Page 1

w w w .g o

Home made Buitenkeuken

l

Woningaanbod in uw regio

n

Gekocht! Vanuit de stad naar een rustig dorp

s.

Woonagenda Leuke uitjes voor de vakantie

n

VerhuizenDoeJeZo Door de ogen van een kind

e

Zo werkt het! Kantoor aan huis

ss

Editie #02 augustus 2013

o

wonendoejezo


Laat je inspireren

bij Goossens boekenkast Ramos

1.199,–

fauteuil Stylio

vanaf 619,–

Krachtige kleuren Spelen met kleuren frist niet alleen uw interieur op. U zult merken dat u zelf ook nog vrolijker de dag door komt.

/

schilderij Abloom

80×80 cm normaal 249,– nu 149,–

kussen Knit

64,–

/

hanglamp Colour Caps normaal 239,– nu 179,–

Kijk voor de openingstijden op www.goossens.nl/winkels Nuenen, XXL store 14.000 m2 Duivendijk 4

Rotterdam, Alexandrium Alexandrium woonmall 117-119 en 215

Zevenaar, woonboulevard Edisonstraat 56e

Waalwijk Prof. Kamerlingh Onnesweg 1a

Heerlen, woonboulevard In de cramer 172

Leiderdorp, Woonboulevard Elisabethhof 30

Roermond, woonboulevard Vrijveld Dr. philipslaan 49

Utrecht Kaap de Goede Hooplaan 40 en 70

Onze nieuwe winkels! Opening medio oktober

Amsterdam, Villa Arena Villa arena 112-130 en 148-154

Advertentie - Wonen doe je zo - juli 2013 - 230x300mm.indd 1

7/22/13 4:47 PM


Inhoud Je hebt jouw woning verkocht. Gefeliciteerd!

Woontips

En nu op zoek naar een nieuwe woning...

Handige weetjes over wonen

Laat je door WonenDoeJeZo

Magazine

adviseren, inspireren en begeleiden in dit proces. Je ontvangt het WonenDoeJeZo Magazine de eerste drie maanden nadat je jouw woning (onder voorbehoud) verkocht hebt.

Gekocht

Uitgelicht Kantoor aan huis

De nieuwste woontrends

VerhuizenDoeJeZo Door de ogen van een kind

Home made Koken in de buitenlucht

Woonagenda Noteer alvast in je agenda

Anders Wonen Wonen in een Watertoren

14

6

Aan de rand van St. Philipsland

Home style

Wij wensen je veel leesplezier!

4

10 14 38 44 46 48

WonenDoeJeZo is een initiatief van Cubic*Media. WonenDoeJeZo Magazine verschijnt 12 x per jaar. Bezorgklachten Kun je melden via klachten@cubicmedia.nl

47

Uitgever Cubic*Media BV - Lijnbaan 17a - 3231 AE Brielle T 0181-355100 - wonendoejezo@cubicmedia.nl

10 Facebook.com/wonendoejezo “Like� onze

Twitter @Woontweets. Volg onze tweets en

facebookpagina en ontvang de leukste acties

blijf op de hoogte van het laatste woonnieuws,

en aanbiedingen op woongebied.

stylingtips en sfeertrends.

Disclaimer Niets uit deze uitgave mag, in welke vorm en op welke wijze dan ook, worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Bij samenstelling van WonenDoeJeZo magazine is uiterste zorgvuldigheid betracht. Indien desondanks onvolkomenheden in de inhoud van het magazine voorkomen, dan aanvaardt de uitgever voor eventuele schade die hieruit voortvloeit geen enkele aansprakelijkheid.


Woontips

De zon is gaan schijnen… Ook op de woningmarkt!

De zomerkriebels hebben nu ook op de woningmarkt toegeslagen. De marktstagnatie van de afgelopen jaren heeft tot verschillende regelingen en initiatieven geleid waardoor het nu extra aantrekkelijk is om een woning te kopen. Het kan tegenwoordig zelfs zo uitpakken dat je afhankelijk van de keuze voor een hypotheek, voor een gemiddelde woning tot wel € 185,- minder aan netto maandlasten betaalt, dan een paar jaar geleden. In eerste instantie is de verlaging van maandlasten een logisch gevolg van de lagere huizenprijzen. Iemand die op zoek is naar een woning kan op het moment kiezen uit een groot aantal woningen, de verkoper zal er alles aan moeten doen om de potentiële koper voor zich te winnen. Ook de hypotheekrente staat op het moment gunstig voor de koper. Er zou zelfs sprake zijn van een naderend laagterecord. Wil je graag weten in hoeverre jij hiervan kunt profiteren? Loop dan gerust eens binnen bij de lokale makelaar of hypotheekadviseur.

Dagje weg Op zoek naar een leuk uitstapje? De redactie van WonenDoeJeZo zette speciaal voor jou de leukste uitjes op een rijtje. Er is voor ieder wat wils! 1. Met Natuurmonumenten op zoek naar reeën ‘s Avonds, als de schemering valt, laten de reeën zich voorzichtig zien. In verschillende natuurgebieden bij jou in de buurt organiseert Natuurmonumenten excursies om deze sierlijke dieren van dichtbij te ontmoeten. Bekijk de agenda van Natuurmonumenten en kies een mooie zomerse avond om de Nederlandse natuur te bewonderen.

4

Woon tips

2. Mountainbiken in de ruige bossen van Hattem Maak een prachtige tocht over de NoordVeluwe. Dit gedeelte van de Veluwe leent zich uitstekend voor een uitdagende mountainbiketocht! Daarna staat er een heerlijke lunch voor je klaar in het Paviljoen. 3. Het Geldmuseum in Utrecht Het Geldmuseum is een bijzonder museum. Geen zalen vol munten, maar een overwegend multimediale en interactieve vaste presentatie waarin iedereen zich kan vermaken en verrijken! Ontdek het antwoord op de vraag: ‘Wat doen mensen met geld?’.

Leermoment Woningkopers opgelet! Rosanne van Dijk en haar vriend Edwin Bakker kochten onlangs hun eerste huis; een gezellige eengezinswoning. Als starter lieten zij zich zo goed mogelijk informeren. Uiteindelijk vonden ze een hypotheek die het beste bij hun persoonlijke situatie aansloot, voor een maandbedrag waar zij zich prettig bij voelden. Alles leek te kloppen, totdat er een rekening op de mat viel van de notaris. Wanneer je net een huis gekocht hebt krijg je al te maken met veel kosten rondom de verbouwing. Deze extra kosten waren dan ook een onaangename verrassing. Wat Rosanne en Edwin hiervan geleerd hebben is dat zij in het vervolg de notariskosten laten opnemen in de hypotheek. “Door deze rekening hebben wij bepaalde verbouwingsplannen moeten uitstellen”, aldus Rosanne. “Wij kunnen dus wel degelijk spreken van een leermoment, hier vergissen we ons nooit meer in.”

En misschien nog wel belangrijker: ‘Wat doet geld met mensen?’ Geld heeft een magische aantrekkingskracht en speelt al duizenden jaren een rol in ons dagelijks leven. Je lijkt er al je dromen mee te kunnen vervullen. Maar echt belangrijke zaken zoals een goede gezondheid, liefde en geluk zijn niet te koop. Of wel? 4. Tip van de redactie: PIXAR: 25 Years of Animation Ontdek de wereld van Pixar, tijdens deze betoverende tentoonstelling in de Amsterdam Expo. Jong en oud kennen Pixar als het creatieve brein achter animatieklassiekers als Finding Nemo, Toy Story, Up en Wall-E. Ontdek zelf hoe een animatiefilm tot stand komt, van schets tot compleet verhaal. De tentoonstelling is te zien tot en met 27 oktober.


WoningApp van de maand Stel het interieur van je nieuwe woning samen met de Pinterest App. Via dit online prikbord kun je gemakkelijk moodboards samenstellen en inspiratie opdoen voor bijvoorbeeld de inrichting van jouw woning. WonenDoeJeZo kon natuurlijk niet achterblijven. Pinterest® is een app waarmee je online inspiratie op kunt doen op het gebied van mode, gezondheid, voeding, kunst, bruiloften, beauty, kinderen, noem maar op. Ook op het gebied van wonen zijn er veel leuke ideeën te vinden. Je stelt je eigen online ‘moodboards’ of prikborden samen, die je vervolgens kunt delen met jouw vrienden en volgers. Zo kun je ook hen inspireren en laten weten wat jou bezighoudt. Volg WonenDoeJeZo op Pinterest voor de leukste interieurtips, tuinideeën en inspirerende DIY-projecten (doe het zelf). Zo heb je de laatste trends en meest originele interieur- en exterieurtips altijd bij de hand!

5

TOP Duurzame verbeteringen aan de woning

Energie besparen door bijvoorbeeld isolatie, dubbel glas of zonnepanelen, zorgt voor een lagere energierekening, comfortabeler wonen en mogelijk een hogere waarde van het huis. Je verdient de kosten voor maatregelen die het energieverbruik verminderen dus vaak terug! Benieuwd welke duurzame verbeteringen je het meeste rendement opleveren? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Low budget Heb je net een verhuizing in het vooruitzicht of achter de rug, dan is een vakantie misschien niet het eerste waar je jouw zuurverdiende centen aan uit wil geven. Toch heb je in deze periode vaak juist behoefte aan ontspanning, even weg uit de verhuisstress. Thuis blijven hoeft gelukkig ook niet. Er zijn voldoende alternatieven om een leuke dag te beleven, zonder dat je hier veel geld aan hoeft uit te geven. Gratis evenementen Iedere gemeente organiseert in de zomermaanden gratis evenementen en festivals. Je kunt natuurlijk in jouw eigen gemeente blijven, maar informeer ook eens naar gratis zomerevenementen in andere plaatsen. Zo kom je ook nog eens ergens! Tip: leen het boek Nederland voor nop bij jouw plaatselijke bibliotheek. Dit boek staat boordevol leuke gratis uitjes.

1 2 3 4 5

Dicht alle gaten en kieren Dubbelglas

Een goede HR cv-ketel

Zonnepanelen

Breng meer groen in de tuin of op het dakterras

Bespaar op eten en drinken Ergens anders lunchen dan thuis? Vaak zoek je een gezellig terrasje op in de zon, maar de kosten van een dergelijke maaltijd kunnen snel oplopen. Een goedkoper alternatief is een pickick in het park of in het bos. Trommel al jouw vrienden of vriendinnen op, ga boodschappen doen en bereid gezamenlijk de lekkerste hapjes. Stop alles in een mand, stap op de fiets en zoek een leuk plekje op. Zo zie je maar weer dat goedkoop ook heel leuk en gezellig kan zijn! Word vakantiebegeleider Wil je graag even weg uit Nederland en vind je het leuk om met mensen bezig te zijn? Geef je dan op als vrijwilliger bij vakanties voor ouderen of invaliden. Je bent nuttig bezig, geeft anderen de vakantie van hun leven en hebt zelf ook meteen vakantie. Ook voor kinderen worden vaak diverse kinderkampen georganiseerd. Als je zelf in de organisatie gaat, heb jij ook meteen een aparte vakantie-ervaring.

Woon tips

5


Gekocht

Rust & ruimte Aan de rand van St. Philipsland, in de schaduw van de duinen die het land beschermen tegen het water van de Krabbenkreek, heeft mevrouw Klijn net haar nieuwe woning aan de Eikenlaan betrokken. De rust die zij zocht heeft ze hier eindelijk gevonden. Of ze nu in het zonnetje in haar tuin zit of ’s avonds een wandeling over de dijk maakt, St. Philipsland ademt harmonie. Mevrouw Klijn is hier echt gelukkig. Lia Klijn werd geboren in Nibbikswoud, een plaatsje in Noord-Holland. Na meerdere verhuizingen kwamen zij en haar man terecht in Maassluis, waar zij de afgelopen jaren fijn gewoond hebben. Toen mevrouw Klijn er alleen voor kwam te staan, stond ze voor de keuze om terug te gaan naar Noord-Holland, of om hierheen te verhuizen. “Ik kwam hier al graag”, vertelt ze. “Ik heb hier meerdere vrienden en kennissen wonen en ik houd enorm veel van de zee. Iemand die is opgegroeid in een rustig dorp gaat daar ooit weer naar verlangen, dat had ik ook. Uiteindelijk ben ik op mijn gevoel af gegaan en dat leidde me naar St. Philipsland.” Op zoek naar de juiste woning De keuze voor St. Philipsland was snel gemaakt. Toch kwam er bij de keuze voor de juiste woning wel meer kijken. “In eerste instantie wilde ik een huis gaan huren”, legt mevrouw Klijn uit. “Drie jaar geleden stond ik hier al ingeschreven voor een huurwoning, maar na wat wikken en wegen kwam ik erachter dat dit toch niet de manier was waarop ik wilde wonen. In een koopwoning kun je toch meer van jezelf stoppen en dat was voor mij erg belangrijk. Aan de andere kant heb je wel de verplichting om het huis netjes te onderhouden.” Met dit alles in overweging besloot ze op zoek te gaan naar een jonge koopwoning, die weinig onderhoud zou vergen. “Ik wilde in ieder geval een tuin”, vervolgt ze. “Deze moest niet te groot zijn, maar wél groot genoeg om mijn kinderen en kleinkinderen in te

6

Gekocht

kunnen ontvangen. Ik heb verschillende woningen bekeken, waaronder ook twee bungalows, maar het was óf niet mijn smaak, óf er moest teveel aan gebeuren. Uiteindelijk bestonden mijn opties uit dit huis en een huis twee straten verderop. Ik heb het toen even laten bezinken en na een week zag ik mezelf hier al helemaal in de keuken staan. Ik ben toen nog een keer teruggegaan met mijn zoon om te bekijken of de staat van het huis in orde was. Ik heb zelf al wel wat ervaring met het kopen van huizen, dus ik wist wel waar ik op moest letten, maar toch kun je wel eens iets over het hoofd zien. Mijn zoon kon gelukkig geen gekke dingen vinden en ook hij vond het huis echt bij mij passen.” Een eerlijk advies Ondanks dat ze het aanvankelijk niet van plan was, heeft mevrouw Klijn zich bij de koop van haar droomwoning toch laten bijstaan door een aankoopmakelaar. “Ik had al zo vaak een huis gekocht, dat ik dacht geen makelaar nodig te hebben. Toch was het dit keer anders. Ik kocht voor het eerst alleen een huis, zonder mijn man, en dat was toch wel spannend. Het is erg fijn als je met iemand kan overleggen over de verschillen tussen de woningen en over geldzaken. Ik kwam met mijn aankoopmakelaar, Van den Ouden Makelaardij, in aanraking toen ik drie van zijn te koop staande woningen ging bezichtigen. Hij was toen zo eerlijk en oprecht over de woningen en wat er nog aan moest gebeuren, hij liet echt alles zien. Dit maakte een hele goede indruk op mij.”


7


“Een interieurstylist heeft mijn wensen vertaald naar een interieur dat bij mij past”


Goede zet “Ik raakte met hem aan de praat over het kopen van een huis en liet doorschemeren dat ik het best wel lastig vond om in mijn eentje te onderhandelen. Hij vertelde mij dat hij hierbij kon helpen, dus ik vroeg hem wat ik daarvan kon verwachten. Hij beloofde mij een eerlijk advies en dat hij er alles uit zou halen wat mogelijk was. Bovendien zou hij de kosten die ik aan hem kwijt zou zijn terugverdienen. En dat is hem gelukt. Hij heeft zijn belofte aan mij absoluut waargemaakt. Zelf had ik nooit zo ver durven gaan, dus het is voor mij een hele goede zet geweest.” Ook haar hypotheek bracht ze onder bij deze makelaar. Want hoewel ze zeer zelfstandig is en zich prima redt in haar eentje, is het best lastig om alles plotseling zelf te moeten regelen. De kunst van het inrichten Op een paar kleine zaken na, kon mevrouw Klijn vrijwel meteen haar nieuwe woning betrekken. Op de tweede verdieping moest een afvoer komen voor de wasmachine en mevrouw Klijn liet een grote houtkachel plaatsen in de woonkamer. “Hiervoor moest natuurlijk nog wel een schoorsteen gemaakt worden. Er kwam iemand speciaal uit België om een gat voor de schoorsteen te boren. Dat was best wel spannend hoor!” bekent ze. Verder moest er natuurlijk behangen en geverfd worden en alle meubelen kregen een plek in het huis. “Ik dacht dat alle meubelen wel in het huis zouden passen, maar dat viel toch tegen. Daarom heb ik mij bij de inrichting laten helpen door een interieurstylist. Hij heeft mijn wensen goed kunnen vertalen naar een interieur dat bij mij past.” Verhuistips Hoewel mevrouw Klijn al heel wat verhuizingen heeft meegemaakt en goed voorbereid was, kwam zij tijdens de verhuizing toch nog enkele struikelblokken tegen. “Ik heb een verhuisbedrijf ingehuurd om al mijn spullen vanuit Maassluis hierheen te vervoeren”, vertelt ze, “maar dit ging niet helemaal zoals gepland. Ik merkte tijdens het inladen van de spullen al dat ze erg gehaast te werk gingen. Toen had ik er al niet zo’n goed gevoel over, maar ik heb er maar niets van gezegd. Achteraf is het toch te ruig gegaan, want bij het uitpakken van de dozen kwam ik erachter dat sommige meubels beschadigd waren. Toen ik hier melding van maakte werd er in eerste instantie niet op mijn klacht ingegaan, omdat ik niet binnen de geldende termijn van twee dagen aan de bel trok. Ik wil andere verhuizers dan ook meegeven om meteen na het uitladen van de spullen alles te controleren op schade. Dit kan je een hoop ellende besparen!”

Ondergrondse eigenaardigheden Ook waren er wat probleempjes rondom de telefoonaansluiting. “Ik had netjes mijn telefoon laten oversluiten zodat ik hier meteen kon bellen. Maar toen ik hier kwam deed de telefoon het niet. Na wat onderzoek kwamen we erachter dat er helemaal geen aansluiting naar dit huis leidde en er was ook geen ruimte meer op de kabel in de straat. Ze hebben toen een kabel moeten leggen vanuit een straat verderop, om mij van een telefoonlijn te voorzien. Achteraf kan ik er wel om lachen!” Tot slot wil ze andere woningzoekenden meegeven om bij het bezichtigen van een woning ook de tuin goed te controleren. “Ik stond er niet bij stil om te vragen of de verkopers de tuinverlichting wilden aanzetten”, legt ze uit. “Toen ik deze verlichting voor het eerst aanzette deden de lampjes het niet. Achteraf kwam dit doordat de kabels in de grond niet goed beschermd waren, waardoor ze vochtig waren geworden. Hierdoor was kortsluiting ontstaan. Ik heb alles er toen uit laten halen, maar zit nu nog steeds met het probleem dat de pomp van de vijver het niet doet.” Nog een tip: vraag of er tekeningen beschikbaar zijn van de bekabeling onder de grond.

