Page 1

INMETEN

adviseren - tekenen - coördineren

DIGITALISEREN BESTAANDE TOESTAND

In de basis is elk gebouw ooit gebouwd aan de hand van tekeningen. Indien men een gebouw wil gaan verbouwen zal hier vaak ook een bestaande , bij voorkeur digitale, tekening aan ten grondslag liggen. De ontwerper maakt op basis hiervan nieuwe plannen, de constructeur kan constructief toetsen of er werkzaamheden verricht moeten worden en ook een aannemer gebruikt deze tekeningen om zijn werkzaamheden uit te voeren. Het komt vaak voor dat van een gebouw geen actuele tekeningen meer voor handen zijn. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend; • Het pand is lang geleden gebouwd of verbouwd en er zijn enkel nog (slechte) kopieën uit het archief beschikbaar. • Kleine verbouwingen zijn nooit vastgelegd op tekening. • Zelfs van nieuwe gebouwen kan het zijn dat de digitale tekeningen ‘zoek’ zijn.

Indien dit het geval is kan B+M uitkomst bieden. Met ons team van ervaren bouwkundigen kunnen wij uw papieren archief digitaliseren en waar nodig ter plaatse controlemetingen verrichten. Maar ook in het geval dat er helemaal geen tekeningen zijn bent u bij ons aan het juiste adres.

over B+M Het uitwerken van ontwerpen van andere architectenbureaus is een van de belangrijkste activiteiten van B+M. Kennis op het gebied van techniek, bouwbesluit, bouwproces en CAD zijn daarbij voorwaarde, waarbij de architectonische kwaliteiten en uitgangspunten van het ontwerp niet uit het oog worden verloren. B+M heeft door de jaren heen met diverse spraakmakende architecten samengewerkt. Een compleet overzicht van onze werkzaamheden en projecten vind u op onze website www.bplusm.nl.


Door middel van onze digitale meetapparatuur kunnen wij uw pand(en) volledig inmeten. Deze metingen worden verricht met geijkte Leica 3D Disto apparatuur welke 3D metingen genereert. De apparatuur creëert ter plekke een 3D draadmodel waarbij alle hoogten, schuinstanden e.d. op de millimeter nauwkeurig in kaart worden gebracht.

Terug op kantoor wordt dit 3D draadmodel verwerkt tot bouwkundige AutoCAD tekeningen of een Revit model (BIM). Als bouwkundigen zijn wij zeer goed in staat om gedurende de inmeting bijvoorbeeld in te schatten welke onderdelen behoren tot de hoofddraagconstructie van het gebouw en welke niet. Zodoende kunnen wij u gedegen advies geven met betrekking tot de verbouwing welke u voor ogen heeft.

Deze expertise komt niet alleen goed van pas bij het inmeten van panden die verbouwd gaan worden maar bijvoorbeeld ook bij; • Het inmeten van belendingen om zo uw nieuwbouw binnen de grenzen van de kavel te ontwerpen en/of te bouwen. • Een controlemeting van een pas opgeleverd pand. Op deze wijze, in combinatie met een NEN 2580 oppervlaktemeting, krijgt u een goed beeld van uw ge- of verhuurde vierkante meters, vloerafwerkingen e.d.

Graag komen wij bij u langs om onze werkwijze aan u uit te leggen. Mocht u vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen.

adviseren - tekenen - coördineren

B+M Den Haag Zwaardstraat 16 2584 TX Den Haag

+31(0)70 358 62 62 info@bplusm.nl www.bplusm.nl

B+M Inmeten  
B+M Inmeten  

Omschrijving van onze werkzaamheden mbt het digitaliseren en inmeten van diverse objecten.

Advertisement