Page 45

KORTRIVIERENLAND Positieve reacties op nieuwe kerk Opheusden

Tiel Maritiem 2016

Aan de Eikenlaan 37 in Opheusden is, in opdracht van Kerkenraad Gereformeerde Gemeente Opheusden de nieuwbouw gerealiseerd van het grootste kerkgebouw in Nederland. Het gebouw, dat op 2 maart jl. zijn deuren opende, heeft totaal ca. 1.800 zitplaatsen waarvan  1.300 zitplaatsen op de begane grond en 500 op de galerij. De kerk is kruisvormig door de aanwezigheid van dwarsbeuken en opvallend zijn de dakkapellen en het torenelement. De binnenzijde van de kerkzaal is grotendeels voorzien van stucwerk waardoor het geheel ruimtelijk toont. De kerk beschikt tevens over zeven vergaderzalen verdeeld over twee bouwlagen, die worden gebruikt voor verenigingen, vergaderingen en catechisatie. Zowel op de begane grond als de verdieping bevindt zich een keuken en diverse facilitaire ruimtes. Koster Baaij van de Gereformeerde Gemeente is gelukkig met het nieuwe kerkgebouw. “Gepaste trots is hier zeker op zijn plaats en de reacties zijn bijzonder positief. De kerkgangers vinden het een mooi gebouw en warm van binnen door de kleurstelling. Bij de opening was de kerk meer dan vol en ook afgelopen zondag was hij goed gevuld. Een mooie plek om de waarheid te verkondigen”, aldus de koster.

Op 1e en 2e Pinksterdag zijn de haven van Tiel en de nabije omgeving weer het decor van Tiel Maritiem. Opnieuw kunnen bezoekers zich dit jaar vergapen aan allerlei bijzondere vaartuigen, ze bezoeken en actief bezig zijn. Organisator Roemer Daalderop vertelt dat er dit jaar ook weer enkele primeurs zijn. “De Ribb-rallye, waarbij snelle boten een show op het water opvoeren werd vorig jaar wegens het weer afgelast, maar vindt dit jaar wel plaats. Daarnaast komt een scheepswerf met een demo van een bijzonder luxe jacht dat bezocht kan worden en zeer bijzonder is een tweemaster-klipper die de haven bezoekt. Dat past in ons streven om van de haven van Tiel ook een museumhaven te maken.” De organisatie van Tiel Maritiem beschikt sinds kort over een eigen zeilschip, dat geschonken werd door een echtpaar uit de stad. Roemer: RKzijn Gemengd Koor “We daar erg blij mee, want het biedt ons mogelijkheden om ook Buren/Geldermalsen buiten Tiel Maritiem activiteiten te ontplooien. Ook kan het schip gebestaat 50 jaar bruikt worden voor promotiedoeleinden.”

Kromhouters huldigt clubicoon Joop Jaspers Dit jaar viert hockeyvereniging THCC De Kromhouters haar 70e verjaardag. Tijdens de officiële viering op Kasteel Wijenburg in Echteld huldigde de vereniging Joop Jaspers voor 50 jaar lidmaatschap. Met zijn 82 jaar is hij de oudste speler van de vereniging. In 1966 werd hij lid bij de Kromhouters. Naast het hockey zette hij zich vanaf 1970 in als vrijwilliger in de jeugdcommissie, als trainer en coach en als arbiter. In 1987 nam hij de redactie van het clubblad “Uit de Hoenderik” op en verzorgde daarin tevens regelmatig een eigen column. Joop is een groot voorvechter geweest om binnen De Kromhouters te starten met veteranenhockey en later ook het L-hockey (voor 50 plussers). Hij is een drijvende kracht, ook bij festiviteiten en is elk weekend op de vereniging te vinden, als toeschouwer. Even gemakkelijk springt hij nog even bij achter de bar. De Kromhouters zijn daarom trots op hem en noemen hem een écht clubicoon!

KONINGSDAG In Tiel heeft de Oranjevereniging weer een keur van activiteiten met Koningsdag op woensdag 27 april a.s. Zo is er van 10.00 – 16.00 uur een kindervrijmarkt (georganiseerd door de ondernemersvereniging van Tiel, een muzikale rondwandeling en zijn er kinderspelen op de Veemarkt en het Kalverbos. ’s Avonds is er een muzikale avond in de Sint Maartenskerk. De Oranjevereniging Geldermalsen is volop bezig met de voorbereidingen voor Koningsdag op 27 april. De Markt, gelegen in het centrum, is weer het middelpunt van alle festiviteiten en net zoals voorgaande jaren is daar volop plaats voor kramen. Belangstellenden die een kraam willen huren kunnen zich aanmelden bij Teunis van Weverwijk, bij voorkeur via teunisvanweverwijk@hotmail.com, of via 06-43028013.

‘t Veerhuis Wamel Verscholen in de uiterwaarden liggend op de zomerdijk bevindt zich Hotel Restaurant ‘t Veerhuis. De ligging van ‘t Veerhuis zorgt voor een oase van rust om een lekker kopje koffie te drinken, een heerlijke lunch te gebruiken of te dineren. De locatie en de sfeer in ‘t Veerhuis is ook uitermate geschikt voor een vergadering of een familie feest. Elk seizoen heeft iets bijzonders te bieden in het land van Maas en Waal. Of je nu bij minder weer lekker voor het raam geniet van het adembenemende uitzicht op de drukst bevaren rivier van Europa, of lekker op het terras van de rust en het uitzicht geniet.

Veerweg 2 6659 KD Wamel tel: (0487)-501254 www.hotelveerhuis.nl Winnaars gesigneerde cd Frans Duits – Sudoku december 2015 René Langers – Lienden | Marita van Schaik – Deil | Coby de Jong – Geldermalsen Wijnand vd Giessen – Acquoy | L. Tijben – Geldermalsen.

Gefeliciteerd

Ook de Oranjeverenigingen in de gemeenten Buren en Nederbetuwe zijn actief voor een wervelende Koningsdag. Voor hun programma’s en activiteiten kunt u hun websites en/of facebookpagina’s raadplegen.

Agenda 09-04 Oranjebeurs 30-03/02-04 Kermis 02-04 Fietstocht ‘Bergtoer van Ochten’ 06-04/09-04 Kermis 10-04 Wielertour Coureurs Club Jeroen Bosch 16-04 Rode Kruis Bloesemtocht 16-04 Rommelmarkt 30-04/01-05 2-daagse wandeltocht langs de Waal,  01-05 Koopzondag 07-05 Giro d’Italia 10-05/13-05 Avondvierdaagse 15-05 Kunstmarkt Tuin Marechausseemuseum 15-05/16-05 Tiel Maritiem 28-05 King of the Street skate-evenement 05-06 Tielse Toeterdag

Prinsenhof, Buren Opheusden Dodewaard Dodewaard Geldermalsen Geldermalsen Kerkplein Kesteren Tiel - Zaltbommel binnenstad Tiel Nederbetuwe Opheusden Buren Waalhaven en –kade Tiel Geldermalsen Binnenstad Tiel

Profile for Business Media....4All

Tiel XL Rivierenland 4All  

Het grootste onafhankelijke full colour tabloid magazine in de regio Tiel, Geldermalsen en Neder Betuwe.

Tiel XL Rivierenland 4All  

Het grootste onafhankelijke full colour tabloid magazine in de regio Tiel, Geldermalsen en Neder Betuwe.

Profile for bm4a