“In een koopwoning kun je meer van jezelf stoppen” Stevig eiken aan de Eikelaan Nu alle obstakels overwonnen zijn, voelt ze zich helemaal thuis in haar nieuwe woning. Haar favoriete plekje is de achtertuin, al moet hier nog wel een en ander gaan groeien. “Ik kom hier helemaal tot rust. Ik kan er echt van genieten om hier in de tuin te zitten, met het geluid van spelende kinderen op de achtergrond. In mijn vorige woning in Maassluis hoorde je continu auto’s over de A20 scheuren. Hier hoor je niets! Van de week ben ik bijvoorbeeld om een uur of tien ’s avonds over de dijk gaan wandelen. Heerlijk, die rust, die ruimte, in de verte wat bootjes op het water… ik wil hier de rest van mijn leven blijven wonen. Nu alleen nog mijn sociale leven oppakken. Ik heb me ingeschreven bij een zangkoor en wil vrijwilligerswerk gaan doen. Dat deed ik in Maassluis ook al en geeft mij veel voldoening. Voor de rest heb ik niets nodig, ik heb hier alles. Tegen kennissen zeg ik altijd dat ik nu stevig ga ‘eiken’ aan de Eikenlaan.”

Gekocht

9


Kantoor aan huis... zo werkt het!

‘Het nieuwe werken’, ‘werken 2.0’ of gewoon ‘thuiswerken’. Steeds meer mensen werken aan huis, uit duurzaamheidoverwegingen vanuit het bedrijf of omdat ze voor zichzelf werken. Voor veel mensen is het de ideale oplossing, maar in huis raak je gemakkelijker afgeleid dan op kantoor. Wij geven je tips om jouw werkplek aan huis efficiënt in te richten. Jouw kantoor in huis is van grote invloed op je productiviteit. Daarom is het aan te raden een werkplek in te richten in een aparte kamer die je kunt afsluiten. Op die manier kun je je overdag afsluiten van de rest van het huis, om minder snel afgeleid te raken. En buiten werktijden genieten van je vrije tijd, zonder het werk te zien liggen. Het is belangrijk dat je voor jouw kantoor een ruimte kiest waar voldoende licht naar binnen schijnt en de temperatuur aangenaam is, zodat je je optimaal kunt concentreren. Kleur Als je de ruimte van jouw nieuwe kantoor hebt gekozen, is het tijd voor de sfeerbepaling. Door voor een lichte, neutrale kleur te kiezen op de muren, behoud je de rust voor jezelf. Felle kleuren stralen onrust uit. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om felle accenten aan te brengen met kleine accessoires, zoals bloempotjes of een schilderij. Ook voor de vloer kun je het beste een egale, rustige kleur gebruiken. Denk hierbij aan parket, laminaat of een effen tapijt. Inrichting Nu kan het inrichten beginnen! Het belangrijkste voor jouw nieuwe werkruimte is een groot bureau, en goede bureaustoel, een computer of

laptop en lampen die voldoende licht geven. Zorg er daarnaast voor dat er voldoende opbergruimte is. Ook een whiteboard of schoolbord is geen overbodige luxe. Je kunt hier al je taken op schrijven, waardoor je een beter overzicht houdt. Je hoeft natuurlijk niet per se een schoolbord op te hangen, je kunt er ook één verven op de muur, met behulp van schoolbordverf. Of gebruik deze verf op de binnenkant van je deur, voor een extra groot bord. Verder is het belangrijk dat je planten in de kamer zet. Planten werken stressverlagend en verhogen je productiviteit. Je kunt het nieuwe kantoor een persoonlijk tintje geven door bijvoorbeeld motiverende teksten op de muur te verven, of een paar fotolijstjes op te hangen. Zo wordt thuiswerken voor iedereen leuk! Efficiënt en effectief omgaan met ruimte Helaas heeft niet iedereen de luxe van een groot kantoor aan huis. Toch hoeft een kamer echt niet groot te zijn om te dienen als werkruimte. Maak gebruik van de volgende tips om een kleine ruimte om te toveren tot een praktische werkplek: • Maak gebruik van hoeken. Vaak worden de hoeken van een kamer niet gebruikt, maar je kunt hier prima een computer of printer neerzetten. • Houd rekening met de locaties van stopcontacten in de kamer. Vaak heb je deze juist rondom je bureau het hardste nodig. • Een kleine ruimte houd je opgeruimd door te zorgen voor voldoende opbergruimte. Dit kun je doen door kasten in de kamer te zetten, of planken aan de muren te bevestigen. Zorg er voor dat alles een vaste plek heeft, zodat er geen spullen rondslingeren op het bureau. Zo houd je je hoofd ook opgeruimd. • Koele, lichte en rustige kleuren maken de ruimte optisch groter.

10 Uitgelicht

Do’s & dont’s voor thuiswerkers Do’s: • Zorg voor een aparte telefoonlijn. Zo kun je voorkomen dat bijvoorbeeld de kinderen zakelijke telefoontjes beantwoorden. • Zoek thuiswerkers in de buurt om een keer in de week bijvoorbeeld gezamenlijk te gaan lunchen. Je voorkomt zo eenzaamheid en bouwt ook nog eens aan je netwerk! • Zorg voor routine. Ga eerst goed ontbijten, de kinderen naar school brengen en de hond uitlaten voor je aan je werk begint. Dont’s: • Stap niet in de ‘je bent toch thuis’-valkuil. Voor vrienden of familie kan het lastig zijn om te begrijpen dat je ook echt aan het werk bent als je thuis bent en dus niet af kunt spreken. • Sla geen pauzes over. Natuurlijk werk je nog even een uurtje door als je in de ‘flow’ zit, maar compenseer dit op een later moment. • Blijf niet de hele dag binnen. Buitenlucht is goed voor je en je krijgt er energie van. Neem ook echt een lunchpauze en loop een rondje door het park of naar de supermarkt. Je zal zien dat je hierna veel gemotiveerder bent.


11


NU IN VERKOOP! Wonen in de7gevels midden in het centrum van Woerden . . .

AL MEER DAN 50% VERKOCHT ! Het mooiste van alles… is misschien nog wel dat de woningen in De Zeven Gevels, ook al liggen zij in het stadscentrum, over een geheel vrij uitzicht beschikken! Vanuit de woning kijk je op het water en de groene oevers van de Singel, het Plantsoen en het achterliggende 23 (STARTERS) APPARTEMENTEN

Vanaf €

152.500,- v.o.n.

Gebruiksoppervlakte: circa 57 m - 68 m 2

Vanaf €

226.800,- v.o.n.

Gebruiksoppervlakte: circa 84 m - 120 m 2

Vanaf €

Gebruiksoppervlakte: circa 110 m - 124 m 2

5 APPARTEMENTEN

Vanaf €

172.500,- v.o.n.

2 PENTHOUSES

Vanaf €

2

270.000,- v.o.n.

3 HERENHUIZEN

Vanaf €

EIGEN ENTR EE & EEN GROT ZONNIGE TU E IN

475.000,- v.o.n.

Gebruiksoppervlakte: circa 156 m2

2

6 EENGEZINSWONINGEN

EN IN APPARTEMEN EEN T MET

Gebruiksoppervlakte: circa 65 m2 - 88 m2

2

12 LUXE APPARTEMENTEN

voormalig exercitieveld. Alle woningen zijn voorzien van luxe sanitair en tegelwerk en hebben een eigen parkeerplaats op het afgesloten binnenterrein. WONEN

370.000,- v.o.n.

EEN IDEALE PLEK VOOR IEDEREEN...

Gebruiksoppervlakte: circa 175 m2

Verkoop & inlichtingen: ERA DE KONING MAKELAARDIJ Telefoon: 0348 - 488 005 • Email: info@dekoningnieuwbouw.nl

www.

DE7GEVELS.nl


HYPOTHEEKSHOP.NL

De Hypotheekshop bij u in de regio Leiden - Schipholweg 61 071 - 523 50 42 hypotheek-leiden.com www.hypotheekshop.nl/leiden/centrum leiden665@hypotheekshop.nl www.facebook.com/hypotheekshop @hypotheekshop

Wil je ook genieten van financiële nachtrust? 4 vragen over de APK Service Hypotheken 1. Wat is de APK Service Hypotheken? De Advies Periodieke Keuring (APK) Service Hypotheken is bedoeld om te bepalen of je nog steeds de hypotheek hebt die het beste bij je past. Tijdens de tweejaarlijkse gesprekken, die onderdeel zijn van de APK Service, kijkt De Hypotheekshop of je hypotheek en de bijbehorende verzekeringen verbeterd kunnen worden. 2. Waarom is de APK Service Hypotheken zo belangrijk? Het is vrijwel zeker dat er na het afsluiten van je hypotheek iets verandert. Dat kan in je persoonlijke situatie zijn. Je krijgt bijvoorbeeld een beter salaris, een andere baan, je krijgt kinderen, of je krijgt een erfenis. Maar ook de rentestand en wetgeving kunnen veranderen. Al dit soort veranderingen kunnen consequenties hebben voor de hypotheek die het beste bij je past. Met de APK Service Hypotheken houden wij je hypotheek ook tijdens de looptijd in de gaten. Zo geniet je van financiële nachtrust.

bijbehorende verzekeringen verbeterd kunnen worden. Daarnaast houdt De Hypotheekshop je door middel van het Hypotheekalarm en het APK Nieuws tussentijds op de hoogte van belangrijke rente- en wetswijzigingen en laat zij het je direct weten als je huidige hypotheek voordeliger en/of beter kan. Of als de premie voor je overlijdensrisicoverzekering omlaag kan. 4. En als je nog meer zekerheid wilt? Met de APK Service Hypotheken weet je dus goed of je hypotheek nog aansluit bij je persoonlijke situatie. Onderdeel van de APK Service is de Hypotheekshop Garantie, die ervoor zorgt dat je ook in de toekomst voldoende inkomen overhoudt om je hypotheek te kunnen blijven betalen als het onverwacht tegenzit. Bij overlijden, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid heb je met deze garantie de zekerheid dat je de hypotheek kunt blijven betalen. Laat je door je Hypotheekshop-adviseur informeren over de exacte voorwaarden.

3. Wanneer heb je de APK Service nodig? Eens in de twee jaar heb je een persoonlijk gesprek met je Hypotheekshop-adviseur. Daarbij wordt gekeken of je hypotheek en de

HYPOTHEEKSHOP VOOR DE REGIO LEIDEN


7

1 1. Houten kastje Houten kastje met 13 laden, verweerd hout, mix colours. Prijs: € 349,Intratuin

2. Uil Leuk te gebruiken als vaas, maar bijvoorbeeld ook als windlicht. Verkrijgbaar in diverse kleuren. Prijs: € 10,95

6

Intratuin

3. Make your own Consumenten willen graag zelf creëren en daarmee een duidelijk eigen stempel drukken op hun interieur. dimago® ontwikkelde speciaal voor deze groep de behangcollectie New Structures. De collectie bestaat uit een groot aantal 3d-dessins die na het aanbrengen op de muur geschilderd kunnen worden in elke gewenste kleur en glansgraad. Hiermee is het eindresultaat voor iedereen uniek. Deco Home / Verf & Wand

2

4. Zitmeubel More Nieuw: Onzichtbaar relax-systeem! Een uniek relaxsysteem, waarbij het voetengedeelte verdwijnt onder de zitting. Zo behoudt dit meubel zijn ranke uitstraling. Maar eenmaal uitgeklapt is het heerlijk ontspannen. Handmatig verstelbare 2-zits in leder vanaf € 1.699,- en elektrisch verstelbaar vanaf € 2.199,Goossens Wonen & Slapen

5. Floraal Nadat jarenlang de uni’s onze woonkamers hebben gedomineerd, zien we nu floraal- en bladdessins terugkomen in het interieur. Het kleurenpalet strekt zich uit over vrijwel het gehele kleurenspectrum. De dimago® collectie New Naturals speelt in op deze trend. Gestileerde bloemen worden in deze collectie moeiteloos gecombineerd met strepen, ruiten en prachtige uni’s. Dessinnummer 46465 Deco Home / Verf & Wand

6. Eetkamerstoel President Nonchalante eetkamerstoel met houten poten met kruisverbinding. Afgewerkt in stof met dikke naadranden als apart detail. Goossens Wonen & Slapen

3 14 Home style

4

5


Home 7. Boxspring Rosan Top boxspring voor een waanzinnig scherpe prijs. Elektrische uitvoering (140x200cm) Prijs € 1.349,-

style

Goossens Wonen & Slapen

8. Grote vaas Van gerecycled glas. Past in ieder interieur. Verkrijgbaar in diverse kleuren. Prijs: € 39,95

12

Intratuin

9. Lijnenspel In het interieur van 2013-2014 spelen lijnen en vage strepen een hoofdrol. dimago® zou dimago® niet zijn als ze daar geen eigen invulling aan geeft. De behangcollectie Contour is het resultaat. Het lijnenspel is in ieder dessin anders toegepast waardoor binnen de trend een grote variatie is ontstaan. Deco Home / Verf & Wand

10. Retro kussen Kussen met retro print, vrolijk met een knipoog. Prijs: € 39,95

8

Intratuin

9

11. Eetkamertafel Bole en stoel Sturdy Tafel met karakteristieke uitstraling door gebruik van volledig massief grof eiken en unieke pootmogelijkheden. Kenmerkend voor deze tafel is het gebruik van grof hout met open noesten en scheuren. In vele maten en uitvoeringen verkrijgbaar. 180x100 cm normaal vanaf € 1.349,- nu vanaf € 949,-. Eetkamerstoel Sturdy is een echte tijdloze en stijlvolle designstoel. Sturdy normaal vanaf € 359,- nu vanaf € 249,Goossens Wonen & Slapen

12. Insecten hor(r)en buiten de deur! Vliegen, wespen en muggen houdt u eenvoudig buiten met horren. Bij Deco Home en Verf & Wand kunt u terecht voor vele soorten horren. Naast de standaard horren zijn er vele speciale uitvoeringen, zoals de dubbele plisséhordeur voor schuifpuien en inklemhorren voor kiepramen. Voor de schuifpui kunt u nu ook kiezen voor een plisséhordeur van maar liefst 2 meter uit één stuk. Desgewenst worden horren voor u ingemeten en gemonteerd.

11

Deco Home / Verf & Wand

10 Home style

15


INNOVATIEF

VAKBEKWAAM

OMVANGRIJKE KEUZE

ODIJK & JASPER, DE SPECIALISTEN IN VLOEREN Bij de inrichting van een woning of bedrijf is de keuze van de vloer de belangrijkste. Al 40 jaar zijn de Project- en woningdecorateurs van Odijk & Jasper de aangewezen specialisten voor fantastische vloeren. Zij zijn gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van marmoleum-, linoleum- en PVC-vloeren. “De vraag naar PVC-vloeren is groot. Ideaal bij vloerverwarming. Bovendien vochtbestendig, onderhoudsvrij, hygiënisch, geluiddempend en slijtvast.” PVC-vloeren hebben de uitstraling van een echte houten of natuurstenen vloer. Het onderhoud van de houten of natuurstenen vloer heeft u met de PVC vloer echter niet, u hoeft nooit meer te schuren en te lakken en de tegels kunnen niet stuk gaan. Als de vloer eenmaal ligt, ziet niemand het verschil tussen echt hout of steen.

“De laatste tijd is er ook veel vraag naar in de particulieren markt in verband met de vloerverwarming. Door de uitstekende geleiding, is de PVC vloer uitermate geschikt voor het leggen op vloerverwarming en door de isolerende werking is de vloer een prima alternatief voor bijvoorbeeld een parketvloer. Wij kunnen u adviseren of assisteren bij het maken van een origineel ontwerp.” Om een goed eindproduct af te leveren dient er vakkundig geëgaliseerd te worden of een MDF ondervloersysteem te worden gelegd voordat het PVC gelegd kan worden. Het verwerken van PVC stroken gebeurt altijd door eigen stoffeerders van Odijk & Jasper, zodat zij een optimale kwaliteit kunnen garanderen. “Kom gerust naar onze showroom en maak uw wensen kenbaar. Deskundig advies krijgt u er gratis bij.” Forbo Marmoleum - Therdex - Handyfloor - Quickstep Livyn - Novilon Parade - Desso -Jabo - Green Floor Design flooring - Expona - Ambiant -Dersimo -TFD - MFlor

Odijk & Jasper PROJECT- EN WONINGDECORATEURS

Prinsegracht 31 | 2512 EW ‘s-Gravenhage | 070 - 388 84 84 info@odijkenjasper.nl | www.odijkenjasper.nl


[Advertorial]

Ruimte om samen te wonen

Ruimte om te leven

Ruimte voor kleiner wonen

Ruimte om te ondernemen

De helft van jouw spullen

gebruik je nauwelijks! De woningmarkt is gestagneerd en het gemiddelde huishouden is allang niet meer een gehuwd paar met kinderen. De prijzen van koopwoningen zijn tussen het derde kwartaal van 2008 en 2012 met gemiddeld 16 procent gedaald en de woningdoorstroming bevindt zich in een lastig te doorbreken neerwaartse spiraal (Bron: CBS/Kadaster). Grote groepen mensen verkeren al tijden in onzekerheid over hun financieringsmogelijkheden. Andere tijden vragen juist om flexibiliteit De tijdsgeest vraagt in de basis om flexibele extra ruimte. En mini opslag biedt deze benodigde extra ruimte om veranderingen in een mensenleven op te vangen. Het fenomeen mini opslag, selfstorage, komt oorspronkelijk uit Amerika. Hier is het ge-

18 ALLSAFE Mini Opslag

bruik van mini opslag om extra ruimte in huis en op kantoor te creëren al lange tijd ‘a way of life’. Eind 90-er jaren bestond de mogelijkheid tot selfstorage in Nederland nog niet. Omdat ruimte ook in Nederland een kostbaar goed is, opende ALLSAFE Mini Opslag in 1999 zijn eerste vestiging. Levensruimte creëren met mini opslag Mensen zijn zich vaak niet bewust van het feit dat ze veel meer ruimte in hun huis of werkomgeving kunnen hebben dan wel creëren. Ze kunnen veel ruimer leven en werken dan ze denken. Er zijn mensen die veel spullen hebben waardoor ze alsmaar het gevoel hebben dat ze groter moeten wonen. En er zijn mensen die kleiner willen wonen, alleen geen afstand van hun spullen willen doen. Ook zijn er situaties waarin mensen op zoek zijn naar ruimte voor een babykamer of thuiswerk-

plek. Of ze ervaren dat ze juist geen plek hebben voor spullen die je alleen ‘s zomers of ‘s winters gebruikt, of maar een paar keer per jaar nodig hebt. Meer dan de helft van je spullen raak je in een halfjaar tijd niet eens één keer aan. Daar biedt ALLSAFE Mini Opslag dé oplossing voor. ALLSAFE Mini Opslag is er om al die mensen een plek te bieden waar zij hun spullen onbezorgd kwijt kunnen waardoor ze extra ruimte in huis of op het werk krijgen en ervaren. ALLSAFE Mini Opslag geeft mensen ruimte en flexibiliteit in alles fasen van hun leven. P.S. Op vertoon van bijgevoegde flyer huur je nú 1 maand gratis mini opslag! Kijk op www.allsafe.nl voor een locatie in de buurt of bel gratis 0800-6464677.


