Page 6

Tiel kleurt ROZE

De Giro d’Italia komt naar Tiel! De provincie Gelderland en de gemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen hebben er samen voor gezorgd dat de eerste drie de etappes van het een na grootste wielerevenement in de wereld in Gelderland gereden gaan worden. De  1e- etappe op 6 mei is een tijdrit Apeldoorn (9,8 kilometer), de 2e etappe komt door Tiel en het Land van Maas en Waal (180 kilometer) en de 3e etappe op 8 mei is van Nijmegen naar Arnhem (190 kilometer) en op maandag 9 mei vliegen de renners naar Italië. Met 800 miljoen kijkers in 175 landen is de Giro d ’Italia één van de grootste sportevenementen van de wereld en de doorkomstgemeenten in Maas en Waal willen dan ook hun beste beentje voorzetten om de regio zo veel mogelijk te promoten. Maas en Waal4all XL sprak met de voorzitter van Stichting Wielerpromotie Rivierenland (SWR) en met oud-renner Gert Jacobs over de wielersport in de regio en de komst van de Giro.

TIEL MOET WIELERSTAD ZIJN EN BLIJVEN Tiel Wielerstad Volgens voorzitter Eric de Jongh van SWR moet Tiel wielerstad zijn en blijven. “Door de jaren heen hebben we een geweldige groei meegemaakt, we hebben naam verworven en zijn inmiddels uitgegroeid tot een professionele organisatie met ca. 80 vrijwilligers. We promoten de wielersport door het organiseren van activiteiten en evenementen. De Profronde Tiel is daarbij de hoofdmoot, maar ook zijn we betrokken bij de Holland Ladies Tour en een groot aantal kleinere koersen, zoals bijvoorbeeld de Bloesemtocht, Flipjes Toertocht en Kids on the Bike. Voor de Giro zijn we door de Gemeente Tiel benaderd om, samen met Hart van Tiel, de zaak op poten te zetten. Daarbij zijn ook oud-renners Gert Jacobs en Danny Nelissen betrokken en werken we samen met de Metec-ploeg van Michel Megens.”

aantal keren omgegooid en nu is hij écht prachtig. Voor sponsoren en relaties gaan we in de in de speciaal daarvoor door hen ter beschikking gestelde skybar van het Van der Valk-hotel een wielerbijeenkomst organiseren met medewerking van oud-renners. Bij de ingang worden worden dan ook twee grote roze racefietsen geplaatst.”

Enthousiasme Dat de doorkomst van de Giro op zaterdag plaatsvindt is volgens Eric een groot voordeel. “Omdat het een vrije dag is, is er bij de lokale bevolking veel animo om iets te organiseren en er zal veel volk langs de kant staan. Zoiets komt maar eenmaal voor en dat betekent dus ook straatfeesten en allerlei andere initiatieven. Tiel moet weliswaar op slot, maar zal zeker bruisen!”

Fietsen is hot! Wat het recreatieve fietsen betreft ziet Eric in de regio veel enthousiasme. “Fietsen is hot, zowel actief als passief. Veel mensen springen bij mooi weer op de fiets voor een mooie dagtocht, maar ook bij evenementen komen er altijd veel toeschouwers. Bedrijven raken daardoor geïnteresseerd in zowel het recreatief fietsen als het koersen en dat biedt voor ons als wielerpromotor weer gelegenheid om meer te organiseren. Onze tochten brengen we onder de aandacht door veel te berichten in de bladen en door een actief gebruik van social media en ook promoten we veel op beurzen.”

Perfect profileren Eric is trots dat een wereldevenement als de Giro Tiel heeft gekozen als doorkomstplaats. “ook al zijn we niet meer dan dat, Tiel moet roze kleuren. De organisatie van de Giro en de televisie gaan immers voor de mooiste beelden van mooie, liefst nauwe straatjes, mooie natuur, veel toeschouwers en aparte uitingen langs de route. Die hebben we dus zorgvuldig samengesteld, al een

6

Wielersport in Tiel e.o. De Profronde Tiel wordt dit jaar op 31 juli weer spectaculair; zo zal oud-renner Gert Jacobs o.a. een derny-koers met oud-renners organiseren. Flipje’s Toertocht staat dit jaar op 23 juli in het teken van het 40-jarig jubileum van Wielersportbond NTFU en de Holland Ladies Tour (30 augustus tot 4 september) zal met twee etappes in en rond Tiel vertegenwoordigd zijn. Ook zijn er natuurlijk de fietsroutes die u zelf kunt rijden. Op www.fietsen.123.nl vindt u een keur aan routes in de regio!

Profile for Business Media....4All

Tiel XL Rivierenland 4All  

Het grootste onafhankelijke full colour tabloid magazine in de regio Tiel, Geldermalsen en Neder Betuwe.

Tiel XL Rivierenland 4All  

Het grootste onafhankelijke full colour tabloid magazine in de regio Tiel, Geldermalsen en Neder Betuwe.

Profile for bm4a