Page 1

ONTRUIMINGS PLANNEN AANVALSPLANNEN

adviseren - tekenen - coรถrdineren

In iedere publiek toegankelijke ruimte is het verplicht om een ontruimingsplan op te hangen Buiten deze verplichting is het voor uw klanten, personeel e.d. ook prettig te weten waar, in geval van calamiteiten, men het pand zo snel mogelijk kan verlaten of de benodigde middelen kan vinden om bijvoorbeeld brand te bestrijden.

moet ondernemen in geval van een calamiteit. Daarnaast kan het ontruimingsplan een aantal tekeningen bevatten waarop onder meer de vluchtwegen zijn vermeld die de in het gebouw aanwezige personen moeten volgen.

In een ontruimingsplan wordt, door middel van taken en instructies, aangegeven wie welke actie

B+M vervaardigd deze tekeningen op basis van uw laatste digitale tekeningen conform NEN 1414: 2007.

Indien er geen helder beeld is van de huidige vluchtroutes en diverse veiligheidsvoorzieningen komen wij graag langs om alle benodigde zaken m.b.t. een veilig gebouw te inventariseren en u van advies te voorzien.

over B+M Het uitwerken van ontwerpen van andere architectenbureaus is een van de belangrijkste activiteiten van B+M. Kennis op het gebied van techniek, bouwbesluit, bouwproces en CAD zijn daarbij voorwaarde, waarbij de architectonische kwaliteiten en uitgangspunten van het ontwerp niet uit het oog worden verloren. B+M heeft door de jaren heen met diverse spraakmakende architecten samengewerkt. Een compleet overzicht van onze werkzaamheden en projecten vind u op onze website www.bplusm.nl.


Aanvalsplannen

Naast het zo snel mogelijk ontruimen van uw pand(en) is het zaak dat de hulpdiensten zo adequaat mogelijk de calamiteit kunnen bestrijden. Alle hiervoor benodigde informatie voor deze hulpdiensten is terug te vinden op aanvalsplannen. Het aanvalsplan bevat een aantal basisgegevens van het object. U kunt hier denken aan: • De bereikbaarheid van het object + de aanrijroute en opstelplaatsen; • De toegang(en) tot het object; • Waar is het brandmeldpaneel; blusvoorzieningen, brandweerliften e.d.; • Type object en aanwezige bedrijven.

Aanvullend kan het aanvalsplan worden uitgebreid met contactpersonen BHV, of er gevaarlijke stoffen aanwezig zijn, overige te waarschuwen personen en/of adressen e.d. Kortom alle mogelijke informatie om zoveel mogelijk risico’s en schade tijdens een calamiteit te voorkomen.

u bevindt zich hier

Graag komen wij bij u langs om onze werkwijze aan u uit te leggen. Mocht u vragen hebben u kunt altijd contact met ons opnemen.

adviseren - tekenen - coördineren

B+M Den Haag Zwaardstraat 16 2584 TX Den Haag

+31(0)70 358 62 62 info@bplusm.nl www.bplusm.nl

B+M Ontruimingsplannen  

Ontruimings- en aanvalsplannen