardij.nl

Reitdiep Makelaardij Groningen, 050-5798391 www.reitdiepmakelaardij.nl S & R Beheer BV Groningen, 050-3119994 www.stadenregio.nl STARCK in Vastgoed Groningen, 050-2101005 www.starckinvastgoed.nl Stavast-de Vries BV Stadskanaal, 0599-612043 www.stavastdevries.nl Vermeer Vastgoed Groningen, 050-5281521 www.vermeer-vastgoed.nl VKM Makelaars Groningen, 06-20404889 www.vkm-makelaars.nl Woonraad Makelaars Loppersum, 030-2972182 www.woonraadmakelaars.nl

Lienhoeve Vastgoed Aduard, 050-4030588 www.lienhoevevastgoed.nl Makelaar Idee Windschoten, 0597-431066 www.makelaaridee.nl Makelaardij Bultena Oude Pekela, 0597-675010 www.makelaardijbultena.nl Makelaardij Kok Stadskanaal, 0599-617542 www.makelaar-kok.nl Makelaardij Minerva Groningen, 050-3112482 www.makelaardij-minerva.nl Makelaardij Pieter Kooi Kropswolde, 0598-350664 www.makelaardijpieterkooi.nl

• •

••

Makelaardij Reilink Vastgoed Siddeburen, 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl

• Verkoop-/ aankoopmakelaar en taxateur • Aankoopmakelaar en taxateur

• •

• •

Ludwig Makelaardij O.Z. Sleen, 0591-361388 www.ludwig.nl

MD Makelaardij Emmen, 06-54767821 www.mdmakelaardij.com Otten Bemiddeling en Adviezen BV Hoogeveen, 0528-270422 www.boerderijen.nl

Desegno Groningen, 050-5731050 www.desegno.nl Harm Stuut Makelaardij Heiligerlee, 0597-431604 www.stuutmakelaardij.nl

ADV Vastgoed Groningen, 050-3112303 www.adv-vastgoed.nl All in Wonen Makelaardij Groningen, 050-5277880 Vereniging voor makelaars en taxateurs www.all-in-wonen.nl

• •

Huys Makelaars Hoogeveen, 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Groningen

• •

Dijk Vastgoed Scheemda Scheemda, 0597-593529 www.dijk-vastgoed.nl

Friesland

nieuwe woning! De Moderne Makelaar Hoogeveen, 0528-722203 www.demodernemakelaar.nl De Weide Brink Makelaardij Dwingeloo, 0521-594100 www.weidebrink.nl Duyndam Makelaardij Weiteveen, 0524-541521 www.duyndam-makelaardij.nl Fikkert Agra-Vastgoed Bruntinge, 0593-552254 www.fikkertagra.nl

Makelaardij Schut & Lambers Stadskanaal Stadskanaal, 0599-616967 www.schutenlambers.nl

fessionele begeleiding bij de aankoop van uw

Drenthe

Beter Wonen Makelaars Groningen, 050-3182041 www.beter-wonen.nl Bouwmeester Vastgoed Advisering & Taxaties Zuidbroek, 0598-450770 www.bouwmeestervastgoed.nl Brongers Vastgoed Onstwedde, 0599-637794 www.brongersvastgoed.nl

van uw woning, maar ook met vele andere

Pat Makelaardij Schoonebeek, 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Huizenlinq Lemmer, 0514-534161 www.huizenlinq.nl

Taxatiebureau Bart Ek Grolloo, 0592-309305 www.taxatiebureaubartek.nl Vodoz Makelaardij vof Coevorden, 0591-317681 www.vodoz.nl

• •

Vodoz Makelaardij vof Klazienaveen, 0591-317681 www.vodoz.nl

VBO Makelaar Ton Meijer Emmen, 06 - 28967898 www.vbomakelaartonmeijer.nl Woonaccept Tynaarlo, 06-46162143 www.vbo.nl

• • •

Makelaardij Marten Groothof Lippenhuizen, 0516-463488 www.martengroothof.nl Makelaardij Noord Nederland Drachten, 0512-540090 www.makelaardijnoordnederland.nl Makelaardij Noord Nederland Appelscha, 0516-431510 www.makelaardijnoordnederland.nl

VBO Makelaar doet meer

Jikke Overdiep Makelaardij Heerenveen, 0513-610118 www.jikkeoverdiepmakelaardij.nl Leenstra Taxaties O.G. Heerenveen, 0513-623245 www.leenstrataxaties.nl Makelaardij Bijstra Tjerkgaast, 0514-531958 www.bijstra.nl Makelaardij van Keulen Terschelling B.V. Midsland, 0562-448433 www.makelaardijterschelling.nl Makelaardij Fisker Jubbega, 0513-466275 www.vbo.nl Makelaardij Hommes Homes LEEUWARDEN, 0513-625332 www.hommeshomes.nl

Wij nemen u graag alle zorg uit handen. Van

bezichtiging tot overdracht: wij kunnen het gehele (ver)kooptraject voor u regelen.

www.vbo.nl


4 WONINGAANBOD GRIJPSKERK - GRONINGEN

Grijpskerk Groningerstraatweg 66

Groningen Verlengde Oosterweg 35a-kamer 2

Groningen Bilderdijklaan 672 kamers

Groningen Paterswoldseweg 79A-Kamer

Vanaf hier vindt u het aanbod van de provincie Groningen.

Groningen H.W. Mesdagstraat 28kamer 3

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 33 m2 Inhoud: 70 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1908 Woonlaag: 1 € 395,- p/mnd

tophuis Herenhuis Woonoppervlakte: 250 m2 Inhoud: 835 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1891 Perceeloppervlakte: 875m2 € 385.000,- k.k.

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 10 m2 Inhoud: 25 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 3 € 190,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 15 m2 Inhoud: 30 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 2 € 200,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 17 m2 Inhoud: 40 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 3 € 295,- p/mnd

Havinga Makelaardij T 0594-500476 www.havingamakelaardij.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Groningen Hoendiepskade 26A-Kamer

Groningen Kraneweg 22kamer 1 +

Groningen Kraneweg 22kamer 2 +

Groningen Hoendiep 186studio

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 27 m2 Inhoud: 70 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 2 € 395,- p/mnd

Nieuw in verhuur Benedenwoning Woonoppervlakte: 25 m2 Inhoud: 75 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1915 Woonlaag: 1 € 485,- p/mnd

Nieuw in verhuur Benedenwoning Woonoppervlakte: 25 m2 Inhoud: 75 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1915 Woonlaag: 1 € 485,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 30 m2 Inhoud: 80 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 1 € 495,- p/mnd

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Groningen Resedastraat 132 kamers

Groningen Korenstraat 6a-app. 2

Groningen Nieuwstraat 87c-app

Groningen Turftorenstraat 34appartemen

Groningen Meeuwerderbaan 26a-appartem

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 31 m2 Inhoud: 60 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1965 Woonlaag: 2 € 500,- p/mnd IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 26 m2 Inhoud: 75 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 1 € 600,- p/mnd IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Groningen Radijsstraat 65

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 26 m2 Inhoud: 55 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 2013 Woonlaag: 3 € 695,- p/mnd

Nieuw in verhuur Benedenwoning Woonoppervlakte: 43 m2 Inhoud: 129 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1915 Woonlaag: 1 € 750,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 50 m2 Inhoud: 130 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 2 € 795,- p/mnd

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Groningen Paterswoldseweg 497

Groningen Zaagmuldersweg 102a

Groningen Populierenlaan 60

Volg ons ook op

Nieuw in verkoop Benedenwoning Woonoppervlakte: 50 m2 Inhoud: 180 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1917 Woonlaag: 1 € 99.000,- k.k. Havinga Makelaardij T 0594-500476 www.havingamakelaardij.nl

Nieuw in verkoop

facebook.com/ vbomakelaar

Bovenwoning Woonoppervlakte: 65 m2 Inhoud: 195 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1965 Woonlaag: 1 € 124.500,- k.k. IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Nieuw in verkoop Portiekflat Woonoppervlakte: 85 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1967 Woonlaag: 2 € 149.000,- k.k. IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 140 m2 Inhoud: 415 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1964 Perceeloppervlakte: 114m2 € 169.000,- k.k. IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl


WONINGAANBOD 5 GRONINGEN - SLOCHTEREN

Groningen Maluslaan 19

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 90 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1965 Perceeloppervlakte: 205m2 € 179.000,- k.k.