VBO.NLWoonaanbod De VBO-makelaar doet meer!

Altijd op de hoogte zijn? www.vbo.nl

Aantrekkelijk woonaanbod


2 VBO.NL

Kopers weten

waar zij aan toe zijn Een aantal weken geleden klonken er sinds een lange tijd weer positieve geluiden vanuit de woningmarkt. Langzaam begint de huizenmarkt weer uit het dal te kruipen waarin het lange tijd heeft gezeten... Directeur van VBO Makelaar, Hans van der Ploeg, signaleert ook tekenen van herstel op de woningmarkt. “Het valt ons op dat hoofdzakelijk starters hun kans pakken op de bodem van de markt,” legt

Van der Ploeg uit. “Zij hebben gewacht op het juiste moment om een huis te kopen. Nu dat moment aangebroken is, zien we het aantal bezichtigingen en verkopen toenemen. Dit komt mede door de lage rente en stijgende huren, maar ook door verkopers die realistische vraagprijzen stellen.” Op zich klinkt dit allemaal logisch, maar het valt wel op dat een grote groep starters ervan overtuigd is dat zij juist nú moeten kopen. Hoe weten zij zo zeker dat de huizenprijzen niet nog lager worden? Ook hier heeft Van der Ploeg een verklaring voor. “De recent genomen kabinetsmaatregelen spelen ons inziens tevens een belangrijke rol. Potentiële kopers weten nu waar zij aan toe zijn, waardoor het vertrouwen weer toeneemt en zij weer durven te kopen.”

VBO Makelaar ziet nu al met grote vreugde het enthousiasme weer in de markt terugkeren. Ook de individuele VBO-makelaars zijn positief en gaan proactief aan de slag, wat leidt tot een toename van het aantal bezichtigingen en het aantal verkopen. Tot slot benadrukt Hans van der Ploeg het belang van het vertrouwen van de starter in de woningmarkt. “Zodra de starters weer op gang komen, werkt dat door in de gehele woningmarkt...” “Immers, de toetredende starter zorgt er voor dat een verkoper ook weer door kan schuiven naar zijn droomhuis.”


UW VBO-MAKELAAR 3

Uw VBOmakelaar staat voor u klaar En dat niet alleen voor de succesvolle verkoop van uw woning, maar ook met vele andere deeldiensten. Aan u de keuze! Van deskundige

Zuid-Holland

2V Makelaars Rotterdam, 010-7074911 www.2vmakelaars.nl

Adwil Vastgoed BV Rotterdam, 010-4818187 www.adwil.nl

• • •

Agro AdviesBuro Naaldwijk, 0174-637637 www.agroadviesburo.nl Ahuys Makelaars Rotterdam, 010-4265620 www.ahuys.nl AJK Makelaardij ‘s-Gravenhage, 070-3627526 www.ajk-makelaars.nl Alblasserwaard Makelaars en Taxateurs Sliedrecht, 0184-670733 www.alblasserwaard.nl Alblasserwaard Makelaars en Taxateurs Hardinxveld-Giessendam Hardinxveld-Giessendam, 0184-670733 www.alblasserwaardmakelaardij.nl Alkemade Makelaardij Roelofarendsveen, 071-3316438 www.alkemademakelaardij.nl Areaal Makelaardij Bleiswijk, 010-5222266 www.areaal.nl Arnold Taal Makelaardij ‘s-Gravenhage, 070-7071240 www.arnoldtaal.nl

Beverwaard Makelaars Rotterdam, 06-11959398 www.beverwaardmakelaars.nl Blijdorp Makelaardij Rotterdam, 010-8441018 www.blijdorpmakelaardij.nl Blokland Makelaardij B.V. Zoeterwoude, 071-5809955 www.blokland-makelaardij.nl BOG Makelaardij Westland B.V. ‘s-Gravenzande, 0174-419061 www.bogmakelaardijwestland.nl Boek 7 Dordrecht, 078-8902226 www.boek7.com Boek 7 Makelaarsdiensten Noordwijkerhout, 078-8902226 www.boek7.com

• •

Freek Fontein Makelaardij Rijswijk (ZH), 070-3030051 www.freekfontein.nl

At Home Makelaardij Barendrecht, 0180-556117 www.athome-makelaardij.nl

Bothof Makelaardij Poortugaal, 010-5069130 www.bothofmakelaardij.nl

De Drie Linden Makelaardij Dirksland, 0187-600425 www.de3linden.com De Groot Makelaars O.Z. Oud-Beijerland, 0186-615233 www.degrootmakelaarsoz.nl

B&N makelaardij Nootdorp, 015-3107200 www.bnmak.nl

www.dejongmakelaardij.nl

www.dejongmakelaardij.nl

De Jong Makelaardij Voorburg, 070-3874200 www.dejongmakelaardij.nl

B&N makelaardij Pijnacker, 015-3107200 www.bnmak.nl

B&L Vastgoed Alphen aan den Rijn, 0172-245902 www.benlvastgoed.nl Beroepsopleiding Makelaars BV Nootdorp, 070-3563200 www.makelaarsopleidingen.nl

De Raad Makelaars BV Katwijk, 071-4051500 www.deraadmakelaars.nl De Raedt Vastgoed Consultancy B.V. ‘s-Gravenhage, 06-54358700 www.deraedt.nl

Orange Makelaars C.V. Rijswijk (ZH), 070-7113456 www.orangemakelaars.nl Overduin Makelaardij Giessenburg, 0184-654010 www.overduinmakelaardij.nl Oviron makelaars en taxateurs Zoetermeer, 079-2600004 www.oviron.nl AM Makelaardij & Financieel Advies Dordrecht, 078-6543131 www.pammakelaardij.nl Paul van der Hoek Capelle aan den IJssel, 06-45330486 www.paulvdhoek.nl Piet Warmerdam Makelaardij Noordwijkerhout, 0252-377090 www.pietwarmerdammakelaardij.nl

Post Makelaardij Pijnacker, 015-3615566 www.postmakelaardij.nl

Profit Makelaardij Van Heiningen Middelharnis, 0187-482606 www.profitmakelaardij.nl R. Van der Hart Makelaardij Spijkenisse, 0181-453999 www.hartmakelaardij.nl RE/MAX Adviseurs Leidschendam Leidschendam, 070-3016060 www.remax.nl/adviseurs Regio Makelaardij Waddinxveen, 0182-526861 www.regiomakelaardij.info Regio Makelaardij ‘s-Gravenhage, 06-24898096 www.regiomakelaardij.info RE/MAX Makelaarsgilde Leiden Leiden, 071-5162370 www.remax.nl/leiden

• •

RE/MAX Hofstad Makelaars ‘s-Gravenhage, 070-4483150 www.remax-hofstad.nl

• •

RE/MAX Totaal Makelaars Rotterdam, 010-4535920 www.remax-totaal.nl Rick Real Estate Makelaardij ‘s-Gravenhage, 070-3466497 www.rickrealestate.nl Ridder Huizen makelaardij o.z Ridderkerk, 0180-413666 www.ridderhuizen.nl Rieke Vastgoed B.V. Rozenburg, 0181-219339 www.riekevastgoed.nl Rosier & Van den Burg BV Wassenaar, 070-5175591 www.rosier.org Rotterdam Estate BV Rotterdam, 0104122221 www.rotterdamestate.nl Schippers Makelaardij ‘s-Gravenhage, 070-7503750 www.schippers.nu Schneider Advies BV Schiedam, 010-4266230 www.schneidermakelaardij.nl Staetelande Makelaardij B.V. Zoetermeer, 079-7502362 www.staetelande.nl Stapper Vastgoed BV Capelle aan den IJssel, 010-2844444 www.stappervastgoed.nl

• •

• • •

MTL Makelaars Spijkenisse, 0181-760011 www.mtlmakelaars.nl MTL Makelaars Dordrecht, 078-7600018 www.mtlmakelaars.nl MTL Makelaars Rotterdam, 010-7600237 www.mtlmakelaars.nl MTV Makelaardij BV ‘s-Gravenhage, 070-3467579 www.mtvmakelaardij.nl Mugoma BV Naaldwijk, 0174-626386 Noordam Makelaardij De Lier, 0174-528828 www.noordam-makelaardij.nl Nugteren Makelaardij Hendrik-Ido-Ambacht, 078-6849104 www.nugteren-makelaardij.nl Obèr Makelaardij Leiderdorp, 071-5419957 www.obermakelaardij.nl

• •

• •

t Goeie Huys Vastgoed B.V. Brielle, 0181-409000 www.goeiehuys.nl

Object Makelaardij Hellevoetsluis B.V. Hellevoetsluis, 0181-399910 www.objectmakelaardij.nl

Onesta Vastgoed ‘s-Gravenhage, 070-3459522 www.onesta-vastgoed.com

Swijnenburg & Valk Makelaardij Krimpen aan den IJssel, 0180-510090 www.svmakelaardij.nl ‘t Goeie Huys Vastgoed BV Capelle aan den IJssel, 010-2028211 www.goeiehuys.nl

Koophuis Makelaars Rotterdam, 010-2809256 www.koophuis.nl

Steef Makelaars Alblasserdam, 078-6991344 www.steef.nl

Meesters Makelaars ‘s-Gravenhage, 06-28024077 www.meestersmakelaars.nl

MTL Makelaars Hellevoetsluis, 0181-760017 www.mtlmakelaars.nl

RE/MAX Makelaarsgroep Barendrecht, 0180-615233 www.remax.nl/barendrecht

Optimakelaars B.V. Nootdorp, 015-2516171 www.optimakelaars.nl

Match Makelaars Rotterdam, 010-2330101 www.matchmakelaars.nl

Mom Makelaardij Rotterdam, 010-4322355 www.mom-makelaardij.nl

De Jong Makelaardij ‘s-Gravenhage, 070-3947272 www.dejongmakelaardij.nl

AXA Makelaardij Voorburg, 070-3466288 www.aeig.nl

Meliormakelaar/Meliorhypotheek De Lier, 0174-540654 www.melior.nl Meliormakelaar/Meliorhypotheek Hoek van Holland, 0174-310311 www.melior.nl Mia Makelaar Oegstgeest, 06-41399791 www.miamakelaar.nl Molenaar Cové Makelaars B.V. Alblasserdam, 078-8907999 www.molenaarcove.nl

Huizenlinq Lemmer, 0514-534161 www.huizenlinq.nl

Conform Makelaars Rotterdam, 010-4144753 www.conformmakelaars.nl

Huurintermediair.nl Rotterdam, 010-2040660 www.huurintermediair.nl Immobilia Makelaardij & Vastgoed Management B.V. Berkel en Rodenrijs, 010-5110545 www.immobilia.nl Johan Ros adviseur onroerend goed Rotterdam, 010-4660056 www.johanros.nl JS Vastgoed Barendrecht, 0180-397338 www.jsvastgoed.nl Kanaalveste Makelaars & Taxateurs Capelle aan den IJssel, 010-4580575 www.kanaalveste.nl Kaptein Vastgoed BV Ter Aar, 0172-475123 www.kapteinvastgoed.nl Klavis Makelaardij Maasdijk, 0174-520304 www.klavis-makelaardij.nl Kok Makelaars Capelle aan den IJssel, 010-4506777 www.kok-makelaars.nl Kool Makelaardij Pijnacker, 015-3614473 www.koolmakelaardij.nl

• •

BVA Makelaardij Rotterdam, 010-3040198 www.bvamakelaardij.nl Centraal Taxatie Bureau B.V. Papendrecht, 078-6440588 www.centraaltaxatiebureau.nl

Atta Makelaars Rotterdam, 010-4335710 www.atta.nl

• • •

Bremmer Onroerend Goed VOF Zwijndrecht, 078-6772792 www.bremmer.nl

MAKELAARDIJ

• •

Goedhart Makelaars & Taxateurs Alphen aan den Rijn, 0172-441275 www.goedhartvastgoed.nl Goedhart Makelaars & Taxateurs Leiden, 071-5146056 www.goedhartvastgoed.nl Goedhart Makelaars & Taxateurs Rijnsaterwoude, 0172-509973 www.goedhartvastgoed.nl Goud Bedrijfshuisvesting B.V. Nieuwerkerk a/d IJssel, 0180-318222 www.goud-bhv.nl Gouwestad Makelaardij Waddinxveen, 0182-636021 www.gouwestadmakelaardij.nl Graafstroom Vastgoed Ameide, 0183-589901 Groene Hart Vastgoed ‘s-Gravenhage, 070-3067220 Groesbeek Taxaties o.g. Rotterdam, 06-51814978 GW Makelaars Vlaardingen, 010-2480220 www.gwmakelaars.nl Hameeteman Makelaardij Ouddorp, 0187-684407 www.hameetemanmakelaardij.nl Heerenhuijs Makelaardij Leerbroek, 0345-599047 www.heerenhuijs.nl Heliport Makelaardij Rotterdam, 010-4656010 www.heliportmakelaardij.nl Hoevens Makelaardij BV Katwijk, 071-2020202 www.hoevensmakelaardij.nl Hometaxaties B.V. Groot-Ammers, 0184-669097 www.hometaxaties.nl

Lagendijk Vastgoed Delft, 015-2570247 www.lagendijk-vastgoed.nl Laros Makelaardij Noordwijkerhout, 0252-341538 www.larosmakelaardij.nl M.A.G. Taxaties ‘s-Gravenhage, 06-41497112 Maarten Makelaardij VOF Rotterdam, 010-8181487 www.maartenmakelaardij.nl Makelaar Lagendijk Nieuwerkerk a/d IJssel, 0180-323124 www.makelaarlagendijk.nl Makelaar zonder Stropdas B.V. Delft, 015-2630091 www.makelaarzonderstropdas.nl Makelaardij Gebuijs Nieuwerkerk aan den IJssel, 010-3414552 www.vbo.nl Makelaardij Mart-Goed B.V. Poeldijk, 0174-243011 www.martgoed.nl Makelaardij Stuij & van Dijk B.V. Hardinxveld-Giessendam, 0184-630650 www.stuijenvandijk.nl Makelaarshuis ‘s-Gravenhage, 070-3229087 www.makelaarshuis.nl Makelaarskantoor van Stralen Voorschoten, 071-5620000 www.makelaarskantoorvanstralen.nl Makor Makelaars Numansdorp, 0186-615612 www.makormakelaars.nl Malkenhorst Makelaars Naaldwijk, 0174-628628 www.malkenhorstmakelaars.nl MaMaison Makelaars Wateringen, 06-51273165 www.mamaisonmakelaars.nl Marcel Bal Makelaardij Sommelsdijk, 0187-484044 www.mbmakelaardij.nl

Bonnike Makelaardij Noordwijk ZH, 071-3619365 www.bonnike.nl

at home

• •

MAKELAARDIJ

makelaardij bv

nieuwe woning!

