Page 1

PLEEGZORG BOERDERIJ

DE ESSENBURG adviseren - tekenen - coördineren

“De Essenburg” voor de verbouwing

Het uitwerken van projecten is een van de belangrijkste activiteiten van B+M. Door de jaren heen heeft B+M een stabiel netwerk van partners opgebouwd die ondersteunend zijn in het gehele proces van initiatief tot uitvoering . Rik Kollaard Architectuur & Advies (RKAA) is één van die partners. Wij zijn in het verleden benaderd door stichting “De Essenburg” om ondersteuning te bieden in het waarmaken van hun droom; de verbouw van de boerderij tot een pleegzorgboerderij. Dit proces begint met het bepalen van een programma van eisen en het inmeten en uittekenen van de bestaande toestand. Op basis van de diverse gesprekken met de initiatiefnemers en het programma van eisen wordt

OVER “DE ESSENBURG” Pleegzorg boerderij “De Essenburg” is een particulier initiatief van Jessica van der Velden en Ivonne Schellingerhout – Bes. Samen zijn we op zoek gegaan naar een geschikte locatie voor het opzetten van een pleegzorgboerderij. De keuze viel op een Stolp boerderij uit 1850 in het Noord-Hollandse dorp Twisk. Tijdens de eerste kennismaking met de locatie was het direct duidelijk: dit is een goede plek voor het opzetten van een zorgboerderij, alles klopt. Maar met een locatie alleen ben je er niet. Het belangrijkste voor het slagen van een thuis voor pleegkinderen begint dan pas, hoe creëren we een omgeving waar pleegkinderen zich geborgen en veilig voelen op de gekozen locatie. Dit is een proces waar je de tijd voor moet nemen, het is van grote invloed op het slagen van de droom tot het hebben van een Zorgboerderij. Jessica en Ivonne hebben zich hier helemaal voor gegeven en het resultaat is er dan ook naar, “De Essenburg” is een thuis geworden voor pleegkinderen waar ze in alle geborgenheid kunnen opgroeien.

fragment bouwtekening

TWISK

er een ontwerp gemaakt wat past binnen de bestaande contouren van het gebouw met een eventuele mogelijkheid tot uitbreiding. Na het vaststellen van het ontwerp heeft B+M de documenten opgesteld om de benodigde bouwvergunningen te krijgen. Zodra de vergunningen zijn afgegeven door de betreffende gemeente wordt er gestart met het maken van tekeningen voor de aannemers en installateurs. Deze set tekeningen zorgt ervoor dat iedere partij weet wat hij/zij moet uitvoeren en welke kosten hieraan verbonden zijn. Een goede voorbereidingsfase zorgt ervoor dat de werkelijke bouw zo soepel mogelijk verloopt en binnen het budget past. Daarbij vinden wij het ook leuk om de handen uit de mouwen te steken tijdens de verbouwing. Naast de verbouwing van de boerderij zijn wij samen met stichting “De Essenburg” bezig de toekomstplannen voor de stal te realiseren.


Als pleegouders wil je een thuis bieden aan kinderen die deze in hun eigen leefomgeving door omstandigheden moeten missen. Belangrijke kernpunten om dit ‘thuis’ te maken zijn: Geborgenheid

Een sterk ontwerp met ruimte voor het individu maar ook de huislijke gezelligheid van het gezin

Veiligheid

Alle verbouwingen constructief onderzocht en getoetst. Goede en veilige oplossingen voor kinderen van alle leeftijden. Dit alles volgens de Nederlandse / Europese wet- en regelgeving.

Duurzaamheid

Gebruik van duurzame materialen met oog voor milieu, bruikbaarheid, energiezuinigheid, ‘vandaalbestendigheid’ en kosten.

Warmte

Het creëren van een behaaglijke omgeving door materiaalgebruik en de woning goed te isoleren. Om uw locatie tot een ‘thuis’ te maken kunnen wij deze 4 kernpunten voor u vertalen in een helder ontwerp om ook uw droom werkelijkheid te maken.

Met uw hart voor de pleegzorg en onze architectonische & bouwkundige expertise kunnen we gezamenlijk de benodigde thuissituaties creëren voor de lange termijn.

ontwerpschets

adviseren - tekenen - coördineren B+M Den Haag Zwaardstraat 16 2584 TX Den Haag

+31(0)70 358 62 62 info@bplusm.nl www.bplusm.nl

ontwerp

B+M project de Essenburg  
B+M project de Essenburg  
Advertisement