Groningen Akerkhof 34e

Nieuw in verkoop Bovenwoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1900 Woonlaag: 4 € 219.000,- k.k.

Harkstede Molenerf 24

Leek Hovelincklaan 4

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 88 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1980 Perceeloppervlakte: 139m2 € 165.000,- k.k.

Musselkanaal Marktstraat 81

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 200 m2 Inhoud: 675 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1996 Perceeloppervlakte: 686 m2 € 369.000,- k.k.

Bovenwoning Woonoppervlakte: 70 m2 Inhoud: 200 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1992 Woonlaag: 3 € 139.000,- k.k.

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Makelaardij Reilink Vastgoed T 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl

Havinga Makelaardij T 0594-500476 www.havingamakelaardij.nl

Makelaardij Schut & Lambers Stadskanaal T 0599-616967 www.schutenlambers.nl

Musselkanaal Sluiskade 11

Nieuwolda Prunuslaan 10

Oldekerk Hoendiep 7

Oosterwijtwerd Schoolweg 17

Oostwold Klinkerstraat 36

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 117 m2 Inhoud: 405 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1935 Perceeloppervlakte: 723m2 € 179.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 290 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1965 Perceeloppervlakte: 225m2 € 109.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Woonboerderij Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1959 Perceeloppervlakte: 21230m2 € 349.000,- k.k.

Prijs op aanvraag

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 95 m2 Inhoud: 340 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1936 Perceeloppervlakte: 645m2 € 129.000,- k.k.

Makelaardij Schut & Lambers Stadskanaal T 0599-616967 www.schutenlambers.nl

Dijk Vastgoed Scheemda T 0597-593529 www.dijk-vastgoed.nl

Havinga Makelaardij T 0594-500476 www.havingamakelaardij.nl

Havinga Makelaardij T 0594-500476 www.havingamakelaardij.nl

Dijk Vastgoed Scheemda T 0597-593529 www.dijk-vastgoed.nl

Oostwold Palmarstraat 9

Oude Pekela Burgemeester Snaterlaan 129

Roodeschool Hooilandseweg 113

Scheemda Tijsweer 48

Scheemda Dollardlaan 114

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 104 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1995 Perceeloppervlakte: 375m2 € 184.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 85 m2 Inhoud: 275 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1964 Perceeloppervlakte: 335m2 € 99.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 170 m2 Inhoud: 475 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1935 Perceeloppervlakte: 505m2 € 99.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 120 m2 Inhoud: 360 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1976 Perceeloppervlakte: 152m2 € 124.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 75 m2 Inhoud: 280 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1987 Perceeloppervlakte: 243m2 € 134.000,- k.k.

Dijk Vastgoed Scheemda T 0597-593529 www.dijk-vastgoed.nl

Harm Stuut Makelaardij T 0597-431604 www.stuutmakelaardij.nl

Ommeland Makelaardij en Assurantiën T 0598-350700 www.ommelandmakelaardij.nl

Dijk Vastgoed Scheemda T 0597-593529 www.dijk-vastgoed.nl

Dijk Vastgoed Scheemda T 0597-593529 www.dijk-vastgoed.nl

Scheemda Hogeweg 129

Schildwolde Taco Haringastraat 13

Sellingen Jipsingboertangerweg 87

Siddeburen Costerijweg 11

Slochteren Voeghouten 22

Nieuw in verkoop Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 280 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2000 Woonlaag: 3 € 184.000,- k.k. Dijk Vastgoed Scheemda T 0597-593529 www.dijk-vastgoed.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 140 m2 Inhoud: 450 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2006 Perceeloppervlakte: 372m2 € 235.000,- k.k. Makelaardij Reilink Vastgoed T 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 90 m2 Inhoud: 200 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1950 Perceeloppervlakte: 575m2 € 139.500,- k.k. Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 105 m2 Inhoud: 380 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1973 Perceeloppervlakte: 143m2 € 127.500,- k.k. Makelaardij Reilink Vastgoed T 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 85 m2 Inhoud: 365 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1989 Perceeloppervlakte: 249m2 € 169.000,- k.k. Makelaardij Reilink Vastgoed T 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl


6 WONINGAANBOD SLOCHTEREN - HIJUM

Slochteren Twee Kerspelenweg 12

Ter Apel Dr. Boelmans Kranenburgstraat 4

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 122 m2 Inhoud: 415 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1973 Perceeloppervlakte: 449m2 € 219.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 103 m2 Inhoud: 370 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1965 Perceeloppervlakte: 371m2 € 165.000,- k.k.

Veendam AE Straat 10

Nieuw in verhuur Eengezinswoning Woonoppervlakte: 95 m2 Inhoud: 445 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1927 Perceeloppervlakte: 238m2 € 575,- p/mnd

Veendam Molenstreek 1574 slaapkam

Nieuw in verhuur Eengezinswoning Woonoppervlakte: 175 m2 Inhoud: 400 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1938 Perceeloppervlakte: 175m2 € 850,- p/mnd

Makelaardij Reilink Vastgoed T 0598-432920 www.reilink-vastgoed.nl

Makelaardij Schut & Lambers Stadskanaal T 0599-616967 www.schutenlambers.nl

Ommeland Makelaardij en Assurantiën T 0598-350700 www.ommelandmakelaardij.nl

IBB Makelaardij BV T 050-3145500 www.ibbmak.nl

Wildervank Wilgenlaan 12

Winschoten Garst 53

Winschoten Venne 166*

Winschoten Marterlaan 78

Veendam E.E. Stolperlaan 11

Nieuw in verkoop Herenhuis Woonoppervlakte: 132 m2 Inhoud: 513 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1912 Perceeloppervlakte: 347m2 € 99.500,- k.k. Ommeland Makelaardij en Assurantiën T 0598-350700 www.ommelandmakelaardij.nl

Vanaf hier vindt u het Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 104 m2 Inhoud: 457 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1965 Perceeloppervlakte: 366m2 € 179.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 118 m2 Inhoud: 435 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1935 Perceeloppervlakte: 462m2 € 119.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Benedenwoning Woonoppervlakte: 90 m2 Inhoud: 255 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1989 Woonlaag: 1 € 159.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 90 m2 Inhoud: 325 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1978 Perceeloppervlakte: 300m2 € 179.000,- k.k.

Ommeland Makelaardij en Assurantiën T 0598-350700 www.ommelandmakelaardij.nl

Harm Stuut Makelaardij T 0597-431604 www.stuutmakelaardij.nl

Harm Stuut Makelaardij T 0597-431604 www.stuutmakelaardij.nl

Dijk Vastgoed Scheemda T 0597-593529 www.dijk-vastgoed.nl

Aldeboarn Andringastrjitte 11

Bontebok Eerste Compagnonsweg 36

Brantgum Ids Wiersmastrjitte 6

Feanwalden Eslawald 53

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 135 m2 Inhoud: 370 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1930 Perceeloppervlakte: 190m2 € 175.000,- k.k.

aanbod van de provincie Friesland.

Gorredijk Aak 7

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 310 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1913 Perceeloppervlakte: 570m2 € 189.000,- k.k.

Prijs op aanvraag

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 121 m2 Inhoud: 400 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1997 Perceeloppervlakte: 502m2 € 276.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 130 m2 Inhoud: 465 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 2002 Perceeloppervlakte: 285m2 € 220.000,- k.k.