Ongewoongenot Ouddorp, 0187-680095 www.vbo.nl

LaClé Makelaars ‘s-Gravenhage, 070-3001820 www.lacle.info

fessionele begeleiding bij de aankoop van uw

Kriga Real Estate B.V. ‘s-Gravenhage, 070-8919155 www.krigarealestate.com

taxaties door gecertificeerde taxateurs tot pro-

at home

De Taxatiespecialist Zoetermeer, 079-7112121 www.taxatiespecialist.com De Wekker Makelaardij Leiderdorp, 071-5896193 www.dewekkermakelaardij.nl Definer Capelle aan den IJssel, 010-7200210 www.definer.nl Den Braber & Ram Vastgoed ‘s-Gravenhage, 070-3557483 www.braberram.nl Den Haan Makelaardij Noordwijk ZH, 071-3612103 www.vbo.nl DPS Properties B.V. ‘s-Gravenhage, 070-3283906 www.dpsproperties.nl Du Buf Makelaardij B.V. Oostvoorne, 0181-483302 www.dubufmakelaardij.nl Duijvestijn Waarde voor Wonen Wateringen, 0174-768000 www.waardevoorwonen.nl Edward Peeters Makelaardij Maasland, 010-5924444 www.edwardpeeters.nl Erbeva Makelaars B.V. ‘s-Gravenhage, 070-3459559 www.erbeva.nl Esmeijer Makelaardij & Taxatieburo Spijkenisse, 0187-490143 www.esmeijermakelaardij.nl Flaton makelaars en taxateurs V.O.F. Pijnacker, 015-3612691 www.flatonmt.nl Fred Imholz Makelaardij Zoetermeer, 079-3466288 www.imholz.nl

• •

‘t Jachthuis Taxaties Barendrecht, 0180-532060 www.jachthuistaxaties.nl Taxare Makelaardij Stolwijk, 0182-343747 www.taxare.nl Taxatiebureau Bening B.V. Haastrecht, 0182-502229


4 UW WONINGAANBOD VBO-MAKELAAR BERKEL EN RODENRIJS - KATWIJK ZH Vereniging voor makelaars en taxateurs

Taxatiebureau RUVADO Brielle, 0181-477140 www.ruvado.nl Taxatiebureau Wim Advocaat Kinderdijk, 078-6919502 www.wimadvocaat.nl Taxatrust B.V. Zoetermeer, 079-3622655 www.taxatrust.nl Tulp Vastgoed Den Haag ‘s-Gravenhage, 070-3889361 www.tulpvastgoed.nl

Van der Wiel Makelaardij & Taxaties Rotterdam, 010-4978441 www.wielmak.nl

Van Egmond Van Hirtum Rijnsburg, 071-4024141 www.ruimteomteleven.nl Van Graafeiland Makelaardij & Taxatie BV Rijswijk (ZH), 070-3651662 www.vangraafeiland.nl

kelaar

Uw ma

Van Alphen Makelaardij Middelharnis, 0187-476555 www.vanalphenmakelaardij.nl

Van den Berg & Opschoor Makelaardij Rotterdam, 010-4412541 www.bergopschoor.nl

Van der Elst Makelaardij Delft, 015-7009729 www.vanderelst.com

Van der Elst Makelaardij Rotterdam, 010-3100213 www.vanderelst.com

Van der Meer Adviesgroep Roelofarendsveen, 071-3319019 www.meer-advies.nl Van der Plas Makelaardij Hellevoetsluis, 0181-321318 www.vdrplas.nl Van der Vinden Makelaars B.V. Oud-Beijerland, 0186-613644 www.vandervindenmakelaars.nl

Van der Vinden Makelaars B.V. Strijen, 078-6743622 www.vandervindenmakelaars.nl

Vollebregt-Barten O.Z. Glastuinbouw B.V. Honselersdijk, 0174-631131 www.volbar.nl Waterstad Makelaars Rotterdam, 010-4047757 www.waterstadmakelaars.nl Way of Living Makelaardij Hoogvliet Rotterdam, 06-20406163 www.wolmakelaardij.nl Werk Makelaardij B.V. Leiden, 071-7400004 www.werkmakelaardij.nl Wessels Makelaardij B.V. ‘s-Gravenhage, 070-7780510 www.wesselsmakelaardij.nl

• • •

Westmaas Makelaardij Nootdorp, 015-3108873 www.westmaasmakelaardij.nl Wilburg Makelaars VOF ‘s-Gravenhage, 070-3996010 www.wilburg.nl WitteWoning Makelaars Delft, 015-2157000 www.wittewoningmakelaars.nl Woonhart Noordwijk ZH, 071-3647602 www.woonhartmakelaars.nl Woonkoers Makelaardij Dordrecht, 078-6146633 www.woonkoers.nl

Van Leerdam Makelaardij Den Hoorn, 015-2573898 www.vanleerdammakelaardij.nl Van Schieveen Taxaties Gouda, 0182-582237 Van Wijnen Makelaardij Leerdam, 0345-610951 www.vanwijnenmakelaardij.nl Van Zundert Makelaars Wateringen, 06-55153568 www.van-zundert.nl

ZebraHuis ‘s-Gravenhage, 070-3602334 www.zebrahuis.nl

Woonvreugde Hoek van Holland, 0174-388301 www.woonvreugde.nl Zuidstad Makelaars Rotterdam, 010-2404142 www.zuidstad.nl Verkoop-/ aankoopmakelaar en taxateur Aankoopmakelaar en taxateur

• •

• • •

VBO Makelaar Kooitje Makelaarsdiensten Katwijk, 071-3015748 www.kooitjemakelaarsdiensten.nl

VBO Secretariaat Nootdorp, 070-3458703 www.vbo.nl Veenland Makelaardij Oude Wetering, 071-3313484 www.veenlandmakelaardij.nl Verkerk Vastgoed Alphen aan den Rijn, 06-27414161 www.verkerkvastgoed.nl Verlaan Makelaardij, Hypotheken en Verzekeringen Zoetermeer, 079-3620555 www.verlaanmakelaardij.nl

VBO Makelaar doet meer

Wij staan voor no-nonsense en duidelijke communicatie, zodat u

precies weet waar u aan toe bent. De

verkoop van uw woning kunt u met een gerust hart aan ons overlaten.

Veth Makelaardij Papendrecht, 078-6154204 www.vethmakelaardij.nl

Vivienda Makelaardij Capelle aan den IJssel, 06-51067586 www.viviendamakelaardij.nl

Berkel en Rodenrijs Zuidersingel 113

Bleiswijk Kruisweg 44

www.vbo.nl

Delfgauw Melkdragerhof 77

Delfgauw Hoedenmakerstraat 6

Vanaf hier vindt u het aanbod van de provincie Zuid-Holland.

Delft Markt 48B

Nieuw in verkoop Bouwkavel Perceeloppervlakte: 460 m2

€ 190.000,- v.o.n. Match Makelaars T 010-2330101 www.matchmakelaars.nl

Nieuw in verkoop Villa Woonoppervlakte: 266 m2 Inhoud: 800 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1978 Perceeloppervlakte: 590 m2 € 360.000,- v.o.n. Match Makelaars T 010-2330101 www.matchmakelaars.nl

Delft Hof van Delftlaan 54

Nieuw in verkoop Portiekflat Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 230 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2003 Woonlaag: 1 € 175.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 130 m2 Inhoud: 415 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2003 Perceeloppervlakte: 135 m2 € 299.000,- k.k.

Post Makelaardij T 015-3615566 www.postmakelaardij.nl

Post Makelaardij T 015-3615566 www.postmakelaardij.nl

Hazerswoude Rijndijk Joseph Haydnlaan 55

Katwijk Zh Prins Bernhardlaan 13

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 102 m2 Inhoud: 353 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1974 Perceeloppervlakte: 106 m2 € 230.000,- k.k.

Portiekflat Woonoppervlakte: 70 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1960 Woonlaag: 1 € 169.500,- k.k.

Wij werken graag voor u én altijd tegen zeer scherpe tarieven. Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 175 m2 Inhoud: 490 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1906 Woonlaag: 1 € 2.500,- p/mnd Conform Makelaars T 010-4144753 www.conformmakelaars.nl

Nieuw in verkoop Benedenwoning Woonoppervlakte: 87 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1933 Woonlaag: 1 € 159.000,- k.k. Post Makelaardij T 015-3615566 www.postmakelaardij.nl

Taxaties Aan- en verkopen Bouwkundige keuringen Oostlaan 25 - Pijnacker Dorpsstraat 29A - Nootdorp info@bnmak.nl www.bnmak.nl 015-310 7200

Nieuw in verkoop

Obèr Makelaardij T 071-5419957 www.obermakelaardij.nl

VBO Makelaar Kooitje Makelaarsdiensten T 071-3015748 www.kooitjemakelaarsdiensten.nl


WONINGAANBOD 5 KATWIJK ZH - PIJNACKER

Katwijk Zh Tulpstraat 14a

Nieuw in verkoop Bovenwoning Woonoppervlakte: 65 m2 Inhoud: 170 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1953 Woonlaag: 1 € 189.500,- k.k. VBO Makelaar Kooitje Makelaarsdiensten T 071-3015748 www.kooitjemakelaarsdiensten.nl

Katwijk Zh Achterweg 28

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 310 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1985 Perceeloppervlakte: 108 m2 € 260.000,- k.k. VBO Makelaar Kooitje Makelaarsdiensten T 071-3015748 www.kooitjemakelaarsdiensten.nl

Leiderdorp Van Poelgeestlaan 95

Katwijk Zh Boogschutter 17

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 115 m2 Inhoud: 340 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1985 Perceeloppervlakte: 133 m2 € 289.000,- k.k.

Katwijk Zh Akkerklokje 7

Nieuw in verkoop Herenhuis Woonoppervlakte: 162 m2 Inhoud: 580 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 2011 Perceeloppervlakte: 111 m2 € 409.500,- k.k.

Leiden Kennedylaan 109

Nieuw in verkoop Portiekflat Woonoppervlakte: 75 m2 Inhoud: 225 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1965 Woonlaag: 3 € 139.000,- k.k.

VBO Makelaar Kooitje Makelaarsdiensten T 071-3015748 www.kooitjemakelaarsdiensten.nl

VBO Makelaar Kooitje Makelaarsdiensten T 071-3015748 www.kooitjemakelaarsdiensten.nl

VBO Makelaar Kooitje Makelaarsdiensten T 071-3015748 www.kooitjemakelaarsdiensten.nl

Leidschendam Tedingerstraat 12

Monster Magnolia 17

Noordwijk IJmuiderstraat 47

Volg ons ook op

Nieuw in verkoop Portiekflat Woonoppervlakte: 95 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2009 Woonlaag: 1 € 275.000,- k.k. Huizenlinq T 0514-534161 www.huizenlinq.nl

Nieuw in verkoop

facebook.com/ vbomakelaar

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 84 m2 Inhoud: 210 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1930 Perceeloppervlakte: 108 m2 € 199.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 132 m2 Inhoud: 425 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1970 Perceeloppervlakte: 125 m2 € 280.000,- k.k.

B&N Makelaardij T 015-3107200 www.bnmak.nl

RE/MAX Hofstad Makelaars T 070-4483150 www.remax-hofstad.nl

Noordwijkerhout Braambos 8

Nootdorp Zonnehof 205

Nootdorp Dorpsplein 11

Nootdorp Kortelandseweg 2 ong

Nieuw in verkoop

Nieuw in verhuur

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 120 m2 Inhoud: 375 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1975 Perceeloppervlakte: 131 m2 € 269.500,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 130 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2007 Perceeloppervlakte: 130 m2 € 975,- p/mnd

Portiekflat Woonoppervlakte: 85 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1992 Woonlaag: 1 € 229.000,- k.k.

Bouwkavel Perceeloppervlakte: 399 m2

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 180 m2 Inhoud: 375 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1931 Perceeloppervlakte: 169 m2 € 298.000,- k.k. Bonnike Makelaardij T 071-3619365 www.bonnike.nl

Woning Taxaties

€ 235.000,- v.o.n.

VBO Makelaar Kooitje Makelaarsdiensten T 071-3015748 www.kooitjemakelaarsdiensten.nl

MTL Makelaars T 010-7600237 www.mtlmakelaars.nl

Optimakelaars B.V. T 015-2516171 www.optimakelaars.nl

Optimakelaars B.V. T 015-2516171 www.optimakelaars.nl

Delft - Westland Rotterdam - Rijnmond

Nootdorp Kortelandseweg 2ong 2

Nootdorp Zuster Gerarduslaan 6

Nootdorp Veengaarde 7

Pijnacker Stationsstraat 1

Pijnacker Nes 91

Nieuw in verkoop

Nieuw in verhuur

Nieuw in verkoop Bouwkavel Perceeloppervlakte: 800 m2

€ 470.000,- v.o.n. Optimakelaars B.V. T 015-2516171 www.optimakelaars.nl

Nieuw in verkoop Villa Woonoppervlakte: 164 m2 Inhoud: 550 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 2005 Perceeloppervlakte: 317 m2 € 575.000,- k.k. B&N Makelaardij T 015-3107200 www.bnmak.nl

Villa Woonoppervlakte: 245 m2 Inhoud: 680 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2010 Perceeloppervlakte: 481 m2 € 779.000,- k.k. Freek Fontein Makelaardij T 070-3030051 www.freekfontein.nl

Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 255 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: Woonlaag: 0 € 1.000,- p/mnd Post Makelaardij T 015-3615566 www.postmakelaardij.nl

Nieuw in verkoop Galerijflat Woonoppervlakte: 65 m2 Inhoud: 170 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 2008 Woonlaag: 4 € 154.000,- k.k. Post Makelaardij T 015-3615566 www.postmakelaardij.nl


6 WONINGAANBOD PIJNACKER € 161.500,- k.k. - € 535.000,- k.k.

Pijnacker Nes 73

Pijnacker Stationsstraat 92

Nieuw in verkoop Galerijflat Woonoppervlakte: 65 m2 Inhoud: 170 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2008 Woonlaag: 3 € 161.500,- k.k.

Herenhuis Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 230 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1920 Perceeloppervlakte: 96 m2 € 219.500,- k.k.

Pijnacker Anna van Saksenstraat 17

BOG Taxaties

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 115 m2 Inhoud: 320 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1985 Perceeloppervlakte: 109 m2 € 222.500,- k.k.

Pijnacker Goudenregensingel 11

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 134 m2 Inhoud: 346 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1967 Perceeloppervlakte: 139 m2 € 225.000,- k.k.

B&N Makelaardij. T 015-3107200 www.bnmak.nl

Optimakelaars B.V. T 015-2516171 www.optimakelaars.nl

Delft - Westland Rotterdam - Rijnmond

Optimakelaars B.V. T 015-2516171 www.optimakelaars.nl

Post Makelaardij T 015-3615566 www.postmakelaardij.nl

Pijnacker Oostlaan 92

Pijnacker Acacialaan 17

Pijnacker van Brachtstraat 29

Pijnacker van Brachtstraat 2

Pijnacker Katwijkerlaan 26a

Nieuw in verkoop Bovenwoning Woonoppervlakte: 102 m2 Inhoud: 270 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2001 Woonlaag: 1 € 225.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 113 m2 Inhoud: 347 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1958 Perceeloppervlakte: 210 m2 € 232.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1935 Perceeloppervlakte: 98 m2 € 239.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 85 m2 Inhoud: 260 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1930 Perceeloppervlakte: 193 m2 € 242.500,- k.k.

B&N Makelaardij. T 015-3107200 www.bnmak.nl

Post Makelaardij T 015-3615566 www.postmakelaardij.nl

Post Makelaardij T 015-3615566 www.postmakelaardij.nl

Optimakelaars B.V. T 015-2516171 www.optimakelaars.nl

Pijnacker Geerbron 16

Pijnacker Beppie Nooijstraat 43

Pijnacker Dijkerwaal 1

Pijnacker Koningshof 86

Woonboerderij Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 225 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1900 Perceeloppervlakte: 302 m2 € 250.000,- k.k. Post Makelaardij T 015-3615566 www.postmakelaardij.nl

Nieuwe woning kopen? Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 149 m2 Inhoud: 480 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1977 Perceeloppervlakte: 217 m2 € 300.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 145 m2 Inhoud: 400 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1990 Perceeloppervlakte: 155 m2 € 310.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 170 m2 Inhoud: 530 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1978 Perceeloppervlakte: 245 m2 € 325.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 145 m2 Inhoud: 435 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1977 Perceeloppervlakte: 179 m2 € 350.000,- k.k.

Post Makelaardij T 015-3615566 www.postmakelaardij.nl

B&N Makelaardij. T 015-3107200 www.bnmak.nl

Post Makelaardij T 015-3615566 www.postmakelaardij.nl

Post Makelaardij T 015-3615566 www.postmakelaardij.nl

Pijnacker Gaaghof 16

Pijnacker Koninginnehof 62

Pijnacker Park Berkenoord 40

Pijnacker Ru Paresingel 4

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Schakel uw VBO aankoopmakelaar in!

Pijnacker Dokter W. van der Horstlaan 58

Nieuw in verkoop

Herenhuis Woonoppervlakte: 160 m2 Inhoud: 475 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2004 Perceeloppervlakte: 217 m2 € 399.000,- k.k.

Herenhuis Woonoppervlakte: 170 m2 Inhoud: 480 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1998 Perceeloppervlakte: 207 m2 € 419.000,- k.k.

Bungalow Woonoppervlakte: 200 m2 Inhoud: 600 m3 Kamers: 8 Bouwjaar: 1968 Perceeloppervlakte: 393 m2 € 440.000,- k.k.

Post Makelaardij T 015-3615566 www.postmakelaardij.nl

Post Makelaardij T 015-3615566 www.postmakelaardij.nl

Post Makelaardij T 015-3615566 www.postmakelaardij.nl

Herenhuis Woonoppervlakte: 185 m2 Inhoud: 603 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1992 Perceeloppervlakte: 243 m2 € 449.000,- k.k. B&N Makelaardij. T 015-3107200 www.bnmak.nl

Villa Woonoppervlakte: 230 m2 Inhoud: 730 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1973 Perceeloppervlakte: 470 m2 € 535.000,- k.k. Post Makelaardij T 015-3615566 www.postmakelaardij.nl


WONINGAANBOD 7 PIJNACKER - ‘S-GRAVENHAGE

Pijnacker Rosa Spierstraat 7

Reeuwijk Rendiermos 22

Nieuw in verkoop Villa Woonoppervlakte: 165 m2 Inhoud: 600 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1993 Perceeloppervlakte: 627 m2 € 595.000,- k.k.

Herenhuis Woonoppervlakte: 154 m2 Inhoud: 500 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1990 Perceeloppervlakte: 279 m2 € 450.000,- k.k.

Rijnsburg Petronella van Saxenstraat 9

Nieuw in verkoop Maisonnette Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1957 Woonlaag: 1 € 229.500,- k.k.

B&N Makelaardij. T 015-3107200 www.bnmak.nl

UW VBO Makelaar T 038-4223151 www.uwvbomakelaar.nl

VBO Makelaar Kooitje Makelaarsdiensten T 071-3015748 www.kooitjemakelaarsdiensten.nl

Rijswijk Mr. Beerninkplantsoen 168

Rijswijk Prins Hendriklaan 21

's-Gravenhage Harderwijkstraat 10

Nieuw in verkoop

Nieuw in verhuur

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 117 m2 Inhoud: 340 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1987 Perceeloppervlakte: 180 m2 € 299.500,- k.k.

Herenhuis Woonoppervlakte: 220 m2 Inhoud: 680 m3 Kamers: 8 Bouwjaar: 1906 Perceeloppervlakte: 154 m2 € 399.000,- k.k.

