Page 1

OPPERVLAKTEN NEN 2580 AFWERKSTATEN adviseren - tekenen - coördineren

B+M Den Haag is gespecialiseerd in het opstellen van NEN 2580 oppervlakte metingen. Op basis van uw digitale tekeningen bestand kunnen wij alle vierkante meters bepalen waarbij u een compleet overzicht krijgt van de vierkante meters in uw pand(en). Indien er geen digitale tekeningen aanwezig zijn of er twijfel is over de maatvastheid van de digitale

tekeningen kunnen wij uw pand(en) inmeten met onze digitale inmeetapparatuur om de tekeningen te corrigeren of uit te tekenen. Tekeningen worden in Autocad of Revit aangeleverd.

gemeten NVO, kleuren geven bouwbesluitfuncties aan

De meetstaten bestaan uit tekeningen en Excelstaten welke een onderlinge koppeling hebben. Zo worden wijzigingen in de tekeningen automatisch in de Excelstaten doorgevoerd. De verschillende soorten oppervlakten uit de NEN 2580 en het Bouwbesluit 2012 hebben elk hun eigen kleur. Zo is voor een ieder duidelijk wat er gemeten is en worden discussies voorkomen. Bij oplevering van nieuwbouw panden kunnen wij een controle meting verrichten en deze verwerken tot NEN 2580 oppervlakte tekeningen. Zodoende kunt u controleren of de gehuurde vierkante meters (VVO) in het contract corresponderen met hetgeen opgeleverd is. Zo heeft U: • Een duidelijk overzicht van de m² van uw panden • Inzichtelijk hoeveel VVO (Verhuurbaar Vloer Oppervlak) wordt verhuurd en hoeveel er leegstaat • Hoeveel m² GO (Gebruiks Oppervlak) uw woning is

één tekening met verschillende verschijningsvormen

brutovloeropp. (BVO)

demarcatie functies

gebruiksopp.(GO)

netto vloeropp. (NVO)

verblijfsgebied (VG)

route


Aanbesteding onderhoudscontracten In combinatie met het bepalen van de oppervlakten is het mogelijk om de afwerkingen van wanden, vloeren en plafonds aan te geven. Zo worden de vierkante meters vloerbedekking, vloer en / of wandtegels per ruimte bepaald. Ook deze gegevens worden via een directe koppeling in een Excellijst (afwerkstaat) weergegeven. Op basis van deze lijsten en tekeningen is een aanbesteding voor bijvoorbeeld de schoonmaak gemakkelijk aan te vragen. Ook voor deze tekeningen geldt dat de afwerkingen door middel van arceringen en kleur worden weergegeven zodat er geen misverstanden optreden waar zich welk type afwerking bevindt.

renvooi afwerkstaattekening

vloerafwerking

afwerkstaat

wandafwerking

oppervlaktestaat

plafondafwerking

Het maken van meetstaten en afwerkstaten wordt altijd in overleg met de opdrachtgever uitgevoerd, om de te verstrekken gegevens af te stemmen op uw wensen en organisatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de gegevens via een webpagina te ontsluiten. Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en bespreken de mogelijkheden voor uw organisatie.

adviseren - tekenen - coรถrdineren

B+M Den Haag Zwaardstraat 16 2584 TX Den Haag

+31(0)70 358 62 62 info@bplusm.nl www.bplusm.nl

B+M oppervlakten en afwerkstaten  

Vervaardigen van NEN 2580 oppervlaktetekeningen en -staten + afwerkingen van wanden, vloeren en plafonds