Makelaar & Taxateur Wieb Zandberg T 0566-650070 www.wiebzandberg.nl

Woonstijlmakelaars BV T 0513-460064 www.woonstijlmakelaars.nl

Havinga Makelaardij T 0594-500476 www.havingamakelaardij.nl

Van der Schaaf & Schievink T 0511-452221 www.vanderschaafschievink.nl

Annelies Atsma makelaar en taxateur T 06-14506552 www.anneliesatsma.nl

Hallum Griene dyk 2

Heeg Lytshuzen 12

Heerenveen Marktweg 79-4

Heerenveen Zilverweg 12

Hijum Ekersein 1

Nieuw in verkoop Bungalow Woonoppervlakte: 70 m2 Inhoud: 315 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1963 Perceeloppervlakte: 464m2 € 159.500,- k.k. van Amerongen en Boskma Makelaardij T 058-2571300 www.amerongenboskma.nl

Villa Woonoppervlakte: 235 m2 Inhoud: 780 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1928 Perceeloppervlakte: 4390m2 € 638.000,- k.k. Waterrijk wonen Friesland T 0513-418622 www.waterrijkwonenfriesland.nl

Benedenwoning Woonoppervlakte: 95 m2 Inhoud: 285 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2000 Woonlaag: 1 € 197.500,- k.k. Huizenlinq T 0514-534161 www.huizenlinq.nl

Nieuw in verkoop Villa Woonoppervlakte: 210 m2 Inhoud: 960 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1999 Perceeloppervlakte: 1485m2 € 398.000,- k.k. Huizenlinq T 0514-534161 www.huizenlinq.nl

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 200 m2 Inhoud: 560 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1996 Perceeloppervlakte: 1112m2 € 324.000,- k.k. van Amerongen en Boskma Makelaardij T 058-2571300 www.amerongenboskma.nl


WONINGAANBOD 7 LANGEDIJKE - EMMEN

Langedijke Klokhuisdijk 13c

Leeuwarden de Gealanden 75

Luxwoude Hegedyk 23

Molkwerum Stationswei 1

Nieuwe woning kopen? Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 150 m2 Inhoud: 450 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1986 Perceeloppervlakte: 1950m2 € 325.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 115 m2 Inhoud: 410 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1970 Perceeloppervlakte: 158m2 € 169.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Woonboerderij Woonoppervlakte: 270 m2 Inhoud: 750 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1907 Perceeloppervlakte: 701m2 € 318.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 70 m2 Inhoud: 240 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1885 Perceeloppervlakte: 125m2 € 127.000,- k.k.

Aankoopmakelaar U& De Wit T 06-15094833 www.aankoopmakelaar-uendewit.nl

Huizenlinq T 0514-534161 www.huizenlinq.nl

Woonstijlmakelaars BV T 0513-460064 www.woonstijlmakelaars.nl

Huizenlinq T 0514-534161 www.huizenlinq.nl

Noordwolde Mauritsweg 26

Oldeholtpade Westerse Kamp 5

Sint Nicolaasga Langwarderdyk 16--20

Sneek Frederik Hendrikstraat 53

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 160 m2 Inhoud: 585 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1988 Perceeloppervlakte: 670m2 € 325.000,- k.k.

Bungalow Woonoppervlakte: 155 m2 Inhoud: 485 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1997 Perceeloppervlakte: 563m2 € 298.000,- k.k.

Bungalow Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1996 Perceeloppervlakte: 415m2 € 139.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 95 m2 Inhoud: 275 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1935 Perceeloppervlakte: 83m2 € 70.000,- k.k.

Aankoopmakelaar U& De Wit T 06-15094833 www.aankoopmakelaar-uendewit.nl

Aankoopmakelaar U& De Wit T 06-15094833 www.aankoopmakelaar-uendewit.nl

Waterrijk wonen Friesland T 0513-418622 www.waterrijkwonenfriesland.nl

UW VBO Makelaar T 038-4223151 www.uwvbomakelaar.nl

St Jacobiparochie Nieuwebildtdijk 418

Stiens Ljurkstrjitte 21

Stiens Petterhusterdyk 33

Warns 't Noard 64

Schakel uw VBO aankoopmakelaar in!

Sneek Ype Staakstraat 8

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 120 m2 Inhoud: 365 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1962 Perceeloppervlakte: 292m2 € 195.000,- k.k. Huizenlinq T 0514-534161 www.huizenlinq.nl

Vanaf hier vindt u het Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1900 Perceeloppervlakte: 1585m2 € 175.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1968 Perceeloppervlakte: 233m2 € 175.000,- k.k.

Woonboerderij Woonoppervlakte: 220 m2 Inhoud: 650 m3 Kamers: 8 Bouwjaar: 1930 Perceeloppervlakte: 1000m2 € 349.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 90 m2 Inhoud: 315 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1910 Perceeloppervlakte: 270m2 € 168.000,- k.k.

van Amerongen en Boskma Makelaardij T 058-2571300 www.amerongenboskma.nl

van Amerongen en Boskma Makelaardij T 058-2571300 www.amerongenboskma.nl

van Amerongen en Boskma Makelaardij T 058-2571300 www.amerongenboskma.nl

Huizenlinq T 0514-534161 www.huizenlinq.nl

Alteveer Oosterweg 44

Barger Compascuum Postweg 167

Beilen Tulpenstraat 1

De Wijk De Doelenkamp 23

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 170 m2 Inhoud: 610 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1970 Perceeloppervlakte: 1448m2 € 349.500,- k.k. Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1965 Perceeloppervlakte: 161m2 € 129.500,- k.k. Vodoz Makelaardij vof T 0591-317681 www.vodoz.nl

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 120 m2 Inhoud: 390 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1968 Perceeloppervlakte: 288m2 € 199.900,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 105 m2 Inhoud: 360 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1983 Perceeloppervlakte: 166m2 € 169.500,- k.k.

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

aanbod van de provincie Drenthe.

Emmen Cornelis Houtmanstraat 6b

Nieuw in verhuur Bedrijfspand Bouwjaar: 1993

€ 1.750,- p/mnd RE/MAX WoonWens Makelaars T 0165-520295 www.woonwensmakelaars.nl


8 WONINGAANBOD EMMER COMPASCUUM - KLAZIENAVEEN

Emmer Compascuum Oosterdiep OZ 89i

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1960 Perceeloppervlakte: 1880m2 € 175.000,- k.k.

Erica De Kreuzen 28

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 130 m2 Inhoud: 380 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1977 Perceeloppervlakte: 229m2 € 145.000,- k.k.

Geesbrug Esdoornlaan 6

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 325 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1972 Perceeloppervlakte: 147m2 € 134.500,- k.k.

Hollandscheveld Hollandscheveldse Opg 16

Nieuw in verkoop Woonboerderij Woonoppervlakte: 200 m2 Inhoud: 700 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 2003 Perceeloppervlakte: 2567m2 € 524.500,- k.k.

Hoogeveen Sperwerlaan 161

Nieuw in verhuur Maisonnette Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 260 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1965 Woonlaag: 2 € 600,- p/mnd

Vodoz Makelaardij vof T 0591-317681 www.vodoz.nl

Vodoz Makelaardij vof T 0591-317681 www.vodoz.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Hoogeveen Ericalaan 115

Hoogeveen Sperwerlaan 129

Hoogeveen Grote Beer 17

Hoogeveen Marnixstraat 5

Hoogeveen De Kroon 202

Nieuw in verkoop Portiekflat Woonoppervlakte: 72 m2 Inhoud: 236 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1965 Woonlaag: 3 € 114.500,- k.k.

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Maisonnette Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1965 Woonlaag: 2 € 124.850,- k.k.

Maisonnette Woonoppervlakte: 114 m2 Inhoud: 293 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1972 Woonlaag: 2 € 124.900,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 75 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1958 Perceeloppervlakte: 144m2 € 124.900,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1972 Perceeloppervlakte: 209m2 € 134.500,- k.k.

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Hoogeveen Witsenborgstraat 14

Hoogeveen Jennerstraat 196

Hoogeveen Alteveer 104

Hoogeveen Stoekeplein 66-25

Hoogeveen Schelde 68

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Bovenwoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1965 Woonlaag: 8 € 149.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 245 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1950 Perceeloppervlakte: 330m2 € 157.500,- k.k.

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Hoogeveen Hoofdstraat 92a

Hoogeveen Alteveer 106

Hoogeveen Maas 15

Hoogeveen Meerval 33

Klazienaveen Engweg 65

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Bovenwoning Woonoppervlakte: 94 m2 Inhoud: 310 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1995 Woonlaag: 3 € 169.500,- k.k.

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 105 m2 Inhoud: 325 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1962 Perceeloppervlakte: 218m2 € 147.500,- k.k.

Nieuw in verkoop

Maisonnette Woonoppervlakte: 170 m2 Inhoud: 450 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1970 Woonlaag: 1 € 199.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 120 m2 Inhoud: 315 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1987 Perceeloppervlakte: 660m2 € 239.000,- k.k.

Portiekflat Woonoppervlakte: 102 m2 Inhoud: 330 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2007 Woonlaag: 4 € 239.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 170 m2 Inhoud: 570 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 2004 Perceeloppervlakte: 411m2 € 369.500,- k.k.