Portiekflat Woonoppervlakte: 70 m2 Inhoud: 205 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1935 Woonlaag: 1 € 600,- p/mnd

Rijnsburg Eikenlaan 16

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 125 m2 Inhoud: 330 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1978 Perceeloppervlakte: 270 m2 € 249.500,- k.k. VBO Makelaar Kooitje Makelaarsdiensten T 071-3015748 www.kooitjemakelaarsdiensten.nl

Rijswijk Molenlaan 3

Nieuw in verhuur Herenhuis Woonoppervlakte: 99 m2 Inhoud: 297 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1928 Perceeloppervlakte: 103 m2 € 1.250,- p/mnd Freek Fontein Makelaardij T 070-3030051 www.freekfontein.nl

's-Gravenhage Harderwijkstraat 32

Aankoop makelaar

Nieuw in verhuur Portiekflat Woonoppervlakte: 75 m2 Inhoud: 220 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1935 Woonlaag: 2 € 650,- p/mnd

Wessels Makelaardij B.V. T 070-7780510 www.wesselsmakelaardij.nl

De Jong Makelaardij T 070-3874200 www.dejongmakelaardij.nl

De Jong Makelaardij T 070-3874200 www.dejongmakelaardij.nl

Delft - Westland Rotterdam - Rijnmond

De Jong Makelaardij T 070-3874200 www.dejongmakelaardij.nl

's-Gravenhage Hertenrade 410

's-Gravenhage Wolvenrade 133

's-Gravenhage Edisonstraat 99

's-Gravenhage Pasteurstraat 262

's-Gravenhage Kornalijnhorst 372

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 72 m2 Inhoud: 201 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1961 Woonlaag: 4 € 650,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 72 m2 Inhoud: 201 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1960 Woonlaag: 4 € 650,- p/mnd

Nieuw in verhuur Benedenwoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 280 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1909 Woonlaag: 1 € 665,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 65 m2 Inhoud: 100 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1800 Woonlaag: € 795,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 65 m2 Inhoud: 132 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1971 Woonlaag: 3 € 850,- p/mnd

LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

RE/MAX Hofstad Makelaars T 070-4483150 www.remax-hofstad.nl

LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

's-Gravenhage Lekstraat 195

's-Gravenhage Appelstraat 116

's-Gravenhage Nieuwe Haven 63

's-Gravenhage Korte Molenstraat 12

's-Gravenhage Panamaplein 33

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 86 m2 Inhoud: 240 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1925 Woonlaag: 3 € 850,- p/mnd LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 85 m2 Inhoud: 275 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1934 Woonlaag: € 885,- p/mnd RE/MAX Hofstad Makelaars T 070-4483150 www.remax-hofstad.nl

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 240 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1996 Woonlaag: 3 € 900,- p/mnd LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

Nieuw in verhuur Bedrijfspand Bouwjaar: 1890

€ 950,- p/mnd LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

Nieuw in verhuur Eengezinswoning Woonoppervlakte: 108 m2 Inhoud: 285 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 2005 Perceeloppervlakte: 53 m2 € 950,- p/mnd Freek Fontein Makelaardij T 070-3030051 www.freekfontein.nl


8 WONINGAANBOD ‘S-GRAVENHAGE € 950,- p/mnd - € 116.500,- k.k.

's-Gravenhage Rozenstraat 84

's-Gravenhage Marius Godwaldtstraat 81

's-Gravenhage Groen van Prinstererlaan 154*

's-Gravenhage Scheveningseweg 33

Volg ons ook op

Nieuw in verhuur Portiekflat Woonoppervlakte: 89 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1955 Woonlaag: 1 € 950,- p/mnd LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

's-Gravenhage Scholekstersingel 74.

Nieuw in verhuur Herenhuis Woonoppervlakte: 168 m2 Inhoud: 550 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 2002 Perceeloppervlakte: 152 m2 € 1.350,- p/mnd

Nieuw in verhuur

facebook.com/ vbomakelaar 's-Gravenhage Statenlaan 70

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 280 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1910 Woonlaag: 2 € 1.350,- p/mnd

Portiekflat Woonoppervlakte: 85 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1987 Woonlaag: 2 € 975,- p/mnd

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 100 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1960 Woonlaag: 2 € 1.050,- p/mnd

Nieuw in verhuur Portiekflat Woonoppervlakte: 110 m2 Inhoud: 308 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1978 Woonlaag: 2 € 1.100,- p/mnd

LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

's-Gravenhage Forellendaal 828

's-Gravenhage Wingerd 164

's-Gravenhage Oude Polderweg 81.

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 112 m2 Inhoud: 313 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1976 Woonlaag: 10 € 1.500,- p/mnd

Nieuw in verhuur

Nieuw in verhuur

Villa Woonoppervlakte: 165 m2 Inhoud: 475 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 2002 Perceeloppervlakte: 397 m2 € 1.800,- p/mnd

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 170 m2 Inhoud: 425 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2004 Perceeloppervlakte: 270 m2 € 1.950,- p/mnd

Freek Fontein Makelaardij T 070-3030051 www.freekfontein.nl

LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

Freek Fontein Makelaardij T 070-3030051 www.freekfontein.nl

Freek Fontein Makelaardij T 070-3030051 www.freekfontein.nl

's-Gravenhage Escamplaan 92

's-Gravenhage Nieuwendamlaan 392

's-Gravenhage Wolvenrade 163

's-Gravenhage Drijfriemstraat 24

's-Gravenhage Goeverneurlaan 126

Nieuw in verkoop Portiekwoning Woonoppervlakte: 75 m2 Inhoud: 180 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1929 Woonlaag: 2 € 92.500,- k.k. RE/MAX Hofstad Makelaars T 070-4483150 www.remax-hofstad.nl

Nieuw in verkoop Galerijflat Woonoppervlakte: 68 m2 Inhoud: 210 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1970 Woonlaag: 5 € 99.500,- k.k. De Wekker Makelaardij T 0165-326727 www.dewekkermakelaardij.nl

's-Gravenhage Loosduinsekade 387

Nieuw in verkoop Portiekwoning Woonoppervlakte: 65 m2 Inhoud: 182 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 2 € 109.500,- k.k. RE/MAX Hofstad Makelaars T 070-4483150 www.remax-hofstad.nl

Energie prestatie advies Delft - Westland Rotterdam - Rijnmond

Nieuw in verkoop Galerijflat Woonoppervlakte: 75 m2 Inhoud: 210 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2100 Woonlaag: € 105.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Bovenwoning Woonoppervlakte: 65 m2 Inhoud: 200 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 2 € 109.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Bovenwoning Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 235 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 1 € 109.500,- k.k.

RE/MAX Hofstad Makelaars T 070-4483150 www.remax-hofstad.nl

LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

De Jong Makelaardij T 070-3947272 www.dejongmakelaardij.nl

's-Gravenhage Heelsumstraat 2

's-Gravenhage Frederik Ruyschstraat 52

's-Gravenhage Moerweg 202

Nieuw in verkoop Bovenwoning Woonoppervlakte: 90 m2 Inhoud: 255 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 1 € 114.000,- k.k. LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

Nieuw in verkoop Bovenwoning Woonoppervlakte: 68 m2 Inhoud: 184 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1914 Woonlaag: 1 € 115.000,- k.k. LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

Nieuw in verkoop Portiekflat Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 235 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1935 Woonlaag: 1 € 116.500,- k.k. De Jong Makelaardij T 070-3947272 www.dejongmakelaardij.nl


WONINGAANBOD 9 ‘S-GRAVENHAGE € 119.000,- K.K. - € 329.000,- K.K.

's-Gravenhage Wezelrade 129

Nieuw in verkoop Portiekwoning Woonoppervlakte: 85 m2 Inhoud: 208 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1970 Woonlaag: € 119.000,- k.k. Meesters Makelaars T 06-28024077 www.meestersmakelaars.nl

's-Gravenhage De la Reyweg 39

Nieuw in verkoop Portiekflat Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 240 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1935 Woonlaag: 3 € 127.500,- k.k.

's-Gravenhage Maarsbergenstraat 40

Nieuw in verkoop Bovenwoning Woonoppervlakte: 84 m2 Inhoud: 240 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1952 Woonlaag: 1 € 139.000,- k.k.

's-Gravenhage Indigostraat 65

Nieuw in verkoop Benedenwoning Woonoppervlakte: 70 m2 Inhoud: 210 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1930 Woonlaag: 1 € 139.500,- k.k.

's-Gravenhage Verlengde 2e Braamstraat 34

Nieuw in verkoop Portiekwoning Woonoppervlakte: 80 m2 Inhoud: 225 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1924 Woonlaag: 2 € 149.000,- k.k.

LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

RE/MAX Hofstad Makelaars T 070-4483150 www.remax-hofstad.nl

Freek Fontein Makelaardij T 070-3030051 www.freekfontein.nl

's-Gravenhage Neherkade 1482

's-Gravenhage Fultonstraat 9

's-Gravenhage Offenberglaan 1-25A

's-Gravenhage De Brink 192

Nieuwe woning kopen? Nieuw in verkoop

Schakel uw VBO aankoopmakelaar in!

's-Gravenhage Jurriaan Kokstraat 122

Nieuw in verkoop Bovenwoning Woonoppervlakte: 126 m2 Inhoud: 392 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1932 Woonlaag: € 185.000,- k.k.

Portiekflat Woonoppervlakte: 85 m2 Inhoud: 220 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1998 Woonlaag: 1 € 149.500,- k.k. Freek Fontein Makelaardij T 070-3030051 www.freekfontein.nl

Nieuw in verkoop Benedenwoning Woonoppervlakte: 107 m2 Inhoud: 321 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1912 Woonlaag: 1 € 159.000,- k.k. LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

's-Gravenhage Loenensestraat 96

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop Bovenwoning Woonoppervlakte: 97 m2 Inhoud: 259 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1935 Woonlaag: 1 € 167.500,- k.k. LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

Woonvreugde T 0174-388301 www.woonvreugde.nl

's-Gravenhage Bernpad 10

's-Gravenhage Pijnboomstraat 86

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 115 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1934 Perceeloppervlakte: 91 m2 € 199.500,- k.k.

Nieuw in verkoop Galerijflat Woonoppervlakte: 95 m2 Inhoud: 260 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1977 Woonlaag: 6 € 169.000,- k.k.

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 85 m2 Inhoud: 270 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1999 Perceeloppervlakte: 113 m2 € 225.000,- k.k.

Nieuw in verkoop Benedenwoning Woonoppervlakte: 144 m2 Inhoud: 430 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1916 Woonlaag: 1 € 225.000,- k.k.

LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

RE/MAX Hofstad Makelaars T 070-4483150 www.remax-hofstad.nl

Delft - Westland Rotterdam - Rijnmond

RE/MAX Hofstad Makelaars T 070-4483150 www.remax-hofstad.nl

LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

's-Gravenhage Rijswijkse Landingslaan 230

's-Gravenhage Draaistraat 55

's-Gravenhage Elsenburgstraat 34

's-Gravenhage Laan van Wateringse Veld 973

's-Gravenhage Scholekstersingel 74

Nieuw in verkoop Maisonnette Woonoppervlakte: 120 m2 Inhoud: 360 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2002 Woonlaag: 3 € 229.000,- k.k. Post Makelaardij T 015-3615566 www.postmakelaardij.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 154 m2 Inhoud: 430 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2005 Perceeloppervlakte: 60 m2 € 245.000,- k.k. LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop

Eengezinswoning Woonoppervlakte: 120 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1999 Perceeloppervlakte: 183 m2 € 265.000,- k.k.

Herenhuis Woonoppervlakte: 151 m2 Inhoud: 460 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 2000 Perceeloppervlakte: 146 m2 € 325.000,- k.k.

Herenhuis Woonoppervlakte: 175 m2 Inhoud: 550 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 2002 Perceeloppervlakte: 152 m2 € 329.000,- k.k.

RE/MAX Hofstad Makelaars T 070-4483150 www.remax-hofstad.nl

Freek Fontein Makelaardij T 070-3030051 www.freekfontein.nl

Freek Fontein Makelaardij T 070-3030051 www.freekfontein.nl


10 WONINGAANBOD ‘S-GRAVENHAGE - ZOETERMEER

's-Gravenhage Oude Polderweg 81

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 170 m2 Inhoud: 425 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2004 Perceeloppervlakte: 270 m2 € 399.000,- k.k.

's-Gravenhage 2e Van Blankenburgstraat 134

Nieuw in verkoop Benedenwoning Woonoppervlakte: 148 m2 Inhoud: 470 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1900 Woonlaag: 1 € 415.000,- k.k.

's-Gravenhage Groot Hertoginnelaan 72

Nieuw in verkoop Herenhuis Woonoppervlakte: 236 m2 Inhoud: 810 m3 Kamers: 9 Bouwjaar: 1896 Perceeloppervlakte: 282 m2 € 975.000,- k.k.

Voorburg Busken Huetlaan 4

Nieuw in verkoop Portiekflat Woonoppervlakte: 48 m2 Inhoud: 130 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1953 Woonlaag: 1 € 100.000,- k.k.

Voorburg Johan Coollaan 10

Nieuw in verkoop Portiekflat Woonoppervlakte: 70 m2 Inhoud: 200 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1960 Woonlaag: 4 € 137.500,- k.k.

Freek Fontein Makelaardij T 070-3030051 www.freekfontein.nl

LaClé Makelaars T 070-3001820 www.lacle.info

Van Graafeiland Makelaardij & Taxatie BV T 070-3651662 www.vangraafeiland.nl

De Jong Makelaardij T 070-3874200 www.dejongmakelaardij.nl

De Jong Makelaardij T 070-3874200 www.dejongmakelaardij.nl

Voorburg Palairetstraat 10

Zoetermeer Streefkerkstraat 193

Zoetermeer Dunantstraat 733

Zoetermeer Dunantstraat 544

Zoetermeer Voorweg 42

Nieuw in verkoop Portiekflat Woonoppervlakte: 75 m2 Inhoud: 220 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1961 Woonlaag: 1 € 169.500,- k.k. De Jong Makelaardij T 070-3874200 www.dejongmakelaardij.nl

Nieuw in verhuur Herenhuis Woonoppervlakte: 130 m2 Inhoud: 460 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2005 Perceeloppervlakte: 130 m2 € 1.250,- p/mnd MTL Makelaars T 010-7600237 www.mtlmakelaars.nl

Nieuw in verkoop Galerijflat Woonoppervlakte: 73 m2 Inhoud: 200 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1973 Woonlaag: 6 € 135.000,- k.k. RE/MAX Hofstad Makelaars T 070-4483150 www.remax-hofstad.nl

Nieuw in verkoop Galerijflat Woonoppervlakte: 89 m2 Inhoud: 268 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1975 Woonlaag: € 159.500,- k.k. RE/MAX Hofstad Makelaars T 070-4483150 www.remax-hofstad.nl

Herenhuis Woonoppervlakte: 150 m2 Inhoud: 615 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1999 Perceeloppervlakte: 420 m2 € 400.000,- k.k. Verlaan Makelaardij, Hypotheken en Verzekeringen T 079-3620555 www.verlaanmakelaardij.nl

Vereniging voor makelaars en taxateurs

Volg ons ook op Facebook www.facebook.com/vbomakelaar


10 UW VBO-MAKELAAR

WONINGAANBOD 11

WOERDEN - WIJK BIJ DUURSTEDE

Uw VBOmakelaar staat voor u klaar En dat niet alleen voor de succesvolle verkoop van uw woning, maar ook met vele andere

Burgland Makelaars Veenendaal B.V. Veenendaal, 0318-628412 www.burglandmakelaars.nl De Loor Bedrijfshuisvesting Breukelen, 0346-261115 www.deloorbedrijfshuisvesting.nl Delta O.G. Makelaars Zeist Zeist, 030-6963266 www.deltaogzeist.nl Ditewig Onroerendgoed Taxatiebureau Veenendaal, 0318-523490 www.ditewig-taxaties.nl Domica Amersfoort Amersfoort, 033-4632499 www.domica.nl Eminent Makelaars Utrecht, 030-8785913 www.eminentmakelaars.nl

• •

Groenendael Makelaardij B.V. Woerden, 0348-416886 www.groenendael-makelaardij.nl

• •

GuntenaarWonen Driebergen-Rijsenburg, 0343-513505 www.guntenaarwonen.nl H & P Vastgoed BV Amersfoort, 033-4626204 www.hpvastgoed.nl Heeren van Utrecht Makelaardij Utrecht, 030-2933115 www.hvanu.nl Huis en Zekerheid Amersfoort, 033-4700999 www.huisenzekerheid.nl Huis en Zekerheid Makelaardij Soest, 035-6029061 www.huisenzekerheidsoest.nl Huis en Zekerheid Spakenburg Bunschoten-Spakenburg, 033-2996776 www.topwonen.nl

taxaties door gecertificeerde taxateurs tot professionele begeleiding bij de aankoop van uw nieuwe woning!

• •

AKA Makelaardij Woerden, 0348-446662 www.akamakelaardij.nl Alliances Makelaardij Utrecht, 030-2335100 www.alliancesmakelaardij.nl Astrid Snoijink Makelaardij en Taxaties Amersfoort, 0318-483460 www.snoijink-makelaardij.nl B & S Rental Service Utrecht, 030-2321012 www.bnsrentalservice.nl

Woerden Kerkstraat 119 20

BAG-Vastgoed De Bilt, 030-2427010 www.bag-vastgoed.nl Bonnes Makelaardij & Taxaties Amersfoort, 033-4572866 www.bonnesmakelaardij.nl Bouman Makelaars Veenendaal, 0318-507142 www.boumanmakelaars.nl Bouwhuis vastgoed advies Lopik, 0348-553148 www.vbo.nl Broekman & Calis Makelaars Bilthoven, 035-5311703 www.broekman-calis.nl

Huizenlinq Lemmer, 0514-534161 www.huizenlinq.nl

Woerden 1e Honthorststraat 14

Nieuw in verhuur Bovenwoning Woonoppervlakte: 26 m2 Inhoud: 65 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1981 Woonlaag: 2 € 470,- p/mnd

Kamta Makelaardij o.z. Utrecht, 06-55877653 www.kamtamakelaardij.nl Karin van der Willigen Makelaardij O.Z. Maarssen, 0346-281444 www.kvdwmakelaardij.nl Kosmeier Projectbegeleiding & Makelaars Baarn, 06-55767373 www.kosmeier-projectbegeleiding.nl LMG Taxatie Breukelen, 0346-250462 www.lmgtaxatie.nl Makelaardij Aldem Utrecht, 030-6668168 www.aldem.nl Makelaardij E.C. Merkens Doorn, 0343-415450 www.merkensmakelaardij.nl Makelaarshuis de Jong Bunschoten-Spakenburg, 033-2990870 www.makelaarshuisdejong.nl Meerwaerde Makelaars Bunschoten-Spakenburg, 033-2981870 www.meerwaerde.info

• •

Mutters Makelaardij Heukelum, 0345-616101 www.muttersmakelaardij.nl

Rien Treur Makelaardij BV Woerden, 0348-444146 www.rientreur.nl Soestdijk Makelaardij bv Soest, 035-6090026 www.soestdijkmakelaardij.nl T.W.I. Consultancy BV Wijk bij Duurstede, 0343-592455 www.twi-taxateurs.nl

• •

Op zoek naar een woning?