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 385 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1996 Perceeloppervlakte: 138m2 € 174.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1953 Perceeloppervlakte: 331m2 € 95.000,- k.k. Vodoz Makelaardij vof T 0591-317681 www.vodoz.nl


WONINGAANBOD 9 NIETAP - ALTENAU

Nietap J.P. Santeeweg 6h

Nieuw Amsterdam Schoener 32

Nieuw in verkoop Galerijflat Woonoppervlakte: 102 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2005 Woonlaag: 3 € 235.000,- k.k.

Nieuw Schoonebeek Carboonlaan 19

Nieuw in verkoop

Schoonebeek Europaweg 28

Nieuw in verhuur

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 115 m2 Inhoud: 385 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2002 Perceeloppervlakte: 409m2 € 216.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 119 m2 Inhoud: 372 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1977 Perceeloppervlakte: 245m2 € 139.500,- k.k.

Havinga Makelaardij T 0594-500476 www.havingamakelaardij.nl

Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Vodoz Makelaardij vof T 0591-317681 www.vodoz.nl

Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Schoonebeek Uithof 20

Schoonebeek Uithof 6

Schoonebeek De Maten 33

Schoonebeek Julianalaan 12

Schoonebeek De Beeklanden 14

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Landhuis Woonoppervlakte: 150 m2 Inhoud: 400 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1950 Perceeloppervlakte: 400m2 € 650,- p/mnd

Schoonebeek Uithof 110

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 108 m2 Inhoud: 363 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1972 Perceeloppervlakte: 150m2 € 114.500,- k.k.

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 118 m2 Inhoud: 420 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1974 Perceeloppervlakte: 178m2 € 137.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 118 m2 Inhoud: 420 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1974 Perceeloppervlakte: 175m2 € 139.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 113 m2 Inhoud: 345 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1978 Perceeloppervlakte: 145m2 € 149.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 89 m2 Inhoud: 380 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1950 Perceeloppervlakte: 622m2 € 149.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 471 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1980 Perceeloppervlakte: 280m2 € 179.500,- k.k.

Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Schoonebeek Italielaan 5

Schoonebeek 't Rak 78

Schoonebeek Italielaan 29

Spier Wijsterseweg 15--22

Tiendeveen Westerlaan 1

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 330 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1993 Perceeloppervlakte: 270m2 € 179.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 118 m2 Inhoud: 395 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1988 Perceeloppervlakte: 310m2 € 189.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 120 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1993 Perceeloppervlakte: 360m2 € 194.500,- k.k.

Bungalow Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 148 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1970 Perceeloppervlakte: 619m2 € 124.000,- k.k.

Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

De Weide Brink Makelaardij T 0521-594100 www.weidebrink.nl

Veeningen Oud Veeningen 8b

Weiteveen Kerkenweg 29

Nieuw in verhuur

Nieuw in verkoop

Zuidwolde

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 127 m2 Inhoud: 478 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1989 Perceeloppervlakte: 1068m2 € 295.000,- k.k. Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Altenau An der Schwefelquelle 18

Vereniging voor Suuddal makelaars en taxateurs 39

Woningen Benedenwoning Woonoppervlakte: 20 m2 Inhoud: 70 m3 Kamers: 1 Bouwjaar: 2005 Woonlaag: 1 € 400,- p/mnd Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 119 m2 Inhoud: 430 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1958 Perceeloppervlakte: 1914m2 € 239.500,- k.k. Pat Makelaardij T 0524-531030 www.patmakelaardij.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 105 m2 Inhoud: 500 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1997 Perceeloppervlakte: 250m2 € 224.000,- k.k.

in het buitenland.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 723 m2 Inhoud: 2.500 m3 Kamers: 14 Bouwjaar: 1974 Perceeloppervlakte: 2047m2 € 329.000,- k.k.

Volg ons ook op Facebook Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl

www.facebook.com/vbomakelaar

Huys Makelaars T 0528-229050 www.huysmakelaars.nl


Kantoor aan huis... zo werkt het!

‘Het nieuwe werken’, ‘werken 2.0’ of gewoon ‘thuiswerken’. Steeds meer mensen werken aan huis, uit duurzaamheidoverwegingen vanuit het bedrijf of omdat ze voor zichzelf werken. Voor veel mensen is het de ideale oplossing, maar in huis raak je gemakkelijker afgeleid dan op kantoor. Wij geven je tips om jouw werkplek aan huis efficiënt in te richten. Jouw kantoor in huis is van grote invloed op je productiviteit. Daarom is het aan te raden een werkplek in te richten in een aparte kamer die je kunt afsluiten. Op die manier kun je je overdag afsluiten van de rest van het huis, om minder snel afgeleid te raken. En buiten werktijden genieten van je vrije tijd, zonder het werk te zien liggen. Het is belangrijk dat je voor jouw kantoor een ruimte kiest waar voldoende licht naar binnen schijnt en de temperatuur aangenaam is, zodat je je optimaal kunt concentreren. Kleur Als je de ruimte van jouw nieuwe kantoor hebt gekozen, is het tijd voor de sfeerbepaling. Door voor een lichte, neutrale kleur te kiezen op de muren, behoud je de rust voor jezelf. Felle kleuren stralen onrust uit. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om felle accenten aan te brengen met kleine accessoires, zoals bloempotjes of een schilderij. Ook voor de vloer kun je het beste een egale, rustige kleur gebruiken. Denk hierbij aan parket, laminaat of een effen tapijt. Inrichting Nu kan het inrichten beginnen! Het belangrijkste voor jouw nieuwe werkruimte is een groot bureau, en goede bureaustoel, een computer of

laptop en lampen die voldoende licht geven. Zorg er daarnaast voor dat er voldoende opbergruimte is. Ook een whiteboard of schoolbord is geen overbodige luxe. Je kunt hier al je taken op schrijven, waardoor je een beter overzicht houdt. Je hoeft natuurlijk niet per se een schoolbord op te hangen, je kunt er ook één verven op de muur, met behulp van schoolbordverf. Of gebruik deze verf op de binnenkant van je deur, voor een extra groot bord. Verder is het belangrijk dat je planten in de kamer zet. Planten werken stressverlagend en verhogen je productiviteit. Je kunt het nieuwe kantoor een persoonlijk tintje geven door bijvoorbeeld motiverende teksten op de muur te verven, of een paar fotolijstjes op te hangen. Zo wordt thuiswerken voor iedereen leuk! Efficiënt en effectief omgaan met ruimte Helaas heeft niet iedereen de luxe van een groot kantoor aan huis. Toch hoeft een kamer echt niet groot te zijn om te dienen als werkruimte. Maak gebruik van de volgende tips om een kleine ruimte om te toveren tot een praktische werkplek: • Maak gebruik van hoeken. Vaak worden de hoeken van een kamer niet gebruikt, maar je kunt hier prima een computer of printer neerzetten. • Houd rekening met de locaties van stopcontacten in de kamer. Vaak heb je deze juist rondom je bureau het hardste nodig. • Een kleine ruimte houd je opgeruimd door te zorgen voor voldoende opbergruimte. Dit kun je doen door kasten in de kamer te zetten, of planken aan de muren te bevestigen. Zorg er voor dat alles een vaste plek heeft, zodat er geen spullen rondslingeren op het bureau. Zo houd je je hoofd ook opgeruimd. • Koele, lichte en rustige kleuren maken de ruimte optisch groter.

Uitgelicht

Do’s & dont’s voor thuiswerkers Do’s: • Zorg voor een aparte telefoonlijn. Zo kun je voorkomen dat bijvoorbeeld de kinderen zakelijke telefoontjes beantwoorden. • Zoek thuiswerkers in de buurt om een keer in de week bijvoorbeeld gezamenlijk te gaan lunchen. Je voorkomt zo eenzaamheid en bouwt ook nog eens aan je netwerk! • Zorg voor routine. Ga eerst goed ontbijten, de kinderen naar school brengen en de hond uitlaten voor je aan je werk begint. Dont’s: • Stap niet in de ‘je bent toch thuis’-valkuil. Voor vrienden of familie kan het lastig zijn om te begrijpen dat je ook echt aan het werk bent als je thuis bent en dus niet af kunt spreken. • Sla geen pauzes over. Natuurlijk werk je nog even een uurtje door als je in de ‘flow’ zit, maar compenseer dit op een later moment. • Blijf niet de hele dag binnen. Buitenlucht is goed voor je en je krijgt er energie van. Neem ook echt een lunchpauze en loop een rondje door het park of naar de supermarkt. Je zal zien dat je hierna veel gemotiveerder bent.


Wonen in

de Watertoren van IJmuiden 27


“Dat is mijn toren”, dacht Karin. Ze woonde 30 jaar tegenover de Watertoren in IJmuiden. Wanneer ze met haar hondje in de duinen wandelde, torende de 42 meter hoge toren uit 1915 boven alles uit. “Daar woon ik, zei ik toen al”, vertelt Karin die er een jaar geleden ook echt in ging wonen.

Ze greep de mogelijkheid aan om haar eigen woning in te ruilen voor de koop van een appartement in de Watertoren. Een ruilkoop via Arjen de Pagter van Rijksmonumenten in Zeeland, die meerdere Watertorens in bezit hebben. In de Watertoren IJmuiden zijn elf loftappartementen gesitueerd met rondom een adembenemend uitzicht. Hoe hoger je gaat, hoe duurder de appartementen worden. De leefoppervlaktes variëren van 65m2 tot 185m2.

28

Anders wonen

Karin woont onderin. “Ik begin beneden en eindig boven. Maar alle gekheid op een stokje: elke verdieping is uniek. Die van mij heeft een U-vorm. Ik had wat betreft de indeling inspraak waar de keuken en de badkamer zouden komen. De inrichting, vloeren, wanden en de materialen ervan kon ik mee bepalen. Mijn uitzicht is op het park. Gek genoeg wist mijn hondje precies waar hij wezen moest toen we hier gingen wonen. Zelf pakte ik in het begin nog weleens een verkeerde deur.


Je zou kunnen zeggen dat deze woning letterlijk op mijn pad kwam, het Watertorenpad. Dit is mijn woondroom.” Het oude statige gebouw in IJmuiden verloederde. Vele organisaties vonden dat doodzonde en Rijksmonumenten Zeeland liet bouwer Tom de Boer er nieuwe loftappartementen in realiseren. Via een lift is met een ingenieus toegangssysteem tot midden in het loftappartement te komen. Negen van de elf appartementen hebben een inpandige buitenruimte, een overdekt balkon. Op de begane grond zijn de bergingen waar bewoners fietsen en dergelijke kwijt kunnen. “Al horen die, vind ik, niet in de mooie hal.” Toen de mogelijkheid voor Karin zich voordeed om hier te komen wonen, aarzelde ze geen seconde. “Mijn gezinssituatie was zo dat ik dit kon doen. Maar ik tekende wel pas toen alles klaar was. Je weet nooit of je voor onverwachte dingen komt te staan. Ik wilde wel gelijkvloers wonen, met het oog op mijn slechte enkel en de toekomst. Dat doe ik nu en ze moeten me hier later echt uit wegdragen.” Over twee jaar bestaat de toren 100 jaar.

“Deze Watertoren is toch een symbool voor IJmuiden” Karin hoopt op een feestje. Er is een niet erg actieve VvE aanwezig. De meeste appartementen worden verhuurd. Haar hoop is op de gemeente gevestigd. “Deze Watertoren is toch een symbool voor IJmuiden. Wanneer die een eeuw oud wordt mag dat toch niet onopgemerkt voorbij gaan?” Dat Karin begaan is met de toren moge duidelijk zijn. “Wanneer ik in de schitterende hal een voetstap zie, maak ik dat zelf even schoon. Ik wil de hal qua aanzien gewoon netjes houden. Die is namelijk zo mooi.” Karin praat enkel in superlatieven wanneer ze het over haar woning in de Watertoren heeft. “Toen ik mijn woning net betrok waren de bouwvakkers nog bezig met de bovenliggende appartementen. Ze bivakkeerden zelf tijdens de bouw ook in de toren. Ik kon altijd terecht met vragen en ze losten zaken snel op. Ik hoefde maar te kikken en ze stonden voor me klaar. Erg prettig. Dat heeft mij een goed thuisgevoel gegeven en daar ben ik ze nu nog dankbaar voor. Wanneer ik thuiskom, kijk ik altijd naar de sterrenhemel. Die lijkt dan helder en duidelijker dan voorheen. En ik kijk even naar het bootje (de windvaan) bovenop de Watertoren. Als ik dan naar binnen loop, besef ik weer hoe uniek ik woon.”

Anders wonen

29


Een verhuizing is iets waar je vaak erg naar uitkijkt. Eindelijk kun je in dat grotere of mooiere huis gaan wonen, in die leuke buurt. Maar kinderen kunnen vaak erg tegen een verhuizing opzien. Ze moeten hun vriendjes en vriendinnetjes achterlaten, weg uit hun vertrouwde buurt en naar een andere school. Daarnaast kan een verhuizing voor stress, of in ieder geval spanningen zorgen. Maak de verhuizing ook leuk voor de kinderen door er samen over te praten.

30


VerhuizenDoeJeZo

Omgevingsfactoren door de ogen van een kind Al op hele jonge leeftijd kunnen kinderen de invloed van een verhuizing merken. Je zou misschien denken dat een baby zich nog zo weinig bewust is van zijn omgeving, dat deze niet veel merkt van een verhuizing. Toch zijn baby’s erg gevoelig voor veranderingen en voor de energie die je als ouder uitstraalt. Brengt een verhuizing voor jou veel stress met zich mee, dan zal je baby zich ook gestresst voelen. Je kunt daarom het beste tijdens de verhuizing zoveel mogelijk hetzelfde houden voor de baby. Wacht liever nog even met het kopen van allemaal nieuwe spulletjes voor in de babykamer en houdt in het begin nog het eigen bedje, gordijnen, dezelfde kleuren en dekens. Jouw kleine zal zich zo het snelste op zijn gemak voelen in de nieuwe woning. Verhuizen met een peuter Peuters kun je van tevoren voorbereiden op de verhuizing. Lees samen een boekje over verhuizen, waardoor je jouw kind leert wat ‘verhuizen’ inhoudt. Breng ook alvast een bezoekje aan de nieuwe woning en de nieuwe buurt, zodat je samen de nieuwe school en bijvoorbeeld een speeltuin in de buurt kan bekijken. Misschien mag hij of zij zelfs al een keertje op ‘proef’ komen op de nieuwe peuterschool. Soms lijken peuters in eerste instantie geen moeite te hebben met een verhuizing, maar

als het eenmaal tot hen doordringt dat ze niet meer teruggaan naar de oude buurt zorgt dit alsnog voor problemen. In dit geval is een flinke dosis begrip en geduld de beste remedie. Jouw peuter zal na verloop van tijd wennen aan de nieuwe woning en de nieuwe omgeving. Verhuizen met een kleuter Vanaf een jaar of vier/vijf kan een kind echt betrokken worden bij de verhuizing. Neem jouw zoon of dochter mee naar het nieuwe huis en laat hem of haar een eigen kamer uitkiezen en een eigen behang of kleur op de muur. Je kunt alvast vertellen waar alle spullen komen te staan en hoe het er straks uit komt te zien. Ook op deze leeftijd kun je vragen of jouw kind al een dagje op de nieuwe school mag meelopen. Als de verhuizing dichterbij komt kun je jouw kind vragen om te helpen met het inpakken van zijn of haar eigen spulletjes. Stop tijdens de verhuizing een spelletje, knuffeltje en eventueel iets te eten en drinken in een rugzakje, zodat hij of zij zich niet hoeft te vervelen. Zorg er wel voor dat je af en toe aandacht hebt voor je kind of breng hem of haar even bij een oppas. Zo voorkom je dat jouw kind zich ‘verloren’ voelt tussen alle dozen. Verhuizen tijdens de puberteit Oudere kinderen zullen wat makkelijker beseffen wat een verhuizing precies inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken. Toch wil dat niet zeggen dat de verhuizing zelf voor hen ook makkelijker zal zijn. Kinderen in de leeftijdscategorie 11 tot 15 jaar krijgen al veel veranderingen voor hun kiezen die hen onzeker kunnen maken; denk hierbij aan de overstap naar de middelbare school, de puberteit en lichamelijke veranderingen. Een verhuizing kan op zo’n moment nét even teveel zijn. Betrek een puber zoveel en zo vroeg mogelijk bij de verhuizing, zo geef je het gevoel dat je hem of haar serieus neemt. Het kan ook helpen om hem of haar zelf een nieuwe school te laten kiezen en de nieuwe kamer zelf te laten inrichten.