Woerden Rietveld 5a

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 98 m2 Inhoud: 312 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1925 Perceeloppervlakte: 97 m2 € 182.500,- k.k.

Mutters Makelaardij Vianen Vianen, 0347-343543 www.muttersmakelaardij.nl

Van Breukelen Vast Goed Soest, 035-6017962 www.vanbreukelenvastgoed.nl

Irea Makelaars BV Utrecht, 030-2883993 www.irea-makelaars.nl Jan Scheffer Vastgoed BV Rhenen, 0317-615111 www.janscheffer.nl Jan Wolters Makelaardij B.V. Nieuwegein, 030-6022110 www.janwoltersmakelaardij.nl

Van den Hoorn Makelaardij Utrecht, 030-2715448 www.vandenhoornmakelaardij.nl Vastgoed Concept B.V. Veenendaal, 06-25187156 www.vastgoedconcept.nl VDB Makelaars Amersfoort, 033-4519574 www.vdbmakelaars.nl Verschoor Makelaardij & Assurantën BV Montfoort, 0348-471823 www.verschoormakelaardij.nl Wij Makelaardij Utrecht, 030-2710004 www.wijmakelaardij.nl Winvest onroerend goed Wijk bij Duurstede, 0343-552299 www.winvestonroerendgoed.nl Wivema Vastgoed BV Maarsbergen, 0343-431260 www.wivema.nl XL-ent taxateurs & aankoopmakelaars bv Utrecht, 0900-2220008 www.xl-ent.nl Zonnenberg Makelaardij Veenendaal, 0318-559600 www.zonnenbergmakelaardij.nl Verkoop-/ aankoopmakelaar en taxateur Aankoopmakelaar en taxateur

deeldiensten. Aan u de keuze! Van deskundige

Utrecht

Maisonnette Woonoppervlakte: 86 m2 Inhoud: 272 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1982 Woonlaag: 1 € 190.000,- k.k.

Van Beusekom Makelaardij Bilthoven, 030-2740557 www.vbo.nl

Woerden Vierwoudstedenmeer 158

Nieuw in verkoop Bovenwoning Woonoppervlakte: 102 m2 Inhoud: 342 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2008 Woonlaag: 5 € 259.000,- k.k.

www.vbo.nl Austerlitz Oude Postweg 208

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 115 m2 Inhoud: 370 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1935 Perceeloppervlakte: 311 m2 € 328.000,- k.k.

Groenendael Makelaardij B.V. T 0348-416886 www.groenendael-makelaardij.nl

Groenendael Makelaardij B.V. T 0348-416886 www.groenendael-makelaardij.nl

Groenendael Makelaardij B.V. T 0348-416886 www.groenendael-makelaardij.nl

Groenendael Makelaardij B.V. T 0348-416886 www.groenendael-makelaardij.nl

Huizenlinq T 0514-534161 www.huizenlinq.nl

Houten Bakkersgilde 36

Utrecht Gageldijk 83

Vinkeveen Vinkenkade 75--76

Wijk Bij Duurstede Frideburgstraat 1.

Wijk Bij Duurstede Tiberius 15

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 129 m2 Inhoud: 328 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1983 Perceeloppervlakte: 178 m2 € 250.000,- k.k. RE/MAX Hofstad Makelaars T 070-4483150 www.remax-hofstad.nl

Nieuw in verkoop Eengezinswoning Woonoppervlakte: 180 m2 Inhoud: 600 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1904 Perceeloppervlakte: 775 m2 € 699.000,- k.k. Huizenlinq T 0514-534161 www.huizenlinq.nl

Nieuw in verkoop Bungalow Woonoppervlakte: 40 m2 Inhoud: 105 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2000 Perceeloppervlakte: 220 m2 € 55.000,- v.o.n. Collectief Makelaars T 020-5356868 www.collectiefmakelaars.nl

Nieuw in verhuur Eengezinswoning Woonoppervlakte: 151 m2 Inhoud: 338 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1973 Perceeloppervlakte: 217 m2 € 900,- p/mnd RE/MAX Hofstad Makelaars T 070-4483150 www.remax-hofstad.nl

Herenhuis Woonoppervlakte: 175 m2 Inhoud: 500 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 2002 Perceeloppervlakte: 270 m2 € 445.000,- k.k. Winvest onroerend goed T 0343-552299 www.winvestonroerendgoed.nl


Delft – Voorhof Arthur van Schendelplein

Het appartementencomplex is gesitueerd in Delft Zuid (Voorhof).

Specificaties

Parkeerterrein aanwezig. Dichtbij winkelcentrum De Hoven.

Woonoppervlakte Aantal kamers Parkeerterrein Huurprijs kaal Servicekosten Stookkosten Min. bruto inkomen Huurprijs

Afgesloten entree met huistelefoon. Afgesloten toegang tot kelderberging. Volop natuur in de omtrek voor fietsers en wandelaars. Diverse sportfaciliteiten in de omgeving. Bereikbaarheid: Dichtbij uitvalswegen richting Rotterdam en Den Haag. Bushalte op de hoek van de straat richting Delft centrum. Op +/- 7 minuten loopafstand tramlijn 1 richting Scheveningen. Op loopafstand van Station Delft-Zuid.

Van der Vorm Vastgoed B.V. Postbus 23313, 3001 KH Rotterdam Telefoon (010) 436 92 18 Telefax (010) 436 92 39 E-mail verhuur@vormvastgoed.nl www.vormvastgoed.nl

94 m2 4 ja € 711,46 € 47,00 € 83,00 € 2.800,00 € 841,46 per maand


Verhuizen? Van der Ent Top Movers weet van aanpakken! • Nationale- en internationale verhuizingen; • Bedrijfs- en projectverhuizingen; • Handymanservice; • Moderne inboedelopslagfaciliteiten; • Emigratieverpakkingen; • Archiefbeheer- en opslag; • Verkoop en verhuur van materiaal.

Van der Ent Top Movers Spijkenisse - Den Haag - Leiderdorp Gouda - Bergen op Zoom Hoofdkantoor/headoffice: Lorentzweg 25, Spijkenisse Postadres: P.O. Box 250, 3200 AG Spijkenisse BEL GRATIS 0800-022 78 66 E-mail: info@entopmovers.com Internet: www.entopmovers.com

0181 60 00 00 • info@entopmovers.com • www.entopmovers.com

Weet u hoe uw Vereniging van Eigenaren er NÚ voorstaat?

Onze klanten kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week, een actueel overzicht inzien op onze site. Ook beleven hoe dat is? Ga naar www.admipunt.com, kies het tabblad ‘login’ en gebruik als inlogcode èn wachtwoord ‘demo’.

Verfhandel van laar Verfhandel van Laar is de verf en behangspeciaalzaak van Leidschendam en Voorburg. Met een assortiment van ruim 200 behangboeken en 5 verfmengmachines, kunnen we u altijd helpen met het juiste behang of de juiste kleur verf. Komen we er in de winkel niet uit? Dan kunnen we ook bij u thuis komen voor een passend advies.

AdmiPunt Wij zijn betrokken bij uw bezit!

Westhavenplaats 18, 3131 BT Vlaardingen tel: 010-434 61 34 e-mail: info@admipunt.com

www.verfhandelvanlaar.nl Damlaan 56 | 2265 AP Leidschendam | 070-3270171 | damlaan@verhandelvanlaar.nl


[Advertorial]

Groei door gedrevenheid In februari 2011 werd het Leidse S&F Design opgericht. Dit bedrijf startte als sanitair- en tegelshowroom, maar deze benaming dekt allang de lading niet meer. Binnen twee jaar groeide het bedrijf uit tot een fullservice specialist op het gebied van sanitair, keukens, tegels en natuursteen. Het succes van deze organisatie komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het is het resultaat van de passie en toewijding van eigenaren Hans de Snoo en Erdal Demir, in combinatie met hun expertise en vakmanschap. “Alle nieuwe kansen die op ons pad komen grijpen wij met beide handen aan”, leggen zij uit. Dankzij het brede en betrouwbare netwerk van bedrijven waar wij mee samenwerken, aangevuld met onze eigen kennis en specialismen, kunnen we tegenwoordig echt een totaalpakket aanbieden.” Niet alleen doen De Snoo en Demir er alles aan om te blijven groeien, ook loopt S&F Design continu voorop in trends. “Zo zien wij dat er de laatste tijd steeds meer vraag is naar natuurlijke elementen.

Dit geldt niet alleen voor keukens, maar ook voor badkamers. Er zijn tegenwoordig bijvoorbeeld mooie robuuste badmeubels van massief eikenhout verkrijgbaar.” In de showroom aan de Hoge Rijndijk zijn al deze trends te bewonderen. Natuurlijk kan S&F Design een rol spelen in nieuwbouwprojecten, maar het grootste deel van de werkzaamheden bestaat op dit moment uit renovatieprojecten. Heb je verbouwplannen voor jouw nieuwe woning? Dankzij de expertise van S&F Design kun je met jouw gehele opdracht bij hen terecht. Eén aanspreekpunt voor alle werkzaamheden, dat geeft een gerust en vertrouwd gevoel. De kundige en ervaren installateurs staan voor je klaar.

S&F Design Hoge Rijndijk 94-G, 2313 KL Leiden, T. 071-5120081 info@senfdesign.nl, www.senfdesign.nl

33


[Advertorial]

Van harte gefeliciteerd

met uw nieuwe woning! Maak van uw huis, uw droomhuis.

Nú is het moment om uw droomhuis van binnen en buiten naar eigen smaak in te richten. U heeft vast al ideeën over hoe u het wilt inrichten. Maar met die enorme keuze in kleuren en materialen is dat niet eenvoudig. De leukste fase van verhuizen of een enorme last? Bij Deco Home en Verf & Wand denken ze graag met u mee. In de bijna 200 speciaalzaken vindt u een enorm assortiment verf van topkwaliteit. De verf kunnen ze in elke kleur mengen. Kies voor het schilderwerk van uw nieuwe huis voor een professionele verf. Het is in aanschaf wel iets duurder, maar eenvoudiger verwerkbaar en het geeft een langdurige bescherming. Dit betekent dat u veel minder vaak de ladder op hoeft, waardoor u uiteindelijk voordeliger uit bent.

Welke verf voor welke klus het meest geschikt is, kunnen de specialisten u vertellen, want verf is al heel lang hét specialisme van Deco Home en Verf & Wand. Ook behang is een prima middel om uw interieur de uitstraling te geven die u wenst. Trendy, klassiek, kleurrijk, sober, ingetogen of juist heel uitbundig. Voor elke interieurstijl is er een enorme keuze in behangcollecties van bekende merken, zoals Eijffinger, dimago® en Arte.

Voor de ramen kiest u dan bijpassende raamdecoratie. Hieronder verstaan we jaloezieën, vouw- en rolgordijnen, lamellen en plissé- en paneelgordijnen. Shutters worden nu in Nederland ook steeds populairder. Deze van oorsprong mediterrane houten binnenluiken met verstelbare lamellen, geven een prachtige uitstraling aan elke ruimte. Bij de Deco Home en Verf & Wand winkels vindt u naast verf, behang en raamdecoratie ook een ruime collectie gordijnstoffen, tapijt, laminaat en vinyl. En omdat alle assortimenten onder een dak te vinden zijn, is het alles op elkaar afstemmen heel gemakkelijk. Door het alles in 1 concept heeft u geen zorgen over de planning.

Kijk voor een winkel in de buurt op: www.verfenwand.nl en www.decohome.nl

dimago®

35


Kijk voor meer info op www.funda.nl

WONINGAANBOD ZUID-HOLLAND

VERKOCHT

Alphen aan den Rijn

Delft

Kijk voor meer info op www.funda.nl

De Rijpstraat 3 Vraagprijs € 150.000,- k.k.

de Vlouw 28 Vraagprijs € 100.000,- k.k.

• Eengezinswoning • Bouwjaar: 1962 • Woonopp.: 95 m2

• Portiekflat • Bouwjaar: 1980 • Woonopp.: 42 m2

• Perceelopp.: 143 m2 • Kamers: 5 • Slaapkamers: 4

• Woonlaag: 1 • Kamers: 2 • Slaapkamers: 1

Gouda

Leidschendam

Dercksenstraat 6 Vraagprijs € 149.000,- k.k.

Neherpark 158+ PP Vraagprijs € 319.000,- k.k.

• Eengezinswoning • Bouwjaar: 1960 • Woonopp.: 100 m2

• Bovenwoning • Bouwjaar: 2009 • Woonopp.: 109 m2

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Kijk voor meer info op www.funda.nl

• Perceelopp.: 151 m2 • Kamers: 4 • Slaapkamers: 3

• Woonlaag: 3 • Kamers: 3 • Slaapkamers: 2

's-Gravenhage

de Ruyterstraat 1 Vraagprijs € 209.000,- k.k.

Hofzichtlaan 88 Vraagprijs € 75.000,- k.k.

• Eengezinswoning • Bouwjaar: 1937 • Woonopp.: 98 m2

• Galerijflat • Bouwjaar: 1963 • Woonopp.: 55 m2

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Kijk voor meer info op www.funda.nl

• Perceelopp.: 98 m2 • Kamers: 4 • Slaapkamers: 3

Kijk voor meer info op www.funda.nl

GEVEILD

's-Gravenhage

• Woonlaag: 2 • Kamers: 2 • Slaapkamers: 1

's-Gravenhage

Kijk voor meer info op www.funda.nl

Laakkade 206 Vraagprijs € 75.000,- k.k.

Medemblikstraat 128 Vraagprijs € 89.000,- k.k.

• Portiekflat • Bouwjaar: 1935 • Woonopp.: 72 m2

• Portiekflat • Bouwjaar: 1945 • Woonopp.: 56 m2

• Woonlaag: 2 • Kamers: 3 • Slaapkamers: 2

BLIJF ACTUEEL EN VOLG ONS! 1

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Noordwijk

• Woonlaag: 2 • Kamers: 3 • Slaapkamers: 2

Facebook.com/namacoNL, Twitter.com/NaMaCoNL & Youtube

Bekijk het complete aanbod op namaco.nl


Kijk voor meer info op www.funda.nl

VERKOCHT

's-Gravenhage

's-Gravenhage

's-Gravenhage

Okkernootstraat 13 Vraagprijs € 95.000,- k.k.

Soestdijksekade 328 Vraagprijs € 119.000,- k.k.

• Portiekflat • Bouwjaar: 1931 • Woonopp.: 75 m2

• Benedenwoning • Bouwjaar: 1932 • Woonopp.: 70 m2

• Woonlaag: 2 • Kamers: 4 • Slaapkamers: 3

Woning uitgelicht

Kijk voor meer info op www.funda.nl

• Woonlaag: 1 • Kamers: 4 • Slaapkamers: 3

Fahrenheitstraat 82

NaMaCo... (ge)woon beter!

Vraagprijs € 125.000,- k.k. Ruime en lichte 3-kamerwoning met achtertuin. Gemoderniseerde woning met o.a. vernieuwde badkamer, verwarming d.m.v. cv-installatie en grotendeels dubbel glas. Kortom een woning die u zo kunt betrekken. Goede ligging aan rustig deel van de Fahrenheitstraat, gunstig gelegen ten opzichte van winkels, openbaar vervoer en uitvalswegen. • Benedenwoning • Bouwjaar: 1906 • Woonopp.: 70 m2

• Woonlaag: 1 • Kamers: 3 • Slaapkamers: 2

Voorhout

Stalpertstraat 7 Vraagprijs € 274.500,- k.k.

Schoonoord 33 Vraagprijs € 399.000,- k.k.

• Bovenwoning • Bouwjaar: 1937 • Woonopp.: 140 m2

• 2-onder-1-kapwoning • Bouwjaar: 1970 • Woonopp.: 140 m2

Kijk voor meer info op www.funda.nl

• Woonlaag: 2 • Kamers: 6 • Slaapkamers: 4

Kijk voor meer info op www.funda.nl

• Perceelopp.: 356 m2 • Kamers: 5 • Slaapkamers: 4

Wassenaar

Zoetermeer

Ter Weerlaan 166 Vraagprijs € 125.000,- k.k.

Puttershoekstraat 38 Vraagprijs € 200.000,- k.k.

• Portiekflat • Bouwjaar: 1961 • Woonopp.: 60 m2

• Herenhuis • Bouwjaar: 2003 • Woonopp.: 130 m2

Kijk voor meer info op www.funda.nl

• Woonlaag: 4 • Kamers: 3 • Slaapkamers: 2

VIND UW NIEUWE WONING

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

's-Gravenhage

Kijk voor meer info op www.funda.nl

• Perceelopp.: 138 m2 • Kamers: 5 • Slaapkamers: 4

Bezoek de website of download de Namaco Apps in de Appstore

Bekijk het complete aanbod op namaco.nl

2


Een verhuizing is iets waar je vaak erg naar uitkijkt. Eindelijk kun je in dat grotere of mooiere huis gaan wonen, in die leuke buurt. Maar kinderen kunnen vaak erg tegen een verhuizing opzien. Ze moeten hun vriendjes en vriendinnetjes achterlaten, weg uit hun vertrouwde buurt en naar een andere school. Daarnaast kan een verhuizing voor stress, of in ieder geval spanningen zorgen. Maak de verhuizing ook leuk voor de kinderen door er samen over te praten.

38


VerhuizenDoeJeZo

Omgevingsfactoren door de ogen van een kind Al op hele jonge leeftijd kunnen kinderen de invloed van een verhuizing merken. Je zou misschien denken dat een baby zich nog zo weinig bewust is van zijn omgeving, dat deze niet veel merkt van een verhuizing. Toch zijn baby’s erg gevoelig voor veranderingen en voor de energie die je als ouder uitstraalt. Brengt een verhuizing voor jou veel stress met zich mee, dan zal je baby zich ook gestresst voelen. Je kunt daarom het beste tijdens de verhuizing zoveel mogelijk hetzelfde houden voor de baby. Wacht liever nog even met het kopen van allemaal nieuwe spulletjes voor in de babykamer en houdt in het begin nog het eigen bedje, gordijnen, dezelfde kleuren en dekens. Jouw kleine zal zich zo het snelste op zijn gemak voelen in de nieuwe woning. Verhuizen met een peuter Peuters kun je van tevoren voorbereiden op de verhuizing. Lees samen een boekje over verhuizen, waardoor je jouw kind leert wat ‘verhuizen’ inhoudt. Breng ook alvast een bezoekje aan de nieuwe woning en de nieuwe buurt, zodat je samen de nieuwe school en bijvoorbeeld een speeltuin in de buurt kan bekijken. Misschien mag hij of zij zelfs al een keertje op ‘proef’ komen op de nieuwe peuterschool. Soms lijken peuters in eerste instantie geen moeite te hebben met een verhuizing, maar

als het eenmaal tot hen doordringt dat ze niet meer teruggaan naar de oude buurt zorgt dit alsnog voor problemen. In dit geval is een flinke dosis begrip en geduld de beste remedie. Jouw peuter zal na verloop van tijd wennen aan de nieuwe woning en de nieuwe omgeving. Verhuizen met een kleuter Vanaf een jaar of vier/vijf kan een kind echt betrokken worden bij de verhuizing. Neem jouw zoon of dochter mee naar het nieuwe huis en laat hem of haar een eigen kamer uitkiezen en een eigen behang of kleur op de muur. Je kunt alvast vertellen waar alle spullen komen te staan en hoe het er straks uit komt te zien. Ook op deze leeftijd kun je vragen of jouw kind al een dagje op de nieuwe school mag meelopen. Als de verhuizing dichterbij komt kun je jouw kind vragen om te helpen met het inpakken van zijn of haar eigen spulletjes. Stop tijdens de verhuizing een spelletje, knuffeltje en eventueel iets te eten en drinken in een rugzakje, zodat hij of zij zich niet hoeft te vervelen. Zorg er wel voor dat je af en toe aandacht hebt voor je kind of breng hem of haar even bij een oppas. Zo voorkom je dat jouw kind zich ‘verloren’ voelt tussen alle dozen. Verhuizen tijdens de puberteit Oudere kinderen zullen wat makkelijker beseffen wat een verhuizing precies inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken. Toch wil dat niet zeggen dat de verhuizing zelf voor hen ook makkelijker zal zijn. Kinderen in de leeftijdscategorie 11 tot 15 jaar krijgen al veel veranderingen voor hun kiezen die hen onzeker kunnen maken; denk hierbij aan de overstap naar de middelbare school, de puberteit en lichamelijke veranderingen. Een verhuizing kan op zo’n moment nét even teveel zijn. Betrek een puber zoveel en zo vroeg mogelijk bij de verhuizing, zo geef je het gevoel dat je hem of haar serieus neemt. Het kan ook helpen om hem of haar zelf een nieuwe school te laten kiezen en de nieuwe kamer zelf te laten inrichten.

Tips & tricks • Vertel jonge kinderen pas over de verhuizing als je ook echt duidelijkheid kan verschaffen: dáár gaan we wonen, dáár is je nieuwe school en dáár is het nieuwe winkelcentrum. • Bij oudere kinderen is het juist beter om open en eerlijk te zijn en hen zo vroeg mogelijk bij de verhuizing te betrekken. Ze kunnen anders het gevoel krijgen dat je informatie voor hen achterhoudt. • Vertel niet alleen dat, maar vooral ook waarom je gaat verhuizen • Praat veel met jouw kinderen en zorg dat er ook ruimte is voor negatieve gevoelens over de verhuizing • Licht ook alvast de oude school in. Zij zullen er begrip voor hebben als jouw kind het wat moeilijk heeft. • Laat in het oude huis zolang mogelijk één kamer gezellig en vertrouwd, zodat jouw kind zich hierin kan terugtrekken als het even teveel wordt. Zorg er vervolgens in het nieuwe huis voor dat er zo snel mogelijk een plek ingericht wordt met vertrouwde spulletjes. • Laat jouw kind zeker in het begin af en toe vriendjes uit de oude buurt uitnodigen om te komen spelen of logeren. • Houd in het begin goed contact met de nieuwe school. Het kan zijn dat ze hier net een ander lesprogramma volgen of iets voor of achter lopen op het lesprogramma van de oude school.

Verhuizen DoeJeZo

39


Bel voor meer informatie 088 200 2000 Alphen aan den Rijn

Hugo de Grootstraat 56

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 100 m2 Woonopp.: 82 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 4 Bouwperiode: 1906-1930

Alphen aan den Rijn

Zwanebloem 34

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 151 m2 Woonopp.: 150 m2 Inhoud: 450 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2011

Alphen aan den Rijn

Schoener 16

Bergschenhoek

Manderhof 19

Villa Perceeloppervlakte: 551 m2 Woonopp.: 140 m2 Inhoud: 530 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1989

Berkel en Rodenrijs

Zomertaling 6

Penthouse Woonlaag: 5 Woonopp.: 115 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 2005

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 99 m2 Woonopp.: 100 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1989

Vraagprijs € 187.000,- k.k.

Vraagprijs € 300.000,- k.k.

Vraagprijs € 499.000,- k.k.

Vraagprijs € 317.000,- k.k.

Vraagprijs € 242.500,- k.k.

Berkel en Rodenrijs

Delfgauw

Delft

Delft

Gouda

Jan Ligthartsingel 17

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 222 m2 Woonopp.: 150 m2 Inhoud: 445 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2006

Delftsestraatweg 151

Grachtenpand Perceeloppervlakte: 466 m2 Woonopp.: 165 m2 Inhoud: 500 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1967

van der Haertstraat 53

Portiekflat Woonlaag: 2 Woonopp.: 67 m2 Inhoud: 200 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1966

Kluutring 8

Cornelis Ketelstraat 44-b

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 127 m2 Woonopp.: 75 m2 Inhoud: 225 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1980

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 73 m2 Woonopp.: 71 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1915

Vraagprijs € 535.000,- k.k.

Vraagprijs € 475.000,- k.k.

Vraagprijs € 155.000,- k.k.

Vraagprijs € 225.000,- k.k.

Vraagprijs € 149.000,- k.k.

Gouda

Leiden

Leiden

Leiden

Leidschendam

Waterlelie 61

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 225 m2 Woonopp.: 119 m2 Inhoud: 400 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1976

Arendshorst 131

Galerijflat Woonlaag: 7 Woonopp.: 88 m2 Inhoud: 230 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1972

Galgewater 37

Maisonnette Woonlaag: 2 Woonopp.: 116 m2 Inhoud: 350 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1981

Van der Blom-Vijlbriefhof 4

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 262 m2 Woonopp.: 115 m2 Inhoud: 385 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1983

Landlustlaan 49

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 118 m2 Woonopp.: 100 m2 Inhoud: 325 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 1992

Vraagprijs € 345.000,- k.k.

Vraagprijs € 150.000,- k.k.

Vraagprijs € 385.000,- k.k.

Vraagprijs € 412.000,- k.k.

Vraagprijs € 267.500,- k.k.

Oegstgeest

Rijnsaterwoude

Rijswijk

Rijswijk

’s-Gravenhage

M. Harpertszoon Tromplaan 192

Portiekflat Woonlaag: 4 Woonopp.: 68 m2 Inhoud: 200 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1955

Vraagprijs € 186.750,- k.k.

Suyderbon 40

Villa Perceeloppervlakte: 448 m2 Woonopp.: 174 m2 Inhoud: 650 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1990

Vraagprijs € 769.000,- k.k.

Delftweg 159

Galerijflat Woonlaag: 3 Woonopp.: 61 m2 Inhoud: 180 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1985

Vraagprijs € 139.000,- k.k.

Kerklaan 58

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 60 m2 Woonopp.: 55 m2 Inhoud: 170 m3 Kamers: 3 Bouwperiode: -1906

Vraagprijs € 185.000,- k.k.

kijk voor alle huizen www.makelaarsland.nl

Haverkamp 391

Galerijflat Woonlaag: 3 Woonopp.: 47 m2 Inhoud: 145 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1965

Vraagprijs € 83.900,- k.k.


Bel voor meer informatie 088 200 2000 ’s-Gravenhage

Hulshorststraat 11

Portiekwoning Woonlaag: 3 Woonopp.: 60 m2 Inhoud: 195 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1935

’s-Gravenhage

De Gaarde 398

Galerijflat Woonlaag: 1 Woonopp.: 78 m2 Inhoud: 245 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1959

’s-Gravenhage

J.J. Heggekade 14

Maisonnette Woonlaag: 3 Woonopp.: 71 m2 Inhoud: 210 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1986

’s-Gravenhage

Perenstraat 103

Portiekwoning Woonlaag: 3 Woonopp.: 105 m2 Inhoud: 345 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1930

’s-Gravenhage

Forellendaal 337

Galerijflat Woonlaag: 8 Woonopp.: 84 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1976

Vraagprijs € 107.000,- k.k.

Vraagprijs € 112.500,- k.k.

Vraagprijs € 147.500,- k.k.

Vraagprijs € 149.000,- k.k.

Vraagprijs € 150.000,- k.k.

’s-Gravenhage

’s-Gravenhage

’s-Gravenhage

’s-Gravenhage

’s-Gravenhage

Joan Maetsuyckerstraat 114

Portiekwoning Woonlaag: 2 Woonopp.: 70 m2 Inhoud: 225 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1924

Leersumstraat 23

Benedenwoning Woonlaag: 1 Woonopp.: 68 m2 Inhoud: 265 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1940

Stuyvesantstraat 245

Portiekwoning Woonlaag: 2 Woonopp.: 80 m2 Inhoud: 255 m3 Kamers: 2 Bouwjaar: 1931

Vier Heemskinderenstraat 218

Benedenwoning Woonlaag: 1 Woonopp.: 93 m2 Inhoud: 300 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1936

Van Nagelhof 3

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 61 m2 Woonopp.: 75 m2 Inhoud: 240 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2004

Vraagprijs € 154.000,- k.k.

Vraagprijs € 165.500,- k.k.

Vraagprijs € 167.500,- k.k.

Vraagprijs € 169.500,- k.k.

Vraagprijs € 195.000,- k.k.

’s-Gravenhage

’s-Gravenhage

’s-Gravenhage

’s-Gravenhage

Sassenheim

Zilvermeeuwlaan 4

Portiekflat Woonlaag: 2 Woonopp.: 110 m2 Inhoud: 330 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 2002

Stekelbaarssingel 28

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 186 m2 Woonopp.: 147 m2 Inhoud: 430 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 2000

Van der Stoklaan 13

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 208 m2 Woonopp.: 126 m2 Inhoud: 375 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2005

Emmastraat 47

Herenhuis Perceeloppervlakte: 205 m2 Woonopp.: 220 m2 Inhoud: 750 m3 Kamers: 7 Bouwjaar: 1906

Essenlaan 11

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 172 m2 Woonopp.: 70 m2 Inhoud: 250 m3 Kamers: 4 Bouwjaar: 1955

Vraagprijs € 219.000,- k.k.

Vraagprijs € 299.000,- k.k.

Vraagprijs € 375.000,- k.k.

Vraagprijs € 500.000,- k.k.

Vraagprijs € 219.500,- k.k.

Wassenaar

Zevenhuizen

Zoetermeer

Zoetermeer

Zoetermeer

Starrenburglaan 28

Portiekflat Woonlaag: 3 Woonopp.: 71 m2 Inhoud: 200 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 1958

Vraagprijs € 169.500,- k.k.

Kratonlaan 9

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 300 m2 Woonopp.: 161 m2 Inhoud: 480 m3 Kamers: 5 Bouwjaar: 2008

Vraagprijs € 529.000,- k.k.

Buitenom 35

Portiekflat Woonlaag: 5 Woonopp.: 110 m2 Inhoud: 310 m3 Kamers: 3 Bouwjaar: 2006

Vraagprijs € 227.500,- k.k.

Hildebrandhove 107

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 154 m2 Woonopp.: 125 m2 Inhoud: 370 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1979

Vraagprijs € 249.000,- k.k.

kijk voor alle huizen www.makelaarsland.nl

Bodohout 13

Eengezinswoning Perceeloppervlakte: 119 m2 Woonopp.: 145 m2 Inhoud: 440 m3 Kamers: 6 Bouwjaar: 1996

Vraagprijs € 255.000,- k.k.


Zorgeloos aankopen met Makelaarsland ‘Hoeveel is het huis waard?’ ‘Zijn er gebreken?’ ‘Wat moet ik bieden?’ De NVM aankoopmakelaars van Makelaarsland behartigen úw belangen. Uw makelaar geeft u inzicht in de waarde van de woning, onderzoekt mogelijke gebreken en voert scherpe onderhandelingen.

Ga voor de unieke formule van Makelaarsland en bespaar duizenden euro’s!

Al vanaf

€295 (incl. btw)

Gratis aankoophulplijn Bel vrijblijvend onze aankoophulplijn voor al uw vragen!

088 200 2000

samen met


[Advertorial]

Woningverkopers lopen te laat

tegen problemen aan

Daar snapte ik niets van. We hebben de lening al tien jaar geleden afgelost.’ Mevrouw Bouwman vult aan: ‘We wisten niet dat de hypotheekakte van onze oude woning nog stond ingeschreven in het hypothekenregister van het Kadaster. Deze inschrijving moesten we door de notaris laten doorhalen. In het koopcontract staat dat wij het huis ‘vrij van hypotheek’ moeten leveren aan de koper.’ Notaris voorkomt boete De notaris vertelt het echtpaar dat de hypotheek niet automatisch verdwijnt als de lening wordt afgelost. Om hier nog een schepje bovenop te doen, bestaat de oude hypotheekbank niet meer. En die moet wel toestemming geven om de hypotheek van het huis af te halen. ‘De notaris wist gelukkig een oplossing, maar die kostte wel tijd. Wij waren ontzettend bang dat we een boete zouden krijgen omdat wij het huis niet op tijd konden opleveren. Maar het ging net goed. Dankzij de notaris!’, aldus Bouwman.

Bestaande koopwoningen zijn de afgelopen jaren steeds goedkoper geworden. Daarnaast staan er ook nog eens veel huizen te koop. De meeste mensen zijn blij als ze hun huis kwijt zijn, zo ook Sander Willemse. Maar veel te laat kwam hij erachter dat hij de handtekening van zijn ex nodig had. Gevolg: een boete omdat zijn woning niet op tijd kon worden verkocht. Jaren geleden kocht Sander Willemse zijn eerste huis. Niet lang daarna ontmoette hij zijn eerste vrouw. Ze trok bij hem in en na enkele jaren trouwden zij in gemeenschap van goederen. Helaas duurde het huwelijk niet erg lang en besloot het echtpaar te scheiden. ‘Ik bleef achter in het huis, want ik had het huis tenslotte zelf gekocht’, aldus Willemse. Huis na scheiding Een paar maanden geleden wilde hij het huis verkopen. Samen met zijn nieuwe liefde heeft hij een nieuwbouwwoning gekocht. Willemse: ‘Alles was al rond en er hoefde alleen nog maar getekend te worden. Helaas bleek toch niet alles goed te zijn geregeld.’ Na de scheiding was nooit een akte ingeschreven waarin stond dat de woning van Willemse bleef. ‘Een koude douche! In het echtscheidingsconvenant stond dat het huis van mij zou blijven. Ik ging er vanuit dat dit voldoende was. Maar nu blijkt dat ik die afspraak officieel bij de notaris had moeten vastleggen’, zegt Willemse. Zijn ex-vrouw moest nu ook tekenen. ‘Om hier nog een schepje bovenop te doen, kwam ik hier veel te laat achter, waardoor ik mijn woning niet op tijd kon leveren. En dit betekende een boete. Als ik eerder naar de notaris was gegaan, had ik dit kunnen voorkomen.’

Boeteclausule In de koopakte staat meestal een boeteclausule. Als de woning niet op tijd wordt overgedragen, moet de verkoper vaak 10 procent van de koopsom als boete betalen. Veel mensen weten dit niet. Of lopen aan het eind van het verkoopproces tegen problemen aan die zij eerder hadden kunnen oplossen als de notaris bijtijds in beeld was gekomen. Notaris eerder in beeld De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie pleit er dan ook voor om de notaris eerder in het koopproces te betrekken. Wanneer het werk van de notaris naar voren schuift, wordt het hele proces efficiënter. De akte van levering is niet langer een ‘reparatieakte’ voor problemen die in de koopfase niet zijn opgelost. Hypotheek al afgelost, toch? Ook de heer en mevrouw Bouwman liepen op het laatste moment tegen problemen aan. Het stel woonde al dertig jaar in hun prachtig verbouwde woning. Toen de kinderen het huis uitgingen, wilden ze graag kleiner gaan wonen. Vlak voor de overdracht van hun oude woning, kregen zij een telefoontje van de notaris. De heer Bouwman: ‘Er zou nog steeds een hypotheek op het huis zitten.

Meer informatie Wilt u advies, neem dan contact op met een notaris uit de buurt. Via de zoekfunctie op de website www.notaris.nl is het eenvoudig om een notaris in de buurt te vinden. Bereid het eerste bezoek aan de notaris goed voor en lees de tips op www.notaris.nl/op-gesprek. De KNB is de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Alle (kandidaat-)notarissen zijn verplicht aangesloten bij de KNB.

EEn woning kopEn of vErkopEn? Wat moet u regelen? Wat zijn veelvoorkomende problemen? En waarom moet u eigenlijk naar de notaris? Op www.notaris.nl is alles voor u op een rijtje gezet. Doe de online test en ontvang vrijblijvend advies op maat.

www.notaris.nl Je regelt het bij de notaris.

Gratis brochure Woning Verkopen U kunt de brochure afhalen bij veel notariskantoren. Of gratis downloaden via de website www.notaris.nl/een-woning-verkopen. Ook beschikbaar online als doorbladerbare versie.

Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie

43


Wanneer de zon weer schijnt, kook je het liefste buiten. Natuurlijk doet de barbecue het altijd goed, maar tegenwoordig zijn de mogelijkheden allang niet meer beperkt tot het bereiden van vlees of vis op de grill. Er is inmiddels een ruime keuze aan buitenkeukens verkrijgbaar, waarmee je ook buiten jouw specialiteiten en culinaire hoogstandjes kunt bereiden.