Tips & tricks • Vertel jonge kinderen pas over de verhuizing als je ook echt duidelijkheid kan verschaffen: dáár gaan we wonen, dáár is je nieuwe school en dáár is het nieuwe winkelcentrum. • Bij oudere kinderen is het juist beter om open en eerlijk te zijn en hen zo vroeg mogelijk bij de verhuizing te betrekken. Ze kunnen anders het gevoel krijgen dat je informatie voor hen achterhoudt. • Vertel niet alleen dat, maar vooral ook waarom je gaat verhuizen • Praat veel met jouw kinderen en zorg dat er ook ruimte is voor negatieve gevoelens over de verhuizing • Licht ook alvast de oude school in. Zij zullen er begrip voor hebben als jouw kind het wat moeilijk heeft. • Laat in het oude huis zolang mogelijk één kamer gezellig en vertrouwd, zodat jouw kind zich hierin kan terugtrekken als het even teveel wordt. Zorg er vervolgens in het nieuwe huis voor dat er zo snel mogelijk een plek ingericht wordt met vertrouwde spulletjes. • Laat jouw kind zeker in het begin af en toe vriendjes uit de oude buurt uitnodigen om te komen spelen of logeren. • Houd in het begin goed contact met de nieuwe school. Het kan zijn dat ze hier net een ander lesprogramma volgen of iets voor of achter lopen op het lesprogramma van de oude school.

Verhuizen DoeJeZo

31


De bezichtiging‌ waar let je op?

Ben je van plan om woningen te gaan bezoeken tijdens de Open Huizen Dag? Neem dan deze handige checklist mee! Binnen een korte tijd krijg je een hoop informatie te verwerken. Probeer zo goed mogelijk op alle details te letten. Veel mensen zien dingen over het hoofd als de woning op het eerste gezicht helemaal naar wens blijkt te zijn. Je kunt dit voorkomen door deze checklist in te vullen tijdens de bezichtiging. Nog een tip: maak zoveel mogelijk foto’s! Je kunt dan later, eventueel met iemand erbij, nog even rustig alle ruimten binnen de woning bekijken.

32

De bezichtiging...


Bezichtigings checklist! Adres:

Kamers Noteer per kamer de volgende gegevens.

Bouwjaar: Vraagprijs: Bijzonderheden:

Schuur/berging/garage: nee ja, t.w.: Eigen parkeerruimte: ja nee Lichtinval: voldoende

onvoldoende

Opmerkingen:

Geschikt voor huidige meubels: ja nee

Leeftijd cv-ketel:

anders:

Beglazing: dubbel enkel deels dubbel, t.w.: Isolatie: goed matig

nee

Afmeting:

Algemeen Verwarming: cv-ketel gaskachel gevelkachel

Warm water: cv-combiketel boiler elektra gas

Overig Balkon: ja

Algemene staat: goed matig

voldoende slecht

Hoeveelheid kastruimte: goed voldoende matig slecht Opmerkingen:

onveilig

Voldoende winkels: ja nee Voldoende groen: ja nee Goede uitstraling: ja nee

voldoende slecht

Aantal elektragroepen:

Omgeving Straatbeeld: veilig

Tuin Afmeting voortuin:

Scholen in de buurt: ja nee

Aantal aardlekschakelaars: Hang- en sluitwerk: goed voldoende matig slecht Kozijnen: aluminium kunststof hout Onderhoud kozijnen: goed voldoende matig slecht Onderhoud schilderwerk: goed voldoende matig slecht

Ligging voortuin:

Kinderdagverblijf in de buurt: ja nee

Uitzicht voortuin:

Gezondheidscentra in de buurt: ja nee

Afmeting achtertuin:

Openbaar vervoer: voldoende matig

Ligging achtertuin:

Opmerkingen:

Uitzicht achtertuin:

Bijzonderheden:

Aanwezigheid stopcontacten: voldoende onvoldoende Zijn er vochtplekken zichtbaar? ja nee Zijn er scheuren zichtbaar? ja nee

De bezichtiging...

33


OPEN HUIS OPEN HUIS R E B O T K O 5 r u u 0 R E :0 5 B 1 O T 0 K :0 O 115 r u u 0 :0 5 1 0 :0 1 1

facebook.com/NVMopenhuis

facebook.com/NVMopenhuis

twitter.com/@NVMopenhuis

twitter.com/@NVMopenhuis

Kom vrijblijvend kijken: is meer mogelijk dan u denkt! Kom er vrijblijvend kijken:

er is meer mogelijk dan u denkt!

Op zaterdag 5 oktober is het weer NVM Open Huizen Dag! Een mooie kans om geheel vrijblijvend binnen te kijken bij vele huizen. Door het ruime aanbod, de lagere rentestanden en gunstige huizenprijzen, betaalt u nu voor een koophuis maandlasten dan een paar jaarOpen geleden. Een groter huis kopen is daarOp zaterdaglagere 5 oktober is het weer NVM Huizen Dag! Een mooie kans om door ook betaalbaarder geworden. Bent u starter of huurder die wil kopen? Ook geheel vrijblijvend binnen kijkendan bijuvele huizen. Door aanbod, de dan is er vaak meer te mogelijk nu wellicht denkt. Als uhet eenruime leuk huis heeft lagere rentestanden gunstige huizenprijzen, betaalt u nu voor een koophuis gezien op deen NVM Open Huizen Dag, schakel dan een NVM-aankoopmakelaar in. Hij kan u nader huizen die u heeft lagere maandlasten daninformeren een paarover jaar geleden. Eenbezocht, groteronderhandelingen huis kopen is daarvoeren en u bij de aankoop ontzorgen. Kijk op nvm.nl voor meer informatie en door ook betaalbaarder geworden. Bent u starter of huurder die wil kopen? Ook op funda.nl voor de deelnemende huizen. Tot 5 oktober!

dan is er vaak meer mogelijk dan u nu wellicht denkt. Als u een leuk huis heeft gezien op de NVM Open Huizen Dag, schakel dan een NVM-aankoopmakelaar in. Hij kan u nader informeren over huizen die u heeft bezocht, onderhandelingen


[Advertorial]

Ruimte om samen te wonen

Ruimte om te leven

Ruimte voor kleiner wonen

Ruimte om te ondernemen

De helft van jouw spullen

gebruik je nauwelijks! De woningmarkt is gestagneerd en het gemiddelde huishouden is allang niet meer een gehuwd paar met kinderen. De prijzen van koopwoningen zijn tussen het derde kwartaal van 2008 en 2012 met gemiddeld 16 procent gedaald en de woningdoorstroming bevindt zich in een lastig te doorbreken neerwaartse spiraal (Bron: CBS/Kadaster). Grote groepen mensen verkeren al tijden in onzekerheid over hun financieringsmogelijkheden. Andere tijden vragen juist om flexibiliteit De tijdsgeest vraagt in de basis om flexibele extra ruimte. En mini opslag biedt deze benodigde extra ruimte om veranderingen in een mensenleven op te vangen. Het fenomeen mini opslag, selfstorage, komt oorspronkelijk uit Amerika. Hier is het ge-

bruik van mini opslag om extra ruimte in huis en op kantoor te creëren al lange tijd ‘a way of life’. Eind 90-er jaren bestond de mogelijkheid tot selfstorage in Nederland nog niet. Omdat ruimte ook in Nederland een kostbaar goed is, opende ALLSAFE Mini Opslag in 1999 zijn eerste vestiging. Levensruimte creëren met mini opslag Mensen zijn zich vaak niet bewust van het feit dat ze veel meer ruimte in hun huis of werkomgeving kunnen hebben dan wel creëren. Ze kunnen veel ruimer leven en werken dan ze denken. Er zijn mensen die veel spullen hebben waardoor ze alsmaar het gevoel hebben dat ze groter moeten wonen. En er zijn mensen die kleiner willen wonen, alleen geen afstand van hun spullen willen doen. Ook zijn er situaties waarin mensen op zoek zijn naar ruimte voor een babykamer of thuiswerk-

plek. Of ze ervaren dat ze juist geen plek hebben voor spullen die je alleen ‘s zomers of ‘s winters gebruikt, of maar een paar keer per jaar nodig hebt. Meer dan de helft van je spullen raak je in een halfjaar tijd niet eens één keer aan. Daar biedt ALLSAFE Mini Opslag dé oplossing voor. ALLSAFE Mini Opslag is er om al die mensen een plek te bieden waar zij hun spullen onbezorgd kwijt kunnen waardoor ze extra ruimte in huis of op het werk krijgen en ervaren. ALLSAFE Mini Opslag geeft mensen ruimte en flexibiliteit in alles fasen van hun leven. P.S. Op vertoon van bijgevoegde flyer huur je nú 1 maand gratis mini opslag! Kijk op www.allsafe.nl voor een locatie in de buurt of bel gratis 0800-6464677.

ALLSAFE Mini Opslag

35


Eén van de leukste dingen aan verhuizen is het inrichten van de kamers. De lege ruimten kun je één voor één naar jouw eigen smaak invullen. Toch duurt het vaak even voordat je je helemaal thuis voelt in een nieuw huis. De beste manier om jouw nieuwe woning snel een persoonlijk tintje te geven is door foto’s op te hangen. Daarom in deze editie van WDJZ een leuk home made fotolijstje!

36

Home made


Home made fotolijstje Benodigdheden • karton • houten wasknijpers • schaar • lijm • schilderijhangertje • veel foto’s!

Tip! Liever een kleurrijke lijst? Verf het karton en de wasknijpers dan in de gewenste kleur. Je kunt natuurlijk ook gekleurde wasknijpers kopen.

1

2

Knip het karton in de gewenste vorm. Wij kozen voor een cirkel maar laat jouw creativiteit gerust de vrije loop.

Plak de wasknijpers met gelijke tussenruimte op het karton.

3

4

Bevestig het schilderijhangertje aan de achterzijde van de fotolijst en hang hem aan de muur.

Vul de lijst met al jouw favoriete foto’s!

Meer inspiratie? Volg WonenDoeJeZo op Pinterest voor meer doe-het-zelf inspiratie en leuke ideeën om jouw interieur persoonlijk te maken.

Home made

37


Woona agend

Zaterdag 5 oktober 2013

Open Huizen Dag Tijd: Zaterdag 11.00 uur - 15.00 uur Entree: Gratis Waar: Door het gehele land In het hele land openen te koop staande woningen deze dag hun deuren. Tijdens de Open Huizen Dag kun je huizen bezichtigen zonder dat je hier van tevoren een afspraak voor hoeft te maken. Op Funda.nl kun je bekijken welke adressen er meedoen met de landelijke Open Huizen Dag.

Vrijdag 18 t/m zondag 20 oktober 2013

Beurs Eigen Huis (Ver)bouwen & Inrichten Tijd: Vrijdag 18 t/m zondag 20 oktober 2013 van 10.00 tot 17.00 uur Entree: Toegangsprijs € 15,- p.p. Koop uw kaarten nu in de online voorverkoop tegen een gereduceerd tarief van €11,50 p.p. Kinderen tot 15 jaar gratis entree. Tijdens de beurs is er gratis kinderopvang aanwezig. Vrijdag 18 t/m zondag 20 oktober vindt een nieuwe najaarseditie van de beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen & Inrichten plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Nieuw is het grootse Interieurpaviljoen, waarbij ingespeeld wordt op de verschillende jaargetijden. Meer lifestyle, meer wooninspiratie!

Dinsdag 1 t/m 6 oktober 2013

Woonbeurs Amsterdam Dinsdag 1 oktober t/m zondag 6 oktober 2013 geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op donderdag en vrijdag geopend tot 21.00 uur Entree: Kaarten aan de deur € 19,00 Kinderen van 4 t/m 11 jaar € 7,00. Kinderen tot 4 jaar gratis Waar: Amsterdam RAI. Kijk voor bereikbaarheid en parkeerinformatie op www.woonbeurs.nl Tijd:

Op de Woonbeurs Amsterdam vind je alles voor jouw woning onder één dak! Een echte aanrader voor iedereen met grote of kleine verbouwplannen, verhuisplannen en voor iedereen die op zoek is naar inspiratie voor het interieur. Ook als je persoonlijk advies wil van een professionele woonexpert mag je deze beurs niet missen. Op de Woonbeurs Amsterdam ontdek je de nieuwste woonproducten om je huis stijlvol aan te kleden.

…je bij PostNL gebruik kunt maken van de Verhuisservice? Via de Verhuisservice informeert u gratis alle belangrijke bedrijven over uw verhuizing (ook bij een verhuizing naar het buitenland). Post die in deze tussenperiode of later nog gericht is aan uw oude adres wordt doorgestuurd naar uw nieuwe adres.

38

Woon agenda

Zaterdag 19 t/m zondag 27 oktober 2013

Dutch Design Week 2013 Wanneer: Zaterdag 19 t/m/ zondag 27 oktober Waar: Op zo’n 72 locaties in Eindhoven Eindhoven is in de woonmaand het podium voor Dutch Design Week, het grootste designevenement van Nederland. Tijdens de twaalfde editie van Dutch Design Week kun je met eigen ogen zien hoe de wereld van morgen vandaag al in de maak is. Slimme oplossingen en inventief ontwerp bieden nieuwe perspectieven die er veelbelovend uitzien. Laat je inspireren door het nieuwste werk van meer dan 1500 ontwerpers, ontmoet de makers en beleef de schoonheid en de kracht van Dutch design vanaf de eerste rang.

…het akkoord van het kabinet over maatregelen voor de woningmarkt gunstig uit kan pakken voor uw verbouwing?

…de gemiddelde Nederlander meerdere onnodige verzekeringen heeft en eigenlijk veel geld kan besparen?

Eén van de belangrijkste aspecten van dit akkoord is de BTW-verlaging in de bouw, van 21% naar 6%. Voor u als consument kan dit positieve gevolgen hebben, omdat bedrijven lagere prijzen zullen hanteren voor verbouwingen. Wilt u bijvoorbeeld uw kozijnen vervangen of een dakkapel plaatsen, dan zal dat dit jaar extra voordelig kunnen.

In Nederland zijn slechts drie verzekeringen verplicht; de ziektekostenverzekering, de WAautoverzekering en brandverzekering voor mensen met een eigen huis. Wees kritisch bij het afsluiten van overige verzekeringen. Vraag je af of ze je echt meer opleveren dan je eraan kwijt bent.


[Advertorial]

Goossens wonen & slapen breidt uit! Bijna 60 jaar na de oprichting staan de Goossens-normen van toen nog steeds als een paal boven water: plezier, toewijding, oog voor kwaliteit én klant. Door de jaren heen heeft dit geleid tot 10 woonwinkels in Nederland met een uitstekend aanbod aan woon- en slaapkamermeubels. Nu komen daar twee Goossens winkels bij: Baarle-Nassau (op de grens met België) en in Peer (België). Daarnaast breidt Goossens eveneens het assortiment uit met trendy kinder- en tienerkamers. De uitbreiding met twee winkels zorgt ervoor dat Goossens heel veel voordeel blijven bieden, zoals: gratis interieuradvies, gratis bezorging, montage door experts en garanties tot wel 25 jaar. Bovendien zijn alle Goossens meubelen prettig geprijsd. Inspiratie in 1001 stijlen Het assortiment omvat 1001 stijlen, smaken en sferen waardoor een zeer brede doelgroep aangetrokken wordt. Van de jonge, hippe en scherp geprijsde my Home collectie tot pure luxe en design van de Luxury collectie. Of van de romantische House of Living meubelen tot de Mix & Match collectie waarbij eindeloos te

combineren valt tot de ultieme mix is bereikt. En alles wat daartussen in zit! Nieuw: kinder- en tienerkamers In de Goossens winkels zijn vanaf september ook kinder- en tienerkamers verkrijgbaar. Van de merken Lifetime en Young Sleepers zal een kwalitatief hoogwaardige en zeer gevarieerde collectie te koop zijn. De collectie speelt uiteraard ook in op de fantasie van kinderen, vandaar dat er naast de meer traditionele ledikanten en kasten ook modellen in de vorm van een boomhut of met een extra uitschuifmogelijkheid om logees te ontvangen in de collectie zijn geplaatst. Naast ledikanten zijn er ook nachtkastjes, commodes, kasten en bureaus te verkrijgen. Als introductie geldt er tijdelijk een voordeel van 10% extra korting bovenop de laatste prijsgarantie op de complete