44

Home made


Home made

Koken in de buitenlucht Ook zo’n handige buitenkeuken voor op je balkon of terras? Met deze klusinstructie maak je hem zelf in een handomdraai. Een paar planken, deurtjes, een bovenblad van Chinees hardsteen en klaar is je buitenkeuken! Benodigdheden: Vurenhout geschaafd (kopmaat 14,3 x 1,8 cm) • 8 x lat van 60,5 cm

Stap 10

Teken met potlood en rolmaat de gewenste lengtes af. In de boodschappenlijst vind je de juiste maten voor elk onderdeel.

Bevestig de vier tussenschotten tussen de staanders op de bodem en op de middenplank.

Stap 2

Monteer de twee louvredeurtjes met de vier scharnieren.

Zaag de latten op maat.

Voor de zijkanten: • 12 x lat van 116,4 cm

Voor de tussenschotten: Vurenhout geschaafd (kopmaat 4,4 x 1,8 cm) • 4 x lat van 56,9 cm

Stap 11

Stap 3

Stap 12

Voor het maken van de zijkanten: leg de latten vier aan vier tegen elkaar. Teken een lijn op 1,8 op 30 en op 58,7 cm, gerekend vanaf de onderkant.

Schuur het geheel. Zet alles in de grondverf en lak het minstens 2 keer af. Plaats als laatste de twee tegels van hardsteen op de bovenkant en zet deze met montagekit vast.

Stap 4

Voor de bovenkant, bodem en middenplank: • 4 x lat van 54,2 cm

Lijm en schroef (35 mm) twee steunen net boven de onderste lijnen vast. De overige vier steunen komen net onder de midden- en bovenlijnen. Tip: boor de schroefgaten voor met een 3 mm houtboor en ruim het gat met behulp van de verzinkboor. Zo ‘kiezen’ de schroeven een rechte weg en vallen de schroefkoppen netjes in het hout.

Stap 5

Voor de staanders: • 6 x lat van 57,8 cm De steunen voor boven- en onderkant en plank: Vurenhout geschaafd (kopmaat 4,4 x 4,4 cm) • 4 x 10 cm (voor de poten) • Grondverf / buitenbeits • Verf (buitenkwaliteit) • Spaanplaatschroeven (3 x 35 mm 3x 50 mm) • Houtlijm (buitenkwaliteit) • Montagekit • 2 x tegel van Chinees hardsteen (60 x 60 cm) • 2 x louvredeurtje (gesloten model 39,4 x 60,1 cm) • 4 x scharnier (50 x 39 mm)

Gereedschappen: • Timmerpotlood • Rolmaat • Schroefmachine • Houtboortje 3 mm • Verzinkboor • Handzaag/afkortzaag

Stap 1

Voor de bodem: lijm en schroef de latten aan de onderkant, tégen de onderste steunen. Laat tussen de latten een ruimte open van 2 mm.

Stap 6 Bevestig de vier poten tegen de onderkant van de planken.

Stap 7 Voor de middenplank: zaag uit twee latten twee inkepingen van 1,8 cm diep. De inkepingen zijn 4,4 cm breed en komen op 34 cm van de buitenzijden. Haal het overtollige stukje hout met de beitel weg. Tip: haal het overtollige hout bij de inkeping in twee of drie keer weg. Als je het in één keer probeert loop je het risico dat de lat gaat splijten.

Stap 8 Lijm en schroef de planklatten op de middelste steunen. Ook hier 2 mm tussenruimte bewaren. Zorg ervoor dat de twee planken met inkepingen aan de buitenkant komen.

• Houtbeitel • 2x schilderset (roller, verfbakje en kwast) • Schuurpapier • Kitspuit

Stap 9 Bevestig de latten voor de bovenkant op de bovenste steunen. Plaats de staanders in de inkepingen van de middenplank en tussen de onder- en bovenkant. Lijm en schroef ze vast.

Tip:

sparante Als je tran gebruikt, ts buitenbei buitenkeu hoef je de d n ro g de ken niet in ! en tt verf te ze

Meer inspiratie? Op de website van KARWEI zijn allerlei leuke DIY-projecten te vinden, variërend van het opleuken van je bestaande, tot het maken van je eigen meubels en decoraties. Er zijn kant en klare handleidingen beschikbaar, die je met één druk op de knop kunt uitprinten. Alle benodigdheden zijn verkrijgbaar bij KARWEI. Welk project je ook kiest, er is altijd ruimte voor jouw eigen creativiteit. Zo ben je verzekerd van een uniek eindresultaat, voorzien van jouw eigen ‘touch’. De leukste DIY-ideeën vind je op karwei.nl/inspiratie

Home made

45


Woodna agen

Zaterdag 17 – zondag 18 augustus 2013

Open tuindagen Kwekerij Krijn Spaan, Kortenhoef Tijd: Zaterdag 10.00 uur - 17.00 uur, zondag 11.00 uur - 17.00 uur Entree: Gratis Thema: ‘Bijzondere vaste planten & heesters’ Zin in een leuk dagje uit? Kom gezellig langs op onze Tuinfair! Hier kunt u hobby, passie en ontspanning combineren en heerlijk rondstruinen tussen een zee aan bloemen en planten. U kunt genieten van een assortiment van 1800 soorten vaste planten en vele soorten gewone en bijzondere heesters. Er zijn bekende kwekers uit heel Nederland met hun eigen assortiment, zodat er een compleet aanbod aanwezig is. Zaterdag 31 augustus – zondag 1 september 2013

Proef het Landleven, Posterholt Tijd: 11.00 uur - 18.00 uur Entree: € 4,- per persoon, kinderen en 65+ gratis

Woensdag 21 – zondag 25 augustus 2013

Landgoedfair Mariënwaerdt, Beesd Woensdag, donderdag, zaterdag, zondag: 10.00 - 18.00 uur Vrijdag: 10.00 - 20.00 uur Entree: € 15,- parkeren € 2,- (t.b.v. Stichting BIO Kinderrevalidatie). Vrijdagavond 18.00 uur - 20.00 uur: € 10,-. Kinderen tot en met 12 jaar gratis. Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Tijd:

Landgoedfair 2013: Lekker landelijk! De 19e Landgoedfair op landgoed Mariënwaerdt vindt plaats van 21 tot en met 25 augustus 2013. Vijf dagen lang kunnen bezoekers genieten van het echte zomerse buitenleven en de mooie producten en lekkernijen die daarbij horen. De Landgoedfair is één van de meest gezellige en sfeervolle buitenfairs van Nederland. Ruim 160 standhouders bieden een grote variëteit aan buiten- en binnenartikelen en bijzondere kleding en accessoires. Het prachtige landgoed, de rondleidingen door de moestuin en Huize Mariënwaerdt, de bijzondere gerechten, de gezellige terrassen, passende muziek en het spectaculaire demonstratieprogramma in de Grote Parade zorgen samen voor een onvergetelijke dag uit in een lekker landelijke sfeer.

…je bij PostNL gebruik kunt maken van de Verhuisservice? Via de Verhuisservice informeert u gratis alle belangrijke bedrijven over uw verhuizing (ook bij een verhuizing naar het buitenland). Post die in deze tussenperiode of later nog gericht is aan uw oude adres wordt doorgestuurd naar uw nieuwe adres.

46 Woon agenda

Na het succes van 2012 vindt wederom Proef het Landleven plaats op de prachtige locatie Kasteel Aerwinkel in Posterholt. Er is een zestigtal standhouders met mooie landelijke producten. Met onder andere jams, Ierse producten, groendecoraties, chutneys, weckproducten, airbrush, tiffany, wijnen, fudge, brocante, savon de marseille, oliën en azijnen, sieraden, servies en nog veel meer. Daarnaast zijn er vele demonstraties van o.a. een een valkenier, jachthonden, puppybehendigheid, sterkste mannen van Limburg, schapendrijven, een kunstsmid, een imker en schilderijtechniek van Bob Ross. Zondag 18 augustus 2013

Antiek en Brocantemarkt, Limbricht Tijd: 10.00 uur – 17.00 uur Entree: € 2,- per persoon Op 18 augustus vindt er op de binnenplaats van Kasteel Limbricht een gezellige Antiek en Brocantemarkt plaats. Er zal een 50-tal kramen aanwezig zijn waar u kunt rondneuzen tussen antiek en brocante. Daarnaast kunt u op het terras van Kasteel Limbricht heerlijk een kopje koffie drinken met een smakelijk stuk vlaai of uitgebreid lunchen of dineren in echte kasteelsferen. De entree is onder de poort van het kasteel en kunt u ter plekke betalen.

…het akkoord van het kabinet over maatregelen voor de woningmarkt gunstig uit kan pakken voor uw verbouwing?

…de gemiddelde Nederlander meerdere onnodige verzekeringen heeft en eigenlijk veel geld kan besparen?

Eén van de belangrijkste aspecten van dit akkoord is de BTW-verlaging in de bouw, van 21% naar 6%. Voor u als consument kan dit positieve gevolgen hebben, omdat bedrijven lagere prijzen zullen hanteren voor verbouwingen. Wilt u bijvoorbeeld uw kozijnen vervangen of een dakkapel plaatsen, dan zal dat dit jaar extra voordelig kunnen.

In Nederland zijn slechts drie verzekeringen verplicht; de ziektekostenverzekering, de WAautoverzekering en brandverzekering voor mensen met een eigen huis. Wees kritisch bij het afsluiten van overige verzekeringen. Vraag je af of ze je echt meer opleveren dan je eraan kwijt bent.


[Advertorial]

Welkom bij

Goossens wonen & slapen

Van het ontwerpen van meubelen tot en met een perfecte aflevering en montage bij u thuis. Goossens heeft dit hele traject in eigen beheer en dat is de reden waarom ze topkwaliteit meubelen tegen de gegarandeerd laagste prijs kunnen leveren. Als gerenommeerd bedrijf met een historie van meer dan een halve eeuw is Goossens uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van kwaliteitsmeubelen in de Benelux en daarbuiten. Het hele jaar door worden de nieuwste trends gevolgd en wordt er geluisterd naar de wensen van klanten voor een continu vernieuwende collectie. Maar het blijft niet bij een mooi ontwerp, want de kwaliteit- en preventiemedewerkers zijn uitermate kritisch op de constructie, materiaalkeuze, afwerking en uitstraling. Daarom testen zij alle materialen en ieder meubel uitvoerig om de kwaliteit en duurzaamheid van de meubelen te kunnen garanderen. Goossens geeft niet voor niets een brancheoverschrijdende garantie van 10 jaar op het grootste deel van de collectie. 10 locaties Op een tiental goed bereikbare locaties in Nederland presenteert Goossens in grote tot XXL-stores compleet uitgewerkte woon- en slaapkamer-

interieurs in 1001 smaken, stijlen en sferen. Onder meer in Amsterdam, Heerlen, Nuenen, Roermond, Rotterdam, Leiderdorp en Zevenaar. Ideaal om ideeën op te doen wat betreft het combineren van meubelen, stijlen en het gebruik van kleuren en accessoires. Kijk voor een overzicht van alle filialen op www.goossens.nl Persoonlijk advies Vanzelfsprekend kunt u bij Goossens rekenen op een uitgebreid advies. De deskundige woon- en slaapadviseurs staan voor u klaar en door voortdurende scholing en training zijn zij uitstekend op de hoogte van de nieuwste trends en mogelijkheden. En wilt u nog een stapje verder gaan, dan kunt u bij Goossens gebruik maken van een gratis en persoonlijk interieuradvies.

Speciaal opgeleide stylistes met een jarenlange ervaring maken in een afspraak een verrassend en praktisch ontwerp voor de inrichting van uw woning. Hetzelfde geldt voor uw slaapkamer. Want heeft u ooit gedacht aan een persoonlijk slaapadvies? De experts van Goossens helpen u graag. En gratis! U zult slapen als nooit tevoren. Alles is mogelijk Nagenoeg alle meubelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen en afmetingen. Zo kiest u bij banken niet alleen uit stof of leder, maar ook uit honderden kleuren, verschillende vullingen en de door u gewenste poten. Bij de houten meubelen – zoals salon- en eetkamertafels, kasten of dressoirs – vindt u vele hout- en kleurstalen om uit te kiezen. En op de slaapkamerafdeling is de keuze in boxsprings, kasten en matrassen ongekend groot en uiteraard ook weer voorzien van een professioneel slaapadvies. Maar ook voor specifieke wensen en meubelen op maat bent u bij Goossens aan het juiste adres. Eigen vakmensen verrichten zeer uiteenlopende aanpassingen. Van het omkleuren en lakken in de eigen spuiterij tot een meubel dat volledig op maat wordt gemaakt. Zo bent u altijd verzekerd van het meubel zoals u het wenst. Uiteraard uitgevoerd volgens dezelfde hoge kwaliteitseisen die Goossens hanteert.

Goossens wonen & slapen

47


Wonen in

de Watertoren van IJmuiden 48


“Dat is mijn toren”, dacht Karin. Ze woonde 30 jaar tegenover de Watertoren in IJmuiden. Wanneer ze met haar hondje in de duinen wandelde, torende de 42 meter hoge toren uit 1915 boven alles uit. “Daar woon ik, zei ik toen al”, vertelt Karin die er een jaar geleden ook echt in ging wonen.

Ze greep de mogelijkheid aan om haar eigen woning in te ruilen voor de koop van een appartement in de Watertoren. Een ruilkoop via Arjen de Pagter van Rijksmonumenten in Zeeland, die meerdere Watertorens in bezit hebben. In de Watertoren IJmuiden zijn elf loftappartementen gesitueerd met rondom een adembenemend uitzicht. Hoe hoger je gaat, hoe duurder de appartementen worden. De leefoppervlaktes variëren van 65m2 tot 185m2.

Karin woont onderin. “Ik begin beneden en eindig boven. Maar alle gekheid op een stokje: elke verdieping is uniek. Die van mij heeft een U-vorm. Ik had wat betreft de indeling inspraak waar de keuken en de badkamer zouden komen. De inrichting, vloeren, wanden en de materialen ervan kon ik mee bepalen. Mijn uitzicht is op het park. Gek genoeg wist mijn hondje precies waar hij wezen moest toen we hier gingen wonen. Zelf pakte ik in het begin nog weleens een verkeerde deur.

Anders wonen

49


Je zou kunnen zeggen dat deze woning letterlijk op mijn pad kwam, het Watertorenpad. Dit is mijn woondroom.” Het oude statige gebouw in IJmuiden verloederde. Vele organisaties vonden dat doodzonde en Rijksmonumenten Zeeland liet bouwer Tom de Boer er nieuwe loftappartementen in realiseren. Via een lift is met een ingenieus toegangssysteem tot midden in het loftappartement te komen. Negen van de elf appartementen hebben een inpandige buitenruimte, een overdekt balkon. Op de begane grond zijn de bergingen waar bewoners fietsen en dergelijke kwijt kunnen. “Al horen die, vind ik, niet in de mooie hal.” Toen de mogelijkheid voor Karin zich voordeed om hier te komen wonen, aarzelde ze geen seconde. “Mijn gezinssituatie was zo dat ik dit kon doen. Maar ik tekende wel pas toen alles klaar was. Je weet nooit of je voor onverwachte dingen komt te staan. Ik wilde wel gelijkvloers wonen, met het oog op mijn slechte enkel en de toekomst. Dat doe ik nu en ze moeten me hier later echt uit wegdragen.” Over twee jaar bestaat de toren 100 jaar.

“Deze Watertoren is toch een symbool voor IJmuiden” Karin hoopt op een feestje. Er is een niet erg actieve VvE aanwezig. De meeste appartementen worden verhuurd. Haar hoop is op de gemeente gevestigd. “Deze Watertoren is toch een symbool voor IJmuiden. Wanneer die een eeuw oud wordt mag dat toch niet onopgemerkt voorbij gaan?” Dat Karin begaan is met de toren moge duidelijk zijn. “Wanneer ik in de schitterende hal een voetstap zie, maak ik dat zelf even schoon. Ik wil de hal qua aanzien gewoon netjes houden. Die is namelijk zo mooi.” Karin praat enkel in superlatieven wanneer ze het over haar woning in de Watertoren heeft. “Toen ik mijn woning net betrok waren de bouwvakkers nog bezig met de bovenliggende appartementen. Ze bivakkeerden zelf tijdens de bouw ook in de toren. Ik kon altijd terecht met vragen en ze losten zaken snel op. Ik hoefde maar te kikken en ze stonden voor me klaar. Erg prettig. Dat heeft mij een goed thuisgevoel gegeven en daar ben ik ze nu nog dankbaar voor. Wanneer ik thuiskom, kijk ik altijd naar de sterrenhemel. Die lijkt dan helder en duidelijker dan voorheen. En ik kijk even naar het bootje (de windvaan) bovenop de Watertoren. Als ik dan naar binnen loop, besef ik weer hoe uniek ik woon.”

50 Anders wonen


Zonnige tijden voor het kopen van een huis?

2009

€ 880 -, PE R M A A ND

2013

€ 695 -, PE R M A A ND

Uw NVM-aankoopmakelaar laat u graag uw ruimere mogelijkheden zien


Uw nieuwe huis al op het oog? U bent druk met de verkoop van uw huis. Wellicht heeft u uw nieuwe huis al op het oog, of misschien zelfs al gekocht. Natuurlijk maakt u dat weer tot uw eigen paleis met een volledige opfrisbeurt van binnen en buiten. Vergeet dan zeker het buitenschilderwerk niet, want een goede verflaag beschermt uw bezit tegen ons wispelturige klimaat. Voor het buitenschilderwerk adviseren wij altijd professionele verf. Deze is makkelijker verwerkbaar en beschermt uw huis langer, zodat u dus minder snel opnieuw de verfkwast hoeft te hanteren (en dus uiteindelijk voordeliger uit bent). Natuurlijk is het voor de binnenkant van uw nieuwe huis best lastig kiezen; welke kleur verf, welk behang, welke jaloezieĂŤn? Wij adviseren u daarom graag in onze winkels, waar u naast verf ook een groot assortiment behang, raamdecoratie, shutters, gordijnen en vloeren vindt! Kom dus langs in een van onze ruim 190 winkels of bestel nu ook online via onze webshop.

Professionele verf is verkrijgbaar bij:

Verf, behang, raamdecoratie, shutters, gordijnstoffen en vloeren. Kom langs in onze winkel of bestel nu ook via de webshop! www.decohome.nl - www.verfenwand.nl

WonenDoeJeZo Magazine  

WonenDoeJeZo Magazine Midden West Nederland, editie augustus 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you