collectie kinder- en tienerkamers. Bovendien ontvangt iedereen die een kinder- of tienerkamer koopt een gratis voordeelcheque tot €100,- van Hogenboom vakantieparken. Gratis woon- en slaapadvies Vanzelfsprekend kunt u bij Goossens rekenen op uitgebreid advies. De deskundige woon- en slaapadviseurs staan voor u klaar en door voortdurende scholing en training zijn zij uitstekend op de hoogte van de nieuwste trends en mogelijkheden. En wilt u nog een stapje verder gaan, dan kunt u bij Goossens gebruik maken van een gratis en persoonlijk interieuradvies. Speciaal opgeleide stylistes met een jarenlange ervaring maken in een afspraak een verrassend en praktisch ontwerp voor de inrichting van uw woning. Hetzelfde geldt voor uw slaapkamer. Want heeft u ooit gedacht aan een persoonlijk slaapadvies? De experts van Goossens helpen u graag. En gratis! U zult slapen als nooit te voren. Kijk op www.goossens.nl voor een overzicht van alle locaties, gratis interieuradvies of voor het aanvragen van het gratis inspiratieboek om alvast in de juiste meubelstemming te komen!

Goossens wonen en slapen

39


Zorgeloos Hoe leuk het kopen, betrekken en inrichten van een nieuwe woning ook kan zijn, de verhuizing is vaak iets waar je tegenop ziet. Er komt een hoop regelwerk bij kijken en brengt in de meeste gevallen spanningen met zich mee. Ook voor een verhuizing geldt: een goed begin is het halve werk. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid van start gaat. Van tevoren kun je je alvast verdiepen in de voorschriften en regels die gelden binnen de nieuwe gemeente. Ook kun je spullen die je niet meeneemt naar het nieuwe adres alvast opruimen, verkopen of wegdoen. Dit scheelt straks weer tijdens de verhuizing. Heb je kinderen? Regel dan alvast de inschrijving bij de nieuwe en de opzegging bij de oude school. Maak ook alvast een lijst van de personen en instanties die je moet inlichten over de verhuizing.

Zelf doen of uitbesteden? De meeste mensen die binnen Nederland verhuizen doen dit zelf, of met hulp van vrienden en familie. Toch kan het inschakelen van een verhuisbedrijf in veel gevallen uitkomst bieden. Erkende verhuizers brengen jouw spullen met zorg van het oude naar het nieuwe adres. Je hoeft zelf geen busje of aanhanger te huren en je hoeft ook geen beroep te doen op vrienden of familie. Het comfort en gemak dat een verhuisbedrijf biedt, stelt jou in de gelegenheid om zonder stress te verhuizen en op de dag van de verhuizing nog eventuele overige zaken te regelen. Erkende verhuizers Besluit je een verhuisbedrijf in te huren voor jouw verhuizing, kies dan voor een erkend verhuisbedrijf. Je kunt deze organisaties herkennen aan het ‘Erkende Verhuizers’ keurmerk, dat toegekend wordt aan verhuisbedrijven die aan de norm voldoen op het gebied van opleiding, service, vakkundigheid, MVO, enzovoort. Erkende verhuizers komen hun afspraken na, gaan zeer zorgvuldig met jouw spullen om en mocht er onverhoopt toch schade zijn, dan wordt dit door de verzekering vergoed. Een overzicht van de aangesloten verhuisbedrijven vind je op erkendeverhuizers.nl Familiebedrijf met passie Eén van deze erkende verhuizers is Top Movers Van der Ent. Al meer dan 100 jaar verzorgt Top Movers verhuizingen in binnen- en buitenland. Met de hoofdvestiging in Spijkenisse en nevenvestigingen in Den Haag, Leiderdorp, Gouda en Bergen op Zoom, biedt Top Movers jou een helpende hand bij iedere verhuizing.

40

Zorgeloos verhuizen


verhuizen!

Aan het roer staat Daan van der Ent, de derde generatie. Zijn opa begon jaren geleden een bodedienst vanuit zijn achtertuin, een dienst die uitgroeide tot een sterk familiebedrijf dat verhuizingen over de hele wereld verzorgt. Groen verhuizen Binnen de verhuisbranche is MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) een hot item. Top Movers doet ook wat zij kan om haar steentje bij te dragen aan het behoud van het milieu. Zo beschikt zij over een warmte-koude installatie die warmte en kou omzet in energie om het pand te verwarmen. De verhuiswagens rijden zo zuinig mogelijk en per verhuizing draag Top Movers een klein bedrag af de stichting GroenBalans, een

organisatie die bedrijven helpt Co2-neutraal te worden. Service Het vak van de verhuizer is door de jaren heen aanzienlijk veranderd. In de basis komt het natuurlijk nog steeds op hetzelfde neer; de verhuizers brengen jouw inboedel van A naar B. Maar de complexiteit van de meubelen is de laatste jaren ink toegenomen en de service die verhuisbedrijven leveren wordt steeds breder. Zo is het tegenwoordig zelfs mogelijk om jouw meubelen te laten demonteren, monteren en aansluiten door het verhuisbedrijf. Het is een soort totaaldienstverlener geworden die jouw woning, indien gewenst, turnkey kan opleveren!

Tip verhuizen is betaalbaarder dan je denkt! Neem gerust eens contact op met een verhuisbedrijf voor een vrijblijvend gesprek. Je zult zien dat het uitbesteden van een verhuizing voor iedereen mogelijk is.

Zorgeloos verhuizen

41


[Advertorial]

Van de kaasschaaf en de botte bijl Gek idee eigenlijk. U heeft al jaren een eigen huis. Maar u bent nog niet lid van Vereniging Eigen Huis. Misschien hebben wij u niet goed genoeg verteld waarom dat nodig, handig en vanzelfsprekend is. Juist in deze tijd. De overheid morrelt aan uw zekerheden. Banken maken absurde overwinsten op uw hypotheek. Ge-

Wij hebben er -met succes- voor gevochten. U bent al lid voor vijventwintig euro vijftig per jaar. Dat

meentes vullen de gaten in hun begroting over uw rug. En de huizenmarkt staat nog altijd onder druk.

geeft u de zekerheid dat er altijd iemand aan uw kant staat. Die begrijpt hoe waardevol uw huis voor u is. En die niet bang is naar de botte bijl te grijpen als ze u weer ‘ns met de kaasschaaf te lijf gaan. Wie aan u komt, komt aan ons. Lid worden is dus eigenlijk helemaal niet zo’n gek idee.

In uw eentje kunt u daar misschien niet veel aan doen. Maar samen met 690.000 andere leden komen we een heel eind. Bijvoorbeeld: als u straks een nieuw huis koopt en geen 6% maar 2% overdrachtsbelasting betaalt, of als u binnen drie dagen toch nog van de koop af wilt zien, denk dan even aan ons.

Kom direct in actie: www.eigenhuis.nl/wordlid.

Klassieke meubelen bestelt U handig en snel op:

kersen-meubelen.nl Binnen 4 weken in huis


U de roze bril, wij de scherpe

Kies voor zekerheid. Word nu lid via eigenhuis.nl/wordlid Een nieuw huis kopen begint met een lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis. Neem alleen al onze aankoopkeuring. Daarmee weet u v贸贸r u gaat onderhandelen alles over de bouwkundige staat van uw nieuwe huis. Met een contractbeoordeling door onze juridische specialisten hoeft u zich niet druk te maken om de kleine lettertjes. Gebruik onze standaard contracten. Die geven u een

VEH_1963_Adv_Wonendoejezo_130918.indd 1

stevig juridisch fundament. En schrijf u in voor onze gratis E-planner Huis Kopen. Dan krijgt u alle relevante informatie tijdens het aankoopproces in uw mail, precies wanneer u het nodig heeft. Met ons aan uw kant kunt u met een gerust hart verliefd worden op uw nieuwe huis. eigenhuis.nl/wordlid

18-09-13 14:02


Bbpdf wdjz nn